Alioşa ” File de Jurnal ”

06/02/2012

CE NU ȘTIU ROMÂNII DESPRE COMASAREA ALEGERILOR ȘI VOTUL PRIN CORESPONDENȚĂ !

Filed under: generale — Aliosa @ 6:09 pm
Mulți se vor întreba de ce mai postez aceasă  problemă .
La toți le voi răspunde că, hotărârea Curții Constituționale a ROMÂNIEI
referitoare la Moțiunea depusă  de OPOZIȚIE privind  LEGEA ALEGERILOR COMASATE,
a avut impact deosebit asupra  clasei politice dar și asupra  poporului român .
CLASA POLITICĂ dar în mod deosebit  coaliția de la guvernare a primit cum se spune în box un PUTERNIC CROȘEU DE STÂNGA  care  i-a  zdruncinat creierii și demonstrat faptul că,
ea, coaliția de la guvernare ( PDL&UDMR) , NU POATE FACE TOT CE VREA mușchii ei
cu VIITORUL ROMÂNIEI !
POPORUL ROMÂN  a avut DOVADA că SPERANȚA încă nu a murit
iar curajul i-a fost readus în limitele sale normale și dorința de acțiune pusă imediat în acțiune
continuând protestele lor pașnice dar și justificate în același timp.
 Iar PROTESTELE începute în 13 ianuarie ( ZI CU GHINION pentru putere… )
au continuat atât în PIAȚA UNIVERSITĂȚII dar și-n alte ZECI DE ORAȘE mari ale ȚĂRII
protestatarii câștigând BĂTĂLIE după BĂTĂLIE  până la DEMISIA GUVERNULUI BOC-V
ce s-a produs azi dimineață !
PROTESTATARII încă LUPTĂ căci mai au  DOUĂ MARI BĂTĂLII DE CÂȘTIGAT :
     a ) DEMISIA președintelui Băsescu ;
     b) ALEGERI ANTICIPATE !
Să vezi CIRC POLITIC  vreo 45 de zile de acum înainte !!!
Să vezi DEMAGOGIE la nivel MONDIAL !
Să vezi cum vor ține cei de la putere cu DINȚII de SCAUNELE  lor
aducătoare de BANI câștigați  foarte ușor prin tot felul de șmecherii ( inginerii ) financiare !
De ce tocmai astăzi am postat acest material necunoscut de foarte mulți români ?
SIMPLU :
Pentru că astăzi 6 februarie 2012, GUVERNUL   BOC-V , a DEMISIONAT !
                     @
„ Moţiunea de cenzură” a CCR
Comasarea şi votul prin corespondenţă, imposibile
                              Comasarea şi votul prin corespondenţă, imposibile          
Decizia CCR trimite guvernul în corzi şi obligă să fie respectate principiile democratice ale UE. Toate modificările legislative făcute prin angajarea răspunderii guvernului din decembrie 2011 sunt anulate. Judecătorii care au avut opinii concurente se pare că nu ştiu ce au judecat.
Guvernul trebuie să demisioneze
Prin Decizia CCR nr.51 din 25 ianuarie 2012, întreaga lege privind comasarea alegerilor a fost declarată ca fiind neconstituţională. Formularea CCR este fără echivoc şi nu lasă loc la interpretări: „Constată că Legea privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012, precum şi pentru modificarea şi completarea titlului I al Legii nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali este neconstituţională. Definitivă şi general obligatorie”.
Dacă CCR ar fi desfiinţat integral o lege adoptată de Parlament conform procedurilor uzuale de legiferare, în acest caz, nu ar fi existat consecinţe în privinţa parlamentarilor. Legea desfiinţată de CCR are însă un caracter aparte: nu a fost adoptată prin procedurile uzuale ci prin angajarea răspunderii guvernului. Dacă moţiunea de cenzură depusă de USL ar fi trecut, atunci guvernul se considera, de drept, demisionat. Decizia CCR confirmă ad-literam toate susţinerile USL din cadrul moţiunii de cenzură şi desfiinţează legea integral. În aceste condiţii, decizia CCR reprezintă practic votul pozitiv al moţiunii de cenzură. Mai mult, prin decizia CCR, toate modificările aduse altor legi – cea a alegerilor parlamentare, cea a alegerilor locale, statutul aleşilor locali şi cea a administraţiei publice locale devin nule, şi respectivele acte normative rămân la forma lor de dinainte de angajarea răspunderii. Într-un stat cu adevărat democratic, un guvern învins precum guvernul Boc în 25 ianuarie 2011, ar trebui să demisioneze. Până în prezent, nu există vreun semnal în acest sens.
Comasarea a devenit imposibilă
Din două motive comasarea devine imposibilă. În primul rând pentru că nu se pot prelungii în 2012 mandatele aleşilor locali. Dispozitivul CCR mai dă o lovitură guvernului: comasarea alegerilor devine imposibilă în acest an. Iată ce spune textul CCR: „legiuitorul este liber să redimensioneze, printr-o lege nouă, durata mandatelor funcţiilor de conducere în alt fel decât legea în vigoare, dar numai pentru viitor, nu şi pentru mandatele în curs, altfel ar însemna să nesocotească regula neretroactivităţii legii, care este normă de nivel constituţional…”. Cum se „traduce” această formulare?. Practic, prin lege se poate deroga de la Legea administraţiei publice locale şi se pot prelungi şi în afara situaţiilor de război sau catastrofă. Numai că o astfel de derogare se poate face pentru aleşii locali din mandatul următor, nu pentru cel în curs de desfăşurare, din cauză că se încalcă principiul constituţional al neretroactivuităţii legii. Concret, pentru mandatul 2008-2012 al aleşilor locali, derogarea şi implicit prelungirea mandatelor devine imposibilă. Drept urmare, alegerile locale se vor desfăşura în 2012 în luna iunie. Eventual, guvernul poate decide în luna mai 2012, prin lege, ca primarii, consilierii locali şi judeţeni, preşedinţii de consilii judeţene ce vor fi aleşi în luna iunie să aibă mandate prelungite în 2016. Dar a lua o astfel de decizie acum, nu este doar nejustificată, ci şi absurdă.
În al doilea rând, comasarea nu este posibilă pentru că alegerile parlamentare nu pot fi „aduse” în iunie 2012. Pentru simplul motiv că nu permite Constituţia, care prevede expres durata mandatului senatorilor şi deputaţilor, care se încheie în luna noiembrie. Se impune totuşi o întrebare: dacă se ajunge la alegeri anticipate este posibilă comasarea în luna iunie. Răspunsul este dat tot de decizia CCR şi este unul negativ. Următoarea formulare – „… Complexitatea operaţiunilor de vot poate avea ca efect excluderea de la vot a alegătorilor care, independent de voinţa lor, nu vor reuşi să voteze în perioada de timp afectată exercitării votului, până la închiderea urnelor…” – relevă posibilitatea ca unii alegători să se afle în imposibilitatea fizică de a vota în cazul comasării alegerilor, ceea c ear echivala cu anularea dreptului constituţional de a alege.
De asemenea dacă ar fi comasate alegerile, „Curtea mai reţine că organizarea la aceeaşi dată a celor două categorii de alegeri determină încălcarea dreptului de a fi ales, prevăzut de art.37 din Constituţie. Aceasta întrucât există situaţii în care un candidat care nu a câştigat un mandat de ales local (primar sau preşedinte de consiliu judeţean), să-şi exprime dorinţa de a participa la alegerile naţionale pentru un mandat de parlamentar (deputat sau senator), lucru perfect posibil, dar numai în cazul unor alegeri care se desfăşoară la date diferite”.  Rezultă deci că „instituţia” comasării este total respinsă de CCR, deci în cazul în care se ajunge la anticipate, acestea se pot desfăşura fie înainte, fie după alegerile locale.
Adio vot prin corespondenţă
Visul lui Teodor Baconschi de a aduce 1 milion de voturi din diaspora pentru PDL este năruit de decizia CCR. Nimeni nu a acordat o importanţă deosebită următoarei formulări din dispozitivul CCR: „În cadrul preocupărilor de revizuire a legislaţiei electorale, o atenţie sporită trebuie acordată posibilităţii cetăţenilor români cu drept de vot care domiciliază în străinătate de a-şi exercita dreptul de vot, în cadrul unei proceduri speciale, care să se desfăşoare în corelare cu orele oficiale ale României între care se desfăşoară procesul de votare”. Ultima teză – corelarea cu orele oficiale ale României – anulează practic votul prin corespondenţă, pentru că procedurile presupun desfăşurarea acestuia pe parcursul a minim trei zile. Mai mult, această formulare invederează oficiilor consulare şi ambasadelor din SUA, Canada, Australia, Japonia ş.a., să programeze votarea în intervalul orar 07.00 – 21.00 după ora României, indiferent de orele locale. Aceasta pentru a nu fi înfluenţa rezultatele votului din ţară.
Ce se va întâmpla în continuare
Dacă o lege este complet desfiinţată de Curtea Constituţională, există două soluţii: se reface în totalitate sau este casată, mai ales dacă există o lege în vigoare privind domeniul respectiv. Eventual această a doua soluţie are o subvariantă şi anume aducerea unor corecţii strict necesare legislaţiei existente. A reface în totalitate legea alegerilor nu este o soluţie agreată de CCR, care în dispozitiv arată că trebuie respectate (chiar dacă nu au putere juridică obligatorie) o serie de recomandări ale unor organisme europene care aratî că modificarea legislaţiei electorale cu un an înaintea datei alegerilor nu este oportună. CCR recomandă adoptarea unui Cod Electoral complex, care să reglementeze toate tipurile de alegeri. Un astfel de cod există, a fost elaborat în toamnă de către Autoritatea Electorală Permanentă şi se află în sertarul Robertei Anastase la Parlament. Utilizarea acestui Cod Electoral se impune, mai ales că CCR a arătat că AEP este organismul îndriduit să aducă corecturi colegiilor uninominale, ceea ce AEP a şi făcut.

Lucian Gheorghiu ”.

DOAMNE , OCROTEȘTE-I PE ROMÂNI !
Tu, ce spui ?
Cu stimă și respect,
Alioșa.

19 comentarii »

 1. @ Bmarinescu41,
  Bună dimineața !
  Dacă ai dat LIKE, înseamnă că ai citit și ți-a plăcut ce-am scris !
  Dacă nu ai comentat, înseamnă că ori nu ai avut timp , ori nu ai avut ce spune….
  Iar ca să-ți dau subiecte bune pentru un viitor comentariu, îți postez BANCURI
  căci știu că îți plac.

  1 Un cuplu, dupa mai multi ani de casnicie, nu se mai simteau asa de bine cand faceau dragoste. Apeleaza la un doctor specialist care ii intreaba:
  – Voi cum o faceti?
  – Noi asa: ne dam putin pantalonii pana la genunchi, lumina stinsa, liniste, repede si gata.
  – Nu, ascultati: la pielea goala, lumina aprinsa, muzica tare, dans etc. si veniti si imi spuneti cum a fost.
  Dupa 7 zile vin la doctor.
  – Ei cum v-ati distrat?
  – Noi ca noi, da‘ sa vezi la copii distractie…

  2 O doamna merge la un chirurg estetician pentru un facelift. Dupa consultatie, doctorul ii spune:
  – Va pot face acest facelift, dar va trebui sa reveniti dupa 6 luni pentru eventuale retusuri.
  – O, nu – zise femeia. Vreau ca totul sa fie facut astazi, sa nu mai trebuiasca sa revin. Doctorul se gandeste cateva secunde si zice:
  – Bine, avem o noua procedura pentru asa ceva. Va voi monta un mic surub in varful capului si de fiecare data cand apare un rid, strangeti usor surubul si ridul va disparea.
  – Exact asta imi doream – zise femeia fericita. Sunt de acord, sa-i dam drumul.
  Dupa sase luni femeia revine insa in biroul doctorului.
  – Cum merge noua procedura? intreba doctorul.
  – E groaznic – zise femeia. Ia uitati-va la pungile astea de sub ochi!
  – Doamna, acestea nu sunt pungi, sunt sanii dumneavoastra si daca nu lasati surubul acela in pace, in curind o sa aveti si barba.

  3 Ion cu Marie se prezinta la spital. Ion este tare bolnav. Intra singur la doctor. Marie il astepta afara.
  Ion iese cu o prescriptie in mana.
  Marie: No?
  Ion: Mi-o dat niste supozitoare si mi-o spus ca se iau pe cale anala…
  Marie: Anala? Ce-i aia?
  Ion: Da, nu stiu tu Marie…
  Marie: Pai du-te de-l intreaba…
  Ion intra sa-l intrebe pe doctor…iese imediat afara.
  Marie: No?
  Ion: Pai o zis ca-i pe cale rectala…
  Marie: Da’ aia ce-i?
  Ion: Nu stiu, tu Marie, la-s ca vaz acasa…
  Marie: Ba’ du-te de-l intreba acum
  Ion: Nu mai intru a treia oara…
  Marie: Ba du-te
  Ion se decide sa intre si iese repede:
  Marie: No?
  Ion: Vezi, acum s-a ‘nervat si o zis sa mi le bag in cur!

  4 Cabinetul unui psihiatru. Se deschide usa si intra un barbat, in patru labe cu ceva in gura.
  Psihiatrul : -Vai! Cine a venit la noi? O pisicuta?
  Barbatul se taraie pana in coltul cabinetului. Doctorul il urmareste.
  – Un catelus?
  Barbatul trece cu mana pe langa perete si se taraie in celalalt colt. Doctorul nu renunta.
  – Ah! Cred ca e un arici! Nu? O broasca testoasa?
  Barbatul scoate un cablu din gura si zice :
  – Auziti? Ma lasati si pe mine sa va trag internetul sau nu?!

  5 Două femei pe patul spitalului:
  – Tu de ce eşti aici? întreabă una dintre ele.
  – Din cauza obişnuinţei.
  – Cum aşa?
  – Eram în pat cu soţul meu când am auzit un zgomot la uşă. Din obişnuinţă, am strigat: “Fugi! Repede! Vine bărbatul meu!”

  6 Discuţie in familie:
  – Tată, de câte feluri sunt sânii?, întreabă fiul.
  – De 3 feluri, copile: sânii de la 20 de ani sunt ca pepenaşii, rotunzi şi frumuşei. Sânii de la 35-40 de ani sunt ca perele, atârna puţin dar încă merg. Iar sânii de la 50 de ani sunt ca cepele.
  – De ce? întreabă fiul!
  – Pentru că îi vezi şi te fac sa plângi.
  – Mamă, dar penisurile de câte feluri sunt? întreabă fiica.
  Aceasta, bucuroasă, îi spune:
  – Sunt de 3 feluri: penisul de la 20 de ani este mare şi puternic ca stejarul, penisul de la 35-40 de ani este ca o liană, flexibilă dar încă de încredere, iar penisul de la 50 de ani este ca pomul de crăciun.
  – De ce? întreabă fiica.
  – Păi este mort de la rădăcină, iar globurile sunt doar de decor.

  7. Marius Tuca ramane fara serviciu. Il paraseste nevasta. Cercul se inchide cand proprietarul il arunca in strada.
  Aflat in plina depresie se hotaraste sa se sinucida.
  Se urca pe un bloc si se arunca. In cadere, incepe sa numere etajele: 10, 9, 8, 7, 6, 7, 6, 7, 6…
  – Baga-mi-as picioarele in ele de bretele!

  8 Un tip, rupt de beat, iese dintr-un bar. Se duce in parcare si incepe sa pipaie masinile pe plafon.
  Un sofer il vede si-l intreaba:
  – Ce faci frate, ce cauti ?
  – Imi caut masina, zise betivul, clatinandu-se pe picioare !
  – Pai si de ce le pipai pe plafon, ce nu sunt toate la fel ?
  – Ntzzz ! A mea are girofar …

  9 Un sofer de tir intra intr-un bordel de pe traseu, pune 500 de dolari pe masa patroanei si spune:
  – Ai aici 500 de parai, da-mi cea mai grasa si nasoala femeie pe care o ai si trimite-mi in camera si o portie din cea mai arsa, lipita si fara gust mincare de la bucatarie.
  Patroana : – Iubi… dar de banii astia iti dau cea mai misto femeie de pe aici, plus ca te hranesc 3 zile cu cele mai fine mincaruri.
  Soferul: – Honey, n-am chef de sex, mi-e dor de casa.

  10 Tinara sotie trimite acasa de la spital telegrama sotului:
  “Scumpul meu Adi, alaltaieri s-a nascut ingerasul nostru de baiat. E dulce, dar din pacate eu nu am lapte si am angajat o doica din Grenada. Eu nu sunt de vina, dar se pare ca din cauza, ca ea e neagra, pielea copilului s-a intunecat si e aproape neagra. Te iubesc si abia astept sa vin acasa cu odorul nostru.”
  Telegrama lui Adi către maică-sa:
  “Draga mama, Anca a nascut un baiat alaltaieri. Totul a decurs bine, dar ea nu are lapte si a angajat o doica din Grenada care e neagra. Cum a inceput sa alapteze copilul, pielea lui delicata a devenit neagra. Anca nu are nici o vina ca n-a gasit o doica alba. Te sarut cu drag, fiul tau Adrian.”
  Telegrama de la mama catre Adrian:
  “Draga Adrian, ma bucur ca sunt bunica si va felicit. Pot s-o inteleg pe Anca, caci și eu am fost in exact aceeasi situatie.
  Cind te-am nascut n-am avut lapte si a trebuit sa te hranesc cu lapte de vaca.
  Eu n-am nici o vina ca ai iesit un bou”

  11 Sub un pod stateau doi cersetori:
  − Ai auzit de Bula?
  − Nu, ce s-a intamplat?− Si-a gasit o slujba!
  − Pentru bani ala e in stare de orice!!!

  12 La ora de gramatică, se analizează propoziţia “Iată, vaca are coadă”..
  Cum analizeaza Bulă:
  – Iată este subiect pentru că este scris cu literă mare si este început de propozitie.. Vaca este atribut pentru că asa îi zice mama fiicei ei. Are este conjunctie pentru că leagă cuvîntul vacă de coadă. Coada este predicat pentru că se miscă.

  13 O bonda intr-un magazin…
  – Nu va suparati… aveti ceva de omorat moliile?
  – Da sigur!
  – Pai as dori si eu un pachet ii da vanzatoarea o punguta cu cinci bile de naftalina. Pleaca blonda bucuroasa. A doua zi… vine blonda iar:
  – Doamna .. mai aveti bilute dinalea pentru molii?
  – Da …
  – Dar o punga mai mare aveti?
  – Da. Ii da vazatoarea o punga cu 10 bile. Pleaca blonda. A doua zi se intoarce si tot asa o saptamana
  – Doamna.. mai aveti bilute dinalea?
  – Da.
  – Dati-mi cea mai mare punga pe care o avetzi!
  Ii da vazatoarea o punga cu 50 de bilute si o intreaba pe blonda cate molii are.
  – Una doamna .. dar nu o nimeresc!!!!

  14. Pe mare, in timpul unei furtuni, comandantul unei nave militare observa lumina unei alte nave, ce se indrepta spre a lui.
  Ia portavocea si striga:
  – Hei, voi, virati cu 10 grade spre sud!
  – Ba tu sa virezi cu 10 grade spre nord!
  – Eu sunt comandant de nava si iti ordon sa virezi cu 10 grade spre sud!
  – Iar eu sunt civil si iti spun ca tu o sa virezi cu 10 grade spre nord!
  Infuriat de tot, capitanul gaseste argumentul decisiv:
  – Aceasta este o nava militara. Asa ca virati cu 10 grade spre sud!
  – Eu spun, totusi, ca tu sa virezi…. Acesta este un far…!

  15. Studenta sustine examenul la Economie. Subiectul: teoria economica a lui Adam Smith. Profesorul, in varsta, observa ca studenta nu are idee despre teoria economica si dorind, totusi, s-o promoveze o intreba:
  – Dar care este prenumele lui Smith?
  Fata se iuta in sala – poate vre-un coleg ii va sopti, dar in zadar.
  – Hai amintiti-va, este atat de simplu!
  Fara rezultat. Profului i se face mila de studenta si parinteste o intreaba:
  – Atunci, spune-mi: cum il chema pe primul barbat?
  Fata rosind si evident rusinata raspunde: – Petrica.
  Ți-au plăcut ?
  Mulțumesc pentru LIKE !
  O zi bună !
  Alioișa.

  Comentariu de Aliosa — 07/02/2012 @ 9:27 am | Răspunde

 2. […] Gabriela Savitsky, Ioan Usca, Nea Costache, Alexandru Popovici Like this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted in literatura and tagged […]

  Pingback de Frunza verde de doi coţi | Foaie pentru minte — 07/02/2012 @ 11:49 am | Răspunde

 3. – Bună, Iţic.
  – Bună, Ştrul.
  – Dar ce văd, Iţic! Ai faţa tatuată! Îmbraci o rogojină! Pene în păr! Ce, ai înnebunit?
  – N-am înnebunit, sînt şef de trib. Ce să-ţi spun – mîncare cîtă vrei, bani cîţi vrei, femei cîte vrei. Adevărat că e mult de lucru şi mă enervez, dar cînd mă enervez spînzur vreo doi-trei negri şi-mi trece. Dar ce văd, Ştrul! Ai cască pe cap! Porţi uniformă! Ţii în mînă o puşca mitralieră! Ce, ai înnebunit?
  – N-am înnebunit, sînt mercenar. Ce să-ţi spun – mîncare cîtă vrei, bani cîţi vrei, femei cîte vrei. Adevărat că e mult de lucru şi mă enervez, dar cînd mă enervez împuşc vreo doi-trei negri şi-mi trece. Dar de Şmil, ai auzit ceva?
  – Am auzit. Şmil săracu’ a rămas la Bucureşti. Acum e mare director si Prim-Ministru.
  – Vai, ce aventurier…

  Comentariu de bmarinescu41 — 07/02/2012 @ 2:58 pm | Răspunde

 4. A-nceput de ieri sa bata
  Vantu-n Cotroceni… la poarta
  Si bate asa de tare
  Parc-ar cere o schimbare
  Chiorul… a-nteles ca-i groasa
  Se gandeste cum sa iasa
  Demisia cum sa-si dea,
  Si sa fuga cu Udrea !
  Matelotu’ chiar mai crede
  Capul ca nu si-l va pierde
  Cred ca el inca nu stie
  C-o sa zaca-n puscarie
  Sper sa stea la mititca
  Pana pleaca la mamica
  Sa plecati dom’ presedinte
  Cu picioarele-nainte !!

  Ce să fie… ce să fie
  O să fie bucurie
  Multă, multă veselie
  Si trădări incă vre-o mie
  Prim-ministru-agent secret???
  Incă nu-i un fapt concret
  Dar de se va confirma
  Chiorul, oare, va afla?
  Sau va spune înc-o dată
  N-am avut date, măi, tată
  Hă, hă, hă… va spune el
  V-am mai ciuruit niţel !

  Comentariu de bmarinescu41 — 07/02/2012 @ 2:59 pm | Răspunde

 5. Cica Itzic si Rashela aveau 10 copii. Nu mai aveau destula mancare sa dea la toti puradeii asa ca s-a gandit Itzic sa faca economie in familie.
  Intr-o seara si-a adunat plozii si le-a zis:
  – Bai, care nu mananca asta-seara primeste 5000 de shekeli.
  Aia urla de fericire, si sar sa-si primeasca banii. Se culca nemancati si asteapta cu infrigurare dejunul de a doua zi dimineata.
  A doua zi puradeii fug la Itzic sa ceara de mincare.
  Itzic sta un pic, se gandeste si zice:
  -Eh, acum cine vrea sa manance, da cei 5000 de shekeli inapoi…

  Comentariu de bmarinescu41 — 07/02/2012 @ 3:00 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Bună ziua !
   Mulțumesc pentru vizită, like și bancuri !
   La banc, cu alte bancuri :
   A ) Pentru ca economia mondiala sa se refaca, sunt sufieciente urmatoarele:
   – Chinezii sa nu manance o zi
   – Rusii sa nu bea o zi
   – iar Romanii sa munceasca o zi!!
   B) Reteta succesului la cersetori

   Doi cersetori, tigani romani in Italia, se intalnesc si se intreaba unul pe altul:
   – Cati bani ai strans azi?
   – 6 Euro…
   – 6 Euro? Ce ai facut de ai strans doar 6 Euro?
   – Am facut de toate – imbracat ponosit, saracacios, fata de milog,
   am si scris pe o placuta de carton ca am o nevasta si 4 copii de intretinut.
   Dar tu cat ai castigat?
   – 6000 Euro !
   – Ceeee?! Cum ai castigat asa de mult?
   – Am pus langa mine o bucata de carton pe care scria:
   „Îmi lipsesc 6 Euro ca să mă întorc în Romania”…..
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 08/02/2012 @ 11:39 am | Răspunde

  • Bun bancul !
   Mersi !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 08/02/2012 @ 11:39 am | Răspunde

 6. Dragă Alioșa,

  Mențin această legătură on-line pentru că te respect mult de tot.
  Ești o persoană deosebit de inteligentă și ce admir cel mai mult este faptul că se poate într-adevăr dialoga cu tine cu argumente inteligente și pertinente.

  Pentru că sunt liberă, ne-am înzăpezit, uite pot să fiu printre primii care comentez.

  Vreau să-ți spun că de când au apărut aceste ” mișcări spontane ” pe care puterea le-a lăsat să se desfășoare cu toate că există o lege în vigoare, dată de pe vremea lui Ilici , fără a lua nicio măsură LEGALĂ am ceva îndoieli că acolo ar fi doar reprezentanți nevinovați ai străzii.

  Nu știu dacă ți-ai dat seama dar lozincile scandate nu sunt ale unor amărâți cărora le-a ajuns cuțitul la os. Am unele bănuieli și nu vreau să le dezvălui.
  Astăzi domnul Ion Cristoiu mi-a confirmat că judecata mea e bună.

  Ai făcut foarte bine că le-ai explicat celor care te vizitează, cei muți care nu comentează, și nu cunosc legile despre ce a hotărât CC.

  Explică-mi tu, te rog, știu că ești o persoană corectă, de ce comasatele în iunie sunt constituționale iar în noiembrie nu ?

  Recunoști că politicienii din opoziție nu sunt credibili ?

  Le lipsește bunul simț și atunci când își iau salariile fără să muncească dar și când ne cer să fim de acord cu anticipatele. Cei care afirmă că Băsescu e dictator nu l-au votat.
  Vreau ca votul dat de mine și familia mea să fie respectat. Asta nu vor să înțeleagă. Au pierdut alegerile și prin prostia lor , mă refer la opoziție, ne obligă să-i votăm pe PDL-iști pentru a nu ajunge iar la suspendarea președintelui.

  Te rog să mă scuzi că am scris un comentariu atât de lung dar sunt din cale afară de revoltătă pe leneșii din parlament.

  Cu aceași stimă și considerație,
  Carmen

  Comentariu de dictaturajustitiei — 07/02/2012 @ 5:59 pm | Răspunde

  • 1.Toţi au ajuns „amărâţi” şi le-a ajuns cuţitul la os sub această politică PDL-istă dezastruoasă!!!Şi asta e tragic!!!
   2.Comasatele în noiembrie sunt neconstituţionale pentru că nu se poate prelungi mandatul aleşilor locali!!!Şi comasatele în iunie sunt neconstituţionale pentru că se ia dreptul cetăţeanului de a alege unde-şi depune candidatura!!! Strada şi Opoziţia nu vor COMASATE,vor PARLAMENTARE ANTICIPATE, CEEA CE ESTE CU TOTUL ALTĂ MÂNCARE DE PEŞTE!!!
   3.Opoziţia nu a pierdut alegerile din prostie ci prin FRAUDAREA CRÂNCENĂ A ALEGERILOR DE CĂTRE PeDeLepre (cu ajutorul DIASPOREI,serviciilor secrete şi STS)-totul este de notorietate publică!!!
   4.”Leneşii din Parlament” este o glumă bună!!!Băsescu a desfiinţat Parlamentul şi totul s-a hotărât prin „ORDONANŢE DE URGENŢĂ” şi prin „ASUMAREA RĂSPUNDERII GUVERNULUI”!!!
   Concluzia este că nu OPOZIŢIA vă obligă să votaţi PDL ci doar faptul că vă simţiţi bine în starea în care v-a adus PDL pe dvs personal!!!Ori aveţi manevre şi şmenuri cu ei,ori nu trăiţi în România şi nu vă pasă de 19 milioane de români care suferă sub cisma asupririi portocalii!!!
   Cu stimă şi consideraţie,
   Bogdan.

   Comentariu de bmarinescu41 — 07/02/2012 @ 7:26 pm | Răspunde

 7. @ Carmen,
  Bună seara !
  Bine ai revenit pe blogul meu !
  Chiar dacă nu ai mai comentat de mult timp, eu ți-am citit toate articolele publicate
  căci, am setat OPȚIUNEA ca să fiu anunțat de fiecare dată când publici un nou articol .
  Sincer, constatând că tu nu mai dădeai nici un semn de viață, nu lăsai nici o urmă la
  ultimele articole, am bănuit că te-ai supărat pe mine din cauza postării unor articole ce par
  la prima vedere ca fiind publicate „ la comandă politică ” …..
  Știind din spusele tale că l-ai votat pe Traian Băsescu am crezut că aceasta-i cauza tăcerii tale
  ( adică a necomentrării …. ) Eu ți-am mai spus-o și cu altă ocazie că respect opinia fiecăruia
  la libera gândire și exprimare, iar faptul că avem uneori opinii diferite despre o persoană publică sau
  subiectul publicat, asta nu ne împiedică să dialogăm virtual civilizat și nici nu ne determină să ne supărăm
  ca niște COPII MOFTUROȘI, să ne strângem jucăriile și să plecăm acasă supărați unul pe altul,
  ( a se citi: să nu ne mai vizităm blogurile și să nu mai comentăm nimic cum au făcut alții…. ) .
  Suntem prea căliți de viața pe care am trăit-o sub două regimuri diametral opuse,
  avem destule necazuri pe cap ca să ne mai facem și noi altele și-n fond, NU TE SUPĂRA ,
  pentru CINE și pentru CE ???
  Pentru niște POLITICIENI AGRAMAȚI, cu diplome universitare multe dar ,
  cu SLABE CUNOȘTINȚE ( în cap ..) LINGVISTICE, ECONOMICE, POLITICE, ȘTIINȚIFICE etc etc
  ajunși la conducerea ȚĂRII prin tot felul de promisiuni electorale , fraudă, minciună și ipocrizie și care,
  nu au în capul lor decât îmbogățirea și parvenirea ???
  Voi răspunde sincer și punctual la toate întrebările tale :
  a ) Încă din data de 13 IANUARIE 2012 când au început protestele de la Târgu Mureș din cauza neânțelegerilor
  dintre R.Arafat și președintele Băsescu, am INTUIT ce va urma dar nu m-am grăbit să public nimic pe aceas temă.
  Apoi, după ce Arafat a fost repus în funcție, am fost convins că „ LOZINCILE scandate ,
  nu sunt ale unor amărâși cărora le-a ajuns cuțitul la os .. ” Dacă ai fi intrat pe
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/01/20
  și ai fi citit atât articolul de fond cât și comentariile ( răspunsurile ) mele, nu ai mai fi pus această întrebare….
  ( poate te vei convinge măcar acum …și vei afla răspunsul și la o altă întrebare : cu ce TABĂRĂ ȚIN ???
  Cu TABĂRA ADEVĂRULUI nu cu persoanele din acea tabără !!!
  b) „ COMASATELE în IUNIE sunt constituționale ” ( după OPOZIȚIE ) pentru că
  ar duce PDL în groapa de gunoi a ISTORIEI , pe UDMR în afara Parlamentului și pe UNPR , nicăieri
  iar „ în noiembrie , nu ” ( tot după OPOZIȚIE ) pentru că ar readuce PDL în cărți și i-ar crea posibilitatea
  să fraudeze alegerile …
  DUPĂ MINE : dacă în IUNIE COMASATELE sunt constituționale, atunci și în nopiembrie sunt tot constituționale !
  c) Nu numai că RECUNOSC că politicienii din OPOZIȚIE nu siunt credibili dar, chiar am și spus-o pe BLOGURI
  când am avut ocazia sau am fost întrebat .
  d ) Din păcate, la noi, noțiunea de DICTATOR încă nu este prea clară !
  Atâta timp cât fiecare POATE SPUNE CE VREA în MASS-MEDIA scrisă și vorbită,
  striga în gura mare JOS cutare , LA MOARTE cu X sau la ÎNCHSOARE cu Y,
  merge la orice oră din zi și din noapte acolo unde trebuie să meargă și lista ar pute continua,
  NU POATE fi vorba de DICTATURĂ !!!
  Iar dacă nu-i DICTATURĂ, nu-i nici DICTATOR !!!
  e ) OPOZIȚIA a pierdut alegerile PREZIDENȚIALE pe mâna „ prostiei ” lui Geoană care,
  înaintea scrutinului final,s-a dus la miezul nopții la SOV pentru numai el știe …..
  f) EXPRESIA „ ne obligă să-i votăm pe PDL-iști pentru a nu se ajunge iar la suspendarea președintelui ”
  este puțin cam forțată .
  Eu aș spune că, dacă OPOZIȚIA nu va ieși cu UN PROGRAM VIABIL
  în CONSENS cu SOCIETATEA CIVILĂ, SINDICATELE și PETRONATELE și
  dacă NU-ȘI VA ȚINE GURA în anumite probleme delicate pentru anumite categorii sociale sau etnii,
  nu-și va realiza scopul : de a avea peste 50% din voturi ca să aibă majoritatea parlamentară !!!
  Iar în acest CAZ, se repetă ISTORIA :
  – președintele desemnează un PREMIER …..
  și, n-are rost să enumă că știi deja ce urmează….
  g) Și eu sunt REVOLTAT de „ leneșii din parlament ” de toți cei care
  „ citesc ziare, se scobesc în nas, consultă horoscopul, se uită la reviste porno,dorm, vorbesc la telefon
  proferează injurii, atac la persoană, ”
  etc etc ,în timp ce în sală se DEZBAT PROIECTE DE LEGI ce hotărăsc destinele ROMÂNILOR și ale ROMÂNIEI !!!
  Dar cel mai tare și mai tare mă revoltă IPOCRIZIA, MINCIUNA,AROGANȚA, NESIMȚIREA, PROSTIA ,DIVERSIUNEA
  și HOȚIA unor parlamentari când o lume întreagă îi VEDE că VOTEAZĂ de mai multe ori sau ,
  greșind intenționat la numărarea voturilor ( 80 nu-i egal cu 170 a făcut înconjurul lumii …. ) .

  Mulțumesc pentru vizită, comentariu, like și întrebări !
  Cu aceeași stimă și respect ,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 07/02/2012 @ 8:34 pm | Răspunde

 8. @ Pentru CARMEN și BOGDAN în semn de prețuire,
  ceva frumos , util și revoluționar :

  http://www.airpano.ru/files/Egypt-Cairo-Pyramids/start_r.html

  Vizionare și audiție plăcută în …..3D !!!
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 07/02/2012 @ 8:44 pm | Răspunde

  • Aş citi f curios replica lui Carmen înainte de a admira piramidele din Egipt.Faci vreo aluzie la soarta lui Mubarak vis-a-vis de viitorul lui băse???Foarte subtil Alioşa,foarte subtil,e foarte posibil,foarte posibil!!!
   Cu prietenie,
   Bogdan.

   Comentariu de bmarinescu41 — 07/02/2012 @ 9:54 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Bună ziua !
    Fac și eu ce pot și cum pot !
    Fiecare interpretează în felul său dar, mesajul este clar !
    Încerc să combin plăcutul cu utilul, directul cu subtilul și,
    TIMPUL ne va da la toți răspunsul….
    Mă bucur că ai văzut PIRAMIDELE !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 08/02/2012 @ 11:45 am | Răspunde

 9. @Alioșa,
  te rog să mă crezi că mi-am neglijat serviciul, ceea ce pregătesc acasă , zilele acestea ca să mai dau o raită pe bloguri.
  Atâta timp cât avem un dialog civilizat nu mă pot supăra pe cineva.
  Mulțumesc pentru dedicație.
  Aceeași,
  Carmen
  PS Sibilla a fost domnișoara aceea cu care ai intrat în conflict anul trecut ?

  Comentariu de dictaturajustitiei — 07/02/2012 @ 8:57 pm | Răspunde

  • @ Carmen,
   Bună dimineața !
   Eu nu oblig pe nimeni să-mi răspundă la întrebări sau să comenteze răspunsurile
   mele la întrebările lor !
   Fiecare procedeaza cum crede de cuviinta .
   Asa cum mi-am propus inca de la primul articol postat pe modestul meu blog,
   APROB TOATE COMENTARIILE indiferent de cei ( cele ) care le fac,
   chiar daca se contrazic si cearta politic pentru tot felul de opinii pe blogul meu,
   NUMAI CU CONDITIA de a nu se folosi
   CUVINTE OBSCENE, ATACUL LA PERSOANA,INJURATURILE si AMENINTARILE .
   Legat de intrebarea din final , NU O CUNOSC pe SIBILA, nu a comentat pe blogul meu,
   nici eu pe al ei, si nici pe alte bloguri nu ne-am contrazis.
   Am avut un dialog virtual mai taios cu o doamna X cu vederi de stanga dar asta,
   culmea ,din cauza PRETENTIEI ei ABSURDE de a nu mai intra EU pe blogul
   unei alte doamne cu care ea era in conflict din cauza ( dupa spusele lui X )
   ca i-a FURAT PRIETENII DIN BLOGROLL !!!!!!!!!!!!!!!!!!
   O tampenie mai mare ca asta nu mai auzisem pana atunci si de aceea am TERMINAT-O
   DEFINITIV cu doamna X care, acum,INTRA PE TOATE BLOGURILE PE UNDE COMENTEZ eu ……
   Mul’umesc pentru raspuns !
   Un sfarsit de saptamana dupa dorinta ta !
   Cu respect,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 08/02/2012 @ 9:52 am | Răspunde

   • Observ că @Carmen nu se grăbeşte de loc să-mi facă plăcerea de a-i citi replica la răspunsul meu la comentariul dânsei!!!Nu ţi se pare ciudat că ţie ţi-a răspuns şi mie nu?
    S-auzim şi de bine,
    Bogdan.

    Comentariu de bmarinescu41 — 08/02/2012 @ 2:44 pm | Răspunde

    • De fapt nici mie nu mi-a răspuns punctual la cele comentate de mine
     ci doar așa, formal…..mai mult ca un fel de scuză că n-are timp…..
     Eu zic să-i „ faci o vizită ” pe blogul ei s-o cunoști mai bine .
     Azi chiar a postat ceva care te-ar inspira la un comentariu pe cinste !!!
     S-auzim și de bine ,
     Alioșa.

     Comentariu de Aliosa — 08/02/2012 @ 3:01 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: