Alioşa ” File de Jurnal ”

20/01/2012

ATENȚIE LA……..PROVOCATORII PLĂTIȚI !

Filed under: generale — Aliosa @ 1:55 pm

De câteva zile în ROMÂNIA se protestează în BUCUREȘTI și-n alte orașe mai mari sau  mai mici din ȚARĂ ! Și tot de câteva zile ASISTĂM neputincioși în fața televizoarelor sau chiar în stradă în Piața Unirii sau Piața Universității , la tot felul de PROVOCĂRI  care mai de care mai ordinare dar vizibile și de pe LUNĂ, provocate  de cei interesați să  DISCREDITEZE PROTESTELE PAȘNICE ale populației  tot mai nemulțumite de situația în care a ajuns mai ales în ultimii doi ani din cauza măsurilor de austeritate luate de guvern la presiunile bancherilor mondiali prin intermediul FMI, BM, UE și alte bănci  ! Și cum românii nu au de gând să înceteze protestele, n-ar fi rău ca fiecare dintre PROTESTATARI să aibă în vedere SFATURILE de mai jos care pot fi completate de toți cei care ajung pe aici :

1) Nu mergeți singur(ă) la demonstratie. Dacă nu aveți cu cine sa mergeți, de cum ajungeți acolo, faceți cunoștintță cu cei din jur. Numele mic este suficient.
2) Rețineți numele celor din jur. Acest lucru vă va  da un sentiment justificat de forță a grupului.
3) Fotografiați, la randul dvs. pe oricine vă fotografiază. Faceți acest lucru cât mai vizibil pentru cel fotografiat . În majoritatea cazurilor, va disparea imediat ce vede ce-i faceți.
4) Relatati frecvent, pe telefon sau internet, ce vi se întampla, chiar daca evenimentele nu vi se par memorabile. Relatati ceea ce vedeti, nu ceea ce auziti de la altii. Faceti eforturi ca fortele  de ordine sa vada ca activitatea lor este documentata de protestatari.
5) Daca sunteti interpelat direct de un agent  de ordine, înainte de orice, inclusiv înainte de a va prezenta sau de a raspunde la interpelare, determinati-l sa se identifice cu numele si alte date de identificare. Daca întervine al doilea, faceti acelasi lucru. Nu interactionati cu politisti sau jandarmi, ori civili care nu se identifica personal, nu cu functia sau gradul. Retineti-i numele. Eventual,

înregistrati interpelarea. Daca refuza sa se identifice, refuzati orice contact verbal cu acesta. „Nu discut cu anonimii!” Veti constata ca, în majoritatea situatiilor, veti fi lasat(ă) imediat în pace.
6) Alegeti-va un motiv pentru care va aflati acolo. Sau o lozinca. Sau un obiect al protestului. Comunicati acest motiv celor din jur, fara sa va asteptati ca acestia sa adere imediat la obiectivul dumneavoastra. Acceptati ca ceilalti sa aiba alte obiective, lozinci sau teme de protest. Nu intrati în contradictie cu nimeni ca motivul dvs. este mai temeinic decât al celuilalt. Eventual, propuneti scandarea lozincii celuilalt, apoi a dvs.
7) Refuzati orice discutie cu fortele de ordine privind motivul prezentei dumneavoastra la demonstratie. Nu este treaba lor! Daca va întreaba despre organizarea manifestatiei, nu trebuie sa stiti nimic, atâta vreme cât aveti o pornire spontana sa fiti acolo.
8) Nu este treaba dvs. sa stiti daca demonstratia este sau nu autorizata. Dvs. aderati la idei, nu la activitati ale primariei sau prefecturii.

9) Nu provocați sub nici o formă forțele de ordine căci, ele, abia așteaptă un motiv ca să intervină în forță băgând în dube pe cei care le stau în cale indiferent de vinovăție sau nevinovăție.

10) Nu purtați asupra dumneavoastră obiecte contondente, arme albe , arme de foc, șprayuri paralizante sau droguri căci, 100 % veți fi săltați de jandarmii echipați ca de război și gata să acționeze cu tot arsenalul din dotare .

11) Dacă ați depistat PROVOCATORII plătiți, fotografiați-i, înregistrații video  și audio și, demascați-i imediat în fața protestatarilor pașnici, a reporterilor și camearamanilor aflați la fața locului.

12 ) Nu vă lăsați antrenați de acțiunile PROVOCATORILOR , delimitați-vă de ei și acțiunile lor, rămâneți uniți și  grupați pe cunoștințe și simpatii .

13 ) Observați cu atenție pe cei care vi se par suspecți și luați toate măsurile ca PROVOCATORII plătiți să fie DEPISTAȚI înainte ca ei să treacă la  acțiunile de PROVOCARE a forțelor de ordine .

14 ) Provocatorii plătiți acționează pe toate fronturile : în stradă, în mass-media scrisă și vorbită și chiar pe internet ! Tocmai de aceea PROTESTATARII PAȘNICI trebuie să fie permanent VIGILENȚI și UNIȚI !!!

15 ) Stă în puterea dvs., a  PROTESTATARILOR  PAȘNICI să-i depistați  și demascați  pe PROVOCATORII  plătiți , ființe jalnice, inculte , ușor șantajabile de către cei interesați în DISCREDITAREA ideii de PROTEST PAȘNIC !!!

Ar mai fi multe de spus dar, mă opresc aici dându-vă și domniilor voastre posibilitatea de a completa SFATURILE de mai sus !

DOAMNE, OCROTEȘTE-I PE ROMÂNI !

Tu, ce spui ?

Cu stimă și respect,

Alioșa.

36 comentarii »

 1. Deocamdata in strada nu este adevarata Romanie…sunt din toate categoriile cate putini.
  Fiecare partid politic incearca sa-i manipuleze pe protestatari, ideea este ca romanii sunt suparati pe toata clasa politica, nu pe un politician anume.
  Cand vor iesi in strada si cei mai numerosi, care astazi tac si nu de frica, ci pentru ca nu se regasesc in a arunca cu bolovani in fortele de ordine atunci va fi ceva si vor trebui ascultati.
  Chestia asta cu jandarmii care bat oameni este acum actuala…dar cand le vor iesi in strada copiii, mamele, sotiile, prietenii, vecinii, credeti ca mai ridica vreunul bastonul?!
  Atunci va aparea o schimbare nu acum cand un suporter certat cu Becali sparge vitrine.
  Cat despre reguli…sa faca fiecare ce simte, dar sa nu uite ca libertatea lui se sfarseste acolo unde incepe a celuilalt!

  Comentariu de buceginatura2000 — 20/01/2012 @ 2:29 pm | Răspunde

  • Ai dreptate : „ deocamdată în stradă nu este adevărata Românie ….. ” !
   Pentru oricine vrea să vadă cu mintea limpede, deocamdată în stradă sunt două categorii de persoane :
   a ) Categoria PROTESTATARILOR PAȘNICI dar foarte nemulțumiți de situația grea în care au fost aduși de regimul actual și care, cum e și firesc își manifestă nemulțumirea individuală cum ar fi : taxa auto, reducerea salariilor, eliminarea unor subvenții și ajutoare, lipsa locurilor de muncă, starea precară a sistemului sanitar, de învățământ samd și o nemulțumire comună : JOS Băsescu, JOS Guvernul și,
   b ) Categoria PROTESTATARILOR PLĂTIȚI de cei interesați în DISCREDITAREA IDEII DE PROTEST PAȘNIC , în denigrarea CLASEI POLITICE în general :
   USL= PDL= MIZERIE
   sau
   USL-PDL-fac parte din Mafie
   cu scopul ca cei cu statut de NIMENI până acum să devină CINEVA în cazul răsturnării guvernului ( prietenii știu cine sunt cei cu statut de NIMENI care promițând mulțimii BANI ( 20.000 de euro….. vor să devină CINEVA ) și nu în ultimul rând de cei care au tot interesul de a justifica împrăștierea cu forța a PROTESTATARILOR PAȘNICI după ora 23.00 ( cum s-a întâmplat și aseară și, mare minune să nu se întâmple și-n seara asta ) !
   PROCURATURA ar trebui să se autosesizeze și să-i deferească justiției pe HULIGANII care au aruncat cu pietre , fumigene și petarede asupra jandarmilor ca să le dea motiv acestora să împrăștie protestatarii reținând de-a valma vinovați și nevinovați….
   Atunci, s-ar afla ADEVĂRUL despre PROVOCATORII PLĂTIȚI căci , în caz contrar se va întâmpla ca în cazul TERORIȘTILOR din decembrie 1989 despre care nici acum nu știm ADEVĂRUL !
   În dec.1989 mulțimea din marile orașe revoluționare a strigat la unison :
   „ ARMATA E CU NOI ” !!!
   și chiar a fost de partea REVOLUȚIEI ROMÂNE din Decembrie 1989 !
   În ianuarie 2012, mă îndoiesc ca JANDARMII vor pactiza cu PROTESTATARII PAȘNICI mai ales în contextul actual……
   Să dea DUMNEZEU să fie după inima și spusele tale !
   Cât despre reguli, eu nu le-am postat ca un ghid obligatoriu de urmat ci, așa, ca simple SFATURI ca unul care, parcurgând TACTICA , STRATEGIA și ARTA OPERATIVĂ în Școala Militară de Ofițeri și-apoi în ACADEMIA MILITARĂ, simt mai ușor și mai repede decât cei care nici măcar n-au tras cu pușca în armată ( nu-i cazul tău ) DIVERSIUNEA ……..
   Mulțumesc pentru vizită, like și comentariu !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 20/01/2012 @ 6:34 pm | Răspunde

 2. @ Bmarinescu41,
  Mulțumesc pentru like !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 20/01/2012 @ 6:35 pm | Răspunde

 3. @ Tesoruccio49,
  Bună seara !
  Bine ai venit pe blogul meu !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Te mai aștept !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 20/01/2012 @ 6:38 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!

  Nu cunosc engleza dar aș vrea să aflu ce răspunsuri a dat băiatul de la pupitrul CONFERINȚEI DE PRESĂ !!!
  De ce atâta curiozitate din partea mea ?
  Simplu : este nepotul meu STRAT CRISTIAN ce lucrează în CANADA la VANCOUVER !!!
  Cei care ajung pe aici și dau click pe link-ul de mai jos

  înțelegînd despre ce- i vorba, sunt rugați frumos de mine să-mi povestească…..
  Mulțumesc anticipat !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 20/01/2012 @ 7:03 pm | Răspunde

 5. Ai citit răspunsul meu? Îmi pare rău că o laudă adus celor evidențiate , a fost interpretat greşit. Este aşa de actual Eminescu în critici că parcă le-a scris în 2012! Sper să nu rămâi supărat pe mine!

  Comentariu de Popateapa — 20/01/2012 @ 8:26 pm | Răspunde

  • @ Popică,
   Bună dimineața !
   Da, am citit răspunsul tău și ți-am explicat totul acolo la tine !
   Da, ai dreptate ! Am interpretat greșit întrebarea ta și, de aceea îmi cer public scuze !
   EMINESCU este așa de actual atât în publicistică, politică, proză, gazetărie și poezie încât ,
   CITINDU-I CELE SPUSE în urmă cu peste 120 de ani, ai IMPRESIA că-i printre noi, că se desfășoară chiar acum în zilele noastre !
   Nu sunt supărat pe tine ci pe mine că m-am grăbit cu răspunsul !
   Am fost mereu un GRĂBIT NOTORIU….
   O zi bună !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 8:49 am | Răspunde

 6. […] am fost în București alături de cei peste 20 ooo de protestatari de la Arcul de Triumf! Am plecat spre Piața Universităţi fără să fim […]

  Pingback de Concluzii personale după mitingul USL « Popateapa's Blog — 20/01/2012 @ 8:53 pm | Răspunde

  • @ Popică,
   Bună dimineața !
   Hai să le luăm pe rând ( să nu mai greșesc ca-n cazul art.cu E…..) :
   a ) Să se înfăptuiască mai întâi DORINȚA CELOR DIN PIAȚĂ ……
   b) Să se desfășoare ALEGERI ANTICIPATE…….
   c) Să IASĂ LUMEA LA VOT în număr cât mai mare……
   d) VOTUL va demonstra inclusiv OBSERVAȚIA TA că cei din PIAȚĂ nu-s „ APOLITICI ” !!!
   e) După VOT se va constata că lozinca .
   USL=PDL=MIZERIE este o FĂCĂTURĂ ORDINARĂ a unor ORDINARI cu statut de NIMENI ( kaka ) care, mâncând cu tona „ kaka ” vor să DISCREDITEZE ÎNTREAGA CLASĂ POLITICĂ ca din NIMENI, nemernicii să devină CINEVA !!!!
   f) Dacă tot vei merge la PROTESTE în PIAȚA UNIVERSITĂȚII îți dau o idee : FOTOGRAFIAZĂ-I pe cei care țin acel bener cu USL=PDL=MIZERIE și pe cei din jurul ei și, după ALEGERILE ANTICIPATE, vei recunoaște în rândul NOII CLASE POLITICE
   ( după sloganul lor IPOCRIT ) pe mulți dintre ei…..Dar, atenție când îi fotografiezi căci poți avea surprize neplăcute !
   Din punctul meu de vedere, doresc să fie REINSTAURATĂ DEMOCRAȚIA , să avem o clasă politică din persoane CULTE și INTELIGENTE ,NEȘANTAJABILE și INCORUPTIBILE , să dispară CORUPȚIA și TRĂDĂTORII de neam și ȚARĂ !
   Cei vinovați să plătească nu numai PENAL și și CIVIL !
   Apreciez în mod deosebit cele scrise în articolul „ Concluzii personale după mitingul USL ” și hotărârea ta de a merge încontinuare la PROTESTELE din BUCUREȘTI !
   Ca unul neafiliat niciunui partid politic pot spune că sunt de acord cu cele scrise acolo de tine și aș încerca chiar
   să mai adaug câte ceva :
   g ) Singura SOLUȚIE valabilă pentru ROMÂNIA anului 2012 este SOCIAL-DEMOCRAȚIA !
   h) Președinția ROMÂNIEI să-și vadă de treburile ei stipulate în CONSTITUȚIE, PARLAMENTUL să redevină PARLAMENT și să se ocupe de LEGISLAȚIA țării, GUVERNUL de punerea în practică a LEGILOR , JUSTIȚIA de JUSTIȚIE iar Curtea Constituțională a ROMÂNIEI să fie depolitizată !
   i) În funcțiile de conducere a ȚĂRII , în Parlamentul European, în desconcentrate, în MAGISTRATURĂ, PROCURATURĂ , JUSTIȚIE, ARMATĂ, POLIȚIE, JANDARMERIE și-n tot spectrul CONDUCERII TREBURILOR ȚĂRII, să fie promovate VALORILE nu NONVALORILE !
   j) Să fie eliminate din procesul de numire în funcțiile de conducere ale societății , nepotismul, familiarismul, clienterismul,favoritismul,corupția, mita, șpaga și nu în ultimul rând APARTENENȚA LA PARTIDUL aflat la putere….
   Dar, gata căci până la urmă voi fi acuzat că pun bazele unui nou STATUT pentru un nou PARTID ……
   Degeaba,căci, NU VOI INTRA ÎN POLITICĂ deoarece POLITICA este o sabie cu două tăișuri ca să nu spun ce spun alții, că este ca o curvă…..
   Weekend plăcut iar de mergi din nou la PROTESTE în BUCUREȘTI,
   ATENȚIE LA…. PROVOCATORII PLĂTIȚI !
   Mulțumesc pentru pingback, like și comentariu !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 9:07 am | Răspunde

 7. Libertatea de exprimare!

  De la CRISCAR50
  In ’89 au existat oameni in stare sa infrunte un regim atat de autoritar,
  in care fiecare gest era controlat,iesind cu pieptul gol in fata gloantelor.
  In situatia de acum sigur ca se impune o anume prudenta,dar,cel putin teoretic,avem dreptul si datoria sa ne sustinem opiniile,nemultumirile,revendicarile!

  Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 9:12 am | Răspunde

  • @ Crișan,
   Bună dimineața prietene !
   Mă bucur că mi-ai oferit ocazia să fac APEL la CONSTITUȚIA ROMÂNIEI aprobată în 2003 dar, din păcate, ÎNCĂLCATĂ de nenumărate ori de președintele ȚĂRII, membrii guvernului și, ca să nu mai lungesc vorba, de actuala PUTERE !!!
   Iată ce prevede ARTICOLUL 30 privind LIBERTATEA DE EXPRIMARE :
   „ ( 1 ) Libertatea de exprimare a gândurilor,a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel,prin viu grai, prin scris, prin imagini
   prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, SUNT INVIOLABILE.
   ( 2 ) Cenzura de orice fel este interzisă .
   ( 3 ) Libertatea presei implică și libertatea de a înființa publicații.
   ( 4 ) Nici o publicație nu poate fi suprimată.
   ( 5 ) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligația de a face publică sursa finanțării.
   ( 6 ) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea,onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine .
   ( 7 ) .Sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură națională , rasială,de clasă sau religioasă, mincitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violență publică, precum și manifestările obscene ,contrare bunelor moravuri.
   ( 8 ) .Răspunderea civilă pentru informația sau pentru creația adusă la cunoștință publică revine editorului sau realizatorului , autorului,organizatorului manifestării artistice ,proprietarului mijlocului de multiplicare ,al postului de radoi, în condițiile legii.Delictele de presă se stabilesc prin lege ” .
   Dacă trecem în REVISTĂ ali.1-8 , constatăm în GENERAL că în ROMÂNIA , nu se respectă în totalitate, ad-literam, CONSTITUȚIA !!!
   o să încerc să dau și câteva exemple :
   a ) Personal am fost ponegrit,l jignit , înjurat, amenințat , calomniat, acuzat de mulți DETRACTORI chiar pe blogul meu, numai și numai din cauza ADEVĂRURILOR spuse în legătură cu una sau alta . Nu voi nominaliza detractorii dar , sper să citească nemernicii ca altă dată să nu mă mai muște ca turbații și să fugă ca lașii sub acoperirea internetului care le dă voie să-și ascundă identitatea și să spună tot felul de inepții și calomnii.
   b ) Ce a măsuri a întreprins STATUL ROMÂN față de ieșirile provocatoare, defăimătoare și antiromânești ale europarlamentarului român de origine maghiară Laszlo Tokeș care a încălcat flagrant și de mai multe ori alin.( 7 ) , art.30 din CONSTITUȘIA ROMÂNIE ?
   Și, exeplele ar putea continua dar, mai las și altora posibilitatea de a da și alte exemple căci, de aceea am scris acesr articol
   ATENȚIE LA…… PROVOCATORII PLĂTIȚI !
   Căci, degeaba vor îcerca unii sau alții să mă determine să cred că HULIGANII ce-au aruncat cu pietre ș.a.obiecte , nu au fost PLĂTIȚI de cineva ca să DISCREDITEZE PROTESTUL PAȘNIC al nemulțumiților din București sau că, L.T. nu e în slujba ciuva ………
   Magistrală remarca …..„ TEORETIC ,AVEM DREPTUL ȘI DATORIA SĂ NE SUSȚINEM OPINIILE, NEMULȚUMIRILE,REVENDICĂRILE ” !!!
   Dar, PRACTIC, se întâmplă altceva : provocări, arestări, amendări, amenințări cu pierderea locului de muncă și multe altele….
   Legat de cele 15 SFATURI, nu-s obligatorii de urmat dar, în conjunctura actuală, nu-i rău să fie avute în vedere…
   Altfel, cum se explică că PERSOANE NEVINOVATe au fost ridicate și băgate cu FORȚA în dube de JANDARMI și-apoi AMENDATE ?
   Proverbul :„ paza bună trece primejdia rea ” este de mare actualitate ca și PUBLICISTICA și POEZIA lui EMINESCU !
   Mulțumesc pentru vizită , like și comentariu !
   Pe data de 16 februarie a.c. voi fi pe NAȚIONAL ARENA le meciul echipei mele de suflet STEAUA BUCUREȚTI cu TWENTE ! Iar pe 9 mAI a.c. voi fi la FINALA EUROPA LEAGUE !!!
   De-a DOMNUL să ajungă STEAUA !!!
   De vrei , în 16 februarie a.c.ne putem întâlni undeva la o cafea..O să stabilim toate detaliile prin telefon ca să nu afle DETRACTORII mei unde ne vom întâlni….
   Weekend plăcut !
   Cu prietenie,
   Alioșa.
   .

   Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 9:58 am | Răspunde

   • …si mai…si mai…

    De la CRISCAR’50
    Draga Aliosa,venind de prin nametii lui Adrian,pe urmele trimiterii la comentariul nr.. 14,am gasit „surpriza”.
    Drept sa-ti spun,nici nu ma mir prea tare,in schimb imi cam piere dispozitia de a ma bucura de imaginile iernii de pe drumul Urlatorii,ori de frumoasele cantece ale lui Hrusca!
    „Pe pamant avem de toate
    Si mai bune si mai rele…”
    Astept cu nerabdare ziua de 16,dar ,pana atunci mai comunicam.
    Cu drag,Crisan

    Comentariu de Aliosa — 22/01/2012 @ 9:02 am | Răspunde

   • @ Crișan,
    Bună dimineața prietene !
    Mă bucur că de prin nămeții lui ADRIAN de pe drumul URLĂTOARII ai avut timp să poposești și
    în Câmpia PĂDURII NEBUNE pe la comentariul nr.14 ca să vezi „ surpriza” ce i-o propusesem fericitului tătic a doi băieți cu
    nume de rezonanță istorică.
    Cum spune românul la necaz și bucurie, „ ai prins doi iepuri deodată ”: ai văzut surpriza și-ai aflat că pe 16 febr.a.c.vin la București pentru a vedea cu băiatul meu meciul echipei STEAUA cu olandezii de la TWENTE !
    Normal că până atunci vom mai dialoga căci, slavă DOMNULUI mai este destul timp până atunci și, SE POT ÎNTÂMPLA FOARTE MULTE, inclusiv AMÂNAREA MECIULUI dacă NU SE VA REALIZA în practică „ GLASUL STRĂZII ” !!!
    O duminică frumoasă, oriunde vei fi la ora asta !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 22/01/2012 @ 9:12 am | Răspunde

 8. @ Oanaclara,
  Bună dimineața !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 10:00 am | Răspunde

  • @ Magda,
   Bună ziua !
   Gând la gând cu bucurie !
   LINK-ul postat de tine constituie cel mai pertinent comentariu și un frumos cadou pentru mine !
   Îți mulțumesc din inimă pentru postarea lui aici, unde-i este locul ca și-n proverbul :
   „ Omul potrivit la locul potrivit ” !
   Rog pe această cale pe toți vizitatorii care ajung pe modestul meu blog să citească
   și POZIȚIA oficială a SUA prin vocea doamnei VICTORIA NULAND referitoare la PROTESTELE ROMÂNILOR !
   Mulțumesc și pentru like !
   O sâmbătă cât mai frumoasă !
   Cu respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 11:11 am | Răspunde

 9. @Alioșa,
  Toți suntem nemulțumiți de una sau alta. Dreptul la protest este elementar, este constituțional și putea foarte bine să se demonstreze și în acest caz.
  Fiecare avem dreptul de a ne spune punctul nostru de vedere.
  Nu cred că alegerile anticipate sunt o soluție. În mod sigur alegerile comasate nu sunt de bun augur nici în iunie când le vrea opoziția politică dar nici în noiembrie când le dorește puterea.
  L-am suportat 10 ani pe Ion Iliescu, am votat ca fraierii ca mandatul unui președinte să fie de 5 ani pentru că ne-a cerut Adrian Năstase iar acum vreți să-l dați jos pe președintele ales democratic de atâtea milioane de oameni printre care mă număr și eu ?

  Când ai voștri vindeau Petromul și petrolul din apele Insulei Șerpilor unde erați ? Atunci de ce nu vă revoltați ?

  Cu stimă,
  Carmen

  Comentariu de dictaturajustitiei — 21/01/2012 @ 12:07 pm | Răspunde

  • @ CARMEN,
   Bună ziua !
   De acord cu tot ce ai spus mai puțin cu afirmația ….. „ CÂND AI VOȘTRI…. ” de parcă și EU aș face parte dintre acei ….„ AI VOȘTRI ” !!!
   Sincer, iar dacă nu mă crezi, să mă lovească mânia lui DUMNEZEU dacă nu-ți spun adevărul :
   NU SUNT nici PSD-ist, nici PNL-ist, nici PRM-ist, nici PC-ist, nici PDL-ist….în nici un fel !
   REPET pentru ultima oară :
   NU SUNT MEMBRUL NICI UNUI PARTID !
   Așa că, nu te supăra ; degeaba mă cerți !
   Nu eu vreau să-l dau jos pe președintele ales de milioane de români, inclusiv de tine dar, și de mulți foști colegi de-ai mei de liceu militar,școală militară, academie militară și de serviciu care acum, văzându-și așteptările înșelate, statutul de cadru militar desființat, gradul proprietate privată anulat, pensia diminuată , minciuna dovedită prin CUPONUL MANDAT PLATĂ din luna ian.a.c. și DECIZIA DE REVIZUIRE care arată o SUMĂ mai mică decât cea stipulată în TABELUL PENSII MILTARE difuzat pe site-ul MApN , l-au REEVALUAT pe iubitul nostru președinte și, STRIGĂ alături de protestatarii din toată ȚARA ceea ce AUDE toată lumea dar, NUMAI susținătorii lui , NU !!!
   Nu eu strig în Piața Universității USL=PDL=MIZERIE ci PROVOCATORII PLĂTIȚI de cei cu statut de NIMENI până acum dar care vor să devină CINEVA mâine-piomâine….Ca să rămânem în tonul de bună dispoziție , GHICI GHICITOAREA MEA:
   La ce post de televiziune mergea președintele nostru înaintea alegerilor , cu cine făcea glume și-i dădea interviuri ca mai apoi relația dintre ei să degenereze iar din prieteni au devenit dușmani acuzându-se reciproc ?
   Cine urla în fața camerelor de luat vederi că a ajuns la DNA la comandă politică ? EU ?
   În nici un caz eu care ,nu am făcut , nu fac și nu voi face politica NIMĂNUI !
   Știi ce a spus un bărbat pălmuit de soția sa că stătuse în PIAȚĂ vreo câteva zile ?
   Că i s-au promis BANI și ALIMENTE ca să stea în piață să urle și să strige lozinci scrise de alții. Care alții ?
   Cei care au tot interesul ca să-l dea jos pe președintele nostru ca să-i ia locul….
   Nu mă deranjează izbucnirea ta firească mai ales că în aceste zile trebuie să fim atenți la PROVOCATORII PLĂTIȚI !!!
   Am convenit anterior ( chiar tu ai spus-o … ) că, putem DIALOGA VIRTUAL civilizat indiferent de opiniile noastre politice și, asta facem și acum .
   Îți mulțumesc sincer pentru vizită, comentariu , like și pentru videoclipul postat .
   Chiar de la acest videoclip ce l-am dorit și la mine,ce-arată secvențe din timpul lui ILIESCU trebuia să-ți dai seama că sunt NEUTRU dpd vedere politic….
   Fiecare are dreptul să voteze cum îi dictează conștiința nu cum îi dictează alții !!!
   Îmi pare foarte rău că nu ai înțeles că nu sunt sluga niciunui partid sau șef de partid !
   Weekend plăcut !
   Cu același respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 1:04 pm | Răspunde

 10. @ ALL !!!
  De dați click pe link-ul de mai jos, veți citi o pertinentă ANALIZĂ A SITUAȚIEI ACTUALE legată de PROTESTE și PROVICATORI….
  http://punctochitpunctlovit.blogspot.com/2012/01/romania-intre-lasitatea-capitanului.html
  Lectură plăcută !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 12:09 pm | Răspunde

 11. @ ALL !!!
  Ai dat click pe link-ul de mai sus ?
  Ce părere ai ?
  Uite un banc cu …
  BULĂ …..
  O profesoara explica elevilor ca ea este PD-L-ista si le cere elevilor a ridice mana cine este PD-L-ist. Toti ridica mana, cu o exceptie: Bula. Profesoara il intreaba pe Bula:
  – De ce nu ridici mana?
  – Pentru ca nu sustin PD-L. …
  Surprinsa, profesoara il intreaba in continuare:
  Daca nu simpatizezi cu PD-L, atunci cu cine simpatizezi?
  – Cu PNL, raspunde Bula.
  Profesoara insista:
  – De ce esti PNL-ist?
  – Tatal meu e PNL-ist, mama si fratele meu la fel. Din cauza asta si eu sunt PNL-ist.
  – Bine, replica profesoara, dar acesta nu este un motiv pentru a fi PNL-ist.
  Tu nu ai de ce sa-ti urmezi neaparat familia.
  De exemplu, daca maica-ta ar fi prostituata si drogata, tatal tau alcoolic si traficant, fratele tau hot si corupt, atunci, tu ce ai fi?
  – Cu siguranta PD-L-ist!
  Tu, ce zici ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 12:27 pm | Răspunde

 12. Alioşa,cu multă plăcere şi durere!

  Comentariu de bmarinescu41 — 21/01/2012 @ 1:07 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Bună ziua !
   Mulțumesc frumos pentru VIDEOCLIPUL postat !
   Cine are ochi să vadă, cine are urechi să audă iar cine are minte, să judece !
   Fără să vrei, având în vedere VIDEOCLIPUL postat anterior postării tale de „ DICTATURAJUSTIȚIEI ” mai sus , ai făcut cel mai mare serviciu posturii mele de NEAFILIAT NICI UNUI PARTID !!!
   De ce spun asta ?
   SIMPLU: cele două VIDEOCLIPURI sunt cea mai bună DOVADĂ !!
   Singura condițe este ca AMBELE să fie VIZIONATE cu mintea limpede și nepartinic !
   Să ai un weekend cât mai frumos !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 1:28 pm | Răspunde

 13. @ ALL !!!
  Și cum SCÂNTEIA protestelor începute cu NOUĂ ZILE în urmă în BUCUREȘTI și-n multe alte localități din ȚARĂ printre care TÂRGU MUREȘ a fost pe primil loc , la început, logic fiind căci chiar de acolo a pornit,
  un prietem mi-a trimis prin Yahoo! Mail materialul de mai jos spre publicare pe acest post cu rugămintea de a-i respecta anonimatul :

  Ce se ascunde în spatele scandalului uriaș legat de medicul Raed Arafat ?

  TRAIAN BĂSESCU I-A PROMIS LUI JEFFREY FRANKS CĂ VA PUNE BANII CONTRIBUABILILOR ROMÂNI
  LA DISPOZIŢIA COMPANIILOR AMERICANE DE ASIGURĂRI

  Traian Băsescu dă înapoi în ambiţiile sale de a promulga pînă în luna martie noua Lege a Sănătăţii.
  Enervat de faptul că demiterea lui Raed Arafat de la conducerea SMURD s-a dovedit o mişcare
  ce i-a pus în cap toată societatea românească, președintele Băsescu caută acum soluţii de a calma spiritele, fără să pară că a fost înfrînt.
  În acest context, joi seara, în jurul orelor 21, el a discutat, mai bine de două ore, cu sfătuitorii lui de taină:
  nelipsitul Sebastian Lăzăroiu şi, prin telefonul special, Virgil Măgureanu.
  Pentru a ieşi cât mai neşifonat din chestiune, cei doi i-au sugerat să amîne etapa de intrare la vot, în Parlament,
  a Legii, programată pentru începutul lunii martie, cu încă două-trei luni, sub pretextul măririi perioadei de dezbatere publică.
  Astfel, legea va fi tocată de opinia publică pînă la epuizare, sub pretextul… democraţiei (?!), iar evenimentul cu Arafat va fi uitat.
  Sursele noastre spun că soluţia părea să îi surîdă lui Traian Băsescu,
  dar el se teme că prelungirea termenului de promulgare îl va supăra pe Jeffrey Franks.
  Noi am aflat că el i-a promis stăpînului de la FMI că legea, care, în esenţă, va pune la dispoziţia
  COMPANIILOR AMERICANE DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE banii contribuabililor români, va fi promulgată în primul trimestru al acestui an.
  De altfel, discuţia publică vehementă, declanşată pe marginea legii, a provocat întrunirea de urgenţă,
  la Camera de Comerţ Româno-Americană (cunoscută oficină a CIA), a reprezentanţilor din România
  ai firmelor americane de asigurări .

  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 6:13 pm | Răspunde

  • Dragă Alioşa,nu pot să aleg!!!Toate mi-au plăcut cel mai tare şi mai tare!!!

   Comentariu de bmarinescu41 — 21/01/2012 @ 6:42 pm | Răspunde

 14. @ ALL !!!
  Cele mai frumoase CÂNTECE interpretate de ȘTEFAN HRUȘCĂ și care, merg la inima vizitatorilor mei și nu numai !
  Audiție plăcută dragilor !!!
  Cu respect ,
  Alioșa.
  Ştefan Hruşcă
  Gand de iarna

  Ochii Tăi (versiune originală)

  Doamne tineri mai eram

  Ruga pentru parinti

  PS !!!
  Le-ai ascultat ?
  Nu-i așa că ți-au plăcut ?
  Spune, care ți-a plăcut cel mai tare și mai tare ?

  Comentariu de Aliosa — 21/01/2012 @ 6:20 pm | Răspunde

 15. @ ALL !!!
  Se mișcă ȚARA
  Și chiar poeții
  Umplu Capitala
  Dând alt sens vieții !

  @
  NINGE ÎN PIAȚA UNIVERSITĂȚII !
  (Un poem de Lucian Avramescu)

  Ninge în Piaţa Universităţii
  Ninge frumos, cum n-a mai nins demult
  Ar trebui să fim aici cu toţii
  Inima-mi spune, iată o ascult.

  Scandează-n cor mulţimi alăturate
  Jos dictatorul, jos şi clica lui
  Am mai trăit acest moment
  odată
  Între aceleaşi ziduri şi statui.

  Ninge frumos, pe jos e iarăşi
  sânge
  O fată a căzut pe caldarâm
  Mulţimea ca un râu de foc se scurge,
  Toţi ne iubim şi totuşi ne urâm.

  Călău-i undeva, nimeni nu ştie
  Dacă e-n peşteră sau în palat
  Fugit-a oare sau în băşcălie
  Ne ia pentru măcel la numărat?

  Poporul e aici, aici e oare?
  Cine sunt cei ce trag din nou în noi
  De unde vin cartuşele şi moartea
  Avem iar hrube pline cu strigoi?

  Ninge în Piaţa Universităţii
  Ninge frumos sau ninge iar urât
  O mamă plânge, un jandarm loveşte
  Să spun mai mult?
  Nu, e destul atât.

  MANIFEST ÎN PIAȚA UNIVERSITĂȚII !
  Lucian Avramescu .
  Veniţi aici, sosit-a iată vremea
  Ieşiţi din laşitatea ăstor ani
  Nu mai răbdaţi să hăhăie călăul
  Reînviaţi eroicii golani.

  Ne-a luat destul, ne-a confiscat cu totul
  Credinţe, demnitate, pensii, bani
  Ne-a omorât părinţii şi bunicii
  Nu însă calitatea de golani.

  Veniţi în Piaţa Universităţii
  Istoria a început în stradă
  Cu tancuri care-au năvălit spre noi
  Şi-o tare, neînvinsă baricadă.

  Nu staţi în case, e prea frig în voi
  Nu v-amăgiţi că ard calorifere
  Trăiţi căldura frigului de-afară
  Istoria-n tumultul ei vă cere.

  Goniţi călăul, plece clica lui
  Trimiteţi-l să spele punţi afară
  Plecaţi! – ne-a zis. Să plece el întâi
  Luându-şi paji pe Udrea şi pe Hoară
  Şi daţi-i şi un paşaport valabil
  Pe care scrieţi javră ordinară.

  Veniţi în Piaţa Universităţii
  Veniţi cât nu e încă prea târziu
  Veniţi bunici, chemaţi-vă nepoţii
  Predaţi istoria din tată-n fiu
  Nu teoretic, ci pe viu
  Altfel va fi doar moarte şi pustiu.

  Sursa:
  http://www.jurnalul.ro/observator/ninge-in-piata-universitatii-un-poem-de-lucian-avramescu-601939.htm

  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/01/2012 @ 10:07 am | Răspunde

 16. Fiecare oraş este o piaţă a universităţii, ieşiţi milioane de români, numai aşa uzurpatorul va spăla putina,… şi punţile vaporului…

  Comentariu de Nicu — 22/01/2012 @ 1:19 pm | Răspunde

  • @ NICU,
   Bine ai revenit prietene !
   Așa este : fiecare oraș este „ o piață a universității ” o „ AGORA ”cum excelent ai stabilit să se numească o pagină sau cum s-o mai numi , pe
   http://absolventi1969.wordpress.com/
   Și tot acolo ai explicat EXCELENT pentru tot românul NEANALFABET cam ce înseamnă AGORA și cu ce se ocupă OAMENII locului ce vin acolo dis de dimineața și uită să se mai reîntoarcă la casele lor friguroase , întunecoase și lipsite de cele necesare traiului decent.
   Ața se întâmplă și în multe localități din ȚARA nimănui , neguvernată și lăsată pe mâna „ butoanelor” ce acționează permanent dar mai cu seamă la îngânarea nopții cu ziua când somnul este mai dulce iar românul cinstit doarme dus furat de vise pline de coșmaruri care de fapt sunt realitățile a ce se întâmplă în curtea și viața lui.
   Este a ZECEA zi de proteste și am constatat cu groază ( în Piața Universității din București ) aceleași FEȚE de tineri ,de vârstă mijlocie și bătrâni, de parcă ar fi PLĂTITE se pare de una și aceeași persoană ȘTEARSĂ, PALIDĂ, AGRAMATĂ, OPORTUNISTĂ, MINCINOASĂ, AȚÂȚĂTOARE, DEZBINATOARE ,PROVOCATOARE, MANIPULATOARE și URÂTĂ foc pe de-asupra, cu un statut de NIMENI dar cu ambiții prea mari pentru capul ei plin de toate talerele păcălirii mulțimii sărăcite și înfometate de o putere plină de ea și grijulie numai pentru ai ei complici la prăbușirea ROMÂNIEI.
   Îmi este TEAMĂ prietene că, proverbul:
   „ UNDE DAI ȘI UNDE CRAPĂ ”
   este pe cale de a ne demonstra că-i valabil și-n secolul XXI al mileniului III !!!
   Din păcate ROMÂNII au fost deja DEZNBINAȚI încă din toamna lui 2009 …..îți mai aduci aminte de perseverența cu care postam pe blogul din link-ul postat mai sus sintagma „ DIVIDE ET IMPERA ” ?
   Așa că acum , PĂCĂLIȚII de sloganul „ SĂ TRĂIȚI BINE ” de rușine , nu ies în piața din orașul lor iar PROFITORII și OPORTUNIȘTII aceluiași slogan, nu ies ca să nu-și piardă privilegiile câștigate în urma vânzării sufletului ( votului ) .
   Cum OPOZIȚIA unită doar în acte ( căci în cuget și simțiri nu prea este UNITĂ ), nu prea face mare lucru și colac peste pupăză, în loc să crească în sondaje mai rău scade, cum românul ajuns în pragul sărăciei a ajuns să creadă toate minciunile în materie de promisiuni bănești ….( 20.000 de euro /pers. !?!?!? ) în schimbul votului, cum MANIPULAREA este la rang de mare putere iar românul în stare de orice ca să ajungă CU ORICE PREȚ LA PUTERE
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/05/27/
   NE PUTEM AȘTEPĂTA LA CE-I MAI RĂU conform altui proverb românesc:
   „ DIN LAC ÎN PUȚ ” !!!
   Mulțumesc pentru like și comentariu !
   O duminică frumoasă !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 22/01/2012 @ 2:58 pm | Răspunde

 17. @ ALL !!!
  Să mai reflectăm și la altceva nu numai la „ provocatorii plătiți ” !!!
  …Nu stiu daca este adevarat sau nu, dar se spune ca cineva l-ar fi intrebat pe Gandhi in legatura cu factorii care distrug fiinta umana si ca el ar fi raspuns:
  -„Politica fara principii, placerea fara angajament, bogatia fara munca, intelepciunea fara caracter, afacerile fara de morala, stiinta fara umanitate si rugaciunea fara caritate.
  Viata m-a invatat ca lumea este amabila, daca eu sunt amabil; ca persoanele sunt triste, daca eu sunt trist; ca toti ma iubesc, daca si eu ii iubesc; ca toti sunt rai, daca eu ii urasc; ca exista fete zambitoare, daca eu le zambesc; ca exista fete amarate, daca eu sunt amarat; ca lumea este fericita, daca eu sunt fericit; ca lumea se supara, daca eu ma supar; ca exista persoane recunoscatoare, daca eu sunt recunoscator;
  Viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul. Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.
  Cine vrea sa fie iubit, sa iubeasca!
  Unicul motiv sa fii fericit este pentru ca tu hotarasti sa fii fericit!”
  Iti doresc ca bucuria sa te insoteasca pretutindeni !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/01/2012 @ 3:32 pm | Răspunde

 18. @ ALL !!!
  Un bun prieten știind că mulți mă „ mușcă și apoi fug ” iar eu le dau urgent replica,
  mi-a trimis prin Y ! Mail
  următoarele :

  „ Nu te certa niciodata cu un prost!
  Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
  Vine un moment in viata cand realizezi:
  Cine conteaza,
  Cine nu a contat niciodata,
  Cine nu va mai conta….
  Si cine va conta intotdeauna…

  Deci, nu iti face griji pentru oamenii din trecutul tau,
  Exista un motiv pentru care nu au ajuns sa fie prezenti in viitorul tau..

  Tu, ce spui, are DREPTATE sau NU ?
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 22/01/2012 @ 8:05 pm | Răspunde

 19. În 89 Ceausescu n-a mai fost bun. Poporul l-a dat jos (în Piaţa Universităţii) şi l-a ales democratic pe Iliescu. În 96 Iliescu n-a mai fost bun şi poporul l-a ales democratic pe Constantinescu (şi-a serbat victoria în Piaţa Universităţii). În 2004 Năstase n-a mai fost bun şi poporul l-a ales democratic pe Băsescu (şi-a serbat victoria în Piaţa Universităţii). Acum Băsescu nu mai e bun şi poporul e pe cale să îl dea şi pe el jos în Piaţa Universităţii. Mă întreb- ce ne poartă ghinion: Piaţa Universităţii sau poporul?

  Comentariu de oanaclara — 22/01/2012 @ 8:42 pm | Răspunde

  • @ Oana,
   Succinta radiografie a ROMÂNIEI din perioada 1989-2012 este reală iar întrebarea ta justificată !
   Răspunsul meu sincer la întrebarea ta este un pic mai complex dar eu voi fi foarte scurt :
   NU NE POARTĂ GHINION Piața Universității și nici POPORUL ROMÂN !
   GHINIONUL vine tot de la POLITICIENII noștri care, în decembrie 1989 chiar în ziua sfântă de CRĂCIUN l-au ASASINAT pe CEAUȘESCU când, normal trebuiau să-l judece în timp iar sentința aceea oribilă să nu se fi executat atunci, pe 25 decembrie de CRĂCIUN , iar mai departe, tot politicienii prin comportarea lor arogantă față de alegători au determinat poprul să facă ce-a făcut , adică, să se sature de unul și să-l vrea pe altul…Și ca un făcut, TOȚI președinții care s-au succedat la conducerea ȚĂRII după CEAUȘescu au avut ca terminație a NUMELUI cuvântul „ ESCU ”……ca și cum am fi fost blestemați:
   CEAUȘescu , ILIescu , CONSTANTINescu, BĂSescu iar acum vine puternic din urmă un nume care se termină tot cu …..” escu ” care vrea cu ORICE PREȚ SĂ DEVINĂ PREȘEDINTELE ROMÂNIEI …( ferească DUMNEZEU de NOI și ROMÂNIA ……. )pe care-l las să-l pronunțe cei care doresc iar de nu vrea nimeni, îl va pronunța DEZNODĂMÂNTUL protestelor din PIAȚA UNIVERSITĂȚII din BUCUREȘTIȘTI, DIASPORA și din toată ȚARA !!!

   Actualii politicieni prin lupta lor fără menajamente pentru putere, sunt pe cale de a provoca o mare criză politică și, ce-i mai grav și mai grav, ca în proverbul „ DOI SE CEARTĂ ȘI AL TREILEA SĂ CÂȘTIGĂ ” să ajungă în PARLAMENT sau chiar la PUTERE , ferească DUMNEZEU chiar cei pe care unii dintre liderii PDL i-au numit „ VIERMI ” și „ CIUMPALACI ” și care acum protestează în Piața Universității la comandă politică mascată cu foarte mare grijă dar care, se va afla și dovedi odată cu trecerea timpului care, ca un BLESTEM, lucrează în favoarea lui.Cât de curând, îi vom vedea fața la mai toate televiziunile care „ pun botul ” la banii lui murdari…Astfel, cum se explică că de zece zile , în fiecare dimineață, chiar pe la ora șapte și ceva, trei „ CIUMPALACI” înfășurați pe cap și trup cu TRICOLORUL ROMÂNIEI se afișează în Piața Universității sau la Teatrul Național așteptînd ca stăpânul ce i-a trimis acolo să-i VADĂ , să le facă PREZENȚA și-apoi , ȘTATUL DE PLATĂ care poate fi în BANI sau promisiuni MINISTERIALE în cazul ajungerii la PUTERE a partidului celor manipulați….de un NIMENI cu față suspect de prefăcută, cu ochi vicleni , inima frustrată dar dornică de parvenire și, care, vrea să devină CINEVA. Profitând de NEMULȚUMIRILE JUSTIFICATE ale românilor, de SĂRĂCIA în care a ajuns ȚARA, de faptul că președintele este urât chiar și de cei care l-au votat în 2004 și din nou în 2009 deși promosiunea ” SĂ TRĂIȚI BINE ” nu se adeverise ci, dimpotrivă și nu în ultimă instanță de faptul că în PDL și-n toate structurile de conducere a țării au sjuns NONVALORI , persoane corupte, arogante, mincinoase, sfidătoare , agramate, cu bac-ul luat pe la 24 de ani, cu tupeu ieșit din comun „ – Auzi cucoană, CIOCU” mic, acum suntem noi la conducere ” a spus o pedelistă unei pesediste și multe, multe, altele,acest personaj malefic parcă predestinat în a minți și manipula „VIERMII ” și „ CIUMPALACII ” denumiți așa chiar de liderii celor de la putere ,are o influiență din ce în ce mai mare asupra mulțimii înfometate , batjocorite și umilite de președinte , guvern , clica portocalie și mafioții lor. Sincer, îmi este teamă că din RĂU vom aluneca în ȘI MAI RĂU …..
   DOAMNE; OCROTEȘTE-I PE ROMÂNI !!!
   Nu sunt superstiuțios dar, parcă ne urmărește BLESTEMUL CEAUȘEȘTILOR împușcați prea repede atunci pe 25 dec.1989 de CRĂCIUN …….
   poate și o mică parte din POPORUL ROMÂN imatur politic sau poate prea ușor manipulabil cum s-a dovedit a fi în nov-dec 2009 și, cum este mai ales acum în Piața Universității….
   După mine, acei PROTESTATARI din Piața Universității NU REPREZINTĂ POPORUL ROMÂN ci doar un segment mic, o mică parte a celor nemulțumiți care, din păcate, sunt MANIPULAȚI strigând lozinci la comandă , lozinci fabricate în laboratoarele unei televiziuni de apartament al cărui patron din NIMENI vrea să devină CINEVA !
   Am spus-o și-o mai spun : VĂD în Piața Universității aceleași figuri ce le văd de zece zile ,figuri ce ies în evidență parcă intenționat să fie văzute de cel care le-a trimis acolo și urmează să-i plătească pentru dârzenia și încăpățânarea cu care înfruntă frigul, zăpada și ploaia ca să nu mai reamintesc de pericolul ca jandarmii provocați de PROVOCATORII PLĂTIȚI să lezeze onoarea , demnitatea și integritatea fizică a celor onești și verticali care demonstrează pașnic pentru drepturile lor legitime .Sunt convins ( și timpul îmi va da dreptate ) că în spatele celor abonați zi de zi la protestele din Piața Universității sunt manipulați de un NIMENI ce vrea să devină CINEVA profitând de greaua situație în care se află ȚARA….
   Repet și aici că eu nu sunt exponentul niciunui partid politic așa că, îmi exprim sincer și deschis părerile așa cum am făcut de fiecare dată începând de la primele alegeri libere din ROMÂNIA și până acum !

   Sincer, îmi pare tare rău că articolul
   ATENȚIE LA…PROOVOCATORII PLĂTIȚI
   nu a fost perceput ca atare , nu a avut o audiență mai mare căci, este vizibil de la o poștă că ceva-i putred, pus la cale de cei interesați să le ia locul celor acuzați !!!
   Tocmai de aceea m-am hotărât să mă opresc aici chiar dacă PROTESTELE și CIRCUL POLITIC continuă și din păcate și îndârjirea cu care mass-media comentează,amplifică pro sau contra acțiunile protestatarilor ! Și-că ceva : respect OPINIILE POLITICE ale fiecărui vizitator și comentator pe blogul meu !
   Mă mândresc cu faptul că AM REZISTAT TUTUROR PROMISIUNILOR CE MI S-AU FĂCUT DE-A LUNGUL TIMPULUI DE DIFERITE PARTIDE ( încă din 2001 la trecerea în rezervă )ȘI NU M-AM FĂCUT SLUGA POLITICĂ A NIMĂNUI !
   Nu pot rămâne însă ( și am dovedit-o cu prisosință până acum ) indiferent la prezentul și viitorul copiilor și nepoților mei , la soarta ROMÂNIEI pe care am slujit-o sub DRAPEL din 1966 până în 15 iulie 2001 !!!
   Mulțumesc pentru vizită, like și comentariu !

   O seară plăcută !
   Cu respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 22/01/2012 @ 10:43 pm | Răspunde

 20. @ ALL !!!
  Prevederile constitutionale cat si faptul ca PDL detine majoritatea parlamentara nu ne lasa nici o sansa de a rezolva pe cale legala,pana la alegeri, cererile poporului roman care doreste in primul rând demisia Presedintelui si a Guvernului la care cred ca ar trebui adaugat si demisia Parlamentului,paralizat si redus la neputinta datorita majoritatii asigurate de PDL si UDMR
  Singura sansa ramane presiunea constanta a protestatarilor in toata ȚARA si nu numai in Piata Universitatii.
  Dar,ATENȚIE ,fară violenta si distrugeri,care la urma urmei sunt in paguba noastra a tuturor.
  De asemenea nu dorim nici o noua revolutie fiindca stim ce ne-a adus cea din 1989.
  Si va mai spun ceva: nici o revolutie incepand de la revolutia francaza incoace,nu a adus nimic bun in evolutia omenirii!
  As spune chiar,fara exagerare,ca revolutiile sunt creatii demonice ale ocultei internationale,ce urmareste de secole,instaurarea unei dictaturi mondiale.
  Vezi FILMUL „ GUVERNUL DIN UMBRĂ ” de pe :
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/01/22/
  La fel de tenebros si corupt este si sistemul politic actual.
  Paradoxal,dar dovedit,pluralismul politic ca si partidul unic nu constituie indicatori al democratiei reale ci mai degraba o frana in calea realizarii ei.
  Ca urmare, singura șansă de a ieși din impasul actual este ca POPIULAȚIA să continue PROTESTELE ÎN MOD PAȘNIC, FĂRĂ VIOLENȚĂ și DISTRUGERI,până la DEMISIA președintelui și guvernului și , ALEGERI ANTICIPATE !!!
  Acolo, în CABINA DE VOT , românul poate VOTA CU CINE VREA fără să-i fie frică de PROVOCATORII PLĂTIȚI !!!
  N-ar fi rau ca aceia dintre dumneavoastră care cititi acest mesaj si aveti posibilitatea sa-l aduceti și la cunostinta familiilor, rudelor, prietenilor, vecinilor și chiar a românilor din DIASPORA , să o faceți cât mai repede cu putință !
  Si în fine,lucrul cel mai important , „ NIHIL SINE DEO ” !!!
  Suntem un popor ortodox dept credincios,trebuie sa tinem aproape de Biserica neamului,sa ne rugam zilnic pentru poporul roman,ca sa nu fie varsare de sange,dictatura si haos si pentru conducatori ca sa le dea gandul cel bun si sa tina seama de doleantele propriilor cetateni.
  Deci,fara ura si violenta ci doar cu fermitate,unitate si continuitate in cererile si revendicarile noastre ca sa nu cumva sa provocam prabusirea neamului romanesc ,poate cel mai vechi neam crestin al Europei!
  NU UITAȚI !!!
  Dacă se va acționa cu URĂ și VIOLENȚĂ , vom avea toți de suferit căci, SE VA INSTALA haosul,instabilitatea,dictatura si chiar dezintegrarea tarii , fereacă DUMNEZEU …….
  Sau, să cădem din LAC în PUȚ ! ( să ajungă în fruntea ȚĂRII alții și mai RĂI, ÎNFOMETAȚI de BANII POPORULUI, leșinați după PUTERE , niște NIMENI care, profitând de DERUTA ROMÂNILOR , să ajungă peste noapte , CINEVA !!!
  DOAMNE, acum de ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE, OCROTEȘTE-I PE ROMÂNI !!!
  Cu stimă și respect pentru cititorii de bun simț !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 24/01/2012 @ 2:45 pm | Răspunde

 21. @ ALL !!!
  Pentru DETRACTORII mei și pentru cei care mi-au spus că „ BAT CÂMPII ” cu
  ATENȚIE LA…. PROVOCATORII PLĂTIȚI !!!
  postez în cele ce urmează MOTIVUL că am avut dreptate dar, ca-ntotdeauna, GRĂBIT MEREU,
  spun ce urmează înainte de a urma :

  Ole, ole, ole, l-au lăsat Serviciile?
  Un amănunt aparent nesemnificativ poate oferi o nouă perspectivă pentru evoluțiile crizei la vârful Puterii din România. Cele două scenarii implicate de acest caz sunt la fel de mortale pentru regimul Traian Băsescu.
  basescu suparat deschidereJoi seara, agenții infiltrați în Piața Universității nu au reușit să blocheze colaborarea între protestatari și activiști. Eforturile propagandiștilor ”mascați”, care prezentau protestul ca pe unul la adresa tuturor politicienilor, nu doar al lui Băsescu, au eșuat. După un moment de tatonare, grupul din Piață și cel al membrilor USL au fuzionat. Fie că agenții au fost depășiți numeric, fie că au lăsat jos armele, nu a apărut fenomenul de respingere. Pe de altă parte, retragerea jandarmilor a creat premisa unor violențe, odată ce s-a renunțat la percheziții, iar în zonă au intrat toți cei care au vrut să facă acest lucru. Declanșarea unei agresiuni ar fi justificat o acțiune în forță a Jandarmeriei, care s-ar fi lăsat cu răniți sau oameni bătuți, care nu erau ultrași. Puterea nu a căzut în această capcană. Este posibil ca semnalul dat de Departamentul de Stat al SUA să fi fost transmis autorităților de la București, pe canale diplomatice, încă din cursul după-amiezii. Sau dimpotrivă, scenariul violențelor să fi fost pregătit de ”trădători” tocmai fiindcă se aștepta o reacție a Casei Albe.
  Atacul inutil, declanșat de un singur om
  Totuși, forțele speciale au rămas în așteptare, iar protestul a slăbit de la sine în orele următoare. Lovitura de teatru a venit la câteva minute după anunțul Departamentului de Stat. O singură persoană a atacat jandarmii, iar câțiva dintre ei au reacționat exagerat, escaladând violențele, astfel încât televiziunile au avut iarăși materiale ”incendiare”. Reacția jandarmilor este defavorabilă Puterii: protestul se stingea de la sine, iar prin banalizare se putea spera la o reducere treptată a numărului protestatarilor, în zilele următoare. Îmbrâncelile cu protestatarii și reacția disproporționată fac un mare deserviciu de imagine actualei Puteri.
  Doar două scenarii justifică bâlbâielile și reacția paradoxală din cursul zilei de ieri:

  Serviciile secrete știau că se pregătește un avertisment al Casei Albe și au încercat să dea imaginea unei escaladări a tensiunilor, prin declanșarea unor violențe, inutile la finalul mitingului.
  Serviciile secrete provoacă mici conflicte ca să alimenteze elanul protestatarilor. Astfel, serviciile îi lasă lui Băsescu impresia că acționează după o strategie care îl protejează, ținând la distanță de Piață oamenii obișnuiți. În realitate, odată ce Piața reflectă climatul general de opinie din societate, fiecare zi de miting erodează actuala Putere.

  De ce s-ar întoarce armele împotriva lui Băsescu?
  Serviciile secrete au senzori în toate straturile societății și, de asemenea, controlează instituții de sondare a opiniei publice. Ca urmare, se vor orienta spre schimbare, de fiecare dată când șansele acesteia sunt mai mari decât ale continuității la Putere. În 1996, în 2000 și în 2004, președinții au fost ”abandonați” de servicii în ultimul an de mandat. În 2009, este posibil ca ambii candidați să fi fost din aceeași tabără (vezi afirmația lui Geoană: ”Nici nu mai știm câți suntem”).
  Anunțând că va refuza să respecte decizia electoratului, prin coabitarea cu un guvern USL, Traian Băsescu a făcut din 2012 un an electoral și pentru președinție, întrucât se va merge pe formula totul sau nimic. Cum șansele PDL sunt infime, dacă nu se recurge la o fraudare masivă a votului, s-a trecut ”de partea poporului”.
  În această ecuație, colapsul regimului Băsescu reprezintă calea cea mai sigură de a evita răzbunări ale președintelui, pe care îl vor sprijini… să cadă, la fel ca pe Ceaușescu.
  Citeşte şi:
  Oamenii din piaţa Universităţi ştiau că la ora 23:00 începe măcelul
  BOR a trecut de partea poporului! Patriarhia vrea schimbarea
  SUA îl avertizează pe Băsescu la fel ca pe Mubarak
  URL-ul scurt: http://www.dcnews.ro/?p=149766

  Sursa: Yahoo ! Mail. de la un bun prieten .

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 7:31 pm | Răspunde

 22. @ ALL !!!
  Bună dimineața !
  Protestele din Piața Universității și din alte multe orașe al ȚĂRII, CONTINUĂ !!!
  Vă mai aduceți aminte că cineva de la PDL ( nu știu exact ) i-a catalogat pe
  PROTESTATARI că dunt niște „ VIERMI și CIUMPALACI ” ???
  Iată că a apărut și POEZIA :

  VIERMELE ȘI CIUMPALACUL !

  Dupa ani de suferinta
  Si cu frica stransa-n oase,
  Viermele si ciumpalacu
  Au scos capul de prin case

  Profitand ca mult-hulitul
  Ce se crede lup de mare
  A facut iarasi o gafa
  Dand cu bata in salvare .

  Si-ntr-o seara friguroasa
  Plini de ura si de draci
  Au iesit sa protesteze
  Mii de viermi si ciumpalaci .

  De atunci in seara-aceea
  Cu steagul si cu talanga
  Viermii si cu ciumpalacii
  Nu cedeaza, o tin langa .

  Opozitia exulta,
  Furioasa ca un leu,
  Profitand ca ciumpalacii
  Le-au pus mingea la fileu .

  La Guvern vre-o patru zile
  O tacere de mormant,
  Stau ascunsi pe sub birouri
  Si nu scot niciun cuvant

  Cand vazu ca bolovanii
  Si cu focul s-au oprit
  Ala-micu-nvinse frica
  Si s-a pus pe turuit

  – Fratilor, iubitilor
  Virmilor si ciumpalaci
  Daca nu mai protestati
  Va dam circ, va dam colaci

  Si daca ne intelegem
  Eu degraba am plecat
  Sa transmit doleanta voastra
  Prea-inteleptului pirat .

  Cand vazu ca bate campii
  Mai multi viermi si ciumpalaci
  Le-au urat zile putine
  Si i-au dat la mii de draci

  N-apuca sa mai vorbeasca
  De frica tacu chitic
  Cum tipau toti ciumpalacii
  Se facuse si mai mic .

  Dupa toata tevatura
  Sunt si unii care rad
  La butoiul plin cu miere
  Cica ei ar fi la rand .

  Iar la Cotroceni, lumina
  Palpaie ca lumanarea,
  La ferestre, cucuvaia,
  Tipa :
  – Vreau si eu schimbarea !

  Doar piratul plange-ntruna
  Si da iama prin pahare
  Wischi-ul tare-i tine trena
  Cand la cap, cand la picioare

  Suparat nevoie mare,
  Fiind invins fara apel,
  Lupul fioros, mirare,
  N-a ajuns decat un miel .

  Asta este soarta celor
  Ce se cred etern carmaci
  Cateodata ajung ,, hrana”
  Pentru viermi si ciumpalaci .

  Si macar de-ar intelege
  Ca puterea da de dracul
  Cand isi dau frateste mana
  Viermele si ciumpalacul .
  Sursa: Yahoo ! Mail.

  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 05/02/2012 @ 9:03 am | Răspunde

 23. @ ALL !!!
  Bună ziua !
  Într-o zi, nu mai țin minte când, văzând în Piața Universității LOZINCA :
  USL= PDL= MAFIE
  USL=PDL= MIZERIE,
  m-am gândit că la mijloc e ceve NECURAT…și, am dat fuga pe un post de tv. pe care
  NU-L VIZIONEA din mai multe motive dintre care, ȘANTAJUL este unul din ele .
  INCREDIBIL dar ADEVĂRAT, atunci la sediul postului tv de apartament,
  se desfășura o întrunire CA acelea făcute de Băsescu în nov.-dec.2009…..
  lume multă, înghesuită în camera prea mică, cu ochii ieșiți din orbite și bale albe de
  spumă la gură, strigând tot felul de lozinci iar doi ciumpalagi țineau de-asupra capului
  în prim planul sălii, o lozincă pe care scria :
  USL=PDL=MAFIE
  iar doi viermi fluturau deasupra capului o altă lozincă pe care scria :
  USL=PDL= MIZERIE …….
  Mintea m-a dus urgent acolo unde trebuia dar, mi-am zis în sinea mea că-i doar o nevinovată coincidență….
  De-atunci, ZI de ZI în Piața Universității și-m marile orașe din ȚARĂ PROTESTELE CONTINUĂ dar,
  NU AM MAI REMARCAT PRINTRE BENNERE ȘI PANCARTE
  USL=PDL=MAFIE și nici USL=PDL=MIZERIE .
  Mi-am zis din nou că degeaba îl acuzam de manipulare pe patronul acelui minuscul dar răutăcios post de televiziune.
  Ca să mă contrazică parcă, IATĂ CE MI-A TRIMIS UN PRIETEN prin e-mail:

  >>>Cine este adevăratul patron al postului OTV?
  >>>>Dezvăluire şocantă, făcută redacţiei Exploziv-NEWS, de către celebrul procuror Alexandru Lele: adevăratul patronal OTV nu este Dan Diaconescu, ci un fost puşcăriaş pentru contrabandă cu petrol, evadat prin Vama Borş din Bihor (vamă al cărei şef, la vremea respectivă, era actualul ministru de Interne, Vasile Blaga) şi odraslă de fost prefect!
  >>>>Dan Diaconescu, imediat după alegerile prezidenţiale, a schimbat acţionariatul la OTV în modul următor: 80% Adrian Tarău-jr., 15 % „alţii”, „senzaţionalul” DD rămînînd cu un procent absolut nesemnificativ, de doar 5% din „televiziunea poporului”.Cel care l-a arestat, în 2001, pe Tarău-jr este chiar procurorul Lele, iar acest lucru l-a costat demiterea din Procuratură şi întocmirea unui Dosar Penal, la ordinul lui Adrian Năstase (dosarul trebuia finalizat, la ordin, cu aruncarea în puşcărie a procurorului, dar Cristian Panait, cel desemnat să se ocupe de „problemă” a ales să se sinucidă decît să-şi condamne colegul nevinovat – n.r.). La vremea aceea, Tarău era principalul sponsor al PSD, iar acum el face afaceri cu mafia din PDL. Un alt amănunt penal legat de Dan Diaconescu: în schimbul campaniei pro-Băsescu a primit, ca donaţie, o vilă somptuoasă la Los Angeles. Donatorul , sau mai exact spus, donatoarea, aşa cum
  este scris în actele pe care procurorul Lele ni le-a pus la
  dispoziţie, este nimeni altadecît…Elena Udrea. Acum, atît. Deşi dat
  în urmărire generală pentru continuarea executării pedepsei, din acest
  an el poate intra nestingherit în România (ceea ce şi face!), graţie
  relaţiilor pedeliste la nivel înalt.
  >>>>Tarău, cît şi Diaconescu sînt prinşi într-un Dosar Penal a cărui muşamalizare se tot încearcă, la Parchetul General , şi în care mai apare un personaj pedelist: Silviu Prigoană! „Caracatiţa contrabandei cu petrol a lui Tarău jr., omul din spatele biroului lui Dan Diaconescu, de la OTV, se desfăşoară nestingherită şi azi, în plus el şi-a orientat activitatea către traficul ilegal cu armament” – spune procurorul Lele, căruia îi mulţumim pentru curajul cu care ne-a pus
  la dispoziţie detaliile anchetei de mai jos:
  >>>>În spatele lui Dan Diaconescu se află Adrian Tarău, fiul fostului prefect de Bihor din partea PDSR, arestat de procurorul Alexandru Lele, apoi fugit prin Vama Borş, cercetat pentru contrabandă cu produse petroliere. Şeful vămii din judeţul Bihor era Vasile Blaga, ministrul de Interne deacum.Din datele pe care procurorul Alexandru Lele (ţinut, timp de 6 ani, în afara sistemului judiciar de către caracatiţa intereselor PSD-PDL, dar repus în funcţia de procuror-şef în urmă cu un an, graţie unei hotărîri a CEDO!) ni le-a pus la dispoziţie, rezultă că Tarău face afaceri nu doar cu Dan Diaconescu, ci şi cu Silviu Prigoană, Lucian Colţea, Vasile Blaga şi Adrian Videanu. Pe numele lui Tarău au fost deschise nu mai puţin decît 9 Dosare Penale pentru contrabandă cu produse petroliere, spălare de bani, evaziune şi absolut toate dosarele au fost muşamalizate de Mafia PDL-PSD! Toate! (Asta, da, luptă împotriva corupţiei! –
  n.r.).
  >>>>Firma prin care se fac afacerile ilegale este „Intersis Corporation” (care, culmea, tot pe data de 5 ianuarie 2010, cînd s-a schimbat acţionariatul în OTV, au fost operate şi în această societate schimbări de acţionari, în modul următor: 30% Adrian Tarău – pînă pe 5 ianuarie deţinuse 50 % din acţiuni – 30 % Dan Diaconescu (interesantă rocada între OTV şi Intersis!) şi 40 % Silviu Prigoană!).
  >>>>În fapt, încă din anul 2001, prin „Intersis Corporation” era importată benzină din Slovacia, dar în actele prezentate la vama lui Vasile Blaga era menţionat kerosen, pentru a nu fi plătite TVA-ul şi taxa de drum. Banii obţinuţi din contrabandă „fugeau” în conturi americane. Alte două
  firme, „Herti” şi „Yvnork”, au cumpărat combustibil de la „Intersis
  Corp ” prin Slovacia şi Ungaria. „În aceste operaţiuni au fost
  implicaţi, aşa cum am dovedit eu în dosarul pe care l-am instrumentat,
  membri de marcă din PSD şi PDL, dar şi din UDMR. Contrabanda era
  monitorizată, dar şi ocrotită de Serviciile Secrete prin Virgil
  Măgureanu (al cărui partid a fost înghiţit de PDL-ul lui Traian
  Băsescu) ş, apoi, prin Radu Timofte, ambii foşti şefi ai Serviciului
  Român de Informaţii! La Parchetul General , Tarău jr. a fost protejat
  de procurorul-şef Tănase Joiţa şi de Ovidiu Păun. (nota red. – încă de
  acum un an, ofiţeri curajoşi din SRI ne semnalau faptul că în spatele
  acestora se află şi Victor Bout, celebrul traficant de arme, care
  aproviziona Al-Qaeda şi a avut afaceri de acest gen şi în România). Am
  cerut cooperarea FBI şi CIA, pentru a putea obţine, în dosar, date
  despre filiera lui Tarău în alte ţări,
  iar cele două instituţii, extrem de cooperante şi prompte, au
  stabilit că adresele firmelor din SUA erau false: 25 Grey Stone Manor,
  19958-977, County of Sussex, Delaware (de altfel, coincidenţă sau nu,
  în Delaware sînt şi multe dintre afacerile lui Adriean Videanu – nota
  red.).De asemenea, adresele din Ungaria -Retek U 33-35, Budapesta,
  H-1024, erau false”, ne declară acum procurorul Lele. El a stabilit
  că, în Ungaria, Mafia lui Tarău era coordonată de Lajos Siska, sponsor
  de marcă al PSD şi UDMR, prin firma „Herti” din Oradea (oraşul
  ministrului de Interne Vasile Blaga!).Caracatiţa contrabandei cu
  benzină a lui Tarău jr., omul care stăpîneşte acum OTV-ul, este
  următoarea: licenţa de import pentru firmele din sfera lui Tarău jr.
  şi Silviu Prigoană (este vorba despre mai puţin mediatizatele firme în
  care Tarău este asociat cu Prigoană, şi anume: „Herti”, „Yvnork” şi
  „Lucmir”, n.r.). Aici sînt implicate atît firme
  fantomă din SUA (ca ţară „importatoare” a petrolului furat de Tarău),
  cît şi cele din ţara „exportatoare”, spune Lele.
  >>>>* * *
  >>>>NOTA REDACIŢEI: Pentru că şi-a permis să deranjeze afacerile clanului Tarău, procurorul Alexandru Lele a fost suspendat din magistratură, în 2002. Parchetul General l-a trimis pe Cristian Panait, un tînăr procuror, să-l „ancheteze” pe
  Lele şi, în urma „cercetărilor”, i s-a cerut celui din urmă să îl
  scoată vinovat pe procuror, pentru fapte imaginare, nefondate şi
  neprobate prin absolut nimic. Panait, în ciuda presiunilor făcute de
  şeful său ierarhic superior, a dat NUP în cazul Lele. Propunerea a
  fost respinsă, însă, de către şeful său. După cîteva zile, Panait s-a
  aruncat pe fereastră şi a decedat. Şeful lui Panait era Ilie Picioruş.

  PS !
  Materialul este destul de vechi dar pentru mine este NOU !!!
  Pentru voi , cum este ?
  NOU sau VECHI ???
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 13/02/2012 @ 9:24 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: