Alioşa ” File de Jurnal ”

24/04/2012

UMILIREA PENSIONARILOR CONTINUĂ !

Filed under: generale — Aliosa @ 2:18 pm

Motto :

Și umiliți și cu banii luați  ! ( din vorbirea populara).

De câteva zile PENSIONARII din ȚARĂ se scoală cu „ noaptea-n cap ” pentru a se așeza la coadă în fața ușilor TRIBUNALELOR și CASELOR DE PENSII județene pentru a DEPUNE CEREREA de RESTITUIRE LEGALĂ conform DECIZIEI CURȚII CONSTITUȚIONALE A ROMÂNIEI,a celor 5,5 %  OPRIȚI ILEGAL pentru CAS din PENSIA și așa foarte mică pentru mai bine de 2,2 milioane dintre ei . Ca bătaia de joc să fie completă, guvernul MRU  refuză cu încăpățânare să emită o OU care să LĂMUREASCĂ toate aspectele RETURNĂRII celor aproximativ  42-45 lei /lunar cu tot cu  indexarea corespunzătoare  REȚINUȚI ILEGAL de guvernul Boc-V pentru a-și mări lor salariile  …..M-am tot întrebat ce se urmărește de fapt cu acest joc între DECIZIA CCR, PENSIONARI și GUVERN și am găsit RĂSPUNSUL în articolul ce-l voi posta în cele ce urmează :

 „  Cine se joaca cu drepturile pensionarilor?

   

Cine se joaca cu drepturile pensionarilor? (Opinii)
 Alegerile locale se apropie cu pasi repezi. Cum si in ce fel vor fi pregatiti candidatii sa ia ochii electoratului? Avand in vedere ca poporul s-a cam saturat de vorbe-n vant care sa le mangaie auzul… Dincolo de vorbe, norodul vrea sa vada, in primul rand, fapte. Vor fapte, pentru ca vobele frumoase nu tin de foame si nici de cald. Cum vor vota cei aproape 2.200.000 de pensionari carora Casa Nationala de Pensii le-a furat ilegal contributia pentru sanatate din intreaga pensie? ( Aici trebuie să REAMINTESC că acei 5,5 % pentru CAS au fost OPRIȚI  ILEGAL TUTUROR PENSIONARILOR din ROMÂNIA ,  adică celor 4,5 milioane de persoane  și nu doar la cei 2,2 milioane ….N.R. ) Artizanul acestei legi este Emil Boc, specialist in drept constitutional, fost prim-ministru si in continuare presedintele PDL, omul care mai cocheteaza cu ideea de a mai candida (pentru a treia oara!), la postul de primar al Clujului. Ba mai mult, Boc crede si sustine ca PDL va castiga si alegerile parlamentare din noiembrie, cu toate ca partidul sau se afla la o cota de incredere in scadere.
Sa ne amintim un amanunt pe care, se pare, l-a uitat lumea: Traian Basescu este acela care a afirmat ca orice venit trebuie impozitat. Din pricina mai multor proteste, Basescu a pus putin batista pe tambal, dar gratie smecheriei „constitutionalului” Boc, Basescu tot si-a facut damblaua. O fi gandit ca, oricum, nu mai candideaza la presedentie si, in consecinta, nu-i mai pasa de voturile pensionarilor. Ei, pensionarii, n-au decat sa „iasa din sistem”, cum „elegant” au formulat pedelistii moartea perematura a atator pensionari.
Si, hotarati sa scoata bani si din piatra seaca, indiferent cata durere ar provoca poporului, pedelistii au hotarat sa jupoaie 15% din valoarea pensiei. Noroc ca atunci, Curtea Constitutionale le-a dat peste mana. Dar Guvernul Boc nu s-a lasat si a taxat pensiile, ce depaseau limita de 740 de lei, cu 5,5 la suta. Cateva milioane de pensionari au fost pagubiti prin acest abuz. Dupa atata amar de vreme, Curtea Constitutionala a decis ca OUG din octombrie 2010 este ilegala si a cerut anularea ei. Cu toate ca, intre timp, s-a schimbat guvernul, acesta trage de timp. Nici pana la aceasta ora decizia CC nu a fost publicata in Monitorul Oficial ca sa poata intra in vigoare.
Pensionarii cer insa restituirea sumelor incasate ilegal de stat. Batranii vin cu noaptea-n cap, asezandu-se la cozi interminabile, sa depuna plangere scrisa la tribunale pentru anularea abuzurilor comise de guvernanti, ca urmare a aplicarii strambe a unei legi.
Un guvern responsabil, avand in frunte un premier responsabil, ar fi gasit imediat solutia. Pana la urma, orice greseala se poate corecta. Dar aici nu este vorba de o greseala, este vorba despre o masura legislativa impusa in cunostinta de cauza de catre fostul prim-ministru Boc. De ce actualul prim-ministru nu ia nici o masura in acest sens?
Mai mult, noul ministru al Muncii, doamna Boghicevici, le astupa gura pensionarilor cu un comunicat sec: „Legea nu se aplica retroactiv”. Scurt! Un fel de „un fleac, i-am ciuruit”, vorba cuiva, nu spui cine, persoana importanta. Si, ca tacamul sa fie complet, se aude ca si in luna mai se vor retine acele sume.
In aceste conditii vorbim despre imaginea unui stat responsabil, a carui grija ar trebui sa fie apararea dreptului cetateanului? Pentru ca, nu-i asa, vorbim de un stat membru UE, cu veleitati europene. Un stat pe care, acum un secol si jumatate, intemeietorii sai moderni, Voda Cuza si Carol I, il construiau si il doreau ca o institutie riguros aplecata spre nevoile platitorului de taxe si impozite. Or, ce vedem astazi, e cu totul altceva.
O intrebare totusi ma sacaie: de ce a fost ascunsa hotararea Curtii Constitutionale mai bine de o luna? Si, mai ales, cine putea impiedica publicarea sa in Monitorul Oficial? Imi raspunde cineva?  ”
Sursa :   Ziare.com
PS !!!
Tu, stimată cititoare și stimate cititor , PENSIONAR sau NU ,
ce părere ai ?
Cu stimă și respect,
Alioșa , pensionar .

12 comentarii »

 1. Rămâne cum am spus de mult,o spun şi acum şi o voi spune până când se va împlini!!!!!!!
  LA JILAVAAAAAAAAAA CU TOŢIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Comentariu de bmarinescu41 — 24/04/2012 @ 2:49 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Bună venire pe acest nou post !
   Iar eu REPET :
   AȘA SĂ TE AUDĂ DUMNEZEU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Mulțumesc pentru vizită și like !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 24/04/2012 @ 2:58 pm | Răspunde

 2. @ ALL !!!

  CIOBANUL și CONSULTANTUL GUVERNAMENTAL !

  Un CIOBAN îşi mâna turma de oi pe o mioritică păşune când, dintr-un nor de praf, se întrupă un Jeep Cherokee nou nouţ lângă el.
  Şoferul, un tip tânăr într-un costum Hugo Boss, pantofi Gucci, ochelari de soare Ray Ban şi o cravată YSL, scoate capul pe fereastră şi zice:
  – Mai Bade, dacă îţi spun exact câte oi ai în turmă îmi dai una?
  Ciobanul se uită la tânăr, se uită la turmă şi calm răspunde:
  – Iti dau.
  Tânărul parchează maşina, scoate laptopul, îl conectează la telefonul mobil, accesează NASA prin Internet, apoi satelitul GPS, scanează aria, deschide baza de date şi câteva pagini de EXCEL 60 pline de formule, apoi tipăreşte cu ultima generaţie de printer portabil un raport de 150 de pagini şi îi spune păstorului:
  – Ai exact 1586 oi!
  – Dreptu-i. A’că poți să iei o oaie.
  Se uită senin la tânărul care-şi alege oaia şi o cară la maşină, apoi zice:
  – Dacă io îţi spun un’e meri la slujbă, îmi dai OAIA înapoi?
  – Da, de ce nu?
  – Eşti CINSOLTANT la govern..
  – Așa este, dar cum ai ghicit??
  – Păi uite, răspunde CIOBANUL: te-ai abătut pe aici fără ca nimeni să te cheme,
  ai cerut să fii plătit pentru o întrebare pe care eu nu ţi-am pus-o
  şi mi-ai dat o informaţie pe care eu o aveam!
  Pă deasupra, habar n-ai pe ce lume trăiești !
  – Cum ai ajuns la concluzia asta?
  – Păi, din tăte OILE, tu ai ales CÂNELE ………..

  Și uite-așa, CONSULTANȚII GUVERNAMENTALI ,adică CONSILERII numiți pe CRITERII POLITICE ,
  nu pe criterii de performanță sau deșteptăciune, DAU SFATURI proaste miniștrilor și așa nepricepuți și
  BANII publici se duc pe APA SÂMBETEI sau în BUZUNARELE clientelei politice
  ( 320.000 de roni a încasat anul trecut un CONSILIER PDL, pe nume Tudor Șerban )
  în timp ce PENSIONARILOR li s-au OPRIT ILEGAL 5,5 % CAS din PENSIE…..
  Tu ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 24/04/2012 @ 7:25 pm | Răspunde

 3. Întrebări grele

  @ ALL !!!
  Pentru cei care mă tot „ mușcă ” și „ acuză ” că-s „ comunist ” ( SIC ) sau PESEDIST și
  musai ANTIBĂSIST , postez mai jos , un material primit via Yahoo ! Mail. publicat la acest POST căci
  are mare legătură cu OPRIREA ILEGALĂ de către CNAS a 5,5 % CAS din PENSIA celor 4,5 milioane de pensionari și cu
  ÎNTREBAREA LEGITIMĂ :
  – unde au ajuns ( DUS ) cei 5,5% din PENSIE OPRIȚI ILEGAL, lunar, vreo 15 luni,de la cei 4,5 milioane de PENSIONARI ???

  „ ÎNTREBĂRI GRELE :
  De ce s-a evaporat contabilitatea Casei Naţionale de Pensii când ne-am reales preşedintele?
  Curtea de Conturi acuză Casa Naţională de Pensii de mai multe nereguli.
  Ultimul raport al Curţii de Conturi a României a descoperit mai multe nereguli la Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, numai că cel mai grav dar şi cel mai puţin evidenţiat se referă la acuzaţia de ştergere a contabilităţii în anul 2009. Întâmplător sau nu, anul alegerilor prezidenţiale !
  Toate acuzaţiile din raport, publicate în presă, au fost nu doar contestate în Justiţie de CNPADAS, dar au primit şi o replică detaliată din partea acestei instituţie. Din această replică lipseşte tocmai acuzaţia de ştergere a contabilităţii pe anul 2009.
  Dacă lucrurile stau aşa, faptele sunt foarte grave.
  Ştergerea contabilităţii trebuie obligatoriu sa faca obiectul unei anchete, sodate cu judecarea vinovaţilor.
  A şterge contabilitatea unei instituţii care gestionează fondurile publice destinate plăţii banilor pentru oamenii care s-au retras conform legii din activitate, nu este un fapt oarecare.
  Dacă această acuzaţie este una reală, fapta ar putea fi catalogată drept un sabotaj şi, în acelaşi timp, un atentat de o gravitate extremă.
  Totodată, se poate presupune – dacă acuzaţiile se dovedesc reale – că acţiunea ar putea constitui o diversiune prin care să se ascundă o fraudă de proporţii colosale.
  În condiţiile în care, acuzaţia se va fi dovedit a fi reală, responsabilii statului român care aveau obligaţia să se autosesizeze şi nu au făcut-o sunt complici şi favorizatori.
  Aceşti responsabili trebuie urgent demişi.
  Procurorii fac paradă în media cu toţi găinarii prinşi „în flagrant” şi cu toate momâile „monitorizate cu mijloace specifice”. Dar ce fac atunci când contabilitatea banilor cuveniţi mai multor milioane de români se evaporă, pur şi simplu !
  Trebuie să răspundă, după caz, fie cei care nu au securizat softul Casei de Pensii sau cei care au răspuns comenzii politice de a-l face dispărut.
  Dacă nu se lămureşte această acuzaţie, responsabilitatea poate porni de la preşedinte şi prim-ministru, până la ultimul tehnician IT.
  Ştirea – preluată de mai multe instituţii mass-media, plecând de la textul publicat în Adevărul, în care este aminită şi această acuzaţie gravă – are următorul cuprins:
  “În urma unui raport al Curţii de Conturi, peste şapte milioane de euro au fost cheltuite pe pensii plătite ilegal. De exemplu peste 21 de mii de persoane au beneficiat, fără să aibă acest drept, de pensii de invaliditate şi pensii de urmaş. Prejudiciul constatat depăşeşte 9 milioane de lei. Alte 7,7 milioane de lei ar fi fost plătite unor persoane decedate.
  Verificările Curţii de Conturi au mai arătat că 410 persoane aveau câte două dosare de pensii în acelaşi timp. Casa de pensii ar mai fi pierdut 126 de milioane de euro pentru că în loc să constituie depozite bancare, pentru care ar fi încasat dobânzi consistente, instituţia a plasat banii la Trezorerie.
  Problema cea mai mare vine însă din neîncasarea a 6 miliarde de euro – contribuţii de asigurări sociale restante din perioada 2006-2010.
  Totodată, contabilitatea pe anul 2009 a fost ştearsă în întregime din baza de date, astfel că nu există date pentru acea perioadă.
  Conducerea Casei de Pensii a contestat în instanţă raportul Curţii de Conturi.”
  Pentru edificare, reproducem INTEGRAL replica transmisă de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, replică în care nu am regăsit nici un cuvânt despre acuzaţia referitoare la ştergerea contabilităţii pentru anul în care Traian Băsescu a redevenit preşedintele României, iar fiica sa, EBA, alături de mulţi PDL-işti au intrat în Parlamentul European:
  „PRECIZĂRI
  1. „ Din banii pentru plata pensiilor lipsesc peste 6 miliarde de euro; nerealizarea unor venituri la bugetul asigurărilor sociale de stat ca urmare a neîncasării unor creante din anii precedenti”
  Potrivit dispoziţiilor legale, Casa Naţională de Pensii Publice nu mai are atribuţii în ceea ce priveşte colectarea contribuţiilor de asigurări sociale din anul 2004.
  Evidenţa veniturilor asigurate la care se datorează contribuţia de asigurări sociale la fondul pensii s-a realizat, până la data de 31.12.2010, pe baza declaraţiilor nominale lunare pe care angajatorii aveau obligaţia să le depună la casele teritoriale de pensii. După această dată, această evidenţă se realizează pe baza declaraţiei unice (D112) care se depune de către angajatori la organele fiscale competente. CNPP, prin casele teritoriale de pensii, are atribuţii numai în domeniul certificării stagiului de cotizare realizat în sistemul public de pensii şi în domeniul determinării punctajului lunar în vederea pensionării.
  Colectarea efectivă a contribuţiilor de asigurări sociale precum şi urmărirea încasării acestora se realizează de către ANAF, prin structurile sale teritoriale.
  2. „ Pensii ilegale de aproape 5 milioane de euro”; „ CNP-uri eronate, dosare duble de pensie”
  Mare parte dintre disfunctionalitatile semnalate sunt cauzate de lipsa unui sistem informatic integrat intre institutiile subordonate Ministerului Muncii, cat si intre minister si celelalte institutii ale statului. Din acest punct de vedere, raportul Curtii de Conturi este argument pentru urgentarea implementarii sistemului informatic integrat.
  Legislaţia pensiilor prevede anumite incompatibilităţi în ceea ce priveşte cumulul anumitor categorii de pensii cu venituri de natură profesională, cum ar fi pensiile de invaliditate şi pensiile anticipate şi anticipate parţiale, cazuri în care pensionarii aveau obligaţia să notifice casele teritoriale de pensii şi să opteze pentru unul sau altul dintre cele două venituri.
  Precizam ca Inspectia Muncii a inceput o campanie nationala de verificare a modului in care angajatorii respecta legea 329/2009 privind interzicerea cumulului pensiei cu alte venituri salariale. Campania se desfasoara in perioada 14 noiembrie 2011 – 13 ianuarie 2012. Datele partiale arata ca din 1844 unitati controlate au fost descoperite doar 35 de persoane care continuau sa cumuleze pensia cu alte venituri salariale.
  De asemenea, au existat situaţii de CNP-uri eronate din cauza faptului că, anterior anului 2001, evidenţa pensionarilor nu se realiza pe baza acestui mijloc de identificare a persoanelor. După acest an, preluarea în baza de date a sistemului s-a realizat cu mijloace proprii, în special pe baza datelor furnizate de pensionari prin intermediul factorilor poştali, conducând uneori la înregistrarea eronată a componentei numerice a CNP-ului.
  Atât în ceea ce priveşte incompatibilităţile, cât şi în ceea ce priveşte corectarea CNP-urilor eronate, casele teritoriale de pensii întreprind periodic suprapuneri ale bazelor de date proprii, precum şi cu cele ale autorităţilor competente pentru evidenţa populaţiei, în scopul identificării unor astfel de cazuri, procedând la corectarea datelor, la constatarea debitelor şi la recuperarea sumelor încasate necuvenit.
  La momentul controlului efectuat de Curtea de Conturi, erau 1672 de cazuri de incompatibilitate şi CNP-uri eronate, acestea din urmă reprezentând 0,02% din numărul total al pensionarilor aflaţi în plată. După dispunerea măsurilor legale, în evidenţa la nivel naţional au mai rămas doar 6 cazuri nesoluţionate, pentru restul fiind stabilite debite aflate în curs de recuperare, iar numărul CNP-urilor eronate a scăzut, în decembrie 2011, la 0,01% din numărul pensionarilor în plată. Situaţii exacte, la zi, defalcate pe judeţe, vor fi pregătite pentru o informare ulterioară.
  3. „Peste 12 milioane de euro pentru trimiterea inutilă a taloanelor”
  Transmiterea taloanelor de pensie este o operaţiune mai mult decât necesară, indiferent de modalitatea de achitare a drepturilor (prin poştă sau prin bănci). Acest document de plată nu numai că demonstrează calitatea de pensionar, dar reprezintă şi dovada nivelului venitului brut şi net cuvenit pensionarilor, având în vedere atât faptul că aceştia pot fi şi beneficiari ai unor indemnizaţii plătite în baza unor legi cu caracter special, cât şi faptul că asupra venitului brut din pensii se calculează şi se reţin contribuţii de asigurări sociale de sănătate şi impozit.
  Precizăm că in perioada 2001 – 2010 cheltuielile totale cu plata pensiilor au crescut de 5,11 ori ca urmare a cresterii numarului de pensionari si a cuantumului pensiilor, ceea ce a condus implicit la cresterea de 3,5 ori a cheltuielilor cu transmiterea pensiilor în anul 2010 faţă de anul 2001.
  4. „ Fondurile private de pensii se îngraşă din banii pensionarilor; Casa de Pensii lucrează gratuit pentru firmele private”
  Participarea persoanelor active la sistemul de pensii obligatorii administrate privat presupune virarea unei părţi din contribuţia individuală pe care asiguratul, prin actul de aderare individuală la un fond de pensii, înţelege să o capitalizeze în acest fond.
  Potrivit legislaţiei în vigoare, CNPP este instituţia de evidenţă în ceea ce priveşte participanţii la sistemul de pensii obligatorii administrate privat şi îndeplineşte sarcinile şi obligaţiile dispuse, prin lege, în acest domeniu.
  Aşa cum au reţinut reprezentanţii Curţii de Conturi, pentru aceste activităţi legea nu a prevăzut perceperea unor comisioane de către CNPP. Ţinând seama însă de rolul misiunilor de audit şi de faptul că raportul Curţii de Conturi este supus aprobării în Parlamentul României, aceste vulnerabilităţi pot fi înlăturate prin modificări legislative corespunzătoare.
  5. „ Sute de mii de contribuabili nu figurează în sistemul public de pensii
  Potrivit legii, există anumite categorii de persoane care desfăşoară activităţi independente, fiind obligate să se asigure în sistemul public de pensii pe bază de declaraţie de asigurare, ca urmare a calităţii pe care o au. În funcţie de modificările legislative intervenite de-a lungul timpului (din 2001 până în prezent), a doua condiţie care trebuia îndeplinită de aceste persoane pentru ca asigurarea lor să devină obligatorie, a fost realizarea unui anumit nivel anual al veniturilor provenite din astfel de activităţi independente. În ceea ce priveşte intrarea în sistemul public de pensii ca şi persoane asigurate, aceasta se realizează prin depunerea unilaterală la casa teritorială de pensii a declaraţiei individuale de asigurare. Ca urmare, din acel moment, persoanele în cauză datorează contribuţii de asigurări sociale.
  Specificul activităţilor desfăşurate, nu întotdeauna cu caracter permanent sau repetitiv, precum şi mediul social de provenienţă au condus la scăderea interesului asigurării pentru pensie. Casele teritoriale de pensii şi-au manifestat în permananţă rolul activ prin notificări adresate persoanelor care, deşi înregistrate la organul fiscal ca beneficiari de venituri din activităţi independente, nu se regăsesc ca asiguraţi ai sistemului, utilizând în acest scop informaţiile solicitate organelor fiscale. Din compararea datelor şi în urma analizării situaţiilor concrete se desprinde concluzia că – în multe cazuri – există motive întemeiate ca aceste persoane să nu aibă obligaţia asigurării în sistemul public de pensii, cum ar fi: neîndeplinirea condiţiei de venit minim asigurat, calitatea de asigurat sau pensionar – pentru care legea nu obligă la depunerea declaraţiei individuale de asigurare, realizarea de venituri în străinătate, pierderea – în cursul anului fiscal – a calităţii de persoană independentă.
  Spre ex., din numărul aproximat de 116.000 de persoane potenţial obligate la asigurare, după notificările transmise, au fost încheiate un număr de aprox. 24.000 de declaraţii de asigurare, iar pentru un număr de aprox. 45.000 de persoane s-a constatat că nu există obligaţia asigurării.
  6. „Excedent de peste 750 de milioane de euro, pagubă de 120; dobânzi plătite către trezorerie de peste 23 milioane de euro”
  Casa Naţională de Pensii Publice are încheiate cu MFP convenţii care reglementează modul de calcul al dobânzii pe care o plăteşte pentru deficitul bugetului de pensii, dar şi al dobânzii pe care Trezoreria o plăteşte CNPP pentru excedentul fondului de accidente de muncă şi boli profesionale. Dobânda încasată la excedentul acestui fond este calculată şi virată lunar de către MFP şi se compune dintr-o dobândă fixă, aferentă anilor precedenţi şi una variabilă, aferentă anului în curs. Valoarea dobânzii plătite şi a celei încasate se înregistrează lunar, în contul de execuţie al BASS, separat pe cele două componente (pensii şi accidente de muncă).
  Astfel, pentru anul 2012, în luna septembrie 2011 s-au constituit depozite la excedentul fondului de accidente de muncă şi boli profesionale, pentru care se vor primi dobânzile corespunzătoare. “
  Iuliana Stan ” .

  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 24/04/2012 @ 7:55 pm | Răspunde

 4. BATAIE DE JOC abuzul STATULUI la CAS cu pensionarii .
  In tara asta nu mai se face nimic bine .
  TOTUL E PE DOS !
  Nu mai e nici un control si baza in LEGISTLATIA TARII !
  Trist !

  Comentariu de alexiavasilescu — 24/04/2012 @ 8:59 pm | Răspunde

  • @ Alexia,
   Bună seara !
   Ai dreptate , așa este !
   În ROMÂNIA se fac multe matrapazlâcuri de către PUTERE pentru PUTERE și
   camarila ei politico-mafioto-pedelisto-udemeristo-uneperisto-băsisto !!!
   Din păcate, ești printre puținele persoane de pe frumoasa vale a PRAHOVEI
   care recunoști și afirmi acest lucru !!!
   Îți mulțumesc pentru vizită, like și comentariu
   dar mai ales pentru sincera și logica GÂNDIRE !
   „ TOTUL E PE DOS ” !!!
   TRIST dar ADEVĂRAT !!!
   O seară liniștită !
   Cu admirație pentru curaj și sinceritate !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 24/04/2012 @ 9:26 pm | Răspunde

 5. […] Guvernului să ia măsuriBiserica de lemn din Rogoz, marturie a genialitatii artistilor anonimiUMILIREA PENSIONARILOR CONTINUĂ ! .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;} var […]

  Pingback de Cupru Min va plăti redevenţele actuale până când Guvernul va modifica taxa - Stiri de ultima ora | blogseu.com | Stiri de ultima ora | blogseu.com — 24/04/2012 @ 11:25 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Se mișcă ȚARA !!!

  UNJR a dat duminica 22 aprile a.c.urmatorul comunicat de presă:
  „Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR)
  constată cu îngrijorare că în urma publicării în Monitorul Oficial
  a Deciziilor cu nr. 223 şi 224 din data de 13.03.2012 ale Curţii Constituţionale,
  instanţele judecătoreşti au fost asaltate cu cereri din partea pensionarilor
  prin care se solicită să le fie restituite sumele încasate cu titlu de CASS.
  În condiţiile în care la acest moment instanţele de judecată au de soluţionat un număr foarte mare de dosare,
  ceea ce afectează celeritatea desfăşurării proceselor,
  un nou val de litigii ar duce la blocarea activităţii la nivelul secţiilor specializate în soluţionarea litigiilor de muncă
  UNJR reaminteşte Guvernului României, şi în special ministrului justiţiei, domnul Cătălin Marian Predoiu,
  că este responsabil pentru asigurarea funcţionalităţii justiţiei ca serviciu public,
  astfel că este momentul să se implice activ în vederea identificării măsurilor necesare pentru gestionarea acestei situaţii,
  responsabilitatea Domniei Sale fiind deopotrivă faţă de cetăţenii pensionari cărora trebuie să le asigure respectarea drepturilor lor legale,
  cât şi faţă de sistemul judiciar, căruia trebuie să îi asigure condiţiile materiale şi logistice pentru a putea funcţiona în mod eficient
  Reamintim CSM că împarte cu Ministerul Justiţiei responsabilitatea pentru asigurarea funcţionalităţii sistemului judiciar,
  astfel încât este momentul să acţioneze concret în acest sens.
  În acest moment este nevoie nu de declaraţii incurajatoare sau de exerciţii de imagine,
  ci de măsuri urgente şi ferme pentru gestionarea acestei situaţii care
  poate deveni extrem de păgubitoare atât pentru cetăţeni cât şi pentru sistemul judiciar”
  Sursa : Yahoo ! Mail.
  Astăzi se discută despre emiterea unei ordonanțe de urgență
  prin care să se eșaloneze restituirea CASS reținut fără deducerea sumei de 740 lei din pensie.
  Se caută sursa de finanțare. Ar trebui RECUPERAȚI BANII de la cei care au propus, aprobat și aplicat
  măsura ILEGALĂ și ABUZUIVĂ de a se opri cei 5,5 % din PENSIE !!!!!!!!!!!!!!!
  Decizia CCR a picat la tanc ! In prostia lor PDL-isti au muscat-o si si-au tras-o cu manuta lor!!
  Să vă temeți de Popor !!! ar trebui să fie sloganul ce să VÂJÂIE în capul pedeliștilor și-a celor
  care au pus în practică măsurile lor, și noaptea-n somn .
  Undeva , cîndva , s-a întamplat ca ușile instanțelor să fie blocate de popor
  iar accesul celor care ar fi trebuit să impartă dreptatea – să fie interzis !!!
  Tocmai pentru proasta măsură cu care își făceau treaba …
  Nimeni , niciunde , niciodată nu are dreptul să-și bată joc de națiunea din care s-a ridicat
  și datorită căreia a fost investit cu o anume demnitate .
  Dreptul la viață este un drept universal , măsurile discriminatorii nu au ce căuta în democrație
  , prostia , incompetența , servilismul ,curvăsăria sunt stări contaminante
  pentru cei cu responsabilități publice .
  Drepturile merg pe aceeași cărare cu obligațiile .
  Dacă nimeni n-a dat seamă pentru fărădelegi , vreme încă mai există .
  Nu sunt amenințări , sunt doar semnale din filele istoriei – de-aici și de-aiurea …
  Căt despre motivația celei mai înalte instanțe … dezamăgire , leahamite și consternare .
  Dacă nu te respecți pe tine , respectă-ți măcar profesia în care nu prestezi singur . E greu , e imposibil …
  Ar fi corect si moral ca acest „Guvern” sa emita de urgenta ,actul normativ prin care sa restituie pensionarilor ,
  tot ce au furat cu nerusinare…,si pe deasupra si dobinda calculata asupra sumelor furate.
  De ce cauta resurse acum?!,ce au facut cu banii furati?!
  Bine ar fi ,daca toti cei carora li s-au retinut 5,5% pentru suma legiferata sa introduca actiune in instanta
  si costul sa fie suportat de cei care au gresit cu buna stiinta,
  poate asa se vor invata minte acesti hoti incompetenti, ce inseamna forta natiunii.
  Sa auzim și de bine că de rău m-am săturat ca ursul de mere pădurețe!!!
  O zi bună !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 25/04/2012 @ 1:01 pm | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Pensionarii României au de recuperat 1,2 miliarde de lei reprezentând contribuţiile reţinute incorect la bugetul Casei Naţionale de Sănătate.
  Peste 2,2 milioane de pensionari au şanse să-şi recupereze contribuţiile de sănătate plătite pentru suma de 740 de lei. Cea mai simplă şi probabilă modalitate rămâne un act de Guvern ( OUG, OG sau HG )care să restituie banii și astfe s-ar pune capăt UMILIRII și BATJOCORIRII pensionarilor ce se scoală cu noaptea-n cap să meargă la TRIBUNALE sau CASELE DE PENSII JUDEȚENE pentru a depune CERERILE de RESTITUIRE a BANILOR FURAȚI….
  Decizia Curţii Constituţionale (CCR) privind contribuţiile la fondul de sănătate (CASS-uri) plătite de persoanele cu pensii de peste 740 de lei a fost urmată de interpretări contradictorii.
  Simplificat, CCR a spus că reducerea plafonului de la care se reţin CASS-uri este constituţională, dar este incorect calculul contribuţiilor. Adică, ele nu trebuie plătite pentru toată pensia, ci numai pe suma care depăşeşte plafonul de 740 de lei. Să se procedeze, vasăzică, după modelul impozitului pe venit care se calculează doar de la 1.000 de lei în sus.
  Dar, a adăugat Curtea, contribuţiile plătite deja pe suma de 740 de lei nu se returnează, iar instanţele trebuie să ţină cont de hotărâre. Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a explicat şi ea că nu se dau înapoi cei 5,5% din 740 de lei. Cu toate acestea, se vor da.
  Ordonanţa care a zăpăcit instanţele
  Confuzia a planat asupra acestor CASS-uri încă de la apariţia Ordonanţei de Urgenţă 107 din decembrie 2010, care fixa noul plafon şi stabilea noua metodă de calculare a acestor contribuţii.
  OUG 107 a modificat un singur aliniat din Legea sănătăţii, dar a reuşit să „bage în ceaţă” pensionarii, Casa de Pensii, care reţine contribuţiile, Casa de Sănătate, la care se adună contribuţiile, şi tribunalele asaltate de procese.
  În varianta veche, plăteau contribuţii la sănătate doar cei cu pensii peste 1.000 de lei şi numai pe suma ce depăşea plafonul acesta rotund.
  OUG 107 cobora plafonul la 740 de lei şi elimina fraza care preciza că cele 5,5%, cât reprezintă contribuţiile, se aplică doar pentru ceea ce depăşeşte 740 de lei în sus.
  În schimb, se preciza că prin aplicarea noii cote, netul să nu fie mai mic de 740 de lei. Dacă pensia era de 741 lei, se reţinea doar la acel 1 leu peste barem.
  În schimb, la pensiile mari, se aplica 5,5 la sută la întreaga pensie, nu la valoarea rezultată după ce se scădeau 740 de lei. De aici apar diferenţele reclamate de milioane de pensionari.
  Pentru a fi foarte clar că nu a fost vorba de o eroare legislativă, ci chiar de intenţia guvernanţilor, a apărut chiar şi un Ordin al preşedintelui Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) prin care se explica această metodologie fiscală inedită ce avea să se aplice de la 1 ianuarie 2011.
  Ordinul a iscat multe nedumeriri, dar s-a aplicat. Acum, după decizia CCR, preşedintele Casei Naţionale de Sănătate, Lucian Duţă, spune că n-a făcut altceva decât să ţină cont de schimbarea unei prevederi din normele metodologice ale Codului fiscal.
  Cât s-a câştigat provizoriu
  OUG 107 a apărut din nevoia disperată de bani la buget: din cele peste 21 de milioane de locuitori ai României, în anul 2010 plăteau asigurări de sănătate doar 6,7 milioane. Restul se bucurau de diferite scutiri.
  Ministrul Sănătăţii de la vremea respectivă, Cseke Attila, estima la circa 1,4 miliarde de lei suma ce avea să intre în plus la bugetul Casei Naţionale de Sănătate.
  Cât se pierde din ce s-a câştigat
  Numărul contribuabililor n-a crescut semnificativ, dar din suplimentul de 1,4 miliarde de lei intrat anul trecut, Guvernul va returna cam 1,3 miliarde de lei.
  Casa va restitui contribuţiile pentru 740 de lei, ceea ce înseamnă 40,7 lei pe lună, pe cap de pensionar. Înmulţit cu 16 luni, câte s-au scurs până la apariţia în Monitor a deciziei, înseamnă 651,2 lei pentru fiecare pensionar.
  Au fost afectaţi ceva peste două milioane de pensionari, câţiva cu pensii puţin peste 740 de lei, aşadar avem aproximativ 1,3 miliarde de lei.
  Şi numărătoarea pierderilor continuă. Dacă banii se restituie în urma unor sentinţe în instanţă, statul riscă să mai piardă şi cheltuielile de judecată, aşa încât se spulberă cam tot „profitul” OUG 107 de care s-au bucurat guvernanţii.
  Cine-şi ia rapid banii
  Asupra unui lucru sunt de acord toţi avocaţi şi experţii în drept, după pronunţarea CCR: pensionarii care se aflau deja în proces cu statul când s-a publicat decizia în Monitorul Oficial (la 18 aprilie 2012) vor merge în instanţă şi vor obţine imediat hotărâri favorabile, explică avocatul George Alimănescu.
  În afara lor, spune Alimănescu, vor mai avea câştig rapid de cauză cei care au pierdut procesul. Avocatul a verificat la mai multe instanţe din ţară şi, din ce-a văzut, toate procesele pe subiectul ăsta au fost pierdute.
  Acum, oamenii nu trebuie decât să ceară revizuirea sentinţei, pe baza deciziei Curţii Constituţionale. Atenţie, avertizează Alimănescu, cererea trebuie depusă în cel mult trei luni de la 18 aprilie, data publicării deciziei Curţii în Monitorul Oficial.
  „Să deschidă acţiune, dar să nu se mai bulucească la tribunale, ci să trimită acţiunea prin poştă. Vor câştiga.”
  Gheorghe Iancu Avocatul Poporului
  „Cei care au pierdut procesul trebuie să facă o cerere de revizuire a sentinţei în cel mult trei luni de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale a României.”
  George Alimănescu avocat
  Şi cine nu vrea o să-şi primească înapoi banii
  Cei care nu au intentat încă acţiune în instanţă o pot face, iar avocatul George Alimănescu le recomandă varianta atacării OUG 107 în contencios administrativ – cu şanse mari de a câştiga tocmai pe baza deciziei CCR.
  Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor, Preda Nedelcu, spune că bătrânii din organizaţia pe care o conduce au fost foarte dezamăgiţi de pronunţarea CCR şi sunt convinşi că nu vor câştiga procesele, dacă nu le-au deschis înainte de 18 aprilie.
  Îl contrazice Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, care are şi un sfat pentru pensionari: „Să deschidă acţiune, dar să nu se mai bulucească la tribunale, ci să trimită acţiunea prin poştă. Vor câştiga”.
  Există şi o cale mai scurtă, care-i scuteşte de nervi suplimentari pe toţi cei implicaţi: calea diplomatică. Guvernul poate emite o reglementare, tot ordonanţă de urgenţă, de exemplu, prin care să modifice corespunzător OUG 107 şi să stabilească modalitatea de restituire a contribuţiilor.
  S-au conturat deja două variante de lucru pentru restituirea contribuţiilor incorecte. Prima ar fi returnarea sumei de 651,2 lei pentru fiecare pensionar, eventual eşalonat.
  A doua variantă ar fi compensarea sumei prin nereţinerea contribuţiilor, până când se acoperă datoria. Nu presupune un efort financiar brusc, neplanificat, ci doar neîncasarea unor sume în lunile viitoare.
  Mai există o soluţie: respingerea OUG 107/2010 în Parlament, acolo unde nu s-a reuşit până acum punerea ei pe ordinea de zi. Comisiile de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor au aprobat ieri un raport pe OUG 107 care prevede restituirea banilor. Dar n-a existat cvorum, deoarece au fost prezenţi doar cei din Opoziţie.
  Fie că este vorba de o reglementare a Guvernului, fie de un vot în Parlament, îşi vor primii înapoi banii chiar şi cei care nu ar fi făcut niciodată plângere în instanţă.
  651 lei este suma totală pe care o are de luat fiecare pensionar.
  Tu, stimată pensionară și tu stimate pensionar, ai intreprins vreun demers pentru RECUPERAREA BANILOR FURAȚI de Boc și clica lui ???
  Eu NU !!! De ce ?
  Simplu: „ Vai de picioare unde nu-i cap ” !!!
  Ori returnează BANII la toți pensionarii, ori la nici unul !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/04/2012 @ 9:37 am | Răspunde

 8. @ ALL !!!
  Camera au amendat miercuri, fara cvorum, Legea privind reforma in domeniul sanatatii, in sensul in care Guvernul trebuie sa dea inapoi, pana la sfarsitul anului, contributiile la sanatate calculate in mod gresit.

  Comisia a adoptat un raport in acest, care va merge in plenul Camerei Deputatilor.

  „Contributia datorata de pensionari este de 5,5% aplicata asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei si se vireaza odata cu plata drepturilor banesti asupra carora se calculeaza de catre cei care efectueaza plata acestor drepturi”, au modificat deputatii alineatul 2 din articolul 259 al Proiectului de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 107/2010 pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

  Premierul Ungureanu are „emotii pozitive” despre salarii si pensii

  In legea de aprobare a mai fost introdus un text nou. „Sumele reprezentand diferenta dintre contributiile de asigurari sociale de sanatate rezultate prin aplicarea procentului de 5,5% asupra intregului cuantum al pensiei si cele rezultate din aplicarea procentului de 5,5% asupra sumei ce depaseste 740, se vor restitui, din oficiu, pana la data de 31 decembrie 2012 si vor fi acoperite prin diminuarea viramentelor datorate Casei Nationale de Asigurari de Sanatate”, se arata in noua forma a legii, adoptata in comisiile reunite de munca-sanatate.

  Comisiile reunite de Munca si Sanatate din Camera Deputatilor s-au desfasurat miercuri in lipsa cvorumului, in conditiile in care au absentat parlamentarii puterii, in plus de la sedinta lipsind si oficialii invitati – Claudia Boghicevici, Ladislau Ritli, Lucian Duta si Doina Parcalabu.

  Guvernul, despre banii pensionarilor: Nu e ca si cum ai umbla la un intrerupator

  Deputatii din comisiile reunite si-au desfasurat sedinta in lipsa cvorumului. Niciun deputat al Puterii nu a venit la sedinta. In ciuda invitatiei primite din partea comisiilor, ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta si presedintele Casei Nationale de Pensii Publice, Doina Parcalabu, au lipsit de la sedinta.

  Ritli a sunat sa spuna ca nu poate sa ajunga, Boghievici si Duta au trimis o scrisoare in care isi prezinta scuzele ca nu pot participa la sedinta comisiei din cauza altor intalniri programate, iar Parcalabu nu a raspuns in niciun fel invitatiei ” .
  Sursa : Ziare.com

  Tu ce spui referitor la gestul PARLAMENTARILOR PUTERII de a NU PARTICIPA la DEZBATEREA proiectului de lege referitor la PENSIONARI ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/04/2012 @ 9:49 am | Răspunde

 9. @ ALL !!!

  Un pensionar cu studii medii se prezintă la Oficiul pentru Plasarea Forței de muncă
  pentru a se angaja că nu-i mai ajungeau banii și, purtă următorul dialog cu o blondină „ tare de gură ” :

  – Bună ziua, vreau şi eu un loc de muncă.
  – Avem ceva foarte bine plătit, dar e mult de lucru.
  – Nu, mulţumesc. Dacă am bani, îi dau pe băutură.
  – Atunci, avem un loc în care nu prea aveţi de muncă, dar e prost plătit.
  – Nu, pentru că dacă am timp, fac rost de bani şi îi dau pe băutură.
  Nu aveţi ceva unde să muncesc toata ziua şi să fiu prost plătit ?

  – Îmi pare rău, dar nu aveţi studii superioare…

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 26/04/2012 @ 7:59 pm | Răspunde

 10. @ ÎN ATENȚIA PENSIONARILOR !

  Un cuplu casatorit prin anii 60, îşi sărbătoreşte nunta de 40 de ani într-un mic restaurant liniştit şi romantic.
  Dintr-o dată la masa lor apare o mica zână care le spune:
  -Pentru că sunteţi un cuplu exemplar şi pentru iubirea voastră reciprocă în tot acest timp, vă îndeplinesc fiecăruia o dorinţă!
  Soţia spune:
  – Vreau să călătoresc cu soţul meu drag în jurul lumii!
  Zâna flutură bagheta magică şi apar 2 bilete de călătorie în mâinile ei.
  Soţul s-a gândit un moment şi spune:
  – Ei bine, asta e o oportunitate care nu-mi va veni de 2 ori. Imi pare rău iubirea mea, dar dorinţa mea este de a avea o soţie cu 30 de ani mai tânără decât mine!Soţia şi zâna au rămas profund dezamăgite. Dar dorinţa este dorinţă.
  Zâna a fluturat bagheta magică şi minune!….

  SOȚUL a devenit de 92 de ani!

  Morala acestei poveşti:
  Bărbaţii ar trebui să nu uite că zânele sunt totusi de sex feminin!…

  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 28/04/2012 @ 8:15 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: