Alioşa ” File de Jurnal ”

30/06/2012

EXCROCHERII ENERGETICE FĂCUTE DE OAMENII PDL .

Astăzi 30 iunie 2012 se  va desfășura  la Palatul Parlamentului Convenția  Națională Extraordinară a PDL( 1450 de delegați dar sunt convins că mulți nu se vor prezenta  știind deja ce se va întâmpla…)  la care pedeliștii ce-au făcut tot felul de mașinațiuni politice  și financiare  timp de vreo TREI ani în culoarea portocalie cât au stat la guvernare sub Boc și MRU , care au pozat în campania electorală în culoarea VERDE ca să-i mai păcălească odată  pe români și să câștige cât mai multe PRIMĂRII și CONSILII JJUDEȚENE  au revenit iarăși la culoarea portocalie „ Lupul își schimbă părul dar năravul ba ” cu gândul de a-l schimba pe Boc de la șefia partidului și de a alege un nou președinte  dintre o groază de candidați care ÎNSEAMNĂ de fapt UNUL SINGUR ( ca pe vremea lui CEAUȘESCU la al XIV-lea CONGRES al PCR ) , în persoana lui Vasile Blaga  !!! Ghici, ghicitoarea mea : – Cine va fi noul președinte al PDL ? Nu știi?  Ți-l spun eu :VASILE BLAGA !!! Din punctul meu de vedere, pedeliștii vor transforma acea Convenție într-o ACUZĂ DEMAGOGICĂ la adresa USL și a Guvernului VICTOR PONTA crezând în mintea lor  speriată  că ROMÂNII au și uitat FĂRĂDELEGILE făcute de guvernele păstorite de ei în cei trei ani de guvernare boccisto-ungureană . S-o creadă ei că ROMÂNII nu o mai cred iar cel mai bun exemplu este REZULTATUL de la ALEGERILE LOCALE din 10 iunie 2012 când, din 12 președinți de Consilii Județene  au fost realeși DOAR DOI ……………………….Și tot la fel de convins sunt că , pedeliștii   parlamentari de toate sexele  care au dat mai mult din gură pe la emisiunile de tv pro-băsiste și pedeliste, acuzând sub toate formele rivalii politici ( USL )  se vor regăsi în noile organe de conducere ale PDL  iar acest partid ce se va scufunda în mocirlă la ALEGERILE PARLAMENTARE  din toamnă, va  fi condus ( dirijat ) din umbră tot de la Cotroceni de Traian Băsescu care, de FRICA SUSPENDĂRII face orice-i trece prin cap să DENIGREZE și SĂ DESTABILIZEZE  guvernul VICTOR PONTA , guvern legitimat de votul PARLAMENTULUI ROMÂNIEI. Poate unii dintre adepții și colabolatorii lui T. Băsescu și pedeliștii în general dar și slugile lor în special au uitat sau se fac că nu au știut niciodată despre matrapazlâcurile greilor din PDL și nu numai.  ROMÂNII printre care mă număr și eu,NU AU UITAT  iar cele de mai jos vă vor arăta asta !!!  Cazul HIDROELECTRICA ) .

De ce aruncă că  regimul Băsescu pe piață tot felul de acuze și dosare la adresa USL ( ajunsă la guvernare prin înlăturarea democratică a guvernului de marionete  conduși de fostul  șef al spionilor MRU ) în timp ce ȚARA se confruntă cu tot felul de probleme grave generate de  guvernele PDL  și mafia pedelistă din ultimii trei ani ? Răspunsul este ușor de ghicit de cei ce vor să-l recunoască : regimul Băsescu DISTRAGE atenția opiniei publice românești de la FĂRĂDELEGILE și HOȚIILE făcute de guvernele Boc-I-V și MRU în ultimii ani  dând de lucru DNA , MASS-MEDIA și GUVERNULUI USL care, în loc să fie lăsat să-și vadă de treabă este târât prin TRIBUNALE la COMANDA POLITICĂ a lui Traian Băsescu prin intermediul serviciilor sale speciale și prin DNA care, într-un fel INSTRUMENTEAZĂ cazurile în care au fost și  sunt implicați oamenii regimului Băsescu și ai PDL ( sunt zeci de exemple dar mă rezum doar la cazul  fostului ministru RITZI și la cazul Adrian Videanu … ) și în alt fel oamenii USL actualmente la putere. Incredibil dar adevărat :

În ROMÂNIA  a căzut guvernul mafiei pedeliste dar PUTEREA o are încă PDL prin președintele Traian Băsescu care are în subordine directă serviciile speciale ,Parchetul General , CSM,ICCJ,ANI , DNA,CCR și care  și-a propus să SUBMINEZE prin orice mijloace activitatea Guvernului VICTOR PONTA și a USL  prin tot felul de DOSARE  compromițătoare în timp ce ROMÂNII au aflat că și Elena Udrea ( fost ministru PDL ) , L.K.Kovesi ( actual procuror general al ROMÂNIEI numită de TB), A.P.Vass lider PDl , au PLAGIAT și ele dar nu le „ atinge ” nimeni cu nimic, CODRUȚ MARTA  cărăușul  spăgilor lui S.Blejnar s-a„ volatizat ” ca să nu se ajungă la nenorocita de REGINĂ , ca să nu mai reamintesc că deputatul PDL Eugen Bădălan a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu SUSPENDARE pentru o faptă penală mult mai gravă decât a lui ADRIAN NĂSTASE ce  a fost condamnat la DOI  ani de închisoare cu EXECUTARE  pentru nu știu ce bani adunați de la participanții la un simpozion și care bani au fost FOLOSIȚI ÎN CAMPANIA SA ELECTORALĂ LA PREZIDENȚIALELE DIN 2004 , de Gheorghe Ștefan care după ce a fost strâns cu „ ușa” pe la DNA pentru motivele doar de ei știute, a trecut urgent de la PNL la PDL înclinând balanța cu votul său și-al oamenilor săi , de partea lui E.Boc la șefia PDL de acum câțiva ani  în detrimentul lui V.BLAGA care acum e singurul candidat la președinția aceluiași partid portocaliu cu oameni corupți și interese meschine…și lista ar putea continua dar mă opresc aici..  Postez mai jos un material preluat din „ Manager.ro ” din care rezultă fără echivoc CÂRDĂȘIA oamenilor din PDL cu „ BĂIEȚII DEȘTEPȚI ” din ENERGIE  care , în schimbul unor comisioane grase ( toți sunt convinși de asta dar nimeni nu vrea să pună punctul pe „ I ” au PRIMIT de la fostul ministru al economiei A.Videanu ( PDL ) prelungirea CONTRACTELOR de cumpărare a ENERGIEI cu un preț sub prețul pieții ca PROFITUL tuturor să fie cât mai mare !!!  Ca omul plătitor cinstit  și la timp de taxe și imopozite, întreb : când vor fi trași la răspundere „ băieții deștepți ” și cei care le-au SEMNAT contractele favorabile lor și devavorabile ROMÂNIEI ??? Când îi voi vedea după gratii în haine vărgate, abia atunci voi simți și afirma că JUSTIȚIA LA NOI ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/04/03/ ) FUNCȚIONEAZĂ și este IMPARȚIALĂ !!! Până atunci însă, CITIȚI și vă CRUCIȚI , COMENTAȚI și ANALIZAȚI ingineriile lui Adriean Videanu cu „ băieții deștepți ” și nu numai :  Poate așa vor ÎNȚELEGE și RECUNOAȘTE și „ postacii probăsiști și pedeliști ” că MAFIA PDL … ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/06/15/  ) și mai ales SLUGILE 

( https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/06/20/ ) regimului Băsescu  că a sosit TIMPUL ca să se dea deoparte și să lase GUVERNUL USL să-i îndeplinească MANDATUL încredințat de PARLAMENTUL ROMÂNIEI în plină zi de lucru nu la un șpriț petrecut la ceas de seară, în mare taină , prin camerele și grădinile Cotrocenilor  păzite de SPP-iști zeloși fără mamă, fără tată dar cu BANI   destui  în PLATĂ :

„ In timp ce Ministerul Economiei se plange ca Hidroelectrica are in acest an un deficit de numerar de 310 milioane de euro, producatorul de stat a aruncat pe Apa Sambetei profituri posibile de peste 700 milioane de euro in ultimii trei ani.

Desi suma pare fantastica la prima vedere, aceste cifre au fost prezentate de catre Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, actionarilor prezenti la adunarea generala. Manager.ro a obtinut informatii si prezentari de la eveniment.

Potrivit datelor prezentate, in 2009, Hidroelectrica a vandut 11,7 TWh prin contractele bilaterale cu „baietii destepti” la un pret mediu de 102 lei/MWh. Comparativ, pretul mediu pe bursa de energie OPCOM din acel an a fost de 155,35 lei/MWh, ceea ce inseamna ca Hidroelectrica a trecut „razant” pe langa profituri posibile de 559 milioane de lei, adica 133 milioane de euro.
Tot in acel an, compania a vandut 3,4 TWh pe piata reglementata, la un pret stabilit de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) la 83 lei/MWh, astfel ca la profiturile posibile s-ar fi adunat inca 256 milioane lei (61 milioane de euro).
In 2010, Hidroelectrica a vandut 14,9 TWh prin contracte bilaterale, la un pret mediu de 122 lei/MWh, insa pe OPCOM pretul mediu era de 156,31 lei/MWh. Pierderea a fost de 100 milioane de euro. Pe piata reglementata s-au livrat 4 TWh, la un pret de 86 lei/MWh, astfel ca profiturile posibile au contabilizat aici alte 62 milioane de euro.
Finalmente, in 2011, compania a livrat 12 TWh prin contracte bilaterale la un pret mediu de 130,9 lei/MWh. Pretul de pe OPCOM a urcat, insa, ca ca o racheta in stratosfera din cauza secetei, asa ca s-a ajuns la o medie de 221,23 lei/MWh. In acest mod s-au pierdut 248 milioane de euro din relatiile contractuale cu „baietii destepti”. Pe piata reglementata, Hidroelectrica a livrat 3,8 TWh la un pret mediu de 86 lei/MWh, astfel ca s-au lasat dusi alti 118 milioane de euro.
In total, 722 milioane de euros-au scurs din compania de stat, ajunsa acum in insolventa din cauza lipsei de lichiditati.
Posibile scumpiri la populatie in viitor
Aceste calcule, desi corecte, sunt aritmetice si nu tin cont de mai multe realitati ale pietei de energie sau de particularitatile contractelor hidro. Spre exemplu, fostul director Constantin Trihenea a cerut cresterea pretului energiei livrate in sistem reglementat, adica populatiei si micilor firme, cu 50%, motivand prin cresterea de patru ori a redeventei la apa turbinata si cu seceta care a secatuit compania. Intr-adevar, Hidroelectrica este datoare 209 milioane de lei Apelor Romane pentru apa turbinata, insa o astfel de scumpire ar duce la majorari de pret de circa 15% pentru pretul la curentul electric platit de populatie. Pe de alta parte, populatia este acum practic subventionata de catre Hidroelectrica, deoarece vinde energia sub costul de productie, ceea ce este interzis de regulile europene.
O alta problema o constituie „profiturile posibile” de anul trecut. Aceste preturi imense, de 220 lei/MWh, au fost impuse exact de catre Hidroelectrica, care a „aspirat” anul trecut timp de cateva luni toata energia de pe OPCOM pentru a-si onora contractele directe. In final, producatorul de stat a cedat si, in luna septembrie 2011, a declansat clauza de forta majora, astfel ca nu a mai livrat energie decat in limita a ceea ce producea. Preturile nu au mai scazut deoarece la un moment dat Hidroelectrica producea cu 70% sub valorile normale, astfel ca necesarul de energie din piata pentru industrie a fost completat de catre termocentralele care produc mai scump.
In plus, o lege economica de baza spune ca atunci cand o marfa este rara, pretul ei creste. Din cauza lipsei de energie, pretul a ajuns la 220 lei/MWh pe OPCOM si la 450 lei/MWh pe piata de echilibrare, operata de Transelectrica. Pe de o parte contractele Hidroelectrica cu „baietii destepti” si companiile din industrie au ajutat compania, pentru ca a luat credite de la banci sa-si faca investitiile necesare…..
De asemenea, contractul cu Electrica, semnat in 2010 pentru exportul de energie, a fost regizat de fostul ministru Adriean Videanu pentru a da de lucru minerilor de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si comlexurile energetice Turceni si Rovinari, confruntate cu scaderea consumului de energie din cauza crizei.
Investigatii europene
Comisia Europeana a demarat recent trei investigatii in privinta contractelor Hidroelectrica. Una dintre acestea se refera la relatiile Hidroelectrica cu o serie de companii industriale (Alro, Electrocarbon, Elsid Titu si ArcelorMittal), o alta se refera la contractele cu furnizorii (Energy Holding, Alpiq Romenergie, Alpiq Industries, Energy Financing Team, Europec, Luxten, Electromagnetica si Electrica), iar a treia se concentreaza pe cumpararea de energie mult peste pretul pietei de catre Hidroelectrica de la termocentralele Deva si Paroseni.
Aceasta masura din urma a fost instituita de catre fostul ministru al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si a fost argumentata prin „acoperirea riscului de hidraulicitate”. Adevaratul motiv a fost, insa, sa se dea de lucru celor doua termocentrale pe huila. Acestea, mai departe, au tinut in viata Valea Jiului, fiind cumparatoare de carbune de la Compania Nationala a Huilei (CNH), o gaura neagra a economiei cu datorii de 1 miliard de euro la buget.
Cine sunt „baietii destepti”?
Combinatul metalurgic Alro este cel mai mare client al Hidroelectrica. Potivit raportului administratorilor, facut public de catre Fondul Proprietatea, Alro a cumparat in 2011 o cantitate de 2,5 TWh la un pret de 322 milioane de lei. Alro are un pret al energiei legat de cotatiile aluminiului de la bursa de metale de la Londra.
Urmeaza Energy Holding, care a preluat 2,1 TWh cu 280 milioane de lei, Alpiq Romenergie cu 1,57 TWh, pe care a dat 204 milioane lei si ArcelorMittal – care a contractat 1,4 TWh cu 185 milioane de lei. Contractul cu ArcelorMittal, realizat doi ani la rand printr-o schema stabilita pe OPCOM, a expirat la inceputul acestui an.
Mai departe, EFT Romania a luat 1 TWh pe care a dat 136 milioane de lei, iar Electromagnetica a preluat 0,9 TWh cu 125 milioane de lei.
Anul trecut mai multe companii de stat, CNH, Salrom si Patinoarul Brasov, au acceptat rezilierea contractelor, iar Luxten a renuntat la contract din cauza problemelor de imagine din asocierea cu Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui. Aceasta a lucrat part-time la Luxten in 2008, de unde primea un salariu fabulos, de 7.000 de lei pentru patru ore de lucru pe zi.Anterior, compania Luxten a fost acuzata de implicare in campaniile electorale de partea unor candidati PDL. Luxten se ocupa de iluminatul stradal din Bucuresti, printr-un contract acordat in 1997. Ulterior, compania a castigat contracte asemanatoare si pentru orasele Constanta, Oradea, Timisoara, Galati, Iasi si altele .
Sursa : Manager.ro; autor :Nicolae Ionescu .
Tu, stimată cititoare și stimate cititor ce ai de spus ?
NU UITA că și DOMNIA TA folosești ENERGIE ELECTRICĂ distribuită de „ băieții deștepți ” care au cumpărat-o de la Adriean Videanu ( fost ministru PDL ) și o REVÂND la alt preț !
Dar NU UITA nici faptul că de ești în slujba celor incriminați mai sus NU NEAPĂRAT DE MINE ci de FAPTELE lor PARȘIVE care au dus la DEZVĂLUIREA lor cum este și în materialul de mai sus preluat din Manager.ro, și faci COMENTARII injurioase și obscene , NU APROB acel comentariu !
Așa că, măcar cu un comentariu   DECENT DESCARCĂ-TE  !
Weekend plăcut !
Cu stimă,
Alioșa.

8 comentarii »

 1. @ Oanaclara,
  Bună dimineața !
  „ Ziua bună de dimineață se cunoaște ”
  iar
  „ Cine se scoală de dimineață , departe ajunge ” !!!
  Mulțumesc pentru like !
  Cu stimă,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 30/06/2012 @ 7:06 am | Răspunde

 2. @ Schtiel,
  Bună dimineața !
  Cele două proverbe adresate OANEICLARA sunt valabile și pentru tine !
  Mulțumesc pentru vizită și like !
  Weekend plăcut oriunde vei fi !
  Cu tot respectul,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 30/06/2012 @ 7:41 am | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Așa după cum am intuit și precizat mai sus, fostul președinte al PDL anunța cu mare pompă că vor participa 1450 de DELEGAȚI !
  Minciună așa cum a făcut tot timpul cât a fost la guvernare : minciună + demagogie + ipocrizie !
  Din 1450 de DELEGAȚI anunțați , au votat pentru Vasile Blaga :
  – 1197 pentru ;
  – 28 împotrivă;
  Total delegați = 1225
  Păi nenea Boc-poc , unde-au dispărut 225 de DELEGAȚI ?
  S-au dus la PIATRA NEAMȚ să se plimbe cu TELEGONDOLA lui Pinalti și Elena Udrea ???
  De ce te-ai dat mare și tare spunând că vor participa 1450 de DELEGAȚI ???
  Înțelegeam să LIPSEASCĂ din motive temeinice 20-25 de delegați dar NU 225 !!!!!
  Sau ai numărat și dumneata propușii la Convenție ca ROBERTA ALMA ANASTASE la VOTUL pentru LEGEA pensiilor publice ?
  Ne poți spune stimabile Boc de ce AU LIPSIT NEMOTIVAT de la Convenția PDL foști lideri ai partidului ?
  Aș fi vrut s-o văd pe NUTZI , blonda fostă la turism ….sau pe Roberta cea cu știința aritmeticii la cel mai înalt nivel de HOȚIE sau …..
  Normal că Boc nu-mi va răspunde la întrebările mele dar domnia ta ,stimată cititoare și stimate cititor POȚI RĂSPUNDE
  căci ȘTIU CĂ ȘTII MULTE .
  Atenție însă, de vorbești obscen îți dau cu DELETE !!!
  O sâmbătă cât mai plăcută
  Fără miros de cucută !
  Cu stimă,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 30/06/2012 @ 1:53 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!

  Minciuni electorale făcute de T.Băsescu și PDL în 2009 !!!
  Dacă le-ați uitat, videoclipul de mai jos vi le vor ADUCE AMINTE :

  Recunoașteți personajele din FILM ?
  Sunt aceleași din slideshow-ul postat la începutul articolului,
  sunt aceleași care au participat astăzi la Conferința Națională a PDL ,
  sunt aceleași care au DEZBINAT populația ROMNÂNIE împărțind-o în tabere opuse,
  care au ajuns la ALEGERILE LOCALE din 10 iunie 2012 să se încaiere între ele ,
  sunt aceleași care în regimul Băsescu au făcut tot ce li s-a spus ( impus )
  de la Cotroceni ,
  sunt aceleași care acum în OPOZIȚIE fiind strigă „ HOȚII,HOȚII,HOȚII”
  uitând că ele au furat în 3-4 ani de guvernare cât au furat TOȚI cei dinaintea lor
  ( printre care și unii din ei ) în cei 18 ani de guvernări diferite ,
  sunt aceleași persoane mincinoase, ipocrite și oportuniste care vor SĂ MAI PĂCĂLEASCĂ
  pe ROMÂNI din nou la ALEGERILE PARLAMENTARE .
  La sugestia ( ca să nu spun ordinul ) unora dintre acele persoane din FILM ,
  SLUGILE băsiste au făcut în doar două zile, 35 de PLÂNGERI PENALE la Parchetul General (condus de L.K.KOVESI despre care lumea vorbește că și ea a PLAGIAT),împotriva premierului VICTOR PONTA
  ( nu cunosc conținutul acelor plângeri ci doar numărul lor ).
  Tu, ce părere ai ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 30/06/2012 @ 6:53 pm | Răspunde

 5. Stimate domn, celebrele contracte cu baietii destepti le-au semnat directorii generali instalati de PSD si PNL la conducerea Hidroelectrica.
  Daca n-ați auzit de ei cu respect vă informez ca acestia au fost: Eugen Pena(PSD), Traian Oprea(PSD trecut la PNL) si Mihai David(PSD).
  Constantin Trihenea eu nu cunosc sa fii semnat vreun contract iar Dragos Zachia nici atat.
  Semnat,
  tot un Aliosa dar Gavrila, vicepresedinte din partea PNL al CNVM

  Comentariu de Madalina Ghenea — 30/06/2012 @ 10:24 pm | Răspunde

  • @ Madalina Ghenea,
   Bună ziua !
   Bine ai venit pe blogul meu !
   Am precizat că SURSA materialului la care faci referire este ziarul MANAGER.RO prin autorul Nicolae Ionescu .
   În concluzie, nu este opinia mea !
   Eu nu am făcut decât să aduc acel material și la cunoștința distinșilor mei vizitatori rugându-i să-și exprime părerea în legătură cu
   problema în cauză. Nu te contrazic în legătură cu cei care au SEMNAT CONTRACTELE INIȚIALE și nici nu mă interesează acest aspect ! Pe mine mă frământă doar :
   – de ce fostul ministru al economiei , Adriean Videanu a SEMNAT pe ultima sută de metri de guvernare PRELUNGIREA acelor CONTRACTE până în anul 2018 ???
   – nu cumva COMISIOANELE GRASE primite sau SPONSORIZĂRILE făcute PDL de „ băieții deștepți ” au fost MOTIVELE GRABEI de a semna prelungirea acelor contracte ?
   Acestea sunt întrebările care mă frământă NU CINE AU FOST PRIMII care au semnat .La început au fost un fel de condiții iar la prelungire, au fost altele…..
   Interesant este faptul că la o ÎNTREBARE ai RĂSPUNS cu o altă ÎNTREBARE cum au făcut , fac și vor face politrucii pedeliști când e vorba despre clica portocalie .
   Iar ultima FRAZĂ din faimosul comentariu
   „ Semnat, tot un Aliosa dar Gavrilă , vicepreședinte din partea PNL al CNVM ” chiar mă pune pe gânduri !
   În ultimă instanță ce sex ai ?
   – Mădălina Ghenea pare a fi femeie ,
   Alioșa sigur e bărbat normal
   iar Gavrilă poate fi homosexual, transexual sau bisexual …
   Care-i ADEVĂRUL ?
   Dacă răspunzi DECENT, APROB comentariul dacă nu, îi dau cu DELETE !
   Toate cele bune !
   Alioșa.
   PS!
   Ce înseamnă „ CNVM” ?
   Cumva CONSILIUL NAȚIONAL al VRĂJITOARELOR din MODROGAN ???
   Sincer, nu știu !

   Comentariu de Aliosa — 01/07/2012 @ 7:08 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Spre știința clanului Băsescu și nu numai !!!

  Pagini din Istoria tiganilor in Europa, sau…
  „De atunci ni se trage”
  – Cronologie:
  >1000 – Tiganii ajung în Imperiul Bizantin.
  >1300 – Intrarea tiganilor în Europa.
  >1400 – Sunt mentionati în Bulgaria „în numar mare”.
  >1417- Regele Sigismund al Ungariei emite un ordin de libera trecere pentru nomazii tigani.
  >1422 – Roma primeste primii tigani.
  >1427 – Ajung la portile Parisului.
  >1445 – Domnitorul Vlad Tepes aduce în Tara Româneasca 12.000 de oameni
  ( despre care se spunea ca „arata ca niste egipteni”).
  >1449 – Sunt goniti din Frankfurt pe Main.
  >1471 – Stefan cel Mare aduce în Moldova 17.000 de tigani
  >1475 În Elvetia se dau primele legi antitiganesti.
  >1476 si 1487 – Regele Matthias al Slovaciei le ofera, prin decret, libera trecere.
  >1482 – Brandenburg-ul emite primele legi împotriva lor.
  >1492 – Apar legi antitiganesti în Spania.
  >1496 – Parlamentele din Landau si Freiburg îi declara tradatori ai crestinitatii, spioni turci si aducatori de ciuma.
  >1498- Patru tigani îl însotesc pe Cristofor Columb în cea de-a treia calatorieîn America.
  >1504 – Ludovic al Xll-lea îi goneste din Franta.
  >1525 – În Olanda, „egiptenii” sunt somati sa paraseasca tara în doua zile.
  >1530 – În Anglia este introdusa prima lege de izgonire a tiganilor.
  >1541 – Tiganii din Praga sunt acuzati de incendierea orasului.
  >1568 – Papa Pius al V-lea ordona expulzarea tiganilor de pe domeniile Bisericii Romano-Catolice.
  >1600 – Legislatia spaniola permite populatiei sa se constituie în grupari armate care sa-i vâneze pe tigani.
  >1650 – Au loc ultimele executii ale tiganilor în Anglia. Pedeapsa este înlocuita cu deportarea în America.
  >1685 – Portugalia deporteaza tiganii în Brazilia.
  >1717 – În Spania sunt desemnate 41 de localitati în care este permisa asezarea tiganilor.
  >1733 – Împarateasa Anna a Rusiei le cere tiganilor sa devina sedentari.
  >1749 – În Spania se constituie tribunale ad hoc pentru împartirea tiganilor în „rai” si „buni”.
  >1753 – Stefan Valy, un student ungur, descopera originea Punjabi a limbii romani.
  >1761- Maria Tereza da primele legi privind sedentarizarea tiganilor.
  >1782 – Jozef al ll-lea al Ungariei accepta scolarizarea tiganilor si participarea lor la serviciul religios.
  >1803 – Napoleon interzice dreptul de rezidenta al tiganilor în Franta.
  >1816 – John Hoyland scrie prima lucrare importanta în favoarea tiganilor din Anglia,
  dar este începuta si deportarea lor în Australia.
  >1834 – Domnitorul Alexandru Ghica elibereaza toti tiganii din Tara Româneasca.
  >1844 si 1847 – Bisericile Moldovei si Valahiei îsi elibereaza robii.
  >1856 – Sclavia este abolita în Principatele Române. Anul marcheaza începutul unei mari migratii spre vest.
  >1864 – Domnitorul Alexandru Ioan Cuza recunoaste libertatea totala a tiganilor din Principatele Unite.
  >1870 – Cancelarul Otto von Bismarck da o circulara prin care interzice intrarea tiganilor în Germania.
  >1885 – Statele Unite ale Americii îi forteaza pe tigani sa se întoarca în Europa.
  >1904 – Parlamentul Prusiei reglementeaza deplasarea si modul de viata ale tiganilor.
  >1909 – Are loc, în Ungaria, conferinta pentru politica fata de tigani.
  >1912 – Guvernul francez introduce obligativitatea „carnetului antropo-metric” pentru toti rromii.
  >1925 – Se înfiinteaza Asociatia scriitorilor sovietici tigani.
  >1938 – Între 12 si 18 iunie sute de tigani din Germania si Austria sunt prinsi, batuti si închisi.
  >1939 – Se formeaza, în Grecia, Asociatia Culturala Panelenica a tiganilor greci.
  >1952 – Ia nastere Biserica evanghelica a tiganilor din Franta si Marea Britanie.
  >1958 – Cehoslovacia interzice prin lege nomadismul.
  >1959 – În Elvetia, Zohri Muller fondeaza organizatia ProTzigania Svizzera.
  >1967 – Ia fiinta Asociatia tiganilor din Finlanda.
  >1971 – Delegati din 14 tari participa la primul Congres Mondial al Tiganilor, desfasurat în Anglia.
  >1972 – Uniunea Internationala a Rromilor devine membra a Consiliului Europei.
  >1979 – Uniunea Internationala a Rromilor devine membra cu statut consultativ în cadrul UNESCO.
  >1985 – Phralilpe (Fratia), prima organizatie a tiganilor, aprobata oficial de un guvern, se constituie în România.
  >1986 – Uniunea Internationala a Rromilor devine membra a UNICEF.
  >1997 – Ceferino Jimenez Malla este primul tigan canonizat din istoria Bisericii catolice.
  Sursa : Yahoo ! Mail.
  – 2009 – președintele Traian Băsescu face videoclip cu țiganii pentru a le atrage simpatia și VOTURILE …..
  -2010 – guvernul lui T.Băsescu reduce AJUTOARELE pentru țigani …..
  -2011- țiganii sunt expulzați din FRANȚA cu avionul și bani de buzunar ( 300 euro/adult și 100 euro/progenitură )…
  -2011-2012 – țiganii se REÎNTORC lui FRANȚA …..,Bercea Mondialu „ ruda de botez” a lui Mircea Băsescu ( fratele președintelui ) este băgat la închisoare …..
  Ce zici, știai ceva despre ISTORIA ȚIGANILOR
  „In viata nimic nu este intamplator” si daca din „intamplare”
  dai peste anumite informatii care se verifica din mai multe
  surse atunci este cazul sa-ti spui ca „deja nu mai dormi” si
  este cazul sa faci ceea ce trebuie sa faci !…
  O duminică plăcută !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 01/07/2012 @ 11:51 am | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Dacă doriți să aflați mai multe despre EXCROCHERIILE ENERGTICE făcute de oamenii cu funcții de răspundere din acea vreme din PDL și despre INSOLVENȚA companiei de stat HIDROELECTRICA,dați vă rog CLICK pe LINK-ul de mai jos și vă veți convinge singuri
  http://www.cotidianul.ro/borza-lapte-de-cuc-a-devenit-lichidatorul-lichidatorilor-187523/
  Cu stimă,
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 02/07/2012 @ 1:54 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: