Alioşa ” File de Jurnal ”

29/06/2012

ANDIAMO A KIEV, ITALIA !!!

ITALIA a învins aseară la VARȘOVIA ( POLONIA ) GERMANIA cu 2-1  și merge în finala de la KIEV ( UCRAINA ) !!!

Această prezentare necesită JavaScript.

    Italianul MARIO BALOTELLI  după o desprindere uimitoare dintre apărătorii GERMANIEI în timpul centrării dintr-o poziție regulamentară de către un coechipier de-al său  și un șut năprasnic de la marginea careului de 16 metri de poarta neinspiratului  portar german  HUMMELS , a înscris al doilea GOL ( min.36 ) iar ITALIA conducea GERMANIA  cu 2-0 , scor neimaginat nici de cei mai vajnici suporteri ai azzurilor.

 Bucuria înscrierii celui de-al doilea GOL l-a determinat să-și scoată TRICOUL ( adevărul că are un CORP de INVIDIAT chiar și de culturiștii profesioniști ) fapt interzis de regulamentul UEFA iar arbitrul francez nu a făcut decât să-l aplice : CARTONAȘ GALBEN !!! Dar oare, mai conta ??? Sincer, eu care-s FAN ITALIA din mai multe motive iar unul din ele este că NEPOȚELUL meu EMANUEL care și el joacă fotbal , este italiano-român , nu pronosticasem VICTORIA ITALIEI asupra GERMANIEI știindu-i pe nemți mai tineri, bătăioși și mult mai motivați : aveau de luat o REVANȘĂ !!!    Mă bucur sincer pentru VICTORIA ITALIEI iar dacă tot a ajuns în FINALA EURO  2012 ce se va disputa pe 1 IULIE la KIEV ( UCRAINA ) între  SQUADRA AZZURRA și   SPANIA, le urez CONAȚIONALILOR năzdrăvanului meu de nepoțel EMANUEL  mult SUCCES și să ducă trofeul în PENINSULĂ !!!
 Dar iată pe scurt  FILMUL MECIULUI  prezentat de  Ziare.com:
„   Intalnirea de la Varsovia a inceput excelent pentru nemti, care aveau posesia si presau poarta lui Buffon. In minutul 5, la primul atac mai serios, Pirlo a respins de pe linia portii un balon trimis de Hummels, salvand „sqadra azzurra” de la un gol ca si facut.
Cateva minute mai tarziu Buffon are din nou emotii, de aceasta data la o respingere gresita a lui Barzagli.
Scapati de presiunea primului sfert de ora, italienii au dat drumul la joc. Si ce joc! Montolivo si Cassano au irosit doua faze bune inainte ca Mario Balotelli sa deschida scorul cu o lovitura de cap superba, transformand o centrare perfecta trimisa de „decarul” Cassano.
Putin groggy, nemtii au incercat sa revina in joc si au avut chiar o sansa mare la sutul lui Khedira, scos de sub transversala de Gigi Buffon.
„SuperMario” si-a intrat din nou in rol in minutul 36, atunci cand, gasit exceptional de Montolivo, l-a executat pe Neuer cu un sut in forta. La 0-2, germanii au cazut definitiv, nereusind nici o actiune periculoasa pana la pauza.
In partea secunda, Low a mutat cu Reus si Klose, insa asta nu l-a ajutat prea mult intrucat Italia a fost intr-o noapte de gratie. Reus, Lahm si Khedira au ratat in primele 10 minute de la reluare, dupa care italienii si-au intrat in rol.
Marchisio, de doua ori, Diamanti, Balotelli si Di Natale au irosit ocazii uriase, pe care scria cu litere mari „GOL”. Cvadrupla campioana mondiala a avut chiar si un gol anulat pe final, atunci cand reusita lui Barzagli a fost nevalidata din cauza unei pozitii de off-side.
Cum, in general, ocaziile se razbuna, in prelungiri Germania a redus din diferenta dupa ce Ozil a transformat un penalti provocat de Balzaretti. Prea putin si prea tarziu pentru o echipa a Germaniei ce a parut ca isi trateaza adversarul cu putina superioritate.
Min.90+2 GOOOOOL GERMANIA !!! Ozil transforma lovitura de la 11 metri!
Min.90+1 PENALTI PENTRU GERMANIA !!! Balzaretti comite hent in propriul careu si arbitrul arata punctul de la 11 metri!
Min.90 Inca o sansa pentru nemti, dar Hummels este blocat de Buffon.
Min.86 Kroos incearca un sut de la 16 metri, dar trimite peste poarta.
Min.83 GOL ANULAT ITALIA !!! O noua contra a italienilor este finalizata de Balzaretti, numai ca fundasul se afla in pozitie de offside.
Min.82 Uriasa ocazie pentru Italia! Di Natale scapa singur cu Neuer, insa trage in plasa laterala!
Min.80 Italienii fac o adevarata demonstratie de fotbal spectacol pe acest final de meci.
Min.75 Marchisio patrunde in careul nemtilor, scapa de un adversar, dar suteaza din nou pe langa poarta.
Min.71 Ultima schimbare a meciului: Boateng ii lasa locul in teren lui Muller.
Min.70 Schimbare Italia: Di Natale intra in locul lui Balotelli.
Min.67 Faza superba creata de Marchisio si Diamanti, primul ajunge in pozitie de finalizare, insa trage putin pe langa poarta.
Min.64 Schimbate Italia: Thiago Motta intra in locul lui Montolivo.
Min.62 BARA GERMANIA !!! Reus executa bine o lovitura libera iar Buffon intervine salvator, respingand in transversala.
Germania ItaliaMin.61 Cartonas galben pentru Bonucci.
Min.60 Balotelli ia o actiune pe cont propriu, trece de Lahm si suteaza la coltul lung. Pe langa poarta insa.
Min.57 Schimbare Italia: Diamanti intra in locul lui Cassano.
Min.55 O noua sansa pentru nemti! Ozil intra in careu, paseaza in 6 metri pentru Khedira, numai ca mijlocasul Realului este blocat excelent.
Min.50 Ocazie Germania! Lahm ajunge la finalizare in 16 metri, dar suteaza peste transversala!
Min.48 Reus are o prima actiune buna, scapa de doi adversari si intra in careu, dar sutul ii este blocat simplu de Buffon.
Min.46 INCEPE REPRIZA SECUNDA !!!
Schimbare la pauza Germania: Klose intra in locul lui Podolski. Reus intra in locul lui Gomez. _____________
Min.45+1 FINALUL PRIMEI REPRIZE !!!
Min.44 Ne indreptam spre pauza, nemtii incearca sa revina in joc pe acest final de repriza.
Min.40 Fara replica nemtii pana acum.
Min.37 Cartonas galben pentru Balotelli, care si-a scos tricoul dupa gol.Balotelli Germania ItaliaMin.36 GOOOOOOOOL ITALIA !!! Mario Balotelli reuseste dubla cu un sut in forta, fara speranta pentru Neuer, dupa o pasa de geniu a lui Montolivo!
Min.35 Buffon scoate incredibil de sub transversala un sut trimis de Khedira!
Min.33 Boateng face o faza buna in dreapta, centreaza bine, insa Balzaretti intervine salvator in fata lui Podolski.
Min.27 Ozil suteaza surprinzator de la 18 metri, Buffon e pe faza si retine.
INFO: Fanii Italiei sunt in culmea fericirii in tribune.
Min.23 Nemtii cauta poarta italiana, fara prea mult noroc pana acum.Balotelli Germania ItaliaMin.20 GOOOOOOL ITALIA !!! Balotelli deschide scorul cu o lovitura de cao, din centrarea lui Cassano!
Min.18 Sut puternic si surprinzator al lui Cassano retinut lejer de Neuer.
Min.17 faza frumoasa a italienilor, cu Cassano la constructie, pasa la Montolivo care suteaza sec. Neuer retine.
Min.13 Sut Kroos, respinge Buffon!
Min.12 Ocazie Germania! Barzagli respinge gresit un balon si mingea trece la o palma de bara!
Min.12 Ritm bun de joc pana acum, desi balonul este disputat mai mult in zona mediana.Germania ItaliaMin.5 Ce ocazie! Buffon iese aiurea din poarta, Hummels reia stangaci iar Pirlo respinge de pe linia portii.
Min.4 O prima ocazie la poarta nemtilor. Khedira greseste la mijlocul terenului, Montolivo recupereaza si paseaza in adancime pentru Balotelli, insa Neuer iese si retine cu siguranta.
Min.1 A inceput a doua semifinala de la Euro !!!
INFO: Superba coregrafia din tribuna, cuvantul RESPECT aparand deasupra steagurilor celor doua rivale.
INFO: Capitanii celor doua nationale, Buffon si Lahm, transmit un mesaj contra rasismului din partea UEFA.
INFO: Ursul polar Antonia a prezis astazi victoria Italiei in aceasta partida.
INFO: Este ultimul meci de la acest turneu final disputat in Varsovia, orasul care a deschs competitia.
INFO: Inainte de meci, fanii „sqadrei azzurra” au dat de o… nunta!nunta euro 2012INFO: Joachim Low a ales sa il titularizeze pe Toni Kroos in locul lui Thomas Muller.
Echipele de start:
GERMANIA: Neuer – J. Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Schweinsteiger, Khedira – Kroos, Ozil, Podolski – Gomez. Selectioner: Joachim Low Rezerve: Wiese, Zieler, Schmelzer, Howedes, Mertesacker, Gundogan, Schurrle, Muller, Bender, Gotze, Reus, Klose.
ITALIA: Buffon – Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Marchisio, Pirlo, De Rossi, Montolivo – Balotelli, Cassano. Selectioner: Cesare Prandelli. Rezerve: Sirigu, De Sanctis, Ogbonna, Abate, Motta, Giaccherini, Diamanti, Nocerino, Di Natale, Borini, Giovinco.
Arbitru: Stephane Lannoy (Franta) ” .
Sursa : Ziare .com
Scârbit de haita de pedeliști care s-au aruncat asupra PREMIERULUI ROMÂNIEI ca hienele turbate : Cezar Preda ( parlamentar PDL ) : „ cârlanul Ponta este un iresponsabil” ca să nu mai reamintesc de ieșirea cu spume la gură și ochii ieșiți din orbite a europarlamentarului PDL Traian Răzvan Ungureanu ( TRU ) care pentru cele afirmate ar trebui acționat în justiție, revoltat peste măsură de ipocrizia și demagogia președintelui TB: „ NU ÎL VOI ACȚIONA ÎN JUSTIȚIE  PE PONTA ” dar și-a pus imediat SLUGILE la treabă ( sunt vreo opt plângeri penale  împotriva  premierului VICTOR PONTA care în aceste momente reprezintă în baza MANDATULUI dat de PARLAMENT , ROMÂNIA la summitul CONSILIULUI EUROPEAN cu succes și demnitate ( nu ca T.Băsescu , STINGHERUL și NEBĂGATUL în seamă decât de BERLUSCONI și SARKOZY  când au făcut mișto de el ), am hotărât să postez articolul ANDIAMO ITALIA A KIEV !!!
Era nedrept să nu fac acest gest , a  fost prea frumos MECIUL ( față de SPANIA-PORTUGALIA când, spre surprinderea și uimirea mea spaniolii au tras PRIMUL ȘUT pe spațiul PORȚII abia în minutul 67 …..),mă leagă prea multe de ITALIA și ITALIENI   ca să nu IMORTALIZEZ și pe modestul meu blog acea splendidă și permanentă încleștare a fotbaliștilor italieni care parcă și-au dorit mai mult VICTORIA nelăsându-i pe nemți să rupă „ nodul gordian ” ! Și mai este un motiv pentru care am postat acest articol : nepoțelul meu EMANUEL care în toamnă va împlini OPT anișori ( LA MULȚI ANI nepoate ) joacă FOTBAL încă de la vârsta de șase ani câștigând deja la grupa lui o CUPĂ și MEDALIIE de CAMPION la copii .
Vreau ca și de aici să-i transmit un gând frumos de bine și sănătate și să-i reamintesc  faptul  că bunelu” TAE SANDU  este TARE MÂNDRU DE EL !!!
Tu, stimată cititoare și stimate cititor , poți îmbogăți acest post cu impresiile și opiniile tale despre SEMIFINALA a doua a EURO 2012 dintre  ITALIA și GERMANIA care s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea peninsularilor  oferindu-le azzurrilor BILETUL pentru FINALA  EURO 2012 din   1 IULIE 2012  de la KIEV !!!
 FORZZA ITALIA !!!
Cu stimă,
Alioșa.
Reclame

4 comentarii »

  1. @ ALL !!!
    ITALIA este ca o doua ȚARĂ pentru mine !!!
    de ce ?
    Simplu : acolo, pe la mijlocul peninsulei sub forma unei CIZME de damă bogată ,cu gust rafinat,
    trăsături și napucături fine, bate și sânge din sângele meu : fiica căsătorită cu un italian ce-a adus pe lume
    o mândrețe da băiat, tare ca fierul, iute ca oțelul, argint viu permanent și care se numește EMANUEL
    nimeni altul decâ fotbalistul din imaginea de mai sus, îmbrăcat în culorile foarte dragi mie,
    ROȘU-ALBASTRU , culorile echipei FC STEAUA BUCUREȘTI
    cea mai titrată ECHIPĂ din ISTORIA FOTBALULUI ROMÂNESC !!!
    Am fost de multe ori în ITALIA ( TOSCANA nepoțelului ) și m-am simțit de fiecare dată minunat.
    Am fost invitat să mănânc din multele și gustoasele preparate culinare italienești ,
    să aleg FRUCTELE care-mi plăceau mie cel mai tare și mai tare .
    Știi care erau FRUCTELE mele preferate acolo ?
    Erau mai multe dar acum mă opresc doar la CURMALE !
    De ce ? Pentru că în ITALIA cresc alături de SMOCHIN, LĂMÂI și PORTOCAL
    cum cresc PRUNUL, CIREȘUL, VIȘINUL și MĂRUL în ROMÂNIA .
    Casa în care locuiește năzdrăvanul meu de nepoțel are în grădina sa și un falnic
    CURMAL din care-mi plăcea să-l pun să culeagă direct ( îl ridicam pe umeri … ) fructe proaspete când pofta mă cuprindea .
    CURMALELE nu sunt doar GUSTOASE ci și FOARTE BENEFICE organismului uman și,
    IATĂ DE CE :
    „ CURMALELE!…
    Dulciurile din copac:

    Alaturi de binecunoscutele fructe autohtone, pe rafturile magazinelor romanesti se afla si oaspeti din tarile calde, printre care se numara si curmalele. Poate din cauza pretului sau din lipsa de informatie, cumparatorii trec pe langa ele fara sa le ofere prea multa atentie. E pacat, deoarece sunt o sursa majora de vitamine, mai ales in perioada rece a anului.
    In natura exista peste 1500 de soiuri de curmale. Culoarea lor variaza de la galben-auriu pana la rosu, maro inchis sau chiar negru. Fiecare specie difera si prin nuantele de gust, care seamana cu nuca, mierea de albine sau caramelele. Si aspectul e diferit: unele sunt netede si lucioase, altele incretite, ca prunele afumate.
    O zicala araba veche spune:

    CURMALUL se simte bine atunci cand picioarele lui se afla in apa, iar capul in focul cerului.

    Spre deosebire de alte plante, atunci cand se coc, curmalele nu aduna rezerva de apa, ci pierd apa, devenind tot mai dulci si mai moi. Gustul fructelor proaspete este mult mai fin si mai putin dulce, dar curmalele proaspete nu rezista la drumuri lungi, sunt practic netransportabile, de aceea producatorii le usuca. Dupa procesul de uscare, valoarea nutritiva si calorica a curmalelor creste, iar concentratia de glucide, proteine si lipide se mareste de 10 ori fata de cea a fructelor proaspete.

    Pline de vitamine

    Nu-ti vine sa crezi ca pojghita subtire care inveleste curmala contine toate vitaminele (in afara de E si H) si o cantitate mare de microelemente: fier, fosfor, cupru, magneziu, calciu, potasiu si mangan. Curmalele contin mai multi aminoacizi decat merele,portocalele sau bananele. O importanta deosebita are continutul de fluor, care protejeaza dintii de carii, dar si seleniul, care scade riscul imbolnavirilor de cancer si al afectiunilor cardiace, intarind sistemul imunitar.
    O veste buna pentru cei care tin dieta si vor sa-si mentina o greutate normala: curmaleleau putine calorii, fapt pentru care pot fi folosite in loc de dulciuri.

    Imbunatatirea digestiei

    Curmalele au fost inca din antichitate o componenta importanta in retetele pentruvindecarea bolilor tractului digestiv. Si stramosii nostri au observat efectul purgativ al fructelor. Cercetarile medicale au confirmat faptul ca celuloza lor ajuta la rezolvarea problemelor de digestie si la curatarea tractului gastro-intestinal, dar ne si protejeaza de unele forme de cancer. Consumul regulat de curmale favorizeaza restabilirea floreiintestinale in caz de disbacterioza.

    Reteta
    Pentru stimularea activitatii intestinale, se fierb 5 curmale, in 500 ml de apa, timp de 3-4 minute. Compotul obtinut se bea caldut de doua ori pe zi, dimineata si seara.
    O alta varianta propune consumul de doua ori pe zi a cate 5 curmale, dupa care se bea cate un pahar de apa calda.
    Gama larga de aminoacizi care se gasesc in curmale neutralizeaza hiperaciditatea sucului gastric si stopeaza aparitia de pirozis (arsuri la stomac). In tarile arabe, curmalele se mananca umplute cu unt. Intuitia poporului, iar mai tarziu cercetarile stiintifice, au dovedit utilitatea combinatiei intre aceste doua produse. Glucidele din fructele dulci favorizeaza asimilarea mai usoara a untului, un produs destul de greu pentru digestie.

    Izvor de energie

    In calitate de energizant, curmalele intrec toate fructele uscate. Sunt si liderul lor, dupa continutul de proteine. Curmalele au gustul dulce datorita prezentei de fructoza si glucoza, cea mai buna hrana pentru creier. Persoanele ocupate cu munca intelectuala ar trebui sa consume zilnic curmale, ce sunt bogate si in vitamine din grupul B. Combinatia de glucoza cu vitamina B5, prezenta si ea in cantitati mari, este un stimulent bun pentru muschi, carora le creste rezistenta si ajuta la obtinerea de rezultate spectaculoase in sport, fapt pentru care le sunt recomandate atletilor.
    In perioada rece, cand avem nevoie de o imunitate puternica, putem sa apelam la combinatia favorabila a vitaminelor A, B si C din curmale, deoarece este un trio ce da putere organismului de a se impotrivi invaziilor de virusi si microbi si de a tine piept infectiilor respiratorii.
    In tarile orientale, curmalele sunt considerate cel mai bun supliment alimentar natural pentru femei insarcinate si mamici care alapteaza, deoarece imbogatesc laptele cu cele mai importante vitamine si microelemente necesare pentru dezvoltarea normala a pruncilor si inzestrarea lor cu o imunitate puternica.
    Centenarii din Orient spun ca longevitatea lor se datoreaza si curmalelor consumate zilnic.
    Atentie, totusi! Specialistii in dietologie atrag atentia fata de cantitatile mari de uleiuri si glucoza continute in curmale si ne recomanda sa nu mancam mai mult de 15 fructe uscate pe zi.

    La cumparat curmale

    * Daca vreti sa cumparati curmale, analizati atent ambalajul, ca sa nu fie deteriorat.
    * Verificati data de producere si termenul de valabilitate. Daca cumparati curmale la vrac, verificati sa nu fie umede, altfel riscati sa le aruncati in 2-3 zile. Alegeti-le numai pe cele uscate si intregi. Cele strivite pot sa aiba o reminiscenta de vin si se strica rapid
    * Pastrati curmalele in pungi de hartie, nu in pungi de polietilena.

    * Nu aruncati samburii, folositi-i pentru masajul talpilor. Procedati in felul urmator:
    1. Confectionati doi saculeti din bumbac (20×10 cm) si umpleti-i cu samburi de curmale, in asa fel ca in pozitie orizontala samburii sa se aseze intr-un strat. Apasati cu talpile pe samburi sau stati in genunchi, cateva secunde, pe saculeti, daca va dor picioarele.
    2. Puneti saculetii in papuci cu 1-2 numere mai mari decat numarul de la pantofi, si incaltati-va cu ei cand sunteti acasa. Este o incaltaminte reflexoterapeutica ideala. Concomitent cu rezolvarea problemelor casnice, le veti rezolva si pe cele de sanatate.

    Din samburi puteti sa cresteti si un copacel. Chiar daca nu da rod, e minunat pentru infrumusetarea interiorului.

    Sfaturi utile

    1. Daca aveti probleme cu constipatia, inainte de culcare, mancati 4-5 curmale si beti un pahar de lapte cald.
    2. In caz de trauma, cu pierdere mare de sange, bolnavului i se dau cateva curmale si un pahar de lapte cald cu unt topit.
    3. Combinatia de frisca naturala, lapte si curmale este recomandata bolnavilor deanemie cronica si persoanelor care simt o slabiciune fara nici un motiv vizibil.
    4. Pentru cresterea fortelor fizice ale organismului, zilnic se consuma, dupa masa, cate 15-20 de curmale. In timpul zilei se beau 500 ml de lapte si se fac exercitii fizice.
    Cura dureaza 40 de zile, timp in care se inregistreaza nu numai cresterea puterii fizice, dar si aflux de energie si de optimism.

    RETETE CULINARE PENTRU GURMANZI

    Desert cu albus si curmale
    Ingrediente necesare: 500 g curmale, 5 albusuri de ou crude, 200 g zahar pudra, 150 g nuci sau migdale.
    Mod de preparare: Fructele se taie in asa mod ca sa puteti scoate samburele. Se prepara o umplutura din albusuri batute cu zahar si migdale si se introduce in locul samburilor. Se pot consuma si la micul dejun. In calitate de aliment-medicament, li se recomanda persoanelor cu dureri de ficat si de stomac.

    Crema de curmale cu nuci

    Se scot samburii din 250 g curmale si se mixeaza. Se toaca 100 g nuci sau se prepara un amestec din alune, arahide, alte feluri de nuci, dupa preferinta. Se amesteca curmalele, nucile, 100 ml iaurt natural, 100g lapte praf si 1/2 lingurita de scortisoara. Crema obtinuta se pastreaza in borcan cu filet, in frigider. Se unge pe paine prajita, biscuiti sau pe blat de napolitane.
    Le este recomandata copiilor anemici, batranilor, celor aflati in convalescenta dupa o boala lunga, dar si oricarui om suprasolicitat ” .
    Syrsa : Internetul .
    Tu, ce spui, îți plac CURMALELE ???

    LA MULȚI ANI CELOR ce poartă numale Sfinților PETRU și PAVEL !!!

    Cu stimă,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 29/06/2012 @ 5:05 pm | Răspunde

  2. @ Schtiel,
    Bună seara !
    Mulțumesc pentru vizită și like !
    Cu stimă,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 29/06/2012 @ 10:11 pm | Răspunde

  3. @ ALL !!!
    Bună dimineața !
    Finala UEFA EURO 2012 desfășurată aseară ( 01/07/2012) la KIEV s-a încheiat !
    Comentariile continuă !
    SPANIA-ITALIA 4-0 !!!
    LACRMI de BUCURIE și DURERE !!!
    IBERICII au jubilat, cântat, petrecut iar PENINSULARII au acuzat, protestat și înjurat !!!
    Asta-i VIAȚA !
    După RĂZBOI, unii râd iar alții plâng !!!
    În noaptea zilei de 01/IULIE 2012, SPANIA a RÂS iar ITALIA a PLÂNS !!!
    Sincer, am pronosticat victoria SPANIEL dar nu la un asemenea SCOR !!!
    Să-i dăm CEZARULUI ce-i al CEZARULUI : echipa națională de fotbal a SPANIEI a fost mai bună, proaspătă, tehnică, omogenă,
    motivată și a meritat victoria !!!
    Echipa ITALIEI a părut debusolată, obosită, neomogenă iar de când a rămas în ZECE oameni, soarta ei era deja pecetluită !
    Poate la viitorul CE își va adjudeca ea TITLUL iar ITALIA va CÂNTA, JUBILA și RÂDE !!!
    Forzza ITALIA !
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 02/07/2012 @ 8:38 am | Răspunde

  4. @ ALL !!!
    Suntem în luna lui CUPROR
    Și-afară-i cald
    Toate oasele te dor
    Iar fața-i de smarald !

    „Ne place sa stam la soare, sa fim bronzati si sa avem o piele stralucitoare, dar daca ne expunem la soare in perioada interzisa (intre orele 11-17), ne trezim cu arsuri solare de toata frumusetea. In acest caz, in loc sa imbacsim pielea cu produse chimice si nocive, mai bine sa folosim remedii naturale, simple, la indemana si ieftine. Iata inca patru remedii pentru pielea cu arsuri solare.

    Otet de mere

    Da, oricat de ciudat ar parea, otet de mere se poate folosi si pentru piele. Pe langa faptul ca este bun pentru detoxifierea ficatului, ca are efect de inalbire a dintilor, altfel banalul otet de mere opreste durerea provocata de arsurile solare. Pregateste o baie cu apa calduta in care toarna o cana de otet de mere; stai cel putin 10 minute, pentru a beneficia din plin de efectele otetului. Mai poti aplica otetul cu ajutorul dischetelor de bumbac, senzatia va fi de racorire instanta.

    Plicuri de ceai negru

    Probabil nu stiai ca pungutele de ceai mai pot fi folosite si dupa ce ti-ai preparat ceaiul delicios. Da, ceaiul negru imbunatateste circulatia arteriala, are efecte antioxidante, dar ajuta si pielea arsa de soare. Tanninul pe care il contine ceaiul negru poate fi folosit ca remediu pentru fata umflata si pungile de sub ochi. Tot ce trebuie sa faci e sa bagi in apa calduta de baie cateva plicuri de ceai negru ” .
    Sursa : SuntFericită.ro

    PS!
    Nimic nu-i de prisos să ȘTII mai ales legat de PROTECȚIA ta !!!
    Tu, ce spui ?
    Eu spun că trebuie să ne PROTEJĂM de CANICULĂ iar dacă UITĂM și ne „ ardem pielea ”
    SFATURILE de mai sus sunt binevenite !
    Cu stimă,
    Alioșa.

    Comentariu de Aliosa — 05/07/2012 @ 12:38 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: