Alioşa ” File de Jurnal ”

09/04/2010

TOATE CELE BUNE TUTUROR !

Filed under: generale — Aliosa @ 11:12 am

37 comentarii »

 1. Trecând in revistă posturile de pe blogul personal am recitit un sfat de la amicul NELU si cum primăvara ne desfătează cu florile ei minunate, am postat urarea TOATE CELE BUNE TUTUROR !
  Sper ca ea să-mi aducă cât mai multi vizitatori cu care să abordez doar teme ce nu aduc stresul ci bucuria si linistea sufletească.
  De marea sărbătoare de după PASTE, „ IZVORUL TĂMĂDUIRII” ,tuturor numai de bine si multă sănătate !

  Comentariu de Aliosa — 09/04/2010 @ 11:27 am | Răspunde

 2. Sa te auda cel de sus!

  Comentariu de nelu — 09/04/2010 @ 4:29 pm | Răspunde

 3. @ NELU,
  Cum noi nu am făcut rău nimănui ca CEL DE SUS să ne pedepsească, ne va asculta ruga si ne va da sănătatea de care avem atât de mult nevoie. Iar de avem sănătate, bucurosi le-om duce toate până la adânci bătrânete.

  Comentariu de Aliosa — 09/04/2010 @ 7:35 pm | Răspunde

 4. Gânduri bune și de la mine. Și, apropo, nu te mai uita în gura celor care te critică pentru că „nu iubești portocaliul”. Le pasă, te doresc de partea lor și … cu pensie mai mică.

  Toate bune, Alioșa !

  Comentariu de Cepeca — 09/04/2010 @ 8:13 pm | Răspunde

 5. @ SALUT FLORINE !
  Am spus-o anul trecut in mai multe pagini ale articolelor publicate de mine pe blogul promotiei că, „ am fost contactat pe plan local să accept o functie in PDL ” dar din motive personale ( nu că as fi fost membrul altui partid ) am refuzat. Că le „ pasă ” de opiniile mele , sunt convins , că „ mă doresc de partea lor ” acum nu mai sunt sigur dar, „ cu pensie mai mică ” sunt ferm convins. Multumesc pentru sfatul dat dar să stii că mă abtin cu foarte multă greutate când văd, aud si constat cum portocalii isi bat joc de un intreg popor nu numai de cei care nu au votat cu ei , si cum pentru ei sunt bani iar pentru altii , nu .
  Toate cele bune , Cepeca !

  Comentariu de Aliosa — 10/04/2010 @ 5:30 pm | Răspunde

 6. @ ALL !
  Salut prieteni si DUMNEZEU fie cu DOMNIILE voastre !
  Eu am o treaba s-o rezolv si de aceea plec un pic !
  Cand ma voi reantoarce voi mai tanar si mai productiv !

  Comentariu de Aliosa — 28/04/2010 @ 8:54 am | Răspunde

 7. Toate cele bune tuturor, din nenorocire nu sunt prea bune. Combinatia contra naturii PLD-independenti-UDMR a votat cu sarg si aplicare in SENATUL ROMANIEI pentru vestita si mult discutata lege a pensiilor. Ba mai mult s-au apucat sa-i si jigneasca pe cei car au votat impotriva. Sa vedem ce va fi cu aceasta motiune simpla a PSD. Despre noi, nici o problema, suntem jigniti zilnic de catre tot felul de pseudopoliticieni si asazisi formatori de opinie, autointitulati analisti politici sau ziaristi. Mai tragic este ca o mica parte (este drept)dintre noi au indoit coloana si canta cu sarg pe partiturile marelui combinator (compozitor am dorit sa zic) OSTAP BENDER (BASESCU am vrut sa zic). Le garantez ca vor purta stigmatul preaumilintei si dincolo de viata. Multa sanatate si sa auzim numai de bine.

  Comentariu de MITRU — 28/04/2010 @ 5:22 pm | Răspunde

 8. Despre „ motiune simplă de cenzură ” numai cuvinte de laudă !
  Combinatia Băsescu- PDL- UDMR – independenti ( dependenti si dezertori ) au votat PENTRU ca pensiile militarilor să treacă in amintirea eroilor de războaie iar senatorii au pierdut ore bune degeaba . Cum să treacă motiunea când ministrul apărării tine cu dintii la scaun si face o politică la două capete ? Doar SURZII n-aud si ORBII nu văd demagogia, ipocrizia si lasitatea omului ce-i in fruntea OSTIRII !
  ARMATA a ajuns de râsul lumii !

  Comentariu de Aliosa — 03/05/2010 @ 9:59 pm | Răspunde

 9. In mintea mea de om blajin
  Credeam că folosesc cuvinte dure
  La adresa guvernantului hain
  Ce nu mai poate să ne-ndure .
  El caută ca disperatul
  Banii mai multi ca să adune
  De parc-ar fi chiar necuratul
  Ce una face si-alta spune.

  Pentru toti vizitatorii blogului comentatori sau nu,care m-au criticat că am ridicat glasul prin cuvinte scrise si aruncate in blogosferă la adresa actualului presedinte si guvern inconjurati de o haită infometată de bani nemunciti dar din bugetul public, multă sănătate si curaj in a recunoaste in fata constiintei lor că am avut dreptate . Realitatea de astăzi din ROMÂNIA este cea pronosticată de mine in miile de cuvinte scrise pe net in anul 2009 care ,contrar vointei majoritătii dar prin vointa si orgoliul unui singur om a adus la putere acest guvern de incompetenti ce duce tara spre colaps si nenorociri.
  Cât despre limbajul folosit de mine cu modestie vă spun că este prea sărăcăcios, blând si cuviincios fată de expresiile folosite in mass-media de profesionistii timpului. Spre exemplificare as ruga să se citească editorialul lui C.T.P. „ SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE ” din cotidianul GÂNDUL de astăzi ! Dacă nu mă inseală memoria, unul din capetele de acuzare aduse lui Ceausescu in dec. 1989 a fost:„ subminarea economiei nationale ” !
  Lecturare plăcută si, TOATE CELE BUNE TUTUROR !

  Comentariu de Aliosa — 06/05/2010 @ 9:52 am | Răspunde

 10. Baselu’ trateaza tara si poporul ca pe un
  echipaj de nava, caruia Ii dai seara sa bea
  rom din belsug si dimineata nu-i dai nici
  macar un pahar sa se dreaga!
  Masurile anuntate cred ca sunt o capcana
  psihologica, ca apoi sa anunte un program de
  redresare mai uman!

  Comentariu de nelu — 07/05/2010 @ 2:28 pm | Răspunde

  • Din pacate,NELULE ,masurile anuntate [scaderea pensiilor si salariilor bugetarilor] nu sunt decat inceputul masurilor de asa ziza redresare specifice oricarui guvern de dreapta..Vor mai fi cel putin doua noi curbe de sacrificiu..asta in timp ce la scoala ,PSEUDOPROFESORII DE ISTORIE ORANGE ii invata pe copii ca grvele din 1933 au fost pura inventie si ca VASILE ROAITA a fost agent rus.In blogosfera si [credeti-ma ca stiu ce spun ],cel mai amarat privatizat se bucura de masurile luate de BASE,fiindca :
   -va micsora si el salariile angajatilor ,potrivit dictonului despre asasinarea caprei vecinului.
   – i se da mana libera in continuare la evaziuine fiscala si munca la negru,mormolocul de BASE gadilandu-i lung, cu limba la testicole pe privatizati..[vezi comparatie cu grasul de 200 de kile].Cu alte cuvinte ,nemernicul spera la bunavointa intreprinzatorilor,care de rushine ,vor renunta la economia gri ,in urma masurilor de genocid social propuse..

   Comentariu de freddye — 08/05/2010 @ 9:19 pm | Răspunde

 11. Nelule eu nu nutresc asemenea sperante. Nu stiu ce ma face sa cred (sa dea bunul DUMNEZEU sa nu se adevereasca) ca una din variantele privind impozitarea sporita a veniturilor si cresterea TVA va fi aplicata chiar mai devreme de sfarsitul lunii octombrie a acestui an. Sistemul enuntat aseara de catre marele combinator prezident nu este o noutate in materie financiar-economica, (a mai fost aplicat si asupra altor fraieri de pe aceasta planeta-sa fim fericiti nu suntem primii- si fara nici un rezultat palpabil) dupa ce s-a notificat esecul s-a trecut la punctul 2 – marirea taxelor, impozitelor si TVA. Totul se reduce la o propagare in cascada a efectelor unor asemenea masuri, nu-ti trebuie studii economice ca sa sesizezi faptul ca daca unui anumit grup social i se vor micsora veniturile, taxele si impozitele percepute de administratie vor fi mai mici, acelasi grup isi va restrange consumurile, consumurile reduse de servicii si marfuri vor genera reducerea productiei de bunuri si servicii, reducere care inseamna somaj (trebuie platit) si implicit contributii si mai mici la bugetul de stat, din partea societatilor (private sau de stat). Din acest punct o luam iar de la capat si tot asa. Nu stiu, poate gresesc? sau poate nu? poate este o gandire simplista? dar din aceste motive, gandite si puse in scris, de o minte de nespecialist in domeniu, cred ca ne paste, si nu peste un timp prea indepartat, marirea impozitarii si cresterea TVA. Inca o data ma rog PREAMILOSTIVULUI DUMNEZEU sa nu am dreptate, asa cum iti amintesti l-am rugat de cateva ori dar s-a facut ca nu ma aude si a ramas ca mine. Sanatate si toate cele bune la toti vizitatorii.

  Comentariu de MITRU — 07/05/2010 @ 3:08 pm | Răspunde

 12. Ai dreptate, cu carul Mitrule! E ca in
  dialectica lui Darwin, cu biocenoza baltii!!!
  Imi amintesc de filozofia profesorului Mincu,
  privind dependenta recoltei de trifoi de
  numarul pisicilor din sat!

  Comentariu de nelu — 07/05/2010 @ 4:34 pm | Răspunde

 13. @ NELU,
  Băsescu „ tratează tara si poporul ca pe un echipaj de navă ” in derivă si aproape de un naufragiu iminent.Păi, dacă căpitanul bea toată noaptea cu echipajul,dimineata toti sunt mahmuri si nu mai are cine gândi cu ce să se dreagă asa că incepe o bărăcăreală de nu o mai intelege nimeni. Din păcate, Băsescu ne tratează ca pe niste prosti, ca pe cei pe care anul trecut i-a manipulat cum a vrut muschii lui inghesuindu-i ca pe dobitoace in autobuze si plimbându-i dintr-un loc in altul la mitingurile păltite cu bani publici pentru a arăta lumii că are multi sustinători.Crezi că măsurile anuntate sunt „ o capcană psihologică” ca mai apoi să anunte„ măsuri cu fată umană ”? Cine să anunte, cel care in seara de MOS NICOLAE ( 6 dec.2009 ) a spus: „ gata,i-am ciuruit ” ?
  Situatia economico-socială a ROMÂNIEI este mult mai gravă decât este prezentată in mass-media de oamenii portocalii. Guvernul a mintit atât pe români cât si pe cei de la FMI cum MINTE de fapt si acum cu multă nerusinare. Asa au mintit si anul trecut când erau in campanie electorală.

  Comentariu de Aliosa — 07/05/2010 @ 8:08 pm | Răspunde

 14. @ MITRU,
  Vreau nu vreau trebuie să recunosc că ai dreptate si as vrea să te completez un pic dacă nu ti-e cu supărare . Băsescu a folosit din plin DIVERSIUNEA ,CACEALMAUA si dictonul DIVIDE ET IMPERA !
  Din păcate si acum foloseste din plin tot aceleasi atuuri ( vezi ATUURILE LUI BĂSESCU de pe blogul promotiei )! El stie că măsurile anuntate vor crea nemultumiri in rândul românilor si, ca să nu se pună rău cu patronii ce l-au sponsorizat in campania electorală prezidentială cât si-n cea familială europarlamentară a aruncat anatema pe bugetari,pensionari, someri si asistati sociali cu gândul parsiv de a nu se putea aplica din cauza protestelor sociale ce sigur vor fi la scară natională ca mai apoi să treacă la mărirea tva si impozitarea progresivă .
  După mine, orice măsură luată acum este tardivă ! In febr.2009 FMI a fost clar dar Băsescu si PDL au mintit ascuzând poporului măsurile impuse de acord din cauza fricii că nu vor câstiga alegerile. Vinbovatii sunt Băsescu si Boc cu guvernul lui de incompetenti si profitori ! Referitor la DIVIDE ET IMPERA ,Băsescu este expert in a asmuti categoriile sociale una impotriva alteia : până mai ieri pe cei cu pensii mici impotriva „ pensiilor nesimtite”,pe toti impotriva militarilor etc etc iar acum pe cei din economia privată impotriva bugetarilor,pensionarilor,somerilor,asistatilor sociali etc etc.
  Ăsta este presedintele nostru ce a fost votat de pesta 5.250.000 de alegători manipulati, mituiti,păcăliti,etc etc.
  Simtindu-se cu „ musca pe căciulă ” multi dintre ei au băgat capul la cutie si tac,tac,tac neavând curajul să spună : AM FOST PACALIT !
  Dar ,nu te supara, de ce sa sufere ceilalti 16.750.000 de romani ?

  Comentariu de Aliosa — 07/05/2010 @ 8:33 pm | Răspunde

 15. @ NELU,
  Apropo de profesorul MINCU: la una din ore a ne-a relatat o experienta a domniei sale facuta in BUCURESTIUL plin de santiere ale intrecerii socialiste. Ne-a spus ca s-a oprit de obosit ce era de-atata mers pe jos chiar in mijlocul Pietii Unirii si , cu mana streasina la ochi scruta inaltul cerului de unde veneau sageti ucigator de calde. Era singur si linistit acolo in mijlocul pietii si-n cateva secunde in jurul sau s-au adunat zeci de gura casca uitandu-se spre cerul senin de unde nu pica nimic spre capul lor sec in care forfotea intrebarea : de ce se uita domul acela spre cer ? Raspunsul ? Ca sa testeze multimea ! Parabola ? Basescu testeaza multimea !

  Comentariu de Aliosa — 07/05/2010 @ 8:45 pm | Răspunde

 16. Dragii mei amici (sper ca imi acceptati libertatea de a va numi astfel) „lasati orice speranta voi care ati intrat aici”, nu mai specific opera si autorul doar din comoditate, nu este vorba despre nici un test, sperantele sunt desarte (ganditi si analizati situatiile similare din ARGENTINA, UNGARIA si LETONIA aceleasi masuri, aceleasi rezultate, DOAMNE fereste de situatia ARGENTINEI care a fost obligata sa-si introduca in consum rezerva valutara pentru a plati arieratele). Trasnaile rostite, cu staif si enfaza, de multi dintre asazisii analisti si ziaristi autohtoni, de tot felul si toate culorile, privind similitudinea situatiei noastre cu cea a GRECIEI, sunt pure aiureli sau elucubratiile unor consumatori proaspat iesiti dintr-un birt de cartier. In aceasta situatie vorbim de doua situatii completamente diferite, GRECIA este situata in zona exclusiva EURO iar noi la periferia periferiei (mahala i se spune in jargon) In concluzie nu pot decat sa accept ca intentiile domnului pres BASELU ar putea fi chiar bune (probabil intr-o economie cu o baza solida- nu este cazul nostru), desi sunt tardive si cu efecte pe termen mediu si lung negative si imprevizibile, dar nu avem decat sa acceptam ca „pana si drumul spre iad este pavat cu intentii bune” (ambele citate sunt mult prea cunoscute ca sa jignesc inteligenta si cultura generala a unor cititori de bloguri) Sanatate si toate cele bune atat pentru cei care ma accepta cat si pentru cei care ma injura.

  Comentariu de MITRU — 08/05/2010 @ 1:27 pm | Răspunde

 17. @ MITRU,
  Numai cei dusi cu pluta pot gândi că noi stăm mai bine decât Grecia ! Este clar că noi suntem intr-o situatie mult mai grea decât grecii care fac parte din zona euro si vor fi ajutati de toti cei care au aceeasi monedă . Pe noi ne ajută FMI,UE,BMI si alte bănci dacă le acceptăm conditiile care,le stim cu totii cum sună . Partea dureroasă este că ,desi suntem in faliment,că se umblă la pensii si salarii si la multe altele, presedintele tării acordă 100.000.000 de euro nerambursabili R.Moldova si asta pentru cele 8000 de voturi pe care i le-au dat moldovenii. Si ca tacâmul să fie complet mai acordă si 5000 de burse pentru studenti si promite să acorde 10.000 de cetătenii românesti blunar fratilor de peste Prut care costă o groază de bani ! L-as fi pupat dacă făcea toate aceste favoruri fără a fi in legătură cu voturile dar asa, „ tara arde si baba se piaptănă ” !
  Ai nostri mor cu zile in spitale că n-au medicamente iar myster prezident isi plăteste votantii din diaspora !

  Comentariu de Aliosa — 08/05/2010 @ 7:32 pm | Răspunde

 18. Draga ALIOSA pe aceasta lume totul se plateste, o stii si tu la fel de bine ca si mine. Cand este vorba de o promisiune nerespectata, cel fentat, daca are o minima inteligenta nu mai pune botul. Acest lucru il stie foarte bine chiombiul nostru prezident si il aplica chiar in conditii de criza profunda a propriei tari. Sanatate si toate cele bune.

  Comentariu de MITRU — 09/05/2010 @ 12:53 pm | Răspunde

 19. @ MITRU,
  Ai dreptate prietene si DOMNUL fie cu tine si familia ta ! De crezi cumva că eu iti cânt in strună,n-ai nici o sansă să mă convertesti ! Te-am prins in cele bune că esti integru si inteligent si nu ai nevoie de pupincuristi ca să-ti aprobe tezele doctrinare ! O spui pe sleau si cu dreptate ( nu te supăra asa sunt si eu si voi fi până voi muri )! De este cineva să te „ muste” s-o facă că eu nu mă impotrivesc dar numai DOMNUL stie că spui exact ca si mine ce gândesti ( si nu te supăra dar ăsta-i adevărul, spui lucrurilor pe nume ) .Sper din toată inima că la următoarele alegeri ( 2012 ) „ cel fentat să nu mai pună botul ” !
  La multi ani de ZIUA INDEPENDENTEWI ROMÂNIEI !

  Comentariu de Aliosa — 09/05/2010 @ 4:47 pm | Răspunde

 20. REMEMBER !
  Astăzi 16 mai 2010 se implinesc 30 de ani de la trecerea in nefiintă a scriitorului de exceptie MARIN PREDA autorul nemuritoarelor romane : Risipitorii, Intrusul, Marele singuratic, Morometii, Delirul si Cel mai iubit dintre pământeni . De-ar mai fi trăit ar fi avut venerabila vârstă de 88 de ani si sunt convins că ar mai fi putut scrie schite,nuvele, eseuri,scenarii de film,piese de teatru si romane mai ales că situatia din ROMÂNIA după 1989 s-a schimbat radical si a evoluat in rău ametitor de repede scotând la iveală lăcomia seculară a românului lenes si cu ochii după câstiguri usoare si mai ales nemuncite.Dumnezeu insă l-a chemat la Dreapta Sa nelăsându-l să se mai incrunte incă odată din cauza nedreptătilor sociale si mai ales a clasei politice conducătoare asa cum a suferit in timpul vietii si pe care le-a oglindit magistral in romanele mai sus amintite. Sunt convins că marele romancier de-ar fi trăit ar fi realizat o magistrală TRILOGIE a societătii românesti completând DELIRUL cu alte două romane care,după umila mea părere le-ar fi numit „ DESCĂTUSAREA” si „ UMILIREA” ! In memoria marelui scriitor am postat câteva cuvinte fără iz politic pe blogul promotiei dar am rămas stupefiat când am constatat că sunt monitorizat si pus la colt „ in asteptare pentru aprobare ” eu,care am postat direct multe articole de interes general si sute de comentarii ! Pentru a comemora 30 de ani de la moartea scriitorului MARIN PREDA născut si crescut pe meleagurile Teleormanului unde si eu trăiesc, am considerat pentru mai multă sigurantă să postez acest comentariu si pe blogul personal.

  „ AB IMO PECTORE” fie-i tărâna usoară si DUMNEZEU să-l tină la Dreapta Sa !

  Comentariu de Aliosa — 16/05/2010 @ 8:01 am | Răspunde

 21. Am fost inspirat că am postat cele de mai sus si pe blogul personal că uite,desi au trecut două zile de la postarea pe blogul promotiei a „ REMEMBER” in memoria marelui romancier MARIN PREDA din motive bănuite de mine dar complet neintelese de vizitatorii blogului, articolul cu pricina stă in asteptare pentru moderare !
  Păcat de marele romancier că nici acum nu e apreciat desi nu mai deranjează pe nimeni cu nimic .Pe timpul vietii si mai ales după scrierea celor două romane „DELIRUL” si „ CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI” a fost suspectat de securitate că facea aluzie la familia dictatorială si,din această cauză a avut multe de suferit iar moartea sa din dimineata zilei de 16 mai 1980 este invăluită si astăzi intr-o aură de mister.Pe cei ce au oprit publicarea articolului comemorativ nu i-a deranjat cu nimic ! Atunci de ce ?
  Toate cele bune tuturor indiferent de opinii !

  Comentariu de Aliosa — 18/05/2010 @ 7:56 am | Răspunde

 22. De Sfintii Mari Impărati CONSTANTIN si mama sa ELENA din toată inima si consideratiunea un sincer LA MULTI ANI tuturor vizitatorilor ( vizitatoarelor )de ieri,azi si mâine ce poartă numele de CONSTANTIN si ELENA !

  Comentariu de Aliosa — 21/05/2010 @ 12:01 pm | Răspunde

 23. Sâmbătă 22 mai 2010 ora 21.45 ( România ) Finala Ligii Campionilor desfăsurată pe stadionul echipei REAL MADRID ”„ Santiago Bernabeu ”intre campioana ITALIEI ,INTERNATIONALE MILANO si campioana GERMANIEI ,BAYERN MUNCHEN a captat atentia intregii EUROPE fotbalistice si nu numai adunând in tribunele cochetului stadion madrilen elita conducerii UEFA si peste 40.000 de tiffosi italieni si poate tot atâtia germani la care s-au adăugat si multi spanioli ce au regretat pe tot parcursul meciului că echipa lor favorită privea meciul din tribună când toate pronosticurile o indicau ca marea favorită a intrecerii ( este vorba despre faimoasa REAL MADRID eliminată de mai putin titrata O.Lyon, FRANTA ) . Dar,asta-i sarea si piperul in fotbal : câstigă cine nu te astepti ! Spre marea mea bucurie am urmărit finala impreună cu fiul meu DORU care ,de nu avea ceva de rezolvat in tară ,urmărea meciul poate acasă la el in ITALIA sau chiar undeva in FIRENZE pe un ecran urias amplasat in centrul orasului unde INTER avea cei mai multi fani .Nefiind fan al nici uneia dintre protagoniste am stat linistit in fotoliu si am urmărit cu calm si dezinteresat meciul căutând să fiu impartial in toate comentariile pe care le făceam fără a fi nevoie să mă contrazic ca altădată cu feciorul meu in care microbul fotbalului i-a intrat in sânge incă de la vârsta de opt anisori când l-am dus special pe stadionul GHENCEA s-o urmărească pe STEAUA in drumul ei spre glorie si intrare in istorie ( câstigarea Cupei Campionilor Europeni in 7 mai 1986 ).Meciul nu a fost prea spectaculos dar atmosfera din tribune a fost superbă ! Fotbalistii lui B.Munchen au avut o posesie zdrobitoare a mingii, si-au dorit mai mult victoria dar au fost lipsiti de inspiratie ,noroc si de aportul francezului Ribery .In schimb fotbalistii de la I.MILANO chiar de proveneau din Argentina,Brazilia ,Italia sau alte tări din Europa au invătat secretele si conceptele fotbalului peninsular până in cele mai mici amănunte si au suportat parcă deliberat atacurile furibunde ale adversarilor dar lipsite de inspiratie s finalizare si, când li s-a ivit ocazia au punctat de două ori prin inspiratul si mai apoi fericitul si adulatul argentinian MILITO care a adus nu numai o imensă bucurie intregii ITALII si fanilor lui INTER dar si CUPA in vitrina legendarului club peninsular producându-i patronului MORATTI la cei 65 de ani ai săi,suprema satisfactie a câstigării celui mai pretios trofeu după 45 de ani ! Meciul nu a fost spectaculos dar coregrafia a fost magnifică iar pentru aceasta merită felicitări atât suporterii celor două echipe cât si clubul REAL MADRID organizator ! Sincer fiind,as fi vrut ca REAL MADRID să fi jucat finala iar atmosfera ar fi fost nemaipomenită ! Si tot sincer fiind, mă bucur că a câstigat INTERNATIONALE MILANO, mă bucur pentru CRISTI CHIVU si-i multumesc că purtând triumfal DRAPELUL ROMÂNIEI pe umerii săi puternici in fata zecilor de mii de spectatori si-a zecilor de camere de luat vederi a reamintit lumii intregi că ROMÂNIA există si are oameni de valoare si caracter. Multumesc CRISTI CHIVU si să-ti trăiască in fericire minunata ta familie ! In seara de 22 mai 2010 in finala C.L.dintre INTERNATIONALE MILANO si BAYERN MUNCHEN , ELEVUL ( Jose Mourinho ) si-a depăsit PROFESORUL ( van Gaal ) ! Felicitări INTERNATIONALE MILANO !

  Comentariu de Aliosa — 23/05/2010 @ 7:43 am | Răspunde

 24. Astazi, beneficiind ce ceva timp liber, intre doua drumuri, am zis sa mai deranjez lumea, pe ici pe colo, „pre”- CHIRITOAIA saraca- unde sunt acceptat si nu injurat. Chiar si „pre” acolo pe unde eram injurat am devenit acceptabil dupa ultimele prestatii BASESCO-BOCCIENE. Uite cum se schimba lumea cand se atenteaza la buzunar. Spuneam cu ceva timp in urma ca cei care ma injura noaptea, tind sa se plictiseasca si imi vor oferi fara sa le cer informatii (promisiunea a fost facuta dar am declinat-o, motivele le cunoasteti si nu renunt la ele). Este drept ca si eu am identificat, dupa metoda anterior descrisa (nu este vina mea ca nu citesc copii ploii) niste „username”, pe care le-am facut publice, pe diferite bloguri. Imaginativa circul care a urmat. Intr-o convorbire telefonica de mai bine de 15 min. (au bani)au recunoscut, cu jumatate de gura, ca au fost pacaliti (eu am fost incepator, altii s-au jucat cu ei extrem de dur) si am stabilit ca in relatia biunivoca, ca nici ei nu mai pomenesc despre parintii mei decedati si nici eu nu mai fac recomandari privind anumite tratamente medicamentoase, spitale si sanatorii cu un specific aparte, calculatorul central, sa vedem cat o sa tina.

  Comentariu de MITRU — 25/05/2010 @ 7:31 pm | Răspunde

 25. Lumea se schimbă de obicei atunci când se atentează la buzunar si la aflarea adevărului că a fost prostită, manipulată,păcălită si batjocorită. Atunci insă este prea târziu si de ciudă că o altă lume cu coloană verticală a atentionat-o despre capcana in care a fost atrasă ,devine irascibilă si violentă in exprimare neavând curajul si bunul simt să recunoască că a fost imbecilă si nu a tinut cont de atentionările făcute inainte de a se produce inevitabilul si ireparabilul . O asemenea lume ignorantă isi merită cu prisosintă soarta si nu trebuie să-i plângi de milă ci dimpotrivă s-o sanctionezi ca atare mai ales că din cauza prostiei si lăcomiei ei pentru bani si favoruri a făcut mult rău si părtii de lume cinstite,oneste si cu coloană verticală.Intre cele două lume nu va fi pace si armonie căci lumea păcălită si prostită nu va recunoaste niciodată că a fost manipulată iar când cealaltă lume ii va reaminti acest lucru va sări imediat la bătaie verbală ( in blogosferă ) fără măsură si discernământ . Se stie acest aspect incă din timpuri străvechi iar acum când incepe să se simtă un vânticel prin buzunare prăpastia dintre cele două lumi se adânceste pe zi ce trece iar animozitătile ajung la cote alarmant de mari iar pacea dintre ele atârnă de un fir de păr si n-o să tină prea mult.

  Comentariu de Aliosa — 26/05/2010 @ 9:31 am | Răspunde

 26. CIRESARUL !
  Desi adie un pic vântul
  Aerul mai rău te frige
  E foarte cald pământul
  Iar câmpul verde plânge.

  E sufocant de cald afară
  Si simti că te ineci
  Capu-ncepe rău să doară
  Si-auzi in el doar lilieci.

  Temperatura s-a ridicat
  La sol la patruzeci de grade
  Cernoziomul a crăpat
  Si iarba verde arde.

  Apa-n fântână s-a-ncălzit
  Si este cam călâie
  Vietătile au amutit
  De nu se-aude musca-n vie.

  Este-o zi caniculară
  Desi suntem in CIRESAR
  Cardiacii pot să moară
  De merg să-si cumpere-un ziar.

  Comentariu de Aliosa — 12/06/2010 @ 4:14 pm | Răspunde

 27. Colega nu am mai intervenit de mult, de la acea postare din AGORA. Nu inteleg unde este cadoul dat natiunii? Este un perfect „tembelism” (stiu ca substantivul tembel nu primeste adjectiv, dar in situatia actuala merita) si bataie de joc fata de cei care i-au ales. O DOAMNE! si cand te gandesti ca sunt destui idioto – masochisti, dintre cei care au ales cu „deosebita intelepciune”, care acum se dau cu zgaibaracele in sus si exulta de bucurie, pentru „inteleptele masuri de austeritate luate de preaincompetentul nostru guvern”. Ei sfinte SISOIE, pentru acesti vajnici admiratori ai marelui corabier ca si ai ciracilor sai, fie sa se „simteasca” de la bine spre foarte bine si sa nu poata auzi decat laudele amicilor, cunostintelor, colegilor si nu numai, putini ce este drept, care mai accepta acest gen de servicii. Cei care ii blestema si ii injura copios sa ramana de neauzit, pentru ei, pentru noi nu ramane nimic necunoscut.

  Comentariu de MITRU — 23/06/2010 @ 9:01 am | Răspunde

 28. @ MITRU,
  Ti-am inteles retinerea si nu vreau s-o comentez căci stii prea bine de ce . Ai procedat corect si nu am decât cuvinte de apreciere. Te invidiez uneori că esti fată de mine prea cumpătat si retinut in a da replici tuturor răutătilor celor din jur.
  Eu insă nu pot ca să tac si de am de spus ceva , o spun chiar dacă deranjez .Din păcate, ce spun atunci ca replică imediată se dovedeste mai târziu ADEVĂR CRUD dar tardiv căci cei cu care am fost in dialog nu vor să recunoască c-au gresit când au sărit ca ulii la gâtul meu acuzându-mă de tot felul de chestii…..
  Am foarte multe exemple de acest gen iar cele publicate de mine pe http://absolventi1969.wordpress.com stau de mult timp mărturie !
  Mai rău e faptul că acum mai putin dar in viitorul apropiat VOM SUFERI TOTI din cauza unora care s-au lăsat manipulati, păcăliti si prostiti de cei ce acum ne reduc PENSIA DREPT PRIVAT !
  Oare cu ce fel de privire se uită acesti indivizi in OCHII sotiilor, copiilor, părintilor, bunicilor, nepotilor, rudelor ,prietenilor, colegilor si vecinilor CELOR CĂZUTI LA DATORIE in teatrele de operatii din afara tării, pentru prestigiul ROMÂNIEI si nu numai , atunci când falnicii flăcăi sunt repatriati in PATRU SCÂNDURI bătute-n cuie desi-au plecat intregi si sănătosi la luptă ?
  Au ei oare vreo remuscare ? Miram-as ! Au in schimb o mare răutate in mintea lor avidă de putere : să le reducă ACTIVILOR salariile cu 25 % si pensionarilor militari să le RECALCULEZE PENSIA după criterii inventate de mintile lor bolnave dar nu inainte de a le-o reduce si lor cu 15 % !
  Ce-am fost DOAMNE cănd aveau nevoie de noi si ce-am ajuns acum la ceas de bătrânete !
  Dreptate pe acest pământ nu vom găsi dar sigur bunul DUMNEZEU ii va pedepsi !

  Comentariu de Aliosa — 24/06/2010 @ 10:35 am | Răspunde

 29. @ALL!
  S-a câstigat doar o BĂTĂLIE dar nu si RĂZBOIUL !
  A câstigat DEMOCRATIA si membrii CCR au dat dovadă de mult profesionalism si demnitate !
  Până la victoria finală drumul este lung căci hienele portocalii tin cu dintii de privilegiile lor obtinute in urma unor imprejurări nefericite pentru poporul român ! Un singur lucru este cert : PENSIONARII pot răsufla usurati acum , pe moment căci ii asteaptă vremuri foarte grele : mărirea taxelor si impozitelor si mult altele !
  Până atunci insă, TOATE CELE BUNE, TUTUROR !

  Comentariu de Aliosa — 25/06/2010 @ 10:55 am | Răspunde

 30. Cinic am fost si raman, CCR poate hotara ca sorele rasare de la vest, nimic nu se schimba pa scoarta terrei. In concluzie pentru drepturile noastre trbuie sa luptam doar noi, nimeni altcineva nu se va obosi sa ne sustina cauza. BASELU a reusit sa cultive in mintile si asa inecate in basamac, a multor oameni, unii chiar cu studii superioare, faptul ca acesti slujitori ai tarii-bugetarii, trebuie sa-si faca datoria fata de tara si popor, chiar daca familiile lor si rudele le sunt in pericol, si nu au voie sa discute despre faptul ca li se rade 25% din solda, asa „doar pour le fleour de CUCU-BOCU”. Domnilor guvernanti, trezitiva din betie, zeama de varza se gaseste la orice piata, consumata cu atentie rezolva partial problema.

  Comentariu de MITRU — 03/07/2010 @ 5:52 pm | Răspunde

 31. @ MITRU,
  Am spus-o de-atâtea ori incât chiar am obosit !
  La noi ,in mod deosebit după 1989 când infractorul si-a dat mâna cu procurorul iar patriotul cu trădătorul, clasa politică formată in marea majoritate din esalonul secund al faimosului PCR cu nomenclatura lui,au apărut noi conceptii despre lume si viată si-n mod deosebit despre „ CUM SĂ FURI UN MILION DE DOLARI ” si „CUM SĂ AJUNGI MILIARDAR ”!
  Fideli si perseverenti acestor noi concepte ,alesii tării pe tot felul de criterii, au folosit in practică vechile proverbe :
  „ Interesul poartă fesul ”
  „ Corb la corb nu-si scoate ochii”
  „ Nu lăsa pe mâine ce poti face ( fura ) azi ”
  „ Cine poate, oase roade ,cine nu, nici …..marmeladă ”
  si lista ar putea continua .
  Când insă aceste proverbe au la bază si ceva legături de rudenie,conceptii doctrinare si politice si boala canceroasă numită clientelă politică atunci datele problemei se schimbă si nu mai e nimic de făcut mai ales că toti ce se ghidează după acele proverbe si conceptii au aplicat si slogane cum ar fi „ divide et impera ” si, „ noi vrem egalitate dar nu pentru cătei ” !
  Actualii guvernanti se vor trezi din betie abia in vara si toamna anului 2012 dar numai dacă românii vor intelege până atunci că au fost mintiti, manipulati,inselati si păcăliti de cei ce ne conduc acum ,de Băsescu si partidul lui !

  Comentariu de Aliosa — 03/07/2010 @ 9:29 pm | Răspunde

 32. Am spus cândva odată că la CMF 2010 AFRICA DE SUD,va fi o FINALĂ nepr
  evăzută

  Pentru cei m-au citit,le reamintesc că incă de la primele meciuri din grupele CMF de fotbal 2010,AFRICA de SUD,
  am pronosticat o FINALĂ NEPREVĂZUTĂ !
  Si,spre satisfactia mea ,fără a avea ceva câstig,am ghicit corect : OLANDA- SPANIA !

  Comentariu de Aliosa — 12/07/2010 @ 2:58 am | Răspunde

 33. @ ALL!
  Trăiască REGELE !
  Trăiască REGINA !
  Trăiască SPANIA& OLANDA !
  Trăiască AFRICA DE SUD !
  Trăiască TOATĂ LUMEA !
  Si, să trăim si NOI !

  Comentariu de Aliosa — 12/07/2010 @ 10:50 am | Răspunde

 34. TOATE CELE BUNE,TUTUROR vizitatorilor blogului meu si să treacă cu bine peste vara caniculară si criza tot mai profundă !

  Comentariu de Aliosa — 15/07/2010 @ 2:04 pm | Răspunde

 35. @ ALL !
  LA MULTI ANI AVIATORI de ziua voastră !
  La MULTI ANI celor ce poartă numele de ILIE !
  Multă sănătate si implinirea tuturor dorintelor sărbătoritilor de astăzi !
  TOATE CELE BUNE TUTUROR !

  Comentariu de Aliosa — 20/07/2010 @ 9:07 am | Răspunde

 36. @ ALL !
  Cu ocazia Sfintei sărbători MARIA ( mică ) urez din toată inima tuturor domnișoarelor și doamnelelor ce poartă numele SFINTEI, multă sănătate, implinirea tururor dorințelor, iubire neconditionată din partea alesilor lor si LA MULTI ANI !
  Un gând pios si-o floare ce-i postată chiar la articolul pe care postez, transmit si dăruiesc domnisoarelor si doamnelor ce-mi trec pragul casei virtuale chiar dacă nu lasă nici o urmă.
  LA MULTI ANI, MARIA !

  Comentariu de Aliosa — 08/09/2010 @ 9:25 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: