Alioşa ” File de Jurnal ”

12/12/2009

DUPA DOUAZECI DE ANI !

Filed under: amintiri — Aliosa @ 3:05 pm

In DECEMBRIE 1989 DICTATURA PERSONALA a lui CEAUSESCU a scos in strada sute de mii de romani satui de persecutiile securitatii si de neajunsurile vietii. Totul a inceput in 17 dec la TIMISOARA si rapid s-a impanzit in TOATA TARA revolta populara impinsa putin de la spate si de cei care aveau interesul sa o faca . S-au scris multe CARTI despre evenimentele din dec.1989 dar eu NU AM CITIT NIMIC pentru simplul motiv ca am vazut,auzit si paricipat direct dar nici despre asta nou o sa spun multe ca ar insemna sa -mi transcriu cele peste O MIE de pagini de MEMORII pe BLOGUL PERSONAL si nu-i cazul. O sa vorbesc insa despre CUM ERA ATUNCI si cum ESTE acum DUPA DOUAZECI DE ANI !
Cei de varsta mea stiu foarte bine cum era ATUNCI dar tinerii nascuti dupa 1985 NU si-i foarte grav ca nu li s-a explicat de cei in drept ( parintii si scoala in primul rand ) ca acum ,dupa 20 de ani sa se fereasca de a face ce-au facut in acele timpuri cei care erau in SLUJBA cizmarului DICTATOR ce confunda de cele mai multe ori CLANUL lui de MEMBRI ai CPE al PCR cu POPORUL ROMAN !
Si ce legatura au tinerii nascuti dupa 1985 cu PRACTICILE dictatorului din 1989 cu zilele noastre ,mai ales acum DUPA DOUAZECI DE ANI ?
Au o mare legatura tocmai datorita faptului ca acei tineri acum sunt oameni in toata puterea cuvantului iar unii dintre ei au ajuns sa controleze prin functiile lor DESTINE si OAMENI fara a sti ca metodele folosite de ei sunt la fel ca acum 20 de ani cand lumea a fost nevoita sa iasa in strada pentru a se face dreptate si a se indeparta de la putere DICTATORUL CEAUSESCU . Daca nimeni nu le-a spus ca la acea vreme APARATUL de partid si ACTIVISTII cizmarului manipulau,minteau,pacaleau adica faceau cele mai josnice treburi numai ca sa urce in slavi pe CEAUSESCU si CLANUL lui ,acum NU STIU tinerii nostri scoliti tot pe la partide dar care SE VOR DEMOCRATICE si practica aceleasi METODE si-nca MULT mai PERVERSE si cu urmari mult mai grave asupra romanilor care au ajuns sa se dusmaneasca intre ei,sa se bata copil cu parinte,frate cu frate si prieten cu prieten NUMAI DIN CAUZA ACELOR practici nenorocite folosite,numai ca de data aceasta in favoarea marinarului si clanul sau.
Tot romanul aude,vede si citeste ca acum DUPA DOUAZECI DE ANI s- au SCHIMBAT doar OAMENII caci OBICEIURIE sunt tot aceleasi dar ridicate la puteri mult prea inalte . S-a schimbat DICTATURA CEAUSESCU cu DICTATURA BASESCU iar singura diferenta dintre cele doua dictaturi periculoase este ca PRIMA se practica cat de cat MASCAT iar cea de-a doua se practica la VEDERE !
DUPA DOUAZECI DE ANI este doar TITLUL caci COMENTARIILE de-abia de la postare urmeaza si fiecare VIZITATOR va fi lasat sa se exprime LIBER fara MODERARE , RECENZARE , CENZURARE etc etc in LEGATURA cu CE-A FOST in 1989 si cu CE ESTE in 2009 !
Indiferent de opinia fiecaruia ,autorul UREAZA tuturor VIZITATORILOR si COMENTATORILOR multa sanatate ,SARBATORI FERICITE si UN AN NOU mai bun !
LA MULTI ANI !

53 comentarii »

 1. Scandaluri, coruptie la nivel inalt, favoritism, nepotism, incompetentă, minciună, ipocrizie, demagogie, promisiuni, furt din banul public si fonduri europene nerambursabile, favorizarea infractorilor si toate relele din lume se petrec acum la noi, DUPĂ DOUĂZECI DE ANI !

  Comentariu de Aliosa — 09/04/2010 @ 10:43 am | Răspunde

 2. Guvernul actual imprumută-imprumută BANI de la FMI care se duc ,se duc aiurea iar GENERATIILE VIITOARE vor trebui să REAMBURSEZE tot ce se consumă acum . Cu ce vor fi vinovati cei ce vor veni după noi să plătească zecile de miliarde de euro imprumutati de la FMI,CE si celelate bănci in conditiile când zecile de miliarde de euro obtinute din privatizarea AVUTIEI NATIONALE după 1990 au intrat in buzunarlie unor oportunisti si profitori ?

  Comentariu de Aliosa — 03/05/2010 @ 11:52 am | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Din când în când,
  „ GURA păcătosului , ADEVĂR grăiește ” !!!

  Asta pentru a nu mă mai ACUZA NIMENI că sunt PESEDIST !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/04/2012 @ 7:52 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: