Alioşa ” File de Jurnal ”

25/01/2012

„ FRICA PĂZEȘTE BOSTĂNĂRIA ” !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 6:06 pm

Raed Arafat întemeietorul SMURD din Târgu Mureș și-apoi din toată ȚARA,

 a intrat în conflict deschis cu președintele Băsescu și, conform zicalei „ ORI TU , ORI EU ” ,

presiunile au fost atât de mari încât,  bietul doctor  a DEMISIONAT  !

A fost ÎNCEPUTUL ÎNCEPUTULUI protestelor susținătorilor dr.Raed Arafat  mai întâi în Târgu Mureș și-apoi, în toată  ȚARA !!! Ce părea o glumă la început, a devenit rapid o bombă cu ceas cu acțiune la cheremul protestatarilor din ce în ce mai numeroși și mai curajoși. Speriați de amploarea protestelor , președintele și premierul l-au REEVALUAT pe Arafat și l-au repus în funcția din care fusese obligat să demisioneze . În aroganța sa, puterea a crezut că, repunându-l pe dr.Raed Arafat în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sănătății , protestatarii nu vor mai ieși în piețele din orașele țării. Dar,  SURPRIZĂ,protestele au continuat cu o și mai mare intensitate iar cererile nemulțumiților, se măreau și diversificau zi de zi . Guvernul a fost nevoit de frica protestatarilor, să retragă proiectul LEGII SĂNĂTĂȚII dar, tot degeaba :protestatarii se înmulțeau iar strigătele lor logice și justificate se auzeau dincolo de hotarele țării iar cancelariile europene, începuseră să-și pună întrebări și să îndemne la calm și NONVIOLENȚĂ  atât din partea autorităților dar și a protestatarilor ( un oficial SUA  ). Guvernul , a suspendat și punerea în aplicare a TAXEI AUTO și totuși, protestele continuau cu o și mai mare înverșunare iritând  liderii PDL și miniștrii nepregătiți pentru asemenea situații explozive și obligându-i să spună „ LUCRURI TRĂSNITE ” la adresa protestatarilor din PIAȚA UNIVERSITĂȚII și din înttreaga ȚARĂ , cum ar fi  „ CIUMPALACI” , VIERMI” sau „ MAHALA VIOLENTĂ și INEPTĂ ” cum l-a luat gura pe dinainte pe boemul  T. Baconschi , ministru MAE  care, la PRESIUNEA PROTESTATARILOR , a fost DEMIS de premier chiar în clipa cînd se afla în ședință la Bruxelles cu omologii săi din țările UE din care și noi facem parte. În locul lui T.Baconschi a fost numit  un fost PSD-ist trecut apoi la UNPR , partid aflat la guvernare …. Culmea ironiei,  este că,și aici a funcționat tot proverbul „ FRICA PĂZEȘTE BOSTĂNĂRIA ” : funcția de ministru al MAE a fost atribuită UNPR din cauza aranjamentelor din cadrul coaliției de la guvernare deși, liderii PDL ar fi vrut-o pentru partidul lor !!!  Iar ca tacâîmul să fie complet și TITLUL articolului de față să fie pe deplin justificat, tot de frica protestatarilor , Curtea Constituțională a ROMÂNIEI , după vreo două amânări a luării deciziei în privința LEGEII ALEGERILOR COMASTAE aprobate prin asumarea răspunderii ministeriale pe considerentul majorității parlamentare a coaliției de la guvernare, a dat astăzi verdictul :  LEGEA este NECONSTITUȚIONALĂ !!!

Bombă la Palatul Cotroceni și la Palatul Victoria ! Legea va fi retrimisă înapoi la camere și-apoi în Parlamentul României iar timpul trece și, în IUNIE vom avea ALEGERI LOCALE iar în noiembrie ALEGERI PARLAMENTARE ! Și totuși, protestatarii nu-s mulțumiți și vor  și : DEMISIA președintelui, a guvernului și , ALEGERI ANTICIPATE !!

Cum se va încheia disputa PROTESTATARI _ PREȘEDINTE_ GUVERN_ ALEGERI ANTICIPATE , sincer nu știu dar, TIMPUL ne va da sigur un răspuns . Iar dacă mă iau după „ FRICA PĂZEȘTE BOSTĂNĂRIA”, timpul va fi în funcție de presiunea protestatarilor din toată ȚARA !!

Până atunci însă, vă propun o variantă de … parodie…

                                                                                                                                   

MAMA LUI ŞTEFAN CEL …..BUGETAR…
Pe o stradă îngustă, într-un bloc recent

 Unde bate vântul şi-i pe jos curent ,

Tânăra nevastă plânge şi suspină

Că-i oprită apa şi nu e lumină.

 Şi că la serviciu soţul ei iubit

A plecat la 6 şi n-a mai venit.
Orologiul sună noaptea jumătate

Jos în bloc la poartă, oare cine bate?

– Eu sunt mamă soacră, sunt făcut covrig

 Vin de la serviciu şi sunt mort de frig!

Tânăra nevastă fuge să-i deschidă

 Însă din balcon, mama soacră-i strigă:

– Ora e târzie, eşti un derbedeu,

De nu ai chenzină, nu-ţi sunt soacră eu !
– Nu sunt eu de vină, soarta fuse crudă

 Am muncit ca boul pe 50% …

 Am venit acasă să mă încălzesc

Şi să fac o baie, să mă odihnesc.

 – Ai venit degeaba, îi răspunse soacra

 Fiindcă nu-i lumină şi-i oprită apa!

 Du-te la serviciu şi de-o fi să mori

 Vine sindicatul cu-n buchet de flori..

Tu, ce spui ?

Cu stimă și respect,

Alioșa.

30 comentarii »

 1. @ ALL !!!
  Cine a dat foc Romei?
  Băsescu a reuşit întotdeauna să rupă în două societatea românească şi să asmută o parte împotriva celeilalte
  Autor: LUCIAN AVRAMESCU 17 ianuarie 2012 JURNALUL NAŢIONAL

  În sfârşit, poporul se mişcă. În sfârşit, ultimele mizerii ale lui Băsescu, interpretate golăneşte la televizor, într-un imens dispreţ pentru naţia care, într-un moment nefast, l-a fabricat, re­u­şesc să insulte şi să îngreţoşeze. Depăşind limitele suportabilului, ele aprind chibritul ud şi amorţit al re­voltei care, în mod surprinzător, sca­pără. Oamenii scandează şi în Piaţa Universităţii, şi la Galaţi, Braşov sau Cluj, „Jos dictatorul!”, „Afară cu clica de nemernici!”.

  Ecoul, multiplicat, cu­prinde ţara. Poporul de „proşti” nu mai e un popor de proşti. Le­gu­mele peste care, desfăcut la prohab şi hă­hăind, urinează Băsescu se scutură. Starea de inhibiţie se ridică şi oa­menii fac primul gest de a-l goni pe profanator. Cetăţeni altfel aşezaţi, tă­cuţi până ieri, doctori, profesori, pen­sionari, meseriaşi care îşi au locul în angrenajul unei vieţi încă normale, ies în stradă. Un cetăţean care spune că a absolvit trei facultăţi strigă din ră­runchi spre un microfon pe care-l des­­coperă în preajmă că nu mai poa­te, că nu se mai poate, „să dispară scă­­lâmbatul ăsta cu toate curvele lui”. La cine s-o fi referit? – am datoria să mă întreb ca ziarist.

  Ce l-a determinat pe acest cetăţean cu carte, îngrijit îm­brăcat, cu maniere în viaţa sa normală, să-şi schimbe vorbele în bici? Clipa a coincis cu aceea în care Bă­ses­cu îl dă afară pe doctorul Arafat, ex­­p­onent al unui sistem de sănătate „ne­reformat” şi îl pune în locu-i, pe post de pionier al revoluţionarelor „re­forme”, pe Ciuhodaru, simbol al traseismului politic, al celei mai joase specii de politicieni greţoşi, arivişti, fără ruşine şi scrupule. Ei bine, cu toa­te că Băsescu a comis în „n” si­tu­a­ţii înlocuirea unor oameni valoroşi cu lichele, de astă dată mişcarea nu i-a mai ieşit.

  Până şi nemerituosul mi­nistru maghiar al Sănătăţii a simţit ne­voia unui gest de demnitate, scuipându-l afară pe promovatul Co­trocenilor. E o recapitulare de acum târzie. Încerc, după o noapte albă, să aşez, dacă e posibil, în ordine, ce s-a petrecut ieri în centrul Capitalei. Pe fondul unor demonstraţii de revoltă în­dârjită, dar paşnice în expresia ma­nifestării stradale, în care oamenii cereau apăsat demisia lui Băsescu şi a clicii lui, au apărut brusc aşa-zişii ultraşi, fanaticii stadioanelor, puşti, unii dintre ei fără nici un Dumnezeu, care au dat foc Capitalei.

  Mai de­vre­me, sub privirile îngăduitoare ale gra­da­ţilor văzuţi şi nevăzuţi, şi-au stivuit pi­e­troaiele, recuzita de sticle incendiare, anvelopele. Dezastrul care a ur­mat, soldat cu răniţi din rândurile lor şi ale jandarmeriei, cu victime în­tre gazetarii Antenei 3 (de ce s-au su­pă­rat ei tocmai pe slujbaşii fideli ai in­formării poporului?) a deturnat grav sensul anti-băsesc al demonstraţiilor de până acum. Studenţii, atenţionaţi de părinţi, au făcut, mulţi dintre ei, cale întoarsă, pentru a nu fi luaţi drept hu­li­gani şi pisaţi de jandarmi. Protestatari cărora le repugnă violenţa au plecat trişti spre casele lor.

  Vocile care scandau „Jos Băsescu!” nu s-au mai auzit, făcând loc unui zgomot asurzitor în chimia căruia încăpeau urlete, geamuri care se sfărâmau de caldarâm, sirene de pompieri, flăcări. Cine a câştigat din deturnarea sensului legitim al revoltei populare care, de la o zi la alta, lua proporţii, clă­ti­nând pentru prima oară scaunele pu­tu­roase ale unei puteri corupte şi în­gâm­fate? „Nişte viermi”, conclu­zi­o­nea­ză unul dintre lacheii puterii, re­ferindu-se la protestatari. Care pro­tes­ta­tari, cei aduşi – de cine oare? – să sfărâme rânduiala, cea care mai e, a Capitalei sau cei care strigau „Jos Băsescu!”?

  Fireşte, viermi suntem noi cei care cerem, unii în scris, alţii pe stradă, eliberarea de sub me­teh­ne­le celui mai perfid individ care a fost vreodată – împotriva României – la câr­ma României. Nemernici sunteţi voi, protestatarii, zice Becali, redeve­nit servitor al sfincterelor ascunse ale lui Băsescu, fiindcă apărăm un arab îm­potriva preşedintelui. Al cui pre­şe­dinte? Al meu, zice europarlamenta­rul, care are şi o echipă de fotbal cu re­cunoscută galerie. Să fi consimţit şi oierul la diversiunea din Bucureşti? Greu de răspuns. Pre­şe­din­tele lui Becali tace deocamdată. Tăcând el, tace şi Guvernul, tac serviciile, tac ins­tituţiile toate ale pu­terii. Pregăteşte ceva Băsescu? Cu certitudine.

  După noaptea pe care tocmai am în­cheiat-o, încercând să înşir aceste rân­duri, mi-a venit în minte – de ce oare? – incendierea Romei sub îm­pă­ra­tul Nero. Împăratul dă foc Cetăţii Eterne, iar serviciile lui au grijă să propage ideea că vinovaţi sunt creştinii, sectă religioasă încă ne­de­fi­nită atunci. Sunt culeşi de pretorieni, aruncaţi în temniţe, torturaţi. Din ordinul lui Nero, „incendiatorii” Romei sunt înveliţi în parafină şi folosiţi ca torţe vii pe străzi, iar alţii sunt aruncaţi leilor, spre deliciile plebei, care se simte răzbunată asistând cum sunt sfârtecaţi de fiare în arene. Băsescu a reuşit întotdeauna să rupă în două societatea românească şi să asmută o parte împotriva celeilalte. Şi de astă dată a reuşit ceva – să închidă în case nişte oameni care altfel ar fi ieşit să-şi proclame nemulţumirile. Mai mult nu va reuşi, aşa cum n-a reuşit să convingă poporul că sistemul de sănătate e distrus de părintele SMURD şi modernizat de lichele politice.

  Nu mai ţine. Opoziţia, anesteziată până acum şi lipsită, zice ea, de sprijinul societăţii civile, are, iată, şansa să coaguleze, în înţelesuri politice vitale, acest sprijin neaşteptat. E bine că nu s-a băgat, fiindcă ar fi omorât revolta. Acum însă e timpul să arate că este. E timpul să se bage şi să lupte, nu să mimeze lupta. E timpul să nu ne mai lase doar pe noi, zi­a­riştii, să devenim torţe pe străzi, aşa cum a păţit un angajat al Antenei 3. Acest blestem pentru ţară trebuie să se încheie şi se va încheia, sunt convins.
  Sursa: Yahoo ! Mail .
  P.S.!
  Evenimentele care au urmat apariției acestui fulminant articol, s-au succedat cu repeziciune iar dacă citiți cu atenție articolul de fond, veți constata că, presupunerile și îndemnurile ziaristului Lucian Avramescu s-au confirmat .
  Protestatarii din toată ȚARA au câștigat bătălie după bătălie dar, până la victoria finală drumul va fi greu și foarte întortocheat,
  cu multe ambuscade și diversiuni căci, lozinca DEMISIA nu este agreată nici de președintele țării, nici de guvernul condus din umbră de el și nici de activiștii propagandistici ai PDL !
  Iar lozinca ALEGERI ANTICIPATE provoacă INSOMNII nu numai președintelui și guvernului ci ,întregii coaliții de la guvernare care, știe ea de ce precum și celor ale căror interese financiare vor fi afectate serios de dispariția PDL,UDMR și UNPR de la guvernare.
  Tu, ce spui ?
  Cu stimă și respect pentru toți ( toate ) ,care mă respectă !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 25/01/2012 @ 10:04 pm | Răspunde

 2. @ ALL !!!
  E IARNĂ GREA -N „ DELIORMAN ” !
  Cred că toată noaptea-nins
  Cu fulgi mari de zăpadă
  Zăpada totul a cuprins
  Iar gerul stă să cadă .

  E-o liniște suspectă-n jur
  Căci nimic nu mișcă
  Pe mii de metri împrejur
  Simți doar gerul ce pișcă.

  Meteorologii-au anunțat
  Că vin zile geroase
  Și că e vremea de umblat
  Cu haine lungi și groase.

  Ușor de zis, greu de -aplicat
  Pentru foarte mulți din noi
  Căci cel sărac e dezbrăcat
  Cu suflet trist și păr vâlvoi.

  Afară ninge fulguit
  Iar fulgii zbenguie-mprejur
  Eu abia de m-am trezit
  Și-observ că nu-i a bun augur .

  Uitându-mă atent pe geam
  Am văzut strada pustie
  Noroc că mi-am pus termopan
  Ce-oprește gerul ca să vie.

  E ora nouă diminață
  Și nimic nu mișcă-n jur
  Mai pot merge eu la piață
  Când timpu-i așa dur ?

  Noroc că am de toate-n casă
  Și debaralele-mi sunt pline
  Găsesc ce vreau și pun pe masă
  De la ceapă la grisine.

  Zăpada-n straturi s-a depus
  L-aproape o juma” de metru
  Eu timpului îi sunt supus
  Și-aștept să vin-al meu cumătru.

  Cu el voi sta și la taclale
  Vom bea o țuică sau un vin
  Vom mânca chiar și sarmale
  Și-n cinstea TA am să închin !

  Această versuri inspirate la prima oră a dimineții de IARNA GREA de afară ,
  sunt dedicate stimatelor doamne și domnișoare precum și stimaților domni care ,
  se încumetă să-mi treacă pragul casei virtuale și să spună
  așa, câteva vorbe legate de articolul de fond și cele postate mai sus !
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 10:41 am | Răspunde

  • @ ALL !!!
   Și dacă nimeni n-a răspuns
   Postării de mai sus
   Muza repede m-a uns
   Să spun ce am de spus:

   Aho, aho, primari tampiti
   Stati si nu dezapeziti
   De 8 ore, ca nebunu,
   Locuiesc pe DN1
   … Am o sora si doi frati
   … In Logan la Afumati
   Iar matusa si bunica
   Stau in Opel la Saftica
   La bunic ii fac pomeni
   Dintr-un Aro la Pucheni
   Tata-i rupt de foame-n gura
   DE 5 ore pe centura
   Mananca la-mpinge tava
   Intr-un Duster la Jilava
   Nici pe jos, nici in mancare
   Nu e nici un pic de sare
   Plugusor cu 4 boi,
   Io sunt unul dintre voi
   Sofati baaaai!!!
   Tu ai rămas cumva înzăpezit în ultimele două zile ?
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 9:51 pm | Răspunde

   • Minunat!!!Şi asta pentru că toată operaţiunea este coordonată şi condusă de piticot personal!!!
    După ce ne-a cosit (vara),ne-a toporit (toamna),acum ne deszăpezeşte (iarna)!!!Ce ne-o fi pregătit pentru la primăvară (în cazul în care mai apucă)???Ne arată tăierea cu drujba sau cu ghilotina,că şeful lui suprem ne-a arătat „ciuruirea”???

    Comentariu de bmarinescu41 — 27/01/2012 @ 6:28 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Mă bucur că ți-a plăcut !
    În cazul în care mai apucă ” ( nr. la șefia guvernului vrei să spui… ) primăvara ,
    o va lua de la început cu „ coasa ” !
    Iar ca o justificare a PLUGUȘORULUI ȘOFERILOR ( cum l-a numit prietenul CRISCAR50 mai jos) ,
    am aflat din surse oficiale că, pentru SCOATEREA ȘOFERILOR
    de sub nămețile împânzite pe cele două autostrăzi, drumurile naționale ale patriei, drumurile județene și linia de centură a capitalei,
    s-au scos ( așa cum bănuiam și-am spus-o pe undeva pe aici… ) nu mai puți de UNSPREZECE tone de MOTORINĂ și
    ȘASE tone de benzină ……
    GHICI, câte TONE au ajuns la cei ÎNZĂPĂZIȚI și câte la „ BĂIEȚII DEȘTEPȚI ” ???
    Asta da ÎNTREBARE !!!
    Ce zici ?
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 9:27 pm | Răspunde

 3. @ Bmarinescu41,
  Bună ziua !
  Mulțumesc pentru LIKE !
  Cum e IARNA pe la tine ?
  Orașul este viu sau străzile îi sunt blocate ?
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 10:44 am | Răspunde

 4. @ Criscar50,
  Bună ziua !
  Mulțumesc pentru LIKE !
  Cum se comportă IARNA pe la tine ?
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 10:45 am | Răspunde

 5. @ Samsara,
  Bună ziua !
  Mulțumesc pentru LIKE !
  Cum se manifestă IARNA pe la tine ?
  „ PIETRICICA” este acoperită de zăpadă sau de gheață ?
  Toate cele bune !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 10:49 am | Răspunde

 6. Am vazut la tv ca e iarna grea acolo,oameni blocati in trafic de multe ore,inzapeziti…dezapezire cu tancuri cu senile…
  Tot ce-i mult „strica”…
  O zi buna!

  Comentariu de yousef59 — 26/01/2012 @ 11:53 am | Răspunde

  • @ Yousef59,
   Bună ziua !
   Mă bucură vizita ta !
   Ai dreptate : tot ce-i prea mult, „ strică” adică provoacă mari necazuri …
   Dar, cu MAMA NATURĂ cine se poate pune ?
   OMUL face ce poate în funcție de posibilități, dotări și chiar interese.
   Căderile mari de zăpadă și viscolul puternic care a mutat de colo-colo zăpada,
   face bine în primul rând IMAGINII AUTORITĂȚILOR STATULUI care,
   de ne luăm după ce-a spus cineva altcuiva la televizor în dec.1989
   „ MIRCEA, FĂ-TE CĂ LUCREZI … ”
   chiar că și ele se fac că lucrează …..
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu, like și chiar pentru remarca
   „ Tot ce-i mult „ strică ” !!! care-i valabilă în toate situațiile ….
   O zi bună !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 12:11 pm | Răspunde

 7. Bună ziua, Alioșa!
  După cum ai trecut în revistă, lucrurile au mocnit vreme îndelungată iar acum lumea a pornit la manifestații prin mai toate orașele mari ale țării. Este un episod urât care nu s-ar fi întâmplat dacă actuala conducere s-ar fi ocupat de problemele țării nu de problemele personale. Sunt vremuri grele pentru români. Sunt ani de zile în care oamenii din această țară au fost supuși la o mulțime de presiuni și umilințe. Să sperăm în mai bine și să ne dorim binele!…
  Cu prietenie,
  Cosmin Ștefănescu

  Comentariu de Henry Cosmin Florentin Ştefănescu — 26/01/2012 @ 12:11 pm | Răspunde

  • @ Bună ziua, Cosmin !
   Sunt multe de spus pe această temă, multe le-am spus și până acumși, multe voi spune și de aici înainte.
   Doamne cât adevăr se degajă din doar câteva cuvinte…
   „ Este un episod urât care nu s-ar fi întâmplat dacă actuala conducere s-ar fi ocupat de problemele țării , nu de problemele personale…” !!!
   Ai spus totul și-ar fi un gest de impolitețe din partea mea să mai adaug ceva !
   Omul cât trăiește, SPERĂ și cum SPERANȚA nu moare niciodată, și eu sper în mai bine !
   Sper în mai bine, nu neapărat pentru MINE ci pentru COPIII și NEPOȚEII ce or să vină și din ROMÂNIA !
   Și eu doresc BINELE tuturor românilor nu numai a unei părți a populației !
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și like !
   Toate cele bune !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 12:23 pm | Răspunde

 8. Bună ziua, Alioșa!
  Aseară după ce am ascultat cu nervozitate crescândă ce bălmăjea alesul altora am postat un articol mai vechi de-al meu pe facebook.
  Am să îl pun și aici pentru că se potrivește și acum: Obrazul subtire cu abureală se ține!
  Nu s-a schimbat absolut nimic!… oamenii își cer drepturile și visează ca România să se schimbe iar Băse ne vinde încă o dată gogoși… ne aburește… așa cum știe el cel mai bine.
  http://cosminstefanescu.com/2010/05/10/25-15-15-s-a-strigat-bingo-la-bila-saracia-lucie-luce%C8%99te-%C8%99i-mai-tare/
  Cu prietenie,
  Cosmin Ștefănescu

  Comentariu de Henry Cosmin Florentin Ştefănescu — 26/01/2012 @ 12:17 pm | Răspunde

 9. Proverbe…

  De la CRISCAR50,
  Draga Aliosa,
  Ca si cum n-ar fi fost destul de complicata situatia romanilor,a venit si crunta iarna, ca sa le mai dea putin ragaz celor ce ne conduc si totodata prilejul de a se agita mai mult ca deobicei,sa ne demonstreze cat de mult se implica ei(!) in rezolvarea problemelor tarii.
  Dar episodul de viscol si ger,normal pt. perioada asta a anului,va trece si chiar daca n-o sa-si dea nimeni demisia si nu se va ajunge la anticipate,ramane speranta ca dupa tot iuresul asta,politicienii pe care noi i-am propulsat „in fruntea bucatelor”, vor fi mai atenti la ce spun,ce legifereaza si mai ales la ce fac…
  Poate ca li s-or aplica si lor proverbele ca „Cine se frige cu ciorba sufla si-n iaurt” si ca „Tot patitu-i priceput!” Sa le dea Domnul si lor „mintea romanului de pe urma”…
  Consider gestul Lt. Alexandru Gheorghe ca pe o dovada ca verticalitatea n-a murit si mai cred ca si cei care prin functiile lor vor fi obligati sa-l judece dupa canoanele militare,in sinea lor ii admira curajul si tinuta demna.
  Romanii si Armata noastra au nevoie de asemenea oameni exemplari!

  Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 6:09 pm | Răspunde

  • @ Crișan,
   Bună seara !
   Mă bucur de comentariul făcut iar proverbele postate sunt ca și : „ Omul potrivit, la locul potrivit ” !
   Ce bine-ar fi ca și cei vizați să le citească și mai ales să le ÎNȚELEAGĂ !!!
   ZPĂDA este foarte bună pentru CULTURILE DE TOAMNĂ care aveau NEVOIE DE EA pentru a se proteja
   împotriva gerului.
   Numai OMUL este rău că, atunci când nu NINGE, se roagă la DUMNEZEU iar când NINGE, înjură !
   Cât privește problema cu „ să le mai dea puțin răgaz celor care ne conduc și totodată prilejul de a se AGITA
   mai mult ca de obicei… ” subscriu 100% și de la mine mai spun că, DE OCHII LUMII ( aveau o mulțime de televiziuni cu ei ),
   miniștrul apărării , al transportului și chiar premierul, au ieșit urgent în fața camerelor de luat vederi iar șeful guvernului,
   parcă ,pentru a ne demonstra că-i multilateral pregătit , a dat patru minute și 30 de secunde , zăpada cu lopata din jurul unei mașini înzepezite….
   Partea gravă este că a dat undă verde să se scoată CONSERVE și PĂTURI
   de la REZERVA STATULUI să fie distribuite SINISTRAȚILOR și, prin unele locuri n-au ajuns ni9ci de unele !?!?!?
   Cât despre CAZUL locotenentului GHEORGHE ALEXANDRU, am avut pe
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/01/22/
   mai multe dialoguri cu prietenul nostru comun ADRIAN și cu BOGDAN ( BMARINESCU41 ) și, nu aș vrea să REPET ce-am spus acolo
   așa că, voi posta OPINIILE unui specialist și RAPORTUL către Șeful Statului Major General care, nefiind rezolvat în spiritul celor cerute, a dus la informarea opiniei publice despre ANOMALIILE din sistemul de formare al cadrelor miulitare :

   A )
   În calitatea mea de ofiterul de legatura care a gestionat primele contacte ale conducerii Armatei Romaniei cu Comandamentul General al NATO, pregatind si participand personal la primele reuninuni la nivelul sefilor de Stat Major General ale Aliantei Nord-Atlantice cu tarile foste membre ale Tratatului de la Varsovia, cand s-au pus bazele Parteneriatului pentru Pace, va asigur ca nu asa ceva li se cerea viitorilor parteneri.
   Nu stiu in ce masura NATO cunoaste si aproba ceea ce se intampla in ultimii ani cu Armata Romaniei. Astept o confirmare a contextului in care a fost elaborat si inaintat la SMG prezentul raport si masurile decise la Bucuresti. Cred ca ar fi cazul ca Alianta Nord-Atlantica sa fie informata in legatura cu aceasta stare de lucruri.
   Astept confirmari, detalii, opinii, si promit sa va tin la curent.
   Cu stima,
   Col(R) Marian Ilie

   PP: Nu stiu daca si in ce masura/sens la Bruxelles se cunoaste situatia cu pensiile militarilor români .

   B)
   Raport catre seful Statului Major General
   ŞEFULUI STATULUI MAJOR GENERAL
   Raportez:
   În baza art.2 din S.G.1/2007 “Instrucţiuni privind evidenţa şi soluţionarea petiţiilor în Ministerul Apărării Naţionale precum şi desfăşurarea activităţii de primire la raport sau în audienţă”, înaintez petiţie în speranţa ca dumneavoastră, ca şi comandant militar suprem al Armatei şi deci ultima speranţă ce mai poate rezona la cuvinte precum onoare şi demnitate militară, devotament pentru ţară şi patriotism, veţi lua măsurile ce se impun, în vederea corectării reale şi imediate a unei situaţii de-a dreptul absurde, lipsită de orice logică constructivă pentru Armată şi totodată jignitoare din toate punctele mele de vedere, pentru calitatea de ofiţer.
   Situaţia la care fac referire, pe care o deplâng şi o dezaprob în acelaşi timp este legată de existenţa şi eficienţa filierei indirecte de formare a ofiţerilor în activitate.
   Această pură demagogie, destructivă din toate punctele de vedere pentru sistemul militar românesc, susţine pe scurt că, în timp ce ofiţerilor care s-au format pe filiera directă, singura corectă dealtfel, le-au fost necesari un număr de ani de pregătire specifică ce variază între 4 şi 8, altora le sunt necesare pentru pregătire doar 3 până la 6 luni. Iar demagogia nu se opreşte aici.
   Întrucât am ajuns la capitolul durata pregătirii, vreau să vă prezint o situaţie care este întrecută în absurd doar de situaţia generală prezentată mai sus şi care este doar o mică parte din problema de ansamblu: după absolvirea liceului militar cu o durată de 4 ani, a Academiei Militare cu o durată de 4 ani sau mai recent de 3 ani, studentul militar primeşte primul său grad de ofiţer şi anume cel de sublocotenent, fără vreo excepţie. Prin lipsa excepţiilor vreau să subliniez că, indiferent de faptul că este Şef de promoţie, deci cel mai bun dintre toţi studenţii absolvenţi sau că are o vârstă mai mare decât toţi ceilalţi, ori că a mai absolvit vreo altă formă de învăţământ superior anterior intrării în Academie, niciunui absolvent de Academie Militară nu i se acordă un grad mai mare de cel de sublocotenent.
   Deocamdată mă opresc aici în abordarea situaţiei acordării unui anumit grad militar, pentru a nu mă abate de la ceea ce am început a prezenta la începutul paragrafului.
   Astfel, după absolvire şi înaintarea la gradul de sublocotenent, proaspătul ofiţer provenit de pe filiera directă, repet, unii dintre aceştia având deseori 8 ani de pregătire militară de specialitate, se prezintă în şcolile de aplicaţie specifice armelor în care au fost încadraţi.
   Vă voi prezenta situaţia reală întâlnită de mine şi colegii mei de promoţie, pentru a nu fi cumva acuzat că vorbesc în necunoştinţă de cauză sau că doar speculez la modul zvonistic.
   La Centrul de pregătire pentru infanterişti şi vânători de munte de la Făgăraş, au ajuns după absolvirea Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, în anul 2008, un număr de aproximativ 30 de ofiţeri de infanterie.
   Aceştia, pentru a fi temeinic pregătiţi ca şi ofiţeri debutanţi şi pentru a putea lua în primire prima funcţie corespunzătoare gradului deţinut şi anume comandant pluton infanterie, trebuiau să urmeze cursul de bază cu o durată de 6 luni, la care ulterior se mai adăuga o altă perioadă de 3 săptămâni pentru un curs de specializare ca şi comandant pluton.
   După un calcul simplu ajungem la următoarea stare de fapt şi anume: ofiţerului provenit din filiera directă, după 4 sau 8 ani de formare într-un liceu militar şi mai apoi într-o Academie Militară, îi mai sunt necesare încă 6 luni şi jumătate de pregătire în vederea ocupării primei funcţii de comandant pluton infanterie.
   Nimic anormal până aici va putea spune orice om cu un minim bun simţ, dar oare ce va spune acelaşi om, în virtutea aceluiaşi bun simţ, după continuarea prezentării, căci tot acolo la Făgăraş, dar de data asta nu pentru a se perfecţiona ca proaspeţi ofiţeri, ci, stupoare pentru a deveni ofiţeri se prezintă un număr de aproximativ 90 de candidaţi ALEȘI pe sprânceană şi care sunt pesemne nişte super-potenţialităţi intelectuale, încât lor, pentru a deveni ofiţeri şi a-şi lua şi prima funcţie în primire, le sunt necesare doar 3 luni de zile pentru tot acest demers.
   Rezumând, ce va spune orice om conştiincios cu un minim spirit al dreptăţii, despre faptul că după 4 sau 8 ani de pregătire militară de specialitate ofiţerilor din Academii le este necesară o perioadă de pregătire complementară de 6 luni şi jumătate iar unui CIVI, sau CAPORAL care până a avea acces la această metodă perfidă de formare a ofiţerilor în activitate păzea depozitele de muniţie de la Babadag, pentru a atinge, teoretic, acelaşi nivel de pregătire, le sunt necesare doar 3 luni de zile de pregătire?
   Cum se pot compara peste 103 luni de pregătire militară de specialitate cu doar 3 luni de pseudo-instrucţie, cum bine o numea unul dintre colegii mei?
   Ce om în toate facultăţile mintale poate crede că cineva, în doar 3 luni de zile, poate asimila atâtea cunoştinţe de specialitate militară şi norme morale specifice ofiţerului, în timp ce studenţilor militari din Academii le sunt necesari 3 ani de zile urmaţi apoi de încă 7 luni de pregătire?
   A intra mai adânc în alte aspecte privind modul de selecţie, comportamentul aspiranţilor pe durata cursului, atitudinea batjocoritoare care îi făceau pe CAPORALII ASPIRANȚI ( nr.propagandiști pedeliști și uneperiști… ) să jignească crunt ofiţerii din filiera directă, expunându-le deseori cât bine s-au descurcat ei încât vor ajunge ofiţeri în doar 3 luni, pe când alţii mai puţini descurcăreţi, în speţa de faţă ofiţerii proveniţi din Academii, au avut nevoie între 4 şi 8 ani pentru a atinge aceeaşi performanţă, nu ar fi decât o futilitate şi o răsucire mai adâncă a cuţitului în rana celor care au ajuns ofiţeri după ani de muncă asiduă.
   Şi nu mă refer aici doar la anii petrecuţi în Academiile militare ci la toate sacrificiile depuse începând cu clasele primare şi continuând cu reala performanţă de a fi reuşit să acceadă la un loc într-o Academie Militară.
   Acesta este primul punct pe care îl supun atenţiei dumneavoastră şi la care aştept un răspuns concret, altul decât cel prezentat personal de către Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene şi care făcea referire la faptul că respectiva perioadă de intensă super-pregătire de 3 luni a fost mărită la 6 luni, căci oare ce este ea dacă nu o intensă super-pregătire din moment ce reuşeşte performanţa ca în 3 sau 6 luni să obţină, în teorie, căci hârtia suportă orice, cel puţin aceleaşi rezultate pe care alte instituţii considerate a fi de bază în învăţământul militar românesc, o reuşesc doar în 7 sau 8 ani?
   După cum observaţi, am spus cel puţin, asta pentru că deseori sunt produşi ofiţeri cu grade mai mari decât cel de sublocotenent şi ocupă funcţii de până la locotenent-colonel, imediat după absolvirea celor 3 sau 6 luni. Dar din nou, acesta este un aspect pe care îl voi dezvolta analitic ulterior.
   Rămânem pe aceleaşi meleaguri, anume tot la Făgăraş pentru a continua descrierea situaţiei şi pentru a aborda acum problema numărului care este alocat formării ofiţerilor prin intermediul celor două filiere.
   După cum am spus şi mai sus, 30 de ofiţeri de infanterie din Academia Forţelor Terestre au avut stupoarea să găsească la acelaşi centru de pregătire, aproximativ 90 de pretendenţi la demnitatea de a fi ofiţer, pentru că pentru mulţi dintre noi, a fi ofiţer reprezintă o demnitate, care acum ni se fură, din moment ce orice caporal a avut şansa ca în 3 luni de intensă pregătire să ajungă să ni se adreseze cu “colega”.
   Dar stupoarea nu se opreşte aici, căci după ciclul celor 90 şi după terminarea celor 3 luni de instrucţie ni se comunică faptul că mai urmează o altă serie de pregătire aproximativ la fel de numeroasă şi din nou dominată de aceeaşi trăsătură de super-potenţialitate intelectuală şi fizică a celor ce o vor compune.
   Deci, ca să rezumăm problema, facem un calcul simplu: după cel puţin 4 ani de Academie Militară un număr de 30 de ofiţeri de infanterie sunt gata să deservească Armata Română, dar în acelaşi timp, după o durată de 6 luni de zile alţi aproape 180 de ofiţeri, proveniţi de această dată din filiera indirectă( nr. fără școală militară ca cei din FILIERA DIRECTĂ ), sunt pregătiţi, cel puţin teoretic să facă acelaşi serviciu; sau corect ar fi să întreb “deserviciu”?
   Întrebările mele punctuale pentru dumneavoastră sunt următoarele:
   a) pentru ce mai există Academiile Militare, considerate a fi de bază în formarea ofiţerilor, dacă aceste instituţii, în 4 sau 3 ani de pregătire abia reuşesc să ofere performanţa pe care un singur centru de pregătire o reuşeşte în doar 6 luni, centru ce este considerat auxiliar filierei academice, dar care produce mult mai mulţi ofiţeri?
   b) este oare corectă proporţia în care se formează ofiţeri pe cele două filiere? Nu ar fi normal ca proporţia să fie inversă, instituţia de bază să formeze mai mulţi ofiţeri decât cea auxiliară?
   c) de ce se încearcă umplerea Armatei Române cu mii de ofiţeri pe filiera indirectă, pe când, luând în considerare aceeaşi perioadă, Academiile Militare abia dacă reuşesc să ofere Armatei aproximativ 20% din numărul total de ofiţeri proveniţi din filiera indirectă ce se produce sau s-a produs deja pe bandă rulantă, în deosebit de bine pregătitele centre de instruire în arme?
   Calcul matematic simplu, aproximat cât mai aproape de adevăr: în anul 2008 după cum am arătat mai sus, s-au format pe filiera directă 30 de ofiţeri de infanterie care au promovat abia în 2009 toate cursurile necesare ocupării primei funcţii unităţile militare de pe teritoriu.
   Tot în acelaşi an, se formează pregătiţi direct pentru teritoriu, aproximativ 180 de ofiţeri pe filiera indirectă, astfel ponderea ofiţerilor formaţi prin Academia Militară este de 17% din totalul ofiţerilor proveniţi prin filiera indirectă şi de doar 14% din totalul ofiţerilor de infanterie pregătiţi în tot anul 2009.
   Surprizele continuă, întrucât la avansarea din 31.03.2011, indiferent de data la care au dobândit gradul de sublocotenent, atât promoţia de ofiţeri pe filiera directă, avansaţi la gradul de sublocotenent în luna iulie 2008 cât şi cei din filiera indirectă, avansaţi la gradul de sublocotenent în luna, martie 2009 se avansează la gradul următor simultan.
   Stagiul minim în grad de 3 ani se transformă în 2 ani şi 6 luni la ofiţerii din filiera directă şi la doar 2 ani, la cei din filiera indirectă, beneficiind astfel încă o dată din plin de mărinimia celor ce fac legile şi dau dispoziţii în Armată după, scuzaţi-mi expresia, cum îi taie capul.
   Totodată solicit întreprinderea măsurilor legale, astfel ca la sfârşitul fiecărui an, în cazul în care filiera indirectă de formare a ofiţerilor se va menţine totuşi, structurile abilitate ale Armatei să facă cunoscut tuturor unităţilor militare cifrele de şcolarizare aferente filierei directe şi celei indirecte pentru anul în curs, pe specialităţi militare, asta ca să nu ni se mai arunce praf în ochi cu explicaţia pur fantezistă că Armata formează ofiţeri pe filieră indirectă doar în armele deficitare, arme pe care Academiile Militare de profil nu le pot specializa, cum ar fi armele ce ţin de domeniul juridic, financiar-contabil, medical etc. aşa cum prevede art.1 din M 132/29.12.2009, şi care statutează că “Formarea ofiţerilor şi subofiţerilor în activitate, pe filiera indirectă este destinată încadrării deficitului de personal militar profesionalizat aflat la baza carierei militare şi/sau a deficitului de personal militar cu competenţe profesionale care nu pot fi dobândite în instituţiile militare de învăţământ ”.
   Oare cei aproape 200 de ofiţeri de infanterie proveniţi din filiera indirectă întâlniţi la Făgăraş nu puteau fi specializaţi în Academia Militară a Forţelor Terestre?
   Din 2008 până în anul curent s-ar fi putut suplimenta considerabil locurile în Academiile Militare, locuri necesare diminuării aşa-zisului deficit de cadre de la baza ierarhiei militare din Armata Română aşa cum face referire acelaşi articol menţionat mai sus, dar nu s-a întreprins nicio măsură în acest sens.
   Dacă atunci, în 2008 când, cel puţin oficial, deficitul de cadre era aşa de mare încât se formau ofiţeri într-un număr de 6 ori mai mare decât cel provenit de pe băncile Academiilor Militare, s-ar fi suplimentat numărul de locuri în Academiile Militare, astăzi, 3 ani mai târziu necesitatea de a forma ofiţeri pe filiera indirectă ar fi fost cu mult sub cifrele de şcolarizare alocate acesteia în prezent.
   Întrebarea mea punctuală pentru dumneavostră, este:
   de ce nu s-a făcut acest lucru şi de se nu se respectă prevederile art.1 din M 132/29.12.2009 cu referire la competenţele profesionale necesare Armatei, altele decât cele ce se pot specializa prin intermediul Academiilor, atunci când se stabilesc armele “deficitare”?
   În eventualitatea în care răspunsul oferit ar fi legat de eficienţa financiară, mi-aş permite cu voia dumneavoastră, să vă ofer în avans două contraargumente:
   primul ar fi cel al calităţii: dacă într-un angrenaj trebuie încadrată o piesă de oţel de o anumită calitate, pentru ca respectivul angrenaj să nu cedeze, ea nu se poate înlocui cu o piesă din aluminiu, decât cel mult temporar; piesa de aluminiu este desigur şi mai ieftină şi mai uşor de obţinut, dar, lesne de înţeles, mult sub calitatea celei de oţel; dumneavostră ca şef al acestui angrenaj, bineînţeles preocupat ca el să funcţioneze corespunzător, aveţi de luat, în opinia mea, următoarea decizie: păstraţi piesa de aluminiu doar ca să arate bine în angrenaj, căci luciul îi oferă acesteia acelaşi aspect cu al celei de oţel, neştiind dacă acesta va funcţiona sau nu; sau dacă tot aţi plătit o fabrică pentru obţinerea ei, o folosiţi aşa cum se poate, doar că în timpul în care, teoretic, ea ţine locul piesei de oţel, daţi comandă de piese conform specificaţiilor tehnice de calitate, mai ales că acum tehnologia de fabricare a acestora s-a scurtat de la 4 la 3 ani, iar la sosirea lotului de piese de oţel scoateţi rând pe rând piesele de aluminiu, le puneţi pe raft şi le păstraţi în rezervă pentru cazuri de extremă urgenţă?
   Celălalt contraargument ţine de domeniul financiar şi printr-un scurt şi uşor calcul matematic, vă poate demonstra cu uşurinţă că doar din salariul plătibil celor 200 de ofiţeri infanterişti proveniţi pe filiera indirectă, într-un an de zile, s-ar putea şcolariza cel puţin 100 de studenţi militari pe o perioadă de 3 ani.
   De ce atunci această stare de fapt a lucrurilor?!
   Să fie oare doar o înlănţuire de coincidenţe sau un plan bine pus la punct, prin care ultimii mohicani ai Academiilor Militare să se retragă încet-încet lăsând locul celorlalţi, demoralizaţi fiind de justeţea cu care sistemul îi tratează?!
   Dar coincidenţele prin care cei din filiera indirectă sunt avantajaţi la modul grosier, continuă, iar nu sistemul în sine este vinovat ci aceia care sub pretextul îmbunătăţirii lui nu fac altceva decât să îl distrugă sistematic.
   Dumneavoastră, fiind noul Şef al sistemului, sunteţi aşteptat să faceţi tot posibilul pentru îmbunătăţirea lui şi readucerea în prim plan a unui nou sistem just de valori, specifice sistemului militar.
   Revenind la un alt aspect atins mai sus, dar nedezvoltat, îmi permit să mai abordez modul în care se acordă gradele militare celor ce reuşesc să acceadă la filiera indirectă de formare a ofiţerilor în activitate.
   Conform aceluiaşi M. 132/2009, art. 32 alin.2 “Absolvenţilor care promovează examenul li se eliberează certificate de absolvire, li se acordă gradul militar în funcţie de pregătire, vechime în specialitatea dobândită pe timpul studiilor raportată la stagiile minime în grad, precum şi de vârsta acestora (…) şi sunt numiţi în funcţii corespunzătoare pregătirii dobândite…”, deşi după cum am spus mai sus, niciunul din aceste 3 aspecte de înaintare în grad nu este avut în vedere la ofiţerii ce promovează din Academii. Indiferent că are 26 de ani sau 23, la absolvire studentul militar primeşte gradul de sublocotenent.
   De asemenea dacă a mai absolvit o facultate, deci are parte de o pregătire în plus faţă de ceilalţi studenţi militari, a făcut-o pentru simpla lui cultură generală, nefiind distins cu măcar gradul de locotenent.
   Nici măcar stagiu minim în grad nu i se socoteşte, cum defapt nu i se socotesc niciunui ofiţer anii din Academia Militară.
   Ca şi întrebare punctuală, cum se poate ca un civil, născut în 1986, deci cu un an mai mic ca cei din promoţia mea spre exemplu, după 3 luni de “instruire” să fie înaintat direct la gradul de locotenent înaintea noastră, şi să mai ocupe direct din promoţie o funcţie de maior, în timp ce alţi căpitani cu o vechime de peste 15 ani din aceeaşi unitate nu reuşesc să ocupe o funcţie de genul acesteia care să permită avansarea în gradul următor şi continuarea activităţii?
   De ce CIVILILOR absolvenţi a oricărei obscure facultăţi ( nr. particulare neacreditate,la seral, la distanță, pe șpagă ……) li se socotesc anii de studiu ca şi stagiu minim în grad doar pentru a li se mai face din nou alte cadouri cum ar fi avansarea direct la gradul de locotenent, căpitan sau maior?
   După primirea răspunsului dumneavoastră, dacă mai este necesar acest lucru, cu aprobarea dumneavoastră voi raporta eu adevărul referitor la această situaţie şi de ce un civil după 3 luni de pseudo-instrucţie este aşa de bine pregătit încât îi ia locul unui căpitan aflat în activitate de peste 15 de ani, deşi art 1. din M. 132/2009 prevede că filiera indirectă este destinată formării ofiţerilor pentru funcţiile de la baza ierarhiei militare?
   Iar acesta este doar un exemplu, real şi imediat demonstrabil, împreună cu multe altele relatate de colegii mei ofiţeri aflaţi pe teritoriu, exemplu pe care îl cunosc personal şi care poate fi verificat foarte uşor.
   Se cunosc cazuri de înaintare direct în gradul de maior(un uneperist care împarte săracilor… câte trei pâini în sect.5 ca să-i ia locul lui „ GOGĂL ” )de la gradul de caporal, aşa că prezentarea tuturor celorlalte cazuri ar fi din nou, o futilitate.
   Întrebarea mea punctuală referitoare la acest aspect este: dacă în Academiile militare nu se ţine cont sub nicio formă la acordarea primului grad de ofiţer, de cele 3 aspecte prezentate mai sus şi extrase din reglementările în vigoare, de ce li se face din nou cadou celor de pe filiera indirectă posibilitatea de a fi avantajaţi de sistem în detrimentul ofiţerilor proveniţi din filiera directă?
   De ce un locotenent are nevoie de cursul de căpitan pentru a fi înaintat în grad, în timp ce un civil poate ajunge căpitan în doar 3 luni de zile? De ce un căpitan are nevoie de cursul de stat major pentru a fi avansat maior, în timp ce un caporal reuşeşte această performanţă în 3 luni? Oare chiar aşa de bine pregătiţi sunt sau din nou, hârtia suportă orice?
   O ultimă dar cu siguranţă nu cea din urmă aberaţie pe care vreau să o supun atenţiei dumneavoastră, este următoarea prevedere din ordinul M 132/2009 : art.23, alin 3 precizează aproape apocaliptic că “În situaţia în care numărul de candidaţi declaraţi ADMIS este mai mic sau egal cu numărul de locuri prevăzut pe arme şi specialităţi militare, nu se mai susţin probele prevăzute la art. 22, alin.4, lit.c, iar admiterea se face în ordinea strict descrescătoare a mediilor obţinute la examenul de bacalaureat/licenţă, după caz ”.
   Eleganţă, stil, rafinament, mai ales când citim prevederile art. 22, alin.4, lit.c şi vedem de la ce “chinuri groaznice” au mai fost încă o dată salvaţi aspiranţii la profesia de ofiţer: “verificarea cunoştinţelor privind legislaţia în domeniul apărării şi pregătirea de specialitate prin test grilă cu durata de până la 3 ore”. Orice comentariu, cred eu, este de prisos.
   În final aş dori să închei cu un citat din cartea “Iubirea de patrie”, citat ce aparţine marelui nostru poet şi patriot desăvârşit Mihai Eminescu:
   “Ministrul de răzbel, după ce a cerut şi obţinut de la Camerele legiuitoare modificarea legei de înaintare de la 1874, privitoare la înaintarea căpitanilor la gradul de maiori, adresează o circulară către preşedinţii a 7 comisiuni esaminatoare (pe când legea, promulgată abia la 10 aprilie acest an, prescrie o singură comisiune) şi într-acea circulară, după ce determină notele ce urmează ca să le dea căpitanilor esaminaţi şi coeficienţii în raport cu diferitele materii ce fac obiectul esamenului, prescrie ca pentru partea ştiinţifică în teorie şi în practică să fie coeficientul DOUĂ pentru toţi aceia cari au trecut o şcoală militară în ţară sau în străinătate, iar pentru toţi ceilalţi coeficientul să fie PATRU, adică îndoit decât pentru cei dintâi. Într-alte cuvinte, se zdrobeşte cariera acelora a căror crimă, după ministrul actual de război, este aceea de a fi petrecut tinereţea prin şcoli şi prin urmare de-a poseda un fond de cunoştinţe specifice. Ce va zice orice om conştiincios despre asemenea apucături ale guvernanţilor noştri şi ce viitor pregătesc aceşti oameni ţării lor?” Dumneavoastră ce viitor aşterneţi Armatei Române?
   În virtutea celor prezentate mai sus, cu permisiunea dumneavoastră, propun spre implementare următoarele măsuri:
   1. Stoparea imediată a selecţiilor pentru formarea ofiţerilor pe filiera indirectă, până la crearea unui cadrul legislativ corect pentru toti ofiţerii Armatei Române, care să nu mai permită discriminarea vădită şi incorectă din orice punct de vedere la adresa ofiţerilor formaţi în Academiile Militare.
   2. La elaborarea acestui cadru legislativ, să participe prin grija Şefilor categoriilor de forţe din Armata Română, ofiţeri proveniţi din filiera directă de formare, de la gradul de sublocotenent până la inclusiv gradul de colonel, iar Şefii de promoţii din Academii să fie calificaţi din oficiu pentru consultare în acest sens.
   3. Înaintarea în grad a ofiţerilor proveniţi din filiera indirectă să se facă în mod obligatoriu doar la gradul de sublocotenent, cu posibilitatea de a fi înaintaţi succesiv în grad doar până la gradul de căpitan inclusiv, iar funcţiile ocupate de aceştia să fie egale cu gradul deţinut.
   4. Formarea ofiţerilor pe filiera indirectă să se desfăşoare doar în armele adiacente/auxiliare armelor luptătoare, cum sunt cele din domeniu juridic, medical, financiar, audit etc sau a altor specialităţi cu rol de sprijin în desfăşurarea activităţilor cu specific militar.
   5. Suplimentarea considerabilă a numărului de locuri alocate Academiilor Militare astfel încât raportul dintre ofiţeri proveniţi din filiera directă şi cei proveniţi din filiera indirectă să fie de 10 la 1.
   6. Înfiinţarea la nivelul categoriilor de forţe ale Armatei Române a unor compartimente a căror activitate să o reprezinte strângerea de pe teritoriu a sesizărilor cu privire la fapte de genul celor prezentate în această petiţie, pentru a avea o imagine de ansamblu cât mai realistă cu privire la implicaţiile negative ale fenomenului filierei indirecte.
   7. Crearea unui plan de înlocuire anuală a ofiţerilor proveniţi din filiera indirectă şi a căror contracte de 4 ani expiră, pe măsură ce Academiile Militare definitivează pregătirea promoţiilor de studenţi militari pentru profesia de ofiţer. Astfel, odată ce deficitul de ofiţeri aflaţi la baza carierei militare se va reduce prin formarea de promoţii academice într-un număr consistent, necesitatea formării ofiţerilor pe filiera indirectă va scădea considerabil, precum şi necesitatea menţinerii în sistem, după prima perioadă aferentă contractului de 4 ani.
   Dacă situaţiile prezentate mai sus nu se vor analiza corespunzător intereselor Armatei Române şi implicit ale Statului Român, iar soluţiile propuse vor fi fără un fond concret, în conformitate cu legea 571/2004 privitoare la actul de avertizare publică, voi recurge la acest drept legal în nume personal pentru sensibilizarea opiniei publice cu referire la ceea ce se petrece cu adevărat în Armata Română şi cum se încearcă astfel subminarea ultimei rezerve de calitate a acesteia şi anume resursa umană.
   Sursa : Yahoo! Maill .
   Prin postarea de față, sper ca fiecare să-și formeze o opinie mai reală și exactă despre motivele ce l-au determinat pe lt.GHEORGHE ALEXANDRU să facă ceea ce a făcut !

   Mulțumesc pentru vizită, comentariu , și lke , precum și pentru faptul că mi-ai oferit prilejul să ofer distinșilor mei vizitatori ADEVĂRATELE MOTIVE ale ieșirii lt.GHEORGHE ALEXANDRU în Piața Universității !
   O seară liniștită !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 7:06 pm | Răspunde

   • MOTIVUL ADEVARAT!

    DE LA CRISCAR’50
    Buna seara,draga Aliosa!
    Multumesc pt. raspunsul complet si competent.
    Chiar si pt. unul ca mine care am facut doar 6 luni de stagiu militar si cateva scurte perioade de asa-zise concentrari,ANOMALIA este evidenta!Oare nu se stie ca orice mecanism are performanta verigii slabe;daca cedeaza stralucitoarea piesa de aluminiu tot angrenajul devine inutil.
    Fortand o comparatie,e ca si cum cei 12-16 ani necesari formarii unui muzician profesionist s-ar condensa in cateva luni de „pregatire intensiva”;dar trebuie sa-ti spun ca lucrul asta chiar se intampla in tara tuturor posibilitatilor!
    Cat despre Plugusorul soferilor:
    Ia mai aruncati flacai,
    SARE peste munti si vai
    si la timp sa va miscati
    drumul sa-l eliberati
    nu 2-3 la o lopata
    ci-n masina performanta!
    Sunt atatea exemple de urmat in lumea asta:tarile nordice,Hokaido-ul japonez…
    Cu speranta ca vom auzi si de bine,
    Crisan

    Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 8:56 am | Răspunde

   • Analiză şi sinteză excelentă a situaţiei Armatei Române!!!Domnule colonel(r) Marian Ilie,toată stima şi consideraţia!!!
    Ţara are nevoie de cât mai mulţi „Marian Ilie”!!!
    Ţara are nevoie de cât mai mulţi „Alexandru Gheorghe”!!!
    Ţara are mulţi „Marian Ilie” şi „Alexandru Gheorghe”!!!Nu trebuie decât ca EI să iasă în faţă şi să ne conducă spre victoria finală-FERICIREA ŞI BUNĂSTAREA POPORULUI ROMÂN!!!
    PLECĂCIUNE ŞI ADÂNC RESPECT ACESTOR OAMENI!!!

    Comentariu de bmarinescu41 — 27/01/2012 @ 10:56 am | Răspunde

   • @ Crișan,
    Și eu îți mulțumesc pentru răspunsul CORECT pe care l-ai dat !
    Chiar dacă ai făcut „ doar 6 luni de stagiu militar și câteva așa – zise concentrări …..”, judecățile emanate în legătură cu cele postate mai sus,
    sunt la fel de logice și raționale ca ale unui magistrat cu gradul de colonel !
    Felicitări pentru raționamentul de care ai dat dovadă !
    Din păcate, cei care nu au satisfăcut nici o zi de stagiu militar și, nu numai ( cum ar fi de exemplu susținătorii celor care au tot interesul ca PROGENITURILE lor agramate dar cu diplome de licență luată pe bani…. ) ,necunoscând regulile și regulamentele ce reglementează VIAȚA NORMALĂ în ARMATĂ, statutul cadrelor militare și legile în vigoare pe această linie, NU VOR ÎNȚELEGE NICIODATĂ noțiunile de DISCIPLINĂ MILITARĂ și, NICI CELE CORECT SPUSE de tine !!!
    Dar, asta-i altă problemă și, FIECARE CU OPINIILE LUI…..
    Mi-a plăcut tare mult comparația cu „ MUZICIANUL PROFESIONIST ” !!!
    Legat de plugușorul șoferilor, numai cuvinte de laudă !
    Mulțumesc pentru pertinentul comentariu !
    Weekend plăcut !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 1:29 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    De acord cu cele spuse de tine !
    Și eu am fost și încă sunt de acord cu ANALIZA și RAPORTUL către SMG !
    Altfel, nici nu le postam pe blog !
    Mă bucur că ai comentat cele două materiale postate căci numai așa lumea își poate face o părere cât mai reală
    despre SITUAȚIA în care se găsește ARMATA ROMÂNIE la această oră !
    Da , ȚARA are nevoie de cât mai mulți OAMENI ca cei doi ofițeri !
    Adică, de OAMENI curajoși , care să spună cu riscurile de rigoare asumate , ADEVĂRUL !
    Din păcate, îndemnul tău nu poate fi dus la îndeplinire căci, dacă ARMATA ar ajunge în fruntea maselor să le conducă…….,
    prima care ar lua atitudine ar fi chiar SOCIETATEA CIVILĂ care, ar tuna și fulgera că este DICTATURĂ MILITARĂ !
    Dar, tot ADEVĂR este și faptul că ARMATA își trăiește viața după legi, statute ale cadrelor militare,regulamente și ordine ale MApN.
    În situația când UN CADRU MILITAR ACTIV încalcă legile și regulamentele militare în vigoare,
    el își asumă răspunderea faptelor sale indiferent de natura lor iar legea își urmează cursul.
    Altfel, dacă nu se respectă, de ce mai sunt făcute ?
    Dacă te încălzește cu ceva , în tinerețea mea , am fost un ofițer care , indiferent de consecințe,
    le-am spus șefilor în față ADEVĂRUL chiar dacă prin acel adevăr intram în conflict cu ei !
    Crezi că mă priveau cu simpatie ? Dimpotrivă, mă considerau un RĂZVRĂTIT PERMANENT și, când prindeau momentul,
    mă taxau chiar dacă nu eram vinovat direct !
    Odată eram în CONCEDIU DE ODIHNĂ iar un militar din subunitatea pe care o comandam, a săvârșit „ un eveniment deosebit ”
    ( dacă ai făcut armata, știi ce înseamnă asta … ) și, fiindcă COMANDANTUL SUBUNITĂȚII răspundea de toate,
    ȘEFUL căruia îi spuneam în față când greșea, m-a „ TAXAT ” !!!
    Așa că, părerile sunt împărțite iar TIMPUL va fi cel care va da verdictul !
    Mulțumesc pentru vizită și comentariu !
    Îmi pare rău că nu ai văzut și ISTORIA LUMII din ultimii 100 de ani …..
    Weekend plăcut !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 1:58 pm | Răspunde

    • Dragă prietene,nu numai că l-am văzut cap-coadă dar l-am şi salvat şi am de gând să-l folosesc într-un articol nou cu comentarii şi adnotări personale!!!100 de ani în 10 minute este un documentar excepţional,şi dacă citeşti „printre” evenimente găseşti răspunsuri la multe întrebări care frământă lumea secolului 21!

     Comentariu de bmarinescu41 — 27/01/2012 @ 2:13 pm

   • @ Să nu fie cu supărare dar, dacă n-ai spus nimic acolo jos la comentarii după FILM,
    eu am bănuit că nu l-ai văzut !
    Acum că am aflat că deja l-ai parcurs „ cap-coadă ” este OK !
    Bine înțeles că cei ce vor
    Bineînțeles că cei ce vor pot afla răspunsuri la multe
    ce macină lumea acum în secolul XXI al mileniului trei .
    Realitatea din ROMÂNIA ne demonstrează însă contrariul :
    cei aflați TEMPORAR la conducerea ȚĂRII ,nu prea își pun astfel de ÎNTREBĂRI ci,
    au în capul lor alte probleme de o cu totul altă natură cum ar fi:
    a) „ Nu pot ei fura, cât poți tu vota ” ( Băsescu, 2009 în lupta cu Năstase pentru președinția țării.. )
    b) „ Auzi cucoană ? Ciocu mic , acum, noi suntem la conducere ” ( o moacă pedelistă către una pesedistă ) .
    c) „ Păi, ce ? Noi suntem vinovați de dezastrul în care a ajuns ȚARA ? Cei care au fost înaintea noastră la conducere…. ” !
    Și LISTA ar putea continua
    Până-n miezul nopții
    Iar noi ne-am dialoga
    Degeaba-n fața porții …
    Apropo de MUZĂ, VERSURI și chiar de POEZIE :
    ai citit POEZIA postată la comentariul nr.2 ?
    Ce părere ai ?
    O seară cum ți-o dorești !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 6:09 pm | Răspunde

   • @ ALL !!!
    Pentru toți cei care au JUDECAT fapta locotenentului GHEORGHE ALEXANDRU cu INIMA și nu cu MINTEA,
    acum ,când LUMEA pare a fi UITAT DIVERSIUNEA în care a fost angajat tânărul ofițer care,
    poate a auzit la ceas de seară la un pahar cu vin fiert de apariția la TVR în dec.1989 a fostului căpitan MIHAI LUPOI
    în uniformă militară și centura pe burtă vorbind în numele ARMATEI ( nici până avum nu am aflat cine l-a trimis acolo… ),
    și de avansarea lui rapidă pe scara valorică a societății civile, crezând în mintea sa înfierbântată de orgolii adolescentine că va ajunge cineva sau va rămâne în ISTORIE ca un erou,
    o să postez cele declarate de el și-apoi, câteva prevederi legale cu trimitere la fapta sa pentru ca să se afle ADEVĂRUL :

    „Am propus ca Armatei să-i fie încredințată pe durata de o lună administrarea acestei țări. Armata să-și ia angajamentul ca într-o lună de zile să organizeze alegeri libere și democratice, supravegheate de presa română liberă”, a declarat tânărul. În opinia sa, Armata ar fi fost potrivită să asigure democrația. „Superiorii m-au întrebat: bun, și ce invocăm? Le-am spus că situația de urgență. Dacă acum, când oamenii sunt în stradă, nu se poate invoca asta, nu știu ce să mai spun”, a mai arătat locotenentul.
    Pe buletinele de vot, lt.Gheorghe Alexandru a propus să apară toate partidele politice. „În plus, pe lângă partide, am propus să fie trecută și monarhia constituțională, cu armata alături, ca garant al democrației, cum scrie și în Constituție”, a explicat ofițerul . În opinia sa, nu s-ar fi produs niciun fel de dezechilibru social.” a declarat lt.Gheorghe Alexandru ziarului ADEVĂRUL .

    Este o adevarata instigare la infractiunea prevazuta si pedepsita de actualul Cod Penal cat si de art. 397 din noul Cod Penal.

    Reglementarea din Codul Penal in vigoare:
    Art. 166
    Propaganda în favoarea statului totalitar
    Propaganda în vederea instaurării unui stat totalitar, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
    Propaganda constă în răspândirea, în mod sistematic, sau în apologia unor idei, concepţii sau doctrine cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi.

    Art. 1661
    Acţiuni împotriva ordinii constituţionale
    Întreprinderea oricărei acţiuni pentru schimbarea prin acţiuni ilegale şi prin violenţă a ordinii constituţionale sau a caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

    Reglementarea din noul Cod Penal
    Art. 397 Actiuni impotriva ordinii constitutionale
    (1) Actiunea armata intreprinsa in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

    Părerea mea despre fapta lt.Gheorghe Alexandru a fost exprimată mai sus în răspunsurile date vizitatorilor
    care au comentat pe marginea acestui subiect. Am postat cele de mai sus doar ,
    pentru o înțelegere mai justă a faptei săvârșite și a implicațiilor ei.
    Ce se va întâmpla în viitorul apropiat ?
    Vom auzi cu toții .
    Un singur lucru este sigur : fapta lt. Gheorghe Alexandru este incalificabilă și ,
    incompatibilă cu STATUTUL de CADRU MILITAR ACTIV !!!
    După mine, nu mai are ce căuta în rândul cadrelor militare active din ARMATĂ !!!
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 01/02/2012 @ 9:55 am | Răspunde

 10. @ Oanaclara ,
  Bună seara !
  Mulțumesc pentru like !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 7:53 pm | Răspunde

 11. @ ALL !!!

  STOP !!!
  NU PLECA PÂNĂ NU VEI VIZIONA VIDEOCLIPUL DE MAI JOS !
  VEI VEDEA EVENIMENTE DESPRE CARE POATE NU AI AUZIT NICIODATĂ !
  ÎN DOAR CÂTEVA MINUTE, RIN FAȚA OCHILOR TĂI, SE VOR DERULA CELE
  MAI IMPORTANTE EVENIMENTE DIN ULTIMII 100 DE ANI DIN ÎNTREAGA LUME !!!

  100 de ani de ISTORIE UNIVERSALĂ în doar câteva minute !

  1911-2011…

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=Xxh-sS8Qoco

  Regreți că ai văzut și ce n-ai mai văzut până acum ?
  Ce zici ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/01/2012 @ 10:17 pm | Răspunde

  • 2012?

   De la CRISCAR’50
   Dupa atatea evenimente tragice si prea putine clipe marete(conform selectiei),
   e cazul sa meditam,sa ne intrebam:
   INCOTRO?
   Crișan.

   Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 9:03 am | Răspunde

   • @ Crișan,
    Bună dimineața prietene !
    Mă bucur că n-ai ratat OCAZIA de a TRECE ÎN REVISTĂ în doar câteva minute,
    ISTORIA LUMII ultimilor 100 de ani !
    Întrebarea ta este legitimă dar, din păcate, NOI SUNTEM PREA MICI ca să HOTĂRÂM ÎNCOTRO VOM MERGE !!!
    Și, tot din păcate, SOARTA LUMII este stabilită așa cum am spus de mai multe ori, NU DE STATE sau POPOARE,ci,
    de BANCHERII MONDIALI , așa zisul GUVERN MONDIAL care,
    sub presiuni financiare ( reamintește-ți de presiunile FMI, UE,BERD,BM asupra guvernului nostru și
    situația în care au ajuns acum românii…. ) !!!
    După cum acționează președinția și guvernul nostru, îndrăznesc să spun fără teama de a greși
    dar, cu siguranța că voi fi iarăși apostrofat, înjurat sau acuzat de pupinbăsiștii și pupinbocciștii zilelor noaste
    că, mergem ÎNTR-O DIRECȚIE nu numai GREȘITĂ dar și extrem de PERICULOASĂ !!!
    Nouă nu ne mai rămâne decât SPERANȚA în mai bine și ,
    în SĂNĂTATEA de care trebuie să avem mare grijă mai ales la vârsta noastră .
    Mulțumesc pentru comentariu !
    Succes deplin la CIONCERT !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 9:16 am | Răspunde

   • @ CRIȘAN,
    Un prieten care a citit COMENTARIUL tău mi-a trimis prin e-mail următorul RĂSPUNS la justificata ta întrebare :
    Î N C O T R O ???

    Scenariu: Razboiul din Iran si protestele de strada din Romania
    În ultimele săptămîni, SUA și UE pregătesc și aplică un plan extrem de dur legat de Iran, ale cărui experimente nucleare deranjează marile puteri occidentale. Decizia de ieri, de la Bruxelles, privind blocarea totală a exporturilor de petrol iraniene către UE este scînteia care va declanșa aproape sigur conflictul militar dintre Iran, discret sprijinit de Rusia și China, și SUA, împreună cu aliații europeni. Un conflict care nu e exclus să aibă legături cu mișcările de stradă de la noi, izbucnite tot în ultimele săptămîni.
    Faptele pe scurt:
    UE a decis luni interzicerea imediată a tuturor noilor contracte cu Iranul în sectorul petrolier.
    Pentru Iran, lovitura e devastatoare, țara exportînd în UE o cincime din petrolul său. Nici pentru UE nu e simplu: dacă alți mari exportatori precum Arabia Saudită nu sporesc producția, prețul petrolului va crește substanțial în plină criză economică.
    Iranul are propria monedă de răspuns: a anunțat de mai multă vreme că o asemenea decizie a UE va fi urmată de blocarea strîmtorii Ormuz, ceea ce ar paraliza întreg golful Persic și ar bloca transportul naval al petrolului provenit și din alte state, o cincime din petrolul mondial. Manevra ar echivala cu aruncarea în aer a întregii economii a lumii, subliniem, aflate oricum în criză.

    SUA, la rîndul lor, au anunțat că nu vor tolera blocarea golfului, considerînd-o un act de război.

    Cum se stă la această oră? Iranienii pregătesc intens blocarea strîmtorii, SUA și Marea Britanie au trimis în ultimele ore cele mai mari nave nucleare de război în regiune, Franța expediind, și ea, portavionul Charles de Gaulle.

    De cealaltă parte, președintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a plecat duminică într-un turneu-fulger în America Latină, în căutare de aliați, fie și morali, contra SUA.

    Norii războiului se adună, din păcate, vertiginos, deasupra golfului.

    Să revenim la România. Ce are a face ea cu golful Persic?

    Răspunsul e simplu: România și Turcia sunt doi aliați extrem de importanți ai SUA, în contextul unui conflict cu Iranul, datorită poziției geografice. Baza militară aeriană de la Constanța, spre exemplu, ar reprezenta un punct extrem de important pentru zborurile către Orient. De altfel, și scutul anti-rachetă de la Deveselu ar avea în viitor misiunea de a apăra, între altele, Europa de rachetele iraniene.

    Pentru a se baza pe România, însă, americanii au nevoie de o conducere a statului puternică, autoritară, pentru că anumite decizii în climat de conflict armat sunt prost recepționate de populație. Să amintim că marele declin al lui Emil Constantinescu a început în sondaje odată cu decizia de a pune aeroporturile românești la dispoziția NATO pentru a bombarda fosta Iugoslavie.

    Problema e că Băsescu, spre deosebire de Constantinescu la acel moment, e deja prăbușit și lipsit de credibilitate.
    Soluția, fie și temporară, de redresare a președintelui ar fi debarcarea întregului guvern Boc de la putere, dar nu numai. E nevoie de mai mult de atît.

    E nevoie de debarcarea întregii coaliții de la putere, e nevoie de un vîrtej care să îi măture nu doar pe Boc, ci și pe Udrea, Oprea etc.

    Acest lucru nu se poate face decît prin înlocuirea cabinetului Boc cu un guvern de tehnocrați independenți susținut de toate partidele parlamentare. O ecuație în care PDL și-ar pierde accesul la bani și influența.
    Evident, premier ar trebui să fie un personaj profund agreat de americani, cu care să se poată comunica rapid și eficient în caz de conflict în Golf.

    Un asemenea scenariu l-ar mai ”scoate” nițel pe Băsescu din clinci, numai că există o mică problemă: PDL nici nu vrea să audă. Boc, ca premier, ar putea fi executat, să zicem, prin intermediul DNA, dar PDL, ca partid, e o nucă mult mai greu de spart, mai ales că reușește să țină destul de bine aproape și aliații politici, pe bază de ciolane guvernamentale grase.
    Nu e întîmplător că Berceanu iese la rampă nervos și strigă ”fără tehnocrați”, la fel și Oltean.

    Este foarte posibil, în consecință, ca mișcările de stradă recente să fie declanșate și întreținute pentru dărîmarea întregii guvernări actuale, profitîndu-se de realitatea dramatică, anume că românilor chiar le-a ajuns cuțitul la os.

    Băsescu și serviciile secrete de la noi au fost sigur avertizați încă de acum cîteva săptămîni de americani că trebuie făcut ceva pentru ca aliatul de la Cotroceni să-și întărească, atît cît se poate poziția. Decizia UE privind Iranul nu a venit peste noapte, iar consecințele ei vor fi fost atent analizate de multă vreme.

    Au serviciile secrete de la noi capacitatea de a regiza ieșirea ”spontană” în stradă a unui număr, nu foarte mare, de români? Răspunsul categoric e da, mai ales dacă luăm în calcul ”Doi și un sfert”, descendenta unei componente a fostei securități care se ocupa cu controlul românului de rînd, ținînd în mînă administratorul de bloc, gestionarul de aprozar, micul sindicalist, muncitorul cu influență în rîndul colegilor etc. (Poate de aici și condescendența, disprețul cu care ”Doi și un sfert” a fost și este privit de celelalte servicii autohtone). Nici nu ar fi greu de aranjat o ieșire în stradă, ținînd cont, cum spuneam, că românilor cu adevărat le-a ajuns cuțitul la os.

    S-ar putea ca nici PSD să nu fie străin de scenariu, dacă ne gîndim la enigmatica și, aparent, complet neavenita declarație a lui Ponta de zilele trecute, potrivit căreia va păstra actualii șefi ai serviciilor secrete dacă ajunge la putere, pentru că își fac bine datoria. Prin intermediul ei, Ponta a transmis, poate, mesajul că e gata să susțină planul privind instituirea unei alte guvernări.

    Deocamdată, nu e clar ce poziție ar avea PNL într-o asemenea eventualitate. În orice caz, un guvern de tehnocrați condus de un George Maior, să zicem, nu ar slăbi deloc șansele opoziției de a cîștiga alegerile la termen, dar ar face praf PDL și UNPR, pentru că nu s-ar mai afla la butoanele de fraudat, atît de importante. Nici nu e de mirare că Boc e gata să cedeze Externele către UNPR doar pentru a fi sigur că aliații nu dau bir cu fugiți ” .

    PS!
    La cum se prezintă acum situația în lume și EUROPA, răspunsul la întrebarea :
    I N C O T R O ???
    numai TIMPUL ne va RĂSPUNDE !!!
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 9:51 am | Răspunde

 12. […] Alioșa; Adela Onete; Cristian; Ela Roseni; Gabriela Elena; Ioan Usca; Madi & Onu; Nea Costache; Răzvan; Roxana Iordache; Teo Negură; Theodora0303. 44.265665 28.258540 Share this:FacebookTwitterTumblrStumbleUponDiggLinkedInRedditPrintEmailLike this:LikeBe the first to like this post. […]

  Pingback de Euro Trip – Menton perla Frantei 2011-2012 (4) « Cosmin Stefanescu — 27/01/2012 @ 2:33 am | Răspunde

  • @ Cosmin,
   Bună dimineața !
   Ca de obicei, am intrat cu plăcere și interes pe blogul tău la articolul
   indicat în pingback-ul de mai sus .
   Așa cum m-am obișnuit, și de data aceasta am văzut niște minunății de fotografii
   și, m-am întrebat ce te oprește să faci o EXPOZIȚIE de FOTOGRAFII
   din toate locurile pe care le-ai vizitat din EUROPA în SUA și mai nu știu eu pe unde !!!
   Sunt convins că ar avea TOATĂ LUMEA DE CÂȘTIGAT !!!
   Mulțumesc pentru pingback !
   Weekend plăcut !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 10:02 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: