Alioşa

08/04/2012

DUMINICA FLORIILOR !

Filed under: generale — Aliosa @ 5:57 pm

“Ziua de azi este o zi speciala deci, traieste-o ca atare!”


Beating Heart Photobucket

Photobucket

Duminica Floriilor

Duminica Floriilor este o sărbătoare creştină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paştelui. Sărbătoarea comemorează un eveniment menţionat de către toate cele patru evanghelii (Marcu 11:1–11, Matei 21:1–11, Luca 19:28–44, Ioan 12:12–19): intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor. Este denumită, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.


Intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea Patimilor este descrisă în Evanghelia după Marcu în capitolul 11.Iisus şi discipolii lui se apropie dinspre Betfaghe şi Betania, oraşe din marginea Ierusalimului. Betania era la aproximativ două mile (3,2 km) la est de oraşul de pe Muntele Măslinilor.

Intrarea in Ierusalim este singurul moment din viata Sa pamanteasca in care a acceptat sa fie aclamat ca Imparat. Duminica Floriilor este precedata de sambata lui Lazar, zi in care Biserica pomeneste minunea invierii din morti a lui Lazar savarsita de catre Domnul Iisus Hristos. Primirea triumfala ce I s-a facut Domnului Hristos, Care a intrat in Ierusalim ca Imparat smerit, implinind o proorocire din Vechiul Testament, a fost determinata de aceasta minune premergatoare. 


Din noul testament

Când s-au apropiat de Ierusalim şi au fost lângă Betfaghe şi Bretania, înspre Muntele Măslinilor, Iisus a trimis doi dintre ucenicii Săi şi le-a zis: „Duceţi-vă în satul dinaintea voastră; îndată ce veţi intra în el, veţi găsi un măgăruş legat, pe care n-a încălecat încă nici un om, dezlegaţi-l şi aduceţi-Mi-l. Dacă vă va întreba cineva: «Pentru ce faceţi lucrul acesta?» să răspundeţi: «Domnul are nevoie de el. Şi îndată îl va trimite înapoi aici.»” Ucenicii s-au dus, au găsit măgăruşul legat afară lângă o uşă, la cotitura drumului şi l-au dezlegat. Unii din cei ce stăteau acolo le-au zis: „Ce faceţi? De ce dezlegaţi măgarul ăsta?” Ei le-au răspuns cum le poruncise Iisus. Şi i-au lăsat sa plece. Au adus măgăruşul la Iisus şi-au aruncat hainele pe el şi Iisus a încălecat pe el. Mulţi oameni îşi aşterneau hainele lor în drum, iar alţii presărau ramuri pe care le tăiaseră de pe câmp. Cei ce mergeau înainte şi cei ce veneau după Iisus strigau: „Osana! Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului! Binecuvântată e Împărăţia care vine, Împărăţia părintelui nostru David! Osana în ceruri preaînalte!” Iisus a intrat în Ierusalim şi S-a dus în Templu. După ce s-a uitat la toate lucrurile din jur a plecat la Betania cu cei doisprezece apostoli.
Duminica Floriilor
Intrarea Domnului în Ierusalim mai este cunoscută si ca „Duminica Floriilor”, în această zi, în România, fiind sărbătoriţi toţi cei cu nume de flori (Viorel, Viorica, Florin, Floriana etc.).Aceasta se sărbatoreşte duminica dinaintea Paştelui.


In aceasta zi, denumita si Duminica Stalparilor, se sfintesc, prin rugaciune si stropire cu agheasma, ramuri inmugurite de salcie, care se impart crestinilor, iar slujitorii Bisericii le tin in maini, cu lumanari aprinse, ca simbol al biruintei vietii asupra morttii. Ramurile de salcie amintesc de ramurile de finic si de maslin cu care a fost intampinat Mantuitorul. Cu acestea, dupa ce au fost aduse la , crestinii impodobesc icoanele, usile si ferestrele. 

Salcia este mereu inflorita in aceasta perioada a anului, o expresie a fertilitatii si a reinvierii naturii. De asemenea, se spune ca e bine sa te incingi cu aceste ramuri de salcie ca sa nu te doara mijlocul. Cu ramurile de salcie, simbol al fertilitatii si vegetatiei de primavara, apicultorii inconjoara in ziua de Florii stupii, iar taranii, convinsi de efectul miraculos al acestor muguri, ii ingroapa sub brazda.
In exista credinta ca insasi a binecuvantat salcia, dupa ce aceasta s-a transformat intr-o punte, ajutand-o pe sa treaca apa unui rau.
Denumirea populara a sarbatorii vine de la zeita romana a florilor, Flora, peste care crestinii au suprapus sarbatoarea . Ca aspect necrestin, amintim obiceiul ca in vreme de furtuna sa se puna pe foc muguri din salciile de la Florii, pentru a imprastia norii si grindina, protejand casa si familia de dezastre. 
Sursa: blogosfera .
Tuturor,DE FLORII,
celor ce poartă NUMELE  UNEI FRUMOASE FLORI,
un sincer și călduros  
                       LA MULTI ANI !
Sanatate,intelepciune,putere de a intelege,discerne si ierta!…
Iar Sarbatoarea de FLORII  sa  aducă tuturor bucurie, sanatate si liniste sufleteasca !!!.
 Intră-n Ierusalim Isus- Unicul Fiu al Celuia de Sus
- Primit de flori :

This slideshow requires JavaScript.

 de Viorica
 de Crina,
de Sulfina,
 de Roza,
 și Mimoza,
 de Margareta,
 și dulcea Violeta;
 Lacramioarele,
 Brânduşa ,
 Ortansa,
  Nicicum să scape şansa.
 Puzderie de flori,
 Risipă de culori,
În Ziua Sfântă de Florii,
 Cu La Mulţi Ani şi bucurii !…
Alioșa.
About these ads

18 comentarii »

  1. @ Almanahe ,
    Bună dimineața !
    Mulțumesc frumos pentru vizită și like !
    Dacă mi-ai fi spus ce FLOARE din slideshow-ul de mai sus ți-a plăcut cel mai tare și mai tare,
    ți-aș fi trimis-o VIRTUAL imediat dar așa, nu pot decât să-ți dedic poezia
    FLORIILE
    de Vasile Alecsandri :

    „ Iata zile-ncalzitoare
    Dupa aspre vijelii!
    Vin Floriile cu soare
    Si soarele cu Florii.

    Primavara-ncantatoare
    Scoate iarba pe campii
    Vin Floriile cu soare
    Si soarele cu Florii.

    Lumea-i toata-n sarbatoare,
    Ceru-i plin de ciocarlii.
    Vin Floriile cu soare
    Si soarele cu Florii.

    Pacat, zau, de cine moare,
    Si ferice de cei vii!
    Vin Floriile cu soare
    Si soarele cu Florii.

    Copilita, nu vrei oare,
    Nu vrei cu mine sa vii,
    Cand Floriile-s cu soare
    Si soarele cu Florii?

    Sa culegem la racoare
    Viorele albastrii?
    Hai! Floriile-s cu soare
    Si soarele cu Florii.

    Eu ti-oi da de orice floare
    Mii de sarutari si mii.
    Hai! Floriile-s cu soare
    Si soarele cu Florii.

    Iar tu dulce, zambitoare,
    Te-i face ca te manii …
    Hai! Floriile-s cu soare
    Si soarele cu Florii ” .

    și să aștept răspunsul la nevinovata mea întrebare :
    – care FLOARE ți-a plăcut cel mai mult ?

    Fiind în „ săptămâna PATIMILOR lui IISUS HRISTOS ” ,
    îți doresc o săptămână FĂRĂ PATIMI !!!

    Cu toată stima și respectul,
    Alioșa.

    Comentariu prin Aliosa — 09/04/2012 @ 8:14 am | Răspunde

  2. @ Bmarinescu41,
    Bună dimineața prietene !
    Mulțumesc pentru vizită și like !
    Pentru gestul tău frumos chiar în ziua de FLORII,
    Cu drag o să-ți dăruiesc un BANC bun pentru „ zglobii ” :

    Reprezentantii mai multor natiuni se îtalnesc într – un restaurant …
    Toti au cerut câte un pahar cu vin dar, când au adus vinul, în fiecare pahar era o MUSCĂ !!!

    Neamtul a cerut alt vin in acelasi pahar .

    Englezul – vin nou in pahar nou .

    Finlandezul a scos musca si a baut vinul .

    Rusul a baut vinul cu tot cu musca .

    Chinezul a mancat musca , dar nu a baut vinul .

    Evreul a prins musca si a vandut -o chinezului .

    Romanul a baut trei sferturi de pahar si a cerut sa-i fie schimbat .

    Norvegianul a prins musca si s-a dus la pescuit .

    Irlandezul a maruntit musca si i-a trimis paharul englezului .

    Americanul a inceput proces impotriva restaurantului si a cerut 5 mil dolari daune morale .

    Scotianul a prins musca de gat si a zis : – Chiar acum sa scuipi tot ce ai baut !

    Să ai parte de o săptămână minunată iar Sfintele PAȘTI să te găsească
    sănătos, voios și plin de bani !!!
    Sărbători PASCARLE luminate !!!
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu prin Aliosa — 09/04/2012 @ 9:30 am | Răspunde

  3. Alioşa, nu cred că e vreo floare să nu-mi placă…
    ador însă florile de câmp şi
    mă topeşte liliacul. :)

    Comentariu prin almanahe — 09/04/2012 @ 9:37 am | Răspunde

    • @ Almanahe,
      Bună ziua !
      Răspunsul tău mă bucură triplu :
      – mi-ai demonstrat că te intresează blogul meu ;
      – mi-ai dat posibilitatea să aflu ce FLORI îți plac „ cel mai tare și mai tare ” ;
      – mi-ai oferit posibilitatea să-mi țin promisiunea făcută !!!
      Mulțumesc !!!
      O zi minuată și nu uita :
      CASA mea virtuală este și a ta , ușa e mereu dechisă și lumina totdeauna aprinsă !
      Cu toată stima,
      Alioșa.

      Comentariu prin Aliosa — 09/04/2012 @ 10:42 am | Răspunde

      • @ De la Almanahe,
        via Yahoo! Mail :
        Bună seara, Alioşa!
        Mulţumesc foarte mult!
        Eşti un om atent şi minunat!
        Sărbători aducătoare de linişte şi pace îţi doresc şi eu la rându-mi,
        precum şi lumină şi mai ales caldură !

        Comentariu prin Aliosa — 09/04/2012 @ 7:24 pm

      • @ Almanahe,
        Bună seara !
        Mulțumesc pentru răspuns !
        De toate avem nevoie :
        -și de liniște și pace ;
        – și de lumină
        – dar și de căldură !
        Din păcate, dacă ar fi săne luăm după datina străbună care spune .
        „ Cum va fi timpul de FLORII așa va fi și de PAȘTE ” , atunci,
        chiar că avem nevoie ȘI de CĂLDURĂ !!!
        Aceleași frumoase cuvinte ți le returnez din toată inima și cu toată stima !
        Alioșa.

        Comentariu prin Aliosa — 09/04/2012 @ 7:30 pm

  4. Mulţumim, bunule şi dragule domn, pentru gândurileflori, sunete pure;
    îmi închipui că ne-am înveşmîntat cu ele în frumuseţe,
    în ziua care tocmai a trecut şi toate culorile lor s-au revărsat,
    împrăştiind efluvii de frumuseţe, “contaminând” totul în jur cu splendoare.
    Clipe minune să aveţi, nesfârşită minune, şi neîntunecânde frământări.

    Comentariu prin Camelia — 09/04/2012 @ 4:48 pm | Răspunde

    • @ Camelia,
      Și eu îți mulțumesc pentru onoarea ce mi-a făcut-o prin vizită și like dar mai ales prin „ gândurileflori”
      trimise cu atâta generozitate acum în prima zi din SĂPTĂMÂNA MARE ( Săptămâna PATIMILOR lui IISUS HRISTOS ) !
      Eu nu mă pot ridica la înălțimea măreției de cuvinte-fluvii pline de înțelesuri copleșitoare și profund mișcătoare sufletește
      pe care cu o debordantă îndemânare le expui de fiecare dată când intri pe modestul meu blog și de aceea,
      mă rezum la a-ți mulțumi ostășește și din toată inima că îmi împodobești de fiecare dată blogul cu prezența și comentariile tale
      iar când îți revăd imaginea din avatar, inima-mi tresaltă așteptând cu nerăbdare să-ți citesc cele spuse cu atâta măiestrie .
      Îți doresc din toată inima ca Sfintele PAȘTI să te găsească în cele mai fericite clipe ale vieții tale
      iar LUMINA ÎNVIERII lui IISUS HRISTOS să -ți încălzească permanent sufletul tău generos !
      Sărbători PASCALE luminate !
      Cu toată admirația,
      Alioșa.

      Comentariu prin Aliosa — 09/04/2012 @ 5:20 pm | Răspunde

  5. Domnule Alioşa, ceea ce cu adevărat contează este să fim unii, altora, spusuri cu sufletul, din suflet, gânduri de aproape unii de alţii, deşi din departe, noi, stăpânitorii cuvintelor.
    Emoţionante vorbele domniei voastre şi atingătoare; vă voi mai “colora” spaţiul virtual cu nuanţele florii de camelie; nu v-am uitat şi nici că se va întâmpla, doar că în ultima vreme mai rar las urme fiinţelor ştiute şi îndrăgite, asta neînsemnând însă că mi le-am îndepărtat.
    Cu condescendenţă şi prietenie, şi încă o dată, mulţumiri pentru cuvintele pe care, pe lângă flori, mi le-aţi dăruit.

    Comentariu prin Camelia — 09/04/2012 @ 6:08 pm | Răspunde

    • @ Camelia,
      Bună seara !
      Mă despart de acest frumos și plin de FLORI articol ( căci de aceea l-am și numit DUMINICA FLORIILOR )
      cu o mare BUCURIE !
      Bucuria de a-ți citi și digera acum în prima zi din SĂPTĂMÂNA MARE ,minunatele-ți cuvinte căci, ai spus un MARE ADEVĂR :
      „ CEEA CE CU ADEVĂRAR CONTEAZĂ ESTE SĂ FIM UNII,ALTORA, SPUSURI CU SUFLETUL,DIN SUFLET,
      GÂNDURI DE APROAPE UNII DE ALȚII, DEȘI DIN DEPARTE, NOI, STĂPÂNITORII CUVINTELOR ” !!!
      Colosale cugetări ! Nu mai am ce comenta !
      Mulțumirile mele nu au limite iar recunoștința-mi este veșnică !
      Cu admirație și sinceră prietenie,
      Alioșa.

      Comentariu prin Aliosa — 09/04/2012 @ 8:26 pm | Răspunde

  6. @ ALL !!!
    De dai click pe link-ul de mai jos ți se va deschide în fața ochilor PAGINA cu EXPLOREAZĂ FILME unde vei găsi
    tot ce-ți dorești .
    Eu am postat aici acest linck mai mult pentru videoclipul FLORI de FLORII
    care, completează de minune
    DUMINICA FLORIILOR !!!

    http://ro.netlog.com/go/explore/videos/videoid=…-
    Tu însă poți alege ce vrei căci, nu-ți cunosc gusturile iar OFERTA este destul de mare .
    Vizionare și audiție plăcută acum și ori de câte ori vei binevoi să mai treci pe aici.

    Alioșa.

    Comentariu prin Aliosa — 10/04/2012 @ 2:25 pm | Răspunde

  7. @ Pentru distinsele vizitatoare CAMELIA și OLIMPIA
    și pentru prietenul meu BOGDAN care mi-au fost alături virtual
    în DUMINICA FLORIILOR postez mai jos ,
    CEA MAI BUNA POVESTIRE A ANULUI :

    „ Un avocat din SUA a cumparat o cutie de tigari, foarte rare si deosebit de
    scumpe. Pe urma le-a asigurat, printre altele si impotriva incendiului.

    In decurs de o luna, fumand toate tigarile din cutie si fara sa fi facut
    nici macar prima plata pentru polita de asigurare, avocatul a solicitat
    companiei de asigurari sa fie despagubit, aratand ca tigarile au fost
    distruse intr-o serie de “mici focuri”.

    Compania de asigurari a refuzat plata, invocand motivul evident si anume ca
    avocatul a fumat tigarile.

    Avocatul a chemat in judecata compania de asigurari si A CASTIGAT.

    Administrand probatoriul, judecatorul a fost de acord cu societatea de
    asigurari si anume ca cererea de despagubire era cel putin ” ne serioasa”.
    Totusi, judecatorul a retinut faptul ca avocatul deti ne a o polita de
    asigurare pentru tigari care garanta ca acestea erau asigurate inclusiv
    impotriva foculului, fara a defini ce este considerat a fi “foc acceptabil”,
    iar societatea de asigurari a fost obligata sa-l despagubeasca pe asigurat.

    Decat sa treaca printr-un proces lung si costisitor, societatea de asigurare
    a acceptat sentinta si a platit 15.000 $ avocatului pentru pierderea
    tigarilor in “incendiu”.

    ACUM URMEAZA FAZA TARE

    Dupa ce avocatul si-a incasat cecul, compania de asigurari a cerut ca acesta
    sa fie arestat pentru 24 de cazuri de incendiere.

    In urma propriei cereri de despagubire si a declaratiei de la procesul
    anterior (folosite acum impotriva lui), avocatul a fost condamnat pentru
    incendiere intentionata a bunurilor sale asigurate si a fost condamnat la 24
    de luni de inchisoare si o amenda de 24.000$

    Aceasta este o povestire adevarata si a castigat Locul I la concursul
    “Recent Criminal Lawyers Award Contest”

    Fie ca Sfintele Sărbători a PAȘTELUI să vă aducă vouă , CAMELIA, OLIMPIA și BOGDAN
    cât și celor dragi vouă, sănătate, pace și liniște , lumina Sfintei INVIERI să vă lumineze sufletele și VIAȚA !!!
    Mulțumesc pentru vizita ce mi-ați făcut-o în DUMINICA FLORIILOR !!!
    Cu toată recunoștința și dragostea,
    Alioșa.
    PS!
    Aceleași sincere urări și pentru doamnele , domnișoarele și domnii care m-au cunoscut virtual anterior dar care,
    din varii motive, n-au avut timp să poposească virtual pe „ DUMINICA FLORIILOR ” de DUMNICA FLORIILOR !
    Alioșa.

    Comentariu prin Aliosa — 10/04/2012 @ 8:41 pm | Răspunde

  8. @ ALL !!!
    E DUMINICA FLORIILOR, dezlegare la pește !!!
    Frige o SCRUMBIE de DUNĂRE și SCAPI de COLESTEROLUL RĂU !!!

    SCRUMBIA DE DUNARE IN LUPTA CU CELE MAI ACUTE BOLI ALE OMULUI

    Secretul acestui miraculos peste, scrumbia de Dunare (ALOSA PONTICA),
    consta in schimbarea metabolismului din momentul intrarii in Dunare (de la apa sarata la apa dulce)
    pentru reproductie si pana la revenirea ei in Marea Neagra.

    Stop colesterolului
    Se pare ca acelasi proces de inversare a metabolismului se petrece si in organismul uman prin consumarea in exclusivitate a acestui aliment-dietetic, pe perioada unei cure, rezultatele testului pe oameni, fiind incredibile, uluitoare chiar.
    Raportul Institutului de Boli de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – N.Paulescu -, sub indrumarea directa a Prof.Dr. C.Ionescu Targoviste, care a executat testul, a ales subiectii cu diverse boli, in special supraponderali si cu diabet tip B.

    Dupa 20 zile, rezultatele au fost urmatoarele:
    -colesterolul plasmatic LDL scade in medie cu 17,02%;
    -trigliceridele plasmatice scad in medie cu 48,17%;
    -glicemia plasmatica scade in medie cu 17,45%;
    -colesterolul bun, al inimii – HDL – creste de aproape 2 ori, in medie cu 97,5%;
    -greutatea corporala scade in medie cu 13%.
    -nu s-au constatat modificari ale acidului uric.

    -reprezinta hrana ideala in alimentatia pacientilor obezi, cu dislipidemie, cu modificari de ateroscleroza coronariana si periferica, hipercolesterolemie si diabet, fiind remarcabila prin calitatile sale gustative deosebite.
    -produsul reprezinta o hrana complexa, bine echilibrata, lipsita de efecte secundare,
    -se imbunatatesc functiile inimii, se evita infarctul miocardic si accidentele vasculare.
    -asigura organismului tot necesarul de proteine , grasimi si substante minerale de care are nevoie.
    -In completare se vor consuma fructe si legume sub forma de salate care vor asigura necesarul de vitamine.

    -Scrumbia de Dunare (ALOSA PONTICA) este cel mai gras peste din lume,la nivelul ei de marime, dar grasimea ei, formata din acizi grasi polinesaturati, face ca, vasele de sange sa fie curatate aproape integral de grasimile care se depun pe peretii lor dupa mancarea de zi cu zi. Fenomenul este invers: in loc sa se depuna grasimile pe peretii vaselor de sange, acestea sunt curatate de aceste grasimi.
    Sursa : blogosfera .
    Locuiești departe de DUNĂRE și nu găsești la pescăria din orașul tău SCRUMBIA ?
    Vino la mine !
    Alioșa .

    Comentariu prin Aliosa — 11/04/2012 @ 8:59 pm | Răspunde

  9. @ ALL !!!
    Dar nu numai pentru SCRUMBIE este „ DEZLEGARE ” de FLORII ci,
    și pentru CRAPUL de DUNĂRE !!!
    Iată câteva REȚETE pentru PREPARAREA CRAPULUI :

    A ) CRAP PRAJIT CU ZEAMA DE LAMAIE
    Ingrediente:
    -1 kg crap, 3 linguri ulei, 2 linguri faina, zeama de lamiie, sare
    Mod de preparare:
    Se curata pestele, se spala, se taie bucati, se sareaza si se lasa 10-15 minute ca sa patrunda sarea. Se sterge apoi fiecare bucata cu un servet curat si uscat, se da prin faina si se prajeste in ulei incins, pe ambele parti.
    Dupa gust, se poate servi cu zeama de lamiie. Se serveste cald, cu cartofi prajiti si salata verde.

    B ) CRAP RASOL CU LEGUME
    Ingrediente:
    -1 kg crap, 1ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 2-3 boabe piper, 1 foaie dafin, 2 linguri zeama de lamiie, 2 linguri ulei, 2-3 cartofi, sare
    Mod de preparare:
    -Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat cu 1 litru apa, putina sare, piper si foaie de dafin. Se lasa sa fiarba pina cind se moaie zarzavatul, apoi se trage cratita de la foc, se pun cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote apoi bucatile de peste. Se lasa sa fiarba la foc incet si acoperit cu capac pina cind pestele si cartofii sint gata. Dupa ce s-a racit, pestele se scoate din cratita asezindu-l in mijlocul unei farfurii de servit, iar in jurul lui se aranjeaza cartofii si zarzavatul fiert. Se amesteca uleiul cu zeama de lamiie si cu 2-3 linguri din zeama in care a fiert pestele, se toarna peste peste si peste legume, apoi se presara cu patrunjel tocat.

    C ) CRAP UMPLUT CU CIUPERCI SI NUCSOARA
    Ingrediente:
    -1-2 kg crap, 1 kg ciuperci, 1 kg ceapa rasa, 2 catei usturoi, 1 lingura faina, 250 g unt, citeva bucatele de nucsoara, patrunjel, sare, piper, 1 lingura bulion de rosii
    Mod de preparare:
    -Se curata pestele, se scot intestinele, se spala, se sterge si se sareaza. Ciupercile spalate se taie feliute subtiri si se inabusa in putin unt cu ceapa rasa, usturoi pisat, nucsoara, o lingurita de patrunjel tocat marunt, piper, sare, faina si bulion proaspat. Se umple burta crapului cu acest amestec si apoi se coase.Se asaza pestele intr-o tava, punind restul de unt taiat bucatele si 2-3 linguri de apa si se da la cuptor o ora. Se stropeste din cind in cind pestele cu sosul din tava. Dupa ce s-a copt, se asaza pestele pe o farfurie, se scoate ata, se toarna restul de sos din tava si se serveste fierbinte.

    D ) CRAP UMPLUT CU CIUPERCI SI OREZ
    Ingrediente:
    -1 crap de 1,5 kg, 300 ml vin alb, cimbru, 500 g ciuperci, 400 g rosii, o capatina de usturoi, 300 g orez, sare, piper, ulei, o ceapa, lamiie
    Mod de preparare:
    -Crapul se curata si se spala. Ciupercile taiate felii se inabusesc in ulei, peste care se adauga orezul, ceapa taiata marunt, sare, piper, cimbru si verdeata. Cu aceasta compozitie se umple pestele, se coase pe burta si se pune intr-o tava cu ulei. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul si rosiile taiate pe jumatate. Se tine 40 min la cuptor. Se serveste cald cu felii de lamiie.

    E ) CRAP UMPLUT CU NUCI
    Ingrediente:
    -1 crap, 7-8 cepe,1/2 l ulei, 2 lamii, miez de franzela, 5-6 linguri nuci pisate, verdeata, sare, piper, boia
    Mod de preparare:
    – Pestele se curata, se spala si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Apoi se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa taiata marunt se inabusa cu uleiul incins si se amesteca cu miezul de franzela muiat in lapte si bine stors, cu nucile pisate, sare, piper, verdeata tocata marunt; cine doreste poate pune si stafide. Dupa ce s-a umplut pestele, se coase si se asaza in tava pe niste betisoare, se freaca cu boia si se toarna deasupra restul de ulei incins. Se da la cuptor si cind pestele este aproape gata, se toarna zeama de lamiie.

    G ) SARAMURA DE CRAP PICANTA
    Ingrediente:
    -1 kg. crap, o lingurita ulei, 1 buc. ardei iute, sare
    Mod de preparare:
    -Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul uns cu ulei si incins si se rumeneste pe ambele parti, apoi se aseaza intr-un castron. Separat, se fierbe apa cu sare si se pune ardeiul taiat marunt. Se toarna fierbinte peste peste. Se acopera castronul cu un capac si se lasa 5-10 minute. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta calda

    H ) SARAMURA DE CRAP CU ARDEI
    Ingrediente:
    -1 buc peste – 700 gr, 6 buc rosii, 1 legatura marar, 1 legatura parunjel, 1 capatina de usturoi, 1 buc. ardei gras rosu, 1 buc. ardei gras verde, 2 buc ardei iuti, sare, un virf de boia iute
    Mod de preparare:
    -Pestele se trece prin malai si se pune la prajit, legumele se pun pe o plita la copt, separat se face un mujdei de usturoi frecat bine cu putin ulei, apoi legumele se curata de coaja si se taie in bucatele potrivit si se pun in mujdeiul facut, se adauga verdeata, ardeiul iute, sarea si boiaua dupa gust si se amesteca totul. Dupa ce pestele s-a prajit bine pe ambele parti se scoate pe o farfurie. Mod de servire Pe o farfurie se pune pestele, iar peste el se pune saramura obtinuta. Se orneaza cu o felie de lamiie.

    I ) SARAMURA DE CRAP AROMATA
    Ingrediente:
    – 1,5 kg crap, 100 gr. rosii in bulion, 50 ml ulei
    Mod de preparare:
    -Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se taie in bucati care, dupa ce se ung cu ulei, se condimenteaza su sare, piper si cimbru. Se frig pe o plita sau pe un gratar. Dupa ce s-au fript, se asaza pe un platou. Se fierb 300 ml apa cu sare. Uleiul ramas si rosiile in bulion se amesteca cu usturoiul pisat. Apa fiarta se toarna peste pește, apoi se adauga sosul de rosii si usturoiul.

    J ) SARAMURA DE CRAP
    Ingrediente:
    – 1 kg crap, rosii, ardei, ceapa, usturoi, ardei iute, crap, sare, piper, ulei
    Mod de preparare:
    -Ceapa se curata, se spala, se taie in 4 si se pune pe plita impreuna cu rosiile si ardeii. Se lasa sa se coaca bine, dupa care se spala de coaja neagra si se toaca marunt. Apoi se introduc intr-o cratita cu apa si un pic de ulei si se lasa sa fiarba la foc mic, pina cind apa a scazut; se adauga usturoiul facut mujdei si ardeiul iute. Se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp, crapul se face la gratar bine sarat. Cind crapul este gata,se adaugă în saramură și se mai lasă încă 3 minute la fiert. Se servește în farfurie adâncă astfel încât
    să plutească în zeama rezultată .

    Succes și poftă bună !!!
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu prin Aliosa — 12/04/2012 @ 8:50 pm | Răspunde

  10. @ CrisCar50,
    Bună seara !
    Mulțumesc pentru vizită și like !
    Fie ca slujba DENIEI MARI, să ne aducă liniștea sufletească de care avem atât de multă nevoie
    în aceste zile când cei NELEGITIMI de la guvernare ne VÂND pe nimic RESURSELE STRATEGICE ale ȚĂRII
    unor firme de apartament cu patroni dubioși și mincinoși.
    O seară minunată !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu prin Aliosa — 12/04/2012 @ 9:02 pm | Răspunde

  11. @ ALL !

    RUGACIUNEA LUI SOLOMON CATRE DUMNEZEU
    PENTRU DOBINDIREA INTELEPCIUNII, CARE ESTE DE FOLOS TUTUROR OAMENILOR !

    l. “Dumnezeule al parintilor si Doamne al milei, Cel care ai facut toate cu cuvantul Tau,
    2. Si cu intelepciunea Ta ai randuit pe om ca sa stapaneasca peste zidirile cele facute de Tine,
    3. Si sa carmuiasca lumea cu cuviinta si cu dreptate si cu suflet drept sa faca judecata,
    4. Da-mi mie intelepciunea care sta aproape de scaunul Tau si nu ma lepada dintre slujitorii Tai.
    5. Caci robul Tau sunt eu si fiul roabei Tale, om slab si cu viata scurta si putin destoinic sa inteleg judecata si legile.
    6. Caci, chiar cand ar fi cineva desavarsit intre fiii oamenilor, de-i va lipsi intelepciunea cea de la Tine, ca nimica toata se va socoti.
    7. Tu m-ai ales pe mine mai dinainte ca sa stapanesc poporul Tau si sa judec pe fiii si pe fiicele Tale.
    8. Tu mi-ai poruncit sa zidesc templul in muntele Tau cel sfant si un jertfelnic in cetatea in care locuiesti, dupa chipul cortului celui sfant, pe care l-ai pregatit dintru inceput.
    9. Cu Tine este intelepciunea care stie faptele Tale si care era de fata cand ai facut lumea si care stie ce este placut inaintea ochilor Tai si ce este drept, potrivit poruncilor Tale.
    10. Trimite aceasta intelepciune, din sfintele Tale ceruri, de langa tronul slavei Tale, ca sa ma ajute in ostenelile mele si ca sa cunosc ce este bineplacut inaintea Ta,
    11. Fiindca intelepciunea toate le stie si le intelege si ma va povatui intelepteste in lucrarile mele si prin slava sa ma va pazi.
    12. Si astfel, faptele mele Iti vor fi placute si voi judeca poporul Tau cu dreptate si voi fi vrednic de tronul tatalui meu.
    13. Cu adevarat, ce om poate sa cunoasca sfatul lui Dumnezeu sau cine poate sa patrunda vointa lui Dumnezeu?
    14. Gandurile muritorilor sunt sovaielnice si cugetarile noastre sunt cu greseala.
    15. Caci trupul cel putrezitor ingreuiaza sufletul si locuinta cea pamanteasca impovareaza mintea cea plina de grija.
    16. Cu greu ne dam seama despre cele ce sunt pe pamant si cu osteneala gasim cele ce sunt chiar in mana noastra; atunci, cine a putut sa patrunda cele ce sunt in ceruri?
    17. Cine a cunoscut vointa Ta, daca Tu nu i-ai dat intelepciune si daca nu i-ai trimis de sus Duhul Tau cel Sfant?
    18. Astfel, s-au facut drepte cararile celor de pe pamant si oamenii au invatat ceea ce este placut inaintea Ta, si prin intelepciune au cunoscut mantuirea”.
    Sursa : blogosfera.
    Această RUGĂCIUNE ar trebui CITITĂ de toți cei care vremelnic ne CONDUC ȚARA și DESTINELE
    și-apoi, băgați cu toții într-o imensă SALĂ în care să RĂSPUNDĂ în SCRIS ce-au ÎNȚELES !!!
    Dar, QUI PRODEST ???
    Cu stimă și respect,
    Alioșa.

    Comentariu prin Aliosa — 17/04/2012 @ 4:21 pm | Răspunde

  12. @ ALL !!!
    Pentru distinsele vizitatoare și distinșii vizitatori ce-au trecut pe aici :
    CE TI’E SI CU ATATA ITELEPCIUNE!…

    În Grecia antică Socrate (469-399 DC), era foarte mult lăudat pentru înţelepciunea lui.
    Într-o zi, marele filozof s-a întâlnit întâmplător cu o cunoştinţă care alerga spre el agitat şi care i-a spus:
    „Socrate, ştii ce-am auzit tocmai acum, despre unul dintre studenţii tăi?”
    „Stai o clipă,” îi replică Socrate. „Înainte să-mi spui, aş vrea să treci printr-un mic test. Se numeşte Testul celor Trei.”
    „Trei?”
    „Aşa este,” a continuat Socrate. „Înainte să-mi vorbeşti despre studentul meu, să stăm puţin şi să testăm ce ai de gând să-mi spui. Primul test este cel al Adevărului. Eşti absolut sigur că ceea ce vrei să-mi spui este adevărat?”
    „Nu,” spuse omul. „De fapt doar am auzit despre el.”
    „E-n regulă,” zise Socrate. „Aşadar, în realitate, tu nu ştii dacă este adevărat sau nu.
    Acum să încercăm testul al doilea, testul Binelui. Ceea ce vrei să-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?”
    „Nu, dimpotrivă…”
    „Deci,” a continuat Socrate, „vrei să-mi spui ceva rău despre el, cu toate că nu eşti sigur că este adevărat?”
    Omul a dat din umeri, puţin stânjenit.
    Socrate a continuat. „Totuşi mai poţi trece testul, pentru că există a treia probă – filtrul Folosinţei. Ceea ce vrei să-mi spui despre studentul meu îmi este de folos?”
    „Nu, nu chiar…”
    „Ei bine,” a conchis Socrate, „dacă ceea ce vrei să-mi spui nu este nici Adevărat, nici de Bine, nici măcar de Folos, atunci de ce să-mi mai spui?”
    Omul era învins şi s-a ruşinat.
    Şi astfel Socrate nu a aflat niciodată că nevastă-sa îl înşela cu studentul respectiv!!!
    Şi dacă ar fi aflat, la ce i-ar fi folosit???

    Weekend plăcut !!!
    Alioșa.

    Comentariu prin Aliosa — 20/04/2012 @ 8:35 am | Răspunde

  13. @ ALL !!!
    Să ne mai și RELAXĂM !!!

    http://www.youtube.com

    Alioșa.

    Comentariu prin Aliosa — 20/04/2012 @ 9:03 am | Răspunde


Feed RSS pentru acest post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

The Rubric Theme. Create a free website or blog at WordPress.com.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 308 other followers

%d bloggers like this: