Alioşa ” File de Jurnal ”

30/01/2012

AȘA VĂ PLACE ISTORIA ?

Filed under: generale — Aliosa @ 4:35 pm
 Motto:  ”  Fara FOC, nu iese FUM” ( anonim)
Regele MIHAI I
al ROMÂNIEI, regele Mihaia fost urmărit încă din adolescență de GINIONUL ce se abate asupra tinerilor capete încoronate care IUBESC cu INIMA și nu cu MINTEA . Dovadă, idila  avută cu actrița Mariella Lotti  între 1939-1944 și, chiar mai înainte , pe la mijlocul anului 1938 cu moștenitoarea Imperului Malaxa, domnișoara Irina Malaxa  cum se va vedea în comentariul de mai jos… Iar ca tacâmul să fie complet, GHINIONUL l-a urmărit și în exercitarea prerogativelor de REGE al ROMÂNIEI după cum se va constata din documentul „ ABDICAREA REGELUI MIHAI I ” .

Regele Mihai a cunoscut-o pe Mariella Lotti în 1939, când ambii aveau 18 ani. Actrița se afla în România pentru a da o primă reprezentaţie de gală la teatrul regal din Bucureşti.La 64 de ani distanţă, Libertatea scoate la lumină o poveste cunoscută azi de foarte puţină lume, a unei iubiri ca în filme. La 18 aprilie 1948, jurnalul France Dimanche relata despre povestea de dragoste dintre Regele Mihai al României şi actriţa italiană, celebră în epocă, Mariella Lotti.Cei doi se cunoscuseră la Bucureşti, în 1939, şi, conform ziarului francez, Mariella a stat mai multe luni în Capitală, pentru a fi aproape de iubitul său. Nevoită să plece în Italia, pentru a onora mai multe contracte, Mariella i-a scris nenumărate scrisori de dragoste Regelui Mihai, care nu i-a răspuns cu aceeaşi afecţiune. Drept urmare, publicaţia France Dimanche îşi anunţa cititorii prin titlul de la prima pagină că “Abandonată de Mihai de România, actriţa Mariella Lotti se retrage la mănăstire”.
În aprilie 1948, când a apărut materialul în France Dimanche, Regele Mihai se afla de câteva luni în exil şi era logodit cu prinţesa Ana de Bourbon-Parma, cu care avea să se căsătorească în luna iunie a aceluiaşi an. În acest context, France Dimanche scotea la lumină o poveste de dragoste neştiută, care se consumase înaintea logodnei regelui.
Titlul era spectaculos, “Abandonată de Mihai de România, actriţa Mariella Lotti se retrage la mănăstire”, şi descria suferinţa prin care trecuse fosta iubită a regelui. “Actriţa italiană Mariella Lotti se va călugări, în câteva zile, la mănăstirea Llarri, din dragoste pentru Mihai de România. După ce a aflat că Mihai de România urma să se însoare cu Ana de Bourbon- Parma, Mariella nu şi-a putut domina durerea. Prea multe amintiri recente îi copleşeau mintea”, scria ziarul, care dezvăluia cum a vrut să se retragă la mănăstire.
Războiul a întrerupt idila dintre Mihai de România şi Mariella, iar femeia s-a întors la Roma. În ciuda faptului că actriţa i-a scris zilnic iubitului ei, acesta nu-i răspundea.
“Ea rămânea închisă în casă săptămâni întregi. În fiecare zi, îi scria lui Mihai. El, din contră, nu-i răspundea aproape niciodată. Producătorii caselor cinematografice i-au propus, în van, mai multe contracte. Ea ar fi trebuit, spre exemplu, să joace în «La Tosca», alături de Michel Simon”, scria France Dimanche, care mai dezvăluia că “în 1944, Mariella Lotti a reuşit să obţină un paşaport pentru România. Călătoria sa a fost însă dintre cele mai scurte. Prins de dificultăţile diplomatice şi militare, Mihai de România nu a putut-o primi decât în cadrul unor foarte scurte audienţe. Ea a revenit la Roma foarte dezamăgită”.
Au urmat clipe grele pentru actriţa italiană. “Mariella şi-a anunţat atunci sora şi prietenii despre dorinţa sa de a se călugări. Avertizat imediat, Mihai de România i-a scris Mariellei pentru a o sfătui să nu ia nici o decizie iremediabilă în acest sens, iar ea a consimţit să aştepte, până la abdicarea lui Mihai. Rămasă luni de zile fără veşti de la el, ea tocmai semnase două contracte şi turna în Sicilia un film folcloric, atunci când a aflat, din ziare, despre logodna lui Mihai cu Ana de Bourbon-Parma. Şi-a reziliat cel de-al doilea contract şi a întreprins demersurile necesare pentru a intra la mănăstire. Maica stareţă tocmai a anunţat-o că a fost admisă”, dezvăluia jurnalul francez.
A renunţat la filme la 31 de ani
Mariella Lotti, pe numele ei adevărat Anna Maria Pianotti, era de aceeaşi vârstă cu Regele Mihai, fiind născută în 1921. Mariella a devenit una dintre cele mai populare actriţe italiene ale anilor ’40. A debutat în film în 1938, în pelicula “Jeanne Dore”, apoi a făcut roluri memorabile în “Puntea suspinelor” (1940), “I mariti-Tempesta d’amore” (1941) sau “Fari nella nebbia” (1942). Mariella a renunţat la ideea călugăriei, astfel că şi-a continuat cariera de actriţă până în 1952, anul ultimului său film, “Nez de cuir”, o coproducţie franco-italiană în care a jucat alături de Jean Marais. În acel moment avea doar 31 de ani. Mariella a murit în 2006, la 85 de ani.
Mariella, parteneră în film cu Lucia Sturdza-Bulandra
În 1944, când a revenit la Bucureşti, pentru a se întâlni cu Regele Mihai, Mariella Lotti a jucat într-o coproducţie româno-italiană, “Escadrila albă”, un film de război despre activitatea escadrilelor sanitare pilotate de femei infirmiere în cel de-al Doilea Război Mondial. În pelicula regizată de Ion Sava, Mariella Lotti, care interpreta rolul Elenei Muşat, o elevă de la şcoala de pilotaj, a jucat alături de celebra Lucia Sturdza- Bulandra.
O lua cu maşina la plimbare
“Prima lor întâlnire a avut loc pe 19 octombrie 1939. Mariella Lotti, vedeta unei trupe italiene aflate în turneu în România, dădea o primă reprezentaţie de gală la teatrul regal din Bucureşti. Din loja sa, Mihai de România n-a slăbit-o din ochi. Săptămâna următoare, pe 25 octombrie, ziua în care împlinea 18 ani, Mihai a obţinut, favor special, autorizaţia de a-i prezenta pe Mariella Lotti şi pe tovarăşii săi Curţii Regale a României. A dansat toată seara cu ea”. Idila se afla abia la început. “Odată încheiate reprezentaţiile trupei în România, Mariella nu s-a întors la Roma. S-a instalat într-un luxos hotel al Capitalei şi a locuit acolo timp de două luni. În fiecare dimineaţă, Mihai de România o lua cu maşina în lungi plimbări”, scria France Dimanche.
Sursa : Internetul.
Tu, ce spui ?
Alioșa.

20 comentarii »

 1. Articolul acesta intra in categoria: „Istoria distractiva a Romaniei” .

  Comentariu de oanaclara — 30/01/2012 @ 7:17 pm | Răspunde

  • @ Oana,
   Bună seara !
   Putem considera punctul tău de vedere ca unul pertinent !
   În ultimă instanță, de ce n-ar fi așa ?
   Cred însă că și aici este valabil proverbul :
   „ Până nu faci FOC, nu iese FUM ” !!!
   Mulțumesc pentru comentariu și LIKE !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 30/01/2012 @ 10:12 pm | Răspunde

 2. @ Samsara,
  Bună seara !
  Mulțumesc pentru like !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 30/01/2012 @ 7:53 pm | Răspunde

 3. http://diversediversificate.wordpress.com/2009/11/02/istorie-amuzanta-evul-mediu/

  Uite alta fata amuzanta a istoriei! 😀

  Comentariu de oanaclara — 30/01/2012 @ 8:16 pm | Răspunde

  • @ Oana,
   Mulțumesc mult pentru pingback și comentariu !
   Se pare că tânărul prinț Mihai, a avut o ADOLESCENȚĂ foarte TUMULTOASĂ
   iar pasiunea sa pentru mașini și caii de rasă era în pas cu pasiunea pentru domnișoarele frumoase !!!
   Uite, o „ altă față amuzantă a istoriei ” !
   ( a se citi PRIMUL episod din „ ale tinereții valuri ” pentru faptul că s-a consumat înaintea episodului din articolul de fond ) !
   Cea care ar fi putut deveni regina Romaniei, Irina Malaxa, moștenitoarea Imperiului Malaxa, a fost lipsită de noroc căci iubirea dintre ea și prințul Mihai era interzisă de codul „ SÂNGELUI ALBASTRU ”(nr. de neam domnesc cum susținea prințesa Elena , mama prințului).
   În vara anului 1938, când cei doi s-au cunoscut, nici unul nu împlinise 18 ani. Erau la prima lor dragoste şi auspiciile păreau fericite, atât Carol al II-lea, cât şi Nicolae Malaxa încurajând relaţia. Abdicarea Regelui Carol al II-lea în toamna anului 1940 l-a adus pe Mihai pe tronul rămas liber.Relaţia Prinţului redevenit Rege al României cu Lulu Malaxa s-a rupt din raţiuni de stat şi din influenţele familiei. Lulu Malaxa s-a căsătorit cu medicul George Emil Palade, au emigrat în SUA şi s-a stins din viaţă la numai 48 de ani, în 1969, cu cinci ani înainte ca soţul său să primească Premiul Nobel pentru fiziologie şi medicină. Irina şi George Palade au avut doi copii, Georgia Palade Von Dusen si Philip Palade, deveniţi moştenitorii averii Malaxa, confiscate de legionari şi naţionalizate de comunişti.
   Cu siguranţă, Regele Mihai I îşi aminteşte cu emoţie prima sa dragoste. Dacă este să dăm crezare înţelepciunii populare, aceasta nu se uită niciodată. Până s-o cunoască pe Lulu Malaxa, prinţul Mihai era fascinat doar de maşini, puşti de vânătoare şi cai de rasă. Când în vara anului 1938 a zărit-o pentru prima dată într-o staţiune de pe litoralul Mării Negre pe fata celebrului industriaş, pasiunile prinţului au trecut în plan secund. Părea vrăjit de bruneta zveltă, cu profil grecesc, de camee.
   Avea şi de ce……….. Cei care au cunoscut-o în epocă spun că Lulu Malaxa era o adolescentă cultivată, avea o fire deschisă şi romantică şi părea a fi foarte tandră şi caldă în relaţia cu prinţul Mihai. Tinerii au devenit foarte repede de nedespărţit, erau văzuţi adeseori în aceeaşi maşină, dar şi la hipodrom, pe terenul de tenis sau la bazinul de înot. Prinţul a început să-şi invite iubita la castelul Peleş din Sinaia. Ajungeau acolo cu automobilul favorit al lui Mihai, un Alfa Romeo care putea atinge şi 120 kilometri pe oră. Presa vremii a relatat că Mihai a rugat-o pe Lulu să-l însoţească la o vânătoare de lupi, iar ea a dat curs acestei invitaţii. Mihai părea îndrăgostit lulea, îi cânta iubitei la pian piese din Bach, Brahms, Mozart şi Debussy, compozitorii săi preferaţi.

   Au fost chiar simpatizați de presă și încurajaţi de familii .Dacă pe atunci ar fi existat paparazzi, probabil că ne-ar fi parvenit astăzi numeroase fotografii cu celebrul cuplu. Presa vremii a consemnat relaţia cu moderaţie şi rezervă, aproape că a protejat-o. Relatările sunt puţine şi decente. Idila de la Bucureşti a ajuns şi în paginile presei străine. Cei doi tineri erau descrişi admirativ de cotidianul „The Palm Beach Report”: „El, inalt şi blond, iar ea, subţirică, brunetă, cu un splendid profil de grecoaică, fac un cuplu atât de contrastant.” Lumea părea să fie doar a lor, dar relatările ulterioare ale poveştii amintesc de supravegherea din umbră a celor doi îndrăgostiţi de către Regele Carol al II-lea. Acesta dorea ca prinţul Mihai să stea cât mai departe de politică şi vedea în fiul său un rival. Nici Malaxa nu avea nimic împotriva unei relaţii care putea da alt curs relaţiei sale, şi aşa destul de bune, cu Casa Regală.Nu este un secret că Nicolae Malaxa a ajuns să deţină cea mai mare avere din epocă şi datorită sprijinului masiv acordat de stat, sub formă de credite şi comenzi. Guvernul i-a acordat credite de stat, iar apoi i-a cumpărat producţia. Presa vremii afirma că au fost ani în care 98% din producţie era livrată către stat, profiturile obţinute atingând rate între 300 şi 1.000%, iar o parte din acestea s-au întors la rege sub formă de donaţii şi acţiuni. Cel mai vehement contestatar al relaţiei dintre Carol al II-lea şi Malaxa a fost Constantin Argetoianu, premier vreme de două luni în 1939. Dacă Regele şi Malaxa păreau mulţumiţi de idila copiilor, nu acelaşi lucru se putea spune şi despre mama prinţului Mihai, prinţesa Elena, care-şi dorea o parteneră cu sânge albastru pentru unicul său fiu.

   „El, inalt şi blond, iar ea, subţirică, brunetă, cu un splendid profil de grecoaică fac un cuplu atât de contrastant.”
   THE PALM BEACH REPORT, cotidian

   Istoria şi intrigile dau totul peste cap. Brusca abdicare a lui Carol al II-lea, la 6 septembrie 1940, la doar câteva zile după pierderea unei importante părţi din Ardeal către Ungaria, prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940, a schimbat decisiv cursul acestei poveşti de dragoste. Puterea efectivă a fost preluată de generalul Ion Antonescu, dar prinţul Mihai a devenit Mihai I de România şi a urcat pe tron. Şi Nicolae Malaxa, acest „Krupp al României”, n-a rezistat și a căzut în dizgraţie. În luna mai a anului 1941, a fost acuzat de colaborare cu legionarii şi i s-au confiscat uzinele. Regele Mihai a fost influenţat decisiv să răcească şi să rupă relaţia cu Lulu Malaxa de către cele două femei care i-au marcat viaţa, mama sa, Elena, prinţesă de Grecia şi mătuşa sa, prinţesa de Spoleto, ulterior ducesă de Aosta. Antipatia constantă a acestora pentru Lulu Malaxa a fost foarte bine ambalată în „raţiunile de stat” potrivit cărora un rege avea datoria să caute să întemeieze o familie cu o femeie de rangul său.
   Și uite-așa, prima dragoste a prințului Mihai s-a consumat fără a se fi produs cu adevărat și-apoi, a urmat idila cu actrița Mariella Lotti între anii 1939-1944 ( vezi art. de fond ) .
   O seară liniștită !
   Cu respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 30/01/2012 @ 10:00 pm | Răspunde

 4. Eu spun ca erau tineri si frumosi…si iubirea lor fara viitor… ea il iubea iar el era rege…

  „Dragostea poate fi o experienta mai inspaimantatoare decat aceea de a te afla fata in fata cu un arcas care tinteste spre inima ta.”
  (Paulo Coelho )

  Comentariu de yousef59 — 30/01/2012 @ 10:13 pm | Răspunde

  • @ Magda,
   Bună dimineața !
   Paulo Coelho este unul din preferații mei : vezi
   http://absolventi1969.wordpress.com/2009/6/14/Povestea-creionului
   Citatul de mai sus spune multe !
   Așa a fost : erau TINERI și FRUMOȘI, se IUBEAU cum doar doi tineri se puteau iubi !
   Documentele vremii spun că toți erau de acord cu IUBIREA LOR,
   mai puțin prințesa ELENA, mama prințului , sclava canoanelor bisericești și tradițiilor domnești care,
   se pare că nu l-a citit pe V. HUGO : „ A IUBI ESTE UN DREPT LA FEL DE MARE CU A GÂNDI ” !!!

   Așa le-a fost sris de zodii …..și soartă !
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și like !
   O zi minunată !
   Cu respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 31/01/2012 @ 9:48 am | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  „ Cine umblă după doi iepuri, nu prinde nici unul ” !
  sau,
  Când ai DOUĂ ÎNTREBĂRI GRELE în cap, alegi RĂSPUNSUL la întrebarea NEPUSĂ !!!

  BURLACUL .
  Să-mi iau nevastă ?!…
  Să-mi iau amantă ?!…

  Amanta nu mă ia la zor
  Dacă fumez în dormitor.
  Iar dacă vin la dînsa beat
  Se bucură, că-s bun la pat.
  Amanta nu mă face prost.
  Şi nu mă-ntreabă unde-am fost.
  Şi nu face pe aroganta.
  Deci… avantaj AMANTA!

  Nevasta dacă-mi este greu
  Şade mereu la capul meu.
  Şi îmi găteşte zi de zi.
  Şi are grijă de copii.
  Nevasta este doar a mea
  N-o foloseşte cine vrea.
  Şi nu face nicicînd pe proasta
  Deci… avantaj NEVASTA!

  Amanta are-un stil complex
  Şi Ştie totul despre sex.
  N-are migrene cînd o vreau
  Şi orice-i fac nu zice „Au!”.
  Amanta-i ca şi sclava mea
  Şi orişiunde ies cu ea
  Nu face pe interesanta.
  Deci… avantaj AMANTA!

  Nevasta ţine banii mei
  Şi cheltuie puţin din ei.
  Dacă-s bîrfit sau înjurat
  Îmi ţine partea imediat.
  Nevasta-i echilibrul meu.
  Repară tot ce mai stric eu
  WC-ul, uşa sau fereastra.
  Deci… avantaj NEVASTA!

  Vai, cît de fericit aş fi
  O lege nouă de-ar veni
  De soaţă să nu divorţez
  Dar şi amanta s-o păstrez.

  Să stau cu ambele femei.
  Sa jucăm seara … Remi-n trei
  Dar!

  Cu două soacre aș da de dracu…
  Deci ?
  Aleg …..BURLACUL!

  Această parodie , nu are nici o legătură cu prințul Mihai despre care s-a povestit mai sus !
  Fiecare are însă dreptul la interpretarea sa proprie și la libertatea de exprimare.
  Tu, ce spui ?
  Care VARIANTĂ de răspuns ai alege-o ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 31/01/2012 @ 9:00 am | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Pe meleagurile DELIORMANULUI, „ este un GER de crapă pietrele ” !

  Vasile Alecsandri – Gerul

  Gerul aspru si salbatic strânge-n brate-i cu jelire
  Neagra lunca de pe vale care zace-n amortire;
  El ca pe-o mireasa moarta o-ncununa despre zori
  C-un val alb de promoroaca si cu turturi lucitori.

  Gerul vine de la munte, la fereastra se opreste
  Si, privind la focul vesel care-n sobe straluceste,
  El depune flori de iarna pe cristalul înghetat,
  Crini si roze de zapada ce cu drag le-a sarutat.

  Gerul face cu-o suflare pod de gheata între maluri,
  Pune stresinilor casei o ghirlanda de cristaluri,
  Iar pe fete de copile înfloreste trandafiri,
  Sa ne-aduca viu aminte de-ale verii înfloriri.

  Gerul da aripi de vultur cailor în spumegare
  Ce se-ntrec pe câmpul luciu, scotând aburi lungi pe nare.
  O! tu, gerule naprasnic, vin’, îndeasnna calul meu
  Sa ma poarte ca sageata unde el stie, si eu!

  La tine, este GER ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 31/01/2012 @ 10:10 am | Răspunde

 7. La mine ploaia care si-a facut de cap timp de trei zile a topit si ultima pata de zapada…
  Insa frig, mai este…
  O zi buna!

  Comentariu de yousef59 — 31/01/2012 @ 10:55 am | Răspunde

 8. Nu stiam atatea detalii despre viata lui Mihai, si nici de cursul vietii actritei din Italia dupa idila cu regele. Din cauza „sangelui albastru” au degenerat multe familii regale, s-au inmultit intre ei, asta asa ca o paralela. In schimb, articolul este bine documentat…am remarcat in timp ca o femeie poate uri o alta femeie cu mai multa forta decat o poate face un barbat. Probabil actualul rege nu a aflat cu adevarat niciodata tumultul sentimental al fostei sale iubite…rudele sale feminine impiedicandu-l sa il simta!

  Comentariu de buceginatura2000 — 31/01/2012 @ 5:26 pm | Răspunde

  • @ Adrian,
   Bună seara !
   Adevărul este că, nici nu prea au circulat în mass-media asemenea detalii despre viața lui Mihai și,
   cu atât mai puțin despre viața lui intimă din anii adolescenței ….și,
   aproape delod despre idila sa cu actrița din Italia …
   Ai dreptate afirmând : „ din cauza „ sângelui albastru ” au degenerat multe familii regale,s-au înmulțit între ei…. ”
   iar ROMÂNIA nu a fost ocolită de această boală contagioasă …..
   Legat de „ o femeie poate uri o altă femeie cu mai multă forță decât o poate face un bărbat … ”,
   ISTORIA ne-a dat multe exemple și, iarăși trebuie să remarc că, și la noi am avut exemple de acest gen …
   Prințul Mihai la vremea respectivă nu numai că „ nu a aflat cu adevărat niciodată tumultul sentimental al fostei iubite …. „ dar,
   nici nu a fost lăsat și nici TIMPURILE TULBURI ale aceei perioade nefaste pentru ROMÂNIA nu i-au dat răgazul necesar.
   Mă bucur că ai găsit ARTICOLUL „ bine documentat…” și că ai aflat „ atâtea detalii despre viața lui Mihai …. ” !
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și like !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 31/01/2012 @ 7:52 pm | Răspunde

 9. Trecatoarele iubiri…

  De la CRISCAR50
  Draga Aliosa,pt. mine acele povesti de dragoste sunt inedite.
  Probabil si discretia presei timpului a facut ca ecourile lor sa fie palide.
  Ce pot sa spun?
  Drumul regelui Mihai a fost dictat de imprejurarile istorice,de obligatiile asumate,de presiuni de tot felul.
  Dar chiar asa interiorizat( cum se pare ca a fost si este),nu se poate ca emotiile primelor sale iubiri
  sa nu-i fi ramas pe undeva,in adancul sufletului;indiferent de „culoarea sangelui”,om e si el!
  Viata „ultimului mohican” al celei de a doua conflagratii mondiale cred ca ,
  ar putea deveni subiectul unui film de mare interes.
  Iti dau in continuare batai de cap cu MAIL-urile mele,
  dar nu si-a mai facut nimeni timp sa ma instruiasca.
  Imi pare rau.
  Cu drag,Crisan

  Comentariu de Aliosa — 31/01/2012 @ 6:55 pm | Răspunde

  • @ Crișan,
   Bună seara !
   De acord cu cele spuse de tine !
   Răspunsul meu pentru tine îl poți găsi ( mă scuzi, asta pentru a nu mă repeta … )
   mai sus , la Adrian.
   În plus, doresc să menționez că IDEEA cu postarea articolului de față mi-a venit
   de la scandările protestatarilor din Piața Umniversității și de la cele citite pe benerele și pancartele purtate
   de protestatari. Iar dacă tot vor unii români să REVENIM la MONARHIE , măcar SĂ CUNOASCĂ ( acei care vor ) ,
   câte ceva din TRECUTUL fostului Rege MIHAI I ,
   nu numai cele spuse de președintele ROMÂNIEI și auzite de o lume întrteagă , dar numai de ei nu !
   NU AM NIMIC cu OMUL MIHAI ! Toată stima și ,
   respectul pentru tot ce-a făcut pentru ROMÂNIA și pentru frumoasa domniei sale vârste !
   Eu ca REPUBLICAN, nu agreez ideea de MONARHIE !!!
   Fiecare cu opțiunile lui !
   Fiecare gândește cum vrea și nimeni nu-mi poate IMPUNE ceea ce nu vreau !!!
   Cu atât mai puțin , ideea unui mic grup de protestatari …..
   Ca să nu mai lungesc vorba, să fie chemat POPORUL la un REFERENDUM cu întrebarea :
   REPUBLICĂ sau MONARHIE ?
   Și dacă POPORUL vrea, atunci și eu mă supun voinței LUI !!!
   Remarca cu „ ar putea deveni subiectul unui film de mare interes ” trebuie să recunosc sincer că nu mi-a trecut prin cap !!!
   Ar fi o idee extraordinară și i-ar aduce fostului rege Mihai , milioane de euro…..iar mai tânărul său GINERE,
   ar avea din belșug BANI pentru campania PREZIDENȚIALĂ din anul 2015 !!!
   Poate intră vreun consilier regal pe blogul meu și-i vinde ideea ta !
   Cât privește MAIL-urile , nu-i nici o problemă !
   Cel mai scurt și bun drum , este, DRUMUL CUNOSCUT !!!
   Mergi așa, că nu mă deranjează !
   Bucuria dialogului nostru virtual este atât de mare, încît ,
   treaba cu TRECEREA de pe MAIL pe BLOG a COMENTARIILOR TALE este anulată 1000/% !!!
   Mulțumesc pentru comentariu și like !
   Și nu în ultimul rând, mulțumesc și pentru vizita făcută la articolul POVESTEA CREIONULUI de pe
   http://absolventi1969.wordpress.com/
   postat sub semnătura mea !
   O seară călduroasă !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 31/01/2012 @ 8:18 pm | Răspunde

 10. @ALL !!!
  Cum răspunde înţeleptul Confucius femeii curioase…

  O femeie se duce la Confucius:
  – Mărite Înţelept, am şi eu o întrebare. De ce o femeie care face
  dragoste cu 10 bărbaţi este considerată o desfrânată, în timp ce un
  bărbat care se bucură de 10 femei este considerat un adevărat bărbat?
  Înţeleptul Confucius îi răspunde:
  – Vezi tu, copila mea. Un lacăt care este deschis de 10 chei, nu e un
  lacăt bun, în timp ce o cheie care deschide 10 lacăte, ce mai cheie
  este..
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 03/02/2012 @ 11:09 am | Răspunde

 11. @ ALL !!!
  „ Afară plouă” !
  Scuzați „ Afară ninge fulguit….”
  Dar, mai bine niște
  BANCURI pe toate gusturile :

  ––––––
  O profesoara a cerut clasei sale de elevi sa isi intrebe fiecare parintii care este cea mai relevanta poveste a familiei sale si care are o morala la sfarsit, iar apoi urmand ca a doua zi fiecare dintre ei sa spuna povestea in clasa.
  A doua zi, in ora respectiva, Cristian a dat urmatorul exemplu:
  – Tatal meu este fermier si crestem gaini. Intr-o zi am mers la piata cu o gramada de oua asezate intr-un cos de nuiele impletite, cos asezat pe scaunul din fata al camionului. La un moment dat camionul a lovit o groapa iar cosul a cazut de pe scaun si toate ouale s-au spart. Morala povestirii este sa nu iti pui niciodata toate ouale intr-un singur cos.
  – Foarte bine, spuse profesoara.
  Urmatoarea a fost Maria care incepuse sa povestesca:
  – Si noi suntem fermieri. Aveam 20 de oua care trebuiau sa fie clocite dar numai 10 puisori au iesit. Morala este sa nu iti numeri gainile inainte de a fi clocite ouale
  – Foarte bine” replica din nou profesoara, multumita de ce auzise pana aici..
  Urmatorul a fost Horia care a inceput si el povestea sa:
  – Tatal meu mi-a povestit despre matusa Ana… Matusa Ana era inginer de aviatie in razboi iar avionul ei a fost lovit. A trebuit sa aterizeze fortat pe teritoriul inamic si tot ce avea la ea era o sticla de palinca,o pusca si o sabie.
  – Continua, spune profesoara intrigata.
  – Matusa Ana a baut toata palinca pentru a se pregati…apoi a aterizat in mijlocul a 100 de soldati inamici. Ea a omorat 70 dintre ei cu mitraliera pana s-au terminat gloantele. Apoi a mai omorat 20 cu sabia pana lama s-a tocit. Pe ultimii 10 i-a omorat cu mainile goale.
  – Dumnezeule mare, spune profesoara ingrozita, si care ti-a zis tatal tau ca este morala?
  – Stai departe de matusa Ana cand e beata!

  …………………………………

  Adam e singur în Rai şi se plictiseşte. Se duce la Dumnezeu, să-i ofere o soluţie.
  – Doamne, sunt singur. Ai putea, rogu-Te, să-mi faci o pereche?
  – Sigur, zice Dumnezeu. O să-ţi fac o femeie care o să te iubească mereu, n-o să fie cicălitoare niciodată şi care o să facă doar ce vrei tu. Asta o să te coste o mână şi-un picior.
  Stă Adam şi se gândeşte.
  – Doamne, dar pentru o coastă ce-mi poţi oferi?
  ………………………………..

  Un copil vede masina tatalui sau, cand iese de la scoala, dupa care intra in padure.. Curios, il urmareste si in masina mai era cu matusa Mimi. Se duce repede acasa la mama-sa.
  – Mami, mami, l-am vazut pe tati cu matusa Mimi in masina, erau in padure, el o ajuta sa-si dea bluza jos, ea pantalonii… apoi tati o pupa si…
  – Stai asa, cand vine acasa, la masa povestesti din nou, sa vad ce fata face.
  La masa
  – Ia zi Ionel, ce ai facut tu azi?
  – Am fost la scoala, apoi l-am vazut pe tati trecand cu masina, si in masina era tanti Mimi, si s-au oprit in padure, si tati o ajuta sa-si dea bluza jos si tanti Mimi il ajuta sa-si dea pantalonii, apoi tati o pupa si apoi au inceput sa faca ce faceau mami si unchiu Nelu cand tati era plecat de acasa…

  …………………………..

  Felicitare la radio:
  – O felicit pe scumpa mea CARMEN cu ocazia zilei ei de nastere, ii doresc numai bine, o iubesc si ,
  va rog sa-i puneti melodia „Eu niciodata nu ma casatoresc cu tine”.

  …………………………..

  – Mamă, la uşă e un nenea care strînge donaţii pentru azilul de bătrîni.
  – Bine, dă-i-l pe bunicul.

  …………………………

  – Eu am ajuns in sfarsit la o intelegere cu sotia mea. O zi ma duc eu la cumparaturi, o zi ea.
  – Si sunteti multumiti?
  – Bineinteles! O zi bem, o zi mancam …
  ………………………….

  Ytzic avea tata evreu si mama tiganca.Intr-o zi s-a dus la taica-sau si l-a intrebat:
  – Tata , eu ce sunt, evreu sau tzigan?
  Taica-sau:
  – Da de ce intrebi , este chiar asa de important?
  – Da tata, pentru ca Strul are o bicicleta si nu stiu ce sa fac, sa i-o fur sau sa negociez cu el?

  ……………………………

  Într-un sat, un preot merge la slujbă. Lângă biserică, vede un măgar mort într-un accident de maşină şi sună imediat la poliţie.
  – Sunt preotul satului. Am găsit un măgar mort.
  – Şi ce, zice poliţistul ironic, vreţi să-l îngropaţi cu popă?
  – Nu, zice preotul, eu doar am anunţat familia.
  …………………………..

  Doua blonde stau la taifas:
  – Auzi, fata, in dormitor am bec cu senzori… aseara cand am gemut, s-a aprins.. ce romantic!!
  – La mine, tot cartierul are bec cu senzori.
  – De unde stii?
  – Aseara,cand am gemut, s-au aprins toate becurile!!!
  ……………………………

  Un neuron se plimba prin creierul unui barbat. Era singur, totul un pustiu, intuneric…
  Trece altul in viteza, il vede si ii striga:
  – Ce cauti tu aici ,mai tampitule???!
  Hai jos, ca toata lumea- i acolo!

  Tu , ne spui un BANC ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 03/02/2012 @ 11:23 am | Răspunde

 12. @ ALL !!!
  Și dacă tot am vorbit despre regi, regine , prinți și prințese , vă invit să dați click pe

  http://www.yachtislanddesign.com/concepts/

  și-apoi click pe cele cinci machete din josul paginii ,
  să vedeți ce proiecte se vor fi realizate în principatul MONACO !
  Vizionare plăcută !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 06/02/2012 @ 6:59 pm | Răspunde

 13. Reblogged this on cristian sabau.

  Comentariu de sabaucristian — 24/08/2016 @ 3:57 pm | Răspunde

  • Buna seara SabauCristian !
   Ma bucur ca ai ajuns pe aici ! 🙂
   Ma bucuram si mai mult daca spuneai macar un singur cuvant mai ales ca ai dat ” REPUBLICARE ” pe blogul tau …….
   Eu asa fac……………..

   Comentariu de Aliosa — 24/08/2016 @ 10:22 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: