Alioşa ” File de Jurnal ”

24/03/2011

ALIOȘA blog,la ceas aniversar !

Filed under: amintiri,generale,jurnal — Aliosa @ 11:20 am

La 25 MARTIE 2011, blogul ALIOȘA aniversează DOI ANISORI de la lansarea pe internet ! Ideea infiintării unui blog personal a pornit de la administratorul blogului ABSOLVENTI1969LM„ Stefan cel Mare” ,Câmpulung Moldovenesc , inimosul si bunul meu prieten NICU ( pe numele său adevărat IOAN SCUTARU ) care, citind comentariile mele  făcute pe blogul promotie cu referire la intâlnirea de 40 de ani de la absolvirea liceului militar in anul 1969 ( primul comentariu  a fost postat in 17/03/2009, având ca motto : „ cel din urmă va fi cel dintâi ” ! ),mi-a vorbit ceva despre o oarecare inclinatie , un fel de talent sau har de la Dumnezeu pentru scris  povesti ,eseuri,pamflete ,poeme si catrene si nu numai si că ar fi păcat ca să nu-mi expun gândurile, ideile si opiniile personale despre toti si toate  in casa mea virtuală. Eu, care nici nu descifrasem bine nici un sfert din tainele calculatorului m-am eschivat iar la insistentele lui, i-am spus scurt că nu stiu cum să-mi fac blog la care el , râzând mi-a spotit parcă că nu-i nici o problemă si că se ocupă el de toate, eu doar să-i spun ce  nume  ii voi da blogului si alte date strict necesare. Cum la prima oră de limba rusă profesorul DEBREN OLEH ( Dumnezeu să-l odihnească-n pace )  citind catalogul ca să ne cunoască mai bine pe toti „ năsturasii ” m-a poreclit ALIOȘA , m-am hotărât la acest „ nikname ” pentru că era cunoscut de toti absolventii de LM promotia 1969 . Asa a si făcut iar in 25 MARTIE 2009 , am postat PRIMUL ARTICOL pe BLOGUL „ ALIOȘA” ! ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/03/25/MY-COMPUTER  in care, vorbind despre calculator, am spus printre altele :

El, ti-arată ce-ti poftesti , De stii s-apesi pe taste,Si-apoi, tu poti să zăbovesti, Peste intinderi vaste !

Primul comentariu a fost făcut chiar de NICU ( 25/03/2009/10:17 pm ) : „ Alioșa  ! Să fie de bun augur primul post.  Ti-ai găsit un bun prieten , il răsfeti  dedicându-i catrene !  ).  Apoi,  Sergiu Strat un as in calculatoare si absolvent al facultătii de informatică , nepot de soră  a comentat in 28/03/2009/09:17 pm : „ Unchiu Sandu este cel mai tare ………Sunt mândru că am sământă de Popovici in mine ” ” !  In fine, doamna CATI LUPAȘCU , jurnalist consacrat la cotidianul  „ OBIECTIV VOCEA BRĂILEI ”, a spus cu referire la primul meu post „ MY COMPUTER ” in 10/01/2011/1:46 pm : „ Ce dulce ! Asa e, omul cât trăieste invată ” !

In aceeasi zi    (  25/03/2009  ) ,de parcă as fi tinut neapărat să arăt care va fi menirea blogului, am scris un articol in care rugam si indemnam pe fostii colegi de LM să lase pentru câteva zile treburile gospodăriei ( multi se stabiliseră după trecerea  in rezervă la tară in locurile in care s-au născut , crescut si invătat ), spinoasele probleme ale afacerolor sau pur si simplu apartamentul confortabil din  locurile unde s-au stabilit si  să participe la marea aniversare, a 40-a, de la absolvirea LM dacă totusi au avut mai mult noroc decât cei care, din varii motive ne-au părăsit mai devreme plecând in locuri doar de ei stiute: https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/03/25/să-fim-din-nou-in-rând .Din acel moment, am inceput să postez si pe blogul http://absolventi1969.wordpress.com  si pe  :   https://aliosapopovici.wordpress.com  atât cât am putut si cum m-am priceput mai bine, având si satisfactii dar si insatisfactii pe care insă nu se cuvine să le spun acum la ceas aniversar. Ca să-mi reâncarc organismul cu energia pozitivă necesară intâlnirii de 40 de ani, in perioada 03-17/08/2009 am dat o fugă in ITALIA  să-mi revăd mai intâi năzdrăvanul meu de nepotel, EMANUEL  iar ca să-i linistesc pe fostii colegi in legătură cu participarea mea la intâlnirea aniversară dar si ca un indemn pentru cei nehotărâti incă la acea vreme,   i-am anuntat sec : Am obosit să tot postez, Indemnuri si catrene, De-aceea merg să mă distrez, Cu-al meu nepot o vreme !

Asa cum am promis organizatorilor revederii  de 40 de ani de la absolvirea LM , in perioada 21-23 august 2009 am participat cu doamna JENI POPOVICI la marea aniversare unde am petrecut clipe minunate : https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/09/02/după-40-de-ani , articol din care voi prezenta doar câteva catrene ( vorba prietenului NICU ):

Gândesc la voi si nu bravez,Când spun c-am doar un singur gând, Pe Cel de Sus să-L venerez,Că m-a tinut cu voi in rând. Iar pentru cei care-au plecat, In locuri doar de EI stiute,Să ne rugăm cu gând curat,Să DOARMĂ doar in locuri Sfinte  !

Putin mai târziu după minunata revedere de după 40 de ani, prietenul NICU , „ maestrul” cum pe bună dreptate l-am  alintat, mi-a spus să-mi schimb parola de acces la blog  si de el cunoscută că asa e bine si frumos lucru pe care l-am făcut imediat  si să-mi administrez cum doresc blogul.

Ar fi multe de povestit acum la ceas aniversar despre navigarea mea pe internet dar nu-mi permit să consum timpul distinsilor vizitatori care s-ar opri o clipă intentionat sau chiar din intâmplare pe modestul meu blog ce implineste in 25 MARTIE 2011, DOI ANI DE EXISTENTĂ ! Nu o să postez titlurile  articolelor scrise  in cei doi ani de existentă c-ar fi lipsit de modestie si chiar si  o mare pierdere de timp din partea mea.  Multe din ele sunt deja cunoscute iar la unul din ele : https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/11/26/PARVENITUL , un  distins comentator m-a felicitat chiar pentru curajul de a  posta acel articol in care se regăsesc mai toti cei care ne-au condus  TARA după victoria Revolutiei Române  din Decembrie 1989    iar la alt  articol ,  https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/05/21/POVESTEA-CREIONULUI ( de P. Coelho )  am primit multe elogii din partea bunicilor .Iar ca legătura dintre  prima mea postare ( 17/03/2009 ) pe blogul : http://absolventi1969.wordpress.com/ si conditia mea de pensionar militar cu rădăcini adânci pe meleagurile frumoasei BUCOVINE , invit pe distinsii mei vizitatori pe . https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/03/07/AM-FOST-SI-EU-ACOLO  să vadă minunatele locuri unde-am locuit si invătat timp de trei ani  pentru a fi admis apoi la Scoala Militară de Ofiteri Activi „ NICOLAE   BĂLCESCU” din SIBIU care mi-a deschis drumul spre  afirmare si consacrare in  marea familie a ofiterilor români. Pentru bloggerii interesati de cele scrise de mine in acele articole, problema este foarte simplă si nu indrăznesc eu un incepător in ale calculatorului,  să le precizez cum să ajungă la ele si să lase acolo o vorbă  bună sau rea ca un comentariu.

Spun doar că in acesti doi ani am reusit să scriu 41 ( patruzeci si unu ) de ARTICOLE ,am acumulat 12.387 hits si am făcut numeroase comentarii pe blogurile prietenilor si cunoscutilor pe internet ( nu o să nominalizez pe nimeni de teama omisiunii cuiva ) si că am răspuns la toate ping-urile trimise pe blogul meu .

Dacă in graba mea nejustificată uneori  m-am lăsat cuprins si de sentimente mai putin ortodoxe, dacă am supărat sau jignit  fără intentie pe cineva , dacă am inselat asteptările cuiva  sau am pus prea multă patimă in tratarea unor probleme grave cu care se confruntă societatea românească , imi asum intreaga răspundere si-mi cer scuze tuturor celor lezati de cuvintele mele .

In incheiere, invit pe toti bloggerii cunoscuti si necunoscuti incă, la o cupă  cu sampanie, acum la ceas aniversar si implinirea a doi ani de existentă a blogului ALIOȘA !

     Cu aleasă stimă si pretuire pentru toată lumea !

         Alioșa .

49 comentarii »

 1. La multi ani si la mai multe posturi!

  Comentariu de popateapa — 24/03/2011 @ 2:37 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Multumesc pentru urare . Cât despre „ la mai multe posturi” eu mi-am propus ( am mai spus-o si cu alte ocazii la mine pe blog sau pe la blogurile prietenelor si prietenilor de pe internet ) că nu urmăresc ca numărul posturilor să fie cât mai mare că pur si simplu nu sunt in intrecere cu nimeni, nici chiar cu mine insumi.Deviza mea este : PUTIN dar BUN ! Ca ritmicitate, mi-am propus sa postez cel putin un articol pe lună lucru care dacă facem o mică socoteală, s-a si intâmplat : doi ani de la lansarea postului X 12 luni /an = 24 de posturi si cum eu am deja 41 de articole, inseamnă că m-am tinut de promisiunea : „ cel putin un articol pe lună ” .
   Mă mai interesează si faptul de a lăsa un timp mai mare acel articol pe prima pagină a blogului ca să dau posibilitatea la cât mai multi bloggeri să ia la cunostintă de cele scrise de mine si să-si exprime opiniile pro sau contra cât mai multi.Si uite-asa, ti-am destăinuit si „ secrteul ” ca să nu spun „ tactica ” aparitiei posturilor pe modestul meu blog.
   Multumesc pentru vizită iar cupa de sampanie virtuală a si pornit spre OLTENITA unde am fost de mai multe ori in misiune militară pe vremea construirii canalului DUNĂRE -BUCURESTI .
   Cu prietenie, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 25/03/2011 @ 8:10 am | Răspunde

 2. Vă doresc mulţi ani blogului, nepotului Emanuel şi întregii familii!
  Dacă ,,Doamne ce frumos e afară!” bănuiesc că o să mai postaţi totuşi.

  PS Mă bucur că am reuşit să vă transmit aceste urări cu toate că, calculatorul îmi face mari probleme.

  Comentariu de dictaturajustitiei — 24/03/2011 @ 3:52 pm | Răspunde

  • @ Multumesc stimată doamnă profesoară pentru emotionantele urări .La indemnul domniei voastre am intrat ( din păcate cam după foarte mult timp) pe articolul „ Doamne, ce frumos e afară ” si nu mică mi-a fost mirarea când am văzut un comentariu in limba engleză semnat de Shala Kilcullen din 17/03/2011 in care spunea :

   „ Hello there,just was alert to your Weblog via GOOGLE , and found that it truly informative . I am going to be careful for Brussels . I will be grateful for those who proceed this in future. Lats of other folk might be benefited from your writing .
   Cheers ” !

   Am apelat la „ traducere online ” si, sincer, nu prea am inteles . Cum eu in liceul militar am făcut doar rusa si franceza, mi-ar fi de mare folos ajutorul domniei voastre chiar dacă predati matematica dar cu sigurantă cunoasteti si englaza sau puteti apela la ajutorul unei colege sau coleg profesor de engleză care să mă lămurească si pe mine in legătură cu cele scrise in acel comentariu.Dumneavoastră care spre sincera mea surpriză ati ajuns acolo la PAGINI la acel articol citindu-l si indemnându-mă să merg mai departe, ati putea plasa traducerea chiar acolo .
   Vă multumesc incă odată pentru frumoasele urări si anticipat pentru traducerea acelui comentariu care deja m-a pus pe gânduri .
   Cu aleasă stimă si respect deosebit, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 25/03/2011 @ 8:32 am | Răspunde

 3. La multi aaaaaaaaani! 🙂

  Comentariu de oanaclara — 24/03/2011 @ 7:22 pm | Răspunde

 4. @ Oanaclara,
  Bună dimineata tie si „ ingerasilor tăi ” !
  Mii de multumiri pentru frumosul cadou făcut la ceas aniversar !
  Am ascultat toate melodiile . Sincer, nu mă asteptam la o asemenea surpriză. Numai un suflet mare cu-o inimă de aur putea să-mi facă o asa de mare bucurie. Bucurie dublă pot spune si asta pentru că , in adolescenta mea am indrăgit cântecele lui Marilyn Monroe , The Beatles si Elvis Presley si l-am apreciat tare mult pe enigmaticul John F. Kennedy plecat prea devreme dintre cei vii din cauze incă neelucidate complet nici acum din lipsă de vointă politică desi au trecut aproape 43 de ani de la asasinarea lui miselească dar bine pusă la punct de cei care au organizat-o până in cele mai mici detalii.
  Din toată inima iti doresc un weekend minunat pe falezele DUNĂRII bătrâne alături de cei dragi tie !
  Multumesc frumos pentru minunata surpriză !
  Cu cele mai bune gânduri, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 25/03/2011 @ 8:46 am | Răspunde

  • Pai…oamenii minunati merita surprize pe masura. 🙂
   Seara linistita sa ai!

   Comentariu de oanaclara — 26/03/2011 @ 11:37 pm | Răspunde

   • @ Oanaclara,
    Din păcate, in zilele noastre in care lupta pentru supravietuire ia forme bizare, dramatice si inexplicabile , oamenii minunati se găsesc din ce in ce mai greu dar lucrul cel mai important este că ei, se simt si se găsesc chiar dacă sunt la mari depărtări unii de altii. Este un fel de lege nescrisă a naturii care ii indreaptă pe oamenii minunati unii spre altii pentru a se bucura măcar o clipă de harul cu care i-a inzerstrat DUMNEZEU incă de la nastere. Pentru că , orice s-ar spune, si nu-i neapărat nevoie să facem referire la provesbul „ ce se naste din pisică, soareci mănâncă ”, este clar că ,din jigodii, jigodii se nasc, din hoti, hoti se nasc la fel cum si din oameni buni, buni se nasc iar oamenii minunati nu pot proveni decât din oameni buni.
    Cu sigurantă „ picii ” tăi vor deveni niste bărbati minunati ca si mămica lor !
    Multumesc pentru vizita la ceas târziu din seară !
    O duminică minunată doresc intregii tale familii.
    Cu respect, Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 27/03/2011 @ 10:04 am | Răspunde

 5. @ ALL !
  Astăzi 25 MARTIE 2011 pentru mine este dublă sărbătoare :
  a) Aniversarea a DOI ANI de la lansarea pe internet a blogului personal „ ALIOȘA ” si
  b)Buna Vestire , dezlegarea la peste si vin in postul Pastelui pentru toti credinciosii catolici si ortodocsi .
  Tocmai de aceea m-am hotărât să servesc pe toată lumea care participă la sărbătoarea mea, cu o CUPĂ cu cea mai bună sampanie românească si un peste din apele de la confluienta OLTULUI cu DUNĂREA bătrână dragă mie,umplut cu cele mai bune si potrivite condimente, fript sau prăjit dar musai cu mămăligută caldă si mujdei de usturoi ! Iar ca desert, muzică si voie bună cât cuprinde pentru toate gusturile iar la comandă specială chiar minunatele câtece de LA MULTI ANI trimise de OANACLARA .
  Vă astept cu respect !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 25/03/2011 @ 10:25 am | Răspunde

 6. La multi ani de satisfactii si pe aceasta latura !
  Empatia blogosferei sa curga din belsug printre rindurile-ginduri firesti si de buna intentie ale spiritului care ti se vede marsaluind inca, asa cum ii sta bine unui soldat al vietii ce a construit mereu ceva veritabil !
  Este minunat ca VIATA sa mizeze mereu pe inteligenta, vointa, sensibilitatea si disponibilitatea oamenilor de a o purta asa cum ii sta Ei bine , ca pe o faclie ce este, plina de lumina !
  Iar comunicarea intre oameni e atit de necesara, incit atunci cind lipseste, chiar insasi aceasta faclie razbate mai greu prin hatisurile clipei !
  Fie sa reusesti a primi si a oferi comunicarea !
  Sa ai certitudinea ca realmente sintem contemporani modului firesc al bunei credinte din deschiderea miinilor intinse barbateste,cu responsabilitate pentru viata acestei planete care ne suporta si pe care trebuie sa o lasam neinfestata generatiilor care vin in hora vietii !
  Sa ai bucuria deplina spre bucuria personala si a celor care te-au indragit , te indragesc pe oriunde s-au aflat ori se afla !
  La multi ani !

  Comentariu de georgeta — 25/03/2011 @ 10:52 am | Răspunde

 7. Comentariu de georgeta — 25/03/2011 @ 10:55 am | Răspunde

 8. La multi ani, pentru blog si multa sanatate pentru tine. Urari „necesare dar nu si suficiente” pentru aceasta mica aniversare, sper sa particip la cat mai multe! Si ca sa nu te mai chinui (a se citi oftici), adaug spusa marelui CHERCHILL – „Daca trebuie sa mergi prin IAD, nu te opri caci doar asa vei reusi sa iesi”. In rest sanatate si fericire pentru tine si ai tai.

  Comentariu de MITRU — 25/03/2011 @ 4:17 pm | Răspunde

  • @ Georgeta,
   Multumesc pentru urări si comentariul plin de substantă filozofică si mobilizatoare . Sincer, hotărârea de a intra in clubul select al internautilor si bloggerilor cunoscuti deja, a fost precedată de ideea COMUNICĂRII fără de care, VIATA pare lipsită de esentă si sens iar fiinta umană golită pe interior de aceea flacără vie ce tine treaz cugetul liber al cutezătorului secolului XXI al mileniului trei.
   Acum la ceas de bătrânete,
   Dintr-o dată mi-a venit
   Să m-apuc ca-n tinerete,
   De-nvătat si de citit.

   Computerul bată-l norocul
   Ce pe loc m-a captivat
   Mă obligă să-i fac jocul
   Si mă-ndeamnă la-nvătat .
   ………………………….
   tocmai in ideea COMUNICĂRII cu lumea virtuală ce imi tine trează memoria-mi prea stresată de fărădelegile celor FĂRĂ DE LEGI !
   Iti multumesc pentru videoclipul postat mai ales că si cântăreata si melodiile ei imi plac cum sper să placă si distinsilor mei vizitatori.
   Incă odată o dată, multumesc pentru urări si comentariu.
   Iar pentru că pe 28 martie 2011 aniversezi implinirea unei frumoase vârste, dă-mi voie incă de pe acum să-ti urez la rându-mi, LA MULTI ANI cu sănătate , implinirea tuturor viselor si planurilor, putere de muncă, liniste sufletească iar inima să-ti rămână mereu tânără si plină de bunătatea ce te caracterizează spre binele tău si-a celor dragi tie.
   Primeste dar din partea mea pe cea mai simplă cale , calea virtuală, atâtia trandafiri frumosi câti ani vei implini pe 28 martie a.c.
   La multi ani !
   Cu drag, Sandu.

   Comentariu de Aliosa — 26/03/2011 @ 8:49 am | Răspunde

  • Boier MITRU,
   Coplesit de-atâtea atentii si cuvinte elogioase la ceas aniversar, ametit de-atâta sampanie românească de cea mai bună calitate dar si grăbit ca-ntotdeauna, am omis să-ti răspund punctual frumoaselor tale urări de sănătate si cât mai multe aniversări alături cu inima de tine . In speranta că nu te vei supăra pe intârzierea răspunsului, iti urez din inimă toate cele bune tie si familiei tale iar la intâlnirea fizică din anul 2014 la cea de-a 45-a aniversare a absolvirii Liceului Militar „ Stefan cel Mare” promotia 1969 vom destupa o sampanie veritabilă căci atunci, ALIOȘA blog va fi implinit deja sase anisori de la lansare.
   Până atunci insă, multă sănătate si numai bucurii !
   Cu prietenie, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 28/03/2011 @ 8:43 pm | Răspunde

 9. LA MULTI ANI!Si in loc de comentariu, un mic dialog interior:

  MADI: Vezi ca ne-a vizitat ALIOSA!
  -Stiu, sarut mana, si m-am bucurat nespus. Cred ca Aliosa, ne este prieten de nadejde!
  -Te-ai indoit vreo clipa de asta? doar este Straja Tarii!-
  -Ei, si tu. Am spus-o cu bucuria convingerii!
  -Stiu, mai, te-am tachinat doar, dupa obiceiul francez!.
  -Am simtit, fii sigura! Si pentru asta, am s-o fac si eu, imediat.
  Cu Prietenie, MADI si ONU

  Comentariu de World of Solitaire — 25/03/2011 @ 7:09 pm | Răspunde

  • @ Madi si Onu un cuplu minunat de bloggeri ,
   Sărut mâna MADI si bună dimineata ONU !
   Multumesc pentru urare !
   Dialogul , ca de obicei la mare inăltime iar mesajul lui, super.
   Vă multumesc din suflet că mi-ati fost alături la ceas aniversar si sunt convins că ati rămas multumiti de primirea respectuoasă făcută. Mă rog la bunul DUMNEZEU ca odată si odată să ne luăm inima in dinti si să ne intâlnim măcar pentru câteva ore chiar pe plaiurile DOBROGEI cunoscută mie destul de bine având in vedere că timp de doi ani de zile ca loctiitor al comandantului pentru logistică la o unitate militară de la Medgidia ce a reparat tehnica de geniu ce-a lucrat la construirea Magistralei Albastre , Canal Dunăre Marea Neagră,in perioada iulie 1982 -iulie 1984 am străbătut-o de la un capăt la altul indrăgostindu-mă de ea si de locuitorii ei de etnii diferite. Asta bineânteles in conditiile, locul si timpul stabilit de voi.
   Weekend plăcut vă doresc !
   Cu respect si prietenie, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 26/03/2011 @ 9:04 am | Răspunde

 10. La mulți ani, cu sănătate !
  La multe și pline de sensibilitate articole!
  Buna Vestire să aducă zile bune!
  p.s. dacă știam că în cinstea evenimentului se servește pește, veneam ceva mai devreme..

  Comentariu de incertitudini — 25/03/2011 @ 10:10 pm | Răspunde

  • @ Stimată Gina,
   Buna Vestire ne-a adus tuturor o zi foarte frumoasă astronomic dar viitorul nu arată la fel de bine. Până si VREMEA a devenit răutăcioasă iar DUMNEZEU parcă si-a intors fata de la ROMÂNI lăsându-i la mâna ipocritilor, oportunistilor,cămătarilor, mituitorilor si mincinosilor. Buna vestire mi-a adus sufleteste o mare amărăciune, o imensă deziluzie , o revoltă interioară cum n-am mai avut niciodată parcă in ultimile luni desi săau petrecut multe fărădelegi. Acum nu mă mai poate acuza nimeni că mă uit prea mult la anumite posturi de televiziune, acum AM FOST LA FATA LOCULUI si „ am văzut cu ochii mei ” in orasul unde convietuiesc in bună pace cu toti incă din 1972 , cum LUMEA se CĂLCA in picioare , tipa ca din gaură de sarpe, injura, se imbrâncea, la un minimarket,ca să ajungă la blestematul de raft de unde să ia ulei mai ieftin ( promotie spuneau ei, mită electorală mascată spun eu ). Imi pare rău că nu am avut mijloacele tehnice necesare să filmez ca să trimit lumii intregi să vadă ce face POLITICA din români !
   Imi este rusine de tot ceea ce se intâmplă desi nu am nici o vină . S-a ajuns intr-un stadiu prea inalt de degradare morală si asta numai si numai din cauza celor ce vor cu orice pret la putere : https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/05/27/cu-orice-pret-la-putere .
   Nu asa mi-am inchipuit ziua de Buna Vestire !
   Dumneavoastră nu aveti nici o vină in toate astea si nu am intentionat să vă supăr cu nimic. Mi-am exprimat doar gândurile sincere despre ceea ce se intâmplă acum la noi in toată tara că ce s-a intâmplat in orasul meu s-a intâmplat si-n alte multe localităti din tară ca să nu mai spun de POMANA ( chipurile ) dată sub forma unui cozonac si un măr bătrânelor ce s-au dus ca de obicei la slujbă la biserică. Iar ca doamnele ajunse deja la vârsta a treia să nu UITE până in 2012 când vor avea loc alegerile locale si parlamentare ) ce partid le-a dat pomana ( MITA electorală mascată dar incepută prea devreme ) , consilierul PDL si-a pus in sacosa de 20 de bani si CARTEA sa de VIZITĂ !
   Trăim in ROMÂNIA unde-i poisibil orice !
   Să stiti că PESTE are balta tot timpul asa că vă astept cu drag oricând !
   Multumesc pentru urări si vizită !
   Cu respect, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 26/03/2011 @ 9:42 am | Răspunde

 11. Salut prietene, la ceas târziu de seară!
  Alioşa, au trecut doi ani de-atunci? da, dar, nu oricum. Te-ai îmbogăţit … sufleteşte! Cum ar fi fost aceşti doi ani, dacă atunci de Buna Vestire nu ai fi dat suflu unei „planete reci” din imensitatea spaţiului virtual?…
  Ai reuşit! Felicitări la ceas aniversar! La mai mulţi ani blogului tău!
  Alioşa, desfă dopul la şampanie, agit-o şi… LA MULŢI ANI! Să fii sănătos, să ne scrii tot aşa de bine! Gânduri bune pentru toţi cei dragi de lângă tine!

  Comentariu de Nicu — 25/03/2011 @ 11:25 pm | Răspunde

 12. @ NICU,
  Ai rămas acelasi altruist si modest prieten de demult .Fără ajutorul tău, sincer, acum nu vorbeam despre această aniversare. Lăsând la o parte modestia ce te caracterizează , ăsta-i adevărul si, vorba dictonului, trebuie ” Să-i dăm CEZARULUI ce-i al CEZARULUI ” ! M-ai ajutat de fiecare dată când am avut nevoie si am apelat la tine . Si cum eu invăt mereu câte ceva, certamente voi mai avea nevoie de sfaturile tale căci , intortocheate mai sunt căile navigării pe internet si ale calculatorului.
  Am desfăcut dopul de la sampanie că ieri a fost dublă sărbătoare si certamente am inchinat si in sănătatea MAESTRULUI NICU o cupă de sampanie.
  Iti multumes pentru că in acest doi ani de zile mi-ai fost sfătuitor si sprijin neconditionat. Mă rog la bunul DUMNEZEU s-avem sănătate că-i mai bună decât toate si să rămânem prieteni buni incă multi ani de-aici inainte si să ne intâlnim măcar odată in POIANA BRASOV cu familiile dar musai si cu nepoteii speranta si urmasii nostri . La prima venire in România a năzdrăvanului meu de nepotel EMANUEL, vom veni la munte in Poiana Brasov că vrea să vadă ursul brun când umblă prin tomberoane sau sărind gardul prin curtile gospodăriilor unde simte miros de mâncare . Atunci, cu câteva zile te voi suna si vom stabili toate detaliile .
  Sănătate tuturor celor dragi tie si,rogu-te frumos, mai treci din când in când prin casa mea virtuală să vezi ce mai fac si zic, de-i cald si bine sau de-i rău .
  Cu aleasă pretuire si vesnică prietenie, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/03/2011 @ 10:03 am | Răspunde

 13. @ ALL !
  Distanta de la un simplu infirmier la un infumurat de miliardar este astăzi foarte scurtă dacă acostamentul drumului de străbătut este presărat din loc in loc cu halte mici in care pionii harnici dar fără scrupule dijmuiesc călătorii grăbiti si uituci in a cumpăra biletele legale necesare unei călătorii civilizate si lipsite de surprize neplăcute. Iar când amărâtii de pioni sunt vizitat fără de veste de caii nărăvasi ,nebunii buni de legat sau turele hrăpărete, totul ia drumul reginei lacome ce-si ridică intr-o veselie vile si palate fără număr ce stau goale dar si mărturie lumii intregi, mitei si spăgii luate de la cei care din interes material au dat-o !

  In TARA asta plină de nebuni,
  In care chiar si boschetarii-s politruci,
  Au dispărut in ceată oamenii cei buni
  Si au rămas doar lacomii si cei uituci.

  In TARA-n care hotii strigă hotii,
  Corupti intre corupti bârfesc coruptii,
  La magazine crunt se-nghesuie netotii
  Când spaga adunată ia calea burtii.

  In TARA-n care-n loc de muncă se dă circ,
  Si-n care totul e la voia intâmplării
  Mai vezi pe ici pe colo câte-un mameluc
  Cuprins de patima frustrării.

  In mintea lui de om frustrat
  Crede că tot ce zboară se mănâncă
  Si-aleargă mai mereu in sus si-n lat
  Pe la spăgari să ia poruncă.

  Când insă vede c-a fost păcălit
  Că nu-i deloc tâmpit spăgarul
  Se-ntoarce prostul umilit
  Cu capu-n jos ca si măgarul.

  Acest comentariu este un pamflet si trebuie tratat ca atare iar asemănările cu eventualele personaje din viata politică dâmboviteană o las la latitudinea celor ce citesc intentionat sau intâmplător cele scrise mai sus.

  Cu deosebită consideratie pentru toti ( toate ) cititorii ( cititoarele ) , Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/03/2011 @ 3:25 pm | Răspunde

 14. La multi ani la ceas aniversar. Iti urez ca la implinirea a trei ani de existenta online sa iti dispara subiectul basescu de pe blog. Ca strica frumusete de blog. Multumesc pentru invitatie si pentru mancarurile alese cu care m-ai rasfatat. La multi ani Alios si traditionala urare : JOS BASESCU !

  Comentariu de Basarica — 26/03/2011 @ 4:52 pm | Răspunde

 15. @ Basarica,
  Multumesc din suflet pentru că la ceas aniversar ai uitat pentru o clipă de multele tale preocupări si-ai dat o fugă pân”la mine-n casa virtuală să-mi faci cea mai frumoasă urare pentru care ,

  De trei ani incoace,
  Gura nu-mi mai tace,
  Somnul mi-a pierit,
  Ochii au-obosit,
  Sufletul mi s-a acrit,
  Limba mi s-a scorojit,
  Căci mă rog mereu,
  In sufletelul meu,
  Ca la ceas de seară,
  Pe drum să răsară,
  Un mare cal troian,
  Să-l ia iute pe Traian,
  Si să-l ducă frate,
  Undeva departe,
  Ca noi să trăim ,
  Liberi să muncim,
  Fără pedelisti,
  Si pupinbăsisti,
  Zile insorite,
  Clipe fericite,
  Iar la aniversarea de trei ani,
  S-avem cu totii bani,
  Iar pe blogul meu ,
  Să dispară zău,
  Subiectul care,
  Doar zile amare,
  Mi-a făcut mereu,
  De când sinistrul pedeleu
  A pătruns pe blogul meu.

  Mă rog la bunul DUMNEZEU
  Ca ce ai spus să se-mplinească
  Iar de la anul blogul meu
  Doar cei frumos să găzduiască !

  Cu prietenie, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 27/03/2011 @ 9:33 am | Răspunde

 16. @ ALL !!!
  Am doar două vorbe a vă spune
  Ce fiecare chiar un post merita
  Dar cu timpul nu-s pe bune
  Căci asta este hiba mea.

  A) LA MULTI ANI BASARABIA !

  Chiar dacă rusofonii nu o spun
  Eu o strig in gura mare:
  BASARABIA-i pământ străbun
  Iar hotar pe PRUT românu”n-are !
  Astăzi 27 martie 2011 se implinesc 93 de ani de la UNIREA BASARABIEI cu ROMÂNIA !
  LA MULTI ANI BASARABIA si te asteptăm acolo unde -ti este locul din cele mai vechi timpuri !

  B ) SPERANTA CALIFICĂRII LA C.E.DE FOTBAL A MURIT !

  AAseară, la Zenica, in preliminariile pentru CE de fotbal din 2012, echipa natională de fotbal a ROMÂNIEI condusă de un selectionier ajuns in fruntea ei doar pentru merite numai de el si cei din FRF stiute, a pierdut si ultima sansă de a se califica la turneul final din Ucraina si Polonia , locatii care ar fi permis multor mii de suporteri să facă deplasarea având in vedere distanta mică si costul transportului scăzut , pentru a sustine moral tricolorii. Cu o echipă alcătuită din jucători ce in echipele lor de club din străinătate nu-s pe foaia de arbitraj nici măcar ca rezerve, cu vedete doar cu numele vedete si cu jucători din campionatul intern care dau cu stângu-n dreptul, reprezentativa de fotbal a ROMÂNIEI nu a arătat nimic in cele 94 de minute de joc părăsind stadionul cu capul plecat, cu nici un punct si cu RATAREA CALIFICĂRII ! De când la cârma nationalei a ajuns Lucescu jr. ROMÂNIA nu s-a mai calificat la nici un turneu final european sau mondial si rusinea rusinilor DIN 13 MECIURI JUCATE, a obtinut doar două victorii cu o echipă de mâna a treia sau calificată deja ca Lituania care si-a trimis pe teren rezervele pentru rodarea intregului lot national.
  Ca orice ROMÂN ajuns la ciolanul de ros prin căi doar de el stiute ( a fost un simplu portar si nicidecum un mare fotbalist dar, nu-i asa, era „ băiatul lu” „ tăticu cunoscutu ” )desi a promis că in caz de năruire a sanselor de calificare la CE de fotbal din 2012 isi va da DEMISIA de la conducerea nationale, aseară a spus : „ nu-mi dau demisia ” ! De ce credeti oare, stimati cititori ai acestor consideratii pur personale ? Păi, dacă-si dă DEMISIA pierde multi bani iar dacă este DEMIS câstigă multi bani ! Ce nu face ROMÂNUL pentru BANI !!! Isi vinde chiar si sufletul diavolului ! Doamne , ce des aud cuvântul „ nu-mi dau demisia ” la românii cocotati acolo sus unde banul nu are miros dar incapabili de performante !
  Ca să nu creadă cineva că am ceva cu actualul antrenor al nationale de fotbal al Românie, rog pe cei interesati de adevăr să intre pe http://absolventi1969.wordpress.com la articolele legate de FOTBAL scrise de mine sau de alti colegi pentru a vedea că ce-am spus atunci : „ cât timp nationala de fotbal a ROMÂNIEI va fi antrenată de Lucescu jr. nu vom participa la nici un turneu final de CE sau CM ” s-a adeverit acum ! Dar, cine s-audă ? Incompetentii de la FRF buni numai de dat din gură ? De aceea nu sufăr eu pe liderii de sindicat !

  Comentariu de Aliosa — 27/03/2011 @ 10:44 am | Răspunde

 17. La mulți ani unui blog deoesbit, dar și celui care întreține flacăra vie a postărilor interesante și frumoase. Prima dată am venit să cunosc mai bine Italia, despre și prin dragul tău nepoțel, care locuiește în acea țară dăruită cu toate minunățiile! Azi vin să spun La MULȚI ANI și să urez multă sănătate și inspirație! Numai bine!

  Comentariu de Mirela — 27/03/2011 @ 9:37 pm | Răspunde

 18. @ Mirela,
  Multumesc din toată inima pentru vizită, comentariu dar mai ales pentru frumoasele cuvinte, gânduri si urări la aniversarea a doi ani de existentă a blogului meu. Despre ITALIA „ aruncată” de DUMNEZEU in mijlocul apelor ce-o face de invidiat de toate natiile lumii,as putea scrie pagini intregi mai ales că incepând cu anul 2002 am vizitat multe locatii ce dăinuiesc incă de pe vremea romanilor având bogate si numeroase traditii istorice .Din pacate, nu stapanesc toate intimitatile postarii a tot ceea ce-am vazut si fotografiat in peregrinarile mele din ultimii zece ani si tocmai de aceea blogul meu este prea sarac in imagini si alte chestii care dau nota de atractivitate pentru bloggerii ce-mi trec pragul casei virtuale. Cu atat mai mult ma flateaza aprecierea si urarea ta de La multi ani unui blog deosebit ! Ultima dată m-am rezumat la vizite in FIRENZE si in locatiile mai importante din jurul capitalei culturale a ITALIEI si administrative a TOSCANEI, imagini in care apare si nazdravanul meu de nepotel EMANUEL , pe care le-am postat in slideshow-ul de pe https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/10/07/din-nou-in-ITALIA si pe care, de vrei, le poti revedea oricând.
  Multumesc incă o dată pentru urarea de sănătate , pentru cea de inspiratie si in mod deosebit pentru SAMPANIA delicioasa pusa la bataie la mica mea sarbatoare !
  O săptămână cu doar realizări si numai bucurii!
  Cu stimă, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 28/03/2011 @ 3:16 pm | Răspunde

 19. La Mulţi Ani!!!

  Comentariu de Eugen — 30/03/2011 @ 8:39 pm | Răspunde

  • @ Eugen,
   Multumesc pentru urare !
   Cu respect, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 30/03/2011 @ 8:42 pm | Răspunde

 20. @ ALL!!!!!
  1 APRILIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  PĂCĂLEALĂ ?
  GHINION ?
  Si una si alta zic EU !
  Pentru mine 1 APRILIE 2011 a FOST cea mai NENOROCITĂ ZI !
  DOAMNE, ce mult s-ar BUCURA dusmanii mei să le spun DE CE !!!!!
  Dar, UITE că nu le SPUN !
  SĂ TRĂITI BINE FRATILOR !

  Comentariu de Aliosa — 02/04/2011 @ 9:56 am | Răspunde

 21. […] întâlnim frecvent; în România, sunt la ele acasă. Şi ele, nu se rezumă la a te auzi vorbind neapărat, ci la a asculta tot […]

  Pingback de PĂLĂVRĂGELI | Madi şi Onu Blog — 03/04/2011 @ 7:53 am | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Chiar la voi pe blog, am spus destule la articolul indicat prin pingback-ul de mai sus. La mine insă, nici măcar sursa n-am pomenit-o . Pentru stimatii mei vizitatori de blog care doresc să afle ce-am scris la voi , să dea un simplu clic pe pingback-ul de mai sus ( PALAVRAGELI/ Madi si Onu Blog, si-automat ajung la voi.
   Noapte bună vă doresc !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 11/04/2011 @ 10:32 pm | Răspunde

 22. Cu parere de rau am observat ca primul meu comentariu la acest post n-a ajuns la tine. Adevarul e ca saptamana trecuta netul ne-a facut figuri mari, deci nu ma mir.
  Oricum, daca mai primesti si dupa atatea zile oaspeti, m-as bucura sa inchinam impreuna o cupa de sampanie.
  Binemeritata si binevenita. Sa fie intr-un ceas bun Aliosa.
  P.S. Sincer, mi-ar placea sa postezi mai des, unul pe luna, e prea putin.
  Zi frumoasa!

  Comentariu de Cati Lupaşcu — 04/04/2011 @ 3:09 pm | Răspunde

  • @ CATI,
   Sincer, si cu mare părere de rău iti mărtuirisesc că nu cunosc motivul neajungerii comentariului tău pe blogul meu.Chiar mă-ntrebam de am gresit cumva, ceva,de nu vrei ca să-mi răsăpunzi la invitatia mea de a ciocni o cupă cu sampanie la aniversarea a doi ani de la lansarea modestului meu blog.
   Stimată CATI, sinceritatea ta m-a dat gata dar eu nu-s OMUL care să facă ce faci tu !
   Tu ai un mare har, talent de la DUMNNEZEU venit si poti scrie atât de dulce si duios incât si chiar dusmanii or să tacă. Eu insă sunt un pontonier bătrân cu inima zdrobită că nu mai pot să scriu asa frunos ca tine. De nu postez decât o dată pe lună, tu scumpă DOAMNĂ, chiar nu mă certa . Intră cel putin o dată pe lună in casa mea virtuală si DOMNUL te va lăuda !
   Sărut mâna CATI !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 04/04/2011 @ 6:00 pm | Răspunde

 23. Îmi pare rău că ai avut o zi rea..poate că este păcăleală!!

  Comentariu de incertitudini — 04/04/2011 @ 9:46 pm | Răspunde

  • @ GINA,
   Stii, OMUL-si face zile FRIPTE cu chiar mânuta lui !
   Eu insă-ti sărut mâna că m-ai CONSOLAT !
   Cu mult respect , Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 05/04/2011 @ 11:36 am | Răspunde

 24. […] Vă veţi îngrozi de gestul tatălui, de a-şi fi denunţat odrasla criminală ? Nu! A făcut-o ca aceasta să nu-şi pună capăt zilelor, cum perfid l-a anunţat, monstrul. Şi aşa, spiritul criminal, se perpetuează, cu susţinere părintească. […]

  Pingback de NEGOCIATORUL | Madi şi Onu Blog — 09/04/2011 @ 11:30 am | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Din păcate, in secolul XXI al mileniului III , NEGOCIATORUL , are un rol tot mai mare in toate sferele vietii politice,economice,financiare,religioase, sociale si de altă natură ! Orinde mergi, si orice vrei a face , musai dai peste el in formă vie artăgoasă, urâtă si slinoasă. De incerci să negociezi cu el devii tu insuti un NEGOCIATOR si-atunci, nu mai rămâne decât vorba simplă românească : „ care pe care ” si „ cel mai smecher să câstige ” . Si uite-asa , ajunsă biata noastră TARĂ pe mâna a tot felul de NEGOCIATORI veniti de-aiurea, din cele patru colturi ale TERREI să NEGOCIEZE nu numai bogătiile solului, subsolului si apelor străbune dar , si SUFLETUL ROMÂNULUI ce era incă neinfestat de bolile urâte ale occidentului apropiat sau mai indepărtat până spre sfârsitul anului de gratie 1989 !
   DOAMNE, acum in postul PASTELUI, adu-ti aminte de români si ROMÂNIA si nu-i lăsa pierzaniei si pe mâna NEGOCIATORULUI !

   Comentariu de Aliosa — 12/04/2011 @ 8:30 pm | Răspunde

 25. […] Ideea temei şi abordarea ei; – Lectura comentariilor şi răspunsurile la ele; – Căutările pe marginea temelor posturilor […]

  Pingback de Ce caută românii pe Google ?! | Madi şi Onu Blog — 11/04/2011 @ 10:05 am | Răspunde

  • @ Madi si ONU,
   „ Ce caută românii pe GOOGLE ” ?
   Caută dragii mei să se INFORMEZE cu de toate, să afle noutăti despre cei dragi plecati departe nu din cauza lor ci a conditiilor inumane de la noi, caută prieteni noi de suflet si destăinuiri, să mai schimbe o vorbă sau o idee, să ceară un sfat sau un ajutor si, mai mult decât toate la un loc, caută OAMENI buni la suflet asa cum sunteti voi .
   Pentru mine, INTERNETUL este o mare bucurie, desfătare, linistire sufletească, speranta de mai bine si nu in ultimul rând, un adevărat prieten virtual căci, vorba mea din https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/03/25/My-computer ,
   El, ti-arată ce-ti doresti
   De stii s-apesi pe taste
   Si-apoi, tu poti să zăbovesti,
   Peste intinderi vaste .
   Noapte cu pace prieteni de nădejde !

   Comentariu de Aliosa — 12/04/2011 @ 8:39 pm | Răspunde

 26. Cam prea nervos.. am trecut pe la Cati!
  Luați-o mai ușurel, vin Sărbătorile, la noi tocmai începe simfonia, ce mai! o să fie primăvară, într-o zi!
  Poate chiar în mai multe!

  Comentariu de incertitudini — 15/04/2011 @ 9:56 am | Răspunde

  • @ Gina,
   Vizita domniei tale mă bucură atât de mult incât nu pot spune decât : bine ai revenit pe blogul meu. Acolo la CATI „ In orasul de cuvinte ” când am postat acel comentariu, sincer , nu eram deloc nervos ! Eram insă supărat, foarte supărat iar motivele sunt deja cunoscute si de domnia ta . Este corect, drept, moral, etic ca o onestă profesoară să aibă un salariu de mizerie in timp ce „ papitoii” au buzunarele pline de bani iar capul plin doar cu prostii ?
   Tocmai pentru faptul că m-am hotărât „ s-o iau mai usor ” am postat articolul „ ALIOȘA blog, la ceas aniversar ” fiind scârbit deja de politica duplicitară a tuturor partidelor politice care nu au alt crez decât accederea la ciolanul mare de ros: https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/05/27/cu-orice-pret-la-putere . Si tocmai pentru că vin SĂRBĂTORILE PASCALE , am redus la maxim motoarele criticiilor pe care le aduceam permanent puterii care, fie vorba intre noi , face tot ce stie ea si ce a invătat mai bine. Iar ca să vezi că-ti ascult sfatul nu pun decât o intrebare : „ Ce părere ai de fraternizarea consilierilor PDL,PRM si PNG din Consiliul General al Capitalei privind REFERENDUMUL pentru BUCURESTI ?
   Cu sigurantă o să fie primăvară veritabilă intr-o zi mai ales că ,pe strada mea, SOARELE străluceste din nou iar PASTELE se anuntă unul frumos !
   Multumesc pentru vizită Gina !
   Noapte bună !

   Comentariu de Aliosa — 15/04/2011 @ 9:34 pm | Răspunde

 27. […] decis să nu-mi mai irosesc timpul ascultând pălăvrăgelile de la TV, în dorinţa de a vedea o rază de speranţă către orizonturi neportocalii, sticla m-a atras […]

  Pingback de COMPASIUNE | Madi şi Onu Blog — 15/04/2011 @ 12:35 pm | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   COMPASIUNE pentru cine ?
   In ROMÂNIA secolului XXI , acest cuvânt a dispărut din vocabularul politicienilor nostri. Au si uitat ce inseamnă, darămite să-l mai pună in practică !
   Si la urma urmelor pentru cine compasiune ? Pentru jalnicii actori de joasă spetă ce-si recită rolul invătat pe de rost ?
   Astăzi de ziua de FLORII am retrăit acelasi sentiment de jenă si de faptul că la noi românii nu numai COMPASIUNEA a dispărut dar si multe ,alte multe calităti ce altădată ne-au făcut recunoscuti pe plan international, una dintre acelea fiind DEMNITATEA !
   A dispărut si DEMNITATEA de a fi român si tocmai de aceea se-ntâmplă ce se-ntâmplă-n politica dâmboviteană vis-a-vis de UDMR si chiar in subconstientul românului de rând care, ca si altădată pentru o portie de sarmale , de fosole cu ciolan afumat, o tuică contrafăcută sau chiar lungită cu apă iute , o sticlă cu aghiazmă sau ceva, orice de pomană, s-a călcat din nou in picioare de data aceasta pentru o CRENGUTĂ de SALCIE sfintită,de parcă nu-i plină ROMÂNIA de sălcii si răchite !
   Asta-i ROMÂNIA in care trăim si tocmai acum la ceas de seară, un sincer LA MULTI ANI de FLORII tuturor celor ce poartă numele de flori !
   O noapte cu pace dragi prieteni !

   Comentariu de Aliosa — 17/04/2011 @ 9:35 pm | Răspunde

 28. La mulţi ani” Din toată inima şi cu drag, pentru un om adevărat!

  Comentariu de Roxana Iordache — 19/04/2011 @ 11:33 pm | Răspunde

  • @ Roxana,
   Iti multumesc stimată doamnă pentru frumoasele cuvinte !
   Vizita ta mă onorează si-n acelasi timp mă indeamnă să merg mai departe . Prea multe reprosuri am primit chiar si de la fostii mei colegi de liceu militar in acesti doi ani de existentă in bloggosfera liberă si fără restrictii. Dar stii de ce ? Doar pentru simplul fapt că am avut aceeasi atitudine ca si tine fată de „ LOAZE ” si tatăl lor !
   O, tempora !
   O, mores !
   Cu stimă si respect permanent, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 20/04/2011 @ 5:09 pm | Răspunde

 29. Alioşa,Poate nu-i momentul potrivit, dar încerc, să recuperez o restanţă, dacă-mi îngădui:Teo, prietenul nostre ne-a transmis un ping în care ni se pare a face apologia instituţiei monarhiei. Nefiind în consens cu ideea, cu tot respectul nostru, faţă de interlocutor, am remis următorul comentariu:
  TRISTEŢE
  Cu molima TRĂDĂRII din noi
  VENETICII ajung naţional- eroi
  (De-s nemţi, au ruşi, ori MARŢAFOI !)
  UN CUZA, n-a fost bun
  De BRÂNCOVENI, ce să mai spun!
  STRĂINI de Ţară, am adus
  Străinilor, ni i-am TRADUS.
  HALAL de mândră NAŢIE,
  CĂZUTĂ-N PERORAŢIE!

  MADI ŞI ONU BLOG

  Comentariu de World of Solitaire — 02/05/2011 @ 4:15 pm | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Pentru voi, prietenii mei de suflet si nădejde, toate momentele vizitei voastre pe modestul meu blog, sunt clipe de intensă bucurie si multumire sufletească iar de imi trimiteti si câte un PING, totul se dublează si mă onorează.In concluzie, intrati oricând in casa mea virtuală si veti fi primiti cu bucurie si satisfactie deplină indiferent pe ce post intrati.
   După cum se stipulează in art.30, alin. 1 in CONSTITUTIA ROMÂNIEI , ( acum la această oră incă in vigoare ), „ libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini,prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, SUNT INVIOLABILE ” iar la alin.2 „ cenzura de orice fel este interzisă ” !
   Odată lămurite aceste aspecte, prietenul nostru comun de bloggosferă, TEO, cum de altfel si noi, avem după CONSTITUTIE dreptul să ne exprimăm liber gândurile, ceea ce deja si el si voi si-acum si eu, facem , fără ca să lezăm in nici un fel demnitatea unuia sau altuia. Cu tot respectul meu pentru Teo, nici eu ca si voi de fapt, nu agreez ideea cu monarhia ! De ce ? Sunt foarte multe de spus in argumentarea afirmatiei mele iar voi dragi prieteni, in comentariul vostru de răspuns, parcă mi-ati pătruns in subconstientul meu citindu-mi gândurile. Ar fi o mare eroare să se creadă că dacă forma de guvernământ ar fi MONARHIA, românii isi vor schimba radical proastele obiceiuri avute din totdeauna si mai ales căpătate după REVOLUTIA din Decembrie 1989 . Personal, ca ofiter activ o viată-ntreagă in slujba PATRIEI si-acum pensionar militar , atitudinea Monarhiei din România in cazul Maresalului ION ANTONESCU mi-a incărcat sufletul cu puternice resentimente contra ei, incât nimeni si nimic nu mă mai poate schimba . Asta nu inseamnă că sunt impotriva celor care agrează ideea de monarhie si cu atât mai putin impotriva lui Teo.
   Iar ca să dau răspunsuri
   Logice si pertinente
   Si nu biete presupusuri
   Despre-a voastre intelepte,
   Vorbe scrse-n versuri,
   Acum la ceas de seară
   In MEMORIAM eu voi posta
   PIERDUTA NOASTRĂ TARĂ,
   de cel plecat de tânăr dintre noi, in locuri doar de el stiute, POETUL tineretii mele,
   neuitatul ADRIAN PĂUNESCU !

   PIERDUTA NOASTRĂ TARĂ .

   Pierduta noastră tară,
   Ce se mai poate face,
   Când,ca-n război , noi pierdem
   Sărmana noastră pace ?
   Românii mor de foame
   In propria lor tară,
   Nici nu se mai nasc copiii,
   Că si incep să moară .
   E-o maladie gravă,
   In fiecare casă
   Mormântul ne atrage
   Si steaua ne apasă,
   Aici, e-un fel de cuscă,
   Făcută din zăbrele,
   ADOLESCENTII-nvată,
   Să mintă si să-nsele.
   Bătrânii poartă vârsta
   Prin zile nisipoase
   Dar cea mai grea povară
   Li-s propriile oase.
   N-au bani de-o biată pâine
   In pietele corupte,
   Nu-i mai ascultă nimeni
   Pe cei intorsi din lupte .
   Ferestrele-n orase,
   Rămân si zi, si noapte
   La fel de -ndoliate.
   Si, vai ca niste jalnici,
   Si vinovati furunculi,
   Apar pe Trupul TĂRII
   Distrugători homunculi.
   Pierduta noastră tară
   Te-ai afundat in tine,
   APAR MARIONETE,
   Ce clămpăne că-i bine
   Impozite cretine
   Si taxe criminale
   Blochează in cavale
   Cântările de jale .
   Se MOARE-n ROMÂNIA
   Ca-n abatoare stranii
   Ca vite de tăiere
   Au devenit tăranii.
   Dar trec si muncitorii
   Si trec si cărturarii,
   Prin marile sentinte
   Si marile avarii.
   Pe-aici prin ROMÂNIA
   Nu numai că se plânge,
   Dar roua de la iarbă
   In zori miroase-a sânge.
   Esti văduvă de pace,
   Tristetea te omoară,
   PIERDUTA noastră VIATĂ,
   PIERDUTA noastră TARĂ !
   Mai pot eu oare adăuga ceva ? Marele POET a spus totul ! Numai cine nu vrea nu intelege !
   Vă multumesc sincer pentru VIZITĂ si PING !

   O noapte cu liniste sufletească vă doresc.
   Cu prietenie, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 02/05/2011 @ 6:08 pm | Răspunde

   • Aliosa,
    Absolut de acord, cu litera si spiritul Constitutiei, la care adaugam si meritele educatiei parintesti. Eu am preluat problema, cu zambet, vai amar.
    Ca prea e desueta.Dar poarta-n ea, tristeti, destul de mult profunde.
    Maine, legat de Mareşal, îţi voi reda un fapt cred amuzant in parte, dar dezolant istoric. Si daca, voi găsi citatul, a carui pagina , nu mi-o amintesc, voi reproduce o afirmaţie , care in cartea „Viaţa politică americană”,exprimă fără echivoc, ceva în genul, că şansa dezvoltării Americii, a constat în eliberarea din timp, de povara monarhiei. Am retinut ideea, ca o soluţie în valorificarea socio-economică, a imensului potenţial geografic natural, nord american.
    O noapte cu Pace!Madi si Onu Blog

    Comentariu de World of Solitaire — 02/05/2011 @ 8:27 pm | Răspunde

 30. @ Madi si Onu,
  Promptitudinea răspunsului,filozoficele idei ,cursivitatea dialogului si neasteptata veste despre Maresalul ANTONESCU mă fac incă o dată in plus să regret că ne-am cunoscut pe internet atât de târziu. Astept cu nerăbdare citatul in cauză iar discutia despre MARESAL imi incarcă organismul cu energie pozitivă si regrte că nu si-a putut duce la bun sfârsit opera incepută.
  Din păcate, sunt tot mai putini românii care pun la baza activitătii lor, litera si spiritul CONSTITUTIEI dar ce ne facem cu cei care se regăsesc in versurile de mai jos ? Nimic nu mai are darul să te uimească in vremurile pe care cu vrerea lui DUMNEZEU le trăim :

  Indivizi pe care lumea
  Nici măcar nu-i cunostea
  Ajunseră peste noapte
  Din jogodii cineva.
  Cu multi bani din parvenire ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/11/26/PARVENITUL )
  Dar ambitii peste poate
  In goana lor după mărire
  Au diplome si masterate
  Si multi chiar si doctorate.
  Iar in cap numai păcate.

  O zi cu SOARE vă doresc !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 03/05/2011 @ 12:39 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: