Alioşa ” File de Jurnal ”

14/06/2012

ARDEALUL este pământ ROMÂNESC !!!

Filed under: Uncategorized — Aliosa @ 3:14 pm
Tags: , ,
În loc de motto:
 
 
 
 
”   Maghiarii din România, în frunte cu Tokes şi cu membrii UDMR – în lupta lor de o sută de ani   pentru a fura Transilvania în folosul lor – se fac că nu   cunosc măcar lecţia dată în 1944 de Milton Lehler, jurnalist  şi istoric american, în lucrarea
Ardealul, pământ  românesc”,
şi cu atât mai mult nici nu vor să audă de recentul volum semnat   de Larry L. Watts tot un american,
Fereşte-mă, Doamne, de prieteni”,
Editura  RAO, 2011. În această carte se descrie pe larg activitatea   intensă a serviciilor de informaţii din fostul Bloc sovietic  – dar nu numai, ci si a serviciilor similare de dinaintea   celui de-al Doilea Război Mondial – (AVH – Ungaria, KDS –  Bulgaria, Stasi – Germania de Est, STB – Cehoslovacia, SB –  Polonia) -, toate orânduite sub direcţia moscovită a KGB,  care aveau printre altele ca obiective “majore”
dezmembrarea   teritorială a României:
Transilvania la unguri,
Bucovina şi Basarabia la sovietici (adică la ruşi),
Dobrogea şi o parte  a Munteniei la bulgari,
precum şi disuadarea şi blocarea   economică a ţării noastre, generarea şi diseminarea de   informaţii false despre România în ţările europene, asiatice   şi americilor, declanşarea de revolte în interiorul ţării,   provocări deliberate ale agenţiilor străine prin care  România să fie discreditată în faţa tuturor naţiunilor şi tot în aceste scopuri: “măsuri active” prin care să se   asigure “coordonarea strategiilor şi iniţiativelor la nivel  general” şi “coordonarea şi direcţionarea operaţiunilor de dezinformare”.
Aparatul AVH al Ungariei nu a ieşit niciodată  de sub cuvântul şi iniţiativele KGB-ului de la Moscova.
Sunt    convins că şi astăzi serviciile lor colaborează – indiferent  cum se numesc – având ţel otrăvirea opiniei publice şi  manipularea percepţiei publice asupra realităţii din şi despre România şi, mai cu seamă, despre teritoriul cuprins   în Transilvania românească.
Probabil România cunoaşte   în amănunt aceste activităţi pe plan internaţional,   intensitatea cu care se manifestă acestea, însă tolerarea   lor ca “evenimente” desfăşurate pe teritoriul ţării pare  doar că ar satisface unele orgolii ale membrelor Uniunii  Europene, nimănui folositoare.
Nicidecum folositoare nouă,  României. (Mesagerul. Ro de  Bistrita-Nasaud)
Portalul Ziaristi Online a prezentat extrase din lucrarea   profesorului Larry Watts,
In cele ce urmeaza publicam o cronica   importanta despre cartea evreului-american Milton Lehler,
  “ARDEALUL PĂMÂNT ROMÂNESC ”
 cat si, in baza materialului,   mai multe pagini in facsimil din lucrarea aflata pe “lista  neagra” a ungurilor și ( maghiarilor din fostele  Guverne Boc I-V și MRU , n.r. ), aflati sub acoperire sau nu.
    Asemenea lui Larry Watts, Milton Lehler este unul dintre   putinii observatori straini care au relatat adevarul despre    atrocitatile comise de unguri asupra romanilor, in ceea ce a constituit primul act de epurare etnica in masa al celui   de-al Doilea Razboi m-Mondial.
Astfel, in lucrarea sa “Les   assassinats”, publicistul american Milton G. Lehrer relata:
  “Comuna Trăznea a fost ocupată de trupele ungurești la 9  septembrie 1940.
Ca și când armata de ocupație ar fi   executat un ordin primit, îndată ce satul a fost invadat de soldați, un veritabil potop de foc și sânge s-a abătut   asupra lui.
Toate armele moderne au fost utilizate pentru a  satisface instictele brutale: puști, mitraliere, tunuri,  grenade.
După ce au fost trase primele salve, soldații au  pătruns în case și au asasinat pe oricine găseau în calea  lor, incendiind locuințele.
Cazul preotului român Traian   Costea, care, dupa ce a primit un glonte în cap, a fost tras pe galeria de lemn a presbiteriului – căruia i s-a dat foc   și a ars în întregime odată cu cadavrul preotului – este  tipic. După încetarea focului de arme, ungurii au pus mâna  pe copiii de români și îi aruncau de vii în foc, făcându-i  să moară în chinuri groaznice. Jale mare răsuna în tot locul de plânsetele lor”.
Publicistul   VIRGIL RAȚIU prezinta lucrarea lui Milton Lehrer in
iar eu vă prezint domniilor voastre stimate cititoare și stimați cititori, dar, doar
 
„ Pentru ROMÂNII care mai vorbesc și gândesc ROMÂNEȘTE și nicidecum pentru trădătorii de NEAM și ȚARĂ

Această prezentare necesită JavaScript.

și care vor să afle ADEVĂRUL despre TRANSILVANIA și despre atrocitățile săvârșite în  toamna anului 1940 de armata de ocupație ungară în ARDEALUL ROMÂNESC  luat cu japca de HORTY și clica lui fascisto-hortystă, 
în REZUMAT , partea a II-a și a III-a a CĂRȚII lui Milton G.Lehrer :
 
Este o parte condensată  de date concrete  pe care Milton G. Lehrer o începe cu   Anul  896, când  ungurii  pătrund în Panonia   şi, pe parcursul a 200 de pagini, autorul ajunge până la  Tratatul de la Trianon –1920, când Ungaria devine  stat independent, de sine stătător după o jumătate de  mileniu de atârnări şi compromisuri. Este un capitol dens de  istorie, de data aceasta şi mai încărcată de fapte,   personalităţi istorice şi documente din istoria noastră, a  ungurilor şi cea universală. La sfârşitul lecturii acestui capitol, am imaginea clară a unei fresce istorice de o mie   de ani şi am ajuns la ideea , pe care nu am găsit-o aici, nici în alte lecturi istorice, despre mileniul   de  împilare  a  românilor ardeleni   de  către  unguri !!
Fresca  istorică  prezentată de Milton G. Lehrer  începe   cu sosirea  ungurilor în Panonia şi fiind opriţi    din  incursiunile lor de jaf şi pradă de Otto Cel Mare   lângă Augsburg , se retrag  din vest, întorcându-se  spre Transilvania.  Aceste fapte sunt atestate istoric  şi încă odată autorul   demonstrează că teoria lui   Robert Roesler, despre golul transilvan, este doar o  propagandă ungurească nefondată.
Odată pătrunşi în Transilvania încep, mai ales în Secuime, maghiarizarea şi  deznaţionalizarea timpurie a românilor prin mai multe căi.   Unele forţate prin administraţie, şcoală, religie, armată,   şi una voluntară, prin care unii români văzând ce drepturi    şi privilegii au ungurii faţă de ei, se maghiarizează de la  sine.
Spaţiul ocupat de unguri  este mult prea mare pentru numărul lor redus, pentru a face   faţă autohtonilor nemulţumi şi acestea sunt motivele reale  ale colonizării Transilvaniei, care s-a făcut în trei rânduri consecutiv  cu saşi, şvabi şi unguri. În primul  rând, în secolele XI şi XII, au fost  aduşi sprecolonizare saşi şi teutoni la marginea de sud – est  a Transilvaniei, care, pentru împroprietăririle primite, deveneau supuşii regilor unguri, îndatoraţi, obligaţi să le apere domeniile de năvălitori, dar mai ales să contrabalanseze populaţia autohtonă.
 
Cum o altă mare parte a  pământurilor românilor erau deja stăpânite de nobilimea  ungară, iobăgindu-i pe valahii toleraţi , tensiunile cresc  între intruşi şi românii ardeleni într-un tumultus rusticorum , cum e menţionat în cronicile latine ale  timpurilor, până ce se ajunge  la Răscoala de la Bobâlna – 1437.
 
În acest  moment critic, nobilimea se apără şi printr-o alianţă împotriva  răsculaţilor autohtoni numită  Unio  Trium Nationum în care se unesc ungurii, secuii şi saşii. Cele trei naţiuni, secuii se considerau  naţiune separată de   unguri, prin această uniune iau cele mai diabolice hotărâri împotriva românilor, care de acum înainte sunt doar valahii toleraţi deşi erau cei mai vechi în Transilvania  iar   numărul lor întrecea toate cele trei naţiuni unite la un loc ! Toleraţi în propria lor ţară aveau de suportat asuprirea   ca o clasă inferioară. În Dieta  Transilvaniei in 1653,s-a votat legea Approbatae et Compilatae prin care: Romanii  sunt toleraţi numai, şi aceasta în chip provizoriu în  această ţară, atât timp cât va place principelui domnitor şi   nobililor.
Episcopul unit al   romanilor ardeleni,  Inocenţiu Micu – Klein, în Dieta  transilvană ia apărarea toleraţilor după pofta principelui   şi-a nobililor demonstrând ca sunt cei mai vechi şi numeroşi  în Transilvania. El scrie 24 de petiţii la Viena,  împăratului prin care cere drepturi romanilor, pentru că  cine are obligaţii trebuie să aibă şi drepturi.
Nobilimea  ungurească îl urăşte de moarte, urzind  mijloace   necinstite împotriva sa. Inocenţiu Micu – Klein este chemat   la Viena pentru o judecată, de unde nu se mai   întoarce.
Ideea mea, după   lectura  acestei părţi din acest tratat istoric, este  că românii ardeleni erau în plin mileniu de împilare  cetăţenească şi naţională, în care începuse un proces puternic de renaşterea naţională.
 
Răscoala lui Horea,Cloşca şi Crişan( 1784,n.r ) este o continuare importantă a acestui proces al emancipării. Cât de hotărâţi, dar săraci erau    românii reiese din faptul că Horea şi delegaţia sa a mers pe   jos până la Viena, patru săptămâni la dus şi tot atâta la  întoarcere !! Cât de cruzi şi lugubri au fost nobilii unguri  reiese  din faptul cum i-au torturat pe capii    răscoalei, în număr de douăzeci şi cinci în frunte cu Horia şi Cloşca. Crisan, care s-a spânzurat în închisoare, a fost condamnat  post mortem prin tragere pe roată, apoi l-au despicat în patru părţi, expunând câte o parte la  Abrud, la Brad, la Bucium şi Mihăleni !!
Era în anul 1785 , când nobilii ungurii  îşi dădeau aere de mari creştini  şi luminători ai noii spiritualităţi europene.
 
Evenimentelor  din  Ardeal  ale revoluţiei ungureşti din 1848 – 1849 ,  autorul le aduce, pe de o parte date de reţinut despre   intenţiile ungurilor faţă de romanii ardeleni, în frunte cu   Kossuth şi  pe de altă parte înfăţişează lupta pentru  libertatea a romanilor în frunte cu Avram  Iancu.   Sunt  multe de scris pentru a învăţa, a nu uita şi mai   ales a ţine seamă, mă rezum doar la bilanţul plătit de  români: două sute treizeci de sate şterse de pe suprafaţa pământului, viaţa a  patruzeci de mii de oameni, pagube  de 30 milioane florini aur.
Kossuth înfrânt fuge până în   Statele Unite şi concepe un sistem dunărean federalizat dar   condus de ei, de unguri cea mai splendidă realizare a  speciei umane. Săracă splendidă  subspecie!
Împăratul austriac cade cu picioarele pe pământ şi concepe un nou sistem imperial bazat pe individualitaţile istorico-politice din imperiul   sau.
Sistem ce acorda anumite drepturi tuturor   naţionalităţilor înglobate în imperiu, dar refuzat de  nobilimea ungurească, care din acest motiv începe să-l   urască pe împărat. Totuşi ceva s-a mişcat în privinţa drepturilor valahilor toleraţi până în anul 1867, când    se instalează dualismul austro-ungar iar  romanii    ardeleni cad sub jurisdicţie ungurească şi pentru următorii    cincizeci şi unu de ani se instalează cea mai neagră pagină     de opresiune şi maghiarizarea lor forţată . Romanii ardeleni    îşi cer drepturile si trimit împăratului în 1881 un  memorandum, pe care acesta nici nu-l deschide şi-l trimite  parlamentului de la Budapesta.
 
Rămânând fără efect la curtea   de la Viena, memorandiştii români trimit o copie la Paris   pentru publicare, care a produs o puternică impresie în   Franţa şi celelalte ţări europene, declanşând vii şi   puternice  proteste împotriva austo-ungarilor.    Rezultatul a fost tipic unguresc , memorandiştii au fost    arestaţi, judecaţi şi aspru pedepsiţi. Răzbunarea ungurească  s-a întins asupra tuturor românilor  ardeleni prin  politica agresivă de deznaţionalizare impusă de guvernul  Tisza Istvan şi legile contelui Apponyi , prin care s-au   interzis ziare şi reviste româneşti s-au desfiinţat şi                     maghiarizat şcolile primare şi secundare româneşti în  Transilvania.
Odată cu începerea   războiului in 1914, când unii l-au declanşat  şi   aclamat şi cu totul alţii au fost sacrificaţi, nimeni ne  prevăzând că va degenera într-un război mondial, o jumătate     de milion de români ardeleni a fost târât şi sacrificat pe   diferite fronturi ale imperiului austro-ungar, că  trăia ultimii săi  ani. Tot în acest timp se apropia de sfârşit   şi mileniul de împilare a românilor ardeleni de către   unguri.
 
Milton G. Jehrer , în  repetate rânduri consemnează, în baza dovezilor milenare, că ungurii au făcut şi continua să facă propagandă şi paradă,   cu infatuare şi aroganţă, despre mileniul lor european. Noi,  românii nu ar trebui să le tot socotim cât  au fost ei de stăpâniţi şi atârnaţi de alţii în gloriosul lor mileniu,  pe care trebuie să-l cunoaştem, ci ar trebui, mult mai mult,să cunoaştem cum a fost mileniul nostru de împilare sub ei.
 
Aceasta este ideea prezentării pe larg, spre cunoştinţă, a volumului ARDEALUL  PĂMÂNT ROMÂNESC din care reiese cu  prisosinţă  mileniul împilării românilor ardeleni de  către vecinii noştri de la apus. Aceştia, după Tratatul de  la Trianon, au început şi continuă insistent   propagandă  despre drepturile lor istorice asupra Transilvaniei, vituperând în toate formele România şi pe Români, acuzându-i în toată lumea că îi privează de drepturi   cetăţeneşti pe etnicii lor de la noi. Perfidie şi   palavre. Perfidie și denigrare ( n.r ) !!!
 
PARTEA  A    PATRA 
 –  Ungaria de la Trianon
Înainte de-a ajunge la  Tratatul  de la Trianon, trebuie cunoscute alte   evenimente istorice.
Sfârşitul abominabilului război în 1918  a declanşat desprinderea naţiunilor din fostul imperiu  habsburgic, ajuns o umbră după compromisul austro-ungar.
 
În  octombrie se desprind  cehii şi polonezii din imperiu,   în noiembrie stindardul libertăţi flutură la Zagreb şi la Ljubljana, apoi începe o revoltă în Austria ce a dus la    descompunerea austro-ungară,
 
iar la întâi Decembrie  1918 ( n.r ) Transilvania se uneşte cu Regatul României. Ungaria devine    ceea ce geografic, istoric şi demografic este din toate   punctele de vedere, dar majoritatea nu acceptă realitatea şi   nemulţumirile lor degenerează  într-o stare  revoluţionară de care profită comuniştii.
 
Astfel Ungaria   devine republică sovietică după modelul sovietic sub  conducerea lui Bela Kun, un evreu din Transilvania, care nu   recunoaşte unirea Transilvaniei cu România şi fără nici o   declaraţie de război, armata ungară  ATACĂ  România în noaptea de 15 / 16  Aprilie  1919.
 
Trupele ungare  sunt respinse până pe linia Tisei şi astfel  Bela Kun  recunoaşte unirea Transilvaniei cu România .
Este o   recunoaştere falsă, de moment pentru că era învins şi avea  nevoie de timp să urzească  cu Lenin un nou atac,                     împreună de data aceasta, ei din vest şi ucrainenii din nord-est. Şi din nou, fără declaraţie de război, ATACĂ  România în data de 19 / 20 Iulie 1919 .
 
De data aceasta   trupele române nu se mai opresc până la Budapesta, unde   victorioase ridică  TRICOLORUL ROMÂNESC pe parlamentul  comunist a lui Bela Kun, plus o opincă pentru luare aminte  de către unguri.
 
Nu românii    au declanşat ostilităţile, le-au contracarat şi au înfrânt  agresiunea comunistului Bela Kun, care a fugit din Budapesta                     până la Viena, unde printre altele pune mâna  pe o   parte din tezaurul Ungariei trimis aici mai înainte. Este  arestat de poliţia vieneză şi folosit drept schimb cu   prizonieri austrieci din Rusia Sovietică. Aici este folosit  intensiv ca mare comisar sovietic sub Lenin, dar cade în  dizgraţie sub suspiciosul Stalin care i-a hotărât  sfârşitul.
Ungurii acelor ani au   fost fericiţi că au fost scăpaţi de Bela Kun, de republica lui, dar au rămas profund afectaţi de tricolorul şi opinca  românească de pe parlamentul lor. Această victorie a Armatei   Române împotriva agresiunii ungare le-a stârnit şi mai       puternic vechile resentimente faţă de români, declanşând cea   mai cumplită campanie de distorsiune şi calomniere la adresa        Armatei Romane deşi i-a scăpat de Bela Kun  şi nu s-a   amestecat în viaţa socială şi politică a Ungariei, care în  acest timp, după voinţa ei a redevenit regat. Din lipsă de  rege s-a mulţumit cu un regent, un fost amiral, care, rămas  fără flotă ( pe care n-a avut-o niciodată, n.r )s-a mulţumit şi cu un cal. Armata română s-a  retras din Ungaria  în Noiembrie 1919.
 
După  semnarea Tratatului  de la Trianon , jurnalistul şi scriitorul    american scrie că ungurii s-au plâns în cele patru colţuri ale lumii de marea nedreptatea care li s-a făcut  prin   ceea ce ei numesc dictatul păcii , dar el  şi   conchide:  li s-a luat ungurilor atât cât au încălcat  ei în cursul vremurilor prin violenţă
 
Cu o răbdare şi meticulozitate, pe care o găsim doar la puţini intelectuali     români, Milton G. Lehrer  citează,  în pagini după    pagini, date demografice din multe monografii şi  recensăminte  străine ce atestă drepturile   indiscutabile ale romanilor în Ardeal, documentaţi-vă despre  acestea citind  paginile de la 348 la 373.
 
După acestea   urmează pagini şi pagini despre ofensiva propagandei     maghiare, despre modurile oportuniste prin care ungurii     denaturează adevărul şi ridică stindardul revizionismului de  la început.
 
În 1920, în ziua în care deputaţii unguri au votat în parlament  ratificarea Tratatului de la   Trianon au jurat astfel :
Cred în Dumnezeu. Cred în patrie.    Cred în reînvierea  Ungariei milenare.
 
Clar, pentru cei   lucizi, ce s-au întrebat care Ungarie milenară    ?!? ”
PS !
Și mai clar pentru ROMÂNII care mai gândesc ROMÂNEȘTE de ce UDMR ( Marko Bela & Kelemen Hunor ) încă din 1990  iar PCMT ( Laszlo Tokeș )de la înființarea partidului extremist promovează cu obstinență ideea autonomiei Ținutului secuiesc !!!
Sursa : internetul .
 
– Tu, stimată cititoare și stimate cititor ce gândești și vorbești ROMÂNEȘTE, ce ai de spus ?
 
 
O imagine face cât o mie de cuvinte !!! 🙂 🙂 🙂 
 

Ca să nu fiu acuzat de UNA sau de ALTA , despre ” Maghiarii din România” las specialistul în ISTORIE să vorbească :

Alioșa .

8 comentarii »

 1. @ Tesoruccio49,
  Bună ziua !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  ROMÂNUL adevărat tot ROMÂN rămâne chiar dacă se află departe de ȚARĂ !
  Mă bucur că ți-a plăcut articolul.
  Toate cele bune !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 14/06/2012 @ 4:00 pm | Răspunde

 2. ROMANIA ESTE BOGATA SI FRUMOASA !
  STRAINII VOR SA NE IA TOTUL .
  VAI DE NOI .
  SA SPERAM , CA CINE A IESIT LA ALEGERILE DIN 10 IUNIE VOR LUPTA
  PENTRU TARA NOASTRA .
  SA SCAPAM DE BASESCU LA ALEGERILE DIN IARNA .
  DOAMNE AJUTA !

  Comentariu de alexiavasilescu — 14/06/2012 @ 8:04 pm | Răspunde

  • @ Alexiavasilescu,
   Bună seara !
   Străinii nu ar putea lua nimic dacă nu ar fi ajutați de cozile de topor din ROMÂNIA „ bogată și frumoasă ”
   și de TRĂDĂTORII de NEAM și ȚARĂ în frunte cu Traian Băsescu care, deși batjocorit și umilit ca nimeni altul
   de infatuatul SARKOZY și afemeiatul BERLUSCONI cu doar câteva luni în urmă la summitul de la LISABONA,
   ține morțiș să meargă el pe 28 iunie la C.E. în locul premierului VICTOR PONTA de parcă i-ar fi teamă ca nu cumva
   „ domnul doctor în DREPT ” să nu afle anumite „ chestii de culise legate de persoana sa, președinte-jucător-trișor-ipocrit-mincinos
   până și în fața Sfintei Scripturi , BIBLIA ,atunci când a jurat strâmb dar șmecherește ca și oamenii străzii că „ nu l-a lovit cu PUMNUL nici în plex și nici pe față ” pe acel copil ….
   Sunt convins că după ALEGERILE PARLAMENTARE din toamnă , USL va aduna peste 60-65 % din voturi cu care
   VA FORMA MAJORITATEA PARLAMENTARĂ și nu va mai avea nevoie de nici un fel de alianță cu cineva și cu atât mai puțin
   cu PDL care la această oră este într-o mare degringoladă și dezmembrare iar liderii lor de cârpă putrezită și gură spurcată
   se ceartă între ei acuzându-se reciproc pentru DEZASTRUL de la ALEGERILE LOCALE .
   După aceasă fază, NOUA MAJORITATE USL va face ce trebuie să facă, inclusiv SUSPENDAREA maleficului președinte-jucător
   și ALEGEREA lui CRIN ANTONESCU ca președinte al tuturor românilor nu ca T.Băsescu doar a familiei, rudelor, pedeliștilor cu funcții,
   clanurilor mafiote și interlopilor ghidați în fărădelegile lor de ritmul manelelor evazioniștilor fiscali și vrăjitoarele violet.
   Să scăpăm de T.Băsescu și clica sa portocalio-verde .
   DOAMNE AJUTĂ !
   Mulțumesc pentru vizită, comentariu și gândurile pline de speranță !
   O noapte liniștită cu vise frumoase !
   Cu respect,
   Alioșa.

   Comentariu de Aliosa — 14/06/2012 @ 9:21 pm | Răspunde

 3. @ Oanaclara,
  Bună seara !
  Mulțumesc pentru like !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 14/06/2012 @ 9:22 pm | Răspunde

 4. @ Criscar50,
  Bună seara !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 14/06/2012 @ 9:23 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  Astăzi 15 IUNIE 2012 se împlinesc 123 de ani de la trecerea în neființă a GENIULUI poeziei românești, MIHAI EMINESCU,după o lungă și grea suferință cauzată de otrăvirea lentă cu arsenic de către trădătorii de neam și ȚARĂ în cârdășie diabolică cu serviciile secrete ale celor două mai IMPERII , ȚARIST și HABSBURGIC care nu vedeau cu ochi buni îndemnurile LUCEAFĂRULUI poeziei românești spre unitatea românilor de pretutindeni și neatârnarea ȚĂRII .
  DUMNEZEU să te odihnească în pace LUCEAFĂR al poeziei românești !
  În MEMORIA ta postez mai jos poezia
  CE-ȚI DORESC EU ȚIE, DULCE ROMÂNIE ”
  tare dragă mie și din nenorocire urâtă tot la fel de mult de TRĂDĂTORII DE NEAM și ȚARĂ
  care au condus de-a lungul timpului ROMÂNIA în interesul lor și al grupului lor de interese :

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
  Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
  Braţele nervoase, arma de tărie,
  La trecutu-ţi mare, mare viitor!
  Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
  Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
  Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Vis de răzbunare negru ca mormântul
  Spada ta de sânge duşman fumegând,
  Şi deasupra idrei fluture cu vântul
  Visul tău de glorii falnic triumfând,
  Spună lumii large steaguri tricoloare,
  Spună ce-i poporul mare, românesc,
  Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Îngerul iubirii, îngerul de pace,
  Pe altarul Vestei tainic surâzând,
  Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
  Când cu lampa-i zboară lumea luminând,
  El pe sânu-ţi vergin încă să coboare,
  Guste fericirea raiului ceresc,
  Tu îl strânge-n braţe, tu îi fă altare,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
  Tânără mireasă, mamă cu amor!
  Fiii tăi trăiască numai în frăţie
  Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
  Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
  Arme cu tărie, suflet românesc,
  Vis de vitejie, fală şi mândrie,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc!
  MIHAI EMINESCU .

  Ce gânduri și dorinți mărețe
  Se degajă din această poezie
  Sunt însă și români cu două fețe
  Ce-s prinși adesea de o mare nebunie .

  Și uită-n mintea lor înceată
  Că unu” singur-i EMINESCU
  Cel măreț și fără pată
  Și nu ca trădătorul de Băsescu !

  Tu, stimată cititoare și stimate cititor, nu-i așa că,

  Furat de gânduri și nevoi
  Ai uitat complet de EMINESCU
  Și tot gândești cu păr vâlvoi
  Cum să-l taxezi pe nea Băsescu ?

  Stai cuminte , nu te ambala
  Că-i va veni și lui sorocul
  Că-n toamnă noi vom ștampila
  Afară cu pedeleprele și nea Băsescul !!!

  Weekend plăcut !
  Cu prietenie pentru prieteni,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/06/2012 @ 9:01 am | Răspunde

 6. @ ALL !!!

  CIUTA

  Un vânt tăios aleargă prin crengile uscate,
  Prinzând în hora morţii văzduhul îngheţat.
  Cărările pădurii sunt toate astupate,
  Iar norii cern povara de alb imaculat.

  La orizont lumina se pierde-n agonie,
  Trăindu-şi disperată cu slabele-i puteri,
  minutele rămase,iar luna argintie,
  Predă ştafeta nopţii, făcând din ziuă ieri.

  Oprind din saltul sprinten, o ciută cafenie,
  Adulmecă văzduhul cu gingaşele nări.
  Gonită de-ntuneric, se-ndreaptă spre câmpie,
  Uitându-se cu teamă spre cele patru zări.

  Neîntrecută-n goană, pe-ntinderea pustie
  Se-opreşte pe colină, scrutând din depărtări.
  Pe cap, coroana mică o poartă cu mândrie,
  Iar ochii mari şi negrii visează la chemări.

  Deodată, peste codrii, se-nalţă corul foamei,
  Înfiorând de spaimă suflarea din păduri.
  În casele răzleţe, se-nchină la icoane,
  Flăcăii, scot din şură tăioasele securi.

  Cu boturile-ntinse la lună cer solie,
  Să dea ca pradă morţii, un suflet de vânat,
  Nălţând ca mulţumire lugubra simfonie,
  De urlete sinistre, ce bagă spaima-n sat.

  Încremenită ciuta ascultă imnul morţii,
  Cu sufletul la gură şi groază în priviri,
  În muta disperare înalţă rugă nopţii,
  Să n-o zărească haita, trecând in amintiri.

  Dar lupii văd ofranda, sub tristul clar de lună,
  Sărind ca o nălucă, nămeţii afânaţi.
  Cu ochi sticlind de foame, se-avântă împreună,
  Cu gurile căscate, de sânge însetaţi.

  Cu fiarele pe urmă, micuţa ciută zboară,
  Nutrind scăpare-n fuga pe-ntinsele câmpii.
  Să-i spargă pieptul bate plăpânda inimioară,
  Iar ochii îi sunt în beznă, ca doua torţe vii.

  Cu vântul împotrivă, sleită de putere,
  Înoată prin omătul ce-ajunge pin-la piept,
  Încrâncenat-aşteaptă sfârşitul în tăcere,
  Şi-o lacrimă prelinge încet pe-obrazul drept.

  Pădurea amuţeşte, iar vântul nu mai bate,
  Înfiorată luna se-ascunde după nor.
  Din cer, ghicind ospăţul, doar corbii vin aproape.
  Plutind ca nişte umbre şi croncănind în cor.

  Dezlăn uită haita spre pradă năvăleşte, ț
  Muşcând la-nvălmăşeală cu colţii de oţel,
  Se sfâşie-ntre dânşii, iar sângele-i orbeşte,
  Şi ura întronează cumplitului măcel.

  Deodată, fulgerare despică bezna nopţii,
  Şi aerul vibrează de tunetul urmat.
  Răzbunătoarea ploaie, înfige plumbul morţii,
  În haita care fuge de omul înarmat.

  Prin rănile-aburind se scurge-n valuri viaţa
  Şi moartea stă la pândă, s-o ia pe-al său hotar.
  Pe ochii blânzi şi negri, se pune-n văluri ceaţa,
  De groaznica durere, frumoşii muşchi tresar.

  Privirea ei umbrită imploră salvatorul,
  Să-i curme agonia, trecând-o printre drepţi.
  La ochi îşi duce arma, din milă vânătorul
  Şi mângâie trăgaciul. De ce nu tragi? Ce-aştepţi?

  De ce lungeşti durerea, când poţi printr-o mişcare,
  Să-i împlineşti dorinţa, scăpând de suferinţi.
  Cămaşa înflorată ţi-o rupi cu-nverşunare
  Oprind plecarea vieţii. Pe moarte vrei s-o minţi?

  Un vânt tăios aleargă pe-ntinderea pustie
  Şi vălul morţii aşează pe ochii îngheţaţi.
  Pe braţele vânjoase o porţi cu duioşie,
  Spre casa străjuită de brazi-mpovăraţi.

  de Nicolae Stancu.

  Weekend plăcut celor ce ajung astăzi pe aici !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/06/2012 @ 2:49 pm | Răspunde

 7. @ ALL !!!

  Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, spune că problema reînhumării poetului nazist Nyiro Jozsef în România poate fi rezolvată în mod elegant, apelând la diplomaţie.
  “Ca să nu ne mai certăm eu propun ca şi noi să îngropăm un simbol naţional pe teritoriul lor.
  Propun penisul lui Terente, pentru că el reprezintă dragostea pe care o purtăm poporului vecin şi prieten”, a explicat Vadim.

  Tribunul spune că a găsit şi locul unde poate fi amplasat simbolul cu pricina.
  “Cel mai potrivit ar fi lângă Sfânta Coroană Maghiară, aflată în sediul parlamentului maghiar, adică exact în inima Ungariei.
  După cum se ştie acolo este un loc propice pentru afişat simboluri româneşti,
  în 1919 fiind atârnate nişte opinci în vârful clădirii”, a precizat preşedintele PRM.

  Vadim a mai propus ca obiectul personal al legendarului patriot român Terente, aflat momentan la Institutul Mina Minovici,
  să fie amplasat într-un borcan de cristal şi modificat în aşa fel încât inscripţiile de pe el să fie în română şi maghiară,
  în semn de respect faţă de multiculturalitatea acestor meleaguri.
  Sursa : Yahoo! Mail.( de la un patriot român ) .
  Tu, ce părere ai ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 15/06/2012 @ 9:21 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: