Alioşa ” File de Jurnal ”

01/05/2012

AVEM GUVERN ROMÂN !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:58 pm

Guvernul VICTOR PONTA,

 guvern ROMÂN

 cu ROMÂNI

 pentru ROMÂNI !!!   

Guvernul Victor Ponta - vezi noile ministere si ministri
Premierul desemnat, Victor Ponta, a prezentat, marti, lista noului cabinet. Ponta a nominalizat titularii ministerelor, dar si ministrii delegati, printre care se afla si cativa tehnocrati. Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile ministrului desemnat Victor Ponta
– De la inceput vreau sa precizez ca voi vorbi de Guvernul Romaniei, sper sa fie un Guvern pentru Romania, nu un Guvern Ponta sau USL.
– In patru zile de la momentul cand am primit mandatul, asa cum am anuntat, astazi voi prezenta propunerile noastre, care vor fi supuse validarii structurii noastre politice maine, la 11.00. Luni, voi prezenta lista guvernului in Parlamentul Romaniei, solicitand aprobare de la grupul USL, dar maine voi avea intalniri cu grupul minoritatilor, UNPR, e posibil UDMR.
– Este un Guvern special in conditii speciale, un Guvern cu un mandat pana la alegeri. Intentia noastra este ca in aceste sase luni sa performam cat mai mult, sa facem cat mai mult din ce ne-am propus, pentru ca, in baza votului, sa continuam guvernarea USL.
– Am decis pastrarea in mare majoritate a structurii Guvernului, pentru a nu pierde timp. Dupa luna noiembrie, exista intelegerea la nivelul USL sa se schimbe, sa existe un nou mod de organizare, modern.
Prioritati, sarcini si criterii
Acest guvern are cateva sarcini precise:
– o schimbare radicala a modului de guvernare
– atitudine, directie, oameni. Prioritatea zero, ca om al legii, am in ADN-ul meu respectarea legii – prioritatea zero va fi respectarea legilor acestei tari, fara exceptii, derogari scuze. Imi propun o buna guvernare, transparenta si eficienta.
– Ne dorim in mod sigur sa aratam ca Romania poate fi guvernata altfel decat in ultima perioada – Guvernul Romaniei pe care il voi propune va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni, nu de la Kiseleff, nu din Aviatorilor.
– Acest Guvern isi asuma prin persoana mea, care vin la guvernare direct din Opozitie, sa solicite sprijinul Parlamentului si sa considere cenzura si controlul Parlamentului ca o garantie a democratiei.
– Daca va fi adoptata o motiune simpla impotriva unui ministru USL, acesta va trebui sa demisioneze.
– Ne propunem indreptatea nedreptatilor sociale. O viziune economica stabila, creare de locuri de munca, predictibilitate, protejarea resurselor naturale. Este esential sa ne respectam angajamentele asumate in fata institutiilor nationale si in fata romanilor.
– Ne propunem o functionare depolitizata a administratiei publice.
– Toleranta zero fata de acte de coruptie, clientelism, continuarea eforturilor Guvernului Romaniei pentru indeplinirea cerintelor MCV, utilizarea transparenta si corecta a fondurilor publice.
-Alegeri democratice si corecte. Imi iau obligatia fata de intreaga societate de a asigura faptul ca administratia publica nu va fi implicata in campania electorala. Vom combate frauda electorala.
– Pentru atingerea acestor obiective, alegerea titularilor de portofolii trebuie sa tin cont de trei criterii. In primul rand, experienta profesionala – nu e timp de invatat. O sa ma uit pe CV-uri cu dumneavoastra, dar e posibil ca premierul sa fie cel mai tanar. Doi, corectiutdinea. Trei, eficienta actului de guvernare. M-am sfatuit cu oameni apropiati, lideri de opinie, dar decizia si raspunderea imi apartine. Ii multumesc public colegului meu Crin Antonescu, care a respectat in totalitate modul in care premierul a avut ultimul cuvant.
Componenta Guvernului Victor Ponta
– Ministrul Finatelor, viceprimministru, Florin Georgescu
– Ministrul Afacerilor Externe – Andrei Marga
– Ministrul Justitiei – Titus Corlatean
– Ministrul Economiei – Daniel Chitoiu
– Ministrul Apararii – Corneliu Dobritoiu
– Ministerul Agriculturii, Padurilor – Daniel Constantin
– Ministerul Muncii – Mariana Campeanu
– Ministerul Educatiei – Ioan Mang
– Ministerul Transporturilor – Ovidiu Silaghi
– Ministerul Sanatatii – Vasile Cepoi
– Ministerul Turismului si Dezvoltarii – Eduard Hellvig
– Ministerul Mediului – Rovana Plumb
– Ministerul Culturii – Mircea Diaconu
– Ministerul Comunicatiilor – Dan Nica
– Ministerul Afacerilor Europene – Leonard Orban
– Ministerul de Interne – Ioan Rus
– Ministerul Administratiei – Victor Paul Dobre
– Patru ministri delegati:
– Dialog social – Liviu Marian Pop; – Mediu de afaceri – Lucian Isar; – Relatia cu Parlamentul – Mircea Dusa; – Ministru delegat la primul-ministru, insarcinat cu strategii guvernamentale si relatia cu societatea civila – Victor Alistar.
Crin Antonescu: Discutiile pentru formarea guvernului au durat o ora si s-au definitivat acum cateva zile
– Discutiile privitoare la arondarea ministerelor si a personalitatilor care ocupa aceste ministere nu au durat mai mult de o ora.
– S-a vorbit in ultimele zile in presa despre negocieri dure, despre schimbari, despre intoarceri, despre tratative de ultim moment in USL. Dar trebuie sa va spun ca discutiile privitoare la arondarea ministerlor si a personalitatilor care ocupa aceste minitere nu au durat mai mult de o ora. Aceasta structura, in proportie de 90%, a fost definitivata inca de acum cateva zile.
– Va fi un guvern condus de un singur om, Victor Ponta (…) Nu va fi condus de consilii politice paraguvernamentale. Le-am spus colegilor care vor fi in cabinet ca au un singur premier, un singur sef care ia, in numele guvernului, o singura decizie.
– In aceste zile, relatia noastra a decurs eficient, corect si cred ca am facut impreuna un lucru bun.
Victor Ponta a raspuns intrebarilor
– Am avut mai putin timp decat dl. Antonescu sa urmaresc in presa guvernele schimbarile, nu e vorba de secretomanie, ci confidentialitate, nimeni din presa nu a avut pe surse informatiile. Citeam ca este cel mai bogat guvern din istoria Romaniei – m-am uitat sa vad cine este si nu era niciunul dintre ministrii propusi. Toti reprezentantii media au dreptul constitutional si legal sa solicite informatii si toti au dreptul constitutional si legal sa le primeasca in acelasi timp.
– I-am trimis lista domnului Basescu in urma cu o ora doua. Din partea mea, exista dorinta de a avea relatii institutionale.
– Domnul guvernator Mugur Isarescu mi-a dat o mana de ajutor esentiala pentru ca si-a dat mana dreapta, viceguvernatorul Florin Georgescu, sa-mi fie mana dreapta. Vreau sa-i multumesc lui si lui Ioan Rus.
– Domnul Orban am considerat si a fost o solicitare din partea domnului Daniel Constantin de a avea o continuitate si a-l pastra pe domnul Orban ca tehnocrat, are cateva proiecte esentiale de continuat. Vrem sa obtinem cat mai rapid rezultate in aceasta chestiune fundamentala.
– Vreau sa-i multumesc lui Titus Corlatean, care isi dorea si merita alt portofoliu, dar la solicitarea mea are un mandat foarte clar la Justitie, de a asigura o foarte buna reprezentare la Bruxelles. Pregatirea sa e un avantaj in obiectivul nostru de a indeplini criteriile MCV.
– Sunt convins, in urma discutiilor de luni si marti, ca exista vointa politica pentru a sprijini Guvernul Romaniei condus de mine. Exclud varianta de a primi un vot impotriva (in cadrul USL – n.red.).
– Au acceptat si nu au acceptat usor aceasta solicitare a mea. Dl Georgescu va fi suspendat din functia de viceguvernator pana la alegeri, se va intoarce la Banca Nationala dupa aceea.
Interventie a lui Crin Antonescu – Domnul Hellvig era intr-adevar pana in acest moment seful campaniei pentru locale a PNL. Pentru ca intra in Guvernul Ponta, conducerea va fi preluata de domnul Dan Motreanu, pe care eu il voi propune.
– O sa vedeti pe lista, dl Cepoi, Liviu Marian Pop, Victor Alistar, Florin Georgescu nu sunt membri de partid, asumati politic de PSD in cazul de fata.
– Sunt 11 si 11 sustinuti de alianta de centru-dreapta si PSD, dar nu le-am solicitat celor mentionati inscrierea lor in partid, e o optiune care le apartine.
Ce urmeaza
– Asta seara prezint propunerile de ministri, de maine dimineata dupa votul in structurile politice, trebuie sa inceapa sa scrie la programul de guvernare, cei care au portofolii afectate de scrisoarea de intentie cu FMI, sub coordonarea lui Florin Georgescu vor incepe discutiile tehnice cu FMI si UE. Vineri dimineata trebuie sa trimit lista guvernului si programul de guvernare pentru convocarea, luni, a comisiei de specialitate si a plenului Parlamentului.
– In acest moment, USL, dupa ultimele inscrieri, are 229 de parlamentari, majoritatea este 231. Alaturi de cei 229 sunt si independenti. In plus, am stabilite maine la 11.00 o intalnire cu grupul minoritatilor, am intentia de a le propune un acord de colaborare. La 14.00 am intalnire cu UNPR, cu PDL nu vom avea intalniri pentru ca lucrurile sunt clare, cu UDMR ramane sa vedem. Din calcul matematic, teoretic exista o majoritate suficienta pentru a merge inainte, dar nu contest ca imi doresc ca noul guvern sa aiba stabilitate.
– Eu nu vreau sa conduc un Guvern care sa conduca Parlamentul, invers este normal.
– Am obligatia de a discuta cu grupurile parlamentare, cele care doresc sa discute cu prim-ministrul desemnat.
Interventie a lui Crin Antonescu – Ma faceti sa folosesc termeni duri. Am spus limpede, in acest guvern nu se vor regasi oameni din gasca lui Basescu. Diferenta dintre Predoiu si Orban nu va scapa, sper.
– Avand in vedere la PSD ca presedinta organizatiei de femei este ministru… sigur ca nu sunt multumit doar de trei femei ministru, imi doresc din noiembrie sa avem o reprezentare mai echilibrata.
– Programul de guvernare trebuie finalizat vineri dimineata, va fi prezentat Parlamentului, toata ziua de joi vor avea loc intalniri tehnice cu FMI si UE, pentru ca vreau sa pun in program lucruri pe care chiar o sa le facem.
– Nu exista algoritm, este acordul USL, care vorbeste de paritate. Deocamdata, luni cerem votul Parlamentului, daca il avem probabil luni seara depunem juramantul, atunci marti vom avea si secretarii de stat, pe principiul paritatii.
– Am avut discutii telefonice cu liderii celor trei grupuri, nu ne-a cerut nimeni ceva.
Victor Ponta a fost desemnat premier de catre presedintele Traian Basescu, vineri seara, dupa ce Guvernul Ungureanu a cazut in urma votului la motiunea „Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”. Basescu a apreciat ca este un moment de normalitate democratica, si nu exista motive de panica si agitatie.
„Este un moment special in viata noastra politica. Accept acest mandat si incerc sa il duc la indeplinire cu toate puterile, pana cand vor avea loc alegerile”, a afirmat si Victor Ponta, la Cotroceni, dupa desemnare” .
PROGRAMUL pe termen scurt al guvernului PONTA este :

1. Respectarea legilor, fără excepţii, fără derogări sau scuze;

2. Repararea inechităţilor sociale;

3. Implementarea unei viziuni economice de lungă durată, care să ofere predictibilitate, locuri de muncă şi să protejeze resursele naturale ale ţării;

4. Depolitizarea administraţiei publice. Doar miniştrii şi secretarii de stat vor fi numiţi şi sprijiniţi politic;

5. Toleranţă zero faţă de corupţie şi clientelism. Continuarea eforturilor pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare.”

Domniile voastre ce spuneți ?

Cu stimă și respect ,
Alioșa.
PS!!!
CE VOR ROMÂNII DE LA GUVERNUL PONTA  ?
A ) Să facă lumină în cele spuse mai jos :
„ Prestigioasa agenţie de ştiri Reuters a făcut un portret al preşedintelui Traian Băsescu într-o manieră atipică. Pentru că se întâmplă extrem de rar ca reporterii acestei instituţii să renunţe la tonul sec, detaşat, sobru, în favoarea foiletonului. Şi pamfletului. Fără nici un fel de exagerare, acuzaţiile pe care Reuters i le aduce preşedintelui Traian Băsescu şi maniera în care este redactat portretul şefului statului român ne întorc în urmă cu 25 de ani, când, într-un mod asemănător, era „tratat” gazetăreşte şi Nicolae Ceauşescu. Este un semnal umilitor pentru români, de care ar trebui să ţinem seama. Şi, până la urmă, cine ne umileşte? Agenţia Reuters? Sau propriul preşedinte?Nimic din ceea ce este esenţial nu le scapă reporterilor de la Reuters. Cine este, în viziunea lor, şeful statului român? Un fost căpitan de navă comercială, care a colaborat cu Securitatea şi, odată ajuns la putere, a făcut în aşa fel încât numele său să fie şters de pe listă. Un personaj agresiv, contondent şi caracterizat prin derapajele sale de la litera şi spiritul Constituţiei, pentru respectarea cărora a jurat. Un şef de clan, a cărui progenitură a fost împinsă forţat până în Parlamentul European. Un conducător al unui stat membru UE şi NATO, dar care este total diferit, ca mod de comportare, de ceilalţi şefi de state.Ce semnificaţie poate avea acest neobişnuit demers al agenţiei Reuters? Prima concluzie, pe care o putem evidenţia şi care este lesne de înţeles de toţi cei care au urmărit evoluţia acestei agenţii în ultimii 25 de ani, este că nouă şi lumii întregi ni se transmite un semnal. Că preşedintele în funcţie al României a devenit indezirabil pentru lumea civilizată. Că el reprezintă partea uscată a unei păduri. Că zilele lui sunt numărate. Agenţia Reuters nu a procedat astfel, decât în cazul unor şefi de stat aflaţi pe tobogan. Este un semn cât se poate de elocvent că Reuters, funcţionând ca un barometru, remarca faptul că, în plan intern, popularitatea domnului Traian Băsescu este prăbuşită, eliminarea sa politică fiind doar o chestiune de timp. Iar, în plan extern, el a devenit indezirabil. Ceea ce înseamnă, tradus într-un limbaj mai puţin gazetăresc, faptul că democraţiile occidentale aşteaptă primul prilej pentru a-i face brânci.Ce mai citim, printre rânduri, în depeşa Reuters? Întrucât nu există nici măcar o singură propoziţie de natură a caracteriza în acelaşi fel şi poporul român, este limpede că, în intenţia autorilor, a fost să se facă o distincţie între conducător şi cetăţeni. Altfel spus, Reuters apreciază că, în România, alesul în cea mai înaltă funcţie nu-şi merită alegătorii. Ca, prin urmare, domnul Traian Băsescu este nu numai un lider nedemn, în raport cu liderii UE şi NATO, ci este un lider nedemn şi în raport cu concetăţenii săi.Fixarea, astfel, a lui Traian Băsescu printre rarisimele piese ale insectarului Reuters echivalează cu prima salvă de tun. Cu semnalul unui război mediatic, care urmează să fie declanşat împotriva şefului statului român. După războiul mediatic urmează, ca de obicei, un război politic. Şi, astfel, Traian Băsescu este prins într-o veritabilă menghină. O opoziţie din ce în ce mai viguroasă internă şi un afront implacabil extern.Sursa: CorectNews
Ronţăitorii bugetului forfetar
De ani de zile, în România nu sunt bani. Nici pentru pensii şi salarii decente, nici pentru repararea şcolilor şi spitalelor unde tavanul cade în capul elevilor sau bolnavilor, nici pentru infrastructură. Pentru nimic. S-au schimbat guverne, s-au perindat miniştri, după cum au şi plecat. Făcând predări de gestiune zero pe zero. N-am văzut ca vreun ministru să nu iasă basma curată, în ciuda a numeroase acuze de gestiune neglijentă, abuzivă sau chiar frauduloasă. N-am auzit ca vreunui ministru să nu i se fi aprobat descărcarea de gestiune şi să fie pus, el şi colaboratorii lui, să plătească pagubele aduse Bugetului public.

Această iarnă a făcut să explodeze un nou scandal, care, de altfel, mocnea de mult. Acoprirea ţării cu nămeţi, blocarea şoselelor, zecile de morţi, îngroparea de vii a nenumăraţi săteni au scos la iveală potlogăria incredibilă ca dimensiune şi consecinţe a afacerii oneroase a deszăpezirii. Zeci şi zeci de milioane de euro s-au revărsat din trezoreria statului în conturile unor firme agreate politic, cărora Ministerul Transporturilor, „organizând” vinovat şi prea târziu licitaţiile pentru 2012, le-a prelungit de la sine vechile contracte, deşi lucraseră prost şi în 2011. Potrivit contractelor, în aceste zile ar fi trebuit să mişune pe şoselele troienite zeci de turbofreze, numeroase alte utilaje speciale, iar nu tractoraşe şi buldozere, bune pe şantiere, nu în nămeţi. N-au fost văzute, pentru că, pur şi simplu, patronii nu le-au achiziţionat. Le-au invocat la contractări doar pentru a încasa uriaşe fonduri din care şi-au construit averi incomensurabile. Nimeni nu le-a cerut socoteală nici acum, nici în anii trecuţi. Bugetul de stat s-a dovedit a fi o enormitate financiară, un soi de fond forfetar, care e cheltuit sau prăduit, fără a se justifica pentru ce şi cum, făra a da cineva samă. Nici ministrul, nici şefii de la CNADR, nici cei de la consiliile judeţene, care n-au avut bani pentru nişte amărâte de parazăpezi, nimeni.

Nici la Ministerul Dezvoltării Regionale lucrurile n-au stat altfel. „Dezvoltare” a însemnat telegondole în care Mme Udrea s-a legănat cu Pinalti sau familia Ridzi, a însemnat stadioane supraevaluate şi nenecesare, alte fandoseli şi paranghelii pentru cultivarea imaginii unei ministrese despre care se pare că până şi propriii colegi de partid i-ar fi spus „Dispari şi din Guvern, şi din partid, că ne-ai îngropat pe toţi!”.Aţi văzut-o vreodată inaugurând un sistem de canalizare, dând bani pentru fântâni de adâncime acolo unde astă-vară mureau vitele de sete? Nu. Când s-a umplut paharul, când jaful a a depăşit orice limită, s-a recurs la diversiunea clasică. Miniştrii, chipurile, „au plătit politic”, fiind înlocuiţi, spre a păcăli opinia publică.

Nu ajunge. Abia de aici trebuie pornit, verificându-se la sânge modul în care au cheltuit banul public. Nimeni nu spune că şi-au umplut ei înşişi buzunarele. Dar Legea răspunderii ministeriale şi Codul Penal fac trimitere şi la infracţiuni ca neglijenţă sau  abuz în serviciu, cu grave consecinţe. Aşa că descărcarea de gestiune a foştilor miniştri trebuie „împachetată” nu în pupături şi buchete de flori, ci în evaluări severe şi profesioniste. În primul rând din partea Curţii de Conturi  …..” .

Sursa : Internetul.

Adică, cum ce vor ROMÂNII de la noul guvern ?
SIMPLU :
Să se spună tuturor CE S-A FĂCUT CU CELE 20 de miliarde de euro împrumutate de guvernul  Boc  I-V și cele 4,5 miliarde de euro  împrumutate de guvernul MRU de la FMI, BM și UE !
Și mai vor ROMÂNII ca vinovații de părbușirea ROMÂNIEI să fie demascați, cercetați și dacă se va dovedi că vinovații sunt „ VINOVAȚI ”  să fie îmbrăcați urgent în haine vărgate !!!
AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !
Alioșa.
B ) Să-și   cheme  acasă FLĂCĂII din mediul RURAL plecați să slugărească la străini pe salarii de mizerie și să le OFERE facilități pentru a-și lucra PĂMÂNTUL :

„ A început COLONIZAREA ROMÂNIEI: În vreme ce tinerii din mediul rural din România pleacă să muncească pe salarii de mizerie la europeni, fermierii tineri din Europa de Vest se muta in Romania

The Guardian: Fermierii tineri din Europa de Vest se muta in Romania
Preturile ridicate ale terenurilor si birocratia din tarile natale ii determina pe tinerii fermieri din Europa de Vest sa caute o sansa de a construi noi afaceri in tari din Europa de Est, indeosebi Romania, scrie ziarul britanic The Guardian.
In toate regiunile din tara noastra exista agricultori proveniti din Vest care construiesc sau reconstruiesc ferme.

Datorita acestei migratii intense, sectorul agricol a inregistrat o crestere cu 11% anul trecut, si este doar inceputul, precizeaza cotidianul britanic The Guardian.
Publicatia a dat-o exemplu pe Maxime Laurent, un francez care a terminat colegiul agricol in orasul Chateaudun, in 2009. Ulterior, ea s-a mutat in Macesu de Sus, un sat din sud-vestul Romaniei, aflat la o distanta de 100 km de Dunare.
Intrebat de ce a ales tara noastra, el a precizat ca in Franta conditiile pentru a infiinta o ferma nu sunt deloc propice. “Nu ai alta optiune decat sa te muti in alta parte”.
Potrivit publicatiei citate, Romania, care dispune de peste 15 milioane de hectare de teren arabil, atrage din ce in ce mai multi agricultori straini, din tari precum Danemarca, Germania, Marea Britanie, Italia sau Spania.
Acestea se vand, in prezent, la aproximativ 2.000 de euro (2.600 dolari) hectarul, un pret imbatabil in UE.
Subventiile de la Bruxelles totalizeaza 180 de euro pe hectar, jumatate din suma la care se pot astepta fermele din Europa de Vest. Dar, in 2014, noua Politica Agricola Comuna va trebui sa puna toate statele membre pe picior de egalitate.
“In Europa de Vest nu este loc pentru tineri. In Romania poti incepe de la zero. Cred ca este foarte important pentru tineri sa faca ceva nou”, a declarat Christian Hani, 29 de ani ” .
Sursa : Internetul.
C ) Să afle de unde a avut „ fata tatei ” 900 de MILIOANE de EURO costul vilei din PARIS……

NOUĂ SUTE DE MILIOANE DE EURO, VILA de pe RUE Périé Mazamet NR. 12, PARIS. PROPRIETAR ÎN ACTE: ELENA BĂSESCU!

  Şi AICI sunt banii dumneavoastră (partea a IV-a):Pe strada Périé Mazamet, la numărul 12, se află cea mai luxoasă vilă din zona Parisului, însăşi strada respectivă fiind una de „fiţe”, unde doar bogătaşii lumii îşi pot permite să locuiască. Imobilul este o rarirate pe piaţa imobiliară franceză deoarece a aparţinut unor înalţi demnitari ai Franţei. O astfel de achiziţie, atât în Franţa, cât şi în mai toate ţările Europei Occidentale, necesită ani de muncă şi un credit ipotecar pentru care cineva ar plăti aproape toată viaţa. Şi totuşi, ea a fost cumpărată, cu PLATA INTEGRALĂ (9 sute de milioane de euro!) – in preţul acesta intră şi două vile, mult mai mari, vecine cu prima (în care au fost cazaţi ofiţeri SPP din garda duduii prezidenţiale), de către Elena Băsescu! Interesant de aflat de unde a avut „fata lui tata” banii cu care a cumpărat superba casă. Mai mult ca sigur, această nedumerire se va adăuga celorlalte suspiciuni pe care opinia publică le are cu privire la prosperitatea familiei lui Traian Băsescu (NOTA REDACŢIEI: informaţiile ne-au fost puse la dispoziţie, printr-un important om de afaceri francez, la rândul său europarlamentar, chiar de către reprezentantul agenţiei imobiliare pariziene prin care EBA şi-a achiziţionat bijuteria locativă de 900.000.000 euro, bani gheaţă!).De unde a avut banii, având în vedere că ilustrul său tată este bugetar cu un salariu de 4000 RON, mama este casnică, iar salariul său de europarlamentar – chiar dacă e consistent – nu i-ar ajunge nici să cumpere un perete al acestei vile? Probabil că din… succesuri, nu?

Simona FICA
exploziv news
Alioșa.

39 comentarii »

 1. Habar n-ai cat ma bucur eu. Liviu Marian Pop e un tip extraordinar si cred ca va face treaba buna. Presupun ca la fel si ceilalti. Sper sa nu ne dezamageasca!

  Comentariu de oanaclara — 01/05/2012 @ 10:30 pm | Răspunde

  • @ Oanaclara,
   Sunt convins că nu am habar dar, nu te supăra, EU MĂ BUCUR și MAI MULT !
   De ce ?
   Pentru că am scăpat de PDL&UDMR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Eu sunt convins că nu ne vor DEZAMĂGI !
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și like !
   Toate cele bune !
   Cu respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 01/05/2012 @ 10:40 pm | Răspunde

 2. Uilonam Nitnelav/Am schimbat Guvernul MRU, cu Guvernul Poanta, adica SOROS-FMI-ISRAEL cu SOROS-FMI-ISRAEL, respectiv: ALISTAR, adica MRU omul lui ISRAEL-SOROS, cu ALISTAR omul lui ISRAEL-SOROS,…Au plecat marionetele lui SOROS-ISRAEL si UNGARIA-TOKES : BOC si MRU si au venit Poanta si Alistar PAPUSILE lui SOROS-ISRAEL si UNGARIA-TOKES,…A inceput CRIZA, AUSTERITATEA si RECESIUNEA,….succesuriliii,…Demo-kakatie: sarcie, foamete, suicid si moarte,….Am schimbat Igas BRANCONAJ, cu ALISTAR: Fundatia Soros,…pardon nu sunt bani se inchid scoli si spitale si sunt reduse pensiile si salariile, NU sunt bani pentru medicamente, iar Romania se imprumuta la SOROS-FMI si finanteaza FUNDATIA SOROS,….GDS, UDMR,…Criza, Criza, Criza,….
  ––––––––––
  Богдан Маринеску Nu numai Alistar!Florin Georgescu este subalternul lui Isărescu, Isărescu este membru al Comisiei Trilaterale,Comisia Trilaterală este o structură de bază a Noii Ordini Mondiale (sau,cum bine zici SOROS-FMI-ISRAEL+BM-CONSILIUL pt RELAŢII EXTERNE-BILDERBERG-COMISIA TRILATERALĂ),deci Florin Georgescu NU VA FI PENTRU ROMÂNIA CI PENTRU DISTRUGEREA ROMÂNIEI ÎN CONTINUAREA POLITICII PDL!!! ESTE STRIGĂTOR LA CER!!!
  –––––––––-
  Богдан Маринеску Nu numai Alistar şi Florin Georgescu dar şi MAFIOTUL IOAN RUS!!! Guvernul Ponta pleacă din start cu 3 pietre de moară atârnate de gât!!!Aţi crezut cumva ceva bun în această schimbare???Analistul politic Victor Socaciu a spus:”Ăia hoţi,ăştia hoţi,mama lor la toţi!!!” şi „Pleac-ai noştri,vin ai noştri,noi rămânem tot ca proştii!!!”.
  –––––––––
  Богдан Маринеску Dacă mai socotim pe Leonard Orban (care a adus grămezi,grămezi de fonduri europene) şi Corina Dumitrescu (prietenă bună şi colegă de universitate privată cu Nutzica de Pleşcoi) facem exact 5 pietre de moară la gâtul premierului desemnat Ponta Victor (o mai face parte din formaţiunea “fantome interne” a gen. C.B.???)!!!
  —————————
  Concluzie:
  Suntem prea mici ca să ne extragem de sub cizma elitei mondiale care ne vrea cât mai puţini şi înrobiţi total şi definitiv,România=colonia nr. 27,sau 277,a statului unic mondial!!!

  Comentariu de bmarinescu41 — 01/05/2012 @ 11:27 pm | Răspunde

  • Mai sunt câteva nominalizări naşpa rău:
   1.Andrei Marga şi Externele = vaca şi chiloţii !!!
   2.Titus Corlăţean şi Justiţia = coada vacii şi ştampila primăriei !!!
   3.Corina Dumitrescu = prietenă şi colegă de universitate privată cu … Nutzica de Pleşcoi !!!
   4.Alţi câţiva au o experienţă fff bogată în a gestiona treburile ţării 😀 😀 😀 ))))))))))
   Aştept o replică dură prietene Alioşa la cele postate de tine cu un entuziasm tineresc demn de invidiat, dar entuziasmul tău e creaţia speranţei tale de mai bine şi atât,realitatea te-a contrazis!!!

   Comentariu de bmarinescu41 — 01/05/2012 @ 11:35 pm | Răspunde

   • @ Bogdan,
    Salut !
    Nimeni nu-i perfect .
    Entuziasmul meu tineresc dem de invidiat este consecința faptului că am scpăat de
    MRU cu gașca lui de udemeriști ,pedeliști și uneperiști .
    Eu nu o să le țin partea celor nominalizați și nici nu voi polemiza cu cel mai bun priete din blogosferă .Sunt convins că tu știi mai multe ……………..
    Iar eu sunt convins că guvernul PONTA va fi mai PERFORMANT decât toate guvernele din 2008 încoace.
    Deja tânărul premier s-a apucat de treabă și va REPARA tot ce-a stricat Boc și MRU.
    VIAȚA va demonstra cine are dreptate !
    Și fiindcă am pomenit de VIAȚĂ,postez mai jos :

    Cel mai scurt discurs
    al fostului CEO de la Coca Cola:

    „Imaginati-va VIAȚA ca pe un joc in care jonglati cu 5 mingi in aer.
    Acestea sunt:
    Munca, Familia, Sanatatea, Prietenii si Spiritul, iar voi incercati sa le pastrati pe toate in aer.
    Veti intelege insa foarte curand ca Munca este o minge din cauciuc. Daca o veti scapa, va sari revenind la voi.
    Dar celelalte patru sunt bile de sticla. Daca veti scapa una dintre ele, aceasta ar putea fi definitiv afectata, crapata, zgariata, deteriorata, sau chiar distrusa. N-ar mai putea fi niciodata asa cum a fost la inceput.
    Trebuie sa intelegeti asta si sa actionati in consecinta.”
    Munciti eficient in timpul orelor de munca si plecati de la birou la timp. Acordati timpul necesar familiei voastre, prietenilor si odihniti-va indeajuns.

    Valoarea are cu adevarat valoare doar atunci cand este apreciata ” !
    În rest , ( vorba ta )să mai auzim și de bine că de rău și înjurături m-am săturat !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 11/05/2012 @ 11:29 am | Răspunde

 3. Aliioșa,
  Ești TARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Uite ce am postat pe FB http://www.facebook.com/groups/USLRomania/371387512897086/ şi pe blogul http://geotax.wordpress.com/2012/05/01/conu-ponta-fata-cu-reactiunea/#comment-5057 :
  Uilonam Nitnelav
  Am schimbat Guvernul MRU, cu Guvernul Poanta, adica SOROS-FMI-ISRAEL cu SOROS-FMI-ISRAEL, respectiv: ALISTAR, adica MRU omul lui ISRAEL-SOROS, cu ALISTAR omul lui ISRAEL-SOROS,…Au plecat marionetele lui SOROS-ISRAEL si UNGARIA-TOKES : BOC si MRU si au venit Poanta si Alistar PAPUSILE lui SOROS-ISRAEL si UNGARIA-TOKES,…A inceput CRIZA, AUSTERITATEA si RECESIUNEA,….succesuriliii,…Demo-kakatie: sarcie, foamete, suicid si moarte,….Am schimbat Igas BRANCONAJ, cu ALISTAR: Fundatia Soros,…pardon nu sunt bani se inchid scoli si spitale si sunt reduse pensiile si salariile, NU sunt bani pentru medicamente, iar Romania se imprumuta la SOROS-FMI si finanteaza FUNDATIA SOROS,….GDS, UDMR,…Criza, Criza, Criza,….
  ———————-
  Am adăugat eu:
  1.Nu numai Alistar!Florin Georgescu este subalternul lui Isărescu, Isărescu este membru al Comisiei Trilaterale,Comisia Trilaterală este o structură de bază a Noii Ordini Mondiale (sau,cum bine zici SOROS-FMI-ISRAEL+BM-CONSILIUL pt RELAŢII EXTERNE-BILDERBERG-COMISIA TRILATERALĂ),deci Florin Georgescu NU VA FI PENTRU ROMÂNIA CI PENTRU DISTRUGEREA ROMÂNIEI ÎN CONTINUAREA POLITICII PDL!!! ESTE STRIGĂTOR LA CER!!!
  ———————
  2.Nu numai Alistar şi Florin Georgescu dar şi MAFIOTUL IOAN RUS!!! Guvernul Ponta pleacă din start cu 3 pietre de moară atârnate de gât!!!Aţi crezut cumva ceva bun în această schimbare???Analistul politic Victor Socaciu a spus:”Ăia hoţi,ăştia hoţi,mama lor la toţi!!!” şi “Pleac-ai noştri,vin ai noştri,noi rămânem tot ca proştii!!!”.
  ———————–
  3.Dacă mai socotim peLeonard Orban (care a adus grămezi,grămezi de fonduri europene) şi Corina Dumitrescu (prietenă bună şi colegă de universitate privată cu Nutzica de Pleşcoi) facem exact 5 pietre de moară la gâtul premierului desemnat Ponta Victor (o mai face parte din formaţiunea “fantome interne” a gen. C.B.???)!!!
  —————————
  Concluzie:
  Suntem prea mici ca să ne extragem de sub cizma elitei mondiale care ne vrea cât mai puţini şi înrobiţi total şi definitiv,România=colonia nr. 27,sau 277,a statului unic mondial!!!

  Comentariu de Aliosa — 02/05/2012 @ 5:36 am | Răspunde

 4. @ BOGDANE,
  Bună DIMINEAȚA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Eu NU-S TARE,
  Io-s ROMÂN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Faptul că AM SCĂPAT de la GUVERNAREA ROMÂNIEI de
  cozile de topor TRĂDĂTOARE de NEAM și ȚARĂ,
  MI-AJUNGE chiar dacă PONTA mi-ar lua toată PENSIA !
  ALIOȘA.

  Comentariu de Aliosa — 02/05/2012 @ 5:44 am | Răspunde

 5. @ Ruddyfoller,
  Bună dimineața ROMÂNE !
  Mulțumesc din inimă pentru vizită și like !

  ROMÂNII- români,se-adună de prin lume
  Și-ntr-o suflare strigă în cor
  C-avem o ȚARĂ și-un mare NUME
  Și-un minunat român POPOR !
  Toate cele bune !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 02/05/2012 @ 5:53 am | Răspunde

 6. ‘neaţa, Alioşa.
  Eu mă tot mir şi nu pot să cred, de unde îi mai adună la Ministerul Educatiei? Corina Dumitrescu?!
  Mă încearcă deja un gust amar.
  Mai bine îmi beau cafeaua, mai bine mă abţin acum de la comentarii, mai bine ascult puţină muzică, mai bine orice numai la asta să nu mă gîndesc acum. O să revin.
  Te imbrăţişez. O zi frumoasă îţi doresc!

  Comentariu de cammely — 02/05/2012 @ 8:30 am | Răspunde

  • @ CAMMELY ,
   Și dacă-ți spun că sunt de ACORD cu tine, ce spui ???
   Eu spun că ai dreptate .
   Cu stimă și respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 02/05/2012 @ 8:00 pm | Răspunde

 7. Ma cam indoiesc sa faca ceva Victor Ponta…
  Ma tem sa nu fie tot PROMISIUNI .
  Sa fim MINTITI in final . . .
  Ministrii desemnati de Victor Ponta ar trebui sa ia MASURI DRASTICE
  pentru SALVAREA TARII !
  SA SPERAM !

  Comentariu de alexiavasilescu — 02/05/2012 @ 8:00 pm | Răspunde

  • @ ALEXIA,
   Am spus-o de fiecare dată : nu-s membru de partid, sunt INDEPENDENT dar, mă bucur că am scăpat de la guvernarea ROMÂNIEI de PDL& UDMR !!!
   Sunt ROMÂN și VREAU să fiu CONDUS de un GUVERN ROMÂN
   căci, mă iartă , de aceea TRĂIM în ROMÂNIA !
   Cu toată stima și respectul,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 02/05/2012 @ 9:03 pm | Răspunde

 8. Vad ca sunt multi sceptici…
  Am citit mai multe pe marginea subiectului…
  http://capitalismpepaine.wordpress.com/2012/05/02/psd-si-a-scos-tunurile-la-bataie-pnl-nu/
  http://copaculdinpadure.wordpress.com/2012/05/02/jenantul-guvern-ponta/
  http://sareinochi.com/
  oare unde este adevarul?
  doresc tare mult sa nu mai fie dezamagiti oamenii…
  Zile mai bune pentru toti!

  Comentariu de yousef59 — 02/05/2012 @ 8:52 pm | Răspunde

  • @ MAGDA,
   „ UNDE ESTE ADEVĂRUL ” ?
   Doar DUMNEZEU știe !
   Eu știu un singur lucru :
   TU ești cea mai PROFESIONISTĂ comentatoare
   de pe modestul meu BLOG !
   Să-ți dea DUMNEZEU
   tot ce-ți dorești alături de cei dragi .
   Am intrat pe LINK-urile postate dar,
   din RESPECT pentru TINE,
   NU COMENTEZ !
   Fiecare SPUNE CE VREA iar „ nașul ”
   SPUNE CE L-A ÎNVĂȚAT BĂSESCU ………………….
   Mulțumesc pentru vizită și comentariu !
   Sărut mâna,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 03/05/2012 @ 9:01 am | Răspunde

 9. Nu-mi face placere sa amintesc versurile din melodia lui Socaciu- Mama lor la toti:
  Politrucii-si fac concedii
  Pe la Cannes, Hawai, ca regii
  Pensionarii, pedagogii
  Au ajuns precum milogii.
  …………………………………
  Dumnezeu dac-ar veni
  Prim-ministru intr-o zi
  L-am manji si i-am gasi
  Cazier la SRI.

  Buna tara, rea croiala
  Mama ei de randuiala.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Vin ai nostri, pleaca ai nostri
  Noi râmînem tot ca prosti.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la totï,

  insa parca nu vor sa ramana doar amintiri ci se tot repeta, devin emblematice aceste cuvinte, ori suntem noi un popor de sceptici?
  O zi faina, Aliosa!

  Comentariu de cammely — 03/05/2012 @ 11:40 am | Răspunde

  • @ Cammely,
   Din păcate ai dreptate !
   Faptul că DEPUTATUL VICTOR SOCACIU cântă acele versuri,
   mă lasă fără replică !
   Un lucru sigur îl știu : POLITICA este o SABIE cu două tăișuri ca să nu spun POLITICA este o CURVĂ
   iat POLITICIENII niște IPOCRIȚI !!!
   Mulțumesc pentru videoclip, comentariu și like !
   Cu stimă și respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 03/05/2012 @ 8:51 pm | Răspunde

 10. „ PRIETENUL la nevoie se CUNOAȘTE ”!!!!!

  A căzut guvernul !

  A picat, mai ieri, guvernul,
  Tărăboi ca niciodat’ !
  Parcă,-n Parlament, infernul,
  Sediu’ şi l-a mutat,

  Plânsete, madam Placintă
  S-a trezit, chiar, la spital,
  Toţi se-nghesuie să mintă
  Într-un sumbru recital,

  Alţii-n hol, pe coridor,
  Disperaţi, ieşiţi din minţi,
  Ţin de scaunele lor
  De-au rămas şi fără dinţi…

  Marketul e la pământ,
  Leul e deja gunoi,
  Dividentele-s în vânt
  La cârnaţii de Pleşcoi,

  Numa’ ţuica se mai vinde,
  Şi-aia din economii
  Ce-s făcute la merinde
  Şi de pe la farmacii,

  Iar la casa de nebuni,
  Nu mai e loc de zevzeci,
  Şi, nici vorbă, pe bani buni,
  Să mai iei un loc de veci !…

  Însă azi, cum au picat,
  Po(a)nta, ce e foarte tare,
  Deputaţi, oameni de stat,
  Au picat toţi în picioare !

  Leana, Crin, marele Boc
  Şi Roberta, evident,
  Fac dezbateri plini de foc
  În acelaşi Parlament,

  Hotărând ca să repare
  Toate ce nu s-au făcut,
  Găsind ca soluţionare…
  Să mai facă-un împrumut !

  Valeriu Cercel

  PS !!!
  Mulțumesc PRIETENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 04/05/2012 @ 9:06 am | Răspunde

 11. @ De la CrisCar50,

  SCHIMBARI…

  Schimbarile sunt aducatoare de noi sperante.Putem spera ca noii guvernanti vor avea vointa politica si ca vor gasi si resursele pt. masurile reparatorii asteptate de atatea categorii de ramani.Sa mai speram ca vor reusi sa atraga si investitii in obiective generatoare de locuri de munca,in domenii in care plusvaloarea sa contribuie la o ridicare a standardului de viata general al romanilor.Dupa atatea deziluzii am invatat sa fim circumspecti,dar si rabdatori.Sa vedem ce si cu ne va fi.Timpul si faptele vor vorbi…

  Comentariu de Aliosa — 04/05/2012 @ 9:12 am | Răspunde

 12. @ De la CrisCar50,

  ACUM,CA APELE PAR A SE MAI LIMPEZI,CRED CA NE PUTEM PERMITE SA MAI SI GLUMIM.

  O gaina „produce” un ou de jumatate de kg. Presa, televiziuni, interviuri, toti pe gaina:
  – Cum ati reusit performanta?
  Gaina:
  – Secret de familie.
  – Planuri de viitor?
  Gaina:
  – Sa fac un ou de 1 kg .
  Il iau in blitzuri si pe cocos:
  – Cum ati reusit performanta?
  Cocosul:
  – Secret de familie.
  – Planuri de viitor?
  Cocosul:
  – Sa-i sparg fatza strutzului!

  Un urs la farmacie:
  – 50 de prezervative va rog. Doi iepuri in spatele lui radeau de se prapadeau.
  Ursul ii vede, se intoarce suparat la farmacist:
  – 52!

  Un terorist ameninta personalul unui avion cu pistolul:
  Teroristul: „Va-mpusc daca nu duceti avionul la Teheran.”
  Personalul: „Stai calm, nu mergem deloc la Teheran. ”
  Teroristul: „Va impusc, voi n-auziti?”
  Personalul: „Tu nu intelegi ca acest avion nu are cum sa mearga la Teheran ?”
  Teroristul: „Am un pistol, ce nu e clar? Si acest avion VA merge la Teheran !”
  Personalul: „Stai dom’ne calm, in fata este un domn cu o bomba care vrea sa mergem la Beirut .”

  Un tip la tutungerie cere un pachet de tigari, si primeste unul pe care scrie: „Tutunul cauzeaza impotenta”. Cand vede textul, ii cere vanzatorului:
  – Dati-mi-l mai bine pe cel cu cancer.

  Doi prieteni, Mihai si Cristi se intilnesc pe strada. Mihai il vede pe Cristi ca e cam abatut si-l intreaba
  -De ce esti asa suparat?
  C: Uite ma eu brunet , nevasta-mea bruneta, copilul roscat.
  M: Pai de cite ori faceti dragoste pe saptamina?
  C: Niciodata.
  M: Pe luna?
  C: Da din cap negativ.
  M: Pe an?
  C: Iar da din cap negativ.
  M: Pai vezi, rugina.

  Fraza zilei: ” Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.”

  Un arab intra intr-un bar din America . Se duce la barman si spune:
  – Ahrem bahra mahji Coca Cola !
  La care barmanul foarte nelamurit:
  – Un pahar mare si rece cu ce???

  Doua prietene stateau de vorba.
  -Te-ai uitat vreodata in ochii sotului tau in timp ce faceai sex?
  -Da.
  -Si ce mutra avea?
  -Statea in usa ca prostul!…

  La un interviu:
  – Si acum, daca aveti cumva vreo intrebare despre firma noastra…
  – Pai…. m-ar interesa sa stiu cam cati oameni lucreaza in firma dumneavoastra.
  – In general, cam un sfert…

  Patru prietene tinere si frumoase si-au petrecut concediul impreuna la mare, fara barbatii lor. La intoarcere, pe una din ele au apucat-o remuscarile:
  – Fetelor, am sa-i povestesc lu’ barbatu’ meu de cate ori l-am inselat in concediu.
  Bruneta: – Ce idioata!
  Roscata: – Ce curajoasa!
  Blonda: – Ce memorie!

  Un tip era pe balta la pescuit. In mana dreapta tinea undita,in stanga o caramida. O tipa trece pe acolo si curioasa vrea sa afle ce face omul cu caramida. Pescarul spune ca ii explica doar daca face sex cu el. Se inteleg amandoi in cele din urma si, dupa partida, relaxat tipul ii spune:
  -la undita n-am prins nimic de azi dimineata, dar la caramida esti a treia…

  Un ziarist face o vizita la o stana, unde ciobanul e tocmai cu oile la pascut.
  – Ce faci, bace?
  – Uite, aice cu turma…
  – Pot sa vorbesc cu cainele tau?
  – Cainele nu vorbeste !
  Ziaristul se apleaca la caine:
  – Ce mai faci, Azor?
  – Multzam, fain. (ciobanul ramane cu gura cascata)
  – Ciobanul te ingrijeste bine?
  – Nu ma plang. Imi da mancare buna, nu ma bate si din cand in cand ne mai si jucam. Ciobanul sta stupefiat.
  – Bace! Pot sa vorbesc cu magarul tau?
  – Magarul nu vorbeste…
  Ziaristul se apropie de magar:
  – Ce mai faci, magare?
  – Nu ma plang. (ciobanul intra in stare de soc)
  – Ciobanul se comporta bine cu tine?
  – Da. Imi da fan, abrac, iar daca e vreme rea, ma baga in sura…
  Ciobanul cade pe spate.
  – Bace! Pot sa vorbesc cu oaia aia de langa tine?
  – Apai bagaboanta aia minte de ingheatza apele!!!

  Motto-ul zilei!
  Daca cineva ride, rizi cu el impreuna!
  Daca cineva cinta, cinta cu el impreuna!
  Daca cineva lucreaza – lasa-l sa lucreze!

  Comentariu de Aliosa — 04/05/2012 @ 9:21 am | Răspunde

 13. Buna dimineata,
  Am ras cu lacrimi la bancul cu ziaristul si ciobanul…superb
  Am citit ca aseara s-a ajuns la un acord cu FMI si comisia europeana pentru majorarea salariilor si reintregirea pensiilor…intrebarea mea este: ce concesii a facut guvernul Ponta??? ( ce vor sa mai „ciunteasca=fure” din tara asta?).
  Sunt absolut sigur ca vom afla lucruri infioratoare,cat de curand…nu sunt un antisemit,dar jidanii aia de la FMI nu se lasa asa usor…toate statele pe unde au trecut au fost distruse.
  O duminica minunata va doresc.
  Cu stima,Adrian

  Comentariu de ruddyfoller — 06/05/2012 @ 6:40 am | Răspunde

  • @ Adrian,
   Mă bucur că ți-a plăcut bancul cu ziaristul și coibanul !
   Atunci, uite alte bancuri :

   Dumnezeu coboara pe pamant sa-si aleaga poporul.

   Se duce la tigani:
   „Vreti sa fiti poporul ales?”
   „Vrem”
   „Dar trebuie sa va dau o porunca…”
   „Da-ne-o, mosule”
   „Sa nu mai furati.”
   „Mersi, mosule, nu ne intereseaza”

   Se duce la italieni:
   „Vreti sa fiti poporul ales?”
   „Vrem.”
   „Dar trebuie sa va dau o porunca…”
   „Da-ne-o.”
   „Sa o lasati mai moale cu femeile.”
   „A, nu, multumim, nu ne mai intereseaza”

   Se duce la evrei:
   „Vreti sa fiti poporul ales?”
   „Da.”
   „Dar trebuie sa va dau o porunca…”
   „Cat costa?”
   „?!?!. Pai nu costa nimic….”
   „Da-ne 10 !!!”
   Weekend plăcut !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 06/05/2012 @ 1:43 pm | Răspunde

 14. Draga prietene am revenit nu stiu pentru cat timp pe aici! Dă-mi voie să fiu sceptic în ce priveşte viitoarele rezultate ale guvernului Ponta.
  http://popateapa.wordpress.com/2012/05/03/politica-este-o-prostituata-iar-politicienii-sunt-niste-proxeneti/

  Comentariu de Popateapa — 06/05/2012 @ 4:40 pm | Răspunde

  • @ Salut Popică !
   Despre POLITICĂ și POLITICIENI sunt de acord cu tine 100% !
   Nu-s cu PONTA, nu-s cu nimeni tocmai pentru faptul că POLITICA este o CURVĂ !
   În schimb știu ca și tine că TREABA cu RETURNAREA celor 5,5 % opriți ilegal de Boc și MRU din PENSIE este deja un fapt împlinit .
   Dacă USL va câștiga alegerile parlamentare cu peste 65 % ar avea majoritatea absolută și
   nu ar mai avea nevoie de ajutorul celor care m-au scos din sărite în ultimii 3-4 ani și-atunci ,
   VIITOARELE REZULTATE ALE GUVERNULUI PONTA se vor cunoaște .
   Ce zici de IMPOZITAREA PROGRESIVĂ ?
   Adică, e corect ca un SALARIAT sau PENSIONAR cu 1000 de roni/lună să PLĂTEASCĂ același impozit ( 16 % ) ca un ȘMECHER din gașca băieților deștepți care au 5000-10000 /lună ?
   Iar exemplele ar putea continua dar mă opresc .
   Weekend plăcut !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 06/05/2012 @ 5:00 pm | Răspunde

 15. […] de Popateapa pe 6 mai 2012 Înţelepciunea umană este bazată pe experienţa de viaţă a generaţii succesive, transformată în proverbe şi dictoane, universal […]

  Pingback de Croitorul iscusit masoară de şapte ori şi taie odată « Popateapa's Blog — 06/05/2012 @ 4:48 pm | Răspunde

 16. @ De la CrisCar50,

  Revenirea la problemele curente,dupa marea finala..
  .Oare,odata cu schimbarea guvernantilor,se va schimba si raspunsul la bunatatea si toleranta romanilor?

  TRAGEDIA ROMANILOR MINORITARI DIN COVASNA SI HARGHITA
  GRAV!
  CHIAR O SA STAM CU MAINILE IN SAN SA PIERDEM ARDEALUL ???

  http://www.formula-as.ro/2011/983/societate-37/ghimpele-din-inima-romaniei-tinutul-secuiesc-14118

  Ghimpele din inima Romaniei – TINUTUL SECUIESC
  Pentru romanii din Harghita si din Covasna, soarele nu mai rasare la Bucuresti *
  Romania tine in brate o bomba cu ceas: Tinutul Secuiesc.

  La fabricarea ei a lucrat din rasputeri, in ultimii 20 de ani, UDMR, beneficiind de sprijinul tacit si de neinteles al intregii clase politice romanesti. In judetele Harghita si Covasna, situatia romanilor este dramatica, si nici macar acum, in cel de-al doisprezecelea ceas, politicienii nu dau vreun semn ca le-ar pasa, fiind mult prea ocupati cu impartirea si pastrarea puterii. Am ales un caz concret, emblematic, pentru a intelege problema Tinutului Secuiesc: orasul Sfantu Gheorghe din judetul Covasna.Confiscarea memoriei Va amintiti, probabil, mitul despre acest oras, in care daca cereai o paine in limba romana nu erai servit. Ei bine, e un mit. Am cumparat un rucsac intreg de paini, si de fiecare data, am fost servit cu amabilitate. Banii in capitalism nu au nici miros, dar nici etnie. Regulile jocului s-au schimbat. Aveam sa inteleg asta mergand pe strazile orasului Sfantu Gheorghe, cu sacul meu de paine in spate. O buna bucata de vreme, am ratacit fara sa stiu exact unde sunt: nu recunosteam numele niciunei strazi din cele pe care le stiam din urma cu cativa ani. Toate, dar absolut toate strazile din oras sunt in limba maghiara. Probabil toate personalitatile maghiare care au trait vreodata au devenit nume de strazi. Sunt si placute bilingve. Ca roman, ti se permite sa intelegi. Orasul e impanzit de astfel de insemne, unde au locuit tot felul de unguri celebri, unde au dormit, inainte de a fi ucisi, eroii maghiari, sau unde trecatorului i se aminteste de o fapta mareata a inaintasilor din acelasi neam. La fel de multe sunt statuile mai mari sau mai mici ale unor pictori, muzicieni si alti bravi maghiari.

  O imagine cu care premierul Emil Boc si presedintele Basescu ar trebui sa doarma sub perna.

  Mi-am zis ca nu este cazul sa trag vreo concluzie pripita, si sa merg mai bine sa cer informatii, la centrul Infotur al orasului. Am primit o brosura in limba romana! Insa bucuria mea nu a durat prea mult: in toata carticica nu erau prezentate decat alte si alte obiective culturale sau istorice maghiare! Oare eram intr-un oras romanesc? Am admirat lacul cu nuferi si am ascultat fanfara ce canta in foisor, mai risipind parca din raceala de inceput. Dar pana si aici, chiar la locul de joaca al copiilor, am descoperit un husar, in marime naturala, facut din plastic, ce parca la mine scosese amenintator sabia. La iesirea din parc, pe o cladire oficiala, fluturau trei steaguri: al Uniunii Europene, al Romaniei si inca unul, necunoscut. O doamna mi-a explicat amabil: „Acela e steagul Tinutului Secuiesc. Si sub el, stema aceea mare, este simbolul secuilor de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Vad ca nu sunteti de aici si imi permit sa va explic. Se spune ca inima aceea in care este infipta sabia ar fi inima Romaniei. Noi, romanii de aici, ne-am invatat sa mai privim si in pamant, nu doar pe cladiri. Daca veneati acu’ doua saptamani, era si steagul Ungariei, au zis ei ca au uitat sa-l dea jos de la 15 martie, marea lor sarbatoare istorica”. Un pic mai sus de aceasta cladire, am vazut, in sfarsit, ceva romanesc: statuia lui Mihai Viteazul. Din pacate, in jurul ei este un santier: se reamenajeaza piateta. Constructiile dureaza de prin ’95 si nici acum nu sunt terminate. Voievodul roman pare ca inainteaza cu greu prin valuri de moloz. Imi urmez plimbarea, pe-acelasi ton. Afisele teatrelor si spectacolelor sunt toate in maghiara, chiar si tichetele de parcare au inscrisuri mai intai unguresti, la fel ca si biletele de autobuz. Pana la urma, am gasit cateva monumente romanesti: Catedrala Ortodoxa, superba, inghesuita intre blocuri, ca sa nu se vada, o placuta comemorativa pentru eliberarea de sub fascism, pusa aproape alb pe alb, sa nu se distinga, si o alta placuta, unde a functionat Astra (asociatia romanilor din Transilvania), acoperita de un boschet plantat chiar in fata monumentului.

  Tinutul secuiesc nu e Romania

  Toate acestea s-au dovedit a nu fi coincidente, dovada suprema: mesajul primarului Antal Arpad, facut public chiar in acea zi, la finalul unei competitii sportive: „Galopiada demonstreaza inca o data ca Tinutul Secuiesc exista”. Am inteles ca totul, de la numele strazilor altadata romanesti, la monumentele si statuile puse obsesiv prin oras si pana la excesul de comemorari, festivaluri si defilari maghiare, totul este facut programatic, cu un singur scop: pentru a sterge o istorie si a o inlocui cu alta. In drum spre hotel, mi-a venit in minte celebra fraza a lui George Orwell: „Cine controleaza prezentul controleaza trecutul, si cine controleaza trecutul controleaza viitorul”. La receptia hotelului, un perete intreg era acoperit cu harta Tinutului Secuiesc, cu toate denumirile localitatilor in limba maghiara. Receptionera mi-a zambit amabil: „Bune seare!”. „Buna sa-ti fie inima”, i-am raspuns.Maghiarii, mai presus de lege Sfantu Gheorghe are 14.000 de locuitori de etnie romana, adica un sfert din populatie. Pentru a afla in mod obiectiv daca situatia lor este atat de dramatica pe cat pare la o simpla plimbare, am stat de vorba cu cativa dintre oamenii bine informati ai locului. Ioan Lacatusu este directorul „Centrului de Studii Europene Covasna-Harghita”, unul dintre cei mai activi reprezentanti ai societatii civile. Dupa un oftat greu, mi-a spus: „Nu doar romanii o duc greu aici. Limba romana o duce greu, valorile si simbolurile romanesti o duc greu. Daca legea spune ca la biroul de relatii cu publicul trebuie sa se vorbeasca si in limba minoritatii, astazi s-a ajuns la urmatorul fapt: nu exista nici un angajat roman in toata primaria! Nici unul! La consiliul local avem doar 5 consilieri din 20, iar la cel judetean 4 din 30.
  Statuia unui husar, ridicata in memoria honvezilor care au luptat in revolutia din 1848.
  Romanii sunt minoritari in aceasta zona, nu au nici un cuvant de spus, in timp ce maghiarii controleaza practic toata administratia, si nici vorba sa ne dea macar jumatate din drepturile pe care le au ei, ca minoritate nationala. Toate drepturile lor de minoritari le-au transformat aici in privilegii. Este un permanent dispret fata de insemnele statului roman. Nu vin niciodata la sarbatorile romanesti, nici macar la ziua nationala. La intalnirile si taberele lor se intoneaza la inceput imnul Ungariei, si niciodata cel romanesc. Considera ca sunt atat de aproape de autonomie, incat in urma cu putin timp, Consiliul Judetean a declarat ca Tinutul Secuiesc este tara lor din interiorul Romaniei si au aprobat fonduri pentru „diaspora”, adica pentru maghiarii din judetele limitrofe – Hunedoara, Brasov, Buzau etc. Asta, desi monumentul lui Mihai Viteazul din centrul orasului sta in santier de aproape 20 de ani!” Domnul Lacatusu este si coordonatorul „Forumului Civic Roman”, o asociatie-umbrela pentru mai multe ONG-uri romanesti. Impreuna au facut proiecte si se zbat sa obtina drepturi pentru romanii din zona. De fiecare data ajung sa dea in judecata autoritatile si, dupa lungi procese, incepe hartuirea respectarii sentintelor. Asa s-a intamplat cu schimbarea abuziva a numelor strazilor in limba maghiara, de exemplu. Desi romanii au castigat procesul la Brasov, primaria, condusa de Antal Arpad, pur si simplu refuza sa o puna in aplicare. Strada 1 Decembrie a ramas Sandor Petofi, iar strada Horia, Closca si Crisan a ramas strada Fundaturii. Nici cladirea in care a functionat Banca Nationala nu i se da Centrului Ecleziastic Romanesc, desi exista si in acel caz o hotarare judecatoreasca definitiva. Nici cele aproape 10.000 de hectare de pamant ale armatei nu au fost pastrate, ci retrocedate, desi exista acte pentru pastrarea lor.

  Ioachim Grigorescu

  Cu mainile tremurand de furie si umilinta, domnul Ioachim Grigorescu, presedintele veteranilor de razboi, imi spune: „Cele zece mii de hectare ale armatei au fost platite banut cu banut de catre Regele Ferdinand. Avem actele, le-am prezentat. Pur si simplu, maghiarii din Consiliul Judetean nu au vrut sa tina cont de ele. Au retrocedat toate aceste terenuri. Acum au dat aprobare pentru constructia de case in apropierea poligonului militar si ne-au anuntat ca, de fapt, poligonul este prea aproape de cladirile civile si vor sa il desfiinteze. Urmeaza sa se desfiinteze si Casa Armatei. Ne sfideaza in fata, in vreme ce guvernul se preface ca-i orb si surd. De altfel, ei asa ne si considera, „armata de ocupatie”. Am facut petitii la toate nivelurile puterii ca sa ne strigam durerea si umilinta. Pana la urma, ne-a primit Ministrul Apararii, care la final a balbait ceva de genul „suntem cu ei la guvernare… trebuie sa ne intelegeti si pe noi aici la Bucuresti”. Suntem ai nimanui. O rusine fata de memoria celor care au murit si au suferit pentru fiecare palma de pamant transilvanean. Daca nu se iau masuri urgente, Ardealul este pierdut!” Din pacate, cei care ar trebui sa controleze corectitudinea acestor „tranzactii”, fie sunt maghiari si inchid ochii, servind „cauza” autonomiei, fie sunt politicieni de la Bucuresti care gandesc „strategic”, adica cu gandul la putere si pastrarea majoritatii guvernamentale. Intrebarea fireasca este: cat de mult resimte populatia toate aceste jocuri politicianiste? Fie ca sunt maghiari sau romani.Eliminarea romanilor „I-am spus fiicei mele: vorbeste in maghiara, daca vrei sa te angajeze! Fiica mea a luat zece la examenul pentru angajare la BCR. La interviu, au respins-o. M-am enervat, stiam ca directorul e ungur, insa dupa aceea, mi-am dat seama ca fata facuse bine, pana la urma suntem in Romania, macar o urma de demnitate sa pastram. M-am dus la ei si i-am acuzat de discriminare, dar nimic nu s-a schimbat. Aici, daca nu vorbesti ungureste, foarte greu te angajeaza cineva, asta este adevarul”. Domnul cu care vorbesc doreste sa isi pastreze anonimatul. De altfel, nu este primul intervievat ce nu vrea sa isi dea numele. Romani care in propria tara nu au curajul sa isi ceara drepturile, de frica sa nu isi piarda slujbele la patroni maghiari, sa nu fie marginalizati!

  D-l. G. Agrigoroaie, consilier judetean

  Domnul G. Agrigoroaie, consilier judetean, imi explica: „Daca indraznesti sa spui ca iti iubesti pamantul asta sfant, sau ca romanii au si ei dreptul la ceva, esti imediat taxat de nationalist, de radical sau extremist. Romanii nu au drepturi, au doar obligatii, printre care principala este sa plece de aici. Daca indraznesti sa sustii romanismul, te trezesti marginalizat si devii un paria. Din pacate, majoritatea firmelor private au patroni maghiari si nu te angajeaza daca nu vorbesti ungureste. In general, infiintarea si functionarea firmelor cu patroni care nu sunt maghiari este descurajata: nu li se dau spatii, terenuri sau aprobari. Este o politica facuta publica, de mai multi ani, de catre UDMR: nu vor sa accepte investitii, ca sa nu schimbe componenta etnica a zonei. Sa nu cumva sa vina romani sa se stabileasca aici, unde considera ei ca e tara secuilor”. Si romanii? Fie au invatat maghiara, ca sa se poata descurca, fie, cei mai norocosi, lucreaza in institutiile statului – jandarmerie, politie, armata.

  Strada Petofi Sandor, fosta 1 Decembrie 1918

  Restul sunt obligati sa faca naveta zilnic la Brasov sau Cristian. Marius, de exemplu, este casatorit si are doua fetite. S-a mutat in Sfantu Gheorghe de doi ani si spune ca inca nu s-a adaptat: „Nu stiu maghiara si nu ma angajeaza nimeni. Am fost nevoit sa ma mut aici, unde apartamentele sunt mai ieftine decat la Brasov. Din pacate, si eu, si sotia, facem naveta la Cristian, cam 80 de kilometri zilnic. E foarte greu… Fetita a venit de la gradinita si mi-a cerut paine in ungureste, ca asa i-a spus ei doamna educatoare ca trebuie sa faca, daca vrea sa primeasca. Asta e traiul nostru, ne simtim ca intr-un viespar”. Cea mai grava problema este insa conditionarea angajarii de cunoasterea limbii maghiare. Angela a lucrat la o ferma de pui de langa oras: „Patronul era maghiar si mi-a zis ca ori invat maghiara, ori o sa imi pierd locul de munca. Pana la urma, m-a dat afara, si pe mine, si pe ceilalti care nu s-au conformat. Sigur ca nu ne-a spus ca asta este motivul concedierii, insa noi stiam. Eu nu am posibilitatea sa merg in tribunale cu ei. Mi-am gasit de munca la Brasov si fac naveta”.

  Etnic maghiar defiland la Sfantu Gheorghe de Ziua Maghiarilor

  Asemenea cazuri de discriminare pe criterii etnice,
  din partea maghiarilor, nu se intampla doar in patura de jos a societatii. De mai mult timp, postul de director al Bibliotecii Judetene Covasna este vacant. Initial, a fost scos la concurs si s-a pus conditie pentru angajare cunoasterea limbii maghiare. In urma unui proces impotriva discriminarii romanilor, s-a revenit asupra deciziei: directorul ar trebui sa stie trei limbi vorbite in Uniunea Europeana! Tinutul Secuiesc este, dupa Vaslui, una dintre cele mai sarace zone din Romania. Nu doar infrastructura este slab dezvoltata, dar investitiile sunt putine si somajul mare. Cu toate astea, liderii UDMR au declarat public, in repetate randuri, ca nu vor sa accepte investitii, pentru a nu schimba componenta etnica a zonei. De dragul principiului autonomist, i-au condamnat la saracie deopotriva pe romani si pe maghiari. Mai multi investitori au fost refuzati sa deschida afaceri in zona, desi unele erau investitii de milioane de euro, asa cum a fost cazul unui centru de reconversie a fortei de munca (care venea cu un capital de 3 milioane de euro) sau a unei fabrici de piese pentru masini (in oras existand forta de munca calificata pentru asa ceva). La lipsa locurilor de munca pentru romani se adauga si discriminarea pe criterii etnice la angajare. Din aceasta cauza, multi au parasit zona sau se gandesc sa se mute. Fara ca cineva sa protesteze, epurarea romanilor pe criterii etnice se desfasoara la Sfantu Gheorghe la lumina zilei. Inlocuiti roman cu tigan sau negru, si veti intelege ca acest tip de discriminare ne-ar fi urcat in cap, pana acum, intreaga Europa. In cazul romanilor, nu se intampla insa nimic. Nici macar autoritatile romanesti nu se sesizeaza, desi serviciile de informatii locale si societatea civila isi fac datoria, si politicienii de la Bucuresti sunt la curent cu eforturile revizioniste si separatiste, atat ale UDMR, cat si ale oficialilor de la Budapesta, care vin pe teritoriul Romaniei, abuzand de democratie, pentru a-i instiga pe maghiari. Iar acest tip de discriminare a minoritatii romanesti este mult mai dramatic in Odorheiul Secuiesc, in Targul Secuiesc, Baraolt, si lista ar putea continua. In toate aceste locuri, romanii nu traiesc, ci supravietuiesc, obligati sa invete maghiara si sa acopere imnul Ungariei, intonat pe strazi, cu murmurul rugaciunilor.Separatismul Bomba pe care Romania o tine in brate este, de fapt, ceea ce se degaja din toate aceste detalii ale vietii de zi cu zi: separatismul. Separarea maghiarilor de romani si lipsa de dialog dintre cele doua etnii, incurajata de politicieni ce pun, in mod absurd, ideologia mai presus de oameni.

  Ziua Maghiarilor de pretutindeni, la Sfantu Gheorghe / Foto Mediafax (2)

  Doamna M., membra a unei importante fundatii romanesti locale, nu a vrut sa isi dea numele adevarat, ca sa nu fie data afara din sediul acordat de primarie. Mi-a declarat: „Acest lant al segregarii pe criterii etnice a inceput odata cu decizia data de Petre Roman, in anii ’90, de a separa scolile. A fost o mare greseala. Gradinitele sunt separate, scolile si liceele sunt separate pentru romani si pentru maghiari. De aici au venit de la sine alte probleme. Tinerii isi fac prieteni doar in grupul lor, au cafenelele lor, unde merg separat, casatoriile mixte aproape au disparut. Incetul cu incetul, in ultimii 20 de ani, politicienii au sapat o prapastie intre cele doua etnii si, mai devreme sau mai tarziu, vom culege roadele otravite ale acestei separari. Pana la urma, din lupta politicienilor pentru putere, tot oamenii simpli vor avea cel mai mult de suferit. In loc sa incurajeze dialogul, este incurajata separarea pe criterii etnice. In plus, banii pe care si noi, romanii, ii platim la impozite, politicienii maghiari ni-i intorc sub forma de jigniri si dispret fata de tara”. Dar daca romanii aflati in minoritate in aceasta zona sesizeaza pericolul, nu acelasi lucru se intampla cu maghiarii. Pana acum, nu si-au sanctionat in nici un fel politicienii, iar in ziarele locale, nici urma de pozitie critica fata de telul autonomist urmarit cu orice pret, fie chiar si cel de ghetoizare a populatiei de etnie maghiara.

  Ioan Lacatusu

  Pentru cei aproape 300 de mii de romani din Tinutul Secuiesc, este de neinteles atitudinea autoritatilor romanesti de la Bucuresti. Oficialitati de rang inalt venite de la Budapesta (vicepresedintele Parlamentului, primul ministru), ambasadorul si sotia acestuia, cat si membri si ministrii maghiari ai Guvernului de la Bucuresti au declarat public, in repetate randuri, ca vor autonomia si ca se straduiesc sa desfiinteze prevederea constitutionala conform careia Romania este stat unitar si indivizibil. Tineri si veterani de etnie maghiara sunt mobilizati si instruiti in acest sens, in intalniri finantate chiar de statul roman. Singura reactie oficiala a fost cea a ministrului Baconschi, care la discursurile revizioniste si anti-romanesti ale demnitarilor maghiari a cerut… „lamuriri”. Pana se vor lamuri politicienii, romanii din secuime vor trai umiliti, discriminati, marginalizati, privind cu ochii in lacrimi cum simbolurile tarii lor sunt terfelite, cum limba si valorile lor sunt sterse cu dispret. Vor lasa privirea in pamant la arborarea steagului Ungariei pe cladirile oficiale si vor merge in cimitirele eroilor romani cand pe strazi se va canta imnul Ungariei.
  Asta primesc romanii inapoi, pentru bunatatea si toleranta lor.

  http://www.formula-as.ro/2011/983/societate-37/ghimpele-din-inima-romaniei-tinutul-secuiesc-14118

  Comentariu de Aliosa — 10/05/2012 @ 3:18 pm | Răspunde

  • Crișan prietene,
   Mulțumesc pentru materialul trimis !
   Nici că se putea un răspuns mai NIMERIT la TITLUL articolului de față !
   Cine are ochi de citit să citească !
   Eu nu mai comentez nimic căci m-am săturat de ÎNJURĂTURILE primite
   de la cei care i-au „ ținut în brațe ” pe cei de la
   udmr !!!!!!!!!!!!!
   O seară bună!
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 10/05/2012 @ 3:48 pm | Răspunde

 17. @ ALL !!!
  De ce oare DOAMNE dispărură de la noi
  Cuvintele PATRIOT și PATRIOTISM ?
  Oare vinovați or fi ciocoii
  Plini de bani și servilism ?
  Uite mai jos o adevărată pildă de PATRIOTISM :

  Versuri găsite ȋn ranița unui soldat mort ȋn toamna anului 1918,
  pe muntele Sorica, din Carpații de Curbură.

  „Nu plânge, Maică Românie,
  Că am să mor neȋmpărtășit!
  Un glonț pornit spre pieptul tău,
  Cu pieptul meu eu l-am oprit….

  Nu plânge, Maică Românie!
  E rândul nostru să luptăm
  Și din pământul ce ne arde
  Nici o fărâmă să nu dăm!

  Nu plânge, Maică Românie!
  Pentru dreptate noi pierim;
  Copiii noștri, peste veacuri,
  Onoare ne vor da, o știm!

  Nu plânge, Maică Românie !
  Adună tot ce-i bun sub soare;
  Ne cheamă și pe noi la praznic,
  Când România va fi Mare!”
  Iar jertfa SOLDATULUI NECUNOSCUT a dat roade căci la 1 DECEMBRIE 1918,
  ROMÂNIA a fost MARE !!!
  Are oare cineva DREPTUL să ÎNTINEZE MEMORIA SOLDATULUI NECUNOSCUT
  lucrând pe ascuns cu revizioniștii maghiari pentru destrămarea ROMÂNIEI ???
  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 14/05/2012 @ 8:19 pm | Răspunde

 18. @ ALL !!!
  Să fie oare BLESTEMAT Ministerul EDUCAȚIEI ???
  Mai întâi CORINA DUMITRESCU a fost schimbată din mers .
  Apoi, IOAN MANG a fost nevoit să-și de DEMISIA:
  Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca ministrul Educatiei, Ioan Mang, si-a dat demisia, pentru a putea face lumina in cazul in care este acuzat de plagiat, fara sa mai aduca si alte prejudicii de imagine Guvernului.

  „Domnul Mang are mainile dezlegate sa isi poata apara prestigiul si munca”, a spus Ponta, precizand ca interimar a fost numit ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

  Premierul a subliniat ca asigurarea interimatului de catre Liviu Pop a fost acceptata de presedintele Traian Basescu si ca, in termenul legal de 45 de zile, urmeaza sa fie desemnat un alt sef la Educatie.
  Să urmeze LIVIU POP ???
  Tu, ce spui ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/05/2012 @ 7:35 pm | Răspunde

 19. […] Oare ei vor recupera datoriile de război ale României. Dragă Alioşa când vom avea un guvern român? Domnilor economişti cu tableta în mână, alta este viaţa reală. Share […]

  Pingback de Perspective sumbre asupra bunăstării României. « Popateapa's Blog — 17/05/2012 @ 4:44 pm | Răspunde

  • @Popică,
   Ești prea nerăbdător frate !
   Guvernul PONTA nu putea REPARA în doar câteva zile de la INVESTITURĂ tot ce-au STRICAT pedeleprele și complicii lor udemeriștii în câțiva ani de guvernare.
   Nu te supăra dar, AVEM DEJA deja GUVERN ROMÂN !!!
   FAPTUL că UDMR nu mai este la guvernare în OPINIA MEA înseamnă că AVEM GUVERN ROMÂN !!!
   Până acum am avut un guvern corcitură , amestecat cu gânduri RELE asupra ROMÂNIEI !
   Dacă mai rămâneau udemeriștii la guvernare dispăreau TOATE MONUMENTELE ISTORICE legate de ISTORIA ROMÂNIEI căci ministrul culturii și cultelor din guvernul MRU nimeni altul decât Kelemen Hunor președintele UDMR care și din OPOZIȚIE apelează la ȘANTAJ POLITIC de data asta împotriva USL,n- ar FI ALOCAT NICI UN BAN PENTRU CONSERVAREA LOR , înțelegi ?
   De aceea am afirmat că AVEM GUVERN ROMÂN !
   DATORIILE DE RĂZBOI ale ROMÂNIEI nu au fost RECUPERATE de T.Băsescu în OPT ANI de când conduce ȚARA și tu vrei ca PONTA să le RECUPEREZE IMEDIAT ???
   TOATE LA TIMPUL LOR !
   Deocamdată SĂ CÂȘTIGE USL alegerile PARLAMENTARE cu peste 75 % să aibă majoritatea în PARLAMENT,
   să nu fie ȘANTAJAT de nici un partid trădător de NEAM și ȚARĂ și după aceea mai vorbim .
   DA, acum AVEM GUVERN ROMÂN pentru că nu mai avem maghiari în guvern !
   În speranța că m-ai înțeles, îți mulțumesc pentru comentariu și întrebare !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 17/05/2012 @ 7:02 pm | Răspunde

 20. @ ALL !!!

  Trezirea La Nivel Global A Inceput

  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 19/05/2012 @ 8:55 pm | Răspunde

 21. @ ALL !!!

  În exclusivitate pentru posesorii de permise de conducere de toate tipurile și categoriile :

  O metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.

  A )
  De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare.
  Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul nostru este sa spuneti ce anume observatii aveti de
  facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea „constatarea nu corespunde adevarului” care trebuie mentionata de politist.

  Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar. Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata. Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa
  semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsirii contraventiei. In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciliul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile.
  Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire.
  Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie.
  Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile. In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, „prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor”. Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca „executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii” (adica data cand a fost scris / intocmit de politist). Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.

  B )
  Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar:
  – Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice
  ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece ininvitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. Dementionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In
  acest caz, Politia Rutiera NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.

  – Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca
  Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. In
  acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!

  C )
  Mai sunt cateva pentru radar:
  1. Ii ceri ordinul de serviciu prin care are misiunea sa efectueze radar in locul cu pricina.
  Motivul e eliminarea suspiciunii de iesire la spaga.
  (Nu-l are sau n-o sa-l dea. Trebuie trecut asta in procesul verbal.)
  2. Ceri avizul de control recent al aparatului radar la o institutie
  abilitata, prin care sa se specifice ca aparatura e conform[ cu normele tehnice.
  (Nu-l are, de obicei. Se trece si asta in procesul verbal)
  3. Nu semnezi si ceri sa ti-l trimita acasa.
  (De obicei nu-l trimite, pentru ca politistul trebuie sa se deranjeze la posta si sa puna timbre din banii lui.) In cazul in care, totusi, il trimite, se continua cu varianta de lipsa de la domiciliu.

  Scucces !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 20/05/2012 @ 8:53 pm | Răspunde

 22. @ ALL !!!

  Cine merge la Bruxelles? Derizoriul politicii romanesti
  Toata galceava halucinanta din jurul participarii presedintelui sau premierului la Consiliul European da masura derizoriului politicii romanesti, dar si a imenselor lacune constiutionale ce lasa loc pentru tot felul de interpretari.

  Asadar, si Victor Ponta, si Traian Basescu se socotesc indreptatiti sa reprezinte Romania la summit-ul de la Bruxelles.
  In virtutea Constitutiei, presedintele are ca principala prerogativa reprezentarea tarii in relatiile externe.
  Dar chestiunile decise la Bruxelles au, in cea mai mare parte, puternice implicatii de ordin intern, asadar, sustine premierul, relatia cu UE devine si o chestiune de politica interna……………….
  Sursa : Ziare.com

  Tu ce spui ?
  Cine trebuie să reprezinte ROMÂNIA la Bruxelles , Bsescu sau Ponta ?
  După mine, ar trebui să meargă premierul Victor Ponta
  căci la acel summit se vor discuta probleme ce țin de politica GUVERNULUI și nu de a PREȘEDINȚIEI !
  Ca să nu mai REAMINTESC că peste tot pe unde merge T.Băsescu cu HĂ,HĂ,HĂ-ul lui, ROMÂNIA se face de rușine !!!
  Vezi ISPRĂVILE marinarului de ieri de la summitul NATO din SUA ,
  reacția față de discursul ministrului AE ale ROMÂNIEI, A MARGA,
  faptul că nu a fost în stare să-i SPUNĂ unui român stabilit în SUA la solicitarea respectivului
  a TREI MOTIVE pentru care să se reîntoarcă în ROMÂNIA ( cu rânjetu-i sarcastici i-a spus tipului :
  – Ce-ar fi să-ți spun eu un motiv pentru care să nu te întorci….., ha,ha,ha,…….!?!?!?
  Vai de noi și de capul nostru cu un asemenea președinte !
  Alioșa.

  La Mulți Ani celor ce poartă numele Sfinților Împărați CONSTANTIN și ELENA !

  Cu stimă,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 7:55 am | Răspunde

 23. @ ALL !!!
  Summit-ul NATO de la Chicago, cel mai important din ultimii ani, a prilejuit si intalniri mai putin oficiale, intre diferiti lideri ai lumii.

  Presedintele Traian Basescu a parut relaxat si glumet cu toata lumea, sau cel putin asa arata fotografiile transmise de agentiile internationale de presa.
  Poate singurul moment mai tensionat al vizitei sefului statului la Chicago a fost atunci cand a ignorat un discurs al lui Andrei Marga, ministrul roman de Externe, care la scurt timp dupa investire l-a comparat pe Basescu cu Mussolini.
  In timp ce ministrul de Externe, Andrei Marga, sustinea un discurs in fata comunitatii romanesti din Chicago, presedintele a preferat sa faca poze cu copiii acestora, ignorand total vorbele sefului diplomatiei romane.
  Sursa : Ziare.com

  De unde se vede RANCHIUNA și RĂUTATEA lui T. Băsescu care de OPT ani de zile de când ocupă NEMERITAT
  fotoliul de președinte al ȚĂRII de la COTROCENI își bate joc de ROMÂNI :
  „ țigancă împuțită ”……
  „ găozar ” ………….
  „ dacă nu-ți convine în România pleacă ” ……
  „ nu am nimic a-mi reproșa privind mandatul de președinte ” …..
  „ Gabrile Oprea șeful MAFIEI personale a lui A. Năstase ”
  ca mai apoi, ca să-l determine să PLECE din PSD l-a înaintat în grad și i-a oferit postul de ministru al apărării naționale …….
  și LISTA exemplelor de maidan vs.de spusele marinarului ar putea continua toată ziua …………..
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 8:07 am | Răspunde

 24. @ ALL !!!
  „ Nici Marga, nici Basescu. Romania!
  Disputa asupra formularii si reprezentarii politicii externe a Romaniei a fost transata, oricat de imbecil ar suna, de presedinele Curtii Constitutionale: la Consiliul European trebuie sa mearga Traian Basescu – „seful statului a fost pana acum, nimeni nu a contestat acest lucru”.

  Ce-a spus, de fapt, Augustin Zegrean? Ca Traian Basescu si-a respectat rolul de presedinte-jucator, pe care si l-a asumat doarece nu era s-o faca Emil Boc! Chiar daca afacerile europene nu mai tin, formal, de politica externa (ca o paralela edificatoare, in interiorul UE nu mai vorbim despre „importuri”, ci despre comert intracomunitar), si Constitutia spune ca seful statului reprezinta tara si semneaza acorduri negociate de Guvern, legea nescrisa era ca presedintele insemna statul, avand si cel mai mare numar de voturi obtinute democratic. Legitim, adica.

  „Reprezentare” nu inseamna, insa, altceva decat ca atunci cand la o masa cu barosani se afla un scaun in dreptul caruia scrie „Romania”, acesta trebuie ocupat de un purtator autorizat de stilou. Fie ca este vorba despre un mandat incredintat de CSAT si Parlament, fie ca a fost discutat de Guvern, cand este vorba despre politica fiscala comunitara, de pilda, Traian Basescu, cel putin formal, trebuie sa-l aduca la indeplinire.

  Aa, ca pana acum a facut dupa cum l-a taiat capul deoarece avea majoritate peste tot, si aceasta majoritate s-a constituit deoarece el a fost locomotiva, este altceva. Merita subliniate spusele ministrului Andrei Marga, oricat ne-am minti:

  „Desigur ca in practica politica, in practica administratiei romanesti in ultimii ani, fiind prim ministri care s-au atenuat singuri, s-au poate ca au fost incurajati sa fie cat se poate de atenuati, presedintele a preluat multe responsabilitati care in mod normal revin primului ministru. Aceasta e o treaba care nu ne intereseaza acum pentru ca presedintele si-a numit primii ministri si a lucrat asa cum ei au convenit”.
  Sursa: Ziare.com

  Tu, ce spui ?
  Eu spun că președintele Curții Constituționale a ROMÂNIEI,
  Augustin Zegrean , este OMUL lui T.Băsescu iar CCR este 100 % POLITIZATĂ !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 8:13 am | Răspunde

 25. @ ALL !!!
  Ca să intre în grațiile președintelui SUA și nu numai, președintele ROMÂNIEI Traian Băsescu,
  a anunțat la summitul NATO de la Chicago că românii vor CONTRIBUI cu o sumă de dolari ( NU A VRUT SĂ SPUNĂ chipurile – IPOCRIZIE cunoscută deja – ca să nu fie subiect de comparație cu sumele altor STATE membre NATO când în realitate CA SĂ NU ȘTIE ROMÂNII cărora li s-au REDUS SALARIILE și furat 5,5 % CAS din PENSIE … ) pentru FUNCȚIONAREA ARMATEI AFGANE după retragera trupelor NATO
  și, culmea nesimțirii, asta, începând cu anul 2015 când el va fi LA LADA CU GUNOI a ISTORIEI sau , ( DOAMNE AJUTĂ ) acolo unde-i este locul : în costum vărgat de …….marinar ???? sau, de …….
  Tu, ce spui ???
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 1:05 pm | Răspunde

 26. @ ALL !!!
  Până și GUVERNUL USL are REZERVE față de PENSIILE MILITARE ……
  Totul despre această arzătoare chestiune ,dacă dai click pe link-ul de mai jos :

  http://militar.infomondo.ro/actualitate/discutiile-pe-legea-care-permitea-revenirea-pensiilor-fostilor-militari-la-cuantumul-cel-mai-avantajos-au-fost-amanate.html#more-12528

  Alioșa pensionar militar .

  Comentariu de Aliosa — 22/05/2012 @ 8:50 pm | Răspunde

 27. @ ALL !!!
  Militarii Batalioanelor 300 Infanterie şi 280 Infanterie au fost vizitaţi în Afganistan de primul ministru VICTOR PONTA în ziua de 22 mai 2012 .
  Militarii români aflaţi în misiune în provincia Zabul din Afganistan au fost vizitaţi în cursul zilei de marţi 22 mai, de primul-ministru Victor Ponta care a fost înoţit de secretarul de stat Dan Tătaru, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului SMG, general-locotenent Valeriu Nicuţ şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

  Şeful Guvernului României a fost informat în legătură cu situaţia îndeplinirii principalelor misiuni ale militarilor români în zona de responsabilitate din sudul Afganistanului, modul în care sunt executate operaţiile în cooperare cu forţele Coaliţiei şi în parteneriat cu Forţele de securitate afgane, precum şi acţiunile de sprijin şi asistenţă a populaţiei locale.

  Membrii delegaţiei s-au întâlnit cu militarii Batalionului 2 Manevră dislocaţi în baza militară înaintată Bullard, iar cu cei ai Batalionului 1 Manevră şi cu colonelul Adrian Tonea, comandantul contingentului naţional din Provincia Zabul, în baza militară înaintată Apache, unde a fost prezentată tehnica folosită de militarii români în Afganistan.

  În partea a doua a zilei, membrii delegaţiei s-au deplasat la Kandahar, unde au avut o întrevedere cu comandantul Comandamentului Regional de Sud al Forţei Internaţionale de Asistenţă de Securitate (ISAF), generalul-maior (SUA) James Huggins, cu care au discutat despre colaborarea dintre militarii români şi cei ai ţărilor partenere în cadrul ISAF.

  Reprezentantul naţional al Armatei României în Afganistan, colonelul Mircea Mândrescu, a prezentat delegaţiei o informare cu privire la activitatea militarilor Elementului Naţional de Sprijin, care asigură din punct de vedere logistic operativitatea forţelor româneşti dislocate în teatru şi cooperarea cu structurile similare ale Armatei SUA în vederea asigurării echipamentelor specifice necesare, pe baza acordurilor încheiate.

  În prezent, Armata României participă în teatrul de operaţii din Afganistan cu aproximativ 1.800 de militari, încadraţi în batalioane de manevră, structuri de intelligence, legătură şi monitorizare, structuri de sprijin logistic şi personal de stat major, dislocaţi în principal în provincia Zabul, dar şi la Kandahar, Bagram şi Kabul.

  Batalioanele 1 şi 2 Manevră din Afganistan sunt formate, în principal, din militari ai Batalionului 300 Infanterie de la Galaţi, respectiv din cei ai Batalionului 280 Infanterie Mecanizată de la Focşani.

  La plecarea în Afganistan Victor Ponta a declarat că scopul vizitei sale este de a arăta “aprecierea şi recunoştinţa noastră ca ţară şi ca naţiune pentru rolul pe care militarii români îl joacă în operaţiunile din Afganistan”. Acesta a adăugat că totodată “vreau să cunosc care sunt problemele de zi cu zi cu care ei (militarii români n.r.) se confruntă, dacă putem îmbunătăţi situaţia lor de acolo, dacă putem să îmbunătăţim situaţia familiilor lor rămase aici în ţară, şi mai ales să discut despre planurile lor de viitor”.

  sursa: Biroul de Presă al MApN

  Colonel ( r ) ….
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/05/2012 @ 8:56 pm | Răspunde

 28. @ ALL !!!
  Pentru afrontul adus în urmă cu câteva zile de către Victor Ponta președintelui CCR , Augustin Zegrean ,
  uite urmarea :

  „ CCR: Ordonanta referitoare la returnarea banilor de catre primarii, partial neconstitutionala !
  Premierul Victor Ponta nu poate lua primariilor toti banii dati de fostul Guvern,
  condus de Mihai Razvan Ungureanu, au hotarat, joi, judecatorii de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).
  Reprezentantii CCR au comunicat ca prevederile sunt constitutionale doar in masura in care se aplica sumelor ce nu au fost utilizate.
  Boc: Guvernul nu poate intra cu bocancii sa ia bani de la primarii
  Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a explicat, potrivit Realitatea TV, faptul ca decizia CCR inseamna ca guvernul Ponta nu avea dreptul sa ia banii din bugetele primariilor care au de platit datorii urgente, dar ca a fost indreptatit s-o faca in alte cazuri.
  Mai exact, Curtea Constitutionala a decis
  ca textul din Ordonanta de Urgenta a Guvernului Ponta, numarul 15, din 8 mai 2012,
  referitor la sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale
  si acordate unitatilor administrativ teritoriale, este partial neconstitutional.
  Curtea Constitutionala a admis partial sesizarea Avocatului poporului referitoare la
  neconstitutionalitatea articolului V, alineatul 1, teza I, din OUG 15/2012
  privind stabilirea unor masuri financiare in domeniul asigurarilor sociale de sanatate si al finantelor publice ” .
  Sursa : Ziare.com
  Tu ce spui ?
  Eu spun : HRISTOA S-a înălțat !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 24/05/2012 @ 5:14 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: