Alioşa ” File de Jurnal ”

06/01/2012

ALIMENTE BUNE PENTRU ORGANELE VITALE !

Filed under: generale — Aliosa @ 5:05 pm

@ ALL !!!

Constatând  cu groază că am luat în greutate după mesele copioase din perioada  „ SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ ” am  REEVALUAT compoziția MENIURILOR ingerate și, m-am hotărât să îmi schimb complet modul de viață și alimentele ce le voi introduce la cazan spre a-mi potoli pofta de mâncare . Mai mult de atât , am stabilit ca să țin cont și de sfaturile ce urmează legat de ALIMENTELE BUNE  PENTRU FIECARE ORGAN AL CORPULUI OMENESC . Nu știu în ce măsură informațiile vor fi și corecte 100 % sau nu dar, DOMNIIILE VOASTRE care ajungeți întâmplător sau nu pe aici , puteți de vreți să aduceți completări sau contraziceri căci, nu-i așa, orice opinie contează iar OMUL cât trăiește, ÎNVAȚĂ de vrea și are voință !

Acum de  BOTEZUL  DOMNULUI ( DUMNEZEIASCA ARĂTARE ) în loc de carne am mâncat o salată de legume și zarzavaturi iar în loc de vin am băut apă sfințită să-mi curăț organismul invadat de toate tipurile de carne și băuturi alcoolice. Iar mâine de Sfântul IOAN BOTEZĂTORUL voi repeta meniul .

Pentru toți cei ce poartă numele de IOAN și IOANA, un sincer și călduros LA MULȚI ANI !

LA MULȚI ANI 2012 și pentru internauții care intră pentru prima dată pe blogul meu precum și foștilor vizitatori pe care nu i-am vizitat la trecerea dintre ani !

Pentru                                                           inima

100 de<br /><br /><br />
                                                          alimente<br /><br /><br />
                                                          miraculoase<br /><br /><br />
                                                          pentru<br /><br /><br />
                                                          organism,<br /><br /><br />
                                                          Pentru inima 

1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si  circulatiei   sanguine ;
2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne  atacurile de  cord si ateroscleroza ;
3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima;
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si  scade valoarea  colesterolului  din sange ;
5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continutede morcovi  protejeaza  inima ;
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri;
7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade  presiunea   sangelui;
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne  accidentele  vasculare cerebrale ;
9leurda (usturoi salbatic) – curata  sangele de   toxine;
10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange;
11uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce  colesterolul;
12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala  si curata sangele cu  ajutorul unor  minerale specifice ;
13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care   reusesc sa  scada din        nivelul   trigliceridelor  din sange;
14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii  arteriale si  in bolile de    inima ;
15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor  cerebro-vasculare  si ofera o       mare cantitate   de vitamina C   sistemului    vascular ;
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima;
17. rosia – normalizeaza tensiunea    arteriala,   fiind diuretice  eficiente;
18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea  arteriala;
19. marul – contine peste 300 de săruri  pentru protectia sistemului  vascular;
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole  furnizează intre 120 si  320 de  miligrame de   magneziu,  prevenind     astfel   tulburile de  ritm cardiac;
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui,  avand o  concentratie    mare de  minerale si vitaminele B, C, D si E;
22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina   naturala  ;
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive,  ajutand la functionarea   optima a   cordului ;
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina ;
25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce  protejeaza  inima;
26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor  si siliciu ;
27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica  inima  ;
28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza  datorita unei enzime  speciale  ;
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul ;
30. prunele – previn tromboza ;
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza  impotriva   aterosclerozei  fiindca sunt  bogate in fier, calciu si potasiu  ;
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vaselesanguine sa  devina mai   elastice  ;
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare  ;
34. porumbul – contine vitaminele D si K  ;
35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din  sange ce poate  duce la  formarea de colesterol pe  vasele inimii  ;

Pentru                                                           creier

100 de<br /><br /><br />
                                                          alimente<br /><br /><br />
                                                          miraculoase<br /><br /><br />
                                                          pentru<br /><br /><br />
                                                          organism,<br /><br /><br />
                                                          Pentru creier
 

36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de  care au nevoie  celulele  creierului  ;
37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de  imbatranire,  fiind bogat in fier  ;
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie  celulelor   nervoase   ;
39. fasolea – creste puterea de concentrare   ;
40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine olina  ce ajuta la dezvoltarea    memoriei  ;
41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia  ;
42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute  de acestea  sunt benefice pentru creier  și il   energizează  ;
43. caisele – stimuleaza neuronii  ;
44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica   pentru creier  ;
45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de   “lucru” a  creierului  ;
46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si       concentrare  ;
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorită substantelor  opiacee  ;

Pentru                                                           ochi

100 de<br /><br /><br />
                                                          alimente<br /><br /><br />
                                                          miraculoase<br /><br /><br />
                                                          pentru<br /><br /><br />
                                                          organism,<br /><br /><br />
                                                          Pentru ochi

48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile  datorita           substantelor sale active  ;
49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza  inflamatiile  oculare  ;
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece   contine  vitamina C,  potasiu si   calciu  ;
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale  datorita  taninurilor si  a saponinelor  ;
52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva  virusurilor si  mai ales  pentru ochii  uscati  ;
53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece   contine   pectine si  calciu  ;
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza   ochii  persoanelor ce   isi petrec  foarte mult timp in fata  calculatorului   ;
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pentru ochi impreuna cu  iarba de   silur  ;
56. strugurii  ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii   nocturne  ;
57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile  oculare  ;
58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne  ;
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca  afectiunile  oculare  ;
60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii  obositi din cauza    calculatorului  ;
61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange   oculare   ;

Pentru                                                           piele/par

 100 de<br /><br /><br />
                                                          alimente<br /><br /><br />
                                                          miraculoase<br /><br /><br />
                                                          pentru<br /><br /><br />
                                                          organism,<br /><br /><br />
                                                          Pentru<br /><br /><br />
                                                          piele/par
62. pepenele – contine foarte putine calorii si este  excelent   pentru    mentinerea                                                           fermitatii  pielii  ;
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul   pielii; in plus, are o  concentratie  ridicata de vitamina A  ;
64. graul – contine acizi grasi, calciu si  dioxid de siliciu care  sunt  extraordinar de sanatoase pentru par,   piele si  unghii  ;
65. orzul – infrumuteseaza si  revitalizeaza   datorita   substantelor  bioactive  ;
66. cimbrul – reda stralucirea     pielii si  curata  organismul  ;
67. hreanul – continand substante  active, regenereaza parul, pielea si unghiile  ;
68. mustarul– regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii  ;

Pentru                                                           oase

100 de<br /><br /><br />
                                                          alimente<br /><br /><br />
                                                          miraculoase<br /><br /><br />
                                                          pentru<br /><br /><br />
                                                          organism,<br /><br /><br />
                                                          Pentru oase
69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase  ;
70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il  contine, face  oasele mai  rezistente si najuta la   functionarea   muschilor  ;
71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza   cresterea  copiilor  ;
72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi  fiind o sursa   ideala de oligoelemente   precum   B-vitamine,   potasiu, magneziu,  mangan, fier  si zinc  ;
73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de  calciu .

Pentru stomac/intestin

100 de<br /><br /><br />
                                                          alimente<br /><br /><br />
                                                          miraculoase<br /><br /><br />
                                                          pentru<br /><br /><br />
                                                          organism,<br /><br /><br />
                                                          Pentru<br /><br /><br />
                                                          stomac/intestin
 
74. tinctura de fenicul – protejeaza  mucoasele  intestinale   ;
75. pastarnacul – stimuleaza digestia  ;
76. mango – apara mucoasa intestin datorită vitaminei A si a  antioxidantilor  ;
77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor  si magneziu  pentru o  digestie  sanatoasa  ;
78. mararul – amelioreaza indigestia  ;
79. soia – are proprietati anticancerigene  ;
80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de  aceea ajuta la  reudcerea   riscului de   cancer al   intestinelor   ;

Pentru                                                           rinichi

 

100 de alimente miraculoase pentru organism,<br /><br /><br />
                                                          Pentru<br /><br /><br />
                                                          rinichi

81. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare  ;
82. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci  cand este in    exces  ;
83. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza   activitatea    rinichilor  ;
84. telina – protejeaza rinichii de virusuri  ;
85. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta  ii contine   actioneaza ca   un filtru  pentru rinichi  ;
86. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele  renale, iar fierul  si  fosforul  energizeaza  ;
87. ridichea neagra – este un antibiotic natural  ;
88. varza murata – detoxifica organismul  ;
89. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul  bolilor de   rinichi si in  diabet    ;
90. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru   a curata   rinichii   ;

Pentru                                                           ficat

100 de<br /><br /><br />
                                                          alimente<br /><br /><br />
                                                          miraculoase<br /><br /><br />
                                                          pentru<br /><br /><br />
                                                          organism,<br /><br /><br />
                                                          Pentru ficat

91. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si   antioxidantii   previn bolile    hepatice  ;
92. sucul de ridiche – stimuleaza secretia   bilei  ;
93. conopida – contribuie la  imbunatatirea   activitatii  ficatului  ;
94. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica  ficatul
95. nasturelul (Nasturtium  Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a  uleiurilor ce     sunt benefice     pentru    metabolismul  bilei si al                                                           ficatului  ;
96. papadia – ajuta la buna   functionare a  ficatului si reduce   colesterolul  ;
97. laptele – apara ficatul de  afectiuni frecvente  ;
98. menta – uleiurile esentiale  de menta  stimuleaza  secretia  biliară  și calmeaza   crampele  ;
99. carnea  de iepure – degreseaza ficatul  ;
100. carnea  de vita sau  manzat – contine fier, proteine si  vitamina B.  
Sursa : Yahoo ! Mail.
Cu stimă și respect,
Alioșa.

25 comentarii »

  1. Cand vad cate sunt nu stiu cu ce sa incep : Glumesc!
    Trebuie inceput cu cate putin din toate!
    Multumesc!
    Am regasit doar patru alimente ce azi erau prin mainile mele, struguri, peste, banane, carne de vita .

    Comentariu de buceginatura2000 — 06/01/2012 @ 7:42 pm | Răspunde

    • @ Adrian,
      Trebuie început cu începutul…..
      Pentru tine care ai un corp de veritabil ALERGĂTOR DE CURSĂ LUNGĂ, este foarte simplu,alegerea este deja făcută .
      Mai greu este pentru mine care am o vârstă la care ce s-a acumulat se dă foarte greu jos.
      Poate la VARĂ, dacă particip alături de tine la toate drumețiile montane să mai scap de kilogramele în plus ….
      Despre această problemă vom mai discuta pe parcurs căci, ideile ne vin chiar mâncând una sau alta .
      Mulțumesc pentru vizită , like și comentariu și te mai aștept inclusiv cu REȚETA SECRETĂ CULINARĂ care-ți mentține corpul de atlet .
      O seară liniștită !
      Cu prietenie,
      Alioșa.

      Comentariu de Aliosa — 06/01/2012 @ 9:58 pm | Răspunde

  2. La revenire…

    Bun venit,Aliosa,cu un nou si deosebit de interesant articol,asupra caruia va trebui sa revin in mod repetat pt. studiu atent..
    .Am aflat acum ca ai trecut prin Bucuresti si imi pare rau ca nu ne-am vazut;poate altadata..
    .La multi ani si din partea mea, celor care poarta numele Botezatorului Domnului!
    Criscar50.

    Comentariu de Aliosa — 07/01/2012 @ 8:44 am | Răspunde

    • @ Bine ai revenit, Crișan !
      Ai dreptate : articolul postat merită tratat cu mare atenție întrucât ne arată calea de urmat pentru a TRĂI SĂNĂTOS sau cum a spus LATINUL,
      „ minte sănătoasă în corp sănătos ” !
      Am trecut prin BUCUREȘTI cum bine ai spus !
      Am fost înt-o continuă fugă deoarece în ziua de 5 ianuarie a.c. am trecut pe la GUVERN, PARLAMENT, IRRD ( Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 ) și ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ CULTUL EROILOR „ REGINA MARIA ” ROMÂNIA unde am primit MEDALIA comemorativă „ 20 ANI DE ACTIVITATE 1991-2011 ” din cupru placată în aur pentru modesta mea contribuție ( sponsorizare a Revistei ROMÂNIA EROICĂ și publicarea unor articole ) legate de MONUMENTELE EROILOR căzuți de-a lungul timpului pentru NEAM și ȚARĂ și articole despre aniversarea a 150 de ani de la înființarea ARMEI GENIU căreia îi aparțin și cu care mă mândresc că , a făcut, face și va face LUCRURI DURABILE pentru ROMÂNIA .
      Am început ANUL 2012 cu DREPTUL chiar dacă DECIZIA de REVIZUIRE a PENSIEI venită anul trecut , pe care AM CONTESTAT-O imediat mi-a lăsat un gust amar.
      Sincer, nu am reușit nică măcar să trec pe la un frate ce locuiește tot în București. În prima noapte am dormit la o soră ca s-o pot vedea pe 2012 iar în a doua noapte am dormit la băiatul meu .
      Cunoscând PROGNOZA TIMPULUI, m-am grăbit să mă reântorc ACASĂ, unde-i cald și bine !
      Căci, nu-i așa ?
      Nicăieri n u-i mai bine ca la tine ACASĂ !
      Mă bucură gândul că ai fi vrut să ne VEDEM, să NE CUNOAȘTEM și fizic nu numai VIRTUAL.
      Sunt de acord și pentru a se materializa gândurile noastre, îți voi trimite prin mail nr. de telefon ca la rându-l tău să-mi dai un bip pentru a-ți salva nr. în vederea luării legăturii și stabilirii datei de întâlnire.În luna FEBRUARIE trebuie să mă întâlnesc la Cercul Militar Național cu foștii colegi de școală militară să punem la cale REVEDEREA de 40 de ANI de la absolvirea Școlii Militare de Ofițeri Activi „ NICOLAE BĂLCESCU ” din SIBIU, promoția 1972 . Înainte de a pleca spre CAPITALĂ te voi suna și vom stabili toate detaliile.
      Mulțumesc pentru vizită , like și comentariul trimis prin mail.
      Cu prietenie ,
      Alioșa.

      Comentariu de Aliosa — 07/01/2012 @ 9:07 am | Răspunde

      • FELICITARI…

        …pentru MEDALIA primita din partea succesorilor celor care ,prezidati de Regina Maria, au reusit, printre altele, ca in anii’20 sa ridice, in memoria eroilor Razboiului de Reintregire,Monumentul de pe Caraiman,Crucea pe care prietenul nostru Adrian o vede seara de seara arzind ca o torta.
        Printre cei cazuti la trecerea muntilor,in 1916, toamna si bunicul (20 ani)care n-a mai apucat sa-si vada pruncul nascut in febr. urmator…
        Apropos de monumente:in 1979,in conditii dificile,reusind sa pacalesca vigilenta autoritatilor,veteranii de razboi din promotia tatii(1939,care aveau exact varsta noastra de acum),au reusit sa ridice o Troita (tot la 40 ani),in incinta Manastirii Varatec(Neamt) pt. a-si comemora camarazii cazuti…
        Poate ca in febr.reusim sa ne vedem si sa povestim mai multe…
        Pana atunci atentie la alimentatie!
        In ce ma priveste sunt mai degraba subponderal si destul de sprinteior,dar pt. buna functionare a organismului e bine sa stim si sa respectam cate ceva.
        Sanatate,
        Crisan

        Comentariu de Aliosa — 07/01/2012 @ 9:17 pm | Răspunde

      • @ Crișan,
        Mulțumesc pentru felicitări !
        În locul meu putea fi oricare altul care ar fi publicat ceva articole în revista România Eroică și ar fi sponsorizat cu o sumă modică ANCE !
        Câr privește silueta, eu o să am mult de furcă cu kg.în plus !
        Sigur o să fac ceva căci în ritmul ăsta, nu-i bine deloc !
        La vară la CANTONUL lui ADRIAN de vei veni, te voi ruga să mă alergi să-mi scadă kg.în plus .
        Dacă va fi sănătate voi veni cu siguranță la BUCUREȘTI la acea întrunire cu foștii colegi și, ne vom vedea .
        O seară liniștită !
        Alioșa.

        Comentariu de Aliosa — 07/01/2012 @ 9:26 pm | Răspunde

  3. @ ALL !!!
    Mă bucur că m-am reântors ieri acasă !
    Așa după cum s-a anunțat la METEO, în CÂMPIA DELIORMANULUI a plouat toată noaptea iar acum NINGE cu fulgi mari și, deși e cald, zăpada se depune ușor-ușor iar plapuma albă se îngroașă văzând cu ochii. E foarte bine căci PĂMÂNTUL are nevoie de UMEZEALĂ iar CULTURILE de toamnă de un strat protector împotriva GERULUI ce stă să vină peste firavele fire de GRÂU, ORZ, OVĂZ, SECARĂ , RAPIȚĂ ș.a.
    NATURA ține cu ROMÂNUL chiar dacă PUTEREA nu !
    DUMNEZEU vede tot și taxează tot !
    Atenți cei ce-L veți mânia că nu veți scăpa de pedeapsa LUI !
    Acum de IOAN BOTEZĂTORUL, un sincer și călduros LA MULȚI ANI celor ce poartă numele de IOAN, ION, IONICĂ, IONIȚĂ, IONUȚ,IONEL, IONICA,IONELA și IOANA !!!
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 07/01/2012 @ 9:15 am | Răspunde

  4. @ Magda,
    LA MULȚI ANI 2012 !
    Mulțumesc pentru vizită și like !
    Cu respect,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 07/01/2012 @ 9:21 am | Răspunde

  5. @ Oana,
    LA MULȚI ANI 2012 !
    Mulțumesc pentru vizită și like !
    Cu respect,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 07/01/2012 @ 9:22 am | Răspunde

  6. @ ALL !!!
    Până vă hotărâți ce ALIMENTE să folosiți, vă spun bancul :
    „ Câinele rabinului ” !!!
    Rabi Iankl avea un cîine de rasă. Intr-o zi citeste-n ziar ca la Paris, pentru 5000 euro poate fi invatat intr-o saptamana sa vorbească. Imediat il cheama pe fiul sau Moishole, ii da 5000 euro ca să plece cu câinele la PARIS. Acolo in doua zile face praf toti banii pe curve si distractii. Toata noaptea nu doarme ingrozit ca rabinul o sa-l omoare c-a prapadit banii. In ziua urmatoare Rabi Iankl telefoneaza ca sa afle cum progreseaza cainele. Moishole ii spune ca totul merge strună.
    – Cum adică, a început deja sa vorbească ?
    – Turuie ca o morisca. Apropos tată, tu te mai culci cu secretara?
    – Cine ti-a spus asta?
    – Cîinele!!?
    – Da-i una-n cap, lasă-l la Paris si vino repede acasă!!!
    Ce ziceți, vă place bancul ?

    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 07/01/2012 @ 4:19 pm | Răspunde

  7. @ ALL !!!
    Prietenul CRIȘAN ( CRISCAR50 ) mi-a trimis prin mail ca o COMPLETARE la articolul de mai sus,
    un interesant material despre organul care, de multe ori este supus din cauza inconștienței umane la mari presiuni
    ce în final au repercursiuni grave, uneori chiar fatale asupra organismului uman.
    Dacă tot ați ajuns pe aici, nu-i rău să vă opriți o clipă asupra materialului ce urmează :

    FICATUL

    Puţin mai mare decât o carte obişnuită, ficatul nostru minunat ştie totuşi să realizeze simultan mai multe operaţii şi reacţii chimice decât ar fi capabile cele mai moderne şi mai mari laboratoare, calculatoare sau uzine chimice. Acţiunile biologice ale ficatului, ca şi participarea sa la manifestările noastre vitale sunt ceva mai importante chiar decât cele ale inimii. În numai o zecime de secundă, el este capabil să efectueze fără greşeală câteva sute de transformări chimice simultan. De el depind în mod direct digestia noastră, calitatea sângelui, bogăţia memoriei şi forţa musculară. Ficatul are deci un rol foarte important în viaţa intimă- şi total necunoacută de fiinţa umană obişnuită – a corpului nostru fizic care este un microcosmos în miniatură. De acţiunile sale complexe depind fără îndoială atât sănătatea cât şi viaţa noastră.

    Cele 9 proprietăţi ale ficatului:
    1. Ficatul secretă zilnic între 0,5 şi 1l de bilă. Acest lichid amar, de culoare galbenă, ne permite în primul rând să digerăm grăsimile ; pe de altă parte, el ne dezinfectează intestinele şi ne protejează împotriva diareei şi constipaţiei.
    Un ficat obosit nu secretă în cantitate suficientă acest lichid miracol. Consecinţe: digestia materiilor grase devine mai dificilă, insuficient evacuate, substanţele nocive stagnează în intestine, expunând organismul la pericolele rezultând din diaree şi constipaţie.

    2. Ficatul transformă şi „umanizează” toate substanţele care intră în corp (el este acela care le face perfect compatibile cu structura noastră, modificându-le prin trasmutaţie şi sublimare frecvenţa de vibraţie pentru ca aceasta să fie la unison cu aceea a aurei noastre, numai astfel aceste substanţe devenind parte integrantă din corpul nostru şi, într-o anumită măsură , din noi înşine), pentru ca ele să ne poată hrăni celulele fără a le agresa.
    Un ficat slab sau obosit lasă să treacă în întregul organism substanţe străine netransformate (prin transmutaţie şi sublimare) sau insuficient asimilate, care ne vor îmbâcsi în cel mai scurt timp cu toxine.

    3. Ficatul primeşte totalitatea materiilor digerate şi le controlează riguros el elimină excedentele şi reziduurile alimentare, tot el interceptează, neutralizează şi expulzează către intestin toate substanţele toxice, distruge bacteriile, aşteaptă ca elementele nutritive să fie transformate prin acţiunea fermenţilor şi enzimelor, pentru a le permite numai atunci să treacă în sânge.
    Un ficat obosit ne asigură imperfect apărarea şi imunitatea corpului. El lasă să treacă în sânge substanţe neverificate, încărcate încă de toxine şi bacterii nocive. Ca urmare a acestui fapt, apar în timp diverse maladii şi chiar otrăvirea corpului.

    4. Ficatul neutralizează la fel de eficient otrăvurile datorate activităţii celulare cât şi pe cele provenind din exterior: alcool, tutun, medicamente, carne etc.
    Un ficat slab sau obosit se află în incapacitate de a face eforturi suplimentare, tocmai de aceea atunci el va elimina insuficient aceste otrăvuri care ne intoxică. Pe de altă parte, un mare număr de celule hepatice sunt distruse în contact cu alcoolul, tutunul, cu anumite medicamente sau cu unele substanţe chimice. Dacă această distrugere este cotidiană, ficatul nostru se va micşora şi se va rigidiza gradat, riscând să fie atins de ciroză.

    5. Ficatul normalizează circulaţia sanguină în acelaşi mod în care un baraj dirijează cursul unui fluviu. Asemenea unui burete, el reduce congestiile sanguine care ar putea stânjeni funcţionarea inimii, putând absorbi până la 1,5l de sânge pentru a restabili o ciculaţie normală. Atunci când congestia a fost eliminată, el restituie din nou acest sânge organismului.
    Unui ficat slab sau obosit îi lipseşte supleţea necesară „înghiţirii” temporare a unei asemenea cantităţi de sânge. Din această cauză, atunci organismul pierde un preţios normalizator al circulaţiei lui sanguine.

    6.Ficatul dozează totodată armonios cantitatea de hormoni din sânge, metabolizează grăsimile şi proteinile, stochează vitaminele şi zahărul în aşa fel încât acestea să fie oricând gata să fie folosite. Printre altele, el fixează materialele de construcţie necesare reclădirii şi consolidării acelor părţi ale corpului care au fost victimile unor leziuni sau ale uzurii. De asemenea, tot el este acela care elimină excesul de colesterol.
    Un ficat slab sau obosit ne va lăsa corpul să îmbătrânească repede fără a-i aduce hormonii care îi sunt indispensabili. El nu mai digeră atunci grăsimile şi proteinile de care avem nevoie. Vitaminile şi zahărul nu mai ajung să fie stocate, părţile afectate sau uzate ale corpului nostru nici nu se mai consolidează şi nici nu se mai reconstruiesc; iar colesterolul ne invadează vasele sanguine.

    7. Ficatul ne asigură permanenţa sau constanţa temperaturii interne.
    Un ficat slab sau obosit nu-şi mai poate îndeplini funcţia termică, făcându-ne astfel să suferim de frig sau de căldură.

    8. Ficatul produce un anumit număr de substanţe esenţiale pentru sânge printre care amintim:protrombina şi fibrina, care îi permit sângelui să se coaguleze; heparina care îl face fluid şi globulina, substanţă care îl protejează sau îl imunizează faţă de diverse infecţii.
    Un ficat slab sau obosit se privează de substanţele necesare coagulării sângelui, ne expune pericolului de hemoragie şi lasă ca sângele să se îngroaşe (să devină dens, vâscos), în dauna vaselor sanguine şi a inimii. El ne abandonează astfel, fără apărare, în faţa bolilor.

    9. Ficatul este de asemenea direct răspunzător de echilibrul sanguin, el normalizează procentul de fier conţinut de globulele roşii.
    Un ficat slab sau obosit nu mai poate interveni pentru alinarea suferinţelor celulelor noastre, care vor fi înfometate din cauza unui sânge dezechilibrat şi anemiat.

    O întreagă carte n-ar fi de ajuns ca să descrie cu precizie toate operaţiile, transmutările, transformările, reconstituirile, fixările şi sintezele elaborate de ficat, care este un organ nepereche. A-i pătrunde complet misterele tuturor acţiunilor sale ar echivala cu înţelegerea miracolului vieţii.

    Dimpotrivă, enumerarea maladiilor rezultând direct sau indirect dintr-o dereglare a ficatului poate fi de natură să ne facă mult mai responsabili faţă de acest agent esenţial al vieţii corpului nostru. Printre acestea se numără:
    -digestie dificilă;
    -constipaţie şi diaree;
    -apendicită;
    -diabet;
    -obezitate sau slăbirea exagerată a corpului,
    -anamie,
    -colibaciloză,
    -inflamare, fermentaţii putrede şi spasme la nivel intestinal;
    -demineralizare;
    -incapacitate de a suporta frigul;
    -diverse tulburări auditive şi vizuale;
    -boli de piele şi tulburări de pigmentare a pielii;
    -arteroscleroză şi reumatism;
    -hipertensiune arterială;
    -sinuzită, guturai şi bronşită cronică;
    -astm, boala fânului şi alte manifestări alergice;
    -picioare umflate sau roşii;
    -dezechilibrul glandular;
    -slăbiciune musculară;
    -platfus;
    -varice, hemoroizi;
    -sterilitate şi impotenţă;
    -celulită, depresii;
    -tulburări menstruale;
    -paralizie datorată sclerozei;
    -tuberculoză;
    -cancer.

    Din fericire însă, natura ne furnizează întotdeauna un anumit număr de indicii sau semnale care ne avertizează că sănătatea ficatului nostru este în pericol şi am intrat deja pe panta periculoasă. Graţie acestor semne, putem fi întotdeauna capabili să ne decelăm o eventuală oboseală hepatică. Aceste semne (care pentru yoghin ar trebui să fie nişte semnale de alarmă) sunt următoarele:
    – limba mai mereu foarte încărcată şi miros urât al respiraţiei;
    – ameţeli dese sau chiar senzaţii de sfârşeală;
    – balonări şi gaze de fermentaţie în exces;
    – migrene şi dureri de cap;
    – insomnii, somn agitat;
    – urină încărcată sau prea limpede;
    – culoare galbenă a pielii şi o privire obosită;
    – nas roşu şi pete de culoare închisă pe faţă.

    Pentru a evita ca aceste semne de rău augur să se instaleze în organism şi pentru a nu ne lăsa copleşiţi de aceste infecţii, trebuie să acţionăm ca yoghini din timp, mai înainte ca ficatul, organ vital pentru noi să se degradeze. Ştiind toate acestea, noi trebuie, cu alte cuvinte, să-i cunoaştem „prietenii” şi „duşmanii”, în special printre alimentele pe care noi le consumăm zilnic. Astfel, într-o alegere conştientă şi pe deplin responsabilă, ca yoghini care deja considerăm că avem o mai mare voinţă, ar trebui să spunem cu hotărâre:

    NU: zahărului alb rafinat, produs chimic „pur”, care ne agresează ficatul şi pancreasul prin simpla sa concentraţie. Neconţinând nici unul dintre fermenţii necesari bunei sale asimilări; el (zahărul) constrânge ficatul să acopere această carenţă cu preţul unui efort suplimentar care îl face să furnizeze el însuşi substanţele deficitare. Acest zahăr alb ar trebui deci să fie permanent alungat de pe masa noastră, în locul lui putând fi utilizat (doar la mare nevoie), mai curând ca un condiment decât ca un aliment, zahărul roşu de trestie.

    DA: mierii naturale, fructelor proaspete (în special lămâile) şi fructele uscate dulci, care vor putea înlocui foarte avantajos zahărul alb. Ele alină totodată tulburările hepatice şi favorizează funcţionarea armonioasă a ficatului (în special lămâile, care îl drenează şi îl stimulează în mod deosebit);

    NU: sării recristalizate şi rafinate, care este un alt produs chimic pur (clorura de sodiu). Întocmai ca şi în cazul zahărului şi făinii albe, rafinarea artificială îl privează de orice element viu. Din nefericire, acest tip de sare este folosit în exces în alimentaţia noastră.

    DA: sării marine nerafinate, purtătoare de viaţă şi vehiculatoare a unor subtile fluide benefice;

    NU: uleiurilor rafinate, margarinei şi grăsimilor animale, nefaste pentru sănătatea noastră. Primele, după cum se ştie, sunt fabricate prin intermediul unor procedee care distrug complet enzimele şi vitaminele, lăsând probabil diverse urme de catalizatori şi conpuşi chimici utilizaţi deja, foarte periculoşi pentru ficat. În ceea ce priveşte grăsimile animale, ele sunt acelea care accelerează necroza celulelor hepatice.

    DA: uleiurilor obţinute prin presare la rece, fără solvenţi chimici, care luptă eficient împotriva colesterolului; îndeosebi uleiul de măsline care este întotdeauna extraordinar pentru ficat şi care, fiind emulsionat cu lămâie, expulzează în timp record calculii biliari.

    NU: conservelor. Pentru a se păstra fără să se altereze, alimentele trebuie să fie fierte de mai multe ori, adăugându-li-se şi anumite substanţe chimice de sinteză (conservanţi). În urma acestui tratament, ele nu mai au nici o valoare alimentară biologică şi ne iau totodată posibilitatea de a utiliza vitaminele conţinute în alimentele crude.

    DA: legumelor şi plantelor crude sau fierte numai atât cât trebuie: morcovii, sfecla, varza, anghinarea, ţelina, păpădia, prazul sau usturoiul care fluidifică secreţiile bilei, vindecă hepatita şi restabilesc pe cale naturală funcţiile hepatice.

    NU: pâinii albe, pastelor făinoase şi produselor de patiserie. Diversele lor forme şi preparări, adeseori foarte apetisante, ascund în realitate absenţa substanţelor vii şi a vitaminelor, aceasta datorându-se lipsei grâului integral şi a tărâţei atât de pregnant revitalizante. În schimb, aceste produse sunt bogate în coloranţi, arome chimice şi diverse alcooluri. Prezenţa atâtor elemente nefaste, combinată cu carenţa în vitamine, enzime şi săruri minerale obosesc rapid ficatul, care nu mai poate asigura digestia şi neutralitatea lor.

    DA: pastelor alimentare şi pâinii integrale, care ar trebui să constituie baza alimentaţiei noastre. Într-adevăr, toate vitaminele şi aminoacizii pe care îi putem găsi în făina necernută protejează în mod natural celula hepatică împotriva agresiunii toxinelor.

    NU: cărnurilor şi mezelurilor. Să ne reamintim că ele sunt pline de proteine de proastă calitate, „de mâna a doua”, cum s-ar spune, fiind deja folosite de animalele din care provin. Aceste proteine sunt însoţite de toxine şi deşeuri a căror asimilare ne epuizează foarte mult organele digestive. În special mezelurile (dar şi carnea, aproape la fel de mult) conţin diverse substanţe chimice care ne obosesc şi ne mortifică ficatul. Să nu uităm de asemenea, că tocmai ca şi bazele azotate, carnea acidifică sângele şi că un organism acidifiat devine un teren propice dezvoltării unor maladii grave, cum ar fi chiar cancerul.

    DA: cerealelor complete (cum ar fi soia), ciupercilor, legumelor uscate, brânzeturilor naturale şi ouălelor, care în viitor vor înlocui cu succes cărnurile şi mezelurile, proteinele lor pure sunt de primă calitate, ele îi permit ficatului să se refacă fără să-l polueze cu toxine.

    NU: alimentelor sintetizate chimic, medicamentelor alopate (numai atunci când le putem înlocui cu remedii naturiste, total nenocive), tutunului şi alcoolului. În contact cu aceste veritabile otrăvuri, un mare număr de celule hepatice mor, iar vasele sanguine se rigidizează, devenind mai fragile şi peirzând şi o parte din capacitatea lor circulatorie. Insuficient energizat, oxigenat şi hrănit, ficatul suferă şi se sclerozează. El nu mai are suficientă forţă vitală pentru a reface celulele deteriorate, pentru a elimina colesterolul în exces, pentru a elabora anumite vitamine şi a filtra substanţele nocive. Încetul cu încetul, se instalează astfel o intoxicaţie generală.

    DA: alimentelor naturale care ne ajută să ne dezintoxicăm. Dacă vom înlocui otrăvurile alimentare cu elementele de construcţie conţinute în alimentaţia biologică, ficatul se va reconstitui şi va funcţiona din nou la parametrii săi normali.

    NU: surmenajului şi sedentarismului, suprasolicitării fizice şi intelectuale, angoasei şi fricii, care constituie tot atâtea otrăvuri ce ne intoxică celulele corpului. Lipsa mişcării sau exerciţiului fizic (cum ar fi gimnastica sau posturile (asana-ele) Yoga) este parţial răspunzătoare de apariţia constipaţiei, ca şi de insuficienţele respiratorii. În aceste condiţii, ficatul nu mai ajunge să elimine din organism o cantitate suficient de mare de deşeuri. Acumularea lor ne poate afecta măduva spinării, durificănd-o, aceasta conducând la paralizie.

    DA: relaxării profunde şi exerciţiilor fizice în aer liber (cel mai bine ar fi la mare sau la munte), sau practicii Yoga, care ne vor salva din acest pericol. Atunci când ficatul dispune de timpul necesar eliminării substanţelor nefaste, organismul se dezintoxică mult mai uşor. Aceste tehnici corporale ne aprofundează şi capacitatea respiratorie, prin intermediul căreia ne putem debarasa de aerul viciat, rezidual din plămâni. Ele sunt deci foarte necesare purificării corpului şi ficatului.

    Unele dintre aceste reguli sau principii de bază ne pot părea prea severe şi limitative. Trebuie însă să realizăm că ele constituie baza unei cunoaşteri care ne este vitală. Este o prostie crasă să neglijăm aceste reguli pline de bun simţ sub pretextul că suntem interesaţi în primul rând de spirit şi mai puţin de trup (aşa cum, din neînţelegere şi lipsă de maturitate au tendinţa să facă şi unii yoghini începători), pentru că un trup bolnav se va aşeza implacabil de-a curmezişul spiritualizării noastre forţate. Să nu uităm acel înţelept dicton latin „MENS SANA IN CORPORE SANO” (Minte sănătoasă în corp sănătos”); bolile ne handicapează, frânându-ne dezvoltarea sau ascensiunea spirituală şi concentrându-ne uneori foarte eficient realizarea aspiraţiilor şi idealurilor noastre înalte. De fapt, orice boală trădează un anumit dezechilibru în fiinţă. Cunoaşterea mecanismelor prin care sănătatea noastră se poate deregla ne permite să învătăm şi să folosim nenumărate metode pentru a o restabili. La fel cum un bun meşteşugar lucrează cu instrumente foarte bune, şi noi trebuie să ne ameliorăm starea principalului nostru instrument: corpul. Redobândindu-ne sau păstrându-ne nealterată starea de sănătate, eliberăm forţele binefăcătoare care erau ascunse în noi înşine, putând de acum înainte să folosim inteligent aceste forţe pentru realizarea ideilor noastre creatoare.

    Instrumentul este deci corpul, iar o piesă esenţială a acestuia este ficatul, care îndeplineşte atât funcţia de”gară de triaj” cât şi cele de centru distribuitor, uzină chimică şi centru anti-otrăvuri în organismul nostru.Trebuie deci să-l protejăm cu deosebită grijă şi să reţinem foarte bine următoarele 10 precepte de aur care, dacă vor fi cu adevărat respectate, ne vor menţine mereu ficatul într-o condiţie excelentă:
    1) Nu ne vom obosi niciodată ficatul aducându-i o alimentaţie plină de deşeuri şi toxine;
    2) Nu ne vom otrăvi ficatul lipsindu-l de alimentele bogate în celuloză, care accelerează evacuarea deseurilor;
    3) Nu ne vom deteriora sau agresa niciodată ficatul cu alcool sau cu tutun;
    4) Nu ne vom slăbi puterea de apărare a ficatului consumând numai alimente acide şi azotate;
    5) Nu ne vom distruge ficatul cu alimente denaturate sau printr-un abuz de medicamente chimice.
    6) Nu ne vom surmena niciodată ficatul printr-un exces de hrană;
    7) Nu vom cere niciodată ficatului eforturi suplimentare administrându-i alimente greu digerabile;
    8) Nu ne vom usca ficatul pritr-o circulaţie sanguină deficitară care nu-i aduce sânge proaspăt;
    9) Nu ne vom sufoca niciodată ficatul privându-l de oxigen;
    10) Nu ne vom congestiona niciodată ficatul refuzăndu-i o dietă hidrică care i-ar permite să respire şi să se odihnească.

    Mulțumesc pentru acest interesant material !
    Să ne auzim cu bine !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 07/01/2012 @ 9:45 pm | Răspunde

  8. @ ALL !!!
    Acum la ceas de dimineață, un BANC trimis de prietenul CRIȘAN prin mail :

    Regina RU al Marii Britanii și I.N , președinții SUA și ROMÂNIEI ajung in iad.
    Dupa un timp, regina spune :
    – Mi-e dor de Anglia!
    Vreau sa sun in Anglia sa vad ce face lumea acolo.
    Suna regina, vorbeste cam 5 minute si apoi il intreaba pe diavol:
    – Cat iti datorez pentru convorbirea asta?
    – 5 milioane £.
    Semneaza regina cecul de 5 milioane £ si se duce la locul ei…
    Dupa cateva momente, președintele SUA tipa:
    E randul meu!
    Vreau sa sun si eu sa vad ce se intampla in Statele Unite, ce fac americanii!
    Suna președintele, vorbeste cam 10 minute, dupa care il intreaba diavol:
    – Cat iti datorez pentru convorbirea asta?
    – 10 milioane $.
    Președintele cu o privire taioasa, semneaza un cec de 10 milioane de $ si se duce la locul lui…
    Vazand acestea, președintele României,solicita si el, pe un ton vehement:
    – Vreau sa sun in Romania , sa vad ce fac romanii, daca au scapat de coruptie?
    Vreau sa vorbesc cu ministrii, cu deputatii, vreau sa vorbesc cu toti!
    Suna președintele in Romania, sta la telefon vreo 2 ore, vorbeste cu toate neamurile,
    cu toti prietenii, cu toti bisnițarii, cu Nuți, cu toti deputatii si ministrii…
    Dupa ce termina de vorbit, se pregateste
    sa-i plateasca diavolului:
    – Scuze, am stat cam mult…
    Cat iti datorez?
    – UN EURO…….
    – Poftim?!?!?
    Doar un amarat de euro??
    – Pai, da…
    Ca daca suni dintr-un IAD in alt IAD, se pune ca e convorbire in retea …

    Bun bancul, NU ?
    Tu, ce spui ?

    O duminică frumoasă !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 08/01/2012 @ 9:48 am | Răspunde

  9. @ ALL !!!

    Concurs cu o BLONDĂ ………
    O blonda participa la un concurs gen „Cine stie cistiga”, la care s-au pus urmatoarele intrebari, cu urmatoarele variante de raspuns, astfel:

    1. Citi ani a tinut razboiul de 100 de ani?
    * 116 ani
    * 99 ani
    * 100 ani
    * 150 ani
    Blonda paseaza prima intrebare.

    2. In care tara a fost descoperita palaria “panameza”?
    * Brazilia
    * Chile
    * Panama
    * Equador
    Blonda cere ajutorul publicului.

    3. In ce luna sarbatoresc rusii revolutia din octombrie?
    * Ianuarie
    * Septembrie
    * Oktombrie
    * Noiembrie
    Blonda foloseste ajutorul telefonic si suna o alta blonda.

    4. Care a fost numele regelui George al IV-lea?
    * Albert
    * George
    * Manuell
    * Jonathan
    Blonda cere ajutorul calculatorului.

    5. Dupa ce animal au fost numite insulele Canare?
    * Canar
    * Cangur
    * Sobolan
    * Foca
    Blonda refuza sa raspunda si iese din concurs.

    P.S.: Daca cumva ai zimbit la aceste intrebari, iata raspunsurile:

    1. Razboiul de 100 de ani a tinut 116 ani (1337-1453).
    2. Palaria Panameza a fost descoperita in Equador.
    3. Revolutia din octombrie se sarbatoreste in 07.noiembrie
    4. George al IV-lea se numea de fapt Albert. Regele si-a schimbat
    numele in 1936.
    5. Insulele Canare si-au primit numele de la foci. In limba latina
    inseamna insulele focilor (caini de mare).

    Tu, sincer, cum ai răspuns ?
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 08/01/2012 @ 5:48 pm | Răspunde

  10. Cam scump meniul sănătos.

    Comentariu de Popateapa — 08/01/2012 @ 6:44 pm | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Multumesc pentru like si pingback !
      SCUMPE, scumpe dar, NECESARE pentru un corp sanatos !
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 08/01/2012 @ 8:11 pm | Răspunde

  11. […] /                          Numar  locuinte           Numar  persoane Localitate                                                           […]

    Pingback de Mică divagaţie pe tema recensământului. « Popateapa's Blog — 08/01/2012 @ 6:45 pm | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Despre RECESAMANT nu ma pot pronunta decat atunci cand se vor publica datele oficiale….
      Multumesc insa pentru pingback !
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 08/01/2012 @ 8:12 pm | Răspunde

  12. @Alioșa, bine te-am găsit în noul an !
    Îți doresc, ție personal cât și întregii familii, multă, dar multă sănătate, noroc și fericire ! Clipe pline de împliniri!
    Felicitări pentru recunoașterea oficială a meritelor în domeniul cercetării !
    A fost un an dificil cel care tocmai a trecut, cel în care am intrat nu se arată a fi unul bun dar, dacă vom ține acel regim riguros pe care ni-l propui, o să reușim să facem față ” iadului în care trăim ”.
    Suntem niște luptători ! Nu toți suntem geniști, eu am făcut la infanterie, n-a fost alegerea mea, dar curajoși suntem toți. Mai cu un banc, după ce omori câinele, mai cu o salată, vedem noi cum ajungem în 2013.
    Cu același respect,
    Carmen

    Comentariu de dictaturajustitiei — 08/01/2012 @ 7:27 pm | Răspunde

    • @ CARMEN,
      Bine ai revenit în noul an și pe meleagurile PĂDURII NEBUNE !
      LA MULȚI ANI 2012 !
      Mulțumesc din inimă pentru urări și dă-mi voie să-ți spun doar atât : ce-mi dorești tu mie, și ție să ți se împlinească !
      Da, anul 2011 a fost un an dificil pentru toți ROMÂNIi !
      Vorba ta : cu un banc, o vorbă bună, o să-l trecem și pe ăsta nou început chiar dacă, NORI NEGRI SE ABAT ASUPRA NOASTRĂ !
      Apropos de CÂINE : din cauza REFUZULUI meu de a semna un TABEL pentru EUTANASIEREA CÂINILOR, mi-am făcut DUȘMANI cât cuprinde iar unii chiar m-au MUȘCAT rău de tot nemernicii …..
      Mulțumesc pentru vizită, comentariu, like și urări !
      Să ne citim cu bine !
      Cu același respect,
      Alioșa.

      Comentariu de Aliosa — 08/01/2012 @ 8:27 pm | Răspunde

  13. […] Hategan Sorin Tiberiu Luminita Pavel  au dat Like Uniunea Social Liberala  a dispărut postarea Numai acestea sunt câteva locuri unde am postat întrebarea şi sunt sigur ca nimeni nu a citit-o. Sunt sigur ca […]

    Pingback de Sondaj empiric asupra impactului pe care îl au link-urile de pe Facebook, în grupuri ce se pretind serioase. « Popateapa's Blog — 08/01/2012 @ 7:46 pm | Răspunde

    • @ Popică,
      Eu nu urmăresc și nici nu citesc link-urile de pe facebook !
      Cine le urmărește, n-are decât s-o pățească !
      Alioșa.

      Comentariu de Aliosa — 12/01/2012 @ 8:36 am | Răspunde

  14. @ ALL !!!
    Ai probleme cu RINICHII ?
    Urmează următorul TRATAMENT care,
    nu te costă decât 50 de bani :

    Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru.
    Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam.
    Cum se face asta?
    Este foarte simplu.
    Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata- un litru- peste el si fierbeti timp de 10 minute.
    Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider .
    Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina.
    De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum.
    Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural!
    Treceți le TREABĂ !
    Sănătate multă vă doresc !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 12/01/2012 @ 8:34 am | Răspunde

  15. @ ALL !!!
    Dacă tot vorbim despre ALIMENTE și SĂNĂTATE,
    și dacă tot s-a făcut și-ncă se face atâta vâlvă despre LEGEA SĂNĂTĂȚII ,
    un banc ca să ne mai descrețim frunțile :

    Intruna din zile, Bulă trebăluia prin bucatarie.
    O clipa de neatentie la tocat zarzavaturi si singele incepe sa curga.
    ia repede o cirpa, infasoara degetul si fuga la spital.
    Intra la U.P.U. si vede doua usi:

    „Bolnavi” si „Accidentati”.
    Ca un cetatean disciplinat ce este, Bula intra la „Accidentati”.
    Acolo, ce sa vezi? Alte doua usi:

    „Cu sangerare” si „Fara sangerare”.
    Asa cum era firesc intra la „Cu sangerare”.
    Alte doua usi:

    „De importanta vitala” si „Fara importanta vitala”
    Deschide usa „Fara importanta vitala” si se trezeste iar in strada …

    Pleaca nervos acasa unde familia il intreaba:
    – Ei, Bulă, te-au tratat bine?
    – Nu s-a uitat nimeni la mine, dar organizarea e beton …!!!!!!

    Tu, ce spui ?
    O săptămână fără DIVERSIUNI ordinare !!!
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 16/01/2012 @ 1:43 pm | Răspunde

  16. @ ALL !!!
    IARNA a trecut , PRIMĂVARA a venit dar,variatiile bruste de temperatura si umiditatea crescuta sunt cele mai prielnice momente pentru aparitia racelilor si a virozelor.
    Pentru a preveni imbolnavirile in sezonul rece, dar si pentru a accelera vindecarea poti sa apelezi, pe langa medicamentele prescrise de medic,
    la cateva alimente care te vor ajuta sa depasesti sezonul racelilor.
    VITAMINA C este cel mai important aliat al nostru in aceasta perioada.
    E bine sa mananci tot timpul fructe, nu doar cand te-a lovit raceala.
    Trebuie stiut că dintre toate citricele ,cel mai ridicat continut de vitamina C
    îl are KIWI-ul. Un fruct de kiwi contine mult mai multe vitamine si minerale decat o portocala.
    Pe langa faptul ca e bogat in vitamina C, kiwi-ul este si un antioxidant si antiimflamator.
    Mănâncă primăvara cât mai multe fructe de KIWI !!!
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 21/03/2012 @ 9:21 am | Răspunde

  17. @ ALL !!!

    Cele mai sanatoase 7 mirodenii din lume!
    1.Ghimbirul:
    Ingredientul activ ce face ghimbirul atat de sanatos este gingerolul, un component despre care se stie ca relaxeaza vasele de sange, stimuleaza circulatia sanguina si ne scapa de dureri. Gingerolul este folosit si in ajutorul digestiei si inhiba senzatia de voma. Astfel, ghimbirul este un condiment excelent pentru raul de dimineata sau pentru a trata efectele secundare ale chimioterapiei.
    Ghimbirul este si anti-inflamator, ceea ce inseamna ca poate fi folosit impotriva bolilor de inima, a cancerului, a Alzheimer-ului si a artritei. Mai mult, ghimbirul este bogat in antioxidanti care sunt foarte benefici organismului uman.
    Stire picanta: Proprietatile sanatoase ce le contine ghimbirul au fost documentate inca de acum 2000 de ani!

    2.Oregano:
    Doua dintre cele mai importante componente din oregano sunt timolul si carvacolul ce au puternice proprietati antibacteriene. Mai mult, un studiu a aratat ca in Mexic, oregano a fost mai eficient impotriva amibei decat medicamentele prescrise de doctori precum tinidazolul.
    Oregano este si un antioxidant puternic, bogat in fitonutriente. Un gram de oregano contine de 42 de ori mai multi antioxidanti decat marul, de 30 de ori mai multi antioxidanti decat cartoful, de 12 ori mai multi antioxidanti decat portocala si de 4 ori mai multi antioxidanti decat afinele.
    Stire picanta: Oregano inseamna “bucuria muntelui” si in unele parti din Europa este denumit si maghiran salbatic, fiind inrudit cu acesta.

    3,Scortisoara:
    Scortisoara este un condiment anti-microbian. Un studiu din august 2003 al Revistei Internationale de Microbiologie a descoperit faptul ca un numar scazut de picaturi de ulei de scortisoara amestecat cu suc de morcov poate conserva mancarea si poate distruge organismele patogene din aceasta, toate in timp ce ii da si o aroma mai placuta.
    Scortisoara previne si formarea cheagurilor de sange si blocarea capilarelor. Mai mult, poate imbunatati si functiile creierului.
    Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa stie ca scortisoara este foarte folositoare in stabilizarea nivelului de zahar din sange. Un studiu din decembrie 2003 al Centrului pentru Diabetici a aratat ca daca un bolnav consuma zilnic intre 1 gram si 6 grame de scortisoara, nivelul zaharului din sange scade simtitor (la suferinzii de diabet de tip II), la fel ca si cel al trigliceridelor si al colesterolului.
    Si asta nu e tot! Scortisoara este si cel mai puternic antioxidant dintre toate condimentele!
    Stire picanta: In medicina traditionala chineza, scortisoara este folosita in ceai impreuna cu ghimbirul pentru a trata raceala si gripa.

    4.Sofranul de India (Curcuma):
    Curcuma, cea care ii da sofranului culoarea galbuie, este ingredientul activ din acest condiment. Curcuma este o substanta anti-inflamatoare si poate lupta impotriva unor boli precum fibroza cistica, Alzheimer, colita, ulcerul, artrita sau boala lui Crohn. De asemenea, curcuma ofera protectie cardiovasculara si imbunatateste functiile ficatului.
    Stire picanta: Sofranul sau curcuma este condimentul utilizat in sosurile curry. Tot acest condiment coloreaza in galben traditionalul mustar.

    5.Salvia:
    Salvia este anti-inflamatoare si antioxidanta. Salvia contine flavonoide, acizi fenolici si enzime hidrolitice. Astfel, salvia poate combate artrita reumatoida, bolile inflamatorii, astmul bronsic si ateroscleroza.
    Se pare ca salvia ajuta si la o mai buna functionare a activitatii cerebrale. Un studiu al Societatii Farmaceutice Biochimice a revelat ca persoanele care au consumat ulei din extract de salvie aveau o memorie mai buna fata de cei care au urmat un tratamen cu placebo.
    Stire picanta: La origini, salvia inseamna “a fi salvat”. Mai multe companii farmaceutice incearca sa adauge uleiul de salvie in cel folosit la gatit pentru a preveni uleiurile sa rancezeasca si pentru a creste rata de viata a omului.

    6.Ardeii iuti:
    S-a descoperit ca ardeii iuti ce contin capsicina ajuta la urmatoarele:
    – curata substantele mucoase din plamani si nas;
    – imbunatatesc imunitatea organismului;
    – previn ulcerele stomacale;
    – ajuta la pierderea in greutate;
    – reduc colesterolul si nivelul trigliceridelor;
    – previn cancerul de stomac;
    – calmeaza durerile.
    Stire picanta: Cu cat este mai iute ardeiul, cu atat mai multa capsicina contine

    7.Patrunjelul:
    Poate ca cel mai interesant lucru pe care il poate face patrunjelul este sa lupte impotriva cancerului. Studiile pe animale au aratat ca patrunjelul inhiba formarea de tumori, in special pulmonare. Mai mult, patrunjelul neutralizeaza efectele fumului (de tigara sau gratar).
    Patrunjelul este si o sursa bogata de antioxidanti si nutrienti ce
    protejeaza inima precum vitamina C, betacarotenul si acidul folic.
    Stire picanta: Patrunjelul este excelent pentru o respiratie proaspata dupa ce ati mancat.

    Domniile voastre ce spuneți ?
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 16/05/2012 @ 8:12 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: