Alioşa ” File de Jurnal ”

06/04/2012

BUCUREȘTIUL DE IERI ȘI DE AZI.

Filed under: generale — Aliosa @ 8:37 am

Această prezentare necesită JavaScript.

Cât de multe informații dețineți despre BUCUREȘTIUL DE IERI ȘI DE AZI ?
Sunt convins că destul de multe dar, nu strică să le aflați și pe cele postate mai jos !
Vizionarea plăcută a slideshow-ului și lectură fără grabă a celor ce urmează !
1. Bucureştiul este a 6-a capitală ca mărime din UE.
2. Cea mai veche gară în Bucureşti este Filaret.
3. Primul drum din Bucureşti a fost Drumul de Lemn, astăzi Calea Victoriei. Calea Victoriei era pavată cu trunchiuri de copaci. 4. Primele omnibuze cu cai au fost inaugurate în Bucureşti în 1840, fiind printre primele oraşe din Europa care aveau astfel de mijloace de transport
5. Cimitirul Bellu era locul preferat al hoţilor de căciuli de blană. Stăteau cocoţaţi pe zid şi le pescuiau din capul doamnelor cu o sfoară şi un cârlig de pescuit. Apoi le vindeau în parcul Tineretului.
6. Intrarea hotelului Novotel este faţada fostului Teatru Naţional. În timpul celui de-al doilea război mondial,  mai exact în 26 august 1944, s-a urmărit de catre aviatia germana distrugerea Palatului Telefoanelor, bomba însă a ratat ţinta şi a căzut pe Teatrul Naţional.
7. Denumirea veche a parcului Cişmigiu era balta lui Dura Neguţătorul, dar în 1779 Alexandru Ipsilanti pentru a organiza mai bine aprovizionarea cu apă a oraşului porunceşte să se construiască o cişmea spre ieşirea Ştirbei Vodă de astăzi.
8. Numele străzii Lipscani provine de la oraşul Leipzig din Germania , lucru ce aminteşte de viaţa comercială extrem de dinamică a Valahiei.
9. Oraşul Bucureşti este desemnat capitală a Ţării  Româneşti în 1659 de către domnitorul Gheorghe Ghica.
10. Între 1798 şi 1831, populaţia Bucureştiului se dublează. Recensământul din 1798 număra puţin peste 30 mii de locuitori, în timp ce 33 de ani mai târziu se ajunge la 60.587 locuitori. Între 1948 şi 1992 populaţia Bucureştiului a sporit cu peste 1 milion de locuitori, de la 1.025.000 la 2.067.000. La ultimul recensământ, numărul de locuitori ai oraşului a fost 1.929.000.
11. Peste 20 de biserici şi aşezăminte monahale au fost distruse, parţial sau total, în perioada comunismului. Dintre cele mai vechi amintim: Biserica Crangaşi (1564), Biserica Albă- Postăvari (1568), Mânăstirea Mihai Vodă (1591) şi altele.
12. Bucureştiul este înfrăţit cu 9 oraşe din întreaga lume. Cele mai importante sunt Beijing , Atlanta , Budapesta sau Hanovra.
13. Palatul Telefoanelor din Bucureşti a fost construit între 1929-1934 în stilul zgârie-norilor americani şi a fost până în anii ‘70 cea mai înaltă clădire din Bucureşti.
14. Unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare  româneşti – mititeii – au fost inventați la sfârşitul secolului al XIX-lea de Iordache Ionescu, proprietarul restaurantului supranumit “La o idee”, care se afla pe strada Covaci. Numele le-a fost dat de ziaristul, pamfletarul şi umoristul N.T. Orăşanu, care a compus lista de bucate într-un mod original, pâinea numind-o  “o abodanță”, gheața – “cremă de Siberia”, scobitoarea – “o baionetă”, țuica – “o idee”. Cârnații mici au fost numiți “mititei”, atunci când, fiindcă se terminaseră mațele pentru cârnați, Ionescu a folosit doar carnea amestecată cu bicarbonat de sodiu, făcând cârnați mai mici şi fără înveliș. Aceştia au fost un succes.
Balta Alba – Aici se afla o groapa de var unde in vremea lui Caragea se topeau cadavrele ciumatilor. Cand ploua, locul devenea o balta. Alba.
 Baneasa – Nevasta banului. In cazul de fata, ea era nevasta banului Dimitrie Ghica.
 Berceni – Francisc Rákóczi al II-lea pleaca la turci (nici el nici turcii nu se intelegeau cu Habsburgii, iar asta ii facea prieteni). La fel procedeaza si o parte din apropiatii lui Rákóczi. Mai exact o ceata de husari condusi de groful Miklós Bercsényi. Nu stiu daca au stat doar ca sa-si traga sufletul ori s-au oprit de tot, cert este ca, undeva la sud de Bucuresti, husarii Berceni au luat o pauza.
Colentina – Probabil e doar o legenda (asemanatoare cu legenda numelui Bucurestilor). Astfel, Colentina vine de la „colea-n-tina” – cu referire la locul baltit unde Matei Basarab i-ar fi urlat pe turci intr-o batalie. O vreme s-a numit si „Olintina”.
Cotroceni – Numele ii vine de la „a cotroci”, „cei care „cotrocesc”. Un vechi regionalism care inseamna „a cotrobai”, „a scotoci”, „a scormoni”.
Crangasi – Etimologia este evidenta. Candva aici era o prelungire din Codrul Vlasiei – un crang. Aici traiau, normal, crangasii.
Damaroaia – aceasta mosie parcelata a apartinut boieroaicei Maria Damaris.
Dealul Spirii – Dupa numele doctorului Spiridon Kristofi (de i se mai zicea si „Spirea”), care a ridicat in 1765 pe Dealul lupestilor o biserica (Spirea Veche).
Dristor – vine de la breasla piuarilor care si-au avut satul in aceasta parte a Bucurestilor. Asezarea mesterilor piuari care se numeau «darstari», «darsta» fiind piua din piatra folosita la fabricarea postavului si dimiei. Piuarii fabricau «darste» si pentru sutele de mori de pe cursul Dambovitei, care timp de sute de ani au fost prezente cotidiene, de mare relevanta economica pentru targul Bucurestilor.
Drumul Taberei – Tudor Vladimirescu intrand in Bucuresti pe la vest in anul 1821, isi aseaza aici tabara de panduri.
Ferentari – paradoxal, Ferentariul are cea mai rafinata origine a numelui: vine din latina (!!!!) „Ferentarius” – Soldat din infanteria usoara a legiunilor romane. Dupa unele opinii, aici s-ar fi aflat campul de exercitii al ferentarilor din oastea lui Mihai Viteazul.
Floreasca – dupa numele boierilor care au stapanit locurile respective: Florestii.
Ghencea – Din turca vine. Pe vremea fanariotilor, Ghenci-aga era seful arnautilor din garda domneasca. Aici s-a ridicat o biserica. Biserica era a Ghencei.
Giulesti – O proprietate boiereasca: a Julestilor.
Lipscani – din slava – Lipsk, Lipsko („locul cu tei”). Acest „loc cu tei” este Leipzig (Lipsca). Negustorii veniti in Bucuresti cu lucruri aduse de la targul din Leipzig se numeau, evident, Lipscani.
Militari – In secolul 19 aici era zona de instructie militara, probabil si o garnizoana. O vreme a functionat aici „Pirotehnia Armatei”.
Pantelimon – isi ia numele dupa Manastirea Sf. Pantelimon. In greaca „pan” inseamna „tot” si „éléïmon” inseamna mila. Panteleimon = cel milostiv, intreg-milostivul.
Rahova – Aici e simplu. Numele e relativ nou si vine de la Calea Rahovei una dintre cele cinci artere botezate in secolul 19 spre aducere aminte a Razboiului de Independenta: Calea Grivitei, Calea Plevnei, Calea Rahovei, Calea Victoriei si Calea Dorobantilor.
Salajan – Un nume si mai nou. Nu vine de la Salaj, ci vine de la Leon Szilaghi cunoscut si sub numele de Leontin Salajan.
Titan – isi ia numele de la fabrica de ciment „Titan” construita la inceputul secolului XX.
Vitan – De la D. Papazoglu aflam ce-i ala un vitan: „În ocolul orasului, spre nord, este câmpia Vitanului, unde vitele orasenilor îsi aveau pasciunea”.
Sursa :BLOGOSFERA .
Astăzi, BUCUREȘTIUL se poate mândri cu o locație ce se află pe LOCUL DOI în lume  după PENTAGON  ( SUA ) ca mărime și gradoare numită inițial de ctitorul RSR , NICOLAE CEAUȘESCU , CASA POPORULUI la a cărei construcție ARMATA a avut rolul principal prin CONCENTRAREA civililor în unitățile militare de profil din rîndul  celor mai buni muncitori, maiștri, subingineri și  ingineri  din domeniul construcțiilor civile , clădire ce acum se numește PARLAMENTUL ROMÂNIEI, denumire dată după înlăturarea    „ cizmarului ” de la putere și în care, din PATRU în PATRU ani, intră în ea tot felul  de persoane ce se numeasc PARLAMENTARI ( deputați și senatori ) aleși de români în necunoștință de cauză cum s-a dovedit de-a lungul celor 22 de ani de la victoria Revoluției Române din decembrie 1989 .
Ar fi multe de spus pe tema ALEGERII și COMPETENȚEI parlamentarilor noștri dar mă opresc aici căci suntem în săptămâna FLORIILOR și nu se cade să spun decât atât :
 DUMNEZEU să-i judece și să-  pedepsească pe PARLAMENTARII noștri  TRĂDĂTORI de NEAM și ȚARĂ !!!
Iar despre BUCUREȘTIUL de azi, nu voi vorbi decât despre câteva din obiectivele propuse și realizate  în ultimii PATRU ani în mandatul actualului PRIMAR GENERAL căruia nu-i fac publicitate și nici campanie electorală pentru simplul motiv că sunt neutru din punct de vedere politic, nu-l voi vota că nu sunt BUCUREȘTEAN, nu sunt sluga nimănui , nu sunt ÎNREGIMENTAT în nici un partid politic . Fac aceasta din două motive pe care le expun complet dezinteresat  și cu toată responsabilitatea civică :
A ) SORIN MIRCEA OPRESCU deși medic de profesie s-a dovedit a fi  cel mai bun PRIMAR GENERAL pe care l-a avut BUCUREȘTIUL după revoluție și până astăzi ! A vorbit puțin și a făcut multe  !
B) Deși nu sunt bucureștean,am avut plăcerea și bucuria să  constat  la fața locului principalele realizări din mandatul său de până acum :
 – reabilitarea unor STRĂZI de la periferia capitale pe care altădată când treceam noroiul ajungea până la genunchi iar apa și canalizarea lipseau cu desăvârșire ;
–  construirea Pasajului BASARAB pe care l-am traversat pe jos ca să mă pot bucura de priveliștea oferită dar și să-mi reamintesc de timpurile când elev de șlcoală militară de ofițeri de GENIU  fiind ( 1969-1972  – în vară voi participa la ANIVERSAREA a 40 de ani de la absolvire )și-apoi de Academie de Înalte Studii Militare, făceam PROIECTE de DRUMURI-PODURI care, oricând puteau fi transpuse în practică de constructori ;
 – construirea în premieră în ROMÂNIA a unui stadion de fotbal de categoria ELITE , denumit  ARENA NAȚIONALĂ și la a cărei INAUGURARE , am avut onoarea, bucuria și plăcerea să particip și să-l cunosc personal pe primarul general al capitalei , SORIN MIRCEA OPRESCU ,un om onest, jovial și cu mult bun simț,cu care am discutat și am fost fotografiat cu DRAPELUL ROMÂNIEI alături de domnia sa  de băiatul meu dar și de toți  jurnaliștii de sport nimeriți acolo și-n același timp cu mine . Pentru convingere și mai multe detalii, intră pe :
                             https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/08/08/
Sunt convins că primarul general SORIN MIRCEA OPRESCU ar fi realizat mult mai multe obiective dacă nu ar fi avut împotriva proiectelor sale pe consilierii generali ai capitalei aserviți puterii în mandatul său, putere care, în loc să-l ajute, l-a obstrucționat în demersurile lui de a realiza cât mai multe.
Și tot la fel de tare sunt convins că în mandatul următor ( va fi REALES pentru încă patru ani ) având majoritatea consilierilor generali de partea proiectelor de modernizare a capitalei , va face din  BUCUREȘTIUL DE IERI ȘI DE AZI, o capitală europeană modernă , curată, liniștită, sigură și care va atrage turiștii străini și din țară fără să cheltuiască din banul public zeci de milioane de euro pentru promovarea lui !!!
Așa să-i ajute DUMNEZEU și bucureștenii onești care vor vota în iunie cu mintea limpede  și gândul la viitorul lor și al copiilor lor!!!
O săptămână a FLORIILOR cât mai frumoasă , cu pace și bucurie în suflete,
cu mult pește proaspăt pe masă ( dezlegarea la pește ) și veselie cât cuprinde !!!
Cu toată stima și respectul,
Alioșa.

22 comentarii »

 1. @ Almanahe,
  Bună ziua !
  Mă bucură nespus de mult vizita ta la numai câteva minute după publicarea acestui articol.
  LIKE dat , este dovada vie a faptului că ,
  „ VENI,VIDI, VICE ” !!!
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  O zi minunată iar
  Sărbătoarea FLORIILOR să-ți aducă numai bucurii !
  Cu toată prețuirea ,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 06/04/2012 @ 9:59 am | Răspunde

 2. @ Bmarinescu41,
  Bună ziua !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Dacă mai treci pe aici, te invit să vizionezi FILMULEȚUL de mai jos ! Durează doar vreo 6 minute .
  Vizionare plăcută !

  Ce spui, a meritat timpul alocat ?
  Eu spun că Da și-n plus,
  La Mulți Ani de FLORII !!!
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 07/04/2012 @ 11:40 am | Răspunde

 3. @ Yousef59,
  Bună ziua !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Fiindcă mâine de DUMINICA FLORIILOR este DEZLEGARE la PEȘTE, îți fac cadou câteva
  REȚETE de preparare a CRAPULUI de APĂ DULCE :

  A ) CRAP PRAJIT CU ZEAMA DE LAMAIE
  Ingrediente:
  -1 kg crap, 3 linguri ulei, 2 linguri faina, zeama de lamiie, sare
  Mod de preparare:
  Se curata pestele, se spala, se taie bucati, se sareaza si se lasa 10-15 minute ca sa patrunda sarea. Se sterge apoi fiecare bucata cu un servet curat si uscat, se da prin faina si se prajeste in ulei incins, pe ambele parti.
  Dupa gust, se poate servi cu zeama de lamiie. Se serveste cald, cu cartofi prajiti si salata verde.

  B ) CRAP RASOL CU LEGUME
  Ingrediente:
  -1 kg crap, 1ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 2-3 boabe piper, 1 foaie dafin, 2 linguri zeama de lamiie, 2 linguri ulei, 2-3 cartofi, sare
  Mod de preparare:
  -Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat cu 1 litru apa, putina sare, piper si foaie de dafin. Se lasa sa fiarba pina cind se moaie zarzavatul, apoi se trage cratita de la foc, se pun cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote apoi bucatile de peste. Se lasa sa fiarba la foc incet si acoperit cu capac pina cind pestele si cartofii sint gata. Dupa ce s-a racit, pestele se scoate din cratita asezindu-l in mijlocul unei farfurii de servit, iar in jurul lui se aranjeaza cartofii si zarzavatul fiert. Se amesteca uleiul cu zeama de lamiie si cu 2-3 linguri din zeama in care a fiert pestele, se toarna peste peste si peste legume, apoi se presara cu patrunjel tocat.

  C ) CRAP UMPLUT CU CIUPERCI SI NUCSOARA
  Ingrediente:
  -1-2 kg crap, 1 kg ciuperci, 1 kg ceapa rasa, 2 catei usturoi, 1 lingura faina, 250 g unt, citeva bucatele de nucsoara, patrunjel, sare, piper, 1 lingura bulion de rosii
  Mod de preparare:
  -Se curata pestele, se scot intestinele, se spala, se sterge si se sareaza. Ciupercile spalate se taie feliute subtiri si se inabusa in putin unt cu ceapa rasa, usturoi pisat, nucsoara, o lingurita de patrunjel tocat marunt, piper, sare, faina si bulion proaspat. Se umple burta crapului cu acest amestec si apoi se coase.Se asaza pestele intr-o tava, punind restul de unt taiat bucatele si 2-3 linguri de apa si se da la cuptor o ora. Se stropeste din cind in cind pestele cu sosul din tava. Dupa ce s-a copt, se asaza pestele pe o farfurie, se scoate ata, se toarna restul de sos din tava si se serveste fierbinte.

  D ) CRAP UMPLUT CU CIUPERCI SI OREZ
  Ingrediente:
  -1 crap de 1,5 kg, 300 ml vin alb, cimbru, 500 g ciuperci, 400 g rosii, o capatina de usturoi, 300 g orez, sare, piper, ulei, o ceapa, lamiie
  Mod de preparare:
  -Crapul se curata si se spala. Ciupercile taiate felii se inabusesc in ulei, peste care se adauga orezul, ceapa taiata marunt, sare, piper, cimbru si verdeata. Cu aceasta compozitie se umple pestele, se coase pe burta si se pune intr-o tava cu ulei. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul si rosiile taiate pe jumatate. Se tine 40 min la cuptor. Se serveste cald cu felii de lamiie.

  E ) CRAP UMPLUT CU NUCI
  Ingrediente:
  -1 crap, 7-8 cepe,1/2 l ulei, 2 lamii, miez de franzela, 5-6 linguri nuci pisate, verdeata, sare, piper, boia
  Mod de preparare:
  – Pestele se curata, se spala si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Apoi se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa taiata marunt se inabusa cu uleiul incins si se amesteca cu miezul de franzela muiat in lapte si bine stors, cu nucile pisate, sare, piper, verdeata tocata marunt; cine doreste poate pune si stafide. Dupa ce s-a umplut pestele, se coase si se asaza in tava pe niste betisoare, se freaca cu boia si se toarna deasupra restul de ulei incins. Se da la cuptor si cind pestele este aproape gata, se toarna zeama de lamiie.

  G ) SARAMURA DE CRAP PICANTA
  Ingrediente:
  -1 kg. crap, o lingurita ulei, 1 buc. ardei iute, sare
  Mod de preparare:
  -Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul uns cu ulei si incins si se rumeneste pe ambele parti, apoi se aseaza intr-un castron. Separat, se fierbe apa cu sare si se pune ardeiul taiat marunt. Se toarna fierbinte peste peste. Se acopera castronul cu un capac si se lasa 5-10 minute. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta calda

  H ) SARAMURA DE CRAP CU ARDEI
  Ingrediente:
  -1 buc peste – 700 gr, 6 buc rosii, 1 legatura marar, 1 legatura parunjel, 1 capatina de usturoi, 1 buc. ardei gras rosu, 1 buc. ardei gras verde, 2 buc ardei iuti, sare, un virf de boia iute
  Mod de preparare:
  -Pestele se trece prin malai si se pune la prajit, legumele se pun pe o plita la copt, separat se face un mujdei de usturoi frecat bine cu putin ulei, apoi legumele se curata de coaja si se taie in bucatele potrivit si se pun in mujdeiul facut, se adauga verdeata, ardeiul iute, sarea si boiaua dupa gust si se amesteca totul. Dupa ce pestele s-a prajit bine pe ambele parti se scoate pe o farfurie. Mod de servire Pe o farfurie se pune pestele, iar peste el se pune saramura obtinuta. Se orneaza cu o felie de lamiie.

  I ) SARAMURA DE CRAP AROMATA
  Ingrediente:
  – 1,5 kg crap, 100 gr. rosii in bulion, 50 ml ulei
  Mod de preparare:
  -Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se taie in bucati care, dupa ce se ung cu ulei, se condimenteaza su sare, piper si cimbru. Se frig pe o plita sau pe un gratar. Dupa ce s-au fript, se asaza pe un platou. Se fierb 300 ml apa cu sare. Uleiul ramas si rosiile in bulion se amesteca cu usturoiul pisat. Apa fiarta se toarna peste pește, apoi se adauga sosul de rosii si usturoiul.

  J ) SARAMURA DE CRAP
  Ingrediente:
  – 1 kg crap, rosii, ardei, ceapa, usturoi, ardei iute, crap, sare, piper, ulei
  Mod de preparare:
  -Ceapa se curata, se spala, se taie in 4 si se pune pe plita impreuna cu rosiile si ardeii. Se lasa sa se coaca bine, dupa care se spala de coaja neagra si se toaca marunt. Apoi se introduc intr-o cratita cu apa si un pic de ulei si se lasa sa fiarba la foc mic, pina cind apa a scazut; se adauga usturoiul facut mujdei si ardeiul iute. Se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp, crapul se face la gratar bine sarat. Cind crapul este gata,se adaugă în saramură și se mai lasă încă 3 minute la fiert. Se servește în farfurie adâncă astfel încât
  să plutească în zeama rezultată .

  POFTĂ BUNĂ !!!
  La Mulți Ani de FLORII !!!
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 07/04/2012 @ 12:18 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  Astăzi BUCUREȘTIUL a găzduit TREI CONGRESE :
  a) PSD,președinte Victor Ponta;
  b) PNL, președinte Ctin Antonescu:
  c) PC, președinte Daniel Constantin.
  Și-apoi, cei trei lideri care au constituit cu ceva timp în urmă Uniunea Social-Liberală ( USL ) aflată vremelnic în OPOZIȚIE,
  s-au reunit într-un CONGRES EXTRAORDINAR la care au participat ( după mass-media ) 10.000 de parlamentari, primari, consilieri, președinți de Consilii Județene, membri și simpatizanți costumați la „ patru ace ” și dornici de a ajunge cât mai repede la putere căci,
  nu-i așa, s-au săturat și ei nu numai noi de puterea băsisto-pedelistă care a NENOROCIT ROMÂNIA și SĂRĂCIT pe ROMÂNI !!!

  Gazdă primitoare dar și candidat USL la PRIMĂRIA GENERALĂ a CAPITALEI, a fost doctorul SORIN MIRCEA OPRESCU cel care,
  prin discursul său ,
  m-a CONVINS de parcă ar mai fi fost nevoie că
  VA CÂȘTIGA în 10 IUNIE 2012 încă un MANDAT de PRIMAR GENERAL !!!
  La finalul întrunirii, cei trei copreședinți ai USL au semnat o REZOLUȚIE
  ANTI-BĂSESCU și ANTI-PDL
  promițând că NU VOR FACE NICI O ALIANȚĂ cu PDL !!!
  După mine, trebuia semnată și o REZOLUȚIE ANTI-UDMR și ANTI-UNPR căci, nu-i așa,
  cu toții au votat legile care au nenorocit ROMÂNIA și pe ROMÂNII din afara sferei lor de influiențe !!!
  Dar, asta e părerea mea și nu ține cont nimeni de ea …..
  Tu, ce părere ai ? Decât să mă înjuri, mai bine să taci căci altfel, îți dau cu delete !

  Pentru cei care vor să asculte ce-au spus în DISCURSURILE lor
  președinții celor trei partide dar și primarul general al capitalei,
  le ofer VIDEOCLIPUL de mai jos și răbdare cât cuprinde !
  Audiție plăcută !

  Fie ca Sărbătoarea de FLORII să vă aducă numai bucurii , sănătate și împliniri !!!
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 07/04/2012 @ 5:59 pm | Răspunde

  • @ ALL !!!

   Un discurs interesant – cel al lui Adrian Nastase la recentul Congres
   – da semnalul unei noi abordari a realitatii romanesti de catre PSD.
   Chiar Crin Antonescu, atunci cand afirma ca nu trebuie sa ne fie rusine sa ne afirmam ca nationalisti
   – „ca si francezii, ca nemtii…”, confirma semnalul;
   ne-am cam fript luand de bune recomandarilor Occidentului, si trebuie sa ne luam soarta pe cont propriu.

   http://nastase.wordpress.com/2012/04/07/congres-extraordinar-psd/#comment-158275

   Tu, ce spui ?
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 07/04/2012 @ 6:50 pm | Răspunde

   • @ ALL !!!
    Nici nu s-a uscat cerneala pusă pe REZOLUȚIA celor trei copreședinți ai usl că,
    A ȘI ÎNCEPUT NEBUNIA …….

    „ Chiliman, sah la Antonescu (Opinii)

    Chiliman, sah la Antonescu !!!
    Crin Antonescu se afla in fata unei decizii care i-ar putea marca inceputul sfarsitului carierei politice. Prin plecarea lui Andrei Chiliman, PNL ar incasa lovitura comparabila cu pierderea lui Sorin Frunzaverde cate PDL.

    Dar daca in cazul lui Sorin Frunzaverde, plecarea a fost un gest de pur oportunism, in cazul lui Andrei Chiliman, demisia ar fi consecinta directa a politicii proaste si excesiv de autoritare a lui Crin Antonescu, dar si a permeabilitatii excesive a USL la traseistii care acum isi cauta umbrela electorala.

    Prin mazilirea brusca a lui Andrei Chiliman de la sefia PNL Bucuresti, Crin Antonescu a incercat sa transmita un mesaj de forta ostilor liberale: cine carteste, plateste, sau, daca vreti, „cine misca, misca mort”. Sigur, inaintea unei batalii pe viata si pe moarte, e firesc ca un lider puternic sa impuna o disciplina de fier si sa nu accepte derapaje cu potential de exemplu negativ. Cu singura conditie ca o asemenea politica de mana forte sa nu sfarseasca prin a avea efecte contrare, adica, dimpotriva, sa demobilizeze ostile si sa determine hemoragii grave. Adica exact ce se este pe cale sa se intample.

    Liderul PNL Bucuresti si subordonatii sai de la sectoarele 2 si 4 au platit doua lucruri. Acut, refuzul de a se incolona in spatele traseistilor, iar cronic, rezistenta in fata politicii dictatoriale a lui Crin Antonescu si refuzul de a preda intreaga putere asupra PNL Bucuresti oamenilor presedintelui PNL.

    Dar Andrei Chiliman nu era un liberal oarecare. El este unul dintre stalpii liberalilor in Bucuresti, un primar cu o foarte mare popularitate (cat de meritata, e o alta poveste). PNL si-a centrat inclusiv campaniile parlamentare in Capitala pe figura lui Andrei Chiliman. Tocmai din cauza anvergurii sale, Andrei Chiliman i-a stat mereu in gat lui Crin Antonescu. Lovitura incasata luni de dl. Chiliman nu este prima. Sa nu uitam ca liderul PNL a refuzat, gest absolut surprinzator pentru un lider de partid, sa-i sustina candidatura pentru primaria generala, preferand sa alinieze PNL in spatele lui Sorin Oprescu, omul PSD.

    Prin mazilirea lui Andrei Chiliman, Crin Antonescu a castigat, teoretic, controlul total asupra PNL Bucuresti, adica pohta ce-a pohtit, dar cu un pret cu mult mai mare decat pierderea candidaturii la sectorul 1. In primul rand, a asezat o caramida imensa la temelia zidului de nemultumire care creste in PNL. Sunt destule voci in partid, mai puternice sau mai mormaite, care socotesc ca liberalii ies prost din combinatia cu PSD si, mai ales, cu Dan Voiculescu, liberali care simt ca isi pierd identitatea politica intr-o magma a carei singura nota certa este cea antiprezidentiala.

    Anrei Chiliman a dat glas acestei nemultumiri care poarta numele lui Crin Antonescu: „Ii amintesc lui Antonescu ca in Bucuresti suntem in razboi cu actuala Putere, iar pe strada este mai greu decat la talk-showri. Nu am avut discutii cu Antonescu de foarte multa vreme si probabil ca nici nu voi avea. Mie imi plac oamenii care ma privesc in ochi atunci cand vorbesc cu ei. In viata in general, castiga cei care joaca sah, nu poker”.

    Deja Ludovic Orban s-a asezat explicit de partea lui Andrei Chiliman: „Sunt stupefiat, nu reusesc sa gasesc nicio explicatie pentru aceasta propunere ilogica si nefireasca. Domnul Chiliman a adus PNL in postura de prim partid in Bucuresti, e pe primul loc, peste toate partidele, cu un avans confortabil fata de formatiunea aflata pe pozitia a doua. (…) Cand filiala e pe primul loc si e una din primele pe tara si schimbi presedintele, nu pot sa gasesc nicio explicatie plauzibila. (…) Sper ca alegatorii sa fie mai maturi decat ‘mintile infierbantate’ care au pregatit o astfel de decizie profund ostila interesului general al PNL”.

    Este foarte probabil ca lista sustinatorilor d-lui Chiliman sa se mareasca rapid si nu numai din cauza unor chestiuni principiale, ci si ca urmare a nemultumirilor provocate de impartirea candidaturilor.

    Unde se pot duce contestatarii lui Crin Antonescu? Deocamdata niciunde. Dar sa nu uitam ca nu exista nicio aparitie publica in care Mihai Razvan Ungureanu sa nu isi afirme raspicat identitatea liberala si simpatia fata de fostii sai colegi. De-a dreapta sa sta un alt fost liberal, Catalin Predoiu. In aceste conditii, exista sanse mari ca noua miscare politica a lui MRU, a carei aparitie este o chestiune de timp, sa ii atraga pe toti cei marginalizati de Crin Antonescu.

    Pe de alta parte, spasmul de la Bucuresti este ultimul lucru de care USL avea acum nevoie. Plecarea lui Andrei Chiliman ar pansa lovitura primita recent de PDL si ar anula mult din avantajul de imagine capatat de Opozitie in ultima vreme. In plus, ies la iveala dizgratioasele cafteli din culisele impartirii candidaturilor din USL.

    Luni, Crin Antonescu si Andrei Chiliman s-au asezat in transeele unui razboi fatis. Primarul sectorului 1 are cel mai putin de pierdut. Dupa 22 de ani in acelasi partid, alungat de o politica dictatoriala isi poate permite o candidatura independenta de succes care sa-i deschida viitorul politic. Daca-l pierde, Crin Antonescu risca sa deconteze aceasta plecare inclusiv cu functia si viitorul sau politic.

    Ei bine, se pare ca presedintele PNL nu realizeaza miza momentului si il impinge practic pe Andrei Chiliman spre decizia radicala: „Nu cred ca PNL se va opri din mers din cauza asta (a demisiei lui Andrei Chiliman n.r.), nu cred ca USL se va opri din mers, cred ca un candidat al USL va avea prima sansa in fata lui Andrei Chiliman la Primaria Sectorului 1, dar trebuie sa se hotarasca pentru a ne lamuri aceasta dilema. Inteleg ca domnul Chiliman este suparat pe mine, se poate consulta cu oricine, dar sa o faca repede. In 2-3 zile ar trebui sa stim. Ce cred eu ca este bine de facut am facut. Iau in calcul si ca Andrei Chiliman sa candideze independent la Primaria Sectorului 1, nu imi doresc, dar se poate intampla si asta”.
    Sursa: Ziare.com

    Se zice că atunci când Dumnezeu vrea sa te piardă mai întai îți ia mintile !!!!
    Tu , ce părere ai de „ mișcarea lui C.Antonescu ” ???
    Eu spun că este o MIȘCARE foarte proastă !
    Nu așa se îndepărtează gașca de mafioți de la conducerea ROMÂNIEI !
    Măcar dacă aștepta până după alegerile locale ….
    ANDREI CHILIMAN cu sau fără SPRIJIUNL USL, tot va câștiga PRIMĂRIA sectorului 1 căci este iubit și apreciat acolo,
    cum era VANGHELIE în sectorul 5 când a candidat INDEPENDENT .
    Dacă continuă tot așa, nu-l văd bine deloc pe Crin Antonescu iar pe USL o văd tot în OPOZIȚIE și-n următoarii patru ani !!!!!!!
    Alioșa.
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 10/04/2012 @ 1:03 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  Pentru distinsele DOAMNE și DOMNIȘOARE ( 900.000 de persoane ) dar și pentru BĂRBAȚII ( 600.000 de persoane ) care poartă NUMELE de FLORI,
  DUMINICĂ de FLORII,
  un sincer și călduros LA MULȚI ANI, sănătate ,împlinirea tuturor dorințelor și ,
  împreună cu toate FLORILE din lume ,
  poezia FLORIILE de poetul V.Alecsandri !!!

  FLORIILE
  de Vasile Alecsandri
  ( 1868 ),
  Iată zile-ncălzitoare
  După aspre vijelii !
  Vin Floriile cu soare
  Şi soarele cu Florii.
  Primăvara-ncantătoare
  Scoate iarba pe campii.
  Vin Floriile cu soare
  Şi soarele cu Florii.

  Lumea-i toată-n sărbătoare,
  Ceru-i plin de ciocarlii.
  Vin Floriile cu soare
  Şi soarele cu Florii.
  Păcat, zău, de cine moare
  Şi ferice de cei vii !
  Vin Floriile cu soare
  Şi soarele cu Florii.
  Copiliţă, nu vrei oare,
  Nu vrei cu mine să vii
  Când Floriile-s cu soare
  Şi soarele cu Florii ?
  Să culegem la răcoare
  Viorele albăstrui?
  Hai ! Floriile-s cu soare
  Şi soarele cu Florii.
  Eu ţi-oi da de orice floare
  Mii de sărutări şi mii.
  Hai ! Floriile-s cu soare
  Şi soarele cu Florii.
  Iar tu, dulce zambitoare,
  Te-i face că te manii …
  Hai ! floriile-s cu soare
  Şi soarele cu Florii

  Cu toată stima , prețuirea și dragostea prietenească ,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 07/04/2012 @ 9:06 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Astăzi CATOLICII din întreaga LUME dar și ROMANO-CATOLICII din ROMÂNIA , serbează
  PAȘTELE CATOLIC !
  Din toată inima tuturor dar în mod deosebit ITALIENILOR mei dragi ,
  Lorena, Tiziano și copilul lor EMANUEL, cuscrei MARIA, cuscrului FRANCO, rudelor SILVIA, BIAGIO, MIRIAM, ANDREEA,
  prietenilor STEFANO,CRISTINA, DANA, ANDREA,
  SĂRBĂTORI PASCALE MINUNATE și
  PAȘTE FERICIT !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 08/04/2012 @ 6:18 am | Răspunde

 7. Foarte interesant articolul!

  Comentariu de oanaclara — 08/04/2012 @ 6:41 am | Răspunde

  • @ Oana,
   Bună dimineața !
   Mulțumesc pentru vizită, like și apreciere !
   Nu numai articolul de fond este „ FOARTE INTERESANT ” dar și ADĂUGIRLE făcute la COMENTARIILE nr.2-6 !!!
   Mă simt nevoit să fac câteva precizări legate de imaginile din SLIDESHOW-ul postat :
   a) Fotografiile ( cu excepțea celor referitoare la Pasajul BASARAB pe care le-am luat de pe INTERNET ) sunt făcute de mine
   și băiatul meu care m-a însoțit atât în Piața Constituției ( PARLAMENTUL ROMÂNIEI … ) într-o vizită scurtă,
   cât și pe stadionul ARENA NAȚIONALĂ ( la meciul STEAUA -FC TWENTE …. ) .
   b ) Am spus-o de mai multe ori și repet și aici : NU fac parte din nici un partid politic, nu sunt bucureștean și nu voi avea drept de vot ( deși aș fi vrut )pe 10 iunie a.c. pentru REALEGEREA lui SORIN MIRCEA OPRESCU . FOTOGRAFILE în care apar alături de primarul general S.Oprescu
   au fost făcute la solicitarea mea pentru AMINTIREA zilei de INAUGURARE a stadionului ARENA NAȚIONALĂ la care am participat și eu
   cu mare bucurie și mândrie.
   Am făcut aceste precizări mai mult pentru cei care , nu știu din ce motive mă tot acuză unii direct și brutal
   dar și indirect și subtil alții că susțin un anume partid făcându-i campanie electorală și denigrez un alt partid
   făcându-i mari deservicii….
   Eu nu sunt POLITRUCUL TURBAT al nici unui partid !
   Eu spun ca și tine ceea ce văd, aud , simt și trăiesc !
   Eu spun ceea ce toți ROMÂNII știu, trăiesc și simt dar,
   de FRICĂ sau COMODITATE, nu vor să spună nici verbal , nici în scris !
   Din păcate, mai sunt mulți ROMÂNI care, ȘI ACUM în plină CRIZĂ economico- financiară și FURĂCIUNI la vedere,
   mai cred în cei care, de ani buni ne MINT, TRĂDEAZĂ, PĂCĂLESC, MANIPULEAZĂ, DEZBINĂ, FOLOSESC urlând ca din gaură de ȘARPE VENINOS că, OPOZIȚA le vrea RĂUL iar PUTEREA le vrea BINELE !!!
   DOAMNE, luminează-i pe cei cu VEDEREA ÎNTUNECATĂ și deschide-le mintea spre BINELE ȚĂRII !!!
   Fie ca ziua sfântă de FLORII să-ți aducă numai bucurii și veselie alături de cei dragi ție !
   La Mulți Ani !!!
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 08/04/2012 @ 7:15 am | Răspunde

 8. @ De la CrisCar50,

  SA NE BUCURAM DIN PLIN DE SARBATOAREA F L O R I I L O R ,
  INAINTE DE A INTRA IN SAPTAMANA SUFERINTELOR INTELESE
  SI ASUMATE CA NECESARE PENTRU MIRACOLUL TRECERII INTR-O NOUA DIMENSIUNE !

  Comentariu de Aliosa — 08/04/2012 @ 7:36 am | Răspunde

  • @ Crișan,
   Bună dimineața !
   Ai dreptate :
   „ Să ne bucurăm din plin de Sărbătoarea FLORIILOR ”
   căci, din păcate, doar aceasta ne-a mai rămas :
   BUCURIA SĂRBĂTORILOR CREȘTINEȘTI !!!
   La Mulți Ani de FLORII !!!
   Cu prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 08/04/2012 @ 7:50 am | Răspunde

 9. Multumesc pentru retete!
  Zi cu bucurie pentru toata lumea!

  Comentariu de yousef59 — 08/04/2012 @ 9:14 am | Răspunde

  • @ Magda,
   Și eu îți mulțumesc pentru răspuns !!!
   „ Zi de bucurie pentru toată lumea ” așa să fie !!!

   Tuturor,DE FLORII,celor ce poartă
   NUMELE UNEI FRUMOASE FLORI,un sincer și călduros
   LA MULTI ANI !
   Sanatate,intelepciune,putere de a intelege,discerne si ierta!…
   Iar Sarbatoarea de FLORII sa aducă tuturor
   bucurie, sanatate si liniste sufleteasca !!!.
   Intră-n Ierusalim Isus-
   Unicul Fiu al Celuia de Sus-
   Primit de flori :
   de Viorica
   de Crina,
   de Sulfina,
   de Roza,
   și Mimoza,
   de Margareta,
   și dulcea Violeta;
   Lacramioarele,
   Brânduşa şi Ortansa
   Nicicum să scape şansa.
   Puzderie de flori,
   Risipă de culori,
   În Ziua Sfântă de Florii,
   Cu La Mulţi Ani şi bucurii !…
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 08/04/2012 @ 5:27 pm | Răspunde

 10. @Alioșa,
  Felicitări sincere pentru munca ta de documentare !
  Vreau să revin de mai multe ori în vizită la tine pe blog pentru că în acest articol sunt foarte multe informații utile și condensate . Necesare fiecăruia dintre noi.
  Urez tuturor florilor care sunt în familia ta sau printre prietenii tăi, un sincer La Mulți Ani !
  Cu mult drag,
  Carmen

  Comentariu de dictaturajustitiei — 08/04/2012 @ 7:17 pm | Răspunde

  • @ CARMEN,
   Bună dimineața !
   Mulțumesc din suflet pentru sincera ta apreciere !
   Ești SINGURA PERSOANĂ care ai remarcat MUNCA MEA DE DOCUMENTARE !
   Da, așa este : înainte de a POSTA un nou ARTICOL eu mă DOCUMENTEZ navigând
   pe INTERNET după informații legate de acel articol dar și la FAȚA LOCULUI cum am și făcut de fapt
   prin FOTOGRAFIEREA acelor imagini din PIAȚA CONSTITUȚIEI ( Parlamentul ROMÂNIEI ) ,
   stadionul ARENA NAȚIONALĂ unde apar în diferite ipostaze ca să mă refer doar la articolul de față .
   Când POSTEZ un NOU ARTICOL , gândul meu sincer este ca să-l ÎNTOCMESC în așa fel încât să fie
   cât mai documentat, util și plăcut celor care , întâmplător sau voit ajung pe blogul meu și să cuprindă
   și ceva și din MUNCA mea DE DOCUMENTARE dar și din CREAȚIA PROPRIE ,
   să îmbin politicul cu divertismentul , seriozitatea cu glumele,și PLĂCUTUL cu UTILUL !
   Doresc ca ARTICOLELE postate de mine să fie folositoare tuturor ,
   să ofere celor ce le citesc și acea oază de liniște atât de necesară în lumea
   divizată, dezbinată și pusă pe ceartă de forțe independente de voința noastră!!!
   Dacă REUȘESC sau nu, asta se vede din cuvintele celor care COMENTEAZĂ la articolele respective !!!
   Pe mine mă intresează ca vizitatoarea sau vizitatorul blogului meu să plece cu greu din fața acelui articol
   iar când pleacă, să nu aibă în cap decât DORINȚA de a se REÎNTOARCE cât mai repede în casa mea virtuală
   pentru alte articole, informații , curiozități, documentare mai noi sau mai vechi dar, TOATE FOLOSITOARE
   și în beneficiul amândoura , administrator și vizitatoare ( vizitator ) .
   Mulțumesc pentr frumoasele urări și dă-mi voie să ți le returnez cu aceeași sinceritate !
   Îți doresc ție și întregii tale familii , prietenelor și prietenilor tăi, acum în preajma Sfintelui PAȘTI,
   SĂRBĂTORI PASCALE LUMINATE !!!
   Cu mult drag,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 09/04/2012 @ 9:08 am | Răspunde

 11. @ Almanahe,
  Bună dimineața !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  O săptămână minunată !
  Cu prietenie,
  Aloioșa.

  Comentariu de Aliosa — 09/04/2012 @ 8:21 am | Răspunde

 12. @ ALL !!!

  Mărturisiea unui ardelean .

  Apoi, dragă Mărioară,
  Am tot stat şi m-am gîndit:
  Io, duminică, pe seară,
  Vin cu tata în peţit!
  – Înainte de-a mă cere,
  Musai, dragu’ meu, să-ţi zic
  Că nu-s fată, mi-s muiere…
  Nu vreu rostu’ să ţi-l stric!
  S-ontîmplat la vremea sapei,
  Noaptea, cînd veneam din Ştei.
  Coboram pe firul apei,
  Cînd m-am pomenit cu trei…
  M-au ajuns la Fundătură,
  Şi m-au dezbrăcat pe loc,
  Şi mi-au pus năframa-n gură,
  Şi tăţi TRI ’şi bătură joc…
  – Numa’ spune-mi-i degrabă,
  Că pe tăţi îi trag prin şiş!
  – Păi nu-i ştiu, Emile dragă,
  Era noapte, n-auzişi?…
  O umblat şi bietu’ tata,
  (Şi tu ştii că el nu bea),
  Ba-ntr-o crîşma, ba în alta,
  Doar de o afla ceva…
  Zile au trecut destule,
  Si nimica n-o aflat…
  Da’ io zic că, după scule ,
  Nu-s de pe la noi din sat!…

  Sursa: blogosfera.
  Ce spui, e tare mărturisirea , NU ???
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 09/04/2012 @ 4:17 pm | Răspunde

 13. @ ALL !!!
  În loc de motto :„ Singura modalitate de a te elibera de ispită este să-i cedezi ” ( Oscar Wilde ) .

  Un barbat savura o cafea la o terasa cand vede trecând pe strada o procesiune de înmormantare foarte neobisnuita.
  Un sicriu negru mare era urmat la cativa pasi de un alt sicriu negru mare.
  Între sicrie mergea un barbat solitar cu un CÂINE pitbull tinut in lesa.
  În spatele lor mergeau insiruiti aproximativ 200 BĂRBAȚI .
  În cortegiu nici o femeie.
  Privitorul nu a putut sa-si stapaneasca curiozitatea, s-a apropiat de barbatul care ducea cainele si l-a intrebat:
  – Domnule, stiu cã este un moment nepotrivit sa va deranjez, dar ce tragedie s-a intamplat ? A cui este inmormantarea?
  Barbatul a raspuns:
  – Ei bine, în primul sicriu se afla sotia mea.
  – Ce a patit?
  – Cainele meu a atacat-o si a omorat-o.
  – Si cine se afla in al doilea sicriu?
  – Soacra mea. A incercat sa o salveze pe sotia mea, dar cainele s-a repezit si la ea si a omorat-o.
  A trecut un moment solemn de liniste între cei doi barbati.
  – Domnule, pot sa va cer împrumut CÂINELE, desigur , dupa înmormântare ?
  – Sigur ca da…
  așezați-va și dvs la COADĂ ….

  Ce zici, e bun bancul ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 09/04/2012 @ 7:54 pm | Răspunde

 14. @ ALL !!!
  Primarul general al BUCUREȘTIULUI DE AZI , dr.SORIN MIRCEA OPRESCU,
  gazda ospitalieră a FINALEI UEFA EUROPA LEAGUE,
  a avut cu câteva ore în urmă ONOAREA de a PRIMI spre GĂZDUIRE,
  chiar din mâna președintelui UEFA, francezul M.PLATINI,
  CUPA EUROPA LEAGUE la FOTBAL
  ce este făcută din ARGINT și cântărește 15 kg și
  care va fi ÎNMÂNATĂ pe data de 9 MAI ,pe ARENA NATIONALA ,uneia dintre cele doua FINALISTE ale editiei 2011/2012 UEFA EUROPA LEAGUE .
  Spre norocul nostru, am scapat de violentii suporteri englezi si italieni c[ci,
  la ora actuala isi disputa inca dreptul de a juca FINALA de pe 9 MAI de pe ARENA NATIONALA ,
  trei echipe spaniole si una portugheza , respectiv :
  ATLETICO MADRID- VALENCIA
  si
  SPORTING LISABONA-ATHLETIC BILBAO
  ai caror suporteri sunt mult mai pasnici….
  Bine ar fi ca CINEVA sa-i INSTRUIASCA pe JANDARMII nostri sa se COMPORTE altfel decat se comporta cu suporterii nostri !
  Spre NOROCUL meu , AM DEJA BILET la cel mai IMPORTANT MECI DE FOTBAL gazduit vreodata de ROMANIA
  asa ca, VOI PRIVI LINISTIT MECIUL iar echipa cea mai buna sa CASTIGE !!!
  Daca e sa incerc un pronostic acum in faza SEMIFINALELOR, eu cred ca FINALA din 9 MAI 2012 de pe ARENA NATIONALA, se va disputa in familie, adica, intre cele doua echipe spaniole,
  ATLETICO MADRID – ATHLETIC BILBAO
  iar CASTIGATOAREA va fi
  ATHLETIC BILBAO !!!
  Indiferent CINE VA CÂȘTIGA FINALA EUROPA LEAGUE, sunt convins că VOI ASISTA la un meci de fotbal
  demn de o mare finală iar CÂȘTIGĂTOAREA va pleca ACASĂ la ea cu prețiosul TROFEU dar și cu TREI MILIOANE DE EURO ( bonusul acordat de UEFA ) mai bogată în cont !!!
  Tu, ce spui ?
  Eu spun că voi asista pentru a treia oară pe ARENA NAȚIONALĂ la un MECI MARE DE FOTBAL !!!
  Alioșa.

  turul pe 19 aprilie iar returul pe 26 aprilie.

  Comentariu de Aliosa — 11/04/2012 @ 5:37 pm | Răspunde

 15. @ CrisCar50,
  Bună seara !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  După cum am precizat în COMENTARIUL de mai sus, pe 9 MAI a.c. voi fi PREZENT pe ARENA NAȚIONALĂ la
  FINALA UEFA EUROPA LEAGUE . Nu șriu când , ÎNAINTE ( dimineață spre prânz ) sau DUPĂ meci ( a doua zi până-n prânz ) dar,
  ȘTIU SIGUR că vreau să ne întâlnim la o „ un pahar de vorbă ” undeva în apropierea locației tale, poate chiar la CCA sau în CIȘMIGIU !
  O să te sun din timp să stabilim toate detaliile .
  Până atunci însă, să ne bucurăm de SĂPTĂMÂNA MARE și de SĂRBĂTORILE PASCALE ce-s mult mai aproape de noi .
  PAȘTE FERICIT !
  Cu drag,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 12/04/2012 @ 8:56 pm | Răspunde

 16. @ ALL !!!
  Dedicație specială pentru cei ce candidează la funcții publice !!!
  Ce bine-ar fi ca toți să înțeleagă MESAJUl ce se degajă din poezia :
  MAIMUȚA !
  Odată, o maimuţă din neamul Anecdotic
  Venind la sfat pe-o creangă de arbore exotic ,
  A zis : Atenţiune ! Sunt foarte afectată !
  Tot circulă o vorbă , deloc adevărată
  Că omul ar descinde din buna noastră rasă .
  Ba chiar ideea asta îmi pare odioasă !
  Şi , zău , savantul Darwin , tot neamul ni-l jigneşte
  Când spune cum că omul cu noi se înrudeşte !
  Aţi pomenit vreodată divorţuri printre noi ?

  Copii lăsaţi pe drumuri sau arme de război ?
  Am inventat , noi , cipuri şi alte drăcării ?
  Însemne sataniste , otrăvuri , şmecherii ?
  văzut-aţi pe vreunul , retras în jungla deasă ,
  Ca să scornească arma distrugerii în masă ?
  Tot ce lăsăm în urmă , când mai sărbătorim ,
  E biodegradabil . Natura o-ngrijim .
  Iar omul otrăveşte , în fiecare zi ,
  Păduri , câmpii şi ape , şi zările-azurii . . .

  N-avem starlete porno sau dive-travestiţi ,
  Şi , orişice s-ar zice , nu suntem troglodiţi !
  Cine-a văzut în hoardă la noi bolnavi mintali ,
  Drogaţi , lacomi de sânge sau homosexuali ,
  Escroci , bandiţi , gherile sau vreo tutungerie ?
  În neamul nostru nobil nu vezi aşa prostie !
  Noi n-avem mafii crude în stirpea noastră-aleasă ,
  Nici terorişti , nici dogme , nici luptele de clasă . . .
  Cât am bătut eu jungla ,scuzaţi , n-am observat
  În obştea maimuţească vreun cocotier privat .
  Urmând calea cea bună şi , evident , corectă ,
  Adolescenţii noştri părinţii şi-i respectă .
  În ierarhia noastră , cum e firesc şi drept ,
  Devine şef acela viteaz , agil , deştept ,
  Capabil viaţa obştei s-o ţină , s-o păzească ,
  De rele şi primejdii turma să şi-o ferească .*
  *
  Adesea şeful nostru îşi riscă mândra blană ,

  Ca turmei să-i găsească loc de dormit şi hrană .
  Pe când , priviţi ! La oameni , ferească Domnul sfânt ,*

  Şefi sunt cei fără suflet şi fără de cuvânt ,
  Corupţi , vicleni , jigodii , cu gura cât mai mare ,
  Nebuni după putere şi după bunăstare !
  De turma lor n-au grijă nici cât un bob de mei ,
  Contează doar averea şi înmulţirea ei .
  Nu veţi vedea vreodată , cât soarele şi luna ,
  O minte de maimuţă dospind în ea minciuna .

  La om , tot ce înseamnă minciună , intrigi , ură
  Sunt legi de referinţă , a doua lui natură .
  Chiar dac-aş fi silită de vreun laborator ,
  N-aş deveni vreun Iuda ori vreun informator . . .

  Şi iată înc-un lucru din lumea mea frumos :
  La noi nu se întâmplă război religios ,
  Nici sfinte inchiziţii , nici libertăţi în lanţuri ,
  Nici chefuri după care să ne culcăm prin şanţuri ,
  Nici ordine mondială , şi nici naţionalism ,

  Şi nici vreo îndoială ce-aduce ateism . . .

  E-ADEVĂRAT CĂ OMUL , ACEST BIPED, GUNOI ,
  ARATĂ CA MAIMUŢA , DAR N-A DESCINS DIN NOI !
  Sursa : blogosfera.
  Tu, ce spui ???
  Eu spun :
  HRISTOS A ÎNVIAT !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 16/04/2012 @ 9:41 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: