Alioşa ” File de Jurnal ”

01/09/2009

70 de ani de la atacarea miseleasca a POLONIEI .

Filed under: Uncategorized — Aliosa @ 8:17 am

Astazi 01 septembrie 2009 se implinesc 70 de ani de la atacarea miseleasca un Statului independent, suveran si pasnic, Polonia, tara cu care  ROMÂNIA acelor timpuri avea relatii foarte bune, în toate planurile: politic, economic, cultural si nu numai. În  acea zi de toamnă  timpurie hoardele fasciste ale lui Hitler au atacat miseleste fara declaratie oficială de război statul polonez  care, cu toată vitejia armatelor sale a fost nevoit să se recunoască invins . La 17 septembrie conform acordului incheiat cu Germania nazistă de impărtire a statului polonez, URSS  -ul dictatorului Stalin a invadat POLONIA  luând prizonieri peste 22.ooo de ofiteri proveniti din rândul intelectualilor chemati sub arme , petcetluind astfel infrângerea definitivă a poporului polonez si armatelor sale  si stergerea tării vecine de pe harta Europei. Poporul român prin persoana primului ministru ARMAND CĂLINESCU a fost alături de viteazul dar greu incercatul popor polonez oferind adăpost miilor de refugiati ,unor oameni ploitici si aprobând tranzitarea TEZAURULUI POLONEZ pe teritoriul tării noastre  până la CONSTANTA de unde a plecat pe calea apei cu destinatia Marea Britanie.

10 comentarii »

 1. Nebunia celor doi dictatori si nesatula lor pofta de noi pamanturi a dus in cele din urma la izbucnirea celui DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL care a zguduit lumea angrenand in ghearele mortii oameni nevinovati de pe intreg GLOBUL PAMANTESC si facand peste 50 de MILIOANE de VICTIME.
  Astazi 01 septembrie la comemorarea a 70 de ani de la atacarea miseleasca a POLONIEI de catre trupele lui HITLER in POLONIA vecina si prietena se desfasoari MARI FESTIVITATI DE COMEMORARE A VICTIMELOR cazute in lupta pentru apararea statului polonez.Din partea statului roman ce-a fost alaturi de greu incercatul popor polonez in acele timpuri,participa primul ministru al ROMANIEI,EMIL BOC iar din partea poporului german cancelarul ANGELA MERKE si din partea poporului rus,premierul VLADIMIR PUTIN.
  Dumnezeu sa-i odihneasca-n pace pe polonezii ucisi de furia razboiului iar omenirea trebuie sa inteleaga ca DICTATORII N-AU CE CAUTA LA CONDUCEREA STATELOR LOR si ca trebuie facut orice ca ISTORIA TRISTA A ACELOR ANI SA NU SE MAI REPETE NICIODATA ! AMIN !

  Comentariu de Aliosa — 01/09/2009 @ 9:24 am | Răspunde

 2. Sa nu uitam ca si Polonia a fost un agresor! In 1938, cand Germania
  ocupa Cehoslovacia, Polonia s-a grabit sa ocupe regiunile din nord,
  cu populatie majoritara poloneza.
  Istoria se repeta!

  Comentariu de nero — 08/09/2009 @ 7:42 am | Răspunde

 3. Da,asa este dar POLONIA din 1938 a intrat in partea de nord ca sa-ai apere fratii stabiliti de veacuri pe-acele pamanturi in timp ce GERMANIA lui HITLER a invadat statul polonez in 1939 cu gandul parsiv de a-l desfiinta pentru totdeauna.

  Comentariu de Aliosa — 08/09/2009 @ 9:03 pm | Răspunde

 4. Polonia a ocupat tinuturile din nordul Cehoslovaciei, in urma unui pact cu
  Hitler, gen pactul Ribontrop-Molotov.

  Comentariu de Nelu — 15/09/2009 @ 3:47 pm | Răspunde

 5. NELU,sincer nu cunosc nimic despre acel pact ! Totusi nu se pot pune in aceeasi balanta cele doua ACTIUNI. Ma bucur insa ca -ti faci timp sa-mi VIZITEZI si blogul personal fapt pentru care iti multumesc sincer si-mi da curaj sa-mi dedic mai mult timp pentru mine.
  O seara buna prietene .

  Comentariu de Aliosa — 15/09/2009 @ 9:21 pm | Răspunde

 6. BLESTEM sau INTÂMPLARE ?
  In urmă cu 70 de ani, 22.500 de prizonieri polonezi , ofiteri proveniti din intelectualii chemati sub arme pentru apărarea tării invadată in vest la 01/09/1939 de armatele lui Hitler si-n est la 17/09/1939 de armatele lui Stalin, desi ar fi trebuit să fie tratati conform statutului de prizonieri de război stabilit in conventiile internationale semnate si de URSS, au fost impuscati ( masacrati ) de politia secretă sovietică . Odiosul măcel a fost trecut sub tăcere multi ani la rând de marile puteri si abia in 1990 Gorbaciov a recunoscut oficial masacrul executat la comandă politică ,când ,elita intelectualitătii poloneze imbrăcată in haine de ofiter, a fost impuscată !
  La 70 de ani de la acel odios asasinat in masă, eilta ostirii polone in frunte cu comandantul ei suprem, presedintele tării impreună cu sotia sa si alti 84 de oficiali cu functii mari in conducerea POLONIEI s-au deplasat pe calea aerului cu un avion de provenientă sovietică pentru a comemora moartea celor 22.500 de ofiteri polonezi ale căror oseminte se află pe pământ rusesc . Dar avionul Tupolev construit in anii 1960 si cu revizia capitală in dec.2009 la uzina producătoare, nu a mai aterizat pe aeroportul militar din Smolensk ci s-a prăbusit la câtiva km. din motive incă neelucidate , frângându-se-n bucăti mici si luând viata tuturor pasagerilor de la bord .
  In urmă cu 70 de ani pe pământ sovietic a fost impuscată elita intelectualitătii poloneze iar la 70 de ani in timp ce se deplasa pe calea aerului la comemorarea victimelor ,avionul tot sovietic s-a prăbusit pe pământ rusesc luând viata elitei conducerii POLONIEI !
  DUMNEZEU să-i odihnească-n pace pe toti !

  Comentariu de Aliosa — 10/04/2010 @ 6:06 pm | Răspunde

 7. P.S.!
  Cu inima mâhnită de trecerea in nefiintă a oficialilor polonezi ce si-au pierdut viata in stupidul accident aviatic in timp ce se deplasau pe calea aerului pentru comemorarea a 70 de ani de la impuscarea celor 22.500 de ofiteri polonezi prizonieri de război impuscati de politia secretă sovietică in pădurea de la Katyn , am făcut o greseală pentru care imi cer scuze celor ce vor citi aceste consemnări ale mele făcute in grabă. Pentru restabilirea adevărului, avionul Tupolev 154 prăbusit in apropiere de Smolensk a fost construit in urmă cu 20 de ani , deci in anii 1990 si nu in 1960 cum am spus mai sus când ,de fapt a fost construit prototipul ce ulterior a fost perfectionat continuu.
  Aceasta nu indreaptă cu nimic tragica catastrofă aeriană in care si-au pierdut viata 97 de persoane dintre care 87 de oficiali, elita conducerii POLONIEI ! Din ultimele informatii se pare că accidentul s-a produs din cauza unei erori umane, a unei greseli de pilotaj sau poate chiar a destinului !
  BLESTEM sau INTÂMPLARE ?
  Si una si alta !
  DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ IN PACE PE TOTI !

  Comentariu de Aliosa — 11/04/2010 @ 9:45 am | Răspunde

 8. Si totusi , de ce nici in prezent , ‘vestul’ nu face ‘tam-tam-ul’ obisnuit impotriva comunismului folosindu-se de ‘argumentul’ Katyn?…Oare numai sovieticii au fost implicati in ‘masacru’? Oare ,nu cumva, spusele lui Stalin ca a fost ‘lucrarea’ altora…au ceva adevar in ele ?
  Intreb si eu… Vestul s-a folosit de minciuni evidente pentru a denigra estul…si nu ar fi folosit argumentul Katyn daca ar fi fost adevarat…

  Cit despre recunoasterea facuta de Gorbaciov…hai sa fim seriosi…tipul a avut o misiune,pe care si-a indeplinit-o,dupa care…’maurul si-a facut datoria…maurul poate sa moara !’ Dupa ce si-a indeplinit misiunea, cine a mai auzit ceva despre el (ma refer la reactii ale vestului)…

  El crezuse ca va atinge macar notorietatea lui Iuda (al carui nume se aminteste cel putin de doua ori pe an)…dar ‘vestul nu crede in lacrimi’…pentru a parafraza un cunoscut film de pe vremuri…

  Comentariu de mos alecu — 11/04/2010 @ 5:17 pm | Răspunde

 9. @ Salut mos alecu !
  Vestul nu crede in lacrimi ci in DOLARI si INFLUIENTĂ !
  Doar MOSCOVA „ crede in lacrimi ” dar asta doar numai formal !
  VESTUL a fost COMPLICE la tot ce s-a-ntâmplat in EST !
  Acum, fii sigur că VESTUL iar va tace cum a tăcut dintotdeauna !
  Tragedia din apropierea aeroportului SMOLENSK va fi invăluită de tot felul de mistere iar noi vom pleca in locuri complet necunoscute si nu vom afla niciodată adevărul ! Vestul de care vorbesti are atâtea nenorociri petrecute de-a lungul istoriei pe care nici noi nu le cunoastem si asta pentru că el, VESTUL, nu a dorit să le publice pe motiv de sigurantă natională ! Dar,de ce vorbim noi de vest sau de est când,noi românii de rând contemporani cu acele evenimente nici până acum NU STIM , „ CINE-A TRAS IN NOI DUPĂ 22 ” ?
  Mă bucur că-ti mai arunci din când in când privirea pe blogul meu .
  Să trăiesti in bucurii prietene si nu uita că viata este scurtă si numai noi ne-o facem grea .
  Cu respect, ALIOSA .

  Comentariu de Aliosa — 12/04/2010 @ 11:08 pm | Răspunde

 10. Felicitari pentru articol !
  Sunt foarte bucuros ca am descoperit blogul dumneavoastra caci am multe de invatat si descoperit .
  Amintind de tragedia de la Katyn,
  readuceti in ochii lumii, atrocitatile savarsite de sovietici din ordinul dictatorului Stalin .
  Va doresc multa sanatate si cat mai multe asemenea interesante articole !
  Cu respect,al dumneavoastra fidel cititor .

  Comentariu de prodanovici — 18/03/2014 @ 1:45 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: