Alioşa ” File de Jurnal ”

14/02/2012

COMUNICAT din PIAȚA UNIVERSITĂȚII !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:36 am

Protestatarii din Piaţa Universităţii Bucureşti ,

au luat la cunoștință  de alt act de aroganţă manifestat de noul prim ministru Ungureanu (SIE-PDL-UDMR-UNPR+alte minorităţi)(nelegitim) cu prilejul primei sale vizite de lucru în ţară. S-au constatat aceleaşi obiceiuri ca ale  marelui conducător, aflat la “muncă” la Predal.

Nu a pierdut prilejul să jignească grosolan pe locuitorii satelor sinistrate, marea lor majoritate oameni în vârstă de peste 60 de ani, pe care i-a acuzat, nejustificat, de lene şi minţind că situaţia în ţară e normală. Protestatarii din  Piaţa Universităţii Bucureşti au hotărât să vină în ajutorul zecilor de mii de sinistraţi cu modesta lor contribuţie. Produsele alimentare donate vor fi colectate începând de duminică, 12 februarie 2012, ora 16,00. Punctul de colectare va fi deschis la indicatorul stradal Bd. JOS BĂSESCU din Piaţa Univesităţii, zona Caragiale. În continuare protestatarii din Piaţa Universităţii cer:

1. DEMISIA lui Traian Băsescu

2. DEMISIA oricărui guvern girat de o majoritate parlamentară nelegitimă

3. GUVERN de TEHNOCRAŢI care să organizeze:

4. ALEGERI ANTICIPATE PREZIDENŢIALE

5. ALEGERI ANTICIPATE PARLAMENTARE

6. JUSTIŢIA să-şi pornească motoarele fără niciun fel de prescrieri pentru crimele economice şi financiare.

Vrem reforme, dar nu prin legi adoptate prin asumarea răspunderii, ci adoptate în mod democratic prin largă dezbatere publică. Cerem abrogarea acelor legi şi reluarea procedurilor de adoptare democratică. Cei vinovaţi de involuţia României în ultimii 20 de ani să plătească !

Protestatarii din Piaţa Universităţii solicită:

1. REFORMAREA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI Reducerea masivă a NUMĂRULUI de parlamentari (cca 200+ cca 70). PARLAMENT bicameral cu funcţii distincte. 2. REFORMAREA GUVERNULUI ROMÂNIEI . Reducerea drastică a agenţiilor, a personalului guvernamental  şi un cabinet  cu 10-12 miniştri.  3. REFORMAREA PARTIDELOR din România  Partidele să-şi facă curăţenie generală prin eliminarea  javrelor mercenare, fripturiste, traseiste… Apoi să se prezinte la alegeri.  Vrem o societate pluralistă, morală şi modernă !  Toate acţiunile noastre au fost şi vor fi paşnice. Ne delimităm de orice violenţă.  Prima formă de rezolvare a situaţiei tot mai tensionate este dialogul.  Nu credem că regimul clientelar PDL-UDMR-UNPR va ceda uşor.  Pentru asta trebuie inteligenţă şi onoare.

Mulţumim tuturor celor care prezintă corect realitatea din stradă şi din ţară. Mulţumim tuturor persoanelor juridice care sprijină acţiunile noastre.

ROMÂNIA TREZEŞTE-TE ! DOAMNE AJUTĂ !

Protestatari din  Piaţa Universităţii  la 11 februarie 2012 Bucureşti-România Anunţaţi prietenii. Mulţumiri ! Sergiu Gãbureac

Sursa: Yahoo ! Mail .

PS!!!

TREZEȘTE-TE OȘTIRE !    http://absolventi1969.wordpress.com/2009/9/5/

Repet pentru toți DETRACTORII  mei că, nu sunt sluga niciunui partid politic cum încearcă unii să demonstreze , nu m-a rugat nimeni să postez pe blogul personal COMUNICATUL Pieții Universității ! Am făcut acest GEST din proprie inițiativă, din spirit de solidaritate cu POPORUL ROMÂN greu  încercat în aceste zile de IARNĂ cumplită, de  BLESTEMUL CODULUI PORTOCALIU , popor  batjocorit și umilit de actuala conducere pedelisto-securisto-mafioto-corupto-clientelară  care a adus ROMÂNIA în pragul disperării și al colapsului economico-financiar și moral  . Și am mai fdăcut acest gest și pentru MEMORIA celor peste 74 de persoane DECEDATE din cauza  FRIGULUI ,GERULUI  și a ACOPERIRII caselor lor cu zăpada viscolită și troienită dar, și a nepăsării guvernanților actuali, adunați pe bază de criterii politice și interese de grup în cabinetul patronat de fostul membru supleant al CC al UTC, fostul șef SIE și fostul multe altele, MR Ungureanu , VICTIME care, culmea nesimțirii și cinismului specific unor politruci portocalii au fost JIGNIȚI și după ce-au murit de frig, ger și nepăsarea guvernanților spunându-se despre ei că , au murit din cauza consumului de alcool care le-a adormit mintea și, rămânând acolo, au decedat : „ Dinb 80 sau 64 câți au murit,doar unul a murit în mașină,restul AU BĂUT și AU ADORMIT ACOLO ”  a spus la o emisiune tv.liderul grupului parlamentar al deputaților PDL, Mircea Toader , nimeni altul decât acea mincinoasă persoană  care, NU A RECUNOSCUT inițial că  a semnat ca ÎMPUTERNICIT în numele tatălui fostului ministru de la transporturi, Anca Boagiu, un contract de vînzare – cumpărare a unei vile la un preț modic- vreo 42.ooo de euro-, în timp ce prețul real era de peste 500.000 de euro  (asta, ca IMPOZITUL datorat statului pentru acea tranzacție imobiliară să fie cât mai mic…..) deși moderatorul emisiunii bătăioasa Oana Stancu a arătat în fața camerelor de luat vederi fotocopia acelui contract cu semnătura guralivului înrăit și pornit chiar și ÎMPOTRIVA MORȚILOR, DUMNEZEU să-i odihnească ! Iar ca răutatea celor de la PDL să rămână vie mereu în memoria românilor, fostul DIRECTOR GENERAL al TRANSELECTRICA , fiindcă A AVUT CURAJUL să IASĂ DIN FRONT ( a se citi din cloaca portocalie ) să SPUNĂ ADEVĂRUL despre situația energetică din țară, A FOST DESTITUIT ( cine nu spune ca noi, n-are ce căuta între noi e sloganul pedeliștilor … ).Din păcate,atât politrucii pedeliști cât și guvernanții propuși de ei, votați de ei ( OPOZIȚIA a lipsit din sala Parlamentului ) REPETĂ în public, ca papagalii, o poezie învățată pe de rost la ceas de seară, la un vin fiert, prin sălile de protocol ale celor două palate …

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decretul de numire în funcția de prim-ministru al României căci, omul președintelui Băsescu, a și început SĂ RECITE ca un papagal POEZIA învățată  la ceas de taină pe dealurile Cotrocenilor : “Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să îi vezi pe militari desfundând drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă, la căldură. Şi am văzut cu toţii, aceasta se întâmplă. Şi la inundaţii, şi la nămeţi. (…) Nu se poate aşa ceva…. Nu putem plăti lenea la nesfârşit. Este lipsă de respect  faţă de cei care stau 24 de ore îngheţând ca să dea drumul la salvări, să rezolve situaţiile de urgenţă” a spus MRU  în vizita sa de lucru dintr-o zonă sinistrată.

Păi bine domn prim-ministru , cum să iasă morții , bătrânele bolnave , bătrânii nevăzători și lipsiți de putere, femeile gravide sau lăhuze și chiar cei mai tineri și în putere DACĂ CASELE lor erau acoperite de zăpada troienită, viscolită și adusă parcă ca un blestem asupra lor de pe la cele două PALATE călduroase și pline de bunătăți gustoase și pipițe cu TREI MASTERATE luate în doar DOI ANI  când normal trebuie DOI ANI DOAR PENTRU UN MASTERAT ? Dar limbarița traseistă de partid ce i-a luat locul  „ braNconierului ” recent demis, de ce nu se duce în mijlocul sinistraților să-și conducă chestorii numiți politic  și-i amenință pe președinții de Consilii Județene asupra cărora nu are nici o putere pentru faptul că NU SUNT NUMIȚI ca PREFECȚII ( portocalii ) ci aleși prin VOT  secret de alegători ?!?!?! Prea de repede te-ai apucat de recitit POEZII domn prim ministru MRU …..

Tu, ce spui ?

Cu toată stima și respectul pentru cititorii și cititoarele acestui post,

Alioșa.

16 comentarii »

 1. Jilava scrie pe fruntea tuturor pedeleprelor portocalii !!!!!!!
  Sau zidul de la Târgovişte în faţa plutonului de execuţie,poporul român asuprit şi umilit !!!!!!!!!!!!!!!

  Comentariu de bmarinescu41 — 14/02/2012 @ 10:26 am | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Bună ziua !
   Și pe timpul lui CEAUȘESCU au fost destule anomalii dar,
   când era vorba de CATASTROFE NATURALE ( inundațiile devastatoare din anii ” 70 sau CUTREMURUL din 4 martie 1977 )
   , nici cel mai zelos membru al CPEX al CC al PCR , „ ION TELEAGĂ ” ( DINCĂ ION ) nu a spus despre MORȚI
   că „ au BĂUT și au ADORMIT acolo ”
   ( nr. în casele lor și nu au reușit să iasă la timp în stradă și de aceea au MURIT peste 1000 …. ) !!!
   Mulțumesc pentru vizită !
   O zi bună !
   La mine-i SOARE și frumos
   Iar GERUL stă să scadă
   Pe cer, dintr-un cârd maiestos
   O lebădă stă să cadă.
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 14/02/2012 @ 10:42 am | Răspunde

 2. Antrenament,disciplină,precizie …. REZULTATE EXCEPŢIONALE !!!
  În replică la Fanfara regimentului de gardă Mihai Viteazul,îţi propun Garda Regală a Norvegiei!!!

  Comentariu de bmarinescu41 — 14/02/2012 @ 3:59 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Mulțumesc !
   Văzusem videoclipul „ Garda Regală a Norvegiei ” dar, POSTAT de tine la mine,
   pe BLOG, mi se pare SUPER-TARE !!!
   Adevărul este că , pentru a se ajunge la o asemenea SINCRONIZARE PERFECTĂ,
   este nevoie de sute de ore de antrenamente și o concentrare maximă !
   Mi-ai făcut o mare bucurie pe ziua de astăzi !!!
   Mulțumesc încă odată !
   Cu prietenie,
   Alioșa.
   PS !!!
   Oare ce se va întâmpla după intrarea în vigoare a tratatului ACTA ?
   Vom mai putea face asemenea schimburi de postări prietenești ?
   Nu se va găsi cineva care să ne „ sancționeze ” pe amândoi ?
   Ce zici ?

   Comentariu de Aliosa — 14/02/2012 @ 5:34 pm | Răspunde

   • Mă bucur că ţi-am făcut o bucurie cu acest recital de precizie şi sincronizare perfectă!
    Nu te grăbi să spui „după intrarea în vigoare”!!!Deja au început să facă pasul înapoi alte state din UE şi chiar şeful PE a criticat ACTA!Nu cred că vor avea curajul (ai noştri ca brazii cu mucii pe piept) să bage ACTA în Parlament pentru ratificare!Deşi cu MRU nimic nu mi se pare imposibil!Ai citit ce-am scris de MRU?Şi,la urma urmelor,românul este inventiv şi găseşte variante de contacarare!!! 😀 😀 😀

    Comentariu de bmarinescu41 — 14/02/2012 @ 8:02 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Bună seara !
    Am spus „ după intrarea în vigoare ” gândindu-mă la fel ca și tine că LA NOI ESTE POSIBIL ORICE
    iar cei care l-au propus știu ei de ce fac asta….
    Să sperăm că NU VA INTRA NICIODATĂ !!!
    Cât privește articolul despre MRU de pe blogul tău, bineînțeles că l-am citit dar, în loc de comentariu la obiect, am postat altceva .
    Mulțumesc încă odată pentru comentarii, like și videoclip !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 14/02/2012 @ 9:04 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  De ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR !!!
  „ Sf.Valentin” !

  BANCURI…..

  @ Dupa o vodca, o blonda ajunge in patul unuia.
  Multumiti, dupa, fumau o tigara:
  – Auzi? zice el. Uita-te la mine si spune-mi: eu am fost primul barbat
  din viata ta?
  Ea il priveste si zice:
  – S-ar putea, ai o figura foarte cunoscuta!

  @ Doctore, sotia mea si-a pierdut vocea, ce sa ma fac?
  – Incercati sa veniti la trei dimineata acasa, si putin baut!

  @ Vreme de 26 de ani lungi si luminosi, sotia mea si cu mine am fost
  perfect fericiti!
  – Si apoi ?
  – Apoi ne-am intalnit…

  @ Ce este un sot?
  Un amant care si-a fortat prea mult norocul.

  @ Nu stiu ce sa ma fac, domnule doctor.. Casatoria mea a intrat intr-un impas.
  -Cum asa?
  -Pai, sotia mea nu ma poate suferi cand sunt beat, iar eu n-o pot
  suferi cand sunt treaz…

  @ A pierde o sotie e un lucru deosebit de greu. In unele cazuri este
  de-a dreptul imposibil…’

  @ Dragul meu, in curand vom fi trei…
  – Asta e o veste buna! raspunse el sarutand-o
  – Mama a obtinut divortul si va veni sa locuiasca cu noi…

  @ Mamico, astazi in autobuz, tata m-a pus sa cedez locul unei
  domnisoare..
  – Foarte bine puiu’ lu’ mama, asa trebuie sa faci!
  – Da mamico, da’ io stateam in bratele lu’ tata…

  @ Doi tineri stateau pe o banca. Dupa o ora de
  liniste, baiatul se decide sa rupa tacerea :
  – Nu vrei sa mergem la mine in apartament?
  – Nu aveam de gand, insa m-ai convins !!!
  Ne spui și tu măcar un banc ?
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 14/02/2012 @ 5:52 pm | Răspunde

 4. Cine s/o declare ăștia care vor sa ne ucidă pe toți?

  Comentariu de Popateapa — 14/02/2012 @ 6:27 pm | Răspunde

  • @ Popică,
   S-o declare cei care au în FIȘA POSTULUI o asemenea atribuțiune !!!
   Dar, cum s-o declare când ,declarând-o s-ar demasca că nu au în REZERVA STATULUI ceea ce prevede LEGEA
   pentru ajutorarea sinistraților ?
   Sau, dacă o declară, trebuie să golească REZERVA STATULUI și-atunci, de unde MATERIE PRIMĂ
   pentru POMENILE ELECTORALE ???
   Pentru cei care nu au aflat încă, ACEASTĂ ÎNTREBARE trebuia pusă la articolul
   DE CE NU S-A DECLARAT STAREA DE URGENȚĂ de pe
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/02/14/
   iar răspunsul meu tot acolo ….
   Eu am înțeles și nu vreau să iei această afirmație ca un reproș !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 14/02/2012 @ 8:53 pm | Răspunde

 5. România este ţara oamenilor puturoşi, în opinia primului ministru! Ponta şi Iliescu îl dojenesc! uşor.
  “Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să îi vezi pe militari desfundând drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă, la căldură. Şi am văzut cu toţii, aceasta se întâmplă. Şi la inundaţii, şi la nămeţi. (…) Nu se poate aşa ceva…. Nu putem plăti lenea la nesfârşit. Este lipsă de respect (deci mai sunt şi nesimţiţi românii în opinia MRU) faţă de cei care stau 24 de ore îngheţând ca să dea drumul la salvări, să rezolve situaţiile de urgenţă” a spus Mihai Răzvan Ungureanu în vizita sa de lucru din zonele sinistrate.

  “Îmi pare rău că a spus asta. Aveam mare încredere în el şi îmi pare rău că a putut să spună aşa ceva pentru că acestea nu sunt probleme pe care le poate rezolva omul, românul cu lopata. Probabil că nu ştie, nu a fost informat că probleme de genul asta se rezolvă numai cu utilaje şi numai cu forţe angrenate,” răspunde de la Bucureşti Gigi Becali pentru ca, după ce a ajuns la faţa locului să spună: “Îi dau dreptate domnului Ungureanu, eu mă aşteptam să vină 2000-3000 de oameni şi ei stau în bloc. Au ieşit 30-40. Eu am făcut aseară un apel şi nu au ieşit. Nu mă deranjează, dar sunt dezamăgit. Am chemat oamenii de la Bucureşti, am vorbit cu cei de la penitenciar să dea drumul la deţinuţi să facem treabă. Sunt pregătit de treabă dar sunt dezamăgit, ce mă nene nici măcar nu e frig afară, eu am venit la tine în judeţ şi tu nu ieşiţi. Sunt leneşi”.

  Dacă în privinţa lu Gigi Becali nu pot avea nici o pretenţie, ţinând seama de nivelul său redus de cultură, IQ-ul sub norme, un boschetar ajuns mare bogătan, un fel de Dinu Păturică, la afirmaţiile Măriei Sale, Prim ministrul României mă simt revoltat. Doar înscăunat, fostul secretar UTC, membru în CC al UTC, în loc să destituie pe prefecţii care nu şi-au făcut treaba, el ceartă şi insultă tot pe cei amărâţi. Oare câţi din cei care stau la bloc mai au capacitatea fizică de a face faţă la această acţiune de deszăpezire? Eu am ieșit în faţa blocului şi după cinci metri, la o zăpadă destul de mică, am căzut. Am intrat în casă şi bolesc de câteva zile. Şi pe scara mea de bloc sunt unul dintre cei mai tineri. De fapt din 32 de apartamente din blocul meu sunt cel mai tânăr. Alţi mai tineri au apartamentele închise şi sunt plecaţi la muncă cu săptămânile su cu anii. Eu unul m-am simţit insultat. Ruşine Răzvan Traian Ungureanu!

  “Este o declaraţie nepotrivită. Oamenii așteptau altceva de la premier, dacă tot s-a deranjat să vină de la Bucureşti până la ei. Așteptau solidaritate, nu ceartă.” Această declaraţie a domnului Ponta nu pare decât o dojană blândă, rostită între prieteni. Oare prietenia de şpriţ şi alt soiul de relaţii de prietenie îl îndeamnă pe domnul Ponta la acest ton prietenesc. Atunci cred că am avut dreptate cu tot ce am spus în articolul “Domnule Victor Ponta, m-aţi dezamăgit profund!”. Departe de mine gândul că trebuie să răspundă pe un ton impertinent. Mai bine tăcea (mă refer la discursul din parlament). Această duplicitate îmi pare a avea ţintă o nouă trădare a românilor.

  O prietenă, bloger şi ea, la articolul amintit anterior a făcut o remarcă caustică: “Un mesaj civilizat dezamăgește” Eu cu doamna respectivă avem păreri diametral opuse despre politică, dar putem purta un dialog civilizat.

  “Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu denotă lipsa de experienţă. Un demnitar nu poate face astfel de declaraţii. Nu ştie ce înseamnă viaţa. Oamenii de acolo se confruntă cu probleme serioase” a spus domnul Ion Iliescu. Eu mă întreb dacă Mihai Răzvan Ungureanu era potrivit pentru acest post. Totodată eu nu le pun pe seama lipsei sale de experienţă , aceste declaraţii ci pe seama lipsei de bun simţ, dar şi pe ceea ce a învăţat de la tăticuţul Băsescu :” Da-i în măsa de proşti. Sau…. de golani.“

  O nedumerire în privinţa ajutorării sinistraţilor. Numai Ciobanul are mijloace financiare? Oare numai PDL poate organiza colectarea de ajutoare pentru sinistraţi? (Poate lor le-au mai rămas pantofi de la coana Leana) . PSD şi PNL are oameni bogaţi. De ce tac mâlc până şi aleşi opoziției din judeţele sinistrate. Cum mă simt trădat de domnul Victor Ponta, aşa mă gândesc, oare nu s-a făcut o coaliţie transpartinică pentru a rămâne PDL la guvernare? E de ajuns ca doi trei lideri importanţi să fie de acord şi atunci ……….ne-am dus dracu. Mai vine şi ACTA, mai vin şi inundaţiile din primăvară……

  À propos, domnule Ungureanu, vă rog să certaţi de pe acum cetăţenii care nu au învăţat să înoate, ca să scape din inundaţiile ce se anunţă în primăvară. Poate faceţi nişte cursuri de înot în sălile coanei Leana.

  Comentariu de Popateapa — 14/02/2012 @ 6:29 pm | Răspunde

  • @ Popică,
   Bună seara prietene !
   Un articol foarte bun iar postarea lui aici, la mine, mă onorează fiind la obiect și foarte pertinent.
   Mulțumesc pentru amplul și completul comentariu , pentru vizită și like !
   Iar ca să se poată observa și mai bine principiul neutralității mele politice și
   respectului ce-l am pentru părerea altora chiar dacă nu-i la fel ca a mea,
   POSTEZ mai jos un articol legat de cazul locotenentului ALEXANDRU GHEORGHE
   ce a constituit subiect de studiuși pe blogul meu :
   „ Locotenentul Gheorghe Alexandru va fi general!
   Autor: DAN CONSTANTIN.
   Un grup de comando, cu ordin precis, a hotărât eliminarea locotenentului „rebel” din Armată. Ne pu­team aştepta la un alt verdict în con­diţiile în care un politruc – pe post de pur­tă­tor de cuvânt al Ministerului Apă­ră­rii – îl condamnase pe locotenent chiar de la prima apariţie în public? Faptul că unitatea din Turda ar fi res­ponsabilă pentru decizie, şi este pre­zentată chiar aşa, nu poate pă­că­li pe nimeni. Răspunderea pentru scoaterea locotenentului din Armată o poartă atât conducerea po­litică a ministerului, cât şi şeful Sta­tului Major General.

   „Vina” lui Alexandru este că şi-a exprimat opiniile în faţa civililor, la televiziune, şi a ieşit din perimetrul U.M. Ideile aduse în dezbatere pot fi combătute, dar până să fie puse în circulaţie pe canalele „civile” ele au „zăcut” la Ministerul Apărării luni de zile. Memoriile lt. Alexandru Gheorghe, adresate potrivit regulamentelor militare, pe scară ierarhică, nu au avut răspuns. Disperarea omului cinstit, profund patriot şi creştin, care a jurat credinţă poporului român, nu unei găşti de politicieni corupţi care au adus România în sapă de lemn, a dat pe dinafară. El a găsit calea de comunicare cu societatea păstrându-şi haina militară în timpul mitingului de la Piaţa Universităţii.
   A încălcat legea, spun juriştii, legaliştii, cei care primesc ordine de exprimare de la instituţii militare! Să-l dezbrăcăm de haina militară, să-l degradăm, să-l belim pentru că a avut curaj să spună ce gândeşte, aceleaşi gânduri pe care le împărtăşesc milioane de români? Decizia consiliilor de onoare, câte vor fi ele, nu aduc în nici un caz onoare Armatei! Ce înseamnă or­ga­nismul militar, o castă, o lume în­chisă, desprinsă de societate? A tră­dat tânărul locotenent secrete mi­litare, a făcut aprecieri jignitoare la adresa comandanţilor? Propu­ne­ri­le care le-a făcut, unele bune, al­te­le pe care le-a considerat chiar el gre­şite, merită să fie dezbătute în pri­mul rând în Armată. Nu în­seam­nă că se va prăbuşi disciplina, că apare pericol de rebeliune armată în ţară!
   Dar cum pot înghiţi ofiţerii de carieră presiunea de politizare a Armatei de către vârful Ministerului, de instaurare a nepotismului şi a criteriilor arbitrare de promo­va­re? Asta se discuta doar de civili, ne­mulţumirea faţă de „regimul Oprea” care sufocă structura mili­ta­ră nu este un pericol pentru sigu­ran­ţa naţională? Un general de patru stele chiar în retragere, şef de partid, poate fi considerat civil? Paradoxal, decizia pe care ar urma să o oficializeze Oprea vine în flagrantă contradicţie chiar cu pre­şe­din­tele Băsescu, ca şef al CSAT. Nu a spus Băsescu Traian că protestele manifestanţilor, care exprimă o ne­mul­ţumire mult mai largă a popu­laţiei, sunt justificate?Atunci, de ce lt. Alexandru Gheorghe nu are voie să vorbească? O voce lu­cidă, tânără aduce o rază de lu­mi­nă şi speranţă în osificatul or­ganism mili­tar. Regulamentele prea strâm­te pot fi reparate, sunt fă­cute de ofi­ţeri, şi ele trebuie să asi­gure şi progresul Armatei. Dacă în ’89 Armata ar fi respectat regula­men­tele ce s-ar fi întâmplat? Sunt con­vins că dreptatea şi progresul Ar­matei sunt astăzi exprimate de lo­cotenentul Alexandru Gheorghe şi nu de gene­ralul Oprea. Locotenentul va deveni, firesc, în scurt timp, genera­lul de care Armata are nevoie ”.

   O seară călduroasă !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 14/02/2012 @ 8:58 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!

  Poezie ardeleneasca
  auzită în Piața Universității din gura unui ARDELEAN ajuns acolo
  după ce șeful său a fost nevoit să-l dea afară pe motiv de demiterea guvernului Boc-V

  MARTURISIRE…..

  Apoi, dragă Mărioară,
  Am tot stat şi m-am gîndit:
  Io, duminică, pe seară,
  Vin cu tata în peţit!

  …- Înainte de-a mă cere,
  Musai, dragu’ meu, să-ţi zic
  Că nu-s fată, mi-s muiere…
  Nu vreu rostu’ să ţi-l stric!

  S-o-ntîmplat la vremea sapei,
  Noaptea, cînd veneam din Ştei.
  Coboram pe firul apei,
  Cînd m-am pomenit cu trei…

  M-au ajuns la Fundătură,
  Şi m-au dezbrăcat pe loc,
  Şi mi-au pus năframa-n gură,
  Şi tăţi tri ‘şi bătură joc…

  – Numa’ spune-mi-i degrabă,
  Că pe tăţi îi trag prin şiş!
  – Păi nu-i ştiu, Ioane dragă,
  Era noapte, n-auzişi?…

  O umblat şi bietu’ tata,
  (Şi tu ştii că el nu bea),
  Ba-ntr-o crîşma, ba în alta,
  Doar de o afla ceva…

  Zile au trecut destule,
  Si nimica n-o aflat…
  Da’ io zic că, după scule,
  Nu-s de pe la noi din sat..!!!!.

  Tu, ce zici ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/02/2012 @ 9:48 am | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Coana cu suliţă

  (după „Iarna pe uliţă”, de George Coşbuc)

  A-nceput de ieri să scadă
  Numărul de ciumpalaci,
  E cam ger, să dai în draci,
  Viermi nu prea mai ies în stradă.
  Ce să faci?
  Nu mai ninge, dar nici bine
  Nu prea e de stat în drum,
  Boc e liniştit acum
  Că mulţimea nu mai vine
  Nicidecum.
  Pedeliştii, tot dihănii
  Nesimţite au rămas,
  O ţin langa, la taifas,
  Nu mai fac acum mătănii,
  Au prins glas!
  Gură fac, precum o ţaţă
  Proţăpită în uluci,
  Fel de fel de mameluci,
  Când rostesc cuvântul „Piaţă”,
  Fac clăbuci.
  Cei mai mari sunt puşi pe harţă
  Şi se iau de premier
  Îl vor o „doamnă de fier”,
  Să nu mai fie o fleoarţă
  Toţi îi cer.
  De pe un fotoliu sare
  Un matroz de prin Galaţi:
  „Fraţilor, de ce urlaţi?
  Voi, prin ţara asta mare,
  Nu umblaţi?
  Iarna o să se pogoare
  Peste noi, să fie clar!
  A spus chiar domnul tâmplar
  C-o s-avem, după ninsoare,
  Ger polar.
  El e doct, precum se vede,
  Nu i-a fost deloc uşor,
  Şi-a dat bac-ul târzior,
  Dar acum, iată, se crede
  Că-i Topor.”
  Mârâie spre el „Buldogul”,
  Peste poate supărat,
  Mai că nu l-a sfâşiat,
  Ascultându-i monologul
  Lăbărţat.
  „Vă spun eu, căciula asta
  E cam mare pentru Boc,
  Parc-ar fi un oboroc
  Care îi ascunde ţeasta,
  Altu-n loc!
  Ducă-se, de vrea, la coasă,
  La lopată-i priceput,
  Altfel, partidul – kaput!
  Treaba e destul de groasă,
  Aţi văzut!”
  Se răstesc unii mai tare
  La umilul Piticot,
  Numai că, de un boicot,
  Pe acesta nu îl doare
  Nici în cot.
  Vine-o doamnă la tribună,
  Cătrănită pe acei
  Vreo patru sau cinci mişei
  Care vor, în corzi, să-i pună
  Şeful ei.
  S-oţărăşte rău cadâna
  Pentru şeful Piticot.
  „Aţi înebunit de tot
  Şi-l daţi jos cu anasâna,
  Eu socot.
  Nu aveţi deloc glagole,
  De vă stă şefu` în gât!
  Bani de nu ne-ar fi vârât,
  Mai aveam telegondole?
  Nici atât!
  Mai aveam patinoare,
  În cătune, săli de sport,
  Sau, la munte, eliport?
  În el avem fiecare
  Un suport.”
  Prosternaţi, ca la icoană,
  Cu gândul la chilipir,
  Pedeliştii, în delir,
  O ascultă pe cucoană
  Ore-n şir.
  Într-un sfârşit, ea aruncă
  Un mesaj destul de clar:
  „Să facem ce-i necesar,
  Să punem viermii la muncă,
  Aşadar!”
  Sursa: Ilie Bâtcă.

  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/02/2012 @ 6:49 pm | Răspunde

 8. P-ta Universitatii

  De la Criscar’50
  Viscolul a adus in prim plan alte probleme,dar locurile publice din tara se dovedesc in continuare vii si se vor inviora din ce in ce,o data cu incalzirea vremii.
  Asta pentru ca revendicarea principala,INSANATOSIREA VIETII POLITICE,este inca ignorata de „alesii nostri”!

  Comentariu de Aliosa — 17/02/2012 @ 9:48 pm | Răspunde

  • @ Crișan,
   Bună seara !
   Ai perfectă dreptate :
   VISCOLUL ,NINSORILE , FRIGUL și CONDIȚIILE GRELE DE CIRCULAȚIE din BUCUREȘTI
   au redus numărul protestatarilor din PIAȚA UNIVERSITĂȚII !!!
   Cu siguranță că odată cu sosirea PRIMĂVERII , Piața Universității se va umple și colora din nou !
   VIAȚA POLITICĂ nu s-a ÎNSĂNĂTOȘIT deloc ci, dimpotrivă, s-a ÎNRĂUTĂȚIT !!!
   Hienele portocalii DEVOREAZĂ până și ultimele RESURSE BUGETARE pentru campania lor electorală !!!
   Toți VĂD asta mai puțin SLUGILE lor, pupincuriștii care mă „ pupă „ și pe mine pentru
   CURAJUL de-a spune ce ei vor să nu spun !!!
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și like !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 17/02/2012 @ 9:55 pm | Răspunde

 9. @ ALL !!!
  De la Criscar50 :
  Dragă Alioșa,poate n-ai să împărtășești toate gândurile ACTORULUI dar,cred că mare parte dintre ele stau în picioare .Citiți :un interviu de bun simț !
  Nu numai că l-am CITIT dar, l-am postat aici,ca și cum ar fi un COMUNICAT DIN PIAȚA UNIVERSITĂȚII !!!
  Stimate cititoare și stimați cititori, AVEȚI RĂBDARE ȘI CITIȚI-L PÂNĂ LA SFÂRȘIT! Conține un mare, MARE ADEVĂR !
  Mulțumesc prietene CRISCAR50 pentru aducere la cunoștință !
  Mulțumesc MAESTRE FLORIN ZAMFIRESCU pentru cele spuse !
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.
  INTERVIUL din 3 febr.2012 :
  FLORIN ZAMFIRESCU, actorul „ În martie ţara va fi în picioare!”
  DANA ANDRONIE, autorul : „ Actorul crede cu tărie că suntem din afară conduşi, şi nu spre binele nostru .”

  „Până la ce os să ne ajungă cuţitul ca să ne trezim, să ne dăm seama ce ar fi bine pentru noi?”, se întreabă ro­mâ­nul Florin Zamfirescu. Aflat la amurgul vieţii, nu se mai teme să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă acest adevăr are ceva criminal.
  ● Jurnalul Naţional: Nichita Stă­nescu spunea: „Dragii mei, feriţi-vă să aveţi dreptate prea repede, prea devreme, ca să aveţi la ce visa…”. Se pare că tot visăm de 20 şi ceva de ani încoace!
  ● Florin Zamfirescu: Da, aşa e. Tot Nichita zicea că cel mai periculos e adevărul, iar cel mai important e drumul spre adevăr, fiindcă adevărul are ceva criminal. Toţi guvernanţii noştri, din ’90 încoace, au dat întruna dovadă de multă inteligenţă. Prin eşecurile repetate pe care le traversăm, toată lumea crede că guvernanţii noştri, de-a lungul vremii, erau proşti. Dar eu cred că au fost şi sunt extrem de in­te­ligenţi, numai că sunt rău in­ten­ţio­naţi. Acest lucru e vizibil cu ochiul liber. Sunt an­gajaţi să distrugă tot ceea ce în­seam­nă această ţară . Nu întâmplător României i se spune Grădina Maicii Domnului, nu întâmplător Prinţul Charles desco­peră Transilvania şi habar n-avem câte mai avem de vânzare şi cât de repede se vând! Şi nu este din prostie. De fapt, este subordonarea unor comandamente exterioare. Cred că soarta noastră e pecetluită. O spun la sfârşit de viaţă, chiar nu-mi pasă cât mai am de trăit, chiar nu vorbesc pentru mine. Am copii, nepoţi, prieteni şi poate, cel mai important lucru, am studenţi. Nu puţini! Sunt o comoară de talente.
  ● Au vreo şansă în România?
  ● Ca artişti au, dar ca români… Duplicitatea discursurilor politice este din ce în ce mai vizibilă. Se spune una, se gândeşte şi se lucrează alta. Mi-a fâlfâit acest gând atunci când Petre Roman a declarat că industria României este o grămadă de fier vechi. Hai să o lichidăm! CAP-urile au fost nişte prostii, hai să le lichidăm! S-a sfărâmat totul! S-a început cu COMTIMUL. Dintr-o dată n-a mai fost bun! Preţurile erau atât de mici, încât s-au vândut în neştire apartamente, pământuri etc. Pe urmă a fost planul diabolic: „Ia-ţi cu buletinul ce împrumut doreşti!”. După ce oamenii s-au îndatorat în prostie, agăţaţi fiind de poftele lor de a avea o casă sau o maşină, n-au acţionat cum îi în­văţaseră străbunicii, să „nu se întindă mai mult decât le e plapuma”. Regatul României
  ● Am ajuns să ne vindem şi că­ma­şa de pe noi?
  ● Da. Am ajuns să spunem la 70.000 de oameni că nu le mai dăm indemnizaţia pentru copii sau că nu le mai dăm ajutorul social tocmai acelora care nu-şi mai pot plăti datoriile. Şi tot nu vedem cu ochiul liber ce se întâmplă? Şi tot nu vedem că sfatul „cui nu-i place aici, să plece” ur­mă­reşte acelaşi lucru: depopularea spaţiului. Era o poveste cu trenul care nu mai avea cărbuni. Oamenii au fost sfătuiţi să pună, pe foc, lemnul din tren – scândurile, podelele… În cele din urmă, s-au terminat şi lemnele, iar trenul a ajuns un schelet de fier. Cam asta ni se întâmplă nouă. Dacă nu vrei, nu înţelegi ceea ce se urmăreşte.
  ● Oamenii vor să înţeleagă, au ieşit în stradă!
  ● Sunt bucuros că oamenii au început să se trezească. Totuşi, o popu­laţie de 20 de milioane nu poate fi neglijată, nu poate fi nici stârpită brutal. Ea poate fi stârpită prin Codex Alimentarius, prin vaccinuri. Treptat, cu răbdare, poate fi decimată. Dacă s-a răbdat o sută de ani, de ce nu s-ar mai răbda încă 25? Planul de decimare este a la long.
  ● Cele 20 de milioane de români se vor trezi brusc?
  ● Lumea să nu creadă că Piaţa Universităţii este formată doar din 50 de demenţi sau de disperaţi care stau acolo în frig şi urlă.
  PIAȚA UNIVERSITĂȚII este formată acum din 20 de milioane de oameni care nu pot veni, care nu pot sta acolo.
  Cred că prin martie toa­tă ţara va fi în picioare! O să ve­dem ce se va întâmpla…
  Acum se vând toate sistemele energetice ale Ro­mâniei cu condiţia să mai primim nişte bani cu împrumut, ca să ne mai ajungă un an.
  Şi tot nu se vede cu ochiul liber?!
  Toţi suntem conduşi din afară, şi nu conduşi spre binele nostru.
  Nimeni nu doreşte binele nostru.
  ● Ar trebui noi să ne dorim binele!
  ● Sper să o şi facem.
  Suntem sub un blestem, cred că mult mai vechi decât acela fiindcă ne-am împuşcat conducătorul în ziua de Crăciun…
  Răul vine dinăuntru.
  Cozile de topor provin din pădure..
  .● Credeţi în monarhie?
  ● Acum 20 de ani, când glasuri firave strigau „Regele Mihai!”, glasuri vânjoase din eşalonul doi, în frunte cu Ion Iliescu, spuneau: „Ce să caute un rege? Să vină aici, să-şi ceară ave­rile?”. Şi regele a fost întors de la aeroport. Pe urmă, Iliescu a recunoscut că a fost o greşeală, că ne-am temut degeaba, pentru că e foarte bătrân… Acum 20 de ani era bătrân?! Şi iată că trăieşte şi acum. Ar fi uşor să ne închipuim cum ar fi România astăzi dacă ar fi fost regat. Ei, n-am vrut-o, pentru că răul vine dinăuntru.
  ● Binele cu forţa nu se poate face!
  ● Categoric. Eu totuşi sper în trezirea noastră. Monarhia este o instituţie care asigură o stabilitate, asigură o mândrie, asigură o relaţie internaţională de excepţie. Trebuie să se înţeleagă că monarhia nu face politică! Ea este deasupra şi veghează bunul mers al ţării unde există. Era o vorbă cândva, pe vremea Regelui Carol: „regele şi dorobanţul”. Do­robanţul era cel care apăra graniţele ţării, iar regele era în frunte. Nu se vrea să se ştie că, de-a lungul istoriei, când regele era prins, războiul era pierdut. Iată motivul pentru care imnul regal începe cu „Trăiască, regele!”. Un stat căruia i se ia regele este decapitat! Iată câtă importanţă are acest cap încoronat pentru o ţară unde există monarhie. Asta s-a întâmplat, în 1947, cu România. De asta umblăm ca muştele fără cap. Pentru că suntem decapitaţi din 1947. La noi se confundă democraţia cu vacarmul. Am voie să vorbesc şi spun tot ce-mi trece prin cap. Fără să bag de seamă că n-am ce spune şi nu am bunul simţ să tac. Îl acuz din toată inima mea pe Emil Constantinescu fiindcă nu a permis să se explice popu­laţiei ce însemnează monarhia. Ce fac eu acum într-un articol pe care-l citeşte poate o mână de oameni ar fi trebuit să facă Emil Constantinescu. Să vorbească despre ce ar fi însemnat dacă ţara noastră ar fi fost condusă de monarhie. Şi atunci se putea face un re­ferendum. Oamenii ar fi fost lă­muriţi, nu forţaţi. Vă garantez că sunt foarte mulţi oameni care cred în monarhie. Cât să mai aşteptăm? Până la ce os să ne ajungă cuţitul ca să ne trezim la realitate, să ne dăm seama ce ar fi bine pentru noi? Neamuri proaste
  ● Nu suntem singurele muşte fără cap. Toată lumea e în derivă!
  ● S-a intrat în derivă când Monica Lewinsky şi-a analizat pata de pe rochie cu Bill Clinton. Preşedintele Statelor Unite a fost târât într-un proces murdar, jenant, care, de fapt, nu-i privea decât pe cei interesaţi să privească pe gaura cheii ce se în­tâm­plă în dormitorul vecinului. Nu era o problemă de stat, dar forţe oculte au început să-şi demoleze conducătorii. Şi încet-încet, după căderea Gemenilor, s-a instaurat un fel de control ACTA de care toată lumea vorbeşte acum. Se va ajunge la cipuri pe frunte sau pe gât sau pe înche­ietura mâinii, şi atunci mie îmi pare bine că sunt la sfârşitul vieţii.
  ● Suntem la limita subexistenţei, iar mall-urile apar ca ciupercile după ploaie. Unde-i logica?
  ● Aceste mall-uri se pregătesc pentru viitoarele generaţii care vor veni şi care vor arăta că România este Gră­dina Maicii Domnului. Cu siguranţă nu noi vom fi aceia! Şi investiţiile cu bani europeni tot pentru viitoarele generaţii sunt. O ţară , când a fost cucerită, trebuie să fie şi gata de preluare! De ce să o construiască cei care vor veni? În acelaşi timp, românii sunt sărăciţi, disperaţi, alungaţi, omo­râţi. Încet-încet rămân mall-urile, dealul, valea, spaţiul mioritic care-i sublim. România are de toate!
  ● Mai avem onoare?
  ● Nu. Eu am fost crescut prost. Bunicul îmi spunea: „Ai grijă, există neamuri bune şi neamuri proaste. Poate să aibă câte facultăţi vrei, dar cu neamul prost n-ai ce să faci!” Şi eu mă întrebam, fireşte, ce însemnează neamul prost? Din punctul bunicului de vedere, este acel neam care funcţionează după interesele proprii, care uită de cuvânt, de promisiune, de punctualitate, care uită de onoare şi funcţionează după propriile interese.
  De ani de zile, aud peste tot la noi expresia: „interesele ţării noastre sunt să…”.
  Dar eu nu pot fi de acord cu interesele ţării mele care a bombardat Iugoslavia, singura ţară vecină cu care nu aveam conflicte. Aşa cum a spus un mare actor de-al nostru, Vasile Niţulescu, atunci când văzuse o hartă într-o vitrină:
  „Dintre toţi vecinii noştri numai Marea Neagră ne iubeşte!”.
  Interesul ţării noastre este acum să nu mai vedem realitatea şi să fim de partea celui pe care noi îl credem mai puternic.
  Onoarea nu mai contează.
  Nici credinţa!
  Unde-i onoarea, unde-i demnitatea şi până la urmă unde-i adevărul? ”

  Tu, ce părere ai ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 20/02/2012 @ 6:50 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: