Alioşa ” File de Jurnal ”

12/02/2011

12 februarie 2011, o zi de neuitat !

Filed under: generale — Aliosa @ 11:28 am

Astăzi este ziua mea de nastere ! Astăzi am schimdat din nou prefixul !  Astăzi am implinit 61 de ani cu multe impliniri dar si neâmpliniri. Dar numărul implinirilor este mult mai mare decât al neâmplinirilor . Bucuria cea mai mare vine insă de la cuvântul TRĂIESC  cu tot ce incubă el. A trăi inseamnă  a te misca permanent, a-ti achita toate datoriile cetătenesti si obstesti, a invăta permanent, a fi la curent cu tot ce se intâmplă in tară si in lume, a lua atitudine impotriva răului  si a promova mereu binele, inseamnă a respira, visa, crea,monitoriza, fugi, injura, mânca, certa, observa, critica, bărfi, multumi, comenta , supăra , ierta, uita, răspunde  la intrebări incomode sau lăudative, a lăsa mostenire urmasilor si nu numai, ceva folositor pentru toti, a duce câinele la plimbare , nepotul la film , sotia la cumpărături, copiii in excursie, rudele la biserică, calomniatorii si răufăcătorii la tribunal, a te zbate pentru drepturile tale si ale semenilor tăi atunci când iti sunt incălcate sau luate ilegal, a merge la biserică măcar de marile sărbători crestinesti, la cimitir măcar primăvara pentru a curăta  de uscături mormintele celor dragi dar dispăruti dintre cei vii si a aprinde o lumânare si pune o floare la căpătâiul lor măcar de ziua mortilor, a lupta  ca democratia să triumfe iar ticălosia,ipocrizia, minciuna, populismul, demagogia, hotia, coruptia, favoritismul, nepotismul, traseismul politic  să dispară, a ajuta pe cei mai săraci si neajutorati decât tine ajunsi in pragul disperării si  sărăciei si nu in ultimul rând a te ajuta pe tine insuti. Mă bucur că trăiesc chiar dacă vremurile sunt tulburi iar fortele oculte lucrează impotriva mea si-a semenilor mei . Bucuria de a trăi le anulează insă pe toate cele rele.

De ZIUA MEA, am fost felicitat de cei dragi chiar dacă sunt la mii de km. distantă de mine : copiii CRISTINA si DORU, nora RALUCA, ginerele TIZZIANO si năzdrăvanul meu de nepotel EMANUEL dar si de nepotul CRISTI aflat tocmai in CANADA ( Vancouver )  precum si de nepoatele si nepotii din tară , de fosti colegi de liceu militar,prieteni, bloggeri, internauti cunoscuti si necunoscuti . Tuturor le multumesc din suflet si mă rog ca DOMNUL să aibă grijă si de ei asa cum are grijă si de mine si să ne auzim , citim si vedem incă multi ani de-acum inainte  iar la masa festivă de prânz voi ciocni  cu doamna JENI POPOVICI si invitatii mei,  un pahar cu sampanie si in sănătatea tuturor celor care m-au felicitat de ZIUA MEA !

Cu respect si aleasă consideratie pentru toată lumea!

 Alioșa, pontonierul.

68 comentarii »

 1. La Mulţi Ani şi din partea mea 😀 !!!!! Ţin şa vă spun că sunteţi unul dintre puţinii oameni care trăiesc , şi de aceea vă Felicit !

  Comentariu de thetimeismine — 12/02/2011 @ 11:34 am | Răspunde

  • @ thetimeismine,

   Multumesc din suflet pentru urare ! Cât despre afirmatia făcută, sincer,nu mă asteptam la ea dar, vă sunt recunoscător si vă mărturisesc că mă onorează .
   Toate cele bune vă doresc si domniei voastre .
   Cu respect, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 12/02/2011 @ 11:49 am | Răspunde

 2. La multi ani,într-o tara fără Băsescu!

  Comentariu de popateapa — 12/02/2011 @ 1:13 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Multumesc pentru urare si mai ales pentru nobilul tău gând care este la fel ca si al meu : „ intr-o tară fără de Băsescu ” presedinte ! Sincer, m-am săturat de murdarele lui jocuri politice si de felul cum se comportă ! Nu vreau să fiu gresit inteles dar, UNA a promis in campaniile electorale din 2004 si din 2009 si ALTA a făcut chiar incepând cu prima zi de mandat la Cotroceni.Iar dacă nu s-a tinut de promisiunile electorale ce inseamnă asta ? Demagogie, ipocrizie sau prostirea prostimii ? Vreau să fiu foarte bine inteles : NU AM NIMIC cu omul de rând Băsescu dar am foarte multe de reprosat PRESEDINTELUI ROMÂNIEI, Traian Băsescu care a promis printre altele : „ Să trăiti bine ” , ” voi fi presedintele tuturor românilor” samd dar, care, in practică s-a dovedit că TRĂIESC BINE doar cei care fac si spun ca el iar ca presedinte al tuturor românilor ce să mai zic când o lume intreagă vede că nu-i asa ? Chiar as vrea ca măcar unul dintre pereseverentii politruci -activisti PDL să incerce să mă contrazică pe această temă ! Nu voi uita niciodată umilinta la care au fost supuse cadrele militare in retragere si in rezervă precum si veteranii de război prin ANULAREA STATUTULUI DE CADRU MILITAR si GRADULUI OBTINUT de-a lungul carierei militare de-o viată ! Banii luati cu japca din PENSIA drept patrimonial se pot face si prin alte căi legale bineânteles dar, ONOAREA si DEMNITATEA de militar, NU ! Am ajuns in situatia când fostii SOLDATI din perioada satisfacerii serviciului militar obligatoriu să ne râdă in nas nouă celor ce i-am instruit spunându-ne acum in bătaie de joc, doar „ domnule ” fără a mai adăuga GRADUL pentru care s-a muncit o viată intreagă. Si mai sunt FFFF MULTE MOTIVE pentru a justifica legitima ta si-a mea dorintă dar mă mai opresc doar numai la una : NEADERAREA la spatiul SCHENGEN !
   Dacă GERMANIA si FRANTA prin reprezentantii lor NU SE OPUNEAU aderării ROMÂNIEI la spatiul SCHENGEN in luna martie a.c., NICIODATĂ dar, NICIODATĂ nu iesea la iveala CORUPTIA de la frontierele tării , spăgile de sute de mii de euro pentru NUMIRI in functii, implicarea directă a POLITICULUI in dirijarea contrabandei cu tigări si multe altele , traseul spăgii de la cel mai mic nivel , vamesul de rând până la cel mai inalt nivel ,seful care face numirile si duce banii la partidul care, fără de bani multi, moare incet dar sigur. Cu riscul de a fi DIN NOU INJURAT de aplaudacii si trepădusii portocalii si numai, MULTUMESC GERMANIA si FRANTA pentru că, datorită opunerii voastre, ROMÂNIA a arătat lumii intregi că incă nu-i pregătită pentru aderara la spatiul Schengen iar CORUPTIA este la un nivel foarte inalt chiar de la cel mai inalt nivel . Fără voi, românii nu ar fi aflat la timp cine-s adevăratii vinovati ai actualei situatii si că VAMESII „ VĂMUIESC” nu numai pentru ei ci si pentru sefii lor care,merg cu banii sus de tot , la partid. Nu zic că se va stârpi MAFIA de la FRONTIERE dar, s-a făcut un mare pas si astept ca să se DEMASTE si MAFIA din FOTBALUL românesc ( de aceea nu ne-am mai calificat in ultimii ani la nici un campionat mondial, european sau la turneul final la jocurile olimpice ), mafia CIMITIRILOR ( dacă nu-ti vizitezi mormintele strămosilor măcar odată pe an , nici oasele lor nu le mai găsesti acolo unde le-ai pus la inmormântare),mafia PORTARILOR de la spitale ( de nu-i le dai spagă nu te lasă să intri să-i vizitezi nici chiar pe cei internati de tine ).
   Coruptia mână-n mână cu SPAGA sunt cele mai otrăvitoare boli ale societătii românesti actuale, sunt cele care adâncesc prăpastia dintre SĂRACI ( care-s din ce in ce mai multi ) si smecheri BOGATI care-s din ce in ce mai lacomi si nesimtiti trăind in vile de milioane de euro, conducând masini de sute de mii de euro si petrecându-si vacantele in paradisuri exotice unde o cameră pe noapăte costă câteva mii de euro in timp ce guvernul a redus dsalariile bugetarilor cu 25 %, mărit tva-ul la 24 % , redus toate ajutoarele , alocatiile si subventiile si pensiile militarilor care o viată intreagă au muncit la ordinul statului ce acum le dă cu sutul păgubindu-i nu numai de pensia drept privat, patrimonial dar si de STATUTUL de cadru militar si de GRADUL obtinut prin muncă nu la „ apelul de seară ” ca unii pupinbăsisti si boccisti ce in schimbul unei stele in plus si-au vândut nu numai camarazii diavolului dar si SUFLETUL !
   Să stii că avatarul arată mult mai bine acum !
   O duminică plăcută !
   Cu respect, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 13/02/2011 @ 10:48 am | Răspunde

 3. […] vrea sa cunosc si parerea: Adrian Nastase, Alina Gorghiu , Aliosa , Marinescu , Victor Ponta ,Victor Ponta , Sibilla , Oana , ?p=157, […]

  Pingback de Verificare mai atenta a tuturor liderilor PSD,incepand de la cel mai mic nivel! « Popateapa's Blog — 12/02/2011 @ 1:37 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Ideea este genială si subscriu in totalitate si fără nici un pic de rezerve la ea ! Da, se impune o verificare mai atentă a tuturor liderilor nu numai din PSD dar si din celelalte partide si formatiuni politice si numai . Chiar si a liderilor de sindicat, ONG-uri si agentii guvernamentale , a tuturor celor care vor să ocupe o asemenea functie publică. Eu as duce ideea chiar mai departe propunând nu numai verificarea pe linia apartenentei la nomenclatura fostului PCR,securitătii, politiei politice, dar si a verificării din punct de vedere psihiatric , al nivelului de inteligentă , moralei , comportării trecute in familie si societate si nu in ultimul rând al stării de sănătate . Oare este nevoie de justificarea fiecării propuneri in parte ? Ar insemna să scriu mii de pagini dar, una trebuie musai tratată ! Dacă din punct de vedere psihiatric un individ cu probleme grave de psihic dar cu bani multi ( de cele mai multe ori proveniti din tot felul de inginerii financiare mai mult sau mai putin ortodoxe ) ajunge in fruntea unui partid, minister, agentii sau ONG , ca să nu mai spun in fruntea tării, se alege praful de acel partid, minister, agentii sau ONG iar TARA se duce incet dar sigur in prăpastia din care cu greu va mai iesi vreodată . Să te ferească DOMNUL de omul nebun ajuns in fruntea partidului,ministerului sau tării ! Căci, la fel ca si prostul care, „ prostul nu e prost destul dacă nu e si fudul ” , si nebunul e fudul si se crede cel mai destept dintre toti nebunii si debilii mintali ! In concluzie, eu spun : NU „ verificarea mai atentă ” a celor ce candidează pentru functii publice inalte, ci, VERIFICAREA lor OBLIGATORIE din toate punctele de vedere !

   Comentariu de Aliosa — 13/02/2011 @ 11:13 am | Răspunde

 4. La mulți ani cu sănătate.

  Comentariu de starchim01 — 12/02/2011 @ 3:21 pm | Răspunde

  • @ starchim01 ,
   Multumesc pentru urare !
   Chiar mă intrebam acum cu ceva timp in urmă dacă ti-am oferit vreun prilej de supărare de nu mai intrai in casa mea virtuală.Acum m-am linistit si mă bucur că-mi esti alături de ziua mea . Iti multumesc incă odată si-ti urez tot binele din lume.
   Cu respect, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 12/02/2011 @ 4:50 pm | Răspunde

 5. @ ALL !
  Dar nu pentru că astăzi este ZIUA MEA de nastere am intitulat articolul de fată „ 12 februarie 2011 , o zi de neuitat” ci din cu totul alt motiv . Un motiv ce va rămâne cu adevărat marcat in ISTORIE, un motiv demn de o inaltă cauză , un motiv ce a schimbat destinul a peste 80 de milioane de oameni, un motiv ce va avea urmări incă nebănuite nu numai in plan local, zonal, continental dar si mondial . 12 februarie 2011 va râmâne in ISTORIE ca prima ZI DE LIBERTATE a poporului egiptean după 31 de ani de dictatură si ingrădiri democratice , prima zi in care EGIPTUL cu maiestuoasele sale piramide respiră aer curat si vânt de libertate si democratie , prima zi fără presedintele HOSNI MUBARAK care, la presiunea minunatului TINERET egiptean si-a trasferat prerogativele functiei, ARMATEI si Consiliului ei Suprem plecând la adăpostul militarilor care, pur si simplu, nu au vrut să-si lase fostul lor Comandant Suprem pe mâna multimii furioase care l-ar fi linsat pur si simplu , asigurându-i logistica plecării in sigurantă acolo unde si-a dorit. Câtă diferentă intre poporul egiptean si cel român, intre armatele celor două state si, mai ales intre TINERETUL egiptean si cel român ! La noi, CEAUSESCU a fost impuscat ca un animal după ce in prealabil a fost abandonat si-apoi chiar judecat de cei in care a avut cea mai mare incredere : militarii. La noi, TINERETUL are ca slogan doar „ trăieste clipa ” ! Nu contează VIITORUL , contează doar PREZENTUL, distractia , drogurile, prostitutia, oportunismul, fătărnicia, linguseala, trufia si toate nimicurile din lume . Când părintii si bunicii tinerilor de azi protestau in ger si frig, ploaie, lapovită si ninsoare pentru un trai decent si drepturile lor prezente dar si cele viitoare ale copiilor si nepotilor lor, ai nostri tineri nici nu se gândeau că legea sistemului public de pensii ii va afecta in mod deosebit pe ei si nicidecum pe-ai lor bătrâni si-si consumau energiile nu alături de protestatari ci in baruri, discoteci, cluburi sau pur si simplu pe linia de centură după nimicuri trecătoare. Cu totul altceva am văzut la tineretul egiptean timp de mai bine de două săptămâni : dorinta de libertate, democratie si alungarea dictatorului au fost mai presus de toate celelalte la un loc. Da, ăsta a fost motivul pentru care am spus : „ 12 februarie 2011, o zi de neuitat ” ! In principal pentru că e prima zi de libertate a poporului egiptean din care TINERETUL său a intrecut toate asteptările si in subsidiar,pentru că e si ziua mea de nastere ! Primul motiv va rămâne unic in Istoria EGIPTULUI si-a lumii intregi iar al doilea se va REPETA cu voia DOMNULUI incă multi ani de-acum inainte căci mai am incă multe de spus si făcut cum ar fi să joc la nunta năzdrăvanului meu de nepotel EMANUEL italianul ce astăzi mi-a urat LA MULTI ANI si intrebat una si alta intr-o română mai clară ca a multor români cu carte de identitate românească, născuti, crescuti pe-aceste frumoase meleaguri mioritice dar cu sânge de neam rău ,egoist, individualist si lacom de nu-l intrece nimeni, ranchiunos , răzbunător si trădător de tară care pune mai presus de toate interesele lui fiind in stare de compromisuri, linguseli si trădări in lant numai si numai ca să-si atingă scopurile parsive, antinationale si anticonstitutionale . Si nu numai la nunta lui EMANUEL as vrea să joc dar si la botezul primului său copil prin ale cărui vene va curge si-un pic de sânge de român onest si iubitor de adevăr si de dreptate. Si mai mult si mai mult vreau să trăiesc atâta cât a trăit bunul meu TATĂ ce s-a hotărât abia pe la 94 de ani , cu foarte mare greutate si după lungi tratative ultra secrete cu puterea DIVINĂ pe care a slujit-o si venerat-o toată viata, chiar in fieful bisericii ortodoxe ca DASCĂL si prim vicepresedinte al preotului din satul despărtit de la nord la sud de un firicel de apă limpede si rece mai ales vara, să facă ultima sa călătorie spre calea fără de intoarcere, acolo-n RAIUL hărăzit doar celor credinciosi, mărinimosi, curati in suflet si-n simtiri, acolo in locuri cu multă verdeată si flori unde, ipocrizia,demagogia, minciuna, fătărnicia, hotia, lăcomia , desfrâul si preacurvia politică nu-si găsesc locul si menirea.
  De ZIUA MEA, si timpul e cu mine căci SOARELE isi arată puterea sa magnifică si face ca razelei sale fierbinti să pătrundă in sufletul si casa mea incălzind atmosfera si inimile celor prezenti.

  Comentariu de Aliosa — 12/02/2011 @ 5:40 pm | Răspunde

 6. La mulţi ani, Aliosa! şi tot ce-ţi doreşti tu să se împlinească!

  Comentariu de Nicu — 13/02/2011 @ 10:24 pm | Răspunde

  • @ NICU,
   Multumesc prietene, multumesc din toată inima pentru urarea de LA MULTI ANI ! Esti primul din generatia noastră de absolventi de LM„ Stefan cel Mare” promotia 1969 care ai intrat pe noul meu post si ai lăsat o „ urmă ” si-un gând bun la adresa mea. Chiar in 12/02 am fost felicitat atât telefonic , cât si prin „ netlog” sau „ facebook ” de fosti colegi de cătănie adolescentină si romantică cărora le multumesc si pe această cale. Cu CEPECA am făcut chiar mai multe schimburi de mesaje prin facebook discutând nu numai de schimbarea prefixului meu dar si alte probleme care sunt la ordinea zilei si ne frământă pe noi NĂSTURASII indiferent de opinia sau afinitătile politice având in vedere că , „ banii n-au miros ” iar cei portocalii de la guvernare ne-a umblat la buzunare .Si stii ce ne-am mai intrebat ? De ce viitorul ministru al apărării nationale nu ar fi unul dintre fostii NĂSTURASI promotia 1969 că, slavă DOMNULUI suntem destui compatibili si capabili cu acea functie ? Dacă un traseist politic si trădător de doctrine si partide, un ofiter care nu a COMANDAT niciodată măcar un BATALION OPERATIV a ajuns unde a ajuns , de ce n-ar ajunge unul dintre noi ? E doar o idee pe care am discutat-o si pe care o supun atentiei si tie si celorlalti absolventi LM promotie 1969 căci , e bine de stiut din timp si cum timpul trece nemilos de repede , imediat vin alegerile locale si parlamentare din 2012 când, izmana va intra la naftalină căci afară rămasă, se va altera rapid si mirosi puternic a trădare si ciumă portocalie. Legat de urarea „ tot ce-ti doresti tu să ti se implinească ”, vreau să-ti reamintesc că, AMÂNDOI ne dorim acelasi lucru :
   a) Să trăim in demnitate,liniste si pace si, ca bunici, să ne crestem asa cum stim noi mai bine nepoatele si nepotii, să-i plimbăm prin parcuri si grădini, să-i ducem la mare, munte, grădini botanice, zoologice, circ si chiar stadioane, să-i purtăm in cârcă lăsându-i să creadă că bunicul este poneiul lor din basmele cu zâne si feti frumosi, să râdem si să plângem cu ei si pentru ei, să le fim alături la bine si la rău , să dansăm la nunta lor si de ce nu chiar la botezul primului lor copil .
   b) Să ne bucurăm de respect din partea guvernantilor si a poporului pe care l-am slujit cu credintă si profesionalim o viată intreagă ca militari activi ajutându-l la necazurile ce s-au abătut asupra lui ( cutremurul devastator din 4 martie 1977, marile inundatii din anii saptezeci si nu numai ),să fim tratati asa cum cere statutul de cadru militar in rezervă nu ca „ asistati sociali ” .
   c) Să nu mai fim denigrati, jigniti si umiliti de politicienii vremii ce nu stiu nimic despre privatiunile serviciului militar pentru simplul motiv că nu au indeplinit sacra datorie cetătenească, aceea de a se instrui ca in caz de nevoie să apere cu arma in mână fruntariile frumoasei noastre tări, ROMÂNIA .
   Din păcate, sunt multi dintre cei care,desi logic ar trebui să recunoască sacrificiul militarilor, ii bârfesc spunându-le că au „ pensii nesimtite” uitând că sunt zeci de mii de pensionari militari ce au pensii până in 2000 de roni. Din această cauză si altele bineânteles, guvernul portocaliu a ASMUTIT populatia civilă impotriva pensionarilor militari iar boschetarii, aurolacii, prostituatele, „ pestii”, traficantii de droguri si carne vie, drogatii , cei care nu au avut niciodată un loc de muncă, primitorii de ajutoare sociale, subventii de căldură, asistatii sociali, pomanagii, cersetorii , bârfitorii si agitatorii , intr-un cuvânt „ prostimea ”, s-au bucurat foarte tare când au aflat că guvernul a decis contrar legilor si constitutiei in vigoare să RECALCULEZE PENSIILE MILITARE , de fapt să le reducă ca din banii economisiti astfel, să dea categoriilor sociale pe care le-am enumerat mai sus, categorii duse cu pluta si care au votat PDL in 2008 si pe Băsescu in 2009 iar ROMÂNIA a ajuns in situatia de a reduce salariile bugetarilor cu 25 %, cu 15 % toate ajutoarele, să elimine subventiile etc etc si să reducă pensiile militarilor.
   d) Si nu in ultimul rând amândoi ne dorim ca in ROMÂNIA să se reinstaureze democratia, bunul simt si respectul reciproc,siguranta pe străzi, să se respecte legile si Constitutia, să se elimine ipocrizia,traseismul politic,spaga , mituirea, cumpărarea voturilor ce face ca un analfabet să ne reprezinte tara in PE, coruptia, hotia si smecheria incultilor si analfabetilor, oportunistilor, lingusitorilor si pupincuristilor ,si, nu in ultimul rând să se redea demnitatea de altădată ARMATEI !
   Asa să ne ajute DUMNEZEU prietene !
   Cu prietenie vesnică, Alioșa „ năsturasul ” !

   Comentariu de Aliosa — 14/02/2011 @ 9:34 am | Răspunde

 7. La multi ani! (si de la mine, ce-i drept cu intarziere, dar, nu-i asa, niciodata nu e prea tarziu sa primesti sau sa transmiti un gand bun).

  Comentariu de Cati Lupaşcu — 14/02/2011 @ 2:32 pm | Răspunde

  • @ Cati,
   Multumesc pentru urare ! Ai mare dreptate : „ niciodată nu e prea târziu să primesti sau să transmiti un gând bun” ! Iar când gândul bun vine de la o sotie de cadru militar activ si soră de pensionar militar si nu in ultimul rând de la o jurnalistă cu harul scrisului si-o inimă adevărată de mamă si doamnă iubitoare de adevăr, dreptate , gingasie si frumos, lucrurile iau o altă intorsătură iar mesajul este receptat cu totul altfel. Alături de urare mă asteptam să-mi trimiti si pingback-ul cu ultimul tău articol postat „ In orasul de cuvinte ” dar, asa cum ai precizat si altă dată, nu ai timp din cauza multiplelor sarcini ce le ai de indeplinit. Eu insă tot am să postez si pentru a le da posibilitatea vizitatorilor mei să-ti citească articolul si comentariile mele de acolo, o să le indic ( cu certitudinea că nu te vei supăra mai ales că iti fac publkicitate ), linkul : http://catilupascu.wordpress.com/2011/02/06/sfârsitul-de-la-capătul-drumului-spre-nicăieri
   Ca o sinceră destăinuire, să stii că mi-a plăcut mult acel articol mai ales că se vrea un indemn la CUM SĂ NE IUBIM BĂTRÂNII ( titlul imi apartine si cât de curând voi posta pe blogul meu un articol pe această temă ).
   O seară linistită la intreaga familie.
   Cu deosebită stimă, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 14/02/2011 @ 9:46 pm | Răspunde

   • Buna dimineata Aliosa. Da, nu prea dau ping-uri, nu pentru ca nu mi-ar placea ci pur si simplu pentru ca sunt intr-o continua lupta cu timpul. mersi mult pentru intelegere si, mai mult mersi pentru „publicitate”. Si iti mai multumesc pentru ceva: Pentru ca ma citesti neconditionat. Cu stima si respect, Cati.

    Comentariu de Cati Lupaşcu — 25/02/2011 @ 9:56 am | Răspunde

    • Bună ziua, Cati !
     Având ca si tine multe probleme de rezolvat, abia acum am deschis laptopul si am rămas incântat de vizita făcută pe blogul meu. Da, te citesc neconditionat căci altfel nici nu mi-as inchipui. Te citesc in primul rând pentru că imi plac articolele postate de tine ca fiind mai apropiate de gusturile mele literare si de opiniile mele politice desi nu sunt membrul nici unui partid politic ,pentru că nu folosesti cuvinte nepotrivite si insinuări ca alte persoane si nu in ultimul rând pentru că stii cu ce se mănâncă pâinea numită „ armată” !
     Weekend plăcut !

     Comentariu de Aliosa — 25/02/2011 @ 2:19 pm

   • Aaa, si am uitat. Am mai postat zilele acestea ceva, cel putin cel de astazi chiar s-ar putea sa te intereseze. O zi frumoasa si linistita.

    Comentariu de Cati Lupaşcu — 25/02/2011 @ 9:57 am | Răspunde

    • @ Cati,
     Am citit tot ce-ai scris in ultimile zile dar am comentat doar la „ si unde interes nu e, nimic nu e ”!
     Românii nu atrag fonduri europene pentru că sunt atent verificati si monitorizati asupra modului lor de folosire si imediat prinsi când incalcă sau eludează legea fiind in pericol să ramburseze sumele cheltuite ilegal sau in alte scopuri decât cele stipulate in proiectele de finantare si nu in ultimul rând să ajungă si pe mâna justitiei europene sau române . De ce să piardă timpul cu intocmirea proiectelor de finantare când mai usor este să eludeze fiscul nostru si asa corupt de jos si până sus, sus de tot si să fure din banul public căci, nu-i asa, dacă ei fură , noi de ce să nu furăm ?

     Comentariu de Aliosa — 25/02/2011 @ 3:21 pm

 8. […] 21 noiembrie 1921, în Bucureşti, PNL a avut Congresul la care s-au adoptat noul statut şi program al partidului […]

  Pingback de PUTEM FI AMERICANI ? | Madi şi Onu Blog — 15/02/2011 @ 9:11 am | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Putem fi orice : si americani,si canadieni, si australieni, si tailandezi sau pur si simplu români get -beget cu capul sus dar si plecat până-n pământ, onesti dar si lingăi si lingusitori, corecti dar si oportunisti sau fripturisti, cinstiti dar si ipocriti sau meschini, cu sau fără pic de demnitate si coloană verticală , imbuibati peste măsură dar si săraci lipiti pământului, cu adăpost sau nu deasupra capului, cu carte si fără carte, imbrăcati foarte bine dar si in pielea goală ,incăltati cu incăltăminte scumpă dar si desculti pe drumurile prăfuite de la tară,prea sătui dar si lihniti de foame,mirosind a parfumuri fine dar si a nespălat si, multe, multe altele, functie de categoria socială din care face parte individul,pregătirea socio-profesională , credinta si năravurile,capacitatea de a discerne prioritătile ,optiunile si interesele fiecăruia in parte.Tânăra familie de care vorbiti in noul vostru articol , alături de alte mii si zeci de mii de alte familii tinere , au plecat aiurea-n lume, din cauza clasei noastre politice postdecembriste preocupată mai mult de binele ei decât de binele natiunii. Dar parcă niciodată in cei 21 de ani trecuti de la Revolutia din Decembrie 1989 nu a fost exod mai mare de români in străinătate ca in ultimii sapte ani de când la conducerea tării se află presedintele care a a avut ca slogan electoral pentru primul său mandat „ să trăiti bine ” iar pentru al doilea mandat sloganul „ voi fi presedintele tuturor romnânilor ” .Preocupat mai mult de bunăstarea si propăsirea familiei , rudelor si partidului care l-a ajutat in alegeri , a uitat repede nu numai de cele două sloganuri dar si de faptul că este român ortodox crestinat după canoanele bisericesti in spiritul dreptătii, adevărului si iubirii fată de semenii săi . Cu un cinism iesit din comun si un rânjet ironic in coltul gurii, a ordonat si patronat cele mai dure măsuri de austeritate impotriva poporului român ferindu-si clientela politică, partidul , familia, rudele si sponsorii din campaniile electorale prezidentiale de efectele crizei economico-financiare pe care chiar el cu guvernul său portocaliu a provocat-o si impins-o in cele mai adânci găuri,determinând mase mari de tineri medici, ingineri si alte categorii cu studii superioare să plece din tară chiar la indemnul său precum că statul nu are bani să-i plătească la adevărata lor valoare. Si-atunci Madi si Onu , multi au plecat ca si tânăra familie prezentată de voi. Chiar si ai mei copii, absolventi de facultăti la zi si stat, au fost nevoiti să plece din tară si, sincer nu-mi pare rău mai ales in această perioadă când NONVALORILE au ajuns ministri , analfabetii europarlamentari iar vamesii mari latifundiari cu vile de milioane de euro, masini de lux de sute de mii de euro , in timp ce VALORILE sunt marginalizate, ignorate, umilite si batjocorite. Mi-a plăcut filmuletul, casa, curtea dar mai mult mi-a plăcut satisfactia copilăriei implinite dedusă din privirea pătrunzătoare a micutei fetite ce apare de mai multe ori in videoclipul respectiv.
   Da, in conditiile unui liberalism spiritual,românul se poate dovedi la fel de intreprinzător ca un american liber de agnoasele arivist inoculate de oportunism dar, ce te faci in conditiile politicii de tip mafiot si clientelar de la noi din România in care dictatura personală a presedintelui se vede, simte, si miroase din chiar AMERICA pomenită de voi ?

   Comentariu de Aliosa — 15/02/2011 @ 11:51 am | Răspunde

 9. […] cu speranță! Astept si de la ei o reactie  adaaverde ,Dan Badea ,Adrian Nastase ,Alina Gorghiu, Aliosa, B . Marinescu, Baricada, Basarica, Ordinul negru […]

  Pingback de Apel catre bloggeri interesati « Popateapa's Blog — 16/02/2011 @ 9:31 am | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Interesantă idee si sunt intru-totul de acord cu ea si cu tine mai ales că , OUG nr.27/2002 privind reglementarea activitătii de solutionare a petitiilor, aprobată , cu modificări si completări prin Legea 233/2002 publicată in Monitorul Oficial al ROMÂNIEI nr 84/01/02/2002 , precizează si garantează dreptul fiecărui cetătean de a adresa autoritătilor publice locale si centrale, Guvernului, Parlamentului si Presedintelui tării , petitii, reclamatii, sesizări si informări in nume propriu ( art.1 ), in scris sau prin postă electronică ( art.2 ) . De această prevedere am beneficiat si eu de mai multe ori si de fiecare dată ,autoritătile si institutiile publice au răspuns favorabil sau nefavorabil in termen de 30 de zile ( art. 8 ),sau in termen de 45 de zile ( art . 9 ) dacă petitia mea a necesitat o cercetare mai amănuntită .Anul trecut insă ( mai exact in 2 decembrie ) am expediat o CERERE către Guvernul României ( nu contează compartimentul ) si desi au trecut aproape 75 de zile, nici până acum nu am primit răspunsul ( favorabil sau nefavorabil ) desi, art.8 si art.9 din OUG nr.27/2002 este foarte clar in această privintă precum si art. 15 care precizează sanctiuni conform Legii 188/1999 completata si modificată in 2009 chiar de actualul guvern .Oare cei cărora le-am trimis cu confirmare de primire CEREREA mea, certificată de primire de chiar cei in cauză, nu au cunostintă de acestă OG ? Initiatorul OG nr.27/2002, guvernul ADRIAN NĂSTASE , a abordat cu mult profesionalism toate aspectele legate de solutionarea petitiilor, cererilor si reclamatiilor cetătenilor si asociatiilor mergând chiar până acolo incât , ca un privilegiu de demnitate si răspundere natională, a prevăzut in art.15” „ modul de solutionare a petitiilor adresate PARLAMENTULUI să PRESEDINTELUI ROMÂNIEI ( de unde se vede RESPECTUL pentru forul suprem legislativ si pentru presedintel tării ),se face potrivit reglementărilor proprii ” . Cum eu insă m-am adresat guvernului, nu inteleg de ce sunt tratat cu atâta indiferentă mai ales că am respectat adliteram prevederile art.7 ( petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se clasează ) de către compartimentul de relatii cu publicul ,identificându-mă cu toate datele, asa că, nu se pune problema clasării cererii din cauza unor vicii de procedură ci din cu totul alte cauze mai mult sau mai putin ortodoxe dar cu sigurantă dăunătoare persoanei si drepturilor mele legale. Distinsii vizitatori ai blogului meu să nu se astepte la detalii in acest caz că nu le voi satisface curiozitatea . Nici nu as vrea să se inteleagă altceva dacât un răspuns sincer la propunerea bloggerului POPATEAPA referitor la pingbackul postat si la propunerea făcută, propunere cu la care eu subscriu in totalitate mai ales că, prin exemplul dat, am arătat că, de unul singur e mai greu să reusesti mai ales când te lupti cu rechinii dar, vorba poetului, „ unde-s multi puterea creste si dusmanul nu sporeste ” , dacă 100.000 de bloggeri trimit in acelasi timp aceeasi sesizare, reclamatie, informatie, plângere sau cum s-o mai numi sesizarea unei fapte de coruptie sau atentat la siguranta natională, poate, poate, cei abilitati si plătiti din banii nostri isi vor apleca privirea si deschide ochii somnorosi asupra celor semnalate luând măsurile legale ce se impun spre binele tuturor si in spiritul respectului demnitătii , legilor si Constitutiei tării.

   Comentariu de Aliosa — 16/02/2011 @ 5:24 pm | Răspunde

 10. Draga Aliosa, mai bine mai tarziu decat niciodata. La multi ani cu multa sanatate, ca-i mai buna decat toate. Nu am prea mult timp la dispozitie spre a comenta ultimele postari, ale subsemnatului si micile suparari pe care le-am adus unora dintre colegii nostri. Toate in timpul si la timpul lor. Inca o data multa sanate si fericire tie si celor dragi si apropiati.

  Comentariu de MITRU — 16/02/2011 @ 4:35 pm | Răspunde

 11. @ Multumesc boier MITRU !
  Nu-i bai deloc : „ mai bine mai târziu decât niciodată ” ! Si chiar dacă era „ niciodată” nu aveam motiv de supărare că nu-i obligatoriu să intri zilnic pe blogul meu. Cum , nemultumitorului i se ia darul , eu mă multumesc si cu această urare făcută acum . Cât priveste comentariile despre una despre alta, ai dreptate : toate la timpul lor. Stiu că ai adus mici supărări unora sau altora după cum la fel de bine stiu că si eu am adus dar, asta-i viata : mergem inainte cu bune si cu rele. Pentru mine care am schimbat incă un prefix, mai mult mă interesează SĂNĂTATEA si VIATA mea decât BÂRFELE unora. Multumesc incă odată pentru urare si, la fel iti doresc si tie : multă sănătate că-i mai bună decât toate !
  Cu prietenie, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 16/02/2011 @ 8:21 pm | Răspunde

 12. La mulți ani!
  Am ajuns întâmplător la fereastra dumneavoastră, am văzut lumină și..Am scris din două motive- am un frate, pe care nu l-am văzut niciodată, el nu știe că eu exist.Se numește Alioșa.
  Unul dintre fiii mei este vărsător!
  Multă sănătate și energie vă doresc!

  Comentariu de incertitudini — 16/02/2011 @ 10:33 pm | Răspunde

 13. @ „ incertitudini” ,
  Multumesc pentru urare !
  Mă bucură enorm remarca :„ am ajuns intâmplător la fereastra dumneavoastră, am văzut lumină si…..am scris….” .Inseamnă mult pentru mine această sinceră constatare :„ am văzut lumină ” ! Da, ati văzut lumină pentru simplul motiv că fereastra casei mele virtuale este mereu luminată privirilor sincere si căutătoare de frumos, bun simt si respect total reciproc . Din sincera si cutremurătoarea dumneavoastră mărturisire se vede, simte si recunoaste gingăsia sufletului curat si iubitor al fiintei ce-si destăinuie gândurile intr-un scop nobil, acela de a-si găsi fratele ce nici măcar nu stie că existati. Faptul că nu l-ati văzut niciodată, că nu stiti unul de altul nimic, imi umple inima de durere si, sincer , eu nu stiu cum de-as putea trăi intr-o asemenea inceritudine ( de unde probabil si ideea de a semna la autor cu , INCERTITUDINI ” ! Numele meu real nu este ALIOȘA ci ALEXANDRU si, dacă cumva v-ati gândit vreo secundă că v-as putea fi frate iar acum vă simtiti dezamăgită, vina nu este a mea ci a intâmplării pur si simplu. „ ALIOȘA” este numele dat de profesorul meu de limba rusă DEBREN OLEH ( Dumnezeu să-l odihnească in pace ) acum 45 de ani in urmă când, la prima oră citind catalogul clasei pentru prezentă si a ne cunoaste cât de cât,ajungând la mine, mi-a spus „ ALIOȘA” si de atunci, toti colegii mei de liceu militar, asa m-au strigat. In anul 2008 când m-am apucat de navigat pe internet , un inimos coleg din anii de liceu mi-a propus ca „ nikname-ul ” pentru blog să fie ALIOSA că multi mă stiu după acel nume. Sunt foarte multi de ALIOSA pe internet si chiar si ALIOSA POPOVICI dar nu toti , sunt EU ! Eu sunt ALIOSA din Câmpia Teleormanului, la câtiva pasi de Pădurea Nebună a lui Zaharia Stancu, si foarte aproape de valurile bătrânului fluviu DANUBIUS in ale cărui ape uneori chiar tulburi si reci , am făcut baie chiar fără să vreau căci meseria armelor m-a obligat o viată intreagă să mă-nfrătesc cu DUNĂREA bătrână . Si eu sunt vărsător după cum bine ati remarcat din chiar articolul de fond iar dacă aveti un fiu vărsător musai trebuie să fiti mândră de el. Să vă trăiască fii si toată familia dumneavoastră , să vă trăiască si fratele ALIOȘA chiar dacă nu v-ati văzut niciodată, să dea Dumnezeu să vă găsiti . De-as sti unde este, vi l-as aduce eu, acolo in Trivale să stăm la taclale si poate chiar si la o tuică mică dar bătrână. Dar nu stiu unde este si de aceea indrăznesc să vă sugerez să faceti apel la politie si mass-media că, nu se stie de unde sare iepurele. Până atunci insă , vă doresc si eu, multă sănătate si energie in efortul de a vă găsi fratele si, nu uitati: fereastra casei mele virtuale, este mereu luminată pentru toate fiintele cu sufletul curat si inima deschisă.
  Mult succes in efortul de a vă găsi fratele !
  Cu respect, ALIOȘA .

  Comentariu de Aliosa — 17/02/2011 @ 10:49 am | Răspunde

 14. […] Onu, mi se adresează persuasiv, Madi: Ce zici de ghinionul domnului Preşedinte Băsescu ? – Adică ? – Păi, vrea să-l înlocuiască  pe domnul Boc, cu un independent, pe care nu-l […]

  Pingback de BOGDAN HOSSU, PRIM MINISTRU ! | Madi şi Onu Blog — 18/02/2011 @ 7:28 am | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Sincer, mi-a plăcut dialogul vostru si tocmai de aceea m-am grăbit să vă postez gândurile mele chiar acolo-n casa voastră unde, nu-i un secret, mă simt confortabil datorită căldurii voastre sufletesi si zelului ce-l puneti in tratarea multor probleme cu care se confruntă nu numai România dar si lumea in general . Nu o să repet aici ce-am postat la articolul indicat prin pingback, dar, pentru vizitatorii mei ce vor să-mi afle părerea despre cele comentate acolo, vă fac fără nici o pretentie publicitate postându-vă linckul in cauză : http://worldofsolitaire.wordpress.com/2011/02/18/bogdan-hossu-prim-ministru /madi-si-onu-blog chiar pe blogul meu
   Un weekend minunat vă doresc!
   Acelasi ALIOȘA .

   Comentariu de Aliosa — 19/02/2011 @ 1:42 pm | Răspunde

 15. Bună ziua!
  Nu este o dramă, nici un subiect de telenovelă ceea ce v-am spus. Ține de vremuri pierdute prin pagini de istorie- tatăl meu era prizonier, acolo, atunci s-a născut Alioșa.
  Tata nu mai este de multă vreme, nu mi-a povestit prea multe, nimeni nu știa că vor veni schimbări, așa că am rămas doar cu niște povești, ascultate într-o seară de iarnă.
  Din când în când, mă gândesc cât de încurcate sunt toate pe lumea asta- nu mi-ar fi fost rău să am fratele mai mare lângă mine..
  Cam așa!

  Comentariu de incertitudini — 18/02/2011 @ 3:09 pm | Răspunde

 16. @ incertitudini,
  Bună seara !
  Poate am gresit in exprimare sau nu m-am făcut bine inteles in răspunsul la prima dumneavoastră postare pe blogul meu dar, sicer, mi-am dat seama că ALIOSA nu este un motiv de conversatie sau subiect de telenovelă ci o poveste adevărată născută in acele cumplite vremuri când zeci de mii de români tineri, vigurosi , frumosi si sănătosi au căzut prizonieri la rusi fiind obligati să presteze tot felul de munci si implicit să intre in contact cu tinerele localnice ale căror soti, prieteni, frati , părinti sau rude erau pe frontul de vest luptând din greu cu hoardele naziste si hortyste ce nu renuntau la impotrivire cu arma in mână preferând moartea in loc de prizonieratul sovietic cu lagărele mortii impânzite in toată Siberia geroasă. Faptul că din idila tatălui dvs. cu vreo singuratică rusoaică a rezultat ALIOȘA, nu-i de mirare si, nici de condamnat mai ales că nimeni nu stia că va scăpa viu din ghearele mortii rusesti ce bântuia mereu prin lagărele si gulagurile sovietice. Intresant este faptul că tatăl dvs. a avut norocul să se intoarcă viu si nevătămat si să vă povestească despre rodul nevinovatei sale iubiri poate de-o clipă sau poate de-o perioadă mai lungă de timp. Am auzit si eu asemenea relatări de la românii care au avut sansa să supravietuiască si să se reântoarcă in tară din prizonieratul lung din intinsa Siberie, unii chiar după 15-20 de ani cum poate s-a intâmplat si cu tatăl dvs. As vrea să retineti că povestea cu ALIOȘA am tratat-o ca atare iar de s-a inteles altceva din comentariul meu , sincer imi cer scuze , mai ales că, orice blogger ce intră pe blogul meu este tratat cu toată atentia si respectul cuvenit cu atât mai mult domnia voastră al cărui nume imi aduce aminte de o persoană mult iubită in tineretea mea când eram elev de scoală militară de ofiteri activi iar ea studentă la un institut pedagogic ajungând in cele din urmă profesoară ca si dumneavoastră .
  Da, „ incurcate sunt căile Domnului” si mai incurcate sunt treburile in spatiul carpato-danubiano-pontic in politica dâmboviteană unde, medicii , profesorii , ofiterii si numai, au ajuns să fie umiliti si tratati cum nu se cuvine de insăsi presedintele României si guvernul pe care-l conduce din umbră dar la totală vedere. Cu voia dumneavoastră, in amintirea fratelui mai mare ALIOȘA pierdut acolo-n marea RUSIE , vă pot asculta oricând cu respect destăinuirea gândurilor bune despre el si viată in general iar blogul meu vă stă oricând la dispozitie cu fereastra mereu luminată.
  Cu aleasă consideratie si respect , ALIOȘA, pontonierul.
  Cu respect, ALIOȘA.

  Comentariu de Aliosa — 18/02/2011 @ 6:39 pm | Răspunde

 17. La multi ani , sanatate, bucurii tot ce-ti doresti si….nu cerceta aceste legi, ca esti nebun de le-ntelegi !…

  Comentariu de georgeta — 18/02/2011 @ 8:14 pm | Răspunde

  • @ GEORGETA,
   In primul rând, BINE AI VENIT pe blogul meu ! Apoi, multumesc pentru urarea de LA MULTI ANI si pentru a mi se indeplini tot ceea ce imi doresc . Iar eu nu-mi doresc decât sănătate , un trai decent linistit,pace in lume si-n tară, respect si bunăcuviintă , o bătrânete ferită de necazuri si insinuări nedemne de conditia de om civilizat, o ROMÂNIE guvernată in spiritul legilor in vigoare si al CONSTITUTIEI,iubire din partea familiei, rudelor , prietenilor si cunoscutilor, viată lungă să-mi plimb cât mai mult nepotelul EMANUEL italianul ce vorbeste limba română chiar mai bine ca multi ce ne guvernează si conduc, triumful binelui asupra răului, al dreptătii asupra nedreptătii si nu in ultimul rând, ca urmasii mei să fie mândri de mine atât acum in viata cât si după ce n-oi mai fi pe-acest pământ supus multor experiente de oameni lacomi de averile sale subpământene. Cât despre indemnul , „ nu cerceta aceste legi, că esti nebun de le-ntelegi ” , lăsând la o parte frumusetea rimei dragi mie, el vine prea târziu si de aceea nu-l pot respecta.
   Eu sunt dintre acei ce nu pot nici măcar dormi
   De nu am cercetat si inteles cum se cuvine
   Legile ce uneori ne pot induce sau ademeni
   O stare sau o situatie ce numai nouă ne convine .
   De-aceea-i musai să-ntelegi, toate sutele de legi,
   Să stii să-i ocolesti mereu pe cei fărădelegi
   Ca in final să ai de unde să culegi
   Roadele legilor ce le-ntelegi.
   Asta nu inseamnă că eu sunt nebun de legile le inteleg .
   Toate cele bune iti doresc tie si familiei tale.
   Cu intelegere, Alioșa.

   Căci altfel , in viată nu o să culegi

   Comentariu de Aliosa — 19/02/2011 @ 1:30 pm | Răspunde

 18. La multi ani

  Comentariu de Basarica — 19/02/2011 @ 12:21 pm | Răspunde

  • @ Basarica,
   Multumesc pentru urare ! De unde se vede că nu m-ai uitat chiar dacă m-am retras discret de pe blogul unei altei persoane unde făceai frumoase si pertinente comentarii si unde si eu am postat cândva , ceva , dar, vorba proverbului, „ prostul nu e prost destul dacă nu e si fudul ” si, de te pui cu prostul sfârsesi in a fi considerat mai prost ca el . Tocmai de aceea ,am renuntat la a mai vizita acel blog al cărui administrator egoist avea ideile lui fixe si de-i ieseai din tiparul său anacronic, te improsca cu noroi de nu te mai curătai cu toată apa DUNĂRII bătrâne.
   Din inimă iti doresc tot binele din lume si-ti multumesc inc-o dată pentru LA MULTI ANI !

   Comentariu de Aliosa — 19/02/2011 @ 12:36 pm | Răspunde

   • Noi sa fim sanatosi 🙂

    Comentariu de Basarica — 19/02/2011 @ 6:02 pm | Răspunde

   • Basarica,
    Punct ochit, punct lovit !
    Bine zis : „ noi să fim sănătosi” că, belele curg gârlă iar de si le face omul cu mâna lui , nici dracul nu le poate dezlega !
    Dar, SĂNĂTATEA, e mai bună decât toate si de aceea trebuie păstrată cu sfintenie.
    Cu bine , Băsărica si te astept oricând pe blogul meu iar de-mi vei da de stire prin pinback la fiecare nou articol al tău , cu sigurantă voi citi si comenta indiferent de temă. As vrea să te anunt că eu nu sunt membrul nici unui partid politic iar crezul meu este : nu cred până nu văd !

    Comentariu de ALIOSA — 19/02/2011 @ 6:40 pm | Răspunde

 19. @ ALL !
  S-a implinit o săptămână de la VICTORIA sutelor de mii de protestatari egipteni timp de 18 zile si care s-a soldat cu plecarea de la putere a presedintelui EGIPTULUI Hosni Mubarak , dictatorul ce a condus cu o mână de fier tara misterioaselor piramide mai bine de treizeci de ani. Oare când se vor trezi la relitate si românii adusi intr-un stadiu de sărăcie lucie si disperare continuă tot de un presedinte-dictator ce conduce tara după cum il taie capul si-n folosul său si-l camarilei sale politice ?
  Strigătul puternic de LIBERTATE a depăsit de mult granitele EGIPTULUI răspândindu-se in tările din jur unde lumea OROPSITĂ vrea să scape de dictatură si dictatori dar, ca un făcut, românii incă nu s-au molipsit desi TARA fierbe ! Să fie oare resemnare ? Să fie oare blestem ? Sau amândouă la un loc ?

  Comentariu de Aliosa — 20/02/2011 @ 9:09 am | Răspunde

 20. @ ALL !
  DESCINDERI LA VAMA ALBITA !

  Consideratii strict personale la prima oră !

  Să fiu foarte bine inteles si receptat de toti vizitatorii blogului meu ce-ajung din intâmplare sau intentionat, sau, pur si simplu că li s-au făcut dor de ALIOȘA , in casa mea virtuală : sunt de acord cu această „ descindere” c-asa-i normal intr-un stat de drept si care vrea să lupte cu adevărat si cu toate mijloacele impotriva CORUPTIE din puntele de trecere a frontierelor tării din cele patru puncte cardinale si din toate domeniile de activitate , mai ales că SPAGA si MITA se practică peste tot ,in tara asta, la orice oră de zi si noapte, de la cel mai indepărtat cătun cu-n sef de post , la cel mai inalt vârf din societate. Dar, este această incomodă conjunctie „ dar” care nu mă lasă in pace si mă obligă la intrebări retorice si pertinente : dar, de ce tocmai acum domnilor ? De ce nu ati făcut DESCINDERI in acelasi timp in toate vămile din ROMÂNIA ? De ce ati inceput cu VESTUL si-abia acum cu ESTUL ? Ca să le dati posibilitatea celor din EST să-si ia toate măsurile de rigoare, să steargă toate urmele , să-si ducă capturile din vămuirea trecătorilor prin vamă la rude sau aiurea-n praznic ca să nu le mai găsiti in vilele si palatele vamesilor corupti ? Si pentru care fapte , domnilor ce ordonati aceste descinderi ? Nu cumva ca o recompensă a ceea ce-au văzut si făcut poate in decembrie 2009 pe timpul turismului electoral generat de alegerile prezidentiale când actualul presedinte ce a ordonat operatiunea „ CU VĂMILE CURATE ” , a obtinut un procent de 99,99 % de voturi din partea MOLDOVENILOR care au primit cetătenie ROMÂNĂ si nu numai ? O să spuneti că vilele, masinile de lux , terenurile si alte imobile au rămas tot acolo sau in posesia respectivilor dar pe mine această remarcă nu mă incălzeste cu nimic . Mafia din vămi este atât de puternică si bine organizată incât această descindere nu va aduce nimic spectaculos mai ales că doar se incită lumea fără a se lua măsuri radicale cum ar fi condamnarea la inchisoare a vinovatilor si confiscarea bunurilor nejustificate legal. Si, nu are cum justifica domnilor un VAMES cu un salariu de 1600 lei pe lună AVEREA uriasă pe care a acumulat-o intr-un timp foarte scurt in timp ce alti bugetari cu salarii toată viata până la pensie chiar ,de două ori mai mari, nu au decât un apartament construit inainte de 1989 si o amărâtă de masină de fabricatie românească ? Nu-i asa domnilor din structurile abilitate cu lupta impotriva CORUPTIEI că nu-i posibil ? Pentri ei care au luat SPAGĂ si dat MITĂ , orice este posibil iar faptul că in ultimii sase ani nu s-a făcut nici o descindere spune multe după cum chiar insusi un judecător a spus-o : o parte din banii din spaga luată la vămi, ajung la un partid ! La care partid ? Ghiciti domniile voastre dragi vizitatori si cititori ai blogului meu ! Degeaba DESCINDERI la vămile de la punctele terestre de trecere a frontierelor si cu sigurantă in cel mai scurt timp si-n porturile tării dacă, operatiunea nu are alt scop decât „ praf de aruncat in ochii orbilor ” , dacă nu ajung după gratii nu numai „ pionii” tablei de sah ci si toate piesele ( cai, nebuni, ture, regina si, de ce nu , regele ) implicati in DRUMUL SPĂGII după gratii si cu toată averea nejustificată, confiscată si folosită pentru construirea de azile de bătrâni nu transformarea spitalelor in azile. Dacă blestemata de SPAGĂ si MITĂ nu se STÂRPESTE definitiv si irevocabil din ROMÂNIA, nimic nu va functiona normal iar democratia , legalitatea , dreptatea si JUSTITIA sunt in pericol de moarte in timp ce CORUPTIA va ajunge la apogeu, făcând legea in România.
  Din cauza SPĂGII si MITEI toate treburile merg prost in ROMÂNIA , lucru stiut dintotdeauna dar, mai ales in ultimii sase ani când organele abilitate au informat si sesizat pe cei in drept inclusiv pe presedintele tării care, ocupat mai mult cu cresterea prestigiului PDL , al său personal si-n mod deosebit cu alegerile prezidentiale din dec.2009( pe care le-a si câstigat ) când, era nevoie foarte mare de bani, nu a luat nici o măsură , nu a ordonat nici o descindere. Acum când stie că nu mai are dreptul să mai candideze la un nou mandat prezidential,când are ceva probleme de lămurit in partidul ce l-a sustinut in alegerile din 2008 si 2009 , pune in aplicare ziua , ce visează noaptea , prinzând astfel doi iepuri deodată :
  a ) distragerea atentiei opiniei publice interne de la esecul neaderării României la spatiul Schengen , de la actiunile ANI ( agentia natională de integritate ) căreia i se potriveste mai bine denumirea de Agentia Natională de INTIMIDARE , legate de verificarea averilor unor lideri de sindicat care au vorbit mai mult impotriva măsurilor de austeritate a guvernului, asa -zisii lideri „ vocali ” in scopul INTIMIDĂRII lor ca să nu se mai opună guvernului mai ales acum când in joc este noul COD al MUNCII ce-i va defavoriza rău de tot pe angajatii români, in timp ce alti lideri, cum ar fi cei care au „ lucrat” in campania electorală prezidentială din 2008 si 2009 in favoarrea PDL si a lui Băsescu , nu sunt verificati, desfiintarea si comasarea spitalelor,culpabilizarea parlamentarilor PDL cu colegii lor cu dosare la DNA ( votarea in plenul camerelor impotriva inceperii urmăririi penale impotriva deputatului Păsat, deputatei M.I.Ridzi, senatorul Banias si alti demnitari portocalii de vază ) oprirea căderii in sondaje a PDL , asumarea răspunderii guvernului pe legea codului muncii , acordurilor cu FMI si nu numai ;
  b )Netezirea drumului spre sefia PDL la congresul ce va avea loc in luna mai a echipei sale favorite ,prin denigrarea unora si ridicarea in slăvi a altora .
  In incheiere, operatiunea „ cu vămile curate” dacă nu se incheie cu finalizarea legală,fără spagă si mită a dosarelor de urmărire penală a celor vinovati si condamnarea lor,cu nominalizarea partidului la care au ajuns banii din spaga de la vămi, atunci, răspunsul la aceste intrebări, este unul singur si vă las pe domniile voastre să-l ghiciti si postati in comentariile ce le veti face de veti avea curajul .Un lucru este cert : drumul SPĂGII si MITEI din vămi, este lung, intortocheat , foarte bine trasat, păzit cu străsnicie, ce trece prin multe „ puncte ” intermediare dar cu final la vârf, vârf de tot , acolo unde, orice este posibil mai ales acum in plină dictatură.
  O, tempora !
  O, mores !

  Comentariu de Aliosa — 21/02/2011 @ 9:34 am | Răspunde

  • Frumos. Dar de ce l-ai pus ca un comentariu in loc sa faci un articol ?

   Comentariu de Basarica — 21/02/2011 @ 4:10 pm | Răspunde

   • Multumesc pentru apreciere si vizită ! Intrebarea ta este justificată iar răspunsul meu va fi sincer : mi-am propus ca să postez lunar doar un articol ca să dau astfel posibilitatea la cât mai multi vizitatori cunoscuti sau necunoscuti să-si spună părerea in legătură cu articolul respectiv in primul rând si-n al doile rând , datorită faptului că eu incă nu stăpânesc bine toate tainele lucrului cu calculatorul ca să pot face ce faci tu intr-un timp asa de scurt . Si nu in ultimul rând , l-am postat ca un comentariu rapid, la prima oră, fără a afla prea multe de la mass-media impărtită in pro si contra Băsescu-Boc , ca să fiu sigur că sunt numai si numai opiniile mele .

    Comentariu de Aliosa — 21/02/2011 @ 4:24 pm | Răspunde

  • Salut, camarazi!

   Scurt si la obiect, treburile stau cam asa, in viziunea mea: exista doua lumi paralele in Carpathian Garden. Acestea sunt: 1). lumea de „fatada” – legi, prosti amarati care se duc la scarbici, obligatii, norme, „morala”, etc; daca te-ai prins in ea ca musca in plasa de paianjen, mai bine ai fi morit in copilarie; 2). LUMEA REALA: cei care detin PUTEREA (pe diverse paliere, desigur) folosesc tara ca pe propriul teren de joaca – aici se traieste, aici se prospera, aici se propaseste, pentru ei ROMania legala este un camuflaj care se le permita sa se desfasoare in voie.

   Singura ROManie care functioneaza, cat de cat, este cea IN AFARA LEGILOR. LEGILE din ROMania au distrus tot, nu se poate trai in conformitate cu ele. De asta orice tentativa de impunere a legilor este sortita esecului, si nimeni nu are cu adevarat intentia sa o faca, pentru ca asta ar insemna o condamnare la moarte in mizerie si saracie pentru toata lumea. Se folosesc de ele ca si oamenii lui Al Capone de uniforme de politisti, in masacrul de Sf. Valentin, pentru simple reglari de conturi intre mafioti. ROMania este un stat mafiot si terorist. Pana cand puroiul uman pe care il constituie protipendada si potentatii de astazi nu va fi DISTRUS< asa cum au distrus comunistii bruma de elite pe care o avea populatia asta, NIMIC nu va putea fi aici corect, bun, nobil sau valoros (in acceptiunea fireasca a termenilor).

   Fiti puternici! Noapte buna!

   Comentariu de vladcelgroaznic — 21/02/2011 @ 10:00 pm | Răspunde

   • Salut, vladcelgroaznic!
    Bine ai venit in casa mea virtuală si multumesc pentru interesantele opinii legate de „ a fi sau nu a fi român ” intreg la minte , in spatiul carpato-danubiano-pontic molipsit din păcate de ciuma portocalie din ultimii sase ani dar cu exacerbări iesite din tiparul clasic in ultimii doi ani. Să-ti dau dreptate camarade doar pentru a-mi mai posta ceva pe blogul personal ? Nici vorbă, nici gând ! Toată viata am urât lingusitorii, lingăii, ipocritii ,demagogii ,pupincuristii si oportunistii asa că, iti spun direct si fără ocolisuri că, ai dreptate când imparti lumea din ROMania in „ smintiti si in misei ” si când afirmi ce afirmi. Da,„ ROMania este un stat mafiot si terorist ” si argumente in favoarea acestei grave afirmatii sunt cu miile dar ,ca să nu apelăm la memoria uneori prea scurtă a alegătorilor nostri concentrati in momentul alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale mai mult asupra culorii bancnotei decât a culorii si progrmului candidatului si partidului ce-l votează, voi enumera doar câteva dintre cele mai recente cazuri ;
    a ) Parlamentari PDL certati cu legea si având dosare de urmărire penală deja instrumentate de DNA , au fost scăpati de inceperea urmării penale de chiar colegii lor de partid care au votat impotriva anchetării in timp ce omul de rând, pentru o infractiune minoră, este urgent arestat , instrumentat, judecat si condamnat .
    b ) Caracatitele mafiei autohtone s-au intins ca râia ajungând până la cele mai inalte personalităti ale statului antrenând in mersul lor persoane de toate culorile politice, etniile ,sexele si religiile .
    c ) Atâta timp cât interlopi de renume mondial stau la masă cu presedintele tării si prima doamnă, dansează impreună tinându-se de mâini ca indrăgostitii ( unii după bani si influientă, altii după voturi ),se sărută pe obrajii imbujorati de băutură si gânduri ascunse,isi aleg ca nas de botez pe chiar fratele presedintelui tării pe care-l pupă pe ambii obraji cum numai cei din COSA NOSTRA făceau, aruncând sfidător cu dolari, euro, lire sterline si lei in vasul cu apă sfintită de preotul părtas la toată tărăsenia, atâta timp cât prima doamnă a tării ( de fapt o doamnă la propriu si la figurat ) este obligată să se lase incolăcită de bratele si mâinile unui interlop notoriu in timp ce-i prindea lantul din aur masiv si-o monedă grea si cu sigurantă de multe carate,lucrurile din păcate sunt foarte clare si numai orbii si activistii tari de gură din PDL nu vor să vadă si să recunoască.
    d ) Iar când interlopii se laudă in gura mare cu relatiile lor de cumetrie sus -puse,mergând chiar până la intimidarea procurorilor de caz si judecătorilor că ei se invârt in cercuri inalte si nu pot fi atinsi, atunci, datele problemei se schimbă iar interlopii, nasii si rudele lor trebuie să răspundă la multe intrebări in fata legilor si-a poporului ce asistă de multe ori neputincios la asemenea chermeze sfidătoare dar cu un scop precis.
    Si-atunci, pe bună dreptate , interlopii sfidează legile si autoritătile locale construindu-si case oribile de două-trei ataje fără autorizatie de constructie, proiect si alte chestii legale dar, musai vopsite in PORTOCALIU ! Oare pentru asta nu plătesc IMPOZIT pe CLĂDIRILE acelea ? Verifică cineva provenienta BANILOR folositi la construirea acelor case-vile ? Păi, cum să verifice când prietenii interlopilor au făcut clipuri muzicale pentru campania electorală a lui Băsescu in 2009 de zeci de mii de euro? De unde oare acei bani ? Si pentru care fapte , DOAMNE ?

    Mai e nevoie de alte argumente ? Sunt destule zic dar o intrebare tot imi pun : de ce de la vama ALBITA au fost arestati numai POLITISTI de FRONTIERĂ si VAMESI NU ? Să nu se ajungă la REGINĂ ? Sau pentru că , doar POLITISTII au strigat :„ IESI AFARĂ, JAVRĂ ORDINARĂ ? ”

    Mersi pentru vizită si comentariu camarade.
    Esti binevenit oricând pe blogul mmeu.
    Cu respect, Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 22/02/2011 @ 10:57 am | Răspunde

 21. Aliosa,
  Buna, Intr-un post de-al nostru, am mentionat, ca in afara bunurilor imobiliare, nu mai sunt necesare alte dovezi
  Aparent drastica, masura de justificare a bunurilor a caror valoare, depaseste cinic, cuantumul veniturilor nu este necesara vreo alta dovada.Implementata,practica, ar eradica naravurile de mita, coruptie, si ne-ar invata sa respectam eforturile semenilor. Mai mult, ar face ordine, in economia subterana, care se bizuie tovmai pe aceasta
  indiferenta, fata de castigarea cinstita a banului. E ca si cum intr-un mediu septic, nu ne=am lua masurile de higiena necesare, si am lasa totul pe seama imunitatii naturale.Ar fi, ca si o masura de carantina, in perioadele de molima. Doar asa prolifereaza, neregula si hotia.
  Mi se pare ciudat, cum in fata unor imobile, sfidator de scumpe,nimeni nu se mira, si nu se intreaba, cum s-au achizitionat. De aci ar trebui, de la acest act minim de control, sa porneasca, cinstea romaneasca. Si atunci, nici un circ politic, n-ar mai fi necesar.Toate bune,
  Madi si Onu

  Comentariu de World of Solitaire — 21/02/2011 @ 10:15 pm | Răspunde

  • Cred ca cel mai indicat ar fi sa se opreasca MAREA CORUPTIE – DELAPIDARILE URIASE din bugetul statului, si reducerea drastica a fiscalitatii. Nu putem impune la infinit masuri coercitive. Tragedia este ca in Land of Choice nu se poate trai decent (pentru o fiinta umana din Europa secolului XXI) decat prin infractionalitate. Pentru stabilirea unui echilibru sunt necesare cel putin 2 motoare de actiune (asemeni musculaturii: agonisti si antagonisti, flexori si extensori, etc; sau, pentru a transpune in domeniul etologiei: stimuli si inhibitii): crearea cadrului economic, cultural si social in care cetatenii sa se poate dezvolta, si a unui cadru legal care sa sanctioneze si izoleze indivizii cu deviatii patologice (trebuie sa avem in vedere si impactul asupra tipologiei populatiei, pe termen mediu si lung).

   Comentariu de Vlad Cel Groaznic — 22/02/2011 @ 10:45 am | Răspunde

   • PS: Sa nu omitem faptul ca eventualele venituri ilicite se pot foarte usor ascunde, asa incat aparenta de „saracie” sau lipsa opulentei nu este sub nici o forma un garant al onestitatii 😀

    Comentariu de Vlad Cel Groaznic — 22/02/2011 @ 10:48 am | Răspunde

   • @ Vlad Cel Groaznic,
    Multumesc că i-ai răspuns si domnia ta prietenului World of Solitaire . Eu nu pot decât să spun că sunt de acord cu cele spuse si-n plus as vrea să dezvolt un pic ideea că, „ nu putem impune la infinit măsuri coercitive ” .Inteleg că actualii guvernanti impinsi din spate de presedintele tării si de clientela politică care a cotizat cu bani grei atât la alegerile parlamentare din 2008 , la cele europarlamentare si prezidentiale din 2009 trebuie să facă rost de bani ca să-si onoreze datoriile si să plătească dobânzile pentru banii imprumutati de la FMI, BM si UE in anii anteriori plus să le mai rămână si lor ceva pentru câte-o sindrofie, vacantă in tinuturi exotice sau ceva parcuri de distractii si telegondole si telecabine, dar, oare, nici cel mai elementar lucru nu-l stiu si anume : cu cât populatia câstigă mai putin cu atât si consumul este mai mic si implicit veniturile la bugetul statului din tva este mai mic ? Asta ca să dau asa, cel mai simplu exemplu pe care cu sigurantă il cunoaste si premierul si ministrul de finante ( mi-e silă să le pronunt numele asa că voi scrie doar functia care, râmâne indiferent de ipocritul ce-o ocupă ). Asa că, atâta timp cât la putere se va afla guvernarea Boc iar in fruntea tării cârmaciul fără nave, crearea cadrului economic si legal celor bune si legale, este IMPOSIBIL de realizat !

    Comentariu de Aliosa — 22/02/2011 @ 11:29 am | Răspunde

   • PS!
    Din păcate, veniturile ilicite nu numai că se pot ASCUNDE dar stie o lume intreagă cum se ASCUND de ochii ANI, fiscului si mai ales ai mass-media dornică de adevăr si dreptate . Unii isi transferă vilele, masinile,iahturile, hotelurile,magazinele, societătiele, banii, terenurile intravilane si extravilane sotiilor, copiilor, nurorilor sau ginerilor , altii conturile in străinătate in paradisuri fiscale iar multi din ei, lipsiti de cele mai elementare notiuni de bun-simt si religie ortodoxă , transferă toată averea făcută prin fraudă, eludarea fiscului, delapidări, coruptie si mită, SOTIILOR după care, DIVORTEAZĂ ! Asta ca să vezi până unde a ajuns ingeniozitatea românului ESCROC !

    Comentariu de Aliosa — 22/02/2011 @ 11:39 am | Răspunde

   • Cinstea, odata deprinsa, va deveni precum mersul biped.Cine si-ar mai dori, patruped? nici macar in sala de fitness.Necazul evolutiei, consta in cramponarea de a nu incepe, ca nu-i posibil. Coercitia este necesara pentru sanatatea morala, ca masurile de higiena sau de cumpatare. Este necesar sa schimbam pseudomodelele incare ne complacem.Impresia ca nu se poate, induce starea de impotenta,devine incurajatoare pentru delincventa. Te poti lasa de fumat si injumatatind succesiv tigara fumata, ca o metoda graduala de rezolvare. „Nu putem impune la infinit masuri coercitive” este un pretext nihilist. Mancam , ne spalam, traim zilnic.Acest continuum de „zilnic”, ne alcatuieste viata. De ce sa nu-l completam/imbogatim, cu masuri coercitive, care sa ne despovareze ziua?
    Exceptii morbide?Iar nihilism teribilist daca nu suicidar.Evolutia insasi este consecinta sumei coercitiilor impotriva starilor involutive.Cu bine, Madi si Onu

    Comentariu de World of Solitaire — 22/02/2011 @ 12:00 pm | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Mie nu mi se pare deloc ciudat că nimeni din rândul guvernantilor tării si ai autoritătilor locale NU VERIFICĂ si NU INTREABĂ cum s-au construit sutele de mii de case , vile si palate cu multe turnulete de zici că esti in ASIA si nicidecum in ROMania ! De ce ? E simplu de răspuns : in toată tara , repet, in absolut TOATĂ TARA, fratii si prietenii lui bercea mondial, au procedat la fel, angajându-si nasi de botez si cununie protipendada locală aflată la conducere pentru a fi scutite de asemenea intrebări incomode. Si cum să-l intrebe NASUL pe FIN când finul merge periodic la nas cu DARUL ( a se citi MITA ) ? Crezi că e vrunul dintre cei cu vile cu multe turnulete care PLĂTESTE IMPOZITUL legal pe clădire ? Nu prietene , nici măcar nu-i trecut in baza de date a primăriei atâta timp cât constructia a fost ridicată fără autorizatie de functionare deci , n-are nici cadastri nici intabulare si-atunci, corb la corb nu-si scoate ochii si-o mână spală pe cealaltă. De n-am trăi in ROMania manelelor si cumetriilor de sezon si conjunctură, cu sigurantă nu ne-am putea inchipui asa ceva dar, cum suntem aici dintotdeauna, stim care e problema reală si crudă ce nu poate fi eradicată atâta timp cât fratele presedintelui tării botează nepotul interlopului sărutându-se frăteste cu individul arogant si sfidător la adresa tururor românilor onesti pentru că , vezi DOAMNE, e in cercul celor mari , presedintele tării strânge marinăreste mâna infractorului iar prima doamnă primeste fără nici o impotrivire cadou un lantisor din aur cu o monedă de peste 18 karate lăsându-se pipăită pe după umeri si gât de un cercetat penal in peste 100 de dosare de tot felul de infractiuni.Si pentru ce-au fost făcute toate astea in toamna anului 2009 ? Pentru un nou mandat la Cotroceni si aducerea la guvernarea tării a lui Boc -cosasul ce-a falimentat tara secătuindu-i visteria pentru răsplătirea clientelei politice a PDL si nu numai.
   Ar fi multe de spus dar mă opresc aici căci,

   Afară ninge-n draci
   Bate chiar si vântul
   Zăpada cade din copaci
   Acoperind complet pământul.

   Lumea stă mai mult prin casă
   Că afară-i foarte frig
   Eu insă o să merg la piată
   Să-mi cumpăr pâine si-un covrig.

   O zi minunată vă doresc bunii mei prieteni .
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 22/02/2011 @ 12:16 pm | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Prin „ măsuri coercitive ” vladcelgroaznic s-a referit sunt sigur la ” măsurile coercitive” luate de guvernul Boc -V impoptriva poporului român cu bătaie la asa zisele măsuri de austeritate precum reducerea salariilor bugetarilor cu 25 %, cu 15 % a tuturor ajutoarelor etc etc , măsuri care au dus la situatia in care a ajuns România si nu la măsurile coercitive luate impotriva infractorilor, spăgarilor, coruptilor etc etc . Cel putin asa am inteles eu si tocmai de aceea am intervenit in această neântelegere de opinii ca să nu rămână nelămurită.

   Comentariu de Aliosa — 22/02/2011 @ 9:13 pm | Răspunde

 22. […] lui Teo, s-a suprapus erotismul Can-Can-ist al unui primar, indecent PDL-ist, care declară, vizibil excitat, că ”doarme cu poza […]

  Pingback de Bobu, Ceauşescu, Primarul PDL şi Udrea | Madi şi Onu Blog — 22/02/2011 @ 8:34 am | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Din păcate, asemeni indecentului primar PDL-ist care, a declarat vizibil excitat că doarme cu poza doamnei ministru Elena Udrea sub pernă fără ca să provoce gelozia sotiei sale ( intre noi fie vorba chiar nu avea de ce să fie geloasă pe potenta bosorogului libidinos ) , sunt foarte multi alti alesi si numiti demnitari portocalii care, impreună, formează un grup de lingăi si lingusitori ce au ajuns să conducă primării, agentii nationale, ministere si alte institutii fundamentale ale statului provocând silă si greată in rândul majoritătii poporului român dar si o imagine proastă României in Europa si-n lumea intreagă. Pe timpul lui Ceausescu linguseala celor ce voiau să intre in gratiile cuplului prezidential era apanajul doar a câtorva insi din aparatul central de partid si de stat in timp ce astăzi, mai ales in era Băsescu, linguseala a ajuns la rang de mare putere si are implicatii majore in desfăsurarea tuturor evenimentelor economico-sociale din tara noastră prin ajungerea in functii de mare răspundere a multor analfabeti, corupti, demagogi, oportunisti, parveniti , cu diplome de studii cumpărate sau cu bacalaureatul luat la 24 de ani . Dintr-un simplu lingusitor, se ajunge foarte usor la un mare corupt si implicit infractor de rând dar, apărat strasnic de persoana lingusită si partidul din care face parte. Am spus-o de multe ori că in ROMania , linguseala si coruptia sunt generalizate si practicate de la cel mai mic la cel mai mare nivel . Chiar astăzi la bilantul MAI unde ministrul „ băiatul ăsta ” cu bacul luat la 24 de ani a pornit cu linguseala ca preotul cu Boboteaza de la cel mai indepărtat bordei până la casa boierului cel mare din centrul satului, presedintele tării, Traian Băsescu a spus cu referire la coruptia din societatea românească scurt : „ MAI este corupt ” !
   O seară linistită prieteni .
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 22/02/2011 @ 9:34 pm | Răspunde

 23. No comment…

  APEL CATRE TOTI PENSIONARII ROMANIEI SI CATRE SCLAVII CU SALARII DE MIZERIE
  Doamnelor si domnilor,

  Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate grupeaza militari disponibilizati
  fara drept de pensie, cu pensie partial anticipata si militari trecuti in
  rezerva la varsta de 55 de ani, cu toate drepturile, militari in retragere si
  veterani din toate structurile sistemului national de aparare.

  Ca si dumneavoastra, medicii si juristii (“spagarii”), profesorii, invatatorii
  (“care fraudeaza statul cu meditatii”), functionarii publici (“care primesc
  mita”), politistii (“nenorociti si betivi”), agricultorii, muncitorii
  (“pulime”), etc, si noi am fost jigniti (“nesimtiti”, “cu mana intinsa ca la
  pomana”, etc) de catre reprezentantii unei Puteri care declara ca statul nu are
  nici o obligatie fata de cetateni, ca, daca vrem sa muncim, sa ne luam traista
  in bat si sa plecam aiurea (Traian Basescu) iar, daca suntem
  pensionari sa facem
  bine sa “parasim pe cale naturala sistemul” in maxim sase ani (Emil Boc).

  Si noi ca si dumneavoastra asistam cu groaza la desfiintarea spitalelor,
  scolilor, Institutului Cantacuzino, dupa ce intrega industrie, inclusiv cea de
  armament ne-a fost distrusa. Si noi, ca si dumneavoastra am constatat ca avem
  criza financiara si facem imprumuturi chiar daca nici o banca nu mai e
  romaneasca, iar sistemul energetic, minele si pamantul nu ne mai apartin, ca se
  arunca miliarde marilor asasini economici, pe autostrazi fantoma. Si noi, ca si
  dumneavoastra simtim pe pielea noastra ca nu se mai poate trai in Romania, dar
  mai mult decat dumneavoastra noi murim pe capete pentru ca noua ni se fura ceva
  in plus.
  Si noua ca si dumneavoastra ni s-a limitatat dreptul la munca prin Legea
  329/2009, desi reconversia noastra a fost o conditie a integrarii in NATO. Si
  noua, ca si dumneavoastra, ni s-a calcat cu totul in picioare dreptul la munca,
  prin Legea 263/2010, pana la varsta de 65 de ani, cand se presupune ca vom fi
  avut deja bunul simt sa parasim pe cale naturala sistemul. Deci si noua ni s-a
  nationalizat proprietatea prin legi cu caracter retroactiv, prin
  incalcarea art.
  1, 6 si 14 din Protocolul 1 la Conventia pentru drepturile omului, potrivit
  careia pensia in plata este “drept patrimonial”, “drept castigat”, orice
  “diminuare” (prin “recalculare” sau “revizuire”) constituind un caz clar de
  discriminare.

  Citam din avertismentul dat de AIJD de la Bruxelles, la 4 iunie 2010,
  Guvernului
  Romaniei, sa nu indrazneasca sa reduca salariile cu 25% si pensiile cu 15%:
  “orice recalculare a unor pensii acordate legal si aflate in plata, inclusiv a
  celor de serviciu ale magistratilor, inseamna o incalcare de catre stat a
  propriei legislatii, ceea ce ar avea repercusiuni grave asupra stabilitatii
  juridice si asupra caracterului de stat de drept. Modificarea
  retroactiva a unor
  drepturi civile deja castigate (in cazul de fata pensiile), nu este posibila
  decat prin incalcarea principiilor fundamentale de drept.”

  Noua ne-au fost incalcate drepturile, in pofida Art. 15, al. 2 din Constitutia
  Romaniei si a legislatiei comunitare europene, Pilonul II, Directiva 86/378/CEE
  si Directiva nr. 96/97/CEE care ne confirma dreptul la legi ocupationale
  distincte. Legile noastre (164/2001 si 179/2004) care au garantat integrarea
  Romaniei in NATO si UE au fost desfiintate, abuziv si retroactiv, ca si legile
  pilotilor, diplomatilor, functionarilor publici din Parlament, Curtea
  de Conturi
  si Justitie sau deputatilor si senatorilor prin Legea 119/2010 cu aplicare
  retroactiva, iar noi am fost supusi insultelor publice si unui razboi
  de imagine
  declansat de Guvern si Presedinte si menit sa va inoculeze dumneavoastra ura
  impotriva militarilor Romaniei. Motivul? In 2012, salariile militarilor activi
  se vor alinia la salariile omologilor lor din NATO. Iata de ce se
  destructureaza
  din nou armata, iata de ce vor fi date afara 18.000 de cadre (pentru ca sunt
  militari activi) de la jandarmi si pompieri. Ca sa se plateasca la cat mai
  putini noile salarii. Iata de ce noua ni s-au furat sau “nationalizat” doua
  proprietati: pensia militara de stat si gradul de militari in rezerva. Conform
  legilor genocidului 119 si 263/2010 noi am fost considerati “asistati” iar, mai
  nou, prin Ordonanta 1/2011 suntem considerati nu militari ci civili din
  totdeauna si “beneficiari proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si
  siguranta nationala”.

  Doamnelor si domnilor,

  Gestionam la ora actuala peste 15000 de procese impotriva Guvernului Romaniei.
  Am sprijinit sindicatele si asociatiile dumneavoastra la toate
  manifestarile din
  2010, am organizat pe cont propriu manifestatii in toata tara in 25 Octombrie
  2010 si 24 ianuarie 2011, am obtinut victorii la Curtile de Apel si la ICCJ pe
  care Guvernul si Presedintele le incalca in continuare. In mod abuziv am fost
  asociati defunctei Legi 19/2000, situatie in care va atragem atentia in
  interesul dumneavoastra ca aceasta prevedea la art. 76, al. 1 si 2, cresterea
  tuturor pensiilor civile in cuantumul necesar extragerii CAS-ului. Prevederea a
  fost intarita de Ordonanta 147/2002, care stabilea operatiunea pentru 2005. Dar
  legea a fost abrogata la 1 ianuarie 2011 si CAS-ul vi se ia si dvs. si noua, nu
  din crestere ci din existent, pe intrega suma. De asemnea, va atragem
  atentia ca
  inexistentul plafon de 740 lei este o diversiune identica cu aceea a plafonului
  de 3000 lei la pensiile militare. Totodata trebuie sa stiti ca cei transformati
  in PFA (persoana fizica autorizata), cum ar fi taximetristii si tinerii care se
  angajeaza pe baza de conventie, sunt executati retroactiv in privinta CAS-ului,
  pe ultimii 5 ani, iar pe viitor nu vor beneficia de nici un drept,
  nici chiar de
  ajutorul de somaj: fiind considerati firma, lucreaza nu lucreaza, nu vor primi
  nimic de la stat, in schimb vor aduce bani de acasa pentru a plati darile catre
  stat, in conditii de inactivitate. Va mai atragem atentia ca Romania
  constituie
  un experiment nu numai in ceea ce priveste distrugerea sistemului de aparare ci
  si distrugerea sindicatelor. Angajati pe criterii portocalii, vamesii
  fura nu ca
  sa intretina PDL-ul ci liderii sindicali!… Or mai fi si prosti care
  sa inghita
  ofensiva impotriva sindicatelor, pregatitoare a legii de destructurare. Veti fi
  prostiti sa nu mai dati bani la sindicate, fiindca se infiinteaza
  institutia lui
  nea Gica, purtatorul de cuvant al salariatilor, care este prieten cu nea Gogu,
  patronul, si le rezolva pe toate.

  Doamnelor si domnilor,

  Dumneavoastra faceti ce vreti, dar noi iesim pe 1 Martie in mars impotriva
  Guvernului, pe care il vom picheta intre orele 14.00 – 17.00. Ii vom soma pe
  reprezentantii Puterii sa proroge (sa prelungeasca durata de
  functionare) legile
  noastre ocupationale 164/2001 si 179/2004, pana la sfarsitul anului, fara de
  care, orice indreptare ne-au facut in februarie, la somatia noastra in privinta
  cuantumului pensiilor, nu rezista. Vom cere in interesul tuturor insa si
  prorogarea legii 19/2000, care va lasa pensiile si salariile PFA neatinse de
  CAS. Vom cere in interesul tuturor cetatenilor Romaniei abrogarea Legilor
  329/2009 (Legea cumulului pensiei cu salariul) 119 (de desfiintare
  retroactiva a
  legilor ocupationale), 263 (a sistemului unitar de pensii) ambele din 2010 si,
  pentru ca avem mii de rezervisti in invatamantul romanesc de toate gradele, vom
  solicita si abrogarea legii unguresti a invatamantului romanesc cunoscuta drept
  Legea 1/2011.

  Doamnelor si domnilor,

  Daca mai aveti un dram de creier, un strop de virtute romana, si daca va mai
  intereseaza soarta copiilor vostri, a Romaniei ca stat si a natiunii romane, va
  asteptam alaturi de noi, marti, 1 Martie, la orele 14.00, cand vom ajunge in
  mars la Piata Victoriei. Atunci vom transmite noul ultimatum (somatie)
  Guvernului.

  Dumneavoastra faceti ce doriti, noi ne facem datoria de aparatori ai
  democratiei
  constitutionale in baza Art. 118, al. 1 din Constitutia Romaniei, fiind din ce
  in ce mai convinsi ca este de preferat “”un sfarsit cu groaza, unei groaze fara
  de sfarsit””.

  TRAIASCA ROMANIA! TRAIASCA DEMOCRATIA CONSTITUTIONALA!

  JOS TIRANIA HOTIEI, LACOMIEI, DEMENTEI SI IMPOSTURII!

  HONOR ET PATRIA! VAE VICTIS!

  PRESEDINTELE SCMD,
  COL. (r) DR. MIRCEA DOGARU
  Publicat de Sindicatul Militarilor

  Comentariu de costi — 22/02/2011 @ 10:53 pm | Răspunde

  • @ COSTI ,
   Multumesc frumos pentru această postare ce se vrea un INDEMN nu numai pentru pensionarii militari in retragere, in rezervă, veterani de război si urmasii lor, pensionarii in plată din România dar si pentru toate categoriile sociale in activitate , ca, de 1 MARTIE, Ziua Mărtisorului , să le oferim guvernantilor nu un mărtisor si-o floare ci pozitia noastră fermă fată de măsurile antipopulare de o duritate cum nu-i nici in o altă tară din Uniunea Europeană din care si noi facem parte,au fost luate in ultimii doi ani dar cu precădere in 2010,anul cel mai negru din istoria ultimilor 21 de ani când, cele mai importante LEGI ce vizau insăsi EXISTENTA PREZENTĂ dar si VIITOARE a NATIUNII ROMÂNE,( Legea sistemului unitar de pensii, Legea educatiei nationale si acum legea Codului Muncii ) au fost trecute prin parlament prin ASUMAREA RĂSPUNDERII GUVERNULUI de neprofesionisti dar sustinuti de o majoritate parlamentară ( PDL, UDMR si UNPR ) interesată doar de propriile ei planuri si nicidecum de intreaga populatie a ROMÂNIEI .
   As dori să stiu si părerea doamnelor si domnilor :Cati Lupascu, Roxana Iordache , Alina Gorghiu, Madi,Gina ( incertitudini ),World of Solitaire,starchim01, eumiealmeu, Basarica, Popa Teapa, Vlad Cel Groaznic, Plano10,prietenilor din Absolventi1969,Nicu Scutaru, Mitru Gimiga precum si a tuturor celor ce intâmplător sau intentionat accesează modestul meu blog.
   Ca semn al stimei si respectului meu pentru toti cei care isi vor spune părerea in legătură cu apelul SCMD , de 1 MARTIE dacă ne vom intâlni in Piata Victoriei, la marele miting de protest ,voi oferi fiecărui comentator si participant, câte un buchet de GHIOCEI din Câmpia Teleormanului, Pădurea Nebună .
   Asa să ne ajute DUMNEZEU !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 23/02/2011 @ 6:15 pm | Răspunde

 24. Bună dimineața, mai târzior,
  Tot caut postul dumneavoastră cu nepoțeii.Nu reușesc să dau de el.

  Comentariu de incertitudini — 24/02/2011 @ 10:45 am | Răspunde

  • @ Incertitudini,
   Bună ziua !
   Pentru mine, nici o vizită pe blog nu-i prea târzie ! Mă bucur de orice vizită pentru faptul că ea imi arată că trăiesc, că sunt citit si luat in seamă .Imi pare rău că nu ati reusit să ajungeti pe linkul indicat : https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/09/07/EMANUEL-iubitul-meu-nepotel-in-diferite-ipostaze .
   Adevărul este că ceva, ceva se intâmplă in efortul nostru de a intra mai usor unul, altul pe blogurile noastre . Nu stiu de ce dar, desi dau click pe „ incertitudini ” asa cum dau pe toate pingback-urile primite, nu reusesc să intru pe blogul dumneavoastră indicându-mi „ pagină inexistentă ” !
   V-am trecut si la blogroll-ul meu,dau click si tot degeaba . Ca să intru in casa dvs. virtuală, trebuie să apelez la alte blogroll-uri unde sunteti trecută . Până la urmă, va veni SOARELE si pe la ferestrele noastre .
   O să vă indic si alte linkuri unde -l puteti vedea pe năzdrăvanul meu de nepotel EMANUEL .
   Vă multumesc pentru vizită si dorinta de a-mi vedea nepotelul .
   Cu respect si aleasă consideratie, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 24/02/2011 @ 12:03 pm | Răspunde

 25. Scuze- cu nepoțelul(italian).

  Comentariu de incertitudini — 24/02/2011 @ 10:45 am | Răspunde

  • @ Incertitudini,
   Nu trebuie să vă scuzati căci, sincer, doresc din toată inima să mai am si alti nepotei. Deocamdată am unul doar din partea fiicei CRISTINA căsătorită cu-n italian cu sufletul de aur dar, astept si din partea băiatului DORU căsătorit c-o româncă un nepotel care să-mi ducă NUMELE de ALEXANDRU POPOVICI mai departe c-asa spune traditia la noi românii . As vrea să am si in TARĂ un nepotel pe care să-l vizitez mai des decât pe EMANUEL care-i in ITALIA si cu care mă joc doar odată pe an timp de câteva săptămâni. Mare-i DUMNEZEU !
   Incercati si linkul : https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/10/07/din-nou-in-italia
   Incă odată vă multumesc .

   Comentariu de Aliosa — 24/02/2011 @ 12:12 pm | Răspunde

 26. […] APEL CATRE TOTI PENSIONARII ROMANIEI SI CATRE SCLAVII CU SALARII DE MIZERIE […]

  Pingback de APEL CATRE TOTI PENSIONARII ROMANIEI SI CATRE SCLAVII CU SALARII DE MIZERIE | Vlad Cel Groaznic — 24/02/2011 @ 1:10 pm | Răspunde

  • @ Vlad Cel Groaznic,
   Atâta timp cât „ APEL CĂTRE TOTI PENSIONARII ROMÂNIEI SI CĂTRE SCLAVII CU SALARII DE MIZERIE ” a fost postat pe blogul meu de COSTI ca un COMENTARIU pe data de 22/02/2011 @ 10:53 p.m. chiar la acest articol iar eu la postul tău „ EDUCATIE PRIN SPORT” ti-am trimis din prietenie pe 23/02/2011 at.6:38 p.m. linkul https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/02/12/12-februarie-2011-o-zi-de-neuitat , postarea nr.23 cu acelasi TITLU ca să-l citesti si eventual să si-l comentezi la mine, ( adică aici ), nu inteleg de ce mi-ai TRIMIS pingback cu acelasi articol dar pe data de 24/02/2011 @ 1:10 p.m. Să-l mai citesc eu oare incă o dată ?

   Comentariu de Aliosa — 24/02/2011 @ 8:16 pm | Răspunde

 27. […] influente ci ma mulțumesc sa anunț doar prietenii care citesc poate cu plăcere ceea ce   scriu. Aliosa , B . Marinescu, Basarica , Cati Lupascu , Dl. Voiculescu , Dispecer Blogosfera , Dispecerita , […]

  Pingback de Printre ultimele articole « Popateapa's Blog — 25/02/2011 @ 3:23 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Mă simt onorat să mă regăsesc in fruntea listei tale cu prietenii care citesc poate cu plăcere ceea ce scrii despre tine, cei din jurul tău si societatea nedreaptă in care trăim. Iti mărturisesc cu toată sinceritatea că imi place ce si cum scrii , sunt miscat de sinceritatea gândurilor privind felul tău de a fi in perioada de activitate si modul cum privesti acum evolutia vietii in ROMÂNIA clanurilor mafiote si politice,traficantilor de droguri si carne vie, de influiente si favoruri nemeritate, analfabetilor ( interlop cu PERMIS DE CONDUCERE dar care nu stie să citească ), manelistilor , ipocritilor , parvenitilor, oportunistilor, lingăilor , lingusitorilor, mincinosilor,cacealmistilor , pupincuristilor de toate vârstele, etniile, religiile , apucăturile si interesele lor meschine, demagogilor, nesimtitilor politruci ce uită si să mănânce când se apucă de lăudat stăpânii si , zău că lista negativelor calităti ar putea continua dar mă opresc aici. Legat de articolul tău de fond, trebuie să-ti reamintesc că TOATE PARTIDELE POLITICE pun in centrul atentiei interesele elitelor , familiei, rudelor, prietenilor, sponsorilor, agitatorilor , clientelei politice intr-un cuvânt,lipitorilor de afise electorale, cotizantilor si mafiotilor lor si, dacă mai rămâne ceva , vre-o firmitură, două, le aruncă in mijlocul HAITEI HĂMESITE pe principiul „ cine apucă bine, cine nu, si mai bine ” !
   In ziua de astăzi, ca să fii băgat in seamă si mai ales AJUTAT cu vre-un loc de muncă cât de mic sau cu vreo functie aducătoare de profit rapid , trebuie musai să cotizezi din greu dar permanent si nu numai in campaniile electorale. Fiindcă te-am simtit om sincer si onest, iti destăinui COMPLET DEZINTERESAT că in anul 2001 când am trecut in rezervă ( până atunci,conform Legii 80/1995, STATUTUL CADRELOR MILITARE nu aveam voie să fac politică ), am fost CURTAT indelung si cu mari promisiuni de viitor să mă INSCRIU intr-un partid anume stiindu-se că sunt cunoscut, apreciat , respectat , ascultat si iubit de sutele de bărbati pe care i-am instruit in cei peste 30 de ani de activitate dintre care 26 numai in aceeasi garnizoană iar acei băieti cu familiile lor numeroase puteau aduce multe voturi partidului respectiv in lupta pentru câstigarea alegerilor următoare. Stiind din cele văzute si simtite că a fi politician adevărat trebuie să faci pact cu diavolul, minciuna, ipocrizia , demagogia, calomnia, manipularea, defăimarea, tăinuirea,compromiterea onoarei si demnitătii personale, lingusirea, pupincurismul, nesimtirea, cacealmaua, favorizarea infractorului, mitei , coruptie, trădarea de doctrine si partide,si chiar de neam si tară si nu in ultimul rând cu hotia, AM REFUZAT OFERTA si, sincer , acum imi pare foarte bine si sunt mândru de decizia mea de atunci.Mai mult, in vara anului 2009 cunoscându-se si de pe internet opinia mea despre politicienii vremii si mai ales pornirea mea impotriva celui care a mintit poporul in 2004 cu sloganul alegeti-mă pe mine dacă vreti ” SĂ TRĂITI BINE ”, am fost contatat si rugat de un membru de partid si-apoi cgiar de presedintele filialei locale a acelui partid , SĂ ACCEPT functia de presedinte a pensionarilor acelui partid, lucru pe care l-am refuzat si, sincer, nu-mi pare rău chiar dacă am avut de intâmpinat multe greutăti in rezolvarea unor probleme personale , legale si drepte ulterior. In situatia in care a ajuns astăzi ROMÂNIA din cauza politicii „ ciolanului de ros ” mă bucur din toată inima că nu sunt părtas la nenorocirile concitadinilor mei fosti soldati si-acum prieteni si, lucru mult mai important decât toate la un loc, MĂ PLIMB ZILNIC PE BULEVARD cu doamna JENI cu FRUNTEA SUS privindu-i linistit in ochi pe toti pe care ii cunosc si pe care , dacă intram in POLITICă indiferent de partea cui, nu-i mai puteam privi la fel si nici plimba cu fruntea sus pe bulevardul plin de lume. TATA, ( DUMNEZEU să-l odihnească-n pace ), „ capră n-a avut si-a trăit cum a putut ” până la venerabila vârstă de 94 de ani iar EU, „ mai bine sărac si curat ” decât cu CUGETUL PĂTAT !
   O sâmbătă minunată iti doresc !

   Comentariu de Aliosa — 26/02/2011 @ 8:55 am | Răspunde

 28. […] invita si pe prietenii mei sa se asocieze la Bilantul Responsabilitatii Sociale pe 2010. Aliosa , Matilda , sifilicableENORel , Theodora, Sfinx 777 , Carmen și mâine mai adaug […]

  Pingback de Bilantul Responsabilitatii Sociale pe 2010, promovat de Ze list! « Popateapa's Blog — 25/02/2011 @ 9:36 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Mă bucur că te implici in tot felul de actiuni. Sunt de acord cu cele precizate de tine in articolul de fond si-ti tin pumnii pentru a câstiga marele premiu. Legat de a achizitiona sau nu ceva de pe marea piată de desfacere internă si internatională,trebuie să recunosc că eu nu achizitionez nimic online pentru simplu motiv că nu am incredere , că am văzut multe cazuri de persoane păcălite de escroci specializati in asemenea operatiuni de promovare-vânzare-inselare-fraierire a credulilor ce cred că „ tot ce zboară se mănâncă ” !
   Principiul meu e unul „ antic, vechi si de demult ”: văd marfa, o studiez si verific atent si, cu o mână dau banii si cu cealaltă iau marfa. Eu nu cred până nu văd , si nu dau banii până nu primesc marfa !

   Comentariu de Aliosa — 26/02/2011 @ 9:41 am | Răspunde

 29. […] Madi, ca o adevărată mană cerească, nu pierde ocazia de a mă ţine la current cu evoluţia socio-politică, mai ales din ţară, iar eu, nu ratez şansa de a mă înfrupta din abundenţă, cu toate informaţiile furnizate. Aşa, aflu de cele trei regine, din care două, sunt doar una. Nu-i mai pomenesc numele, “ducă-se pe pustii!” […]

  Pingback de INDIFERENŢĂ CUTREMURĂTOARE | Madi şi Onu Blog — 27/02/2011 @ 10:30 am | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Intr-adevăr, indiferenta cutremurătoare a societătii civile si a mass-media fată de bilantul pe anul 2009 a Curtii de Conturi, imi dă mult de gândit iar faptul că se trece cu vederea atât de usor peste acest lucru mă ingrozeste pur si simplu punându-mi serios mintea la intrebări de genul : Qui prodest ? Om trăi si om vedea !
   Până atunci insă părietene, să ne auzim si citim cu bine pe noul meu post : https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/02/27/OPORTUNISTUL
   Cu bine , Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 27/02/2011 @ 5:00 pm | Răspunde

 30. Sandule,
  Cu intarziere – si cu mii de scuze – iti urez si eu un calduros La multi ani! Suntem la o zi unul de altul. Sa traiesti si sa te bucuri de toate cele frumoase ale vietii. Ai un blog interesant. Promit sa mai revin.
  Cu drag,
  Mitica Roman

  Comentariu de Dumitru Roman — 01/03/2011 @ 8:59 am | Răspunde

  • @ Mitică,
   De 1 MARTIE , am primit de la tine două mărtisoare : unul cu călduroasa urare de LA MULTI ANI si cu toate cele bune, si al doilea, cele două reviste „ ROMÂNIA EROICĂ ”,revistă de cultură si educatie patriotică, de cinstire a eroilor neamului, nr.1-2 ( 38-39 ),anul XIII, 2010, serie nouă, a cărui redactor sef esti si unde, prin grija si profesionalismul tău , la pagina 50 apare si strigătul meu de alarmă,„ S.O.S. Monumente in uitare ” .Iti multumesc că nu ai rămas ca si autoritătile locale ale orasului de pe malul DUNĂRII bătrâne indiferent fată de strigătul meu disperat fată de nepăsarea cu care sunt administrate monumentele si statuile ridicate in memoria EROILOR teleormăneni căzuti la datorie pentru cucerirea INDEPENDENTEI DE STAT a ROMÂNIEI , a REÂNTREGIRII NEAMULUI in Primul Război Mondial , a eliberării tării de sub dominatia hortisto-hitleriste in al Doilea Război Mondial si nu in ultimul rând , statuia celui ce-a tinut piept năvălitorilor otomani, multi ani , de la NICOPOLE la MAREA CEA MARE,nimeni altul decât domnitorul TĂRII ROMÂNESTI, MIRCEA cel BĂTRÂN .Iti multumesc pentru publicarea scrisorii mele „ SOS Monumente in uitare” in revista dragă mie,
   iti multumesc pentru aceste frumoase mărtisoare , pentru că-mi găsesti blogul „ interesant” apreciere măgulitoare din partea celui ce toată viata a slujit patria cu condeiul si mintea sa ascutită,si , nu in ultimul rând pentru promisiunea că o să mai revii pe blogul meu.
   S-auzim de bine Mitică !
   Cu prietenie vesnică, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 01/03/2011 @ 8:00 pm | Răspunde

 31. @ World of Solitaire ,
  Mă surprinde vizita neașteptată dar în același timp mă bucură tare !
  LIKE bifat abia acum mi-a demonstrat faptul că , posturile mele anterioare, mai sunt vizitate din când în când de prietenii mei buni .
  Asta înseamnă mult dar nu intru în detalii .
  Mulțumesc ONU pentru vizită și LIKE !
  Cu prietenie veșnică,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 20/10/2011 @ 4:39 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: