Alioşa ” File de Jurnal ”

01/07/2012

ÎNAINTAREA ÎN GRADE MILITARE ÎN AFARA LEGII 80/1995 !!!

„  ARMATĂ ROMÂNĂ CA O TARABĂ.

 GÎNDURI DESPRE GENERALII DE CARTON ŞI COLONEII DE TINICHEA .

de Colonel ( r ) REMUS MACOVEI

 În ultimii ani armata a fost zguduită de o serie de scandaluri legate de cariera militară. Iată cîteva mai semnificative.

 • Generalul Mircea Mureşan, rectorul Universităţii  Naţionale de Apărare , este suspectat că, împreună cu mai mulţi subordonaţi, în calitate de conducători de doctorate sau de membri ai unor comisii militare speciale de pe lîngă Ministerul Educaţiei, ar fi înlesnit obţinerea unor titluri universitare. Suma penrtru obţinerea unor astfel de favoruri s-ar fi situate în jurul a 15.000 de euro/ persoană. Dosarul se află în ancheta DNA.
 • Generalul de brigadă Marian Ion, adjunct al şefului Direcţiei de Management şi Resurse Umane din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi  generalul maior Mihai Chiriţă, şef al Direcţiei de Instrucţie şi Doctrine din cadrul Statului Major General al MapN sunt acuzaţi  de către  DNA că s-au folosit de puterea funcţiilor şi gradelor militare importante pe care le deţineau, în scopul promovării în mod ilegal, contra unor sume de bani, prin furnizarea subiectelor la unele probe scrise, a unor candidaţi în structurile acestui minister, în detrimentul candidaţilor care trebuiau, în mod legal, declaraţi admişi la aceste concursuri şi selecţii”
 • Elena Aurel, infirmieră la Spitalul Militar Craiova, a primit de la 15 persoane, în perioada 2008-2012, suma de 33.100 euro şi  34.800 lei, pentru a interveni la unii ofiţeri superiori din M.Ap.N. pentru ca persoanele care au dat banii să fie încadrate în armată şi apoi să fie transferate în garnizoane cît mai apropiate de localităţile de domiciliu.
 • Cariera profesională a generalului de brigadă Ioan Sîrbu, care doar în 15 ani, printr-un lung şir de falsuri,a reuşit să ajungă din plutonier major- brancardier la Spitalului Militar Central , comandant al acestei instituţii de prestigiu, este şi ea relevantă  pentru a demonstra diferenţele uriaşe între prevederile legale şi realitatea avansărilor din armată.
 • Plutonieru major Eugen Gheorghe a fost trecut direct în retragere în anul 1993, dar la sfârşitul anului 2008 a fost avansat în gradul de colonel. Justificarea a constat în faptul că ar fi absolvit cursurile  Facultăţii de Agricultură a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, specializarea inginerie managerială  Anul următor este avansat în gradul de general de brigadă  în rezervă,  la propunerea Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, urmare a faptului că este  o persoană cu integritate morală, care a contribuit la promovarea imaginii Armatei în rândul societăţii civile.

În timp ce sloganul cu care M.Ap.N. încearcă să determine un număr cît mai mare de tineri să aleagă cariera armelor este “ Forţă, profesionalism, respect- cariera militară”, aceste cazuri prezentate,   demonstrează  corectitudinea unui  sondaj privind corupţia din armată realizat la începutul anului 2000 şi care arăta că militarii activi cotează promovarea în funcţii superioare pe primul loc” drept o activitate care ar presupune ceva atenţii”. Conducătorii militari nu au ţinut cont de această atenţionare astfel încît astăzi armata s-a trasformat într-o tarabă în care totul este de vînzare, banii reprezentînd  singurul criteriu pentru realizarea unor cariere de succes. Sindromul “contului în bancă, al vilei şi maşinii de lux” a afectat profund  pe cei aflaţi la vîrful ierarhiei militare.

În aceste condiţii scandalul izbucnit în ultima perioada , aşa numita“coloneliadă”, nu ar trebui să  mire pe nimeni. Generalilor de carton, proveniţi din  marii vinovaţi ai evenimentelor din decembrie 1989, din cei peste 7000 de ofiţeri avansaţi de mai multe ori la excepţional în acea perioadă de început a democraţiei noastre originale, din fotbalişti, hanbalişti, jurişti, jurnalişti, finanţişti şi intendanţi ,  li s-au alăturat  acum  coloneii de tinichea  din rezervă. Atenţie la ei, pentru că oricînd pot trece în prima categorie.

Cariera  lui Gabriel Oprea , cel care în rezervă fiind, pe timpul cît a fost bagajistul infractorului Miron Cozma, a primit trei grade, ulterior devenind general cu multe stele, poate inspira  oricînd  pe aceşti colonei  de tinichea absolvenţi ai Colegiului de Apărare Naţională, doctori în ştiinţe militare şi vînători de grade militare.

Cu certitudine însă avansarea unor ziarişti, primarii, parlamentarii şi altor persoane pe filieră  politică în gradele de  locotenent colonel sau colonel fără  satisfacerea  stagiul militar sau  care deţineau, în urma satisfacerii stagiului militar , grade de  soldaţi, fruntaşi, caporali, subofiţeri sau ofiţeri inferiori reprezintă  o încălcare flagrantă  a legilor. Ea reprezintă  o gravă sfidare a zecilor de mii de militari care au respectat cu sfinţenie legile acestei ţări. Explicaţiile celor implicaţi în astfel de cazuri sunt aiuritoare. ”Am fost promovaţi toţi cei din comisie, de pe ramura de siguranţă naţională şi apărare„(  deputat Neculai Rebenciuc ), “Avansarea a venit pentru ca am fost cinci ani la conducerea Comisiei şi ca recunoaştere a meritelor sportive din tinereţe.”(deputat Marian Săniuţă), “S-a intamplat asta, este aproape cutumă în aştia 20 de ani. De regulă, cei care ajung să aibă demnităţi, fie în Parlament, fie în zona guvernamentală, fie în alte zone, sunt avansaţi în grad.” şi “Prinţul Radu Duda a fost activat ofiţer prin virtutea tradiţiei Casei Regale”( deputat Costică Canacheu). Toţi vorbesc de tradiţii, cutume, etc! Nimic însă despre respectarea legilor existente!

Acelaşi deputat Costică Canacheu, electricianul devenit preşedinte al Comisiei de Apărare de la Camera Deputaţilor, afirmă nici mai mult nici mai puţin că avansările rezerviştilor sau făcut ”funcţie de temperamentul miniştrilor!” Clar? Ce ne mai trebuiesc legi? Este de ajuns temperamentul miniştrilor! Şi din păcate am avut mulţi miniştri mai mult decît temperamentali! Gabriel Oprea, cel care a avansat  în perioada 2010-2012 peste 2700 de rezervişti, numai şi numai în interesul naţional şi pentru stabilitatea României, astfel  dovedindu-şi odată în plus grija şi ataşamentul faţă de valorile fundamentale ale  armatei, este unul dintre ei Poate cel mai temperamental!.

În urma acestui scandal se impune totuşi o întrebare.De ce aceşti ziarişti, primari, parlamentari nu au rîvnit la titluri de preoţi, chirurgi,stomatologi, neurologi, arhitecţi, astronauţi sau academicieni? Răspunsul este foarte simplu. În aceste domenii legile se respectă încă şi este  aproape imposibil să pătrundă impostorii.

Aceşti domni  au ales  să devină colonei din următoarele  motive. Armata  reprezintă a doua instituţie din punct de vedere al credibilităţii, iar  ţinuta  militară impune respect. Întîmplător politicienii  români au un mare deficit tocmai de credibilitate şi respect din partea populaţiei. Îmbrăcînd  uniforma de colonel doar la ceremonialele militare, unde ocupă de regulă locurile centrale la tribuna oficială, la care adevăraţii militari nu au acces, ei ocupînd doar nişte locuri periferice, aceştia capătă vizibilitate, îşi îmbunătăţesc imaginea, fără a risca nimic. Niciodată nu vor fi puşi în situaţia de a-şi dovedi competenţa profesională care , după lege, ar fi trebuit să fie criteriul de bază pentru avansările în grad.

Orice militar adevărat suferă cînd îl vede pe  generalul maior fruntaş Nicolae Onţanu  

( ……………….în martie 2007, fruntaşul Neculai Onţanu, era avansat la gradul de colonel, în cadrul unei  ceremonii găzduite de Cercul Militar Naţional. Acest ordin aberant a fost  semnat de ministrul apărării naţionale Sorin Frunzăverde. La acel moment Neculai Onţanu era singurul primar din ţară care deţinea un asemenea  grad. La 1 decembrie 2008 fruntaşul  devenea general de brigadă, nu se ştie pentru care fapte de arme, iar la 25 octombrie 2009, obţinea gradul de general maior, urmare a faptului că în campania electorala a promis că-l va susţine pe Traian Băsescu. De acum la toate ceremoniile organizate în Sectorul 2, fruntaşul Onţanu va apărea, mîndru nevoie mare, îmbrăcat în uniforma de general al Armatei Române. Blasfemie mai mare nici că se poate. În toată ţara primarii participă la ceremonii cu eşarfa tricoloră, simbolul autorităţii publice pe care o reprezintă.

Umilul maistru constructor de la Grupul 2 şantiere al C.C.M.B. prin mijloace ruşinoase a devenit  general cu multe stele . Un fost coleg de şantier, perioadă pe care fruntaşul  şi-a şters-o din biografie, ne prezintă cum, prin mijloace asemăntoare celor prin care a fost avansat general, a fost ales secretar al Comitetului de partid.” ONTANU ESTE UN IMPOSTOR. CA MAISTRU IN CONSTRUCTII N-A LUCRAT DELOC EFECTIV IN PRODUCTIE. A FOST TOT TIMPUL SECRETAR DE PARTID. IN ANUL 198O LA SEDIUL GRUPULUI 2 SANTIERE AL C.C.M.B. DE PE STRADA FAINARI (VILA ASAN) A APARUT UN INDIVID “ENIGMATIC” CARUIA NU I S-A AUZIT VOCEA TIMP DE O LUNA SI N-A AVUT NICI O FUNCTIE. S-A AFLAT CA RESPECTIVUL,PE NUMELE SAU ONTANU,URMA SA FIE NUMIT (NU ALES)CA SECRETAR AL COMITETULUI DE PARTID,CONDITIE NECESARA PENTRU A URMA CURSURILE ACADEMIEI STEFAN GHEORGHIU ……. )

cît de ţanţoş este atunci cînd  îmbrăcat în uniforma militară  primeşte onorul, la ceremoniile organizate cu mare fast. Iar preşedintele României, girează impostura prin prezenţa sa la aceste ceremoniale, compromiţînd  iremediabil  ideea de onoare şi demnitate miltară. Faptul  că asemenea lucruri se puteau generaliza la nivelul întregii Românii, la început în primăriile din Arad, Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ şi Buşteni, acolo unde primarii au fost avansaţi colonei, ar trebui să îngrijoreze pe responsabilii din structurile de apărare.

S-a ajuns în această situaţie pentru că în armată, dar şi în celelalte structuri de apărare legile nu se mai sunt respectate de foarte mult timp şi pentru că adevăraţii militari activi şi în rezervă au tăcut, acceptînd ilegalităţile  comise de cei aflaţi vremelnic la conducerea Armatei Române. Astăzi  este fundamental să acţionăm  pentru  revenirea la normal, normalitate care există în toate ţările membre NATO şi UE şi care a existat cu mult timp în urmă  şi în Armata Română. Pînă cînd generalii de carton şi coloneii de tinichea nu vor fi înlăturaţi şi traşi la răspundere pentru răul făcut, acest lucru nu va fi însă posibil ” .

Sursa : Yahoo ! Mail. ( de la un col.(r) dar nu avansat ca Robert Turcescu ci LEGAl ,conform Legii 80/1995 ( Statututl Cadrelor Militare ) după absolvirea Liceului Militar ( 4 ani ), Școlii Militare de Ofițeri Activi ( 3 ani ), Academiei Militare ( 2 ani ) , alte cursuri postacademice ȘI, după 24 de ani de ACTIVITATE în ARMATĂ  !!!

În aceeași situație mă aflu și eu cel  care am postat acest MATERIAL în SEMN de PROTEST față de ABUZURILE săvârșite de fostul ministru al apărării naționale, Gabriel Oprea care, a ÎNAINTAT în gradul de LOCOTENENT COLONEL( r )  și COLONEL ( r ), pe criterii POLITICE și CLIENTELARE , nu mai puțin de 60 de CIVILI NEINSTRUIȚI cum sunt cei din imaginea din stânga, mulți dintre ei fără stagiul militar îndeplinit, culmea nesimțirii, în ultima sa  clipă de mandat .

Nu are rost să-i nominalizez căci domniile voastre

îi cunoașteți poate chiar mai bine decât mine .

Ceea ce vreau  să REȚINEȚI este că dintre  proaspăt înaintații în gradul de COLONEL ( r ) ,

la o adică, când SOARTA se va întoarce împotriva sa, președintele-jucător Traian Băsescu își va forma ARMATA de POLITRUCI cu GRADE de TINICHEA care îi vor susține și propaga cu înverșunare TOATE ABERAȚIILE, DENIGRĂRILE , INJURIILE ,AMENINȚĂRILE și CALOMNIILE la adresa ADVERSARILOR POLITICI care-l vor  obliga  pe cale democratică  să părăseacă Palatul Cotroceni mai devreme sau mai târziu . Și, tot din rândul ARMATEI DE REZERVĂ dar de data aceasta din dintre cei 748 de GENERALI cu 1-4 STELE, CONTRAAMIRALI ,VICEAMIRALI și GENERALI DE FLOTILE DE AVIAȚIE, înaintați în GRAD în cei OPT ani de mandat prezidențial, Traian Băsescu își va recruta aceeași POLITRUCI FIDELI spre a-și propăvădui ideile sale tâmpite și denigratoare la adresa USL și nu numai !

Tu, stimată cititoare și stimate cititor, ce părere ai despre AVANSĂRILE unora și altora în GRADE MILITARE fără să fi satisfăcut serviciul militar și să fi tras vreodată cu o armă de război  ca jurnalistul de palat Robert Turcescu ?

Cu toată stima și respectul,

un „ FOST MILITAR ” după concepția lui Traian Băsescu ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/06/22/  actualmente cu gradul de COLONEL ( r ),după o activitate de peste 29 de ani ca ACTIV în funcții de comandă de la  gradul de LOCOTENENT la LOCOTENENT COLONEL ( nu ca jurnalistul oportunist și lingușitor Robert Turcescu înaintat direct la gradul de lt.col.),absolvent al Liceului Militar „ ȘTEFAN CEL MARE ” din CÂMPULUNG MOLDOVENESC( 1969 ) ,al Școlii Militare de Ofițeri Activi „ NICOLAE BĂLCESCU ” din SIBIU ( 1972 ), al Academiei de Înalte Studii Militare , BUCUREȘTI ( 1987 ) și a altor cursuri pre și post academice , profund JIGNIT și UMILIT de  înaintarea în grad a unor CIVILI OPORTINIȘTI și TRĂDĂTORI de DOCTRINE și PARTIDE și care, fac de rușine    CORPUL     OFIȚERILOR    DE    CARIERĂ   din ARMATA ROMÂNIEI !!!

În fotografia de mai jos este chipul domnului  GENERAL MAIOR ( r )  PETRIȘOR MANDU

a cărei biografie o puteți  găsi la comentariul nr.8  al acestui post .

Nu am avut ONOAREA să-l întâlnesc vreodată dar am auzit de DOMNIA sa .

Nu m-a rugat DUMNEALUI să-i fac publică FOTAGRAFIA și nici BIOGRAFIA  și sper din toată inima să nu mă certe !

Am făcut acest normal și logic gest din spirit de solidaritate cu DOMNIA sa care a MUNCIT o VIAȚĂ ÎNTREAGĂ ca să fie ÎNAINTAT în GRADUL de GENERAL  cu două STELE  treptat, în baza Legii 80/1995  și a criteriilor de PERFORMANȚĂ nu ca cei doi indivizi de mai sus ( Gabriel oprea și Neculai Onțanu ) la „ APELUL de SEARĂ ” pe criterii politice ,traseism politic, trădări de doctrine și partide și de slugărnicie !!!

Acesta este ADEVĂRUL iar cine are contraargumente să le posteze aici și acum sau să tacă pentru totdeauna !!!

Sunt de acord cu ÎNAINTAREA ONORIFICĂ a CADRELOR MILITARE  în REZERVĂ și în RETRAGERE în gradele următoare celor avute la ieșirea la pensie  care ÎNDEPLINESC criteriile de avansare stabilite de LEGEA 80/1995  ( STATUTUL CADRELOR MILITARE )  dar sunt total împotriva AVANSĂRILOR în GRAD a IMPOSTORILOR, OPORTUNIȘTILOR, LINGUȘITORILOR  pe criterii politice și clientelare,la ceas de seară , la un șpriț sau aranjamente politice și nu numai !!!

Tu, ce spui ?

Alioșa.

11 comentarii »

 1. @ ALL !!!
  Ca o completare a celor spuse în articolul de fond, postez mai jos un comentariu făcut de subsemnatul pe
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/06/20/
  și care are mare legătură cu prezentul articol :
  Mai NOU, am aflat cu stupoare dar și mare indignare că multe din SLUGILE despre care se vorbește în LINK-ul de mai sus
  , AU FOST ÎNAINTATE în GRADUL de COLONEL în rezervă de către fostul ministru al apărării, Gabriel Oprea ,pe criterii politice, fără să fi avut ( unii dintre ei ) nici măcar stagiul de SOLDAT ( adică mai popular NICI N-AU FĂCUT ARMATA ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  INCREDIBIL dar ADEVĂRAT !!!!
  Conform STATUTULUI CADRELOR MILITARE ( active, în rezervă sau retragere ) ÎNAINTAREA ÎN GRADUL următor a cadrelor militare ( ATENȚIE , nu a CIVILILOR pupincuriști… ) se face după ÎNDEPLINIREA unor CRITERII de VECHIME , PERFORMANȚĂ și FUNCȚII DISPONIBILE și NU LA CHERMEZE cu lăutari libidinoși și care acceptă BANCNOTA de 100 de euro lipită pe fruntea-i murdară, cu SCUIPAT ( GHEORGHE ȘTEFAN ) și nicidecum după criteriile politice ale lui Gabriel Oprea traseistul oportunist, trădătorul de doctrine și partide ( a plecat de la PSD și și-a făcut propriul partid UNPR ( Uniunea PROSCRIȘILOR din ROMÂNIA ). Astfel că pe ultima sută de metri de mandat ministerial , ministrul apărării naționale, Gabriel Oprea , cel catalogat de T.Băsescu în 2004 ca „ Șeful MAFIEI personale a lui ADRIAN NĂSTASE ” ) , contracandidatul marinarului la președinția ROMÂNIEI , el însuși primind în dar de la Băsescu pentru „ MERITE DEOSEBITE ” ( dezertarea din PSD și formarea UNPR, remorca PDL ) încă DOUĂ STELE de GENERAL, a înaintat în gradul de COLONEL ( direct de la CIVIL fără STAGIUL MILITAR SATISFĂCUT la COLONEL… ) nu mai puțin de 60 de SLUGI băsisto-pedelisto-uneperiste , din rândul PRIMARILOR PDL în funcție atunci ( Gheorghe Ștefan, Liviu Negoiță …… ) funcționarilor cu rang înalt ( Sorin Blejnar ,Alexandru Lăzescu, Ionescu Silvian,Florea Paul,…… ), parlamentarilor ( Cristian Boureanu ,Brânză William, Brânză Gabriel,Preda Cezar Florin…… ) , președinților de CJ ( Gheorghe Flutur , ….), liderilor PDL ( Ioan Oltean, vicepreședinte PDL, ….. ), foștilor prim-miniștri ( Mihai Răzvan Ungureanu ),miniștri ( Gheorghe Ialomițeanu ) și jurnaliștilor care au ridicat osanale lui T.Băsescu și ciumei portocalii ( Robert Turcescu, ….. ), JIGNIND și COMPROMIȚÂND de moarte CORPUL CADRELOR MILITATE ACTIVE, în REZERVĂ și RETRAGERE care ,pentru a ajunge COLONEI ,au absolvit Liceul Militar, Școala Militară de Ofițeri Activi, Academia de Înalte Studii Militare și alte Cursuri post-academice muncind o VIAȚĂ DE OM pe câmpurrile de INSTRUCȚIE, în ECONOMIA NAȚIONALĂ ( strânsul recoltei, construirea Transfăgărășanului, Canalului Dunăre-Marea Neagră ,fabrici, uzine, canale de irigații, hidrocentrale ș.a ), fiind privați tot timpul de viața liberă ca a civililor ( participarea la alarme, aplicații, înlăturarea efectelor CATASTROFELOR NATURALE – cutremure, inundații, alunecări de teren ) și multe altele .Din cele auzite din mass-media scrisă și vorbită, au fost ÎNAINȚAȚI DIRECT în GRADUL de COLONEL încăcându-se toate prevederile STATUTULUI CADRELOR MILITARE și REGULAMENTELOR MILITARE, 60 ( ȘASEZECI ) de SLUGI băsisto-pedelisto-uneperiste dintre care eu am reținut doar pe cei specificați mai sus. Să FEREASCĂ DUMNEZEU ROMÂNIA de un RĂZBOI de APĂRARE a fruntariilor sale având în fruntea SOLDAȚILOR săi , asemenea JIGODII OPORTUNISTE de COLONEI !!! Din cauza acestor SLUGI libidinoase, oportuniste,fără scrupule, frică de DUMNEZEU,înaintate în gradul de COLONEL,pe criterii politice și de slugăreală, îmi este rușine să spun LUMII că după 20 de ani de CARTE ( Șc.generală de 8 ani, Liceu militar 4ani, Șc.Milirară de Ofițeri Activi 3 ani,AÎSM 2 ani și încă vreo 3 ani de cursuri de perfecționare,formare specialiști și postacademice ), dar și după 29 de ani de ACTIVITATE ca OFIȚER activ de comandă și stat major , de la funcția de comandant de la pluton la cea de comandant de batalion , am ajuns și eu COLONEL !!!
  Iar ca tabloul MAFIEI PDL&UDMR&UNPR să fie complet, reamintesc că din 2004 de când a devenit președintele ROMÂNIEI și până la acum, , Traian Băsescu a ÎNAINTAT în gradul de GENERAL ( cu una, două, trei, patru STELE ) și de Contraamiral și Viceamiral nu mai puțin de 600 ) ȘASE SUTE !!!!!) de CADRE MILITARE în rezervă și retragere dar și CIVILI fără ARMATA făcută , dintre care numele lui Gabriel Oprea și Neculai Onțanu au făcut deja înconjurul lumii cu cele PATRU STELE ale lor primite numai și numai pe criterii politice …..Doresc să fiu FOARTE BINE ÎNȚELES :
  Nu am nimic cu CADRELE MILITARE din rezervă sau retragere care, îndeplinind criteriile și condițiile stipulate în STATUT , au fost ÎNAINTATE în gradul următor mai ales că acel grad NU MĂREȘTE PENSIA,este unul ONORIFIC și nu implică costuri financiare din partea MApN dacă cei avansați în grad erau trecuți de 60 de ani ceea ce-i scutește de CHEMAREA SUB ARME în caz de război și implicit PLATA gradului acordat .Eu am ce am cu CIVILII gen Robert Turcescu,jurnalistul-pupinbăsist înaintat pe criterii politice direct la gradul de lt.colonel care are mult sub 60 de ani ( chemarea sub arme la răpzboi ) , la o adică, trebuie PLĂTIT pentru gradul avut la data CONCENTRĂRII .Și ca el sunt majoritatea civilior înaintați de izmănarul cu patru stele primite câte una, pe rând, ca urmare a traseismului său politic și slugărniciei de care a dat dovadă .
  Sunt o groază de OFIȚERI care au ABSOLVIT liceul militar, școala militară de ofițeri activi, academia de înalte studii militare și alte cursuri post-academice și, au rămas cu GRADUL de LOCOTENENT- COLONEL doar pentru vina de a fi activat într-o unitate militară care nu a avut decât O SINGURĂ FUNCȚIE DE COLONEL …..Odată cu trecerea în REZERVĂ a acestor ghinioniști OFIȚERI SUPERIORI, accesul la gradul de COLONEL în REZERVĂ și RETRAGERE ( grad ONORIFIC, adică NERETRIBUIT ca la ACTIVI ) a fost condiționat de o adevărată cutie a pandorei :
  -vârsta peste 60 de ani ( adică să fie în retragere ca să nu mai poată fi MOBILIZAT -CONCENTRAT la război și astfel remunerat pentru gradul avut );
  – activitate intensă și-n funcii de conducere a filialelor și subfilialelor ANCMRR de la centru și din teritoriu ;
  – cotizația achitată la zi către subfiliale și filialele rezerviștilor ;
  – participarea la festivitățile omagiale naționale dedicate ZILEI ARMATEI EROILOR, INDEPENDENȚEI,VICTORIEI ș.a.
  – publicarea de ARTICOLE în REVISTE și PUBLICAȚII MILITARE .
  De unde se vede DISCRIMINAREA, FAVORITISMUL, NEPOTISMUL și INTERESUL POLITIC față de ÎNAINTAREA SLUGILOR politice în gradul de COLONEL vs. de înaintarea în același grad o OFIȚERILOR de CARIERĂ din REZERVĂ sau RETRAGERE dar neînregimentați politic vreunui partid .
  Sunt ferm convins că actualul ministru al apărării dl. general locotenent CORNELIU DOBRIȚOIU ,sesizat de Antena 3 ( MIHAI GÂDEA )va lua toate măsurile de cercetare a abuzurilor și ilegalităților făcute de vechiul ministru și va merge până într-acolo încât să PROPUNĂ ANULAREA GRADELOR acordate civililor NEINSTRUIȚI MILITAR dar foarte INSTRUIȚI POLITIC de către MAFIA PDL !!!
  Până la definitivarea acelor cecetări ar trebui ca TOȚI CEI AVANSAȚI și care nu au satisfăcut STAGIUL MILITAR ,
  SĂ FIE CONCENTRAȚI în vederea INSTRUIRII și ÎNSUȘIRII măcar a elementelor de bază pe care trebuie să le cunoască și stăpânească SOLDATUL neinstruit TILICĂ lui Moș Tălică : să salute, să bată pas de defilare,să știe să tragă cu pușca, să îmbrace masca contra gazelor și completele de protecție chimincă în barem, să facă SANTINELĂ la 45 grade celsius , să rabde de foame și sete până la ieșirea din postul de pază,să se culce, scoale și mănânce la ordin și multe altele , TIMP de măcar TREI LUNI DE ZILE !!!
  Tu, ce părere ai ?
  Dacă știi pe cineva dintre CIVILII NEINSTRUIȚI care au fost ÎNAINTAȚI în GRAD de Gabriel Oprea spune-ne și nouă !
  Mulțumesc !
  O zi frumoasă !
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 03/07/2012 @ 12:38 pm | Răspunde

 2. @ ALL !!!

  „FILIALA TELEORMAN
  A CADRELOR MILITARE
  ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE
  „ GENERAL DAVID PRAPORGESCU ”

  COMUNICAT

  Cadrele militare în rezervă şi retragere au luat la cunoştinţă cu stupoare, prin mijloacele mass-media, de abuzurile impardonabile privind avansările prin atribuirea de grade militare de ofiţer superior: maior, locotenent colonel, colonel comise de factorii cu atribuţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în intervalul calendaristic 2010 ÷ 2012, şi îşi exprimă nemulţumirea faţă de denigrarea voită şi orchestrată a celor ce o viaţă au slujit ca ostaşi devotaţi ai patriei care au jurat doar „CU PREŢUL VIEŢII”. Noi nu consimţim să devenim camarazi cu cei care la cotitura istoriei prin abuz, oportunism, clientelism politic, au obţinut ilegal, conjunctural grade militare superioare nemeritate ca răsplată a slugărniciei faţă de cei ce cu strâmbătate au diriguit această ţară.
  Un adevărat ofiţer în rezervă a parcurs cu eforturi imense, în etape temporale fiecare grad suportând imensele privaţiuni ale serviciului militar, punându-şi la dispoziţia ţării toate posibilităţile fizice şi mentale, adeseori privându-şi familia de sprijinul necesar.
  Ruşinoasa listă a coloneilor de carnaval aduce un grav prejudiciu oştirii române şi, noi cadrele militare în rezervă, ne delimităm cu fermitate de asemenea fărădelege.
  Solicităm organelor abilitate să cerceteze minuţios, cu discernământ acest abuz, să stabilească cele mai drastice măsuri legale pentru a se „spăla” această ruşine cu care ne-au maculat unii vremelnicii şi nevrednicii lideri politici.

  Biroul Permanent al Filialei Teleorman
  a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „General DAVID PRAPORGESCU ”

  PREȘEDINTE
  Col.( r ) VIOREL CIOBANU .

  PRIMVICEPREŞEDINTE SECRETAR GENERAL
  Col.(r) Lt.col.(r)

  Lucreţiu ŞATALAN Ioan BRÎNCOVEANU

  Sursa : Yahoo ! Mail .

  Ca membru cu drepturi depline al FILIALEI mai sus menționate,
  îmi manifest TOTALA ADEZIUNE față de conținultul
  COMUNICATULUI de mai sus !
  Aștept ca actualul ministru al apărării naționale dl.General locotenent C.DOBRIȚOIU prin COMISIA de VERIFICARE promisă,
  SĂ FACĂ DREPTATE și să SCOATĂ ARMATA de REZERVIȘTI din postura nefavorabilă , jignitoare și umilitoare în care
  a fost băgată de un fost ministru arogant și oportunist în chiar ultima sa faptă reprobabilă de mandat.
  Eu NU VREAU să fiu „ băgat în aceeași oală cu NEINSTRUIȚII de CIVILI ( Robert Turcescu și mulți alții ca el .. )
  avansați în grad de ofițeri superior doar pe CRITERII POLITICE și de SERVILISM
  la APELUL DE SEARĂ de Gabriel Oprea „ traseistul de partide …..” !!!
  ( în 2004 era la PSD, apoi și-a format propriul partid UNPR ( din trădătorii de partide ) votând alături de PDL& UDMR& minorități împotriva ROMÂNILOR de toate categoriile
  iar acum când barca portocalie în care s-a aflat bine-mersi vreo câțiva ani
  a început SĂ SE SCUFUNDE pe baza principiului
  „ FUGA-I RUȘINOASĂ dar e SĂNĂTOASĂ ”
  sau „ SCAPE CINE POATE ”
  sau „ FRATE -FRATE dar BRÂNZA-I pe BANI ”
  sau „ MILĂ mi-e de tine dar de mine mi se rupe inima ”
  VOTEAZĂ alături de USL … ,
  ADICĂ, aproape de CIOLANUL de ROS !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 04/07/2012 @ 1:42 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!

  Compunere libera despre femei
  a elevului Gigel din clasa a II-a

  Femeia este o fiinţă, pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pămînt după chipul şi asemănarea lui, deşi toţi o preferă după chipul şi asemănarea lui Pamela Anderson. De fapt şi femeia este tot un fel de Dumnezeu, căci pe pământ e atotputernică. Nimic nu se face fără ea: nici politică (vezi madam Thatcher), nici vâlvă (vezi Mrs Hillary Clinton), nici miliarde (vezi madam Rotschild), nici copii (vezi mama).
  Femeile sunt de două feluri: tinere şi foarte tinere.
  Cele mai în vîrstă intră în categoria „femei bine”. „Femeile bine” sunt acelea care au împlinit 50 ani şi de fapt merg pe 39. Oricum, la femei nu are importanţă vîrsta, ci cosmeticele, fiindcă fiecare produs cosmetic acoperă 2-5 ani. Aşa că dacă o femeie foloseşte 20 de cosmetice poţi să spui despre ea că nici nu s-a născut încă, deşi primeşte deja pensie.
  Femeia este subiectul celor mai multe cîntece de dragoste, de aceea dragostea este întotdeauna un cîntec. Tata spunea că fără femei nu se poate trăi, iar cu femei este imposibil de trăit. Cea mai mare calitate a femeii este zestrea. Cel mai mare defect al femeii este maică-sa. Dar aşa cum inventatorii au inventat avionul fără pilot, revolverul fără zgomot, tot aşa se încearcă o altă invenţie: zestrea fără nevastă şi soţ fără soacră. Cred că cel care va pune la punct aceste două mari invenţii va primi Premiul Nobel pentru Pace.
  Femeile se pot împărţi, după cum spune unchiul Costel, în alte trei categorii:
  femeile care au suflet şi sunt stimate, cele care au caracter şi sunt admirate şi cele care au „nu-ştiu-ce” şi sunt căutate. Eu nu ştiu de ce sunt căutate, că doar nimeni nu se joacă cu ele de-a v-aţi ascunselea, ci de-a v-aţi găsitelea. Unchiul Costel îi şoptea lui tata despre una: „Ce mi-am căutat mi-am găsit, iar acum mi-e frică să nu-mi găsească ceva şi medical”.
  Femeia este de genul feminin, deşi unele poartă pantaloni, după cum unii bărbaţi sunt de genul masculin şi poartă şorţ de bucătărie. Femeia, spune legenda, s-a născut dintr-o coastă. De aceea se pricepe atît de bine să mişte şoldurile. Prima femeie care a păcătuit a fost Eva. A doua femeie au fost toate celelalte.
  Cică Eva a păcătuit cînd a muşcat din măr. E posibil să fie adevărat, fiindcă într-o seară, cînd mama era plecată de acasă, l-am auzit pe tata, care era cu o vecină în salon, strigîndu-i: „Ho, nebuno, nu mă muşca!”. Probabil că pe întuneric l-a confundat pe tata cu un măr. Într-adevăr, cînd a ieşit el din cameră, avea urme de muşcătură pe gît, exact acolo unde este mărul lui Adam. Pe urmă, ca în Biblie, tata i-a şoptit vecinei: „Acum pleacă repede, că dacă vine acasă şarpele, s-a zis cu noi!”.
  Eu l-am întrebat: „Despre ce şarpe vorbeşti, că acasă nu trebuie să vină decît mama!”.
  Enervat, tata mi-a plesnit două palme, de m-am văzut cu toţi sfinţii, aşa cum scrie la Biblie. Cînd s-a înapoiat mama, i-am cerut să-mi explice legenda. În loc să-mi explice mie, i-a explicat lui tata, după care l-a gonit din Rai şi abia după două luni s-a întors.
  Atat ştiu despre femei. Pentru rest am să mă uit pe gaura cheii.
  Sursa : Yahoo ! Mail .

  Tu, stimate CITITOR , ce știi despre FEMEI ?
  Eu știu multe în mod deosebit despre FEMEILE pedeliste și băsiste dar ,
  din respect pentru FEMEI în general,mă abțin de a spune ceva .
  Spune tu !!!
  O duminică superbă!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 08/07/2012 @ 7:15 am | Răspunde

 4. @ Gabriel Oprea,generalul cu PATRU stele dintre care DOUĂ date de Traian Băsescu pentru „ spargerea ”PSD-ului,
  trebuia în calitatea sa de DEPUTAT să participe în ziua de 6 IUNIE 2012 în plenul Parlamentului
  la DEZBATEREA CERERII de SUSPENDARE a președintelui Traian Băsescu .
  Când înaintea VOTULUI SECRET cu bile s-a făcut PREZENȚA,
  SURPRIZĂ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Gabriel Oprea era ABSENT NEJUSTIFICAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Chiar dacă toată viața a fost un oportunist,lingușitor, cerșetor de funcții și grade, traseist și trădător de partide,
  de data aceasta, izmănarul a preferat să stea acasă să-și miroase izmenele nespălate decât SĂ VOTEZE SUSPENDAREA
  stăpânului său, nimeni altul decât cel care în 2004 pe timpul campaniei electorale prezidențiale
  l-a numit „ ȘEFUL MAFIEI personale a lui ADRIAN NĂSTASE
  iar în 2010 după o nouă REEVALUARE i-a dat două stele de general.
  De unde se vede că uneori și PARAZITUL are un pic de recunoștință față de cel de la care a subt tot timpul sânge infestat de băutură !!!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 08/07/2012 @ 7:25 am | Răspunde

 5. @ ALL !!!

  In vreme de criza: 2 retete bune!!!

  Reteta nr. 1

  Pentru ca economia mondiala sa se refaca, sunt sufieciente urmatoarele:
  – Chinezii sa nu manance o zi
  – Rusii sa nu bea o zi
  – iar Romanii sa munceasca o zi!!

  Reteta nr. 2
  Reteta succesului la cersetori

  Doi cersetori, tigani romani in Italia, se intalnesc si se intreaba unul pe altul:
  – Cati bani ai strans azi?
  – 6 Euro…
  – 6 Euro? Ce ai facut de ai strans doar 6 Euro?
  – Am facut de toate – imbracat ponosit, saracacios, fata de milog, am si scris pe o placuta de carton ca am o nevasta si 4 copii de intretinut. Dar tu cat ai castigat?
  – 6000 Euro !
  – Ceeee?! Cum ai castigat asa de mult?
  – Am pus langa mine o bucata de carton pe care scria: „Imi lipsesc 6 Euro ca sa ma intorc in Romania”…..

  Tu, ce REȚETĂ ne OFERI???
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 08/07/2012 @ 7:50 am | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Ministrul Apărării naționale al ROMÂNIEI domnul general locotenent CORNELIU DOBRIȚOIU ,
  s-a ținut de CUVÂNT :
  COMISIA special înființată VERIFICĂ toate ÎNAINTĂRILE în GRAD în MApN din 2009-2012 !!!
  FELICITĂRI domnule MINISTRU !!!
  Ridicați-le GRADELE impostorillor, oportuniștilor, lingușitorilor , celor care n-au făcut ARMATA și,
  TRAGEȚI-I la RĂSPUNDERE pe cei vinovați de NERESPECTAREA Legii 80/1995 ( Statutul Cadrelor militare )
  privind ÎNAINTAREA în GRAD a REZERVIȘTILOR !!!
  Deja lucrătorii de la Centrele militare Județene au început să trimită la BUCUREȘTI tot felul de situații
  dar, au început să-și facă și griji în privința PROPUNERILOR de ÎNAINTARE în GRAD făcute și de EI, și,
  tot cam pe criterii POLITICE și de RUDENIE ( PRIETENIE ) …
  Pentru cei găsiți VINOVAȚI de la CMJ -uri, SOLUȚIA ar trebui să fie una singură :
  TRECEREA în REZERVĂ fără DREPT de PENSIE ….
  asta CA SĂ FIE EXEMPLU pentru TOȚI ceilalți ….
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 08/07/2012 @ 7:59 am | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Un prieten mi-a expediat prin Yahoo! Mail . materialul de față cu rugămintea de a-l posta să-l citească toate CADRELE MILITARE în REZERVĂ și RETRAGERE spre luare aminte :

  „ AUTOAPĂRARE ÎN FAŢA URII INSTINCTUALE
  Sunt generalul maior în rezervă MANDU PETRIŞOR, fostul Rector şi Comandant al Academiei Forţelor Aeriene, în prezent, Preşedintele Filialei SCMD (sindicatul militar) Braşov şi Preşedintele Asociaţiei”Alianţa Pentru Respectarea Democraţiei – Octavian Paler”. Azi este prima dată când îmbrac uniforma militară după ieşirea în rezervă în anul 2002 şi am făcut o fotografie ( care va fi postată din motive tehnice la sfârșitul ARTICOLULUI de fond ) . Prin această fotografie doresc să le transmit domnilor Băsescu, Boc, Oprea, Onţanu, Bădălan, Nicolicia, Diaconescu, Sârbu etc, următoarele: la cei 62 de ani, deşi , umilit şi batjocorit de dumnealor, sunt în măsură, fizic , psihic, tehnic şi ştiinţific să servesc şi să apăr interesele României, în condiţiile unui conflict major, sau dezastru natural, cu mai multă competenţă şi trăire sufletească pentru conaţionali, decât dumnealor; cele patru medalii care se văd sunt: Crucea Patriarhiei Române – sunt bun creştin, Medalia armatei belgiene – primită înainte de intrarea în NATO, sunt un bun luptător, Crucea României acordată de Preşedintele Constantinescu – sunt un bun român şi insigna de licenţă în cea mai înaltă instituţie de învăţământ superior militar (cărţile din fundal sunt scrise de subsemnatul). Acum mă întreb , „de ce acest stat prin administraţia portocalie, s-a lepădat de mine şi de dumnealor , nu?”. De doi ani ,noi sindicatul militar încercăm să convingem opinia publică, de abuzurile săvârşite de aceşti guvernanţi, împotriva militarilor în rezervă. Sunt profesor universitar, cu două doctorate în ştiinţe, am lucrat în unităţi operative 8 ani, am predat 22 de ani în 3 universităţi militare şi 10 ani într-o prestigioasă universitate de stat şi, după 47 de ani de muncă, am pensia egală cu a unui subofiţer sau maistru militar (tăiată prin revizuire cu 1000 de lei- bucuraţi-vă!). Emil Boc a instituit un sistem discriminatoriu şi anarhic de revizuire a pensiilor militare pus în aplicare, cu sute de mii de greşeli, de nişte trepăduşi liguşitori. De ce o comisie parlamentară de experţi nu verifică corectitudinea operaţiunilor de revizuire a pensiilor? Gaşca portocalie ne testează rezistenţa la efort psihic dar nici nu ştiu ce pierd! Cu o atitudine inconfundabilă, mârlănească ne supune unui val de minciuni oficiale ne îndeamnă la solidaritate între hoţi şi păgubiţi în timp ce dumnealor produc, în lux şi desfrâu pe banii statului, odrasle needucate cu apucături criminale.Societatea civilă, apărată de noi, permite acestor neaveniţi să joace la ruletă destinele noastre. Caz unic în istoria sistemelor de pensii, eu am primit la interval de 4 zile, aceeaşi decizie de două ori, fiecare semnată de altă persoană şi cu altă ştampilă având date emitente diferite. După ce „mi-au suspendat” mişeleşte pensia pe un an şi jumătate , acum , prin noua decizie, îmi mai sustrag lunar 1000 de lei, drept recompensă că am pus umărul din greu, la intrarea în NATO. Dar , mai tragic este că sute de camarazi de-ai mei din sindicatul militar Braşov au primit de Crăciun şi Anul Nou , decizii cu pensii ciuntite cu câte 5% la 40%. Aceşti oameni şi familiile lor sunt nenorocite de Dl. Boc. Mulţi dintre ei trăiesc, de ceva vreme, nopţi albe pline de remuşcări, măcinaţi psihic şi moral de incapacitatea de a plăti facturile lunare, reţetele de medicamente, ratele la bancă si alte cheltuieli. Degradarea militară, iresponsabilă, duşmănoasă, abuzivă, contrar prevederilor contractuale cu statul, este cel mai grav abuz însăşi, împotriva statului de drept. Sunt oameni paralizaţi care nu se pot apăra, sunt oameni care au avut infarct miocardic şi nu pot suporta umilinţa. Şi la Braşov, sute de decizii de revizuire, cu „pensiile cosite” straşnic de Emil Boc, îl contrazic pe dl. Frăţilă în sensul că, felicitările inconfundabilului şi iremediabilului ministru al apărării, au fost de prisos. Aceşti impostori cunosc prea puţin despre teoria raportului de forţe, personal, le atrag atenţia că, în curând, vor pierde total iniţiativa şi atunci vor trebui să răspundă. Pentru corectarea abuzurilor împotriva militarilor nu mai pot fi aplicate soluţii tehnice ci, numai soluţii politice în Parlament, deoarece justiţia este complet depăşită de intensitatea câmpului infracţional. Asupra proceselor noastre justiţia acţionează mecanic, nu juridic. Tot ceea ce ni se întâmplă acum este urmarea , incompetenţei, laşităţii, aroganţei, dispreţului, spaimei puterii portocalii faţă de armata de rezervă. Sper ca, în ultimul ceas să aibă curajul pentru a cerşi din cer, un dram de demnitate naţională! Cu respect, pentru voi toţi, adversari şi aliaţi, Cetăţeanul Petrişor Mandu ” .
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 08/07/2012 @ 8:31 am | Răspunde

 8. @ ALL !!!
  În începutul anului 2005 în ARMATA ROMÂNIEI erau în total 126 de GENERALI !!!
  În cei opt ani de mandat, Traian Băsescu a acordat 747 de grade de GENERALI cu 1-4 stele, contraamirali și viceamirali .
  Pe categorii de forțe :
  – 478 în MApN;
  -137 în MAI;
  – 68 în SRI ;
  -32 în SPP;
  -32 în STS !!!
  STRIGĂTOR la CER !!!
  Înaintări în grad doar pe CRITERII POLITICE , de rudenie și de clan !
  Parcă în ciuda tuturor OFIȚERILOR onești și nesupuși POLITIC , cu demnitate și verticalitate ….
  Oare ce MERITE deosebite au avut cei 32 de COLONEI de la STS ( serviciul de telecomunicații speciale, adică cei care s-au ocupat printre altele și cu transmiterea rezultatelor VOTURILOR din toată ȚARA către BEC ….) de au fost RECOMPENSAȚI cu gradul de general?
  Dar cei 32 de COLONEI de la SPP ??
  Dar cei 68 de la SRI ???
  Dar cei 137 de la MAI ????
  Dar cei 478 de la MApN ?????
  Culmea NESIMȚIRII și NEPOTISMULUI !!!
  NICOLAE CEAUȘESCU a ÎNAINTAT în gradul de GEBERAL doar TREI COLONEI
  iar REGELE MIHAI doar ȘASE COLONEI !!!
  Traian Băsescu a înaintat în gradul de general de 83 de ori mai mulți COLONEI !!!
  Dintre cei 747 de generali, 28 au PATRU STELE printre ei numărându-se Gabriel Oprea și Neculai Onțanu ……
  Mai mare RUȘINEA !!!
  Și-a bătut joc de CORPUL OFIȚERILOR SUPERIORI din ARMATA ROMÂNIEI , ofițeri ajunși după
  absolvirea LICEULUI MILITAR, ȘCOLII MILITARE DE OFIȚERI, ACADEMIEI DE ÎNALTE STUDII MILITARE, CURSURI POSTACADEMICE, MASTERATE etc etc și după zeci de ani de ACTIVITATE în funcții de COMANDĂ și STAT MAJOR la
  nivelul SMG și MApN nu ca fruntașul Neculai Onțanu …..
  Pentru toate cele făcute vs de umilirea OFIȚERILOR de carieră și nu numai,
  Traian Băsescu trebuie să primească la REFERENDUMUL din 29 IULIE 2012
  DA SUSPENDĂRII din partea tuturor militarilor ….!
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 08/07/2012 @ 10:22 pm | Răspunde

 9. @ ALL !!!


  Lucian Negrea / 25 Jun 2012 09:30 :

  Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, susţine că i-a propus ministrului Apărării,
  Corneliu Dobriţoiu,
  să îi cheme pe toţi coloneii lui Băsescu,
  avansaţi în grad de Gabriel Oprea,
  la concentrare.
  Olguţa susţine că priin această măsură cei în cauză ar renunţa singuri la grade,
  iar MApN ar face o economie cu cheltuielile de judecată.

  ”Am propus ministrului Apărării ca, până retrage gradele de colonei de la toţi politicienii şi jurnaliştii, să facă o perioadă de concentrare cu ei, care e obligatorie pentru orice rezervist. Două săptămâni de culcat-sculat şi renunţă singuri…”, scrie Olguţa Vasilescu pe blogul personal.

  Ministrul Apărării a anunţat deja că va demara procedurile pentru degradare. „De regulă avansările cadrelor militare în rezervă se fac în urma unor activităţi de pregătire a rezervei, activităţi care se încheie cu nişte aprecieri de serviciu şi în baza aprecierilor de serviciu oamenii se avansează cu încă o treaptă, nu ca Făt-Frumos, fiul iepii, unii să crească într-o noapte cât alţii în zece ani. Are impactul lui emoţional şi valoarea lui simbolistică fiecare grad, ori în momentul în care cineva care nici nu a trecut prin Armată sau când a văzut armata vorbea «uite, mamă, trec soldaţii» să ajungă de la soldat sau de la absolvent, sau unul care nu a avut nimic în comun cu Armata, la un gard de colonel, e mult prea mult şi instituţia aceasta nu merită jignită în acest fel”, a afirmat Dobriţoiu” .

  Tu, ce părere ai ?
  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 12/07/2012 @ 3:43 pm | Răspunde

 10. @ ALL !!!

  „Atentie, cad colonei !

  Eugen ZAINEA

  Ma numar printre cei pe care Traian Basescu nu i-a putut pacali de aproape 23 de ani, nici macar 5 minute. Care se asteapta in orice clipa din partea lui la cele mai dezgustatoare si descalificante atitudini sau manevre. Si, totusi, marturisesc ca m-a surprins pana si pe mine.stupefianta dezvaluire din emisiunea dlui Mihai Gadea. N-as fi crezut ca se poate ajunge chiar atat de departe. Cu siguranta ca ar fi fost mai mult decat suficienta lista de 66 de cioflingari ajunsi peste noapte maiori, locotenent-colonei sau colonei, unii dintre ei din simpli soldati, fruntasi sau caporali (cu o diploma de merit pentru clantaii Turcescu si Boureanu, deveniti ofiteri superiori fara a fi efectuat o singura zi de stagiu militar!). Naucitoare insa a fost declaratia facuta telefonic in acea emisiune de dl ministru Dobritoiu. Anume ca exista peste 2.700 (!) de astfel de ordine abuzive de inaintare in grad semnate de capitanul Oprea, ajuns prin aceleasi manopere frauduloase general cu patru stele. Rezulta ca in cele circa 1.000 de zile (incluzand sambetele, duminicile si sarbatorile legale!) in care a fost ministru al apararii, acest individ a semnat zilnic, in medie, aproape trei ordine de acest gen. Si mai datatoare de fiori este continuarea marturiei dlui general Dobritoiu, care ne-a spus ca au capatat astfel demnitatea de ofiteri superiori un numar de insi cat o divizie la razboi! Pentru cei care nu au efectuat stagiul militar, trebuie spus ca, pe timp de pace, o divizie numara circa 10.000 de oameni. La vreme de razboi, o divizie poate avea in compunere 13-15.000 de militari. Amintindu-mi de un alt personaj ajuns presedinte al Romaniei pe promisiuni si contracte, ma gandesc ca .”ridicatii in grad” ai lui Basescu si Oprea or fi cei 15.000 de specialisti ai regimului portocaliu…
  Lasand gluma (amara) la o parte, mie mi-a atras atentia un nume de pe lista celor 66. Un nume care poate permite demontarea mecanismului care sta in spatele acestei operatii in mod normal incredibile prin caracter si prin amploare. Care ne poate lamuri care ar fi motivul pentru care s-a recurs la acest procedeu, oricum dubios. Este evident, la lectura listei, ca avem de-a face cu persoane care sunt recompensate de sistem pentru servicii prestate sau care sunt astfel cumparate pentru a sluji in continuare sistemul pervers gandit de Basescu. Un sistem al “democratiei” militarizate. Numai ca explicatia este insuficienta.
  Am tresarit la lectura numelui lui Cezar Florin Preda. Dintr-un motiv care poate explica mobilul intregii masinatiuni si, totodata, ne lamureste care au fost ratiunile pentru care “seful mafiei personale a lui Adrian Nastase” a fost atat de subit si de suspect reevaluat de Traian Basescu. Fiindca deputatul Cezar Preda este presedintele comisiei reunite a Senatului si Camerei Deputatilor care se ocupa de controlul parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii! Si, daca mai suntem atenti si la prezenta pe lista a numelor lui Wiliam si Daniel Branza, mandatati de secta portocalie sa-i manipuleze cu diversiuni pe romanii din diaspora si sa produca pe aceasta cale cat mai multe voturi pentru Basescu si PD-L, parca lucrurile incep sa se desprinda din ceata. Si sa devina un pic mai clare.
  In concluzie, ratiunea ordinelor de inaintare in grad ar putea fi aceea ca noii recruti sa poata fi preluati astfel, gata transformati in ofiteri superiori si utilizati (pornind de la gradul dobandit cel putin discutabil prin ordinele capitanului Oprea…) ca ofiteri acoperiti activi ai unor servicii secrete in diverse sectoare ale societatii romanesti sau peste granite. Si, daca supozitia este corecta, avem dreptul sa ne intrebam: oare cati astfel de ofiteri acoperiti activeaza in Parlamentul Romaniei (precum Cezar Preda, Wiliam Branza, Ioan Oltean, Ioan Nelu Botis, Gheorghe Ialomitianu), sau in presa romana (precum “coloneii” Lazescu si Turcescu), cati manevreaza, intr-o forma sau alta, bani publici, sau privati transformati in publici (precum celebrul Blejnar-ANAF sau Benea-Loteria Romana!). Si, poate cea mai grava intrebare: cati astfel de ofiteri acoperiti joaca rolul de procurori in parchetele de pe langa instante, in DNA, DIICOT etc. si cati or fi mascati in pasnici si sobri judecatori in instantele romanesti, despre care ar trebui sa credem, in mod normal, ca sunt independenti, cinstiti, corecti, drepti, echidistanti si ca nu pot fi banuiti ca actioneaza la…ordin!

  P.S. In ultimul moment, ni se livreaza o confirmare a misiunii “politicienilor” in serviciu comandat. Nu vi se pare ciudat ca primii care au reactionat (cu…ordin de zi pe unitate!) la amenintarea dlui Crin Antonescu de suspendare a lui Basescu sunt exact “coloneii” Cezar Preda si Ioan Oltean?”
  Sursa : Yahoo ! Mail.

  Felicitări pentru articol domnule EUGEN ZAINEA !!!
  Nici pe mine nu m-a PĂCĂLIT Traian Băsescu !!!
  Cu stimă,
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 24/07/2012 @ 7:05 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: