Alioşa ” File de Jurnal ”

20/04/2012

VOIEVODUL IMPERIULUI PETROLIER .

Filed under: generale — Aliosa @ 7:56 am
Motto:
„ Fiecare zi pare prea scurta pentru toate gandurile pe care le gandesc, pentru toate plimbarile pe care vreau sa le fac, pentru toate cartile pe care vreau sa le citesc si pentru toti prietenii pe care vreau sa ii vad. – John Burroughs ” .
„  Voievodul noului imperiu petrolier
                                                                                                
Toată suflarea gazetărească obedientă sau nu băsescului, se repede astăzi ca mai întotdeauna, pe subiecte de presă banale sau lansate de serviciile secrete cotroceniste cum ar fi „liniile” maghiare care stau pe gura tuturor „ofiţerilor acoperiţi” de prin presă şi televiziuni, adăugând astfel prin aceştia, un neologism prostesc pentru cuvântul „facultate” după metoda filologului de cartier Mircea Badea care ne umplu în dobitocia lui ţara cu ciumpalaci în loc de ciupalaci cum scrie la dicţionar.
Din asemenea zguri de informaţie trăieşte mass-media astăzi, ea fiind primul inamic contra poporului român după marele inconştient Traian Băsescu, un preşedinte care ne ucide prin incultura lui şi prostia sfătuitorilor din jur. Pentru că numai două-trei articolaşe am întâlnit în ziarele noastre despre noua iubire Băse-Chevron după ce „curva” Petrom – cum îî zice – îl înşelă pe preşedinte luând ea tot mălaiul din vânzarea petrolului românesc extras cu 16 dolari barilul şi vândut cu 130 dolari barilul chiar pe piaţa românească.
La braţ cu Chevron şi alţi devoratori economici de ţară, mândru în marea lui inconştienţă, Băse iese la ceas de seară la televiziune şi ne expune viitorul rai românesc: avem gaze naturale prin Marea Neagră şi Dobrogea  cât să dăm la tot cartierul est-european. Apoi, la auzul unei asemenea gogoaşe, în frunte cu jurnalele, românii jubilează exact ca germanii lui Hitler la intenţia acestuia de a făuri Marele Imperiu pur arian de 1000 de ani.
Numai că Marele Imperiu de Petrol şi Gaze al lui Băse va prăpădi fizic şi definitiv România după inconştienta sa operaţiune malefică de până acum, de distrugere a economiei, ştiinţei şi culturii ţării. Orice urmă de viaţă normală şi sănătoasă va dispărea încet şi sigur din România în următoarele secole iar declanşarea acestui fenomen a început chiar prin ieşirea recentă în public a acestui preşedinte ascuns in timpul gerului la Cotroceni, nu de frig ci de protestele din stradă.
Catastrofa ecologică va prăpădi România în etape cu concursul securistului MRU – Mihai Răzvan Ungureanu pus prim ministru de către Băsescu pentru a-şi asigura neîmpotrivirea ofiţerilor care veghează la securitatea ţării.
Prima etapă a dezastrului va avea loc anul acesta, premierul Mihai Răzvan Ungureanu întâlnindu-se cu oficialii Chevron pentru a da girul grupului petrolier de a începe explorarea gazelor de şist prin fracturarea hidraulică. Adică prin infiltrarea în şisturi a unor explozibili şi a sute de chimicale, explozia eliberând prin crăpăturile subterane gazul din şist iar chimicalele pregătindu-l pentru exploatare.  Ori, a provoca explozii în apropierea faliilor continentale care declanşează cutremurele din Vrancea înseamnă sinucidere curată! Înseamnă apocalipsa României! Cuadrilla Resources, compania care se ocupă cu exploatarea gazelor de şist în Marea Britanie, a admis că metoda folosită este „probabil” responsabilă pentru două cutremure produse în Lancashire, Anglia . Deşi acolo nu există nici un pericol iminent de cutremur ca în România, fracţionarea a cauzat cutremure în zona Blackpool din Marea Britanie şi un cutremur de 4 grade în Ohio . În zona Oklahoma, unde în mod normal erau 50 de seisme pe an, s-a ajuns la înregistrarea a 1.047 de mişcări telurice în 2010. Huffington Post scria în luna noiembrie că, după câteva cutre­mure mici în nordul Ar­kansas, în apropierea unei formaţiuni de gaze de şist, statul a închis trei puţuri care operau lângă o falie necunoscută şi care contribuiau la cutremure.
Şi chiar dacă România nu va cădea pradă unor cutremure devastatoare ci va pune la pământ  iaca, acolo, un mic sfert de Bucureşti, în etapa doua a exploatării gazului prin infiltrarea unor substanţe chimice în subteran, se vor distruge definitiv imensele lacuri de apă subterană din subsolul dobrogean din care deja au început a se alimenta câteva localităţi. Şi din care, cu siguranţă se va alimenta în viitor întreaga populaţie a Dobrogei, dacă nu chiar capitala având în vedere penuria de apă potabilă începută pe glob. Peste un secol sau două, preţul apei potabile va ajunge să depăşească de sute de ori toate „câştigurile” obţinute din exploatarea gazului de şist.
Căutaţi pe Google,  până nu va dispărea de pe Internet filmul  „Comoara din adâncurile Dobrogei”.
http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=60519611
 
Mai nou, stârnirea opiniei publice la aflarea posibilului dezastru ecologic provocat de cianuri la Roşia Montană l-a făcut pe Băse, în paranoia lui de a aduce „fericirea poporului” în stilul lui Hitler, să atragă în funcţii pe cei mai incomozi securişti pentru a-şi atinge visurile malefice. Pentru că trebuie spus totuşi că în rândurile organelor de securitate ale României există şi ofiţeri patrioţi care nu numai că dezvăluie ce dezastru va fi la Roşia Montană dar  şi ce apocalipsă ne paşte pe linia Vrancea – Marea Neagră. Hoţomanul de Băsescu, conştient de asta, a mânjit nu numai pe MRU şi Meleşcanu cu funcţii mari în stat dar şi pe alte cadre suspectate că ar „crâcni”.  Cu toate astea cel puţin unul a scăpat: el se numeşte Marian Rizea şi atunci când a primit prin e-mail un film care arăta ce prăpăd a făcut metoda de fracturare hidraulică în America, n-a mai putut răbda. Iată scrisoarea lui trimisă unui prieten şi care e acum retrimisă din om în om ca să ne deşteptăm şi noi românii în ultimul ceas:
„Mulţumesc pentru mesaj, prietene! Ştiu filmuleţul „Gazul care ucide” şi cunosc problema privind utilizarea tehnologiei fisurării hidraulice pentru exploatarea hidrocarburilor. Se studiază la facultatea de petrol şi gaze şi în alte instituţii similare din străinătate şi se aplică de mai mulţii ani dar în anumite condiţii.
România şi Polonia deţin cele mai mari zăcăminte de gaz de şist, din Europa.
Prin anii 1980, Institutul de cercetări petrol-gaze din Câmpina, numărul 1 mondial, a avut nişte teme de cercetare catalogate „000” !!!, de două dintre acestea m-am ocupat personal.
În arhive se găsesc dovezi despre rezultate, specialiştii implicaţi, acţiuni ale esticilor şi vesticilor, etc. etc. dar şi decizii ale mai marilor vremii care înţelegeau riscurile pentru România dacă se utilizează metoda în apropierea rezervoarelor de apă subterană sau al altor zone protejate. Prin 1983-1985, un dr. ing. geolog, de mare talie ştiinţifică de la Centrala Gazului Metan Mediaş, a abordat în teza sa de doctorat, într-un capitol secret,  PROBLEMATICA… atrăgea atenţia asupra pericolului pe care-l reprezintă fisurarea hidraulică…! SPUNEA CA IN TRANSILVANIA SI IN DOBROGA(In Marea Neagră se descoperiseră zăcăminte de gaz de şist) SUNT CATEVA REZERVOARE DE APA POTABILA SUBTERANA!
Teza acelui dr. ing. geolog a fost copiată de o tipă şi vândută unuia care a emigrat în RFG în 1980. „I-am prins” la graniţă cu multe materiale… o poveste impresionantă, cu măsuri pe  „măsură”.. Am avut multe zile şi nopţi de alergătură, nesomn şi zbucium!!!!!! Ceauşescu a ronţăit mult problema, în 1987 şi nu s-au luat măsurile cerute de legea de atunci: trădare, spionaj, subminare… generalii Vlad, Macri, Moţ şi alţii doi, erau la curent cu afacerea dar nu puteau trece peste hotărârea partidului … s-au găsit alte metode de soluţionare, „Să nu-i deranjăm”,… pe nemţi!!!!!!!!
     După 1989, acel individ, cu iniţialele M.F., reprezentant al unor firme germane, engleze, americane, franceze, canadiene şi chiar ruseşti, a revenit în România şi s-a pus pe afaceri. Sub nasul nostru, al celor din servicii care cunoşteam povestea, a pus la cale distrugerea cercetării româneşti în petrol şi gaze şi minerit (Mulţi specialişti de la institutele din Câmpina, Mediaş şi chiar PETROSTAR Ploieşti , au emigrat în Canada ), la privatizarea PETROM, a distribuţiei de gaze iar acum încearcă ROMGAZ SI TRANS-GAZ…
      O curveştină blondă, pe care nu o nominalizez, fiind extrem de cunoscută, a favorizat de curând, apariţia unei legi care dă posibilitatea firmei CHEVRON să foreze în Marea Neagră şi să aplice metoda fisurării hidraulice… Statul român pierde miliarde de euro pentru că firma nu trebuie să mai plătească taxele aferente (STRIGATOR LA CER!!!!!!!!!! NUMAI IN ROMANIA SE POATE ASA CEVA!!!!!!!!!!!!) şi VA FI INFESTAT ATAT REZERVORUL SUBTERAN ROMANESC CAT SI CEL ROMANO-BULGARESC! In plus, metoda pune în pericol echilibrul ecologic din Marea Neagră… sunt imense rezerve de hidrogen sulfurat care pot produce o catastrofă regională! Atât sovieticii cât şi românii au cercetat acest fenomen, potenţial proiect militar de maximă importanţă.  Este mult de comentat… În ataşament ai un material documentar despre rezervele de apă potabilă care reprezintă puncte strategice pentru România… cred ca specialiştii serviciilor de informaţii ar trebui să regândească întreaga activitate şi să acţioneze pentru apărarea intereselor majore, strategice de supravieţuire a poporului român, chiar şi peste capul acestor guvernanţi vremelnici, nepăsători şi lacomi (aş putea utiliza un alt termen mult mai adecvat…).
       Din respect pentru prietenii mei de e-mail-uri, inclusiv pentru colegii care ar trebui să intercepteze acest mesaj, să verifice şi să gândească la stoparea acţiunilor îndreptate împotriva conaţionalilor de aşa zişi prieteni şi neprieteni, voi include în lista de destinatari şi alte persoane, cu speranţa că cine trebuie să audă, va auzi şi va proceda în consecinţă! Legiuitorii actuali ar trebui să desecretizeze toate acele dosare ale fostei securităţi care se referă la apărarea intereselor României, să ştie tot românul cine îl fură pe faţă şi îl zdrobeşte zi de zi! De 22 de ani „vrem” să deconspirăm foştii securişti dar în subsidiar î-i protejăm pe trădătorii de neam şi de ţară!!!!!!!!!!!! Îndobitocim zi de zi prin mass-media acest popor (cu scandaluri de presă, curveturi devenite dive, hoţi de toate felurile, neromâni ajunşi în posturi cheie, etc. , etc.) dar nu-i spunem adevărul… şi în acest timp, economia României se evaporă, se distruge ştiinţa, cultura, credinţa, fibra acestui neam!!!!!!!!!!
       Eu sunt un fost securist şi sunt de acord să fiu anchetat public cu privire la tot ce am făcut ca ofiţer de informaţii, înainte şi după  1989!!!!!!!! şi să se pună în balanţă bunele şi relele! Iar judecata să fie a românilor, nu a celor care se ţin cu dinţii de putere!
       DAN PURIC:
„Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tâmpiţii?
Chiar ţi-e jenă să iubeşti ţara asta? Nu trebuie să fii naţionalist-comunist pentru asta”.
      Cu toată stima si cele mai bune/patriotice intenţii (apropos… de drumul pavat cu cele mai bune intenţii…))), Marian RIZEA”
Iată ce se spune şi în filmul „Gazul care ucide” aflat pe YouTube la adresahttp://www.youtube.com/v/9OGu2ylErNk :
„Apă care ia foc, probleme grave de sănătate și apă potabilă contaminată – acestea sunt doar câteva din  efectele pe care le are asupra mediului și asupra oamenilor extracţia gazelor naturale prin metoda fisurării hidraulice. Printre firmele care utilizează această metodă se numără și Chevron, care va începe în 2012 extracţia gazului de şist din România folosind aceeaşi metodă. În timp ce țara noastră nu impune nici un fel de restricție în acest sens, Bulgaria a decis să retragă licența de explorare și exploatare deținută de Chevron din cauza preocupării pentru mediu. De asemenea, și Franța a interzis această practică, iar statele americane New Jersey și New York au aplicat și ele interdicția pentru o perioadă de un an.
Zonele din România unde urmează să înceapă exploatarea sunt județele Vaslui, Bihor, Arad, Timiș, Tulcea și Constanța.
Acest film documentar (cu titlul original Gasland), realizat de Josh Fox în mai multe state din SUA unde companiile folosesc această metodă, scoate la iveală efectele devastatoare pe care le-a avut acest tip de exploatare asupra comunită
ților locale: boli cronice, suferință și poluarea masivă a mediului.”
Precizăm că pentru activarea subtitrării, trebuie să apăsați butonul CC în timp ce filmul rulează.
Ca voievod în mult visatul său Mare Imperiu de Petrol şi Gaze, Băsescu îşi face azi jocul propriu în văzul lumii şi fără să-i pese barem o clipă de dreapta judecată a istoriei. El are acum totul la cheremul lui: justiţie, securitate, armată, parlament, presă.  
Scenariul securistului Băsescu (dosar 3990/1973)[1] devenit agent dublu şi supranumit „spionul şcolit de CIA la Anvers” a început cu Strategia de „asistenţă” a Grupului Băncii Mondiale pentru România, în perioada 2002-2004, prin care se crea în ţară un mediu macroeconomic subjugat marilor oligarhii mondiale şi cucerirea unor domenii cheie.
Prin Traian Băsescu, Banca Mondială a acţionat practic, analizând şi informaţiile esenţiale desfăşurării programului FMI, incluzând obiective şi termene pentru privatizarea societăţilor comerciale de stat şi a instituţiilor financiare. Adică avuţia României. Visul lui Băsescu de a deveni un nou Ceauşescu cu renume mondial, depindea de acest program şi acordul cu Banca Mondială privitor la strategiile de privatizare a unor entităţi cum ar fi Alro, Alprom, Petrom, Rafo şi altele. Acum austriecii OMV sunt singurii care extrag ţiţei din subsolul nostru şi deşi statul roman, deţine încă o participaţie importantă la Petrom, poate să-şi ia gândul de la dividende sau de la impozitul pe profit etalat de jurnalele obediente.
Adevărul gol-goluţ este că Voievodul Traian a dus înaltei împărăţii de la Viena plocon „averea“ companiei romaneşti Petrom şi acum se vaită (sincer oare?) că Petrom este o curvă care l-a înşelat!
Să-i spunem noi pe limba lui: 
            „- Halal ţie marinare, toate astea-s curve nu numai Petrom! Şi Chevron, şi Total, toate-toate, de la Exon, Lukoil, Romgaz până la Rompetrolul vândut asiaticilor de către Patriciu pentru că tu n-aveai loc de el!” 
Acum, nu-i bai că toate îţi vor pune capac în primul rând ţie, exact cum a făcut Petrom!
Baiul al mare este că deja ne-ai pus capac şi nouă, cu cinismul şi paranoia marilor malefici al lumii: Hitler, Pol Pot, Stalin, Benito Mussolini, Porfirio Diaz, Vladimir Lenin, Idi Amin, Mao şi Fidel Castro.
Prof. Nicolae N. Tomoniu,
13 martie 2012,
la două luni de la
începerea revoltei populare antibăsesciene
Sursa : Yahoo ! Mail.
PS!!!
Dacă și asta este scorneală „ produczione propria ”
( cum îmi reproșează uneori „ prietenii mei internauți ”)
 atunci,
ALIOȘA se lasă de bloggărit !!!
Tu stimată cititoare și tu stimate cititor ROMÂNCĂ ( ROMÂN ) nu anti sau pro Traian Băsescu,
ce părere ai ?
Dacă ai vreuna, ne-o poți împărtăși și nouă ?
Astăzi de marea  sărbătoare „ IZVORUL TĂMĂDUIRII ” crezi că îi va  „ TĂMĂDUI DOMNUL ” pe cei care vremelnic ne conduc
de toate PĂCATELE PUTERII DISCREȚIONISTE și PĂGUBOASE ROMÂNIEI  VIITOARE ,
 de CORUPȚIE, TRĂDARE de NEAM și ȚARĂ ?
Cu aleasă considerație și respect deosebit ,
Alioșa.

18 comentarii »

 1. EXCELENT!!!
  Soluţia unică:
  Voievodul trebuie dat jos din fotoliul de la Cotroceni,judecat şi pedepsit de popor!!!
  Împreună cu voievodul trebuie judecaţi şi toate leprele
  care au contribuit la distrugerea şi aservirea României,
  de la 1990 şi până în prezent,nu trebuie să ne limităm doar la ultimii 7 ani !!!!!!!!!!

  Comentariu de bmarinescu41 — 20/04/2012 @ 9:18 am | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Bună ziua prietenie !
   SOLUȚIA UNICĂ propusă de tine
   Este susținută 100% și de mine !!!
   Așa să ne ajute DUMNEZEU !
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și like !
   Să ai o zi frumoasă
   Cu de toate pe masă !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 20/04/2012 @ 2:36 pm | Răspunde

 2. […] Asa se intitulează  subiectul din forumul avocat.net unde suntem  invitați sau mai bine zis ni se arata cum putem începe demersurile în vederea recuperării banilor opriți dim pensii, în mod abuziv, prin interpretarea […]

  Pingback de Controverse privind CASS-ul aplicat pensiilor de peste 740 lei – opinie de pagubit « Popateapa's Blog — 20/04/2012 @ 1:34 pm | Răspunde

  • @ Popică,
   Bună ziua !
   Mulțumesc pentru pingback !
   Mi-ar fi plăcut mai mult un mic COMENTARIU legat de subiectul proaspăt postat dar,
   mă mulțumesc și cu atât căci îmi oferă posibilitatea să-mi exprim părerea
   vs. de CASS-ul de 5,5 % aplicat ABUZIV de guvernul marionetă Boc-V întregului CUANTUM al pensiei și,
   nu la pensiile PESTE 740 de lei !!!
   Deciziile nr. 223/2012 şi nr. 224/2012 emise de CCR în luna martie ( pe 13 …… )
   au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 256/18.04.2012
   și vor intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea lor !!!
   Când STATUL are de RETURNAT PĂGUBIȚILOR banii opriți ILEGAL , efectele survin la
   30 de zile iar când are de RECUPERAT de la cetățeni, efectele se aplică IMEDIAT după publicarea în M.Of.
   Curtea Constituţioanala a României a constatat că “ dispoziţiile art 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006
   privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care
   se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.”
   Decizia nr.223/13 martie 2012, prin care Curtea Constituţională a constatat că
   ”deciziile sale produc EFECTE numai pentru VIITOR
   iar cele stabilite prin prezenta decizie urmează a se aplica de către Casa Naţională de Pensii Publice,
   prin casele judeţene de pensii, şi casele sectoriale de pensii,
   de la data publicării deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial al României, Partea I.” ,
   CONSTITUIE după umila mea părere
   O MARE BĂTAIE DE JOC LA ADRESA MILIOANELOR DE PENSIONARI DIN ROMÂNIA !!!!
   În CONCLUZIE:
   Ca și cum nu ar fi fost destul UMILIREA și BATJOCORIREA la care am fost supuși PENSIONARII ( printre care mă număr și eu
   lovit odată prin RECALCULAREA și REVIZUIREA pensiei militare de serviciu și a doua oară prin OPRIREA ILEGALĂ a 5,5 % din pensie pentru asigurări sociale ),
   acum, când CCR a stabilit deja că măsura opririi a fost NECONSTITUȚIONALĂ, s-a făcut ce s-a făcut și,
   ce s-a luat e bun luat și, nici vorbă de returnat !!!
   Nu-i asta o MARE BĂTAIE DE JOC la adresa celor 4,5 milioane de pensionari ???
   Culmea NESIMȚIRII !!!
   Neinformați CORECT, manipulați de excrocii care le vor voturile , PENSIONARII se CALCĂ ÎN PICIOARE ( unii mor cu zile )
   ca să ajungă la ghișeul TRIBUNALELOR să depună cereri de returnare a banilor opriți ilegal fără să ȘTIE că
   ONORARIUL avocatului depășește de peste ZECE ORI SUMA CE-O VOR ÎNAPOI ,
   culmea ironiei PE CARE N-O VOR PRIMI NICIODATĂ căci ,
   Decizia CCR dispune numai pentru VIITOR !!!
   Dar, vorba proverbului : „ vai de picioare unde nu-i cap ” !!!
   Și-atunci ,dragi PENSIONARI din toată ROMÂNIA, ce-i de făcut ?
   Un singur lucru :
   Să ieșim masiv la vot
   Le dăm iute peste bot
   Nu cu bâta sau mașina
   Simplu,cu ȘTAMPILA !!!
   Tu ce spui ?
   Eu spun că trebuie TAXAȚI să nu mai intre-n PARLAMENT niciodată !!!
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 20/04/2012 @ 2:33 pm | Răspunde

 3. Asa este .
  Nu mai scapam de Mircea Badea si Traian Basescu .
  Numai prosti in tara asta .
  Au distrus Cultura Noastra Nationala !
  Din pacate . . .

  Comentariu de alexiavasilescu — 20/04/2012 @ 7:39 pm | Răspunde

  • @ Alexia,
   Bună seara !
   Din păcate, AU DISTRUS nu numai „ CULTURA NOASTRĂ NAȚIONALĂ ”
   dar și VIITORUL generațiilor viitoare , VIITORUL ROMÂNIEI !!!
   Au JEFUIT BUGETUL ȚĂRII ca ciorile și graurii lanurile de floarea soarelui,
   înfulecând ca porcii cu o nesimțire ieșită din comun până și din
   alocațiile mamelor pentru creșterea copilului,ajutoarele de șomaj și handicapați,
   pensiile celor care la vârsta pe care o au EI ( CEI CE NE GUVERNEAZĂ ) au muncit
   în condiții grele să CONSTRUIASCĂ tot ce EI, HOȚII au vândut și furat
   cumpărându-și VILE, IAHTURI, ELICOPTERE, MAȘINI LUXOASE și făcându-și
   CONTURI în euro și dolari aiurea-n lume cu care și-au „ ȘCOLIT PROGENITURILE ANALFABETE ”
   la universități de renume din străinătate și cumpărându-le LICENȚE și DOCTORATE de la ESCROCII
   și FALSIFICATORII de diplome din ȚARA condusă de niște impostori și agramați .
   Au batjocorit ROMÂNII ca soldații romani pe IISUS HRISTOS înainte de a-L RĂSTIGNI pe cruce
   prin tot felul de măsuri după ei de austeritate forțată dar în realitate, după ORDINELE primite de la
   FMI, UE , BM, BERD și OCULTA MONDIALĂ ca lor să le meargă bine .
   Au VÂNDUT sub masca PRIVATIZĂRII toată AVUȚIA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI
   iar acum vor să vândă și ultimele REZERVE STRATEGICE de AUR, ARGINT, CUPRU, GAZE DE ȘIST și de ENERGIE !!!
   Și asta pentru ce ???
   Ca să PRIMEASCĂ ei COMISIOANE GRASE și să se achite de obligațiile făcute în campaniile electorale !!!
   DIN PĂCATE , deși se vede de la o poștă păguboasa politică promovată de T.Băsescu și regimul său,
   MAI SUNT MULȚI ROMÂNI care cred în el și-n camarila lui deși unii dintre PARLAMENTARII care altădată
   i-au cântat OSANALE au „ DEZERTAT ” din PDL fugind ca potârnichile speriate de câinele de vânătoare
   care încotro (USL , independenți ) ca să fie cât mai aproape de CIOLANUL MARE DE ROS
   în viitoarea legislatură și, chiar dacă au suferit și ei de foame și frig ca și ceilalți români care nu mai cred.
   Știi, este o vorbă românească : „ PROSTUL NU E PROST DESTUL DACĂ NU E ȘI FUDUL” !
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și like !
   Cu toată stima,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 20/04/2012 @ 8:58 pm | Răspunde

 4. Sara buna! La tv , pe de-o parte-i meci iar d-ailallta-s talentatii…lumea nu vede padurea din cauza copacilor.Politichia-i scarboasa si liderii ei asemenea.Care-i legatura???… Niciuna…Acum 8 ani ma aflam in Tel-Aviv la lucru si intr-o imprejurare oarecare am fost invitat la un ceai de catre un fost soldat din armata americana de origine evreu.Dupa politeturile intalnirii m-a intrebat ce caut eu romanasul p-acolo…i-am zis ca situatia economica din Romania e dezastruoasa ca liderii politici( de atunci) sunt niste jegosi si de-aia lucru pe bani la ei….Stiti ce mi-a zis? … Ca in fruntea tarii mele nu-s fanarioti ci neamurile mele alese de mine….si ceilalti. INTREBARE: UNDE GASIM OAMENI CARE SA FACA CEVA CEVA CU ADEVARAT PENTRU NOI? Cum sa -i selectam? ca oferta-i jalnica … voi ce ziceti?

  Comentariu de Theddy Larsen — 20/04/2012 @ 9:38 pm | Răspunde

  • @ Theddy Larsen,
   „ Sara bună ” !
   Acum opt ani americanul avea dreptate !
   Acum tu ai dreptate !
   „ Politichia-i scârboasă și liderii ei asemenea ” !!!
   Asta vreau și eu să scot în evidență dar nu sunt lăsat de cei PRO sau CONTRA
   celor pe care-i critic !
   Într-adevăr, OFERTA este JALNICĂ dar,oricât ar fi ea de jalnică,
   NU POATE FI MAI REA ȘI MAI LACOMĂ
   ca oferta ce ne-a servit-o de trei ani încoace ACTUALA COALIȚIE DE GUVERNARE !!!
   Nu vreau să mă înțelegi greșit, nu sunt membrul nici unui partid politic dar,
   MAI RĂU DECÂT ESTE ACUM , NU SE POATE SĂ FIE chiar dacă OFERTA este JALNICĂ !!!
   Mulțumesc pentru vizită și comentariu !
   Să dea DOMNUL să-ți fie bine oriunde vei fi acum !!!
   Cu stimă și respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 20/04/2012 @ 9:58 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  Motto:
  Și UMILIȚI și cu BANII LUAȚI !!!

  Ministrul Muncii:
  Pensionarii trebuie sa-si primeasca drepturile fara sa depuna cereri !
  Ministerul Muncii a infiintat un grup de lucru in vedere armonizarii legislatiei cu deciziile Curtii Constitutionale
  privind asigurarile de sanatate platite de pensionari, a declarat ministrul de resort, Claudia Boghicevici, vineri.
  „Avem un drept de 45 de zile de a pune in acord legislatia fiscala cu aceste decizii ale Curtii Constitutionale.
  In luna mai, vor functiona in baza codului fiscal”, a precizat Boghicevici, in cadrul unei conferinte de presa.

  N.R. Asta înseamnă că, în luna MAI, CNAS va OPRI SUPER-ILEGAL ( CCR a decis să nu se mai oprească …)
  cei 5,5% de la toți PENSIONARII ca să aibă PDL pentru CAMPANIA ELECTORALĂ !!!
  Astăzi, primarul sectorului VI , Poteraș ( PDL ) a dus ( PE BANII CUI OARE ???) vreo câteva sute de pensionari
  în excursie în BULGARIA cu autocarele . Întrebată de o jurnalistă despre POMANA NEAȘTEPTATĂ,
  o femeie „ cu buzele rujate și ochii ieșiți din orbite ” ( T. Băsescu … ) a spus :
  – Ne duc în excursie pentru că suntem simpatizanți PDL …. ” !!!

  „Vorbim despre aproximativ 2,181 de milioane de pensionari. Lucrurile nu sunt asa simple.
  Aceasta legislatie trebuie armonizata in concordanta cu prevederile deciziei Curtii Constitutionale”, a subliniat ministrul.
  De asemenea, Boghicevici a tinut sa precizeze ca nu sunt afectate pensiile mai mici de 740 de lei,
  DEOARECE nici pana acum nu se plateau asigurari de sanatate din acestea.

  N.R. Aici doamna ministru MINTE cu NERUȘINARE iar „ dobitocioacele ” ( M+F) care mă „ mușcă și fug ” necrezând spusele mele,
  să vină să le PREZINT CUPONUL-MANDAT PENSIE din care REZULTĂ MINCIUNA blondei de la M.M. !!!
  De fapt, nu-i de mirare căci toți pedeliștii cu funcții de răspundere și interese ascunse ,MINT de îngheață apele !!!

  „In ceea ce priveeste solicitarile de restituire:
  Curtea Constitutionala a precizat ca aceste drepturi sunt calculate si se acorda de acum incolo.
  In acest moment, nu exista nici un temei legal pentru a restitui sumele incasate pana acum.
  E vorba de peste 1 miliard de lei, de care sistemul pensiilor nu va mai beneficia”, a spus Boghicevici.

  Ea a precizat faptul ca pensionarii nu trebuie sa faca cereri la casele de pensii.
  „Dorim ca oamenii sa-si primeasca drepturile fara sa mai depuna cereri”, a conchis ministrul.

  N.R. Atunci, de ce ministrul muncii și premierul MRU își BAT JOC de cei peste 4,5 milioane de PENSIONARI
  lăsându-i SĂ SE CALCE ÎN PICIOARE pe la TRIBUNALE pentru
  a-și depune CERERILE de RESTITUIRE a BANILOR FURAȚI din PENSIE când,
  era foarte simplu ca guvernul MRU să dea o ORDONANȚĂ DE GUVERN prin care lămurea totul ???
  Asistăm la o altă UMILIRE a PENSIONARILOR !
  DOAMNE, cum îi mai rabzi ?
  Dar TU, POPOR ROMÂN, cum îi mai rabzi ???
  De ce președintele ROMÂNIEI nu a ORDONAT ministrului muncii să facă imediat un PROIECT de OG ca să specifice totul
  așa cum a ORDONAT ministrului mediului SĂ DEA AVIZE DE MEDIU pentru JEFUIREA ultimelor RESURSE STRATEGICE ale ȚĂRII ????

  Și să mai SPUNĂ CINEVA
  că am ceva cu T. Băsescu
  că-i dau un ȘUT unde-l doare cel mai tare
  și-l trimit la plimbare !!!

  „Marti, Curtea Constitutionala a Romaniei a hotarat ca doar pensionarii cu pensii peste 740 de lei sa plateasca asigurarile de sanatate, astfel incat, de acum inainte, impozitul de 5,5% se va aplica doar la diferenta dintre minimul de 740 de lei si cuantumul maxim al pensiei ” .

  N.R. CCR trebuia să dea acea DECIZIE încă de a doua zi de la OPRIREA ABUZIVĂ a celor 5,5% CAS din PENSIII
  NU ACUM când PDL a și început CAMPANIA ELECTORALĂ folosind chiar acei bani de la bieții PENSIONARI !!!

  Tu, stimată PENSIONARĂ și tu stimate PENSIONAR care ai fost JEFUIT, UMILIT și BATJOCORIT,
  ce ai de spus ?
  Eu spun că pe 10 IUNIE a.c.( la alegerile LOCALE ) și-n NOIEMBRIE a.c. ( la alegerile PARLAMENTARE )
  TREBUIE să-ți ADUCI AMNITE și să-i TAXEZI
  dându-le peste bot
  cu ștampila de vot !!!
  Așa să ne ajute DUMNEZEU !
  Alioșa, pensionar.

  Comentariu de Aliosa — 21/04/2012 @ 8:42 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Intr-un muzeu de arta din BULGARIA, pensionarii duși cu autocarul pe de-a moaca dar
  și cu preșul de primarul sectorului VI, POTERAȘ ( PDL ) astăzi 21 aprilie 2012,
  s-au oprit si au zabovit mai mult in fata unui tablou,
  care infatisa TREI barbati de culoare complet dezbracati.
  Mirarea lor a fost ca dintre acestia, cel din centrul imaginii avea penisul roz,
  asa ca au rugat ghidul muzeului sa le dea lamuriri.
  Ghidul foarte amabil si documentat,
  le-a explicat pret de o jumatate de ora
  ca penisul roz semnifica alinierea Afro-americanilor intr-o lume predominant alba,
  dar ca mai poate insemna si opresiunea fata de homosexuali in societate.
  Multumiti de explicatia ghidului PENSIONARII manipulați, se pregateau sa plece când,
  de ei se apropie un moșulică bulgar care -i intreabă :
  – Ia spuneti , v-a lamurit ghidul ce reprezinta si care este mesajul acestei opere de arta?
  – Desigur, au raspuns vizitatorii. Dar de ce ne intrebati?

  – Pentru ca eu am pictat tabloul.
  Astia din imagine nu sunt NEGRI !
  Sunt MINERII voștri din Valea Jiului,
  iar ăla din centru a fost la prânz pe-acasa.

  V-a plăcut bancul ???
  Alioșa.,

  Comentariu de Aliosa — 21/04/2012 @ 9:17 pm | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Motto:
  PENSIONARI din ROMÂNIA, TREZIȚI-VĂ !
  Pe 10 iunie a.c. ( la LOCALE ) și în noiembrie ( la PARLAMENTARE )
  aveți grijă unde ( pe cine ) puneți ȘTAMPILA DE VOT !!!

  „ Decizia Curţii Constituţionale referitoare la pensii se va aplica în cel mult 45 de zile
  Termenul maxim pentru punerea de acord a legislaţiei fiscale cu decizia Curţii Constituţionale conform căreia contribuţia de asigurări de sănătate de 5,5% se aplică numai pensiilor care depăşesc 740 de lei este de 45 de zile, a precizat ministrul Muncii, Claudia Boghevici, arată Agerpres.
  Potrivit ministrului Muncii, „în 45 de zile, legislaţia fiscală va fi pusă în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. Pentru aceasta a fost constituit un grup de lucru din specialişti ai Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului de Justiţie”. Claudia Boghevici a mai precizat că “legislaţia fiscală reglementează modul de calcul şi plata contribuţiei de sănătate”.
  Potrivit estimărilor Casei Naţionale de Pensii, beneficiari ai deciziilor Curţii Constituţionale sunt 2,1 milioane de persoane, iar Fondul naţional Unic de Asigurări de Sănătate va fi afectat în condiţiile în care o sumă de aproximativ un miliard de lei nu îi va mai fi transferată de către Casa Naţională de Pensii Publice.
  La rândul său şi ministrul muncii a arătat că “este vorba de peste un miliard lei de care sistemul asigurărilor de sănătate nu va mai beneficia”.
  Atât ministrul Muncii, cât şi preşedintele Casei Naţionale de Pensii au subliniat că deciziile Curţii Constituţionale vor fi aplicate automat nefiind necesară depunerea de către pensionari a unor cereri în acest sens.
  “Dorim ca prin efectul legii pensionarii să-şi primească drepturile fără a mai depune cereri (…) Pensiile mai mici de 740 lei nu suferă modificări. Nici până acum acestea nu erau afectate de reţinerea contribuţiilor de sănătate care erau şi sunt în continuare plătite de la bugetul de stat”, a precizat ministrul muncii.
  Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Doina Pârcălabu, a declarat că, până în acest moment, circa 100.000 de cereri au fost depuse de către pensionari la toate casele teritoriale.
  La rândul său, ministrul Muncii a arătat că apelul la instanţă este un drept care poate fi exercitat în deplină libertate într-un stat democratic.
  “Vreau ca fiecare pensionar să ştie că-i respectăm dreptul de acces în justiţie. Este dreptul fiecărui cetăţean din România să apeleze la actul de justiţie, iar acesta este un pilon al statului de drept şi nimeni nu-l îngrădeşte”, a spus Claudia Boghicevici.
  Ea a mai precizat că, la nivel naţional, numărul citărilor în instanţă primite de minister este nesemnificativ, o situaţie deosebită fiind cea din Argeş, unde Curtea de Apel a emis un număr mare de decizii definitive în favoarea pensionarilor.
  În data de 13 martie, Curtea Constituţională s-a pronunţat prin două decizii în privinţa reţinerii contribuţiei de asigurări de sănătate de 5,5% din veniturile din pensii. Curtea a constatat că „dispoziţiile art. 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei”.
  Potrivit CCR, deciziile sale produc efecte numai pentru viitor, iar cele stabilite prin prezenta decizie urmează a se aplica de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele judeţene de pensii, şi casele sectoriale de pensii, de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
  Sursa: Agerpres

  Să auzim și de bine că de rău m-am săturat !!!
  Alioșa.
  PS !!!
  De ce nu intervine președintele T. Băsescu în favoarea legală( Decizia CCR ) a PENSIONARILOR
  așa cum a intervenit în favoarea ALTORA pentru AVIZELE DE MEDIU ????
  Tu, ce spui ???
  Tot eu,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/04/2012 @ 9:27 pm | Răspunde

 8. @ De la CrisCar50,
  Tamaduirea !?
  Trebuie sa ti-o doresti si SA CREZI cu toata fiinta ca este posibila
  si nu oricine e in stare de asemenea TRAIRE!…

  Comentariu de Aliosa — 22/04/2012 @ 7:37 am | Răspunde

  • @ Crișan,
   Bună dimineața prietene !
   DOAMNE, cât de mare DREPTATE ai !!!!!
   Așa este !!!
   TĂMĂDUIREA în strictul înțeles al interpretării religioase, biblice,
   „ trebuie să ți-o DOREȘTI și SĂ CREZI cu toată ființa că este posibilă
   și NU ORICINE e în stare de asemenea TRĂIRE ” !!!
   Eu, „ păcătosul ” m-am referit la o cu totul altfel de TĂMĂDUIRE …..
   M-am referit la „ TĂMĂDUIREA ” conștiinței ALEGĂTORULUI, a creierului său infestat de
   BĂUTURA oferită de POLITICIENII PARȘIVI cerșetori ai VOTULUI omului îndobitocit ,înfometat, sărăcit, adus la sapă de lemn,
   chiar de ei, POLITICIENII IMPOSTORI, PARVENIȚI,MINCINOȘI ,ESCROCI și HOȚI care una promit în campania electorală și alta fac după ce și-au văzut „ sacii în căruță ” !!!!
   Ca să dau EXEMPLE ar trebui SĂ TASTEZ toată ziua iar dominia ta ȘTII deja prea multe despre astfel de SPECIMENE AGRAMATE
   ce se dau mari POLITICIENI urlând ca „ turbații ” că VOR BINELE POPORULUI când NEMERNICII
   se GÂNDESC numai la ei și la PROGENITURILE LOR analfabete !!!!!!!!!!!!!!!
   La ALEGĂTORII ignoranți, inconștienți și care-și VÂND VOTUL
   pentru o pungă cu OTRAVĂ portocalie ,
   pentru o EXCURSIE cu autocarul în BULGARIA ( vezi pomana primarului PDL al sect VI către PENSIONARII manipulați … ) ,
   pentru O PORȚIE DE CIORBĂ de COCOȘ ( 2012 asemenea porții au fost oferite tot în București la tot felul de PERSOANE de NIMIC care
   ne vor STABILI prin VOTUL lor INCONȘTIENT, VIITORUL … ).
   Nu m-am referit la CREDINCIOSUL ONEST care-și DOREȘTE TĂMĂDUIREA !!!
   Suflet generos și altruist cum ești, ai făcut un COMENTARIU pe cinste, de care sunt extraordinar de mulțumit pentru că mi-ai deschis ochii și creat posibilitatea de a mă explica ca LUMEA să-mi înțeleagă mai BINE MESAJUL pe care-l doresc INTERPRETAT CORECT :
   ADICĂ, toți ALEGĂTORII să IASĂ MASIV la VOT atât la LOCALE cât și la PARLAMENTARE pentru a-i TAXA pe cei care timp de trei ani ȘI-AU BĂTUT JOC de NOI TOȚI !!!
   E frumos ce fac NESIMȚIȚII cu PENSIONARII acum când CCR a emis DECIZIA de NECONSTITUȚIONALITATE
   privind cei 5,5 % AS din PENSIE ???
   După ce că NE-AU LUAT ABUZIV și ILEGAL banii din PENSIA un DREPT de PROPRIETATE,
   acum ne mai și UMILESC bucurându-se parcă când văd că bieții PENSIONARI se CALCĂ în PICIOARE
   ca să intre mai repede la TRIBUNALE să depună CEREREA de RESTITUIRE a banilor FURAȚi
   dar în același timp să depună din puținul ce-l au și o TAXĂ de TIMBRU FISCAL ???
   Mai MERITĂ asemenea SPECIMENE VOTATE vreodată ???:
   NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!
   La groapa cu gunoi a ISTORIEI cu ei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Să aibă soarta țărăniștilor !!!
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și like !
   O DUMINICĂ cât mai frumoasă întregii familii !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 22/04/2012 @ 8:05 am | Răspunde

 9. @ ALL !!!
  Cele ce urmează puteau fi foarte bine postate pe
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/03/30/ dar,
  am decis să le postez aici iar de vă întrebați de ce, RĂSPUNSUL
  vi-l veți da singuri DACĂ veți RECITI articolul de fond
  și cele precizte mai jos : SUCCES !!!

  1. Care e situaţia Tezaurului de la Moscova?

  1) La nivel oficial, adică de la stat la stat, situaţia este complet îngheţată, asta după gafa incredibilă a lui Cristian Diaconescu din februarie 2009, când a minţit opinia publică cu informaţia că a discutat cu Lavrov despre reluarea lucrărilor Comisiei Mixte, dar, de fapt, tema Tezaurului nu a fost discutată la intâlnirea oficială Lavrov – Diaconescu ! La nivel privat, situaţia este înfloritoare ! Dar în favoarea altora, nu a românilor ! Proiectul restituirii Tezaurului a fost predat de ruşi, în februarie 2006, către firma olandeză Ajeka Investment Bergambacht B.V., cu indicaţia ca Tezaurul, mai exact proiectul „componentei de metale preţioase” să fie predat, integral, adică 93,4 tone de aur, către BNR. Până în noiembrie 2006 olandezii au făcut mai multe oferte către BNR, prin adrese înregistrate la registratura BNR, prin care olandezii ofererau cele 93,4 tone de aur, fără comision, fără discount şi fără nici o pretenţie financiară din partea BNR sau a statului român, dar BNR – ul nu a răspuns la nici una din ele ! Atunci olandezii au deschis în decembrie 2006 o procedură judiciară, prin Ministerul Justiţiei din Olanda, care a decis să acţioneze prin trei căi diferite, astfel:
  au deschis o procedură de solicitare de înfiinţare, către Ministerul Justiţiei din România, a unei comisii rogatorii româno-olandeze, prin Procuratura din Rotterdam şi Tribunalul din Dordrecht . Ministerul Justiţiei din România însă a respins, în două rânduri această solicitare. A doua cale a fost prin ambasada României de la Haga. Olandezii au predat actele originale de restituire a Tezaurului ambasadorului României din Olanda, dar acesta a returnat olandezilor, după 7 zile, actele originale, motivând că proiectul respectiv este un proiect privat, iar ambasada României nu poate accepta imixtiunea într-un proiect privat ! Ulterior ambasadorul român din Olanda a fost ridicat in funcţie, el devenind secretar de stat la MAE ! A treia cale a fost prin DHL, procuratura din Rotterdam trimiţând setul de acte direct către Mugur Isărescu. Acesta a semnat de primire dar n-a dat curs solicitării olandezilor, astfel că după trecerea termenului legal de 30 de zile, stabilit de Tribunalul din Dordrecht, olandezii au intrat, legal, în posesia „refuzului oficial” al autorităţilor româneşti de a prelua cele 93,4 tone de aur. Cu acest „refuz” în mâna lor olandezii au primit o parte din aurul BNR – ului, l-au gajat apoi în favoarea unor bănci elveţiene, au luat un credit nesperat de mare, cu care au construit două spitale, o creşă, o gradiniţă, o şcoală pentru infirmi şi vreo 4 complexe de cămine şi locuinţe sociale, toate în Olanda, în parteneriat cu diferite consilii locale şi municipale din Olanda. Toate documentele care certifică aceste lucruri sunt publice şi pot fi consultate liber.

  2. Ce se mai aude despre datoria Germaniei?

  2) Descoperirea lui Radu Golban a făcut ceva vâlvă, dar cei care s-au speriat cel mai tare de consecinţele acestei descoperiri au fost germanii, care au tratat problema foarte serios. Românii însă au aruncat problema în derizoriu, nedorind să supere pe unul din factorii decizionali ai Comisiei Europene. De aceea, cu 7 zile înainte de vizita lui Angela Merkel la Bucureşti, cei doi miniştri de externe ai României şi Germaniei, au semnat un „Addendum” la „Nota de Discuţii” pe care Angela Merkel ar fi urmat să le aibă în România cu autorităţile de la Bucureşti şi Cluj, prin care aşa-zisă problemă a creanţei BNR faţă de Casa Germană de Compensaţie să nu fie abordată de ambele părţi, cel puţin până la încheierea actualului mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu ! O cursă abil ţesută de ambele servicii de informaţii de la Berlin şi Bucureşti, fiindcă această creanţă nu mai poate fi solicitată Germaniei după anul 2012, când se va prescrie ! Factorul de decizie în această problemă a fost Traian Băsescu, care a preferat să obţină sprijinul decisiv al Germaniei în obţinerea aprobării ajutorului Germaniei pentru intrarea României în spaţiul Schengen, în aprilie 2011, contra renunţării la tema soldului. Singura problemă ramasă nerezolvată o constituia încăpăţânarea şi îndârjirea lui Radu Golban în dovedirea realităţii acestei teme. Omul trebuia compromis, într-un fel sau altul. Dar era mai greu, fiindcă omul e curat, n-are trecut dubios, n-are probleme cu justiţia, nu are amante şi nici vicii ascunse. Văzând că Radu Golban e cam „prea insistent” serviciile noastre, în cooperare cu serviciile de informaţii germane, i-au întins o cursă lui Radu Golban. L-au chemat la Bucureşti, l-au plimbat pe la televiziuni, pe la Preşedinţie, BNR şi Ministerul Finanţelor, după care i-au aruncat „nada” şi i-au propus, prin portavocea Cotrocenilor, recte Radu Moraru, să devină consilier al lui Ialomiţianu la Ministerul Finanţelor, urmând ca apoi însuşi Radu Golban să rezolve problema soldului, din postura de consilier al Ministrului Finanţelor ! Se spera ca, în acest fel, Radu Golban ar fi lucrat sub controlul zilnic al serviciilor româneşti, fiind apoi mult mai uşor de „corupt”. Radu Golban, nefiind la curent cu manevrele serviciilor specializate în astfel de diversiuni subtile, a muşcat momeala şi a revenit urgent la Bucureşti, aşteptând să-şi ia postul în primire. Dar între timp a intervenit acordul lui Băsescu cu Merkel şi varianta compromiterii lui Radu Golban nu-şi mai avea rostul, fiind considerată o pierdere colaterală, neimportantă. Aşa că totul a cazut, iar Ialomiţeanu a primit ordin să-l respingă imediat pe Radu Golban, „să-i dea cu flit”, chiar în prima zi lui „de muncă” la minister. Sigur că totul a fost o strategie eşuată, dar Radu Golban nu a gustat „gluma” şi acum se războieşte cu Radu Moraru pentru a-l face pe acesta să-i plătească daunele suferite. În ceea ce priveşte soarta acestui sold problema nu mai poate fi rezolvată la nivel de state, deoarece înţelegerea Băsescu – Merkel a pus capac acestei teme. Singura variantă rămasă ar fi una non-oficială, poate una a societăţii civile, eventual a implicării unor mari firme internaţionale de recuperări de dauneşi creanţe, dar şansele sunt extrem de mici, fiindcă timpul rămas până în 2012 este foarte scurt.

  3. Ce s-a întâmplat între 1947 şi 1953 cu cele 150 de tone de aur care au dispărut?

  N-au dispărut deloc !
  Iată ce putem descoperi pe http://www.sfin.ro/articol_18386/goana_dupa_aur_adauga_peste_500_de_milioane_de_euro_la_rezerva_bnr.html :
  În septembrie 2007, guvernato­rul BNR, Mugur Isărescu, a afirmat că a devenit superstiţios când, du­pă 1990, rezerva de aur a băncii centra­le a crescut rapid, având în vedere că, în istorie, situaţia Româ­niei se complica atunci când cantitatea de aur depăşea 100 de tone.
  Guver­na­to­rul a adus în discuţie mo­mentul cedării tezaurului Ro­mâ­niei către Ru­sia, pentru proteja­re, precum şi pro­ble­mele economice ale ţării după Al Doilea Răz­boi Mondial.
  „Înainte de război am avut neinspiraţia să ducem aurul la ruşi, pentru protejare. În perioada interbeli­că, rezerva a atins vârful istoric de 220 de tone de aur şi apoi am pă­ţit-o, iar în 1953 rezerva era doar de 20-30 de tone de aur. Nu l-am mai pierdut ca în Primul Război Mon­dial, ci altfel, plătind datoriile”, a spus Isăres­cu.
  El a menţionat că, după ce a preluat postul de guvernator, a coborât să vadă rezerva de aur a BNR, preci­zând că imaginea aceea este una pe care nu poate să o uite. Guverna­to­rul făcea aceste afirmaţii într-o pre­le­gere având ca te­mă argumentele pro şi contra u­nui sistem bazat pe eta­lo­nul aur, în cadrul căreia Isă­res­cu pu­nea la în­doială calitatea aurului de „scut” îm­potriva inflaţiei. Deci, după spusele lui Isărescu, s-au plătit datoriile. Care datorii, veţi întreba ? Păi cele ale României, ca urmare a Tratatului de Pace din februarie 1947.
  Un articol extrem de sugestiv, tot al lui Radu Golban, explică pe larg toate aceste obligaţii de plată ale statului român. Dacă nu mă înşel articolul se referea la rolul sovromurilor in ţara noastră.

  4. BNR a fost o entitate privată până la război, acum este o entitate publică. Cum au fost compensaţi foştii acţionari?

  Nişte precizări, tot din rapoartele BNR: Legea de înfiinţare a Băncii Naţionale a României, sub formă de societate anonimă cu participarea statului, reproduce, cu unele modificări, modelul de organizare a Băncii Belgiei.
  Prin legea de funcţionare şi statutul adoptat în 1880, Banca Naţională a României este o bancă privată deplin autonomă în exercitarea funcţiilor de emisiune şi reglementare a creditului. Aidoma corespondentelor sale din Europa, BNR exercită privilegiul de emitere a bancnotelor convertibile în metal preţios (ca mijloace de plată legale, echivalente în prerogative cu moneda statului), pe baza rescontării efectelor comerciale oferite şi garantate de băncile comerciale.
  Astfel, BNR îşi exercită rolul de centrală a creditului comercial, al cărui preţ îl orientează prin fixarea ratei scontului. Capitalul băncii a fost stabilit la 30 milioane lei, din care 12 milioane depuşi la înfiinţare, sumă considerată suficientă în acel moment pentru a asigura funcţionarea instituţiei, particularii participând cu 2/3, iar statul cu 1/3. Ulterior, legea organică a Băncii Naţionale a României va fi modificată în funcţie de situaţie. În 1901, statul îşi vinde participarea la acţionarii existenţi, până în anul 1929 BNR funcţionând cu capital exclusiv particular, după care statul va reveni la participare. Însă, în permanenţă BNR va funcţiona ca instituţie pe deplin autonomă, exercitându-şi prerogativele cu care a fost investită în colaborare, de pe poziţii de egalitate cu statul, pentru a răspunde, potrivit cu împrejurările, multiplelor cerinţe ale evoluţiei economice şi politice a societăţii româneşti. Aranjamentele dintre stat şi bancă sunt precizate prin convenţii, ale căror rezultate sunt negociate pentru a fi reciproc avantajoase.
  Articolul 11 al Legii de înfiinţare a BNR specifică:
  „Banca va face serviciul de casierie a Statului, fără nici o indemnisare în condiţiunile stabilite prin o lege specială”.
  Anterior efectuate prin intermediul bancherilor, plăţile în străinătate pentru achitarea anuităţii datoriei publice sunt, de asemenea, efectuate prin Banca Naţională. Banca a fost autorizată să cumpere fonduri publice româneşti, scrisuri funciare şi alte valori garantate de stat până jumătate din capitalul social vărsat (Prin Legea din 1882, egală cu capitalul social vărsat.).
  „Apărând pe piaţă în calitate de cumpărătoare de obligaţiuni ale statului, banca de emisiune sprijinea cursul obligaţiunilor şi, în felul acesta înlesnea guvernului procurarea de bani prin împrumuturi publice.”
  De asemenea, banca avea dreptul de a sconta bonuri de tezaur, în limita a 1/5 din capitalul social vărsat. Primul împrumut pe bonuri de tezaur acordat de Banca Naţională a României (4.000.000 lei) a fost efectuat de către stat pentru acoperirea vărsământului părţii din capitalul băncii pentru care subscrisese. O importantă operaţie a BNR a reprezentat-o retragerea din circulaţie a biletelor ipotecare emise în baza Legii din 12 iunie 1877, prin înlocuirea cu propriile bancnote, contravaloarea acestora fiind scutită de garanţia portofoliului de scont sau de acoperirea metalică. Utilizând serviciile băncii, statul a putut să evite vânzarea masivă a moşiilor statului, care reprezentau acoperirea biletelor emise în 1878, iar BNR a evitat cheltuielile de emisiune.
  Ulterior, statul a răscumpărat biletele ipotecare stocate la BNR prin produsul unui împrumut acordat în acest scop chiar de către bancă, a cărui restituire a fost eşalonată pe 27 de ani.
  În 1901 statul obţine din partea BNR un avans de 15.000.000 lei fără dobândă, restituibil în 30 de ani, bancnotele emise în acest scop fiind scutite de acoperirea metalică.

  5. Care este suma exactă pe care o are BNR în rezervă, după ce eliminăm banii băncilor comerciale şi datoriile?

  Suma exactă este cam greu de contabilizat, dar ea se poate estima undeva între 2,2 şi 2,3 miliarde de Euro. Doar atât, din păcate.

  6. Care este motivul pentru care întrunirea „Trilateralei” a avut loc la Bucureşti?

  Unul din motive îl constituie condescendenţa factorilor decizionali ai „Trilateralei” faţă de serviciile aduse, de-a lungul timpului, de Mugur Isărescu. Mugur a cerut mai mereu membrilor board-ului să ia în calcul organizarea la Bucureşti a unei astfel de întâlniri. El a fost mai tot timpul amânat, dar după ce BNR a decis achiziţionarea de bonduri FED abia atunci s-a luat decizia de a organiza una din şedinţele „trilateralei” la Bucureşti. Mai sunt şi alte motive, dar ele nu pot fi devoalate. Nu încă !

  7. Care este cantitatea de aur aflată în ţară ? Cât şi unde se află restul din rezerva de aur?

  În scripte BNR are 103,7 tone de aur. Din care 61,9 la Londra, 34,8 la Zurich şi Geneva , iar restul la Bucureşti.
  Pentru aceste cantităţi aflate în străinătate BNR primeşte o dobîndă de 4 % pe an, calculată la valoarea medie lunară a aurului de la bursa din Londra. Este o procedură corectă şi legală a BNR-ului, fiindcă întreţinerea, paza şi asigurarea stocului de aur costă al naibii de mult. Astăzi o tonă de aur costă 10.000 Euro / lună, doar ca s-o depozitezi, s-o asiguri şi s-o păzeşti în spaţii bine definite, aflate sub control internaţional. Dacă ar fi ca BNR -ul să decidă depozitartea celor 103,7 tone de aur doar în beciurile sale de la Bucureşti, ar însemna să cheltuiască cam 1.037.000 Euro / lună ! Ar fi o prostie să procedezi astfel, aşa că BNR – ul a luat o decizie corectă şi înteleaptă de a depozita o mare parte din aur în străinătate, cu beneficii pentru ea şi în condiţii de garanţie depline.

  8. De ce am cumpărat bonduri americane?

  Cea mai grea întrebare.
  Nu fiindcă nu ştiu răspunsul, ci fiindcă adevărul, dacă ar fi spus integral, ar produce mari bulversaţii financiare pe piaţa politică şi economică românească.
  Parţial pot să spun doar câteva lucruri: Isărescu a fost nevoit să ia o astfel de decizie, salvând practic România de la faliment. Nu a vrut s-o facă, dar n-a avut încotro !
  Politicile guvernamentale ale ultimilor 3 ani (mai ales din 2008 şi 2009) au fost . catastrofale.
  Vocea lui Isărescu n-a contat în faţa decidenţilor politici din ultimul an de mandat al lui Tăriceanu şi al primului an de mandat al lui Boc. Din păcate acţiunea de cumpărare de bonduri americane a fost supapa care a permis României să obţină banii de la FMI şi, mai ales, să aloce o parte importantă din ei către fondul de salarii şi pensii, lucru de neacceptat până azi de nici un alt acord între FMI şi oricare altă ţară din lume !
  9. Agenţii mogulilor Patriciu şi Vîntu îl încadrează strâns pe noul mason-şef
  Sămbătă seară, după două tururi de scrutin, s-a decis şefia masoneriei româneşti.
  Scaunul lui Chirovici a fost adjudecat de Radu Bălănescu, care a devenit Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România.
  Bălănescu, directorul Spitalului pentru copii Grigore Alexandrescu şi şef al catedrei de Chirurgie Ortopedie Pediatrică din cadrul Facultăţii de Medicină, este, din 2006, Pro Mare Maestru al marii Loji Naţionale din România şi membru de onoare al mai multor Loji din ţară – Lafayette, Leonardo da Vinci, Novus Ordo, Pitagora, Cavalerii Sfântului Gheorghe, Cavalerii Luminii.
  Medicul Radu Bălănescu, noul şef al masoneriei, va trebui să se reprofileze pe chirurgie estetică şi să taie în carne vie, dacă nu vrea să fie asociat cu oamenii lui Chirovici şi mai ales cu mânăriile acestora, via oligarhia rusofilă reprezentată de Patriciu şi Vîntu, „fraţi” în rele care ar trebui să-şi găsească un loc onorabil de trai în comun la Loja Jilava.
  Conform relatărilor unuia dintre insiderii masoneriei, Florin Ghiulbenghian: „Radu îl are alături pe Adi Stănciulescu, recunoscut pentru excelentele relaţii cu Marea Lojă a Statului Israel . O mare Lojă cu influenţă în întreaga lume. Şi cred că e de ajuns pe această temă”.
  Ghiulbenghian mai adaugă: „Din păcate, pentru a-şi asigura liniştea în finală, Radu Bălănescu a fost forţat să negocieze cu Chirovici păstrarea în echipa sa a celor doi loiali parteneri ai, de acum, fostului Mare Maestru, mă refer la Dănuţ Tănasie şi Cristi Unteanu”.

  10.Secondanţii lui Radu Bălănescu – uneltele lui Chirovici
  Cine sunt cei doi principali secondanţi ai lui Bălănescu, sfetnicii cei mai apropiaţi ai lui Chirovici, cel care a plecat ca să rămână, practic, atâta vreme cât principalii săi „gânditori” rămân pe poziţii? Mai ales că Eugen Ovidiu Chirovici, în calitate de Mare Maestru din Trecut – va fi Preşedintele Consiliului Luminilor – organism cu rol executiv.
  Cei doi principali apropiaţi ai lui Chirovici – şi de acum şi ai lui Bălănescu
  – sunt reprezentanţii lui
  DINU PATRICIU ,
  respectiv Sorin Ovidiu Vîntu.
  Dănuţ Tănasie, fost cadru DIE, face parte din „logistica” lui Dinu Patriciu, după ce anterior a făcut parte din „logistica” Securităţii.
  Ioan Dănuţ Tănasie este absolvent al Facultăţilor de Drept (1970) şi ASE-Relaţii Economice Internaţionale (1980), a lucrat în perioada 1968-1992 ca ofiţer operativ în Direcţia de Informaţii Externe (diviziunea TS), actualul SIE, de unde s-a pensionat şi a trecut în rezervă în mai 1992, cu gradul de locotenent-colonel. Tănasie, devenit mâna dreaptă a lui Chirovici, a fost şi subordonat direct, şi omul de încredere al lui Mihai Caraman, primul şef SIE după ’89, (cel care a reuşit să penetreze cartierul general al NATO în beneficiul Moscovei, în anii ’60).
  Chiar dacă poveştile moscovite par din negura timpului, iată că alte noi poveşti ruseşti s-au îmbârligat prin preajma lui Tănasie, angajat ca director al distribuţiei de motorină la rafinăria Vega a lui Patriciu. Tănasie şi Patriciu, membri ai lojii „Phoenix” a MLNUR, alături de alt subordonat patrician, Călin Popescu Tăriceanu, l-au secondat strâns pe Chirovici, iniţiat în 1997 şi care făcea parte dintr-o Lojă disidentă (MLUNR), unde a fost ales Mare Maestru, în 2000, în ciuda faptului că nu avea vechimea necesară (7 ani ca Maestru şi unul ca Maestru Venerabil). Chirovici s-a transferat în 2001 din MLNUR în MLNR; în 2003 avea să fie ales Mare Maestru al MLNR, în locul lui Comănescu, deşi nici atunci nu îndeplinea cutuma amintită.
  Vârfuri ale Marii Loji Naţionale a României (MLNR), instalate la conducere în 2003, au fost strâns legate de exponenţi ai masoneriei ruse, cu care au colaborat promovându-le interese economice sau de sistem. „Colaborarea” a ajuns să se intersecteze direct cu politicul şi să-l influenţeze, uneori decisiv.
  Referendumul din 2007, în timpul căruia Kondiakov s-a afişat pe la biroul de la guvern al „colegului” Tăriceanu, a fost un moment de „ieşire la lumină” a fraţilor întru şorţuleţe cu broderie rusească.
  Chirovici – lumina de sub scaun i-a venit de la Moscova
  Chirovici a primit practic Lumina, cum zic ei, de la Răsărit, adică chiar de la masonul rus Kondiakov. Fostul cadru KGB Anatol Andreevici Coman, şef al Marii Loje Masonice din Republica Moldova, l-a adus la Conventul de la Bucureşti al Marii Loje Române de la Sala Palatului pe Alexander Kondiakov, ofiţer al serviciilor ruseşti, artizan al întâlnirii de taină dintre Adrian Năstase şi Vladimir Putin din anul 2004 şi directorul general al firmei Novokom, un cover „discret”, un fel de şorţuleţ al serviciilor ruseşti de spionaj. În vremea URSS, Kondiakov a fost corespondent al Agenţiei de ştiri TASS şi consilier al preşedintelui Comitetului Organizaţiilor de Tineret din URSS (Komsomol). A lucrat în rezidenţa serviciului sovietic la Londra.
  Chirovici, pilotat din spate de Ady Năstase & Comp. (Tataia Ilici), este acela care a deschis pe căi masonice drumul capitalului estic către România, în schimbul unor oportunităţi în spaţiul CSI pentru un grup de afaceri transpartinic (PSD-PNL-PC). Acest grup, ai cărui membri sunt masoni de frunte în România, a răspuns intereselor unor oligarhi din Rusia care, la rându-le, urmăreau scopuri personale, dar şi strategice, de acaparare nu doar a pieţei energetice din România, ci şi a altor sectoare economice importante. Dosarul de spionaj şi trădare din 2006 deschidea doar o mică fereastră asupra ansamblului combinaţiilor care se derulează şi astăzi, pe filiere neschimbate.
  Reprezentanţii „culoarului moldovenesc” către mamuska Rusia sunt bine aşezaţi şi în România, fiind înzestraţi cu toţii şi cu cetăţenie română. Fostul şef al masoneriei de Moldova, Anatol Coman, avea patru firme la vedere în România, dintre care două înregistrate în aceeaşi zi (31 august 2005), în Capitală: Interenergo Group Company şi Inter Resources Company – axate pe comerţul de combustibili. În prima, Coman e asociat cu o firmă din Doneţk, Ucraina. Prietenia sa cu Dinu Patriciu şi Eugen Ovidiu Chirovici era de notorietate în mediile masonice şi de business. Fratele lui Anatol Coman era director în Rompetrol Chişinău, iar soţia lui Eugen Ovidiu Chirovici, Mihaela Chirovici, director la Rompetrol Bucureşti. Un alt personaj de frunte al masoneriei moldoveneşti cu strânse legături la Bucureşti, mai ales la Grupul Rompetrol, este Ion Sturza, fost premier în 1999, tot cetăţean al României şi cu afaceri mari aici.
  Ion Sturza, de asemenea kaghebist la bază, a fost o piesă de marcă a grupării Lucinschi. În 1987, îl găsim ca participant la înfiinţarea Organizaţiei de Comerţ Exterior „Moldex” (OCEM), de pe lângă Guvernul RSS Moldoveneşti, instituţie controlată de KGB. Sturza, fost director general al Rompetrol-Moldova şi fost consul onorific al Kazahstanului în Republica Moldova, este unul dintre intermediarii principali ai „afacerii secolului”, vânzarea Grupului Rompetrol către KazMunai Gaz. Patriciu s-a grăbit să vândă încă de la finalizarea dosarului procuraturii, în septembrie 2006, şi a folosit la maximum intervalul nesfârşitelor amânări pentru a finaliza tranzacţia de predare a Rompetrol în mâna adevăraţilor stăpâni – ruşii, contra unei valijioare cu bani – cam un miliard – dusă la păstrare tot în Moldova.
  Eterna valiză cu bani ruseşti se regăseşte şi la celălat oligarh penal – Sorin Ovidiu Vîntu, cel care l-a ajutat pe Patriciu să pună mâna pe Rompetrol şi în ale cărui afaceri se regăsesc numeroşi cetăţeni moldoveni, cu sau fără şorţuleţe.
  Printre purtătorii de valize cu bani ale lui Vîntu se găseşte Cristian Unteanu, mânuitorul banilor oengistului SOV, respectiv administratorul fundaţiei Vîntu, de la Bruxelles, ONG intrat în atenţia publicaţiei „Curentul” pentru anumite mişculaţii de fonduri, bani pe care Vîntu îi utiliza pentru a-şi cumpăra imagine sau pentru a intra în graţiile cercului Tismăneanu.
  Unteanu, acuzat de relaţii cu vechea Securitate, a fost primul şef de cabinet al lui Petre Roman în 1990, a ajuns „ziarist”, corespondent „Ziua” la Bruxelles, actual trimis al Realităţii TV şi un fel de „ministru de externe” ad-hoc al masoneriei române, ocupând demnitatea de Mare Secretar de Externe al MLNR.

  Tu, ce spui ???
  Eu spun că toate cele prezentate mai sua au o mare legătură cu tot ceea ce s-a întâmplat în ROMÂNIA
  mai ales din 2004 încoace !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/04/2012 @ 8:34 pm | Răspunde

 10. @ ALL !!!
  BĂTAIA DE JOC A guvernului MRU la adresa
  PENSIONARILOR din ROMÂNIA ( peste 4,5 milioane )
  CONTINUĂ !!!

  „ Arges: Pensionarii s-au trezit cu noaptea-n cap sa dea statul in judecata .
  Peste 200 de pensionari s-au adunat din nou la cozi, luni dimineata, la Tribunalul Arges, pentru a depune cereri de restituire retroactiva a sumelor platite pentru CASS. Unii dintre ei au venit inca de la ora 04.00, cu patru ore si jumatate inainte de inceperea programului la registratura.

  Este a treia saptamana cand pensionarii stau la coada la Tribunalul Arges pentru a da statul in judecata.

  Luni, cu patru ore si jumatate inainte de inceperea programului de lucru, la ora 8.30, aproximativ 30 de pensionari erau deja la coada in fata Tribunalului Arges, unii dintre ei veniti de la 60 sau 80 de kilometri distanta, din localitati situate in nordul sau sudul judetului, precum Nucsoara, Berevoiesti, Slobozia, Stefan cel Mare si Stolnici.

  „Statul ne face pe noi pensionarii sa ne aducem aminte de vremurile cand, mai tineri fiind, ne trezeam cu noaptea-n cap pentru a sta la coada la lapte, carne si la alte produse alimentare. Acum ne sculam cu noaptea in cap de la doua ca sa ajungem la patru dimineata la coada, ca sa mai stam patru-cinci ore pentru a fi siguri ca vom putea depune cererile azi si nu vom mai fi nevoiti sa venim si maine.

  Vrem sa fim siguri ca vom primi numarul de inregistrare care ne atesta contestatia la decizia care ne opreste 5,5 la suta din bani. Eu am venit cu scaunelul”, a spus un pensionar aflat la coada.

  La ora transmiterii acestei stiri, peste 200 de pensionari sunt la coada la Tribunalul Arges, pana in prezent neinregistrandu-se incidente.

  Conducerea Tribunalului Arges a decis, vineri, ca din aceasta saptamana sa prelungeasca cu o ora si jumatate programul de lucru cu publicul la registratura pentru a primi cererile de restituire retroactiva a sumelor platite pentru CASS depuse de pensionari.
  Ministrul Muncii nu stie cati romani au pensii mai mici de 740 de lei
  Andronescu nu exclude depunerea unei motiuni simple pe tema banilor pensionarilor
  Pensionarii au luat cu asalt Tribunalul Bucuresti – vor sa-si recupereze CASS-ul
  Ministrul Muncii: Pensionarii trebuie sa-si primeasca drepturile fara sa depuna cereri
  O pensionara aflata la coada la Tribunalul Arges a lesinat ” .

  Sursa : Ziare.com

  Dacă guvernul marionetă MRU a GĂSIT URGENT BANI pentru PRIMĂRIILE PDL,
  de ce mama dracului NU GĂSEȘTE URGENT BANII OPRIȚI ILEGAL PENSIONARILOR
  ca să-i dea înapoi ( aprox.640 lei/pensinonar … ) pentru a le curma UMILINȚA la care i-a supus ???
  Tu, ce spui ???
  Eu spun că este O MARE BĂTAIE de JOC la adresa PENSIONARILOR!!!!
  Alioșa, pensionar !!!

  PS!!!
  Eu unul m-aș simți și mai umilit dacă aș STA LA ASEMENEA COZI
  pentru câteva SUTE de LEI OPRIȚI ABUZIV și ILEGAL din PENSIE
  guvernul Boc-V condus din umbră de Băsescu !!!
  DUMNEZEU și ELECTORATUL ROMÂNIEI îi va JUDECA cât de curând !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 23/04/2012 @ 2:32 pm | Răspunde

 11. @ ALL !!!
  Nici acum la OPT ANI de când conduce după bunul său plac ROMÂNIA,
  Traian Băsescu NU S-A DEBARASAT de proastele OBICEIURI :
  MINCIUNA, DEZINFORMAREA, DEZBINAREA, MANIPULAREA și PREFĂCĂTORIA
  ce l-au CONSACRAT deja în ISTORIA postdecembristă a românilor în fapt,
  un POPOR foarte CREDINCIOS, ONEST,de CUVÂNT, OSPITALIER
  și care face ce spune sau promite !!!
  ÎNGROZIT de căderea în SONDAJE dar mai ales în INIMA și OCHII românilor a PDL și a popularității sale,
  ( în 2009 promitea BĂII DE MULȚIMI ÎNFIERBÂNTATE de vorbele sale : „ I-AM CIURUIT ” că se va
  întâlni cu ea ( mulțimea… ) din 3 în 3 luni în PIAȚA UNIVERSITĂȚII, fapt ce NU S-A ÎNTÂMPLAT NICIODATĂ … ),
  folosind ce stăpânea cel mai bine ( MINCIUNA și MANIPULAREA ) a înaintat președintelui PSD , VICTOR PONTA,președintelui PNL, CRIN ANTONESCU și președintelui PC, DANIEL CONSTANTIN ,câte o SCRISOARE :

  „ Scrisoarea lui Băsescu către USL:
  Revizuiţi Constituţia şi DEMISIONEZ din funcţie!
  ( Câtă MINCIUNĂ….. n.r. )

  Şeful statului le scrie liderilor Opoziţiei, amintindu-le în ajunul congresului USL de necesitatea revizuirii Constituţiei,
  promiţând că îşi va da demisia din funcţie dacă mandatul prezidenţial va fi readus la durata de patru ani.
  Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis vineri, 6 aprilie a.c., câte o scrisoare președintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, președintelui Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, și președintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin.
  Vă prezentăm integral textul scrisorii:

  “Stimate domnule Preşedinte,

  Îmi este cunoscut faptul că în cursul zilei de 7 aprilie 2012 se desfăşoară Congresul Extraordinar al partidului pe care îl conduceţi.

  Consecvent ideii de respectare a votului electoratului și principiilor Constituţiei îmi permit să vă reamintesc faptul că prin Referendumul din noiembrie 2009 electoratul a votat pentru Parlament Unicameral şi maxim 300 de membri ai Parlamentului. Acest subiect cu propuneri adecvate l-am ridicat şi în cadrul consultărilor care au avut loc la Palatul Cotroceni în data de 6 februarie 2012.

  Din păcate, propunerea mea cu privire la revizuirea Constituţiei pentru implementarea rezultatului referendumului din noiembrie 2009 a rămas până astăzi fără un răspuns oficial din partea partidului dumneavoastră.

  Având în vedere credinţa mea că organele colective de conducere ale partidelor sunt cele care trebuie antrenate în deciziile importante pentru ţară, vă adresez rugămintea respectoasă de a supune Congresului Extraordinar al partidului pe care îl conduceți următoarele propuneri având ca obiectiv respectarea votului românilor:
  1. Participarea parlamentarilor partidului dumneavoastră la procesul de revizuire a Constituţiei pentru punerea acesteia în acord cu rezultatul referendumului din noiembrie 2009 (parlament unicameral, 300 parlamentari);
  2. Revizuirea ar trebui să includă şi reducerea mandatului Preşedintelui României la 4 ani astfel încât alegerile parlamentare şi prezidenţiale să se desfăşoare simultan;
  3. Lucrările pentru adoptarea legii de revizuire a Constituţiei ar trebui să se desfăşoare astfel încât legea de revizuire a Constituţiei să fie supusă referendumului cu ocazia alegerilor locale.

  În cazul în care veţi accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea mea de reducere a mandatului preşedintelui la 4 ani, vă garantez că în timp util voi demisiona din funcţia de preşedinte al României, astfel încât alegerile legislative din noiembrie 2012 să se desfăşoare simultan cu alegerile prezidenţiale.

  Consider că o astfel de abordare este în măsură a da oamenilor politici ocazia să respecte înscrisul constituţional de la art. 2 din Constituţia României care precizează dreptul de exercitare a suveranităţii naţionale a poporului român prin referendum.

  În acelaşi timp, apreciez că revenirea la mandatul de 4 ani pentru Preşedintele României este necesară în perspectiva consolidării deplinei democraţii. ”
  Tu, ce spui ? Crezi în spusele președintelui T.Băsescu ?
  Eu unul NU AM CREZUT NICIODATĂ în vorbele lui darămite acum !!!
  Și mai adaug ceva : Traian Băsescu va încerca să PĂCĂLEASCĂ și să MANIPULEZE lumea până în ultimul său ceas de viață
  iar dacă „ cea cu coasa ” nu va fi atentă, o va PĂCĂLI și MANIPULA și pe ea !!!
  Acum, REÎNGROZIT de căderea de la putere a guvernului marionetă MRU impus din umbră chiar de el,
  a promis BUGETARILOR ( după ce și-a bătut joc de ei … ) REÎNTREGIREA SALARIILOR cu până la 25 % !!!!!!!!!!!!!
  Dacă și acum BUGETARII se lasă PĂCĂLIȚI și MANIPULAȚI, atunci, CERTAMENTE, își merită SOARTA !!!
  Cu stimă și respect pentru cei ( cele ) care mă stimează și respectă când postează aici un comentariu ,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/04/2012 @ 7:12 am | Răspunde

 12. Bună ziua!
  Iată încă o problemă de interes național care ne va distruge în viitor dacă va fi pusă în aplicare (menționez că acest material l-am primit pe e-mail și îl postez integral): DEZINFORMARE ROŞIA MONTANĂ

  RECLAMA TV / Radio

  Cititi cu atentie materialul de mai jos si, poate, interpretati altfel povestile triste expuse la TV/ Radio de cativa locuitori ai zonei!

  Dezinformatorii cumpara reclame TV/Radio pe bani grei, in intervale orare foarte scumpe (pe prima pozitie!), fiind siguri ca dezinformarea ii va prinde IMEDIAT pe români. Ei îşi fac bine treaba prin gurile înfometate ale sărmanilor zonei. Acestia, pentru cativa arginti, se lasa manipulati (cumparati) de catre cei care doresc asazisul „bine al nevoiasilor”!

  Crearea de locuri de munca e CEL MAI MARE PRAF IN OCHI aruncat vreodata! Azi, nu mai e la moda acest cuvant. S-a imputit! Cand cineva doreste crearea de locuri de munca, SIGUR are un plan malefic/diavolesc in spate.
  NIMIC CURAT NU CREAZA LOCURI DE MUNCA!!!

  Români care apar in reclamele TV/Radio, sărmani în realitate, care nu stiu
  că sunt „actori” ai Campaniei de Dezinformare Rosia Montană.
  Pentru noi, românii, stârnesc milă, pentru RMGC ei chiar NU CONTEAZĂ!!!

  Toti românii vor avea de pierdut, mai putin RMGC!

  Dupa ce veti citi aceste randuri, veti realiza singuri ce e bine si ce nu. Nu dorim decat sa avem „mintea limpede”!

  Romania a pierdut in perioada 1952-1960 printr-o firma sovieto-română cea mai mare rezerva energetica a tarii,17.288 tone de uraniu.

  Gheorghe Gheorghiu-Dej s-a suparat foc, pentru ca sovieticii nu ne-au dat noua utilaje pentru extragerea uraniului.

  Politicienii de astazi – majoritatea cumparati cu bani murdari – vor sa dea unei firme canadiano-romane cu actionariat american, zacamintele de metale rare si pretioase de la Rosia Montana in schimbul locurilor de munca (praf aruncat in ochi!!!).

  Participatia Romaniei in aceasta firma este de doar 20% si risca sa ajunga la banalul procent de 0,6% in urma ultimei majorari de capital, la care actionarul roman nu a putut participa.

  Statul (noi) urmeaza sa suporte cheltuielile de intretinere a barajului si a sistemelor de captare, monitorizarea emisiilor de acid cianhidric, pompare si tratare a apei pe o perioada nedeterminata, estimate la 12 milioane de euro anual. (…)

  Statul roman ar primi 4% redevente pentru aur si argint.
  4%????? ..pe pământ românesc??? INCREDIBIL!

  Presa vorbeste despre majorarea acestui procent la 6% prezentata ca o negociere reusita, fara se spuna ca in tari ca Africa de Sud redeventele pentru metale pretioase sunt de minimum 20%.

  In cele 200 de milioane de tone de minereu care se doresc a fi procesate cu cianuri la Rosia Montana, se estimeaza a fi 1,5 grame de aur pe tona de minereu si 11, 7 grame de argint pe tona. Daca nu vi se pare o exploatare rentabila aveti dreptate!

  Motivatia pentru acest proiect sta in metalele rare care insotesc zacamintele de aur.Vanadiu – 2500 grame pe tona, Arseniu – 5000 grame pe tona, Titan – 1000 grame pe tona, Molibden – 10 grame pe tona, Nichel – 30 de grame pe tona, Crom – 50 grame pe tona, Cobalt – 30 grame pe tona, Galiu – 300 grame pe tona, Germaniu – 20 grame pe tona,Wolfram etc.
  METALE RARE
  Daca punem aceste resurse in context mondial, epuizarea resurselor de energie si nevoia dezvoltarii energiilor regenerabile, a panourilor fotovoltaice si turbinelor eoliene, descoperim ca prima criza cu care se va confrunta lumea nu va fi cea petroliera ci a metalelor neferoase.

  Galiu, spre exemplu, care se gaseste la Rosia Montana in cantitati de 300 de ori mai mari decat aurul, este folosit in fabricarea panourilor fotovoltaice si pretul actual este de 900 de dolari pe Kg. Utilizarea lui va creste pe masura ce tehnologiile vor fi perfectionate si rentabilitatea energiei solare va creste cu scumpirea petrolului.
  GALIU

  26% din resursele deCupru extractabil din scoarta Pamantului s-au pierdut deja in gropi de gunoi. Inchiderea minei de cupru de la Rosia Poieni pentru a se face loc RMGC a dus la disponibilizarea a sute de muncitori, de care oficialii Gold Corporation nu isi aduc aminte cand fac calculele locurilor de munca.

  Din anumite informatii, in contractul de concesiune secretizat se spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care exploateaza zacamantul. Falsa desecretizare trambitata de Traian Basescu nu a facut lumina asupra acestui aspect.

  Turcia, Cehia, Grecia, Costa Rica, Germania, Argentina, Filipinie au interzis mineritul cu CIANURI.
  De ce guvernantii nostrii hipercorupti permit ?!
  Nu se gandesc ca si odraslele lor rasfatate pot muri de la cianuri??????

  Parlamentul European a cerut Comisiei Europene interzicerea acestei tehnologii de minerit pana la sfarisitul anului 2011. Aduceti-va aminte de accidentul de la Baia Mare de acum 10 ani. Ungaria l-a considerat cea mai mare catastrofa dupa Cernobal. Statul roman are de platit circa 200 de milioane de dolari despagubiri. Efectele uraniului si a exploatarilor cu cianuri

  La Rosia Montana ar urma sa se foloseasca aproximativ 1.561.000 tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone de cianura in cea mai mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj, inalt de 185 m. Ganditi-va la efectele pe care un posibil accident le-ar avea asupra Deltei Dunarii, un ultim bastion european pentru protejarea biodiversitatii.

  Rosia Montana este unul dintre siturile cele mai bogate in resurse de patrimoniu cultural ale Romaniei, cuprinzand intr-un teritoriu intins pe cca. 650 ha 50 monumente istorice clasate, dintre care 7 desemnate ca monumente de valoare nationala si universala. De asemenea, patrimoniul cultural de la Rosia Montana este recunoscut si prin Planul de Amenajare a Teritoriului National.
  Acest statut juridic de protectie plaseaza Rosia Montana inaintea multor orase ,prin numarul si valoarea monumentelor istorice si pe primul loc intre asezarile rurale ale Romaniei. Conform legii, protejarea si punerea in valoare a acestor valori instituite reprezinta lucrari de utilitate publica, de interes national. Academia Romana, Casa Regala, ICOMOS (Comitetul International al Monumentelor si Siturilor), ca organizatie expert a UNESCO, Ad Astra, Alburnus Maior, ONG-uri din Romania si internationale, numerosi experti, institutii, studenti si cercetatori români din strainatate (RSSA, LSRS) recomanda si sustin includerea Rosiei Montane in Patrimoniul UNESCO. Constatam ca rusinea de a fi roman si lipsa de reactie a romanilor in fata nedreptatilor a fost indusa de aceleasi televiziuni care astazi sunt complice la cel mai mare jaf din istoria poporului roman.
  Va aflati printre putinii care au rezistat
  Campaniei de Dezinformare in care au fost angajate televiziunile si radiourile, de aceea va solicitam implicarea nu doar ca simplu semnatar, ci ca militant, sa faceti cunoscut adevarul despre proiectul minier de la Rosia Montana.

  Dati acest mesaj mai departe!

  P.S. Sper că nu am creat nicio problemă postând aici acest material.
  O zi minunată!

  Comentariu de Henry Cosmin Florentin Ştefănescu — 10/05/2012 @ 10:20 am | Răspunde

  • @ Cosmin,
   Bună seara prietene !
   Nu ai creat nici o problemă postând AICI materialul despre ROȘIA MONTANĂ !
   Și cum era să mă supăr când FRAZA :
   „ Vă aflați pintre puținii care au rezistat Campaniei de Dezinformare …………………..”
   spune totul ?
   Acele televiziuni și radiouri care au făcut Campania de Dezinformare n-au avut în capul mogulilor lor decât BANII oferiți de cei interesați SĂ SE ÎMBOGĂȚEASCĂ pe seama REZERVELOR STRATEGICE de la ROȘIA MONTANĂ .
   Printre acele persoane din păcate se află chiar PREȘEDINTELE ȚĂRII și camarila sa politică.
   Îmi cer scuze pentru întârzierea răspunsului la acest comentariu !
   O seară minunată și un weekent plăcut !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 11/05/2012 @ 7:33 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: