Alioşa ” File de Jurnal ”

12/06/2012

Stațiunea BĂLȚĂTEȘTI de Balneofizioterapie și Recuperare medicală „ Dr.Dimitrie Cantemir” , oază de liniște, confort și SĂNĂTATE .

Localitatea BĂLȚĂTEȘTI Pelerin prin NEAMȚ !!! 042 a fost atestată documentar din vremea Domnitorului  MOLDOVEI  CONSTANTIN MOVILĂ  încă din 1  septembrie 1608 . În 1716 localitatea  apare pentru prima dată pe o HARTĂ  ce aparținea marelui cărturar și  domnitor al MOLDOVEI, DIMITRIE CANTEMIR ( 1710-1711 ).În perioada 1715- 1879 localitatea BĂLȚĂTEȘTI constituie surse de neânțelegeri privind dreptul de proprietate între familia  CANTACUZINO și Mănăstirea HANGU . În 1864  trece în proprietatea domnitorului DIMITRIE BARBU ȘTIRBEI care o atribuie ca zestre fiicei sale Contesa MARTHA de BLOME .Primele analize a apelor minerale de la BĂLȚĂTEȘTI au fost făcute de dr.I.CHIHAC și prof. E. HUMPEL pe la anul 1839, reluate la 1850 de către savantul român PETRE PONI  care stabilește compoziția chimică a apelor minerale  ce conțineau sodiu, clor,magneziu, calciu, fier,potasiu,iod,acid clorhidric,bromură de magneziu și sulfați. principele Dimitrie Barbu Știrbei proprietarul BĂILOR face însemnate investiții  punând în valoare calitățile curative și de balneație a celor trei izvoare de apă sărată. La 19 oct.1878 Dr. DIMITRIE CANTEMIR  urmaș de-al marelui domnitor moldovean DIMITRIE CANTEMIR , cumpără de la principele Dimitrie Barbu Știrbei  BĂILE și STABILIMENTUL de salină și dezvoltă investiția . În 1883 dr.KONYA cel care a făcut și analizele de la BADEN-BADEN ( GERMANIA ) și SLĂNIC MOLDOVA ( ROMÂNIA ) face a PATRA ANALIZĂ a apelor minerale de la BĂLȚĂTEȘTI spunând că : „ sunt cele mai bogate în săruri din toate apele  omologate de pe continentul european ” ! Timp de 15 ani Dr.DIMITRIE CANTEMIR a făcut numeroase investiții de la captarea sistematică a apelor izvoarelor , vile,restaurante,cazinou, farmacie, până la un frumos parc de brazi și o imensă grădină plină cu flori și arbuști ornamentali.În vremea RĂZBOIULUI pentru REÎNTREGIREA NEAMULUI ( 1916-1918 ) în incinta băilor a funcționat un spital de campanie.În 1920 George Eduard Arapu soțul văduvei CANTEMIR, vinde STAȚIUNEA fraților LAZĂR și DAVID GOLDHAMER din Botoșani care fac la rândul lor alte investiții și repun în funcțiune baza de tratament și cazare afectată de ororile războiului .În perioada celei de Al Doilea Război Mondial ( 1941-1945 ) pentru o perioadă scurtă de timp , stațiunea a funcționat ca spital de campanie de zonă interioară.În 1948 statul comunist naționalizează STAȚIUNEA BĂLȚĂTEȘTI care a funcționat până în 1993 sub conducerea mai multor societăți și instituții .La 19/05/1993, STAȚIUNEA BĂLȚĂTEȘTI a fost transferată Ministerului Apărării Naționale iar în 2010 în urma protocolului încheiat între CJ NEAMȚ și MApN, stațiunea a trecut pentru o perioadă de 40 de ani în administrarea MApN .

STAȚIUNEA BĂLȚĂTEȘTI se află permanent sub influiența benefică a APELOR MINERALE, NĂMOLURILOR, SĂRURILOR MINERALE din zonă și a PLANTELOR MEDICINALE ( rostopasca, menta, mușețelul, gălbenelele ș.a. ),ce se găsesc din abudență în PARCUL DE BRAZI , POMI FRUCTIFERI ( mai puțini la număr însă ) dintre care CIREȘUL NEGRU din care se prepară cea mai gustoasă DULCEAȚĂ  este la loc de mare cinste și ARBORI MEDICINALI ( SOCUL , din ale căror albe și frumoase FLORI se pregătește un CEAI benefic și SOCATA deja cunoscută și peste hotare )  și nu în ultimul rând a AMPLASĂRII STAȚIUNII într-un cadru pitoresc , în apropierea unor OBIECTIVE TURISTICE ( Cetatea NEAMȚULUI ,Lacul ROȘU ,Parcul Național CHEILE BICAZULUI, Barajul de la BICAZ, Stațiunea DURĂU, CEAHLĂUL, PIETRICICA, COZLA  și nu în ultimul rând PIATRA NEAMȚ cu parcurile, muzeele, grădinile , TELEGONDOLA ce-a purtat-o cu FUSTA SCURTĂ ridicată de vânt pe ELENA GABRIELA  UDREA pe atunci MINISTRUL Dezvoltării Regionale și TURISMULUI iar astăzi, proaspăt DEMISIONARĂ din funcția de președinta a organizației PDL-BUCUREȘTI gest plin de demnitate ca urmare a DEZASTRULUI de la ALEGERILE LOCALE din capitală unde PDL a PIERDUT TOTUL iar USL a CÂȘTIGAT CINCI funcții de PRIMARI de sector și OBIECTIVE  MONAHALE foarte numeroase și unice în toată ȚARA ( mănăstirile NEAMȚ, AGAPIA, VĂRATEC, BISTRIȚA, SIHĂSTRIA, SECU, SIHLA pe care le-am vizitat pe toate ) și despre care voi vorbi în POSTURILE ce urmează .

Stațiunea este amplasată în centrul comunei BĂLȚĂTEȘTI,judetul NEAMȚ, fiind situată la 33 km N dereședința  judetului – municipiul Piatra Neamt si la 12 km , S de orajul Tg. Neamt, pe drumul national 15C, care face legatura intre cele doua localitati. Localitatea BĂLȚĂTEȘTI  este asezata intr-un cadru natural atractiv, in S-V Depresiunii Neamt, care este delimitata la V de culmile Muntelui Stanisoara, ce ating inaltimi in jurul a 1000 m, Muntelui Agapiei (896 m) si Dealul Mare Baratec (1008 m); la E dealul Boistea (579 m) si Corni (600 m) la N Culmea Plesu (911 m) si in sud Saua Baltatesti (538 m).

Statiunea BĂLȚĂTEȘTI  se bucură de un climat moderat, iar existenta izvoarelor de ape minerale cu un cotnut foarte ridicat in saruri plaseaza Sanatoriul de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala „Dr. Dimitrie Cantemir” Baltatesti din punct de vedere curativ, la nivelul zonelur turistice europene: KARLSBAD, VICHStatiunea BĂLȚĂTEȘTI  se bucura de un climat moderat, iar existenta izvoarelor de ape minerale cu un cotinut foarte ridicat in saruri plaseaza Sanatoriul de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala „Dr. Dimitrie Cantemir” Baltatesti din punct de vedere curativ, la nivelul zonelur turistice europene: KARLSBAD, VICH

Statiunea dispune de 4 hoteluri de categoria I (2 stele) BĂLȚĂTEȘTI, NARCISA, TOPOLIȚA și OZANA  „ cea frumos curgătoare și limpede ca și  cristalul ” ( ION CREANGĂ )  cu o capacitate de 500 locuri. La intrarea în hotelul BĂLȚĂTEȘTI pătrunzi într-um imens și confortabil HOL  de o frumusețe deosebită ce-ți deschide ochii spre RECEPȚIE ( stânga ), sala cu mese nr 1 ( dreapta) și biroul comandantului (față, dreapta cum urci spre etajele superioare .

Camerele sunt dotate cu 2 paturi, baie proprie, apa calda, TV cablu, radio , telefon și frigider . In incinta complexului este amplasat un teren de sport.

Masa este asigurata in regim de pensiune, intr-un meniu variat, care include zilnic trei feluri, la masa principla. De asemenea, se pregatesc si meniuri de regim pentru boli ca: diabet, boli cardiovasculare, boli ale stomacului, boli de ficat si ale cailor respiratorii.

Serviciile medicale balneofizioterapeutice si de recuperare medicala se desfasoara in cele 75 de cabinete ale bazei de tratament: Cabinete electrofizioterapie: curenti diadinamici, curenti interferentiali, ultrasunete, nemectrodyn, magnetodiaflux, aerosoli, laser terapie, dus subacval, bai galvanice 4 celulare, aerodyne Cabinete bai NaCl ., 40 de cabine; Impachetari cu namol; Bai plante; Parafina; Masaj; Bazin hidrokinetoterapie, capacitate 25 persoane – 85m 3 Sauna, capacitate 10 persoane;
Unitatea are in structura cabinet de garda pentru acordarea primuluyi ajutor in caz de urgenta medico-chirurgicala.

Surmenaj fizic si intelectual; stari de convalescenta; anemii (tip Biermer); copii apatici, rahitici, convalescenti, debili, pulmonari, astenici, cu tulburari de somn si de crestere, stari reumatismale, enuresis nocturn, reumatism cronic degenerativ;
Afectiuni ale aparatului locomotor: afectiuni reumatismale degenerativ si inflamatorii cronice; afectiuni discoradiculare; artroze; sechele post traumatice;
Afectiuni ginecologice in stari hipo si hiper-reactive;
Afectiuni neurologice perifierice;
Afectiuni cronice ale aparatului respirator;
Afectiuni asociate: boli vasculare, dermatologice, profesionale, endocrine, respiratorii cronice, ginecologice cronice, digestive cronice si nevroze.

Postez mai jos cu acordul instituției, SERVICIILE OFERITE și MODELUL de CERERE  către comandant pentru aprobarea solicitării:

SERVICIILE ŞI TARIFELE PRACTICATE PENTRU ASIGURAŢII

C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. ŞI C.N.P.P.

A. Sanatoriul de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală ,,Dr. Dimitrie Cantemir” Bălţăteşti, are încheiate contracte de furnizare de servicii medicale pentru recuperare – reabilitare a sănătăţii acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru asiguraţii CASEI ASIGURĂRILOR DE SĂNĂTATE A APĂRĂRII, ORDINII PUBLICE, SIGURANŢEI NAŢIONALE ŞI AUTORITĂŢII JUDECĂTOREŞTI:

Planificarea pentru tratament/recuperare se face direct la sanatoriu, pe baza următoarelor documente:

– cerere scrisă adresată comandantului prin care se solicită internarea pentru tratament/

recuperare, precizând data sau perioada, conform anexei nr. 1;

– adeverinţă de salariat din care să rezulte că sunt achitate la zi asigurările de sănătate,

pentru personalul activ; sau talon de pensie pentru pensionari;

– copie xerox a cererii contract de asigurare la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. ;

– adeverinţă de la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. care să ateste calitatea de asigurat;

– alte documente ( pentru revoluţionari, veterani sau persoane fără venit sau aflate în întreţinerea unui asigurat C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.);

– documente care atestă starea de sănătate pentru informarea medicului la examenul clinic de internare în sanatoriu (radiografii, analize);

– documente care să ateste calitatea de beneficiari ai unor legi speciale, pentru a cărei contribuţie se suportă din fond.

La internare va prezenta ,,biletul de trimitere pentru servicii medicale clinice/biletul de internare utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate” aprobat cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1777/29.12.2011 şi adeverinţa de la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. care să ateste calitatea de asigurat.

 La prezentarea în sanatoriu se achită contravaloarea serviciilor care intră în

responsabilitatea pacientului, conform Contractului-cadru pentru anii 2011-2012:

– pentru tratament = 35% din valoarea serviciilor/tratament = 588 lei

sau

– pentru recuperare = 30% din valoarea serviciilor/tratament = 518 lei

– beneficiarii unor legi speciale, asiguraţi C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., vor achita doar coplata (98 lei) pentru diferenţa de confort (cazare, masă) , astfel:

                   – pentru beneficiarii Legii 51/1993 privind acordarea unor drepturi magistraţilor care au fost înlăturaţi din justiţie pentru considerente politice în perioada anilor 1945-1989, cu modificările ulterioare;

                   – pentru beneficiarii Legii 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările  ulterioare;

– pentru beneficiarii Legii 341/2004 recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi

luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, cu modificările şi completările ulterioare.

 B. Sanatoriul de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală ,,Dr. Dimitrie Cantemir” Bălţăteşti, are încheiate contracte de furnizare de servicii medicale pentru recuperare – reabilitare a sănătăţii acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru asiguraţii CASEI NAŢIONALE DE PENSII PUBLICE:

biletele de tratament se pot procura de la Casele Judeţene de Pensii respectiv, în Bucureşti de la Casele de Pensii de sector, pe baza următoarelor documente:

– cerere tip către Casa Judeţeană de Pensii;

– recomandarea medicului de familie sau medicului specialist;

– ultimul talon de pensie;

– copie şi original B.I./C.I.;

– valoarea biletului este de 50% din pensie.

Beneficiarii de bilete gratuite (decretul lege 118/1990, I.O.V.R., veterani de război, revoluţionari, invalizi, văduve de război, Legea 189/2000, persoane cu handicap), se vor prezenta la casele de pensii, în teritoriul din care fac parte cu domiciliul, unde vor depune şi documentele justificative pentru a dovedi această facilitate.

C. TARIFE: 

– Tarife cazare:  hotel 2 stele:

– apartament o cameră = 32,50 lei/zi/pat;

– apartament două camere  = 48,00 lei/zi/pat.

– Tarife masă:   – mic dejun    = 12,00 lei

– dejun           = 20,00 lei

– cină             = 13,00 lei

Total              = 45,00 lei/zi/persoană.

– Tarifele pentru tratament = conform recomandărilor  medicului curant şi a preţului de listă  a procedurilor afişate la sediul unităţii.

Contactul cu unitatea noastră se poate realiza:

telefonic la numerele: 0233 244017, 0233 244018 şi telefax: 0233 244077;

e-mail:  statiuneabaltatesti@mapn.ro ;

telefon comandant: 0233 244077.

                                        MODEL DE CERERE :

ROMANIA

                 MINISTERUL APARARII NATIONALE                                                   NESECRET

            SANATORIUL DE BALNEOFIZIOTERAPIE                                                  Exemplar unic

SI RECUPERARE MEDICALA „DR.DIMITRIE CANTEMIR”

                     NR…………….. DIN………………………

                                  BALTATEȘTI

                                    DOMNULE COMANDANT,

 Subsemnatul( a) …………………………………………………………….., cu domiciliu în

………………………., str.  ……………………….., nr. ……., bl. ……, sc. ……. ap. ……, sectorul / judeţul …………………………., telefon ………………………., posesor(oare) al B.I./ C.I. seria ……………nr.……….., CNP ………………………………, asigurat la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., vă rog să-mi aprobaţi, internarea pentru balneofizioterapie şi recuperare în Sanatoriul de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală ,,Dr. Dimitrie Cantemir’’ Bălţăteşti, în perioada…………………….. .

Anexez următoarele documente:

–         adeverinţa de salariat din care să rezulte ca sunt achitate la zi asigurările

de sănătate (pentru personalul activ) sau talon de pensie (pentru pensionari);

–         copie xerox a cererii contract de asigurare la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.;

–         alte documente (pentru revoluţionari, veterani sau persoane fără venit sau

aflate în întreţinerea unui asigurat C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.);

–         documente care atestă starea de sănătate pentru informarea medicului la examenul

clinic la internare în sanatoriu (radiografii, analize);

 La internare voi prezenta ,,biletul de trimitere pentru servicii medicale clinice/biletul de internare utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate” aprobat cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1777/29.12.2011 şi adeverinţa de la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. care să ateste calitatea de asigurat.

 Precizare: la internare mă oblig să nu fiu însotiţ(ă) de animale de companie.

 Data:                                                                           Semnătura

Sursa : www.mapn.ro/smg/statiunea-băltatesti

Vă sugerez complet dezinteresat să faceți o CURĂ de  TRATAMENT, RECUPERARE MEDICALĂ ,ODIHNĂ ,EXCURSII și SĂNĂTATE la STAȚIUNEA BĂLȚĂTEȘTI ( jud .NEAMȚ ) . Eu am fost în perioada 28.05-11/06 2012

Această prezentare necesită JavaScript.

și m-am simțit excelent iar de acum înainte VOI MERGE ÎN FIECARE AN !  Tocmai din această cauză în peroioda sus menționată nu am mai publicat nici un articol și nici nu am răspuns celor care mi-au vizitat BLOGUL . În speranța că voi fi înțeles și scuzat pentru că nu mi-am vizitat prietenii din blogosferă în  ultima vreme, închei dorindu-vă MULTĂ SĂNĂTATE si  nu ezitați să va TRATATI la STAȚIUNEA BĂLȚĂTEȘTI iar sambata si duminica sa vizitati  superbele MANASTIRI din zona

case memoriale, muzee si monumente istorice de pe meleagurile marelui Domnitor al MOLDOVEI, Stefan cel Mare si Sfant DSCN6712 patronul Colegiului Militar Liceal din Campulung Moldovenesc unde am facut si EU liceul in urma cu multi ani

Clasa a XII-a D !

9

Detalii si informatii  pentru cei interesați,la:
Telefon:
0233-24.40.17

0233-24.40.18

Tel/Fax:

0233-24.40.77
E-mail: statiuneabaltatesti@mapn.ro Webmail

Sursa informatiilor de mai sus  internetul .

Ca pacient ce timp de 14 zile m-am simțit minunat,
tratat cu mult profesionalism și deosebită atenție mai ales de domnul DOCTOR CĂLIN CONSTANTIN  care, datorită grijii ce-o manifestă pentru viața pacienților mi-a depistat o afecțiune despre care NU ȘTIAM și nici nu o bănuiam ( nu vă bucurați DUȘMANII mei că nu-i NIMIC GRAV  și nu veți scăpa așa de ușor de  săgeata trasă de mine asupra voastră ca la ARMATĂ , la PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT ), am deosebita onoare să MULȚUMESC din suflet întregului personal  de conducere, medical și logistic
STAȚIUNII BĂLȚĂTEȘTI pentru modul cum acționează
ca TOȚI PACIENȚII indiferent că provin de la CASAOPSNAJ,
CASELE JUDEȚENE DE PENSII sau de NICIUNDE
( nearondați la nici una din cele două case de pensii )
SĂ SE SIMTĂ CÂT MAI BINE
și să beneficieze imparțial de tot tratamentul posibil.

Cu toată stima și respectul,

Alioșa .

68 comentarii »

 1. Bună ziua !
  Să-ți fie de bine ! Și multă sănătate !
  Carmen

  Comentariu de dictaturajustitiei — 12/06/2012 @ 8:40 am | Răspunde

  • @ Bună ziua !
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu,like și urări !
   Iti sugerez sa treci pe acolo caci, sincer, nu vei regreta !

   Toate cele bune !
   Cu respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 12/06/2012 @ 9:06 am | Răspunde

 2. Felicitari pentru blog!
  Să fii iubit.
  Marcus.

  Comentariu de Marcus — 12/06/2012 @ 9:43 am | Răspunde

  • @ Marcus ,
   Bună ziua !
   Mulțumesc frumos pentru vizită și felicitări !
   O să te vizitez și eu c-așa-i bine și frumos !
   Toate cele bune !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 12/06/2012 @ 6:19 pm | Răspunde

 3. @Oanaclara,
  Bună ziua !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 12/06/2012 @ 4:58 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  În lipsa mea motivată din BLOGOSFERĂ, în ȚARĂ s-au întâmplat multe lucruri interesante .
  Dar cel mai interesant fapt petrecut a fost consemnat de ISTORIE în ziua de 10 IUNIE 2012
  când, cu ocazia ALEGERILOR LOCALE, românii, săturați de MINCIUNILE și IPOCRIZIILE
  pedeleprelor portocalii în frunte cu tătucul lor , AU FOST SANCȚIONAȚI DRASTIC dar pe DREPT,
  chiar dacă în nota lor obișnuită de NESIMȚIRE CRASĂ și-au schimbat CULOAREA POLITICĂ și SIGLA PDL !!!
  În ipocrizia lor, crdeau că vor păcăli din nou ELECTORATUL !!!
  N-a fost însă așa : i-a păcălit pe ei electoratul !
  Cum însă N-AM VOTAT căci am fost plecat din reședința stipulată clar pe CI,
  cum în ziua ALEGERILOR LOCALE vizitam MONUMENTELE ISTORICE și MĂNĂSTIRILE
  din județul NEAMȚ, voi lăsa pe alții să tragă CONCLUZIILE ce se impun :

  „ Decontul PDL (Opinii ) .
  Infrangerea PDL este cu mult mai severa decat se asteptau, cel putin oficial, liderii partidului.

  Daca in cazul primariilor din resedintele de judet, democrat liberalii au mai pastrat cateva redute importante, 9 in total, in frunte cu Clujul, la consiliile judetene au ramas cu numai doi presedinti, iar votul politic i-a plasat la un scor, aproximativ 14%, sub cel din sondajele de opinie. In plus, PDL a fost evacuat din toate centrele de putere ale Capitalei, inclusiv din primaria sectorului 3, cel mai important fief democrat liberal. Cuvantul potrivit este UN DEZASTRU !

  Ce a decontat PDL? Cel mai putin masurile de austeritate, pe care mare parte dintre romani, mai ales cei din mediul privat, le-au inteles. Ca dovada, Emil Boc, seful guvernului care a luat aceste masuri a obtinut o importanta victorie la Cluj. Dar Emil Boc personal nu a fost niciodata asociat cu acte de coruptie si clientelism. Aceasta e morala. PDL a decontat masiv clientelismul, coruptia, autismul politic, incompetenta, politizarea, promovarea pe orice criterii cu exceptia celor pofesionale. A decontat mentalitatea de stapan arogant si absolut, impresia eternizarii la putere.

  Dar a decontat si o campanie electorala foarte proasta. De la desemnarea unor candidati nefrecventabili, precum Silviu Prigoana, la suficienta altora care se credeau deja invingatori, precum Liviu Negoita, la incercarea de inselatorie ieftina cu bidineaua verde peste portocaliul consacrat, la lipsa de idei si aplomb, toate au fost decizii si atitudini total gresite, care au demobilizat chiar electoratul antiUSL. O dovada avem la Bucuresti, unde Silviu Prigonaa s-a clasat sub votul politic obtinut de PDL in consiliul general. In plus, la nivel national PDL a obtinut un procent inferior celor anuntate de sondajele de opinie, deci partidul nu a reusit sa-si mobilizeze nici macar electoratul traditional.

  Pentru PDL, urmeaza o perioada teribila. Sunt inevitabile scandaluri, invinovatiri, maziliri, poate chiar sciziuni.. Intrebarea este ce rezultat vor avea ele?

  Nu cred ca simpla revenire in forta a garzii vechi ar fi o autentica solutie pentru relansarea partidului. Vasile Blaga lider national, Adriean Videanu lider pe Bucuresti, nu sunt cavalerii pe cai albi care sa salveze din turn domnita democrat liberala. Sunt si ei tot niste balauri, dar mai abili, mai inteligenti, mai experimentati. Sub domnia lor, domnita va schimba un turn cu altul.

  Capul Elenei Udrea, rotogolindu-se pe treptele politice din Aleea Modrogan va da cu siguranta multa satisfactie si in partid, si electoratului. Si pe buna dreptate, cat timp ea este principala vinovata pentru dezastrul PDL, cel putin in Bucuresti. Dar satisfactia aceasta este total insuficienta, este o anestezie. La fel ca mazilirea oricarui alt lider, ca se numeste Anastase, Oltean sau mai stiu eu cum. Singurul tratament eficient, singura solutie autentica ar fi o reforma autentica si profunda, o reinventare si redefinire la toate nivelurile. PDL are nevoie de o alta mentalitate, de lideri noi, neasociati cu puterea ultimilor ani.

  Se vorbeste insistent despre Mihai Razvan Ungureanu. Nu stiu, nu cred, dar in orice caz simpla plasare a lui MRU mot peste un partid nereformat nu va pacali pe nimeni. O grefa de succes presupune un organ curatat de infectii si tumori, dar si o acceptare din partea organismului. Altfel nu merge, iar pentru PDL asanarea nici macar nu a inceput.

  Simpla intoarcere a clatitei alterate nu o va face nici mai frumoasa, nici mai gustoasa, nici mai sanatoasa. Daca nu va proceda la o reforma radicala, cu oameni noi, cu idei noi, cu principii corecte si dincolo de orice negociere, PDL nu va aduce inapoi electoratul pierdut de PDL si nici nu va mobiliza mare masa de nehotarati fara de care tavalugul USL va matura totul in cale si la parlamentarele din toamna.
  SURSA : ziare.com .

  Tu, stimată cititoare și stimate cititor care ți-ai exprimat LIBER opțiunea la VOT,
  ce părere ai despre CĂDEREA PDL ?
  Își merită sau nu SOARTA ?
  Eu spun că își MERITĂ cu prisosință SOARTA iar dacă n-ar fi făcut ce-au făcut ar fi pierdut și CLUJUL !
  Sincer, după câte ilegalități au făcut în ultimii TREI -PATRU ani, at fi trebuit să coboare sub 10 % !
  Numai că, au mai fost ROMÂNI care încă mai cred în ei…..și le-au dat din nou VOTUL !
  Aveam o altă impresie despre CLUJENI dar acum mi-am sachimbat-o complet .
  Cei care l-au votat pe Boc-poc, au demonstrat că le place
  MINCIUNA, IPOCRIZIA, FALSITATEA, LIPSA RĂSPUNDERII CIVICE și bălăcăritul în mocirla puturoasă !
  Păcat ,mare păcat !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 12/06/2012 @ 5:17 pm | Răspunde

  • Bine ai revenit prietene!Te simt mult mai viguros şi regenerat,cred că ţi-a mers bine de tot !!!
   CĂDEREA PDL – pe deplin meritată,au luptat din răsputeri ca să cadă 😀 !
   Dacă-şi merită soarta,ÎNCĂ NU -TREBUIE CA PUTEREA SĂ-I TRIMITĂ URGENT UNDE LE E LOCUL, JILAVA,INCLUZÂND OBLIGATORIU CONFISCAREA INTEGRALĂ A AVERILOR LOR ILICITE!!!ABIA ATUNCI POT SPUNE CĂ-ŞI MERITĂ SOARTA,DUPĂ CE LE TRIMIT CÂTEVA CHIFTELE CU PRAŞTIA LA JILAVA!!!
   Se pare că lui Pontănel nu-i prea dă inima brânci să facă această treabă!!!La întrebarea punctuală privind suspendarea urgentă a preş.edintelui,toţi cei trei muşchetari,vajnici şefi ai usl,au realizat eschive,mai ceva ca Bute,fiecare din ei găsind motivul care-l aranjează cel mai bine!!!
   PIAŢA UNIVERSITĂŢII,ŞI O ŢARĂ ÎNTREAGĂ LÂNGĂ EA,A STRIGAT „JOS BĂSESCU” ŞI AŞTEAPTĂ ÎN CONTINUARE „JOS BĂSESCU”!!!
   USL FACE CA PDL,ÎŞI ASTUPĂ URECHILE LA STRIGĂTELE DISPERATE ALE ŢĂRII ???

   Comentariu de bmarinescu41 — 12/06/2012 @ 9:24 pm | Răspunde

   • @ Bună dimineața prietene !
    Sincer, mi-a fost dor de comentariile tale pertinente, la obiect și cu țintă precisă !
    și tot la fel de sincer îți destăinuiesc că am petrecut două săptămâni minunate și cu folos .
    Am fost supus unor proceduri absolut necesare organismului meu greu încercat de-a lungul celor peste 25 de ani de
    lucru pe apele curgătoare interioare ( OLTUL, JIUL,IALOMIȚA,MOTRUL,ARGEȘUL) și nu în ultimul rând DUNĂREA pe malul căreia m-am hotărât să-mi petrec restul VIEȚII .Ca să nu dau subiect de discuție delatorilor mei gen „ kaka” ofticosul,
    acele proceduri se referă la coloana cervicală și lombară și constau în CURENȚI DIADINAMICI ,INTERFERENȚIALI și MAGNETDIAFLUX .
    Așa că, „ nu mor CAII când vor CÂINII ” !!!
    Dacă vrei să mergi vreodată la acea BENEFICĂ STAȚIUNE spune și-ți voi da TOATE DETALIILE pe calea privată ca să nu le afle OFTICOSUL „ kaka ” care în campania electorală a DISTRIBUIT la PROSTIME pungi cu pui alterați și făină expirată crezând în PROSTIA lui că partidul de rahat în care s-a înscris după excluderea dinPSD îi va netezi calea spre funcția de CONSILIER LOCAL, lucru care BINEÎNȚELES nu s-a întâmplat căci a rămas ca PROSTUL, și UMILIT și cu BANII LUAȚI !!!
    Trecând la problemele pertinente și la obiect legate de „ situațiunea politică actuală ”, să știi că sunt DE ACORD cu tine în TOTALITATE !!!
    DA, JAVRELE trebuie să plătească ! Cei găsiți de JUSTIȚIE vinovați trebuie să facă ÎNCHISOARE
    să li se CONFIȘTE AVERILE acumulateILEGAL și FRAUDULOS iar guvernul PONTA trebuie să treacă urgent la treabă căci altfel,
    la ALEGERILE PARLAMENTARE va avea mari surprize .
    DA, sloganul polițiștilor umiliți „ IEȘI AFARĂ JAVRĂ ORDINARĂ ” și glasul PIEȚII UNIVERSITĂȚII „ JOS BĂSESCU ”
    trebuie să se MATERIALIZEZE iar manipulatorul și dezbinatorul de suflete duse cu pluta
    TREBUIE SĂ PLECE de la COTROCENI cât mai repede mai ales că de ieri a IEȘIT DIN NOU ÎN EVIDENȚĂ cu MIZERIILE lui vocale
    prin RĂSTĂLMĂCIREA ca de obicei a CONSTITUȚIEI ROMÂNIE în interesul său și a ciumei portocalii care, deși a fost călcată în picioare
    de peste 50 % din ROMÂNI la ALEGERILE LOCALE din 10 IUNIE 2012, NU SE DĂ BĂTUTĂ !!!
    PEDELEPRELE au început din nou să iasă în fața t camerelor de luat vederi ÎMPROȘCÂND cu noroi REALIZĂRILE guvernului PONTA !!!
    Apreciez gestul demn al ELENEI din PLEȘCOi de a DEMISIONA din funcția de președinte a organizației PDL-BUCUREȘTI
    și-i DETEST pe cei cu ochii de broscoi , gușă de porc ieșită pregnant în evidență, gură umplută cu prune și otrăvuri de șarpe veninos,
    care, nu vor să-și asume responsabilitartea DEZASTRULUi de la ALEGERILE LOCALE din 10 iunie a.c.
    M-am săturat să tot aud la tv. tot felul de inepții și minciuni pedeliste ieșite din gurile lor spurcate și pline de bale ca la câinii turbați .
    Mi-e silă de ei iar vorbele lor mă repugnă obligându-mă să mut CANALUL le DESENE ANIMATE sau SPORTURI EXTREME !!!
    Mulțumesc pentru vizită, COMENTARIU super și like !
    O zi superbă și toate cele bune !
    Cu toată simpatia și prietenia,
    ALioșa.

    Comentariu de Aliosa — 13/06/2012 @ 6:56 am | Răspunde

    • Perfect e tot ce ai spus,dar ai 2 greşeli!
     1.”Cei găsiți de JUSTIȚIE vinovați trebuie să facă ÎNCHISOARE”.NU!!!!JUSTIŢIA TREBUIE SĂ GĂSEASCĂ TOŢI VINOVAŢII,ABSOLUT TOŢI!!!!!Cu 2-3 plevuşte,să scoată ochii la prostime,e nimic,zero barat!!!
     2.”Apreciez gestul demn al ELENEI din PLEȘCOi de a DEMISIONA”.Prietene,de când ai descoperit „demnitatea” la centurista Pleş.coi???A demisionat de furie,de ciudă,din dorinţa de a-l buşi pe piticot,poc-boc-boloboc,din orice vrei tu numai din demnitate NU!
     Să fi iubit,
     Bogdan.

     Comentariu de bmarinescu41 — 13/06/2012 @ 7:14 pm

   • @ Bogdan prietene,
    La punctul 1, ai dreptate !
    La punctul 2, n-ai dreptate !
    Doar nu crezi că dintr-o dată mi-am schimbat părerea despre Elena de la „ TEZAUR FOLCLORIC ” !
    Fiind PRIMA care și-a dat DEMISIA, am apreciat gestul ei ca fiind unul „ demn” de o FEMEIE SPERIATĂ de colegii ei guralivi care au sărit
    ca HIENELE asupra hoitului reproșându-i că-i vinovată mai mult ca ei, greii partidului portocaliu-verziu , de EȘECUL de la ALEGERILE LOCALE .
    Dacă ne gândim că până în 10 iunie pedeliștii aveau 14 președinți de CONSILII JUDEȚENe iar duă alegerile locale au rămas doar cu DOI,
    le înțeleg FRUSTRAREA și FURIA dar nu le înțeleg LAȘITATEA și îndârjirea cu care se cramponează de funcții.
    Ca să-i fac de „ kaka ” pe bărbații pedeliști cu funcții de răspundere, i-am atribuit Elenei din „ Pleș.coi ” acel compliment ….și nu din alte considerente .
    De parcă mi-ar fi citit acel COMENTARIU, greii PDL și-au dat DEMISIA în bloc iar boc-poc-poc,se va întoarce la Cluj cu coada între picioare
    și nu va mai intra în BUCUREȘTI decât atunci când DNA-ul NEPOLITIZAT îl va chema să dea socoteală pentru toate cdele ilegal făcute în cele cinci guverne conduse din umbră de T.Băsaescu și puse în practică de el dar în favoarea alor lui.
    Odată NELĂMURIRILE – LĂMURITE , îți doresc noate bună !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 14/06/2012 @ 9:44 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  Iar ca tacâmul să fie complet, PARLAMENTUL ROMÂNIEI a decis astăzi :

  VICTOR PONTA merge la Bruxelles, nu T. Basescu !!!

  Premierul Victor Ponta este cel care va merge la Bruxelles, pentru a reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European din 28 iunie,
  si nu presedintele Traian Basescu,
  au decis, astăzi, parlamentarii. Ramane de vazut, insa, in ce masura acesta decizie va avea si valoare juridica.
  Până atunci însă, să ne bucurăm că băse a mai primit una-n bot !
  Vorba unei urâte pedeliste de prin 2008 către una doamnă pesedistă :
  „ Auzi cucoană ? Ciocu mic : acum , noi suntem la putere ” !!!
  Tu, ce părere ai ?
  Cine TREBUIE SĂ MEARGĂ la C.E.din 28 iunie ?
  Premierul ROMÂNIEI VICTOR PONTA sau președintele -jucător T.BĂSESCU ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 12/06/2012 @ 5:32 pm | Răspunde

 6. @ All !!!
  Declarația lui T.Băsescu vs de DECLARAȚIA adoptată de PARLAMENTUL ROMÂNIEI
  ( doar ce mi s-a părut mai important pentru vizitatorii mei ) :
  „ DECLARAȚIA de astăzi a PARLAMENTULUI nu este UN ACT JURIDIC ” !
  „ De astăzi voi reveni în viața politică ” !
  „ Oameni care habar n-au își dau cu părerea la televizor despre funcționarea U.E ” !
  „ Astăzi s-a desfășurat cel mai penibil spectacol în frunte cu Domnul PRIM-MINIUSTRU DOCTOR în DREPT , VICTOR PONTA ” ,
  cuvântul DOCTOR în DREPT fiind repetat cu obstinență ca Boc pe vremuri când în loc de UNIUNEA SOCIAL-LIBERALĂ
  spunea ca papagalul :
  UNIUNEA SOCIALISTĂ ……
  „ Felicit PDL că a rămas în sală și a participat la dezbaterile din Parlament ” !
  „ Voi respecta orice ACT JURIDIC al PARLAMENTULUI care respectă CONSTITUȚIA ROMÂNIEI ” !
  „ Dacă Domnul PRIM -MINISTRU VICTOR PONTA , doctor în drept vrea să preia atribuțiile președintelui
  îi trebuie UN ACT JURIDIC nu o DECLARAȚIE ” !
  „ Domnul PRIM -MINISTRU VICTOR PONTA este un DOCTOR în DREPT
  făcut de ADRIAN NĂSTASE căruia nimeni nu-i poate constata cunoștințele ” !
  „ Prim- ministrul trebuie să meargă doar la CONSILIUL UNIUNII EUROPENE
  numai că ,acolo NU SE FAC POZE DE FAMILIE ca la CONSILIUL EUROPEI ” !
  În rest, a vorbit în nota sa obișnuită cu„ hă-hă-hă ” și îmbârligheli din tratatul UE și CONSTITUȚIE
  ca să aburească lumea promițând cî MÂINE după masă , îi va ÎNVĂȚA pe JURNALIȘTI și nu numai,
  MECANISMUL DE FUNCȚIONARE al UE !!!
  Demagogie și ipocrizie la cel mnai înalt nivel așa cum ne-a obișnuit președintele ȚĂRII în cei OPT ANI de când
  conduce ROMÂNIA împreună cu clica sa .
  Tu , ai ascultat în direct declarația de presă a lui T.Băsescu ?
  Dacă DA, ce părete ai ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 12/06/2012 @ 7:40 pm | Răspunde

 7. Bine ai revenit printre noi, ăştia cu bloguri, nea Alioşa! De mult mi-am propus să ajung şi eu la Bălţăţeşti, dar, din păcate, nu am reuşit. Mulţi dintre prieteni şi cunoscuţi mi-au spus că e nemaipomenit acolo. Acum, după ce am citit şi rândurile matale, mai că îmi vine să las baltă toate interesele, vorba lu` Topârceanu, să iau baba cu mine şi să dau o fugă până-n Neamţ. Cam greu în vara asta, pentru că există nişte formalităţi (ştii matale!) şi nu mai e timpul necesar. Poate, la vară!
  Până atunci, eu zic să lămurim o treabă.Am primit zilele astea, de la un prieten, recomandările făcute românilor de istoricul Dinu C. Giurescu în legătură cu ieşirea la vot. Bune recomandări! Şi mă bucur că românii le-au urmat. Cum mesajul amicului meu se încheia cu îndemnul „Dacă sunteţi patrioţi, daţi mai departe!”, am dat, că doar sunt patriot. Din curiozitate, am vrut să văd cam cine a mai preluat pe blogul său aceste recomandări, de fapt un fragment dintr-un interviu mai amplu. Am dat căutare pe Google şi aşa am ajuns şi la acest blog.
  Despre ce este vorba în textul postat pe acest blog în data de 17.04.2012 ştiam, dar, cum stăteam bine la capitolul „timp liber”, am zis să citesc şi comentariile, să văd cum au receptat oamenii mesajul. Pe la comentariul cu nr. 11 m-am oprit, dând peste ceva cunoscut şi drag mie – parodia după „Scrisoarea III” de Mihai Eminescu. M-am bucurat că îşi mai aduce lumea aminte de ea, dar, totodată, m-am întristat, văzând că aceasta continuă să apară, pe ici, pe colo, sub semnătura lui Dan Puric. Mai direct, această parodie e scrisă de subsemnatul şi a fost postată pentru prima dată pe un blog în data de 2 septembrie 2010. Blogul se chema „În pregătire viitorul ziar al SCMD” De aici a fost preluată de foarte mulţi. La un moment dat, un neisprăvit (altfel nu ştiu cum să-i spun) şi-a permis să adauge la sfârşit, după semnătura mea, ceva scris de Dan Puric (Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să te conducă toţi tâmpiţii?). După acesta, un altul, şi mai neisprăvit, a adăugat numele lui Dan Puric, cu toate că apărea clar numele autorului. O vreme, parodia a circulat cu doi autori, după care, unii l-au eliminat pe adevăratul autor, amărâtul de colonel, şi în rezervă pe deasupra, că doar nu se compara ăsta cu ditamai actorul, lăsându-l pe Dan Puric să culeagă roadele muncii.
  Tot răul spre bine, însă, pentru că aşa m-am hotărât să-mi fac şi eu un blog, pe care l-am denumit „Tolba cu săgeţi” (http://batcailie.blogspot.ro/) , unde, printre altele, am postat şi această parodie. Nu chiar de prima dată, abia prin 8 aprilie 2011 (http://batcailie.blogspot.ro/2011/04/scrisoarea-iii-biletul-lui-calin-dupa.html).
  Cam astea ar fi, coane Alioşa. Ştiu că nu se mai poate repara nimic, dar am spus toate astea pentru mata care, la un moment dat, zici, în comentariul cu nr. 11: „Bătălia este într-adevăr mare mai ales că cei de la putere vor să RĂMÂNĂ CU ORICE PREȚ LA PUTERE
  ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/05/27/ )
  deși, au PRODUS destule necazuri românilor după cum bine spune
  şi actorul DAN PURIC în parodia „ SCRISOAREA a III-a : (Urmează parodia) Ei, bine, multe spune bine actorul Dan Puric, da` p-astea nu le-a zis el. Zău!
  Cu stimă,
  Colonel (r.) Ilie Bâtcă

  Comentariu de Ilie Bâtcă — 13/06/2012 @ 8:34 am | Răspunde

  • @ Ilie ,
   Bună ziua !
   Bine ai venit pe modestul meu blog !
   Probabil că de nu mă lăsam „ păcălit ” de cei doi „ NEISPRĂVIȚI ” care în loc de numele tău au trecut numele actorului Dan Puric ca autor al parodiei SCRISOAREA a III-a , poate nu ai fi comentat niciodată pe modestul meu blog. Așa însă, ca și-n vorba noastră din popor „ tot răul înspre bine ” ! Ca să LĂMUREȘTI NELĂMURIREA , ai intrat pe blogul meu și ai făcut acest comentariu care-mi dă posibilitatea SĂ REPAR GREȘEALĂ făcută din NECUNOAȘTERE și nicidecum din alte motive .Așa cum ți-am spus și la tine pe blog, am dat fuga la articolul de pe
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/04/17/ și am făcut ceea ce trebuia făcut chiar din momentul publicării parodiei SCRISOAREA a III-a , adică, să-i dau CEZARULUI ce-i al CEZARULUI !
   Îmi cer public scuze dar așa se întâmplă când publici ceva înainte de a VERIFICA !
   Legat de rugămintea amicului MARCUS vs de neapariția comentariului tău pe blogul meu, găsești răspunsul mai jos la pct. 9 .
   În speranța că nu ai trecut doar ca să mă atenționezi de greșeala făcută din necunoaștere și neverificarea atentă ,închei cu gândul sincer de a ne vizita și de aici înainte mai ales că amândoi suntem colonei în rezervă și facem parte din aceeași categorie socială hulită din ce în ce mai des și mai tare de tot felul de politicieni ipocriți și care nu știu cu ce se „ mînâncă ARMATA ” !!!
   Mulțumesc pentru că mi-ai dat ocazia de a îndrepta greșeala făcută !
   Să mai auzim și de bine că de rău m-am săturat !
   Cu stimă și prietenie,
   Colonel ( r ) POPOVICI ALEXANDRU .

   Comentariu de Aliosa — 13/06/2012 @ 4:40 pm | Răspunde

 8. Frumos acolo la Baltatesti…dupa cum se vede in imagini…
  sanatate multa!

  Comentariu de yousef59 — 13/06/2012 @ 9:21 am | Răspunde

  • @ Magda,
   Bună ziua !
   Stațiunea întrunește toate calitățile cerute de o persoană care vrea să facă TRATAMENT,RECUPERARE MEDICALĂ, EXCURSII la obiectivele turistice și monahale din județul NEAMȚ,o cură de ODIHNĂ și LINIȘTE, departe de zgomotul orașelor pline de interlopi și mafioți ce-și reglează între ei conturile în plină zi și stradă cu pistolul sau sabia nija și nu numai.
   Dupa cum am specificat in articol, statiunea este intinsa pe o suprafata mare de teren impadurit cu ARBORI ornamentali si POMI fructiferi dintre care NUCUL este de departe REGELE acelei locatii si-n care, toamna cand NUCILE coapte 🙂 sun GATA sa CADA din COAJA lor spre a fi prinse din zbor de VEVERITELE jucause ce populeaza acel loc Binecuvantat de DUMNEZEU !!! 🙂 🙂 🙂
   Veverita cea isteata
   cand ma vede ma rasfata
   se opreste-n fata mea
   pipaindu-mi mana
   ca sa-i dau o nuca
   pe care o apunca
   cu asa rapiditate
   cum numai EA poate !!! 🙂 🙂 🙂
   Multumesc pentru vizita si comentariu Magda ! 🙂
   Sanatate multa sa-ti dea Dumnezeu ! 🙂
   Cu stima si prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 13/06/2012 @ 3:04 pm | Răspunde

 9. @Aliosa,
  încă o data felicitari pentru blog si multam de vizita.
  Te-am trecut in blogroll.Vin la tine cu o rugăminte din partea unui amic care a dorit să comenteze
  ceva la tine și nu a reușit. Intră pe
  http://batcailie.blogspot.ro/
  și cădeți la pace .
  Să fii iubit!
  Marcus.

  Comentariu de Marcus — 13/06/2012 @ 11:28 am | Răspunde

  • @ Marcus,
   Bună ziua !
   Mă bucur că m-ai trecut în blogroll.Mulțumesc frumos !
   Și eu te-am trecut în blogroll-ul din mintea mea nu în cel de pe blog.
   Cu ceva timp în urmă, un „ NEISPRĂVIT ” vorba amicului tău ILIE BÂTCĂ , ros de INVIDIE și GELOZIE pe mine din cauza micilor mele REALIZĂRI și ÎMPLINIRI dar și din cauza PROSTIEI și INCOMPETENȚEI lui,
   a EXPEDIAT la toți BLOGGERII din BLOGROLL-ul meu, tot felul de cuvinte urâte și neadevărate despre mine…..
   De atunci, pe bloggerii ce-i vreau a-i vizita, îi trec în blogroll-ul din MINTEA mea.
   Rugămintea ta vs.de amicul ILIE BÂTCĂ, a fost rezolvată printr-un simplu click dat pe APROBĂ COMENTARIUL .
   Fiindcă am setat opțiune APROBĂ înainte de PUBLICAREA pe blog a comentariilor făcute și cum amicul ILIE BÂTCĂ comenta pentru prima dată la mine, comentariul domniei sale a intrat la SPAM .Acum că am aprobat comentariul spre publicare, poți citi și tu ce-a spus amicul tău și de ce nu , și al meu în viitorul apropiat mai ales că facem parte din aceeași categorie socială și știm cu ce se „ mînâncă ARMATA ” nu ca alții care au PRIMIT câte PATRU STELE de GENERAL fără să fi absolvit LICEUL MILITAR, ȘCOALA MILITARĂ DE OFIȚERI ACTIVI , ACADEMIA DE ÎNALTE STUDII MILITARE și alte CURSURI POST ACADEMICE ca NOI ca să nu mai spun că unii
   dintre GENERALII făcuți la „ APELUL DE SEARĂ ” doar pe CRITERII POLITICE ,nici n-au TRAS vreodată cu PUȘCA !!!
   Între mine și domnul COLONEL ( r ) ILIE BÂTCĂ , nu-i nici un diferend ci doar o NEÎNȚELEGERE provocată după cum bine a precizat și domnia sa de DOI „ NEISPRĂVIȚI” care i-au înlocuit semnătura ( numele de autor ) cu al actorului Dan Puric iar pe mine m-au indus în eroare prin expedierea prin e-mail a SCRISORII a III-a semnată de ei cu numele actorului Dan Puric, scrisoare care stă la baza comentariului de mai sus semnat de „ batcailie” !
   Ca să fiu sincer, mă bucur de acest incident căci de nu se înfăptuia, mai mult ca sigur că amicul tău ILIE BÂTCĂ și camaradul meu de ARMATĂ , poate NU AR FI FĂCUT NICIODATĂ VREUN COMENTARIU pe modestul meu blog .Așa că, vorba românului : „ tot răul înspre bine ” !
   Mulțumesc pentru vizită și comentariu !
   Repet dorința de a ne vizita și comenta articolele cât mai des cu putință !
   Cu sinceră și dezinteresată prietenie ,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 13/06/2012 @ 3:34 pm | Răspunde

 10. Ştiu că nu-i frumos, dar am tras cu ochiul la ce i-ai spus lui Marcus. Fiind vorba despre mine, simt nevoia să intervin. Într-adevăr, între noi nu este vorba nici măcar de o neînţelegere. Treaba cu „Scrisoarea” a fost doar un pretext, ca să te fac să-mi vizitezi blogul. L-am folosit şi cu alţii şi a ţinut. Poate ţine şi acum. Neînţelegeri am mai avut şi eu, în afară de asta cu semnătura. L-am găsit pe unul, Geo Teo parcă-şi zicea, care era aşa iute de mână, încât mai avea puţin şi posta pe blogul său parodiile mele, chiar înainte de a le scrie eu. Dacă nu mi-l pâra cineva, acum poate te-ar fi atenţionat el în legătură cu parodia după „Scrisoarea III”, spunând că el este adevăratul autor.
  Dar să revenim la lucruri serioase! Îmi place blogul, îmi place şi cel al promoţiei voastre. Apropo de promoţie, să ştii că, dacă nu picam la vizita medicală, în vara anului 1966, puteam fi colegi de promoţie la Câmpulung. N-a fost să fie! Şi n-a fost să fie să fiu coleg nici cu cei din promoţia 1970. E o poveste mai lungă. Am scris despre asta pe blogul meu şi pe cel al promoţiei 1971. Se cheamă „Raniţa cu amintiri”. Însemnarea! Blogul secheamă http://1971campulung.blogspot.ro/
  Mai vorbim noi! Acum să văd dacă pot posta comentariul. Dacă nu, apelez la Marcus.
  Să fii iubit! Asta-i urarea lui Marcus, cred că ai recunoscut-o. Da îmi place şi mie s-o folosesc. Asta e!

  Comentariu de Ilie Bâtcă — 13/06/2012 @ 4:43 pm | Răspunde

  • @ Ilie,
   Salut colega !
   Răspunsurile mele la cele spuse de tine mai sus le găsești pe blogul tău și la comentariul-răspuns pentru MARCUS .
   În rest, SĂNĂTOȘI să fim căci glumele bune nu fac rău organismului.
   Bine ar fi ca să ne vizităm mai des și să ne exprimăm opiniile în legătură cu articolele postate .
   Toate cele bune !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 14/06/2012 @ 4:07 pm | Răspunde

 11. @ ALL !!!
  Bună dimineața doamnelor, domnișoarelor și domnilor ce intrați în casa mea virtuală !
  La BĂLȚĂTEȘTI am făcut timp de două săptămâni, o adevărată CURĂ de SĂNĂTATE !!!
  Numai cuvinte de laudă pentru tot personalul medical,logistic și nu în ultimul rând pentru COMANDANTUL UNITĂȚII ( STAȚIUNII ),
  domnul Lt.Colonel FLORIN ICHIMOAE ,
  un OM deosebit ,adevărat comandant al zilelor noastre cum ar trebui să fie toți comandanții din MApN !!!
  Dragii mei vizitatori dacă tot v-am supărat în precedentele ARTICOLE cu OPINIILE mele despre „ ciuma portocalie ” din fericire
  STOPATĂ de ALEGĂTORII cu scaun la cap în 10 IUNIE 2012 la ALEGERILE LOCALE,
  m-am hotărât ca de acum înainte să vă supun atenției DOMNIILOR VOASTRE și ALTFEL de ARTICOLE
  și OPINII ale celor ce lucrează în mass-media și pe blogurile lor personale ,
  OPINII și TEME legate mai mult DE VIAȚĂ, SĂNĂTATE și BUNĂ DISPOZIȚIE
  sub formă de SFATURI, CUGETĂRI, AFORISME, GÂNDURI și BANCURI căci, nu-i așa,
  VIAȚA are PRIORITATE iar noi trebuie să facem totul pentru ca VIAȚA noastră să fie mai BUNĂ, FRUMOASĂ, LUNGĂ și SĂNĂTOASĂ !!!
  Iată câteva SFATURI de care ar trebui să ținem cont fiecare din noi :
  „Studiile au aratat ca cele mai neasteptate lucruri pot aduce kilograme in plus. Iata care sunt acestea:

  1. Expunerea la o anumita tulpina a unui virus, numita adenovirus 36, sporeste sansele copiilor care au intrat in contact cu aceasta sa devina obezi.
  2. Pornirea aparatului de aer conditionat ne face sa ne simtim comfortabil, pentru ca organismul nu mai trebuie sa lucreze pentru a mentine racoarea.
  3. A avea o mama care lucreaza duce in mai multe cazuri la obezitate decat a avea o mama casnica, pentru ca aceasta din urma are mai mult timp pentru a examina dieta sau activitatea fizica a copilului.
  4. Nedormitul duce la dereglari hormonale, la sporirea senzatiei de foame si la starea de oboseala care scade activitatea fizica.
  5. Scoaterea amigdalelor conduce la cresterea indicelui masei corporale si la cresterea apetitului.
  6. Pastrarea luminii aprinse noaptea determina o crestere cu 50% a cantitatii de grasime acumulata de cei care au acest obicei fata de cei care dorm in bezna totala.
  7. Mamele batrane au mai multe sanse sa aiba copii obezi decat cele care au nascut in jurul varstei de 21 de ani.
  8. Poluarea afecteaza metabolismul. De exemplu, pesticidele afecteaza hormonii care ajuta la sinteza.
  9. Propriile gene determina constructia corpului: acumulari de grasime pe abdomen sau pe fese.
  10. A avea o mama care a avut o dieta ridicata in grasimi pe timpul sarcinii conduce la nasterea unor copii peste marimea normala.
  11. Medicamentele pe care le iei iti pot afecta metabolismul; din aceasta categorie fac parte tratamentele pentru diabetul de tip 2 sau hipertensiune ” .
  Sursa: Manager.ro ( autor, ALEXANDRA SANDU ) .

  Tu, ce părere ai, sunt de folos aceste SFATURI ?
  Eu spun că sunt foarte folositoare pentru a TRĂI SĂNĂTOS !!!
  Toate cele bune și, AVEȚI GRIJĂ DE SILUETĂ !!!
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 14/06/2012 @ 6:24 am | Răspunde

 12. @ Oanaclara,
  Bună seara !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 14/06/2012 @ 9:26 pm | Răspunde

 13. @ Criscar50,
  Bună seara !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 14/06/2012 @ 9:27 pm | Răspunde

 14. @ Emil la doctor .

  La vestitul doctor Costea
  Vine Emil din Copou:
  – Bună ziua, domnu’ doctor,
  Mi-a intrat o ţeapă-n .. . . ou!

  Pacientul se dezbracă
  Doctorul îl urcă-n pat
  Şi cu mare atenţiune
  Cercetează-n lung şi lat.

  Ia luneta
  O fixează
  Ia penseta
  O flambează
  Scoate ţeapa
  Pensulează
  Pune vată
  Bandajează
  Pune fese
  Şi pansează
  Scoală omul
  Şi-l aşează..

  Pacientu-achită taxa
  Şi apoi satisfăcut
  Îi dă doctorului mâna:
  – Bună ziua! – Vă salut!

  Peste-un timp, aproape-o lună,
  Vine iar Emil din nou
  – Uite, domnu’ doctor, iarăşi
  Mi-a intrat o ţeapă-n ou!

  Pacientul se îmbracă
  Şi achită taxa-n grabă….
  Când, deodată, domnul doctor
  Foarte curios, întreabă:

  – Ia să-mi spui domnule dragă
  (Care vii de la Copou)
  Cum se-ntâmplă că întruna
  Îţi tot intră ţeapa-n….ou?

  – Mă iertaţi domnule doctor,
  A răspuns omul, „solemn”,
  Dar nevastă-mea e şchioapă
  Şi-are un picior de lemn!

  Spre marea-mi bucurie
  Zi de zi le intr-o țeapă
  Celor ce-n a lor prostie
  Nu mai beau un pic de apă .

  Tu, ce părere ai ?
  Weekend plăcut !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/06/2012 @ 6:46 am | Răspunde

 15. @ ALL !!!

  SINGURĂTATE ÎN DOI

  E boala necomunicării
  Sau boala ce ucide lent
  Ne pierde-n hăul nemilos al disperarii
  Sau ne aruncă într-un joc dement.

  E boala celor ce unesc în grabă
  Destine fară de nevoi
  E boala celor ce ades se-ntreabă
  De ce sunt singuri dacă-s amândoi.

  E boala..dar e boală oare?
  Sau e capriciul unor oameni neatenţi
  Ce n-au curaj ca viaţa să separe
  Apoi să fie-n dragoste prudenţi .
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/06/2012 @ 3:05 pm | Răspunde

 16. @ ALL !!!
  După atâtea informații, discuții contradictorii și versuri pline de tâlc,
  iată și câteva BANCURI :

  Alimente la borcan .
  O femeie a furat un compot de piersici dintr-un market si este prinsa de politie. Este dusa la tribunal, iar judecatorul o intreaba:
  – Cate piersici erau in borcan ?
  – 6.
  – Atunci vei sta pentru fiecare piersica cate o luna la inchisoare…
  Din spate, sotul ei:
  – Domnule judecator, a furat si un borcan de mazare !

  Sedinta de sindicat .
  Serioja apare cu un ochi vanat la lucru. Colegii il intreaba ce a patit.
  – Ieri am fost la sedinta de sindicat. Natasa, care a stat in fata mea s-a ridicat la cuvant. Am observat ca i s-a prins fusta intre fese , iar eu i-am scos-o. S-a intors si mi-a trosnit una peste ochi, de am crezut ca s-a prabusit cladirea pe mine.
  Peste o saptamana iar apare Serioja vanat la ochi.
  – Dar acum ce ai patit? – il intreaba colegii.
  – Iar am fost la sedinta de sindicat. Natasa a stat iar in fata mea si
  iarasi a luat cuvintul. Fusta iar i s-a prins intre fese .
  Nicolai a observat si i-a scos-o.
  Eu am stiut ca nu-i place, si i-am bagat-o inapoi.

  Donatori de inima
  Unui tip trebuia sa i se faca transplant de inima. Cum existau 3 donatori este lasat sa aleaga inima de la cine vrea.
  Doctorul ii spune:
  – Primul a fost sportiv, se antrena, avea o inima puternica, al doilea era doctor, stia sa se ingrijeasca iar al treilea a fost avocat.
  A cui inima o vrei?
  Tipul fara sa se gandeasca mult raspunde:
  – A avocatului!
  – De ce?
  – Dintre toti el si-a folosit inima cel mai putin!

  Barbatul necunoscut .
  Paraschiva ii povesteste unei prietene:
  – Sa-ti spun ceva ciudat, draga: acum o saptamana, suna cineva la usa .
  Deschid, si, in fata usii, un barbat tanar, inalt si frumos ma intreaba: sotul dumneavoastra este cumva acasa ?
  Nu, spun.
  La care ma ridica in brate, ma duce in dormitor, ma pune pe pat si stii tu ce a urmat.
  Luni a aparut din nou. S-a intimplat acelasi lucru. Si marti, si miercuri.
  Mor de curiozitate, oare ce doreste acest barbat de la sotul meu ?

  Doua prietene .
  – Felicitari, draga, am auzit ca te-ai maritat. Cum e ?
  – Foarte frumos! In fiecare seara ne plimbam prin parc, luam o barca si mergem pina in mijlocul lacului…
  – Vai, ce romantic! Si ?
  – Din mijlocul lacului el se intoarce cu barca, iar eu inot.
  – Atita distanta! Dar nu ti-e greu?
  – M-am obisnuit! E mai greu pina ies din sac…

  La frizer .
  Un ofiter american, intors din Irak, se tunde.
  Frizerita: – Cum mai merge treaba in Irak ?
  – Bine,raspunde ofiterul, deranjat de intrebare.
  Din 2 in 2 minute frizerita il intreaba:
  – Cum mai merge treaba in Irak ?
  – Bine, dar de ce ma enervezi mereu cu intrebarea asta ?
  – Pentru ca ti se ridica parul in cap, si mi-e mai usor sa te tund.

  Berea cu seminte .
  Doi barbati la intrarea in berarie:
  -Azi cate luam, doua sau trei?
  -Doua, mai, ca ieri am luat trei si ne-a mai ramas!
  -Patruzeci de beri si doua pungi de seminte va rugam!

  Psihoterapie.
  – Doctore, in fiecare seara, cand ma culc, e cineva ascuns sub pat. Ma scol, ma uit si acolo nu-i nimeni.
  Ma culc la loc, dar dupa un timp ma dau jos si iar ma uit sub pat dar nu-i nimeni.
  Chestia asta ma distruge: puteti face ceva ?
  – Va vindec in 2 ani de psihoterapie, cu cate trei sedinte pe saptamana.
  – Si cam cat o ma va costa?
  – 100 pe sedinta!
  – Hm… ma mai gandesc…
  Dupa 6 luni, psihiatrul se intalneste cu pacientul:
  – N-ai mai revenit pe la cabinet…
  – Cu 100 per sedinta ??? Baiatul care-mi aduce pizza mi-a rezolvat problema cu doar 5 !
  – Baiatul cu pizza ?!? Chiar asa ??? Si cum a procedat ?
  – M-a sfatuit sa tai picioarele de la pat !

  CONCURS:
  ” cea mai ermetica masina ”
  Vin cei de la Peugeot cu ultimul model.
  Comisia intreaba:
  – Ati facut testul cu pisica?
  – Nu, cum testul cu pisica?
  – Bagam o pisica inauntru… Dupa doua zile pisica moare, nu mai avea aer, masina era ermetica.
  Vine ultimul model de BMW, comisia intreaba:
  – Ati facut testul cu pisica?
  – Nu, ce test cu pisica?
  – Bagam o pisica inauntru… Dupa o zi pisica moare fara aer. E intr-adevar cea mai ermetica masina.
  Vin si cei de la Logan . Comisia intreaba:
  – Ati facut testul cu pisica?
  – Da!
  – Si cum l-ati facut?
  – Pai am bagat pisica inauntru si pe unde scotea capul, chituiam…

  Ce zici, ți-au plăcut ?
  Weekend cum îți dorești !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/06/2012 @ 3:41 pm | Răspunde

 17. @ ALL !!!

  Astăzi este ZIUA MONDIALĂ A PRIETENIEI !
  LA MULȚI ANI PRIETENE și PRIETENI din blogosferă !

  Happiness keeps You Sweet ( Fericirea te face „dulce” (cu sensul de scumpica)).
  Trials keep You Strong ( Incercarile iti dau tarie.)
  Sorrows keep You Human ( Necazurile te fac uman.)
  Failures keeps You Humble, (Esecurile iti dau forta să cauți victoria ))
  Success keeps You Glowing ( Succesul te face stralucitor).
  But Only God keeps You Going! ( Insa doar Dumnezeu te face sa mergi mai departe.

  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/06/2012 @ 3:56 pm | Răspunde

 18. @ ALL !!!
  Bancuri bune pentru toate gusturile, sexele și vârstele :
  1 ) Badea Gheorghe merge la doctor cu o sarsana plină cu bunătăţi. Intră în cabinet, o desface şi-l îmbie pe acesta:
  – Da serviţi domn doctor, îs bune, îs bio, îs ecologice!
  Şi numai ce nu-i pune pe birou cârnaţi, caltaboşi, jumeri, slană, brânză.
  – Păi bine mă Gheorghiţă, cum să le iau pe toate astea fără bani ?
  – Nici-o problemă, zice Gheorghe scoţând portofelul din buzunar, am adus şi bani!

  2) Indraznetul vine beat acasa la trei dimineata, apuca un scaun si il aseaza langa pat.
  – Ce faci cu asta?, intreaba nevasta trează, infuriata la culme.
  – Vreau sa stau in primul rand cand incepi circul.

  3 ) Opotunistul lasă un bilet pe masa din bucatarie:
  „Dragii mei Optimisti, Pesimisti si Realisti, In timp ce voi va certati incercand sa demonstrati daca sticla este pe jumatate plina sau goala, eu am baut-o.”
  4) – Cum se cheama un cioban caruia lupul i-a mancat o oaie?
  – Oaierless

  5 )V-ati intrebat vreodata de ce vestele anti-glont nu au si gluga?
  Ar fi rezolvat niste probleme.

  6) Un soldat merge la comandantul său şi-i spune:
  – Permiteţi să raportez! Printre noi sunt poponari!
  – Pe ce te bazezi când afirmi asta, soldat?
  – Păi, pe faptul că mi-a dispărut rujul!.

  7) – Am auzit ca ai intrat intr-o formatie de manele!?
  – Da, nu prea mi-au tinut franele.

  8 ) Soferul autobuzului opreste intre statii, intoarce capul catre pasageri si striga:
  – Daca nici unul nu cedeză locul doamnei batrine care sta in picioare
  sa stiti ca-i cedez locul meu !

  9) Cică o partidă de sex echivalează cu 8 km de alergare!
  Cine dracului …. aleargă 8 km în 30 de secunde ?!?

  10 ) La o cina de afaceri a unui grup:
  -Ma scuzati, sunteti cumva patronul firmei la care lucreaza sotul meu?
  -Nu!
  -Atunci va rog sa va scoateti mana din chilotii mei!

  11) Doi indivizi dormeau pe o banca in parc. Se apropie politistul comunitar:
  -Ce faceti aici?
  -Pai eu nu am casa, nu am serviciu, asa ca dorm aici!
  -Si tu?
  -La el in gazda!

  12) Anunt scris la o gradinita:
  „Va rugăm sa nu luati in seama ce spun copiii ca fac aici,
  pentru ca nici noi nu luam in seama ce spun copiii ce faceti voi acasa”

  13) – Doamnă, arătaţi superb în această toaletă !
  – Nesimţitule, închide uşa !

  14) -Voi, barbatii, sunteti foarte brutali! Voi vreti numai sex!
  Noi, fetele, dorim atentie..
  – Atentie !!! Acuşi o sa facem sex!

  15) – Mamă, la uşă e un nenea care strînge donaţii pentru azilul de bătrîni.
  – Bine, dă-i-l pe bunicul.

  16) Într-un sat, un preot merge la slujbă.
  Lângă biserică, vede un măgar mort într-un accident de maşină şi sună imediat la poliţie.
  – Sunt preotul satului. Am găsit un măgar mort.
  – Şi ce, zice poliţistul ironic, vreţi să-l îngropaţi cu popă?
  – Nu, zice preotul, eu doar am anunţat familia.

  17)Nostalgia unui tigan
  Cand eram mic mi-aduc aminte ca mama ma trimitea la alimentara cu 10 Lei si venem acasa cu :
  3Kg de cartofi, un carton de oua, un borcan de gem, o sticla de votca,
  2 ciocolate si un pachet de guma de mestecat.
  In ziua de azi nu mai este posibil asa ceva.
  Împutitul de patron a umplut magazinul de camere video!!!
  Ce zici, ți-au plăcut ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/06/2012 @ 9:31 pm | Răspunde

 19. @ ALL !!!

  Dansul celor o mie de mâini:

  http://www.facebook.com/l/iAQHyjaUC/www.youtube.com/watch?v=jke4ioUoWHY&feature=share
  http://www.nuaisacrezi.com/ Dance of a thousand hands

  Vizionare și audiție plăcută !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/06/2012 @ 9:55 pm | Răspunde

 20. @ ALL !!!
  E un timp superb afară iar eu sunt într-o foarte bună dispoziție .
  După micul dejun am deschis laptopul și am început să navighez cu drag pe NET
  intrând pe la casele virtuale deja cunoscute și îndrăgite de mine.
  Am citit multe articole și am comentat la fiecare în parte că așa imi place mie
  și cred că e și un gest de bună creștere ca să vizitezi pe cel (A) ce te vizitează.
  Dintre TOATE cele CITITE, un articol mi-a atras în mod atenția miscându-mă profund, fapt pentru care,
  fără a-i cere voie AUTOAREI, l-am „ furat ” prin coppy-paste pentru a-l posta AICI căci el, ( ARTICOLUL )
  este o BIJUTERIE SUFLETEASCă de care eu și poate și cei care ajung pe aici,avem permanent nevoie :
  „ Născuţi să nu purtăm zăbală ne grăbim zilele în tropot nepotcovit strivind trupe de iarbă umede de roua începuturilor mereu reactualizate cu fiecare treaptă urcată din şubreda scară a vieţii nostre.
  Uneori am vrea să şteregem totul cu buretele şi să trăim mai bine în slava unei singure clipe, dar cu toată intensitatea trăirilor înăbuşite până acum de aplauze surde ce nu-şi găseau ecoul, târâte parcă pe o scenă străină nouă.
  Alteori ni se pare nedrept să ne contabilizăm viaţa şi să o punem în discuţie sub termeni de eficientă şi randament alegând să o ducem mai departe aşa cum e, cu bune cu rele, cerând de la bunul Dumnezeu doar putere să o putem continua în demnitate şi să ne ferească de boala cea grea ca nu cumva sa fim povară celor dragi.
  Suntem ca lutul lucrat în roata olarului după ce ne-a scos din pământ proaspăt plouat din care se ridică perdea de aburi brodată în povara chipului încă necioplit.
  Suntem în devenire. Frământaţi şi arşi în cuptorul din care va trebui să iasă omul cu adevărat frumos!
  Salutări vouă oameni frumoşi, salutări tuturor celor ce purtaţi în voi pecetea dragostei lui Dumnezeu! ”
  Articolul este preluat de pe
  http://cammely.wordpress.com/
  ( Blogul OMULUI FRUMOS )
  și, adaug eu Blogul OMULUI frumos și SENSIBIL !!!
  Mulțumesc CAMMELY pentru superbul mesaj transmis iar dacă îndrăzneala mea te deranjează,
  spune-mi și dau cu DELETE la tot ce-i scris aici, în acest comentariu .
  Tu, stimată cititoare și stimate cititor, ce părere ai de cele spuse de CAMMELY ?
  Weekend plăcut tuturor!
  Cu stimă și respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 16/06/2012 @ 7:45 am | Răspunde

  • ohoho, cata onoare
   ce sa zic , multumesc
   se pare ca mesajul si-a gasit loc in sufletele sensibile
   ma bucur sa va stiu aproape
   ganduri bune, Aliosa si tie si tuturor celor ce-ti treg pragul casutei tale virtuale!

   Comentariu de cammely — 16/06/2012 @ 10:15 pm | Răspunde

   • @ Cammely,
    Bună dimineața !
    Ai dreptate : mesajul tău și-a găsit locul cuvenit în sufletele sensibile ale doritorilor de liniște sufletească, frumos, gingaș și înălțător.
    Eu trbuie să-ți mulțumesc pentru acel minunat și înălțător mesaj iar ONOAREA mea este și de partea mea .
    Mă bucur să am o parteneră de dialog virtual cu o asemenea înclinație spre sensibil, mișcător și frumos.
    Mă bucur că te-am cunoscut chiar dacă doar virtual. În lumea asta bulversată și unde la loc de mare cinste sunt manelele ,
    cuvintele tendențioase, triviale, injurioase și provocatoare iar criminalii mișună peste tot luând VIAȚA unor persoane nevinovate până și
    în sfântul lăcaș al DOMNULUI ( vezi cazul preotului înjunghiat în biserică la FOCȘANI ) , MESAJUL tău este o OAZĂ de liniște și PURIFICARE a sufletului .
    Din toată inima , numai gânduri bune și frumoase ție și celor ce te înconjoară !
    Cu deosebită stimă și profund respect,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 17/06/2012 @ 6:14 am | Răspunde

 21. 😆 cineva si-a incarcat bateriile , sa-ti fie de bine
  mi-e dor si mie de un asa concediu, dar din pacate nu prea cred ca voi avea parte prea repede de el,
  desi oscioarele mele spun altceva 😉
  sanatate multa si numai bucurii iti doresc!

  Comentariu de cammely — 16/06/2012 @ 10:07 pm | Răspunde

  • @ Cammely,
   Nu te voi întreba de ce crezi că nu vei avea parte prea curând de un sejur la minunata Stațiune BĂLȚĂTEȘTI că nu-i frumos și nici
   nu-mi stă în fire . Voi da însă câteva detalii ce poate te-ar putea ajuta :
   a) Dacă ești pensionară, fă o cerere prin toamnă pentru la anul la Casa Județeană de Pensii din județul tău și vei beneficia ( cf.legii în vigoare )
   de 50% REDUCERE ( dacă ai o pensie de 1000 de lei dai doar 500 lei pentru 18 zile de odihnă, tratement fizioterapeutic, cazare și masă ).
   Județul NEAMȚ este ÎNCĂRCAT de ISTORIE iar obiectivele turistice și monahale se întâlnesc la tot pasul.În cele 14 zile ( eu sunt asigurat la CASAOPSNAJ care acordă doar două săptămâni )de tratament eu am VIZITAT ( sâmbăta, duminica și zilnic după masa de prânz, TOT ce se găsește în județul NEAMȚ ) .În perioada următoare voi posta articole pentru fiecare OBIECTIV vizitat.
   b) Dacă ai fi ASIGURATĂ la CASAOPSNAJ , ai achita doar 588 de lei pentru toate cele 14 zile.
   c) Dacă nu ești asigurată și totuși vrei să mergi ca PARTICULAR, costul celor 14 zile se ridică la 1596 de lei ( 114 lei/zi)
   Dacă vrei mai multe detalii, ți le pot da prin Yahoo.Mail ( la cerere , bineânțeles ).
   Sănătate multă și numai bucurii îți doresc și eu !
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 17/06/2012 @ 6:29 am | Răspunde

 22. @ ALL !!!
  CURA de SĂNĂTATE făcută la BĂLȚĂTEȘTI a fost cea mai mare realizare a mea de la începutul ANULUI 2012 și până acum.
  Iar ca treaba să meargă bine și pentru mine dar și pentru distinsele doamne și domnișoare dar și pentru domnii care-mi trec pragul CASEI VIRTUALE, postez în cele ce urmează o LISTĂ cu cele 100 de „ alimente ” ( ca să nu le înșir pe toate… ) fără CALORII și care-s benefice ORGANISMULUI nostru supus cu voie sau fără voie la încercări prea dure uneori din cauza grabei, lipsei de timp, comodității și chiar nepăsării,
  la CHINURI de toate felurile prin consumarea de produse de fasst-foud venite în ȚARĂ de-aiurea și-aduse de cei care nu vor decât UN CÂȘTIG MARE , IMEDIAT și fără prea muncă.
  Iată LISTA și foarte bine ar fi ca SĂ ȚINEM CONT TOȚI DE EA :
  1. Afine – normalizeaza glicemia si au calorii negative.
  2. Agar – este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile si zaharurile. Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grasimi si zaharuri. Cantitatea optima este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe si sosuri.
  3. Alge marine – contin multe fibre.
  4. Ananas – contine enzime care dizolva grasimile.
  5. Anason – degreseaza organismul.
  6. Andive – au calorii negative, stimuleaza secretia biliara.
  7. Anghinare – diuretic, scade colesterolul.
  8. Ardei iute – intensifica metabolismul.
  9. Avocado – are proteine vegetale usor digerabile.
  10. Broccoli – are calorii negative.
  11. Busuioc – degreseaza organismul, are calorii negative.
  12. Caise – laxative, ajuta digestia.
  13. Cardamonul – este un condiment traditional arab numit si „hell”. Cateva seminte luate inainte de masa cu 10 minute, stimuleaza digestia, iar puse in cafea neutralizeaza toxicitatea ei.
  14. Carne de curcan – are putine calorii si putine grasimi.
  15. Cartofi – se consuma fara grasimi si doar cu alte legume.
  16. Castane – ard grasimile.
  17. Castravete – are calorii negative, elimina toxinele.
  18. Capsune – elimina toxine din organism, au calorii negative.
  19. Ceapa – degreseaza organismul, are calorii negative.
  20. Chimen – regleaza secretia de enzime.
  21. Cicoare – stimuleaza digestia.
  22. Cimbru – degreseaza organismul.
  23. Cirese – sunt depurative.
  24. Coacaze negre – reechilibreaza metabolismul.
  25. Coada-calului – mareste procesele de eliminare a toxinelor
  26. Conopida – are calorii negative.
  27. Coriandru – reduce balonarea.
  28. Cresonul – se poate consuma ca salata, suc, supa sau pentru condimentarea carnii si a legumelor. Are efect antibiotic fara a afecta flora stomacala, intareste sistemul imunitar, e un bun diuretic si detoxifiant si ajuta la eliminarea grasimii. Ceaiul e bun si contra tusei. Atentie, planta uscata isi pierde puterile curative!
  29. Cuisoare – au calorii negative.
  30. Dafinul – are marea proprietate de a dizolva si elimina grasimile, iar pentru asta nu trebuie consumat in cantitati mari, cateva frunze puse in mancare sunt suficiente, insa trebuie folosite frecvent pentru ca efectul sa fie vizibil.
  31. Dovlecel – are calorii negative.
  32. Fasole patata – este purgativa.
  33. Fasole verde – are calorii negative.
  34. Ghimbir – intensifica metabolismul.
  35. Ginseng – elimina toxinele.
  36. Graham – are multe fibre.
  37. Grepfrut – contine enzime care dizolva grasimile.
  38. Gulie – regleaza nivelul glucozei.
  39. Hrean – degreseaza organismul.
  40. Kiwi – este puternic antioxidant.
  41. Lamaie – degreseaza organismul, are calorii negative.
  42. Lemn dulce – stimuleaza ficatul si secretia vezicii biliare si imbunatateste digestia. Se foloseste radacina si se consuma ca ceai, infuzie: 2 lingurite la o cana. Se bea dupa masa. Atentie, mareste fertilitatea, iar consumul pe o perioada mai mare de cateva saptamani poate duce la hipertensiune sau edeme!
  43. Izma – are efect racoritor.
  44. Mandarine – reduce indigestia.
  45. Mango – are calorii negative
  46. Macese – alunga oboseala.
  47. Macris – este detoxifiant.
  48. Marar – degreseaza organismul, are calorii negative.
  49. Mei – are multe fibre.
  50. Menta – are calorii negative, este diuretica.
  51. Mere – au calorii negative.
  52. Miere – scade pofta de mancare.
  53. Migdale – scad colesterolul.
  54. Morcovi – au calorii negative.
  55. Mure – sunt laxative.
  56. Musetel – usureaza digestia.
  57. Napi – diuretic, purifica sangele.
  58. Nectarine – au putine calorii.
  59. Oregano – intensifica functiile hepatice.
  60. Orez basmati – intensifica digestia, racoritor.
  61. Orez brun – intensifica digestia.
  62. Orz – intensifica functiile hepatice.
  63. Papaya – regleaza glicemia.
  64. Paducel – reduce aciditatea gastrica.
  65. Papadia – intensifica arderile.
  66. Pastarnac – este diuretic.
  67. Patrunjel – are calorii negative, elimina grasimea.
  68. Pepene rosu – este diuretic.
  69. Peste – reduce colesterolul, are grasimi bune.
  70. Piper – degreseaza organismul.
  71. Portocale – au calorii negative.
  72. Ridichi – au calorii negative.
  73. Rodii – scad colesterolul.
  74. Rosmarin – este diuretic.
  75. Rosii – degreseaza organismul
  76. Salata verde – stimuleaza metabolismul.
  77. Salvia – are calorii negative.
  78. Schinduf – se consuma semintele sau frunzele, pisate si amestecate cu mancare. Ajuta la digestie si scade nivelul colestrolului. Sub forma de ceai: 2 lingurite la o cana cu apa; are efect antitusiv si laxativ, se bea caldut dupa 3 ore de infuzare.
  79. Scoici – regleaza functia tiroidiana.
  80. Scortisoara – degreseaza organismul.
  81. Secara – grabeste digestia intestinala.
  82. Seminte de dovleac – au efect de purificator intestinal.
  83. Seminte de floarea-soarelui – au grasimi bune, nu ingrasa.
  84. Seminte de in – dreneaza intestinul.
  85. Seminte de susan – previn osteoporoza.
  86. Sfecla – are calorii negative.
  87. Sovarf – este tonic gastric.
  88. Spanac – are calorii negative si multe fibre.
  89. Sparanghel – are calorii negative.
  90. Sofran – accelereaza metabolismul.
  91. Tapioca – este un fel de faina obtinuta din tuberculii maniocului, care ajuta la scaderea colestrolului si reducerea stratului adipos.
  92. Tarhon – dizolva grasimile.
  93. Tofu – contine fibre.
  94. Telina – are calorii negative.
  95. Urzica – e detoxifianta si laxativa
  96. Usturoi – degreseaza organismul, are calorii negative.
  97. Varza – este diuretica si purgativa.
  98. Varza chinezeasca – are calorii negative, este foarte satioasa.
  99. Varza de Bruxelles – are calorii negative.
  100. Vinete – contin multe fibre

  În speranța că v-am fost de folos, aștept OPINIILE domniilor voastre .
  O DUMINICĂ minunată vă doresc !
  Cu grijă pentru sănătatea noastră,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 17/06/2012 @ 6:05 am | Răspunde

 23. @ ALL !!!
  Nu pentru lauda de sine sau invidia DETRACTORILOR mei ci pur și simplu pentru spiritul adevărului ,
  aduc la cunoștința distinselor cititoare și stimaților cititori ce-ajung pe-aici că,
  acolo-n BĂLȚĂTEȘTI,
  de vrei oricâng găsești,
  ca-ntr-un veritabil talcoic,
  multă floare de soc,
  miere de albine,
  boluri pline cu afine,
  miez de nucă,
  sănătate să aducă :
  „ NUCA(Juglans regia)se coace in toamna iar miezul ei are o valoare nutritiva ridicata.Substante importante continute:
  Proteina,acizi grasi polinesaturati,calciu,potasiu,magneziu,fosfor,fier,mangan precum si vitaminele A,B1,B2,B3,B5.

  -100 g de nuci conţin: fibre 4 g, calciu 100 mg, fier 3 mg, zinc 3 mg, vitamina E 24 mg, Seleniu 18 microg, acid folic 70 microg.

  “Persoanele care mănâncă 50 g de nuci pe zi sunt mai protejate de riscul cancerului de sân, afirmă oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea „Marshall” din Virginia de Vest.”

  “Consumul zilnic de nuci are numeroase beneficii, iar studiile cercetatorilor americani au aratat ca dieta cu nuci poate fi considerata chiar unul dintre secretele longevitatii, informeaza suite101.com.

  Sunt bogate in fibre dietetice (componente care se elimina nedigerate si sustin o digestie sanatoasa prin evitarea constipatiei), grasimi nesaturate (care ajuta la absorbtia vitaminelor A,D,E), acid folic (contribuie la formarea de celule sanatoase), magneziu, cupru si vitamina E.

  Reduc, cu pana la 50%, riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, prin normalizarea colesterolului. Sunt recomandate diabeticilor si persoanelor predispuse la infarct, iar studiile recente au aratat ca un consum regulat prelungeste viata cu sase ani.”

  Vitaminele si substantele minerale continute in nuca sunt o hrana importanta pentru piele si par.Clatirea parului de culoare inchisa cu un decoct de frunze de nuc ii confera acestuia o tenta mai inchisa.O culoare de par mai intensa se poate obtine prin tratarea parului inchis la culoare cu coaja de nuca pulverizata ” .
  Sursa: Sanatate cu mijloace naturale , Magret Siemers

  Tocmai de aceea, am cumpărat la un preț acceptabil mai multe kg.de MIEZ de NUCĂ ……..
  Și dacă tot am vorbit despre binefacerile fructului numit NUCA, ar trebui știut că și POMUL numit NUCUL,
  deși ajuge foarte greu la maturitate ( RODEȘTE după ȘAPTA ani ) are și el multiple întrebuințări dintre care amintesc :
  a ) din lemnul de NUC se face o MOBILĂ trainică și frumoasă ;
  b) frunzele de NUC tratează afecțiunile pilelii, curăță sângele
  iar din infuzia lor rezultă un ceai foarte bun de folosit pentru îndepărtarea mirosului neplăcut al transpirației piciorelor.
  c) uscat,se folosește cu succes ca lemn de foc de face FOCUL de la gura sobei POC-POC mai tare ca BOC-poc care ,
  suferind un eșec total la ALEGERILE LOCALE , a DEMISIONAT împreună cu tot BP al PDL .
  Piticul a procedat ca atunci când a fost înlocuit de T.Băsescu cu Mihai Răzvan Ungureanu :
  a luat cu el în groapa de gunoi a istoriei pe toți miniștrii cu care a furat ROMÂNIa timp de câțiva ani …
  În concluzie,
  consumați MIEZ DE NUCĂ ca SĂNĂTATE să v-aducă !
  O duminică frumoasă !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 17/06/2012 @ 3:23 pm | Răspunde

 24. @ ALL !!!
  Pentru distinsele doamne și domnii care au poposit pe aici,
  postez mai jos :

  Câteva sfaturi :

  1. Da oamenilor mai mult decât se asteapta si fa-o cu bucurie.
  2. Casatoreste- te cu un barbat/femeie cu care îti place sa stai de vorba. Pe masura ce vei îmbatrâni, îndemânarea de a face conversatie va fi foarteimportanta .
  3. Nu crede tot ce auzi, cheltuie tot ce ai si dormi când vrei.
  4. Când spui ‘Te iubesc’ asa sa fie.
  5. Când spui ‘Îmi pare rau’ priveste omul în ochi.
  6. Logodeste-te cu cel putin sase luni înainte de a te însura.
  7. Crede în dragoste la prima vedere.
  8. Nu râde de visurile cuiva. Oamenii care nu au visuri, nu au prea multe.
  9. Iubeste mult si pasional. Poti fi ranit, dar este singurul mod de a trai din plin.
  10.În dispute, lupta cinstit. Nu pronunta nume.
  11. Nu judeca oamenii după relatiile pe care le au.
  12. Vorbeste rar, dar gândeste repede.
  13! …. Când cineva îti pune o întrebare la care nu cunosti raspunsul, zâmbeste si întreaba: De ce vrei sa stii?’
  14. Tine minte ca marea iubire si marile realizari comporta mari riscuri.
  15. Spune ‘Noroc’ când auzi pe cineva stranutând.
  16. Când pierzi, nu pierde şi lecţia.

  17. Tine minte cei trei ‘R’: Respecta-te;
  Respecta pe altii; Responsabilitate pentru toate actiunile tale.
  18. Nu lasa ca o mica disputa sa strice o mare prietenie..
  19. Când îti dai seama ca ai facut o greseala, incearca imediat sa o corectezi.
  20. Zâmbeste când ridici telefonul. Apelantul va simti asta în vocea ta.
  21. Stai o vreme singur.

  Un prieten adevarat este cineva care, strângându-ti mâna, îti atinge inima.

  Sursa : Yahoo! Mail ( de la un prieten adevărat ) .
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 19/06/2012 @ 5:24 pm | Răspunde

 25. Frumoase locuri

  Comentariu de Popateapa — 08/04/2013 @ 7:39 am | Răspunde

  • @ Buna dimineata Popica !
   DA, locurile despre care vorbim sunt
   si FRUMOASE dar si SANATOASE
   ( aer curat, ozonat, nepoluat, parcuri naturale , oameni primitori, fete zambitoare ,
   medici si fizioterapeuti adevarati profesionisti, preturi accesibile,
   multe locatii turistice inconjuratoare minuate : manastiri, biserici, CETATEA NEAMT etc etc etc ) !!!
   Iti recomand complet dezinteresat macar O CURA de 12 zile si te vei convinge !
   Ma bucur ca ai ajuns si pe la acest POST
   si sunt sigur ca te-ai convins ca STIU a scrie si altceva decat
   subiecte cu iz politic asa cum am fost acuzat de ,
   O duduie blogherita
   Cu peruca-n loc de par
   Grasa dar si beata crita
   M-a luat rau in raspar
   Cum ca BLOGUL meu
   Spune multe si nimic
   Iara eu sunt mai mereu
   Nervos si chiar partinic.
   Vezi domnia ta asa ceva in acest POST ???
   Duduia in cauza, FRUSTRATA si NEIMPLINITA sufleteste, neavand argumente logice
   sa ma contrazica intr-o problema de cultura generala practic ,m-a ” atacat verbal ” chiar pe blogul ei la un post in care
   NICI MACAR un LIKE nu dadusem ca sa nu mai pomenesc de vreun COMENTARIU !!!
   I-am recomandat SA AFLE din DEX ce inseamna FRUSTRAREA si INVIDIA !!!
   O saptamana mai calduroasa prietene !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 08/04/2013 @ 8:21 am | Răspunde

   • Nu știu cat de pe buzunarul fiecăruia sunt.
    Vara trecuta am fost 2 persoane cu in Grecia cu drum cu tot plătind 1200 lei.
    Drept este că fără tratament.
    La 1000 lei pensia mea si pe apropae la fel a soţiei a fost ff bine !!!

    Comentariu de Popateapa — 08/04/2013 @ 8:44 am | Răspunde

   • Adevarul este ca
    FIECARE ISI CUNOASTE CEL MAI BINE BUZUNARUL PROPRIU !!!
    La drept vorbind, TARIFELE afisate in articolul de fond la SERVICII punctul ” B”
    sunt destul de accesibile !
    Pe mine ma incanta faptul ca :
    – am asigurate cele TREI MESE pe zi in acelasi loc:
    -am posibiltatatea sa urmez cate proceduri doresc ( 4 in PRET si celelalte CONTRA-COST;
    -am posibilitatea ca zilnic dupa masa sa VIZITEZ imprejurimile iar in WEEKEND sa fac EXCURSII la mari distante ;
    -am aer curat si anturaj placut !!!
    Dar, fiecare FACE CUM DORESTE !
    O zi buna !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 08/04/2013 @ 9:24 am | Răspunde

 26. Buna ziua,
  Stiti cumva daca salariatii asigurati la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate beneficiaza de aceleasi tarife ca si cei asigurati la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.?
  Multumesc.

  Comentariu de ro70ct09 — 30/04/2013 @ 8:38 pm | Răspunde

  • @ ro70oct09,
   Buna dimineata si bine ati ajuns pe aici !
   Raspunsul este DA !!!
   Detaliile pentru asiguratii la CNPP sunt prevazute
   la punctul B din articolul de fond
   iar TARIFELE la punctul C !
   Cum a trecut aproape un AN de cand am publicat acest articol iar
   in ROMANIA se schimba totul din 4 in 4 ani ( ALEGERILE locale si parlamentare ),
   SFATUL meu sincer este sa intrebati personal la nr.de telefon :
   -0233 24 40 18 :
   -0233 24 40 77 .
   ca sa nu ma acuzati apoi de DEZINFORMARE !
   Ar fi culmea publicitatii GRATUITE !!!
   Sarbatori PASCALE fericite
   atat COLECTIVULUI de la STATIUNEA BALTATESTI
   cat si familiei tale !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 01/05/2013 @ 6:50 am | Răspunde

   • Mulţumesc pentru răspuns, dar, cu toate că nu sunt sigură, cred că este o diferenţă între Casa Naţională de Pensii Publice şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (cred, dar nu sunt sigură). Să înţeleg că dacă merg cu soţul, care este asigurat la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., el plăteşte un preţ iar eu alt preţ? Multumesc.

    Comentariu de ro70ct09 — 03/05/2013 @ 10:39 am | Răspunde

 27. @ Ro70ct09,
  HRISTOS a INVIAT !
  Scuze dar,preocupat cu pregatirea BUCATELOR PASCALE am intarziat putin cu raspunsul !
  Ai dedus corect:
  -Sotul asigurat la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. va plati un pret ( aprox.588 lei ) iar Sotia, alt pret !!!
  Dar, asa cum am precizat si mai sus, dati va rog un telefon si intrebati la RECEPTIE ca poate acum
  TARIFELE sunt altele si nu vreau sa fiu acuzat de dezinformare mai ales ca eu fac publicitate GRATUITA
  si nu sun decat atunci cand expediez CEREREA ( o data pe an ) .
  PASTE cu bucurii !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 05/05/2013 @ 4:34 pm | Răspunde

 28. Foarte interesant postul si util
  pentru cei care vor sa beneficieze de servicii balneare de calitate,
  mai ales ca astfel de locuri nu sunt facute cunoscute pe scara larga.
  Felicitari pentru detalii si informatiile postate.
  Dolores

  Comentariu de doloresstoian — 08/05/2013 @ 6:00 pm | Răspunde

  • Ma bucur ca ai ajuns si pe aici !
   M-as bucura si mai mult daca ai ajunge pe-acolo pentru
   TRATAMENT FIZIOTERAPEUTIC si ODIHNA !
   Nu m-a rugat nimeni sa fac publicitate statiunii BALTATESTI !
   Am facut-o din proprie initiativa cu gandul ca MULTI OAMENI
   ar vrea sa ajunga acolo dar nu au toate informatiile necesare .
   Anul acesta EU voi merge din nou pentru
   TRATAMENT si ODIHNA !
   Invatat inca de pe vremea Liceului Militar cu un RIGUROS PROGRAM ,
   la BALTATESTI unde -i totul la minut planificat ,
   ma simt minunat din toate punctele de vedere .
   Pana la masa de pranz urmez TRATAMENTUL prescris de medicul curant iar
   pana la cina ( 18.30) vizitez imprejurimile statiunii.
   Anul trecut am VIZITAT toate manastirile din jud.NEAMT,
   CETATEA NEAMT etc etc dar,mai bine intra pe :
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/06/17/
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/06/19/
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/06/24/Parcul-National-Cheile-Bicazului-Hasmas
   sa te convingi …..
   Multumesc pentru vizita si comentariu.
   O seara frumoasa !
   Cu stima,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 08/05/2013 @ 6:42 pm | Răspunde

   • Am viyitat toate mănăstirile din nordul Moldovei, în 2006, am stat la Văratec, unde este îngropată Veronica Micle, am văzut Voroneţul cu celebrul său albastru, Suceviţa, Moldoviţa, Neamţ, rezervaţia de zimbrii, casa lui Creangă din Humuleşti şi am ajuns până la Putna. Sunt nişte peisaje mirifice, pe care oricând ai vrea să le revezi.
    Dolores

    Comentariu de doloresstoian — 08/05/2013 @ 6:56 pm | Răspunde

    • Ma bucur ca ai vizitat frumusetile enumerate !
     Si eu le-am vizitat pe unele chiar de mai multe ori
     mai ales pe cele din nordul BUCOVINEI .
     Anul acesta voi vizita din nou frumoasa BUCOVINA dar,
     impreuna cu fata, ginerele si nepotelul
     care vor veni din ITALIA special pentru MANASTIRILE din MOLDOVA !
     O seara frumoasa !
     Aliosa.

     Comentariu de Aliosa — 08/05/2013 @ 7:03 pm

    • Sa aveti parte de momente de neuitat, pentru ca astea fac deliciul vietii. Seara placuta,
     Dolores

     Comentariu de doloresstoian — 08/05/2013 @ 8:00 pm

    • @ Buna dimineata Dolores !
     Multumesc din toata inima pentru urarea facuta !
     DUMNEZEU sa-ti dea puterea de a depasi toate obstacolele ce-ti ies voit sau intamplator in cale,
     sa-ti indeplineasca toate dorintele si sa-ti calauzeze gandul numai spre facerea de bine
     in lumea asta inraita, dezbinata si manipulata de politicienii corupti , ipocriti si lacomi.
     O zi la fel de frumoasa ca sufletul tau !

     Cu stima,
     Aliosa.

     Comentariu de Aliosa — 09/05/2013 @ 7:04 am

 29. BUNA SEARA SI SCUZATI DERANJUL SUNT O PERSOANA CU DIABET ZAHARAT TIP 1 SI AS DORI MAI MULTE INFORMATII DE CUM AS PUTEA SA MA INTERNEZ LA ACEST CENTRUL MEDICAL SI AM SA VA LAS ADRESA MEA DE EMAIL AM ACCESAT NUMERELE DE TELEFON DAR FARA NICI UN REZULTAT VA MULTUMESC FLORINBOGOS@YAHOO.COM

  Comentariu de Florin Bogos — 01/04/2014 @ 8:29 pm | Răspunde

  • Buna dimineata !
   Nu este nici un deranj !
   Cand am postat din proprie initiativa acest articol, mi-am asumat deja responsabilitatea
   de a raspunde fara a considera ca sunt deranjat,ci, dimpotriva,
   ma simt onorat sa raspund cu informatii exacte si utile ! 🙂
   Ca dovada, chiar acum cateva minute,
   am sunat la RECEPTIA STATIUNII
   la numarul 0233.24.40.18
   si am discutat cu receptionera ………….
   Poate ai sunat la nr de FAX si-acolo, logic, nu raspunde nimeni ! 🙂
   SUNA , la numarul de telefon
   0233.24.40.18
   si vei primi toate informatiile de care ai nevoie ! 🙂
   Daca NU raspunde imediat, INCEARCA din nou
   caci poate in acel moment receptionera ( receptionierul ) pot fi undeva.. 🙂 🙂 🙂
   chemati la comandant sau pur si simplu la farmacia statiunii dupa o pastila de durere de cap 😦 😦 😦
   Suna acum si-ti va raspunde o domnisoara pe numele mic de RODIANA !!! 🙂 🙂 🙂
   M-as simiti mai util cititorilor acestui POST daca ai CONFIRMA aici, cele afirmate de mine mai sus ! 🙂
   Succes !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 02/04/2014 @ 8:09 am | Răspunde

 30. buna ziua din nou am reusit sa obtin datele necesare ce m-au interesat si va multumesc pe aceasta cale si va urez numai bine si multa sanatate.!

  Comentariu de Florin Bogos — 06/04/2014 @ 4:35 pm | Răspunde

  • Buna seara , domnule Florin !
   Din toata inima,ma bucur ca v-am fost de folos ! 🙂
   Sa dea Dumnezeu ca informatiile culese sa va indrume pasii
   spre acea minunata LOCATIE
   de tratament balneofizioterapeutic si recuperare medicala
   dar si de recreere in mijlocul naturii caci acolo,
   NATURA este foarte darnica cu OMUL ce uneori isi bate joc de EA !!! 😦 😦 😦
   In apropierea statiunii BALTATESTI se gasesc unele dintre cele mai frumoase
   MANASTIRI din MOLDOVA precum
   AGAPIA, SECU, VARATEC, BISTRITA, NEAMT,BISERICANI ,DURAU,PETRU VODA,SIHASTRIA,
   cetatea NEAMTULUI, Rezervatia de zimbri ” Dragos Voda „,
   Casa memoriala ” ION CREANGA ” si multe alte locuri de vizitat
   sambata si duminica când nu se fac PROCEDURI !!! 🙂 🙂 🙂
   Ai posibilitate daca vei dori ,
   sa te plimbi cu TELEGONDOLA
   cu care s-a plimbat acum vreo cativa ani,
   blonda din Plescoi cu traseistul de partide , Pinalti ………………..
   Multa sanatate iti doresc si eu !
   Multumesc pentru raspuns !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 06/04/2014 @ 7:56 pm | Răspunde

 31. V-am răspuns și de pe blogul meu mulțumindu-vă pentru acel cântec frumos care mi-a schimbat starea de spirit.
  Intrând aici, nu pot să nu apreciez că aveți atâtea date despre stațiunea Bălțătești,
  încât cel care le citește se poate duce acolo bine informat.
  Se vede că mergeți des în acea stațiune, fiindcă o cunoașteți ca-n palmă.
  S-aveți o toamnă plăcută la Bălțătești!

  Comentariu de victoriaetveritas — 19/07/2014 @ 11:18 am | Răspunde

  • Buna dimineata, „Victoriaet Veritas ” ! 🙂
   V-am citit raspunsul si v-am raspuns acolo ! 🙂
   V-am INVITAT insa AICI, pentru a fi sigur ca ati intrat in posesia tuturor INFORMATIILOR
   necesare unei CURE de SANATATE 🙂 🙂 🙂
   in minunata STATIULE …” BALTATESTI ” !!! 🙂 🙂 🙂
   Multumesc frumos pentru urare ! 🙂
   Am ales intentionat perioada inceputului de TOAMNA pentru a ma bucura din plin
   de PEISAJELE de vis ale sfarsitului de VARA !!! 🙂 🙂 🙂
   TOAMNA , verdele crud al VERII se transforma in MARONIUL fabulos generat de caderea FRUNZELOR
   din minunatii COPACI ce populeaza curtea si dealurile din jurul frumoasei statiuni !!! 🙂 🙂 🙂
   La Multi Ani tuturor ROMANILOR ce poarta NUMELE Sfantului Proroc ILIE Tesviteanul !!! 🙂 🙂 🙂
   Multumesc pentru vizita si comentariu ! 🙂
   O VARA racoroasa si-o TOAMNA frumoasa din inima va doresc !!! 🙂 🙂 🙂
   Cu stima,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 20/07/2014 @ 7:47 am | Răspunde

 32. Mmmm.. fain loc! Cândva voi vizita cu siguranță și eu Neamțul.
  Am mai auzit că e un județ tare frumos! ❤

  Comentariu de Bursucel — 23/08/2014 @ 12:12 pm | Răspunde

 33. Buna dimineata, Doina !
  Judetul este incarcat de ISTORIA, ARTA ,CULTURA si TRADITIILE stramosilor nostri,
  este ” plin” de MANASTIRI care mai de care mai vechi, frumoase si interesante ! 🙂
  As reaminti doar de manastirile Varatec, Agapia , Neamt si Secu, cetatea NEAMTULUI, Casa Memoriala ION CREANGA, VERONICA MICLE etc etc etc .
  Este nevoie sa mergi odata c-apoi, te vei duce si alta data ! 🙂
  Eu merg in fiecare an la odihna si tratament fizioterapeutic
  iar sambata si duminica cand NU SE FAC PROCEDURI,plec
  ” Hai-hui prin TARA ” !!! 🙂 🙂 🙂
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2014/08/09/
  Ma bucur ca ai ajuns si pe aici ! 🙂
  O duminică frumoasă ,Doina, din toată inima îți doresc ! 🙂

  Cu stimă,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 24/08/2014 @ 8:10 am | Răspunde

 34. Alioşa,
  „Modestul” tău blog, cum îl cosideri tu, mi-a dat, în această dimineaţă, un plus de emoţie.
  Cunosc destul de bine, cred eu, judeţul Neamţ, mă refer la zonele turistice.
  Dar despre staţiunea unde tu îţi petreci concediul, ştiam mai puţine.
  Este o locaţie cu circuit închis?
  Doar pentru cadrele MAP?
  Mulţumesc pentru vizita pe blog şi te invit să citeşti articole şi, de ce nu, să comentezi.
  Scriitorii, operele lor nu ar exista fără cititori.
  Aşa dar, un cititor este oricând aşteptat.
  Multă sănătate, o zi bună, drumeţii reuşite.

  Comentariu de Corina Victoria Sein — 27/08/2014 @ 9:38 am | Răspunde

  • Buna seara, Corina !
   Ma bucura vizita, ma maguleste aprecierea si ma onoreaza invitatia de a citi si comenta articolele domniei tale ! 🙂
   O voi face dar, nu garantez ca ma voi „ridica” la inaltimea asteptarilor domniei tale ,
   eu, un simplu blogger mai obisnuit cu valurile DUNARII batrane pe care am ” calcat-o ” o VIATA de OM ca ofiter -comandant
   decat domnia ta, scriitoare de profesie ………..
   Repet, voi citi cu interes articolele domniei tale si voi comenta in limita tematicii respective,
   asa cum voi putea, cu cuvintele unei ” catane batrane ” obisnuita mai mult sa fie criticata decat sa faca pe criticul………….
   Cat priveste intrebarea vs.BALTATESTI ” circuit inchis ” , raspunsul este NU ! 🙂
   Statiunea NU are CIRCUIT INCHIS !!! 🙂 🙂 🙂
   Poate fi cazata acolo orice persoana doritoare CU sau FARA BILET de TRIMITERE de la medicul de familie ! 🙂
   Toate RASPUNSURILE sunt date chiar in articolul de fond .
   Multumesc frumos pentru vizita, comentariu si urari ! 🙂
   Multa sanatate si putere de munca in nobila indeletnicire scriitoriceasca ! 🙂
   Mai pe scurt, CAT mai multe CARTI ( ROMANE … ) !!! 🙂 🙂 🙂

   Saru’mana ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 27/08/2014 @ 7:21 pm | Răspunde

 35. @ ALL !!!
  De pe blogul Doamnei Corina Victoria Sein
  http://corinavictoriasein.wordpress.com/despre-Timisoara-
  postez pentru vizitatoarele si vizitatorii care au trecut si-or mai trece pe aici,
  videoclipul ” Despre Timisoara ” ! 🙂

  Vizionare si auditie placuta ! 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 28/08/2014 @ 5:22 pm | Răspunde

 36. O multime de informatii utile. Esti o persoana generoasa, Aliosa! O zi splendida.

  Comentariu de ane — 15/06/2016 @ 9:00 am | Răspunde

 37. Alioșa, ca de obicei, minunat!
  Duminică faină! 😊

  Comentariu de Maria(araoimi) — 21/05/2017 @ 10:30 am | Răspunde

  • Mulțumesc frumos, Maria pentru vizită și aprecieri !
   Duminica faină și ție ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 21/05/2017 @ 11:28 am | Răspunde

 38. A republicat asta pe My Blog.

  Comentariu de Aliosa — 18/08/2017 @ 8:26 am | Răspunde

 39. Alll !!!
  Cu ajutorul bunului Dumnezeu ,
  picioarele-mi obosite de anii ce-i am,
  m-au dus în după amiaza zilei de 26 august 2017,
  pentru a 6-a oara,la
  Mânăstirea VARATEC

  la mănăstirea AGAPIA

  și locul de veci unde ODIHNESC osemintele cele ce a fost MUZA și IUBITA
  ” LUCEAFĂRULUI ” poeziei românești,MIHAI EMINESCU,
  enigmatica VERONICA MICLE

  Aliosa!!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 28/08/2017 @ 5:05 pm | Răspunde

 40. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  HRISTOS a ÎNVIAT ! 🙂

  Din cauza ORDONANȚELOR MILITARE emise de miniștrii ” guvernului meu-5 ” , adică Orban-3
  versus PANDEMIA de CORONA VIRUS declarată OFICIAL prea târziu de Organizația Mondială a Sănătății ( OMS) 😦 😦 😦
  făcând parte, după CRITERIILE stabilite DISCRIMINATORIU de locatarul de la Palatul Cotroceni
  din CATEGORIA persoanelor de peste 65 de ANI ,
  și neavând VOIE să PĂRĂSESC locul de DOMICILIU decât în CAZURI de FORȚĂ MAJORĂ ,
  și să IES din CASĂ numai între ORELE 11.00-13.00 pe baza unei DECLARAȚII pe PROPRIA RĂSPUNDERE
  și NUMAI pentru PROCURAREA celor necesare TRAIULUI zilnic,
  iar SEARA , doar între orele 20.00-21.00 să FAC SPORT în JURUL BLOCULUI 🙂 😦 🙂
  am fost OBLIGAT să RENUNȚ în luna MAI 2020
  la CURA de TRATAMENT BALNEOFIZIOTERAPEURIC la Stațiunea BĂLȚĂTEȘTI ……………..

  PAȘTE liniștit, cu sănătate și binecuvântare 🙂 🙂 🙂

  https://aliosapopovici.wordpress.com/2020/04/16/

  persoanelor virtuale car vor ajunge în perioada 19-21/04/2020 pe AICI !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 19/04/2020 @ 6:35 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: