Alioşa ” File de Jurnal ”

18/04/2011

SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !

Filed under: amintiri,generale — Aliosa @ 1:05 pm

Am intrat in linie dreaptă cum spune crestinul ! Am intrat in SĂPTĂMÂNA MARE ( săptămâna patimilor  lui IISUS vândut de Iuda celor ce aveau să-l supună unor groaznice chinuri culminând cu RĂSTIGNIREA pe crucea de lemn masiv ) ! In acest an, PASTELE se serbează in aceeasi zi ( 24 aprilie ) atât de ortodocsi, romano- catolici dar si de catolici. Cum năzdrăvanul meu de nepotel este catolic după tată si ortodox după mamă, in frumoasa zi de PASTE, gândurile mele zboară si in fascinanta ITALIE la cei dragi mie dar si in controversata ROMÂNIE la cei in viată dar si la cei plecati in locuri doar de ei stiute  la adăpostul bârfelor si necazurilor de pe mănosul pământ românesc ajuns in paragină acum din cauza sărăcirii fermierilor ce s-au trezit după revolutie cu pământ dar fără utilaje agricole si bani.In SĂPTĂMÂNA MARE , tot românul face curătenie in casă , tine post si pregăteste cele mai gustoase mâncăruri si produse de patiserie . Gospodinele ce se respectă isi pregătesc in casă toate bunătătile PASCALE  iar in ziua de PASTE, masa este plină cu de toate, după gusturile fiecăruia bineânteles. Este cea mai frumoasă SĂPTĂMÂNA  dintre toate cele premergătoare unei mari sărbători  ! Joia pe la prânz gospodinele vopsesc OUĂLE iar seara merg la DENIA MARE . Vineri continuă pregătirea bucatelor iar seara merg la biserică unde se săvârseste PROHODUL si se inconjoară cu lumânări aprinse biserica unde se desfăsoară slujba. Sâmbătă se continuă pregătirile PASCALE iar seara  pe la orele nouă, gospodinele frumos imbrăcate si cu cosul plin cu OUĂ vopsite, incondeiate si cu pască si cozonac, merg la biserică pentru a participa la slujba de INVIERE asteptând cuminti momentul magic de la miezul noptii  când preotul spune : „ Veniti de luati lumină ” , zăbovind si sporovăind ,lăudându-si uneia-alteia bucatele făcute după care, multumite peste poate, cu cosul  cu bucate sfintite si cu lumânarea aprinsă se intorc  acasă unde cu tact si răbdare, intind  masa pe care  pun  in ordine bucatele PASCALE .Tiptil , ca să nu facă prea mult zgomot, merg in dormitorul micutilor si chiar al sotului pe care-i trezesc usor invitându-i să vină „ să ia lumină ” si să se ospăteze din gustoasele bucate PASCALE. In slideshow-ul ce-i atasat la acet nou post, am inserat câteva imagini cu fiica mea  LORENA pregătind bucatele PASCALE si cu  reactiile de bucurie ale năzdrăvanului  meu de nepotel EMANUEL .

In incheiere,doresc tuturor cititorilor modestului  meu  blog,  ca SĂPTĂMÂNA MARE să le aducă implinirea tutoror dorintelor, bucate PASCALE reusite iar LUMINA INVIERII lui IISUS  să le călăuzească pasii numai spre facerea de bine !

Multă sănătate tuturor !

SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !

Această prezentare necesită JavaScript.

54 comentarii »

 1. Mă întrebam ieri, oare de ce nu mai scrie domnul Alexandru?

  Comentariu de dictaturajustitiei — 18/04/2011 @ 1:21 pm | Răspunde

  • @ Stimata doamnă profesoară,
   Mă bucur sincer si mă simt deosebit de onorat de intrebarea ce v-ati pus-o ieri in legătură cu tăcerea mea pe blog „ oare de ce nu mai scrie domnul Alexandru ” ? Adevărul ( pe care l-am spus in urmă cu o lună ) este că mă hotărâsem mai de mult ca să scriu doar un articol pe lună din mai multe motive pe care nu are rost să le destăinui acum in SĂPTĂMÂNA MARE . M-as bucura mult dacă v-ati opri un pic si asupra imaginilor din micutul slideshow in care apar pe rând fiintele dragi mie, năzdrăvanul meu de nepotel EMANUEL italianul si mămica lui, LORENA gătind cu pasiune gustoase bucate PASCALE .
   Vă doresc o săptămână minunată !

   Comentariu de Aliosa — 18/04/2011 @ 7:46 pm | Răspunde

   • Sunteţi o persoană fericită . Aveţi o fată frumosă şi harnică, sper să nu fi făcut singură atâta mâncare, şi un nepoţel la fel de frumos. Băiatul meu cel mare nu are decât 24 de ani aşa că, deocamdată, nu mă joc decât cu motanul.

    Vă doresc şi eu ca Lumina să vă lumineze sufletele şi casa şi să vă fie binecuvântată toată familia.

    Comentariu de dictaturajustitiei — 18/04/2011 @ 9:05 pm | Răspunde

  • @ Stimată CARMEN,
   Dacă băiatul are doar 24 de ani, este timp berechet ca să vă umple inima de bucurie si casa cu 2-3 nepotei ! Răbdare doar să aveti si grijă mare de motanul cu care vă jucati. Referitor la remarca „ cred că fiica nu a gătit singură toate acele bucate PASCALE ” , sincer vă mărturisesc că DA, singură pentru simplul motiv că acolo in ITALIA, fiecare gospodină isi pregăteste bucatele după propriile gusturi iar fiica mea găteste după ambele retete culinare : românesti si italienesti. Si cum LORENA este o luptătoare, le face singură pe toate spre bucuria năzdrăvanului ei fiu, EMANUEL si deliciul sotului ei un mare gurmand.
   Dar nu numai LORENA stie să gătească de toate ci si nora mea RALUCA sotia băiatului meu DORU cu care anul acesta vom petrece SĂRBĂTORILE PASCALE dar numai cu bucate traditionale românesti printre care la loc de frunte se va situa MIELUL din care cu sigurantă că vom pregăti ciorbă, drob, friptură la cuptor, stufat de miel la care se vor adăuga fripturi de pasăre cu nelipsitii cartofi prăjiti, traditionalele sărmălute din pulpă de porc in foaie de varză murată, salate combinate ,chiftelute protocol ,pasca cu multă brânză si stafide, cozonacul cu cacao, nucă si arahide, prăjiturelele, fructele de toate soiurile de la cele autohtone la cele exotice si nelipsitele OUĂ VOPSITE in culoarea dragă mie : ROSU-GALBEN-ALBASTRU combinate cu vin rosu si alb la alegere că asa-i de PASTE !
   Pe masă se asează toate bucatele si fiecare se serveste cu ce vrea că Alioșa are de toate .
   Fie ca LUMINA INVIERII să vă călăuzească pasii spre cele dorite si râvnite de dumneavoastră !
   SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
   Cu respect, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 19/04/2011 @ 8:04 pm | Răspunde

 2. Aliosa,
  Buna!
  Uneori,slovele, nu curg, precum le traiesc; o unda calda, imi strabate fiinta; si atunci, sper ca interlocutorul, ma percepe, la intensitatea trairii, fara prea multa exuberanta retorica.
  Oricum, nu ma pot abtine sa nu remarc frumusetea sud-americana a prezentatoarei minunatiilor pregatite pentru Sfintele Sarbatori Pascale. De altfel, cred ca este copia tatalui ei: un chip de mexican, darz, hotarat, puternic, neinduplecat, in fata asprimii naturii in care traieste.
  Privesc mai sus si constat ca si dictatura justitiei, are aceleasi perceptii estetice, asupra fiicei tale. SARBATORI FERICITE!
  Madi si Onu

  Comentariu de World of Solitaire — 19/04/2011 @ 8:32 am | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Uneori, uit că ne-am cunoscut pe internet si-ncerc să-mi aduc aminte unde v-am văzut prima dată si unde ne-am despărtit ultima dată . Asta este in mintea mea doar pentru o fractiune de secundă căci urgent imi revin amintindu-mi că-mi sunteti PRIETENII MEI DE NĂDEJDE cunoscuti pe internet dar niciodată văzuti. Si ce poate fi oare mai frumos si chiar inăltător decât o sinceră prietenie, o deschisă comunicare, o exprimare clară, fără echivoc a unor crezuri si chiar gânduri. Să vă spun că nu-s flatat de cuvintele elogioase adresate fiicei mele si chiar mie, as face un mare păcat si n-ar fi corect . Da, LORENA este o lupătătoere , un caracter puternic, hotărât , neânduplecat ,cu multă vointă si putere de muncă. In anii de liceu a practicat caiac-canoe iar anul trecut, după mai bine de zece ani de abstinentă,a fost selectionată intr-o echipă de profesioniste cu care a concurat la 8+1 rame câstigând in final locul 1 si medalia de onoare .Si ea ca si mine, de ne punem ceva in cap, musai trebuie să infăptuim .
   Vă multumesc pentru vizită , cuvintele alese folosite si pentru frumoasa urare . Fie ca SĂRBĂTORILE PASCALE să vă găsească sănătosi si voiosi asa cum vă cunosc, iar LUMINA INVIERII DOMNULUI IISUS ,să vă călăuzească pasii in cele mai minunate locuri din lume si din DOBROGEA căci, chiar că e frumoasă.
   SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 19/04/2011 @ 8:27 pm | Răspunde

 3. Un PASTE fericit pentru stapanul si toti vizitatorii acestui blog. Fie ca acest moment de o feerica si irepetabila emotie religioasa si nu numai, dar diferit de la un an la altul, sa ne faca mai buni, mai intelepti, mai intelegatori, chiar si cu cei din preajma noastra, care isi pierd timpul, extrem de pretios, aducand injurii celor care nu sunt in gand si fapt cu ei. Reiterez aici inceputul de refren din piesa lui Jean Moscopol – „Toate trec”: Toate trec/au trecut si alti pagani/dar noi am ramas tot romani. Nu indraznesc sa reamintesc arhicunoscuta piesa, a aceluiasi cantautor „Tot ce-i romanesc nu piere” Washington DC – Vocea Americii 1955 nu de frica injuraturilor de rigoare dar suntem in saptamana mare.

  Comentariu de MITRU — 19/04/2011 @ 4:14 pm | Răspunde

  • @ Boier MITRU,
   Adevăr grăita-i coane ! Fie ca cele spuse de tine să se adeverească si măcar acum in SĂPTĂMÂNA MARE si de PASTE, să fim mai indulgenti, mai buni si răbdători, mai intelegători si mai intelepti chiar si cu cei care până acum ne-au făcut numai rău, ne-au umilit si dezonorat in conditia noastră de cadre militare in rezervă si retragere. Tocmai de aceea am postat acest nou articol : ca să uit de mizeriile si dedesubturile politicii dâmbovitene cel putin in aceste magice momente ale INVIERII DOMNBULUI IISUS !
   Iti multumesc pentru vizită prietene si-ti doresc la intreaga si minunata ta familie , SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
   Cu prietenie, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 19/04/2011 @ 8:35 pm | Răspunde

 4. @ Oanaclara,
  Multumesc pentru vizită si mă bucur că-ti place noul meu post !
  Sper din toată inima ca IEPURASUL DE PASTE să nu-i ocolească pe drăgălasii tăi „ pici ” si să le incălzească inima de bucuria darurilor aduse.
  Fie ca LUMINA INVIERII lui IISUS să vă binecuvinteze casa si umple inimile de bucurie .
  SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
  Cu stimă, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 19/04/2011 @ 8:39 pm | Răspunde

 5. @Aliosa
  Daca inteleg bine,anul acesta faci Pastele in tara… dar cu dorul copiilor din Italia.
  Ti-am simtit lipsa o lunga perioada de vreme.E drept ca si subiectele abordate pe blogul meu au fost strict tehnice, pe problematica de actualitate pentru o anume categorie sociala.
  E minunat ca, periodic,cand luna plina pica pe normele sinodale, toti crestinii (ortodocsi, romano catolici si greco catolici) sarbatoresc la aceeasi data taina vietii fara de moarte.
  Sa ne bucuram, in sanatate, multi ani de Sarbatorile Pascale!

  Comentariu de PLANO10 — 19/04/2011 @ 10:54 pm | Răspunde

  • @ Plano10,
   Si eu ti-am simtit lipsa cam tot aceeasi perioadă de timp. Subiectele postate pe blogul tău au fost de strictă actualitate cu referire in mod deosebit la o categorie socială din care cu mândrie si eu fac parte chiar dacă in ultima perioadă de timp asupra ei s-a abătut BLESTEMUL Ceausestilor impuscati ca niste câini chiar in Sfânta Zi de CRĂCIUN a anului 1989 , an ce a schimbat destine si a influientat pentru unii in FOARTE BINE iar pentru altii in FOARTE RĂU , viata lor postdecembristă. Spre exemplu, copiii mei, absolventi de facultate, au fost nevoiti să plece pe rând in ITALIA pentru un salariu decent .Da, fac PASTELE in tară cu dorul de năzdrăvanul meu de nepotel EMANUEL, fiica mea CRISTINA, ginerele TIZZIANO si cuscrii din ITALIA dar cu bucuria că-l am alăturea pe fiul DORU si nora RALUCA incepând de vineri si până in ultima zi de SĂRBĂTORI PASCALE . Faptul că anul acesta PASTELE este sărbătorit simultan de ortodocsi, greco-catolici si catolici, nu face decât să mă bucure si abia astept să ciocnesc virtual un OU rosu ( eu ), VERDE ( el ), cu „ mio nipote, EMANUEL ” !
   Ai mare dreptate si multă intelepciune afirmând : „ Să ne bucurăm ,in sănătate ,multi ani de Sărbătorile Pascale ” in conditiile in care , multi, foarte multi oameni din tară si de afară, o duc mult, mult mai greu.
   Multumesc pentru vizită si alesele cuvinte folosite .
   SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
   Cu sinceră prietenie, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 20/04/2011 @ 9:30 am | Răspunde

 6. Frumoasă fată, adorabil nepoţel!Sfintele sărbători de Paşti să-ţi aducă sănătate şi bucurii, la fel şi celor dragi!

  Comentariu de Roxana Iordache — 19/04/2011 @ 11:25 pm | Răspunde

  • @ Roxana,
   Imi face o deosebită plăcere să-ti ofer sinceră găzduire pe modestul meu blog .Iti multumesc pentru vizită si urările pascale. Fie ca SĂPTĂMÂNA MARE să-ti umple inima de bucurie iar Lumina Invierii lui IISUS să-ti călăuzească pasii numai in directiile dorite si râvnite de tine !
   SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
   Cu stimă si respect, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 20/04/2011 @ 9:34 am | Răspunde

 7. MARTURIA UNEI LUMANARI 🙂

  M-ati aprins si va uitati ganditori la lumina mea.
  Simtiti bucurie in suflet? In mod sigur eu ma bucur, pentru ca am un sens, numai cand ard. Nu sunt trista, chiar daca, arzand, am devenit mai mica. De fapt eu am doar doua posibilitati:

  Prima, e sa raman intreaga. Asta ar insemna sa nu fiu aprinsa si atunci nu ma micsorez, dar nici nu-mi implinesc rostul.
  A doua, ar fi sa raspandesc lumina si caldura si, prin asta, sa ma daruiesc chiar pe mine insami. Asta e mult mai frumos, decat sa raman rece si fara rost.

  Si voi, oamenii, sunteti la fel. Cand traiti numai pentru voi, sunteti lumanarea neaprinsa, care nu si-a implinit rostul. Dar daca daruiti luminasi caldura, atunci aveti un sens. Pentru asta trebuie sa dati ceva: iubirea,adevarul, bucuria, increderea si dorurile pe care le purtati in inima. Sa nu va temeti ca deveniti mai mici. Asta e o iluzie. Inlauntrul vostru e mereu Lumina.

  Ganditi-va, cu pace in suflet, ca sunteti ca o lumanare aprinsa. Eu sunt doar o simpla lumanare aprinsa. Singura, luminez mai putin. Dar cand suntem mai multe impreuna, lumina si caldura sunt mai puternice.

  Si la voi oamenii e tot asa, “impreuna luminati mai mult”.

  Comentariu de oanaclara — 20/04/2011 @ 6:34 am | Răspunde

 8. @ Oanaclara,
  In SĂPTĂMÂNA MARE zisă si SĂPTĂMÂNA PATIMILOR,oamenii de pretutindeni , uită de necazurile si răutătile făcute de semenii lor anterior si-si indreaptă pasii spre lăcasele de cult unde, se spovedesc si roagă pentru iertarea păcateler săvârsite si ferirea de cele rele in viitor. In această perioadă de evlavie si rugăciuni, m-am hotărât „ să nu mai vorbesc de rău pe nimeni chiar dacă foarte multi mi-au dorit răul iar unii chiar mi l-au produs ” ! Postarea ta „ Mărturia unei lumânări ” mi-a umplut inima de bucurie si sufletul de sentimente inăltătoare pentru semenii nostri . Cel ce stă un pic si cugetă mai mult, va constata că in locul LUMÂNĂRII poate fi oricare dintre noi muritorii . Ideea care se degajă din minunata poveste, adevărată colectie de cugetări, axiome si cuvinte intelepte este clară si fără echivoc : IMPREUNĂ LUMINĂM MAI PUTERNIC si facem mult mai multe decât singuri !
  Multumesc pentru vizită, comentariu si postare ! Este cel mai pretios cadou adus de IEPURAS in conditiile acutei crize morale in care se găseste societatea românească.
  Din toată inima, tie si iubitilor tăi copilasi, PASTE FERICIT !
  SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
  Cu deosebită stimă, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 20/04/2011 @ 9:54 am | Răspunde

  • Comentariu de oanaclara — 24/04/2011 @ 9:24 pm | Răspunde

   • @ Oanaclara,
    HRISTOS A INVIAT !
    Sincere multumiri pentru frumoasa postare de PASTE ! Gestul tău mi-a umplut inima de bucurie si făcut ziua mult mai frumoasă .
    Chiar inainte de a vedea postarea ta , IEPURASUL bătea la usa casei tale cu-n buchet mare de flori pitite gingas la spatele său ca surpriza să fie si mai mare. Iar dacă mă uit mai atent, iepurasul de care vorbeam seamănă mult cu DĂNUT al tău ce spune deseori fraze si cuvinte demne de invidia unuia ce si-a luat BAC-ul la sase ani de la absolvirea liceului.
    PASTE FERICIT tie si copilasilor tăi minunati !
    Cu aleasă stimă, Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 25/04/2011 @ 9:10 am | Răspunde

 9. Ei, din ce vad eu in imagini, acolo e arta nu simpla bucatareala.
  Aliosa, ,sa iti traiasca nepotelul, ai de ce sa fii mandru! Va doresc tie si familiei tale sărbători linistite, un Paste fericit, plin de lumina!

  Comentariu de Cati Lupaşcu — 21/04/2011 @ 8:02 am | Răspunde

  • @ Cati,
   Asa după cum foarte bine a sesizat si World of Solitaire,CRISTINA ( LORENA ), fata mea este o femeie hotărâtă si puternică iar când se apucă de o treabă, o face cu mult drag si simt de răspundere. Si cum PASTELE este odată pe an, e lesne de inteles că BUCATELE PASCALE ocupă locul principal in agenda ei de lucru mai ales că vrea să le arate soacrei, cumnatei si prietenelor italience, cât de gustoase si apetisante sunt bucatele pascale traditionale românesti. Din micul slideshow, se poate observa atât preparate din bucătăria traditională românească dar si din cea italiană. Să-mi fie scuzată lipsa de modestie dar să stii că LORENA le-a convins pe toate prietenele ei italince că preparatele noastre românesti sunt chiar mai bune si mai sănătoase ca ale lor , nu numai de PASTE, CRĂCIUN sau ANUL NOU ci permanent .La nunta ei desfăsurată la un cochet restaurant rustic s-au servit numai bucate traditionale italinesti iar peste trei zile, am organizat o altă masă la casa mirelui unde au fost invitati din nou toti cei care au fost si la restaurant numai că, pe lângă bucatele lor traditionale, am pregătit cu sotia si fata tot felul de mâncăruri si aperitive românesti printre cale la loc de cinste s-au aflat : salata boeuff, salata orientală, sărmălute-n foi de vită,mămăligută, cârnati de casă,fripturi la tavă si grătar, aperitive din mezeluri românesti afumate ( pastramă, muschi file,ceafă,muschi tigănesc ) toate duse de mine in ITALIA . Atunci, m-am convins pentru totdeauna că tot ce-am pregătit le-a plăcut foarte tare, dovadă faptul că bucatele românest se terminaseră primele din multele platouri asezate tip bufet suedez. Pentru cei care se intreabă, a doua masă, cea de la casa mirelui, a fost FĂRĂ DAR dar darul cel mai de pret pentru mine a fost că toti mesenii au lăudat preparatele gătite de mamă, fiică si tată urmasii lui TRAIAN si DECEBAL din străvechea DACIE .
   Si eu iti doresc tie si intregii tale familii SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE si un PASTE MINUNAT !
   Cu respect, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/04/2011 @ 7:35 pm | Răspunde

 10. […] SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE ! […]

  Pingback de Am Facut 200 de posturi! « Popateapa's Blog — 21/04/2011 @ 3:16 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   La mai multe posturi amice !
   Tine-o tot asa căci până la urmă, PATRIA iti va fi recunoscătoare !
   SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !

   Comentariu de Aliosa — 21/04/2011 @ 7:37 pm | Răspunde

 11. Alioșa, bună seara!
  Ai o fată frumoasă și, din câte văd, și gospodină!
  Ești un tătic împlinit și un bunic fericit!Să-îi trăiască toți și să te bucuri de dragostea lor!
  Îți înțeleg starea, pentru că și eu am un fiu departe! Noroc cu tehnica acestor vremuri, care micșorează distanțele și apropie sufletele!!
  Pentru mine, Vinerea Mare este la fel de importantă ca și noaptea Învierii- fie vremea cum ar fi, merg la mormintele părinților, apoi undeva într-o biserică din orășelul în care mi-am petrecut adolescența.
  Acolo cânt prohodul, alături de niște colege de liceu și de facultate.
  Mă întorc acasă sâmbătă, pentru că anul ăsta, onomastica mea este cu o zi mai devreme de Paște.
  Și pentru că ți=am spus o întreagă poveste, fug, că mă mai așteaptă niște trebușoare.
  Îți doresc sărbători fericite și multă sănătate!

  Comentariu de incertitudini — 21/04/2011 @ 7:26 pm | Răspunde

  • @ Gina, bună seara !
   Multumesc frumos pentru vizită, aprecieri si sinceritatea exprimării gândurilor tale in SĂPTĂMÂNA MARE !
   Sincer, te invidiez ! Mormintele bunilor mei părinti sunt prea departe de mine asa că nu pot ca in noaptea PROHODULUI sau a INVIERII să le aprind o lumânare si să le las la cap un cosulet cu ouă rosii, pască, cozonac , fructe si două pahare cu vin pentru ei si cei care din intâmplare se opresc in dreptul mormântului lor. O să mă-ntrebi de ce nu m-am dus acolo-n satu-n care m-am născut , crescut si ingropat părintii ! Răspunsul este unul simplu : mi s-a reântors fiul rătăcitor prin cele tări străine si anul acesta, facem pentru prima dată PASTELE impreună. Nu-mi voi uita bunii mei părinti căci si eu voi merge la slujba din Vinerea Mare ( PROHODUL )si la slujba de INVIERE unde mă voi ruga pentru iertarea păcatelor bunilor mei părinti si voi impărti din bucatele pascale celor nevoiasi .
   Da, anul acesta Sfântul GHEORGHE este cu o zi inaintea PASTELUI ( pe TATA l-a chemat GHEORGHE si nu am uitat niciodată că pe 23 APRILIE era ziua lui indiferent de când pica PASTELE ).
   Dă-mi voie să-ti fac incă de pe acum o dublă urare : LA MULTI ANI de onomastică si SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
   Cu deosebită stimă, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/04/2011 @ 7:51 pm | Răspunde

 12. […] M-am săturat, sincer vă spun, Să văd minte proastă-n corp român ! […]

  Pingback de FICATUL | Madi şi Onu Blog — 22/04/2011 @ 8:52 am | Răspunde

 13. @ Madi si Onu,
  Felicitări pentru TEMA propusă pentru dezbatere mai ales că , chiar din prima zi de PASTE, bietul FICAT iar va avea de suferit de pe urma lăcomiei românului din toate categoriile sociale care se va indopa cu ciorbă , drob, friptură , stufat toate de MIEL , ouă fierte , tari, in toate culorile posibile, alte mezeluri, fripturi, sarmale, cozonac, pască si mult alcool contrafăcut că asa-i la noi. Din păcate, eu consum suc de lămâie odată pe săptămână, drojdie de bere ocazional si argilă deloc iar urmarea am constatat-o chiar in luna martie a.c.când , in urma analizelor făcute , am inteles că trebuie să-mi schimb complet atitudinea fată de FICAT . Mă bucur că vreti să continuati această dezbatere si cu sigurantă veti avea in mine un elev ascultător si receptiv la cele spuse mai ales că MADI lucrează in domeniul medical.
  Fiind in criză de timp , mă opresc aici, nu inainte de a vă dori din toată inima, SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE si un PASTE MINUNAT !
  Cu stimă si gratitudine, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/04/2011 @ 8:19 pm | Răspunde

 14. @ ALL !
  De Sfântul Mare Mucenic GHEORGHE , patronul TRUPELOR DE USCAT , un sincer LA MULTI ANI tuturor celor ce poartă numele de GHEORGHE, GHEORGHITĂ, GHITĂ, GEORGE,GEORGETA, GETA, GEORGIANA, GHERGHINA din intreaga ROMÂNIE , fie ei MILITARI sau CIVILI !
  Un bonus in plus pentru toti vizitatorii modestului meu blog si multe imbrătisări de onomastica lor, surorii GEORGETA , fratelui GHEORGHE, nepoatei GEORGIANA si verisorului GIGI impreună cu urările de sănătate, prosperitate si traditionalul LA MULTI ANI !

  Comentariu de Aliosa — 23/04/2011 @ 10:48 am | Răspunde

 15. Alioşa,
  Există păcate virtuale? Cu asemenea bucate, arătoase, îmi este greu să mă abţin să nu mă înfrupt acum când mai sunt câteva ore până la Înviere! Nota zece cu felicitări fiicei tale şi năzdrăvanului Emanuel, aşa cum îl alinţi tu, fiindcă sigur a avut şi el un rol în toate astea…
  Fie ca Lumina Învierii să aducă familiei tale fericire, bucurie, pace şi bunăstare!

  Comentariu de Nicu — 23/04/2011 @ 4:39 pm | Răspunde

 16. @ Nicu,
  La intrebarea ta, sincer, nu stiu răspunsul. Cu sigurantă stiu că ai rămas acelasi prieten onest si modest care stii să-l faci pe om să se simtă bine. Fără falsă modestie, ceea ce-am postat in micutul slideshow, este o mică parte dim marea parte a bucatelor pascale ce le pregăteste fata mea LORENA an de an de PASTE ,asistată de fiul ei EMANUEL care nu pleacă de lângă ea decât atunci când il ia taică-său si-l duce in dormitorul lui la culcare. Am deschis intr-o doară laptopul si mare mi-a fost bucuria când ti-am citit comentariul.
  Multumesc pentru vizită, comentariu, cuvintele alese si sincerele urări. Din toată inima , intregii tale familii si iubitilor tăi nepotei, SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
  Cu prietenie vesnică, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 23/04/2011 @ 8:30 pm | Răspunde

 17. @ ALL !
  Cu ocazia SĂRBĂTORILOR PASCALE, urez din toată inima distinselor domnisoare si doamne precum si distinsilor domni care mi-au vizitat modestul meu blog, , citit si comentat găndurile si opiniile personale despre lume, viată si politica din spatiul mioritic dâmbovitean, multă sănătate, putere de muncă, implinirea tuturor dorintelor de bine, succes deplini in blogosferă , un PASTE fericit si trei zile de vis !
  HRISTOS A INVIAT !
  Cu stimă si aleasă gratitudine, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 24/04/2011 @ 7:57 am | Răspunde

 18. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi. Hristos a Inviat!

  Comentariu de Cati Lupaşcu — 24/04/2011 @ 9:36 am | Răspunde

  • @ Cati,
   Adevărat a inviat !
   Multumesc pentru urări !
   Fără falsă modestie, am petrecut prima zi de PASTE in două reprize una mai frumoasă ca alta :
   prima la mine la apartament unde am servit micul dejun cu doamna JENI ,fiul DORU si nora RALUCA si a două, la cuscrii la curte unde pe lângă traditionalele si gustoasele bucate pascale, am incins si grătarul iar mirosul micilor, fripturilor de porc si de pui ce s-au inăltat spre cer au stârnit probabil multe pofte vecinilor iesiti pe la porti să joace table sau să stea de vorbă la un pahar cu vin rosu-rubiniu , ouă vopsite si cozonac.
   Petrecerea va continua căci mai sunt incă două zile de sărbători pascale .
   Si tie si celor dragi tie, SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE !
   Pasca este bună,
   Ouăle s-au inrosit,
   Urarea-i cea străbună,
   PASTE FERICIT !
   Cu stimă, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 24/04/2011 @ 9:07 pm | Răspunde

 19. @ ALL !
  IZVORUL TĂMĂDUIRII !
  Astăzi, crestinii ortodocsi din ROMÂNIA serbează IZVORUL TĂMĂDUIRII !
  Legenda spune că in secolul al V-lea , Fecioara MARIA i-a arătat Impăratului bizantin LEO un IZVOR cu apă limpede ca si cristalul spunându-i că cine se va spăla pe fată cu APĂ din acel izvor, va fi TĂMĂDUIT de toate bolile . Cum un orb a fost ajutat să se spele pe fată cu acea apă sfintită, pe loc i-a revenit vederea si de atunci si până in zilele noastre, acea zi a fost serbată an de an in săptămâna imediat următoare INVIERII lui HRISTOS, ca zi de mare si evlavioasă sărbătoare, denumită IZVORUL TĂMĂDUIRII !
  Ai nostri credinciosi s-au deplasat in locurile cu IZVOARE TĂMĂDUITOARE incă de ieri seara dormind care pe unde au apucat peste noapte ca a doua zi să asculte SLUJBA inchinată marii sărbători si să apuce cu orice pret o sticlă- două cu APA SFINTITĂ pe care să o folosească pentru TĂMĂDUIREA SUFLETULUI si a bolilor ce le au in organismul si asa vlăguit de foame si sărăcie lucie. Preoti oportunisti si buni comercianti,s-au ingrijit ca in preajma IZVOARELOR TĂMĂDUIRII să se găsească din belsug spre vânzare, lumânări, iconite, cruciulite,tot felul de imitatii grosolane cu sfinti si apostoli de toate categoriile , numai si numai ca profitul să fie cât mai mare iar averea Bisericii Ortodoxe Române care la ora actuală se ridică la peste TREI MILIARDE de EURO, să crească si mai mult. Când mă gândesc că chiar ieri seară am văzut la tv. niste măicute de la o mănăstire plângându-se premierului tării că „ acoperisul stă să cadă din lipsa banilor ” iar pe stradă am fost oprit si rugat de un individ imbrăcat in straie preotesti,cu barbă si vorbă aleasă, inalt, solid si cu ceafă groasă rugându-mă să contribui cu o oarecare sumă pentru renovarea unei biserici, mă apucă durerea de cap si mă gândesc cu groază la proverbul „ banii n-au miros ” si „ scopul scuză mijloacele ” !
  O, tempora !
  O, mores ?

  Comentariu de Aliosa — 29/04/2011 @ 8:56 am | Răspunde

 20. […] să râzi de alţii, ar fi de o minimă decenţă, să ştii că se pronunţă Bakingăm, şi nu Bakingam, în loc de Buckingham iar în sport, nokaut, şi nu knock out. Astfel, toată […]

  Pingback de BAKINGĂM VERSUS “GOAGĂL” ŞI “SUCCESURI” | Madi şi Onu Blog — 29/04/2011 @ 9:19 am | Răspunde

  • @ Madi si Onu,
   Interesant articol si plin de invătăminte si adevăruri. Din păcate, incultii de voi prezentati au fost alesi de persoane din toate categoriile sociale si cu grade diferite de cultură iar multi dintre ei cu nici un grad ci pur si simplu niste analfabeti, ignoranti si manipulati puternic de cei care au avut interes. Pe de altă parte, si TVMedia are partea ei de vină pentru că, in goana ei nebună după exclusivitate, rating si bani câstigati usor, invită la tot felul de emisini, tot felul de oameni plini de SUCCESURI si care navighează cu drag pe net călăuziti de GOAGAL ! Teama mi-e ca si-n 2012 dupa alegerile locale si parlamentare ne vom reantalni tot cu asemenea specimene !

   Comentariu de Aliosa — 29/04/2011 @ 6:40 pm | Răspunde

 21. La noi sarbatoarea este speciala, avem o biserica sub altarul careia se afla un izvor care se deschide doar in aceasta zi. Se spune ca apa lui are puteri miraculoase. Uite:
  http://catilupascu.wordpress.com/2010/04/09/izvorul-minunilor-de-la-braila/

  Comentariu de Cati Lupaşcu — 29/04/2011 @ 10:43 am | Răspunde

  • @ Cati,
   Te invidiez pentru comoara de sub biserica BUNA VESTIRE ! La mine in oras nu exista asa ceva caci m-as fi dus si eu macar la spartul targului ca nu-mi place sa astept sau sa stau la coada .Ai precizat corect : ” Se spune ca apa lui are puteri miraculoase ” dar, vezi, exista un dar…..Lumea vorbeste multe, preotii au tot interesul ” sa se duca vestea ” cat mai departe pentru a atrage cat mai multi enoriasi ca sa-si vanda cat mai multe din produsele specifice si aducatoare de profituri uriase si comentariul ar putea continua dar ma opresc aici caci inca suntem in SAPTAMANA LUMINATA !
   Frumos articol ! Cum eu ti-am trimis ping-ul cu IZVORUL TAMADUIRII la ora 8:56 am iar tu ai postat articolul ” Izvorul minunilor de la Braila la 11:28 , sa cred ca am fost o sursa de inspiratie ? Daca da, m-as bucura tare mult. Sau pur si simpul a fost o mica telepatie , gen, ” gand la gand cu bucurie ” ? Indiferent ce-a fost eu iti multumesc sincer pentru PING si m-as simti onorat daca mi-ai trimite la fiecare nou post al tau .
   Weekend placut !
   Cu admiratie si respect, Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 29/04/2011 @ 6:54 pm | Răspunde

 22. @Alioșa,
  Astăzi am auzit prima oară de minunea din orașul de cuvinte al lui Cati!
  p.s. îmi pare rău că eu nu pot oferi daruri cu nume de ping..

  Comentariu de incertitudini — 29/04/2011 @ 7:00 pm | Răspunde

  • @ Gina,
   Eu auzisem cu ceva ani in urma dar nu am avut ocazia sa comentez pe internet pentru simplul motiv ca nu aveam laptop. Faptul ca prietena noastra comuna de internet, CATI braileanca, jurnalist la cotidianul OBIECTIV VOCEA BRAILEI a postat acel minunat articol chiar in ziua de IZVORUL TAMADUIRII si mi-a trimis ping-ul cu linkul articolului, mi-a umplut inima de bucurie si facut ziua mai frumoasa. Si tu poti oferi daruri iar daca nu stii sa trimiti pinguri cu linkul noului articol ( cum de fapt nici eu nu stiu ) , de vrei, poti face ca mine : postezi pe blogul meu la ultimul articol, linkul respectiv iar eu il vad imediat si astfel aflu mai devreme despre noul tau post direct din casa mea virtuala. Este dupa mine o invitatie la a citi si comenta la articolul respectiv. Incearca si vei vedea cat de simplu este .
   Eu asa am procedat : am comentat ceva la ultimul tau post si al specificat linkul ultimului meu articol.
   Pana atunci insa, iti doresc o seara linistita si un weekend placut !
   Cu respect, Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 29/04/2011 @ 7:18 pm | Răspunde

 23. @ ALL !
  Incet dar sigur, ROMÂNIA se afundă tot mai mult in mocirla groasă si urât mirositoare din care cu greu va iesi in următorii douăzeci-treizeci de ani . Apar ca ciupercile după ploaie tot felul de indivizi de cea mai joasă spetă, analfabeti , debili mintali,retardati,imbecili, dobitoci si nesimtiti notorii care nu stiu ce inseamnă bunul simt, respectul fată de cei din jur,care nu stiu să deosebească urâtul de frumos, modestia de lăudărosenie, realul de imaginar, obiectivismul de subiectivism, pamfletul de eseu, ura de răzbunare, specimene care prin ignoranta si incultura lor, prin neputinta de a se ridica la nivelul de intelegere si intelepciune al altora, jigodii certate cu legea si bunele maniere, dar, scoliti peste in puscăriile tării si ale lumii pentru multele fărădelegi si nelegiuiri săvârsite,care, la adăpostul anonimatului,in comentarii fără nici un fel de reguli gramaticale minimale sau de otrografie, se dedau la cele mai josnice si murdare metode de a ponegri, jigni,injura si ameninta persoane necunoscute lor dar cunoscute multora dintre cei care accesează si navjghează pe internet ,folosind cuvinte obscene după chipul ,pregătirea si asemănarea lor. Astăzi am avut ocazia să găsesc pe blogul meu chiar la acest post, comentariul unei persoane care se incadrează perfect in jaloanele expuse mai sus dar i-am dat imediat cu „ delete ” pentru vocabularul urât si neortodox folosit .In prostia si analfabetismul său cronic ( căci dacă ar fi citit măcar postul de fată ar fi inteles adevărul) ,in invidia sa bolnăvicioasă cu care va ajunge si-n mormânt, imbecila ,degradanta si analfabeta persoană a inteles că eu fac parte din lumea puterii portocalii si de aceea imi permit să postez acele bucate pascale in slideshow-ul ce insoteste articolul prezent. Dacă ar fi dus-o mintea să citească posturile publicate anterior ,ar fi aflat adevărul .Sau poate fiind atât de incuiată la cap n-ar fi inteles mare lucru ? Tot ce-i posibil . Mare-i grădina Ta DOAMNE ….. !

  Comentariu de Aliosa — 01/05/2011 @ 7:50 pm | Răspunde

 24. Multam frumos pentru urari, implicit reciproca ramane valabila si nu numai pentru tine si ai tai, pentru toti cei care isi arunca ochii pe al tau blog. Inca o data, din suflet multa sanatate, tie si alor tai, ca la tras sania pe uscat ne pricem, am cam invatat-o de tinerei.

  Comentariu de MITRU — 03/05/2011 @ 11:16 am | Răspunde

  • @ Mitru,
   Mă bucură vizita ta si-mi reaminteste că , „ sângele apă nu se face „ iar „ năsturasul” MITRU din anii de neuitat de LM„ Stefan cel Mare ” rămâne vertical ,impartial si prieten de nădejde.Poate te surprinde atitudinea mea din ultima perioadă de timp dar, dacă da, ai dreptate să mă certi. M-am schimbat complet ! Vremurile in care trăim mă impiedică să mă bucur de frumusetea vietii, de primăvara care si-a intrat pe deplin in drepturile ei firest si legitime.Parcă nu mai simt parfumul miilor de flori care mai de care mai frumoase si gingase si care sunt mai multe ca niciodată. Nu mai aud ca altădată cântecul strident dar ritmat al GREIERULUI jucăus si nu mai văd limpede FURNICA cea harnică , puternică si perseverentă ce adună toată ziulica hrană pentru mai târziu :
   GREIERUL si FURNICA .

   GREIERUL si cu FURNICA

   Două scumpe vietăti
   Muncesc toată ziuluica
   Cu alte priorităti.

   GREIERASUL jucăus
   Toată ziua cântă
   Nu la scripcă sau arcus
   Nici la toba frântă.

   Are el ceva in glas
   Ceva ce vrăjeste
   Te imbie la taifas
   De te simti regeste.

   FURNICUTA cea plăpândă
   Ziua toată roboteste
   Si desi mereu colindă
   Nicicând ea nu oboseste.

   Cât ziua e de lungă
   Ea adună tot mereu
   Ca in IARNĂ să-i ajungă
   Si să nu o ducă greu.

   GREIERUL si cu FURNICA
   Toată vara au lucrat
   IARNA insă ZIULICA
   Au ce-n VARA-u adunat !

   Pentru promptitidinea si periodicitatea comentariilor făcute de tine pe modestul meu blog, pentru consistentele si flozoficile comentarii ,pentru frumoasele amintiri din anii de liceu militar petrecuti impreună in frumoasa BUCOVINĂ si nu in ultimul rând pentru că amândoi am fost in slujba PATRIEI o viată intreagă si avem multe in comun pe tema SITUATIEI politico-economico-morale din TARĂ, iti DEDIC boier MITRU aceasă modestă poezioară , GREIERUL si FURNICA !
   Din toată inima si cu toată sinceritatea, doresc intregii tale familii si tie personal, multă sănătate si, nu uita, in casa mea virtuală, locul de primă cinste, este al tău , oricând vei dori să vii !
   Cu stimă si aleasă consideratiune, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 03/05/2011 @ 12:09 pm | Răspunde

 25. Spor in toate, Aliosa!

  Comentariu de Daniel Roxin — 03/05/2011 @ 6:15 pm | Răspunde

  • @ Daniel Roxin,
   Multumesc pentru urare
   Si pentru tot ce ne-ai trimis
   Pentru mine frătioare
   Ce-ai trimis a fost un vis.
   Acum visul s-a-mplinit
   Datorită muncii tale
   Arhiva online s-a intregit
   Si-am de citit chintale.
   Sincere multumiri atât pentru ce-ai trimis cât si pentru vizită si comentariu.
   Cu respect, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 03/05/2011 @ 6:58 pm | Răspunde

 26. […] Alioşa […]

  Pingback de Istorie vie « Popateapa's Blog — 03/05/2011 @ 8:16 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Interesantă ideea cu „ Istorie vie ” !
   Poate asa, TINERII din ziua de astăzi isi vor reconsidera atitudinea fată de cei care i-au născut, crescut, educat si format până la vârsta majoratului . INDEMNUL tău pentru TINERI de a citi măcar de pe INTERNET ce-i cu adevărat real si valoros,este unul de bun augur.Din păcate, după Victoria Revolutiei Române din decembrie 1989 , ai nostri TINERI au copiat doar obiceiurile proaste si dăunătoare ale occidentalilor : consumul de droguri si etnobotanice, practicarea la scară largă a prostitutiei, tâlhăria la drumul mare, violurile de minori, minore si chiar femei trecute de 60 de ani ,furturile de toate felurile mergându-se până chiar la utilajele de săpat pământ din intreaga EUROPĂ, adevărati mastodonti ,bătăile, incălcarea permanentă a regulilor de circulatie, sfidarea , agresarea verbală si fizică, tentativa de omor de către progeniturile clasei politice conducătoare a omului de rând fără a fi trase in spiritul legii la răspundere ( doar e băiatul mamei senator … ),inrolarea in mafia locală, natională si internatională a delicventilor de drept comun inainte de 1989 cu ramificatii in toată lumea in afacerile cu droguri, imobile , terenuri vilane si intravilane, trafic de persoane, arme si munitii si lista ar putea continua la nesfârsit. Felicitări incă odată mai ales pentru indemnul adresat tinerilor de a citi ce-i bun , real si valoros.
   Cu admiratie pentru efortul tău de a posta zilnic câte un nou articol pe care-l voi citi si comenta dacă mă atentionezi cu-n ping .
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 04/05/2011 @ 7:08 pm | Răspunde

 27. Buna Aliosa, abia acum mi-am verificat mailul si am vazut rugamintea ta. Dorinta iti e indeplinita 🙂

  http://catilupascu.wordpress.com/2011/05/01/cri-cri-cri-tara-gri/

  Comentariu de Cati Lupaşcu — 04/05/2011 @ 1:13 pm | Răspunde

  • @ Cati,
   Multumesc pentru indeplinirea ei. Am pătruns discret din nou la postul indicat si-am recitit tot ce-ai scris acolo. In realitatea crudă a zilelor noastre pe cine crezi tu oare că ar reprezenta GREIERUL si pe cine FURNICA ? Sau mai pe sleau, pe cine simbolizează scumpele fiinte ? Nu-i asa că de ne-am apuca să dăm răspunsuri la aceste două simple intrebări am scrie zeci de pagini ? FURNICA roboteste toată ziulica iar greierul cântă toată ziua si-l aude cine vrea. Cine oare de la noi roboteste de dimineată până seara târziu ca să aibă de mâncare peste iarnă ? Si cine oare dă din gură pe la toate posturile de radio si televiziune auzit doar de cei ce vor să-i audă ? Ce zici , incerci răspunsul ?
   Multumesc pentru vizită si indeplinirea modestei mele rugăminti.
   Cu respect, Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 04/05/2011 @ 6:34 pm | Răspunde

 28. […] Top click-uri thumbp2-ir…aliosapopo…teonegura.…cristiangh…mihaela-ra…marcus64.w…blogponta.…psdoltenit…nastase.wo…popateapa.… […]

  Pingback de Istorie vie 2 « Popateapa's Blog — 05/05/2011 @ 1:56 pm | Răspunde

 29. @ Popateapă,
  De unde se vede că OPORTUNISTII ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/02/27/OPORTUNISTUL ) si PARVENITII ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/11/26/PARVENITUL ) au apărut ca ciupercile primăvara după ploaie prin tot felul de mijloace care mai de clare mai neortodoxe si dubioase , cu orice pret ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/05/27/CU -ORICE-PRET-LA-PUTERE ),in toate PARTIDELE POLITICE indiferent de mărimea lor si din păcate dar si spre nenorocirea ROMÂNILOR, vor continua să se imultească mai rău ca ciupercile după ploaie !
  Asta-i ROMÂNIA in care trăim si astia sunt fii ei !

  Comentariu de Aliosa — 05/05/2011 @ 9:26 pm | Răspunde

 30. Nu reușesc să accesez ultimul post.

  Comentariu de dictaturajustitiei — 07/05/2011 @ 8:40 pm | Răspunde

 31. Salut! Ce zici de un link exchange cu ARFE.RO? Are PageRank 3 si aproape 2000 unici/zi. Contacteaza-ma te rog pe contact[at]arfe.ro daca te intereseaza. Mai multe detalii aici: http://arfe.ro/parteneri/

  Comentariu de Cocalari si Pitzipoance — 08/05/2011 @ 1:28 am | Răspunde

  • Multumesc pentru aprecieri, interes si propunere dar, nu te supăra te rog, nu mă interesează !
   Tematica abordată pe blogul tău nu mă preocupă.Iti doresc cât mai multi vizitatori si parteneri dar ceea ce fac eu este pentru relaxare si nicidecum pentru afaceri, rating sau publicitate.
   Toate cele bune !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 08/05/2011 @ 7:29 am | Răspunde

 32. @ Dictaturajustitiei,
  Chiar ai reusit să accesezi ULTIMUL POST căci este chiar acesta unde ai pus intrebarea. Dacă te referi la IZVORUL TĂMĂDUIRII care ti-a dat impresia că ar fi ultimul post, acesta este de fapt UN COMENTARIU făcut tot in cadrul http://aliopspopovici.wordpress.com/2011/04/18/SĂRBĂTORI-PASCALE-FERICITE la nr.crt.19 iar ca să ajungi la el trebuie să derulezi pagina până acolo si-l vei citi. Adevărul este că nu am dorit să fac un nou post iar ca distinsii mei vizitatori să citească ceva despre marea sărbătoare de după PASTI, am dat linkul:https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/04/18/sărbători-pascale-fericite-IZVORUL-TĂMĂDUIRII dar, dând clic pe el, te duce la postul unde pe bună dreptate ai ajus punând corecta intrebare.
  Acum că te-am lămurit, poti ajunge si la „ ultimul post ” ( comentariul nr. 19 ), IZVORUL TĂMĂDUIRII .
  Aici inchei ca să mă pregătesc pentru a participa la ora 10.00 la o mare PARADĂ organizată de Consiliul Judetean Teleorman in colaborare cu Primăria Municipilui TURNU MĂGURELE in cinstea ZILEI EUROPEI ce se sărbătoreste astăzi 8 MAI de unde sper să revin cu un bogat material pentru URMĂTORUL POST ! Apropo, iti mai amintesti că in urmă cu 90 de ani ( 8 mai 1921 ) lua fiintă PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ( P.C.R.)?
  Ce repede mai trece timpul când LUPTA pentru PUTERE n-are frontiere !
  Multumesc pentru vizită si intrebare . Din toată inima, o DUMINICĂ cât mai plăcută !
  Cu respect, Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 08/05/2011 @ 7:24 am | Răspunde

 33. Steaua va juca meciurile din Europa League pe National Arena si spera sa umple noul stadion la fiecare meci.
  Inca o pierdere pentru Steaua dupa ce a plecat din Ghencea! Cati bani va scoate din bilete in Europa League:

  Chiar daca au anuntat preturi mici la biletele pentru meciurile din Europa League, stelistii nu vor avea sanse sa incaseze mai mult decat au reusit pe Ghencea impotriva lui Real Madrid. Atunci, Steaua a incasat 1,4 milioane de euro doar din vanzarea biletelor.

  Acum, profitul maxim posibil este de 1,3 milioane de euro. Primul meci din grupe este si cel mai interesant pentru stelisti, cel cu Schalke, unde vor fi si cele mai mari preturi. Cu toate acestea, oficialii Stelei fac tot posibilul sa umple arena de 55.000 de locuri.

  Cel mai scump loc la meciurile Stelei va costa 300 RON, la zona VIP, in vreme ce la partida cu Larnaca, la peluze, in inelul superior, un bilet va costa doar 10 RON.

  Otelul a stabilit preturi mult mai mari, cel mai scump bilet fiind la meciul cu Manchester, 350 RON, in vreme ce Rapid nu a anuntat inca pretul tichetelor.

  Comentariu de Aliosa — 03/09/2011 @ 9:11 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: