Alioşa ” File de Jurnal ”

09/12/2011

Magia SĂRBĂTORILOR de iarnă !

Filed under: generale — Aliosa @ 12:39 pm

Această prezentare necesită JavaScript.

TOAMNA a plecat de mult de pe meleagurile PĂDURII NEBUNE  lăsând în urma ei pământul acoperit de o plapumă groasă de frunze aurii desprinse de pe falnicii copaci plini de viață și parfum în timpul din urmă . Paradoxal,COVORULUI din frunze de toate culorile , îi admirăm colortitul palid-argintiu uitând pe moment că el reprezintă de fapt agonia naturii moarte , care, sfârșește spre a renaște la primăvara care vine.Și-atunci, mă-ntreb cu bună credință, oare, la primăvară, vor renaște și bucuriile oamenilor pierdute în chiar toamna care a trecut ? Greu de crezut mai alesc că BUGETUL pe anul 2012 este mai sărac decât în anul ce stă să treacă iar programul de austeritate impus ROMÂNIEI de FMI, UE și BM și pus în practică cu multă conștiinciozitate de guvernanții ce vor cu orice preț să rămână și-n anul care vine la putere este și mai dur și greu de suportat.Și-atunci, ce ne mai rămâne ? Ne rămâne MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ, credința în DUMNEZEU, speranța în mai bine , bucuria tradițiilor și obiceiurilor lunii decembrie,împodobirea BRADULUI de CRĂCIUN cu jucării,bomboane în polei argintat,beteală sclipitoare în culorile DRAPELULUI național,artificii de tot felul ce răspândesc mii de steluțe iar jos la baza lui, cutii frumos colorate și legate cu cocarde tricolore în care sunt grijuliu aranjate cadourile potrivite pentru cei dragi. Și ne mai rămâne magia nopții de AJUN, sosirea micilor colindători zgribuliți de frigul de afară dar, cu ochii strălucind de bucuria  vestirii Nașterii Pruncului IISUS HRISTOS în Noaptea Sfântă de AJUN ;

„   Steaua sus răsare,

Ca o taină mare!

Steaua strălucește

Și lumii vestește

Că astăzi Curata

Preanevinovata,

Fecioara Maria,

Naște pe Mesia  ”

„Astăzi s-a născut Hristos,

Mesia in chip luminos,

Lăudați și cântați,

Și vă bucurați ” !

Iar celor  care din motive doar de ei STIUTE   nu DESCHID UȘA micilor colindători în Noaptea de AJUN, le recomand  sa-si AMINTEASCA de vremea COPILARIEI cand si ei mergeau cu COLINDa iar cine nu le DESCHIDEA erau ” trecuti pe lista neagra a urii si dispretului ” !!!

Românul bun creștin , petrece noaptea de AJUN acasă  în familie ,împreună cu  părinții, fii, fiicele, nepoții și nepoatele  până noaptea târziu ascultând colinde și bucurându-se din plin de marea sărbătoare a nașterii lui IISUS HRISTOS  iar în prima zi de CRĂCIUN  pune pe masa întinsă în cea mai mare cameră din casă, tot felul de prăjituri, cozonaci,plăcinte de toate felurile, mâncăruri din carne de porc, vită, pasăre și  vânat  mai ales că le-a dus lipsa și dorul  în lungul post dinaintea CRĂCIUNULUI . Sărbătoarea continuă și chiar se amplifică căci toți cei ce poartă numele Sfântului ȘTEFAN au și-un motiv în plus de a petrece : ziua lor onomastică !

COLINDELE se aud mai ales la SATE  până la ANUL NOU  cand sunt  înlocuite  de PLUGUȘORUL  micilor  colindători  ce vestesc sosirea unui nou an :

„ Mâine anul se-nnoiește,

Plugușorul se pornește,

Și incepe a brăzda,

Pe la case a ura .

Iarna-i grea, omătu-i mare,

Semne bune anul are,

Semne bune de belșug,

Pentru brazda de sub plug ” !

Bieții colindători, copii cu sufletul  curat și inima pură, nici nu știu prin ce greutăți trec părinții lor și nici nu bănuiesc că ANUL care vine, va fi la fel de greu ca și cel care trece dacă nu cumva , chiar mai greu ( ferească DOMNUL ) !  Iar românul creștin , sărbătorește și-n noaptea de ajun de AN NOU când iarăși are pe masa-i din cea mai mare cameră din casă , cele mai alese bucate și băuturi, de la vinul autohton, țuica fiartă până la șampania cea mai bună și scumpă ce se bea cu înghițituri mici între  reprizele de pupături   și urări de LA MULȚI ANI în noaptea trecerii dintre ani la REVELIONUL  de acasă sau de aiurea. Mulți dintre români , dar mai cu seamă tinerii, cu vreo câteva zeci de minute înaintea  începerii numărării ultimelor  ZECE secunde din anul vechi se adună în centrul orașului având asupra lor pahare din plastic și sticle cu șampanie pentru a ciocni între ei la trecerea dintre ani dar și  pentru a asista la FOCUL DE ARTIFICII  organizat de primarii de toate culorile politice  cu gândul la un nou mandat.

După plugușorul cu pocnete de bici , petarde și capse pirotehnice de tot felul ce explodează  una după alta  în noaptea dintre ani, a doua zi, adică în prima zi a ANULUI NOU și ziua Sfântului VASILE, copii merg  la vecini, rude și prieteni cu SORCOVA spunând cu toții într-un glas :

„ Sorcova, vesela,

Să trăiți, să-mbătrâniți,

Ca un măr, ca un păr,

Ca un fir de trandafir.

Tare ca piatra,iute ca săgeata,

Tare ca fierul , iute ca oțelul,

La ANUL și LA MULȚI ANI ” !

Și iarăși românul are motiv de bucurie și petrecere căci chiar în prima zi a ANULUI NOU, cei care poartă numele Sfântului   VASILE , deși nu s-au trezit bine din beția dintre ani, se apucă și mai vârtos de petrecut ținând-o  tot așa până de BOBOTEAZĂ  când, alăturându-se  celor  ce poartă numele Sfântului ION , o fac  lată și-n  ziua de 7 ianuarie a noului an.

Bun creștin și furat de MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ, românul uită în luna decembrie de greutățile prin care a trecut mai  tot anul și își cheltuie ultimii bani pe mâncare, băutură și cadouri pentru cei dragi de parcă și-ar trăi ultimile zile  din viață ! Dar, așa-i românul și nu-l poți scoate din  obiceiurile și tradițiile strămoșești indiferent  de greutățile prin care trece sau cât de mare ar fi criza ce s-a abătut asupra lui .

Distinșilor mei vizitatori și comentatori, le doresc din toată inima ca

MAGIA   SĂRBĂTORILOR  DE  IARNĂ să le cuprindă  și să le  încălzească sufletul bucurându-le din plin inima !

SĂRBĂTORI FERICITE !

CRĂCIUN FERICIT !

LA MULȚI ANI !

Cu aleasă stimă și deosebit respect,

Alioșa.

109 comentarii »

 1. SĂRBĂTORI FERICITE !

  CRĂCIUN FERICIT !

  LA MULȚI ANI !

  Comentariu de bmarinescu41 — 09/12/2011 @ 5:36 pm | Răspunde

  • @ Bmarinescu41,
   Acum, când iarna miroase a CRĂCIUN , când fiorul colindelor se împletește cu clinchetul clopoțeilor din brazii ce vestesc AJUN de SĂRBĂTORI, rog să-ți rezervi câteva momente pentru a afla gândurile mele pentru tine cu ocazia SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ :
   Să ai parte de iubire , sănătate,fericire, bunătate,putere,speranță și înțelegere , să-ți petreci aceste zile de sărbători alături de cei dragi iar dacă sunt departe de tine , să-i simți sufletește lângă tine.
   Alege o stea de pe cer, fii copil încă o dată și pune-ți o dorință ; vei constata mai târziu că dorința ți se va îndeplini.
   Să vii oricând dorești în casa mea virtuală : te voi primi de fiecare dată cu drag și respect .
   Sărbători fericite !
   Crăciun fericit !
   La Mulți Ani !
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu, urări și like !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 09/12/2011 @ 6:30 pm | Răspunde

   • Mulţumesc mult dragă Alioşa.
    Eu îţi doresc ţie şi celor dragi ţie de 2 ori mai mult decât îmi doresc mie şi celor dragi mie!!!
    Să trăim elegant şi s-auzim şi de bine!

    Comentariu de bmarinescu41 — 09/12/2011 @ 7:13 pm | Răspunde

    • @ Bmarinescu41,
     Fie ca spiritul CRĂCIUNULUI să-ți împodobească viața cu cele mai frumoase și strălucitoare lucruri : lucrurile sunt pentru a fi folosite iar oamenii pentru a fi iubiți .
     Nu pierde ocazia ca în aceste zile să ierți, să iubești,să zâmbești, să accepți un compliment, să-ți asculți prietenii , să primești și să dăruiești,să fii înțelegător cu tine și cu alții,să răsfoiești albumele cu fotografii uitate printr-un colț prăfuit de servantă sau folderele cu imagini dragi ție, să-ți amintești întotdeauna că nu ești singur căci DUMNEZEU veghează asupra ta cum veghează și asupra FIULUI SĂU, IISUS HRISTOS !!!
     Spune-le celor dragi ție cât de mult îi iubești,imaginează-ți că nu ai nici o grijă,joacă-te cu nepoțeii dacă-i ai dacă nu cu primul copil ieșit în calea ta …
     Să trăim elegant și s-auzim de bine !
     Te mai aștept !
     Alioșa.

     Comentariu de Aliosa — 09/12/2011 @ 7:27 pm

 2. […] Anuntul original se afla aici : Adauga acum un anunt imobiliar gratis sau continua lectura anuntului aici “Magia SĂRBĂTORILOR de iarnă ! « Alioşa“ […]

  Pingback de Magia SĂRBĂTORILOR de iarnă ! « Alioşa | Casuta-Mea.ro — 10/12/2011 @ 3:05 am | Răspunde

 3. Luna decembrie are ceva magic in ea, pentru mine este cea mai frumoasa luna din an, din multe motive. Am vazut pozele dv., frumos colaj ati realizat. Nu am reusit sa disting cine este in acel tablou spre care aratati. Dv cand erati mai tanar?
  Mai trebuie zapada si sarbatorile pot fi intampinate cum se cuvine, miros de sarmale, colinde, prajituri, atmosfera este mereu de neuitat. Mi-au placut si unele ironii strecurate fin in text 🙂 de exemplu, primarii organizeaza focuri de artificii cu gandul la un nou mandat :))) s.a. Eu unora, intre ani, le-as dori un mandat cat mai lung…cu executare! 🙂 Ne mai auzim pana la Craciun! Cu respect, Adrian

  Comentariu de buceginatura2000 — 10/12/2011 @ 6:56 am | Răspunde

  • @ Adrian,
   Bună dimineața prietene !
   Și pentru mine luna DECEMBRIE are ceva magic în ea !
   Acest minunat sentiment s-a cuibărit în sufletul și-n inima mea încă din clipa când am început să pricep sensul cuvintelor și bunătatea părinților mei care, deși trăiau vremuri grele și aveau tot felul de necazuri generate de ÎNCĂPĂȚÂNAREA și REZISTENȚA lor de a se ÎNSCRIE ÎN COLECTIV ( C.A.P.), de sistemul autoritar al lui GHEORGHE GHEORGHIU DEJ împins de la spate de CIZMA SOVIETICĂ a lui STALIN și de ACTIVIȘTII PCR în raglane negre și pistoale bine mascate la brâu ce-i amenințau permanent să semneze acea blestemată de CERERE de acceptare a cedării pământului, pădurii, viei, livezii și utilajelor agricole spre folosința TUTUROR, adică a puturoșilor și oportuniștilor vremii, NE OFEREAU MICI CADOURI făcute de ei, cu materia primă ce se găsea în ograda și casa noastră căci BANII se duceau pe TAXELE și IMPOZITELE exagerate puse de stat pentru a-i CONSTRÂNGE să renunțe la PĂMÂNT și să-l cedeze STATULUI !!!
   Doamne, DUMNEZEULE! Deși am peste 60 de ani, mi se pare că am vreo 2-3 sau 5 ca să nu dau apă la moară bârfitorilor mei,căci, VREMURILE de azi SE ASEAMĂNĂ izbitor de bine ca acelea despre care vorbesc acum ………………..
   Și acum „ sistemul ticăloșit” postdecembrist împins de la spate de OPORTUNIȘTII, PROFITORII și SECURIȘTII aceleiași „ gândiri sovietice ” ( altă Mărie , cu aceeași pălărie…. ) face presiuni asupra țăranului prin taxele și impozitele impuse ca să renunțe la PĂMÂNTUL retrocedat după 1989 .
   Din păcate, din NENOROCIRE, dacă DEJ voia PĂMÂNTUL pentru munca în COLECTIV , cei de acum îl vor pentru a fi VÂNDUT pe mai nimic străinilor de neam și ȚARĂ ! Ca să nu mai lungesc vorba, DECEMBRIE este pentru mine cea mai frumoasă LUNĂ din an indiferent de-i ZĂPADĂ sau NU iar AMINTIRILE mele din copilărie când mergeam cu COLINDA de AJUN, STEAUA, PLUGUȘORUL sau SORCOVA sunt vii , nealterate iar melodiile și cuvintele nu vor fi uitate decât atunci când mintea va înceta definitiv să mai lucreze …..
   Mă bucur că ai urmărit întreg colajul de fotografii!
   În acel TABLOU spre care arăt cu mâna, sunt EU dar, nu când eram tânăr ci, după trecerea în rezervă ( ieșirea la pensie ) !
   Sper și eu din toată inima ca în noaptea de AJUN când ușa casei îmi va fi deschisă permanent pentru micii COLINDĂTORI, să avem și ZĂPADĂ ….căci, altfel alunecă Moș CRĂCIUN cu SANIA și altfel se deplasează cu CĂRUȚA trasă de frumoșii CERBI din LAPONIA !!!
   Mă bucur că sesizezi și micile ironii ( trimiteri mai cu perdea ) ! Asta îmi demonstrează că ești un CITITOR care se respectă și citește nu numai articolul de fond ci și comentariile și-și face o impresie cât mai reală asupra subiectului dezbătut . Scuzată-mi fie lipsa de modestie, și eu procedez la fel nu numai cu tine și cu toți prietenii ( atâția cât mi-au mai rămas după DIVERSIUNEA reușită a uni NIMENI….de a-mi intoxica cu minciuni prietenii din blogroll ) pe care îi onorez cu vizita pe blogul lor.
   Cât privește urarea adresată ție PRIMARILOR, te rog să mă crezi că , unora , și eu le-aș dori un MANDAT cât mai lung cu EXECUTARE, nu cu SUSPENDARE !
   Certamente ne vom mai auzi până la CRĂCIUN căci, de dragul lunii DECEMBRIE care-i pentru mine CEA MAI FRUMOASĂ lună a anului, NU VOI MAI POSTA alt articol .
   Te aștept mereu cu drag și cu ușa deschisă permanent !
   De Moș CRĂCIUN mi-aș dori din partea ta un VIDEOCLIP cu COLINDELE noastre românești postat chiar aici, la acest post drag mie !
   Cu prietenie și respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 10/12/2011 @ 9:17 am | Răspunde

   • Să nu vă lăsaţi amintile să moară; recuperaţi-vi-le, precum faceţi…astfel veţi simţi că aţi plecat în căutatarea unui timp nicicând plecat, păstrător de-acum al lui.

    Comentariu de Camelia — 15/12/2011 @ 3:22 pm | Răspunde

    • @ Camelia,
     Bine ai revenit în modesta mea casă virtuală !
     Mulțumesc din suflet pentru îndemnul sincer pornit din sufletul tău nepereche ! A-mi lăsa amintirile să moară înseamnă a muri eu însumi , încet dar sigur !
     Nu, nu le voi lăsa să moară ci, dimpotrivă : le voi ține mereu treze,căci, ele, amintirile fac parte din viața mea cu bune și cu rele !
     Ele, amintirile îmi amintesc că exist, că sunt viu ; îmi țin de mîncare și sete , fără ele viața mea ar fi pustie, fără sarea și piperul ce dă culoare vieții și sensului de a trăi.Recuperându-le pe cele uitate din varii motive , dau sens vieții pe pământul acesta românesc, odată roditor și plin de speranțe, acum pârjolit de lăcomia unora ce nu se mai satură și care vor să ne omoare și amintirile…
     Îți mulțumesc suflet curat pentru generozitatea gândirii tale !
     Astăzi 15 decembrie 2011 pentru mine a fost o zi specială iar tu mi-ai făcut și o seară minunată !
     Cu toată simpatia,
     Alioșa.

     Comentariu de Aliosa — 15/12/2011 @ 6:32 pm

 4. @ ALL !!!
  De la domnul CRIȘAN CARPEN am primit prin mail acest comentariu ce-l voi posta mai jos .
  Din motive independente de domnia sa, nu a reușit să-l posteze direct.
  Respectul meu pentru domnia sa este atât de mare încât mi-am permis să-i postez comentariul aici unde-i este de fapt locul.
  Explicația este dată pentru cei care s-ar întreba ceva și nu ar găsi răspunsul. Asta, ca să știe toată lumea că, mai am prieteni mulți în blogosfera ce este în pericol de a fi invadată de indivizi fără scrupule care, sub masca anonimatului și-a falsei identități, „ mușcă adânc și fug ca lașii ” !!!
  Cu respect pentru cei respectuoși !
  Alioșa.
  Minunata succesiunea de imagini,colinde,indemnuri,ganduri frumoase, toate izvorate dintr-un suflet generos,plin de iubire si sperante…Asa se cuvine sa intampinam momentele a caror magie tine de fiecare dintre noi…Va urez ca toate urarile facute de Domnia voastra sa vi se intoarca inzecit.De asemeni sa va continuati menirea de stimulator-purificator al constiintelor in spiritul bunelor traditii romanesti al caror constant si vajnic strajer v-ati dovedit.Din inima:La multi ani!
  Criscar50.
  P.S.!!!
  Vă mulțumesc pentru gândurile frumoase și urările făcute domnule CRISCAR50 !
  Vă mai aștept în casa mea virtuală care va fi deschisă permanent în aceasă lună magică plină de sărbători !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 10/12/2011 @ 9:47 am | Răspunde

  • Buna ziua !
   Domnule Aliosa!
   Mii de multumiri pentru deschiderea usii taramului sarbatorilor!
   Toate gandurile bune.
   Cu respect,
   Criscar50

   Comentariu de Aliosa — 10/12/2011 @ 4:08 pm | Răspunde

   • @ Criscar50,
    Nu numai că deschid ușa „ tărâmului sărbătorilor ” dar, O LAS DESCHISĂ PERMANENT pentru toată lumea ce dorește să-și imagineze că are:
    în casă un brad românesc nu de pe coclauri străine,
    un brad cu miros puternic de rășină și cetină ,
    un brad împodobit cu de toate chiar dacă buzunarele sunt goale,
    căldură în inimă și suflet deși în casă-i frig din cauza sistării energiei termice de către băieții deștepți ce nu și-au încasat factura de la lumea intenționat sărăcită pentru a fi mai ușor manipulată de politicienii corupți și dornici de a rămâne cu orice preț la putere,
    bani deși salariile au fost diminuate cu 25 %, pensiile impozitete cu 5,5 % , cele 54 de ajutoare sociale reduse la 9 ,
    în mintea ei locul de muncă asigurat când în fiecare zi se anunță noi disponibilizări,
    siguranță pe stradă și în casă când în realitate este terorizată, tîlhărită, violată și ucisă chiar și pe trecerea de pietoni fără ca cei vinovați să putrezească în pușcărie ……
    Pe această LUME și pe tine, vă rog din tot sufletul să uităm pentru o clipă de toate relele ce ni s-au întâmplat în anul ce stă să treacă și,
    să ascultăm împreună pe


    „ Deschide ușa, creștine ” ! și ,alte minunate COLINDE !!!
    Mulțumesc pentru comentariu și în mod deosebit pentru SUPERBELE IMAGINI cu IARNA pe care o iubesc atât de mult și pe care o doresc să-și intre în drepturi cât mai repede și pe frumoasele meleaguri ale PĂDURII NEBUNE !
    Sărbători fericite !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 11/12/2011 @ 11:34 am | Răspunde

  • Domnule Alioșa,
   Ma bucur nespus daca v-au placut pozele.Pe mine m-au stimulat in asemenea masura incat astazi am plecat in cautarea iernii si am gasit-o cam nehotarata in Bucegi.Am avut de toate:doua plafoane de nori(pe la 1300,respectiv 2000 m.alt.,zapada in general mica dar troienita in unele locuri,cativa fulgi de nea pe sus,cativa stropi mai pe la poale de munte,dar si soare,perspectiva deosebita spre muntii din jur,cateva intalniri cu veverite,ciripit de pasarele,o bufnita infoiata si haite de caini speriosi care au invadat muntele…V-am plictisit cu detalii nesemnificative,dar m-am intors foarte bucuros de traseul facut:Sinaia-Cota 1400-M.Furnica-Saua Calugarului-Piciorul Pietrei Arse-Stana Regala-Poiana Tapului…Va multumesc mult pt. urare si va doresc si Domniei Voastre si familiei sa va bucurati de aceeasi lumina in suflete!
   Sărbători fericite !
   Criscar50.

   Comentariu de Aliosa — 12/12/2011 @ 6:36 am | Răspunde

   • @ Domnule Criscar50,
    Nu m-ați plictisit deloc cu detalii nesemnificative ! Dimpotrivă, mi-a făcut plăcere să aflu că un pasionat de drumeție, un iubitor al muntelui de aceeași vârstă cu mine, în loc să stea în fața televizorului să vadă un FOTBAL de slabă calitate,cum RAPID BUCUREȘTI a luat bătaie de la OȚELUL GALAȚI, DINAMO BUCUREȘTI făcând egal cu ASTRA PLOIEȘTI iar STEAUA BUCUREȘTI obținând în extremis un PUNCT în fața lui CFR CLUJ dar și în fața a peste 45.000 de iubitori ai sportului-rege, a PLECAT să inspire aer curat pe un TRASEU pe care și eu mi l-aș dori să-l fac.
    Mă bucur pentru domnia voastră dar în același timp mă întreb CUM și DE CE nu v-ați întâlnit cu prietenul nostru comun, stăpânul BUCEGILOR ,
    buceginatura2000
    temerarul și peisagistul de marcă, ADRIAN …..
    Dar, la această întrebare retorică, domnia voastră nu sunteți obligat a răspunde .
    Mulțumesc și eu pentru urări dar mai ales pentru continuitatea dialogului nostru virtual chiar dacă prin via Yahoo! Mail.
    Vă doresc o săptămână numai cu realizări și bucurii pe măsură !
    Cu stimă și respect,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 12/12/2011 @ 6:50 am | Răspunde

 5. […] ce ziceţi : Alecu Racoviceanu, Alioşa Popovici, Amza Carmen,  Bogdan Marinescu, Cati Lupaşcu, Corina Creţu, Cristina Marcus,     Gondolin, […]

  Pingback de Ce se va întâmpla în Rusia? « Popateapa's Blog — 10/12/2011 @ 10:01 am | Răspunde

  • @ Popateapa,
   O societate democratică are în componenta sa politică două forțe : PUTEREA și OPOZIȚIA !
   Rolul PUTERII este de a-și exercita PUTEREA iar rolul OPOZIȚIEI este de a critica PUTEREA !
   OPOZIȚIA își manifestă „ OPOZIȚIA ” prin metodele puse la dispoziție de legile în vigoare iar PUTEREA își exercită „ PUTEREA” tot prin aceleași legi în vigoare și aprobate anterior probabil de OPOZIȚIA care era la PUTERE și aplicate ulterior de PUTEREA care-i la PUTERE ceea ce nu-i convine OPOZIȚIEI care-i în OPOZIȚIE .
   ÎNȚELEGI ?
   Iar când OPOZIȚIA pierde confruntarea cu PUTEREA, spune „ lucruri trăsnite ” iar prostimea iese în stradă ca la noi când se dă ceva de POMANĂ…..
   Ce se întâmplă în RUSIA ?
   Nimic ANORMAL !!!!!!!!!!!!!!
   ANORMAL se întâmplă în ROMÂNIA care ar trebui să ne intereseze în mod deosebit :
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/11/22/Nu-uita !
   Mulțumesc pentru pingback și te aștept pe
   https://aliosapopovici.wordpress.com/
   în casa virtuală unde miroase a cetină de brad și se aud colinde toată luna decembrie !
   Weekend plăcut !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 10/12/2011 @ 4:11 pm | Răspunde

 6. Cam devreme cu urările de Crăciun! Pe mine sărbătorile mă fac să mă simt trist. Timpul trece…..

  Comentariu de Popateapa — 11/12/2011 @ 12:55 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   DE GUSTIBUS NON DISPUTANDUM !!!
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și like !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 11/12/2011 @ 4:09 pm | Răspunde

 7. Iliescu, nemulţumit de PSD:„ Înainte câştigam singuri, acum nu mai suntem capabili ” !

  “Eu am avut răspundere politică majoră, am fost propulsat după lupta din decembrie, am participat la algerile din ’90, apoi din ’92, le-am pierdut pe cele din ’96 şi am revenit în forţă în anul 2000, deci din 4 campanii electorale am pierdut una. O confruntare în ’96, restul am câştigat. Din păcate, de atunci partidul nostru nu ştie să mai câştige. Acum am făcut o alinaţă cu PNL-ul şi e bine. Înainte câştigam singuri. Acum nu mai suntem capabili. Problema e cum să facem în alianţa cu liberalii să câştigăm”, spune Ion Iliescu.

  Declaraţiile au fost făcute la o întâlnire cu social-democraţii din Sectorul 1 al Capitalei.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/iliescu-nemultumit-de-psd-inainte-castigam-singuri-acum-nu-mai-suntem-capabili-video_893853.html#ixzz1gDf2HWkn

  Pingback de Domnule Ion Iliescu, mă bucur că îmi daţi dreptate. « Popateapa's Blog — 11/12/2011 @ 1:55 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Acum , când iarna miroase a CRĂCIUN ,iar fuiorul colindelor se împletește cu clinchetul clopoțeilor din brazii ce vestesc AJUN de SĂRBĂTORI,
   mi-am permis să fac o binemeritată pauză, să nu mai comentez nici pro , nici contra, să nu mă mai contrazic cu nimeni pentru unul sau altul dintre politicienii care, atunci când este la PUTERE ridică-n slăvi PUTEREA iar când este în OPOZIȚIE, critică vehement PUTEREA și-și dojenește discipolii că au pierdut PUTEREA și stau în OPOZIȚIE cu OPOZIȚIA !!!
   Mulțumesc pentru îndemnul de a citi dar, „ realitatea.net ” nu mă atrage !
   Fiecare face și gândește cum vrea !
   Sărbători fericite !
   Te mai aștept căcu ușa casei mele este permanent deschisă toată luna decembrie și pregătită să primească pe toți vizitatorii și comentatorii cu pâine și sare cum face românul primitor și gospodar.
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 11/12/2011 @ 4:37 pm | Răspunde

 8. […] Principiile de bază, enunţate mai sus mi se par bune, aşa cum sunt ele expuse în acest fragment.  Dar noua turnură care o ia această Uniune,  prin intenţia de a crea Statele Unite ale Europei mi se pare primejdioasă. În primul rând este vorba de suveranitatea limitată , la care se face vorbire în cadrul noului proiect. – Bugetele trebuie să fie echilibrate sau pe excedent, prevedere care va fi considerată respectată dacă deficitul structural anual nu va depăşi 0,5% din Produsul Intern Brut (PIB) nominal. […]

  Pingback de Doamne în ce rahat ne-ai mai băgat Traiane!! Acordul de integrare fiscală! « Popateapa's Blog — 11/12/2011 @ 4:41 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Dacă îți spun că sunt de acord cu TITLUL din pingback, am spus TOTUL !
   Felicitări pentru perseverența de a fi la curent și de a-i informa și pe cei care, poate, din scârbă, nu mai vor să fie la curent cu politica lui Băsescu.
   Dar, QUI PRODEST ?
   Marinarul face tot ce vrea mușchii lui de marinar !
   Mulțumesc pentru pingback !
   O seară frumoasă !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 11/12/2011 @ 5:01 pm | Răspunde

 9. @ ALL !!!
  Ca să ne distrăm nițel,
  Înainte ca să mor,
  Vă postez din Păstorel
  Versuri pline de umor !
  Alioșa.

  Ce scrie pe crucea lui Pastorel:

  Aici doarme Pastorel,
  Baiat bun si suflet fin,
  Daca treceti pe la el,
  Nu-l treziti, ca cere vin!

  Si alta scrisa cand era internat cu probleme de plamani, in Dealul
  Filaretului, la un sanatoriu situat pe Soseaua Viilor (in Bucuresti).
  Cica asta a fost ultima lui epigrama, a murit dupa cateva zile:

  Culmea ironiilor
  Si rasul copiilor
  Sa pun punct betiilor
  Pe Soseaua Viilor !

  La venirea rusilor:

  Pe drumeagul din catun
  Venea ieri un rus si-un tun;
  Tunul rus
  Si rusul tun!

  Armistitiul ne-a impus
  Sa dam boii pentru rus!
  Ca sa completam noi doza,
  L-am trimis pe Petru Groza!

  Comunistii isi maresc randurile cu o parte din legionari:

  Capitane,
  Nu fi trist!
  Garda merge inainte
  Prin partidul comunist!

  Din Banat pana la Iasi
  Se resimte lipsa sarii,
  Fiindca cei mai multi ocnasi
  Au ajuns la carma tarii.

  Catren omagial catre Caragiale:

  Cu greu imi vine sa astern,
  Un adevar ce nu-l suport,
  Ca tocmai tu sa fii cel mort
  Si Catavencu cel etern….

  La Pelisor, palat transformat de regimul comunist in casa de creatie:

  Voi, creatori ai artei pure,
  Ce stati acuma la padure,
  Sa fiti atenti cand va plimbati
  Sa nu calcati in …. ce creati !

  Guvernul Groza:

  In guvernul Groza, cel de concentrare,
  S-au primit trei membri, pentru completare,
  Insa ca sa fie cabinet etern,
  Imi bag si eu membrul… in acest guvern!

  ZECE MEMBRI DE PARTID

  Zece membri de partid
  Visau viata noua
  Unul a vorbit in vis,
  Si-au ramas doar noua.

  Noua membri de partid
  De marxism s-au copt!
  Unul s-a rascopt din ei,
  Si-au ramas doar opt!

  Opt membri de partid
  Au trecut la fapte …
  Unul a trecut la Tito!
  Si-au ramas doar sapte!

  Sapte membri de partid
  Fac afaceri grase,
  Unul a intrat la zdup
  Si-au ramas doar sase!

  Sase membri de partid
  Au strigat lozinci,
  Unul a strigat gresit
  Si-au ramas doar cinci!

  Cinci membri de partid
  Cand au fost la teatru,
  Unul n-a aplaudat
  Si-au ramas doar patru!

  Patru membri de partid
  Si cam toti evrei,
  Unul a plecat in Eretz
  Si-au ramas doar trei!

  Trei membri de partid
  Vorbeau de razboi!
  Unul a vorbit cam mult,
  Si-au ramas doar doi!

  Doi membri de partid
  Mandri ca paunul.
  Unul a innebunit,
  Si-a ramas doar unul!

  Un membru de partid,
  Cel mai lamurit.
  A plecat cu Onete-ul
  Si n-a mai venit!

  ZERO membri de partid,
  Lupta pentru pace.
  Ca partidul nostru drag
  Stie el ce face!

  Mircea Ionescu-Quintus:

  Sa-nchinam paharul
  Pentru Pastorel:
  N-a fost nici Cotnarul
  Mai spumos ca el.

  Steaua:

  Cate stele sunt pe cer
  Toate pan’ la ziua pier.
  Numai una, ca o proasta,
  Sade pe uzina noastra…

  Cine-i mare, da din mana si-are 4 la romana?
  Cine-i la academie si-are 4 la chimie?
  Cine-n tara este tare si-are 4 la purtare?
  Toate trei de le ghicesti, 20 de ani primesti.

  RECLAMA:

  Imi spunea un betivan,
  Rezemat contra perete:
  Fetele din Popa Nan
  E frumoase, dar nu-i fete!

  La restaurantul Uniunii Scriitorilor:

  Beau baietii, harnici,
  De cu seara-n zori,
  Unii sunt paharnici,
  Altii… turnatori!

  GEOMETRIE BAHICֳ de Pastorel Teodoreanu

  Hranit mai mult cu lapte si iaurt,
  Un grec vazu cu mintea-i inteleapta
  Ca intre doua puncte, cel mai scurt
  Din drumuri, cu putinta, e o dreapta.

  Dar axiomul devenit banal
  Si insusit de vremile-aceste
  A fost atunci precum va fi si este
  Valabil doar pe-un plan orizontal.

  Si daca vrei sa tragi invatatura,
  Un plan orizontal, cand te gandesti,
  Constati ca nu exista in natura
  Ci exclusiv in mintile grecesti.

  Iar cand in loc de lapte, bei „Madera „,
  Aceasta socoteala te conturba
  Caci tu nu uiti ca ai baut pe-o sfera
  Pe care dreapta lui devine curba.

  Si-n cap cu dreapta grecului defunct
  Pana ce vreun ‘nalt areopag
  O va fi pus definitiv la punct
  Pornesti spre domiciliu in zigzag.

  Prin anii ’30 Veronica Porumbacu a scris niste versuri
  de adanca simtire si vibratie de genul:

  ” O, Europa, te simt in mine
  Te simt vibrגnd adanc..”

  A doua zi Pastorel :

  „Mult stimata Veronica,
  Eu credeam c-o ai mai mica!
  Dar marturisirea-ti clara
  Din ‘Gazeta literara’
  Dovedeste elocvent
  Ca in …chestia matale…
  De-adancimi fenomenale
  Intra-ntregul continent!”

  Dupa prima vizita a lui Petru Groza in URSS, Pastorel a
  scris:

  Din Galati la Port Arthur
  Petru Groza, in carlinga,
  N-a vazut atata cur
  Cat ar fi putut sa linga.

  Iata, totusi, una care v-a scapat:

  Caligula Imperator
  A facut din cal – senator,
  Petru Groza – mai sinistru
  A facut din bou – ministru.
  @
  Sursa : Yahoo ! Mail,
  comandor RUSU COSTEL.

  Tu, dragă cititorule, ce spui ?
  Nu-i așa că „ e bune ” ???
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 11/12/2011 @ 7:32 pm | Răspunde

 10. Usa era deschisa…. am intrat…
  Imi place atmosfera de aici , deja pluteste in jur magia sarbatorilor.
  Las in urma mea un gand de iarna …

  Comentariu de Samsara — 12/12/2011 @ 8:50 pm | Răspunde

  • @ Samsara,
   Bine ai revenit în casa mea virtuală !
   Ușa va fi larg deschisă pentru toți vizitatorii , comentatorii și colindătorii toată luna DECEMBRIE !
   De data aceasta, ai revenit ca o REGINĂ încărcată cu gânduri frumoase în prag de sărbători și cu un DAR pe măsura așteptărilor mele !!!
   Îți mulțumesc din suflet pentru VIDEOCLIPUL postat !
   E primul DAR ce sporește și mai mult MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ cuprinsă de febra CADOURILOR aduse de Moș CRĂCIUN ce deja a plecat cu sania la drum de-acolo, din NORDUL îndepărtat, din LAPONIA necunoscută încă mie.
   Îmi plac COLINDELE în general iar ale lui ȘTEFAN HRUȘCĂ în special !
   În modesta mea colecție de CD-uri cu colinde el ocupă un loc de frunte .
   BUCURIA mea ar fi ÎNMIITĂ dacă tu, o cunoscătoare și iubitoare a muntelui și-a naturii în general, MI-AI DESCRIE SUPERBELE IMAGINI din videoclipul postat .
   Dacă ferească DUMNEZEU
   De CRĂCIUN nu va ninge,
   Voi revedea videoclipul tău,
   Iar dorul de zăpadă se va stinge
   Și inima-mi bătrână va exalta din nou .
   Cu voia ta, voi trece și eu pe la tine,
   Să-ți postez la rându-mi un videoclip
   De cel ce pentru mine a fost și este,
   În COLINDE cel mai sus din top .
   Dă-mi voie să-ți urez de-acum,
   Ca visele să ți se împlinească
   În anul ce-i deja pe drum
   Spre noi să poposească !
   Sărbători fericite !
   Crăciun minunat !
   La mulți ani !
   Mulțumesc din suflet pentru GÂND FRUMOS DE IARNĂ, comentariu și like !
   Cu stimă și respect,
   Alioșa.

   .

   Comentariu de Aliosa — 13/12/2011 @ 8:34 am | Răspunde

 11. Asumare.
  Buna seara,
  D-le Aliosa!
  Imi asum neintalnirea cu Adrian,iar explicatia( pe care ati gasit-o si Domnia voastra pe postul cu Imagini,si Motanul din Bucegi) nu ma absolva de vina.Sper ca data viitoare sa reusim sa urcam impreuna.Din pacate ajung destul de rar la munte,cel mult o data pe luna,dar asta face dorinta mai puternica.Poate reusim intre noi,contingentul’50 ,sa ne vedem pe munte,sau poate asa cum i-am propus lui Adrian,vizitatorii blog-ului sau.
  Cu respect,Crisan

  Comentariu de Aliosa — 13/12/2011 @ 7:50 am | Răspunde

  • @ Criscar50,
   Bună dimineața !
   Gând la gând cu bucurie !!!
   @
   În timp ce-mi sorbeam cafeaua aburindă,
   În dormitorul cu balcon spre strada principală,
   Începuse-așa să mă cuprindă,
   Un gând frumos spre-o hotărâre crucială.
   Visam cu ochii larg deschiși
   Spre MUNTELE drag ție,
   Pe care-l văd mereu cu ochii-nchiși,
   În visele-mi de drumeție .
   Și, chiar mai înainte de-ați citi
   Minunatu-ți gând de întâlnire,
   M-am hotărât a-ți povesti
   C-am luat deja o hotărâre .
   În primăvară eu am stabilit
   Cu ADRIAN prietenul nostru comun,
   Să ne-ntâlnim la CANTONUL părăsit,
   Să-l renovăm,să-l facem bun
   De popas în caz de forță majoră
   Pentru temerarii muntelui străbun,
   Ce vor să fac-o pauză de-o oră.
   Așa că, eu sunt întrutotul de-acord
   Cu tot ce ai propus mai sus
   Să ne-ntâlnim acolo-n nord,
   La CANTON să bem un URSUS !
   Mulțumesc pentru vizită și mai ales pentru gândul frumos de a ne întâlni în munții atât de dragi nouă !
   Din motive de sănătate, IARNA nu mai am curaj să plec la drum pe munte dar PRIMĂVARA-VARA-TOAMNA ,, daaaaaaaaaa !!!
   O săptămână mununată !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 13/12/2011 @ 7:57 am | Răspunde

 12. @ ALL !!!
  OOOO, CE VESTE M I N U N A T Ă !!!
  Acum în prag de sărbători
  Pentru pensionarii din ARMATĂ
  Toată VIAȚA, luptători !
  @
  „ Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
  Biroul de Informare şi Relaţii Publice
  C O M U N I C A T
  În şedinţa din 12 decembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit în fiecare dintre cauze, a soluţionat un număr de 2 recursuri în interesul legii, fiind pronunţate următoarele soluţii:
  Decizia nr.28 în dosarul nr. 27/2011.
  Respinge, recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea interpretării şi aplicării unitare a dispoziţiilor art. 3201 alin.1 şi 7 din Codul de procedură penală, cu privire la momentul procesual până la care sunt aplicabile prevederile referitoare la procedura de judecată simplificată.
  Obligatorie, potrivit art.4145 alin.4 din Codul de procedură penală.
  Pronunţată, în şedinţă publică, azi 12 decembrie 2011.
  Decizia nr.29 în dosarul nr. 29/2011.
  Respinge recursurile în interesul legii declarate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Colegiile de conducere ale Curţilor de Apel Braşov, Cluj, Craiova şi Galaţi privind aplicarea dispoziţiilor Legii nr.119/2010, raportat la art. 20 alin. (2) din Constituţie, art. 1 din Protocolul nr.1 adiţional la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi art. 14 din Convenţie, referitor la recalcularea pensiilor prevăzute de art.1 din lege.
  Obligatorie, potrivit art.3307 alin.4 din Codul de procedură civilă.
  Pronunţată, în şedinţă publică, azi 12 decembrie 2011.
  După redactarea considerentelor şi semnarea deciziilor, acestea se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
  Purtător de cuvânt al
  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
  judecător Georgeta Barbălată ” .

  Sursa : Yahoo ! Mail de la un prieten sindicalist …..

  Mulțumesc prietene pentru VESTEA MINUNATĂ ADUSĂ !!!!
  DOAMNE AJUTĂ !
  Pe 15 decembrie , știi tu unde, te cinstesc cu o CAFEA mare ÎMBUNĂTĂȚITĂ !!!
  Sărbători fericite !
  Crăciun fericit !!
  La mulți ani !!!
  Am onoarea să te salut ,
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 13/12/2011 @ 10:12 am | Răspunde

 13. […] and buy you! Veniţi şi voi de cumpăraţi: Alioşa Popovici, Amza Carmen, Bogdan Marinescu, Cati Lupaşcu, Patarnoiu Dana, Fragmentarium, Theodora Marinescu, […]

  Pingback de “8 Tips On How To Buy A Printer!” Enrich yourself using CISS products, listening to their advice « Popateapa's Blog — 13/12/2011 @ 11:00 am | Răspunde

  • @ Popateapa,
   De venit eu aș veni
   C-așa-i bunul obicei
   Să răspunzi politicos
   C-un gând sincer și frumos
   Celui ce te vizitează
   Și comenzi lansează
   Ca să cumpărăm
   Să ne lăudăm
   Că avem de toate
   Inclusiv bucate
   Acum de sărbători
   Cu ger de-ți dă fiori
   Și cu colindători
   De seară până-n zori .
   Dar, cum limba n-o-nțeleg
   Eu nu am cum să merg
   La locul indicat
   Și bun de cumpărat !
   Mulțumesc pentru pingback !
   Sărbători fericite !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 13/12/2011 @ 11:32 am | Răspunde

 14. @ ALL !!!
  Aho, aho, stimați vizitatori
  Acum în prag de sărbători
  Lăsați grijile să piară
  Ofurile să dispară
  Bucuriile să vină
  În casa plină de lumină
  Și cu drag să vă iubiți,
  BANCURI multe să citiți :

  Un sofer intra-ntr-un atelier auto impingandu-si masina cu ultima suflare. El ii spune mecanicului: Nu stiu de ce naiba nu mai porneste… Nu cred ca e din cauza bujiilor ca doar le-am scos ieri…

  ***- Sotul dvs. este intr-o stare depresiva grava si de aceea are nevoie de multa liniste.
  – D-le doctor , asta-i spun si eu de mii de ori pe zi.

  ***-Mama, stii cata pasta de dinti se afla intr-un tub?
  – Cata puisor?
  – De la un capat de canapea pana la celalalt capat si inapoi.

  ***O tanara explica instantei cum s-au petrecut lucrurile:
  – Domnule judecator , sa vedeti, m-a legat la ochi, pe urma mi-a legat mainile. Atunci… eu imediat am desfacut picioarele ca sa nu mi le lege si pe alea…

  ***El: Nevasta, mi-e foame!!!
  Ea: Fierbe-ti si tu un ou…
  El: Fierbe-ti tu o tâta, nesimtito!!!

  ***- Am cumparat sotiei mele pentru ziua ei de nastere un lant.
  – Bine ai facut, prietene, si eu abia o tin pe a mea.

  ***Politistul catre sofer:
  -Suflati!
  Soferul: Nuuuuuu sufluuu…!
  Politistul: Suflati, ca daca nu suflati, suflu eu si iese 2,5….

  ***Lui Mendeleev i-a luat mult timp pentru a-i demonstra sotiei, ca pe primul loc este hidrogenul si nicidecum sotia cu copiii.

  ***Fiul, 18 ani, catre tatal sau:
  – Vrei sa-ti povestesc cum a fost prima mea cursa cu automobilul, sau astepti pana maine , cand apar ziarele?

  ***- Mamiii, Bula m-a stropit in baie…
  – Stropeste-l si tu..
  – Nu pot, ca sunt fetita…
  @
  Ei, ce ziceți, v-au plăcut
  BANCURILE de mai sus ?
  SĂRBĂTORI FERICITE !
  Cu drag,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 13/12/2011 @ 5:58 pm | Răspunde

 15. @ ALL !!!
  De spuneți că nu v-au plăcut
  BANCURILE de mai sus
  Eu sunt surprins neplăcut
  Și nu mai am nimic de spus.
  Iar ca să vă simțiți cât mai bine în casa mea mereu deschisă acum de SĂRBĂTORI,
  o să postez poezia

  VERIȘOARA
  de ION PRIBEAGU :

  Prin anul noua sute noua
  Nu mai eram un oarecare,
  Veneam la clubul „Lumea Noua”
  Si alte cercuri literare.

  Il cunoscusem pe Garleanu,
  Pe Cincinat, pe Eftimiu
  Si-a aparut, de Minulescu,
  „Romante pentru mai tarziu”.

  Visam sa cuceresc o lume,
  Sa schimb humorului tiparul,
  Ca publicasem niste versuri
  Intr-un saptamanal. „Tantarul”.

  Vazand directorul revistei
  Ca am talent de pamfletar,
  Fara sa steie mult pe ganduri
  M-a angajat ca secretar.

  Redactia era in centru;
  O camera unde-ncapea
  Biroul, scaune, dulapul,
  Maculaturi si-o canapea.

  De joi, cand aparea revista
  Si pana lunea care vine
  Redactia era inchisa
  Si cheile erau la mine.

  Directorul, un om politic,
  Cu redingota si cu cioc,
  Venea in timpul saptamanii,
  Insa duminica de loc.

  Asa ca tanar, cu sperante,
  Plutind in sferele senine,
  Mi-nchipuiam ca-n toata tara
  Nu-i altul mai grozav ca mine!

  Si intr-o sambata, pe seara,
  Plimbandu-mi visul pe Lipscani,
  M-am cunoscut cu o fetita
  Cam de vreo douazeci de ani

  De parca Dumnezeu din ceruri
  Vrand dorurile a-mi infrana,
  O nimfa mi-a trimis in cale
  Si mi-a soptit: – Ionica, na!

  Nici nu-mi mai incapeam in piele
  De-acest potop de fericiri,
  C-avea cosita in inele
  Si-n san, ascunsi, doi trandafiri,

  Gurita rosie si mica
  Si ochii negri, plini de foc,
  Ca tot privindu-i mi-era frica
  Sa nu pleznesc de-atat noroc!

  Ne-am dus la cinema, la „Clasic”.
  Un film cu Eva si Adam.
  O vorba n-am scos pe-ntuneric,
  Ca doar prin maini ne-ntelegeam.

  Tarziu, cam dupa miezul noptii,
  Ca-un autentic amorez,
  Am invitat-o ca sa vada
  Redactia unde lucrez.

  In camera, printre saruturi,
  Inghirlandate in rondele
  Am proclamat-o-ntr-o poema
  Printesa visurilor mele!

  Si dimineata, pe la zece,
  Cand vream sa-i mai dedic o strofa,
  Deodata, a batut in usa
  Directorul! O catastrofa!

  In clipe de-astea, turbulente,
  Tu nu stii singur ce sa faci:
  S-ascunzi dupa birou fetita,
  Sau cat mai grabnic sa te-mbraci

  Si s-a-ntamplat cum se intampla
  Cand n-ai un pic de prevedere :
  Eu, numa-n pantalon si guler,
  Si ea cu nudul la vedere!

  Directorul, galant din fire,
  Privind-o a soptit:- Scuzati!
  Iar eu am spus: – Mi-e verisoara,
  Venit-aseara din Galati!

  A scotocit printre sertare,
  A scos grabit un manuscris,
  Si cand fu gata de plecare,
  M-a tras de-o parte si mi-a zis:

  – Sa nu fii suparat, Ionica,
  Insa as vrea sa-ti spun ceva:
  Acum trei luni, fetita asta,
  A fost si verisoara mea!…”

  Nici poezia nu v-a plăcut ?
  Dacă DA ,lăsați un mic comentariu ; dacă NU , facă-se voia domniilor voastre .
  CRĂCIUN FERICIT !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 13/12/2011 @ 6:19 pm | Răspunde

 16. @ Criscar50,
  Bună seara !
  Mulțumesc pentru LIKE !
  Am dat click la LIKE pe gravatar-ul postat ce-ascunde în el un suflet de om generos și plin de credință și ,am aflat cine-i expeditorul .
  Asta înseamnă că ți-a plăcut și articolul de fond, și slideshow-ul postat, și BANCURILE dar și POEZIA !
  Te aștept cu drag în casa mea virtuală unde poți da CLICK pe COLINDELE DORITE postate cu generozitate de SAMSARA .
  SĂRBĂTORI FERICITE !
  Cu prietenie,
  Alex50.

  Comentariu de Aliosa — 13/12/2011 @ 7:15 pm | Răspunde

  • @ Domnule Alioșa,
   Cafeaua de dimineata…

   …abia acum descoperita…Multumesc pt. materializarea in versuri a gandurilor de comuniune sufleteasca pe cararile muntilor.
   In ce priveste renovarea Cantonului,asa cum reiese din blog-ul prietenului Adrian,suntem multi cei care am vrea sa punem umarul ;asteptam semnalul!///
   Am ascultat cu bucurie cantecele postate de D-na Samsara;in felul asta atmosfera sarbatoreasca s-a implinit ! Seara placuta si noapte linistita!
   Criscar50.

   Comentariu de Aliosa — 14/12/2011 @ 8:19 am | Răspunde

   • @ Domnule Alioșa,

    Polul Sud, 100 de ani

    Cu prilejul aniversarii reusitei lui Amundsen(nu stiu sigur daca asa se scrie) o echipa formata din doi romani si un urmas al pionierului in varsta de 75 ani,infruntand furtuni de zapada si geruri de pana la -35 gr.C,au reusit sa ajunga pe schiuri la P.Sud!
    Ar fi un motiv de mandrie!
    Eu plec la lucru,dar va rog pe Domnia voastra,poate reusiti sa verificati stirea si daca o considerati interesanta sa o postati.
    Nici buna dimineata nu am spus de bucuros ce am fost auzind vestea la Antena 3!!!
    Va doresc o zi minunata,cu respect,
    Criscar”50.

    Comentariu de Aliosa — 14/12/2011 @ 8:43 am | Răspunde

 17. @ Criscar50,
  Bună dimineața !
  Aflasem ȘTIREA dar nu mă gândeam s-o postez !
  La rugămintea ta prieten al meu și-al muntelui plin de zăpadă. am postat-o așa cum mi-ai trimis-o și-apoi, am umblat pe net după detalii.
  Ce-ar mai fi de adăugat ?
  Faptul că pe 29 nov.a.c. doi români iubitori de drumeții dar și dornici de a le rămâne NUMELE în ISTORIE, milionarul ROMEO DUNCA și alpinistul CORNEL ( COCO ) GĂLESCU ambii din județul TIMIȘ, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la atingerea POLULUI SUD de către exploratorul norvegian al zonelor polare, ROALD AMUNDSEN ( ai scris corect sus ),au plecat la drum pe urmele primului om ca să ajungă acolo, la ceas aniversar. Deși au întâmpinat mari greutăți pe drum ( le-a fost confiscată până și mâncarea românească …..), dând dovadă de bărbăție dar și altruism ( R.Dunca i-a cărat SANIA unui coechipier străin ,în vârstă de 75 de ani ce avea oarece probleme și voia să renunțe….. Interesant de reținut este faptul că acel bătrân avea cu el ceasul pe care BUNICUL său îl purtase cu 100 de ani în urmă când a făcut parte din echipa lui Amundsen ………) cei doi au ajuns marți seara la destinația finală arborând cu mândrie și înalt patriotism ( ce binne-ar fi să fie cât mai mulți ca ei …
  DRAPELUL NAȚIONAL al ROMÂNIEI ce va flutura alături de drapelele naționale ale participanților la marea aniversare.
  Bravii noștri români se vor întoarce acasă pe 24 decembrie , adică chiar în AJUN de CRĂCIUN iar eu îi voi primi în casa-mi virtuală cu țuică fiartă, mâncăruri alese și frumoase colinde .
  Mi-a făcut plăcere să-ți îndeplinesc dorința .
  Nu ezita nici o clipă să mă contactezi de vei găsi ceva interesant de adus la cunoștință prin intermediul blogului meu, distinșilor mei vizitatori .
  O zi bună !
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 14/12/2011 @ 9:34 am | Răspunde

 18. […] ceva scris sub un filmuleţ   din care nu se înţelege nimic, difuzat de Realitatea WebTV » […]

  Pingback de Dec dragul nu ştiu a ce , “Realtatea Web” transmite ştiri neprofesional. « Popateapa's Blog — 14/12/2011 @ 7:50 pm | Răspunde

 19. @ ALL !!!
  Invit pe toți vizitatorii care ajung pe modestul meu blog să dea click pe link-ul de mai jos pentru
  a asculta COLINDE tulburător de mișcătoare .

  AVE!


  Audiție plăcută !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/12/2011 @ 12:42 am | Răspunde

 20. Bunule domn cu suflet curat, cred că pentru domnia voastră, ca şi pentru mine, Crăciunul este Creaţie din Nou, deoarece ne recrează…de vrem, de mai putem, de mai înţelegem această taină, într-o lume din ce în ce mai plină de neguri.
  Gândurile mele pentru Sfânta Noapte, cea a naşterii lui Isus, ar avea forma unei mandale; cu un centru sacru, având înlăuntru-i clipa de acum, fiecare acum al propriului univers lăuntric ce ar intersecta patru linii, simbolizând spiritele apei, ale pământului, ale aerului şi cele ale focului, fiecare îndreptate către un punct cardinal, semnificând ADEVĂRURILE fiinţei; ale DEVENIRII noastre.

  Fie-vă acea Noapte, cea aşteptată cu evlavie în suflet, magică! Şi toate clipele ce îi vor fi după, unele ale trăirilor pline de semnificanţă.

  Comentariu de Camelia — 15/12/2011 @ 3:18 pm | Răspunde

  • @ Camelia,
   Bună seara !
   Pentru mine CRĂCIUNUL este cea mai frumoasă sărbătoare a anului !
   Pregătirile pentru întâmpinarea CRĂCIUNULUI încep de fapt chiar după SFÂNTUL NICOLAE și se amplifică pe măsura apropierii serii magice de AJUN când, BRADUL este deja instalat, împodobit cu de toate , cadourile pentru cei dragi frumos aranjate la baza lui, ușa mereu deschisă pentru a primi vestitorii Nașterii lui IISUS HRISTOS și se continuă cu întrunirea de FAMILIE în chiar ziua sfântă de CRĂCIUN .
   În Noaptea Sfântă de AJUN, casa mea miroase a cetină de brad iar colindele îndrăgite se întrerup doar când la ușă vin colindătorii .
   Mulțumesc din inimă pentru frumoasele gânduri, pentru videoclipul postat, pentru like și caldele urări !
   Dă-mi voie ca și de aici, din casa mea unde-i mereu cald și bine, să-ți urez ca lumina sfântă din Noaptea de AJUN să îți vegheze sufletul ,să-ți deschidă larg porțile inimii către marea TAINĂ a Nașterii lui IISUS HRISTOS,să-ți aducă pace, liniște, sănătate,dragostea celor dragi ție iar MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ să te stăpânească și bucure permanent !
   Sărbători fericite !
   Crăciun minunat !
   La mulți ani !
   Cu toată stima și prețuirea ,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 15/12/2011 @ 7:09 pm | Răspunde

   • Domnule Alioșa,
    Superba colectia de cantece lasata de Camelia impreuna cu inaltatoarele ganduri!
    Criscar50.

    Comentariu de Aliosa — 16/12/2011 @ 6:46 am | Răspunde

 21. @ Criscar50,
  Bună dimineața !
  Da, colecția de COLINDE postată de CAMELIA este superbă !
  Din păcate, eu postez și eu câte un videoclip la prietenii din blogroll , apare materializat în postul respectiv dar, când cineva dă click pe acel triunghi isoscel cu vârful îndreptat spre dreaptă, din nu știu ce motive, spune spre ciuda mea :
  „ Acest VIDEOCLIP nu este disponibil…..” !
  Probabil este vorba de timp de încărcare-descărcare sau, nu știu eu cum să procedez .
  Mulțumesc pentru vizită și mă bucur că le-ai ascultat !
  Mulțumesc și CAMELIEI încă o dată pentru postarea videoclipului !
  Weekend plăcut !
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 16/12/2011 @ 6:53 am | Răspunde

  • Domnule Alioșa,

   M-am linistit vazandu-va din nou activ dupa vreo doua zile.///In ce priveste reusita postarii melodiilor ,din pacate nici eu nu stiu cum se procedeaza,altfel as inunda posturile cu muzica…
   Poate Adrian sau vreuna dim doamnele care imbogatesc posturile cu ofrande muzicale..
   .Acum plec la concert,urandu-va o seara buna ,
   Crisan

   Comentariu de Aliosa — 16/12/2011 @ 10:06 pm | Răspunde

   • @ Crișan,
    Bună seara !
    Pe 14/12 am avut de rezolvat niște probleme pe plan local ( achitatea FACTURILOR la utilitățile pe luna decembrie ),pe 15/12 am participat la o ședință a ACMRR filiala TELEORMAN așa că, am cam neglijat netul….
    Astăzi am instalat BRADUL de CRĂCIUN și abia acum pe seară am deschia laptopul.
    Anul trecut am fost luat la întrebări de un internaut pentru faptul că, și eu CONTRIBUI la TĂIEREA BRAZILOR…..dacă am cumpărat brad natural….
    Să văd, și anul acesta mă va mai lua la întrebări ?
    Ce mă enervează cel mai tere este faptul că, sub pavăza anonimatului, unii se dau ocrotitori ai brazilor când se apropie CRĂCIUNUL uitând că vara fac GRĂTARE la munte tăind chiar ei brazii tineri pe care-i pun pe foc…
    Faptul că v-ați făcut griji, mă bucură: înseamnă că vă pasă de mine !
    Vă mulțumesc !
    Referitor la postarea de videoclipuri , am început să dezleg cât de cât misterul dar, mai am încă multe de învățat.
    CAMELIA este foarte pricepută în așa ceva ; mi-a explicat și de ce uneori apare : „ videoclipul nu este disponibil momentan…. ).
    Dacă îi vei citi comentariulde mai jos, vei afla mai multe.
    Și SAMSARA știe iar ADRIAN cred că-i campionul absolut….
    Eu voi încerca până voi învăța cum se face ….
    E foare bine că mai ai timp și de CONCERTE….
    La mine, chiar dacă am timp, n-am CONCERTE….
    Mulțumesc pentru urare !
    O seară bună !
    Alex.

    Comentariu de Aliosa — 16/12/2011 @ 10:18 pm | Răspunde

 22. Bună dimineaţa, domnule Alioşa…vreau să vă spun că îndemânatic sunteţi de acum; desluşitor de taine de youtube, doar că acei ce au încărcat nişte videoclipuri pe respectivul canal găsesc de cuviinţă să le retragă, uneori, din motive ştiute doar de ei, aşa precum s-a întâmplat cu cel trimis ca dar de suflet de către domnia voastră mie şi Samsarei…aşa precum văd întâmplarea şi în cazul celui pe care am vrut să vi-l aduc aproape, „Amazing grace”, într-o interpretare ce mie îmi răscoleşte sufletul, îmi dă fiori, pe care o ascult făr’ de încetare în ajun de Crăciun, dimpreună cu „Silent night”.
  Videoclipul melodiei pe care vi-o dăruisem precum gând, a fost retras, am băgat de seamă astăzi, cu specificaţia că de acum el este privat, aşa că, îmi îngăduţi, rogu-vă, să vă trimit o altă versiune, în interpretarea aceloraşi „Gregorians”, pentru că aş vrea să vă fie pe această pagină de rostiri.


  Mulţumesc; să aveţi zile în sunete făcându-vă sufletul să vibreze; auzul sufletelor fiinţelor ce vă înconjură cu iubire.

  Comentariu de Camelia — 16/12/2011 @ 10:29 am | Răspunde

  • @ CAMELIA,
   Bună seara suflet bun !
   Astăzi am instalat BRADUL de CRĂCIU și-am ascultat pe MP3 toate colindele lui Ștefan Hrușcă ,FUEGO și, nu numai…..
   Abia după cină am deschis laptopul și am intrat pe inbox pentru a citi mesajele primite și aproba comentariile făcute…..
   Tocmai de aceea îți răspund cu întârziere și pentru asta îți cer scuze.
   Am observat atenționarea: Acest video clip este privat ” la primul trimis de tine.
   Ce nu înțeleg eu este faptul că, dacă cineva priceput încarcă videoclipuri și le postează pentru toți …., de ce pun după aceea restricții ?
   Culmea este că, atunci când l-ai postat, l-am urmărit după care, l-au oprit…..
   De aceea îmi este și teamă să mai postez și eu la cei dragi mie, de frica că il vor retrage, opri sau cum să-i spun iar binele dorit se poate transforma în critici sau și mai grav în concluzii ce nu mi-ar fi favorabile..
   Îți mulțumesc din suflet pentru că mi-ai ÎMPODOBIT postul cu-n alt videoclip a cărui melodie o ascult chiar acum când îți răspund ceea ce-mi face misiunea nu numai mai ușoară dar și mult mai plăcută.
   Și, așa cum mi-ai dorit, am SEARAîn sunete iar emoțiile mă cuprind tot mai mult în timp ce ochii-mi văd persoane cunoscute și îndrăgite mult de mine din FILME cu REGI, REGINE, PRINȚESE care mai de care mai frumoase sau cu imagini de la concertele urmărite la televizor de-a lungul vieții mele .
   Ce nu ți-am mărturisit încă până acum este faptul că iubesc ISTORIA și FILMELE ce înfățișează LUPTA OMULUI cu DUȘMANUL cu RĂUL .
   Trăiesc din plin acele înălțătoare momente și fapte de vitejie săvârșite de-a lungul veacurilor trecute de adevărații BĂRBAȚI care și-au sacrificat VIAȚA și vărsat SÂNGELE pentru SUPRAVIEȚUIREA ROMÂNIE când le văd transpuse pe peliculă.
   Ce păcat că am rămas doar cu AMINTIRILE, ce păcat că nu mai avem BĂRBAȚI ci doar niște MARIONETE jalnice, demne de dispreț și milă care, pentru „ un pumn de arginți ” își vând nu numai ȚARA dar și SUFLETUL !
   Când gândurile negre se vor abate asupra mea, când viața mi se va părea insuportabilă, voi intra aici la postul drag mie în AJUN de CRĂCIUN și voi asculta toate melodiile din acest grozav VIDEOCLIP !
   Să dea DOMNUL să nu-l retragă nimeni căci el imi aduce liniștea sufletească de care am nevoie !
   Îți mulțumesc inimă generoasă și suflet bun !
   O noapte pe măsura sufletului tău !
   Sărut mâna,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 16/12/2011 @ 11:06 pm | Răspunde

 23. Acum cântă Hruşcă şi la mine.L-am făcut să cânte.Poţi să intri şi la mine să te convingi şi să-l asculţi,aşa cum îl ascult eu la tine.
  Cu prietenie,
  Bogdan.

  Comentariu de bmarinescu41 — 16/12/2011 @ 12:12 pm | Răspunde

  • @ Bogdane,
   Mi-ai luat o piatră de pe inimă !
   Mulțumesc că l-ai FĂCUT SĂ CÂNTE !!!
   Păi, tocmai de aceea ți l-am postat: SĂ CÂNTE TOATĂ LUNA DECEMBRIE căci de aceea suntem în MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ !!!
   SĂ CÂNTE prietene și la tine și la mine căci, nu-i așa, plăcerea de a asculta COLINDE nu ne-o poate lua nimeni , nici FMI,UE,BM și nici cei ce pun în cârca ROMÂNILOR planul de austeritate impus de GUVERNUL FINANCIAR MONDIAL !!!
   Astăzi am instalat BRADUL de CRĂCIUN și-am ascultat toate colindele lui Ștefan Hrușcă și FUEGO la MP3 .
   SĂ CÂNTE că pe HRUȘCĂ nu-l doare-n gât și, nici în altă parte de noi ….
   Mă bucur că l-ai făcut să cânte !!!
   Cu admirație și prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 16/12/2011 @ 9:38 pm | Răspunde

 24. […] să invit şi alţi prieteni ai mei să vadă şi ei! Poate comandă vre-unul ceva! Alioşa Popovici,  Amza Carmen, Bogdan Marinescu , Cati […]

  Pingback de De unde sa cumpărăm mobilă! « Popateapa's Blog — 16/12/2011 @ 2:25 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Mulțumesc pentru invitație !
   SCAUNUL de care vorbești l-am cumpărat direct din magazin iar online am achiziționat SALTEA ORTOPEDICĂ, CEARCEAF MAGNETIC, PERNE ÎMPREGNATE CU EXTRACT DE ALOE VERA și, APARAT DE MASAJ CU INFRAROȘU toate, datorită faptului că de câțiva ani am probleme cu coloana vertebrală din cauza vertebrelor L4-L5 ….
   Așa că, cele 2-3-4 ore ce le petrec în fața LAPTOP-ului , trec mult mai ușor stând în acel SCAUN multifuncțional și cu APARATUL DE MASAJ CU INFRAROȘU în funcțiune…..
   Mulțumesc pentru pingback dar, sincer, te așteptam cu un comentariu sau chiar cu un colind postat de pe youtube căci, nu-i așa, suntem în luna colindelor .
   Weekend plăcut !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 17/12/2011 @ 4:27 pm | Răspunde

 25. @ ALL !!!
  Și dacă tot suntem
  În luna magică a colindelor,
  Haideți deci să colindăm
  La ușa cadânelor :
  Multe s-au schimbat cu timpul.
  Unele doar “in mai prost”,
  Chiar şi fetele sunt altfel,
  Nu mai sunt deloc ce-au fost.
  Inainte erau tandre,
  Mai cuminţi, mergeau la şcoală
  Acum au ca singur scop,
  Să bage bărbaţii-n boală.

  In trecut te-ar fi iubit,
  De veneai c-o floare-n dar,
  Astăzi nu au timp de flori,
  Stau prin mall sau la solar.
  Dădeai gata orice fată c-o cutie de bomboane,
  Acum unele iţi cer să le pui chiar silicoane.

  In trecut ieşeau prin parcuri, la plimbare, dar acu’,
  Ele nu mai vor pe bancă, ci pe boxe in Bamboo.
  Te rugai intens de vre-una ca s-o plimbi prin parc in noapte
  Acum vin şi câte zece, dacă au ai tăi Q7.

  In trecut de te plăcea, iţi scria destul de des
  Bileţele de amor, nu-ţi lăsa “offline” pe mess.
  Nu aveai poze cu ea, o puteai vedea doar “live”.
  Acum poţi s-o studiezi şi pe “Facebook” şi “Hi5″

  Atunci de-o scoteai la film, aşteptaţi la braţ troleul
  Azi stă la telenovele dacă n-o scoţi cu BMW-ul.
  Seara, la prima-ntalnire, i-arătai ceru-nstelat
  Acum ii arăţi tavanul, că deja ai dus-o-n pat.

  Pe-atunci nu ştia ce-i “shopping”, nu işi lua haine din mall
  N-avea firme preferate… se ducea la croitor.
  Atunci nu aveam mobile, aşteptai in frig o fată.
  Acum ii dai SMS :”Am ajuns.Cobori odată?!?”

  Ce frumos era-n trecut, când vorbeam de viitor
  La un suc la o terasă, nu direct in dormitor.
  Ne doream c-acele vremuri să nu treacă niciodată,
  Unde sunt?, unde s-au dus… fetele de altădată?

  Tu, ce spui ? ești de acord, sau împotrivă ?
  Dac-acele vremuri tu nu le-ai trăit
  Ia pe mama sau pe tata seara la o vorbă
  Și-o să-ți spună simplu cum s-au cunoscut .

  Sărbători fericite !
  Crăciun fericit !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 17/12/2011 @ 9:39 am | Răspunde

 26. Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2011 @ 4:58 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Mulțumesc prietene !
   Îți răspund și-ascult colindul
   Iar mintea mă duce cu mulți ani înapoi
   Când buna mea MAMĂ-mi dădea blidul
   Plin cu carne de porc și mujdei de usturoi
   Când ,zgribulit de frig și mort de foame
   Veneam de departe acasă-n vacanța de CRĂCIUN .
   O sâmbătă frumoasă !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 17/12/2011 @ 5:17 pm | Răspunde

 27. Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2011 @ 4:59 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Îți mai amintești CRĂCIUNUL copilăriei ?
   Eu îl trăiesc aidoma în fiecare AN chiar dacă lacrimile-mi curg șiroaie după bunii mei părinți ce m-așteptau cu sufletul la gură să vin ACASĂ de CRĂCIUN de-acolo, de sus, din frumoasa dar îndepărtata BUCOVINĂ unde semnasem contractul cu ARMATA ca după absolvirea LICEULUI MILITAR „ Ștefan cel Mare ” din CÂMPULUNG MOLDOVENESC să merg mai departe la ȘCOALA MILITARĂ DE OFIȚERI ACTIVI ca să devin apărător de nădejde al fruntariilor ȚĂRII………………..
   Îți mai amintești de INVADAREA CEHOSLOVACIEI de către trupele Tratatului de la VARȘOVIA când doar NICOLAE CEAUȘESCU s-a OPUS ?
   Atunci, ERAM GATA SĂ – MI DAU VIAȚA pentru COMANDANTUL SUPREM al F.A.ale RSR !!!
   Acum, eu nu mai recunosc nici un comandant suprem….
   Mulțumesc și pentru acest videoclip !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 17/12/2011 @ 5:29 pm | Răspunde

 28. Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2011 @ 4:59 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Datorită ție, aceasta-i NOAPTEA MEA !
   E noaptea-n care voi asculta
   Cu drag toate colindele,
   Ce cu drag tu le-ai postat .
   Mulțumesc !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 17/12/2011 @ 5:33 pm | Răspunde

 29. Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2011 @ 5:00 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   AJUNUL DIN COPILĂRIE
   A fost cel mai frumos.
   TATA mă urca în sanie
   Și mă ducea voios
   Să-i colind vecinii,
   Sau pe bunica ce nu stătea cu noi
   Să-i văd prietenii
   Și să cântăm amândoi.
   Mulțumesc !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 17/12/2011 @ 5:40 pm | Răspunde

 30. Sper să le asculţi cu plăcere ca şi ceilalţi vizitatori ai minunatei case virtuale „”Alioşa”.
  Cu prietenie,
  Bogdan.

  Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2011 @ 5:02 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Deja , acuma, când eu îți răspund,
   La ultima-ți postare
   N-am decât un singur gând ,
   Și-o singură urare :
   Să-ți dea DOMNUL tot ce-ți dorești,
   Zile senine și fericite,
   LA MULȚI ANI, să trăiești !
   Rog din toată inima pe cei ce ajung pe aici, în MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ să-ți asculte COLINDELE postate căci, toate sunt frumoase !

   Cu prietenie și gânduri bune,
   Alioșa.
   P.S.!
   Dacă mâine-poimâine apare „ acest videoclip nu este disponibil ” nu este nici vina ta dar nici a mea așa că, distinșii vizitatori,
   să nu ne certe !

   Comentariu de Aliosa — 17/12/2011 @ 5:47 pm | Răspunde

   • Mulţumesc prietene din tot sufletul.Mulţumesc asemenea şi ţie,şi celor dragi ţie,tuturor vizitatorilor tăi şi tuturor românilor de bine din minunata noastră ţară,ROMÂNICA!Îmi place s-o alint,că-i mică şi oropsită de aprigi duşmani şi încă n-a apărut HAIDUCUL,VITEAZ-VOINIC-HOTĂRÂT,CARE S-O APERE ŞI S-O REPUNĂ ÎN DREPTURILE STRĂMOŞEŞTI!    Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2011 @ 6:54 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Bună dimineața !
    La mine-i cald și SOARE
    Atât în casă și afară
    Casa mea-i în sărbătoare
    Și-n cântec de fanfară .

    Are dreptate VINTILĂ :
    „ Pe pământ avem de toate
    Și mai bune și mai rele,
    …………………………………
    Și martiri dar și lichele ” !
    Mulțumesc !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 9:50 am | Răspunde

 31. Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2011 @ 6:55 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Să spun că nu-mi place „ ANDRII POPA cel voinic ” ?
   Aș minți și nu-i frumos .
   Din păcate, MESAJUL cântecului este înțeles din ce în ce mai puțin de iubitorii de ce-i pur românesc și, deloc de maneliștii lui pește „ împuțit ” !
   Mulțumesc !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 9:56 am | Răspunde

 32. Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2011 @ 6:55 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Lancea lui HOREA aș vrea să ajungă
   În inima celui ce pe IANCU l-a stigmatizat
   Dându-i foc efigiei mai rău ca în junglă
   Într-o ȚARĂ scoasă de trădători la mezat.
   @
   „ Cu LANCEA lui HOREA , LA LUPTĂ ROMÂNI
   Împotriva cozilor de topor și-a trădătorilor autohtoni ” !!!
   Mulțumesc !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 10:02 am | Răspunde

   • Mulţumesc Alioşa!
    Eşti un român adevărat cu sânge de dac!
    Ce ai scris tu mai sus trebuie multiplicat de milioane de ori,poate trezim spiritul dac în milioane de români!

    „Lancea lui HOREA aș vrea să ajungă
    În inima celui ce pe IANCU l-a stigmatizat
    Dându-i foc efigiei mai rău ca în junglă
    Într-o ȚARĂ scoasă de trădători la mezat.”

    „ Cu LANCEA lui HOREA , LA LUPTĂ ROMÂNI
    Împotriva cozilor de topor și-a trădătorilor autohtoni ” !!!”

    Să fie postate pe toate blogurile cititorilor tăi şi a cititorilor cititorilor tăi!!!
    LANCEA LUI HOREA SUS !!!

    Comentariu de bmarinescu41 — 18/12/2011 @ 9:13 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Ce bine-ar fi ,să fie mult mai mulți ca tine
    Nu neapărat îndemnul să-l posteze
    Ci doar ca gândurile ce pleacă de la mine
    Ca inima și sufletul să le vibreze
    Când numele de ȚARĂ îl rostesc.
    Dar, din păcate , sunt puțini acei
    Ce viața și-ar da pentru ȚARĂ
    În timp ce gloata de mișei
    O subminează dinăuntru și de-afară.
    Mulțumesc pentru luarea de atitudine, pentru îndemnul făcut .
    Din păcate , unii nu numai că nu-ți urmează SFATUL PUR ROMÂNESC dar, au trecut NEMERNICII din nou la acuze la adresa mea , la atac direct la persoana mea .
    Nu aici la mine căci știu FRUSTRAȚII și OFTICOȘII că le dau cu DELETE ci, pe alte BLOGURI unde numele de ALIOȘA este cunoscut și apreciat dar încă NEDENIGRAT îndeajuns încât să nu-l mai viziteze nimeni pe blogul său unde-i mereu cald și bine iar toți cei ce trec pragul casei virtuale sunt tratați cu stimă și respect.
    Și-atunci, prietene, cum să-și afișeze îndemnul meu :
    CU LANCEA lui HORA , LA LUPTĂ ROMÂNI”
    pe blogurile lor de doi bani, bloguri în care vorbesc cu ei înșiși punându-și întrebări IDIOATE la care-și dau răspunsuri TÂMPITE ? Ai ghicit, este vorba despre blogurile DELATORILOR mei ce mă mușcă și fug ascuzându-și cu grijă urma : adică , schimbându-și ID-ul…..
    Ca să nu mai reamintesc de DELATORII mei ce semnează sub false identități , intră pe blogul meu, CITESC , TURBEAZĂ, MUȘCĂ și FUG ca ȘOBOLANII când îi surprinși în flagrant…
    Unul, ce se crede deștept dar miroase a prostie de la o poștă, este atât de pornit împotriva mea pentru binemeritatele mele succese din toate domeniile încât, de oftică și mare invidie , îl ia gura pe dinainte și se dă singur de gol scriind pe la alte bloguri prietene mie, tot felul de tâmpenii pozând în mare pamfletar pupincuristul secolului XXI…..
    Dar, acel NIMENI nu trebuie să ne strice buna dispoziție acum în AJUN de CRĂCIUN iar noi să spunem :
    Iartă-l DOAMNE că nu știe frustratul ce spune !
    Mulțumesc pentru răspuns !
    Sărbători fericite !
    CRĂCIUN DE VIS !!!
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 19/12/2011 @ 11:01 am | Răspunde

 33. Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2011 @ 6:56 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   URSUL ROMÂNESC nu mai dansează
   Ci mormăie rar dar, periculos
   De la munte pân” la faleză
   Când simte că românul fricos
   Se face că n-aude și vede
   Cum ȚARA se duce la vale
   Din cauze cu totul străine.
   Ce pentru noi nu-s de prisos.
   Mulțumesc.
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 10:08 am | Răspunde

   • Eu bag sama că a cam intrat în hibernare!
    NU ESTE POSIBILĂ ATÂTA SUFERINŢĂ ŞI ATÂTA ÎNDURARE!!!
    CÂT ŞI CÂTE MAI POATE ÎNDURA ACEST POPOR,PARCĂ BLESTEMAT PENTRU MĂREŢIA LUI DE ODINIOARĂ ???????????????????

    Comentariu de bmarinescu41 — 18/12/2011 @ 9:18 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Ai băgat bine de seamă !
    Tocmai de aceea URSUL ROMÂNESC mormăie periculos căci a văzut că românu-i fricos, adică „ STĂ în HIBERNARE ” în loc să iasă în stradă să lupte pentru drepturile ce i-au fost luate….
    Nu cred că-i vorba de vreun BLESTEM ci pur și simplu de DELĂSARE, SILĂ, NEPĂSARE ca să nu spun LAȘITATE, FRICĂ, COMPLICITATE….
    Nici eu nu mai știu ce să mai cred și să mai spun ….
    Poate mai multe în anul care vine…
    Mulțumesc pentru răspuns !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 19/12/2011 @ 11:09 am | Răspunde

 34. În câţi români mai vibrează spiritul şi credinţa strămoşilor noştri DACI???

  Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2011 @ 7:09 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Din păcate, ROMÂNII în care mai vibrează încă spiritul și credința vitejilor noștri strămoși DACI! , sunt din ce în ce mai puțini iar pericolul de a
   dispare complet este din ce în ce mai mare căci, în ISTORIA alternativă ce se predă la clasele primare cei ce-au AJUNS fără VOIA lor în fruntea MECT în ultimii 22 de ani, au avut grijă să popularizeze NUME și FIGURI șterse de oportuniști și lingușitori, trădători de neam și ȚARĂ !
   Ascultându-l pe Victor Socaciu :
   „ – Cine sunteță voi ?
   – Stăpânii lumii !
   – Veți fi dacă noi vom muri ” !!!
   îmi vine să întreb și eu pe cei ce ne conduc acum :
   – Cine sunteță voi cei ce ne prostiți ?
   – Stăpânii voștri de-acum și din 2012 încolo….
   – Veți fi dacă noi cei peste 5 milioane din 2009 și alte încă cinci de-acum , vom muri și nu vom vota ân 2012 !
   Mulțumesc pentru minunatele postări !
   Să ai cea mai frumoasă săptămână din viața ta iar la trecerea dintre ani să știi că voi închina și pentru tine o cupă de șampanie !
   SĂRBĂTORI FERICITE !
   CRĂCIUNMINUNAT !
   LA MULȚI ANI !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 10:24 am | Răspunde

 35. Comentariu de oanaclara — 17/12/2011 @ 7:43 pm | Răspunde

  • @ Oanaclara,
   Bine ai revenit !
   Chiar mă gândeam de ce nu treci și pe la mine să ascultăm colide frumoase postate de prieteni virtuali comuni…
   Probabil că ai amânat vizita ca să fii cuprinsă cât mai mult de MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ și cât mai aproape de AJUN de CRĂCIUN .
   N-ai gândit rău iar videoclipul postat acum de colinde, îmi împodobește și mai mult casa virtuală dându-i un farmec aparte cu versurile rostite de DUCU BERTI . „ pe podele de nuiele ” !
   Muțumesc pentru postare și like !
   Sărbători fericite alături de îngerașii tăi DĂNUȚ și CRISTI și de cei dragi ție !
   Crăciun fericit !
   La mulți ani !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 10:43 am | Răspunde

 36. Magia continua…

  Aliosa draga(sper sa nu te supere modul de adresare,dar mi se pare mai cald si mai direct), constat ca in absenta mea, cauzata de caderea retelei la care sunt conectat,casa virtuala s-a imbogatit,asa ca va trebui sa zabovesc mai mult in ea pt. a-i patrunde farmecul…In ce priveste CONCERTUL,(vreau nu vreau),in fiecare vineri trebuie sa-mi fac timp pt. ca asta e finalitatea muncii mele din fiecare saptamana;cant la vioara in Orchestra Nationala(Simfonica) Radio si o fac cu pasiune,cu daruire.De aici si regretul meu ca nu am abilitatile tehnice pt. a darui si eu daruri muzicale pe blog-urile prietenilor;dar poate ca voi invata pana la urma.Pana atunci ma invit pe rand la prietenii din W.P.carora le sunt recunoscator pt. ospitalitate.
  Multumesc,
  duminica placuta!
  Crișan.

  Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 8:52 am | Răspunde

  • @ Crișan,
   Nu , nu mă supără modul tău de adresaare ci, dimpotrivă, mă bucură și-mi dă dezlegare să mă adresez și eu la fel.
   Magia sărbătorilor de iarnă, mirosul cetinei de brad, clinchetul clopoțeilor ce vestesc AJUN de CRĂCIUN, toate au atras ca un magnet pe prietenii mei virtuali care, nu numai că au ascultat colindele deja postate dar au postat și ei la rândul lor .De departe însă , se detașează prietenul BOGDAN MARINESCU care, mi-a postat cele mai multe videoclipuri.
   Îi mulțumesc și aici și-i voi mulțumi de fiecare dată când cineva spune că s-a simțit bine în casa mea virtuală și că, i-a plăcut ce-a văzut și auzit.
   Legat de CONCERT, acum m-am edificat pe deplin : ești VIOLONIST , membru în Orchestra Simfonică a Radio și, în fiecare vineri mergi la CONCERT ca să susții CONCERTUL în fața iubitorilor de CONCERTE simfonice .
   Frumoasă, curată și atrăgătoare meserie dar bună numai pentru cei pasionați de ea și cu mult har de la Dumnezeu și talent cultivat permanent și cu mari sacrificii.
   Eu nu știu a cânta la vreun instrument muzical dar îmi dau foarte bine seama că nu-i ușor deloc și nu oricine poate cânta .
   Mulțumesc pentru vizită și informație.
   O seară plăcută !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 6:25 pm | Răspunde

 37. Alioșa,
  ADMIRĂ ȘI DĂ MAI DEPARTE!
  E DE NOTA 10+!
  Bravo cui a făcut-o !!!
  Filmul este facut de un roman care lucreaza la Microsoft, Seattle

  http://video.google.com/videoplay?docid=3248980463358300047&=q=&hl=en
  Costi.

  Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 8:58 am | Răspunde

  • @ COSTI,
   Văzusem de mult FILMUL
   Dar azi l-am revăzut
   Că nu face reclamă românul
   Mai bine decât un necunoscut .
   În brandul de ȚARĂ cu-acea frunză verde
   Ce în culoarea DRAPELULUI ȚĂRII, verde nu e,
   Străinul de neam și ȚARĂ vede
   Prezentul ce-l sperie .
   Noi nu știm să ne promovăm VALORILE
   dar știm a prezenta perfect NONVALORILE !
   Noi nu știm să ne prețuim ÎNAINTAȘII ci vâslașii ce cârmesc ROMÂNIA spre prăpastie !
   Noi nu știm a ne prețui TRECUTUL și ISTORIA !
   Vai de NAȚIA care-și uită ISTORIA !
   Noi știm a prețui manelele și trădătorii de neam și ȚARĂ !
   Mulțumesc pentru acest minunat link prietene !
   Îl consider ca un dar de Moș CRĂCIUN pe care vreau să-l ÎMPART cu toți prietenii mei de dialog virtual și-n mod deosebit cu distinsele doamne și domnișoare dar și cu distinșii domni care, au trecut prin casa mea virtuală fiindu-mi alături în MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ cu comentarii, like și colinde minunate postate de domniile lor aici, la acest post.
   Sărbători fericite domnule comandor ( r ) RUSU COSTEL !
   Crăciun fericit alături de cei dragi ție !
   LA MULȚI ANI prietene drag și fost coleg de liceu militar !
   Am onoarea să te salut,
   Colonel ( r )
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 11:12 am | Răspunde

 38. […] by Popateapa pe 18 decembrie 2011 Nu vă grăbiți cu speculațiile. Nu am nici gânduri sinucigaşe, nici nu vreau să-l fericesc pe Băsescu […]

  Pingback de Ultima pensie « Popateapa's Blog — 18/12/2011 @ 3:27 pm | Răspunde

  • @ Popateapa,
   „ Ultima pensie ” din anul ce stă să treacă este la fel ca pensia din anul ce-a început în urmă cu 12 luni și va fi la fel și-n anul ce stă să vină peste mai puțin de două săptămâni dacă avem în vedere măsurile de austeritate luate dintre care, una, „ ÎNGHEȚAREA PENSIILOR ” în anul 2012,se referă exact la titlul articolului tău.
   Este logic să cumperi mai puține cu aceeași pensie NEINDEXATĂ ( ÎNGHEȚATĂ ) tot anul dar cu PREȚURI ce-au crescut permanent .
   Din păcate, INFLAȚIA nu ține cont de origine, sex, religie, etnie, vârstă, ocupație, prostie sau ipocrizie ci de cu totul alte mecanisme ce se cheamă financiare și se rumegă încet căci altfel, omul se îneacă și moare subit iar legistul este nevoit să treacă la motivul decesului, CAUZE NECUNOSCUTE….
   Anul ce stă să treacă, A FOST UN AN GREU dar , anul ce stă să vină, VA FI ȘI MAI GREU…..
   Culmea RĂZBUNĂRII, e că, a fost, este și va fi la fel de greu pentru TOȚI alegătorii anului 2009 : și pentru cei care l-au votat și pentru cei care nu l-au votat pe Băsescu de la care ni se trag toate…..
   Și pe mine mă enervează BONURILE DE MASĂ căci din cauza lor, pierd timp prețios la casieria supermarketurilor în care angajatele parcă adună folosind tăblița cu bile roții și albe din grădinița cu începători….
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 18/12/2011 @ 6:56 pm | Răspunde


 39. Doua colinde care mi-au plăcut. Poate poti sa le faci si vizibile!

  Comentariu de Popateapa — 19/12/2011 @ 2:42 am | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Mă bucur că ți-au plăcut dar nu știu să le fac vizibile !
   Dă click pe ele și în timp ce le asculți sunt VIZIBILE ….
   O spătămână minunată !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 19/12/2011 @ 10:18 am | Răspunde

   • P.S.!!!!
    Popateapa, mai știi proverbul :
    „ Prietenul la nevoie se cunoaște ”?
    Dacă l-ai uitat, adu-ți aminte de rugămintea ta :
    – Poate poți să le faci vizibile !
    vezi răspunsul meu, iar mai jos vei găsi și rezolvarea :
    COLINDELE „ invizibile ” au fost făcute VIZIBILE de
    BOGDAN MARINESCU
    căruia îi mulțumesc și din partea ta dar și a mea .
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 19/12/2011 @ 5:39 pm | Răspunde

 40. […] previziune importantă pentru România. Cu puţin timp înainte de moarte, Vanga a înregistrat pe bandă de magnetofon o previziune pe care a încredinţat-o uneia dintre nepoatele sale. Rugămintea sa era ca […]

  Pingback de Baba Vanga « Popateapa's Blog — 19/12/2011 @ 5:24 am | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Nu cred în BABE fie ele VRĂJITOARE sau PREZICĂTOARE !
   Ar fi multe de spus pe această TEMĂ dar, suntem în SĂPTĂMÂNA plină de lumina Nașterii lui IISUS HRISTOS, în săptămâna CRĂCIUNULUI ce nu trebuie întinată de vorbe despre BABE PREZICĂTOARE sau VRĂJITOARE …..
   Hai să ascultăm COLINDE , să ne bucurăm de MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ !!!
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 19/12/2011 @ 10:24 am | Răspunde

 41. Al doilea colind rusesc vechi postat de Popică.

  Comentariu de bmarinescu41 — 19/12/2011 @ 11:20 am | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Mulțumesc pentru aducerea la îndeplinire a dorinței lui Popică !
   Sincer, când i-am răspuns, bănuiam că TU vei rezolva problema !
   ADRIAN ( buceginatura2000 ) mi-a TRIMIS prin Y.Mail PAȘII ce trebuie urmați ca să FAC ce-ai FĂCUT tu dar, nu știu de ce, nu reușesc….
   În timp ce-ți răspundeam, am auzit SONERIA . Am întrebat cine-i și mi s-a răspuns :
   BĂIEȚII CU ICOANA !!!
   Am deschis ușa iar doi tineri SEMINARIȘTI au spus prin cântec cele sfinte AJUNULUI de CRĂCIUN iar eu m-am închinat atingând cu fruntea ICOANA . Au refuzat oferta mea de-a BEA ceva, le-am cumpărat un CALENDAR pe 2012 și la întrebarea mea legată de ;
   – când vine preotul cu AJUNUL mi-au răspuns aproape-n cor :
   – PĂRINTELE vine cu IORDANUL !!!
   De unde se vede că și PREOȚII sunt foarte ocupați în preajma CRĂCIUNULUI…….
   Mulțumesc încă o dată că le-ai făcut VIZIBILE !!!
   Cu prietenie,
   Alioșa.
   Mulțumesc încă o dată și, seară plăcută !

   Comentariu de Aliosa — 19/12/2011 @ 6:07 pm | Răspunde

 42. Şi acum 15 minute de ascultat minunaţii colindători Ştefan Hruşcă şi Fuego:

  Comentariu de bmarinescu41 — 19/12/2011 @ 11:22 am | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Ți-am spus mai sus că în timp ce-ți răspundeam am auzit soneria……
   Ce am uitat însă să-ți spun este că în acel timp ASCULTAM minunatele COLINDE în interpretarea celor pe care-i ascult de fiecare dată, în fiecare an de AJUN de CRĂCIUN când, CD-ulrile puse-n MP3 -ul ce mai tot timpul anului „ hibernează ” ( îl mai pun la muncă doar când mi se face DOR de STEAUA de altădată, de timpurile când era CAMPIOANA EUROPEI sau juca în C.L. căci am toate IMNURILE roș-albaștrilor …. ) ) umplu casa de timbrul vocii lor minunate.
   Cum ușa de unde ascultam a rămas deschisă iar holul aproape, SEMINARIȘTII și-au făcut meseria pe colindul lui Ștefan HRUȘCĂ „ O CE VESTE MINUNATĂ ” ….
   Am CD-urile cu amândoi dar nu ÎMPREUNĂ așa cum sunt în acest videoclip !
   Alternanța în ascultare dă un alt tonus momentului, amplifică fiorul colindelor iar urechea stă mereu ciulită căci vin mereu alte cuvinte și note din piepturile celor doi mari interpreți de colinde.
   Da, aici găsim CELE MAI FRUMOASE COLINDE !!!
   Îți mulțumesc și-ți urez încă o dată
   Sărbători fericite !
   CRĂCIUN MINUNAT !
   LA MULȚI ANI !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 19/12/2011 @ 6:25 pm | Răspunde

 43. Fie-vă acea Noapte Sfântă a Naşterii Mântuitorului una a sufletelor-aproape, domnule Alioşa; a apropierii întru Iubire, pentru că aceasta ar trebui a ne fi stare, pentru că doar cu iubire poţi vedea înăuntrul altora şi doar astfel ar trebui să ne cuvântăm unii altora.
  Să vă găsească toate clipele ce vor urma pregătit pentru a face faţă tuturor provocărilor vieţii, precum fiecăruia i-o doresc…şi întâmplării unui cândva, fie el cât de aproape, a unei relaţii cu o lume firească…liberi în spirit şi puri în simţire, toţi, OAMENI.

  Comentariu de Camelia — 19/12/2011 @ 7:55 pm | Răspunde

 44. @ Camelia,
  Bună dimineața !
  Gândul tău pornit spre mine
  Din inima-ți prea generoasă
  Va fi în NOAPTEA de AJUN ce vine
  O flacără sfântă, luminoasă.
  Din videoclipul sus postat
  Eu nu știu sincer,a alege
  Cântecul cel preferat
  Ce inima-mi atinge.
  Toate -mi plac și-ți mulțumesc.
  Dar , pentru AVE MARIA
  Sincer îți mărturisesc
  Mă cuprinde bucuria
  Pe care mi-o doresc
  Să-mi mențină frenezia
  Și-n Noaptea Sfântă de Ajun
  Și de CRĂCIUNUL cu iubirea
  Pentru omul drept și bun
  Ce vrea la toți fericirea
  Și-un AN NOU mult mai bun !
  Mulțumesc din inimă și pentru acest minunat videoclip cu-atâtea cântece frumoase !
  Iar Noaptea Sfântă a Nașteriii Mântuitorului să te găsească așa cum își dorește INIMA ta generoasă și SUFLETUL tău pur și, alături de ființele dragi să ai parte de cele mai frumoase și înălțătoare momente acum la sfârșit și început de an !
  Sărbători fericite !
  Crăciun minunat !
  La mulți ani !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 20/12/2011 @ 10:22 am | Răspunde

 45. Buna seara si multumesc frumos de invitatie !
  Eu tocmai il ascultam pe Tudor Gheorghe…

  Sincer,pentru mine Sarbatorile au o anumita nota de tristete…si nici macar nu a nins…dar asta e!
  Am citit,m-au rascolit amintirile de altadata…sunt sigura ca romanii au cele mai frumoase obiceiuri si traditii de pe lume…
  Sa dea Bunul Dumnezeu la tot romanul SARBATORI FERICITE,cu sanatate,cu bucurie,cu iubire ,cu tot ce isi doreste fiecare!
  Ma mai intorc…numai bine!

  Comentariu de yousef59 — 20/12/2011 @ 6:55 pm | Răspunde

  • @ Yousef59,
   Bine ai revenit în casa tradițiilor de CRĂCIUN și AN NOU !
   Sincer, mă bucur că odată ajunsă pe melegurile casei mele virtuale,citind cele scrise și ascultând cele postate, te-au răscolit amintirile de altădată ceea ce înseamnă că încă mai simți și trăiești românește .
   Îți înțeleg starea sufletească prin care treci în preajma sărbătorilor de iarnă și nu mă bucur deloc de aceea notă de tristețe ce-ți cuprinde sufletul.
   Cu credința în DUMNEZEU și iubită de cei dragi ție, vei trece peste acele momente ce-și au rădăcinile adânc înfipte în subconștientul tău.
   Nici pe meleagurile PĂDURII NEBUNE nu a NINS încă iar după prognoza meteo , nu vom avea ZĂPADĂ nici în Noaptea Sfântă de AJUN și nici de CRĂCIUN .
   Ne vom lăsa furați de MIRAJUL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ, ne vom lăsa cuprinși de bucuria Nașterii lui IISUS HRISTOS , de clichetul clopoțeilor din brazii cu miros de rășină proaspătă,de veselia zglobiilor colindători de fragede vârste ȘI, ne vom imagina că :
   afară NINGE liniștit
   cu fulgi mari de zăpadă
   iar IARNA spune c-a venit
   și la noi pe stradă.
   Pentru mai multă siguranță însă, îți voi trimite via Yahoo ! Mail un scurt mesaj cu un attach drag mie,intitulat POVESTE DE IARNĂ și care sper să suplinească lipsa ZĂPEZII din noaptea de Ajun și-n ziua de CRĂCIUN !
   Dă-mi voie să-ți urez din toată inima :
   Sărbători fericite !
   Crăciun de vis !
   La mulți ani !
   și , împreună cu cei dragi ție, să simți din plin bucuria Nopții de AJUN, CRĂCIUNULUI și Noului an .
   Să dea bunul DUMNEZEU la toată lumea SĂRBĂTORI FERICITE !
   Mai treci pe-aici prin casa mea
   De știi că te simți bine .
   Casa mea-i și casa ta
   Iar cinstea, îmi revine .
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și videoclipul postat.
   Cu bine ,
   Alioșa

   Comentariu de Aliosa — 21/12/2011 @ 11:25 am | Răspunde

   • Yousef59,

    Multumesc din toata inima!…povestea este superba nu numai pentru faptul ca ninge si fulgii dau un anumit efect imaginilor,ci pentru cuvintele scrise acolo…
    Fie ca Sfinta Sarbatoare sa mangiie tot omul pe suflet,sa-i aline durerile sau ranile daca le are…
    SARBATORI FERICITE LA TOT CRESTINUL DIN TOATA INIMA!

    Comentariu de Aliosa — 21/12/2011 @ 6:40 pm | Răspunde

 46. […] Magia SĂRBĂTORILOR de iarnă ! […]

  Pingback de Václav Havel « Popateapa's Blog — 21/12/2011 @ 9:58 am | Răspunde

  • @ Popateapa,
   Felicitări pentru REMEMBER VACLAV HAVEL !
   Dumnezeu să-l odihnească în pace !
   A fost un mare OM de cultură , civilitate și politică !
   Mai rar ca el în sud-estul Europei .
   Din păcate, adevărații bărbați în ale politicii deștepte pentru ei, țara lor dar și pentru lumea întreagă, se sting din viață prea repede !!!
   Rîmân însă javrele ordinare ce fac spume la gura lor spurcată atunci când își apără principiile politice de doi bani , partidele ce i-au propulsat în fruntea popoarelor lor, clientela politică , de grup, clan sau rudenie . Aceste nulități ca un făcut, trăiesc mult și bine iar OAMENII BUNI se duc în locuri doar de ei știute și de unde nu mai pot să-și apere nici principiile sănătoase și nici poporul ce-i jelesc permanent după trecerea lor în neființă .
   Da, mor OAMENII BUNI și RĂMÂN jigodiile , frustrații, ofticoșii , inculții, invidioșii și , ca să scurtez enemerarea, MOR DEȘTEPȚII și RĂMÂN PROȘTII …………………
   Ca un simplu fapt divers, când tu urmăreai la tv. serialul cu TANCHIȘTII… eu mă instruiam cum să DISTRUG tancurile sovietice dacă ar fi îndrăznit ca urmare a refuzului lui NICOLAE CEAUȘESCU de a împlica FA ale RSR în INVADAREA CEHOSLOVACIEI în august 1968 . să treacă pe la noi spre CEHI sau, să ne atace ……
   Atunci eram gata să-mi dau viața pentru COMANDANTUL SUPREM al FA , acum, DUMNEZEU cu mila …..
   Mersi pentru pingback !
   Sărbători fericite !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/12/2011 @ 11:50 am | Răspunde

 47. @ ALL !
  La prietenul virtual ADRIAN ,
  http://buceginatura2000/wordpress.com/
  am găsit un MOTTO postat de el dintr-un comentariu de pe blogul său, ce nu trebuie uitat niciodată .
  De aceea , în speranța căci nici el și nici autoarea lui nu se vor supăra,mi-am permis să-l postez și aici la mine mai ales că , suntem încă în POSTUL CRĂCIUNULUI și nu în ultimul rând că cele afirmate acolo, în acel motto, sunt emanația unei gândiri sincere, pătrunzătoare și cunoscătoare a psihologiei oamenilor în diferite ipostaze, o gândire sănătoasă într-un corp sănătos cu o inimă de aur și un suflet curat, sensibil și bun.
  Iată doar prima parte din motto-ul respectiv :
  „Chestia cu postul mi se pare ipocrizia supremă a unora care,înfrânându-și ispita cu chin,de parcă și-ar fi smuls limba,se ține departe de merinde,dar nu și de la a-i „ colinda ”pe alții în gânduri cu ochi pieziș. Cred că ar trebui să ne curățăm mai degrabă sufletele,ale unora demult nemaifiind fără de prihană.
  Cred că ar trebui să învățăm a ne recrea,pentru că despre asta este vorba în taina Crăciunului…este Creație din Nou; ne recrează…..de mai vrem,de mai putem,de mai înțelegem această taină ” .

  Sincere gânduri,
  Superbe cuvinte,
  Citește printre rânduri
  Și ține minte
  Distins vizitator
  Ce-ajungi pe la mine
  Ca simplu colindător
  Cu gânduri bune
  Sau ,jalnic calomniator,
  Că , MOTTO-ul sus postat,
  Musai trebuie-nvățat !
  SĂrbători fericite !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/12/2011 @ 12:10 pm | Răspunde

 48. […] mei, dacă va doriţi ceva bun veniţi la Allview. ro. Dau vouă de ştire: Alioşa Popovici, Amza Carmen, Băsărică,  Theodora Marinescu, Popalumi, Ela Roseni, Ionuţ Iancu,  Pavel […]

  Pingback de Allview S4 Steel- Telefonul de oţel, pentru mâini delicate! « Popateapa's Blog — 21/12/2011 @ 6:26 pm | Răspunde

 49. Aliosa,

  Craciun fara zapada ar fi ca… in Australia!
  Mare e puterea gandului, ne-am dorit zapada de Craciun, si iata ca de Sus ea veni.
  A nins toata nopatea ce trecu… sa se bucure tot satul, si bogatul si saracul!
  Bunicii ne-au fost Mos Craciun, a venit vremea sa fim noi Mos Craciun pentru nepotii nostri.
  Nici daca ne pica cu ceara n-avem voie sa spunem celor mici ca nu exista Mos Craciun!
  Pentru asta sa ne bucuram impreuna cu ei, si daca o facem din toata inima ajungem sa mai credem inca…
  Nasterea Domnului sa te gaseasca sanatos, voios alaturi de cei dragi ai tai… cel dintai nepotul Emanuel!
  Sarbatori fericite!La multi ani!

  Comentariu de Nicu — 21/12/2011 @ 10:41 pm | Răspunde

  • @ NICU,
   Am văzut că la tine NINGE;
   Ninge frumos și liniștit
   Iar NEPOȚEII se bucură.
   La mine nu ninge dar-s fericit
   Deși n-am pe față chiciură.
   Sunt bucuros că m-ai vizitat
   Când foștii colegi de LM mă ceartă
   Pentru că pe merit am înaintat
   Înaintea lor pe poartă.
   Pe poarta ce duce spre recunoașterea
   A ceea ce-am fost și-ncă mai sunt
   În săptămâna cu NAȘTEREA
   Mântuitorului IISUS .
   Eu însă merg înainte
   Chiar dacă alții mă vor
   Din varii motive mărunte
   Să nu mai scriu căci, vorbele-i dor.
   Eu nu am cum a-i determina
   Să vadă în față adevărul
   Și să-nceteze a-mi calomina
   Personalitatea și caracterul.

   Mulțumesc pentru urări
   Și eu mă rog ca să ai parte
   Acum în prag de sărbători
   De COLINDELE preferate !
   Din inimă-ți doresc sărbători fericite
   Alături de familie și nepoței
   Un CRĂCIUN cu clipe minunate
   În veselie și clinchet de clopoței.
   Darul meu pentru întreaga ta familie este postat mai jos sub forma de COLINDE minunate și îndrăgite de multă luume .
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 22/12/2011 @ 10:20 am | Răspunde

 50. @ ALL !
  Hrusca!…


  Fuego,

  Dean Martin,

  @
  Am postat mai sus,niște linck-uri cu colinde ….
  Cine vrea, le poate asculta sau chiar împrumuta căci nu cer nimic la schimb !
  Audiție plăcută !
  Sărbători fericite !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/12/2011 @ 9:53 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: