Alioşa ” File de Jurnal ”

09/04/2012

PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ !

Filed under: generale — Aliosa @ 8:13 pm
Afacerea Cupru Min: Perseverenţă diabolică

În noaptea de vineri spre sâmbătă, se părea că scandaloasa afacere Cupru Min s-a stins, prin eşuarea ultimelor negocieri, scrie Jurnalul National. Guvernul a anunţat ritos că, deoarece firma Roman Copper, a refuzat acceptarea unor clauze, contractul nu va mai fi semnat. Roman Copper e, după cum se ştie, în urma insistentelor dezvăluiri de presă, mai ales ale Antenei 3 şi Jurnalului Naţional, nu şi ale ţârcovniciilor guvernamentali, o făcătură încropită ad-hoc în Canada tocmai în scopul de a înhăţa, lăsând în umbră adevăraţii cumpărători, 60% din rezervele de cupru româneşti, oferite de guvernanţi la un preţ de batjocură (200 milioane de euro, deşi zăcământul valorează, potrivit recunoaşterii oficiale 15+20 de miliarde de euro), plus nişte amărâte de redevenţe, doar 4% din valoarea producţiei.
Care erau, însă, clauzele refuzate de aşa-zişii canadieni? Simple, obligatorii, dar puse pe masă de guvernanţii români abia acum, după severa intervenţie de presă amintită. Anume, plata celor 200 de milioane de euro la o lună după avizul Consiliului Concurenţei, o garanţie bancară pentru obligaţiile de mediu şi publicarea contractului. Clauze minimale, dar pe care, refuzându-le, mult lăudatul cumpărător a recunoscut implicit că nu are bonitate financiară, că e o firmă cvasifantomă, neştiindu-se cine-i în spatele său. Spuneam că „se părea” că scandaloasa afacere a murit. Nu-i chiar aşa.
Mârâind, reprezentanţii Roman Copper au şi anunţat că „aveam o înţelegere verbală şi care produce efecte”. Nu-i exclus ca modul execrabil în care partea română a acţionat până când mizeria a devenit publică să-i aducă şi niscaiva conflicte judiciare. Surpriza a venit, însă, tot de la Guvern. Era de aşteptat ca, ieşit cu obrazul pătat din această afacere, Guvernul să treacă la măsuri lucide şi în interes naţional, de repunere pe picioare a acestei companii a statului, suma necesară fiind ridicol de mică (circa 100 milioane de euro, cât o telegondolă şi două pârtii marca Udrea). În nici un caz Cupru Min nu-i o gaură neagră, de genul celor pe care Guvernul le iartă de datorii de sute de milioane de euro, iar rezervele de cupru, al cărui preţ creşte vertiginos, ar aduce uriaşe beneficii bugetului de stat.
În loc de această atitudine raţională şi răspunzând interesului naţional, Guvernul a anunţat că procesul de privatizare al Curpu Min va continua. Probabil, cu acelaşi suspect caiet de sarcini de care era gata să beneficieze Roman Copper. Posibil să aflăm pste un timp că o altă licitaţie dubioasă a fost câştigată de o clonă a Roman Copper. Sau, mai ştii?, de vreun interpus al unui colos minier polonez, dispus oricând să preia pe nimic exploatarea rezervelor româneşti, spre a păstra resursele Poloniei, ţară care ne-ar demonstra, nu pentru prima oară, că are guvernanţi responsabili.
A greşi e, până la urmă, omeneşte, dar a pesevera în greşeală e diabolic. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a intrat într-un joc mai mult decât riscant. În primul rând pentru cât a mai rămas din patrimoniul naţional, supus de 20 de ani unei prăduiri sălbatice. Dar şi în privinţa carierei sale politice. Pe care un Traian Băsescu – cel care presează inadmisibil pentru înstrăinarea păguboasă a resurselor naţionale -, el însuşi compromis ireversibil, categoric nu i-o mai poate croi. Dimpotrivă. Chiar dacă, prin intermediul Elenei Udrea sau al lui Ioan Oltean, îi susură la ureche că, dacă-i execută orbeşte ordinele, îi lasă moştenire Cotroceniul.
Există, însă, o certitudine. Inexorabil, actuala putere va cădea şi nu puţini sunt cei care vor avea de dat samă pentru acte de guvernare nu doar incompetente, ci de-a dreptul penale. Dacă semnează hotărâri de guvern sau aprobă acţiuni în coliziune cu interesele naţiunii sau oricum avantajoase doar pentru parteneri dubioşi, iviţi de aiurea, fie ele comandate din Deal, premierul trebuie să ştie că, la ananghie, preşedintele ar sări ca ars:
„Nu eu am semnat, n’am putere executivă, prim-ministrul a semnat, el să răspundă!”.
Tu, stimată cititoare și stimate cititor, ce spui ?
Eu spun că mafia privatizărilor oneroase pentru unii și păguboase pentru ROMÂNIA prezentă și viitoare,
lucrează cu o PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ și în SĂPTĂMNÂNA MARE !!!
Să auzim și de bine că de rău m-am săturat !
Cu prietenie pentru prietene și prieteni,
Alioșa.

15 comentarii »

 1. Am aceeaşi părere prietene.
  MAFIA PRIVATIZĂRILOR ONEROASE,CARE DISTRUG ROMÂNIA,CONTINUĂ CU PERSEVERENŢĂ DIABOLICĂ!!!
  ÎŞI ÎNDEPLINESC CU CONŞTIINCIOZITATE „TEMA” TRASATĂ DE „STĂPÂNUL DIN UMBRĂ”!!!
  Sunt nişte biete marionete care se mişcă exact cum îi trage de aţe „PĂPUŞARUL ŞEF” de la mare distanţă !!!

  Comentariu de bmarinescu41 — 09/04/2012 @ 11:46 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Bună dimineața prietene !
   Mă bucur că suntem pe aceeași lungime de undă și în această problemă , mă bucur că mă vizitezi de fiecare dată când postez un nou articol,
   mă bucur că eși un adevărat BĂRBAT nu un țâfnos ca mulți alți bloggeri care, imediat ce postezi ceva cu care nu-s de acord sau, ferească Dumnezeu să le ataci FAVORIȚII politici cu cuvinte rezultate din viața și faptele lor parșive și diabolice , imediat „ își strâng lucrușoarele ieftine, jegoase și uzate ” și pleacă- pleacă pe alte bloguri unde-și găsesc pupincuriștii FAVORIȚILOR politici cu care, coabitează ca păduchele cu țiganul ce nu se spală nici măcar cu apă rece luni de zile.
   „Mafia privatizărilor oneroase , care distrug ROMÂNIA , continuă cu PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ ” datorită trădătorilor de neam și țară care,
   cu o încăpățânare și o nesimțire ieșită din comun, continuă să ne VÂNDĂ ȚARA pe nimic pentru ROMÂNI dar pentru COMISIOANE EXORBITANTE pentru ei, guvernanți corupți și vânduți serviciilor străine și bancherilor lumii, constituiți în GUVERNUL MONDIAL care
   face și desface guverne distrugând națiuni și state.
   STĂPÂNUL din UMBRĂ nu ar putea face nimic ( cum nu a făcut în POLONIA de exemplu ) dacă MAFIA PRIVATIZĂRILOR mână în mână cu
   GUVERNANȚII CORUPȚI nu l-ar ajuta prin EXECUTAREA orbească a ORDINELOR primite !
   Pentru REALIZAREA scopurilor lor, atât STĂPÂNUL din UMBRĂ dar și GUVERNUL MRU ( am ajuns să-l regret pe penibilul E. Boc …. )
   folosesc din plin ARMELE PSIHOTRONICE despre care vei afla mai multe de vei avea răbdarea să citești ce-i postat mai jos.
   „ Armele psihotronice sunt dispozitive de manipulare in masa, realizate pe baza tehnologiei de control a undelor cerebrale. Inductia este realizata printr-o forma de influenta subtila si nu este deloc usor de perceput de majoritatea oamenilor care nu-si observa gandurile zilnic. La nivel de tara, efectele lor sunt destul de puternice, si afecteaza multimile de oameni atat pe plan subtil, cat si in plan direct: mass-media (TV, stiri etc) si reviste, ziare… Cu totii suntem familiarizati cu stirile de la ora 5 de pe PRO TV si nu numai acelea. Toate sunt pline de lucruri odioase, crime, violuri, atacuri, batai, accidente, toate menite sa seteze mintea umana pe un nivel de vibratie foarte jos, incapabil sa observe armonia din lumea asta. Nedreptatile, furturile si justitia corupta sunt titlurile cele mai des vehiculate in mass-media, scandalurile de proportii fiind o alta sursa de manipulare.

   Si totusi, toate aceste lucruri, ce vor a realiza din Romania ? Romanii sunt supusi chimicalelor de pe piata alimentara, sunt intoxicati zilnic fizic si mental, emotional si verbal, si pe deasupra, la conducerea tarii sunt doar oameni ce vor sa se imbogateasca fara sa conduca poporul undeva. De ce acest haos total ? Pentru ca omul nu este stapan pe fiinta sa. Pentru ca romanul este foarte influentabil si se lasa dus de conflicte si agitatie, de lucruri ce-i starnesc curiozitatea si care-l tin treaz cu actiune, fara sa fie ceva mai profund in spatele lor. Romanul se lasa condus de oameni cu o putere mai mare de convingere. Si toate astea pentru ca nu vrea sa fie mai atent la gandurile sale.

   Oameni precum liderii politici din Romania, guvernatorul bancii romanesti, prim ministri, si politicienii inutili, sunt cei care sunt lasati la putere pentru ca romanul este indiferent, si manipulat zilnic sa fie indiferent. I se starneste indiferenta cu orice ocazie, este stimulat zilnic sa plece capul, crezandu-se incapabil sa faca ceva.
   Dar ce poate face romanul ??? MULTE. Poate sa creada ca el poate schimba ceva. Schimba unul, schimba doi, si asa se aduna tot mai multi. Schimba modul sau de a gandi si de a aborda viata. Schimba nepasarea din actiunile sale, schimba gandirea care-l face sa fie incapabil sa modifice ceva prin jur. Toate astea, vor schimba tot mai mult Romania. Si este valabil nu doar pentru tara asta, ci pentru toata lumea.

   Armele psihotronice amplifica toata neputinta asta a omului. Si nu este pentru ca omul nu ar putea face ceva. Armele astea exista pentru ca omul poate face atat de multe, incat i-ar arunca pe impostorii de la conducere direct in mizerie si inchisoare sufleteasca. Omul este capabil de multe, doar sa creada in asta, sa creada ca EL SINGUR poate face multe.
   Ca, odata ce se aduna mai multi, puterea va creste enorm. Nu va mai luati dupa ideea ca “sunt singur, ce pot face eu… ?”. Ce puteti face ? Ganditi diferit ! Coordonati-va viata altfel si schimbati ceea ce faceti cu propria voastra viata si fiinta. Atunci se vor schimba tot mai multe in jur. Credeti in puterea voastra de influentare si veti modela viata voastra mai mult decat ati crede ca puteti. Nu-i lasati pe altii sa decida in locul vostru, nu lasati sa fiti tratati ca sclavi, pentru ca PUTETI SA VA SCHIMBATI VIATA ”.

   Sursa : Blogosfera.

   Ce părere ai prietene ?
   Nu-i așa că se leagă totul ?
   Fie ca SĂPTĂMÂNA MARE să-ți aducă MARI BUCURII !!!
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 10/04/2012 @ 7:55 am | Răspunde

 2. @ ALL !!!
  Dacă tot perseverează diabolic în a ne VINDE și ultimele RESURSE STRATEGICE,
  până la se înfăptui și spusele poetului, nu mai e decât un mic pas:

  IMPOZIT

  De ce nu puneţi şi pe râs impozit
  Şi birul progresiv pe sărăcie?
  De ce nu puneţi taxe pe-ntuneric?
  Impozitaţi şi vântul ce adie!
  Ar fi păcat să ezitaţi în crima
  De-a confisca şi sângele din vine,
  Continuaţi prăpădul cu ardoare
  Şi răul ce vă face-atât de bine!

  Taxaţi iubirea, somnul, nostalgia,
  Penumbra, deznădejdea şi oftatul
  Şi unghiile care cresc într-una,
  Distrugeţi tot, de-a lungul şi de-a latul.

  Nu-i logic să nu puneţi nişte biruri,
  Pe nou născuţi, ce nu ştiu cum îi cheamă,
  Lucraţi neiertător şi echitabil,
  Impozitaţi şi laptele de mamă.

  Dar ce fiscalitate este aia
  Din care nu se fură-ntreaga pâine
  Acestui neam ce şi-a luat maidanul
  De-a nu trăi în lesă ca un câine?

  Taxaţi sever şi strângerea de mână!
  Impozitaţi total telepatia!
  Luaţi atâtea piei câte vă place
  Şi desfiinţaţi prin taxe România!

  Ce e complicitatea asta bleagă
  Cu sărăntocii şi dezmoşteniţii?
  Tot au şi ei ceva să dea ca taxă,
  Treziţi-le revolte şi ambiţii!

  Voi nu vedeţi că omul mai respiră?
  Cât amânaţi sentinţa capitală?
  Loviţi la oase naţia întreagă,
  Înduioşarea e un fel de boală.

  Adăugaţi impozite şi taxe
  Pe taxe şi impozite, cuminte,
  Impozitaţi şi lacrima şi ploaia!
  Taxaţi adânc şi morţii din morminte!

  Impozite pe floarea dăruită,
  Impozite pe cald, ca şi pe rece,
  Impozite pe rouă şi pe lună,
  Impozite pe notele de 10.

  Cafeaua, ceaiul, apa de fântână,
  Fereastra, uşa, merită accize
  Când, cu o poftă tragică, Guvernul
  Îi dă un nou impuls acestei crize.

  Impozite şi taxe pe cuvinte,
  Dar biruri pe ecou şi pe tăcere,
  A jupui poporul este nobil,
  Când nu-i mai laşi nici dreptul să mai spere.

  Hei, Românie, parcă răstignită,
  Degeaba vrem să te-ntrebăm „Quo vadis?”,
  Nici să trăim aici, nu-i cu putinţă
  Nici să murim acum nu mai e gratis.

  La luptă împotriva tuturora,
  Într-un neomenesc război promiscuu,
  Trăiască lanţul ce ne intră-n oase!
  Trăiască Taxa, Jaful, Moartea, Fiscul!

  Adrian Paunescu

  Tu, ce părere ai ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 10/04/2012 @ 1:35 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Fiecare are o PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ pentru ceva,un job nou, un crez, o idee, o prostie ,o ambiție sau chiar o glumă insalubră !
  Președintele Traian Băsescu are chiar mai multe dar eu o să reamintesc doar două dintre ele :
  1 ) De FRICA SUSPENDĂRII, a făcut ce-a făcut și i-a detreminat pe supușii săi să VOTEZE o NUOĂ LEGE a REFERENDUMULUI !!!!
  Și astfel , dacă până acum putea fi SUSPENDAT cu MAJORITATEA SIMPLĂ a voturilor participanților la REFERENDUM,
  de-acum înainte, trebuie JUMĂTATE plus UNU din TOTALUL ALEGĂTORILOR cu drept de vot !!!
  Potim exemplu de PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ !!!
  Ce mă enervează cel mai tare și mai tare este faptul că ne consideră proști și că nu ne dăm seama
  de jocurile lui murdare. Ca să-și asigure SUPRAVIEȚUIREA și după ce PDL se va scufunda în ceața densă a opoziției, a sugerat modificarea legii REFERENDUMULUI special pentru el dar, mă întreb și eu ca cetățeanul plătitor de taxe și impozite statului DE CE nu a sugerat un REFERENDUM NAȚIONAL pentru a întreba POPORUL ROMÂN dacă ESTE de ACORD cu :
  a ) PRIVATIZAREA exploatării aurifere de la ROȘIA MONTANĂ ;
  b ) PRIVATIZAREA pe 200 de milioane de euro a CUPRU MIN ROȘIA POENI când valoarea reală a ZĂCĂMÂNTULUI ESTE DE douăzeci DE miliarde DE EURO ;
  c) CONCESIONAREA GAZELOR de ȘIST de la BÂRLAD și din DOBROGEA firmei fantomă Roman Copper .
  Tu, ce spui ?
  2 ) Ca să pară „ cocoș” după ce-a fost umilit anterior de BERLUSCONI și SARKOZY, refuză cu o PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ
  să primească SCRISOAREA de ACREDITARE a ambasadorului olandez la BUCUREȘTI deși acesta este prezent în ROMÂNIA din dec.
  2011 și, conform uzanțelor europene și nu numai, trebuia ACREDITAT în maximum 60 de zile !!!
  Bineînțeles că gestul său este legat de neacordarea de către OLANDA a avizului pentru aderarea ROMÂNIEI la spațiul SCHENGEN dar,
  NU AȘA SE PROCEDEAZĂ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Să nu uităm că nu OLANDA patronează CORUPȚIA din ROMÂNIA ci chiar GUVERNUL pe care-l conduce din umbră
  și PDL cu baronii săi locali ( vezi cele 640 de milioane lei acordate de la Fondul de Rezervă al guvernului de către MRU primarilor PDL,UDMR, UNPR … la presiunea coaliției de la guvernare …)
  Mizează pe FAPTUL că este APRECIAT de oamenii lui care spun „ bdinte pentru dinte ” dar, să nu uităm că suntem în secolul XXI al mileniului TREI și că, această PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ a lui, NE VA COSTA mult în ochii celorlalte ȚĂRI din UE și nu numai !!!
  Tu, ce spui ?
  A procedat corect în cele DOUĂ probleme arătate mai sus ?
  Eu zic că NU!!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 10/04/2012 @ 1:53 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  Ar fi trebuit ca cele ce urmează să spun să le fi postat pe
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/04/05/
  la articolul PDL, șantaj politic la UDMR dar, fiind vorba de o PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ a președintelui Băsescu
  ( aceea de a se da AVIZE de MEDIU urgent pentru compania americană CHEVRON, firma fantomă ROMAN COPPER și compania canadiană G.P.ROȘIA MONTANĂ ) , o să spunaici ce am de spus :
  1) Fiindcă fostul ministru al mediului Laszlo Borbely s-a OPUS președintelui refuzând să dea AVIZE de MEDIU, a fost schimbat urgent și i s-a redeschis un dosar de cercetare penală mai vechi ………………………………………………………………………………………………………….
  2 ) La investirea noului ministru al mediului ( tot de la UDMR…. ) președintele Băsescu a cerut expres AVIZE de MEDIU …….
  3 ) O întrebare mă frământă totuși :
  – Ce se va întâmpla cu noul MINISTRU al MEDIULUI dacă nu dă AVIZELE de MEDIU solicitate atât de insistent de Băsescu ?
  I se va fabrica și lui un DOSAR ???
  Tu, ce spui ???

  Comentariu de Aliosa — 10/04/2012 @ 8:18 pm | Răspunde

 5. @ Oanaclara,
  Bună seara !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Fie ca Săptămâna MARE să-ți aducă MARI BUCURII !!!
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 10/04/2012 @ 8:21 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Bună dimineața !!!!!!!!!!!!!!
  La mine-i SOARE și-i frumos
  Iar florile pomilor fructiferi
  Se-arată falnic, maiestuos
  Ca niște dragi luceferi.
  Fiindcă-i vorba tot de PERSEVERENȚĂ , o să vă spun un banc cu un evreu
  care, de fiecare dată când venea în ROMÂNIA la rudele sale din BUCUREȘTI, mergea
  pentru a mânca ceva la prînz, la același RESTAURANT :

  Intra EVREUL si se aseaza la aceeași masă liberă permanent căci era
  lângă ușa de la intrarea în bucătărie.
  Vine chelnerul si-i da meniul.. Omul refuza politicos meniul,
  ia LINGURA din dreapta sa si incepe sa o miroasa.

  Dupa 2 minute zice:
  – „Simt ca aveti ciorba de burta, ciorba de perisoare, ciorba de
  fasole si supa de taitei, iar specialitatea casei este ciorba de
  burta”.

  Chelnerul ramane perplex.
  – „Da’ de unde stii domnule?”.

  – „Se simte pe lingura miros mai puternic de ciorba de burta, deci se
  serveste mai des, rezulta ca e specialitatea voastra. As dori o
  portie.. !!”

  Urmeaza felul 2; chelnerul da sa-i zica omului ce poate alege, dar
  acesta din nou il opreste si ia FURCULIȚA si o miroase.

  Dupa 2 minute zice :
  – „Serviti antricot de porc, friptura de pui la rotisor si sarmalute,
  dar specialitatea dvs. sunt mici cu mustar. As dori o portie!

  Chelnerul, perplex, merge la bucatarie ia o lingurita, o cheama pe
  doamna LENUȚA, batrana bucatareasa si-i baga LINGURIȚA în chiloți.

  Revine cu lingurita la masa si il intreaba pe client:
  – ” Ia sa vedem domnule, stii si ce desert avem”.

  Clientul ia LINGURIȚA , nu o miroase 5 secunde si striga:

  – „Cum???
  LENUȚA înca mai lucrează ..????”

  Ce zici, ți-a plăcut bancul ?
  Ne spui și tu unul ?
  Vezi, și eu sufăr de sindromul numit PERSEVERNȚĂ ……………..căci,
  aproape la fiecare articol TOT ÎNTREB :
  – Tu, ce spui ???
  Poate-poate vei spune ceva dar,
  cum și tu suferi de același sindrom numit PERSEVERENȚĂ……….
  aplici DICTONUL :
  „ VENI, VIDI, VINCI ” !!!
  Să fii iubit ( iubită ) de cei iubiți !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 11/04/2012 @ 6:39 am | Răspunde

 7. @ PERSEVERENȚA de a fi CEL MAI BUN !!!
  ACROBAȚIE în ritm de TANGO !
  Un DANS în DOI la trapez pe ritm de tangou . Un CUPLU tânăr, frumos, inteligent,atrăgător,plin de viață și imaginație .
  Un adevărat REGAL ACROBATIC în care cele două frumoase persoane, dau dovadă de
  curaj, îndemânare, perfecțiune, măiestrie,pricepere, stăpânire de sine,armonie, încredere reciprocă,intuiție perfectă, sincronizare deplină.Un cuplu ce a încântat asistența selectă ce a aplaudat la final la scenă deschisă, minute în șir în picioare !

  Videoclip dedicat lui Oana Clara și Bogdan Marinescu
  pentru PERSEVERENȚA lor de a-mi vizita blogul !
  Vizionare și audiție plăcută amândorura !

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=5hIc2ODfRxQ >

  Cu dragoste și prietenie,
  Alioșa.
  PS!!!
  Pot accesa LINK-ul de mai sus toți cei care ajung pe aici de vor să se convingă
  de REGALUL ACROBATIC pe ritm de TANGOU al frumosului cuplu !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 11/04/2012 @ 8:59 am | Răspunde

 8. @ ALL !!!
  Doar la NOI cei direct interesați în CÂȘTIGURI NEMERITATE dau dovadă de o PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ
  în a VINDE pa mai NIMIC ( pe 200 de milioane de euro un ZĂCĂMÂNT ce valorează 20 de MILIARDE de euro ) RESURSELE STRATEGICE ale ȚĂRII !!!
  La polul opus nouă, veți vedea de veți citi cele ce urmează că, ALȚII au cu torul o altă părere despre EXPLOATAREA de către STRĂINI a bogățiilor lor :

  „ Satenii a cinci sate elvetiene se opun exploatarii unui zacamant aurifer de 1,2 miliarde dolari !!!

  Cativa elvetieni stau, la propriu, pe o mina de aur. In aceste vremuri tulburi, in care Europa se gaseste sub amenintarea celei mai mari crize economice de la cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace, satenii au refuzat sansa de a beneficia de un depozit urias de minereu aurifer.
  Locuitorii satucurilor au votat prin referendum blocarea operatiunilor de exploatare intreprinse de o companie canadiana, a unui zacamant de aur in valoare de 1,2 miliarde dolari, aflat sub o padure de conifere, completata de peisajul montan al Vaii Medel. Aceasta ar putea deveni cea mai mare mina aurifera din Elvetia si unul din putinele zacaminte atat de bogate, la nivelul continentului european.
  Compania canadiana le-ar fi garantat celor cinci sate un venit de 40 milioane franci elvetieni in urmatorii zece ani (43,5 milioane dolari) – bani pe care alte regiuni specifice din Europa i-ar fi acceptat cu mare placere.
  Dar promisiunea nu a fost luata in seama de cei 450 de locuitori din Valea Medel. Doua treimi s-au opus vehement proiectului de exploatare aurifera, care ar fi durat peste zece ani.
  Locuitorii s-au contrat pe marginea propunerii „de aur”, care vizeaza o zona traditionala, cu paduri vaste si biserici vechi, inconjurata de munti salbatici. Cei care au votat pentru proiect au spus ca banii si joburile ar fi reprezentat un imbold binevenit pentru o comunitate afectata de cresterea numarului de pensionari si exodul tinerilor, care pleaca in alte regiuni, pentru a-si gasi de munca.
  Opozantii au invocat insa motivul mediului inconjurator, care trebuie pastrat in forma intacta. Unul dintre cei mai vocali sustinatori ai proiectului a fost Peter Binz, primarul regiunii, care este si director al PricewaterhouseCoopers in Zurich.
  „Populatia imbatraneste si se imputineaza – 90 dintre locuitori au varste peste 75 de ani – si cautam noi oportunitati”, a declarat Binz. „Mina de aur ar fi oferit <>. Nu putem locui intr-un muzeu – avem nevoie de un viitor pentru tineri”.
  Spre deosebire de alte parti ale Elvetiei, Valea Medel nu dispune de facilitati pentru ski si nu atrage turisti. Cei care se opun proiectului spun insa ca ideea transformarii zonei intr-una de exploatare ar fi dezastruoasa pentru mediul inconjurator, ar polua peisajul.
  „Nu vreau sa vina alti oameni din alte tari, care sa lucreze aici”, a declarat Iris Monn, care lucreaza pentru primaria din vale si a votat impotriva proiectului de exploatare a zacamintelor de aur. „Regiunea este foarte linistita. Daca am permite un asemenea santier, ne-am trezi pe cap cu multe masini si multi straini”.
  Compania aurifera este NV Gold, din Vancouver. Pe baza unor estimari geologice efectuate in anii ’80, specialistii estimeaza ca zacamintul elvetian contine 10 grame de aur/tona – dublu fata de conditiile minime necesare pentru ca o mina sa fie fiabila.
  John Watson, CEO-ul si presedintele companiei, a estimat ca in pamant s-ar putea afla 800.000 uncii de aur, in valoare totala de 1,2 miliarde dolari. Watson a mai spus ca negocierile din trecut i-au lasat impresia ca satenii vor vota proiectul in unanimitate.
  NV Gold ramane interesata de zacamantul elvetian si Binz, primarul, incearca sa ii convinga pe locuitori sa voteze proiectul. „Reputatia exploatarilor aurifere nu este tocmai buna, in prezent. Trebuie sa construim increderea oamenilor in minerit, care poate fi efectuat si fara distrugerea mediului inconjurator. Atitudinea pasiva nu este o solutie – in acest ritm, o sa disparem oricum, ca si comunitate”, a mai spus Binz.
  Autor: Silviu Marian Banila
  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 12/04/2012 @ 3:42 pm | Răspunde

 9. @ CrisCar50,
  Bună seara !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Fie ca SĂPTĂMÂNA MARE să-ți aducă numai bucurii iar dacă VINERI mai susții vreun CONCERT,
  dă-mi voie să-ți urez încă de pe acum SUCCES DEPLIN !!!
  Cu stimă,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 12/04/2012 @ 9:06 pm | Răspunde

 10. @ ALL !!!
  Bună dimineața !
  Am stat și m-am tot gândit ,am analizat tot ce s-a întâmplat în ultimii 22 de ani în POLITICA ROMÂNEASCĂ
  și am ajuns la SINISTRA CONCLUZIE că,
  în politică, TOATĂ LUMEA MINTE cu o PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ !!!
  Vreți EXEMPLE ? RECITIȚI cu atenție ARTICOLUL DE FOND și veți găsi destule exemple de MINCINOȘI ce ne MINT cu NERUȘINARE !!!
  Chiar domniile voastre cunoașteți cu SUTELE așa că , în loc de exemple, voi posta un studiu interesant despre
  SUBIECTUL ÎN CAUZĂ :
  ÎN POLITICĂ , toată LUMEA MINTE !!!
  Dar, cum ne putem da oare seama când POLITICIANUL MINTE, când noi ALEGĂTORII suntem MINȚIȚI ???
  Citiți cu atenție cele ce urmează și veți afla RĂSPUNSUL :

  „ Se spune ca mincinosii evita contactul vizual. De fapt, multi mincinosi, cu precadere cei „scoliti”, reusesc sa te minta privindu-te in ochi cu insistenta. Forbes ne invata sa nu tinem seama de acest sfat, care s-a dovedit de multe ori un mit. Exista zece elemente esentiale care ne pot oferi detalii despre posibilul caracter fals al interlocutorului.

  1. Zambetul fals. Mincinosii nu pot zambi sincer, le este greu, mai ales in timp ce mint. Zambetul real cuprinde tot chipul. Zambetul fals este rigid.

  2. Timpul neobisnuit de raspuns. Dupa ce minciuna este planuita (si repetata in gand), mincinosii incep sa vorbeasca mai repede decat cei care spun adevarul. Daca este luat prin surprindere, mincinosul isi pierde increderea in el si ii va lua mult sa raspunda – deoarece procesul de prelucrare a adevarului necesita ceva timp.

  3. Tonul. In timp propagarii minciunilor, persoana de langa tine va avea o voce mai subtire sau cel putin asta spun cercetatorii. Alte semne verbale sunt incoerenta, balbaiala, folosirea calificativelor sau contrazicerile.

  4. Productia deficitara sau excesiva de saliva. Mincinosului i se usuca buzele si are nevoie de un pahar cu apa.

  5. Dilatarea pupilelor. Un gest non-verbal imposibil de prefabricat. Pupilele mincinosilor se dilata, din cauza tensiunii si concentrarii. Minciuna trebuie sa iasa bine.

  6. Schimbarea modului de clipire. O persoana care doreste sa minta nu clipeste des. Dupa raspunsul nesincer, va accelera viteza de clipire a ochilor.

  7. Miscarea picioarelor. Cand mint, oamenii devin nervosi si sunt cuprinsi de teama. Astfel, apare ticul nervos al miscarii picioarelor.

  8. Atingerea fetei. Nasul mincinosului nu creste, ca in cazul lui Cyrano de Bergerac, dar acesta se va scarpina mai des la nari, cand minte. Acoperirea gurii este un alt gest care poate insemna ca persoana respectiva nu spune adevarul. Unii mincinosi isi acopera si ochii, facand gesturi realmente teatrale.

  9. „Micro-expresiile”. Cand observi ca o expresie se contrazice practic cu declaratia verbala a unei persoane, ai de a face, probabil, cu un mincinos.

  10. Verificarea rapida. Mincinosii privesc in jos, dupa ce mint, dar apoi se vor uita la tine, rapid, pentru a vedea daca minciuna „a prins”.

  Atentie, insa! Daca un mincinos chiar crede in minciunile sale, va fi foarte greu de detectat. Asadar, cu exceptia situatiilor in care te vei confrunta cu un mincinos patologic sau un actor de talia lui Marlon Brando, o sa reusesti sa il detectezi pe cel care vrea sa te traga pe sfoara din vorbe. (sursa: Forbes) ” .
  Autor: Silviu Marian Bănilă, Manager.ro

  Iar dacă ne referim la ultimele declarații de presă ale Elenei Udrea vs.de SCHIMBAREA culorii PDL din PORTOCALIU în VERDE,
  asta nu-i o MARE MINCIUNĂ ???
  Ce urmărește de fapt madam fost ministru „ călăreață la TEZAUR FOLCLORIC ” ?
  Simplu : să MINTĂ mintă ( FRAIEREASCĂ ) bucureștenii ca să-i voteze pe primarii de sector
  și pe primarul general al capitalei propuși de PDL ignorând proverbul:
  Lupul ( PDL ) își schimbă părul ( CULOAREA) dar NĂRAVUL, BA ” !!!
  ATENȚIE bucureșteni !
  De vă lăsați din nou FRAIERIȚI, MANIPULAȚI și PROSTIȚI, atunci, VĂ MERITAȚI SOARTA !!!
  SĂRBĂTORI PASCALE LUMINATE iar LUMINA SFÂNTĂ a ÎNVIERII să vă LUMINEZE MINTEA
  ca să nu vă mai lăsați MINȚIȚI în 10 iunie a.c.la alegerile locale !!!
  Așa să vă ajute DUMNEZEU !!!
  Vă țin pumnii !
  Cu respect,
  Alioșa de pe malul DUNĂRII bătrâne .

  Comentariu de Aliosa — 13/04/2012 @ 7:34 am | Răspunde

 11. @ Chiar dacă suntem în VINEREA MARE sau VINEREA SEACĂ, țiganii din CARACAL și-au văzut de-ale lor și au
  pus de nuntă mare ocupând drumul public cu de la sine putere și înghesuindu-se să-l asculte printre alți maneliști și
  pe Florin Salam, cel care în toamna lui 2009 cânta de zor , cu foc și patimă pentru Traian Băsescu angrenat
  până peste cap în campania electorală prezidențială. Cum ocuparea ilegală a drumului public constituie infracțiune,
  imediat au sosit la fața locului polițiștii de la rutieră însoțiți de jandarmi, dar, odată ajunși acolo,
  vrăjiți parcă de vocea manelistului Salam,au uitat de misiunea lor și,asistau cuminți păzindu-i parcă
  pe nuntașii ce făceau ce știau ei mai bine : chiuiau, dansau și vorbeau cu toții ca la ușa cortului timp în care SALAM
  PRIMEA VALUTĂ FORTE ȘI BANCNOTE DE 100,200 ȘI 500 DE LEI PENTRU FIECARE CUVÂNT DE MANEA !
  Unde era oare șeful fiscului ?
  Ce făceau vitejii JANDARMI care în Piața Universității au intervenit în forță cu tunuri cu apă iarna, gaze lacrimogene,
  gloanțe cu cauciuc și bastoane cât cuprinde împotriva unor pașnici protestatari care strigau Jos GUVERNUL , Jos Băsescu și ALEGERI ANTICIPATE ???
  Stăteau și-l ascultau pe Salam care mai făcea și mișto de ei….
  De ce nu au intervenit în forță ca în Piața Universității ???
  Credeți că de frica țiganilor ???
  NU, de frica PRIETENULUI țiganilor , nimeni altul decât COMANDANTUL SUPREM și al JANDARMILOR !!!
  Tu, ce spui???
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 13/04/2012 @ 8:38 pm | Răspunde

 12. @ ALL !!!
  Tot despre PERSEVERENȚA DIABOLICĂ dar,
  de data aceasta cu referire la EVREI și modul lor
  de a face AFACEI și………………………B A N I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  pastile cu evrei sau cum fac evreii banii …

  a) Doi evrei, unul bogat si celalalt sarac, ajung sa se roage unul langa altul in sinagoga. Cel sarac: Doamne, da-mi $10 sa am si eu cu ce sa-mi hranesc familia pana saptamana viitoare.
  Cel bogat: Doamne, da-mi $100.000 sa-mi dezvolt afacerea.
  Tot rugandu-se ei cel bogat se intoarce catre cel sarac: Auzi, bah! Ia $10 de la mine si lasa-L pe Dumnezeu sa se concentreze!

  b) In Jerusalem la 12 noaptea, unul striga cat il tinea gura:
  | Sa traiasca Hitler, sa traiasca Hitler!!!!!!!!
  Scandalizati, cativa trecatori il intreaba surprinsi:
  | Ce-ai patit omule? Cum poti sa strigi asa ceva…?
  | Am castigat la loterie… | Bine si? Totusi nu esti evreu?
  | Ba da sunt evreu, dar (ridicandu-si maneca stanga de la camasa) … el mi-a dat numerele!!!!!!!!!!!!

  c) Morris ii spune fiului sau:
  „Vreau sa te casatoresti cu o fata pe care o aleg eu.” Fiul raspunde:”Imi pare rau, dar imi voi alege singur mireasa.”
  Morris:”Bine, cum vrei, dar ma gandisem la fiica lui Bill Gates.”
  Fiul: „Ok atunci, raspunsul meu este da.”
  Morris se duce apoi la Bill Gates si-i spune:
  „Am gasit un sot pentru fiica ta.”
  Bill Gates:” Fiica mea este prea tanara pentru a se casatori.”
  Morris: „Pacat. Tanarul este vicepresedinte la World Bank.”
  Bill Gates: „Ok atunci, raspunsul meu este da.”
  In final, Morris se duce la presedintele World bank si-i spune:
  „Cunosc un tanar pe care-l recomand ca vicepresedinte al bancii.”
  Presedintele: „Dar sunt deja mai multi vicepresedinti decat este necesar.”
  Morris: „Da, dar acest tanar este ginerele lui Bill Gates.”
  Presedintele: „Ok atunci, raspunsul meu este da.”

  Astfel au evreii succes in afaceri și producerea de bani !!!

  Tu, ce spui ?
  Sunt sau nu PERSEVERENȚI evreii în AFACERI și producerea de BANI ???
  Eu, care nu-s evreu, recunosc că sunt foarte PERSEVERENȚI,
  chiar periculos de PERSEVERENȚI !!!
  Tocmai de aceea sunt în spatele TUTUROR AFACERILOR din lume !
  Vezi și :
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/02/12/
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/02/17/
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/03/02/
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/03/21/
  Să ai o zi minunată iar dacă lași și un mic comentariu,
  să ai o zi perfectă !
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 18/04/2012 @ 7:27 am | Răspunde

 13. @ ALL !!!
  Toți „ trag de ROMÂNIA ” cu o PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ !!!
  -UDMR cu același tupeu ce mă scoate din sărite dar și cu același nesimțit ȘANTAJ asupra PDL,
  vrea ca să modifice CONSTITUȚIA ROMÂNIEI
  ca să introducă limba maghiară ca o a doua limbă OFICIALĂ în ROMÂNIA !!!!!!!!!!!

  – Ambasadorul SUA la București , Mark Gitenstein a devenit peste noapte foarte îngrijorat de tărăgănarea ( stoparea )
  PRIVATIZĂRILOR ultimelor RESURSE STRATEGICE din ROMÂNIA , față de care,
  are un imens interes ascuns românului de rând :
  „ Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat,astăzi 18.04.2012, că este îngrijorat că nu continuă privatizările, el explicând că procesele de privatizare trebuie să fie, în egală măsură, transparente şi credibile.

  “Cred că este extrem de important ca Guvernul să continue procesul de privatizare sau de numire de manageri privaţi. Eu nu sunt expert în niciunul dintre procesele care au fost urmate în aceste cazuri particulare dar eu cred că este foarte important ca lucrurile de acest gen să fie transparente şi să aibă credibilitate. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie făcut deloc. Dimpotrivă, trebuie făcute amândouă. Cum spunem noi în America, trebuie să poţi să mergi şi să mesteci gumă în acelaşi timp“,

  a spus ambasadorul, întrebat cum comentează ultimele eşecuri în materie de privatizare din România, ca de exemplu Cupru Min.El nu a dorit să se refere la niciun caz specific, precizând că “aceasta este treaba reporterilor” însă a spus că este îngrijorat că nu se continuă privatizările.

  “Eu sunt îngrijorat că nu continuă privatizările. Este vorba despre bunuri de o valoare incredibilă pentru românii de nivel mediu iar în unele cazuri au fost irosite sau chiar s-a profitat de ele. Iar noi vrem ca toţi românii să profite de ele nu numai un grup anume“, a spus diplomatul.
  Reprezentanţii firmei canadiene Roman Cooper, care a câştigat în martie licitaţia de privatizare a Cupru Min Abrud, s-au întâlnit cu conducerea OPSPI şi a MECMA, însă Guvernul a decis să reia procedura de vânzare a Cupru Min, în conformitate cu legislaţia ” .

  De unde se vede că nimic nu -i întâmplător și că tot ceea ce se întâmplă în ROMÂNIA este dirijat
  de oculta mondială ( guvernul mondial ) prin reprezentanții ei din COMISIA TRILATERALĂ ( Comisia Trilaterală este vocea care,de aproape 40 de ani,are ultimul cuvânt în absolut tot ceea ce se întâmplă în lume!!!Este creaţia lui DAVID ROCKFELLER,unul dintre cei mai influenţi multimiliardari ai Grupului Bilderberg.Printre membrii Grupului:Prinţul Charles al Marii Britanii,Jose Manuel Barroso,preşedintele UE,Bill Clinton,Henry Kissinger,Gerhard Schroeder,etc. ).
  Credeți că întâmplător a ajuns Prințul Charles al Marii Britanii SĂ CUMPERE PROPRIETĂȚI în ROMÂNIA ? Întâmplător și-a trimis recent ( de Paștele Catolic ) urmașul la tron să petreacă zilele pascale în HarCov??? NIMIC nu-i întîmplător în ziua de azi în ROMÂNIA !!!
  Totul este făcut în baza unui PLAN SECRET al ocultei mondiale cu o PERSEVERENȚĂ DIABOLICĂ și cu sprijinul COZILOR DE TOPOR din ȚARA care trebuie DEMASCATE urgent pentru că ROMÂNII TREBUIE SĂ ȘTIE !!!
  Tu ce spui ?
  Alioșa.
  stabilită ca EXPERIMENT al politicilor financiare și de stăpânire a lumii de către FMI, BM, BERD , ue și alte instituții .
  Tu, ce părere ai ???
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 19/04/2012 @ 8:34 am | Răspunde

 14. @ ALL !!!
  Bancuri pe gustul tutur

  – 95?.. 98?.. 95!.. 98!..
  Vazand-o pierduta, un angajat al benzinariei se aproprie si o intreaba:
  – Cu ce va pot ajuta?
  Cu o raza de fericire in privire, blonda raspunde:
  – Benzina din 2011 n-aveti?

  Eşti inteligent, dacă nu crezi decât jumătate din ce ţi se spune; eşti înţelept, dacă ştii care jumătate!
  În viaţă nu primeşti ceea ce meriţi, ci doar ce negociezi!

  O sotie vine acasa seara tarziu, cu o zi mai devreme dupa ce fusese plecata intr-o calatorie de afaceri si deschide incet usa de la dormitor.
  De sub patura ea vede iesind patru picioare in loc de doua.
  Se intinde dupa bata de baseball si incepe sa loveasca cu sete patura.
  Dupa ce termina se duce in bucatarie sa se racoreasca cu un pahar de vin.
  Cand intra in bucatarie il vede pe sotul sau citind o revista.
  „Buna draga!” spune el … „Parintii tai au venit in vizita si i-am lasat sa stea in dormitorul nostru. I-ai salutat si tu?”

  Vecina de alaturi bate la usa . El deschide si ea zice :
  -„Auzi, abia am ajuns acasa si am chef sa ma distrez, sa ma imbat si sa fac sex toata noaptea… tu esti ocupat diseara?”.
  -„NUU, NUUUU!!!!!”.
  -„Atunci imi tii tu cainele ?”

  Într-o dimineaţă, Ion îşi găseşte cocoşul mort în curte. Supărat că nu mai are cocoş să îi calce găinile şi acestea nu vor mai face ouă, Ion se duce la târg, să cumpere altul. Ajuns acolo, după îndelungi căutări, găseşte un animal frumos şi musculos. Ion întreabă:
  -Cât costă cocoşul ăsta?
  Proprietarul îi răspunde:
  -500 lei.
  -Vai de mine! Dar ce face de banii ăştia?
  -Păi…ce face orice cocoş… Cucurigă dimineaţa, bate cocoşii vecinilor, mănâncă răsadurile…
  -Dar…de călcat găinile…le calcă?
  -Calcă tot ce prinde…găini, raţe, gâşte, curci, căţei, purcei…
  A doua zi, iese Ion în curte dis-de-dimineaţă. Cocoşul călcase tot ce prinsese: găini, oi, vaci, până şi calul părea altfel. Cât despre cocoş, zăcea lat, în mijlocul curţii, cu picioarele în sus…părea mort. Un vultur îi dădea târcoale în aer. Supărat că e rămas fără minunăţie de cocoş, Ion dă fuga în casă, pune mâna pe arma de vânătoare, iese repede afară şi ocheşte vulturul.
  Cocoşul, de jos, îi zice soptit:
  -Uşurel…nu îl speria…lasă-l să se aşeze…

  Ce zici, ți-au plăcut ???
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 20/04/2012 @ 8:39 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: