Alioşa ” File de Jurnal ”

29/03/2012

IADUL CHEVRON- ADEVĂRUL DESPRE GAZUL DE ȘIST ( BÂRLAD ) .

Filed under: generale — Aliosa @ 9:50 am

Această prezentare necesită JavaScript.

  În  noiembrie 2011  am participat  la  vernisajul unei  EXPOZIȚII de pictură a artiștilor plastici locali și la o LANSARE de CARTE ( traducerea de către profesoara de limba rusă,MIOARA POPA a unui volum de poezii de ESENIN ) în liniștitul oraș BÂRLAD . La acele două manifestări a participat o mare parte din intelectualitatea orașului BÂRLAD , poetul  basarabean, invitat special ,Valeriu Matei cu soția, fostul meu coleg de liceu militar generalul NICOLAE ROTARU, scriitori și artiști locali, inclusiv primarul orașului,  dl.inginer CONSTANTIN CONSTANTINESCU   ce va apare în ultima imagine din slideshow-ul postat. Nu aș fi dorit să vorbesc despre acel eveniment cultural dacă nu aș fi revăzut figura primarului bârlădean la un post de televiziune lansând un semnal de alarmă în legătură cu implicațiile viitoare ale exploatării GAZULUI de ȘIST din subsolul zonei BÂRLADULUI odată oraș liniștit iar acum bulversat de lăcomia și trădarea celor care pentru BANI sunt în stare să POLUEZE APA ( poate chiar s-o OTRĂVEASCĂ ) din acea parte a MOLDOVEI și nu numai , oraș care, a scos în stradă peste  5000 de oameni și conform spuselor primarului, în viitorul apropiat dacă nu se va OPRI PROIECTUL, va scoate zeci de mii veniți din toate împrejurimile locului și , nu numai. De ce ? Pentru faptul că,EXPLOATAREA GAZELOR DE ȘIST, constituie un adevărat RISC de OTRĂVIRE, CANCER și CUTREMUR nu numai la BÂRLAD ci și pe sute de km. de jur împrejurul zonei de exploatare iar dacă avem în vedere și zona DOBROGEA, unde va acționa tot compania americană  CHEVRON ,atunci, partea de EST și SUD-EST a ROMÂNIEI este în real pericol …..

„     Nimeni nu știe nimic despre masacrul ecologic care se pregătește la Bârlad: Indolență și nepăsare!
În timp ce zona Bârladului este în pragul unei catastrofe ecologice de proporții, autoritățile locale susțin că dracul nu e chiar atât de negru. Cei de la Agenția Județeană de Mediu Vaslui susțin că, deocamdată, nimeni nu le-a cerut vreo autorizație pentru exploatarea gazelor de şist. Deocamdată, nu s-au făcut decât prospecțiuni pe platformă. Firma care a făcut studiile este patronată de Ovidiu Tender. Locul exact în care vor fi amplasate sondele este ținut în mare secret.
Întreaga zonă a Bârladului (oraşul plus comunele aferente, însumând aproape 200.000 de suflete) este pe punctul de a se transforma într-un soi de Cernobâl, din cauza intereselor financiare ale unor importanți jucători de pe piața mondială a carburanților. Gigantul Chevron USA (una dintre cele mai puternice firme din industria carburanților din lume) a pus ochii pe zăcămintele de gaz de şist din România. Unul dintre acestea este situat chiar în zona Bârladului, la care se adaugă alte două perimetre de exploatare, în Dobrogea şi judeţul Bihor. Cele trei perimetre câştigate de Chevron în România însumează o suprafață totală de 2.700 de kilmetri pătraţi. Thomas Holst, country manager pentru România al Chevron Upstream Europe, a declarat într-un cotidian central: “Operaţiunile noastre se concentrează în două zone: Bârlad și Dobrogea. Prima sondă de explorare va fi săpată la Bârlad în a doua partea a anului 2012, iar din 2013 avem în plan săparea a opt sonde în Dobrogea”.
Nu numai Chevron, ci şi alte firme puternice din acest domeniu s-au arătat interesate de zăcămintele de gaze de şist din România. Totul a fost ţinut sub un con de umbră, din cauza tehnologiei care este folosită pentru extragerea gazelor de şist, respectiv fracţionarea hidraulică (fracking). Tehnologia este extrem de poluantă şi de nocivă pentru tot ceea ce înseamnă organisme vii şi, mai mult, provoacă cutremure de suprafață. Toate aceste aspecte au făcut ca în multe state europene tehnologia, dar şi exploatarea gazelor de şist, să fie interzise prin lege.
E lesne de înțeles atunci de ce giganții din atotputernica industrie mondială a carburanților și-au îndreptat atenția căre state din sud-estul Europei, acolo unde pe lângă faptul că există mari zăcăminte de astfel de bogății subterane, mai şi beneficiază de un context socio-economic şi politic extrem de pervertibil. Aşa s-ar putea explica şi faptul că extrem de puțini au fost cei care au ştiut că pe parcursul anului trecut, la Bârlad (şi în zonele limitrofe) au mişunat o sumedenie de echipe de experți ai unei firme de prospecțiuni. Este vorba despre SC Prospecțiuni SA București, firmă controlată în totalitate de controversatul om de afaceri Ovidiu Tender, cel care mai deține la Bârlad (prin intermediul unor firme controlate de el şi alți controversați oameni de afaceri) şi SC Fepa SA. Prospecțiuni SA este fosta Întreprindere de Prospecțiuni Geologice şi Geofizice, cea care până în 1990 a deținut monopolul prospecțiunilor din România şi care (ce mai important) a avut arhiva de informații geologice a țării noastre. În orice țară civilizată, informațiile referitoare la resursele minerale şi bogățiile subsolului țării respective constituie secret de stat şi nu sunt puse la discreția vreunui întreprinzător privat.
Revenind la Bârlad, probabil că mulți dintre concitadini au observat, în vara anului trecut, echipele celor de la Prospecțiuni SA, care au tot bântuit oraşul şi comunele din jur în mașini de teren care aveau inscripționate sigla firmei. Abia ulterior s-a aflat că firma lui Tender a fost contractată de Chevron USA pentru a efectua operațiunile de prospecțiune, care au fost finalizate la finele anului trecut. Ceea ce este şi mai interesant, se pare că nimeni nu ştie, sau nu vrea să spună, care este viitoarea locație a sondelor de lângă Bârlad. În cursul zilei de ieri, am fost contactați de către cei de la AMI Comunications, firma de PR (Public Relations) din România a celor de Chevron. Aceştia ne-au promis că ne vor transmite în cel mai scurt timp un punct de vedere, dar nu ne-au putut spune nimic despre locația viitoarelor sonde de extracție. Asta în ciuda faptului că pe parcursul discuției telefonice au lăsat să se întrevadă că au cunoştință de locurile unde s-au efectuat prospecțiuni în apriopierea Bârladului.
Americanii “salivează” pe bogățiile din subteranele Moldovei!
Chiar în primăvara anului trecut, Mihail Mitroi, vicepreşedintele Prospecțiuni SA, a recunoscut că Moldova va fi viitorul Texas al României șim într-un interviu acordat unui ziar central, a menționat că cei de la Chevron “salivează” după zăcămintele de gaz de şist din zona noastră: “Aceste companii mari, de top, nu sunt interesate de câmpuri medii. Sunt interesate doar de câmpuri foarte, foarte mari, de lucrurile de perspectivă, cum e shale – gazul (gazul de şist, n.r.)”.
Așa că e lesne de înțeles că americanilor prea puțin le pasă să fie “friendly environement” și singurul lor țel este să “sugă” cât mai mult din măruntaiele pământului de lângă Bârlad. Și automat că nu mai contează că singura tehnologie prin care poți aduce la suprafață este una extrem de poluantă. Din informațiile pe care le avem, “armata” de PR a celor de la Chevron a pregătit deja o ofensivă mediatică și vor să intoxice mass-media cu tot felul de campanii publicitare, din care să reiasă cât de grijulii sunt ei cu mediul înconjurător şi ce beneficii imense vor aduce economiei locale. Nimic despre milioanele de tone de apă injectate la mare adâncime, laolaltă cu o sumedenie de substanțe extrem de toxice, nimic despre eliberarea de noxe în atmosferă, nimic despre contaminarea câmpului acvifer din regiune, nimic despre eliberarea unor substanțe radioactive existente în straturile subterane de roci, precum Radium 233 etc. În Statele Unite ale Americii, unii localnici din zonele unde există astfel de sonde s-au filmat în timp ce pur şi simplu dădeau foc la apa de la robinetele din casă, apă care era contaminată cu gaz metan.
Iată doar o scurtă enumerare a principalelor riscuri pe care le implică tehologia fracționării hidraulice: scoaterea din circuit a unor terenuri (densitate medie fiind de şase puțuri de foraj pe kilometru la care se adaugă rețeaua de conducte pentru transport), riscul de contamimare a terenurilor, poluarea sonoră, utilizarea a milioane de metri cubi de apă pentru fiecare foraj în detrimentul agriculturii (terenurile nu vor mai putea fi irigate), apa freatică şi sursele de apă potabilă sunt în pericol de contaminare, existența unui risc seismic asociat, emanarea unor substanțe radioactivice, a metanului și a altor substanțe cu efect de seră etc.
Contactat telefonic, Remus Mitrea, șeful Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui, ne-a declarat că nu a primit nicio cerere de eliberare a unei autorizații de exploatare din partea Chevron: “Doar cei de la Prospecțiuni SA au cerut acest lucru, dar undeva prin 2006 sau 2007. Din câte am înțeles, anul trecut au efectuat lucrările de rigoare. Dar cei de la Chevron nu ne-au solicitat nimic în acest sens. Când o vor face, vom vedea ce este de făcut”.
Deputatul Adrian Solomon ne-a declarat că, în cursul zilei de ieri, a depus o întâmpinare către premierul Emil Boc, căruia i-a cerut de urgență lămuriri cu privire la acest subiect: “Am cerut domnului prim-ministru să ne transmită toate informațiile legate de acest subiect. I-am solicitat, în acelaşi timp, să ia aminte şi să analizeze cu maxim interes tehnologia de extracție ce va fi folosită, mai ales că vrobim despre una extrem de nocivă şi interzisă în unele state europene. Mai mult, am solicitat să ne preiznte şi toate documentele în baza cărei s-a autorizat această exploatare în România, în speță în zona Bârladului”.
  Sursa : Yahoo ! Mail
PS!!!
ÎNTÂMPINAREA despre care vorbea mai sus  deputatul  de BÂRLAD,
ANDREI SOLOMON  așteaptă probabil , vorba inculpatului Mihail Boldea
 ( fost deputat PDL acum în arest preventiv la Galați …… )  „  undeva,
printr-un sertar al președintelui comisiei respective a Camerei deputaților  …..
Ieri, cabinetul MRU a dat pe ȘEST, undă verde acordului cu Chevron ……
pentru demararea prioectului , exploatării GAZULUI de ȘIST,
CONTRAR  protestelor miilor de BÂRLĂDENI și nu numai !
Tu stimată cititoare și stimate cititor ce spui ?
Este premierul MR UNGUREANU  „ independent ” cum lăsă să pară sau, un simplu „ executant ” al ordinelor
primite de la COTROCENI sau de la PDL& CO  ???
Cine pe cine vrea să prostească ???
Cu stimă și respect,
Alioșa.

15 comentarii »

 1. @ Bmarinescu41,
  Mulțumesc pentru like !
  Dacă APA din pânza freatică a BÂRLADULUI va fi INFESTATĂ ( poate chiar OTRĂVITĂ … )
  după demararea exploatării GAZELOR DE ȘIST,
  atunci, dă-mi voie să le DAU bârlădenilor următoarele IDEI :
  -Scoateţi halbele, paharele şi sticlele de bere!
  „Licoarea din hamei” e la putere !!!
  Pe lângă gustul bun şi faptul că-ţi alungă setea, această
  băutură este şi sănătoasă, adică este în regulă dacă o consumăm cât de
  des putem. De ce? Pentru că berea conţine mai mult de 1.000 de
  vitamine, minerale, cum ar fi zincul şi fierul, dar şi substanţe care
  hrănesc ţesutul muscular şi nervii.
  Nu mai consumați APĂ ci doar BERE !!!
  Specialiştii ziarului german Bild
  ne oferă 23 de motive pentru a bea mai des BERE :
  1. Berea previne infarctul. Testele specialiştilor au arătat că riscul
  scade cu 40-60% la băutorii de bere faţă de cei care nu consumă deloc
  această băutură;
  2. Scade riscul atacului cerebral;
  3. Reglează tensiunea arterială. Cercetătorii de la Universitatea
  Harvard şi medicii din Olanda au descoperit că un consum moderat de
  bere aduce la normal tensiunea arterială crescută;
  4. Previne diabetul – insulina este răspândită mai bine în corp cu
  ajutorul unor ingredienţi chimici din bere;
  5. Reduce riscul de apariţie a bolii Alzheimer;
  6. Previne apariţia osteoporozei, în cazul bărbaţilor şi al femeilor
  tinere. Celor în vârstă însă le face rău;
  7. Un pahar sau două de bere pe zi vă prelungesc viaţa.Acest lucru a
  fost demonstrat în peste 50 de studii. Responsabile sunt substanţele
  din bere care vă protejează inima;
  8. Previne diareea, pentru că împiedică germenii intestinali să se
  dezvolte şi să producă deranjarea stomacului;
  9. Vă ajută să scăpaţi de stres. Cercetătorii din Montreal, Canada, au
  descoperit că, după serviciu, un pahar de bere rece „vindecă” stresul
  ca prin minune;elimină pietrele la rinichi şi la bilă
  10. Elimină pietrele de la rinichi şi de la bilă cu 40%;
  11. Previne insomniile – hameiul vă ajută să aveţi un somn liniştit;
  12. Vă fereşte de cancer – datorită substanţei numită Polyfenol, o
  eventuală tumoarea se reduce în dimensiuni. O altă substanţă,
  xanthohumol, este ingredientul care inhibă proteinele ce ajută
  tumoarea să se extindă;
  13. Ajută la formarea colagenului, pigmentului şi reface celulele pielii;
  14. Întăreşte sistemul imunitar – în acest caz, berea trebuie să fie caldă;
  15. Vitaminizant pentru femeile gravide – berea fără alcool conţine
  vitamine şi minerale. Atenţie însă! Berea cu alcool poate duce la
  avort spontan;
  16. Vă face poftă de mâncare – senzaţia de foame e accentuată de
  dioxidul de carbon şi de alcool; vă fereşte de ulcer şi de inflamaţii
  17. Previne ulcerul – 1,5 litri de bere pe săptămână împiedică
  dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, unul dintre factorii
  responsabili de ulcer;
  18. Vă stinge setea – berea este absorbită mai repede decât apa;
  19. Vă ajută să slăbiţi – un pahar de bere conţine mai puţine calorii
  decât un pahar de suc de mere;
  20. Vă face mai isteţi. Medicii italieni au făcut un test asupra unor
  persoane care după o lună în care au consumat zilnic un litru de bere
  au răspuns la întrebări mai încet, dar într-o măsură mai mare corect;
  21. Vă fereşte de inflamaţii, pentru că articulaţiile sunt mai relaxate;
  22. Vă face părul mai frumos – conţine mineralele şi vitaminele de
  care are părul nevoie pentru a se regenera;
  23. Berea fără alcool ajută la alăptare – stimulează producţia de lapte.
  24. BEREA după BERE e plăcere !
  PS!!!
  Dacă te laşi de fumat, de băut şi de femei nu
  trăieşti mai mult…doar că ţi se pare că timpul trece prea încet.
  (Clement Freud).

  O seară minunată !
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 29/03/2012 @ 8:05 pm | Răspunde

 2. Tu ai scris „Adevărul despre gazul de şist”.Eu am găsit „Adevărul despre România”!!!
  Scrisoarea unui terorist catre seful sau.
  Zalutam cu rezbekt, Jefu
  Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut fara broblem control la aerobort.
  Pastrat dolar american blestemat, bentru construit aigea bomba, dat jumadate la taxi, jumate furat tigan din buzunar. Indalnit frate Ahmed, batron magazin, ajudat la mine. Discutat cu el la cafenea plan bomba, consumat egler broaspat, intoxicat cu zalmonel,noi ajuns la sbital, doctor roman durut la cur, noi luat cur fok.
  Jefu, gu bomba praf antrax nu putut facut la Romania, cineva furat antrax, deci ingercat plan bomba cu bum-bum…! Mutat apartament frate Ahmed, adus mult frumos aminde de tara mia, fara apa la robinet, geamm sparte ca Beirut , tigle kazut cap cind vind bate. Urmarit PROTV emiziune explozia camion azotat, facut frica la mine. Astia romani are tupeu nu gluma!
  Urgent trebuie recrutat, jefu ! Bomba cu azotat mare efect aveam. Inderesat pilotat avion bentru lovit gladire la roman. Vazut delevizor, aparat zbor MIG brabusit singur in ogor la taran, plus taran roman stricat singur gladire, adormit beat, tigara abrinsa, murit soacra, facut chef mare la ei…
  Draga Jefu, gineva furat la mine gas pastrat bentru bus la bomba, iar azeara, gind iesit cumbarat baclava, exblodat budelie la barter. Aicia la Romania, mult cretin! Zbierat, zguibat la sin, cacat be mine de frica! Jefu, ma indorg acasa! Asta romani nu are nevoie de terorism, face singur treaba.
  Finalul e demenţial şi-l rescriu cu litere de tipar!!!
  ASTA ROMÂNI NU ARE NEVOIE DE TERORISM,FACE SINGUR TREABA !!!
  Şi comentariile sunt demenţiale !!!
  http://bungust.com/zambete-reloaded/scrisoarea-unui-terorist-catre-seful-sau-e-de-ras-domne/

  Comentariu de bmarinescu41 — 30/03/2012 @ 2:43 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   „ Bun și bronzul ” !
   Facă-se voia ta !
   Am citit și-am ales COMENTARIUL ce urmează :

   „ Alex`andra says:
   Februarie 17, 2009 at 10:17 pm

   bun venit in Romaniaaaaaaaaaaaaa, la noi s`a inventat prostiaaaa =))))
   `ai `ai ce bine dorm eu la noapte dupa rasu` asta copios 🙂 ))
   multumesc 😀 !
   ” Asta romani nu are nevoie de terorism, face singur treaba. ” <- facem si noi haz de necaz ca, nah, …
   apai chiar ca “Doooomne, ce`am mai ras” =)) ”.

   Weekend plăcut !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 30/03/2012 @ 3:43 pm | Răspunde

   • Am râs şi eu cu lacrimi,nu mă mai puteam opri!!!
    Dar după ce m-am oprit din râs mi-am dat seama că este de fapt o cruntă realitate.

    Comentariu de bmarinescu41 — 30/03/2012 @ 6:20 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Bună seara !
    Din păcate, ai dreptate !
    Mi-e teamă însă și de mai rău după cum evoluează lucrurile .
    Dar, important este să nu ne pierdem SPERANȚA și SIMȚUL UMORULUI !
    „ Sa pastrezi………IDEEA !

    In prima zi de facultate, profesorul ni s-a prezentat si ne-a dat drept sarcina sa facem cunostinta cu cineva necunoscut. M-am ridicat sa ma uit in jur si atunci o mana fragila imi atinse umarul.
    Cand m-am intors, am vazut o batranica marunta, cu chipul brazdat de riduri, care ma privea cu un zambet ce ii lumina intreaga fiinta.
    Spuse: – Buna, frumosule. Ma numesc Rose. Am 86 de ani. Pot sa te imbratisez?
    Am izbucnit in ras si, dupa acceptul meu, ma stranse in brate cu putere.
    – Ce cauti la universitate la varsta asta frageda si inocenta? am intrebat.
    – Vreau sa gasesc un barbat bogat, sa ma casatoresc, sa ma stabilesc la casa mea, sa fac niste copii, raspunse ea zambind.
    – Hai sa lasam gluma, am reluat.
    Eram foarte curios sa aflu ce o motivase sa abordeze acest gen de provocare la varsta ei.
    – Dintotdeauna mi-am dorit sa merg la universitate si acuma mi se indeplineste visul, imi spuse.
    Dupa curs ne-am dus la bufetul studentesc si am baut un milkshake de ciocolata.
    Ne-am imprietenit pe loc.
    Timp de trei luni, zilnic, dupa ore, plecam impreuna si stateam de vorba necontenit. Eram de-a dreptul fascinat sa ii ascult acestei „masinarii a
    timpului ” confesiunile atat de bogate in intelepciune si experienta.
    De-a lungul anului, Rose a devenit ” mascota ” campusului si se imprietenea cu usurinta cu toata lumea, oriunde s-ar fi dus. Ii placea sa se puna la patru ace si sa se lafaie in atentia pe care i-o acorda toata lumea in jur. Si se bucura de fiecare clipa.
    La sfarsitul semestrului am invitat-o pe Rose sa tina un discurs la banchetul fotbalistilor. Imi vor ramane mereu in minte invataturile ei.
    A fost prezentata si a pornit spre tribuna. Cand a inceput discursul ei pregatit de acasa, scapa trei dintre cele cinci cartonase pe care isi notase ce voia sa spuna. Deranjata si stanjenita, se apleca spre microfon si spuse pur si simplu:
    – Imi pare rau ca sunt atat de neindemantica. Am renuntat la bere in favoarea whiskey-ului si marca asta, Lent, ma baga in mormant. N-am sa reusesc sa mai pun in ordine cartonasele astea, asa ca am sa va spun ceea ce stiu.
    Noi am ras si ea tusi ca sa-si dreaga glasul. Continua:
    – Nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam.
    Exista numai patru secrete pentru a te mentine tanar, a fi fericit si a deveni un om de succes.
    Trebuie sa razi si sa gusti umorul fiecarei zile. Trebuie sa ai un vis. Atunci cand ramai fara vise, mori. Suntem inconjurati de oameni morti si nici nu ne dam seama.
    E o mare diferenta intre a imbatrani si a evolua. Daca ai 19 ani si stai in pat inert timp de un an, fara sa faci un lucru productiv, vei implini 20 de ani.
    Daca am 87 de ani si zac in pat timp de un an fara sa fac nimic voi implini 88.
    Toata lumea imbatraneste. Nu e nevoie de talent sau pricepere.
    Ideea e sa evoluezi, identificand mereu oportunitatile care se ascund in inima schimbarii.
    Nu regreta nimic. Cei care sunt deja batrani nu regreta ceea ce au facut.
    Numai cei care au regrete se tem de moarte. Si-a incheiat discursul cantand cu avant ” Trandafirul „.
    Ne-a incurajat sa ii studiem versurile si sa le punem in practica in viata cotidiana.
    Rose si-a luat diploma pe care o dorise atatia ani.
    La o saptamana dupa absolvire, Rose s-a stins pe tacute in somn.
    Peste 2000 de studenti au fost alaturi de cea care le-a demonstrat ca nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce vrei sa fii.
    SI NU UITATI:
    NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
    DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI!
    Sa-ti pastrezi simtul umorului la orice vârstă pare sa fie rețeta perfectă uneori.
    Poti alege si tu.”
    Sursa: Yahoo! Mail.

    Ți-a plăcut IDEEA ???
    O seară frumoasă !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 30/03/2012 @ 8:36 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  FIECARE CU PROBLEMA LUI !!!
  „ Nastase, achitat pentru mită dar ,condamnat la închisoare pentru șantaj în Dosarul Zambaccian .
  Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, in Dosarul Zambaccian, in acelasi timp fiind achitat pentru acuzatiile de luare de mita.

  Sotia sa, Dana Nastase, a primit si ea 3 ani de inchisoare pentru fals, cu suspendare.

  Adrian Nastase a primit si o perioada de supraveghere de 6 ani, in decursul careia i se interzic o serie de drepturi si e obligat sa se prezinte trimestrial la serviciul de probatiune, printre altele. Decizia nu e definitiva si poate fi atacata cu recurs.

  El e acuzat ca l-a santajat pe fostul consul al Romaniei la Shanghai, Ioan Paun, pentru insusirea de foloase necuvenite.

  Tot in acest dosar, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, a primit doua pedepse la inchisoare, din care o va executa pe cea mai lunga, de 3 ani de inchisoare. Ei i s-au confiscat sume de 122.000 lei, 58.000 lei si 89.000 dolari si 5.000 de euro.

  Avocatul lui Nastase, Ion Cazacu, a comentat decizia remarcand in primul rand faptul ca fostul premier nu a fost condamnat pentru vreuna din faptele de coruptie. Totodata, Cazacu a precizat ca vor face recurs.

  „Din aceste fapte numeroase, completul de judecata a scos faptele de coruptie, nu exista nicio condamnare pentru fapte de coruptie”, a declarat Cazacu. ” .
  Sursa: Ziare.com

  PS !!!
  De unde se vede că pentru „ Ziare.com” este mai importantă soarta unui om decât a unei ÎNTREGI COMUNITĂȚI !!!
  Tu, ce spui ???
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 30/03/2012 @ 3:52 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  Să păstrăm NATURA așa cum ne-a lăsat-o DUMNEZEU !!!

  Un NU hotărât EXPOLATĂRII GAZELOR DE ȘIST de la BÂRLAD și din DOBROGEA !!!
  Spune și tu ceva !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 30/03/2012 @ 9:08 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  VÂNZAREA companiei CUPRUMIN de la ROȘIA POENI, a EȘUAT !!!!
  Datorită CAMPANIEI de DEMASCARE făcut de postul de tv A3 dar și PRESIUNILOR OPOZIȚIEI ( în mod deosebit ale
  președintelui Comisiei de Industrie din Camera Deputaților , dl IANCU ) ,
  „ băieții șmecheri și deștepți ” de la firma canadiană de apartament, ROMAN COPPER au REFUZAT să depună într-un cont bancar garanția de 32,27 de milioane de euro pentru investiții de MEDIU iar plata integrală să fie făcută în 30 de zile de la semnare și,
  ca atare, CONTRACTUL DE PRIVATIZARE a EȘUAT ( a fost anulat ) !!!
  Prinși „ cu ocaua mică ” atât reprezentanții guvernului MRU cât și șmecherii de la Roman Copper, au dat înapoi și,
  deși au „ mâncat usturoi cu carul,gura nu le pute ” !!!!
  Sunt CONVINS că , datorită DEMASCĂRILOR făcute de mass-media și opoziția unită,
  la fel se va întâmpla și cu cazul GAZELOR DE ȘIST de la BÂRLAD !!!
  Așa să ne ajute DUMNEZEU !!!
  Tu, dragă cititoare și stimate cititor, ce spui ?
  Eu vă spun tuturor celor care treceți pe aici :
  La Mulți Ani de FLORII !!!
  La Mulți Ani tuturor celor care poartă NUME de FLORI !!!
  Cu dragoste și prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 07/04/2012 @ 7:17 am | Răspunde

 6. @ ALL !!!

  Americanii de la CHEVRON vor să EXPLOATEZE GAZELE de ȘIST prin
  METODA FRACŢIONĂRII HIDRAULICE care , de veți viziona filmul de mai jos , veți constata că
  este o metoda CRIMINALA DELIBERAT REALIZATA.
  Motivând exploatarea gazului, cu siguranță VOR DISTRUGE PÂNZA FREATICĂ
  iar locuitorii acelor ZONE, vor fi OBLIGAȚI să CUMPERE culmea ironiei, APĂ PLATĂ ÎMBUTELIATĂ care
  de fapt este APĂ DE CHIUVETĂ mai altfel tratată de mafia apelor de la noi.

  De veți DA CLICK pe LINK-ul de mai jos și veți avea răbdarea cuvenită,
  veți vedea un documentar despre METODA FRACŢIONĂRII HIDRAULICE :


  (apăsaţi pe butonul CC pentru a activa subtitrarea în limba română)

  America e distrusa. SUA este impanzita de sonde de gaz prin fractionare hidraulica.
  Localitati parasite, sonde si instalatii peste tot, pe pamanturile oamenilor, in spatele curtilor, cimitirelor, oraselor.
  Se imprastie gaze otravitoare peste tot. Oameni bolnavi cu probleme neurologice de la chimicalele volatile folosite in procesul de extragere.
  Apa otravita si toxica. Panzele freatice contaminate, rauri contaminate, pamanturi otravite, aer ucigator cu miros de iad.
  Oamenii au incercat sa filtreze totusi aceasta apa care nu e buna nici de spalat. N-au reusit nici cu cele mai performante instalatii. Chimicalele au topit membranele de la filtre.
  Cate o sonda pe km patrat. toata America ce impanzita. New Yorkul risca sa ramana fara apa.
  Garda de mediu din Sua a ramas fara fonduri in urma acestui documentar.
  Strategia corporatiilor este sa se miste rapid, fulger. Iar daca cineva vine cu obiectii sau cu acuze ca e poluare si apa este otravita, corporatia cere sa fie actionata in instanta si sa se prezinte dovezi din partea celor ce reclama. Adica un fel de vanare de vant. Si daca unltimul om va sta in fata lor trec peste el si sondeaza mai departe.
  Procesul de extractie este laborios si cere o logistica formidabila. Sute de camioane fac un dute vino continuu. Se consuma resurse multe si se obtine nu mai mult de o „butelie de gaz”.
  Aparent este o goana dupa resurse. Dar de fapt este lucrarea satanei de a parjoli pamantul.
  Oameni ff bolnavi, animale care-si pierd parul, orase si localitati parasite, oameni tratati cu dispret si ironie…America anului 2010. Astazi este si mai rau si este pe cale sa se intample si la noi in Romania in 3 zone la inceput. Barlad-Vaslui, Dobrogea, Bihor, adica zonele cu cele mai mari panze de ape freatice de adancime care vor fi spurcate.
  Ca daca stirile sunt adevarate, astia se vor apuca de treaba rapid si in timp ce noi borborosim pe aici, astia ne-au si otravit.
  Corporatiile au experienta si un PR fenomenal. E greu sa le stai impotriva daca si-au inceput treaba.
  Asa ca sa traducem acest documentar si sa-l imprastiem rapid.
  Polonezii l-au tradus deja căci şi ei sunt luaţi în vizor.
  Zonele din România programate pentru exploatare prin fisurare hidraulică:
  BARLAD (VASLUI)
  Voivozi (Bihor)
  Tria (Bihor)
  Baile Felix (Bihor)
  Tulca (Bihor)
  Adea (Arad)
  Curtici (Arad)
  Periam (Timis)
  Biled (Timis)
  Paulis (Timis)
  Parta (Timis)
  Buzias (Timis)
  Crai (Timis)
  Macin (Tulcea)
  Babadag (Tulcea)
  Capidava (Constanta)
  Eforie (Constanta)
  Costinesti (Constanta)
  Vama Veche (Constanta)
  Adamclisi (Constanta)

  Cititi va rog si:
  § CHEVRON (Rockefeller) vor incepe exploatarea GAZULUI DE SIST DIN ROMANIA, prin metoda fractionarii hidraulice. Ne iau gazul si ne ofera cutremure si poluare .
  § Dupa carbunele din Kosovo. SOROS pune mana si pe gazul de sist din Polonia
  .
  Sursa > blogosfeara.
  Tu ce parere ai ?
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 07/04/2012 @ 9:39 pm | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Și dacă tot vorbim despre GAZELE de ȘIST din BÂRLAD, iată TOPUL PENSIILOR din Județul VASLUI :

  În general, cele mai mari pensii (speciale) din județ le au foștii magistrați. Topul pensiilor obișnuite este condus de un vasluian care a lucrat în domeniul financiar-bancar, dar este dominat de medici. Cei care au lucrat în agricultură au pensii mai mari decât foștii profesori!
  Cele mai mari pensii care se plătesc în prezent în județul Vaslui le au foștii judecători și procurori, beneficiari ai unei legi speciale care le permite să câștige lunar peste 10.000 de lei. În frunte se află un fost magistrat din Bârlad, care primește 13.457 de lei, adică de zece ori salariul mediu pe economie.
  În ceea ce privește pensiile obișnuite, cel mai bine plătit vasluian a lucrat ca director în domeniul financiar-bancar. El încasează lunar 4.571 de lei. Pe locul al doilea, cu o pensie de 4.519 lei, se clasează un bârlădean care a fost director la o firmă de confecții. Poziția a treia îi revine unui medic care a lucrat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui – 4.153 de lei, cu 600 de lei mai mult decât cel clasat pe poziția a patra, un medic de la Spitalul municipal “Elena Beldiman” Bârlad. Cu o pensie de 3.494 de lei, un fost director al unei firme de confecții din Vaslui ocupă poziția a cincea, iar pe locul șase în topul județean se află un fost președinte al unei organizații neguvernamentale din Vaslui – 3.281 de lei. Cu 80 de lei mai puțin primește ocupantul locului șapte, un fost director din domeniul financiar-bancar, iar pozițiile opt și nouă sunt ocupate de doi medici care au lucrat la spitalele din Bârlad și Vaslui și care încasează lunar 3.180 de lei, respectiv 3.164 de lei. Locul zece este adjudecat de un bârlădean care a lucrat la o fabrică de confecții – 3.135 de lei.
  Datele furnizate de Casa Județeană de Pensii arată că vasluienii sunt mai bine plătiți decât bârlădenii, iar cei din Negrești au cele mai mici pensii din județ. De remarcat că, în topul pensionarilor din Negrești, pe șapte dintre cele zece poziții se află foști profesori (prima poziție fiind însă ocupată de un fost șef de fermă), în topul pensionarilor bârlădeni predomină medicii și foștii directori din industria ușoară, iar în topul pensionarilor hușeni figurează foști șefi din agricultură, dar și un ex-senator.
  În prezent, în județul Vaslui sunt 106.847 de pensionari, dintre care 26.179 au lucrat în agricultură și au pensii sub 400 de lei. Pensia medie calculată la nivelul județului este de doar 620 de lei.

  Sursa: blogosfera.
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 10/04/2012 @ 1:23 pm | Răspunde

 8. @ ALL !!!
  Astăzi 11 aprilie 2012 locuitorii BÂRLADULUI îngroziți de PERSEVERENȚA DIABOLICĂ a președintelui Traian Băsescu ,
  vezi și:
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/04/09/
  de a ordona guvernanților , în special ministrului mediului Attila Korodi
  de a ELIBERA AVIZE de MEDIU pentru EXPLOATAREA GAZELOR de ȘIST ,
  MII de bârlădeni în frunte cu primarul CONSTANTIN CONSTANTINESCU și UN PREOT ( nu-i cunosc numele )
  au ieșit din nou în stradă protestând pașnic dar și cu bennere de genul :
  „ BĂSESCU+ CHEVRON= MOARTE ” ;
  „ NU EXPLOATĂRII GAZELOR DE ȘIST ” și multe altele .
  Cam tot la aceeași oră , la un post de televiziune cu verticalitate, un fost coleg de LICEU MILITAR ,actualmente pensionar, cu gradul de
  general,pe nume NECULAI ROTARU, fost comandant al garnizoanei BÂRLAD
  ( imaginea lui se poate observa și în slideshow-ul de mai sus la LANSAREA de CARTE
  și la VERNISAJUL unei expoziții de pictură la care am participat și eu ) spunea răspicat :
  – „ Parlamentul ROMÂNIEI să scoată o LEGE care să interzică exploatarea GAZELOR de ȘIST prin FRACTURARE HIDRAULICĂ ”
  altfel , „ Nu mai avem șansă la VIAȚĂ ” !!!
  La sfârșitul protestului, primarul orașului a precizat că pe 27 aprilie din cei 60.000 de locuitori ai BÂRLADULUI plus foarte mulți
  din localitățile învecinate care vor fi AFECTATE prin INFESTAREA PÂNZEI FREATICE DE APĂ. se vor regăsi în stradă mai mult de jumătate!
  Din spusele primarului BÂRLADULUI, peste 95 % din locuitorii orașului SUNT ÎMPOTRIVA EXPOLATĂRII GAZELOR de ȘIST chiar dacă președintele T.Băsescu le-a promis LOCURI DE MUNCĂ .
  Și-atunci, întreb retoric :
  – De ce vrea Băsescu cu o PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ să se acorde în DOUĂ SĂPTĂMÂNI avizele de mediu ???
  – Ce se ascunde ăn spatele INSISTENȚEI lui Traian Băsescu ?
  – Să fie oare vorba de PROMISIUNI ( OBLIGAȚII ) făcute celor de la CHEVRON în campania electorală de la prezidențialele din 2009 ???
  TU, ce spui ?
  Eu spun că MIROASE URÂT și abia aștept să aflu ADEVĂRUL !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 11/04/2012 @ 9:27 pm | Răspunde

 9. Ceea ce multi nu stiu e ca timp de peste un an a functionat o sonda cu fracturare hidraulica in apropiere Adjudului vechi. Au demontat-o de vreo doua luni de cand a aparut totul in presa. Se alimenta cu apa probabil din doua surse : barajul Sascut si raul Siret.Noaptea arata ca un balci(foarte multe lumini)iar acum dupa plecarea lor ,a ramas o gramada mare de pamant…UNDE CREDETI CA A DEVERSAT REZIDUURILE??? Si totul cu acordul autoritatilor…si comisioanele aferente incasate de golani care vand saracia, neamul si viitorul copiilor nostri pe un pumn de dolari si-si cresc copiii in strainezia.. nu-s cu politica da” Base vrea sa ne extermine pe noi astia amaratii…ca doar el vorbeste cu americanii. Mai conteaza parerea noastra a celor care aici ne-am nascut si aici vrem sa ramanem?

  Comentariu de Theddy Larsen — 14/04/2012 @ 10:07 pm | Răspunde

  • @ Theddy Larsen ,
   Bună dimineața prietene !
   Mă bucur nespus de mult că ai ajuns și pe aici unde, prin modestele mele mijloace,
   am TRAS UN NOU SEMNAL DE ALARMĂ pentru toți ROMÂNII dar în mod deosebit pentru locuitorii
   din BÂRLAD și din împrejurimi , cu privire la GENOCIDUL ce li se pregătește
   odată cu TRĂDAREA INTERESLOR lor și ale ROMÂNIEI de către cei care vremelnic ne conduc .
   Îți mulțumesc pentru INFORMAȚIILE aduse !
   Deși ești departe da ȚARĂ, știi mai multe decât cei rămași acasă !
   Felicitări !
   În inconștiența sa, Băse vrea să extreme întreaga populație a ROMÂNIEI
   și să rămână doar el, familia lui , camarila PDL,clanurile de mafioți, interlopi și maneliști
   care i-au făcut CAMPANIE ELECTORALĂ în 2009 pe ritm de INCULTURĂ și MANELE !!!
   COMENTARIUL tău îmi dă posibilitatea să POSTEZ un VIDEO care spune totul despre :

   METODA FRACŢIONĂRII HIDRAULICE !!!

   Cei care vor avea răbdarea necesară, din filmul de mai jos pe care l-am vazut in intregime,
   își vor da seama că este o metoda CRIMINALĂ DELIBERAT REALIZATĂ.

   Video: „GASLAND” – OTRĂVIREA VOITĂ A APEI
   Un documentar despre METODA FRACŢIONĂRII HIDRAULICE
   Motivând exploatarea gazului, vor de fapt să distrugă pânza freatică?

   Video la :

   (apăsaţi pe butonul CC pentru a activa subtitrarea în limba română)

   O PRIMĂVARĂ minunată frumoasei tale FAMILII !!!
   Cu stimă și respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 23/04/2012 @ 9:18 am | Răspunde

 10. @ ALL !!!
  În urma presiunilor mass-media scrisă și vorbită dar și a OPINIEI PUBLICE,
  acordurile statului român cu firma americană Chevron de concesiune pentru exploatare, dezvoltare și explorare în perimetrele VAMA VECHE , ADAMCLISI și COSTINEȘTI a GAZELOR de ȘIST au fost desecretizate :
  Iată cele mai importante prevederi ale acordurilor :

  „ Acordurile sunt incheiate pentru o perioada de 30 de ani, cu posibilitatea de prelungire pana la 15 ani, se arata in documentele publicate pe site-ul ANRM. Totusi, agentia a ascuns costurile si investitiile necesare celor trei locații .
  Perioada de explorare va fi de sase ani de la data incheierii acordului, in doua faze, una obligatorie si una optionala, Chevron avand dreptul sa extinda perioada cu inca patru ani, insa, pentru acest lucru, este nevoie de un program suplimentar de lucrari, aprobat de agentie.
  Daca, in urma perioadei de explorare nu se gasesc zacaminte care pot fi valorificate comercial, perimetrul respectiv se pune la dispozitia agentiei, libera de orice sarcini sau obligatii, la sfarsitul perioadei de explorare.
  De asemenea, Chevron este obligata sa efectueze toate lucrarile de mediu si sa aduca terenul respectiv la destinatia anterioara si sa intreprinda toate masurile pentru prevenirea punerii in pericol a vietilor oamenilor sau a proprietatilor tertelor persoane.
  Renuntarea la acorduri se poate efectua oricand, prin renuntarea la drepturile si obligatiile sale, cu indeplinirea unor conditii:
  – punerea la dispozitia agentiei a documentatiei privind activitatea desfasurata pana in momentul renuntarii, precum si a rezultatelor acesteia;
  – punerea la dispozitia ANRM a sumei reprezentand contravaloarea lucrarilor prevazute in programul minimal de explorare, dezvoltare si exploatare, scadente la data notificarii renuntarii si neexecutate din vina companiei americane, suma respectiva intrand in bugetul statului;
  – punerea la dispozitia agentiei a documentului ce atesta lucrarile de refacere a mediului deteriorat din cauza activitatilor desfasurate de companie pana in acel moment;
  – punerea la dispozitia agentiei a sumei reprezentand contravaloarea lucrarilor de abandonare neexecutate aferente operatiunilor petroliere si a programului de monitorizare a factorilor de mediu post-inchidere, de asemenea, suma intrand in bugetul de stat.
  Incetarea acordurilor se poate face in cazul expirarii duratei pentru care a fost incheiat, renuntarea companiei, rezilierea contractului de catre ANRM sau la cererea Chevron, in cazul survenirii a unor evenimente ce reprezinta forta majora si care determina imposibilitatea obiectiva si definitiva de indeplinire a unor obligatii esentiale pentru desfasurara operatiunilor petroliere.
  Suspendarea acordurilor poate fi efectuata de ANRM in cazul in care Chevron, in pofida sanctionarii contraventionale si/sau a notificarii facute, in tremen de 60 de zile de la aceasta, se afla intr-un din urmatoarele situatii:
  – Nu respecta hotararea unor instante judecatoresti privind litigiile aparute in executarea operatiunilor petroliere;
  – Este supus procedurii reorganizarii judiciare si/sau falimentului;
  – Pericliteaza posibilitatea explorarii viitoare a zacamantului sin incalca normele privind protectia si exploatarea in siguranta a zacamintelor, prin modul de executare a operatiunilor petroliere;
  – Aduce incalcari grave prinvind sanatatea, siguranta si securitatea muncii sau provoaca daune de mediu cu risc major asupra sanatatii populatiei si mediului.
  Rezilierea concesiunii de catre agentie poate avea loc daca se constata ca Chevron nu indeplineste anumite conditii:
  – Nu indeplineste, din vina proprie, obligatiile asumate privind inceperea operatiunilor petroliere;
  – Continua sistarea operatiunilor petroliere pe o perioada de 60 de zile, fara acordul autoritatii competente;
  – Nu respecta prevederile tehnico-economice de exploatare;
  – Furnizeaza agentiei, cu buna stiinta, informatii false privind operatiunile petroliere sau incalca clauzele de confidentialitate;
  – Executa operatiuni fara avizele necesare sau dupa retregerea avizelor de mediu si siguranta muncii;
  – Nu achita in termen de 6 luni de la data scadenta redeventele datorate statului;
  – Nu respecta clauzele contractului;
  – Nu realizeaza volumul minim de lucrari prevazute in acordul petrolier pentru o perioada data si expirata;
  – Nu inlatura, in termenul stabilit, cauzele pentru care a fost suspendata concesiunea.
  Obligatiile minime de explorare
  In cele trei acorduri, Chevron se angajeaza sa inceapa lucrarile de explorare in termen de 90 de zile de la primirea autorizarii din partea ANRM.
  La randul sau, agentia se angajeaza ca, in termen de 15 zile de la data autorizatiei sa permita companiei sa foloseasca toate datele geologice si geofizice de explorare aflate in posesia sa.
  Chevron poate, pe cheltuiala sa si cu acordul agentiei, sa efectueze lucrari de explorare neincluse in programul minimal, conditia fiind ca sumele si lucrarile sa se adauge la cele existente, nu sa le inlocuiasca.
  Chevron se angajeaza sa suporte toate cheltuielile considerate necesare pentru programul miminal de explorare, insa nu este obligata sa cheltuiasca in totalitate sumele estimate anterior. Se precizeaza, de asemenea, ca sumele necesare pentru programul suplimentar vor fi convenite separat.
  Executarea operatiunilor petroliere
  Chevron poate fi ea insasi operator si sa excute lucrarile sau poate desemna un operator, fiind nevoie de instiintarea agentiei in termen de 30 de zile. In schimb, compania nu poate renunta la calitatea de operator fara un consimtamant scris al agentiei.
  ANRM poate cere inlocuirea operatorului, daca nu sunt indeplinite obligatiile contractuale.
  În privinta explorarii si dezvoltarii, Chevron va putea executa lucrari care au caracter de evaluare, inclusiv exploatare experimentala de reverve probabile si posibile si pe eventualele acumulari de petrol ce ar putea fi puse in evidenta prin lucrari de dezvoltara in limitele perimetrilor.
  Drepturile companiei Chevron
  – Folosire si acces la terenurile necesare operatiunilor;
  – Acces la conductele petroliere, porturile, docurile si alte instalatii, cu plata tarifelor respective catre titlularii acordurilor de concesiune a sistemului national de transport si a terminalelor petroliere;
  – Sa execute toate operatiunile prevazute in acord;
  – Poate sa foloseasca resursele de apa de suprafata si subterane;
  – Poate sa dispuna cum doreste de cantitatile de petrol ce ii revin, inclusiv pentru export;
  – Are voie sa monteze conducte si instalatii proprii pentru transportul petrolului, sa construiasca drumuri, poduri sau cai ferate necesarea operatiunilor;
  – Sa solicite, in regim de prioritate, concesionarea exploatarii unor substante minerale utile, altele decat petrolul, descperite prin activitatile petroliere;
  – Sa solicite extinderea perimetrului, in cazul in care zacamintele se intind in afara acestuia;
  – Sa efectueze operatiuni de inmagazinare a petrolului, cu acordul agentiei.
  Printre obligatiile companiei se numara inceperea operatiunilor doar pe rezerve confirmate si pe baza studiilor tehnico-economice, sa suporte cheltuielile aferente transferului de tehnologie si perfectionare profesionala, sa achite redeventele petroliere la termen, sa tina evidenta zilnica a cantitatilor de titei, condensat si de gaze extrase, pe sonde si zacaminte, sa respecte prevederile privind protectia mediului.
  Drepturile statului includ proprietatea asupra datelor ce provin din operatiunile petroliere, toate acestea urmand a fi predate ANRM la sfarsitul acordului, precum si sa pastreze copii ale documentelor privind date stiintifice, proiectare si schite ” .
  Sursa : Ziare.com
  Și totuși, NU APARE nimic legat de acordul din zona BÂRLADULUI !?!?!?
  Care să fie explicația ?
  Dacă tu știi ceva, te rog frumos, spune-ne și nouă !!!
  Cu mulțumiri anticipate,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/04/2012 @ 1:45 pm | Răspunde

 11. @ ALL !
  În ultima vreme s-a tot vorbit despre gazul de sist ca despre o resursă minune, care in cateva zeci de ani va face uitat carbunele dar , ca un făcut NIMENI nu a vorbit despre INTERESELE părților în cauză. Polonia, care detine cele mai mari zacaminte de gaz de sist din Europa, se entuziasmeaza la gandul ca ar putea deveni un El Dorado energetic, care sa diminueze dependenta batranului continent de gazul rusesc. Din pacate insa, principalul obstacol in calea acestui scenariu il constituie insasi tehnologia de extractie, asa numita fracturare hidraulică, care creeaza probleme de mediu si care a fost interzisa sau suspendata pe moment in tari ca Franta, Bulgaria, Cehia și altele.
  Gazul de sist este un gaz natural prins in rocile de sist, intr-un mediu dur si greu de abordat. Din acest motiv tehnologia folosita la extragerea lui este una speciala si presupune forarea unor puturi in care se injecteaza sub presiune un amestec de apa, nisip si substante chimice. Acest amestec sparge rocile si duce la eliberarea gazului, care este apoi colectat.Tehnologia este insa destul de controversata. Substantele chimice folosite pot contamina panzele freatice, dovada numeroasele filmulete postate pe Internet in care oamenii care locuiesc in apropierea zonelor de exploatare dau foc apei de la robinet. Si in plus exista si riscul producerii unor micro-cutremure din cauza ruperii placilor de sist (detalii aici).Ca urmare, masurile impotriva acestei tehnologii nu au intarziat sa apara. Anul trecut, Franta a fost prima tara din lume care a interzis exploatarea gazului de șist.
  De ce oare noi ROMÂNII suntem mai cu moț ? Nu știi ? Fiindcă la ROMÂNI, LĂCOMIA și PROSTIA sunt două calități native care merg mână în mână în corhota de POLITICIENI ipocriți, cu gândul doar la interesele familiilor lor și nicidecum cu gândul la RĂUL ce-l pot face unor comunități aflate întâmplător în zona respectivului GAZ .
  Pentru mine un lucru este clar :
  POLITICIENII care sunt de acord cu exploatarea GAZULUI DE ȘIST de la BÂRLAD și DOBROGEA,
  AU INTERESE speciale, adică primesc COMISIOANE GRASE pentru aprobările date .
  Iar cel mai fervent susținător al exploatării GAZULUI de ȘIST este chiar președintele ȚĂRII care, cu ipocriziai cunoscută dar și cu spectrul SUSPENDĂRII după alegerile parlamentare din toamnă,
  VREA să-și ROTUNJEASCĂ pe ultima sută de metri AVEREA și așa fabuloasă dar neștiută decât de cei care i-au depus BANII în conturi din ȚARĂ și AIUREA .
  O săptămână frumoasă tuturor celor ce ajung pe aici !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 14/05/2012 @ 9:18 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: