Alioşa ” File de Jurnal ”

22/04/2012

MITA ELECTORALĂ !

Filed under: generale — Aliosa @ 10:14 am

Nu, NU a ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ !

A început  însă  să se practice MITA ELECTORALĂ chiar de la ultimele alegeri ( prezidențialele din toamna lui 2009 ) ce a continuat concomitent cu CAMPANIA ELECTORALĂ promovată zi de zi de ACTIVIȘTII POLITICI ai tuturor partidelor și formațiunilor politice de la PUTERE  și din OPOZIȚIE !!!

 MITA ELECTORALĂ  care s-a DAT, se DĂ și se va DA de către TOATE partidele și de către TOȚI candidații pentru PRIMĂRII, CONSILII JUDEȚENE și PARLAMENTUL ROMÂNIEI   de către PERSOANE special destinate de cei care doresc cu orice preț VOTUL cetățeanului „ turmentat ” vorba lui CARAGIALE, se practică la toate nivelurile .Vreau să fiu bine înțeles și, ca să nu mai fiu înjurat specific că  mă REFER la  cetățeanul „ turmentat ” care-și VINDE VOTUL pentru o băutură contrafăcută și o pungă cu produse alterate și NICIDECUM la  alegătorul onest, cu bun simț și care votează cu MINTEA limpede nu îmbibată de alcool .Mă refer la alegătorul inconștient de soarta sa și a copiilor săi care-și vinde nu numai votul dar și sufletul amanetând VIIRORUL urmașilor săi dar și urmașilor alegătorilor onești .  Cele spuse de mine din proprie inițiativă și nicidecum la  ORDINUL  vreunui politician CORUPT, IPOCRIT,TRĂDĂTOR DE NEAM ȘI ȚARĂ,se vor UN SEMNAL DE ALARMĂ pentru cei care se vor lăsa MANIPULAȚI și PĂCĂLIȚI de specimene agramate ce -și urmăresc doar propriile interese și nicidecum BINELE întregului POPOR ,se vor  UN ÎNDEMN la rațiune și gândire logică acolo, în cabina de vot înaintea depunerii ȘTAMPILEI pe unul sau altul dintre candidați sau partide ! Se discută cu foarte multă  lejeritate despre mita electorală, acordată direct cetăţeanului mult prea naiv ca să nu-şi dea seama că o sacoşă cu alimente nu îi poate ajunge 4 ani de zile sau, indirect, prin intermediul primarilor care, dacă sunt fideli Puterii, primesc finanţare consistentă de la „centru”. Evident, jurnaliştii, analiştii şi politicienii abonaţi parcă pe viaţă la anumite emisiuni de televiziune au atacuri de amnezie prelungită şi uită că MITA ELECTORALĂ  are o  consecinţa dezastruoasă asupra ALEGĂTORULUI și mai ales asupra acelui ALEGĂTOR sărac cu duhul care pune „ botul ” la orice POMANĂ ELECTORALĂ ce în final are un jalnic și dezastruos deznodământ :  FRAUDAREA ALEGERILOR !!!

 Ce înseamnă asta ?

 DEZASTRU pentru VIITORUL ROMÂNIEI !!!

De ce ?

 Simplu : pentru că ÎN FRUNTEA ȚĂRII ajung tot felul de persoane inculte, ipocrite, oportuniste,obediente, frustrate,obraznice,fără pic de rușine față de ALEGĂTORI dar și față de DUMNEZEU , persoane care NU URMĂRESC decât să se ÎMBOGĂȚEASCĂ pe spatele ALEGĂTORULUI păcălit și manipulat cu acea blestemată MITĂ ELECTORALĂ ce îmbracă FORME DIFERITE de la pomeni cu sarmale, cârnați, țuică și sacoșe pline cu produse de multe ori alterate ( expirate ), la excursii cu autocarul în ȚARĂ la mănăstiri sau  în străinătate oriunde numai să-i PROSTEASCĂ pe  cei naivi și până la BANI dați chiar și în ziua votului.

 MITA ELECTORALĂ ca să merg până la capăt cu imparțialitatea gândurilor mele NU A FOST INVENTATĂ astăzi ci a EXISTAT chiar din prima campanie electorală POSTDECEMBRISTĂ !!!

Din păcate, iar cine are argumente CONTRA este rugat să-mi aducă, în ziua de azi, MITA ELECTORALĂ a ajuns la un asemenea stadiu de perfecționare încât mă ÎNGROZEȘTE și mă face să gândesc numai negativ!

Nu voi da EXEMPLE căci voi AVEA TOT TIMPUL de aici încolo  de la LOCALE până la PARLAMENTARE când, voi POSTA tot ce voi afla din mass-media scrisă și vorbită  vs. de acest FENOMEN PROFUND DĂUNĂTOR DEMOCRAȚIEI și BINELUI ȚĂRII !!!

Am circulat foarte mult prin ȚARĂ în ultimii ani și ce-am VĂZUT și CONSTATAT pe unde am fost, m-a îngrozit pur și simplu !

 În mediul RURAL , acest nenorocit  fenomen a căpătat forme hilare, bizare, halucinante, de NEDESCRIS !!! Atât în mediul rural dar și în orașele mici de provincie, orașe sărăcite din cauza proastei politici promovate după 1989 :

 desființarea CAP-urilor,IAS-urilor,UNITĂȚILOR ECONOMICE care le ASIGURAU LOCURI DE MUNCĂ tuturor cetățenilor comunităților respective, instituțiile statului ce se vrea democratic, apelează chiar la amenințări  directe și șantaj la adresa alegătorilor, nevoiți să VOTEZE  cum  vrea „ mușchii ” primarului și acoliților săi, legați de multe ori prin tot felul de pârghii de mafioți și lumea interlopă !

În IGNORANȚA sa , ALEGĂTORUL nu pricepe faptul că cel ce dă MITA nu se uită peste umărul său  în cabina de vot și că nu poate afla cu cine și cum a votat !!! Dar, fiind „ turmentat” acel alegător ce și-a vândut sufletul „ diavolului de candidat mituitor ”, votează în consecință spunând în mintea sa plină de băutură că-i PĂCAT să nu-l voteze…( dacă mi-au DAT, mă bate DUMNEZEU de nu-l votez…) Din păcate, sunt încă mulți ALEGĂTORI care gândesc așa …….

Nu am făcut parte NICIODATĂ dintr-o COMISIE de supraveghere a modului de votare dar, am aflat multe grozăvii, anomalii și șmecherii de la cei care au făcut parte mai ales la NUMĂRAREA VOTURILOR și la ÎNTOCMIREA proceselor verbale. Unii mi-au spus că intrau alegători în cabinele de vot cu BULETINELE de vot deja ȘTAMPILATE pe cel ( cea ) care urma să fie ales( aleasă ),și-apoi, ieșeau din secție cu buletinul neștampilat  primit la intrare urmând ca pe baza lui să primească MITA ELECTORALĂ promisă !

 Mă doare sufletul că mulți ROMÂNI nu înțeleg importanța VOTULUI lor și își vând sufletul pentru un pumn de arginți sau o pungă cu alimente !

 Nu așa se îndreaptă dezastrul social-economic în care a ajuns ROMÂNIA, nu așa se înlătură analfabetismul, nu așa se însănătoșește sistemul sanitar bolnav, justiţia abuzivă,nu așa se recuperează înstrăinarea resurselor naturale ale ŢĂRII, nu așa se STOPEAZĂ  exodul forţei de muncă sau se REÎNTORC cei plecați forțat dincolo la muncă, nu așa se stârpește  MAFIA  care controlează instituţiile STATULUI,nu așa se asanează poluarea morală şi toate celelalte racile ale societăţii de azi care  au fost generate exact de inventatorii şi continuatorii sistemului MITEI ELECTORALE, adică de partidele care s-au succedat la Putere în ultimii 22 de ani, sub diferite formule și culori .

Ca să nu mai lungesc vorba,după umila mea părere, VINOVAȚII situației actuale din ROMÂNIA sunt  și ALEGĂTORII și în mod deosebit ALEGĂTORII care au VOTAT sub imperiul MITEI ELECTORALE !!! Normal că vina principală o au POLITICIENII !!!

Tocmai de aceea am postat acest articol cu titlul sugestiv :

MITA ELECTORALĂ !!!

A sosit momentul ca toți ROMÂNII să ÎNȚELEAGĂ că MITA ELECTORALĂ este CAUZA tuturor NENOROCIRILOR care s-au abătut asupra ROMÂNIE și ROMÂNILOR !!!

 A sosit MOMENTUL ca VOTUL să fie dat cu gândul la VIITORUL ROMÂNIE nu la punga otrăvită cu MITA ELECTORALĂ !!!

Așa să ne ajute DUMNEZEU !!!

Acest POST va fi COMPLETAT de subsemnatul ori de câte ori MITA ELECTORALĂ își va arăta colții veninoși INDIFERENT de PARTIDUL sau CANDIDATUL care o va promova !!!

 Închei cu rugămintea de a POSTA și DOMNIILE VOASTRE cei care ajungeți pe aici voit sau întâmplător, exemple de MITĂ ELECTORALĂ care a început chiar înainte de a se declanșa oficial CAMPANIA ELECTORALĂ !!!

Cu aleasă stimă și respect deosebit,

Alioșa.

7 comentarii »

 1. Buna dimineata d-le Aliosa
  Chiar daca nu postez comentarii de fiecare data,sa stiti ca va citesc cu deosebit interes.
  Da,micuta mea a implinit astazi 10 luni,deocamdata rsteste numai cateva cuvinte(tata,mama…cel mai important).
  Va doresc multa sanatate atat d-voastra cat si frumoasei familii.
  Va doresc o duminica minunata.
  Cu stima si respect,Adrian

  Comentariu de ruddyfoller — 22/04/2012 @ 10:50 am | Răspunde

  • @ Ruddyfoller ( ADRIAN),
   Bună ziua !
   Mă bucur de vizită, îți mulțumesc că-mi citești postările!
   Chiar dacă nu comentezi de fiecare dată, să știi că nu mă supăr!
   Știu că în BELGIA nu se stă la taclale ca în ROMÂNIA iar TIMPUL
   tău este prețios !
   Ca să-mi dau seama că ai trecut pe blogul meu, un simplu LIKE este de ajuns !!!
   Mă bucur că MICUȚA spune MAMĂ și TATĂ cele mai frumoase de fapt cuvinte !
   Fiindcă astăzi a ÎMPLINIT ZECE LUNI de VIAȚĂ,dă-mi voie să-i urez din toată inima
   viață lungă, fericită alături de părinții ei minunați și, tradiționalul
   LA MULȚI ANI !!!
   Am notat deja în AGENDA cu ANIVERSĂRI ziua de 22 IUNIE 2011 pentru a fi PRIMUL blogger
   care-i va ura LA MULȚI ANI și la împlinirea unui ANIȘOR pe 22 iunie 2012 !!!
   Aceleași sincere urări și pentru familia ta !!!
   Fiind moment ANIVERSAR
   În casa voastră astăzi
   Eu vă trimit în DAR
   Un sincer LA MULȚI ANI !!!
   Mulțumesc pentru vizită !
   Să aveți o DUMINICĂ plină de bucurii !
   Cu toată stima,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 22/04/2012 @ 11:08 am | Răspunde

 2. Mita electorala a fost de pe timpul PSD – ului .
  Nici un partid nu a fost corect .
  Toti au promis si in final ne-au mintit .
  Sa speram , ca va veni un Partid mai stralucit fara Mita Electorala si
  Minciuni !

  Comentariu de alexiavasilescu — 22/04/2012 @ 2:32 pm | Răspunde

  • @ Alexia,
   Bună ziua !
   Ai dreptate !
   MITA ELECTORALĂ ( așa cum am precizat și în articolul de fond )
   A APĂRUT chiar din PRIMA CAMPANIE ELECTORALĂ POSTDECEMBRISTĂ
   atât la alegerile locale cât și la cele parlamentare , mai puțin la
   cele PREZIDENȚIALE unde trebuie să recunoaștem nici nu era cazul,
   ION ILIESCU fiind preferatul a peste 75 % dintre ROMÂNI
   iar contracandidații săi n-aveau nici o șansă !!!
   Ulterior însă, metodele de distribuire a MITEI ELECTORALE s-au perfecționat
   ajungând astăzi la apogeu, la cele mai înalte cote posibile
   și îmbrăcând FORME dintre cele mai diversificate :
   a) Plimbarea ALEGĂTORILOR potențiali cu autocarele la mănăstirile din ȚARĂ;
   b) Excursii în Bulgaria ( primarul PDL, al sect.VI București,Poteraș );
   c) 2012 porții de CIORBĂ de COCOȘ nu mai știu cine ( tot în București );
   d) Pungi cu alimente distribuite înainte de PAȘTE ( la mine în oraș de către PDL )
   și lista ar putea continua dar mai las și pe alții să dea exemple .
   În CAMPANIA ELECTORALĂ toți PROMIT „ marea cu sarea ” iar după ce și-au văzut
   „ sacii în căruță ” uită ce-au promis !
   „ Să sperăm că va veni un Partid mai strălucit fără Mită Electorală și Minciuni ”
   este un deziderat prea ÎNDEPĂRTAT pentru ROMÂNIA zilelor noastre !
   De ce ? Ar fi prea frumos ca să se întâmple așa ceva !!!
   Sunt convins că cele spuse de marele TĂNASE se vor adeveri din nou :
   „ Vin ai noștri, pleacă ai noștri ,
   Noi, rămânem tot ca proștii ” !
   Important este ca ROMÂNII să IASĂ MASIV la VOT și să voteze
   nu în virtutea MITEI ELECTORALE ci VIITORULUI lor și-al ROMÂNIEI !!!
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și like !
   Cu simpatie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 22/04/2012 @ 5:05 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Cine este adevăratul patron al postului OTV?

  Dezvăluire şocantă, făcută redacţiei Exploziv-NEWS, de către celebrul procuror Alexandru Lele: adevăratul patron al OTV nu este Dan Diaconescu, ci un fost puşcăriaş pentru contrabandă cu petrol, evadat prin Vama Borş din Bihor (vamă al cărei şef, la vremea respectivă, era actualul Presedinte al Senatului Romaniei – Vasile Blaga) şi odraslă de fost prefect!
  Dan Diaconescu, imediat după alegerile prezidenţiale (2009), a schimbat acţionariatul la OTV în modul următor: 80% Adrian Tarău-jr., 15 % „alţii”, „senzaţionalul” DD rămînînd cu un procent absolut nesemnificativ, de doar 5% din „Televiziunea Poporului”.
  Cel care l-a arestat, în 2001, pe Tarău-jr este chiar procurorul Lele, iar acest lucru l-a costat demiterea din Procuratură şi întocmirea unui Dosar Penal, la ordinul lui Adrian Năstase (dosarul trebuia finalizat, la ordin, cu aruncarea în puşcărie a procurorului, dar Cristian Panait, cel desemnat să se ocupe de „problemă” a ales să se sinucidă decît să-şi condamne colegul nevinovat – n.r.). La vremea aceea, Tarău era principalul sponsor al PSD, iar acum el face afaceri cu mafia din PDL.
  Un alt amănunt penal legat de Dan Diaconescu: în schimbul campaniei pro-Băsescu a primit, ca donaţie, o vilă somptuoasă la Los Angeles . Donatorul , sau mai exact spus, donatoarea, aşa cum este scris în actele pe care procurorul Lele ni le-a pus la dispoziţie, este nimeni alta decît… Elena Udrea. Acum, atît. Deşi dat în urmărire generală pentru continuarea executării pedepsei, din acest an el poate intra nestingherit în România (ceea ce şi face!), graţie relaţiilor PDL-iste la nivel înalt.
  Tarău, cît şi Diaconescu sînt prinşi într-un Dosar Penal a cărui muşamalizare se tot încearcă, la Parchetul General , şi în care mai apare un personaj PDL-ist: Silviu Prigoană!
  „Caracatiţa contrabandei cu petrol a lui Tarău jr., omul din spatele biroului lui Dan Diaconescu, de la OTV, se desfăşoară nestingherită şi azi, în plus el şi-a orientat activitatea către traficul ilegal cu armament” – spune procurorul Lele, căruia îi mulţumim pentru curajul cu care ne-a pus la dispoziţie detaliile anchetei de mai jos:
  În spatele lui Dan Diaconescu se află Adrian Tarău, fiul fostului prefect de Bihor din partea PDSR, arestat de procurorul Alexandru Lele, apoi fugit prin Vama Borş, cercetat pentru contrabandă cu produse petroliere. Şeful vămii din judeţul Bihor era Vasile Blaga, Presedintele Senatului Romaniei de astazi.
  Din datele pe care procurorul Alexandru Lele (ţinut, timp de 6 ani, în afara sistemului judiciar de către caracatiţa intereselor PSD-PDL, dar repus în funcţia de procuror-şef în urmă cu un an, graţie unei hotărîri a CEDO!), ni le-a pus la dispoziţie, rezultă că Tarău face afaceri nu doar cu Dan Diaconescu, ci şi cu Silviu Prigoană, Lucian Colţea, Vasile Blaga şi Adrian Videanu. Pe numele lui Tarău au fost deschise nu mai puţin decît noua Dosare Penale pentru contrabandă cu produse petroliere, spălare de bani, evaziune şi absolut toate dosarele au fost muşamalizate de Mafia PDL-PSD! Toate! (Asta, da, luptă împotriva corupţiei! – n.r.).
  Firma prin care se fac afacerile ilegale este „Intersis Corporation” (care, culmea, tot pe data de 5 ianuarie 2010, cînd s-a schimbat acţionariatul în OTV, au fost operate şi în această societate schimbări de acţionari, în modul următor: 30% Adrian Tarău – pînă pe 5 ianuarie deţinuse 50 % din acţiuni – 30 % Dan Diaconescu (interesantă rocada între OTV şi Intersis!) şi 40 % Silviu Prigoană!).
  În fapt, încă din anul 2001, prin „Intersis Corporation” era importată benzină din Slovacia, dar în actele prezentate la vama lui Vasile Blaga era menţionat kerosen, pentru a nu fi plătite TVA-ul şi taxa de drum. Banii obţinuţi din contrabandă „fugeau” în conturi americane. Alte două firme, „Herti” şi „Yvnork”, au cumpărat combustibil de la „Intersis Corp ” prin Slovacia şi Ungaria. „În aceste operaţiuni au fost implicaţi, aşa cum am dovedit eu în dosarul pe care l-am instrumentat, membri de marcă din PSD şi PDL, dar şi din UDMR. Contrabanda era monitorizată, dar şi ocrotită de Serviciile Secrete prin Virgil Măgureanu (al cărui partid a fost înghiţit de PDL-ul lui Traian Băsescu) şi, apoi, prin Radu Timofte, ambii foşti şefi ai Serviciului Român de Informaţii! La Parchetul General , Tarău jr. a fost protejat de procurorul-şef Tănase Joiţa şi de Ovidiu Păun. (nota red. – încă de acum un an, ofiţeri curajoşi din SRI ne semnalau faptul că în spatele acestora se află şi Victor Bout, celebrul traficant de arme, care aproviziona Al-Qaeda şi a avut afaceri de acest gen şi în România). Am cerut cooperarea FBI şi CIA, pentru a putea obţine, în dosar, date despre filiera lui Tarău în alte ţări, iar cele două instituţii, extrem de cooperante şi prompte, au stabilit că adresele firmelor din SUA erau false: 25 Grey Stone Manor, 19958-977, County of Sussex, Delaware (de altfel, coincidenţă sau nu, în Delaware sînt şi multe dintre afacerile lui Adriean Videanu – nota red.). De asemenea, adresele din Ungaria – Retek U 33-35, Budapesta, H-1024, erau false”, ne declară acum procurorul Lele. El a stabilit că, în Ungaria, Mafia lui Tarău era coordonată de Lajos Siska, sponsor de marcă al PSD şi UDMR, prin firma „Herti” din Oradea (oraşul ministrului de Interne Vasile Blaga!). Caracatiţa contrabandei cu benzină a lui Tarău jr., omul care stăpîneşte acum OTV-ul, este următoarea: licenţa de import pentru firmele din sfera lui Tarău jr. şi Silviu Prigoană (este vorba despre mai puţin mediatizatele firme în care Tarău este asociat cu Prigoană, şi anume: „Herti”, „Yvnork” şi „Lucmir”, n.r.). Aici sînt implicate atît firme fantomă din SUA (ca ţară „importatoare” a petrolului furat de Tarău), cît şi cele din ţara „exportatoare”, spune Lele.
  * * *
  NOTA REDACŢIEI: Pentru că şi-a permis să deranjeze afacerile clanului Tarău, procurorul Alexandru Lele a fost suspendat din magistratură, în 2002. Parchetul General l-a trimis pe Cristian Panait, un tînăr procuror, să-l „ancheteze” pe Lele şi, în urma „cercetărilor”, i s-a cerut celui din urmă să îl scoată vinovat pe procuror, pentru fapte imaginare, nefondate şi neprobate prin absolut nimic. Panait, în ciuda presiunilor făcute de şeful său ierarhic superior, a dat NUP în cazul Lele. Propunerea a fost respinsă, însă, de către şeful său. După cîteva zile, Panait s-a aruncat pe fereastră şi a decedat. Şeful lui Panait era Ilie Picioruş.
  Sursa: Yahoo! Mail .
  PS !!!
  Ce legătură are acest MATERIAL cu articolul MITA ELECTORALĂ ???
  Răspunsul îl veți afla domniile voastre ( cei care veți dori, bineînțeles )
  în perioada următoare din mass-media scrisă și vorbită și chiar din cele ce se vor COMENTA la acest post !
  O DUMINICĂ frumoasă tuturor cititoarelor și cititorilor acestui post !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/04/2012 @ 5:11 pm | Răspunde

 4. @ Astăzi 22 aprilie s-a serbat ZIUA PĂMÂNTULUI !!!

  Beautiful Views of Planet Earth

  Până și GOOGLE și-a schimbat culoarea de ZIUA PĂMÂNTULUI !!!
  Tu, ce-ai făcut de ZIUA PĂMÂNTULUI ?
  Eu am plantat un copăcel de SALCIE în spațiul verde public din spatele blocului !!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/04/2012 @ 8:47 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  Pe blogul http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/04/23/
  „ Importanța unui manual școlar ”
  am purtat următorul dialog virtual cu distinsa doamna profesoară de matematică
  CARMEN AMZA ,
  pe care-l postez AICI , spre ținere minte :

  @ Carmen,
  Bună seara !
  Omul cât trăiește învață și-n final își dă seama că nu știe mai nimic !
  Interesantă scrisoare, aduceri aminte
  A tot ce- a fost pur și nevinovat
  Dar , cred că mai ții deja minte
  Atunci, STATUL era STAT !
  …………………………………………
  Din păcate, Ministerul Educației are bani pentru tot felul de inutilități
  dar n-are pentru cartea de căpătâi a elevului ce pășește pentru prima dată
  pe porțile școlii : ABECEDARUL !!!
  Ce frumos era înainte când, intrând în clasă, elevii găseau
  TOATE CĂRȚILE NOI ,NOUȚE
  frumos aranjate pe băncile proaspăt vopsite !
  Și ce mândri ne întorceam acasă cu ele în ghiozdănașele micuțe și drăguțe ….
  Acum, cei care n-au bani să-și cumpere cărți noi ( și din păcate sunt destui )
  primesc MANUALE ȘCOLARE folosite chiar de două-trei serii de elevi ,
  manuale rupte, pline de microbi și care „ taie cheful micuților ” de a învăța
  chiar din prima zi de școală !!!
  S-a întrebat vreodată cineva
  ( învățător, profesor, inspector școlar, consilier, secretar de stat,ministru ) în ce stare de spirit se află ELEVUL NEVOIAȘ
  care este OBLIGAT de SOARTĂ dar și de „ SISTEMUL TICĂLOȘIT ”
  să primească de nevoie acele MANUALE JEGOASE ???
  DOAMNE , ce multe ar fi de spus dar, mă opresc aici mulțumindu-i lui DUMNEZEU că nu m-am născut după 1990 !!!
  Și ne mai întrebăm de ce „ ȘCOALA ROMÂNEASCĂ SCOATE TÂMPIȚI ” !!!
  Mulțumesc pentru vizita și comentariile de pe
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/04/23/
  Alioșa.

  By Aliosa on aprilie 23, 2012 10:11 pm- Răspunde
  @Alioșa,
  Mă bucur că ești atât de pornit împotriva celor ce preferă , de 30 ani și mai bine fără nicio întrerupere, să plătească salarii mari salariaților bugetari din domeniile care pot să exercite măsuri coercitive dacă este necesar în concepția lor, mă refer la miliție-poliție, procuratură-parchet, justiție, securitate-SRI, DIE-SIE și , de ce nu, armată în loc să aloce bani pentru manualele școlare , pentru educație în general, sau medicamente.
  Dacă regimul Ceaușescu pretestând necesitatea plătirii datoriilor externe a recurs la aceste măsuri de austeritate nu înțeleg de ce Iliescu, Constantinescu , Tăriceanu, îl indic pe el pentru că nu l-a luat în seamă pe Băsescu, au continuat aceste practici ?
  Deci despre ce partide iubitoare de țară vorbim ?
  De comuniști, de comuniștii cu față umană și de liberalii lui Tăriceanu , ieri, și ai lui Antonescu mâine.
  Să nu-i uităm pe bravii țărăniști ai lui Victor Ciorbea când ministrul educației era Andrei Marga.
  ” Dacă nu ne cunoaștem istoria nu o să ne putem clădi viitorul ! ”

  Ai descris deosebit de frumos momentul începerii anului școlar. Ai un talent pe care nu l-aș fi putut bănui la un militar de carieră. Felicitări sincere !
  Ce simțeam noi cadrele didactice atunci când împărțeam manualele școlare ?
  Nu știu alții dar mie îmi era o silă totală ca , în prima zi de școală , îmbrăcată sărbătorește să pun mâna pe acele cărți, șterse de praf e drept, pe care bănuiam că se plimbaseră șoriceii toată vara.
  Analizând evoluția învățământului ne dăm seama ce urmăresc guvernanții noștri.
  Cu același respect,
  Carmen

  By dictaturajustitiei on aprilie 24, 2012 9:08 am- Răspunde

  @ Carmen,
  Bună dimineața !
  „ Punct ochit, punct lovit ” ca la ARMATĂ !
  Mulțumesc pentru răspuns !
  Chiar asta am intenționat să scot în EVIDENȚĂ :
  nepăsarea celor care ne-au condus după 1990 față de ÎNVĂȚĂMÂNTUL ROMÂNESC , în fapt față de VIITORUL ROMÂNIEI, în comparație cu
  LĂCOMIA lor pentru câștiguri uriașe dar ușoare pe spinarea românului de rând !!!
  Cum este posibil ca un bugetar ( unul Tudor Șerban ….. ) fost în guvernul Boc -V să câștige în anul 2011 colosala sumă de 320.000 de RONI în timp ce elevii primesc MANUALE ȘCOLARE
  prăfuite și pline de microbi ?????
  Ca să nu fiu acuzat de partizanat sentimental față de militari, nu sunt de acord nici ca ARMATA să cheltuiască
  din bugetul ei SUME URIAȘE pentru a READUCE în ȚARĂ corpurile neînsuflețite ale militarilor români uciși degeaba pe pământ străin , pentru PENSIA de urmaș ( logic acordată )supraviețuitorilor legali ai celui OMORÂT de rebeli și, nu în ultimă instanță pentru a PLĂTI SOȚIILOR cadrelor militare active detașate în teatrele de operații din lume, un sfert din salariu iar militarilor respectivi o DIURNĂ grasă în dolari .Din păcate, acești militari activi cu care s-au cheltuit SUME URIAȘE pentru INSTRUIREA și DOTAREA lor cu echipamente de ultimă generație achiziționate de la ȚĂRILE din NATO ( în special din SUA ) își pun VIAȚA în pericol aiurea în lume numai pentru faptul că ,
  președintele ȚĂRII,
  le-a promis AMERICANILOR
  contra proiectului de la DEVESELU ( SCUTUL ANTIRACHETĂ ) și a altor ARANJAMENTE SECRETE…..,
  IMPLICAREA NECONDIȚIONATĂ a FORȚELOR ARMATE ale ROMÂNIE
  peste TOT în LUME !!!
  Ca să închei într-o notă deloc optimistă, GUVERNANȚII noștri vor ca
  „ ȘCOALA ROMÂNEASCĂ SĂ SCOATĂ TÂMPIȚI ” !!!
  Cu același respect,
  Alioșa.

  Tu stimată cititoare și stimate cititor care voit sau întâmplător ai ajuns pe aici,
  ce părere ai ?
  Dacă EȘTI imparțial ( ă ) comentează ceva dacă NU,
  mergi cu DUMNEZEU în drumul tău din care nimeni nu te poate opri sau influiența !
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 24/04/2012 @ 8:45 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: