Alioşa ” File de Jurnal ”

20/03/2010

DE TOATE,DE LA TOTI !

Filed under: generale — Aliosa @ 5:47 pm

In ultima vreme de timp m-am tot gândit cum să procedez ca să nu mai deranjez pe nimeni si să nu mai fiu acuzat de unii si de altii că mă uit numai  la antene si realitatea, că fac jocul cuiva anume sau că am ceva cu culoarea portocalie pe care sincer ,n-am iubit-o niciodată din  simplul motiv că incă din frageda-mi copilărie cănd am păsit pentru prima dată pe usa modestei grădinite din satul natal ochii  mei mici de copil mi-au rămas atintiti pe un drapel in trei culori: ROSU,GALBEN si ALBASTRU pe care le-am indrăgit din prima clipă si cărora le-am jurat credintă vesnică si iubire nemăsurată ! Apoi, prima culoare pe care am purtat-o cu mare mândrie a fost culoarea ROSIE a cravatei de pionier,a carnetului de UTC-ist iar când am fost numit mai târziu comandantul unitătii de pionieri pe scoală si mi s-a incredintat DRAPELUL cu cele trei culori dragi mie pe care-l purtam pentru prima dată in mâinile mele de adolescent ( eram in clasa a opta ), in fata ochilor nu vedeam decât ROSU_GALBEN si ALBASTRU.  Aceeasi culoare rosie a fost si pe copertile carnetului de membru PCR si pe incă alte coperti de legitimatii de instructor sportiv de judo si ski ( 1974 ),antrenor de handbal,volei,oină,fotbal,inot,judo,ca să nu mai spun că si legitimatia de membru al UNCMRR „ Alexandru Ioan Cuza” este tot ROSIE !Si-atunci cum să mai incapă in inima mea o a patra culoare si-ncă portocalie ? Cele trei culori s-au cimentat si mai puternic in mintea si-n ochii mei odată cu trecerea timpului : L.M.,Sc.Mil.de Of.Activi, Academia Militară,parăzi militare,demonstratii sportive si omagiale,apeluri solemne, decorarea Drapelului de luptă al unitătii ,onoruri militare cu scoaterea drapelului ete etc. Cum actuala putere si-a fluturat in campaniile electorale prea ostentativ culoarea pe care si-au ales-o ( portocalie ) asociind-o cu minciuna,demagogia,inselăciunea,inducerea in eroare,calomnia,jignirea,atacul la persoană si multe altele, pe bună dreptate si nesilit de nimeni  declar că nu-i simpatizez pe cei ce si-au ales-o ca simbol de reprezentare si implicit nici pe ea ( culoarea ). Odată lămurită problema cu toată sinceritatea si având in vedere antecedentele mele publicistice atât pe blogul promotiei cât si pe al meu personal m-am hotărât să scot un nou post cu titlul de mai sus in care voi posta asa cum foarte bine se spune chiar in preambul,  DE TOATE ,PENTRU TOTI ! Cu alte cuvinte voi posta si bunele  si relele  ce se intâmplă in toate domeniile de activitate de la noi in tară indiferent de culoarea politică,in ordinea in care se vor desfăsura si vor ajunge la urechile mele  asa cum le receptez si lăsând la latitudinea iubitilor vizitatori ai blogului plăcerea de a-si spune părerea in cazul respectiv semnalat. Până atunci, la toată lumea sănătate că-i mai bună decât toate !

88 comentarii »

 1. Vin, tuica, slanina de rigoare…vorbiti de cele sfinte si mie
  imi lasa gura apa! Parca era vorba sa trecem pe buruieni, ierburi,
  pastaioase, radacinoase!!!???

  Comentariu de nelu — 21/04/2010 @ 1:14 pm | Răspunde

 2. Păi asta-i culmea paradoxului : vin , tuică ,slănină si alte bucate au fost devorate de „lucrătorii necalificati si neplătitori de taxe si impozite” care, au cerut in avans de la proprietarii de pământ dar fără putere de muncă , in natură, contravaloarea unei zile muncă iar când venea vremea să sape pământul caă uscat, invocau tot felul de scuze sau pur si simplu uitau că in iarnă au mâncat ce trebuia să primească in primăvară. Asa a pătit MITRU si asa păteam si eu când ii ajutam pe părintii bătrâni si bolnavi dar cu mare respect fată de pământul ce le-a dat toată viata de mâncare. Deci n-ai de ce-ti face poftă că nu noi ne infruptam din acele bunătăti. Eu chiar am trecut la buruieni,ierburi si rădăcinoase.

  Comentariu de Aliosa — 21/04/2010 @ 8:44 pm | Răspunde

 3. „ SALUTUL ROMÂNESC ” interpretat de un francez si preluat urgent de intreaga mass-media din lume aruncă pe nedrept o mare pată de rusine pe obrazul poporului român confundat de jalnicul scamator cu cei câtiva conationali ce intradevăr cersesc că asa s-au născut. Dar ,de la câtiva cersetori să cataloghezi o intreagă natiune ca cersetoare, este o mare diferentă si-n acelasi timp o mare nesimtire. Spre mâhnirea si indignarea mea nu am auzit ca premierul sau presedintele să fi luat atitudine. Pe presedinte il inteleg că in campania electorală a adunat in jurul lui mii din cei care după ce l-au votat au plecat poate chiar in Franta să exerseze SALUTUL ROMÂNESC de care pomenea scamatorul francez dar pe premierul Boc nu-l inteleg de ce tace mai ales că este profesor de drept penal civil si international. Pentru discriminare rasială UEFA ne-a amendat . Pe scamatorul francez cine il amendează ? Noroc cu BLOGERII români inteligenti si curajosi !

  Comentariu de Aliosa — 22/04/2010 @ 6:52 pm | Răspunde

 4. In fata catedralei Notre Dame cuvantul de ordine este „la charite”
  si toti care il pronunta sunt tigani de-ai nostri!
  Probabil inganfatii de francezi considera ca suntem un popor de tigani.

  Comentariu de Nelu — 23/04/2010 @ 2:16 pm | Răspunde

 5. Ingânfatii de francezi ca să rămân in nota ta de urecheală, ne consideră pe nedrept chiar un popor de tigani si aceasta din cauza guvernantilor nostri care, cersind voturile tiganilor din patru in patru ani la locale si parlamentare,la europarelamentare si la prezidentiale le este groază să spună răspicat că tiganul este o minoritate in România si că are cu totul alte apucături decât românul si nu-i corect si drept să fim băgati in aceeasi oală chiar dacă suntem de aceeasi nationalitate.Asta este adevărul chiar dacă e crud si dureros : tiganii fură si cersesc iar străinii de teamă să nu fie acuzati de rasism spun români iar pe tigani nu-i doare nicăieri cum nu-i doare nici pe cei care folosindu-le naivitatea si prostia i-au manipulat cum au vrut iar când au constatat că după vot au fost uitati au plecat in occident la cersit, furat, tâlhărit ,violat si altele. Crezi că procurorii,avocatii si judecătorii italieni au spus de Mailat ( condamnat pe viată pentru viol,tâlhărie si omor ) că este tigan ? Cine sunt cei care ne fac de rusine peste tot in lume ? Sunt cei care roiau in jurul candidatului ce si-a făcut campania cu cântece si dansuri tigănesti ,cu manele,săbii,salbe de bănuti din aur . Nu stiu in alte părti cum s-or manifesta dar in ITALIA sunt de groază si-ti este teamă să vorbesti româneste că si peninsularii spun ca si francezii numai că nu asa ca scamatorul acela francez. Deja acest aspect a devenit un fenomen care tinde să scape de sub control si dacă guvernantii nu fac ceva ,mâine poimâne o să ne fie teamă să mai călătorim in lume. Sunt tare curios să aflu dacă au ajuns si prin Australia . Ieri m-am nimerit in fata unei agentii de turism de unde a plecat in Spania un autocar cu vreo 80 de locuri toate ocupate de femei si copii si doar vreo 5-6 bărbati până-n 35 de ani. Nu am văzut nici un român !
  Si uite-asa din cauza lor scamatorul francez ne-a băgat pe toti in aceeasi oală iar presedintele n-a zis nimic in legătură cu acest caz in schimb a spus atunci : „ gata, i-am ciuruit ” ! Pe cine ? Pe noi dar si cu ajutorul lor !

  Comentariu de Aliosa — 23/04/2010 @ 9:09 pm | Răspunde

 6. Fratilor, nu reusiti sa intelegeti mai nimic din politica externa romaneasca contemporana? Sistemul este foarte simplu si usor de inteles:
  – noi calatorim si suntem cazati la VIP, pentru ceilalti DUMNEZEU cu MILA;
  – patria este o structura abstracta dar eterna, noi suntem vii dar muritori, deci trebuie sa ne simtim bine in aceasta viata, noi si ai nostri dragi si apropiati, pentru ceilalti DUMNEZEU cu MILA;
  – de ce sa ne batem capul pentru asigurarea securitatii cetateanului roman in strainatate cand acest lucru intra in responsabilitatea divinitatii, dupa principiul DUMNEZEU cu MILA:
  – diplomatia nu implica stiinta de carte ci doar un carnet de partid si o contributie grasa la bugetul partidului, pentru problemele de politica externa ale ROMANIEI, DUMNEZEU cu MILA;
  – si ce daca cetatenii romani sunt calcati in picioare in strainatate si chiar presedintele statului este ignorat de omologii sai, noi mergem inainte pe coate si genunchi cu speranta in DUMNEZEU si PREAMILOSTIVENIA SA;
  – nu ne pricepem in ale politichiei externe dar, de acolo din pozitiile inalte in care intamplarea ne-a situat, exprimam pareri si puncte de vedere care de care mai vehemente dar nedocumentate si total nediplomatic, dupa principiul omul nepotrivit la locul nepotrivit si atunci iar se aplica pentru ROMANIA principiul DUMNEZEU cu MILA.
  Insiruirea aceasta de „argumente” privind scopul si eficienta politicii externe romanesti poate continua la nesfarsit, dar cu ce eficienta? DUMNEZEU cu MILA.
  Dragi amici, nimic nu trebuie sa ne mai mire, noi am fost crescuti si educati in spiritul respectului normei si al corectitudinii relatiilor interumane de orice tip. Cu respect, am onoarea a va face cunoscut ca aceasta este o etapa depasita in evolutia societatii noastre si dupa cum evoluiaza lucrurile apelam iar la divinitate – DUMNEZEU cu MILA!
  Daca iar am derajat ma simt flatarisat, inseamna ca mi-am atins scopul.

  Comentariu de MITRU — 26/04/2010 @ 4:35 pm | Răspunde

 7. Aceeasi mare bucurie mă stăpâneste si la acest articol si asta din două motive : primul că ai rămas acelasi mare psiholog si comentariile tale n-au egal si-n al doilea că ceva,ceva s-a intâmplat si nu mai trebuie să scot de la spam ce tu cu multă măiestrie comentezi.E mare lucru să ai prieteni si mai ales să te inteleagă , ajute si sustină !
  Prietene , obligat de imprejurări,obligatii si pretentii, voi pleca pentru o scurtă perioadă de timp si de vei constata că nu-ti răspund să stii că nu i-au laptopul cu mine.Cum voi reveni, urgent mă voi uita la toate de pe internet. Toate cele bune boier MITRU si las-o mai moale cu munca fizică că ai muncit destul in viata ta ! Acum mi se pare normal să dăm doar la peste si să ascultăm MIORITA ! Sunt mândru că ne-am regăsit si-mi faci blogul mai interesant ! Sănătate cât cuprinde boier MITRU !

  Comentariu de Aliosa — 27/04/2010 @ 8:59 am | Răspunde

 8. Boier ALIOSA nu este loc de scuze intre noi colegii de liceu si impolicit de generatie. Nici maria ta nu ai pentru ce sa ta scuzi, nici eu preopinentul nu amm cui sa-i cer scuze. Daca toate, sau doar parte din postarile mele au deranjat pe cineva si careva, daca cineva (indiferent de grad, hram sau pozitie in societate) se simte ofuscat direct, sa fie sanatos. Daca voit sau nevoit doar printr-un joc de cuvinte, am atins coardele politico-suspicionale, ale unor „amici, care cred ca doar asa intra in LUMEA BUNA”, cer cu supusenie iertare, DOAMNE IARTA APARA SI PAZESTE pentru toate cele pacatuite de presupusii tai!. Pentru cei care m-au luat in dderadere, atunci cand mi-am afirmat indoiala privind viziunea guvernului, ca si a modului cum m.ap.n. isi apara subordonatii, NU MAI AM CE SA COMENTEZ. Samatate si doar cele bune pentru toti cei care treceti pre aici.

  Comentariu de MITRU — 01/05/2010 @ 10:52 pm | Răspunde

 9. @ MITRU,
  Cu sigurantă amândoi am atins „ coardele politico-suspicionale ” ale multor persoane mai apropiate sau mai indepărtate ! Ca niste oameni cu coloană vericală si care spunem adevărul si-n plus prevedem ce se va-ntâmpla mai târziu,amândoi avem „ gura mare ” si „ spurcată” cum se spune in popor. Si bineânteles că am deranjat pe multi care ne-au citit articolele si comentariile făcute atât pe blogul promotiei cât si pe-al meu. Dovada ? Se vede de la o postă si nu mai are rost s-o specific in scris. Pentru tot ce-am scris la adresa politicienilor corupti,ignoranti ,ipocriti si hrăpăreti NU-MI CER SCUZE NIMĂNUI pentru că astăzi mai mult ca oricând se vede că am avut dreptate ! Iar cei care se simt jigniti de spusele mele să aibă curajul si demnitatea să mă contrazică dar n-au nici o sansă căci RELITATEA e de partea mea ! De la presedinte la cel mai mic functionar portocaliu toti isi urmăresc cu ferocitate INTERESUL ! Nu se vede ? Ba se vede dar cei ce-au vrut să intre „ in lumea bună” n-au curajul să- recunoască !
  Cu respect deosebit pentru vizitatorii blogului meu si cu multă consideratiune pentru cei ce comentează aici .

  Comentariu de Aliosa — 03/05/2010 @ 11:28 am | Răspunde

 10. Si uite asa vine si confirmarea oficiala a ceia ce spuneam cu ceva timp in urma. Cresterea impzitarii veniturilor si majorarea TVA. Spuneam de un oarecare zvon privind impozitarea progresiva a salariilor si pensiilor, va garantez ca se va confirma in cateva zile, astfel: pana la 3000 de lei-16%; intre 3001 si 4001-22%; intre 4001 si 6001, 25% etc. Ce prezint eu este o varianta in studiu si chiar o ciorna de OUG. Ramane de vazut ce va iesi DUMNEZEU CU MILA.

  Comentariu de MITRU — 04/05/2010 @ 9:48 pm | Răspunde

 11. Din păcate a venit prea repede chiar dacă multi vizitatori nu au fost de acord cu cele spuse de tine cum n-au fost nici cu mine anul trecut când vorbeam despre pericolul portocaliu si băsescian !
  Acum ca o nouă diversiune ,Băsescu a spus : „ dacă se schimbă cota unică de impozitare ,eu si PDL ar trebui să plecăm ” !Dacă as fi sigur că s-ar tine de cuvânt si-ar pleca si el si guvernul Boc as spune : de-a DOMNUL să-i fie gura aurită chiar dacă mă afectează si pe mine !

  Comentariu de Aliosa — 06/05/2010 @ 10:03 am | Răspunde

 12. Mii de scuze, ce am aticipat PRIVIND VENITURILE IN VIITORUL APROPIAT, a fost depasit cu brio, austeritatea – conform spuselor marelui combinator BASELU- si-a scos coltii, este drept autoritatile si-au dat seama cam tarziu despre un lucru pe care il stia tot omul de cam un an de zile dar nu il stiau (mai bine spus nu binevoiau sa-l stie) cei din administratie. Asa au gandit, gandesc si vor gandi preapriceputii, preainteligentii si preacompetentii nostri guvernanti in frunte cu marele combinator OSTAP BENDER (rog a se citi presedintele -primministru- TRAIAN BASESCU). De cand si pentru ce, in numele cui si in baza carui art. din mult hulita CONSTITUTIE sau din care lege? marele combinator se substituie d-lui NEICANIMENI BOC, devine principalul negociator cu FMI si ne prezinta cu fanfaronada propria sa gandire economic-o sociala (cand dracului si la ce facultate si-a facut studiile de specialitate acest „OM”). TOTUL SCADE, SCADE, SCADE IAR VENITURILE OAMENILOR TREBUI REDUSE PANA LA NIMIC asta da gandire progresiva PRIVIND ROOOMANIA!, BRAVOS DOMNULE NAE CATAVENCU, DE CE URMASI ARE PARTE. Acum, dupa ce acei favorizati „AI SOARTEI” politice sau pe baza unor relatii si rubedenii si-au facut plinul si acum ce mai conteaza pentru ei favorizatii? SOLUTIA, belirea celor multi si fara relatii de partid sau sociale. DUMNEZEU PREAMILOSTIVUL, SPER SA NE AJUTE SA TRECEM SI PESTE ACEST HOP. Sanatate si toate cele bune pentru toti cei care trec pe aici. Astept raspunsurile „bine tintite” dar si (sper) „bine documentate” ale clevetitorilor si clarvazatorilor favorabili gastilor si gascutelor (expresia apartine marelui combinator). Nu mai contiinui ca cine stie ce dracului imi mai da prin cap si doamne fereste pe cine mai deranjez. Ce mai tura-vura domnul mare combinator sa-si ea gradinita de incompetenti (a se citi guvern) si sa se spele pe cap cu ei pe cap (poate folosi si apa neinceputa-poate ii creste parul).

  Comentariu de MITRU — 06/05/2010 @ 6:12 pm | Răspunde

 13. E groasă rău de tot boier MITRU si cum proverbul spune „ cu prostul să nu te pui ” degeaba tunăm noi si fulgerăm că prostul isi vede mai departe de treabă ignorându-i pe toti din afara găstii lui lovind in stânga si-n dreapta in primul rând pe cei slabi si fără apărare si făcând cu occhiul spre adeptii lui cărora din priviri le asigură toate căile spre banul public la care cei fără de partid sau cu coloană vertebrală dreaptă nu pot ajunge niciodată. Am spus-o de-am făcut spume la gură că ne indreptăm spre dictatură, spre colaps financiar, incapacitate de plată si alte nenorociri dar am fost luat in derâdere,ignorat sau chiar injurat de unii pupincuristi portocalii .Si asta numai din cauza obsesiei bolnave a multiubituluisistimstuluipresedintetraianbăsescu care a vrut cu orice pret să mai rămână incă o dată la Cotroceni iar la Palatul Victoria cei care l-au sustinut in campania electorală prezidentială chiar călcând peste cadavre. Si uite că acea morbidă prezicere a mea a sosit mult mai devreme : dictatura isi arată fata iar guvernul incapacitatea. Boc acum e mai mic decât inainte si nici n-a avut curajul să iasă in fata presei să vorbească in calitatea pe care o are si si-a asumat-o la investitură. Situatia este foarte clară: banii s-au dus pe campaniile electorale ale PDL si Băsescu iar după ce s-au văzut in fruntea tării au fost nevoiti să ramburseze sponsorilor banii cu vârf si indesat. Demagogul spunea că va reduce salariile si pensiile nesimtite dar uite că acum loveste tot in cei amărâti : somerii,bugetarii si pensionarii in timp ce salariile celor din administratia prezidentială si guvernamentală chiar că sunt NESIMTITE !
  Si dacă presedintele conduce guvernul asta cum se numeste ? Nu cumva DICTATURĂ ? Unde esti tu domn POPESCU care anul trecut mi-ai spus ( legat de opiniile mele anti-băsescu ) că mă uit „ prea mult la antene si realitatea ”? Ar trebui să-ti ceri scuze stimabile că prea tare m-ai muscat din pozitia ta de pupincurist portocaliu. S-au esti angajat cumva sofer si mecanic la Cotroceni si mai aduni de pe sub mesele lui Băselu ceva verzisori ? Dar părintii , cuscrii,fratii,cumnatii,copii si nepotii tăi de unde dracu mai adună ? Din cauza ta si-a celor păcăliti de hiena portocalie a ajuns Băsescu si PDL la putere si acum tragem toti ponoasele prostiei si lăcomiei portocalii ! Portocalii au mintit pe cei 5.250.000 de alegători ca să-l aducă pe Băsescu la putere iar minciuna transmitându-se la guvernul Boc 1,2,3,4 a mintit prin statistici pe toti românii si inclusiv pa cei de la FMI care acum i-au prins cu mâta-n sac si-au dat ultimatumul ce loveste in bugetari,pensionari si someri si de fapt in toti.
  Referindu-mă doar la pensii,am inteles că de la 1 IUNIE ( de ziua copilului ) pensiile vor fi reduse cu 15 % ! Se emit noi DECIZII DE PENSIONARE ? Dar cu legea unitară a pensiilor cum rămâne ? Trece prin asumarea răspunderii ? In cazul asta PENSIA este lovită simultan din cauza hotiilor si prostiilor guvernantilor actuali ?
  Ce răspuns imi dai domn Popescu ?

  Comentariu de Aliosa — 06/05/2010 @ 9:06 pm | Răspunde

 14. Imi cer scuze pentru unele inadvertente din postarea anterioara. Precum se poate citi postarea a fost scrisa concomitent cu prestarea televizata a marelui combinator, presedintele tuturor romanilor si (concomitent, simultant, in acelasi timp si deodata) primministrul guvernului ROMANIEI, „excelenta sa” d-l TRAIAN BASESCU. Am fost mai mult decat iritat de agresivitatea discursului prezidential la adresa celor multi si care (potrivit filozofiei domniei sale) vor trebui sa suporte cu stoicism „curba de sacrificiu” generata de un guvern croit de domnia sa dupa chipul si asemanarea sa – a se citi interesele sale si a camarilei din jurul sau. O data votat si a doua oara, „excelenta sa” a inteles ca isi poate permite chiar si asa ceva, ca doar votantii si doar numai ei, sunt aprioric vinovati pentru toate cele rele ce se intampla si se vor intampla in „scumpa noastra tarisooara!”. Cand am auzit prima data acea elucubratie „cu omul slab si omul obez” (daca cineva gaseste alt termen rog sa ma corecteze) mi-am zis ca nu aud bine dar repetarea ei m-a adus repede cu picioarele pe pamant. Iar doreste „dragul nostru de prezident” sa creeze aversiuni intre anumite categorii sociale? Raspunsul este DA si uite ca unii chiar au pus botul. Trebuie sa fii inconstient sau idioto-tembel total si iremediabil (daca o exista un asemeni termen in domenil medical de specialitate?) ca sa nu intelegi ca daca produci un serviciu sau o anumita marfa (in privat sau la stat) ele trebuiesc vandute pe piata iar daca nu are cine sa ti le cumpere mori cu ele in brate sau pleci in somaj. Da (spun unii cretini stapaniti definitiv si irevocabil de orgolil prostesc), dar pleci satisfacut mental ca vezi doamne „ce tare am fost, sunt si ma mai fac eu, pentru ca sunt in crestere” si ai vazut „cum am combatut cu succes deplin reactiunea”, oho si ce frumos va suna epitaful de pe propria-mi cruce. Daca se va continua tot asa sunt convins ca se impune multiplicarea cimitirelor tip SAPANTA la scara nationala, sa te tii atunci veselie si printre cei vii ca si printre cei morti. Sanatate si toate cele bune pentru toti care trec pe aici, indiferent daca ma aproba sau ma injura.

  Comentariu de MITRU — 07/05/2010 @ 11:05 am | Răspunde

 15. @ MITRU,
  La Basescu DIVIDE ET IMPERA este boala veche , chiar foarte veche de pe timpul cand era capitan de vas . Asa a facut din 1990 incoace si sunt atat de multe cazuri incat ar trebui sa scriu toata noaptea dar ma opresc doar la ultimul exemplu cu GRASUL( bugetarul,pensionarul,somerul si s-asistatul social ) si SLABUL ( economia privata ). Si culmea, imediat au pus unii botul !

  Comentariu de Aliosa — 07/05/2010 @ 8:53 pm | Răspunde

 16. BOC cel mic a ales RAUL cel MIC !
  Vezi DOAMNE le explica nevinovatilor sai parinti ( care tatal i-a ciocnit OUL ROSU-N CAP ) ca trebuie sa suporte cu stoicism reducera cu 15 % a pensiilor ca sa scoata tara din criza ! De parca parintii lui ar trai din pensia de mizerie si asa redusa din cauza incapacitatii fiului !
  O TEMPORA !

  Comentariu de Aliosa — 10/05/2010 @ 12:37 pm | Răspunde

 17. Ca să-si spele rusinea fată de consătenii săi, premierul Boc ,desi tara este in criză si se prăbuseste pe zi ce trece iar măsurile aberante anuntate de strategul său afectează bugetarii prin reducerea cu 25 % a fondurilor de salarii,pensionarii prin reducerea cu 15 % a pensiilor inclusiv a VETERANILOR DE RĂZBOI ,invalizilor,handicapatilor,deportatilor, somerii si poate chiar si copiii si asistatii sociali,a alocat fonduri pentru construirea in satul său natal a unui cămin cultural,dispensar si SALĂ DE SPORT unde onorabilul său tată va face antrenament la aruncat ouăle la distantă si punct fix !
  Să mai spună cineva că NU SUNT BANI de pensii si salarii !

  Comentariu de Aliosa — 12/05/2010 @ 7:59 am | Răspunde

 18. Umiliti si batjocoriti, pensionarii au iesit in stradă in multe din orasele tării pentru a-si manifesta nemultumirea si indignarea fată de politica discrimatorie si clientelară a guvernului BOC ( PDL ) condus de fapt de presedintele tării. Cei aflati acum la putere au promis marea cu sarea in campaniile electorale celor care i-au votat dar, odată ajunsi la usa visteriei statului au uitat de cei multi si au inceput să impartă cu nemiluita banii publici camarilei lor politice până ce visteria a ajuns goală si tara in criză iar acum se vrea scoaterea ei din colapsul in care a fost băgată pe seama celor cu veniturile cele mai mici,bolnavi si fără de apărare , PENSIONARII !
  Pensia este un drept câstigat prin lege după o viată de muncă si de contributii la asigurările sociale si este anticonstitutională măsura aberantă a guvernului Boc si presedintelui tării de a o reduce cu 15 % !
  De la ZALĂU la CONSTANTA, de la IASI la BUCURESTI si-n multe alte orase din tară s-au auzit vocile răgusite ale pensionarilor unii chiar bolnavi fiind dusi cu ambulanta la spitale care strigau :
  „Hotii-hotii ” ; „Jos Băsescu ” ; „ Demisia” ; „Boc pinguinul construieste in comuna sa sală de sport” ; „Tăiati salariile camarilei politice ”; „ Luati de la cei bogati care au furat nu de la noi ” ;
  „ Chioru asta-i vinovat ” si multe altele.Protestele la inceput pasnice au degenerat in adevărate imbrânceli intre jandarmi si pensionari care au dus la lesinuri si contuzii. Si asta nu e decât inceputul căci chiar de INĂLTAREA DOMNULUI si ZIUA EROILOR vor iesi in stradă alte categorii ce vor picheta sediul Guvernului.
  In 12 mai in fata Palatului Cotroceni desi au protestat poate si unii dintre pensionarii care l-au reales in 6 dec.2009, T.Băsescu nu a avut curajul să vorbească multimii asa cum a făcut anul trecut când, campania electorală si ipocrizia l-au determinat să le vorbească fermierilor si politistilor promitându-le satisfacerea doleantelor pentru a câstiga voturi. Acum , cu sacii in cărută si burta plină a trimis pe un consilier personal să le spună pensionarilor că nu-i permite programul de lucru să iasă-n fata lor : MINCIUNĂ MARE argumentată de un lider sindical din educatie ( Izvoranu ) care verificând pe site-ul presedintiei a constatat că nu avea nici un program oficial . Acum ,măcar in cel de-al doisprezecilea ceas poporul român isi va da seama că a fost manipulat si mintit cu nerusunare de un om cu-n orgoliul nemăsurat si aducător de nenorociri pentru biata noastră tară. Si poate tot acum vor intelege si delatorii mei că am avut dreptate in ce am spus anul trecut iar pupincuristii băsescieni că nu mai este loc de-ntors si trebuie să recunoască măcar in capul lor cu creier infestat de flacăra violet că au făcut cel mai mare deserviciu poporului român lovind inclusiv in bunicii,părintii,socri,fratii,surorile,nevestele ,copiii,nepotii si străepotii lor.

  Comentariu de Aliosa — 13/05/2010 @ 9:33 am | Răspunde

 19. Draga ALIOSA sa nu crezi ca te-am uitat dar in aceasta perioada stau foarte prost cu timpul. Cred ca ti-am mai spus acest lucru intr-o postare anterioara, dar nu am crezut nici eu ca voi fi chiar asa de inghesuit. Uite ca se poate! Sper ca intr-o saptamana doua sa ma mai eliberez de probleme. Sanatate si toate cele bune.

  Comentariu de MITRU — 14/05/2010 @ 12:01 pm | Răspunde

 20. @ MITRU prietene,
  Nici o clipă nu mi-a trecut prin cap că m-ai fi uitat . M-ai anuntat din timp că vei avea mult de lucru .Asa este acum primăvara si numai cine nu a lpcuit la curte nu intelege acest important aspect. Stai linistit si rezolvă-ti problemele tale importante că alea aduc bucuria,satisfactia si implinirea si nicidecum nemultumirile noastre fondate de altfel de incompetenta si hotia portocaliilor si pe care le postăm ca să mai treacă timpul . Legat de ziua de 3 MAI de stiam că treci si tu prefixul din toată inima iti uram LA MULTI ANI si inchinam la inceput un pahar cu tuică si-apoi vreo două -trei cu vin in sănătatea ta .Dar nici acuma nu-i târziu si-ti spun din suflet LA MULTI ANI MITICĂ !

  Comentariu de Aliosa — 15/05/2010 @ 5:37 pm | Răspunde

 21. Dezbaterea din Consiliul Economic si Social de ieri a fost o cacealma si o diversiune ordinară a celui ce vrea să transfere vina sa pe spinarea patronatelor si sindicatelor ! El stie că cele două nu se vor intelege niciodată pentru că interesele directe le-o cer : patronatele să nu se mărească tva-ul si să se renunte la cota unică de impozitare iar sindicatele să nu se reducă salariile cu 25 % si pensiile cu 15 % si alte reduceri si tocmai de aceea a spus in fata camerelor de luat vederi că nu se vor aplica măsurile anuntate de el decât după avizul CES ! Câtă ipocrizie ! Ieri,cei trei protagonisti ai CES ( guvern,patronate si sindicate ) nu au ajuns la un consens dar presedintele-premier stie deja rezultatul final .Sunt si alte variante prezentate de politicieni,economisti si oameni de bună credintă dar clica adunată in jurul lui Băsescu tine cu dintii la clientela lor politică si nu vrea cu nici un chip să le ia biberonul de la gură căci altfel nu si-ar recupera niciodată banii băgati in campania electorală din 2008-2009 ! De ce nu-si reduc lor ,CLASEI POLITICE salariile cu 25 % ? De ce nu reduc cu 50 % cheltuielile pentru achizitii de tot felul după moftul si interesele ministrilor ? De ce nu comasează ministerele si agentiile guvernamentale căci sunt prea multe ,isi suprapun atributiile iar unele au fost infiintate la comandă politică ?
  De ce umblă nesimtitii la PENSIA acordată legal si după o cotizare de-o viată ? De ce umblă la cei cu venituri mici si nu la cei cu venituri mari si foarte mari din bugetul statului ?
  DE CE TACI PRIETENE VIZITATOR AL BLOGULUI ? Spune-ti părerea că numai asa putem fi auziti de cei care ne umilesc fără rusine si ne jecmănesc fără teamă !

  Comentariu de Aliosa — 18/05/2010 @ 8:19 am | Răspunde

 22. Cutitul a ajuns la os !
  Tara fierbe iar guvernantii cu lasitatea lor deja cunoscută stau la cafele in birouri prea luxoase pentru intelectul lor . In Piata Victoriei ,zeci de mii de persoane de toate categoriile sociale,vârstele,religiile ,sexele si opiniile politice ( pensionari,someri,handicapati,invalizi, salariati, mineri, elevi,studenti,politisti,gardieni, militari in civil , mame cu copii in brate si carucioare ,batrani si batrane doar cu ajutor social) nemultumite de starea in care au fost aduse de guvernul Băsescu-Boc si de măsurile de austeritate anuntate de presedinte si nu de premier manifestează pasnic strigând lozinci contra lui Boc si Băsescu cerându-le demisia si alegeri anticipate. Oamenii au venit din toată tara de la sute de km scosi din case de foame si disperare si nu de vreun partid politic din opozitie asa cum au insinuat ipocritii portocalii ieri pe toate posturile de tv. Se vede clar ca disperarea si foamea i-a scos in strada , se vede clar ca sunt inclusiv politisti si gardieni in uniforme si chiar si militari pensionari iar un domn COLONEL medic ce si-a luat inclusiv rezidentiatul era disperat la gandul zilei de maine .
  Toti vorbitorii au infierat masurile anuntate de Basescu si au propus reducerea aparatului clientelar, a celor 300 de secretari de stat ( culmea nerusinarii si dovada rasplatii camarilei politice si a oamenilor basescieni ),reducerea salariilor clasei politice, a guvernantilor , a celor din desconcentrate,a reducerii achizitiilor publice si a stoparii risipirii banului public. Se reduc pensiile cu 15 % iar Elena Udrea aloca zeci de milioane de euro pe sali de sport ( inclusiv in satul natal al premierului Boc ) si pe promovari ale turismului desi stie ca inclusiv romanii pleaca in strainatate. Trepadusii lui Basescu care anuntau violente provocate de oamenii PSD au inghitit galusca iar in Piata Victoriei a fost trimis un alt personaj ce pentru a nu fi linsat de multimea dezlantuita a fost protejat si scos din piata de jandarmii inca loiali puterii desi si ei sunt bugetari si vor fi buzunariti cu 25 % . O concluzie s-a tras : exista si o a treia varianta de iesire din criza dar Basescu nu vrea pentru a nu-i deranja pe cei ce l-au sprijinit financiar in campania electorala din 2009 . Si cea mai importanta concluzie este ca ROMANII s-au saturat de actualul guvern si de Basescu .Daca Basescu si Boc nu accepta a treia varianta ne asteapta vremuri si mai grele caci sindicatele vor intra in GREVA GENERALA si vor suferi toti romanii incepand cu elevii si terminand cu pensionarii.
  Oare nici acum nu ma vor crede cei care anul trecut m-au contestat in privinta lui Basescu demagogul,diversionistul ,manipulatorul ,ipocritul,cacealmistul, si oportunistul ? Normal ca cei ce fac parte din camarila basesciana si culeg oasele aruncate pe jos de la masa dictatorului nu vor recunoaste nici macar in sinea lor chiar daca parintii le mor de foame . Iar despre trepadusii si aplaudacii portocalii nu am decat cuvinte de mila ,dispret si mult dezgust.

  Comentariu de Aliosa — 19/05/2010 @ 12:11 pm | Răspunde

 23. Domnilor, cred ca iar o sa deranjez, vin cu o stire greu de crezut dar ma tem ca este reala. Scrisoarea de intentie este semnata si parafata, in actuala varianta dorita si impusa de guvernul BASELU. Meetinguri, miscari de masa, greve toate sunt fara rost si nu au nici un rezultat deranjabil pentru „elita politica a scumpei noatre tarisoare”. Scrisoarea, conform comportamentului si masurilor guvernului, se gaseste (sper sa nu am dreptate) la WASHINGTON DC pe masa FMI. Ce urmeaza la noi sunt frectii cu DIANA la un picior de lemn. Ramane valabil ce am postat anterior – incepand cu luna octombrie se maresc si impozitele si TVA. Ma rog iarasi sa nu se indeplineasca si DUMNEZEU sa-mi asculte ruga. Dar cine mai stie ce o sa mai fie pana atunci. DUMNEZEU cu mila si noi cu sila.

  Comentariu de MITRU — 20/05/2010 @ 3:00 pm | Răspunde

 24. Că bine ai grăit boier MITRU : „ Dumnezeu cu mila si noi cu sila ” ! Aceeasi sumbră părere o am si eu de ceva timp si chiar am exprimat-o intr-o postare anterioară pe la nu mai stiu ce articol sau pagină de pe bolgul personal sau pe vreun blog mai indrăznet ce spune lucrurilor pe nume fără teama de a deranja pe mai marii tării. Cum ii cred in stare de orice pe Băselu si Boc inclin să-ti dau dreptate dar nu mă pot abtine de a pune o simplă intrebare : oare chiar asa de meschini au ajuns ? Si mai grav ,oare chiar asa de prosti ne cred ? Reduc pensiile ce reprezintă dacă ne gândim bine un TITLU DE PROPRIETATE ce nu poate fi luat ca la alba-neagra ca să scoată tara din criză dar in acelasi timp cu nerusinarea si ipocrizia cunoscută deja si peste hotare ,angajează clientela politică in functii de secretari de stat care consumă lunar mai mult decât un Consiliu Local Comunal pentru că la rândul lui isi angazează secretară, consilieri, sofer,femeie de serviciu etc si asta din banul public. Din cei 300 de secretari de stat câti sunt acum dacă ar opri doar 1-2 de ministru ( asa cum a promis Boc in campania electorală ) ,dacă ar reduce cheltuielile parlamentarilor si guvernantilor cu 25 % , a achizitiilor publice cu 50 % si dacă ar disponibiliza 50 % din personalul Serviciilor Secrete ( de ce este nevoie de 260.000 de persoane ? ) ar aduna la BUGET mai mult de 500.000.000 de euro cât preconizează să adune de la bietii pensionari prin reducerea pensiilor cu 15 % ! Dar cine să ia asemenea măsuri ? Băsescu si Boc ? Ca să le sară in cap clientela politică si mafia ce le-a sponsorizat campaniile electorale din 2008 si 2009 ? Le vine mai usor să lovească-n bătrânii bolnavi si lipsiti de apărare si de puterea financiară de a se judeca cu ei in instantele statului sau chiar la CEDO !
  Si, asa după cum ai spus sigur va urma si ce-a de-a doua lovitură : mărirea tva si a impozitelor care ii va lovi mai mult tot pe pensionarii care după ei, sunt „ asistati social ” după ce o viată intreagă au cotizat iar acum prin pensie nu-si vor decât banii lor inapoi . Pensionarii nu cer POMANĂ ! Ei, guvernantii iau de pomană sume uriase din banul public prin tot felul de „ inginerii financiare ” si „ licitatii aranjate ” !

  Comentariu de Aliosa — 20/05/2010 @ 6:41 pm | Răspunde

 25. In urmă cu 16 ani niste flăcăi cum nu mai avuse ROMÂNIA până atunci, mi-au provocat cele mai mari emotii si trăiri sufletei iar isprăvile lor imi ridicau tensiunea si adrenalina la cote nebănuite de mine. Zi de zi si ceas de ceas gândul imi era doar la ei, acolo-n STATE unde au făcut istorie si cea mai mare propagandă neplătită pentru România lui Dracula cu vampirii lui.Din respect si ca să nu omit pe cineva nu voi nominaliza pe nimeni dar, voi spune doar atât : GENERATIA DE AUR ! Numai ghinionul,nesansa, lipsa de concentrare si de curaj a antrenorilor si poate chiar emotia de a accede in semifinale au stopat marsul acelei frumoase generatii spre piscul cel mai inalt al piramidei mondiale. Mii de multumiri tuturor fotbalistilor din GENERATIA DE AUR pentru realizările lor si marile emotii pe care mi le-au produs. Vineri 11 iunie 2010 a debutat o nouă editie a Cupei Mondiale dar fără echipa noasră ( Doamne de când n-am mai fost la Mondiale ? ).Am urmărit meciul de deschidere dar fără nici o tragere de inimă, am urmărit si echipa Cocosului Galic ( viitoarea noastră adversară )dar fără pic de emotie .La mine, emotiile produse de fotbalul practicat de echipa natională au murit odată cu iesirea din scenă a GENERATIEI DE AUR ! Undeva, cândva,am spus că multi dintre cei ce-am trăit acele clipe de magie produse de minunatii fotbalisti vopsiti pe cap in galben, nu vom mai apuca poate să mai vedem tricolorul la un C.M.Din păcate, prezicerile mi s-au adeverit dar asta din cauza actualei stări de lucruri din fotbalul românesc de la cei ce conduc până la cei ce se droghează, incalcă regulile de circulatie ,stau in baruri până dimineată si nu au in cap decât prostii si nicidecum performanta. Cum am spus-o si atunci cândva ,undeva, dacă nu se schimbă totul de jos până sus ,ADIO MONDIALE si EUROPENE !
  Azi am mai văzut un meci dar tot fără tragere de inimă . Doar intrarea lui Kapetanos ( fost la STEAUA ) m-a mai tinut in fata micului ecran.O să le urmăresc poate chiar pe toate dar cu gândul aiurea si fără pic de emotii. Prevăd o finală NEPREVĂZUTĂ ! Despre asta insă un pic mai târziu căci tare rău mă-ngrijorează ce se-ntâmplă-n fotbalul de la noi .
  „ Pestele de la cap se impute ” si-atunci, care-i morala ?
  Vizionae plăcută tuturor celor ce-mi vizitează blogul !

  Comentariu de Aliosa — 12/06/2010 @ 5:38 pm | Răspunde

 26. Incredibil dar adevărat !
  Dacă la C.M.Fotbal avem interzis de ani buni , la HANDBAL ,desi sortii ne-au scos in cale puternica reprezentativă a RUSIEI , am reusit imposibilul: CALIFICAREA la CM de anul viitor !
  In tur, ROMÂNIA-RUSAIA 28-32 si toate sperantele parcă se năruiseră . Bătându-ne la noi acasă la PATRU GOLURI DIFERENTĂ nimeni nu mai credea in miracole ! Si totusi, miracolul s-a produs căci in meciul retur i-am bătut si noi pe ei la ei acasă cu 37-32 la CINCI GOLURI DIFERENTĂ si astfel ne-am CALIFICAT. De data asta, DUMNEZEU a fost român si miracolul s-a produs !
  Felicitări tuturor handbalistilior , staffului tehnic si antrenorului lor V. STÂNGĂ multiplu campion mondial ! Succes in turneul final si poate DUMNEZEU va fi din nou român si ne va ajuta să câstigăm si titlul mondial ! MOSCOVA nu crede in lacrimi dar ROMÂNIA in DUMNEZEU, DA !

  Comentariu de Aliosa — 20/06/2010 @ 6:06 pm | Răspunde

 27. Ma bucura exuberanta ta, este un sport pe care l-am practicat de la juniorat pana pe la 21 de ani, ulterior am fost vecin in blocul 17M14 din Str. COMPOZITORILOR cu mai bine de jumatate din lotul de handbal al STELEI 1978-1981 (Draganita, Stockl, fratii Munteanu, Laurentiu Rosu, Stanga, Coasa etc) cealalta jumatate era constituita din rugbisti si fotbalisti. Am trait in milocul fenomenului. Eu zic asa, ca daca nu se continua cu ce a inceput GATU si nu se introduc bani in sistem pe toate treptele de la juniori mici pana la seniori in curand vom ramane cu aceasta floricica. Handbalul ca si rugbiul sunt sporturi frumoase, din afara terenului, acolo jos pe parchet sau gazon duritatea este la ea acasa, dar acolo in arena, sunt barbati puternici fizic si psihic care nu stiu sa se vaicareasca. Pentru ca sportul in scoli a devenit o raritate, o exceptie, o ceva indefinit ca materie scolara problemele de recrutare si pregatire a acestor sportivi si nu numai a devenit foarte greu de solutionat, Chiar identificati prin diferite scoli in care profesorii de educatie fizica mai produc talente trebuie si banii necesari pentru intretinerea lor in scolile de excelenta. In mai bine de 90% din cazuri acesti copii provin din zone si familii sarace sau medii. Acesti copii se inhama de mici la acest gen de sporturi pentru ca sunt invatati cu greutatile si vad doar aceasta iesire. Daca vrei sa te convingi uitate peste biografiile handbalistilor si rugbistilor, atat cei care au fost cat si cei in activitate. Dar uitate si admira-i ce au ajuns in marea lor majoritate: ingineri, profesori, medici si antrenori de renume si aici sportul are rolul sau bine definit. Uite de la ce am pornit si unde am ajuns.

  Comentariu de MITRU — 23/06/2010 @ 9:35 am | Răspunde

 28. @ MITRU,
  Salut prietene si iarăsi este soare pe strada mea !
  Mă bucur că iti mai faci timp si pentru a-mi citi uneori bucuriile iar alteori răbufnirile la adresa celor care nu ne lasă să trăim asa cum ar fi normal ,logic si drept !
  Legat de performanta INCREDIBILĂ a HANDBALISTILOR nostri ( sincer, după meciul tur nu mă asteptam la o asemenea minune mai ales că rusul la el acasă urma să joace altfel ) .Tocmai că MINUNEA s-a produs, am făcut un gest de mare recunostintă si mentionare pe blogul meu a acelei incredibile performante mai ales că aveam nevoie mai ales in aceste momente de criză financiară si morală in care a intrat |ROMÂNIA si-n conditiile in care lumea aude numai lucruri urâte despre noi . Mersi MITRU si nu uita că oricând interventiia ta pe blogul meu mă bucură nespus .
  S-auzim de bine dar cel mai frumos ar fi sa-uzim că CCR tine „ cu poporul nu cu tagma jefuitorilor ” !

  Comentariu de Aliosa — 24/06/2010 @ 9:55 am | Răspunde

 29. Sa te auda cel de sus!

  Comentariu de MITRU — 24/06/2010 @ 10:12 am | Răspunde

 30. @ MITRU,
  „ Cel de sus m-a auzit” !
  Păcat insă că nu m-au auzit si altii care m-au hulit de multe ori pentru previziunile mele !
  Important pentru mine e faptul că tu m-ai auzit la timp si m-ai incurajat. Mersi MITRU si „ Cel de sus să ne audă de fiecare dată ” !
  Curtea Constitutională a ROMÂNIEI si-a făcut datoria !
  Acum, mingea este in curtea PARLAMENTULUI dar, format fiind din majoritatea portocalie, sperantele sunt slabe . Cum insă SPERANTA moare ultima, să sperăm că „pensiile nesimtite” ( ale noastre ) vor rămâne asa cum sunt acum .
  Părerea mea ( fără a diminua cu nimic meritul MAJORITĂTII membrilor CCR ) este că, un rol foarte important in luarea acestei juste decizii a avut-o si faptul că magistratii de la ICCJ au contestat si ei reducerea pensiilor. DECIZIA luată de CCR mi-a demonstrat faptul că DEMOCRATIA in ROMÂNIA incă nu a murit si că Băsescu nu face numai ce vrea muschii lui !
  JOS PĂLĂRIA in fata membrilor CCR care au respins cele două legi propuse de guvernul Boc-4 !
  WEEKEND plăcut prietene MITRU si multă sănătate !

  Comentariu de Aliosa — 25/06/2010 @ 11:10 am | Răspunde

 31. @ ALL!
  Luni 28 iunie 2010 se implinesc saptezeci de ani de la sfârtecarea trupului ROMÂNIEI MARI de către URSS prin anexarea in urma pactului secret dintre HITLER si STALIN ( pactul Ribentrop- Molotov ) a BASARABIEI,BUCOVINEI DE NORD si TINUTUL HERTEI provincii românesti din vremuri străvechi si care, din cauza mai multor factori interni si externi si acum sunt străine tării iar cel mai mult suferă românii de pe acele meleaguri căci sunt tratati ca străini pe pământul lor natal.
  In memoria sutelor de mii de români deportati in gulagurile siberiene si care si-au găsit sfârsitul acolo, in memoria zecilor de mii de militari români căzuti in luptele pentru redobândirea acelor provincii in perioada 21 iunie 1941-23 august 1944 si-n memoria ostasului necunoscut cazut la datorie pe altarul patriei sfâsiate de lupii vremii, aprindeti o lumânare, puneti o floare si trimiteti un gând pios de recunostintă si DUMNEZEU să-i odihnească-n pace !

  Comentariu de Aliosa — 27/06/2010 @ 12:16 pm | Răspunde

 32. „ FIECARE CU CE-L DOARE”!
  Sau mai bine zis fiecare cu gândurile lui chiar de-s bune sau de-s rele la adresa lui sau a celor din jurul său !
  Ieri 30 iunie spre seară am iesit din casă cu gândul sincer de-a mă plimba prin orasul răcorit de o ploaie scurtă dar densă si care a obligat tântarii să se ascundă la un loc cu liliecii stăpânii intunericului.Răcorit de-al binelea si pclictisit putin de atmosfera apăsătoare de pe stradă ,am intrat in primul mare supermarket iesit in calea mea cu ideea fixă de a studia clientii disperati ce s-au trezit in ultimă clipă să-si facă ceva provizii de produse neperisabile pe termen scurt tinând cont că incepând cu 1 iulie se pune in aplicare tâmpita măsură de majorare a tva de la 19 % la 24 % si nu mică mi-a fost mirarea când am constatat că lucrătorii incepuseră deja să inlocuiască etichetele cu vechile preturi cu cele noi, majorate ,desi după simplul calcul ziua se incheia abia la ora 00.00 si abia după aceea intra in vigoare majorarea tva . Am iesit din acel supermarket si am intrat in altul ce era gol iar vânzătoarele la ordinul patronului grijuliu să nu piardă nici bani dar nic clienti a doua zi lucrau de zor la inlocuirea vechilor etichete cu preturi cu cele noi. Observând că majoritatea etichetelor aveau aceeasi culoare si foarte putine altă culoare mi-am dat imediat seama câ mai aveau câteva zeci de produse si operatiunea era finalizată spre bucuria tinerelor vânzătoare pe a căror fată se citea oboseala si stresul.
  Ieri 30 iunie gândul comerciantilor a fost să afiseze noile preturi cu gândul la buzunarul lor si fără nici un regret la adresa cumpărătorului.Am mai intrat in vreo câteva magazine după care scârbit de lăcomia comerciantilor fortati de ipocrizia guvernantilor mi-am indreptat pasii spre casă uitându-mă la neputinta oamenilor in fata furiei naturii căci,
  tot ieri 30 iunie 2010 nordul tării era sub cod„ portocaliu ” căci mama natură vrând să pedepsească lăcomia guvernantilor si minciunile lui Băsescu s-a dezlăntuit cu o furie de nedescris lovind insă la intâmplare, fără să-si aleagă clientii dar, ca un blestem i-a lovit tot pe cei săraci si lipsiti de apărare căci hotii portocalii si-au făcut vile si palate pe locuri inalte si nu aproape de albia pârâului ce-a fost transformat de viitură intr-un adevărat râu aducător de moarte ( 22 de persoane ) ,sute de case distruse complet, mii de ha de culturi acoperite cu mâl galben ,mii de persoane evacuate, poduri,podete si drumuri distruse, căi ferate acoperite cu mâl si multe alte nenorociri.Sinistratii au avut in gând doar ideea de salvare rugându-se la Dumnezeu să oprească ploaia ( altă dată aceeasi oameni se rugau să plouă văzând cum recoltele si iarba se usucă ) uitând de implicatiile dezastruoase ale majorării tva.
  In timp ce bietii oameni se luptau pentru salvarea lor,a animalelor si a agoniselii lor de-o viată , TVR-1 era in mare sărbătoare prezentând Gala premiilor Latin Grammy găzduită de Las Vegas in 2009 in loc să prezinte nenorocirile abătute asupra unor oameni nevinovati ca să vadă toti românii necazul prin care trec cei din nordul tării si a se gândi că -i omeneste să -i ajute pe sinistrati cu ce poate fiecare. Noul presedinte al SRTV propus de Băsescu si votat in unanimitate era incă sub euforia marelui succes obtinut datorită unor prestatii electorale trecute dar neonorate si s-a gândit să le ia fata românilor prin publicare pe postul ce se captează in toată tara si este subventionat de stat ( care stat Doamne, STATUL degeaba pe bani publici )? Nu era corect si omeneste ca banii dati pentru difuzarea Concertului Latin Grammy Awards să fie donati sinistratilor ?
  Dacă au măcar un pic de bun simt guvernantii, politicienii si marii tunari, tepari si evazionisti ar trebui să doneze fiecare cel putin 1 % din banii lor in vavoarea sinistratilor nu să astepte ca tot cel amărât să-l ajute pe cel năpăstuit de soartă si natură.
  Iar presedintele tării care a ajuns la cârma tării pe baza sloganului mincinos „ să trăiti bine” promis in 2004 ar trebui să-si doneze salariul său si pe-al fiicei sale europarlamentar până la 31 dec 2010 in folosul sinistratilor care suferă din cauza incompetentei si lăcomiei guvernantilor care au deturnat banii de la consolidarea digurilor si malurilor in favoarea clientelei politice.

  Comentariu de Aliosa — 01/07/2010 @ 9:22 am | Răspunde

 33. Tuturor vizitatorilor blogului meu indiferent de comentează sau nu , le dedic o recentă ( 14 iunie 2010 ) creatie a marelui in viată poet patriot , ADRIAN PĂUNEASCU ,intitulată,
  PIERDUTA NOASTRĂ TARĂ .
  Pierduta noastră tară,
  Ce se mai poate face,
  Când,ca-n război ,noi pierdem
  Sărmana noastră pace ?
  Românii mor de foame,
  In propria lor tară,
  Nici nu se nasc cpoiii,
  Că si incep să moară .
  E-o maladie gravă,
  In fiecare casă
  Mormântul ne atrage
  Si steaua ne apasă,
  Aici,e-un fel de cușcă,
  Făcută din zăbrele,
  Adolescentii-nvață
  Să mintă si să-nsele.
  Bătrânii-s poartă vârsta
  Prin zile nisipoase
  Dar cea mai grea povară
  Li-s propriile oase.
  N-au bani de-o biată pâine,
  In pietele corupte,
  Nu-i mai ascultă nimeni
  Pe cei intorsi din lupte.
  Ferestrele-n orase,
  Rămân si zi,si noapte
  La fel de-n doliate.
  Si,vai,ca niste jalnici,
  Si vinovati furunculi,
  Apar pe trupul tării
  Distrugători homunculi.
  Pierduta noastră tară
  Te-ai afundat in tine,
  Apar marionete,
  Ce clămpăne că-i bine
  Impozite cretine
  Si taxe criminale
  Blochează in cavale
  Cântările de jale.
  Se moare-n România
  Ca-n abatoare stranii
  Ce vite de tăiere
  Au devenit tăranii,
  Dar trec si muncitorii
  Si trec si cărturarii,
  Prin marile sentinte
  Si marile avarii.
  Pe-aici prin România
  Nu numai că se plânge,
  Dar roua de la iarbă
  In zori miroase-a sânge.
  Esti văduvă de pace,
  Tristetea te omoară,
  Pierduta noastră viată,
  PIERDUTA NOASTRĂ TARĂ !

  Ca un fin si rafinat politician ,senatorul Adrian Păunescu si-a revărsat oful si talentul innăscut de poet ilustrând in cuvinte frumos mestesugite situatia dezastruoasă in care a ajuns tara după numai douăzeci de ani de la trecerea de la societatea socialistă multilateral dezvoltată cu multe bune dar si rele si inlăturarea brutală a lui N. CEAUSESCU la societatea capitalistă de buzunar clientelar si oportunist in care cei multi si păcăliti trăiesc din ce in ce mai greu iar profitorii ajunsi la putere prin promisiuni mincinoase si neonorate ulterior, se imbogătesc pe zi ce trece .
  ROMÂNIA zilelor noastre a ajuns in faliment din cauza celor ce astăzi ne conduc iar prognozele sunt sumbre căci răul de-abia a inceput să-si arate coltii săi hidosi .

  Comentariu de Aliosa — 06/07/2010 @ 12:48 pm | Răspunde

 34. @ ALL !
  Sincere coondoleante familiei indurerate de trecerea in nefiintă chiar dacă nu pe căi ortodoxe, a celei ce -a fost Mădălina Manole cântăreata iubită de multă lume.
  Dumnezeu s-o accepte in marea sa grădină si, s-o ocrotească acolo unde va fi repartizată !

  Comentariu de Aliosa — 15/07/2010 @ 2:01 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: