Alioşa ” File de Jurnal ”

27/01/2012

„ TĂCEREA LUPULUI ” !

Filed under: generale — Aliosa @ 6:47 pm
 ......ha,ha,ha ! „ I-am ciuruit ” !!!

 

 

 

 

…….„ Ha,ha,ha ! I-am CIURUIT ” !!!

 

 

Protestele continuă iar noi ne certăm pe bloguri despre una, despre alta, eu ,cu prietenii mei din blogosferă  despre cele scrie pe https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/01/16

https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/01/20/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/01/22/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/01/25/

dar, din păcate, știm prea puține  față de ce ȘTIU ALȚII despre  presiunile la care este supusă ROMÂNIA  de către marile puteri ale lumii : SUA, RUSIA și nu în ultimul rând UNIUNEA EUROPEANĂ  , prima legat de proiectul scutului antirachetă de la DEVESELU, a doua vis-a-vis de livrarea gazulor  naturale  iar Uniunea Europeană , pentru acordarea avizului de intrare în spațiul Schengen…..Tocmai de aceea am postat acest articol : spre lămurirea noastră !

Cei care îndrăznesc să mă acuze că m-a „ apucat compasiunea față de președintele țării ”,le recomand  politicos să treacă în revistă MĂCAR ARTICOLELE postate la link-urile de mai sus ! Postez acest material  fără să mă fi rugat cineva; îl postez  pentru mine și prietenii cu care am dialogat virtual la ultimele patru posturi, nu pentru a genera alte controverse ci pur și simplu pentru o mai bună cunoaștere a situației care se derulează de vreo 15 zile în ROMÂNIA !

Noroc cu mama NATURĂ care, în dezlănțuirea ei firească în anotimp de IARNĂ  asupra oamenilor și pământului,a dat de lucru atât celor de la putere  cât și mass-mediei care, vrând nevrînd, vorbește despre autostrăzi, drumuri naționale, județene și comunale blocate din cauza viscolului și zăpezii, de salvarea sinistraților de SMURD-ul aflat după o nouă REEVALUARE  din nou sub comanda dr.Raed Arafat,care a produs SCÂNTEIA acestor PROTESTE ( vezi articolele anterioare… ),despre eforturile extraordinare ale premierului de a participa cu LOPATA în mână la dezăpezirea unei mașini sau la distribuirea de ceai cald șoferilor blocați în trafic și , la multe alte probleme dar, nu la cele legate de „ TĂCEREA LUPULUI ” care, între „ ciocan și nicovală ” nu știe sau poate știe dar nu poate, pe cine să aleagă !  Vă urez lectură plăcută și, curaj în a posta opiniile domniilor voastre !

ZIUA NEWS | 24.01.2012 22:33 ;
Traian Băsescu intenţiona să-i favorizeze pe americani şi olandezi în Legea Sănătăţii • Reacţia populară i-a spulberat planurile de politică externă care includeau mituirea Olandei pentru aderarea la spaţiul Schengen şi a SUA pentru menţinerea scutului antirachetă la Deveselu • În timp ce românii protestau, americanii condiţionau ţara noastră pentru acordarea dreptului de preempţiune la construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă • Ruşii au cerut la rândul lor Cernavodă, contra gaze şi materii prime.
ZIUAnews vă explică motivul reacţiilor bizare ale preşedintelui Traian Băsescu de la începutul conflictului cu Raed Arafat şi până la numirea noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu. Pas cu pas vă vom dezvălui cordoanele ombilicale de care este legat Bucureştiul de interesele marilor puteri ale lumii, precum şi necesităţile economice şi strategice ale României în geopolitica actuală.
Traian Băsescu a negociat permanent bucăţi din economia României pentru obţinerea de avantaje militare sau strategice cu Rusia, SUA şi anumite ţări din Europa. În toate aceste zile de proteste au trecut neboservate ameninţări voalate ale SUA, negocieri subterane pentru economia românească şi tratative diplomatice legate de viitoarea putere nucleară a României.
  De ce s-a luat în gură Băsescu cu Arafat
  Primul semn de întrebare referitor la comportamentul preşedintelui României a apărut în momentul în care acesta a ieşit public de mai multe ori, aproape la toate televiziunile, pentru a susţine Legea Sănătăţii. De ce s-ar fi luat de piept Băsescu cu Raed Arafat, un simplu subsecretar de stat pentru o lege care ar fi putut să fie amendată ulterior de Guvern sau prin tertipurile bine cunoscute în Parlament? Ei bine, ZIUAnews a aflat motivul: Băsescu urma să facă loc pe piaţa asigurărilor de sănătate pentru cinci clienţi strategici. Unitedhealth Group şi Wellpoint Inc. Group (ambele din SUA), Alianz Ţiriac, Astra Asigurări şi compania olandeză Aegon.
Sistemul de preluare a asigurărilor medicale ar fi urmat aceeaşi cale ca cel din domeniul pensiilor private. Dacă vă aduceţi aminte, firmele străine au intrat în România şi au acaparat imediat piaţa prin obligativitatea cetăţenilor de a contribui la ele. Cele două firme americane care urmau să preia grosul asigurărilor de sănătate reprezentau de fapt mijlocul prin care România plătea SUA scutul antirachetă de la Deveselu, mai ales în condiţiile în care bugetul american de apărare suferea negocieri, iar politica de la Washington se axa pe ţări cheie din Europa. În ceea ce priveşte compania olandeză pe care Băsescu o dorea în sistemul asigurărilor medicale, aceasta era vehiculul de transport bani către Olanda ţară care şi-a ridicat veto-ul cu privire la intrarea României în Schengen. Celelalte două societăţi, Ţiriac şi Astra, reprezentau parteneri portocalii şi viitori sponsori. Iată de ce Băsescu a ieşit atât de nervos şi atât de impacientat la televiziune să se ia de guler cu Raed Arafat. Întreaga lui politică externă se ducea de râpă alături de doi parteneri importanţi în sponsorizarea campaniei electorale care urmează.
Revoltele populare i-au spulberat planurile şi l-au aruncat pe Traian Băsescu într-o îngrozitoare dilemă: ce le dă americanilor în schimbul scutului de la Deveselu, ce le oferă olandezilor pentru acceptarea României în Schengen. Dacă planul i-ar fi mers cu Legea Sănătăţii şi Arafat nu i-ar fi stat în cale, Băsescu ar fi punctat glorios intrarea în Schengen cât şi susţinerea americană a cabinetului său. Visele i s-au spulberat în mâinile ultraşilor şi pulanelor jandarmilor care s-au luat la bătaie în centrul Bucureştilor. Americanii, dezamăgiţi dar dioplomaţi, i-au transmis lui Băsescu un mesaj legat de protestele care îl vizau, nu prin Ambasada SUA, ci direct prin Departamentul de Stat: „Noi susţinem dreptul oamenilor din întreaga lume de a protesta şi de a-şi exprima liber opiniile în mod paşnic”. Iar despre violenţele la care erau supuşi protestatarii, tot în mod diplomatic, lui Băsescu i s-a transmis: „facem totodată un apel către protestatari şi autorităţi să se abţină de la orice violenţă. În mod evident, nu vom dicta României modul în care să îşi trateze problemele sale interne. Acestea sunt decizii pe care Guvernul României trebuie să le ia în urma unor consultări cu Parlamentul şi cu oamenii lor”. În mod evident, după ce Legea Sănătăţii a provocat un uriaş scandal şi ştiut fiind că americanii evită să se asocieze unor scandaluri de corupţie la nivel internaţional, răspunsul Casei Albe către Băsescu a fost: descurcă-te singur!
Anterior, mai precis în luna noiembrie 2011, în plin proces de fermentare a Legii Sănătăţii, americanii îl avertizau pe Băsescu, prin presă şi nu numai, despre efortul lor de a apăra România. „Scutul de la Deveselu, în impas”, erau titlurile din presă, alături de poziţia Franţei şi a altor ţări europene care spuneau că este mai pragmatic să te înarmezi ofensiv decât defensiv. Americanii însă au continuat proiectul Deveselu, sperând într-o plată pe măsură.
Tăcerea lui Băsescu a însemnat o nouă negociere cu super-puterile lumii
În timp ce oamenii protestau în stradă, de data asta nu pentru Arafat sau Legea Sănătăţii ci împotriva lui Băsescu, curent care mai degrabă a fost adus din exterior decât emanat de revolta populară, şeful statului încerca să ofere americanilor o bijuterie la schimb contra asigurărilor medicale pierdute. S-a oprit asupra construcţiei reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. O afacere de miliarde de dolari, dar şi căminul unei arme atomice.
Înainte de pornirea scandalului pe Legea Sănătăţii, concurenţii pentru Cernavodă erau americanii de la Bechtel şi un consorţiu rusesc format din Atom Technoprom şi alte patru firme, conexate direct cu puterea politică de la Moscova. Este limpede de ce România oferea drepturi de preempţiune ruşilor: gazul, preţul la căldură şi materii prime. După căderea afacerii cu asigurările medicale, ruşii nu mai erau singurii ofertanţi eligibili pentru Cernavodă, iar Băsescu a încercat să ofere americanilor, prin Bechtel, sumele pierdute.
  Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă urmează a fi decisă până în luna mai, ceea ce înseamnă că România, în politica sa externă, va trebui să jongleze între Rusia, ţara care ne asigură gazul, şi America, ţara care promite că ne va instala scutul antirachetă şi principalul nostru aliat militar. În această situaţie, tăcerea lui Băsescu în faţa a maximum 20.000 de protestatari din întreaga ţară este justificată ţinând cont de dilemele pe care le are de rezolvat în viitor legate atât de securitatea militară a României, cât şi de bunăstarea economică a cetăţenilor ei.
  De ce i-a spus Băsescu lui Diaconescu că are o sarcină grea
  Preşedintele Traian Băsescu l-a avertizat pe noul ministru de Externe al României, Cristian Diaconescu, că va avea o misiune foarte grea. Deosebit de grea. Şeful statului a punctat de mai multe ori acest lucru: „Aveţi o misiune dificilă!”. Practic, Diaconescu va fi exponentul şi principalul negociator al României între lupii geopoliticii secolului XXI. Ce va alege Băsescu când va veni vorba despre căldura din casele oamenilor, nevoile principalului său aliat sau felierea României în beneficiul multinaţionalelor lumii şi afilierea ţării noastre la cluburile selecte ale Europei? Problema aderării la Schengen este la fel de importantă pentru România, şi bănoasă totodată, cum este preţul pe care ţara noastră îl va plăti pentru achiziţionarea de avioane de luptă, o altă afacere pe care nu am finalizat-o însă, dar nu la fel de importantă cum este negocierea cu „marele urs” de la Răsărit. Blocată în politica externă între Europa, SUA şi Rusia, România vede la televizor doar problema jandarmilor şi protestatarilor de la Universitate. Băsescu va fi ţinut în continuare în joc de glezne între politica internă şi cea externă, între Opoziţia din ţară şi partenerii strategici din exterior.
      Nicky Florescu
          Iulian Tănăsescu
Tu, ce spui ?
DOAMNE OCROTEȘTE ROMÂNIA !
Cu stimă și respect,
Alioșa.

56 comentarii »

 1. Este absolut halucinant!!!Mi s-au aprins toate beculeţele care lipseau pentru închiderea cercului!!!
  Am totuşi un mic amendament şi se referă la titlu nu la conţinut.Eu aş fi intitulat articolul aşa:
  Tăcerea mielului încolţit!!! sau
  S-a blocat marioneta şi nu mai ştie să răspundă la comenzi!

  Comentariu de bmarinescu41 — 27/01/2012 @ 7:36 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Bună seara !
   Primul ca de obicei !
   Mulțumesc foarte mult !!!
   Cât privește TITLUL , sunt de acord cu tine dar, preluat fiind ( vezi sursa ) ,
   nu am avut cum a-l modifica !
   De fapt, cred că nici nu aș avea voie să fac așa ceva căci, pe bună dreptate,
   AUTORII materialului respectiv m-ar putea „ TAXA RĂU ” !!!
   Te mai aștept și, chiar te rog de vei vrea să comentezi și
   comentariile prietenilor noștri virtuali, nu numai pe ale mele !
   O seară superbă !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 7:45 pm | Răspunde

   • Amendamentul este pentru ZIUA NEWS nu pentru tine!
    Nu ştiu de ce,dar mi se pare mult prea exagerat să-l catalogăm pe băshescu „lup”!!!Poţi să-i spui cum vrei,bişniţar,golan,escroc,nemernic,fariseu,prefăcut,orgolios,ranchiunos,răutăcios,răzbunător,etc.!!!
    Poţi să-i spui lup doar prin prisma faptului că lupul este foarte fricos,nu atacă nici odată singur,mereu atacă în haită,iar haita şi-a format-o din toate scursurile societăţii româneşti,din acapararea serviciilor, justiţiei,procuraturii,DNA,ANAF,ANI,şi tot ce se poate pentru a fi „stăpân” pe situaţie şi să „dicteze” în vecii,vecilor,amin!!!
    Marele HORAŢIU are o cugetare adâncă:
    „Cel vinovat nu trebuie sa se bizuie pe incetineala cu care vine pedeapsa. Rar s-a intamplat ca vinovatul sa scape nepedepsit” .
    Week end minunat îţi doresc cu toată prietenia,
    Bogdan.

    Comentariu de bmarinescu41 — 27/01/2012 @ 8:08 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Eu mă refeream la cei doi autori ai articolului nu la ziar .
    Dar, asta nu mai are nici o relevanță !
    Ai caracterizat așa de bine și complet „ LUPUL ”
    încât, consider că TITLUL poate rămâne așa cum a fost scris la prima postare .
    Când voi citi titlul, mă voi gândi la cele spuse de tine despre lup !
    Mulțumesc pentru comentariu și urări !
    Din toată inima și ție,
    WEEKEND plăcut !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 9:37 pm | Răspunde

 2. @ ALL !!!
  Un BANC pe gustul tuturor !

  Un cioban își păștea oile pe o pajiste, la un moment dat zăreste un hotel, își lasă oile și se duce direct în hotel.
  Acolo il intampina patronul si ii zice:
  Patronul: Ce e cu dumneata aici? Nu cazam ciobani!
  … Ciobanu: Stiti, eu sunt cioban, sunt obosit si vreau ca in seara aceasta sa dorm la dvs. in hotel .. e singurul din zona, va platesc
  1000 de euro.
  Patronul: 1000 de euro pentru o noapte ? … Sigur, poftiti in apartamentul prezidential!
  Ciobanul: Stiti, in seara aceasta as dori si eu o domnisoara daca se poate ……. va mai dau 1000 de euro.
  Patronul se conformeaza si ii aduce o domnisoara, dupa ce termina treaba ciobanul il cheama pe patron din nou.
  Ciobanul: Stiti, nu m-am saturat numai cu domnisoara pe care ati adus-o dvs., am vazut pe hol o doamna innalta, blonda superba …… daca se poate …… sa o chemati la mine ……..
  Patronul: Pai aia e nevasta mea!
  Ciobanul: Va mai dau 3000 de euro.
  Patronul: Inca 3000 .. mmmm… OK.
  Dupa ce termina treaba si cu nevasta patronului, ciobanul incepe sa rada in hohote … timp de 10 min.
  La un moment dat patronul il intreaba nervos:
  Patronul: Ce ai, domnule, de râzi?
  Ciobanul : ÎN VIAȚA MEA NU AM AVUT ATÂTEA DATORII DAR,MĂ SIMT AȘA DE BINE !!!!

  Tu, ce zici ?
  Noapte bună !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 9:57 pm | Răspunde

 3. @ Pentru toate vizitatoarele și toți vizitatorii care,
  din varii motive s-au supărat și nu mai acced
  în casa mea virtuală pentru dialog virtual reciproc avantajos pe
  BLOGUL
  http://aliosapopovici.woprdpress.com/
  postez spre luare aminte,
  POEM DE IARNĂ
  de răposatul OCTAVIAN PALER ( DUMNEZEU să-l odihnească la dreapta SA )
  care, spune mai mult decât O MIE de cuvinte de-ale noastre :

  Sursa : Youtube via
  http://yousef59.wordpress.com/

  Vizionare și audiție plăcută !
  Toate cele bune !
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 10:07 pm | Răspunde

 4. @ Iar pentru cei înzăpeziți pe drumurile patriei din cauza proastei gestionări a
  fenomenelor ce se produc în mod natural și normal iarna
  CÂNETC DE IARNĂ
  de NICU ALIFANTIS :

  Sursa : Youtube, via http://yousef59.wordpress.com/

  Audiție plăcută !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 27/01/2012 @ 10:18 pm | Răspunde

  • Ca să-ţi meargă weekend-ul din plin urmăreşte reacţiile lui Hitler,când era şef de campanie la PDL!
   http://bmarinescu41.wordpress.com/2012/01/27/ce-lectii-ne-da-poloniadezvoltare-gratie-fondurilor-europene/

   Comentariu de bmarinescu41 — 27/01/2012 @ 11:22 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Uite ce lecții ne dă UDMR care, de 22 de ani nu urmărește decât interesele EI , nu ale ROMÂNILOR !!!
    Profesorul Dinu Giurescu: Romanii au fost “taiati” din manualele de istorie ca să se piardă identitatea naţională. UDMR transeaza Romania

    UDMR tranşează România.
    INTERVIU cu prof. Dinu Giurăscu: „Sa ne batem si cu spatele la zid”.

    VIDEO pe http://rapcea.ro/2011/04/profesorul-dinu-giurescu-romanii-au-fost-taiati-din-manualele-de-istorie-ca-sa-se-piarda-identitatea-nathionala-udmr-transeaza-romania/

    În 10 februarie recent, „pe neobservate”, aşa cum îşi doreşte Marko Bela, senatorii Puterii au lăsat să treacă pe sub nasul Opoziţiei proiectul legii unei noi regionalizări a României, pus în operă de UDMR. Fără e explica de ce actualele opt regiuni de dezvoltare nu sunt bune, fără nici o presiune din partea UE şi aparent fără nici o logică, liderii udemerişti au continuat practicarea a ceea ce ştiu ei cel mai bine: şantajul.

    Din confruntarea cu partidele româneşti ahtiate după putere, astăzi, ca şi ieri şi alaltăieri, organizaţia cu rol de partid etnic a ieşit întotdeauna învingătoare. Pas cu pas, urmărindu-şi programul şi „viziunea” pe termen lung, UDMR a şantajat tot ce se putea, a obţinut tot ce şi-a dorit, a aplicat întregul „arsenal istoric” al gherilei etno-centriste, separatiste, autonomiste.

    Cu o doză uriaşă de aroganţă şi sfidare, liderii aşa-zişi „europeni” ai maghiarimii din România au avut curajul să propună guvernanţilor de la Bucureşti refacerea hărţii tragice din 1940, când pumnalul horthysto-hitleristo-mussolinian a fost înfipt în trupul Transilvaniei.

    Cum această sfidare nu e de ajuns pentru îndeplinirea planurilor autonomiste, UDMR face presiuni asupra guvernanţilor să treacă, în paralel, şi Legea Minorităţilor prin asumarea răspunderii guvernului – metoda prin care guvernul Boc a dăruit de curând liderilor udemerişti istoria şi geografia în limba maghiară, precum şi o întinsă listă cu discriminări pozitive în învăţământ.

    În acest mod, şefii celei mai însemnate minorităţi etnice din România obţin supra-drepturi orientate făţiş spre separatism etnic şi chiar spre anularea de facto a unirii Transilvaniei cu Tara Mamă. Ne aflăm, practic, în stare de „alarmă la vedere”, cum se spune în aviaţie, deoarece UDMR nu mai face nici măcar un minim de efort pentru a-şi masca intenţiile.

    În acest context, de o gravitate extremă pentru destinul statului naţional unitar român, am considerat necesar să aflăm opinia unuia dintre marii istorici de la Academie, profesorul Dinu C. Giurescu.

    „Potrivit Legii Educaţiei, 92% dintre elevii români au mai puţine drepturi decât 8% dintre elevii minorităţilor”

    – „Repetabila alianţă” dintre UDMR şi partidele care s-au perindat până acum la putere, împlineşte, azi-mâine, 20 de ani. Cum vedeţi, domnule profesor, această evoluţie?

    – După 1990, minorităţile etnice, indiferent de numărul lor, au obţinut un statut extrem de generos, având, printre altele, reprezentanţi în parlament în mod automat. Se detaşează la mare distanţă maghiarii, conduşi de UDMR – o entitate cu un statut nedefinit: nici partid politic, nici organizaţie neguvernamentală. Nu contează însă dacă este sau nu partid politic. Interesant este să urmărim ce a obţinut UDMR participând la toate legislaturile şi aproape la toate guvernele. Vă spun de pe acum: nu am nimic împotrivă dacă UDMR participă la guvernul central; ei au oameni bine pregătiţi, trebuie să recunoaştem, iar mulţi din generaţia mai bătrână, nu din cea tânără, vorbesc bine româneşte. Ca urmare, pot să aibă o contribuţie pozitivă la gospodărirea treburilor ţării. Unde încep lucrurile să se strice este acolo unde această organizaţie încearcă să obţină mai multe drepturi decât marea majoritate a românilor. O să mă refer la un domeniu pe care îl cunosc mai bine: Legea Educaţiei. Această lege îi împarte pe şcolari în două mari categorii: 92% din elevii români de şcoală generală şi liceu au mai puţine drepturi decât 8% din elevii minorităţilor. Foarte bine că tineretul minoritar are drepturi multe, dar vreau ca aceleaşi drepturi să fie extinse şi asupra românilor. Atunci suntem de acord. Dar ca majoritatea să fie discriminată negativ în favoarea minorităţii e un lucru pe care nu-l înţeleg. Nu înţeleg cum o şcoală cu numai 5-6 elevi maghiari continuă să funcţioneze, în timp ce o şcoală cu 10-15 elevi români se închide. Cea dintâi capătă personalitate juridică, în timp ce a doua nu. O anomalie! O lege foarte greu de înţeles. Al doilea exemplu: niciunul dintre cele 23 de „principii directoare” ale legii nu face trimitere la necesitatea cunoaşterii istoriei, creaţiei şi civilizaţiei româneşti. În schimb, când e vorba de minoritari, se spune explicit că trebuie să cunoască istoria, tradiţiile, civilizaţia comunităţii respective. De acord să cunoască ei, dar de ce nu şi noi? Mai mult, istoria este acceptată ca materie a „bacalaureatului naţional” numai la clasele umaniste, iar manualul de clasa a XII-a nu se mai numeşte „Istoria românilor”, ci, simplu, „Istorie”. Cui îi e ruşine de istoria românilor? Curioasă scăpare…

    – De ce credeţi că i-au tăiat pe „români” din titlul manualului?

    – Ca să se piardă identitatea naţională a românilor. O spun cu toată seriozitatea, cu deplină răspundere: mai multe fapte asemănătoare merg către acest scop. Tineretul să nu mai aibă conştiinţa apartenenţei la un neam. Să fie un tineret de ăsta, euro-atlantic, axat pe valori precum mall-uri, vacanţe, călătorii, braking news, vibe radio etc. Pentru minorităţi, vom avea însă manuale diferite, în limbile lor materne. În acest caz mă întreb de ce? Credeţi c¬-o să cunoască mai bine istoria şi geografia României, dacă le-o traducem în maghiară sau germană? Mi se pare extrem de stranie această prevedere. Dacă vorbim, în context, de Tirolul austriac, atât de des invocat de UDMR, cred că germanii din Italia (din Tirol) ar fi foarte miraţi dacă, într-o zi, li s-ar spune că vor învăţa istoria Italiei în limba germană, şi nu în italiană, cum se întâmplă în prezent. Ar fi uimiţi să audă că limba italiană, limba statului în care trăiesc, le este predată ca limbă străină, cum se întâmplă cu limba română în şcolile maghiare de la noi. Am senzaţia că toate aceste revendicări ale UDMR, satisfăcute „la moment” de majoritatea românească şantajabilă, tind la o separare completă a minorităţii maghiare de majoritatea românească: „Nu mai vreau să am de a face cu dumneata! Nici în educaţie, nici teritorial, nici ca simboluri, nimic. Să ne separăm!” Bine, dar totuşi trăim într-un stat care are graniţe recunoscute internaţional, un stat naţional ce vine din istorie, sunt realităţi pe care nu le putem nega… „Ei, bine: noi vrem separare!” Aici mergem… Si-mi pun întrebarea: domnilor de la UDMR, doriţi ca această separare, să-i zicem culturală, să ducă la o separare teritorială? Întrebare retorică, se înţelege…

    „În viziunea UDMR judeţele ar urma să dispară”

    – Prin Senat a trecut o lege hoţească, prin care UDMR urmăreşte să-şi decupeze din România propria ţară, mergând pe graniţele trasate în 1940 de criminalii de război Horthy Miklos, Benito Mussolini şi Adolf Hitler. Cât este de grav acest lucru, domnule academician?

    – Pornind de la Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului European, Guvenul Român a iniţiat şi Parlamentul a aprobat Legea nr. 315/2004, privind dezvoltarea regională, stabilind opt regiuni de dezvoltare şi păstrând împărţirea pe judeţe. În 2009, senatorii şi deputaţii UDMR au înaintat Senatului o propunere legislativă pentru „modificarea şi completarea Legii 315/2004″. Propunerea constă în formarea a 16 regiuni şi 5 macroregiuni de dezvoltare, în locul celor 8 existente în prezent. Expunerea de motive nu explică de ce împărţirea pe cele 8 regiuni de dezvoltare din 2004 ar trebui înlocuită. De notat că denumirea de „judeţ” nu apare nicăieri în propunerea UDMR, ceea ce înseamnă că judeţele ar urma să dispară. Mai mult, cele 16 regiuni de dezvoltare reprezintă o fază intermediară, cu o durată de 3 ani, spre cele cinci macroregiuni, obligatorii, speră UDMR, din 2013. Desfiinţarea judeţelor ar fi un unicum în Uniunea Europeană, unde asemenea unităţi teritoriale de bază există în continuare, în toate ţările. Între cele 16 proiectate regiuni de dezvoltare, la nr. 14 figurează „Covasna-Harghita-Mureş”, fiind astfel reconstituită teritorial, pe baze etnice, fosta „Regiune autonomă maghiară” din anii 1952-1958. Insă aspectul cel mai grav existent în propunerea UDMR priveşte Macroregiunea de nord, trasată pe aceeaşi graniţă cu cea atribuită Ungariei prin „arbitrajul” puterilor Axei din august 1940. Să fie o simplă coincidenţă? De ce n-au redesenat graniţele din 1916, că tot acelaşi lucru ar fi fost? Coroborată cu Legea Statutului Minorităţilor şi cu Legea Educaţiei, regionalizarea „marca UDMR” urmăreşte clar desprinderea părţii de nord şi nord-vest a Transilvaniei, cu o suprafaţă de peste 50.000 de kilometri patraţi, de sub suveranitatea statului român. Cred însă că nu se va ajunge aici dacă românii vor reacţiona pentru apărarea individualităţii şi drepturilor lor, respectând în acelaşi timp toate preceptele UE.

    „Nu este prea complicat să se constituie un pe teritoriul unui stat european”

    – Care ar putea fi urmările manevrelor udemeriste?

    – Evenimente relativ recente (vezi fosta Iugoslavie) au demonstrat că nu este prea complicat să se constituie un „nou stat” pe teritoriul unui stat european, fie prin mijloace militare, fie altele, cu concursul susţinut al mass-mediei internaţionale. Este un posibil precedent care, adaptat, poate fi invocat şi pus în practică şi în România. Anume o detaşare de facto, prin regionalizare şi mijloace economice (investiţii mari) menite să arate tuturor locuitorilor avantajele noii împărţiri teritoriale.

    – Cum a fost posibil ca Senatul să adopte propunerea prin aprobare tacită?

    – Printr-o manevră iniţiată de liderul majorităţii PDL din Senat. Fapt e că o propunere de împărţire a României pe regiuni a trecut de una dintre Camere fără să fi avut loc nici un fel de dezbatere şi nici un fel de discuţie în public, fiind totuşi vorba de o chestiune de interes naţional şi care priveşte destinul a milioane de cetăţeni români. Până şi regimul comunist a fost mai… democratic la acest capitol decât autorităţile actuale. Când Ceauşescu a renunţat, în 1968, la împărţirea în raioanele şi regiunile de tip sovietic, propunerea de revenire la judeţe a fost publicată în presă, cu harta respectivă, spre dezbatere publică. Iar definitivarea, atunci, în 1968, a ţinut seamă şi de opiniile venite din public, ca, de exemplu, constituirea a două judeţe, Brăila şi Galaţi, în locul unuia singur, cum doreau iniţial tovarăşii. Asta a fost atunci. Dar e posibil oare ca, într-un sistem cu mai multe partide şi presă liberă, constituirea unor noi regiuni de dezvoltare, cu consecinţe ce pot duce foarte departe, să treacă pe tăcute, pe furiş, ascunsă cu totul opiniei publice?! Ne întrebăm pe bună dreptate: doreşte actuala majoritate parlamentară – PDL, UDMR, UNPR şi minorităţi – să destrame teritorial România?

    Ion LONGIN POPESCU

    Preluare din revista “Formula AS”
    Reprodus si de Cotidianul.ro

    Și-atunci, de unde atâta interes pentru LECȚIILE care ne sunt date de POLONEZI ???
    Tu, ce zici ?
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 28/01/2012 @ 8:04 pm | Răspunde

 5. […] aceste bloguri: Alioșa; Androxa; Carmen; Cristian; Cristian Lisandru; g1b2i3; Ela Roseni; Gabriela Elena; Gabriela […]

  Pingback de Concurs literar la Medgidia – ARIPI DE DOR – Editia a VII-a, 2012 « Cosmin Stefanescu — 28/01/2012 @ 1:21 am | Răspunde

  • @ Cosmin,
   Bună seara !
   Lăudabilă inițiativa ta de a aduce la cunoștința tuturor internauților
   despre CONCURSUL LITERAR „ ARIPI DE DOR ” -Ediția a VI-a , 2012 !
   Din păcate, eu nu mai sunt nici ELEV , nici STUDENT …… !!!
   Din toată inima, SUCCES participanților !
   Mi-au plăcut toate imaginile postate dar, VIDEOCLIPUL cu LEBĂDELE,
   m-a fascinat pur și simplu !
   Mulțumesc pentru pingback !
   O seară frumoasă !
   Cu prietenie,
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 28/01/2012 @ 6:56 pm | Răspunde

 6. Este șocant!…
  Cum este posibil ca o țară care este bogată și nu avea nicio datorie externă la așa-zisa revoluție, să fie datoare la marile puteri geopolitice ale momentului?… de ce este necesar să ne împrumutăm mereu de la F.M.I. și să fim conduși de alții?
  Sunt conștient că trebuie să fim în aceiași barcă cu rușii ori cu americanii dar nu sunt de acord să plătim aceste înțelegeri cu banii bunicilor.
  Unde sunt acei bani pe care o mulțime de state îi datorau României?…
  Acei bani ar fi fost mai mult decât necesari/suficienți să împăcăm ambele părți. De ce nu am făcut presiuni asupra Germaniei pentru datoria istorică de 19 miliarde de euro?
  vezi aici:
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/web-politic-senat-scrisoare-datorie-germania-romania-marci-hitler_0_582542189.html
  http://fatanevazutaalumii.blogspot.com/2012/01/inca-o-tradare-nationala-romania.html
  și aici:
  http://www.dcnews.ro/2011/12/romania-i%C8%99i-ia-adio-de-la-datoria-istorica-a-germaniei/
  Nu o să îi plâng de milă acestei lepădături, care ne conduce în prăpastie și nici celor care au fost înaintea lui… ar trebui să ne plângem de milă, pentru ce va urma…
  Referitor la „Tăcerea lupului” nu pot să spun decât că ar fi fost mult mai nimerit dacă cei de la Ziua News și-ar fi intitulat articolul: Tăcerea jigodiei.
  Cu prietenie,
  Cosmin Ștefănescu.

  Comentariu de Henry Cosmin Florentin Ştefănescu — 28/01/2012 @ 3:13 am | Răspunde

  • @ Cosmin,
   Bună ziua !
   La interesantul și documentatul tău comentariu, un bun amic mi-a trimis prin mail un material
   pe care-l postez la rugămintea lui și care, pare a răspunde și întrebării tale …..
   …..„ unde sunt acei bani pe care o mulțime de state îi datora ROMÂNIEI ….”?
   „ Din vremuri imemoriale, bandiţii s-au dat singuri în gât. Situaţia se repetă şi acum, în România, cu gruparea de crimă organizată reunită în jurul lui Traian Băsescu.
   De mai bine de 1 an de zile, aceşti mafioţi se ameninţă şi se şantajează reciproc, după cum se vede si se stie. Fiecare are impresia că ceilalţi au furat mai mult. Impresie bazată pe fapte reale, după cum avea să se dovedească.
   În Ajunul Crăciunului, mai exact vineri, 24 decembrie, la orele 11,30, Traian Băsescu i-a chemat la ordine, într-o vilă de protocol de la Predeal, pe cei 3 cu care a pornit la drum şi de care nu are loc Elena Udrea.
   E vorba de Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Radu Berceanu. Primii 2 au sosit la timp, venind de la Bucureşti. După o oră, avea să vină, de la Craiova, şi Radu Berceanu.
   Discuţia a fost una violentă, cu urlete animalice şi ameninţări, şi a durat pînă la orele 14. La un moment dat, Băsescu le-a pus în vedere să plece din partid, imediat după Anul Nou. Şi le-a pus pe masă dovezile şi extrasele unor conturi bancare, aduse din străinătate de un prieten arab al Elenei Udrea, agent al mai multor Servicii Secrete.
   Astfel, conform acestor probe, cei 3 au depuse în băncile străine următoarele sume: Vasile Blaga şi Radu Berceanu – fiecare câte 4 miliarde de euro; Adriean Videanu – 5 miliarde. Cele mai multe conturi se află în Elveţia şi Belgia.
   La câteva ore după ce a plecat Banda celor 3 (mai precis, la 18), au „aterizat” şi Elena Udrea şi arabul respectiv. Acesta e sirian şi are o reţea de hoteluri la Paris, Bruxelles, Beirut, Abu Dhabi şi în alte oraşe şi staţiuni turistice.
   Reamintim că „amanţii morţii” au sume ceva mai „modeste” în băncile din străinătate: Traian Băsescu – 2,5 miliarde de euro; Elena Udrea – 1 miliard. Normal că sunt invidioşi!
   Acelora care, poate, se miră de mărimea colosală a sumelor le vom reaminti că cei 3 răufăcători au condus, ani de zile, ministere-cheie ale Guvernului României: Interne, Transporturi, Economie.
   E inutil să precizăm cum au putut tâlhări aceşti hoţi fondurile acelor ministere, dar şi împrumuturile externe, în condiţiile în care NU i-a controlat nimeni. În curând, vor FURA şi aerul pe care-l respirăm !!!
   BRAVO votangiilor pomanagii pentru găleti portocalii,
   BRAVO celor care au pus botu’ la promisiunile lor mincinoase ” .
   Cât privește ÎNTREBAREA legată de DATORIA GERMANIEI față de ROMÂNIA , răspunsul este simplu :
   Cine să-i ceară cancelarului GERMANIEI așa ceva ?
   Cei care ne conduc sunt DURI cu românii de rând nu cu GERMANIA …!
   Probabil că CEAUȘESCU ar fi avut curajul s-o facă dar cei de-acum , NU !!!
   Poate primarul SIBIULUI dacă ar ajunge PREMIERUL ROMÂNIEI ?!?!?!
   Asta da IDEE!!!
   Mulțumesc pentru comentariu, like și link-urile postate !
   Toate cele bune !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 28/01/2012 @ 1:53 pm | Răspunde

  • @ Magda,
   Bun ă seara !
   Cauzele a TOT CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ în EUROPA dar și în LUMEA ÎNTREAGĂ sunt multiple
   și țin de toate domeniile vieții economico-sociale ,politico-financiare ,clientelare,partinice,de grup-personale
   și nu în ultimul rând,de manipulare,intoxicare și speculații bine lucrate de unii întreprinzători la început necunoscuți și simpli oameni de afaceri și care ulterior AU DEVENIT unii dintre cei mai mari BANCHERI ai LUMII !
   Un exemplu la cele afirmate de mine mai sus dar în același timp UN ALT fel de răspuns la cele scrise în link-ul trimis de tine este și MATERIALUL postat mai jos:

   „ Cunoscut ca „omul care a spart Banca Angliei” – în 1992, printr-o speculaţie financiară, care i-a adus peste un miliard de lire sterline -, George Sörös îşi reconfirmă prestigiul de spărgător cu o nouă lovitură de 8,5 miliarde de euro. Atunci a speculat pe seama lirei britanice, determinându-i prăbuşirea şi devastând economiile a milioane de britanici, dar obţinând pentru buzunarul propriu 1,1 miliarde. După ce şi-a construit prin reţeaua sa aşa-zis filantropică extinsă în întreaga lume un suport de informaţii şi o pârghie de influenţă politică, Sörös a aplicat lovitură după lovitură, îmbogăţindu-se prin manipulare şi intoxicare la scară mondială.
   Şi astăzi, tot pe baza informaţiilor de insider al actualei echipe de la Casa Albă, George Sörös a beneficiat de date sigure despre retrogradarea la adresa Statelor Unite, pe care au operat-o cei de la Standard and Poor’s, obţinând un beneficiu net apreciat la suma de 8,5 miliarde de euro.
   Deşi în spaţiul est-european Sörös s-a intromisionat imediat după 1989 prezentându-se drept un simbol al luptei pentru capitalism şi pentru democraţia liberală, în realitate Sörös are vederi de stânga aproape extremiste, fiind în Statele Unite un susţinător zelos al democraţilor, întemeiat pe un tip de discurs foarte apropiat de tezele leniniste.
   În cărţile sale se declară adeptul unui organism supranaţional care să limiteze drepturile statelor naţionale în materie de libertăţi democratice, viziune internaţionalistă tipică în care, desigur, ca orice personaj cu ambiţii tiranice mondialiste, Sörös se vede pe sine plasat la butoane. Tot în cărţile sale, Sörös afirmă fără sfială că fostul imperiu sovietic se numeşte acum Imperiul Sörös şi se proclamă pe sine un om de stat fără de stat.
   Cadrele „pepinierei Sörös” – aşa-zişii „bursieri” – au reuşit în ţările est-europene, inclusiv în România, să controleze societatea civilă şi spaţiul politic, coordonarea şi controlul Fundaţiilor sale fiind plasate în mâinile unor foşti securişti, atât în România, cât şi în alte ţări din spaţiul ex-sovietic. Fostul preşedinte american George Bush, atacat sistematic de către Reţeua Sörös, declara că scopul malefic al lui Sörös este să creeze un pol mondial de putere, paralel, parazitând societatea civilă din principalele state ale lumii şi intervenind din underground în sistemul politic.
   Sub masca generozităţii şi a activităţilor filantropice, a promovării „valorilor democratice, ale societăţii deschise”, George Sörös a acţionat sistematic în cadrele gândirii sale de tip leninist, în scopul delegitimării şi anihilării forţei partidelor politice şi a statelor naţionale, parazitând prin membrii reţelei sale instituţiile statului, interferând în maniera ocultă tipic securistică sistemul politic al statelor-ţintă. În interiorul fundaţiilor şi organizaţiilor înfiinţate sau finanţate de Sörös a existat o adevărată „coloană a cincea” alcătuită din foşti agenţi ai serviciilor secrete.
   Pe acest tipar, la noi, exemplar este modelul oferit de Alin Teodorescu, deconspirat ca agent a nu mai puţin de două servicii secrete comuniste, primul şef al reţelei Sörös, în perioada de formare şi recrutare a „pepinierei”.
   Profil de „asasin economic”
   George Sörös (Schartz, pe numele său original) s-a născut la Budapesta, pe 12 august 1930, într-o familie de evrei unguri. În timpul războiului, ca adolescent, Sörös a participat la schimburi valutare ilegale, dovedind de timpuriu un adevărat talent şi o mare pasiune pentru speculaţiile financiare. În 1944, când naziştii au preluat conducerea Ungariei horthyste, spre deosebire de alte familii evreieşti, care au fost deportate de germani, familia Sörös s-a căpătuit chiar de pe urma dramei propriilor co-sângeni, deoarece bunicul lui George Sörös prinsese o funcţie oficială în stat, respectiv era chiar cel care supraveghea confiscarea proprietăţilor evreieşti.
   Tânărul George Sörös s-a uns şi el cu o slujbuliţă bună, pentru nazişti, lucrând pentru Judenrat – consiliul evreiesc înfiinţat de nazişti pentru a le face treburile murdare. În loc ca naziştii să îi strângă în fiecare zi pe evrei pentru îmbarcarea pe trenuri, ei delegau această sarcină criminală acelor evrei care erau gata să o facă, precum „filantropul” George Sörös.
   Odată cu ocupaţia sovietică a Budapestei, care a urmat celei germane, situaţia familiei s-a albăstrit puţin, deoarece mulţi evrei unguri şi-au adus aminte că bunicul lui George Sörös era cel care supervizase confiscarea averilor lor. Nepoţelu’ Sörös a stat bine mersi la Budapesta până s-a hotărât să plece, în 1947, în Anglia, unde este educat de Karl Popper, teoretician stângist al „societăţii deschise”, apoi din 1956 Sörös se stabileşte la New York, pe Wall Street, unde inventează formula „fondurilor anonime”, despre care scrie entuziasmat că: „Aceste fonduri secrete imense, scoase în localităţi , pot produce câştiguri astronomice”.
   Prin scheme secrete – ce ascundeau adevăraţii investitori din spatele lui Sörös şi speculaţii financiare, companiile acestuia încep să controleze proprietăţi din Argentina, Brazilia, Mexic, precum şi bănci din Venezuela (al cincilea producător mondial de petrol) etc.
   Conform biografului său, William Engdahl, George Sörös a fost identificat ca fiind „omul de paie” al concernelor bancare anglo-franceze ale Rothschildzilor. „Relaţiile lui Sörös cu cercurile internaţionale ultrasecrete ale Rothschildzilor nu sunt relaţii bancare întâmplătoare sau obişnuite, iar succesul extraodinar al lui Sörös ca speculant pe nisipurile mişcătoare ale pieţelor financiare sunt greu de explicat doar prin simplul său . Sörös are acces la informaţiile interne ale unuia dintre cele mai importante canale de informaţii private din lume”.
   Rolul lui Sörös, rezervat lui de Rothschildzi ca reprezentanţi ai unei oculte mondiale, este acela de agent de influenţă la nivel planetar pentru promovarea unei aşa-zise „economii de piaţă” ce urmăreşte de fapt să capteze şi să disperseze proprietatea unor state. Legăturile dintre Rothschildzi şi Sörös se ţin prin oameni-cheie, cum ar fi R. Katz, care face parte atât din comitetul director al concernului lui Sörös (Quantum Fund), dar, în acelaşi timp, este director al Rothschild Italia SPA din Milano şi în N.M. Rothschild & Sons).
   În 1965, George Sörös pune bazele „Open Society Institute”, susţinut financiar de „Sörös Fund Mana – gement” – organizaţie prin care pătrunde în Africa de Sud, Europa Centrală şi de Est (statele comuniste), în fosta URSS, precum şi în multe state din Africa, Asia, America Latină.
   Reţeaua sovietică de jaf organizat
   George Sörös şi-a axat activitatea asupra Uniunii Sovietice din perioada Gorbaciov, adică din anii ’80 (după ce invadase cu agenţii săi Cehoslovacia, Ungaria şi Polonia), având timp să creeze o întreagă reţea „rusă” de organizaţii şi să susţină un mare grup de colaboratori care călătoreau în afara Rusiei sovietice.
   În 1997, Sörös a distrus, prin schemele sale financiare, economia Thailandei. Un bancher thailandez a declarat atunci: „Îl privim pe George Sörös ca pe un soi de Dracula. Efectiv, suge sângele oamenilor”. Acelaşi scenariu avea să funcţioneze şi în Malaezia. La rândul lor, chinezii aveau să-l poreclească pe Sörös „crocodilul”, datorită insaţiabilei sale pofte de câştiguri financiare, obţinute prin „schemele” speculative.
   Pentru a se infiltra în zona de influenţă a familiei Bush, George Sörös a fost cel care l-a salvat de la faliment, în 1987, pe viitorul preşedinte George W. Bush, devenit mai apoi inamic personal, când nu i-a mai fost util, achiziţionând de la acesta compania de explorări petroliere „Harken Energy Corporation”, aproape falimentară. Bush a încasat, cu acea ocazie, un miliard de dolari, iar George Sörös a declarat apoi că făcuse târgul numai pentru a câştiga influenţă politică prin tatăl acestuia, pe atunci vicepreşedintele SUA.
   Conform investigaţiilor cercetătorilor americani şi europeni (Stefan Lemieszewski, William Engdahl, Mark Burdman, Elisabeth Hellenbroich, Paolo Raimondi, Scott Thompson şi alţii), cercul lui Sörös include familia lui Jacob Rothschild, pe Marc Rich, ca şi pe traficantul de arme israelian Shaul Eisenberg şi pe „Dirty Rafi” Eytan, ambii conexaţi laturii financiare a Mossadului. (După ce a fost introdus Sörös în spaţiul ex-sovietic, Shaul Eisenberg a fost acuzat în Uzbekistan de o uriaşă fraudă şi corupţie, trebuind să dispară.) În lucrarea „Naşul Kremlinului”, Paul Klebnikov (editor al revistei „Forbes”) dezvăluia că, până la căderea URSS-ului, Mark Rich a fost asociat cu persoane importante din partidul comunist şi din KGB, făcînd afaceri cu directorii companiilor de stat, celor care îl ajutau livrându-le comisioanele în conturi din Elveţia, „centru important de spălare a fondurilor ruseşti”.
   Conform investigaţiilor lui Klebnikov, Rich însuşi a fost cel care „i-a învăţat pe oligarhii ruşi să ocolească legile prin suveici internaţionale de companii off-shore şi conturi anonime elveţiene”. Majoritatea firmelor anonime ale acestor „magnaţi ruşi” au fost înfiinţate în cantonul elveţian Zug, unde îşi are Marc Rich reşedinţa. Tot în Zug sunt înregistrate şi companiile-paravan prin care „oligarhii ruşi” controlaţi de Rich şi îndrumaţi de familia lui
   Iacob Rothschild au preluat o felie din economia României, şi tot aici sunt înregistrate firmele intermediare ce livrează României gazul metan rusesc.
   Majoritatea miliardarilor moscoviţi au fost creaţi de Marc Rich, de la „oligarhii” Igor Ziuzin şi Vitali Machitski până la Oleg Deripaska şi Mihai Cernoi, un ruso-israelian locotenent al „mafiei ruse”, cu toţii prezenţi în afaceri pe pământ românesc, scormonit până la epuizarea tuturor resurselor. Tot Mark Rich a contribuit şi la educaţia actualului şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, beneficiar cu ani în urmă al unei burse Rich, după ce a fost lansat în politică de reţeaua Sörös, via Andrei Pleşu, actualul „creier” al „capului de crimă organizată” Dinu Patriciu (conform Rechizitoriului Rompetrol). De altfel, şi Patriciu tot pe reţea rusească a prosperat, transferând Rompetrolul unui stat-anexă al Imperiului moscovit, Kazahstanul, fondator al CSI.
   Munţii noştri care aur poartă, în timp ce noi cerşim din poartă în poartă, sunt deja pe mâna „investitorilor” ruşi, iar Sörös este direct implicat, ca acţionar la „Newmont Mining Corporation” în proiectul Roşia Montană, respectiv „proiectul” de golire a rezervelor de aur ale României, resursă extrem de preţioasă mai ales acum când lumea revine la aur după prăbuşirea fondurilor speculative lansate tot de către cei ca Sörös & comp.
   De George Roncea –

   Și uite-așa, dacă punem cap la cap cele scrise în amândouă materialele,ne putem da RĂSPUNS la multe din ÎNTREBĂRILE ce ne frământă zi de zi !
   Mulțumesc pentru vizită, like și comentariu!
   O seară frumoasă !
   Cu respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 28/01/2012 @ 6:12 pm | Răspunde

 7. Comentariu de bmarinescu41 — 28/01/2012 @ 8:40 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Bună dimineața !
   Mulțumesc pentru videoclip !
   Cum la mine-i IARNĂ grea
   Și GERUL mă ține-n casă
   Primește din partea mea
   O poezie scurtă, dar frumoasă !

   IARNA.
   de Vasile Alecsandri
   Din vazduh cumplita iarna cerne norii de zapada,
   Lungi troiene calatoare adunate-n cer gramada;
   Fulgii zbor,plutesc in aer ca un roi de fluturi albi,
   Raspandind fiori de gheata pe ai tarii umeri dalbi.

   Ziua ninge,noaptea ninge,dimineata ninge iara!
   Cu o zale argintie se imbraca mandra tara;
   Soarele rotund si palid se prevede printre nori
   Ca un vis de tinerete printre anii trecatori.

   Tot e alb pe camp,pe dealuri,imprejur,in departare,
   Ca fantasme albe plopii insirati se pierd in zare,
   Si pe-ntinderea pustie,fara urme,fara drum,
   Se vad satele pierdute sub clabucii albii de fum.

   Dar ninsoarea inceteaza,norii fug,doritul soare
   Straluceste si desmiarda oceanul de ninsoare.
   Iata-o sanie usoara care trece peste vai…
   In vazduh voios rasuna clinchete de zurgalai.

   O duminică superbă !
   Cu respect,
   Alioșa

   Comentariu de Aliosa — 29/01/2012 @ 9:49 am | Răspunde

   • Oricând citesc cu plăcere Alecsandri!Mulţumesc!
    Mi-ar fi plăcut să-mi spui şi ce părere ai de afirmaţiile lui Hitler!!??!!

    Comentariu de bmarinescu41 — 29/01/2012 @ 1:21 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Sincer, fiindcă NU CUNOSC LIMBA GERMANĂ, nu mă pot pronunța vis-a-vis de „ afirmațiile personajului „ Hitler” !
   Ar fi o mișcare complet greșită din partea mea !
   Una este SĂ CITEȘTI traducerea ALTORA,și alta este SĂ ASCULȚI și SĂ-ȚI TRADUCI tu !!!
   Legat de REALIZAREA VIDEOCLIPULUI, pot afirma că este bună !!!
   Mulțumesc pentru vizită și comentariu !
   O seară frumoasă !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 29/01/2012 @ 5:10 pm | Răspunde

   • Nu trebuie să cunoşti germana!Videoclipul este o parodie!!!Care ar fi fost reacţia lui Hitler dacă ar fi fost şef de campanie la PDL!!! Tocmai „TRADUCEREA” (FICTIVĂ) FACE TOŢI BANII ŞI LEGATĂ DE GESTICULĂRILE LUI HITLER S-A OBŢINUT O TREABĂ EXCELENTĂ!!! Ce zici?

    Comentariu de bmarinescu41 — 29/01/2012 @ 8:04 pm | Răspunde

   • Ai dreptate : „ s-a obținut o treabă excelentă ” !
    Am înțeles că videoclipul este o PARODIE dar,
    pupincuristul „ kaka” care semnează „ marinpreda” ar fi înțeles cu totul altceva nenorocitul.
    Ca să nu mai lungesc vorba, cine a REALIZAT acest VIDEOCLIP , merită toate felicitările !
    O săptămână minunată !
    La 160 de ani de la nașterea lui ION LUCA CARAGIALE,
    LA MULȚI ANI căci ce-a satirizat dramaturgul în timpul vieții sale,
    SE ÎNTÂMPLĂ ZI DE ZI ȘI CEAS DE CEAS în ROMÂNIA secolului XXI , mileniul III .

    O săptămână fructuoasă !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 30/01/2012 @ 9:16 am | Răspunde

 8. @ ALL !!!
  Un banc simpatic :

  LA GINECOLOG !
  O femeie foc de frumoasă, cu un corp de invidiat și sâni naturali, merge la ginecolog la un CONSULT .
  Când o vede, tot profesionalismul doctorului zboară pe fereastră.
  Imediat, îi spune să se dezbrace.
  După ce femeia se dezbracă, doctorul începe să o mângâie pe coapsă.
  În timp ce o mângâia, o întreabă:
  Ştiţi de ce fac asta?
  Da,îi răspunde ea, căutaţi zgârieturi sau anomalii dermatologice.
  Corect,a spus doctorul.
  Apoi, a început să-i mângâie sânii .
  Ştiţi ce fac acum?întreabă el.
  Da,spune ea,căutaţi noduli care ar putea indica un cancer la sân.
  Corect,răspunde doctorul.
  În final, se-aruncă pe ea și, o penetrează grăbit întrebând-o:
  Ştiţi ce fac acum?
  DA, spune ea :
  LUAȚI UN SIFILIS !
  Pentru asta am venit la consultaţie !
  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 29/01/2012 @ 8:51 am | Răspunde

 9. Taceri…

  De la CRISCAR’50
  Lupul… cu botul pe labe,in timp ce cateva oi behaie prin piete,
  iar masa mieilor tace ignorand situatia deosebit de complicata si grava,
  cum rezulta din diversele materiale postate…
  Seara placuta!

  Comentariu de Aliosa — 29/01/2012 @ 9:09 am | Răspunde

 10. @ CRIȘAN,
  Bună dimineața !
  În loc de răspuns punctual la cele scrise de tine,
  voi face o mică antiteză care are mare legătură și împlicații
  majore asupra ÎNTREGII LUMI și, implicit și asupra ROMÂNIEI :

  EURO, sau DOLAR ???

  De 50 de ani incoace valuta de referinta pe piata mondiala e dolarul american. Dolarul american se tipareste intr-un singur loc: Federal Reserve, USA (reprezentata de un consortiu de banci PARTICULARE evreiesti desigur !!!! n.n.).
  Deci daca Franta sau orice alta tara vor sa cumpere ceva de $ 50milioane, ei trebuie sa „munceasca” si sa faca rost de $50 milioane de. In schimb daca USA vrea acelasi lucru, trebuie doar sa tipareasca banii si gata. Ceea ce de altfel USA a facut din plin in ultimii 50 de ani: a inundat lumea cu dolari pe care i-a tiparit FARA A AVEA ACOPERIRE IN AUR, ori de câteori aveau nevoie de ceva. Din cauza asta balanta comerciala americana are in prezent un deficit formidabil si se anticipeaza cresteri monstruoase in urmatorii ani. Atit timp cit dolarul ramine valuta lumii, americanii sunt OK: ei pot tipari intr-una dolari si pot plati datoriile. America traieste pe datorie fata de restul lumii.
  Problema a început pe la sfârșitul anului 2000 ! IRAK a fost PRIMA TARA DIN OPEC CARE A RENUNTAT LA DOLARI SI A INCEPUT SA VINDA PETROL PE EURO. (pe 6 noiembrie 2000, cind un EURO era $0.8, deci Irak a pierdut o gramada de bani atunci, a fost o investitie foarte curajoasa. Intre timp EURO a depasit dolarul, deci Irak a cistigat imens). Asta a fost de fapt greseala lui Saddam pe care America n-a iertat-o și a pornit FURTUNA DIN DEȘERT !!! Cel putin alte doua tari din OPEC (Iran si Siria) vor deasemenea sa treaca la EURO, iar in ultima instanta asta e intentia intregului OPEC. Inclusiv Venezuela, care are 7% din petrolul lumii a trecut la o combinatie EURO-Dollar, adica si-a schimbat o jumate din rezervele valutare in EURO. Banca Centrala a Rusiei si cea a Chinei au facut exact acelasi lucru, si asa se explica de ce e un mare surplus de dolari pe piata lumii si o mare cerere de EURO, de aia dolarul scade puternic in raport cu EURO. Asta e lovitura decisiva pentru economia americana, pentru care seful Federal Reserve al SUA a pronosticat o pierdere de $13 trilioane (adica mii de miliarde) doar in prima faza: daca EURO va deveni valuta lumii in locul dolarului, pe linga faptul ca valoarea dolarului va scadea foarte tare, americanii nu vor mai putea sa arunce pe piata dolari pe care ii tiparesc cum ii taie capul (fara acoperire in aur), toate tarile lumii vor scapa de dolari ca sa faca rost de EURO sa cumpere petrol de la OPEC, toti investitorii mari se vor retrage de pe piata americana si vor merge in cea Europeana, si in general tehnica traitului pe datorie cade. Deja dolarul este mentinut artificial ridicat prin aranjamente politice ale USA cu China, Coreea de Sud, Taiwan si Japonia. Aceste tari produc aproape tot ce consuma SUA . America le imprumuta dolari ca sa produca, apoi ele isi vind marfa pe piata Americana si din cistiguri isi platesc datoriile la USA, deci dolarii se intorc de unde au plecat. Economistii si bancherii au atras demult atentia ca daca Asia nu mai sustine dolarul prin astfel de aranjamente politice nefundamentate economic, acesta se va prabusi foarte tare. Iar Asia a inceput sa treaca pe EURO, pentru ca are si ea nevoie de petrol, iar OPEC va vinde in curind pe EURO. Asa ca , SUA a facut o”Axis of Evil” in care au bagat toate tarile care au trecut la vinzarea petrolului pe EURO sau isi trec rezervele nationale in EURO. Rezultatul? Sadam Husein a fost lichidat, IRAK a ajuns cea ajuns, SIRIA este „ în cărți ” ,VENEZUELA „ în stend-bau” iar asupra IRANULUI se-ndreaptă NORI NEGRI aducători de NENOROCIRI NEÎNCHIPUITE DE NIMENI acum !!!
  De ce toate astea ? SIMPLU : ca SUA să -și implementeze acolo ,guverne marioneta care vor face schimbarea inversa, de la EURO la dolar.
  Asta e si motivul pentru care Marea Britanie inca n-a trecut la EURO, pentru ca daca o facea trebuia sa fie de partea opusa americanilor. Britanicii vor fi vicleni ca de obicei: daca USA isi face treaba, ei ramin la lira, daca Uniunea Europeană zădărnicește ( oprește ) ambițiile SUA ,vor trece imediat la EURO (ceea ce au tot aminat ca sa vada cum iese, in ciuda riscurilor si pierderilor de moment ).
  Miza RĂZBOIULUI din IRAK a fost imensă : daca SUA nu il facea, rolul ei de superputere mondiala ar fi trecut de partea UNIUNII EUROPENE !!!
  Tocmai de aceea FRANȚA și GERMANIA fac ceea ce fac în politica UE și nu numai !
  Irak a fost doar inceputul, prima batalie pe care, trebuie s-o recunoaștem, SUA a câștigat-o !!!
  Urmează IRANUL , mai apoi VENEZUELA și ,doar DUMNEZEU mai știe căci NOI, nu !!!
  Tocmai de aceea este bine să ne economisim „LEII ” în amândouă VALUTELE căci,
  nu se poate ști cine va câștiga în lupta feroce , pe toate planurile, dintre EURO și DOLAR !!!
  O duminică frumoasă prietene !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 29/01/2012 @ 10:45 am | Răspunde

 11. Si pentru ca gerul a pus stapanire pe tara …
  Cine-i meşter iscusit
  Şi cu iarna a venit
  Şi-n fiecare dimineaţă
  Îmi pictează flori de gheaţă?
  (Gerul)
  O zi buna tuturor!

  Comentariu de yousef59 — 29/01/2012 @ 12:30 pm | Răspunde

  • @ Magda,
   Simpatic catrenul,
   Bună ghicitoarea,
   La mine trenul
   Duce bocitoarea
   La unul în sat,
   Care-a crăpat
   De GERUL năprasnic
   Căzut pe cel casnic.
   Sincer îți mulțumesc
   Și te mai poftesc
   Pe BLOGU-mi să postezi
   Subiectele ce le visezi.
   O seară de duminică superbă !
   Cu respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 29/01/2012 @ 5:20 pm | Răspunde

 12. Această reţetă minunată trebuia s-o postez la articolul tău cu mâncarea,dar cred că se încadrează mai bine aici.Este culeasă de pe FB,creatoarea acestui fel de mâncare deosebit este Mikele Gaina.
  Se intitulează:
  Tocana pedelista cu ciolan à la Base

  Ingrediente:
  Un popor mare, necopt, fara miez;
  Mult ciolan;
  … Trei patru partide mari si cateva mai mici de diverse culori;
  O blonda de Plescoi;
  Un varf de boc;
  O legatura mare de servicii secrete cu urechi fine;
  O curte constitutionala moale si bine fragezita;
  Cateva cozi de procurori;
  Doua trei sindicate stafidite;

  Condimente:
  Apa de ploaie;
  Praf in ochi;
  Gargara macinata;
  zeama de baliverne;
  Tupeu varsat;

  Preparare
  Se taie poporul in doua parti, una buna si una rea. Apoi fiecare bucata se
  taie in doua, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza bucatele mici
  ce pot fi mancate dintr-o inghititura.
  Se separa apoi bugetarii de nebugetari,medicii de pacienti, profesorii de studenti, copii de parinti,
  grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile. Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte intr-un recipient caldut. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc
  mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda.
  Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din cand in cand se stinge cu putina apa de ploaie.

  Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta.
  Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte
  partideSe presara deasupra uscaturi, iar peste se pune varful de boc si
  blonda de Plescoi cu ciolanul in cioc…………

  POFTĂ BUNĂ TUTUROR!!!

  Comentariu de bmarinescu41 — 29/01/2012 @ 7:43 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Bună dimineața !
   Excelentă REȚETĂ !!!
   Cinste celui care a întocmit-o !
   Mulțumesc frumos pentru EA !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 30/01/2012 @ 9:18 am | Răspunde

 13. @ ALL !
  Curtea Constituțională a ROMÂNIEI a declarat Legea ALEGERILOR COMASATE ca NECONSTITUȚIONALĂ !!! ( asta, între noi fie vorba, din cauza protestelor di Piața Universității și din toată ȚARA ) .Vezi : https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/01/25/Frica-păzeste-bostanaria ….
  Vom avea deci ALEGERI ca și până acum: locale și parlamentare !
  Dar, QUI PRODEST ?

  Marele Constantin Tanase(n. 5 iulie1880 – d. 29 august 1945, actor de scenă și de vodevil, celebru cupletist român, figură proeminentă a TEATRULUI DE REVISTĂ românesc în perioada interbelică , a spus printre foarte mult altele :

  „Idealurile se aseamană cu stelele: nu poți ajunge la ele, în schimb te poți orienta” și, ne-a lăsat MOȘTENIRE, următorul :

  PAMFLET

  „Ne-am trezit din hibernare

  Si-am strigat cât am putut:

  Sus Cutare! Jos Cutare!

  Si cu asta ce-am făcut?

  Am dorit, cu mic, cu mare,

  Si-am luptat, cum am stiut,

  S-avem nouă guvernare,

  Si cu asta ce-am făcut?

  Ca mai bine să ne fie,

  Ne-a crescut salariul brut,

  Dar trăim în săracie,

  Si cu asta ce-am făcut?

  Ia coruptia amploare,

  Cum nicicând nu s-a văzut,

  Scoatem totul la vânzare,

  Si cu asta ce-am făcut?

  Pentru-a câstiga o pâine,

  Multi o iau de la-nceput,

  Rătăcesc prin tări străine,

  Si cu asta ce-am făcut?

  Traversăm ani grei cu crize,

  Leul iar a decăzut,

  Cresc întruna taxe-accize,

  Si cu asta ce-am făcut?

  Totul este ca-nainte,

  De belele n-am trecut,

  Se trag sforile, se minte,

  Si cu asta ce-am făcut?

  Se urzesc pe-ascuns vendete,

  Cum nicicând nu s-a văzut,

  Tara-i plină de vedete,

  Si cu asta ce-am făcut?

  Pleacă-ai nostri, vin ai nostri!

  E sloganul cunoscut;

  Iarăsi am votat ca prostii,

  Si cu asta ce-am făcut?”

  Nu-i așa că situația ACTUALĂ din societatea și politica românească seamănă izbitor de tare cu cea trăită de marele ACTOR ?
  Se spune că , ACTORUL ar fi fost asasinat……
  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 30/01/2012 @ 8:57 am | Răspunde

 14. Si tacerea exprima ceva…

  De la CRISCAR50
  Buna dimineata,Aliosa
  Inca o data se dovedeste ca suntem prinsi la mijoc,in jocul de interese al marilor puteri,avand prea putine de spus atat in trecut,cat si acum…
  Cateva cuvinte, la prietenul Adrian,in legatura cu o intalnire mult dorita, si pe la Cota 1400!
  Toate cele bune,Crisan

  Comentariu de Aliosa — 30/01/2012 @ 9:07 am | Răspunde

  • @ Crișan,
   Bună dimineața !
   Am fost, suntem și vom fi PRINȘI LA MIJLOC toată VIAȚA din cauza
   AȘEZĂRII GEOSTRATEGICE a ROMÂNIEI la intersecția drumurilor comerciale
   și a intereslor politice ale MARILOR PUTERI de la EST și VEST !!!
   Numai DIPLOMAȚIA ABILĂ și patriotismul unor MARI ROMÂNI din veacurile trecute nu a făcut ca ROMÂNIA să dispară…..!!!
   Cât despre prietenul nostru comun,eu tot trec pe la el dar , el nu prea pe la mine…
   O săptămână cum ți-o dorești !
   La mine-i GER de crapă pietrele !!!
   La tine-i mai cald….
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 30/01/2012 @ 9:25 am | Răspunde

 15. @ Popică,
  Mulțumesc pentru like !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 30/01/2012 @ 11:36 am | Răspunde

 16. @ ALL !!!

  Basescu & Boc cedeaza gratis combinatele energetice si transforma, in sfarsit, Romania intr-o colonie.
  Deja nu mai e coruptie in cazul lui Basescu si a gastii sale.
  Este inalta tradare!
  Abia daca s-a scris sau s-a vorbit zilele astea printre sinistratii de prin zapezi si discursuri populiste despre un subiect de o gravitate extrema – Basescu, Boc & Co. pregatesc discret, dar cu mare iuteala de mana, lovitura de gratie pe care o vor aplica in urmatoarele luni poporului roman. Cu alte cuvinte vor sa dea aproape gratis unor “investitori strategici” toate companiile profitabile si/sau strategice aflate inca, dupa 22 de ani de jafuri sistematice, de stat, in portofoliile Ministerului Economiei si Ministerului Transporturilor. Va prezentam mai jos lista intreprinderilor care vor fi date gratis (“cu discount semnificativ”, potrivit formularii Ministerului Economiei) asasinilor economici din jurul clicii mafiote FMI-BM care a pus stapanire pe Romania prin intermediul cuplului Basescu-Isarescu si a acolitilor acestora.
  Va rugam sa remarcati termenele stranse pentru “privatizarea” perlelor coroanei, care va avea loc, hoteste, un fel de alba-neagra in ultimele luni de mandat. Cele privatizate integral vor fi oferite prin negociere directa, deci fara licitatie, unor “investitori” alesi pe spranceana.
  Practic, toate intreprinderile profitabile construite de poporul roman in zeci de ani sunt date acum gratis unor asasini economici internationali de un presedinte ilegitim, care nu reprezinta in niciun caz interesele poporului roman.
  Calendarul listarilor pe bursa a pachetelor de actiuni ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei. Date limita – aprilie, iunie, octombrie, decembrie:
  • OMV Petrom- Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012
  • Transelectrica – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012
  • Transgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012;
  • Romgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii iunie 2012;
  • Nuclearelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012
  • Hidroelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.
  Calendarul vanzarii pachetelor majoritare ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei:
  • Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima parte a anului 2012
  • CUPRU MIN: privatizare integrala in prima parte a anului 2012
  • Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012
  • Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele lunii octombrie 2012
  • Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
  • Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
  • Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
  Despre companii, pe scurt:
  Primul grup de companii getioneaza resursele energetice ale Romaniei. Vorbim aici de resurse de petrol, de gaze si de energie electrica.
  Toate aceste companii sunt extrem de profitabile, mai ales in contextul crizei energetice care se prefigureaza in urmatorii ani.
  Sa pierzi controlul asupra resurselor energetice ale tarii in acest moment echivaleaza cu o crima in masa. Si acesta nu este un eufemism.
  Exista deja precedentul Petrom si instrainarea pe nimic a resurselor de petrol si capacitatilor de rafinare ale Romaniei, cu efecte dezastruoase asupra consumatorilor, soferilor in acest caz, care au putut vedea pe pielea si pe buzunarul lor ce inseamna monopolul asupra resurselor energetice. Pretul carburantilor in acest caz, a ajuns pana la cer fara ca cineva sa poata interveni in vreun fel.
  De ce? Pentru ca se poate, pur si simplu! Ce ni s-a intamplat cu carburantii ne asteapta cum cu gazele si cu energia electrica. Numai ca, de data asta, efectele vor fi mult mai profunde si mai grave pentru ca vor afecta mase mari de oameni adusi intre timp la sapa de lemn.
  Aceste societati sunt falimentate in mod deliberat printr-un management defectuos si corupt din mai multe motive:
  – pentru a se justifica privatizarea lor
  – pentru a putea fi vandute ulterior pe nimic
  – pentru a intretine mitul ultrademonetizat al “baietilor destepti”
  – pentru a fi mulse de camarilla politica
  In conditiile unui management independent de mocirla politica actuala aceste companii ar putea fi extrem de profitabile chiar si cu un management de nivelul aceluia al unui butic. Vorbim practic de companiile care exploateaza, produc si “transporta” energia electrica si gazele in acesta tara. Vorbim de Hidroelectrica si de Nuclearelectrica, care produc cea mai ieftina energie din tara din apa si energie nucleara si de o infrastructura construita in zeci de ani de poporul roman.
  Al doilea grup de companii reprezinta crema industriei chimice din Romania, cu aplicatii in numeroase domenii (Oltchim), cea mai mare exploatatie de cupru din Europa (Cupru Min), companii care produc si furnizeaza energie electrica, cum ar fi Electrocentrale Bucuresti pentru Capitala dar si complexele energetice Oltenia si Hunedoara care furnizeaza energie electrica produsa din carbune si care pot avea adevarate pozitii de monopol in conditii de seceta cand Hidroelectrica si chiar Nuclearelectrica isi reduc drastic acivitatea sic and multe unitati sunt oprite din cauza debitelor scazute ale raurilor.
  De ce sunt privatizate:
  Este simplu! Pentru ca sunt apetisante. Pentru ca se poate. Pentru ca asasinii economici care graviteaza in jurul clicii Basescu, Boc, FMI, CE, BM au pus ochii pe ele. Pentru ca odata cu privatizarea acestor companii, care au pozitii de cvasimonopol, se ia prizoniera o intreaga tara care va fi prinsa ca intr-un lagar si va fi complet dependenta de sefii ei straini care le pot creste sau scadea pretul la gaze sau la curent electric sau chiar le pot opri gazele sau lumina dupa bunul plac.
  De ce ni se spune ca sunt privatizate:
  Pentru ca ar fi nevoie chipurile de un investitor strategic care sa retehnologizeze aceste companii. Numai ca acestea sunt atat de profitabile incat nu au nevoie de niciun asa-zis investitor. Au nevoie doar sa fie lasate in pace. Sau, pentru a scapa de asa-numitii “baieti destepti” in fond capusele politice legate ombilical de asa-numitele partide politice, care le-au finantat de-a lungul timpului.
  In ceea ce priveste asa numita retehnologizare cu care a venit investitorul strategic nu trebuie decat sa urmarim cazul Petrom, o companie vanduta pe nimic unui asa numit investitor strategic care apoi nu a facut altceva decat sa exploteze rezervele de petrol si sa inchida pur si simplu combinatul Arpechim Pitesti. Cam la asta s-au rezumat investitiile OMV.
  La polul opus avem cazul Ungariei al carei premier patriot si responsabil, Viktor Orban, a negociat dur cu rusii pentru preluarea celor 20% din actiunile MOL vandute anterior tot la “sugestia” binevoitoare a UE intr-un exces de febra a privatizarilor cu orice pret.
  Comunicatul halucinant al OPSPI:
  “Modalitatile de privatizare ale companiilor mentionate vor fi recomandate de catre consultantii de privatizare desemnati in baza contractelor, in urma realizarii unor analize diagnostic vizand aspecte juridice, tehnice, financiare, comerciale, resurse umane si de mediu”, precizeaza OPSPI.
  In ceea ce priveste oportunitatea privatizarii companiilor de stat intr-o perioada dificila pe plan international, reprezentantii OPSPI spun ca intregul proces va tine cont de realitatea pietelor.
  “Potrivit prevederilor din noul proiect de Scrisoare de Intentie aferenta Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International, privatizarea acestor companii se va realiza printr-un proces care va tine cont de realitatea pietelor si care se va desfasura cu consultarea reprezentantilor FMI si ai CE. Consultantii de tranzactie vor avea sarcina de a elabora rapoarte de evaluare si de a recomanda si justifica pretul la care se ofera actiunile in vederea incheierii unor tranzactii de succes”, mai precizeaza OPSPI.
  Nu s-a incercat nicio clipa eficientizarea lor:
  Aceste companii cu un potential de dezvoltare imens au fost tinute intentionat in acesta stare de precaritate. Nu s-a incercat nicio clipa eficientizarea lor. Nu s-a incercat nicio clipa sa fie aduse la conducerea acestora echipe de management profesioniste si, mai ales, nu s-a dorit ca ele sa fie profitabile. Si, cu toate acestea, aceste companii au reusit sa se mentina ani de zile pe linia de plutire tocmai pentru ca au o mare valoare intrinseca.
  Cum sunt privatizate:
  Financial Times compara recent vanzarea acestor companii importante pentru economia romaneasca cu situatia unui bogatas care, ajuns, la limita resurselor, isi vinde argintaria din casa. Nimic mai adevarat. Numai ca acesta vanzare este, de fapt, o simpla donatie, o schimbare de proprietar.
  Sunt cele mai interesante societati care au mai ramas de furat in Romania, de care nici macar lacustele rosii PSD-iste nu au indraznit sa se atinga. In plus, bursele sunt la pamant in acest moment iar vanzarea unro pachete de actiuni pe bursa echivaleaza cu un adevarat cadou facut asa-numitilor investitori.
  Cine le vrea atat de tare:
  Exista un interes crescut venit din partea unor concerne din SUA si Europa, apropiate FMI, CE si BM. Aceste concerne fac presiuni extraordinare pentru vanzarea acestor pachete de actiuni.
  De ce sunt vandute pachete de 15%? Metoda “calului troian”
  Un pachet de 15% este suficient de mic pentru a induce opiniei publice imaginea ca statul inca controleaza aceste companii, insa suficient de mare pentru ca pachetul majoritar de actiuni sa fie preluat de catre “investitor” dupa una-doua majorari succesive de capital la care statul, evident, nu va participa.
  Participatia “investitorului” va creste apoi la 30% iar apoi la 50-60%. Acest model a fost “brevetat” in cazul Petrom sau in cazul Fondului Proprietatea unde statul era initial proprietar.
  In cazul Petrom, statul a pastrat initial un pachet de actiuni de 40%, insa dupa cateva majorari successive de capital, participatia s-a diminuat pana la 9%, statul roman pierzand, astfel, o sursa extrem de importnata de venituri in conditiile in care valoarea actiunilor companiei a crescut fantastic pe fondul crizei energetice.
  Mai mult, Guvernul este umilit acum in incercarea de a-si vinde pe bursa si ultimele actiuni la Petrom pentru ca acest caz déjà nu mai are miza. Jocurile sunt déjà facute iar proprietarul este bine stabilit.
  In cazul Fondului Proprietatea, care a fost creat, de fapt pentru despagubirea fostilor proprietari, jaful a fost si mai mare. In cadrul acestui fond au fost incluse actiuni la companii foarte apetisante (multe si din lista de mai sus). De la o detinere initiala de 100%, statul a ajuns la 80%, apoi la 40%, prin majorari succesive de capital ale actionarului minoritar la care statul nu a participat, pentru ca acum sa nu mai detina nimic la Fondul Proprietatea. O alta teapa data fostilor proprietari care isi asteapta despagubirile si acum, dupa mai bine de 20 de ani.
  De vanzare “cu discount” in cele mai proaste conditii de piata:
  Sa vinzi perlele coroanei in aceste conditii de piata echivaleaza cu o crima indreptata impotriva poporului roman. Orice guvern cat de cat responsabil ar fi amanat acesta decizie asteptand conditii de piata mai bune. Nu si cuplul Basescu-Boc! Presati de creditorii internationali, acestia trebuie sa urmeze docili agenda acestora si sa vanda ACUM! In orice conditii! Ca si cum ridicolul nu ar fi suficient de mare, Basescu, inspirat de escul listarii Petrom, vrea sa vanda acum chiar si cu discount.
  Industria, pe taraba, cu discount:
  Actiunile cuplului Basescu-Boc sunt de-a dreptul ostile la adresa poporului roman. Nu numai ca vanzarea actiunilor are loc in cele mai nefavorabile conditii de piata, insa acestea sunt vandute chiar “cu discount” ca la mall, numai sa fie vanduta odata. In acest sens, OPSPI da un comunicat care suna cam asa: “sunt urata, bolnava si saraca, dar vreau sa ma castoresc acum!”. Efectul: transferul de proprietate gratis din proprietatea poporului roman in cea a bancherilor internationali, prietenii lui Basescu.
  Pretul, stabilit de consultanti. Basescu se spala pe maini:
  Consultantii alesi pe spranceana pentru acesta privatizare fac parte din marea finanta internationala, mult blamata in tota lumea, precum J.P. Morgan sau Goldman Sachs. Acestia vor “recomanda” pretul de vanzare dupa o analiza a “realitatilor economice”. Practic, acesti consultanti ii vor spune lui Basescu la ce pret trebuie sa vanda acestor actiuni chiar prietenilor lor apropiati de FMI, probabil, unul derizoriu. Iar Basescu, dupa mintea lui, se va spala pe maini, pasand reponsabilitatea asupra consultantului.
  Inselaciunea la adresa poporului roman, premiza pentru o viitoare renationalizare:
  In orice sistem de drept, un bun dobandit prin inselaciune, prin doll adica, trebuie returnat proprietarului initial. In acesta situatie tentativa de furt este mai mult decat clara iar presiunile pentru vanzarea in acest moment, pe ultima suta de metri, de catre un Guvern corupt si ilegitim, sunt dovedite. In aceste conditii, cu siguranta aceste intreprinderi vor reveni poporului roman. Trebuie sa se intample asa.
  Responsabilitatea este individuala:
  Exista un precedent istoric. Unul dintre capetele de acuzare in procesul lui Nicolae Ceausescu a fost subminarea economiei nationale. Pare hilar astazi cand ne gandim ca, chiar sub mandatul lui Ceausescu, au fost construite aceste intreprinderi. Pentru acesta acuzatie, puerila, de altfel, Ceausescu a fost executat si i s-a confiscate intreaga avere! Mai mult ca sigur ca gasca ilegitima care a vandut Romania in doar doua mandate va avea o soarta similara. Mai devreme sau mai tarziu.
  De data acesta raspunderea este individuala! Cu atat mai mult ca, in cazul lui Basescu, au existat semnale ca ar putea fi un agent infiltrat (activitatea sa la Anvers l-a expus riscului recrutarii de catre agentii straine) la varful statului inca de acum 20 de ani cand sefii lui de afara i-au ordonat sa lichideze flota maritima, o concurenta redutabila pentru ei in acele vremuri. Si, s-a conformat rapid. Dupa 20 de ani a primit ordinul sa dea lovitura de gratie Romaniei si sa transforme tara intr-o colonie. Si, de asemenea, s-a executat rapid.
  Manipularea penibila:
  In interventiile sale televizate, la saptamani dupa inceperea protestelor impotriva sa, Basescu ne-a vorbit despre fluturi, baloane si alte bazaconii. Nu a scos un sunet, insa, despre jaful pe care l-a pus la cale. S-a gandit probabil, ca nu-i intereseaza pe romani pe mana cui ajunge energia tarii. A tinut, insa, sa precizeze ca nu a gresit nimic pana acum, ca a facut doar ce a trebuit sa faca. Pusa in acest context, declaratia sa este halucinanta!
  Lipsa de consultare a poporului:
  Orice guvern responsabil n-ar fi privatizat in nicio situatie intregul sistem energetic al tarii. In cel mai rau caz, supus fiind la presiuni externe, ar fi organizat un referendum pe acesta tema extrem de importanta pentru viitorul Romaniei. Nu, in schimb, cuplul Basescu-Boc a preferat sa joace alba-neagra cu poporul roman si sa profite de lipsa lui de atentie. Pana acum!
  Mesajul presedintelui in primul discurs dupa demonstratiile impotriva sa. No comment:
  “S-a creat impresia falsa ca presedintele nu-i mai reprezinta pe romani in relatia cu institutiile statului. Pentru romani, obligatia presedintelui de a-i reprezenta continuu e unul din imperativele majore, fiind vorba de un preedinte ales direct. As vrea ca romanii sa inteleaga ca imi e extrem de clara situatia in care se afla. Stiu ca masuri precum cresterea tva, reducerea salariilor bugetare, restructurarea sectoarelor bugetare, introducerea contributiilor pentru sanatate la pensiile de 750 de lei i-au facut sa iasa in strada ca urmare a traiului greu. Stiu in acelasi timp ca aceeasi abordare o au si milioane de romani care n-au iesit in strada. E clar pentru mine ca prima obligatie e aceea de a restabili legaturile de incredere intre mine si acea parte a populatiei care si-a pierdut increderea in preedinte.“

  Mass-media vanduta si cumparata:
  Probabil ca abia daca ati vazut cate o relatare palida in presa despre acest adevarat jaf care ni se pregateste. Ne-am fi asteptat la dezbateri furtunoase pe acesta tema si la mii de articole scrise. In schimb, nimic!
  Televiziunile au profitat de zapada ca sa ne manipuleze si sa ne impuna false probleme, nu inainte de a analiza pe toate partile discursurile penibililor Ponta si Antonescu. Jaful din energie nu este interesant. Nu e de mirare ca actionariatul majoritatii televiziunilor apartine cam aceleiasi minoritati entice, care vrea ca acesta alba-neagra in care perdantul este poporul roman, sa aiba succes.
  Studiu de caz – Romgaz – Transgaz:
  Comunicate Ministerul Economiei
  Bucureşti, 24 ianuarie 2012
  COMUNICAT DE PRESĂ
  În data de 24 ianuarie 2012, a avut loc deschiderea Ofertelor Financiare ale Ofertanţilor care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate şi ale căror Oferte Tehnice au întrunit punctajul minim precizat prin Caietul de Sarcini, în cadrul procesului de selectare a Intermediarului Ofertei Publice Secundare Iniţiale de vânzare a pachetului de acţiuni emise de S.N.G.N. ROMGAZ S.A., reprezentând 15% din capitalul social existent al societăţii, derulat de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (O.P.S.P.I.), pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, si anume:
  – Consortiul format din:
  o Erste Group Bank AG,
  o Goldman Sachs International,
  o Banca Comerciala Romana,
  o Raiffeisen Capital & Investment
  – Consortiul format din:
  o B.R.D. – Groupe Societe Generale,
  o Citigroup Global Markets Limited,
  o ING Bank N.V. London Branch,
  o Societe Generale,
  o ING Bank N.V. Amsterdam-Sucursala Bucuresti

  Consortiul format din:
  o Unicredit CAIB Securities Romania,
  o Unicredit Bank AG-London Branch,
  o Alpha Bank Romania,
  o Alpha Finance Romania,
  o BT Securities,
  o JP Morgan Securities Ltd.
  Comisia numită prin ordin al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, împreună cu consultanţii care acordă serviciile de asistenţă juridică în cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civilă de Avocaţi „Salans, Moore şi Asociaţii” împreună cu Cabinetul Individual de Avocatură „Septimiu Stoica”, in urma punctajului total obţinut de către Ofertanţi, au declarat Ofertă câştigătoare cea a Consorţiului de intermediere constituit din Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International, Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Capital & Investment, acesta fiind declarat Ofertant selectat.
  În perioada imediat următoare, vor avea loc negocieri cu Ofertantul selectat în vederea încheierii Contractului de intermediere.
  Biroul de presă al MECMA
  INFORMARE DE PRESA
  Bucuresti, 25 ianuarie 2012: Astazi a avut loc semnarea contractului de intermediere cu Sindicatul de Intermediere constituit din RAIFFEISEN CAPITAL & INVESTMENT S.A., WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES şi BT SECURITIES S.A., ofertant selectat pentru intermedierea Ofertei Publice Secundare de vânzare de acţiuni a unui pachet de acţiuni de 15% emise de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş, derulată de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.
  În perioada imediat următoare vor fi demarate serviciile financiare şi de consultanţă necesare pregătirii, derulării şi închiderii cu succes a Ofertei Publice Secundare de vânzare de acţiuni la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş.
  Biroul de Presa al MECMA | BadPolitics.

  Tu, ce părere ai ?
  Sau îți este frică să-ți exprimi opinia ?
  Articolul 30 din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI ( 2003 ) îți garantează DREPTUL la LIBERA EXPRIMARE !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 01/02/2012 @ 9:22 am | Răspunde

 17. @ ALL !!!
  Uite și părerea altora :

  SOARTA LUI BASESCU HOTARATA IN 7 MINUTE
  http://www.plano10.com/2012/01/soarta-lui-basescu-hotarata-in-7-minute.html

  Kiyoko Horvath Nipon Press
  ianuarie 20th, 2012 at 9:22 am
  Corespondenta speciala

  SOARTA LUI BASESCU HOTARATA IN 7 MINUTE
  CONVOBIRE TELEFONICA OBAMA -BASESCU
  Romania la inceput de an se aseamana cu ultimele zile a lui Ceausescu.
  Situatia este cu atentie monitorizate de cancelariile occidentale. Servicile occidentale trag semnalul de alarma a unei situatii iesite de sub control.
  La orizont se intrevede chiar disolutia unui stat NATO .
  O explozie in Balcani este vazuta ca o catastrofa pentru interesele strategice americane. Consensul din ultimele ore este de a linisti populatia revoltata.
  Acest lucru cere demisia Presedintelui Basescu tinta principale a furiei populare.
  Primul semn in aceasta directie a fost mesajul adresat de Victoria Nuland, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.Mesajul Departamentului de Stat semnalaeză președintelui Băsescu că SUA nu-l vor susține dacă situația scapă de sub control. Trebuie amintit că în acest fel a procedat administrația americană și în cazul protestelor din Egipt, atunci când au început violențele din Piața Tahrir, iar regimul Mubarak a fost nevoit să facă uz de forța armatei. Dacă la început mesajele erau adresate ambelor părți din conflict, atunci când a devenit limpede că Mubarak a pierdut sprijinul societății, secretarul de Stat, Hillary Clinton i-a spus explicit lui Mubarak că trebuie să plece. Acelasi mesaj a fost trimis si lui Basescu prin ambasadorul SUA la Bucuresti.
  In decursul zilei de ieri la sfatul unor lideri europeni Presedintele Obama
  a telefonat liderului roman. Discutia a durat exact 7 minute. Probabil ca cel mai important moment al convorbirii a fost finalul convorbirii.
  VA MULTUMESC PENTRU ATENTIE. LA REVEDERE DOMNULE BASESCU.
  Kiyoko Horvath for Nipon Press Europe.

  Acum, ce mai spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 01/02/2012 @ 10:03 am | Răspunde

 18. @ ALL !!!
  Nici acum nu vrei să spui nimic ???
  Poate după ce vei citi cele ce urmează, vei spune ceva :

  Ţara pe uliţă24 ianuarie 2012
  Ţara pe uliţă
  A-nceput de ieri să cadă cîte-un boc, acum a stat.
  Piaţa s-a mai răzbunat pe guvern, dar tot grămadă-i pe-nserat.
  Nu e Udrea, dar e bine – şi Baconschi-i foarte bun.
  Ne-am mai liniştit acum, dar năvalnic vuiet vine de pe drum.
  Sînt studenţi, sînt şi suporteri, chiar şi babe vezi scandînd.
  Bugetari, oameni de rînd.
  Sub pancarte vezi reporteri înjurînd.
  Ba se răscolesc şi cîinii maidanezi, şi sar la ei.
  Sus pe garduri sînt femei.
  Urlă ca turbaţi bătrînii, parcă-s zmei.
  „Ce-i pe drum atîta gură?“ –
  „Nu-i nimic, nişte şpăgari.
  I-asupresc pe bugetari.
  Ca să fie dictatură, pe cai mari.
  “ Unii-l iau pe Boc la ştangă, că e sluga Celui Beat.
  Îl trimit să bea pişat: „Du-te, bă, şi fă-te mangă la Palat!“
  El degrabă-n jur chiteşte alt ministru jos să dea.
  Dar de cine să se ia?
  De Elena nu-ndrăzneşte, că-i belea!
  „Uită-te la ăsta, frate, cum se-agaţă el de post!
  Nu e mic cît e de prost. Şi-a găsit sub cinci mandate adăpost!“
  Au un nod în gît piticii, uite-aşa, fără motiv.
  Se simt vinovaţi fictiv.
  Dar aici e mîna fricii de Beţiv.
  Pîn’ la urmă îşi adună vitejia din chiloţi:
  „Sîntem un partid de hoţi. Nu ne-o smulge vijelia chiar pe toţi!“
  Şi tîrîş se-nfăţişează la piciorul Celui Chel.
  E puţin scăpat pe el, dar îndură şi bravează, copăcel.
  „Vrei să bei?“ – „Mersi, stăpîne, nu-ndrăznesc să deranjez.
  Mulţumesc, nici să fumez.“ –
  „Ia un fum de-aici, bătrîne. Mă distrez!
  Şi apoi, nu-i asta viaţă? Guvernarea merge şnur.
  Ce plăceri să-mi mai procur?
  Ne doare pe noi de Piaţă drept în cur
  . Opoziţia e moartă.
  Demonstranţii-n stradă gem.
  Eu de oameni nu mă tem.
  Vrea prostimea altă soartă?
  Hai să bem!“
  Pare vesel Marinarul.
  Dar în suflet – numai scrum.
  „Ăsta m-a lăsat în drum.
  Îi dau una cu paharul.
  Chiar acum.
  Ce să fac? Anticipate?
  Şi unde-l îngrop pe Boc?
  Sau mai bine fac un joc?
  Să le comasăm pe toate, la un loc!“
  Sursa : Yahoo! Mail.
  Ce zici ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 01/02/2012 @ 10:23 am | Răspunde

 19. @ ALL !!!
  Deţinem recordu-n lume la miniştri imbecili
  Slugi umile, fără şiră, doar nişte servanţi docili
  Absolvenţi de şcoli obscure la vârste înaintate,
  Pentru care ei primit-au diplome sau atestate.

  Când mai sunt scăpaţi din lesă, obligaţi la interviu,
  De-i asculţi îţi baţi nevasta şi-o iei razna pe pustiu.
  Ei fac gafă peste gafă, într-un tir de mitralieră,
  Mai ceva decât confraţii dintr-o ţară bananieră.

  De la braNconaj în acte cu sigilii oficiale,
  Până la Corei unite în viziuni ministeriale,
  Unşii sunt dovada vie că prostia nu te doare
  Ba mai mult,în astă ţară, te menţine în picioare.
  Sursa : Bmarinescu41
  PS!
  Dacă e să ne luăm după expresiile :
  „ braNconaj” în loc de BRACONAJ ;
  „ impetuos necesar ” în loc de IMPERIOS NECESAR;
  „ vădit ” în loc de VĂDUVIT ;
  „ succesuri” în loc de SUCCESE :
  și multe alte asemenea PERLE , cel care a compus această poezie, chiar că are dreptate !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 05/02/2012 @ 9:48 am | Răspunde

 20. @ ALL !!!
  Pentru toți care m-au acuzat într-un fel sau altul că sunt PREA PRO pentru OPOZIȚIE
  și PREA CONTRA pentru PUTERE și-n mod deosebit față de președintele Traian Băsescu
  pe care-l consider „ cauza tuturor relelor din ROMÂNIA ” ,
  postez mai jos un link care va demonstra contrariul :
  http://www.exploziv-news.ro/
  Cine are OCHI, să VADĂ, cine are MINTE , să JUDECE iar DETRACTORII mei să-și ceară scuze
  public pentru injuriile care mi le-au adus de-a lungul timpului când,
  după ei, vedeam PAIUL din ochii lui Băsescu dar BÂRNA din ochii lui Iliescu , nu !
  Eu nu „ pup ” pe niciunul pentru simplul fapt că sunt LIBER CUGETĂTOR și spun ce vrea mușchii mei despre toți și toate !
  Toate cele bune !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 07/02/2012 @ 9:48 am | Răspunde

  • La care articol din acest blog,profund pupincurist băse,te referi?
   După ce-mi spui articolul,o să-ţi povestesc câteva lucruri SUPER-TARI despre această Simona Fica cu care am avut şi o scurtă perioadă de colaborare!!!

   Comentariu de bmarinescu41 — 07/02/2012 @ 10:36 am | Răspunde

   • @ Salut Bogdan,
    Mă refer la articolul :
    „ Iradierea cu microunde e reală ! ROMÂNIA, la cheremul unor criminali din servicii ” !
    Mulțumesc pentru vizită și mai ales pentru întrebare !
    O seară călduroasă !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 07/02/2012 @ 7:16 pm | Răspunde

   • Alioşa,te rog scrie-mi linkul complet al articolului.Nu se deschide site-ul de nici un fel!
    Cu mulţumiri,
    Bogdan.

    Comentariu de bmarinescu41 — 07/02/2012 @ 7:46 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Nu am salvat LINK-ul articolului respectiv dar, dacă dai click pe

    http://www.exploziv-news.ro/

    afli și mai multe….
    O seară frumoasă !
    Alioșa .

    Comentariu de Aliosa — 07/02/2012 @ 9:08 pm | Răspunde

   • @ Bogda,
    Sincer, am șters acel e-mail și ca atare și link-ul articolului !!!
    Îmi pare sincer rău că nu te pot ajuta !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 08/02/2012 @ 12:14 pm | Răspunde

    • Azi s-a deschis şi îl voi citi fff atent.Mulţumesc.
     Bogdan.

     Comentariu de bmarinescu41 — 08/02/2012 @ 1:36 pm

    • Mă bucur că s-a DESCHIS !!!
     Dar, oare până acum de ce nu s-o fi deschis ?
     Să aibă legătură cu noile schimbări ???
     Alioșa.

     Comentariu de Aliosa — 08/02/2012 @ 1:42 pm

 21. @ ALL !!!
  „Ne-am tras tichie !
  Băsescu a bătut palma cu SUA pentru achiziţionarea avioanelor F16 Blok 52 !!!

  România s-a înhămat la plata a încă trei miliarde de dolari către americani • Decizia a fost luată înainte de Crăciun • Traian Băsescu a ales F16 Block 52, la 72 de milioane de dolari bucata

  Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a dezvăluit, în urmă cu două zile, în timpul audierilor de la Comisiile de specialitate din Parlament, că România va achiziţiona avioane F16 noi, pentru care va plăti câteva miliarde de dolari. Oprea a explicat că cel mai urgent program al Armatei Române îl reprezintă echiparea Forţelor Aeriene cu 48 de avioane multirol F16, noi. Ministrul Apărării a adăugat că urgentarea acestui proces este determinată de faptul că în 2015 expiră resursa de funcţionare a actualelor avioane MIG 21 Lancer.

  Gabriel Oprea a mai precizat că programul de achiziţionare a avioanelor a fost aprobat de CSAT, Executivul urmând să aloce aproximativ 200 de milioane de euro, iar MApN să dea alte 100 de milioane de euro. Restul banilor trebuie căutaţi în alte locuri.

  Decizie pe şest

  Interesant este că decizia privind achiziţionarea celor 48 de avioane F16 a fost luată pe şest, în cadrul şedinţei CSAT din 15 decembrie 2011. Atunci, şeful statului a disimulat această hotărâre într-un limbaj diplomatic, afirmând că nu s-a luat nicio decizie privind avioanele F16 noi, dar că această problemă a fost abordată. „Cam acestea sunt lucrurile de interes public. Vă pot spune şi o temă care n-a primit încă o decizie, pentru că nu are soluţii de finanţare pentru moment, dar CSAT a abordat şi problema capacităţii forţelor noastre aeriene, capacităţii viitoare de apărare a spaţiului aerian al ţării. Să nu fie vreo confuzie: nu vorbim de capacităţile de transport şi de proiectare, forţe în afara teritoriului sau în teritoriu, vorbim de aviaţia de vânătoare, sau de avioanele multirol, cele destinate să apere spaţiul aerian. Se prefigurează o situaţie critică: în 2015, avioanele pe care le avem îşi epuizează resursa, iar România nu este încă în poziţia de a spune că îşi va respecta obligaţiile asumate atunci când a intrat în NATO, şi anume de a contribui cu 48 de astfel de avioane la forţele NATO, dar şi la apărarea propriului teritoriu. În orice caz, ce trebuie să evite România pentru a nu se decredibiliza ca stat membru NATO este să ajungem la situaţia în care alte ţări să vină să ne facă patrularea aeriană. Ea este şi costisitoare, şi umilitoare din punct de vedere al capacităţii forţelor armate, în general, şi al forţelor aeriene, în special. De aceea, deşi nu există finanţare în momentul de faţă, concluzia Consiliului a fost că trebuie să găsim în cel mai scurt timp formule pentru a ne putea revitaliza forţele aeriene, în perspectiva epuizării resursei actualelor nave de luptă de care dispun Forţele Aeriene Române. Aici am cerut să se ia în calcul şi faptul că o prelungire de resurse a actualelor avioane este extrem de scumpă, iar dacă ajungem la situaţia în care alte state NATO ne-ar asigura patrularea aeriană, am fi în situaţia de a plăti această prestaţie, şi trebuie să avem în vedere că cele două soluţii s-ar putea să fie mai costisitoare decât găsirea unei soluţii de finanţare pe termen lung a achiziţiei de aeronave”, declara Băsescu la finalul şedinţei CSAT din 15 decembrie 2011

  La audierile din Comisiile de Aparare de investirea a noului Guvern Ungureanu, ministrul desemnat, Gabriel Oprea, a declarat ca „necesarul fortelor aeriene este de 48 de avioane F 16 Block, 52”. Ministrul Apararii a precizat ca acestea „ne-ar asigura aproximativ 30 de ani securitatea nationala a Romaniei si politia aeriana”. „In momentul de fata, MApN cred ca poate aloca 100 de milioane de euro, iar daca am mai primi de la Guvern minimum 200 de milioane, am putea sa incepem pregatirea pilotilor. Fortele Aeriene Romane au optat pentru F 16, stiti bine ca a fost hotararea CSAT, a fost pe masa dumneavoastra (n.r. – a Comisiilor de specialitate din Parlament). Asteptam in primul rand resurse”, a precizat ministrul Gabriel Oprea.

  Avioane vechi în 2010

  Iniţial, preşedintele Traian Băsescu hotărâse ca România să achiziţioneze 24 de avioane F16 nu noi, ci aflate în uz. Acest lucru s-a stabilit în şedinţa CSAT din 23 martie 2010. ”Totodată, ministrul Oprea a prezentat o informare cu privire la Programul Avion Multirol al Forţelor Aeriene. Având în vedere că România nu dispune de resursele financiare necesare pentru achiziţionarea unor avioane multirol noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achiziţionare a 24 avioane F16 în uz, propunere care va fi trimisă Parlamentului pentru luare în dezbatere şi decizie. Ministrul s-a referit în expunerea sa la implicaţiile cauzate de terminarea, în anii următori, a resursei avionului MIG 21 Lancer, aflat în dotarea Forţelor Aeriene Române”, se preciza în comunicatul CSAT din data de 23 martie 2010.

  Răsturnare de situaţie după vizita lui Băsescu în SUA

  Totul s-a schimbat însă după vizita preşedintelui Traian Băsescu în SUA, ocazie cu care şeful statului s-a întâlnit la Casa Albă cu preşedintele Barack Obama, dar şi cu secretarul american al Apărării, Leon Panetta. Imediat după revenirea în ţară, Traian Băsescu declara că ”securitatea, indiferent de deciziile de achiziţii ale României, ale statelor din regiune, nu este pusă sub semnul întrebării”. „Securitatea instalaţiilor şi a ţării, a României, nu este condiţionată de achiziţii de avioane. Dacă noi avem o condiţionare, sunt problemele noastre, angajamente la intrarea în NATO, când ne-am angajat să avem 48 de avioane compatibile NATO”, explica preşedintele.

  Cert este că România se pregăteşe să le dea americanilor alte câteva miliarde de dolari. Pentru achiziţionarea celor 48 de avioane F16 Block 52, vom plăti aproximativ 3,45 miliarde de dolari, în condiţiile în care fiecare aeronavă costa 72 milioane de dolari. O sumă imensă în condiţiile actuale de criză economică şi pentru o ţară aflată în situaţia României.

  Elena Dumitrache ” .

  Asta da cooperare ROMÂNO-AMERICANĂ !
  Acum am înțeles de ce s-a dus președintele T.Băsescu în SUA chiar înainte de Crăciun….
  Tu, ce zici ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/02/2012 @ 6:22 pm | Răspunde

 22. @ ALL !!!
  De-a lungul timpului, mai exact din noiembrie 2004 , am fost ÎNJURAT, CALOMNIAT, ACUZAT și BÂRFIT
  de internauți cunoscuți sau ANONIMI pentru curajul de a fi spus ADEVĂRUL despreTraian Băsescu
  reales în 6dec.2009 președinte al ROMÂNIEI de vreo cinci milioane de persoane dar nu și de mine .
  Și nu numai adevărul despre el ci și despre partidul și guvernul pe care le-a condus din umbră în tot acest timp,
  precum și despre clica portocalie care a distrus ROMÂNIA și ÎNFOMETAT POPORUL ROMÂN .
  Ca să nu mai fiu acuzat de toți pupincuriștii băsiști și pedeliști , postez în cele ce urmează părerea agenției de știri REUTERS :

  „ Prestigioasa agenţie de ştiri Reuters a făcut un portret al preşedintelui Traian Băsescu într-o manieră atipică. Pentru că se întâmplă extrem de rar ca reporterii acestei instituţii să renunţe la tonul sec, detaşat, sobru, în favoarea foiletonului și pamfletului. Fără nici un fel de exagerare, acuzaţiile pe care Reuters i le aduce preşedintelui Traian Băsescu şi maniera în care este redactat portretul şefului statului român ne întorc în urmă cu 25 de ani, când, într-un mod asemănător, era „tratat” gazetăreşte şi Nicolae Ceauşescu. Este un semnal umilitor pentru români, de care ar trebui să ţinem seama. Şi, până la urmă, cine ne umileşte? Agenţia Reuters? Sau propriul preşedinte?

  Nimic din ceea ce este esenţial nu le scapă reporterilor de la Reuters. Cine este, în viziunea lor, şeful statului român? Un fost căpitan de navă comercială, care a colaborat cu Securitatea şi, odată ajuns la putere, a făcut în aşa fel încât numele său să fie şters de pe listă. Un personaj agresiv, contondent şi caracterizat prin derapajele sale de la litera şi spiritul Constituţiei, pentru respectarea cărora a jurat. Un şef de clan, a cărui progenitură a fost împinsă forţat până în Parlamentul European. Un conducător al unui stat membru UE şi NATO, dar care este total diferit, ca mod de comportare, de ceilalţi şefi de state.

  Ce semnificaţie poate avea acest neobişnuit demers al agenţiei Reuters? Prima concluzie, pe care o putem evidenţia şi care este lesne de înţeles de toţi cei care au urmărit evoluţia acestei agenţii în ultimii 25 de ani, este că nouă şi lumii întregi ni se transmite un semnal. Că preşedintele în funcţie al României a devenit indezirabil pentru lumea civilizată. Că el reprezintă partea uscată a unei păduri. Că zilele lui sunt numărate. Agenţia Reuters nu a procedat astfel, decât în cazul unor şefi de stat aflaţi pe tobogan. Este un semn cât se poate de elocvent că Reuters, funcţionând ca un barometru, remarca faptul că, în plan intern, popularitatea domnului Traian Băsescu este prăbuşită, eliminarea sa politică fiind doar o chestiune de timp. Iar, în plan extern, el a devenit indezirabil. Ceea ce înseamnă, tradus într-un limbaj mai puţin gazetăresc, faptul că democraţiile occidentale aşteaptă primul prilej pentru a-i face brânci.

  Ce mai citim, printre rânduri, în depeşa Reuters? Întrucât nu există nici măcar o singură propoziţie de natură a caracteriza în acelaşi fel şi poporul român, este limpede că, în intenţia autorilor, a fost să se facă o distincţie între conducător şi cetăţeni. Altfel spus, Reuters apreciază că, în România, alesul în cea mai înaltă funcţie nu-şi merită alegătorii. Ca, prin urmare, domnul Traian Băsescu este nu numai un lider nedemn, în raport cu liderii UE şi NATO, ci este un lider nedemn şi în raport cu concetăţenii săi.

  Fixarea, astfel, a lui Traian Băsescu printre rarisimele piese ale insectarului Reuters echivalează cu prima salvă de tun. Cu semnalul unui război mediatic, care urmează să fie declanşat împotriva şefului statului român. După războiul mediatic urmează, ca de obicei, un război politic. Şi, astfel, Traian Băsescu este prins într-o veritabilă menghină. O opoziţie din ce în ce mai viguroasă internă şi un afront implacabil extern.
  Sursa: CorectNews ” .

  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 19/02/2012 @ 9:55 am | Răspunde

 23. @ ALL !!!
  Un bun prieten ce n-are BLOG, mi-a trimis prin e-mail materialul de mai jos cu REMARCA :
  – Alioșa, dacă nu-l POSTEZI la articolul „ TĂCEREA LUPULUI ” trimte-l la lada de gunoi a internetului !
  Cum pentru mine cele scrise acolo erau NOUTĂȚI, spre aducere aminte l-am postat :

  „ Senatorul Valer Marian continuă să acuze regimul Băsescu
  Generalul Marcel Opriş, slugoiul prezidenţial din fruntea STS !

  Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), generalul Marcel Opriş, a fost numit în această funcţie cu rang de secretar de stat, de preşedintele Traian Băsescu în data de 7 decembrie 2005.
  Originar din localitatea Chieşd, judeţul Sălaj, Marcel Opriş a absolvit Facultatea de Electronică şi Informatică din cadrul Academiei Tehnice Militare din Bucureşti. După numirea în fruntea STS, generalul Marcel Opriş a fost fidelizat de preşedintele Traian Băsescu prin trei avansări în grad: general-maior (cu două stele), printr-un decret prezidenţial din 23 decembrie 2006, general-locotenent (cu trei stele), printr-un decret prezidenţial din 1 decembrie 2008 şi general cu patru stele, printr-un decret prezidenţial din 30 noiembrie 2011. Trei avansări, trei stele de general în doar şase ani! După alegerile prezidenţiale din 2009, generalul Opriş a fost acuzat că şi-ar fi pus oamenii să ajute PDL să numere voturile, precum şi că, în ziua votului, STS ar fi transmis sms-uri prin intermediul reţelei de telefonie mobilă, prin care Traian Băsescu era dat câştigător. Printr-un decret din 18 decembrie 2010, preşedintele Băsescu l-a decorat pe generalul Opriş cu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de ofiţer, pentru „rezultatele remarcabile obţinute în organizarea şi coordonarea STS”. Pe de altă parte, prin legea bugetului de stat pe anul 2010, STS a beneficiat de cea mai mare majorare de buget, cu circa 40% faţă de anul precedent, alocându-i-se suma de 466,5 milioane de lei (113,8 milioane euro). STS a avut astfel în 2010 cea mai spectaculoasă creştere a bugetului în rândul serviciilor secrete, depăşind de două ori bugetul Ministerului Comunicaţiilor. Probabil că aceasta a fost răsplata pentru faptul că STS a manipulat rezultatul alegerilor prezidenţiale în noaptea de 6/7 decembrie 2009.
  În data de 22 martie 2010 i-am adresat directorului STS, Marcel Opriş, următoarea interpelare pe tema implicării serviciului pe care-l conduce în alegerile prezidenţiale din decembrie 2009:
  „În cotidianul Gazeta de Nord – Vest din Satu Mare a fost publicat, în data de 12 decembrie 2009, un articol intitulat «Frauda electorală via STS a avut numele de cod „Taurul” », având următorul conţinut: „Conform unor angajaţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Satu Mare reiese că în data de 6.12.2009, începând cu ora 13.40, moment în care Mircea Geoană îl depăşea cu mai mult de 5 procente pe Traian Băsescu, a fost pus în aplicare un plan de rezervă (planul B), la ordinul generalului Marcel Opriş, şeful STS, şi sub coordonarea vicepreşedintelui PDL Adriean Videanu.
  Concret, STS Satu Mare a avut o derivaţie secretă din schema STS conectată la un server din sediul central al PDL din Aleea Modrogan, având numele de cod „Taurul”. Toate judeţele au avut derivaţie din reţeaua principală, mai puţin municipiul Bucureşti.
  Potrivit surselor din STS, în noaptea de 6 spre 7 decembrie, la ora 3,15, toate derivaţiile au fost dezafectate sub directa supraveghere a generalului Marcel Opriş, fiecare judeţ decuplându-se pe rând după ce s-au închis şi cheile pe datele finale. Despre acest fapt ştiu doar şefii judeţeni ai STS şi cadrele tehnice, respectiv doi subofiţeri care au realizat conexiunile. Toate conexiunile au fost operaţionale cu data de 6.12.2009, ora 1,30.
  Afirmaţia că toate datele au fost transmise prin intermediul telefoanelor mobile şi a telefonului guvernamental (T.O.) este falsă, deoarece toate datele au fost transmise electronic simultan cu cele oficiale. STS a avut inclusiv „spioni” de alarmă care semnalau acustic şi vizual depăşirea în procente a unuia sau altuia dintre candidaţi.”
  Având în vedere că au trecut peste trei luni de la publicarea acestui articol şi nu aţi exprimat nicio poziţie oficială, vă solicit să exprimaţi un punct de vedere în sensul confirmării sau infirmării aspectelor semnalate în articol. Totodată, vă solicit să-mi comunicaţi numele şi prenumele angajaţilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale din Satu Mare care au fost de serviciu în zilele de 6 şi 7 decembrie 2009. Vă solicit să-mi comunicaţi şi numărul total al angajaţilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale din Satu Mare, cuantumul lunar al salariilor brute ale acestora, precum şi dacă unii dintre ei sunt şi angajaţi ori colaboratori ai Secţiei Judeţene Satu Mare a Serviciului Român de Informaţii, la sediul căreia sunt văzuţi aproape zilnic”.
  Deşi termenul regulamentar de răspuns la o interpelare este de două săptămâni, putând fi prelungit până la patru săptămâni, generalul Marcel Opriş nu mi-a răspuns până în prezent, trecând un an şi zece luni de la înregistrarea interpelării.
  Generalul Marcel Opriş are şi probleme de integritate pentru care trebuie să se sesizeze ANI şi DNA. În mod dubios, de când este director la STS, o firmă aparţinând unor prieteni de familie (soţii Dumitru Octavian şi Iuliana Nicolau), denumită Quality Business Solutions SRL, la care soţia generalului Opriş, Camelia, este angajată şef administrativ şi contabil, a câştigat nu mai puţin de 51 de contracte publice scoase la licitaţie de STS. Valoarea totală a celor 51 de contracte este de 28.748.709 lei, fără TVA (peste 7 milioane euro). În mod dubios a crescut şi averea generalului Opriş după numirea sa în fruntea STS. Astfel, dacă la numirea în funcţia de director al STS, singura proprietate a familiei Opriş era un apartament în Bucureşti, după un an (în 2007), generalul Opriş a cumpărat un teren de 3,4 hectare în Podu Dâmboviţei judeţul Argeş, într-o zonă de mare interes imobiliar datorat dezvoltării turismului rural, iar după încă un an (în 2008), a mai cumpărat 25 de hectare la Podu Dâmboviţei, precum şi 450 de metri pătraţi intravilan în Bragadiru, lângă Bucureşti. În 2009, generalul Opriş şi-a cumpărat un apartament de vacanţă la mare, la Eforie. Pe lângă aceste achiziţii imobiliare, în perioada 2006-2009, generalul Opriş a pus deoparte 135.000 de euro (în trei conturi), de pe urma cărora câştigă anual peste 10.000 de euro din dobânzi. Este de reţinut că, în calitate de bugetar, generalul Opriş câştigă 133.337 de lei (31.000 de euro) pe an din salariu, la care se adaugă indemnizaţia de membru în Consiliul de administraţie al Institutului de Cercetări pentru Energie Electrică, de 20.000 lei pe an. Soţia sa realizează 20.000 de lei pe an din salariu, rezultând că soţii Opriş au obţinut un venit total de 173.337 lei (circa 41.000 de euro) pe an.
  Solicit Agenţiei Naţionale de Integritate şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie să efectueze cercetări asupra contractelor încheiate între STS şi firma SC Quality Business Solutions SRL, aparţinând unor prieteni de familie ai directorului STS, precum şi asupra averii dobândite de familia generalului Marcel Opriş după numirea sa în funcţia de director al STS.

  Solicit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să declanşeze urmărirea penală împotriva directorului STS, generalul Marcel Opriş, pentru activităţi de poliţie politică.
  25.01.2012
  Satu Mare, Senator Valer Marian ” !

  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/02/2012 @ 5:41 pm | Răspunde

  • Dragă prietene,eu am mai scris despre senatorul Valer Marian (din grupul PSD) care are o bogată activitate parlamentară:
   ACTIVITATE PARLAMENTARĂ
   Iniţiative legislative (27)
   Declaraţii politice (40)
   Întrebări (16)
   Interpelări (36)
   Interpelări adresate Primului Ministru (11)
   Luări de cuvânt în plen (80)
   Moţiuni (13)
   Nu ai decât să intri aici: http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=d8892ece-7155-45a4-bd69-1fe892b4f136
   să faci click pe care rubrică din cele de mai sus doreşti şi apoi să citeşti pe fiecare în parte integral!
   Cred că merită să mai postăm şi noi din ele,ca şi articole de fond,pentru că merită să aducem la cunoştinţa tuturor ce matrapazlâcuri s-au petrecut în tabăra pedeleprelor conduse spre victoria finală de un cârmaci care a şi recunoscut odată „POATE ERAM SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE”!!!
   Cu prietenie,
   Bogdan.

   Comentariu de bmarinescu41 — 22/02/2012 @ 6:00 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Bună seara prietene !
    „ Cred că merită să mai postăm și noi din ele ….. ” foarte bine zis !
    Tocmai de aceea am și POSTAT materialul de mai sus chiar astăzi când l-am primit .
    Am mai postat și altă dată dar nu așa de mult ca tine .
    Mă bucur că postarea mea ți-a trezit interesul căci, sincer,
    îmi făceam griji având în vedere că n-ai răspuns comentariului meu la ultimul tău post !
    Mulțumesc pentru vizită , comentariu și pingback !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 22/02/2012 @ 6:18 pm | Răspunde

    • Dragă Alioşa,sunt blocat la mantinelă!!!Am terminat documentarea pentru 7 (şapte) subiecte super tari!!! Nu pot să mă hotărăsc cu care să încep şi în ce ordine să le postez.Fiecare merită să fie primul postat!Te-am trecut în articol cu link pentru că meriţi să fi citit de cât mai mulţi!
     Cu prietenie,
     Bogdan.

     Comentariu de bmarinescu41 — 22/02/2012 @ 6:45 pm

   • @ Bogdan,
    Nu-i adevărat !
    Tu, nu poți fi BLOCAT LA MANTINELĂ !!!!
    Alții, DA dar TU , NU !!!
    Vrei părerea mea sinceră ?
    ÎNCEPE cu articolul pe care l-ai terminat PRIMUL !!!
    Succes deplin !
    Te voi citi cu drag !
    Și tot cu drag voi intra și pe
    http://bmarinescu41.wordpress.com/
    căci, și TU MERIȚI A FI CITIT DE CÂT MAI MULȚI !!!
    Mulțumesc pentru aprecieri !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 22/02/2012 @ 7:03 pm | Răspunde

 24. @ ALL !!!
  Subject: ultima ora… , BASESCU BOLNAV???
  ULTIMA ORĂ

  Traian Băsescu trebuie să se opereze, din nou, de noduli la tiroidă – el îi va delega atribuţiile lui Vasile Blaga
  Traian Băsescu are pierderi de memorie. Conform unor surse din jurul președintelui, duminică seara, în jurul orelor 23, Băsescu l-a sunat pe Vasile Blaga şi l-a invitat să treacă luni, la orele 14, pe la Cotroceni, deoarece doreşte să discute ceva în particular. Deşi, într-un context mai larg, cei doi s-au văzut sîmbătă seara la vila de protocol a Administraţiei Prezidenţiale, în momentul respectiv Băsescu nu a adus vorba despre ceea ce ar dori sa discute cu Blaga între patru ochi. Din păcate pentru ei, amîndoi au uitat că luni, în intervalul orar 13-16, Traian Băsescu invitase partidele parlamentare la Cotroceni. Aşa încît, luni dimineaţa, la orele 11, cei doi au vorbit la telefon, amînînd discuţia pentru orele 21 urmînd ca Buldogul să se ducă la Vila Lac 2. Sursele noastre spun că, cel mai probabil, subiectul discuţiei îl va constitui iminenta intervenţie chirurgicală la tiroidă, pe care Traian Băsescu o tot amînă. Conform unor surse medicale din anturajul Pacientului Naţional, acesta ar avea nevoie de o nouă operaţie la tiroidă, întrucît trebuie extirpaţi nişte noduli apăruţi ulterior intervenţiei chirurgicale din 2007. De această dată, spitalizarea lui Traian Băsescu va fi de mai lungă durată, ceea ce necesită şi delegarea temporară a atribuţiilor prezidenţiale lui Vasile Blaga, în calitate de al doilea om în stat. Mai mult ca sigur că Băsescu va fi operat într-o clinică din străinătate, el urmînd să lipsească cel puţin 3 luni.
  Sursa : Yahoo ! Mail.,un fost șef SRI sector București .
  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 01/03/2012 @ 8:44 pm | Răspunde

 25. @ ALL !!!
  Informații noi despre un președinte care în 2004 a avut ca slogan și promisiune electorală propoziția „ Să trăiți bine ”
  iar în 2009 ca să fie reales „ Să trăiți bine din 2014 ” c-atunci îi expira mandatul și că va fi „ președintele tuturor românilor ”
  despre cel care face și desface totul în ȚARA-n care din întâmplare
  și NOI ne-am născut, crescut, format , lucrat, pensionat dar, aer bun de respirat,
  încă nu avem . Ghici ghicitoarea mea :
  Oare despre cine-i vorba ?

  *Traian Băsescu nu a fost niciodată un personaj dedublat, nu a fost Dr. Jekyll şi Mr. Hyde ai politicii româneşti. A fost, simplu, farsorul cel mai seducător, pentru că întruchipează deopotrivă mitocănia şi şmecheria periferiei. Te minte cu neruşinare, făcându-te între timp la buzunar, fără să i se mişte vreun muşchi pe faţă. Devine expresiv ca un cioclu doar când anunţă o nouă tragedie pentru români sau când, asemenea unui clovn hâd, îl apucă hăhăitul spasmodic la auzul propriei glume grosolane.
  După ce ai avut de-a face cu el, eşti mai sărac şi mai umilit. Cum periferia domină numeric centrul, plus trădarea intelectualilor care au validat mişeleşte “un pseudo-Cezar care de fapt e însuşi Mamona”, s-a creat premisa recunoaşterii
  populare într-o democraţie de tip Vacanţa Mare. La suprafaţă – manelismul politic Traian Băsescu cu şpriţ şi dansuri din buric, dedesubt – bani mulţi şi putere ameţitoare.
  Fiind un rău viguros, Traian Băsescu a fost revelatorul trădărilor, meschinăriilor şi neputinţelor româneşti. Răscolind murdăria din subsolurile societăţii, a favorizat aducerea la suprafaţă a mizeriilor şi a făcut purulente bubele ascunse. Pare a fi şi singurul beneficiu care va rămâne după el.
  Preşedintele-jucător a fost şi rămâne doar un preşedinte-impostor pus pe harţă şi jaf şi care din joacă a falimentat o ţară, a flămânzit un popor. A jucat destinul ţării la ruleta istoriei personale, mizând totul pe blond. Crimele sale sunt cu premeditare, chiar dacă lasă să se-nţeleagă că ştie ce spune, dar habar n-are ce face.
  Disipează vinovăţia democratizând eroarea şi proasta guvernare, cu scopul de a arunca propria culpă în cârca unei conduceri colective reprezentate de Guvern şi de Parlament, la modul general, de clasa politică manipulată de
  moguli.
  După modelul preşedintelui,guvernarea a prefăcut minciuna, nedreptatea şi jaful în principii călăuzitoare. Devenit captiv camarilei lui Traian Băsescu, statul român şi-a modificat personalitatea şi comportamentul după chipul strâmb al stăpânului.
  Vedem un Cotroceni în permanent delir, la Palatul Victoria, un Gâgă întors cu cheia, iar pe intelectualii de serviciu ai puterii cum se chinuie să-şi ridice propriile statui la televiziunea publică. Spectacol sinistru al unei puteri monstruoase şi caraghioase în acelaşi timp. Totodată, cei care nu s-au lăsat mânjiţi cu portocaliu nu reuşesc decât să supravieţuiască. Aşa a ajuns pesimistul să spună “Mai rău nu se poate!”, iar optimistul să-i răspundă “Ba se poate!”

  Până de curând n-am putut să-mi explic ce i-a împins pe români, în urmă cu un veac şi jumătate, să aducă şi să accepte un domn străin. Experienţa trăită în epoca Băsescu mă face să cred că atunci, ca şi acum, au fost suficiente motive.
  Doar că acum, altfel decât atunci, domnitorii nu se mai importă. Este suficientă binecuvântarea ce-o primeşte cel care se-nchină Marelui Licurici pentru a ajunge vătaf peste feuda românească.

  Băsescu e o pacoste pentru România, s-au lămurit cei mai mulţi.
  Problema e cine vine după? Are cine să-l înlocuiască, există un lider credibil şi
  capabil de a guverna altfel?
  În pofida faptului că Traian Băsescu a coborât standardul de preşedinte atât de jos, încât cetăţeanul s-ar mulţumi cu oricine numai să se vadă scăpat de pacostea hăhăitoare, nici un nume-alternativă nu stârneşte cu adevărat entuziasmul. Asta îi dă posibilitatea lui Traian Băsescu să-şi pregătească succesorul în care se va reîncarna.
  Cu banii strânşi din furăciuni, cu serviciile Serviciilor şi sprijinul Marelui Licurici, românii vor fi determinaţi să aleagă iarăşi răul cel mai mic, bucurându-se că trăiesc în democraţie, proslăvind economia de piaţă. Abia după alegeri vor constata că “răul cel mai mic” creşte uluitor de repede.
  Valentin Nicolau, fost presedinte al TVR* ”.
  Ce zici de cele spuse de VALENTIN NICOLAU ?
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 11/03/2012 @ 8:39 am | Răspunde

 26. @ ALL !!
  Turma de bivoli se deplaseaza intotdeauna cu viteza celui mai incet bivol din turma.
  Cand turma este vanata,de obicei este ucis cel mai slab si mai din urma bivol.
  Aceasta selectie naturala este benefica turmei ca intreg, pentru ca astfel,
  prin eliminarea celor mai slabi membri, se imbunatatesc viteza si sanatatea turmei.
  Cam in acelasi mod, creierul uman poate opera doar atat de repede cat ii permite cea mai slaba celula.
  Consumul de alcool, dupa cum se stie, omoara celulele creierului,
  dar in mod normal prima data omoara celulele cele mai slabe.
  In acest mod, consumul regulat de vin sau palinca distruge cele mai slabe celule cerebrale,
  facand creierul o masina mult mai rapida si mai eficienta.
  Acesta este si motivul pentru care , intotdeauna te simti mai destept dupa cateva pahare…!!!
  Oare de aceea vorbește lumea despre prezidentul nostru că-i place tare alcoolul ???
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 01/04/2012 @ 5:18 pm | Răspunde

 27. @ ALL !!!
  După ce a cîștigat două campanii prezidențiale și două la primărie fără să fi făcut mai nimic decît scandal,
  Traian Băsescu
  și-a convins pînă și dușmanii cei mai înverșunați că are stofă de mare actor, capabil să păcălească electoratul în stil mare. Unii apropiați au aflat de asta, însă, ceva mai devreme, cu prilejul unei întîmplări mai mult decît nostime, pe care v-o relatăm din surse martore la eveniment.

  Mai precis, acum vreo opt ani, pe vremea cînd Băsescu era doar primar la primul mandat și se confrunta cu o agresivă izolare mediatică, coordonată de PSD, consilierii săi de imagine i-au propus participarea la o acțiune bine mediatizată. Mai precis,

  T.Băsescu a acceptat invitația la o licitație caritabilă în favoarea copiilor necăjiți,

  organizată de Fundația Smile Romania Appeal, condusă de Petruța Dyer, actuala iubită a lui Andrei Gheorghe și director al Medrom Medical Systems. În cadrul licitației, la care a fost prezent și Sorin Oprescu – tot un ostracizat al PSD, pe atunci -, diverse personalități erau invitate să doneze obiecte pe care alți participanți să le achiziționeze, iar banii să fie donați copiilor.

  Cînd a venit rîndul lui Traian, acesta a luat microfonul, și-a scos ceasul de la mînă și a anunțat că îl donează, neuitînd să adauge că obiectul, dincolo de valoarea sa de 4-5000 de dolari, are o inestimabilă valoare sentimentală, i-a fost alături în momente importante ale vieții, e încărcat de amintiri bla-bla-bla. Mai-mai ca cei din sală să izbucnească în lacrimi auzind ce mult înseamnă ceasul în cauză pentru primarul general.
  Finalmente,
  un T.Băsescu
  profund emoționat a predat ceasul organizatorilor, iar un filtantrop l-a cumpărat imediat cu o sumă apropiată de cea vehiculată de fostul proprietar, în aplauzele asistenței.

  După eveniment, pe drumul spre Modrogan,
  consilierii democrați ai lui Traian l-au întrebat,
  mișcați, cum s-a îndurat, totuși să renunțe la asemenea valoare.

  Răspunsul a venit cu un hohot de râs gros:

  ”Hă-hă-hă,
  care valoare, bă,
  era un știft, dă-l dracu, i-am fraierit!”.

  Acum , tu PRObăsistule cititor ( cititoare ) sau ANTIbăsistule cititor ( cititoare ),
  ce ai de spus ???
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/04/2012 @ 7:36 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: