Alioşa ” File de Jurnal ”

02/03/2012

FMI și ROMÂNIA !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 7:47 pm

„  FMI confirmă tragicul experiment făcut în România

„Qui s’excuse s’accuse”, spune de veacuri un proverb francez. Se aplica manusa celor care se scuza inainte de a fi acuzati, precum si acelora care reactioneaza ca si cum au fost prinsi cu musca pe caciula.
„Qui s’excuse s’accuse” – asta s-a putut spune extrem de nimerit despre FMI, cand agentia Reuters’ (piesa de frunte in mass-media economica mondiala) a acuzat cu subiect si predicat FMI de folosirea unor standarde duble in programele stabilite pentru Romania fata de cele pentru tari considerate occidentale, precum Portugalia sau Irlanda.
FMI a sarit imediat ca ars. Agentia Reuters a avut parte de o replica lunga si impopotonata cu explicatii nenecesare fata de subiectul incriminarii, unele chiar false despre situatia economica din Romania si altele si mai netemeinice despre strategiile concepute de FMI.
Cat despre rezultatele obtinute, au fost evocate aceleasi povesti rasuflate cu stabilitatea financiara recastigata, fara a se preciza ca operatia poate a reusit, numai ca pacientul a murit !
Ceea ce spusese Reuters despre programul FMI in Romania, prin comparatie cu programele pentru alte tari europene, este insa mizilic in raport cu ceea ce specialisti sau analisti de specialitate din Romania observasera de ani de zile. Dar, bineinteles, FMI, cel care se comporta precum stapanul fata de sclavi in relatia cu tarile de la periferie, cum este si anexa bananiera numita Romania, s-a facut ca nici nu vede, nici nu aude aprecierile venite din Romania.
Nu era, desigur, ca stapanul de sclavi sa se coboare intr-atat! Cand a spus insa ceva Reuters, pe care cei de la FMI n-o puteau plasa pe la periferia coloniala, reactia a venit imediat. Si s-a dovedit ca Reuters a lovit in moalele capului.
De ce insa Reuters s-a trezit abia acum, dupa ce s-a facut ani de zile ca nu vede ceea ce era de zarit si de la o posta este o alta problema ! Este foarte posibil insa ca, in contextul controverselor germano-anglo-americane asupra strategiilor de urmat in fata crizei datoriilor suverane, tunurile anglo-americane, inclusiv cele mediatice, sa fi fost puse, alaturi de euro, si pe strategiile de tip colonialist franco-germane in Europa de Est si pe rezultatele lor dezastruoase !
Intereseaza foarte putin acest aspect in legatura cu problema cu pricina. Fapt este ca Reuters pune punctul pe „i” si FMI, in calitate de instrument al asupririi Europei de Est, rabufneste de manie ca este prins cu mata-n sac !
Ce au insemnat de fapt politicile de dublu standard de care a fost acuzat FMI ? Cea mai precisa decriptare au folosit-o in Romania acei analisti – din randul carora, cu mandrie spun, fac si eu parte ! – care au formulat clar ca, la cererea capitalului privat transnational vest-european, FMI a facut in Romania si cu Romania un experiment pe cat de dramatic pe atat de dezgustator.
Reactia FMI la acuzatiile Reuters confirma ca in Romania a avut si are loc un experiment FMI !
Alegerea Romaniei pentru acest experiment este lesne explicabila: stat slab, in disolutie economica aproape completa si in disolutie politica in curs, clasa politica gata sa faca orice, in fata oricarei comenzi externe, daca este lasata in continuare sa fure.
In ce a constat experimentul ?
Inainte de toate, in impunerea tezei: statul este de vina, statul sa plateasca ! Lucru cu atat mai caraghios in Romania, dar poate cu atat mai relevant pentru experiment, deoarece nu statul adusese tara in situatia economica nesustenabila in care ajunsese in 2009. Nu statul daduse creditele de consum destabilizatoare, nu statul facuse importurile halucinante anterioare, ci sectorul privat.
Culpabilizarea statului insemna sa plateasca salariatii, pensionarii, contribuabilii, si nu bancile si debitorii lor! In consecinta, dupa ce a fost schimbat fortat Codul Muncii pentru a lasa munca la cheremul capitalului, au fost stabilite cele mai dure masuri de austeritate din Europa: taieri de salarii, inghetari de pensii, amputari de programe sociale, toate combinate cu majorari de impozite. Si, corolarul experimentului, toate aceste ajustari cerute a fi facute de catre stat au fost puse de la inceput in carca populatiei !
Daca FMI considera cumva acest experiment un succes, cum vrea sa demonstreze, inseamna ca aceasta institutie si-a pierdut si drumul, si cararea si a ajuns doar un jalnic instrument la cheremul capitalului privat transnational ale carui interese le reprezinta cu nerusinare, fara a mai incerca macar de forma sa afiseze ca ar mai urmari si o dezvoltare a tarilor prinse in vizor !
Nivelul de trai din Romania s-a prabusit
Dupa trei ani de programe FMI, nivelul de trai in Romania s-a prabusit. Dar, sa zicem ca nu acest aspect este importamt, in masura in care era pretul pentru „castigarea” echilibrelor si stabilitatii. Dar acestea sunt povesti de adormit copiii, caci este vorba de echilibrul si stabilitatea celui ajuns in nemiscare economica, stabil pana in maduva oaselor si pentru totdeauna !
Fundamental este ca, prin programele aplicate, Romania a ajuns in imposibilitatea fizica de a creste, ceea ce, pentru o tara subdezvoltata, este un dezastru ! Acest program a consolidat in plina criza pozitia Romaniei de anexa bananiera a Vestului Europei, care s-a conturat si articulat in perioada anterioara de crestere economica bazata aproape exclusiv pe creditul de consum promovat de bancile occidentale.
De-acum, Romania are perpective de dezvoltare inchise. Ultimele redute ale capitalului autohton au fost lichidate in favoarea capitalului strain de catre acest program de criza si cu aceasta soarta Romaniei ca tara in extinctie a fost pecetluita, ceea ce reprezinta cel mai mare rau pe care FMI l-a facut unui napastuit din Est, printre multi altii din lume.
Autor: Ilie Serbanescu  ” .
Tu, ce spui despre FMI și implicarea lui în destinele ROMÂNIEI ?
Este vinovat FMI sau cei care-i pun în practică doleanțele ?
Credeți că banii ÎMPRUMUTAȚI de la FMI , BM , UE ,BERD și alte bănci  din lume vor salva ROMÂNIA ?
Prea multe întrebări ?
NU!!!
Răspunde la care vrei dar , răspunde căci nu numai PREZENTUL și „ bunăstarea ” noastră trebuie să ne preocupe ci , și VIITORUL urmașilor, urmașilor noștri,
adică VIITORUL GENERAȚIILOR VIITOARE,
VIITORUL ROMÂNIEI !!!
Cu respect deosebit și înaltă prețuire,
Alioșa.

13 comentarii »

 1. FMI şi BM sunt CREAŢIA OCULTEI MONDIALE CA ORGAN DE EXECUŢIE PENTRU REALIZAREA OBIECTIVULUI PRINCIPAL,NOUA ORDINE MONDIALĂ,GUVERNUL MONDIAL,MONEDA UNICĂ MONDIALĂ,DECI UN SINGUR STAT MONDIAL!!!
  IMPLICAREA FMI ÎN DESTINELE TUTUROR ŢĂRILOR A FOST MINUŢIOS PREGĂTITĂ CU MULTĂ VREME ÎN URMĂ,
  DECI ROMÂNIA NU PUTEA FACE EXCEPŢIE!!!
  EFECTUL IMPLICĂRII FMI ESTE DEZASTRUOS PENTRU TOATE ŢĂRILE DIN LUME!!!
  BANII ÎMPRUMUTAŢI TREBUIE RETURNAŢI,DAR CU DOBÂNDĂĂĂĂĂĂĂ,
  ŞI ATUNCI CUM POT SĂ SALVEZE ŢARA???
  EFECTUL ESTE EXACT INVERS,BANII ÎMPRUMUTAŢI ÎNROBESC ŞI MAI RĂU ŢARA,
  ŢARĂ CARE,ÎNTR-UN VIITOR MAI APROPIAT SAU MAI ÎNDEPĂRTAT,
  VA ÎNCETA SĂ MAI EXISTE CA ŢARĂ,DEVENIND O „REGIUNE” A STATULUI UNIC MONDIAL,
  CUM VOR DEVENI ŞI TOATE CELELALTE ŢĂRI !!!
  Nu ştiu ce să spun mai mult!!!
  Comisia Trilaterală,
  Consiliul de Relaţii Externe,
  Grupul Bilderberg,
  acestea sunt trei dintre structurile NOII ORDINI MONDIALE!!!
  Familia Rothschild are o avere evaluată la peste 500 TRILIOANE DOLARI!!!
  Pentru comparaţie vă spun cât este PIB-ul SUA,doar 15 TRILIOANE DOLARI!!!
  DECI DE 33 DE ORI MAI MIC DECÂT AVREA UNUI SINGUR OM !!!
  CE REPREZINTĂ ROMÂNIA PENTRU „EI”???
  UN MIC PĂDUCHE PE CARE-L STRIVESC POCNINDU-L ÎNTRE UNGHIILE DE LA DOUĂ DEGETE!!!
  Ei,prietene,ce zici,am făcut un comentariu optimist???
  Cu prietenie,
  Bogdan,”încă” un cetăţean onorabil al Uniunii Europene!

  Comentariu de bmarinescu41 — 02/03/2012 @ 8:50 pm | Răspunde

  • @ BOGDAN,
   Bună ziua !
   COMENTARIUL tău este EXCELENT dar nu-i deloc OPTIMIST !!!
   Tu ca și mine, ai o singură vină : SPUI ADEVĂRUL știind deja că te expui riscului de a fi „ mușcat” de pupinbăsiști !!!
   Dacă aș încerca să-ți RĂSPUND cu CUVINTELE mele, cu siguranță că m-aș face de rușine așa că,
   las pe alții să vorbească în locul meu :

   „ Acuzatii grave de tradare nationala:
   BASESCU SI BNR au falsificat impreuna cu Jeffrey Franks datele macroeconomice pentru a se realiza acordul cu FMI

   ”Între serviciile secrete, SIE este marele cîștigător al perioadei post-decembriste”.
   Afirmația a fost făcută acum cîțiva ani de către fostul președinte Emil Constantinescu și pare să fie azi mai valabilă ca oricînd.
   În premieră absolută, președintele și primul ministru sunt oameni care provin din DIE/SIE.
   Un avantaj uriaș al serviciului amintit și care deranjează în mod cert restul serviciilor, dar, mai ales, SRI, picat pe locul doi deși e cel mai mare din România. Va înghiți SRI gălușca și se va resemna? Noi înclinăm să credem că nu, iar unele evenimente recente par să confirme asta.
   SRI a dat semne de nervozitate încă de la prima vehiculare a numelui lui MRU pentru postul de premier, în 2009, atunci cînd l-a trimis la înaintare pe fostul purtător de cuvînt Ulieru să-l deconspire drept agent al unei puteri străine.
   Puțin înaintea numirii de acum, alt fost greu al SRI, Virgil Măgureanu, a dat și el anumite semnale publice de nemulțumire, desigur, pentru urechile care trebuiau să audă. Cu toate astea, Ungureanu a fost numit în post pe 9 februarie. Cinci zile mai tîrziu, s-a produs un eveniment rămas necunoscut marelui public, dar care poate fi interpretat drept o reacție vehementă a SRI și un semnal dur către structurile de vîrf ale statului.
   Concret, pe 14 februarie, deputatul PSD Ion Stan a depus în Cameră două declarații politice de-a dreptul incendiare, întocmite pe baza unor informații de top, accesibile doar serviciilor secrete și anumitor factori politici de top. Două declarații pe care Stan nu a ținut să și le popularizeze în presă, dovadă că erau destinate doar anumitor cercuri. Pentru a clarifica din start lucrurile, să spunem că Ion Stan nu e Vadim Tudor, cu ale sale tiribombe de presă, ci un parlamentar ”special”, care de foarte mulți ani se află în comisia SRI, pe care a și condus-o ca președinte ori vicepreședinte, în prezent. Cei familiarizați cu dedesubturile politicii știu că, dintotdeauna, mai-marii comisiei SRI au avut o legătură strînsă cu serviciul, atît de strînsă încît s-a vorbit permanent cine controlează pe cine.
   În consecință, e cert că declarațiile lui Stan sunt opera serviciului amintit, deputatul fiind doar o portavoce.
   Ce conțin, însă, declarațiile în cauză?
   Regimul Băsescu a falsificat PIB-ul României în beneficiul FMI
   Prima dintre ele conține informația explozivă cu potențial nuclear potrivit căreia președintele, guvernul, BNR și șeful delegației FMI la București au falsificat controlat datele economice ale țării, în frunte cu PIB-ul, care a fost subapreciat cu 20% pentru a se justifica contractarea unor noi împrumuturi de la FMI.
   Extras din declarația lui Stan:
   ”Puterea de la Bucureşti este cel puţin complice la o manoperă sistemică de falsificare a indicatorilor macroeconomici, care a împins la decizii politice greşite, ale căror efecte sunt trădarea de ţară, în varianta subminării economice şi a ştirbirii suveranităţii şi independenţei politice, urmare a aservirii faţă de organizaţii străine.
   Aceasta subevaluare a datelor economiei reale a fost necesară pentru a se demonstra, pe bază de date false, că România are nevoie de împrumuturi internaţionale.
   Manopera prelucrării statistice frauduloase a fost realizată în cadrul unei strategii integrate pe care “asasinii economici” – în cazul României, Jeffrey Franks şi predecesorii săi – au aplicat-o la nivel global. Coordonatorii strategiei sunt marii anonimi din spatele FMI, având ca executanţi agenţii ocultei financiare din fiecare ţară, plasaţi la conducerea instituţiilor macroeconomice, respectiv persoane cumpărate, relativ ieftin, cu funcţii, bani şi alte avantaje.
   Menţionăm că FMI are nevoie şi de datele reale, cu titlul de “date de uz intern” şi pentru aceasta a apelat la o reţea de furnizare: economişti, şefi ai băncilor, persoane din staff-ul primului-ministru, Consiliului Naţional Fiscal, Institutului Naţional de Statistică.
   Unele dintre instituţiile cărora li s-au solicitat, în acest mod neoficial, datele reale, nu au putut răspunde la respectivele solicitări pentru simplul fapt că, în condiţiile instituţionalizării prelucrărilor statistice false, practic nu au avut acces la datele adevărate. În aceste condiţii, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a luat legătura, cu acceptul lui Traian Băsescu, cu şeful ANAF, Sorin Blejnar pentru a preleva datele reale direct din bilanţuri.
   Sursele noastre ne-au comunicat faptul că existenţa unei interceptări “accidentale” a posturilor telefonice cu numerele 0728.666.063 şi 0741.239.082 ori accesarea bazelor de date ale operatorilor reţelelor respective de telefonie ar putea furniza dovezi irefutabile privind funcţionarea sistemului descris. Mai mult, am avea şi surpriza de a constata că şi “blonda lui Emil Boc” este integrată comandoului asasinilor economici ai României.
   O altă menţiune importantă, care se impune, este aceea că, de regulă, şefii instituţiilor menţionate nu sunt direct angajaţi, ci câte unul-doi colaboratori apropiaţi acestora. Un vicepreşedinte de la Institutul Naţional de Statistică nu a acceptat iniţial să intre în reţeaua agenţilor informaţi. Urmările imediate au fost presiunile şi ameninţările cu demiterea, dacă nu consimte la furnizarea informaţiilor solicitate.
   În loc de concluzii. În condiţiile utilizării datelor macroeconomice reale şi ale elaborării şi execuţiei corecte şi responsabile a bugetului naţional, România nu ar fi avut nevoie de împrumuturile FMI, sau în nici un caz în cuantumul în care au fost atrase”.
   Reforma Sănătății, un act în beneficiul mafiilor transnaționale
   A doua declarație a lui Stan afirmă că mult trîmbițata reformă a sănătății este, de fapt, un act în beneficiul mafiei transnaţionale a fraudării asigurărilor de sănătate, cu binecuvîntarea președintelui Traian Băsescu. O altă afirmație explozivă este aceea că demonstrațiile de protest de după demiterea lui Arafat au fost, în fapt, controlate de SIE.
   Extras din declarația lui Stan:
   ”Înalţi funcţionari publici, începând de la Administraţia Prezidenţială şi Parlament, continuând la Guvern şi agenţiile sale de specialitate, puşculiţele partidelor politice, câini de pază ai “democraţiei”, companii de publicitate, fundaţii aşa-zis caritabile sunt cu toţii, dar nu numai aceştia, conectaţi la sorburile nesăţioase care secătuiesc bugetul CNAS.
   Ciordeala, inclusiv cea a statului, din bugetele asigurărilor sociale este un nărav mai vechi. Au practicat-o şi acoperit-o mai toate guvernele. Prim-miniştrii “legalişti” au încercat să-şi acopere ciordelile cu legi de reformare a asigurărilor sociale. Aşa s-a făcut că ne-au anesteziat cu câte o reformă la fiecare patru ani.
   Noua tentativă de reformă a asigurărilor de sănătate, căci bugetul acestora este miza, şi nu sănătatea naţiunii, a picat într-un moment rău ales – anul electoral – şi cu mijlocul nepotrivit – agentul de influenţă în însăşi persoana preşedintelui republicii. Acelaşi agent de influenţă ca şi în cazul aurului de la Roşia Montană.
   Ambele operaţiuni de influenţă asumate de un agent de propagandă şi influenţă de cel mai înalt nivel posibil demonstrează cât de mare este presiunea asupra Cotrocenilor, cam de ce factură sunt unii dintre oamenii preşedintelui, de unde pot veni comenzile şi de ce nu le poate rezista primul cetăţean al ţării.
   Se încearcă diversiunea că preşedintele şi primul-ministru ar fi fost induşi în eroare şi nu ar fi cunoscut că proiectul legii sănătăţii este expresia intereselor autohtone şi străine care au şi pus ochii pe spaţiile imobiliare ale spitalelor şi elaborat statutele viitoarelor fundaţii care se vor înfrupta din infrastructura reţelei de sănătate pe care Traian Băsescu le-a promis-o. Inclusiv prin declaraţii publice, făcute în ţară, dar şi în străinătate.
   Se spune că Băsescu şi Boc nu ar fi fost corect informaţi şi nu ar cunoaşte că 40 de firme ale clientelei lor politice au lansat deja investiţii de multe sute de milioane pentru achiziţionarea unui prim lot de 1.200 de ambulanţe.
   Se aruncă în spaţiul public dezinformarea că Traian Băsescu nu ar fi ştiut de bătălia pe cadavrul sistemului de sănătate al poporului român dintre cartelurile internaţionale ale asigurătorilor de sănătate, iar legea pentru a cărei susţinere s-a mai compromis politic, moral şi infracţional încă o dată (dar ce mai contează?!), urma să fie pretextul legitimării jafului bugetului sănătăţii, pentru a nu mai fi atât de flagrante abuzurile şi ilegalităţile.
   Ochii şi urechile statului, în loc să-şi facă cu onestitate datoria, adică să tragă semnalul de avarie şi să oprească, pe motiv de pericol de deraiere a democraţiei, caruselul înaltei corupţii politice instituţionalizate, se joacă de-a rebeliunea cu câteva sute de demonstranţi adunaţi în faţa Palatului Preşedinţiei şi în Piaţa Universităţii, ca să apere democraţia.
   Este evidentă marea manipulare a acestui scandal, chiar din start. Nimeni nu a citit, darmite să fi studiat legea sămânţă a dihoniei naţionale. Toţi s-au întrecut în a o comenta, după texte date, după ureche şi la cacealma. În toată dezbaterea furibundă nu s-a apelat la argumente din conţinutul hulitei legi, ea fiind respinsă in corpore şi în necunoştinţă de prevederile ei. Sau, dimpotrivă, au citit-o şi ori nu le vine să creadă, ori le este frică să o pună în lumina adevărului”.
   În acest din urmă caz, cînd vorbește de ”ochii și urechile statului” care ar fi trebuit să țină sub control interesele cartelurilor internaționale, Stan se referă, evident, la SIE, serviciul cu atribuții externe.
   Contactat de Inpolitics, deputatul afirmă că pînă în acest moment nu există nicio reacție oficială la declarațiile sale din parlament. El afirmă, însă, că ”declarațiile se bazează pe date foarte concrete, care pot fi oricînd puse la dispoziția factorilor interesați de către anumite instituții ale statului, cu atribuții în acest sens. Vă dați seama că nu mă apucam să aștern pe hîrtie ceea ce visasem în noaptea precedentă, acolo e vorba de chestiuni cît se poate se serioase și de concrete”. Stan mai spune, cu referire la cele două numere telefonice care apar în prima sa declarație, că aparțin unor importanți demnitari ai statului, iar interceptarea lor ar putea scoate la lumină elemente extrem de interesante. O afirmație care, în realitate, sugerează în mod clar că interceptările deja s-au produs, iar datele sunt bine păstrate în anumite locuri.
   Una peste alta, ambele declarații ale vicepreședintelui comisiei SRI pot fi considerat cel mai tăios avertisment transmis indirect regimului de la putere de către cel mai mare serviciu de informații, iar faptul că a venit imediat după validarea lui Ungureanu drept premier arată limpede și sursa ”nemulțumirii”.
   Marea întrebare: vom asista, curînd, la o repoziționare politică a SRI, avînd în vedere că alegerile bat la ușă?
   Și dacă da, ce surprize ar putea oferi clasei politice această manevră? (Bogdan Tiberiu Iacob)
   sursa: inpolitics.ro / gandeste.org ” .

   Știu că o să spui că ai mai citit acest material . Da, ai dreptate ! L-ai citit la un alt articol dar, cum acest POST se referă în
   exclusivitate la FMI și ROMÂNIA, aici îi este LOCUL și de aceea l-am postat din nou, AICI și ACUM !!!
   Mulțumesc pentru comentariul , like dar și pentru că înțelegi ce vreu să scot în evidență !
   Să ai parte de o sâmbătă frumoasă și o duminică minunată !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 03/03/2012 @ 3:55 pm | Răspunde

   • Ai procedat absolut corect!
    Asemenea demascări trebuie postate non stop,poate intră în capetele mai multor „neinformaţi”,
    ca să nu le spun altfel,şi se hotărăsc să treacă pe drumul cel bun părăsindu-l pe cel rău!!!
    Fie ca primul weekend din această primăvară să-ți umple casa de bucurii!

    Comentariu de bmarinescu41 — 03/03/2012 @ 4:57 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Bună seara !
    Mulțumesc pentru aprecieri , urări și răspuns !
    Urarea ta „ fie ca primul weekend din această primăvară să-ți umple casa de bucurii ” ,
    a început să se împlinească încă de vineri când, am primit prin plic recomandat o VESTE MARE
    pe care o așteptam cu sufletul la gură încă din ianuarie 2011 !
    Vestea cea mare nu o postez aici numai așa, să nu mai poată dormi de invidie și oftică „ prietenii ” mei
    care mă „ mușcă ” și fug ca turbații să-și anunțe stăpânii că iar m-au „ MUȘCAT ” crezând în
    prostia lor genetică că mă vor determina să nu le mai demasc și critic idolii de ceară ce se vor topi odată cu venirea
    timpului frumos când, în PIEȚELE din marile orașe ale ȚĂRII se va auzi din nou strigarea care a făcut
    deja înconjurul lumii : „ IEȘI AFARĂ, JAVRĂ ORDINARĂ ” și „ NU VĂ FIE FRICĂ, ȘI BĂSESCU PICĂ ” !!!

    Apropos de marele cârmaci :
    Pentru el, semnarea și datarea PACTULUI DE GUVERNANȚĂ FISCALĂ în țările UE cu
    data de 02/02/2012/ ÎN LOC de 02/03/2012/ este una și aceeași !!!
    Toți semnatarii ( șefi de state ) au râs nu numai de el dar și de ROMÂNIA……
    Întrebat de ziariști , în râsu-i caracteristic a spus :
    „ Aia-i semnătura mea frate…Da, recunosc,sunt cam mulți de DOI dar, nu DATA
    contează ci semnătura … ” !
    Și ție să-ți umple primul weekend din această primăvară casa de bucurii !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 03/03/2012 @ 7:58 pm | Răspunde

 2. @ ALL !!!

  Afară-i soare și frumos
  Zăpada-ncepe să se moaie.
  Eu plec la piață bucuros
  Să-mi cumpăr CAȘ de oaie.

  Din burlane și acoperișuri
  APA repede mai curge.
  O PISICĂ în tufișuri
  Miaună de zici că plânge.

  CIORILE-au început
  În stoluri mari să se rotească
  Ele știu ce-i de făcut:
  TIMPUL rău să ni-l vestească .

  Legat de FMI și ROMÂNIA
  Lumea nu vrea să vorbească .
  Așteaptă parcă mântuirea
  Și slava cea DUMNEZEIASCĂ.

  Dar vai, parcă chiar și DUMNEZEU
  Și-a-ntors fața de la noi !
  Căci Băse-al nostru ca un zmeu
  Aruncă iarăși ȚARA în nevoi.

  Pe 3 martie datând cu doi în loc de trei
  PACTUL DE GUVERNANȚĂ FISCALĂ
  A dat motiv la derbedei
  Să râdă iar de-a noastră ȚARĂ !!!

  Iar LUMEA nu vrea să vorbească
  Așteptând parcă mântuirea
  Și slava ce DUMNEZEIASCĂ
  Spre a scăpa de FMI , ROMÂNIA !!!

  Dedic această poezie, doamnelor , domnișoarelor și domnilor care încă
  nu și-au găsit un pic de timp să spună ceva despre
  FMI și ROMÂNIA !!!
  O duminică frumoasă !
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 04/03/2012 @ 9:18 am | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Grijă mare pe ÎNTUNERIC !!!
  Doua doamne tinere, de mult timp prietene, dar de ceva timp casatorite, se hotarasc sa iasa fara soti in oras. Dupa cateva ore petrecute la un bar, pe inserate, se intorc pe jos acasa. La un moment dat una zice:
  – Fata, ce ma fac? Fac pe mine! Nu mai pot sa tin pana acasa. Cealalta rapunde:
  – Si eu la fel! Hai sa intram aici in cimitirul asta, ca e intuneric si nu
  ne vede nimeni.
  – Bine, dar cu ce ne stergem?
  – Eu, cu chilotii, si apoi ii arunc.
  – Eu nu renunt la chiloti, dar o sa gasesc o solutie.
  A doua zi se intalnesc barbatii.
  – Oare unde au fost, mai, nevestele noastre aseara? A mea a venit acasa fara chiloti.
  – Tu stai bine. A mea a venit cu o panglica in fund pe care scria „Nu te vom uita niciodata. Fratii Georgescu”!
  Ei,e mai bine AȘA decât să discutăm despre FMI și ROMÂNIA ???

  O săptămână plină de „ SUCCESURI ” !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 05/03/2012 @ 10:04 am | Răspunde

 4. @ De la CRISCAR50,
  FMI

  Nu trebuie sa fii un mare expert in probleme de finante si economie pt. a-ti da seama de sensul „ajutoarelor”!!!
  E la indemana bunului-simt comun sa aprecieze unde ne-au dus imprumuturile inrobitoare si
  spre ce ne indreptam daca nu se va schimba nimic in politica falimentara a statului!!!
  Dar e important ca acei care detin expertiza si datele necesare sa-si exprime opiniile
  cu privire la aceasta problema,pt. a-i atentiona pe cei raspunzatori ca
  nu pot sa ne prosteasca la nesfarsit si pt. a redestepta solidaritatea nationala,
  singura care ne-ar mai putea salva din situatia in care am fost tarati!

  Comentariu de Aliosa — 05/03/2012 @ 10:18 am | Răspunde

  • @ Crișan,
   Bună dimineața prietene !
   Ai pus punctul pe „ I ” iar eu nu mai adaug decât atât :
   SCOPUL POSTĂRII acestui MATERIAL a fost tocmai acela de
   a mai ATRAGE ATENȚIA ROMÂNILOR, încă odată că, cei care ne-au CONDUS în ultimii ȘAPTE ani,
   ne-au SCOS ȚARA la VÂNZARE doar pentra ca ei și clica lor mafiotă SĂ SE ÎMBOGĂȚEASCĂ !!!
   Și, nu în ultimul rând, așa cum foarte bine ai punctat, „ PENTRU A REDEȘTEPTA SOLIDARITATEA NAȚIONALĂ,
   SINGURA CARE NE-AR MAI PUTEA SALVA DIN SITUAȚIA ÎN CARE AM FOST TÂRÂȚI ”
   de cei care , vor „ CU ORICE PREȚ LA PUTERE ”:
   http://aliosapopovici.wprdpress.com/2010/05/27/
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu
   ( trimis prin E-MAIL,specific asta ca să nu mă mai acuze din nou ofticosul „ X ” că, eu ÎNTREB , eu RĂSPUND )
   și like !
   O săptămână minunată !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 05/03/2012 @ 10:33 am | Răspunde

 5. @ ALL !!!

  În perioada 1998-2002 , FMI și-a experimentat metodele în ARGENTINA !!!
  Iată ce a ieșit :


  Parlamentarii argentinieni cel puțin au avut curajul SĂ RECUNOASCĂ PUBLIC că:
  „ Eram numiți ridicători de mâini” !!!
  Ai noștri vor avea vreodată BUNUL SIMȚ să recunoască IMENSUL RĂU
  ce l-au făcut ROMÂNIEI PREZENTE și VIITOARE ???
  Eu zic că NU VOR AVEA NICIODATĂ CURAJUL DE A RECUNOAȘTE !!!
  Tu, ce spui ?
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 07/03/2012 @ 9:33 am | Răspunde

  • PS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Dă click pe LINK-ul de mai sus căci altfel, DEGEABA ai AJUNS până aici !
   E pentru TINE nu pentru mine
   care am vizionat VIDEOCLIPUL
   de-i știu conținutul pe de rost !!!
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 07/03/2012 @ 9:37 am | Răspunde

   • PS!!!
    M-am răzgândit și uite ce-am făcut :

    Așa, sare imediat în OCHI și, musai trebuie să dai click pe SĂGEATA din mijlocul ecranului negru !
    Vizionare plăcută !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 07/03/2012 @ 10:08 am | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  În loc de comentarii, prietenul CRISCAR50 mi-a trimis prin e-mail următorul BANC :

  PENTRU CA PROBLEMA F.M.I. ARDE IN CONTINUARE!!!
  La un moment dat,Bula ajunge intr-o mare criza de bani.
  Se gandi sa mearga la vecinul lui evreu Itic,si sa-i ceara 2 lei,
  ca imprumut pana la primavara.
  Itic il asculta atent,apoi ii zise:
  -Bine,iti dau 2 lei imprumut pana la primavara,dar imi lasi toporul
  ca zalog,si la primavara imi dai 4 lei inapoi,altfel nu ne invoim.E bine?
  Mai de voie mai de nevoie,intr-un final Bula se invoi.Lasa toporul ca zalog, luase banii,si da sa plece
  Insa Itic il striga:
  -Bai Bula!Ia fi atent la mine,la ce m-am gandit.La primavara stiu ca o sa-ti fie greu sa-mi dai inapoi cei 4 lei,intrucat iarna e lunga si grea,asa ca stii ce?Ia da tu acum 2 lei inapoi,si la primavara iti mai ramane de dat decat 2 lei,ce zici,o sa-ti fie mai usor?
  Bula se gandi putin,si recunoscu in sinea lui,ca Itic are dreptate,si ca uite e un vecin adevarat,asa ca se invoi,ii dete inapoi cei 2 lei,si pleca acasa,ceva mai usurat.
  Insa pe drum tot calcula:
  -Hmmm!Bani nu am,topor nu am,insa m-am ales cu o datorie de 2 lei,si totusi nu a fost nimic in neregula…

  MORALA:Acelas Itic ne dadu si noua Romaniei imprumut de atatea ori,numai ca acum se numeste FMI!

  Comentariu de Aliosa — 07/03/2012 @ 8:50 pm | Răspunde

  • Crișan,
   Bună seara !
   BANCUL postat face cât zece comentarii !
   Cu alte cuvinte, e vorba de
   Aceeași MĂRIE, cu altă pălărie !
   Mulțumesc pentru vizită, banc și like !
   O seară cât mai frumoasă !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 07/03/2012 @ 8:53 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: