Alioşa ” File de Jurnal ”

20/03/2010

DE TOATE,DE LA TOTI !

Filed under: generale — Aliosa @ 5:47 pm

In ultima vreme de timp m-am tot gândit cum să procedez ca să nu mai deranjez pe nimeni si să nu mai fiu acuzat de unii si de altii că mă uit numai  la antene si realitatea, că fac jocul cuiva anume sau că am ceva cu culoarea portocalie pe care sincer ,n-am iubit-o niciodată din  simplul motiv că incă din frageda-mi copilărie cănd am păsit pentru prima dată pe usa modestei grădinite din satul natal ochii  mei mici de copil mi-au rămas atintiti pe un drapel in trei culori: ROSU,GALBEN si ALBASTRU pe care le-am indrăgit din prima clipă si cărora le-am jurat credintă vesnică si iubire nemăsurată ! Apoi, prima culoare pe care am purtat-o cu mare mândrie a fost culoarea ROSIE a cravatei de pionier,a carnetului de UTC-ist iar când am fost numit mai târziu comandantul unitătii de pionieri pe scoală si mi s-a incredintat DRAPELUL cu cele trei culori dragi mie pe care-l purtam pentru prima dată in mâinile mele de adolescent ( eram in clasa a opta ), in fata ochilor nu vedeam decât ROSU_GALBEN si ALBASTRU.  Aceeasi culoare rosie a fost si pe copertile carnetului de membru PCR si pe incă alte coperti de legitimatii de instructor sportiv de judo si ski ( 1974 ),antrenor de handbal,volei,oină,fotbal,inot,judo,ca să nu mai spun că si legitimatia de membru al UNCMRR „ Alexandru Ioan Cuza” este tot ROSIE !Si-atunci cum să mai incapă in inima mea o a patra culoare si-ncă portocalie ? Cele trei culori s-au cimentat si mai puternic in mintea si-n ochii mei odată cu trecerea timpului : L.M.,Sc.Mil.de Of.Activi, Academia Militară,parăzi militare,demonstratii sportive si omagiale,apeluri solemne, decorarea Drapelului de luptă al unitătii ,onoruri militare cu scoaterea drapelului ete etc. Cum actuala putere si-a fluturat in campaniile electorale prea ostentativ culoarea pe care si-au ales-o ( portocalie ) asociind-o cu minciuna,demagogia,inselăciunea,inducerea in eroare,calomnia,jignirea,atacul la persoană si multe altele, pe bună dreptate si nesilit de nimeni  declar că nu-i simpatizez pe cei ce si-au ales-o ca simbol de reprezentare si implicit nici pe ea ( culoarea ). Odată lămurită problema cu toată sinceritatea si având in vedere antecedentele mele publicistice atât pe blogul promotiei cât si pe al meu personal m-am hotărât să scot un nou post cu titlul de mai sus in care voi posta asa cum foarte bine se spune chiar in preambul,  DE TOATE ,PENTRU TOTI ! Cu alte cuvinte voi posta si bunele  si relele  ce se intâmplă in toate domeniile de activitate de la noi in tară indiferent de culoarea politică,in ordinea in care se vor desfăsura si vor ajunge la urechile mele  asa cum le receptez si lăsând la latitudinea iubitilor vizitatori ai blogului plăcerea de a-si spune părerea in cazul respectiv semnalat. Până atunci, la toată lumea sănătate că-i mai bună decât toate !

88 comentarii »

 1. Cei de la C.N.A.S. vor să oblige in viitor pacientii să se inscrie la o singură farmacie asa cum sunt inscrisi la un singur medic de familie !
  Adică,pacientul mrge cu reteta eliberată de medicul său de familie la farmacia unde s-a inscris că asa vrea „ X ” si indiferent de categoria retetei ( gratuită,compensată etc ) primeste doar acele medicamente care se găsesc acolo-atunci. Iar dacă nu se găsesc bolnav fiind, va merge la o altă farmacie care are medicamentele respective dar, pacientul nefiind inscris la acea farmacie, va trebui să plătească ca să nu moară si astfel va scoate din buzunarul si asa aproape gol poate ultimii săi bani de mâncare. Oare ce se urmăreste ? Să moară românul mai repede s-au să se imbogătească clientela politică portocalie ?

  Comentariu de Aliosa — 20/03/2010 @ 6:06 pm | Răspunde

 2. Primarul general al capitalei vrea să infiinteze SMURD pentru câinii maidanezi iar o cunostintă de-a mea a asteptat ambulanta in Bucuresti nu oriunde,mai bine de două ore .Norocul ei că nu a avut ceva grav căci ar fi murit cu zile ! Chiar că aici merge bine „ Tara arde iar baba se piaptănă ” !

  Comentariu de Aliosa — 20/03/2010 @ 6:11 pm | Răspunde

 3. Construirea noului sediu SPP ce va mânca de la bugetul statului peste 36 de milioane de euro ( in timp ce in spitale nu-s medicamente iar bolnavii mor cu zile ) este o afacere de familie portocalie patronată de ministrul PDL ,A .Videanu !

  Comentariu de Aliosa — 20/03/2010 @ 6:15 pm | Răspunde

 4. Se face prea mult caz de stenogramele traficantului de influientă C.V.
  Cred că au menirea de a se distrage atentia opiniei publice de la adevăratele probleme născute din cauza proastei guvernări a PDL si că au fost aruncate pe piata media tocmai in acest scop căci,nu-i asa, „ lupul isi schimbă părul dar năravul ba ” !

  Comentariu de Aliosa — 20/03/2010 @ 6:23 pm | Răspunde

 5. Mass- media are un rol urias uneori in derularea unor scenarii diabolic ticluite si poate influienta oameni,decizii si actiuni. Presedintele V.PONTA a propus organizatiei PSD de BUCURESTI să-l suspende până la lămurirea tuturor acuzelor pe C.Voicu din partidul care l-a propulsat in functia de senator .

  Comentariu de Aliosa — 20/03/2010 @ 6:30 pm | Răspunde

 6. Un singur farmacist inseamna pret de monopol sau mai rau
  eliberarea unor medicamente preferential.
  Traiasca monopolul!

  Comentariu de Nelu — 21/03/2010 @ 4:37 pm | Răspunde

 7. @ Nelu,
  Iar dacă farmacistul are geacă portocalie sigur va distribui medicamentele preferential si-atunci, opozitia se stinge incet-incet dar sigur . Lăsând gluma la o parte ( că nu scrie pe fruntea nimănui apartenenta politică ) , situatia dacă se va aplica, va crea multe bătăi de cap pacientilor cronici căci ,repet,negăsind medicamentele de pe reteta dată de medicul de familie la farmacia unde s-au inscris „ obligatoriu ”vor fi nevoiti să caute in altă parte dar,vor suporta integral costurile chiar dacă au drept la gratuite sau compensate.

  Comentariu de Aliosa — 21/03/2010 @ 7:06 pm | Răspunde

 8. ALIOSA
  Vezi rogute in SPAM (precum vezi te trimit direct la adresa) un oarece comentariu de astazi, posibil iar deranjant, dar ce putem sa facem? M-am plictisit sa tot dau cu gura ca suntem ascultati, cititi, interpretati, etc…etc. Cu ce dracului si in ce modalitati sau prin ce masinatiuni obscure niste pensionari modesti ca noi, aducem atingeri grave securitatii nationale. M-am distrat formidabil, acum ceva zile in urma tov. pres BASELU a lansat problema INTERESELOR NATIONALE, a prelua-to, an fanafar, tov. ministrul apararii dar nimeni nu a fost in stare sa le defineasca. Nenea Iancu Caragiale, prin vocea preacunoscutului Nae Catavencu, definea cu finete si umor asemenea aiureli ca sa nu le spun pe sleau ca fiind incalificabile pentru un om aflat intr-o functie cu directa responsabilitate in domeniul securitatii nationale. Ei! ce se poate face, cand cartea si carnea de porc sunt atat de grele, produc dureri de cap si greturi? Nu stiu de ce, dar, dupa umila mea parere, o solutie pertinenta nu se intrevede int-un timp prea apropiat. Astept, chiar doresc, sa fiu contrazis. SANATATE

  Comentariu de MITRU — 22/03/2010 @ 8:21 pm | Răspunde

 9. @ Mitru,
  Dupa cum se cuvine aici trebuie sa te contrazic!
  Carnea de porc nu produce dureri de cap daca e stropita cu putin vinisor…
  in rest tot ca inainte, cu interesele nationale!

  Comentariu de Nelu — 23/03/2010 @ 2:54 pm | Răspunde

 10. Fratilor,
  Dar dacă carnea de porc este infestată cu virusul AH1N1 treaba se incurcă rău de tot că provoacă nu numai dureri mari de cap dar si de altceva si chiar dacă o stropesti cu putin vinisor tot nu trece durerea . Si cum la noi porcii si-au schimbat culoarea ,carnea lor se digeră din ce in ce mai greu !

  Comentariu de Aliosa — 23/03/2010 @ 8:18 pm | Răspunde

 11. Draga ALIOSA
  Cu putina stiinta intre ale bucatariei se poate rezola destul de usor, sub aspectul prepararii carnii de porc, chiar infestata cu AH1N1. Rogute fii foarte optimist, nu are rost sa te imbolnavesti. De la MURPHY citire: „Daca astazi nu te simti bine, nu plange, zambeste, maine ar putea fi si mai rau”

  Comentariu de MITRU — 24/03/2010 @ 9:05 pm | Răspunde

 12. @ Mitru,
  Adevărul e că am destule cunostinte in ale bucătăriei si nu mi-e frică chiar asa de tare de carnea de porc infestată cu AH1N1 dacă o fierbi foarte bine cum mi-e teamă de „ porcii” ceilalti,de toate zilele care ne infestează si otrăveste viata de zi cu zi ! Stii prea bine că , „ hotul strigă hotii” ! Astăzi am auzit pe Ion Oltean ( PDL) urlând in microfon că „ trăieste sub DICTATURA minoritătii ” ( parlamentare,bineânteles ) ! Auzi cine vorbeste de dictatură !
  Murphy să stii că a avut dreptate ! Apropo: mâine (25/03 ) il voi conduce pe ultimul său drum pe cel ce-a fost la XII-C, ONOFREI GHEORGHE, Dumnezeu să-l odihnească-n pace !

  Comentariu de Aliosa — 24/03/2010 @ 10:11 pm | Răspunde

 13. E postul mare fratilor!!! Sa schimbam vorba si sa ne
  amintim de urzica, spanac, stevie… cu putina carne de porc!

  Comentariu de Nelu — 25/03/2010 @ 6:56 am | Răspunde

 14. Draga ALIOSA
  Se pare ca am avut gura spurcat cu acea zicere (postarea nr 11) din MURPHY, a plecat dintre noi si Gica ONOFREI, asta chiar este de plans. Constientizam faptul, ca mai devreme sau mai tarziu, „ne vom duce”, cu mai multe sau mai putine onoruri din aceasta lume si totusi atunci cand pleaca un coleg parca se rupe ceva din tine si ramai mai sarac sufleteste. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sincere condoleante familiei.

  Comentariu de MITRU — 25/03/2010 @ 5:52 pm | Răspunde

 15. @ Nelu,
  Din cauza tâmpeniilor „ tâmpitilor” chiar că am uitat că a apărut urzica si stevia. Ca urmare ,dis de dimineată m-am dus la piată si am cumpărat URZICI pe care le-am pregătit după reteta mea originală . Cum mie mi se pare mai bună mâncarea servită imediat după ce opresti aragazul, nu m-am putut abtine si am servit prânzul mai devreme ca de obicei iar urzica s-a dovedit extraordinar de delicioasă . Si dacă tot suntem in postul PASTELUI iar porcul este purtătorul virusului AH1N1 ,l-am scos complet de pe lista de cumpărături la fel ca si pe găina purtătoare de virusul gripei aviare . Cum cu carnea de vită nu mă impac că are „ boala vacii nebune ” mi-a mai rămas doar pestele slab pe care-l pregătesc fript sau inăbusit la cuptor. Gata cu grăsimile ,sosurile picante si gustoase,dulciurile,pastele făinoase ! Putin ulei de măsline doar pentru uns dubleta in situatia când călesc putin de tot ceapa pentru mâncărurile ce nu pot iesi bune fără această legumă iute si puternic mirositoare . Si uite-asa am schimbat vorba si am discutat „ de toate,de la toti” !
  Weekend plăcut si nu uitati că intrăm in „ săptămâna luminată ” !

  Comentariu de Aliosa — 26/03/2010 @ 12:29 pm | Răspunde

 16. @ Mitrule dragă,
  Nu ai nici o vină, nu ti-a fost gura spurcată ,ci asa i-a fost scris lui Liviu ( VASILE GHEORGHE ONOFREI ) să plece dintre noi mai devreme. Unii se grăbesc să iasă in evidentă cu orice pret iesind in fată ca păduchele, altii se grăbesc să-si scrie din viată memoriile ,multi se grăbesc să adune cât mai multe dintre firmiturile aruncate de imbuibatii inceputului de mileniu trei iar altii se grăbesc să ajungă primii in RAIUL despre care nimeni nu stie concrte nimic ! Iar peste toate ,există o fortă cu care nimeni nu se poate luptă in a-i schimba ideile si deciziile chiar dacă nu sunt pe placul nimănui. Acea fortă pe care eu o numesc SOARTĂ sau DESTIN este cunoscută doar de DUMNEZEU TATĂL ce cheamă la EL pe cine vrea si când vrea !
  Pe GHEORGHE ONOFREI l-a chemat inaintea săptămânii luminate curmându-i greaua si lunga lui suferintă. Am transmis ieri familiei indoliate coondoleante din partea fostilor colegi de clasă.
  Weekend plăcut si nu uita părietene că intrăm in săptămâna luminată !
  S-or mai lumina la creierul lor infestat cu manele si ipocrizii, cei ce ne conduc tara ?

  Comentariu de Aliosa — 26/03/2010 @ 12:49 pm | Răspunde

 17. Draga ALIOSA
  Cand maneaua a devenit subiect, obiect si motiv de studiu si afirmare, de la vladica si pana la opinca, tu si de ce sa nu recunosc si eu, ca si multi alti am devenit niste parodii comico-tragice ale aceste societati cu o scara de valori inversata. Cu sau fara voia noastara si a multor poporeni, mai mult sau mai putin creduli, ne-am procopsit cu acest prezident si acest guvern. De aici in continuare cred ca trebuie sa ne amintim si sa repetam versurile INTERNATIONALEI, motivele melodice se regasesc cu usurinta in multe din hiturile moderne rock-pop. Daca ascultaretii – cititori stiu despre ce este vorba sa-i vad cum reactioneaza?

  Comentariu de MITRU — 27/03/2010 @ 9:19 pm | Răspunde

 18. @ Mitru,
  „ Ascultăretii-cititori stiu despre ce este vorba ” dar ,din lasitate si ca o măsură de prevedere ( asta si din cauza ta că le-ai spus de prea multe ori că le-ai aruncat „ nada,momeala ” ) nu vor reactiona imediat ci peste ceva timp când ,in naivitatea lor vor crede că ai lăsat garda jos.

  Comentariu de Aliosa — 28/03/2010 @ 10:25 am | Răspunde

 19. Pentru toti vizitatorii blogului meu ce poartă numele de FLORIN si pentru toate domnisoarele si doamnele ce poartă nume de FLORI ,un sincer si călduros LA MULTI ANI si multă sănătate !

  Comentariu de Aliosa — 28/03/2010 @ 10:27 am | Răspunde

 20. Tockes Laszlo, „europarlamentarul” ungurilor din Ardeal a
  declarat ca Tara Secuilor este intr-o situatie asemanatoare cu
  Tibetul sub ocupatie chineza si el este un fel de Dalai Lama!
  Pe cand se va declara Napoleon?

  Comentariu de Nelu — 29/03/2010 @ 3:58 pm | Răspunde

 21. Pastorul Laszlo Tokes ,presedintele C.N.M.din Transilvania spune vrute si nevrute. La Tg. Secuiesc cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni a spus că „ autonomia nu este de la diavol ”, ci o „ subspecie a libertătii ”, „ o institutie mostenită de la secui,si chiar de la români si de la sasii ardeleni ”.Mai bine ne-ar spune de ce sotia sa l-a acuzat de infidelitate si traumatizare psihică !
  Din păcate, L.T. spune vrute si nevrute si pentru faptul că are spatele asigurat in urma voturilor date in 6 dec 2009 de către partizanii săi , lui Băsescu care, in loc să ia atitudine hotărâtă impotriva pretentiilor neconstitutionale ale extremistilor maghiari , ii laudă pentru modul cum luptă pentru libertate ! „ Pestele de la cap se împute ” !

  Comentariu de Aliosa — 29/03/2010 @ 7:52 pm | Răspunde

 22. DRAGULE, nu stiu de ce trebuie sa te enervezi la nervi? ai cunva, asa din intamplare, dureri la creierii capului?. Doamne apara si pazeste, fii bland, lasai pe toti sa latre dupa cum le este vointa. Acest asazis preot ( prelat, abate, sau cum si-o mai zice domnia sa ) este deja un neica nimeni si prin tot ce spune si incearca sa faca se straduieste sa ajunga inapoi unde a fost, in centrul atentiei, imposibil, asta o stie si un incepator la regie teatru-film. Apropo boierule, referitor la subiectul propus, greu sau chiar foarte greu de urcat panta unui deal cand iarba este umeda, dar poti pacali cativa guracasca creduli, nu este cazul tau. Multi, in ultimul timp chiar prea multi, oameni se cred NAPOLEON, DALAI LAMA, STALIN, ALEXANDRU MACHEDON, KENEDY, SZUN TZU, CONFUCIUS, …etc.etc. Cum dracului scapa acesti oameni din spitalele de specialitate? ba mai mult apar pe sticla si ne mai streseaza si pe noi asazisii sanatosi mental. Toate cele bune/

  Comentariu de MITRU — 29/03/2010 @ 8:02 pm | Răspunde

 23. Doamna Tokes Edith a spus „szia” Laci si a cerut autonomia!
  Pe 12.05.2010 este planificata prima sedinta la judecatoria
  Oradea.

  Comentariu de Nelu — 30/03/2010 @ 6:28 am | Răspunde

 24. Bănuiesc ce-nseamnă „ szia” dar ca să nu fac vreo gafă impardonabilă astept să mă luminezi tu . Sunt convins că doamna Edith Tokes s-a săturat de zicala „ nu fă ce spune popa ,fă ce face popa” ! Cum ,„ căile DOMNULUI sunt mereu intortocheate ” episcopul maghiarilor de pretutindeni a căzut in plasa blondelor portocalii si excitat la maxim de cele trupesti a călcat pe bec jignind-o in asa hal pe doamna Edith care nu a văzut decât solutia despărtirii pe motiv de infedilitate si traumatizare psihică solicitând pe bună dreptate „ autonomia totală „ !

  Comentariu de Aliosa — 30/03/2010 @ 8:56 pm | Răspunde

 25. 2 Mitru,
  Nu instigatorul mă calcă pe nervi ci cei care-l protejeajă tacit . Cu groază mă intreb de as fi spus eu ce-a spus el de-atâtea ori,mai postam acum ceva ? Tu ce zici ? Repet pentru a nu stiu câta oară : nu delatorii, instigatorii , diversionistii , calomniatorii, trădătorii sunt primii vinovati ! NU ! Vinovati sunt după mine cozile de topor ce apelează la ajutorul celor de mai sus ca să reziste la putere ! Toate asociatiile, sindicatele militarilor „ luptă ” pentru ca prevederile proiectului noii legi a pensiei unice să nu-i afecteze pe viitor dar, degeaba ! Atâta timp cât ministrul apărării nationale este numit pe criterii politice si acum mai grav prin trădare de partid si doctrină , nu se mai poate face nimic si trebuie să inghitim gălusca chiar dacă nu am votat cu Băselu !

  Comentariu de Aliosa — 30/03/2010 @ 9:20 pm | Răspunde

 26. „szia”=serbus, servus, adio…
  Laci= Vasilica
  Popa nu mai este episcop, ci simplu popa la o biserica reformata.

  Comentariu de Nelu — 31/03/2010 @ 6:18 am | Răspunde

 27. @ NELU,
  Iti multumesc frumos pentru traducere ! Că nu mai este episcop mă lasă rece iar de e popă la o biserică reformată e blestemul doamnei Edith !
  Pentru mine cel mai bine ar fi să tacă DEFINITIV ca să nu mai atâte pe unii impotriva altora .

  Comentariu de Aliosa — 31/03/2010 @ 12:30 pm | Răspunde

 28. „ NIMIC NOU PE FRONTUL DE VEST”!
  Pieteni de-o viată !
  Cu gândul la MIELUL FOATRE SCUMP ati uitat de cele sfinte ?
  Clanul BĂSESCU face legea si un necunosct SIDA după cum spun unii, Bogdan Ionescu după ceritificatul de nastere, a candidat UNUL pentru UN SINGUR POST si bineîinteles ca a câstigat pentru că a fost singur pe post si fără a avea măcar un singur contracandidat numai că asa că vrea cheliosul ! De ce nu s-a anuntat COMPETITIA ?Pentru simplul motiv că este IUBITUL analfabetei Elena Băsescu,ajunsă EUROPARLAMENTAR fără să o stie cum o cheamă cu C.I in mână, iar COMPETITIA ar fi dat verdict CONTRA BĂSESCU ! Si asta nu-i totul : analfabetul de amant va primi si O CASĂ la AMBASADA FRANTEI pe post de secreter pe probleme economice ca să se-senbârligheze cu credula pe BANII PUBLICI !
  SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE TUTUROR VIZITATORILOR MEI !

  Comentariu de Aliosa — 03/04/2010 @ 1:02 pm | Răspunde

  • Dar, :”FEREASCA DUMNEZEU” sa fi concurat singur si sa fi iesit pe locul doi, cum ar fi fost? si sa vedeti atunci scuze si comentarii. Iar am dat-o in bara, astept cu nerabdare replica garzilor informatico-intelectualo-preasupuse.

   Comentariu de MITRU — 06/04/2010 @ 3:05 pm | Răspunde

 29. @ ALL !
  SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
  HRISTOS A INVIAT !
  Tuturor prietenilor, PASTE FERICIT !

  Comentariu de Aliosa — 05/04/2010 @ 5:08 pm | Răspunde

 30. @ MITRU,
  Da, a concurat de unul singur si din spusele celor de la coltul străzii s-a rusinat tare si a renuntat la postul de la Ministerul Economiei oprindu-si doar postul de la Paris să fie mai aproape de fusta mezinei E.B. !
  Asta numai la noi se-ntâmplă si totul doar pentru clanul BĂSESCIAN !
  Dacă individul ar fi purtat sepcută rosie si nicidecum portocalie, ar fi iesit un mare tam-tam !

  Comentariu de Aliosa — 06/04/2010 @ 3:58 pm | Răspunde

 31. Gata, sarbatorile luminate au trecut si a venit vrema
  unor recalculari si daca procentul este de -69%, atunci
  toata lumea buna va fi fericita, am numit aici pe boc,seitan,
  base si ciracii lor!

  Comentariu de nelu — 08/04/2010 @ 7:37 am | Răspunde

 32. 2 NELU !
  HRISTOS A INVIAT !
  Pe unde umbli frătioare că te-am sunat in fiecare zi !
  Ori am uitat eu,ori nu mi-ai spus tu !
  Ai sărbătorit săptămâna minunată la atipozi ?
  Dacă da, te invidiez !
  Să stii că după cum am spus de zeci de ori, nu-i glumă cu pensiile !
  „ Si dacă ramuri bat in geam
  Si trădătorul are dreptate ” ?
  69-70 % REDUCERE, nu-i de ici colo !
  Om trăi si om simti !( ( ferească DUMNEZEU ) !
  Până-atunci,toate cele bune dar, spune-mi ,pe unde umbli frate ?

  Comentariu de Aliosa — 08/04/2010 @ 1:39 pm | Răspunde

 33. Locuinta mea de vera
  E la tera…

  Vin la oras numai dupa pensie, pana la recalculare…
  Sunt totusi optimist fiindca anul acesta prunul si-a facut datoria!

  Comentariu de nelu — 08/04/2010 @ 1:55 pm | Răspunde

 34. @ NELU,
  Dacă ar fi să ne luăm după ministrul ap.nationale nu avem prea multe motive de optimism gândindu-ne la recalcularea ce ne asteaptă !
  Dar, dacă ne luăm după primăvara ce a tinut in viată gingasele flori ale pomilor fructiferi, atunci avem motive de bucurie si optimism.
  CAISUL meu a rodit deja că-i foarte grăbit si vrea să fie mereu primul in toate competitiile. După ce l-am curătat cu mare grijă si văruit s-arate si mai frumos, m-a răsplătit cu sute si mii de flori ce -au atras cu parfumul lor zeci de albinute muncitoare ce s-au plimbat din floare-n floare polenizându-le iar căldura le-a ajutat să rodească .
  Acum ,tot mama natură va face diferenta căci până la cules mai este destul timp si nu poti zice hop pânâ nu vezi gustoasele fructe in borcanele cu gemuri, dulceturi si compoturi frumos aranjate in debarale.
  Mă bucur că PRUNUL tău a rodit iar productia de pălinkă se anuntă a fi mult mai bună ca anul trecut.Si mă mai bucur că „ locuinta ta de vară e la tară ” si că scapi de stresul provocat de orasul poluat DE TOATE, DE LA TOTI !

  Comentariu de Aliosa — 09/04/2010 @ 10:11 am | Răspunde

 35. Prunul abia a inflorit dar pana la palinca e cale lunga,
  oricum va fi inaintea recalcularii…

  Comentariu de nelu — 09/04/2010 @ 4:34 pm | Răspunde

 36. Din experienta tristă a anului trecut, din cauza căldurii venite prea devreme pe la sfârsitul lunii februarie, pomii au inflorit parcă prea repede iar in martie când au fi trebuit să lege, frigul,lapovita si „ babele care si-au scuturat rochia ” au inghetat gingasele flori iar caisul meu si prunul tău n-au făcut roade. Acum situatia este cu totul alta iar pomii nostri isi văd de menirea lor. E drum lung până la pălincă dar asteptarea se merită căci va fi foarte gustoasă .

  Comentariu de Aliosa — 09/04/2010 @ 7:45 pm | Răspunde

 37. P.S !
  Am aflat cu stupoare că SYDA, ( B.I. ) iubitul E.B. a fost corigent in liceu chiar la matematică ! Oare secretar economic la ambasada Frantei cere cunostinte de „ sărit coarda” ?

  Comentariu de Aliosa — 09/04/2010 @ 7:56 pm | Răspunde

  • De sarit coarda nu prea cred, dar de impins vantul la vale este posibil si chiar mai mult se cer cunostinte aprofundate de aruncat pietrele in apa ca sa faca bulboci. Dragilor nu stiu ce va mai mira?. La varsta acestui imberb tinerel raspundeam de viata si de moartea a circa 50-60 de oameni si de o avere pe care neam de neamul meu nu putea sa conceapa sa o plateasca, daca eu faceam o prostie, imposibilitatea era mai mult decat evidenta. Noi nu putem sa facem mai nimic, scara valorilor s-a rasturnat, situatia place „VULGULUI – CARAGIALE – UN PEDAGOG DE SCOALA NOUA” , cu cine sa ne mai razboim? nimeni nu accepta ca trebuie pus mana pe carte (nu de mangaiat), foarte putini inteleg ca drumul spre succes trece totusi pe la scoala. Ei, daca iar am deranjat sper sa n-o fi facut chiar atat de chiar asa de dur incat sa fiu deranjat telefonic la noapte.

   Comentariu de MITRU — 11/04/2010 @ 5:53 pm | Răspunde

 38. POLONIA INCEARCA SA-SI RECUPEREZE ISTORIA.
  „victimele acestui accident urmau să participe la marcarea unei alte mari tragedii pentru poporul polonez –  70 de ani de la masacrul din pădurea Katyn, unde 22 de mii de ofiteri polonezi au fost ucişi la ordinele scelerate ale lui Stalin, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.”
  ROMANIA TREBUE SA FACA ACELASI LUCRU SI SA IASA DIN MICIUNA.

  ROMANII CRIMINALI SAU EROI ?

  DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?
   
  TREBUE OOPRITA CREIARA UNEI ISTORII ASERVITA  INTERESELOR
  POLITICE SI ECONOMICE.

  ARTISTUL ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNITRIA  DEPLANGE SUFERINTELE EVREILOR ,DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL.  
   PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA APROAPE  UN MILION DE EVREI- OAMENI NEVINOVATI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
  PUBLICA TINUTA LA ICR NEW YORK. 
  DESCHIDETI

  http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#

  DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL,  
   EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE NAZISTE
  . EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE.   CEACE A REALIZAT SOCIETATEA ROMANEASCA ALTII NU AU REALIZAT NICI CU PUTEREA GANDULUI .   ROBERT HORVATH PROPUNE RIDICARII UNUI MONUMENT NUMIT ” OMENIA ” CARE SA CINSTEASCA  ACEST
  FAPT FARA PRECEDENT IN ISTORIA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDOAL
  SI POATE IN INTREAGA ISTORIE A UMANITATII..
                         DESCHDETI                            
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  Comentariu de rhorvath — 11/04/2010 @ 11:23 pm | Răspunde

  • Va salut domnule rhorvath

   Profit de ospitalitatea colegului ALIOSA ca sa va exprim aici ,pretuirea mea..Va citesc de mult articolele ,in special cele cu referire la diaspora.Pe unele le-am preluat pe alte bloguri ,[unde postez sub alt nick]cu mentionarea sursei,bineinteles ,fiindca mi s-au parut EXPLOSIVE..In fapt,nu mai cunosc decat un singur nume care sa va aiba curajul d-voastra in blogosfera si anume ,brava noastra SIMONA FICA cu al sau „Explosiv news”.Cu respect..poate ne intalnim vreodata prin DEVA..
   P.S. ALIOSA ,merci pentru gazduirea postarii mele..

   Comentariu de freddye — 16/04/2010 @ 4:31 pm | Răspunde

 39. @ MITRU,
  Salut amice si toate cele bune tie si familiei tale !
  Te rog insă nu te supăra dar la vârsta profitorului despre care noi vorbim , AVEAM RĂSPUNDERI COLOSALE ce tineau de SIGURANTA TĂRII si nu de capricii mărunte . Dumnezeu il va aseza insă la locul unde de fapt isi merită locul. Ce aplecare spre CARTE când individul are aplecare spre fuste scurte cu tanga ieftini ?

  Comentariu de Aliosa — 12/04/2010 @ 11:21 pm | Răspunde

 40. @ rhorvath !
  Multumesc pentru vizita făcută pe blogul meu personal si chiar mă bucur sincer că sunt CITIT si de alte personalităti nu numai de amicii mei . Am intrat pe linkul propus dar din păcate eu nu cunosc ENGLEZA că in anii de liceu am invătat cum era atunci la modă rusa si franceza. Dar, comentariul domniei tale l-am inteles si sunt de acord cu el .Si eu sunt pentru ADEVĂRUL PUR chiar dacă el uneori deranjează. Nu putem trăi insă toată viata in minciună ! Cât despre catastrofa aeriană din apropierea aeroportului militar SMOLENSK , noi vom coborî in cripta neagră si rece si tot nu vom afla adevărul. Dacă timpul si răbdarea iti permite, poti intra pe siteul meu până dai de articolul „ 70 de ani de la atacarea miselească a POLONIEI ” si-ti vei face o imagine mai clară asupra gândurilor mele.
  Cu stimă si respect domnule R.HORVATH !
  ALIOSA .

  Comentariu de Aliosa — 12/04/2010 @ 11:45 pm | Răspunde

 41. Cu scuzele de rigoare am sa vin cu un comentariu ceva mai lung si putin mai deranjant. Cineva de specialitate l-a vazut si a spus ca este acceptabil dar deranjant pentru foarte multi oameni din mass-media. Deci:ORI, ORI, SAU SAU (ORI BA, ORI DA)
  In ROMANIA zilelor noastre se poarta de sus si pana jos moda “schimbarii de dragul schimbarii”. De la vladica si pana la opinca toata lumea doreste cu osardie si tragere de inima schimbarea si restructurarea societatii, a sistemului politic, sistemului educational, sistemului financiar-fiscal, armatei, politiei, jandarmeriei, bisericii, sistemului sanitar si sanitar veterinar si etc.etc.etc. Sunt perfect de acord cu toate doleantele exprimate dar cine vine cu ideia CUM SE POATE FACE, CU CE COSTURI, IN CE CONDITII SI CU CE RISCURI? si mai ales CINE ARE CURAJUL SA ISI ASUME TOATE RISCURILE ADIACENTE. Aici nu mai este vorba despre curajul de ati asuma niste riscuri, fie ele si politice, este vorba despre echipe pluridisciplinare specializate in proiectarea si reproiectarea structurilor organizationale si mai ales de a inghiti pe nemestecate ceia ce aceste echipe produc, functie de ceia ce li se cere. La noi ca la nimenea, marele clasic si totodata contemporan I.L.CARAGIALE nu numai ca avea perfecta dreptate dar spusele lui din cunoscuta SCRISOARE sunt de o actualitate dezarmanta. “Ori sa schimbe, primesc, dar sa nu se modifice nimic, ori sa nu schimbe, primesc, dar sa se schimbe pe ici pe colo prin punctele esentiale”. Astept si o parere contrarie, dar argumentata.
  In mass-media romaneasca situatia este cu atat mai melodramatica cu cat multi dintre scribii deontologi ar face glorie la “RACNETUL CARPATILOR”. Rigoarea si obiectivismul, deziderate strict necesare de a fi atinse de un om de presa, sunt eludate cu nonsalanta unui vacar communal care afirma, in fata satenilor, ca a pierdut jumatate din vite pentru ca l-a orbit un roi enorm de tauni si vitele s-au ratacit in stuf .
  Dorinta de propasire a oricarui ziarist (om de presa scrisa sau vorbita) este normala si perfect acceptabila. El este platit sa identifice si sa prezinte societatii disfunctiile unui anumit sector din aria administrativa. Este la fel de adevarat ca orice om de presa, ca orice cetatean are anumite inclinatii spre anumite partide sau organizatii, dar de aici si pana la prozelitism este o cale foarte lunga. Solutia – lasati-va de aceasta meserie nobila, mai sunt si alte meserii care nu implica deranjarea psihica a semenilor!
  Cred ca, dupa ce am batut campii cu gratie in aceasta “introductie”, ar trebui sa atacam, sontac-sontac, si tema pe care ne-am propus-o din titlu. Nu ne vom ocupa de varfurile sistemului mass-media din ROMANIA, sunt oameni onesti, bine pregatiti si cu condei, nu au pretentii absurde, nu se lauda unde trebuie si unde nu trebuie cu sfanta lor obiectivitate, sunt oameni modesti si la locul lor. Ce ne facem cu marea masa autointitulata “formatori de opinie”, fereasca dumnezeu sa nu-I onorezi cu aceasta sfanta titulatura, este vai si amar de tine si tot neamul tau adormit si neadormit, de la ADAM si EVA incoace.
  Aceasta categorie de ”formatori de opinie” prolifereaza in mass-media romaneasca intr-un ritm fantastic, toti cu pretentii maximale, tupeisti si extrem de orgoliosi dar cu caractere labile si usor santajabili, sub aspect material. De aici pana la a scrie dupa dictare este o cale extreme de scurta, darn u realizeaza ca drumul ales este fara intoarcere iar ratarea profesionala devine un lucru tangibil, chiar si pentru cei talentati. Toti acesti autointitulati “dulai de paza ai democratiei” (care democratie?) ne streseaza zilnic cu marile lor identificari de probleme nerezolvate si ne propun cea mai simpla si eficienta solutie “trebuie schimbat ceva”. Bine fratilor dar ce, unde, cand, cum, cu ce costuri si implicatii trebuie schimbat? Raspuns: Nu stiu dar trebue schimbat ceva. Este la fel de adevarat ca si iubitii nostri guvernanti raspund la fel de nonsalanti, la aceasta intrbare, incat te intrebi tamp dar cu buna stiinta: la ce dracului ii platim pe acesti cvasiincompetenti?
  Orgoliul fiecarui pripasit prin mass-media si nu numai consta in propuneri cat mai zgomotoase, pentru rezolvarea problemelor identificate, dar cu derobarea de orice responsabilitate. Schimbarea sefului (sefilor) unei organizatii, care nu functioneza la parametrii proiectati este ultima masura care trebuie luata, dar este prima dorinta a oricarui gazetar sau analist politic (fiecare cu propria inchipuire) si rasplata straduintei si satisfacerii orgoliului sau. Acesti oameni nu stiu (posibil ca si scoala are problemele ei, din cate stiu bibliotecile nu au) ca prima masura care se impune este claritatea si difuzabilitatea misiunii generale stabilite, analiza functionala si organizationala a structurii, studiul legaturilor interne si externe ale structurii analizate, capacitatea structurilor adiacente de a o alimenta cu date, informatii si resurse umane si materiale, pentru asi satisface misiunea pentru care a fost creata. Datele si informatiile rezultate din analiza trebuie sa constituie baza masurilor de corectie aplicate sistemului in disfunctie. Aceste teorii ar trebui sa fie arhicunoscute de catre orice om de presa cu ceva pretentii, de cei din conducere nici nu indraznesc sa vorbesc, unele (in fapt marea majoritate) sunt fundamentate de profesori romani, traitori inca (Mircea Malita, Sergiu Tamas etc.) dar la noi incompetenta este o calitate de nezdruncinat si se pleaca de la aplicarea perpetua a arhicunoscutului sistem: Aseaza carul in fata boilor si cu oarece straduinte ai sa vezi ca merge cunva pana la buza rapei. Cu alte cuvinte, punem omul, creem structura si dupa aceea ii gasim noi ceva de lucru, daca avem norocul.
  In concluzie, toti, de la mic la mare, vrem scimbare, restructurare, rearanjare, redirectionare, reorientare etc. Mai greu este cand ajungem la concret, cand se succed cu rapiditate intrebarile si activitatile ce trebuie satisfacute intr-un timp foarte scurt:
  • care este problema de solutionat, identificarea necesitatilor;
  • analiza modului de solutionare, variante optionale de solutionare;
  • identificarea solutiilor optime;
  • transmiterea catre executanti a cadrului cel mai probabil de solutionare;
  • stabilirea variantei optime de solutionare;
  • stabilirea resurselor de timp, umane, financiare, loc, spatiu etc;
  • planificarea in timp si spatiu a activitatilor;
  • stabilirea clara si larg difuzabila a responsabilitatilor;
  • transmiterea catre executanti a ordinului clar de executie, fara echivocuri si balbaieli de exprimare;
  • desfasurarea stricta (control secvential si final per faze de desfasurare) a activitatilor conform planului initial, orice modificare de plan se face doar cu acceptul celui care a ordonat activitatea. Misiunea generala a structurii executive implicate constituie apanajul strict a celui care a ordonat activitatea, este singurul care poate sa-i aduca corective functionale dar nu de fond;
  • la final rezultatul final trebuie sa raspunda urmatoarelor intrebari:
  1. Ce s-a obtinut este conform cu ce s-a stabilit initial si planificat?. Rezultatul este conform cu necesitatile de satisfacere a necesitatilor?
  2. Cat si cum s-a realizat in raport cu efortul uman si material-financiar depus. Solutia identificata este viabila si in acelasi timp economica?
  Daca raspunsul la cele doua intrebari este pozitiv inseamna ca echipa investita cu planificarea, replanificarea, corectarea etc. este competenta si a facut o treaba buna, daca nu se reia ciclul cu o alta echipa (pe cat posibil profesionista in nici un caz politica).
  MURPHY – Daca te vei stradui indeajuns de mult, cu deosebita vointa si bine, SIGUR VEI REUSI SA- TI TRAGI UN SUT IN FUND.
  Din aceasta postare fiecare intelege ce doreste, cum doreste si cand doreste.

  Comentariu de MITRU — 13/04/2010 @ 3:11 pm | Răspunde

 42. Pentru mine, comentariul nu a fost nici lung si nici deranjant. O fi deranjant pentru foarte multi din mass-media si din politica clientelară de la noi. Si cum oare să nu fie când mass-media face jocul politicului ? Dar cine să recunoască acest fapt oribil ? Si cum să se lase de meserie dacă de acolo le vin avantajele materiale ? Formatorii de opinie de la noi aleargă ca disperatii de la un post de televiziune la altul făcând pauză doar in traficul aglomerat gonind nebuneste să nu intârzie la emisiunea de unde-i curg euroii. De multe ori chiar mă gândeam cum de mai au puterea necesară de a pleca de la un post tv. la altul,dintr-o emisiune in alta si de ce oare nu se mai satură de bani.Răspunsul tot singur mi l-am dat : asta le este meseria si pentru bani ce nu face omul ? Moda „ schimbării de dragul schimbării ” se practică cu o precizie de ceas elvetian din 1990 incoace . Din patru-n patru ani se schimbă totul chiar dacă numai in rău . Asa-i românul zămislit să se ghideze după „ să-ti iubesti aproapele ” ! Adică să-i dea jos pe cei de la partidul invins in alegeri si să si-i pună pe-ai lor că doar de aia le-au dat voturi si bani pentru sponsorizarea campaniilor electorale. I.L.CARAGIALE ce a zugrăvit excelent obiceiurile societătii românesti din vremea lui si-n mod deosebit a clasei politice, este viu si zilnic printre noi iar vorbele lui sunt nemuritoare si dureros de actuale.
  Comentariul tău amice MITRU nu este un comentariu ci un adevărat curs de sociologie ce ar trebui tinut cu toti oamenii din mass-media si politicienii nostri.

  Comentariu de Aliosa — 13/04/2010 @ 9:31 pm | Răspunde

 43. DRAGA ALIOSA
  Asa o fi daca graiesti mataluta. Oricum ceva reprosuri tot astept, nu ar fi in ton cu cele de pana astazi. Oricum, de laude nu vreau sa aud, cand cineva ma lauda mi se face pielea de gaina, primul gand este: Ce vrea acest om de la mine?. Totul este o experienta trista si lunga in structurile centrale ale ministerului. Pentru toti cititorii sanatate cat cuprinde si toate cele bune.

  Comentariu de MITRU — 14/04/2010 @ 12:35 pm | Răspunde

 44. @ MITRU,
  Eu nu am lăudat, nu laud si nu voi lăuda pe nimeni !
  Dacă as fi făcut asa ,acum nu mai eram cel ce „ vorbeste de unul singur ” ! Referitor la comentariul tău eu mi-am exprimat sincer opiniile iar lauda o las in seamă „ lăudătorilor de profesie ” ce urmăresc cu totul altceva !
  Pentru mine, care toată viata am fost un rebel si-am spus celor „ mari ” adevărul in fată chiar dacă am avut mult de suferit si tu stii foarte bine că, „ in fata sefului si la coada calului nu trebuie să stai ” că te poate lovi copita celui ce se crede mai tare ,timpul laudelor s-a dus dar spiritul adevărului si curajului nu . Nu te supăra dar, reprosurile pe care le astepti nu vor sosi pe blogul meu si iarăsi tu stii de ce. Eu sunt convins că multi ti-au citit comentariul dar nu vor să-si exprime gândurile . De ce ? Numai ei stiu ! Ce diplomat esti: „ totul este o experientă tristă si lungă in structurile centrale ale ministerului ” ! Prea blând esti prietene cu trădătorii de doctrine si partide, cu oportunistii si pupincuristii de profesie !
  Eu unul sunt scârbit, mi-e lehamite de tot ce se-ntâmplă si s-a-ntâmplat cu noi militarii in activitate, rezervă si retragere !
  Hai că acum mă astept si eu la ceva reprosuri dar, le voi citi cu stoicism si mă voi ruga la DUMNEZEU spunând : „ Iartă-i DOAMNE că nu stiu ce fac ”!
  Până atunci insă, mă alătur tie si le urez si eu tuturor cititorilor multă sănătate, numai bucurii si câstiguri cât mai multe la toate jocurile căci, nu, si politica este până la urmă tot un joc cu un invins si un invingător !

  Comentariu de Aliosa — 14/04/2010 @ 5:06 pm | Răspunde

 45. @ freddye,
  Mă bucur sincer că ai răspuns domnului RHORVATH ! Eu am deschis laptopul abia acum spre seară că am fost plecat. Comentariul tău era la SPAM dar,si acum repet că nu stiu de ce ! L-am scos de acolo si a apărut imediat după comentariul la care ai răspuns. De acum ,stiu lectia asa că ,poti posta ce vrei că ,spre deosebire de altă dată când nu apărea deloc,acum apare la spam si eu rezolv imediat problema. Incă odată iti spun că mă bucur că mi-ai luat o mare piatră de pe suflet căci m-am simtit vinovat fată de tine precum că nu ti-as permite comentarii dar,nu a fost asa ci pur si simplu a fost capriciul calculatoarelor noastre.
  Să ne auzim de bine !

  Comentariu de Aliosa — 16/04/2010 @ 6:56 pm | Răspunde

  • Frate[caci asta suntem]

   Tu ce-ai fi crezut in locul meu..?? Chestia cu SPAM-ul e una din bolile cronice ale W.P.,nu stii de unde apare..Pace tie ,frate..!!

   Comentariu de freddye — 17/04/2010 @ 12:15 am | Răspunde

 46. N-o spun cu satisfactie, ba chiar mai mult cu tristete, dar, uite ca se confirma ceia ce eu am scris acum ceva timp in urma. Am scris despre proiectul guvernamental de impozitare progresiva a pensiilor militarilor care depasesc un anumit cuantum? Am fost luat in deradere? Nu mai putin decat ieri, Boc il admonesta public pe Vladescu pentru acest proiect, discutat pe fond in vreo doua sedinte de guvern. Am scris si rescris despre faptul ca si audio-cititorii si utilizatorii informatiilor reactioneza prosteste la primul impuls, ca niste simple tate din mahalaua Giulesti-Sirbi? Ce poate fi mai inimaginabil si penibil in acelasi timp, decat un drept la replica, in scris sub semnatura privata, dat cu doua ore inainte de inceperea unei anumite emisiuni TV ? Eu, in prostia mea, cred ca Eugen Ionesco si Kafca ar trebui declarati invatacei in materie de umor absurd. Dar, cum gradina lui DUMNEZEU este mare ma astept ca tot mai multi sa sara gardul sau sa gaseasca tot felul de gauri printre ostrete. Sa ne auzim cu bine.

  Comentariu de MITRU — 16/04/2010 @ 8:20 pm | Răspunde

 47. Nu mai contează ce-as fi crezut !
  Important este că ne-am dat seama că nici unul din noi nu am făcut ceva ! Că e una din bolilie cronice ale WP o stiam de la NICU dar nu credeam să se intâmple si la noi. Acum stau linistit indiferent de mai postezi sau nu pe blogul meu . Bine că ne-am lămurit !
  Sănătate multă intregii familii iar ILINCUTA să crească mare si voioasă.
  Pace si tie, fratello ! !

  Comentariu de Aliosa — 17/04/2010 @ 3:37 pm | Răspunde

 48. @ MITRU;
  Suntem in aceeasi oală prietene !
  Si eu am spus anul trecut in mai multe articole si comentarii postate pe blogul promotiei despre pericolul ce ne asteaptă dacă-l votăm pe Băselu si am fost injurat,persiflat,ignorat si luat in derâdere . Atrăgeam atentia că de va câstiga va numi premier de la PDL si vom avea de suferit. Nici eu nu o spun cu satisfactie ci cu mare durere in suflet că ce-am prezia atunci se intâmplă acum iar BUGETUL nostru personal se va diminua simtitor incepând cu 01/01 2011 !
  Sănătate măcar să avem si decât pensie mare si scurtă mai bine MICĂ si LUNGĂ !
  DOAMNE AI GRIJĂ DE NOI !

  Comentariu de Aliosa — 17/04/2010 @ 6:44 pm | Răspunde

 49. Dreptu-i vorbita maria TA, boiar ALIOSA. Sanatate sa fie din belsug si CEL DE SUS sa ne aibe in grija SA. Dinspre grija guvernantilor, NICI O SPERANTA (chiar daca moare ultima). Toti cei aflati in frunte bucatelor, gandesc prin propriul buzunar (acolo le adasteaza creerul economico-financiar, creerul creer s-a atrofiat, de mult, si se plimba lejer ca o nuca intr-un cos de nuiele, in tartacuta domniilor lor) si dupa sistemul prostimea (pulimea) trebuie prostita. Nu mai vreau sa ma lupt cu morile de vant, nu mai vreau sa fiu injurat, la ceas de noapte si nici de zi, dar nici nu am de gand sa abdic in fata unor NEICANIMENI (atentie corectorilor expresia apartine raposatului Marin Sorescu). Despre cele zilnice nimic nou, harababura guvernamentala a infectat si taranul roman, atat cat a mai ramas. Una vorbesti si platesti alta ti se livreaza. Daca te apuca comentariile ti se raspunde cu seninatate, demna de orice, altceva, ca: asta stiu, doar asa fac eu; atata pot, atata fac; daca nu-ti convine, nu mai fac. Nu conteaza ca in iarna l-ai hranit cand avea probleme cu ai sai, l-ai procopsit de sarbatori (paste-craciun- an nou) cu 8-10 litri de vin si ceva tuica si slanina de rigoare. Totul se rezuma la asa vrea muschii mei. Atunci cruceste-te, ce altceva poti sa mai faci?

  Comentariu de MITRU — 18/04/2010 @ 4:15 pm | Răspunde

 50. Din păcate,tot ce-ai spus mai sua este dureros de adevărat !
  Si fiindcă de guvernanti si alti politicieni de doi bani am vorbit de mi s-a uscat cerul gurii iar limba se-nrosise complet , o să-i bag undeva si o să mă aplec putin asupra ultimelor tale fraze ca să-ti mai alin putin durerea produsă de acele fiinte fără creier si onoare dar cu burta cerând mereu de mâncare si asta pentru simplul fapt că si eu am pătit la fel multe ori după 1989 când mergeam la bunii mei părinti bătrâni si bolnavi să le rezolv problemele mai delicate cum erau : aratul,discuitul, semănatul, prăsitul,cositul,recoltatul si adusul lemnelor de foc din pădurea strămosească luată cu japca de cei care au ordonat colectivizarea si care nu arăta bine deloc de parcă intrase Muresan cu tancurile in ea alungând teroristii dar in realitate doborând copacii tineri ce-i ieseau in cale. Atunci,la fel ca si tine dădeam in decembrie când mergeam la IGNAT carne proaspătă,suncă,vin si tuică pe „datorie ” celor care urmau să vină in primăvara următoare la săpat de vie s.a.m.d. Nesimtiti ca si politicienii din ziua de azi , uitau promisiunile făcute atunci când mi-au cerut de mâncare si folosind tot felul de siretlicuri si scamatorii doar de ei stiute nu veneau la muncă atunci când ii chemam stiind că la sfârsitul zilei pleacă acasă fără un ban căci doar erau datori si se duceau la cei la care n-aveau nici o datorie.
  In prostia lor genetică si unii si altii uită repede promisiunile făcute si-ti spun de la obraz că de nu-ti convine caută in altă parte sau chiar mai jignitor „ asa vrea muschii mei ” cum a spus o mahalagioaică analfabetă de la marginea satului de lângă pădurea adormită,ajunsă deputat : „ ciocul mic ei că acum noi suntem la putere” !
  Si nu-ti rămâne decât să te crucesti că altceva nu mai poti să faci .
  Spor la treabă MITRU că celor de le-ai dat pe datorie astă iarnă vin, tuică si bucate,au uitat ca si cei pe care i-am votat !

  Comentariu de Aliosa — 19/04/2010 @ 9:30 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: