Alioşa ” File de Jurnal ”

20/05/2012

SLAVĂ EROILOR NEAMULUI !

Filed under: amintiri — Aliosa @ 11:56 am

Motto:

 „Nici o ţară nu poate fi cucerită fără o complicitate din interior”.
     Sun Tzu,înțelept chinez .

Pe 24 MAI  este ÎNĂLȚAREA  DOMNULUI și ZIUA EROILOR  NEAMULUI  ,

două sărbători de suflet , credință și pioșenie .

Să le cinstim pe amândouă cum se cuvine !

Pana atunci insa,in biserici la slujbe se canta :

iar credinciosii ortodocsi  cand se intalnesc , se saluta cu :

HRISTOS a INVIAT !

ADEVARAT a INVIAT !

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI este o mare sărbătoare creștină, care comemorează înălțarea la cer a lui Isus din Nazaret, la 40 de zile după Înviere Potrivit legendei,IISUS , după ÎNVIERE , s-a arătat apostolilor timp de 40 de zile, după care s-a înălțat la cer, în prezența lor.Semnificația Înălțării nu este legată atât de fenomenul în sine, cât ca expresie a preamăririi cerești a lui Hristos care, ridicat prin Înviere la dreapta lui Dumnezeu, domnește ca Rege. Învingând moartea, Hristos a început un nou mod de viață alături de Dumnezeu, pe care l-a pregătit și aleșilor săi. Spiritualitatea Înălțării se întemeiază pe speranță. Creștinii privesc la casa cerească ce-i așteaptă, trăind încă pe pământ în realitatea lumii noi în care domnește Hristos.

ZIUA  EROILOR NEAMULUI din toate timpurile se serbează odată cu ÎNĂLȚAREA DOMNULUI .

În PRIMUL RĂZBOI MONDIAL la care ARMATA ROMÂNĂ  a participat cu gândul înălțător de REÎNTREGIRE A NEAMULUI ROMÂNESC, ROMÂNIA a pierdut peste un milion de militari și civili. Impresionată  de EROISMUL OSTAȘILOR ROMANI CĂZUȚI ÎN LUPTELE PURTATE PENTRU REÎNTREGIREA NEAMULUI ȘI FĂURIREA ROMÂNIEI MARI,  ROMANIA la 1919

Regina MARIA regina mariaa înființat Societatea „MORMINTELE EROILOR CĂZUȚI ÎN RĂZBOI” . În semn de nemărginită  prețuire pentru jertfa de sânge a celor căzuți pe câmpurile de bătălie și a căror identitate era necunoscută ,  în anul 1923 Societatea aflată  sub înaltul patronaj al REGINEI MARIA a înălțat în fața Muzeului Militar Național din Parcul CAROL I „MORMÂNTUL OSTAȘULUI NECUNOSCUT” Sunt vremuri când nici morții nu-s lăsați în pace! În anul 1958 autoritățile comuniste ale țării au mutat   osemintele ostașului necunoscut  la Mausoleul de la Mărășești unde au stat pana la 26 oct.1991 când,din inițiativa M.Ap.N.noile autorități postdecembriste    instalate la putere   după VICTORIA REVOLUȚIEI ROMÂNE din dec.1989,au hotărât readucerea  OSEMINTELOR OSTAȘULUI NECUNOSCUT  pe vechiul amplasament  ridicat  în 1923. Sărbătorirea ZILEI EROILOR stabilita inițial de ZIUA ÎNĂLȚĂRII DOMNULUI a fost și ea schimbată  tot de comuniști la 9 MAI iar după  1990 a revenit la situația inițiala,adică la 40  de zile de la SFINTELE PAȘTI, odată cu ÎNĂLȚAREA DOMNULUI . Ca un OMAGIU adus REGINEI MARIA , începând cu acest an, Asociația Națională „ CULTUL EROILOR ” prin votul unanim al Consiliului Director, va purta denumirea de „ REGINA MARIA ” !!!

Anul acesta,pe 24  mai, de ZIUA ÎNĂLȚĂRII  DOMNULUI  și ZIUA EROILOR , să ne aplecăm cu pioșenie în fața mormintelor si monumentelor închinate EROILOR NEAMULUI, să aprindem o lumânare și să  întindem un COVOR TRICOLOR din FLORI pe pământul proaspăt săpat pe  MORMINTELE  lor !!!

DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE PE EROII NEAMULUI  !!!

Și tot ca un OMAGIU adus EROILOR din comuna natală, în cele ce urmează voi vorbi despre

MONUMENTELE EROILOR DIN RĂCHITOASA .

Copil fiind,mă opream adeseori în fața MONUMENTULUI EROILOR , aflat în centrul satului și citeam cuvintele săpate în piatră : „ MORȚI PENTRU PATRIE ” !

Din câte am aflat de la primarul OVIDIU ADRIAN IVANCIU , monumentul a fost ridicat în anul 1936, din inițiațiva primarului de atunci,PAVEL BUȘILĂ,cu sprijinul nemijlocit al sătenilor comunei care au donat fiecare după puterile lor financiare bani ce s-au strâns într-o cutie metalică ce apoi a fost zidită la baza soclului pe care se sprijină monumentul.

Monumentul realizat de  arhitectul  C. MIHĂILESCU  este înalt de doar 2,50 m, în formă de obelisc piramidal, din mai multe blocuri din piatră,pe care au fost amplasate elemente artistice din marmoră, cu inscripții comemorative.

Situat chiar în centru satului, la intersecția drumurilor ce intră și ies din localitate, lângă primăria comunei dar  și-n apropierea magazinului universal , monumentul este reperul sigur pentru locuitorii satelor aparținătoare comunei RĂCHITOASA care vin cu treburi la primărie și magazin iar cele două căruțe cu câte un CAL stau mărturie sigură a celor spuse de mine ce le-am surprins cu aparatul foto ce -l am mereu asupra mea când plec hai-hui prin ȚARĂ !!!

Monumentul a fost ridicat în MEMORIA celor 72 de FII ai comunei căzuți la datorie în PRIMUL RĂZBOI MONDIAL pentru REÎNTREGIREA NEAMULUI și făurirea ROMÂNIEI MARI .MORȚI PENTRU PATRIE !!!Iar numele EROILOR sunt perfect aliniate ca cele trei grupe ale PLUTONULUI de INFANTERIE ce plecase în pas cadențat pe marșul ostășesc TREC BATALIOANE ROMÂNE CARPAȚII  spre GLORIA ETERNĂ și PROPĂȘIREA PATRIEI !

72 de EROI dintr-o comună cu câteva sute de suflete !

72 de FAMILII distruse ca ROMÂNIA să se REÎNTREGEASCĂ !

Iar astăzi, unii se zbat de dimineață până-n noapte să DISTRUGĂ ce-au făurit EROII NEAMULUI la 1 DECEMBRIE 1918 prin mari jertfe de sânge .

Al doilea MONUMENT închinat EROILOR din RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ ( 1877-1878 ) și din PRIMUL RĂZBOI MONDIAL ( 1916-1919)  a fost ridicat în anul 1938 și este amplasat în curtea bisericii cu hramul SFÂNTULUI NICOLAE  din satul BURDUSACI comuna RĂCHITOASA .El este format dintr-un postament în trepte,un soclu din piatră și un obelisc în vârful căruia este fixată o   cruce. Pe laturile de sus ale obeliscului  au fost săpate în piatră o CASCĂ,BAIONETE și LAURI.Monumentul are o înălțime de 3,70 m. Pe plăcile din marmoră ( nu de la VIDEANU ) sunt înscrise numele eroilor căzuți în războaiele specificate mai sus.

MORȚII PENTRU PATRIE în al Doilea Război Mondial se odihnesc peste tot în EUROPA dar , după încheierea războiului  fiindcă nu a mai existat o REGINĂ MARIA, nu s-au mai ÎNĂLȚAT MONUMENTE  în comuna natală iar NUMELE EROILOR sunt ACOPERITE de negura uitării și de colbul gros din arhivele primăriilor ce-au trecut și ele prin tot felul de restructurări și reâmpărțiri administrative în anii grei ai comunismului.

Bătrânul meu TATĂ , POPOVICI GHEORGHE , sergent în ARMATA ROMÂNĂ în anul 1931, supraviețuitor al celui de-al DOILEA RĂZBOI MONDIAL, decedat la venerabila vârstă de 94 de ani cu gradul de PLUTONIER MAJOR decorat cu  MEDALIA COMEMORATIVĂ  1941-1945 , mi-a povestit de multe ori despre flăcăii satului care au căzut la datorie atât pe frontul de est cât și pe cel de vest . Poate voi reuși vreodată să scriu câte ceva și despre EROII NEAMULUI  din comuna natală căzuți în al Doilea Război Mondial !

DUMNEZEU să-i odihnească în pace !11709640_706847376128657_5256363369757452271_n

Despre SUPRAVIEȚUITORII celui de-al DOILEA RĂZBOI MONDIAL încă ÎN VIAȚĂ la începutul anului 2012 și despre MONUMENTELE EROILOR din RĂCHITOASA ( comuna mea natală ) mai multe în

revista Romania Eroica 1-2012 mail  nr.1 ( 44 ) serie nouă 2012 , la  pag. 15  , sub semnătura subsemnatului . Domniile voastre care doriți să RĂSFOIȚI REVISTA  și să aflați totul despre conținutul ei, puteți DA CLICK  pe link-ul colorat care vă va duce automat la prima față a copertei nr.1 .Apoi, cu migală și răbdare, derulați PAGINILE cu mouse-ul și de vreți să citiți articolul

MORMINTELE EROILOR DIN RĂCHITOASA

comuna mea natală, vă opriți la PAGINA 15  unde sub semnătura subsemnatului veți afla tot ce am scris acolo despre EROII COMUNEI  căzuți în PRIMUL RĂZBOI MONDIAL ( 1916-1919 )  și despre SUPRAVIEȚUITORII celui de-al DOILEA RĂZBOI MONDIAL ( 1941-1945 )  !

 

Am onoarea să vă salut !Colonel ( r) ing. POPOVICI G.ALEXANDRU.

Cu toată recunoștința pentru EROII NEAMULUI ,

Alioșa.

Cugetari si citate celebre
 
 
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea. (Georges Brassens)
Timiditatea – un defect al oamenilor mari, tupeul – defectul oamenilor mici. (Maurice Coyaud)
Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate. (Jack Penn)
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar. (Peter O’Toole)
Numai dupa invidia altora iti dai seama de propria ta valoare. (Tudor Musatescu)
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca Iuda avea amici ireprosabili. (Ernest Hemingway)
Daca gasesti un drum fara obstacole, probabil ca drumul acela nu duce nicaieri. (J.F.Kennedy)
Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti. (David Dunham)
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta. (legea lui Moisil)
Munca in echipa presupune in primul rand sa-ti pierzi jumatate din timp explicandu-le celorlalti de ce nu au dreptate. (George Wolinski)
Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. (Papa Ioan al XXIII-lea)
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham)
Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei. (Sigmund Freud)
Daca ai impresia ca educatia e scumpa, atunci incearca sa vezi cum e ignoranta. (Andy McIntyre)
Nimeni nu e de neinlocuit dar – uneori – este nevoie de mai multe persoane pentru a inlocui una singura. (ClaireMartin)
Violenta este ultimul refugiu al incompetentei. (Isaac Asimov)
Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul. (Jean Grenier)
Oboseala si lenea au aceleasi simptome. (Bissane de Soleil)
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti; nu din teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le. (Gelu Negrea)
A face pe prostul la timpul potrivit este cea mai mare intelepciune. ( Cicero )
Cand muncesti, joaca-te. Munca, daca este o datorie, te ucide.
(Max Jacob)
Un prost care nu spune nici un cuvant nu se deosebeste de un savant care tace.
(Moliere)
In politica, prostia nu e un handicap. (Napoleon)
Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta.
(Woody Allen).
Sursa CITATELOR : internetul.
Alioșa.

35 comentarii »

 1. Buna treaba. Felicitari Aliosa, asa se scrie istoria!

  Comentariu de cammely — 20/05/2012 @ 11:01 pm | Răspunde

  • @ Cammely,
   Bună dimineața !
   Mulțumesc pentru apreciere !
   Adevărul este că de mic copil mi-a plăcut ISTORIA mai mult chiar decât multe alte obiecte de studiu
   obligatorii pentru susținerea examenului de bacalaureat.
   Prin clasa a VII -a citeam deja RĂZBOI și PACE de TOLSTOI ,
   iar în vara anului 1965 după absolvirea clasei a VIII-a am citit NAPOLEON BONAPARTE de ANDRE CASTELOT .
   Tot în acea perioadă am citit foarte multe cărți din literatura rusă referitoare la Marele Război pentru Apărarea PATRIEI
   și din literatura universală cum ar fi multe despre istoria ANGLIEI, FRANȚEI și JAPONIEI .
   Da, așa se scrie ISTORIA !
   În cuvinte simple dar pornite din inimă fără un scop anume ci numai de recunoștință și pioșenie față de cei care la
   rândul lor AU SCRIS ISTORIA ROMÂNIEI cu SÂNGELE lor vărsat pe câmpurile mai de bătălie pentru apărarea ființei NEAMULUI NOSTRU .
   O zi bună de marea sărbătoare !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 6:24 am | Răspunde

 2. Din pacate fara sangele martirilor nu se putea, dar macar sa le cinstim memoria!

  Comentariu de cammely — 20/05/2012 @ 11:03 pm | Răspunde

  • DUMNEZEU să-i odihnească în pace !

   Comentariu de cammely — 20/05/2012 @ 11:04 pm | Răspunde

   • DUMNEZEU să-i odihnească în pace !
    DUMNEZEU să te audă !
    Mulțumesc pentru vizită, comentarii și like !
    OMUL SFINȚEȘTE LOCUL iar tu mi-ai sfințit postul !
    Sărut- mâna !
    Cu toată stima și recunoștința,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 6:40 am | Răspunde

  • @ Cammely,
   Ai dreptate !
   Nimic din ceea ce îți aparține nu se poate obține fără mari eforturi.
   În cazul de față, REÎNTREGIREA NEAMULUI nu se putea realiza fără mai jertfe de sânge
   din cauza lăcomiei și vanității reprezentanților AUSTRO-UNGARIEI și a IMPERIULUI ȚARIST inițial
   și-apoi BOLȘEVIC după instaurarea la putere a SOVIETELOR lui LENIN .
   Din păcate, în multe locuri din ȚARĂ , autoritățile locale „ cinstesc ” politicienii ipocriți, corupți și parșivi
   și mai puțin cinstesc memoria EROILOR NEAMULUI .
   Iar MORMINTELE și MONUMENTELE ridicate în memoria lor sunt lăsate în multe părți din ȚARĂ în paragină
   iar „ hoții de fier vechi” le dau mereu TÂRCOALE pentru a fi prezenți
   la momentul PRĂBUȘIRII lor pentru a le dezgoli cu o ferocitate egală cu a HIENELOR leșinate și înnebunite de foame .
   de fierul – beton ce a ținut în VIAȚĂ structura soclului respectiv zeci de ani ….
   O, tempora ! O, mores !
   Cu stimă și respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 6:50 am | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Astăzi creștinii ortodocși sărbătoresc Sfinții Mari Împărați CONSTANTIN și mama sa ELENA !
  LA MULȚI ANI
  tuturor doamnelor și domnișoarelor ce poartă numele de ELENA
  și tuturor domnilor ce poartă numele de CONSTANTIN !

  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 6:06 am | Răspunde

 4. @ ALL !!!

  Un SFAT pentru doamnele care poposesc pe aici :
  Crampele muschilor de la picioare reprezinta o sursa de disconfort pentru multe persoane,
  in special pentru femeile care au intrat la menopauza.
  Însa există un remediu, ciudat, inexplicabil, dar verificat.

  El consta in ciupirea buzei superioare, aceasta tehnica dovedindu-se eficienta in 90% dintre cazuri, conformThirdAge.com.
  Metoda, descoperita de Milton F. Allen, suferind cronic de spasme musculare, este simplitatea intruchipata.
  La primul semn de crampe musculare, ciupeste zona dintre buza superioara si nas,
  mentinand aceasta presiune constanta timp de 30 de secunde si chiar mai mult daca este necesar.
  Durerea ar trebui sa dispara si muschii sa se relaxeze la cateva secunde de la ciupitura.
  Desi medicii nu-si pot explica motivul pentru care tehnica are efect,
  ei sunt nevoiti sa accepte faptul ca functioneaza. Iar eficacitatea ei e confirmata de atletii profesionisti si de antrenorii lor.
  Sursa: internetul .
  Tu, stimată doamnă ce spui de acest SFAT ?
  E folositor sau nu ?
  Cu respect ,stimate doamne !
  Am vrut doar să vă dau un SFAT !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 8:34 am | Răspunde

  • Aproape acelasi exericitiu e valabil, se spune, atunci cand iti vine sa stranuti, doar ca trebuie sa apesi / presezi in zona respectiva. 😉 Nu stiu daca scrie undeva, dar uneori e valabil si spun asta pe incercate. 😆
   O zi faina va doresc!

   Comentariu de cammely — 21/05/2012 @ 8:48 am | Răspunde

   • Nici eu nu știu dacă scrie sau nu pe undeva dar sunt sigur că datorită experienței tale,
    ce spui este valabil.
    Cel mai bine ar fi SĂ NU AVEM NEVOIE de astfel de EXERCIȚII dar, la o adică,
    este bine de știut !
    Mulțumesc pentru sfat.
    Și eu îți doresc o zi faină !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 9:39 am | Răspunde

 5. Reblogged this on Popateapa's Blog.

  Comentariu de Popateapa — 21/05/2012 @ 9:32 am | Răspunde

  • @ Popică,
   Bună ziua !
   Mulțumesc pentru publicitate !
   Îmi place cum ai ARANJAT imaginile foto acolo, pe blogul tău !
   Te aștept însă pe și cu un mic comentariu măcar așa,
   de Sfinții Împărați CONSTANTIN și ELENA !!!
   La Mulți Ani celor ce poartă numele de CONSTANTIN și ELENA !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 9:54 am | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  PLOAIA este fenomenul atmosferic cel mai iubit de mine și nu numai.
  De multe ori VARA când PLOUĂ LINIȘTIT și VÎNTUL nu bate îmi iau umbrela și ies afară în PLOAIE încălțat fiind cu niște papuci speciali din piele de bovină românească ca să-mi scot pe rând labele picioarelor pentru a le lăsa pradă picăturilor reci de ploaie. Îmi place ca la adăpostul umbrelei să mă plimb prin ploaie, s-aud cum stropii de ploaie ating pământul în ritmul sacadat al tobelor ce bat la parada militară . În urmă cu câțiva ani aceasă nevinovată plăcere o combinam cu una mai periculoasă și anume FUMATUL în PLOAIE ! Din fericire, acum nu mai fumez așa că-mi rîmâne doar plimbatul prin ploaie la adăpostul umbrelei. Zilele acestea în PĂDUREA NEBUNĂ a PLOUAT din belșug fără GRINDINĂ și VIJELII
  iar OGORUL râde ! Râde și inima mea chiar dacă nu am FERMĂ zootehnică,agricolă, viticolă, pomicolă sau de altă natură de la care să aștept ca PORUMBOIU de VASLUI recolte bogate . Râde inima de român ce vrea doar binele tuturor românilor ! PLOAIA a fost transpusă în versuri de poeți și cânată de cântăreți din toate timpurile .
  Dacă îți place PLOAIA, dă click pe rând pe link-urile de mai jos
  iar seara îți va fi mult mai frumoasă :
  AUDIȚIE PLĂCUTĂ !
  http://www.youtube.com/watch?v=-SjdNiCGfVE&feature=related ,
  „ Cine se naște în ploaie……De ploi să fie iubit ” !!!
  http://www.youtube.com/watch?v=uMQZB0P5hZo&feature=related ,
  „ Să alergăm prin ploaie ” EVA KISS.
  http://www.youtube.com/watch?v=SVkDedTK-uo&feature=related ,
  „ Plouă ” MIHAELA RUNCEANU .
  http://www.youtube.com/watch?v=YTPp-n7XgGE&feature=relmfu ,
  „ Ploaia ” EL NEGRO.
  http://www.youtube.com/watch?v=K8abN03FUGU ,
  „ Ploaia ” SPIN.
  http://www.youtube.com/watch?v=1eNFkzXEHUE ,
  „ Dacă ploaia s-ar opri ” CARGO.
  Sursa : internetul.
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 21/05/2012 @ 6:51 pm | Răspunde

 7. Buna dimineata,
  Felicitari pentru articol.

  Comentariu de ruddyfoller — 22/05/2012 @ 7:47 am | Răspunde

  • @ Ryddyfoller ( ARDIAN ),
   Bună dimineața prietene !
   Mulțumesc pentru vizită, like și aprecieri !
   După cum ți-am mărturisit și cu altă ocazie, încerc ca TEMATICA BLOGULUI să fie cât mai diversificată .
   Cine vrea să recunoască acest fapt, îl recunoaște cine nu, mă critică afirmând că abordez numai teme legată de
   POLITICA parșivă de la noi și de POLITICIENII noștri ipocriți , lucru total fals !
   Este de ajuns o trecere sumară în revistă a CUPRINSULUI BLOGULUI ce se află în ARHIVA P.C.-ului și lucrurile sunt clare pentru cei corecți .
   O doamnă virtuală mi-a spus că îi place cum scriu bla-bla-bla , dar, fiindcă nu se pricepe și nici nu-i place POLITICA
   nu o să mă viziteze…..( praf de aruncat în ochii orbului …… ) !
   Mă bucur mereu de vizita ta și-mi aduc aminte că FETIȚA voastră exact de astăzi 22 mai într-o lună ,
   adică pe 22 IUNIE 2012 va împlini UN ANIȘOR !
   LA MULȚI ANI
   încă de pe acum căci pe 22 iunie a.c. nu știu pe unde mi-or umbla picioarele
   căci plec la o STAȚIUNE BALNEOCLIMATERICĂ pentru 14 zile iar dacă-mi va plăcea acolo, s-ar putea să mai stau
   și cum nu voi lua LAPTOPUL cu mine ( ca să pot sta LINIȘTIT…., departe de BÂRFA lumii răutăcioase și a CAMPANIEI ELECTORALE MINCINOASE …. ) nu știu cum voi putea spune atunci la ZIUA cea mare, FETIȚEI voastre LA MULȚI ANI !
   Astăzi dimineață ( între orele 02.00-03.00 ) în ROMÂNIA a fost CUTREMUR .
   L-am simțit din plin dar NU M-AM DAT JOS DIN PAT căci mă simțeam foarte bine, ca într-un balansoar…..
   A durat câteva secunde . Nu știu detalii căci am ADORMIT din nou șu m-am trezit acum câteva minute .
   Voi reveni cu detalii după ce mă voi DOCUMENTA .
   O zi minunată !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 22/05/2012 @ 9:28 am | Răspunde

   • M-am DOCUMENTAT și din http://cutremur.ro , am aflat :

    Un cutremur moderat cu magnitudinea mai mare de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de luni 21 mai spre marti 22 mai in Bulgaria, la vest de Sofia.

    NR: Cum TURNU MĂGURELE se află la NORD de SOFIA și în SUDUL ROMÂNIEI, una din replici s-a simțit și la noi .

    Conform datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul a avut loc la ora 00h00h33min timp universal, iar epicentrul a fost localizat la 25 km vest de Sofia..
    Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimtit puternic in zona epicentrala, cu intensitatea maxima de pana la VII grade pe scara Mercalli. Populatia capitalei Bulgariei si-a parasit locuintele, miscarea fiind puternic resimtita la Sofia, In cateva sate situate la vest de Pernik s-a raportat prabusirea mai multor locuinte,. Nu exista informatii privind eventualele victime,.
    De asemenea, cutremurul a fost resimtit in Macedonia, in Serbia, dar si in sudul Romaniei. In tara noastra, cutremurul a fost resimtit in Oltenia si Muntenia ( TURNU MĂGURELE , NR. )cu intensitati cuprinde intre III si IV-V grade pe scara Mercalli. La Craiova, Bucuresti si in alte orase din sudul tarii mai multi locuitori au fost treziti din somn ( INCLUSIV EU, NR. ) de miscarea seismica produsa in Bulgaria.
    Cutremurul a fost urmat de un numar mare de replici, unele suficient de puternice pentru a accentua panica populatiei in zona epicentrala.
    Cele maai importante replici au fost urmatoarele:
    •cutremur ora 1h30min UTC, magnitudine 4,7 si intensitate epicentrala V-VI;
    •cutremur ora 2h13min UTC, magnitudine 4,4 si intensitate epicentrala V;

    NR. rezultă că eu am simțit una din REPLICI adică cea de la ORA 2h 13min UTC cu MAGNITUDINEA de 4,4 și intensitatea epicentrală V !!!

    S-au inregistrat si alte replici, dar de magnitudini sub 4 grade, fiind resimtite mai slab in zona epicentrala.
    Bulgaria este o tara cu activitate seismica importanta.
    Ultimul seism mai puternic a avut loc la 17 decembrie 1986 in zona Tarnovo-Strajita,
    avand magnitudinea 5,7 pe scara Richter, si a fost resimtit pe o arie larga inclusiv in sudul Romaniei.

    Sursa : http://cutremur.ro
    O zi fără cutremure !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 22/05/2012 @ 9:43 am | Răspunde

 8. @ ALL !!!

  „Dacă viața e o calatorie scurtă, trebuie să încercam să o facem la CLASA ÎNTÂI „.
  ( Philippe Noirette – actor francez,1930-2006)
  ” Nu vorbi niciodată despre tine. Scrie!”
  (Radu Beligan)
  ” Nu te închina până nu ştii cine-i sfântul. ” ( ( Proverbele Românilor, Iuliu A. Zanne)

  O zi fără cutremure !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/05/2012 @ 10:01 am | Răspunde

 9. @ ALL !!!
  Fiecare cu „ GAȘCA LUI ” !!!
  DEMITERI LA VÂRF în MApN :
  a ) TIBERIU FRĂȚILĂ purtătorul de cuvânt al MApN care mi-a „ tocit ” de multe ori NERVII și așa întinși la maxim din cauza RECALCULĂRII PENSIEI MILITARE de SERVICIU , DREPT acordat în baza unei LEGI ORGANICE ……
  b ) Directorul Casei de pensii MApN, col DRAGOȘ LUCAN căruia i-am trimis prin POȘTA ROMÂNĂ în martie a.c.o scrisoare RECOMANDAT cu CONFIRMARE DE PRIMIRE referitoare la BILETELE DE CĂLĂTORIE cu 50 % reducere.
  Nici până acum ( deși LEGEA prevede ca termen maxim de răspuns 45 de ZILE ) NU AM PRIMIT nici un RĂSPUNS la acea CERERE și nici cele TREI CĂLĂTORII DUBLE acordate fiecărui pensionar militar .
  c ) Dna gl.M. LUPU despre care , FEMEIE fiind mă abțin de la comentarii deși a fost în aceeași BARCĂ cu cei doi .

  Toate persoanele de mai sus au fost DEMISE, puse la dispoziție sau trecute la pensie …., exact nu știu .
  Un singur lucru este sigur :
  LA VREMURI NOI, OAMENI NOI !!!
  A picat GABRIEL OPREA , au picat și apropiații săi de la MApN !!!
  Și asta se întîmplă de fiecare dată când se SCHIMBĂ GUVERNUL :
  LA NOI CA LA NIMENI :
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/4/21/
  Oare cine-i VA ÎNLOCUI PE CEI TREI ???
  Dacă ȘTII, spune-mi iar PATRIA-ți va fi recunoscătoare !
  Cu stimă,
  COLONEL ( r ) ….
  Alioșa.

  Urmeaza si altii!!!!

  Comentariu de Aliosa — 22/05/2012 @ 10:20 am | Răspunde

 10. @ ALL !!!
  Toate cele de mai sus se întâmplă OFICIAL în virtutea REORGANIZĂRII INSTITUȚIILOR STATULUI
  ca în bancul de mai jos :
  In urma deciziei Guvernului, institutiile din aparatul de stat urmeaza a fi restructurate/reorganizate.
  Panica mare printre angajati.
  Pentru ca procesul restructurarii/reorganizarii sa fie inteles mai bine de salariati,
  directorul unei institutii ia o pusca de vanatoare si aduna toti subalternii in curtea institutiei:
  – Dupa cum stiti, urmeaza o schimbare in institutia noastra si va voi explica cum sta treaba.
  Vedeti copacul ala ?
  – Daaa, zic toti ceilalti………
  Trage directorul un foc in directia copacului si zboara toate vrabiile.
  Dupa 5 minute, se intorc toate in copac:
  – Vedeti, zice directorul, cam asa sta treaba;
  – Bine sefu’, zice unul, dar nu s-a schimbat nimic;
  – Băăă… ia uita-te mai atent…
  Esti sigur ca toate vrabiile sunt asezate pe aceleasi crengi ?

  Ce zici, ți-a plăcut ???
  O zi bună !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/05/2012 @ 10:37 am | Răspunde

 11. @ ALL !!!

  DOI SOIMI…
  Un împarat a primit doi soimi.
  Unul a fost antrenat, despre celalalt i s-a spus ca refuza sa se dezlipeasca de creanga pe care statea.
  Unul dintre slujitori trebuia sa se catere in fiecare zi in copac sa-i duca de mancare.
  Dupa ce a incercat in fel si chip sa faca soimul sa zboare de pe creanga,
  împaratul si-a rugat supusii sa-l ajute.
  Un batran intelept s-a oferit sa faca el asta si, a doua zi cand s-a trezit, imparatul a vazut soimul zburand de colo-colo.
  – Cum ai facut? si-a intrebat supusul
  – A fost foarte simplu.
  Nu a trebuit decat sa ii tai CRACA de sub picioare.

  Morala:
  uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura !

  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/05/2012 @ 4:17 pm | Răspunde

 12. @ ALL !!!
  Cum pot scapa doctorii de pacienti…..si pacientii de doctori….!!!

  Dacă nu vrei să fii bolnav… Exprimă-ţi sentimentele!
  Emoţiile şi sentimentele când sunt ascunse, reprimate, sfârşesc prin a genera boli ca gastrite, ulcer, dureri lombare, dorsale. Cu timpul, reprimarea sentimentelor poate degenera în cancer.
  Ar trebui să ne destăinuim unui confident, să-I împărtăşim intimitatea noastră, secretul, erorile! Conversaţia, verbalizarea emoţiilor este un remediu puternic şi o terapie excelentă!

  Dacă nu vrei să fii bolnav… Ia decizii.
  Persoanele indecise rămân în dubiu, în anxietate. Indecizia acumulează problemele, grijile, agresiunile. Istoria omenirii este alcătuita din decizii.
  A decide înseamnă a şti cum să renunţi, să pierzi unele avantaje şi valori şi să câştigi altele. Indecişii sunt victime ale indigestiilor, durerilor nervoase şi problemelor cutanate.

  Dacă nu vrei să fii bolnav… Găseşte soluţii.
  Persoanele negativiste nu găsesc soluţii şi dau amploare problemelor. Ei preferă lamentaţiile, bârfele, pesimismul. Este mai bine să aprinzi un chibrit decât să regreţi întunericul. O albină e mică, dar produce unul din cele mai dulci lucruri. Suntem ceea ce gândim. Gândurile negative generează energie negativă ce se transformă în suferinţă.

  Dacă nu vrei să fii bolnav… Nu trăi bazându-te pe aparenţe.
  Cine ascunde realitatea, pretinde, pozează şi vrea să dea impresia că este în regulă. Vrea să fie văzut ca perfect, descurcăreţ, etc., dar acumulează tone de greutăţi. O statuie de bronz cu picioare de lut. Este mai rău pentru sănătate să trăieşti ascuns după aparenţe şi faţade. Aceştia sunt oameni cu multă strălucire artificială şi rădăcini atrofiate. Destinul lor este durerea, spitalul sau farmacia.

  Dacă nu vrei să fii bolnav… Acceptă.
  Refuzul de a ne accepta şi absenţa stimei de sine ne face să ne înstrăinăm de sine. A te accepta este punctul central al unei vieţi sănătoase. Cei care nu se acceptă devin geloşi, invidioşi, imitatori, ultra-competitivi, distructivi.
  Accepta-te, acceptă că eşti acceptat de alţii, acceptă criticile. Este înţelepciune, bun simţ şi terapie.

  Dacă nu vrei să fii bolnav… Încrede-te.
  Cine nu are încredere, nu comunică, nu este deschis, nu creează relaţii adânci şi stabile, nu ştie să aibă prietenii adevărate. Fără încredere, nu sunt
  relaţii reale. Neîncrederea este o lipsă de credinţă în sine şi în credinţa însăşi.

  Dacă nu vrei să fii bolnav… Nu îţi trăi viaţa trist.
  Simţul umorului. Râsete. Odihnă. Fericire. Acestea întregesc sănătatea şi aduc viaţă lungă. Persoana veselă are darul de a îmbunătăţi mediul oriunde trăieşte.

  „Simţul umorului te salvează de mâna doctorului”. Veselia este sănătate şi terapie.
  Sursa : internetul
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 22/05/2012 @ 9:09 pm | Răspunde

 13. @ CrisCar50,
  Bună dimineața !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 23/05/2012 @ 8:07 am | Răspunde

 14. @ ALL !!!
  De pe http://noaptebunacopii.wordpress.com/
  am PRELUAT niște VERSURI deosebit de frumoase :

  „ PALMELE NOASTRE
  Sărutul tău,
  cu iz de cireaşă amară,
  mi se prelinge
  pe buze,
  până-n căuşul palmei.

  Degetele tale,
  cu miros de flori de câmp,
  mi se preling
  pe chip
  până-n căuşul palmei.

  Palmele noastre –
  Rugăciune…” .

  Îi mulțumesc frumos autoarei !
  Tu, ce spui ? Nu-i așa că sunt deosebit de frumoase ?
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 23/05/2012 @ 2:57 pm | Răspunde

 15. @ ALL !!!

  D’ALE ARMATEI:

  Fruntasul Popescu va fi pedepsit cu 5 zile de arest pe motiv ca a fost gasit cu o persoana de sex feminin la gardul unitatii în loc sa fie în pat…

  Sergentul Popescu va fi pedepsit cu 5 zile de arest pe motiv ca imitând vocea locotenentului Ionescu a urlat ca un bou…

  Instructia domnului medic militar Ionescu, cu tema „Cum ramân sanatos” se amâna pe motiv de boala…

  Bagati la tartacuta, regulamentul nu poate fi încalcat absolut niciodata, cu exceptia situatiilor prevazute de regulament!

  Sa nu mai prind picior de soldat nebarbierit prin unitate!

  Mai rahat, nu mai misca în formatie ca te manânc!

  Am auzit un zâmbet în formatie!

  Bateti trei pasi si începeti sa cântati cu stângul!

  Sa nu mai prind televizorul mergând noaptea prin camera!

  Daca sunteti prosti si nu tineti minte cumparati-va un carnetel si un pix si tineti-le la buzunarul de la piept, si va puteti nota.
  Uite asa ca mine…
  Varianta: Daca sunteti prea prosti sa va aduceti aminte scrieti-va pe ceva. Si eu îmi scriu totul.

  Aveti grija la pragul ala de sus. Daca va dati cu capul de el ramâneti prosti pe toata viata. Si eu mi-am dat de trei ori, de aia
  stiu…

  Unuia i se face morala în fata plutonului: Aveti în fata un magar si un porc…(urmeaza mustruluiala si la sfârsit)…treci la loc în
  formatie magarule!…

  La instructia de front, dom’ plutonier ordona: „Pluton, alinierea în front câte unul! Pentru verificarea bocancilor, ridicati piciorul
  drept!” Unul dintre soldati ridica, din greseala, piciorul stîng, la care dom’ plutonier, vazând si un bocanc stâng ridicat, striga
  imediat: „Ba, care ai ridicat amândoua picioarele?”

  Sergentul catre soldati: -Trebuie sa tineti dusmanul tot timpul în ochi…Ce te holbezi asa la mine soldat!?….

  Sursa : internetul.
  Alioșa

  Comentariu de Aliosa — 23/05/2012 @ 3:09 pm | Răspunde

 16. @ Yousef59,
  Bună ziua !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  O seară frumoasă !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 23/05/2012 @ 5:16 pm | Răspunde

 17. @ Noaptebunacopii,
  Bună ziua !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  O seară frumoasă !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 23/05/2012 @ 5:17 pm | Răspunde

 18. @ ALL !!!

  Fiecare meserie are secretul ei.
  Iar medicii nu fac nici ei excepþie.

  Secretele de sãnãtate ale medicilor

  Oncologul: Ai grija la greutate!

  „Majoritatea oamenilor stiu ca surplusul de greutate sporeste riscul de boli
  cardio vasculare sau diabet, insa grasimea poate fi si un factor declansator
  al cancerului (la san, la colon, la uter, la pancreas, la esofag, la
  rinichi, la vezica biliara), intrucat tesuturile grase produc mai multi
  hormoni care cresc riscul aparitiei cancerului”, spune dr. Jodie Moffat, de
  la Institutul de cercetari oncologice din Marea Britanie.

  Medicul de familie: Ai grija cu antibioticele!

  „Daca iei antibiotic pentru toate bolile, sistemul imunitar nu se va
  dezvolta corespunzator si nu va mai putea apara in viitor organismul de
  diverse infectii. Daca vorbim despre o infectie minora, de obicei aceasta
  trece de la sine, fara ajutor medicamentos. Vor avea grija anticorpii de ea.
  Antibioticele se utilizeaza doar in cazul unor infectii grave, precum
  pneumonia, de care organismul scapa mai greu de unul singur”, spune dr.
  Clair Rushton, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Regatul
  Unit.

  Dermatologul: Vitamina D iti protejeaza pielea

  „Vitamina D este esentiala pentru sanatatea pielii. In plus o va mentine mai
  mult timp tanara. Tot ce trebuie sa faceti este sa o protejati cu o crema
  impotriva ultravioletelor si luati vitamina D. Rugati medicul de familie sa
  va prescrie doza zilnica necesara”, spune dr. Nick Lowe, consultant
  dermatolog la Clinica Cranley din Londra.

  Ginecologul: Fa-ti testul Papanicolau pana in 25 de ani

  „Femeile active din punct de vedere sexual trebuie sa-si faca prima data
  testul Papanicolau pana sa implineasca 25 de ani. Foarte multe cazuri de
  cancer in zona genitala pot fi evitate daca se depisteaza din vreme vreo
  problema”, sustine Paul Carter, consultant ginecolog la Spitalul St. George,
  din Londra.

  Nutritionistul: Mananca ciocolata in fiecare zi, ca sa fii fericit

  „Ciocolata face foarte bine sanatatii mintale. Contine serotonina si
  feniletilamine, doua substante cu un rol determinant in crearea bunei
  dispozitii. Acestea se gasesc in mod natural in creier si sunt eliberate in
  momentul in care suntem fericiti sau indragostiti. Vestea buna e ca nici nu
  trebuie consumata foarte multa, sunt suficiente 30 de grame de ciocolata
  neagra (70%)”, spune dr. Amanda Ellwood, nutritionist la Asociatia britanica
  de nutritie.

  Psihologul: Imbratiseaza-te in fiecare zi!

  „Desi multi nu cred, starea emotionala contribuie din plin la starea de
  sanatate a intregului organism. Pentru a preintampina depresia si a avea o
  dispozitie excelenta in fiecare zi nu trebuie sa apelati la cine stie ce
  tratamente medicamentoase. E suficienta o singura imbratisare. Contactul
  fizic este foarte important pentru mentinrea unei stari de bine”, spune
  Jones, psiholog si lector la The Open University din Marea Britanie.

  Fizioterapeutul: Omega 3 si 6 imbunatatesc sanatatea

  Omega 3 si 6 nu fac bine numai creierului, ci intregului organism pentru ca
  au efect antiinflamator. Pentru a va asigura aportul zilnic necesar trebuie
  sa consumati cel putin de doua ori pe saptamana ulei de peste si sa
  includeti in dieta nuci si oua.

  Chirurgul ortoped: Poarta pantofi cu toc

  „Va vine sa credeti sau nu, pentru unele afectiuni precum durerile de gamba
  sau tendonite, tocurile inalte sunt remediul. Dati uitarii miturile ca
  tocurile fac rau picioarelor. In general, problemele legate de talpa
  picioarului sau glezne sunt ereditare si n-au nici o legatura cu ce
  incaltari purtati”, spune Ioan Tudur Jones, chirurg ortoped si consultant
  traumatolog la Clinica de chiurgie ortopedica a spitalului Lister din
  Londra.

  ORL-istul: Nu bag niciodata in ureche ceva mai mic decat cotul

  „Suna ciudat, dar e o regula generala. Problemele apar foarte frecvent
  pentru ca oamenii au obiceiul sa-si bage in ureche tot felul de chestii
  pentru a-si curata ceara (de la betigase, la creioane). Ca sa evitati
  deteriorarea ireversibila a timpanului si a urechii in general nu va bagati
  nimic in ureche. Absolut nimic. Ceara e acolo ca sa va protejeze”,
  dr. Paul Darroch, ORL-ist britanic.
  Sursa : Internetul.

  Ce spui, ți-au fost de folos sfaturile postate ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 23/05/2012 @ 5:20 pm | Răspunde

 19. @ ALL !!!

  Nu stiu daca este adevarat sau nu, dar se spune ca cineva l-ar fi intrebat pe Gandhi
  in legatura cu factorii care distrug fiinta umana si ca el ar fi raspuns:
  „ Politica fara principii, placerea fara angajament, bogatia fara munca, intelepciunea fara caracter,
  afacerile fara de morala, stiinta fara umanitate si rugaciunea fara caritate.
  Viata m-a invatat că:
  – lumea este amabila daca eu sunt amabil;
  – persoanele sunt triste daca eu sunt trist;
  – toti ma iubesc daca si eu ii iubesc;
  – toti sunt rai daca eu ii urasc;
  – exista fete zambitoare daca eu le zambesc;
  – exista fete amarate daca eu sunt amarat;
  – lumea este fericita daca eu sunt fericit;
  – lumea se supara daca eu ma supar;
  – exista persoane recunoscatoare daca eu sunt recunoscator;
  – VIAȚA este ca o OGLINDĂ :
  daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul.
  Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.
  Cine vrea sa fie iubit, sa iubeasca!
  Unicul motiv sa fii fericit este pentru ca tu hotarasti sa fii fericit ” .
  OGLINDA Autor GANDHI .
  Sursa : Internetul
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 23/05/2012 @ 8:43 pm | Răspunde

 20. @ Pentru DOAMNELE care mi-au vizitat BLOGUL, postez spre știința DOMNIILOR LOR
  ca semn al recunoștinței mele, câteva date interesante și utile despre MIRACULOASA plantă
  ALOE VERA :

  „ Planta Aloe Vera contine aproximativ 200 de substante diferite, benefice pentru organismul nostru.
  Dintre acestea amintim cateva:
  – 20 de minerale – calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, fier, etc.
  – 12 vitamine – A, B, C, E, beta caroten, acid folic, etc.
  – 22 de tipuri de aminoacizi, dintre care 20 sunt necesari organismului uman
  – mucopolizaharide – eficiente in vindecarea infectiilor
  Datorita bogatiei de substante benefice prezente in compozitia lui, extractul natural de Aloe Vera nu numai ca vindeca TENUL ,
  dar il si mentine tanar, sanatos si curat.
  Alte efecte benefice ale extractului de aloe vera sunt:
  – vindecarea si ameliorarea ranilor si zgarieturilor minore – datorita prezentei oxidului de polietilena
  – tratamentul acneei si al comedoamelor
  – indepartarea vergeturilor din timpul sarcinii
  – regenerarea de noi celule ale pielii
  – datorita proprietatilor sale calmante poate fi folosit dupa expunerea la soare ” .
  Sursa : Sunt Fericită.ro
  Dacă aveți în CASĂ această miraculoasă plantă ( cum am eu ) puteți face EXTRACT de ALOE VERA
  care se poate aplica pe piele după care se masează ușor locul respectiv până ce EXTRACTUL se absoarbe complet .
  Mai târziu veți rămâne uimită de EFECTELE MIRACULOASEI PLANTE
  ALOE VERA
  iar FAȚA domniilor voastre va fi mai netedă, tânără și frumoasă !
  Vă doresc succes și toate cele bune !
  HRISTOS S-a ÎNĂLȚAT !
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 24/05/2012 @ 4:03 pm | Răspunde

 21. @ De la Popateapa care a comentat în altă parte ceea ce trebuia să fie comentat aici :

  „[…] Înălțarea este unul dintre cele 12 mari Praznice Împărătești ale Bisericii noastre. În aceasta zi prăznuim momentul în care, în prezenţa apostolilor Săi, Domnul nostru, lisus Hristos s-a înălțat la cer de pe Muntele Măslinilor. Aceasta a avut loc la 40 de zile de la Înviere. Întâlnindu-se Iisus cu ucenicii după înviere, și deschizându-le mintea ca sa priceapă Scripturile, le-a spus: “aşa este scris și asa trebuie sa pătimească Hristos și sa învieze din morți a treia zi (…) Voi sunteți martorii acestora. Şi iată. Eu trimit peste voi făgăduința Tatălui Meu; voi însă ședeți în cetate, pana ce va veți îmbrăca cu putere de sus. Şi i-a dus afara pana spre Betania și, ridicându-și mâinile, i-a binecuvântat. Si pe când îi binecuvânta, S-a despărțit de ei și S-a înălțat la cer. Iar ei, închinându-se Lui, S-au întors în Ierusalim cu bucurie mare”(Luca 24:45-52). În Faptele Apostolilor se spune: Iisus s-a arătat ucenicilor timp de patruzeci de zile “vorbind cele despre împărăția lui Dumnezeu. Şi cu ei petrecând le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aștepte făgăduința Tatălui, pe care (a zis El) ați auzit-o de la Mine: Că Ioan a botezat cu apa, iar voi veți fi botezați cu Duhul Sfânt, nu mult după aceste zile (…) Ci veți lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi, și îmi veți fi Mie martori în Ierusalim și în toată Iudeea și în Samaria și până la marginea Pământului. Şi acestea zicând, pe când ei priveau, S-a înălțat și un nor L-a luat de la ochii lor”. Înălțarea Domnului este totodată o garanție și a înălțării noastre: “Iar Eu când Mă voi înalță de pe pământ, îi voi trage pe toți la Mine“, (Ioan 12:32). Nu este vorba numai de o înălțare spirituala, ci va participa și trupul nostru. După cuvintele Sf.Pavel aceasta va avea loc după învierea celor adormiți și a transformării trupurilor celor aflați în viaţă în trupuri nestricăcioase și nemuritoare: “Nu toți vom muri, dar toți ne vom schimba (…) Caci trâmbița va suna și morții vor învia nestricăcioși, iar noi ne vom schimba. Caci trebuie ca acest trup stricăcios sa se îmbrace în nestricăciune și acest (trup) muritor sa se îmbrace în nemurire” (I Corinteni, 15:51-53). […]

  Pingback prin Înălțarea Domnului! « Popateapa’s Blog — 25/05/2012 @ 12:08 pm | Modifică | Răspunde

  Comentariu de Aliosa — 25/05/2012 @ 2:04 pm | Răspunde

  • @ Popică,
   Bună ziua !
   Bănuiesc că din grabă ai postat
   Pingback prin Înălțarea Domnului ! Popateapa”s Blog -25/05/2012 @ 12:08 pm
   de pe http://popateapa.wordpress.com/2012/05/25/
   la articolul ALEGERILE LOCALE și HIENELE TURBATE ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/05/25/ )
   și din aceasă cauză, l-am ȘTERS de acolo și l-am adus aici unde-i este LOCUL.
   În speranța că nu te vei supăra, îți mulțumesc pentru comentariu și înțelegere !
   Weekend plăcut !
   Cu prietenie,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 25/05/2012 @ 2:08 pm | Răspunde

 22. @ ALL !!!

  Și ziceți că știți cum se pregătește un pui umplut ??? …. nu știți… !

  Știați ?
  Dacă DA, vă rog să mă scuzați ! !
  Ne spuneți și nouă METODA voastră de PREPARARE ?
  Weekend plăcut la un GRĂTAR de PUI !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/05/2012 @ 7:26 am | Răspunde

 23. @ ALL !!!

  „ O LECTIE DE VIATA!…

  În timp ce se afla in fata copiilor din clasa a 5-a, Doamna Thompson, in prima zi de scoala, le-a spus un neadevar.
  Ca majoritatea profesorilor, le-a spus elevilor sai ca ii iubeste pe toti la fel de mult.
  Totusi, acest lucru nu era posibil, deoarece in primul rand, cufundat in banca sa, era baietelul numit Teddy Stallard.
  Doamna Thompson il urmarise pe Teddy in anul precedent si observase ca acesta nu se juca cu ceilalti copii,
  hainele sale erau neingrijite si era murdar mai tot timpul.
  Si Teddy putea fi nesuferit. Se ajunsese pana acolo incat Doamnei Thompson ii facea placere sa scrie pe lucrarile acestuia,
  cu un creion gros si rosu, un X mare si ingrosat si sa ii dea nota 4.
  La scoala la care preda doamna Thompson, trebuia sa revizuiasca toate caracterizarile elevilor,
  iar pe Teddy il lasase intentionat la urma. Totusi, cand a deschis dosarul acestuia,
  a ramas surprinsa sa vada că

  Profesoara din primul an scrisese:
  „Teddy e un copil istet,isi face temele cu grija, este manierat si este o placere sa fii in prajma lui”.

  Profesoara din clasa a 2-a scrisese :
  „Teddy este un elev excelent, apreciat de colegii sai, dar este tulburat de faptul ca mama sa sufera de o boala incurabila,
  iar viata de acasa trebuie sa fie foarte grea”

  Profesoara din clasa a 3-a scrisese:
  „Moartea mamei sale il afectase foarte mult. Se straduieste foarte mult, dar pe tatal sau nu il prea intereseaza,
  iar climatul de acasa il va afecta in curand, daca nu se va schimba ceva”
  .
  Profesoara dintr-a 4-a scrisese :
  „Teddy este retras si nu mai este interesat de scoala. Nu are multi prieteni si uneori adoarme in timpul orei”

  De-acum, doamna Thompson intelesese problema si i-a fost rusine de ce facuse.
  S-a simtit si mai prost cand elevii ei i-au adus cadouri de Craciun,
  legate cu panglici frumoase si impachetate in hartie stralucitoare. Mai putin Teddy.
  Cadoul acestuia era impachetat cu hartie obisnuita de culoare maro.
  Doamnei Thompson i-a fost greu sa il deschida in fata celorlalti.
  Unii dintre elevi au inceput sa rada cand a descoperit o bratara careia ii lipseau unele pietre
  si o sticluta de parfum pe trei sferturi goala..
  Ea i-a certat cand a observat ca bratara era draguta si parfumul mirosea frumos.

  Teddy Stallard a ramas dupa ore in acea zi doar pentru a-i spune :
  „Doamna Thompson, astazi mirosi exact ca si mama”.

  Dupa ce copiii au plecat, a plans timp de aproape o ora. In acea zi,
  a incetat sa mai predea citirea, scrierea si aritmetica si a inceput sa ii invete pe elevi.
  Doamna Thompson i-a acordat o atentie deosebita lui Teddy.
  Pe masura ce lucra cu el, mintea sa a inceput sa isi revina.
  Cu cat il incuraja mai des, cu atat acesta reactiona mai bine.
  Pana la sfarsitul anului, Teddy ajunsese cel mai istet elev din casa, si,
  in ciuda promisiunii ca ii va iubi pe toti la fel, Teddy a devenit alintatul sau.

  Un an mai tarziu, a gasit o scrisoare de la Teddy in care ii spunea ca e cea mai buna profesoara pe care o avusese vreodata.

  Au mai trecut inca sase ani pana a mai primit un semn de la Teddy.
  Apoi el i-a scris ca terminase liceul al treilea in clasa, si ca ea ramasese cea mai buna profesoara pe care o avuse.

  Patru ani mai tarziu, a mai primit o scrisoare care spunea ca va termina in curand si facultatea cu cele mai bune rezultate.
  Inca o data o asigura pe doamna Thompson ca fusese cea mai buna profesoara.

  Apoi au mai trecut inca patru ani si a mai venit o scrisoare, cu acelasi mesaj,
  dar numele expeditorului era schimbat:
  Dr. Theodore Stallard.

  Apoi o noua scrisoare in care o anunta ca se va casatori.
  Ii spunea ca tatal sau a murit cu cativa ani in urma si o intreba daca ar vrea sa participe la nunta
  si sa stea in locul in care sta de obicei mama mirelui.
  Bineinteles ca a acceptat. Si a purtat bratara careia ii lipseau unele pietre
  si a folosit acelasi parfum pe care il primise demult de la Teddy.
  S-au imbratisat, iar Teddy i-a soptit la ureche:

  „Multumesc pentru ca ai crezut in mine.
  Multumesc pentru ca m-ai facut sa ma simt important si mi-ai aratat ca pot insemna ceva.
  ” Doamna Thompson i-a soptit cu lacrimi in ochi
  „Teddy, ai inteles gresit. Tu esti cel care m-a invatat ca pot schimba ceva.
  Nu am stiut cum sa predau elevilor pana te-am intâlnit pe tine.”
  SURSA : Internetul.

  MORALA:
  Nu poți niciodata sa știi cum poți influența VIAȚA altora prin ceea ce faci sau prin ceea ce nu faci.
  Ține seama de acest lucru in aventura ta prin viata si incearca sa schimbi ceva in viata celorlalti (si ar fi ideal daca ar fi in bine).

  ȘI NU UITA :
  Nimeni nu are dreptul sa priveasca o alta persoana de sus,
  decât în momentul în care se apleacă și îi întinde o mana pentru a-l ajuta să se ridice!
  Și-ncă ceva la fel de important și de bun-simț :
  Dacă întâmplător sau voit ajungi pe meleagurile PĂDURII NEBUNE în CASA MEA VIRTUALĂ
  și lași O URMĂ a TRECERII tale pe aici, îți MULȚUMESC ANTICIPAT
  iar RĂSPUNSUL la cele COMENTATE de TINE ți-l voi da negreșit dar nu în ziua când vei posta comentariul
  ci după ce mă voi reântoarce acasă de la stațiunea balneoclimaterică unde voi merge de mâine ( 27 mai )
  pentru două săptămâni pentru odihnă și tratament fizioterapeutic .
  Cum nu voi lua LAPTOPUL cu mine pentru a nu mai cădea în ISPITA POLEMICILOR pe teme
  de CAMPANIE ELECTORALĂ PARȘIVĂ și MINCINOASĂ, nu voi putea răspunde decât la reântoarcerea acasă.
  Mulțumesc pentru înțelegere !
  Sănătate multă și succes în blogăreală !!!
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 26/05/2012 @ 11:59 am | Răspunde

 24. A republicat asta pe Alioşa.

  Comentariu de Aliosa — 06/06/2019 @ 6:50 am | Răspunde

 25. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Astăzi, 21 noiembrie, de
  ” Intrarea în Biserică a Maicii Domnului ” 🙂 🙂 🙂

  tuturor persoanelor virtuale care au LĂSAT un LIKE și sau un COMENTARIU mai SUS 🙂
  le doresc multă SĂNĂTATE și SPOR în TOATE !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 21/11/2019 @ 8:12 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: