Alioşa ” File de Jurnal ”

01/05/2012

AFARĂ, AFARĂ, cu JAVRELE din ȚARĂ !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 3:00 pm

ROMÂNI,   TREZIȚI-VĂ !

http://www.youtube.com/watch?v=PTVZ8buVkCY

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CARAGIALE- autor Dan Mihaescu :

Stimate nene Iancule,
Ambetat de tristeţe şi turmentat de scumpiri bezmetice, îţi compun această misivă tristă şi de adio, că ce mă enervează când vine vorba despre opera matale, este gogoriţa că satira îşi păstrează actualitatea, că personajele seamănă leit cu cele din zilele noastre, poltroni, tembeli, pungaşi, mahalagii, hahalere, bagabonţi etc. Să avem rezon, coane Iancule, tălică ai scris pentru copii, scenarii de desene animate. Eşti mărunt, neicuşorule! Ia hai, să te cocoşez cu niscaiva exemple. Matale ştii cât ar costa acum o masă la „Iunion”? Şi câtă verzitură îi lipeşti pe frunte manelistului minune, care ţine acuma locul lui I.D. Ionesco? Şi să te văd eu dacă ai corajul să vii pe jos de la „Iunion” acasă, noaptea. Că te dezbracă lotrii cu ranga. Heavy metal! Dacă ai vedea cine-i acuşica în fruntea bucatelor, te-ai închide la „Gambrinus” şi nu te-ai trezi din beţie decât să te închini. Suntem o ţară penală, meştere. De la prezidenţie la govern, toate mangafalele cu foncţii sunt în libertate condiţionată. Nu ştii cum şi cât se fură. Răcnesc gazetele de vuiesc Carpaţii! Şi toate oalele sparte le plăteşte poporul acesta de coate-goale, care nu mai visează castele în Spania. Visează căpşuni. S-au înmulţit nesimţiţii şi proştii şi vorba matale: „Cu prostia te poţi lupta, dar ea întotdeauna învinge!” Zicea Nae Ipingescu: „Să nu mai mânânce nimeni din sudoarea, bunioară, unuia ca mine sau ca dumneata şi să şază numai poporul la masă, că el e stăpân”. Mai mult de jumătate din popor e în mare mizerie şi tot atâta ar vrea să-şi lase ţara. O să zici că le crapă obrazul aleşilor? Ei, aş! Unde este Rică Venturiano cu „Angel radios”? E timpul cocotelor. Ziţa, Veta, Joiţica, Didina sau Miţa Baston au fost sfintele-sfintelor. Paraşutele au acuşica golaveraj la televizor. Să vezi filme deochiate, nene Iancule! S-a uitat şi Bubico al meu la o emisiune şi de atunci nu mai latră. Guiţă! Domnul Goe e ticsit de droguri şi mamiţa vorbeşte la telefon, la linia fierbinte. Conul Leonida şi soaţa şi-au depus pensia la pubelă, de unde şi mănâncă,
Tipătescu este Naşul mafiei judeţene, Dandanache face tocşouri de seară, jupân Dumitrache zis „Titircă Inimă-rea” e primar şi milostiveşte cu parcuri moca toate rubedeniile. Se face Capitală până la matale la Ploieşti, numa’ borduri şi mijlocul rămâne aşa cu gropi, cu mahalale fără apă şi canal, fără buleftrică. Caţavencu combate la gazetă contra marilor corupţi, el fiind curat deoarece până şi banii lui au fost spălaţi. Ghiţă Pristanda e finanţist acu’, din negoţul cu maşini furate, alte fapte necurate ca şi şpăgi nenumărate. Până şi frizerul Nae Girimea se minunează câtă prostime s-a umplut de mătreaţă şi câţi politicieni de valută. O soţietate fără prinţipuri, morală şi cinste. Prezidentul vorbeşte romanes, la televizor, cu fraţii şi surorile lui, la care s-a dat dezlegare să belească Europa. Fericiţi că au un preşedinte care îi înţelege, fiind apropiat de ei ca nărav şi poftă de viaţă. În ţară, băieţii deştepţi la matrapazlâcuri au strâns averi din care să se îndestuleze toate loazele lor, până la două mii paş’opt. Se fac mafioţi unii pe ăilalţi şi mă jur pe cursul valutar că au dreptate toţi. Dacă nici ei nu s-or şti între ei?. Altminteri e „criză teribilă, monşer”. Dacă ai cunoaşte Parlamentul de acum i-ai dedica „Năpasta”, promisiunilor guvernului, schiţa „1 aprilie”, Justiţiei „Lanţul slăbiciunilor”, vieţii noastre politice – „D-ale carnavalului”,scrisoarea către FMI şi Consiliul Europei este „Scrisoarea pierdută”, iar viitorul nostru poate fi asemuit cu „O noapte furtunoasă”. Bravos naţiune! Egzistă nişte unii care zic că suntem „Ţara lui Caragiale”. Ei, aş! Moravurile de pe vremea matale erau parfum. Şi atunci, eu cu cine votez? Aceasta-i întrebarea! Cică dă-i, Doamne, românului mintea de pe urmă şi pe urmă el votează la fel. Într-un singur loc ai avut dreptate, nene Iancule. Atunci când ai zis că românul s-a învăţat să aibă din toate câte nimic. În fruntea soţietăţii s-au aburcat mitocanii şi nu le poţi bate obrazul, întrucât (tot matale ne-ai învăţat) mitocanul se naşte jignit. Încolo, frică ne e că ne-am născut în România şi o că o să murim în Becalia sau Băsescia! Dar să fim optimişti, că dacă nu murim o să fie şi mai rău!
Autor: DAN MIHĂESCU

Și dacă tot mă „ mușcă ” unii și alții de una sau de alta, postez mai jos ( sursa INTERNETUL )  :

“Chronicon pictum vindobonense” sau “Cronica pictată de la Viena”,  ATESTAT ISTORIC , 

aflată la Biblioteca Naţională a Ungariei,  care are pe fila cu numărul 148  textul  afișat acolo de către cei care au scris CRONICA PICTATĂ DE LA VIENA , ţinut secret din mai multe motive “artistice”.

Acum , dacă LIBERTATEA de EXPRIMARE este garantată de CONSTITUȚIA ROMÂNIEI  iar UDMR spune ce vrea și folosind ȘANTAJUL POLITIC către PDL a OBȚINUT tot ce și-a dorit, m-am gândit că n-ar fi rău să aflați despre acea CRONICĂ DE LA VIENA !

Rog respectuos să fiu iertat de limbajul licențios folosit în această CRONICĂ

dar nu este vina mea . Această fotocopie găsită pe INTERNET  răspunde în mare parte

chiar dacă metaforic la întrebarea :

„ Cine-o fost primu-n Ardeal ?”

Ei sau NOI ???

Alioșa.

TREZESTE-TE OSTIRE !

Publicat 05/09/2009

istorie470 CommentsEditare

                            Bravi ostasi ai TARII MELE ,

Oare voi chiar că DORMITI ?

Nu vedeti că mari lichele

VOR sa FIM DEZMOSTENITI ?

De PAMANTUL NOSTRU SFANT

Ce de veacuri-l LOCUIM

Si multi s-au dus-n-tra-l lor mormant

Pentru NOI sa nu MURIM  ????????????????

Pentru-al NOSTRU SFANT PAMANT

Ce se chiama ROMANIA

EU AM UN SACRU JURAMANT

SA-I APAR GLIA SI CETATENIA !

Nu mai DORMITI ca veti MURI

Pe câmpuri mari de bătalie

Când singuri vă veți lămuri

C-a tace -acum E O PROSTIE !

ALIOSA ,

PONTONIERUL

INFRATIT CU DUNAREA BĂTRÂNĂ !!!!

 • Aliosa
 • LuxDesign28.ro

470 Răspunsuri to “TREZESTE-TE OSTIRE !”

Flux pentru această Însemnare

 1. 1Aliosa29/11/2011 la 11:30

  @Moș Alecu, Bună ziua ! Adevăr grăit-a gura ta prietene ! Mai pot eu oare comenta, Ceva peste domnia ta ? Nu, căci sincer aș strica Ce sus ai spus și, nu aș vrea, S-o derutăm pe „ populime ” În a ei gândire ! Remarc că  ai rămas același vertical comentator și pentru asta-ți mulțumesc  de comentariul postat la  „ TREZEȘTE-TE OȘTIRE ” ! OȘTIREA a pierdut o BĂTĂLIE  dar nu și RĂZBOIUL ! Soarta războiului se va decide la anul pe timpul ăsta ! Până atunci însă, multă sănătate , Că-i mai bună decât toate ! Alioșa.

 2. 2Aliosa05/12/2011 la 14:54

  @ ALL!!! În noaptea de 5/6 decembrie ROMÂNII își pun  la ușa casei ghetuțele frumos lustruite pentru ca Moș NICILAE să le umple cu daruri  care mai de care mai frumoase și surprinzătoare ! În cele ce urmează veți afla ce DAR – SURPRIZĂ le-a făcut  românilor  UDMR (ce face parte din coaliția de la guvernare patronată de PDL )   de Moș   NICOLAE !                   Surpriza pe care UDMR a pregătit-o României: ştergerea documentelor istorice!!!                   Daca vom privi nepasatori vom fi complici cu acesti tradatori de tara!!!

  Catastrofa pe care UDMR a pregătit-o României: ștergerea documentelor istorice http://www.financiarul.ro/2011/11/16/catastrofa-pe-care-udmr-ul-a-pregatit-o-romaniei-stergerea-documentelor-istorice/#comment-181245

  În timp ce opinia publică era bombardată cu ştiri despre arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu și a lui Liviu Luca, la Camera Deputaţilor, UDMR a avut grijă să-şi pregătească terenul pentru susţinerea propriilor interese, astfel fiind aprobată la foc automat o lege controversată care va aduce deservicii imense românilor și României. Pe 8 noiembrie, la Camera Deputaților, cu Roberta Anastase la timona ședinței, mașinăria de vot a PDL și UDMR a aprobat, în ciuda protestelor PSD și PNL, proiectul Legii Arhivelor Naţionale, iniţiat de UDMR. Conform acestui proiect, la propunerea UDMR, documentele din Arhivele Naţionale vor putea fi retrase din administrarea Fondului Arhivistic Naţional al României. Proiectul a fost adoptat cu 127 voturi “pentru”, 117 voturi “împotrivă” şi 4 abţineri. Trebuie spus că proiectul de act normativ care modifică Legea arhivelor zăcea de multă vreme pe lista legilor care trebuiau să intre la dezbatere și la vot în Camera Deputaților. A intrat de mai multe ori în dezbaterea Camerei Deputaţilor, dar a fost retrimis de fiecare dată la Comisia de Cultură pentru a fi rediscutat. Comisia de Cultură din Cameră, condusă de pedelista Raluca Țurcan, este practic autoarea modificării din Legea Arhivelor care le dă ocazia cultelor să-şi primească înapoi documente de importanţă deosebită, relataCotidianul într-un articol publicat pe 9 noiembrie 2011. Pe lângă reglementările privind falimentul sau desfiinţarea unor creatori de arhive, dar şiautorizarea unor deţinători de arhive privaţi, în proiectul de lege adoptat s-a strecurat şimodificarea vizând retrocedarea în natură a documentelor care au aparţinut odată cultelor. De unde vine acest interes al UDMR pentru retro­cedarea documentelor către cultele bisericeşti? Un motiv ar fi acela că, printre aceste documente, se numără şi registrele de stare civilă din bisericile din Ardeal, unde au fost consemnate de-a lungul timpului persoanele nou născute, persoanele decedate etc, aceste documente atestând existenţa continuă a românilor în această zonă a ţării. Odată dispersate aceste documente (ceea ce va face mult mai uşoară pierderea lor fizică), dispare şi una dintre cele mai puternice dovezi privind românismul din acest teritoriu. Acest proiect de modificare a Legii arhivelor a stârnit indignarea arhiviştilor și a istoricilor. Istoricul Zoe Petre susținea în urmă cu ceva vreme că retrocedarea arhivelor este “o barbarie fără seamă, o crimă”, și că “nicăieri în lume nu se întâmplă acest lucru, în toate ţările civilizate există arhive centralizate”. Zoe Petre le cerea atunci parlamentarilor Opoziției, dar și celor de la Putere să se trezească în plen “şi să nu voteze această proiect legislativ, deoarece Arhivele Naţionale sunt o instituţie a statului modern român, iar ele nu pot fi devalizate.” Istoricul Adrian Cioroianu a tras un alt important semnal de alarmă legat de acest proiect de lege de modificare a Legii arhivelor în sensul dorit de UDMR. Fostul ministru de Externe e convins că această propunere legislativă reprezintă încă un pas spre obţinearea autonomiei mult dorite de către reprezentanţii politici ai maghiarilor din România. “În măsura în care cultele îşi doresc această arhivă, este dreptul lor să o ceară, dar acest lucru implică alţi factori: să aibă unde să o depoziteze, să aibă oameni care să se ocupe de ea, etc. Acest demers va afecta profund studirea istoriei. Propunerea legislativă fiind iniţiată de parlamentarii UDMR, acest proiect pare să reprezinte intresele stricte ale comunităţii maghiare sau a unor reprezentanţi ai lor“, susține Adrian Cioroianu. Bogdan-Florin Popovici, preşedintele Federaţiei Arhiviştilor din România, a atras atenţia că “funcţia instituţională a cultelor religioase nu este aceea de a păstra, de arhivare, ci una religioasă”. “Suntem de acord ca documentele să fie restituite în copii, acordându-se acces proprietarilor de drept cu prioritate faţă de alte categorii care au acces la arhive. Dar să le retrocedezi fizic creează o mare ameninţare ca acestea să dispară. Intraţi în orice anticariat şi veţi găsi o dovadă că exercitarea unui control asupra documentelor retrocedate va fi o sarcină foarte dificilă”, a spus el.

  Iată de ce aceasta lege care permite retrocedarea documentelor din Arhivele Naţionalecontravine intereselor întregului popor român: o                         se restituie in natura bunuri arhivistice care au o valoare patrimoniala deosebita si al caror risc de deteriorare este crescut o                         o astfel de decizie „ar conduce la scoaterea respectivelor bunuri arhivistice de sub regimul juridic stabilit de Legea 16/1996 si la trecerea lor sub un alt regim juridic, neclar, intrucat situatia arhivelor private nu este reglementata inca in Romania” o                         arhivele, in calitate de depozitar al memoriei nationale, au rolul de a asigura conditiile propice conservarii si pastrarii documentelor o                         exista o mare varietate de spete rezultate in urma aplicarii Decretului nr. 472/1971 privind Fondul Arhivistic National. Aceasta varietate de cazuri nu poate fi pur si simplu tratata generic, ca avand caracter „abuziv” (după cum susţine UDMR – n.r.), si nu poate fi rezolvata decat printr-o analiza, de la caz la caz, intr-un cadru legislativ nuantat o                         Fondul Arhivistic National este un important tezaur scris, care face parte din patrimoniul cultural-national al unui popor, o sursa istorica de importanta deosebita o                         documentele care fac parte din fondul arhivistic national au o valoare istorica si, drept urmare, protectia acestora trebuie asigurata in mod unitar si continuu,indiferent de domeniul la care se refera aceste documente sau de interesul pe care il reprezinta la un moment dat „Eu cred ca nu isi dau seama oamenii de catastrofa pe care o pregatesc Romaniei. Daca legea este adoptata, aceasta inseamna stergerea memoriei, odata ce arhivele dispar din centru, din Arhivele Nationale (…) Daca le-as propune in SUA sa intoarca arhivele de la Arhivele Nationale Centrale din Washington DC la diferitii emitenti din SUA, eu cred ca ar spune ca este un act de tradare nationala, de destramare a unitatii Statelor Unite”, a declarat renumitul istoric Dinu C. Giurescu. Sursa : Yahoo! Mail. La Mulți Ani tuturor militarilor ce poartă numele Sfântului NICOLAE ! Am onoarea să vă salut ! Alioșa.

 3. 3Aliosa23/03/2012 la 17:49

  @ ALL !!!

  „   Diktatul UDMR de la Târgu Mureş

  Domnule preşedinte al tuturor românilor Traian Băsescu, nu vă simţiţi umilit când Guvernul român, România sunt supuse siluirii făţişe de către UDMR, o formaţiune care nu e nici partid, nici ONG, dar care face şi desface în politica şi legislaţia ţării după cum sunt interesele nu ale populaţiei maghiare,ci ale unui grup de lideri şi ciocoi (pardon, grofi)?  Care-şi permit să dea ultimatumuri tot mai agresive Executivului de la Bucureşti, iar acesta, cu pantalonii în vine, le înghite toate mofturile sau pretenţiile extremiste, chiar iredentiste, milogindu-se ca nu cumva gaşca Marko Bela, Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely să-l lase fără voturile parlamentare care-l menţin la putere? Nu vă simţiţi umilit, aflând, în sfârşit, grosolănia cu care UDMR vă şantajează făţiş şi pe dv, nu numai pe premierul Ungureanu, pe Boc, Oltean şi Mircea Toader? De ce-oţi mai fi având la dispoziţie SRI şi o cohortă de consilieri, dacă aţi spus adevărul când aţi declarat că habar n-aveaţi? Nu vă simţiţi umilit, ca român, de tonul şefilor UDMR, care pun jungherul la gâtul lui MRU cu o aroganţă de care în istorie doar Miklos Horthy a mai dat dovadă, cerând hăcuirea Transilvaniei la 30 august 1940, prin Diktatul de la Viena? Erau atunci alte vremuri, alte condiţii geopolitice, iar România era pusă la colţ de Hitler, care-l avertizase pe Carol II că “se expune unor grave primejdii”, dacă nu acceptă pretenţiile ungureşti. Ce “Hitler” se află acum în spatele găştii din conducerea UDMR, de-şi permite să dea ultimatumuri (“Dacă PÂNĂ MÂINE nu e gata o hotărâre de guvern” prin care să se rupă în două Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş, UDMR ia măsuri radicale, părăsind guvernarea)?  De ce premierul nu a răspuns sec: “Ducă-se!”. Aş fi vrut s-o văd şi p-asta, UDMR lăsând din colţi ciolanele. Ce fel de Guvern aţi moşit şi de astă-dată, domnule preşedinte, dacă tot o minoritate hotărăşte politica ţării? Chestiunea de fond – înfiinţarea respectivei facultăţii de stat maghiare – nici nu merită discutată. Nu-s îndeplinite criterii tehnice (proporţia cadre didactice/studenţi etc) obligatorii. Nu se respectă etapele şi instituţia acreditării. Nu mai vorbesc despre absurdul situaţiei, dezagreat inclusiv de tinerii maghiari, cărora, după absolvire – nefiind pregătiţi în limba română – li se restrânge accesul în unităţile medicale din restul ţării. Dar poate că asta se şi vrea, pregătirea lor (pe banii statului român: de ce UDMR, cu sprijinul financiar al Budapestei, nu-şi înfiinţează o facultate privată în limba maghiar?) pentru dispensarele din pusta ungară. Cât priveşte atitudinea ministrului român al educaţiei, Cătălin Baba, acesta, aprobând segregarea învăţământului, a ajuns şi la performanţa de a-l şantaja în mod ordinar, cu tăierea fondurilor, pe rectorul UMF Târgu Mureş, dacă nu se supune mofturilor udemeriste. Prin atitudinea bleagă şi contra demnităţii naţionale, guvernanţii români riscă să transforme oraşul transilvan (şi nu numai) în scena unor confruntări pe care nu le mai credeam posibile. Şi care răspund nu intereselor etnicilor minoritari sau majoritari, ci unor minţi încinse şi obraznice din vârful UDMR. Care cred că astfel vor câştiga puncte electorale în războiul lor cu partidul altui extremist, Laszlo Tokes.

  Solutia finala a UDMR pentru Romania

  O solutie de bun simt pentru pedepsirea lipsei de masura cu care udemeristii speculeaza slabiciunea pedelistilor ar fi sa plateasca electoral ambele formatiuni politice. Lipsa de masura e doar un eufemisim pentru nesimtire, pentru ca despre asta este vorba in noul scandal din interiorul coalitiei de guvernare. El se bazeaza pe pretentiile exagerate ale UDMR, care nu au nicio legatura cu nevoile si cerintele electoratului maghiar din Romania. Si, de cealalta parte, usurinta cu care pedelistii au cedat intotdeauna in fata udemeristilor, de dragul de a se tine la putere.

  PDL va plati cu siguranta electoral. E problema lor cum isi administreaza imaginea si viitorul, de dragul unui prezent tot mai scurt, dar nu se poate ca lipsa de ratiune si obraznicia cu care maghiarii isi dicteaza practic interesele in Guvern sa nu fie decontate de pedelisti la apropiatele alegeri.

  Pentru ca e enervant pur si simplu sa stii ca le-ai oferit toate drepturile din lume, iar ei – politicienii maghiari – tot nemultumiti sunt si nu se potolesc pana nu isi implinesc singurul lor scop in viata.

  La Targu Mures se preda in limba maghiara si nu de ieri de azi. La fel si la Cluj. Nu exista niciun roman de nationalitate maghiara care sa se planga ca nu-i este respectat vreun drept, insa politicienii fac spume la gura ca si cum ar fi discriminati de dimineata pana seara.

  In realitate, problema exista, e foarte simpla si vizibila de pe Luna. UDMR simte ca va incasa si el in plina figura costul unei guvernari dezastruoase si incearca, mai smecher, sa se salveze pe spinarea PDL.

  De ani de zile aud o singura stire dinspre aceasta struto-camila cu pretentii de partid – plecam de la guvernare, daca nu… orice. Si ca sa nu treaca in Opozitie, PDL a platit de fiecare data, mai devreme sau mai tarziu.

  Acum, cand in coasta UDMR sufla si Laszlo Tokes cu Partidul Popular Maghiar, viata a devenit si mai trista pentru oportunistii tuturor guvernelor romanesti din ultimii 22 de ani. Laszlo Tokes ofera maghiarilor din Romania un discurs si mai dur, aproape extremist, iar UDMR stie ca nu are resursele necesare sa lupte de la egal la egal, atat timp cat se afla la guvernare.

  Si, pentru a contrabalansa, oferta udemeristilor ramane cate o mica margica de acest fel precum infiintarea unei facultati in limba maghiara la Targu Mures. E clar ca deja udemeristii nu mai au nicio treaba cu multiculturalismul si promovarea drepturilor minoritatilor, ci doar incearca sa isi repare imaginea si sa isi promoveze propria campanie electorala.

  Udemeristii, ca si Laszlo Tokes, nu lucreaza decat pentru a-si implini singurul vis care-i anima – si anume sa-si obtina propriul tinut pe care sa-l administreze independent de Guvernul de la Bucuresti.

  Ca visul asta al politicienilor, fie ei din UDMR sau PPM, nu are nicio legatura cu nevoile si dorintele maghiarilor din Romania, e o alta poveste. Una trista si plina de invataminte pentru toate minoritatile din lume. Ca, folosindu-se de drepturile si nevoile lor, politicienii s-au autoimpus in postura de a-i reprezenta in mod unic si total e iarasi mai degraba o batjocora decat un fapt laudabil.

  Pentru ca din aceasta postura au pornit toate manipularile si problemele din ultimii ani. Nu de la cetatenii simpli, ci tocmai de la cei care s-ar fi presupus a le respecta, apara si garanta drepturile si libertatile.

  Orice alegator de bun simt, fie el maghiar, roman sau de orice alta nationalitate, ar trebui sa reflecteze de doua ori cui da votul. Pentru ca intre nevoile lor si agenda politicienilor care-i reprezinta se casca o prapastie tot mai mare. Pana acolo incat ultimii ajung sa se bata ca sa obtina o lume doar pentru ei si nevoile lor. Una unde nu e loc decat pentru ei.

  Iar alegatorilor le ramane intotdeauna aceeasi saracie, indiferent de locul in care li se promite ca vor primi toate drepturile la care nici macar nu au visat vreodata ” .

  Sursa : ALIOȘA !

9 comentarii »

 1. @ ALL !!!
  Mă IERTAȚI prieteni,
  ROMÂNI ADEVĂRAȚI !
  dar,
  Furat de gânduri și nevoi,
  Eu sincer am uitat cu-n gust amar
  Să-mi depun candidatura
  La postul de PRIMAR !!!!!!!!!!!
  …………………………
  Să vă dea DUMNEZEU sănătate !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 01/05/2012 @ 3:12 pm | Răspunde

 2. Victor Ponta a zis ca prima masura pe care o va lua va fi
  suspendarea lui Traian Basescu .
  Sa o vedem si pe asta .
  Macar de am scapa de Guvernarea PDL – ista .
  Sa vina un VIITOR mai BUN !

  Comentariu de alexiavasilescu — 01/05/2012 @ 4:55 pm | Răspunde

  • @ALEXIA,
   Tu, scumpă domnișoară ce-mi spui doar ce gândești
   Eu nu am a te contrazice căci, sincer, voi greși
   În gândul meu de-ați spune că nu greșești
   Spre cel ce cu tărie deasupra-l pomenești .
   Mersi pentru vizită, comentariu și like !
   Să fii iubită de cei iubiți !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 01/05/2012 @ 6:00 pm | Răspunde

 3. @ OANACLARA,
  BUNĂ SEARA !
  Mulțumesc pentru vizită și LIKE !!!!!!!!!!!!!!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 01/05/2012 @ 6:04 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!!!!!!!!!!
  Nici nu a APĂRUT LISTA cu noul GUVERN al ROMÂNIEI
  nici nu s-a uscat cerneala TRĂDĂRII de NEAM și ȚARĂ
  că au și ÎNCEPUT BÂRFELE :
  „ Domnule Alexandru Popovici,
  De la această postare comentariile dvs. vor ajunge la spam.
  Am avut răbdare să văd când vă veți arăta adevărata față pe care eu am bănuit-o, să nu vă închipuiți că m-ați indus vreo clipă în eroare, aceea de fost politruc comunist.
  Politruc este o funcție ca urmare nu este o jignire, nu-i așa ? Rămâneți deci ceea ce ați fost tot timpul.
  By dictaturajustitiei on mai 1, 2012 7:26 pm :
  http://dictaturajustitiei.wordpress.com/
  – În locul salariilor reîntregite, pensiilor mărite și proprietăților retrocedate Ponta ne dă suspendarea președintelui Băsescu !

  Comentariu de Aliosa — 01/05/2012 @ 7:26 pm | Răspunde

 5. @ ALL!!!
  Când PDL a ajuns la GUVERNARE,
  o ciumată a răspuns unei interpelări pesediste
  „ Auzi cucoană, ciocu mic !
  Acum ,noi suntem loa guvernare ” !:
  De unde se vede că TOTU-I TRECĂTOR ………………………
  „ Victor Ponta anunta Guvernul
  – vezi cine a ramas in carti pentru cele 20 de portofolii :
  Premierul desemnat Victor Ponta va anunta guvernul, marti seara, la ora 21.00. Desi initial s-au vehiculat mai multe nume in presa, lista posibililor ministri s-a restrans semnificativ, inainte cu cateva ore de anuntul oficial.

  Ce se stie din declaratii oficiale sau pe surse, in ce priveste structura guvernului, este ca numarul portofoliilor va creste la 20, iar trei ministere actuale ar putea fi „sparte”.

  Astfel, trei ministri delegati ar urma sa gestioneze portofolii nou create: Turismul (separat de Ministerul Dezvoltarii Regionale), Energia (separat de Ministerul Economiei) si Administratia (separat de Ministerul de Interne).

  Ministrii delegati sunt membri ai Guvernului fara drept de semnatura, dar cu aparat propriu.

  Luni seara, Victor Ponta a spus ca, deocamdata, componenta noului guvern este creionata doar in mintea sa. „Nici macar cei care vor fi ministri nu stiu”, a spus premierul desemnat. El a spus ca urmeaza ca marti sa poarte discutii cu fiecare in parte, „si in mod preliminar cu decidentii politici ai USL”.

  Pana in acest moment, singurul ministru care este cunoscut cu certitudine este Daniel Constantin, liderul PC, pentru portofoliul Agriculturii.

  La randul sau, liderul PNL Crin Antonescu a precizat ca stie lista Guvernului care va fi anuntat marti seara, si ca negocierile cu Victor Ponta pe marginea acestei liste nu au intampinat nicio problema. Antonescu a spus ca propunerile de ministri formulate de Ponta au fost foarte corecte.

  Ponta: Noii ministri vor incepe sa lucreze la programul de guvernare de miercuri

  Persoanele care vor fi desemnate sa ocupe portofoliile viitorului Cabinet Victor Ponta vor incepe sa lucreze la programul de guvernare incepand de miercuri, 2 mai, a anuntat premierul desemnat.

  Victor Ponta va anunta componenta guvernului marti seara, urmand ca toate numele sa primeasca votul de incredere in structurile politice ale USL, miercuri dimineata.

  Dupa votul din structurile politice ale Uniunii Social Liberale, toti detinatorii de portofolii vor incepe sa lucreze la programul de guvernare, cu care se vor prezenta la audierile din comisiile parlamentare, precum si in plenul reunit al Parlamentului, pe 7 mai, la votul de investitura.

  Ministrii desemanti pentru ministerele Finantelor si Economiei vor fi delegati sa inceapa discutiile cu reprezentantii FMI.

  La randul sau, Victor Ponta va purta, miercuri dupa-amiaza, incepand cu ora 17.00, discutii cu reprezentantii grupurilor parlamentare, cu exceptia celor din PDL.

  Cele mai vehiculate nume

  Cu doar cateva ore inainte de anuntarea componentei noului guvern, cele mai mari sanse pentru ocuparea celor 20 de portofolii le au:

  Ministerul Apararii – generalul Corneliu Dobritoiu, fost secretar de stat.

  Ministerul Economiei – Daniel Daianu.

  Ministerul Finantelor Publice – Liviu Voinea sau Florin Georgescu.

  Ministerul Administratiei si Internelor – Liviu Dragnea.

  Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului – deputatul PSD Mircea Draghici sau Alin Burcea.

  Ministerul Culturii – senatorul PNL Mircea Diaconu.

  Ministerul Educatiei – rectorul SNSPA, Remus Pricopie sau fostul ministru Andrei Marga.

  Ministerul Sanatatii – deputatul PSD Nicolae Banicioiu.

  Ministerul Agriculturii – Daniel Constantin.

  Ministerul Transporturilor- deputatul PNL Eduard Hellvig, Relu Fenechiu sau Sorin Bota, fost secretar de stat in minister.

  Ministerul Muncii – fostul ministru PNL Mariana Campeanu.

  Ministerul Mediului – Rovana Plumb.

  Ministerul Comunicatiilor – Dan Nica.

  Ministerul de Externe – Senatorul PSD Titus Corlatean sau Calin Popescu Tariceanu.

  Ministerul Afacerilor Europene – Leonard Orban sau Mircea Geoana, reprimit in PSD.

  Ministerul Justitiei – Catalin Predoiu.

  Relatia cu Parlamentul – deputatul PSD Claudiu Manda.

  In cursul zilei de marti au loc discutii cu fiecare candidat in parte, dar si cu liderii formatiunilor politice din USL. Marti seara, premierul desemnat Victor Ponta va anunta intreaga componenta a viitorului Executiv, urmand ca miercuri, aceasta sa fie validata in forurile de conducere ale celor 3 partide componente ale USL.

  „Daca vom obtine sprijinul pentru lista noilor ministri, dupa acest vot sper ca, tot in cursul zilei de miercuri, sa am o discutie cu celelalte grupuri reprezentate in parlament care sa ofere sprijin la investitura”, a mai spus Ponta.

  De asemenea, primul ministru desemnat spera ca luni, noul guvern sa primeasca votul Parlamentului.

  „Am incredere ca, luni, este foarte posibil si foarte probabil ca Parlamentul sa acorde votul de incredere noului guvern”, a punctat Ponta, anuntand ca intentioneaza ca guvernul sau sa respecte toate obligatiile asumate la nivel international de predecesorul sau.
  Tu, ce părere ai ?
  Eu spun doar atât :
  decât cu udemereiștii ,
  mai bine cu PESEDIȘTII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  decât cu TRĂDĂTORII
  mai bine cu delatorii !

  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 01/05/2012 @ 8:34 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  În urmă cu mult timp, pe blogul PROMOȚIEI 1969 LM,
  http://absolventi1969.wordpresas.com/
  la pagina
  AGORA,
  am postat cele ce urmează :

  @ ALL !!!
  „ Prieteni, din nefericire noi nu avem abilitatea de a învața din greșelile altora, noi trebuie să ne lovim cu capul de pragul de sus pentru a-l vedea pe cel de jos. Unii manifestă un dispreț suveran față de alegeri, alții își VÂND voturile iar marea majoritate suferă !Sper să ne fi trezit, să ne recâștigăm si reclădi ȚARA ” !
  Cu mare respect pentru toți,
  Cornel Dobrițoiu

  Răspunde

  Ilie31/01/2012 la 21:13

  Nu am inteles mai nimic. Cine e acest Dobritoiu pe care l-ai citat si “el cu cine voteaza?” Sa fia asta si opinia ta sau e numai anuntul plantonului: “pregatirea pentru desteptare”?

  Răspunde

  Aliosa13/02/2012 la 20:36

  @ Ilie,
  Eu doar am postat în ghilimele ….
  Când vrei, înțelegi totul când nu vrei …., nu vrei și gata !
  Nu mi-a cerut nimeni să dau
  „ pregătirea pentru deșteptare ” !!!
  Credeam că-l cunoști pe grl. C. Dobrițoiu senator PNL …..
  Uneori, nici eu nu mai înțeleg nimic…..

  Răspunde

  Aliosa01/05/2012 la 22:10

  ILIE , colega !
  „ Cine este acest Dobrițoiu pe care l-ai citat și ” el cu cine votează ?” Să „ FIA ” asta și opinia ta sau e numai anunțul plantonului : „ pregătirea pentru deșteptare ” ?
  Ce ușor și simplu SE JIGNESC uneori oamenii !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Astrăzi, 1 MAI,
  acest Dobrițoiu a fost NUMIT
  NOUL MINISTRU al APĂPRĂRII NAȚIONALE !
  Alioșa.

  Răspunde

  mos alecu01/02/2012 la 08:33

  http://corneliudobritoiu.blogspot.com/2011/12/strategia-nationala-de-aparare.html

  Răspunde

  Aliosa13/02/2012 la 20:38

  @ Moș alecu,
  Mulțumesc pentru lămurirea nelămuririi !

  Răspunde

  Ilie01/02/2012 la 11:32

  Multumesc Mos Alecu, acum am vazut “cu cine voteaza”. Ce bine ca m-am desteptat si eu putin, aproape ca am inteles “strategia de aparare”. Ramine asa pina la schimbare. “De fond” sau “de fata”

  Răspunde

  Nicu04/02/2012 la 09:02

  @All
  In acest moment, colegul nostru, col. dr. Petre OTU, este invitat in emisiunea “Omul si timpul” de pe TVR1. Vorbeste despre războiul din EST! (emisiunea tine pana la 09.30)

  http://www.tvr.ro/inregistrari.php?id=Omul%20si%20timpul

  Răspunde

  Aliosa13/02/2012 la 20:20

  @ ALL !!!
  Mulțumesc foștilor colegi de clasă și liceu militar care, ieri 12 febr.2012,
  m-au felicitat cu ocazia aniversării zilei de naștere !
  Am onoarea să vă salut prieteni !
  Alioșa.

  Răspunde

  Eugen Lazar02/03/2012 la 20:19

  Buna seara dragii mei,
  Cum nu am mai intrat de mult pe siteul nostru, astaseara le-a luat l-a rand si am dat de acest dialog in care se intreaba lumea: Cine este acest Cornel Dobritoiu? Va dau eu un prim raspuns: un dobitoc si o lichea.
  Daca genistii imi vor da mai multe detalii, desi si eu stiu multe, despre fostul politruc Col. Virgil Dobritoiu, va dau si eu alte amenunte despre fiul sau, gl. Cornel Dobritoiu.
  Cu respect,
  Eugen Lazar

  Răspunde

  Aliosa01/05/2012 la 22:24

  @ Eugen,
  Pe tine te-am revăzut în august 2009 după 40 de ani dar ,
  pe „ ………..acest Cornel Dobrițoiu
  …………. „ UN DOBITOC ȘI O LICHEA ”
  nu l-am întâlnit niciodată-n viața mea și, totuși,
  ACUM acest „ DOBITOC și o LICHEA ”
  este MINISTRUL MAp N !!!!!!!!!!!!!!!!!
  DOAMNE,cât de ÎNTORTOCHEATE sunt căile TALE !
  Alioșa.

  AVUT următorul dialog virtual :

  @ ALL !!!
  „ Prieteni, din nefericire noi nu avem abilitatea de a învața din greșelile altora, noi trebuie să ne lovim cu capul de pragul de sus pentru a-l vedea pe cel de jos. Unii manifestă un dispreț suveran față de alegeri, alții își VÂND voturile iar marea majoritate suferă !Sper să ne fi trezit, să ne recâștigăm si reclădi ȚARA ” !
  Cu mare respect pentru toți,
  Cornel Dobrițoiu

  Răspunde

  Ilie31/01/2012 la 21:13

  Nu am inteles mai nimic. Cine e acest Dobritoiu pe care l-ai citat si “el cu cine voteaza?” Sa fia asta si opinia ta sau e numai anuntul plantonului: “pregatirea pentru desteptare”?

  Răspunde

  Aliosa13/02/2012 la 20:36

  @ Ilie,
  Eu doar am postat în ghilimele ….
  Când vrei, înțelegi totul când nu vrei …., nu vrei și gata !
  Nu mi-a cerut nimeni să dau
  „ pregătirea pentru deșteptare ” !!!
  Credeam că-l cunoști pe grl. C. Dobrițoiu senator PNL …..
  Uneori, nici eu nu mai înțeleg nimic…..

  Răspunde

  Aliosa01/05/2012 la 22:10

  ILIE , colega !
  „ Cine este acest Dobrițoiu pe care l-ai citat și ” el cu cine votează ?” Să „ FIA ” asta și opinia ta sau e numai anunțul plantonului : „ pregătirea pentru deșteptare ” ?
  Ce ușor și simplu SE JIGNESC uneori oamenii !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Astrăzi, 1 MAI,
  acest Dobrițoiu a fost NUMIT
  NOUL MINISTRU al APĂPRĂRII NAȚIONALE !
  Alioșa.

  Răspunde

  mos alecu01/02/2012 la 08:33

  http://corneliudobritoiu.blogspot.com/2011/12/strategia-nationala-de-aparare.html

  Răspunde

  Aliosa13/02/2012 la 20:38

  @ Moș alecu,
  Mulțumesc pentru lămurirea nelămuririi !

  Răspunde

  Ilie01/02/2012 la 11:32

  Multumesc Mos Alecu, acum am vazut “cu cine voteaza”. Ce bine ca m-am desteptat si eu putin, aproape ca am inteles “strategia de aparare”. Ramine asa pina la schimbare. “De fond” sau “de fata”

  Răspunde

  Nicu04/02/2012 la 09:02

  @All
  In acest moment, colegul nostru, col. dr. Petre OTU, este invitat in emisiunea “Omul si timpul” de pe TVR1. Vorbeste despre războiul din EST! (emisiunea tine pana la 09.30)

  http://www.tvr.ro/inregistrari.php?id=Omul%20si%20timpul

  Răspunde

  Aliosa13/02/2012 la 20:20

  @ ALL !!!
  Mulțumesc foștilor colegi de clasă și liceu militar care, ieri 12 febr.2012,
  m-au felicitat cu ocazia aniversării zilei de naștere !
  Am onoarea să vă salut prieteni !
  Alioșa.

  Răspunde

  Eugen Lazar02/03/2012 la 20:19

  Buna seara dragii mei,
  Cum nu am mai intrat de mult pe siteul nostru, astaseara le-a luat l-a rand si am dat de acest dialog in care se intreaba lumea: Cine este acest Cornel Dobritoiu? Va dau eu un prim raspuns: un dobitoc si o lichea.
  Daca genistii imi vor da mai multe detalii, desi si eu stiu multe, despre fostul politruc Col. Virgil Dobritoiu, va dau si eu alte amenunte despre fiul sau, gl. Cornel Dobritoiu.
  Cu respect,
  Eugen Lazar

  Răspunde

  Aliosa01/05/2012 la 22:24

  @ Eugen,
  Pe tine te-am revăzut în august 2009 după 40 de ani dar ,
  pe „ ………..acest Cornel Dobrițoiu
  …………. „ UN DOBITOC ȘI O LICHEA ”
  nu l-am întâlnit niciodată-n viața mea și, totuși,
  ACUM acest „ DOBITOC și o LICHEA ”
  este MINISTRUL MAp N !!!!!!!!!!!!!!!!!
  DOAMNE,cât de ÎNTORTOCHEATE sunt căile TALE !
  Alioșa.

  Ce legătură are
  http://absolventi1969wordpress.com/AGORA
  cu articolul de față ????????????????????????
  Are mare legătură DACĂ CITEȘTI cu atenție și ÎNȚELEGI :
  ALIOȘA
  are mereu DREPTATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Tu, ce spui ?

  Comentariu de Aliosa — 01/05/2012 @ 9:38 pm | Răspunde

 7. @ ALL !!!

  Sfat: cum sa scapați de CĂPUȘE dacă s-au fixat pe corp :

  Din batrani se spune că, indiferent de stadiul in care este capusa, ori doar o pata neagra, ori deja umflata de sange, ca un bob de fasole, trebuie să pui în practică imediat următoarele :
  1. Daca s-a prins o capusa si ai in casa untura, acoper-o complet cu untura solida si dupa doua-trei minute se desprinde (ea se sufoca, untura nu permite nici un strop de aer si capusa scoate capul din piele);
  daca nu s-a desprins inca, pui untura din nou.
  2. Daca ai tinctura de iod, imbibi foarte bine un tampon de vata in tinctura si tii pe capusa cateva minute (3-4) si ea se va desprinde. Eventual mai picuri cativa stropi de tinctura pe tampon in timp ce il tii pe capusa. Atentie, nu iod simplu ci numai tinctura ! Daca este adanc prinsa in piele, repeti operatiunea. Atunci cand o rupi fortat si ramane capul in piele, se produce infectia.
  Faceti asta si nu veti ajunge la doctor.
  3. Daca vezi pe mana, picior etc. o insecta mica verde sau bruna cu o pozitie ciudata infipta sub piele faci urmatoarele:
  Cu un tampon de tifon bine inmuiat in acetona se tamponeaza insecta si in citeva minute cade singura. Se desinfecteaza bine cu iod si se spala bine mainile cu apa si sapun. Se unge locul cu alifie de galbenele cu propolis. Se institue regim cu fructe si legume, iar medicul de specialitate face tratamen cu antibiotice. Sper sa nu fie nevoie, dar este bine de retinut.

  Dar, vs. de CĂPUȘELE din POLITICĂ voi ce SFATURI dați pentru a SCĂPA definitiv de ele ???
  Aștept cu interes opiniile voastre.
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 12/05/2012 @ 8:42 pm | Răspunde

 8. @ ALL !!!

  LOVITURA DE GRAŢIE DATĂ ROMÂNIEI -> Vânzarea pe Nimic a ultimelor Resurse Strategice

  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 19/05/2012 @ 8:48 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: