Alioşa ” File de Jurnal ”

18/09/2012

ROMANIA, INCOTRO ? Capitolul X .

Filed under: generale — Aliosa @ 9:30 am

Se apropie cu PASI REPEZI ziua de 1 OCTOMBRIE cand, se stabileste CURSUL EURO pentru toate TRANZACTIILE FINANCIARE ce se vor derula in anul fiscal 2013 !!! Pe intelesul si a ROMANULUI nestiutor de carte dar dibaci tare rau de tot in EVAZIUNI FISCALE, SCHIMB DE VALUTA si INGINERII FINANCIARE, de acum si pana la sfarsitul lunii septembrie  a.c., LEUL va SCADEA zi de zi, EURO va creste zi de zi iar VINERI 28 SEPTEMBRIE, Mugur Isărescu, unul din artizanii dezastrului economic din ultimii 20 de ani,va anunta prin BNR cel mai mare CURS de SCHIMB EURO/LEU , curs care va fi APLICAT de operatorii de FACTURI si ACCIZE pe parcursul intregului an fiscal 2013, ASA, CA SA NE INVATAM MINTE si SA ASCULTAM PORUNCILE emisarilor americani si ale functionarilor FMI, BM, BERD,BCE si mai tuturor bancilor de la care STATUL ROMAN s-a IMPRUMUTAT in ultimii trei -patru ani pentru ca fostul premier Mihai Razvan Ungureanu sa cheltuiasca din BANUL PUBLIC peste 1 ( UN ) MILION de RONI ( sursa Jurnalul National ) pentru USTENSILE de igiena personala pe timpul celor 78 de zile de mandat guvernamental in slujba mafiei pedelisto-basiste !!! Oare LEGEA nu se aplica si in cazul sau ? Oare CURTEA DE CONTURI nu se poate AUTOSESIZA ? Oare PARCHETUL GENERAL nu se poate AUTOSESIZA ? Oare mai exista LEGI in ROMANIA ? ROMANII mureau sub NAMETII DE ZAPADA fulguita in iarna acestui an iar MRU isi ungea buzele cu unguent SCUMP de FIRMA ………………..Cata IPOCRIZIE !!!!!!!!! Si se autointituleaza presedintele FORTEI CIVICE …………..” Curat murdar coane mru ” !!!

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR .  Sursa foto: Internetul.
Criza economică actuală a determinat tot mai multe state să solicite fonduri de la FMI. În curând FMI ar putea epuiza resursele, sau cel puţin pe cele publice, transparente, în condiţiile în care numărul ţărilor creditate este în continuă creştere, acestea regăsindu-se pe toate continentele.Brad Setser, expert la infama organizaţie „Council for Foreign Relations (CFR)”, declara că nevoia de finantare externă a tuturor ţărilor vizate de FMI ajunge la 600 de miliarde de dolari, şi atentionează că … “suma ar scufunda complet Fondul Monetar’. Din păcate, încă nu s-a întâmplat aşa ceva şi oamenii acestei instituţii dictează în România legi, atitudini, privatizari şi instaurează guverne. Ca să ajungă la aceste „performante”, au avut nevoie de sustinere, iar aceasta a venit chiar din interior.Un personaj cheie din tara noastra este guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de Banca Centrala din lume, cunoscut mason si membru in Comitetul Executiv al Comisiei Trilaterale, membru al grupului Bilderberg si al grupului de la Roma, asociatii transfrontaliere cu activitati distructive si de subjugare a identitatilor nationale (!).
Dupa un curs de calificare de scurta durata in SUA, ocupa inca din 1990 si pana in ziua de astazi, functia de guvernator al BNR, remunerat fiind cu aproximativ 50.000 euro/luna (nu vorbim de venitul sau lunar, ci doar de salariul oficial luat de la stat, adica din bani publici). Sub tutela lui sistemul bancar romanesc a fost practic lichidat, distrugand atat banci de stat cat si private. A reusit deocamdata sa supravietuiasca doar CEC Bank, ca rezultat colateral pozitiv al unei interventii in Parlament.
Ar fi interesat de stiut daca domnul Isarescu, poate sa gaseasca alta tara din lume al carei guvernator de Banca Nationala sa-si fi lichidat sistemul bancar si sa fi inmormantat bancile autohtone. De asemenea domnul „academician”, singurul roman membru al Comisiei Trilaterale, la randul ei subordonate Grupului Bilderberg, ar putea sa explice noua, romanilor muritori de rand, cum a reusit Coreea de Sud (!), ca dupa criza din anii 1997-1998, sa nationalizeze toate bancile straine, iar de atunci sa inregistreze o dezvoltare economica si a nivelului de trai fara precedent …
Incalcand Legea nr. 312/2004 privind statutul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu nu a protestat, cand s-au taiat pensiile cu 15% si salariile cu 25% (38% in termeni reali). Conform acestei legi, obiectivul fundamental al BNR este „asigurarea si mentinerea stabilitatii nivelului de trai al populatiei si al puterii de cumparare”, fiind singura institutie a statului cu atributii in acest sens.
Acest obiectiv este a fost imposibil de indeplinit pana acum, deoarece guvernatorul „nostru”, a renuntat la controlul si mentinerea puterii de cumparare in interesul cetatenilor si astfel statul roman, guvernele Romaniei, nu au avut nici o alta parghie pentru mentinerea stabilitatii preturilor. De exemplu în Romania, tara producatoare de titei, gaze naturale si energie electrica, preturile la carburanti si curent sunt mai mari decat in celelalte tari europene care importa acest tip de produse. O scurta verificare a datelor oficiale, sau a celor care mai pot fi considerate ca oficiale si reale, ne duc la concluzia ca guvernatorul Isarescu a aceptat impreuna cu presedintii Iliescu, Constantinescu si Basescu, ca populatia sa fie facturata la cele mai mari preturi pentru a se asigura astfel compensatrea acestor cheltuieli pentru satisfacerea clientelei politice si economico-financiare internationale.
Nici in ceasul al doisprezecelea, cand milioane de romani au fost afectaţi dramatic  de masurile de austeritate instituite de guvernul Boc si de Traian Basesu, guvernatorul BNR nu cere public guvernului sa vina in sprijinul bugetarilor si sa ceara pentru acestia revenirea la salariul si asa de mizerie pe care il primeau. Nu intervine nici in sprijinul pensionarilor, nici al indemnizatiilor mamicilor, nici pentru ajutorul de somaj, nici al cresterii finantarii spitalelor, nici pentru … nimeni, doar pentru salariatii BNR, nu care cumva sa fie asimilati „functionarilor publici” … si sa nu-si mai primeasca sporurile nesimtit de mari.
Niciodata guvernatorul Isarescu, „de-a lungul indelungatului sau mandat”, nu s-a opus politicilor antiromanesti ale companiilor straine. Cand Curtea Constitutionala a hotarat ca taierea pensiilor si recalcularea celor speciale Guvernul Boc IV a decis, prin OUG, majorarea cu 5% a TVA, iar Isarescu a anuntat ca va creste inflatia la 8%. Ca o consecinta directa, preţurile au crescut, iar puterea de cumparare a angajatilor si a pensionarilor a scăzut sub pragul de supravietuire.
Conform Legii nr 312/2004, art. 2 alin. 3, „Banca Nationala a României sprijina politica economica generala a statului si administreaza rezervele internationale ale Romaniei”. Sau aşa ar trebui …
In baza articolului 30 al aceleiasi legi, BNR stabileste si mentine rezervele internationale, rezerve alcatuite din aur detinut in tezaur, in tara sau depozitat in strainatate, active externe, sub forma de bancnote si monede sau disponibil in conturi la banci sau la alte institutii financiare in strainatate, pe care le stabileste Banca Nationala. Poporul roman suporta cheltuiala depozitarii in strainatate (!) a celei mai mari parti a rezervei de aur a Romaniei.
Niciodata guvernatorul Bancii Romaniei nu a justifcat logica acestei cheltuieli, la fel cum nu explica de ce se opune cresterii rezervei de aur a Romaniei de cel putin 8 ori (!) prin includerea aurului de la Rosia Montana si de ce a acceptat ca Guvernul Boc, impreuna cu Traian Basescu, sa sprijine o firma straina (Rosia Montana Gold Corporation) la jefuirea poporul roman cu peste 100 miliarde de euro (!), la cat este evaluat zacamantul din Muntii Apuseni.
Oare nu este informat ca multe din tarile puternice si dezvoltate ale lumii achizitioneaza cantitati uriase de aur de pe piata mondiala, pregatindu-se introducerea monedei unice internationale? (sic!).
Nici de aceasta data, guvernatorul Isarescu nu poate invoca lipsa cadrului legal in atitudinea sa ostila cresterii veniturilor Bugetului de Stat, cu peste 100 de miliarde de euro, care ar proveni de la Rosia Montana.
In 20 de ani, guvernatorul Isarescu nu a propus si nu a sustinut nici o sursa de crestere a veniturilor nationale, si nici nu a solicitat stoparea coruptiei si a risipei din banii publici. Guvernatorul Isarescu si Consiliul de Administratie al BNR au hotarat, fără să anunţe Parlamentul, ca rezerva valutara a poporului roman sa fie depozitata in banci americane (!) pentru o dobanda de circa 1%, iar guvernul Boc a luat imprumuturi de la FMI si de alte banci, inclusiv americane, de peste 80 de miliarde euro cu o dobanda de 3,5-10% (sic!). Pentru sustinerea unor astfel de manevre antiromanesti, s-au folosit taieri de salarii si pensii, concedieri de bugetari, falimentari de IMM-uri, mariri de TVA, majorari de taxe si impozite, etc.
Insa in caz ca s-ar fi gasit cineva sa-i traga la raspundere pentru acest masacru financiar pe respectivii, aceesi lege 312 din 2004 prevede ca membrii Consiliului de Administratie al BNR nu raspund civil sau penal (sic!). Ei au doar drepturi, printre care se regasesc indemnizatii de 90 000 – 100 000 euro pe luna (!), sau participarile la profit, pe care si le stabilesc singuri, fara sa necesite aprobarea nimanui (!).
Astfel, in baza legii cu pricina, pana la 30 iunie a anului urmator, guvernatorul prezinta Parlamentului raportul si pleaca fara sa dea nici un fel de explicatii. Nici vorba de responsabilitate sau justificare a cheltuielilor, iar in urma raman numeroase intrebari fara raspuns cum ar fi: ce sume s-au acordat pentru investitii si ce obiective s-au realizat din creditele externe de peste 120 de miliarde euro !? (una suta douazeci MILIARDE de euro!)
De ce se opune la negocierea si obtinerea unui imprumut din partea Chinei, necesar pentru dezvoltarea agriculturii, a turismului si a infrastructurii de trasnport, cu dobanzi mult mai mici decat cele de la FMI?
De ce se administreaza anual in pierdere, de miliarde de euro, rezervele internationale ale Romaniei?
Din ce resurse va platit poporul roman uriasa datorie externa si in cati ani?
Cat este datoria externa pe cap de locuitor?
Ce responsabilitate are guvernatorul Isarescu pentru situatia economica, financiara si sociala din tara, precum si pentru indreptarea Romaniei intr-o directie gresita?
Există posibilitatea unei legaturi intre criza autohtona in contextul celei internationale, imposibilitatea de rambursare a datoriei externe si acordarea cetateniei romane a peste 1 milion de persoane in ultimii ani (majoritatea din Israel)?
De ce    romanii au fost o generatie de sacrificu in hulitul regim socialist si de ce sunt o generatie de sacrificiu acum, in (prea) mult trâmbiţata democraţie de tip occidental, unde nu se construieşte nimic, ci doar se DĂRÂMĂ, sub obladuirea si cu sprijinul neprecupetit al guvernatorului BANCII NATIONALE?”In acest context trebuie privita si aducerea lui Mugur Isarescu in fruntea Bancii Nationale a Romaniei, care nu a fost deloc intamplatoare si, mai ales, nu s-a datorat vreunei pregatiri sau experiente profesionale de exceptie, caci pana la momentul respectiv acesta nu avusese nimic in comun cu sistemul bancar. Din 1990, el a fost aproape fara intrerupere guvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Despre el s-a afirmat in mai multe randuri ca are legatura cu comenzile ocultei financiare internationale. Mugur Isarescu ar fi fost recrutat de catre Council on Foreign Relations (C.F.R.) in 1990, la New York. Recrutarea s-ar fi produs la Institutul pentru Studiul Economiei Mondiale din New York, pe cand Isarescu se afla la post. Conducerea C.F.R. (organizatie controlata de familiile bancherilor evrei Rockefeller si Rothschild, sustinuti de J.P. Morgan) a recrutat un numar semnificativ de specialisti, potentiali inlocuitori ai celor care guvernau la vremea respectiva in tarile est-europene. Controlul din start al pietelor est-europene era un scop bine determinat, in functie de indicatiile specialistilor C.F.R. Pentru indeplinirea obiectivelor propuse, pe tot parcursul anilor 1990-1992 s-a purtat un intens razboi mediatic de dezinformare, in toate misiunile economice subliniindu-se greseala facuta de Romania prin plata datoriei externe si exemplificandu-se prin tari care aveau mari imprumuturi, dar un nivel de trai mai crescut si sugerandu-se ca o tara se poate dezvolta doar prin imprumuturi inrobitoare. De altfel, principala forma de control al unei tari este cea financiara – specialitatea C.F.R. Potrivit surselor, Mugur Isarescu ar fi fost pregatit in vederea accederii la fotoliul de premier. De aceea, „solutia Mugur Isarescu” a fost inaintata ori de cate ori a fost situatia unei crize majore. Pasul cel mai important facut de Mugur Isarescu, in conformitate cu dispozitiile C.F.R., a fost devalorizarea masiva a monedei nationale, ca politica monetara, si o rata derizorie a tuturor creantelor Romaniei (ex.: Egipt, Irak), pas sustinut si de prim-ministrul impus de mass-media, de fapt de oculta financiara, Theodor Stolojan, rasplatit ulterior cu un post la Banca Mondiala. Pentru indepartarea eventualilor investitori necontrolati de C.F.R., in 1991 Th. Stolojan a nationalizat valuta aflata in banci, ceea ce a dus la un adevarat recul pentru investitiile straine scapate de sub controlul si manipularea ocultei de la New York. Un alt aspect demn de mentionat il constituie jocurile interbancare, „permise si incurajate” de Mugur Isarescu, derulate prin bancile aflate sub tutela C.F.R. (Chase Manhattan Ro, ING Barings, ABN AMRO), prin intermediul carora importante fonduri valutare au parasit Romania. Desi B.N.R. are o Directie de Supraveghere si Control Valutar, nu a luat masuri pentru repatrierea valutei, care, obtinuta in urma tranzactiilor externe, nu a mai intrat in tara (cazul firmelor Pepsi, Qudrant, Coca-Cola, NAPPA, afacerile cu tutun, bumbac si din industria usoara). Faptul ca Isarescu ar fi fost recrutat de C.F.R. poate fi sustinut de argumentul ca niciodata, indiferent de forta politica ajunsa la Putere , el nu a putut fi schimbat, cu toate incidentele penale ale afacerilor familiei sale cu cetateanul Heinrich Schorsch, banuit a fi agent dublu, inclusiv F.M.I. si Banca Mondiala jucand cu „asul” Isarescu in maneca si amenintand cu sistarea oricarei creditari in cazul schimbarii acestuia. „
Sursa : Internetul.
Tu, ce parere ai ?
O saptamana plina de bucurii si roade ale toamnei aramii !!!

17 comentarii »

 1. @ ALL !!!
  Ca sa nu fiu acuzat de unii si de altii ca am ceva cu MRU ( fostul premier al ROMANIEI pentru 78 de zile )
  care a CHELTUIT ZILNIC 3200 de EURO pentru a-si mentine ” obrazul subtire ” cu unguente, deodorante, parfumuri samd de FIRMA , peste 1 ( UN MILION ) de LEI ( roni ), adica 250.000 de EURO, BANI din BUGETUL PUBLIC alimentat cu BANII imprumutati chiar de el ( 2,5 MILIARDE de EURO ) de la FMI, BM si BCE, postez in cece ce urmeaza cateva spicuiri din
  http://jurnalulnational.ro
  ( LISTA nu o public caci mi se face rau…..stiind ca acolo se regasesc si BANII mei colectati prin TAXE, IMPOZITE si OPRIREA ILEGALA a 5,5 % din PENSIE … ) :

  „Care erau grijile care îl bântuiau pe Mihai Răzvan Ungureanu,
  premier abia instalat în funcţie?
  Cum să scoată ţara din recesiune?
  Cum să organizeze salvarea satelor izolate de urgia căderilor istorice de zăpadă?
  Cum să dialogheze cu manifestanţii din Piaţa Universităţii, care protestau şi la –20 de grade?
  Nici gând!
  Primul-ministru MRU a avut ca decizie prioritară achiziţia unui lung şir de loţiuni, parfumuri, creme, forfecuţe, pomezi, dezinfectante, odorizante care să-i asigure confortul pe banii statului.
  În plus, o listă de băuturi fine cât să umple rafturile unui bar frecventat de gâturile cu fiţe. Iată prima parte a inventarului pus la dispoziţia lui MRU de funcţionarii Guvernului .( lista pe care nu o public ca-i lunga si enervanta ) !
  Jurnalul Naţional „.
  Tu, ce parere ai ?
  Spune-ti parerea ca si pe tine te-a inselat !!!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/09/2012 @ 4:03 pm | Răspunde

 2. @ ALL !!!
  Pe buna dreptate se spune ca :
  BANII n-aduc fericirea dar provoaca iubirea !
  Cine are BANI , are PUTERE iar cine are PUTERE are si BANI !
  BANI la BANI trag dar ipoocritii stiu cel mai bine sa atraga BANII in buzunarele lor !
  La omul sarac nici boii nu trag !
  Corb la corb nu-si scoate ochii !
  O mana spala pe alta si amandoua OBRAZUL ! ( dar, cu BANI PUBLICI ) !!!
  TOT ceea ce se intampla acum in LUME dpdvedere financiar,
  are la baza CONSPIRATIA MONDIALA a BANCHERILOR LUMII ( bancilor private ) !
  Sunt complet dezamagit de politica politicienilor nostri vs. de politica UE !!!
  ROMANIA cotizeaza anual iar MILIARDELE de euro date de romani se duc in VISTERIA statelor care prin reprezentantii lor ( politicienii aflati la putere ) RIDICA GLASUL si DAU CU PUMNUL IN MASA in fata lui Barroso, Merkel si-a tuturor DENIGRATORILOR tarilor lor NU CA LA NOI unde, ce spun pana si niste EMISARI prapaditi in tarile lor, este aplicat de POLITICIENII nostri CORUPTI si SLUGARNICI, ad-literam !!! Mi-e sila si de unii si de altii !!!
  Iata parerea unor PERSONALITATI REMARCABILE despre BANI si cei care sunt indragostiti nebuneste de BANI :

  „De fapt fondatorul SUA Thomas Jefferson a prezis starea actuala cu exactiate cand zicea cu multa vreme inainte urmatoarele:
  ” Cred ca institutiile bancare (private) sunt mai periculoase libertatilor noastre decat armatele.
  Daca poporul American va permite vreodata bancilor particulare sa controleze emiterea de bani, intai prin inflatie, apoi prin deflatie, bancile si corporatiile care vor creste in jurul lor (bancilor), vor depriva poporul de toata proprietatea lor pana copiii lor se vor trezi fara acoperis pe cap pe continentul cucerit de parintii lor.
  Puterea de a tipari bani trebuie luata de la banci si data inapoi poporului, caruia de fapt ii apartine.”

  Iata ce spunea Kennedy intr-un discurs din ’61 despre o conspiratie globala ascunsa si perversa:
  E un sistem care a sustras resurse vaste atat umane cat si materiale, in CONSTRUIREA UNEI MASINARII STRANSE, FOARTE EFICIENTE CARE COMBINA OPERATIUNI MILITARE, DIPLOMATICE, SERVICII SECRETE, ECONOMICE, STIINTIFICE SI POLITICE. Nicio cheltuiala nu e pusa sub semnul intrebarii. Nici un zvon nu e tiparit. Nici un secret nu e dezvaluit. Ea duce un razboi rece cu o disciplina de timp de razboi pe care nicio democratie nu ar putea visa sa o indeplineasca.”
  Cuvantul “secret” este inadmisibil intr-o societate libera si deschisa iar noi ca popor, intrinsec cat si din punct de vedere istoric suntem impotriva societatilor secrete, a juramintelor secrete si a procedurilor secrete. Pentru ca exista impotriva noastra o conspiratie monolitica si crunta care se bazeaza in principal pe modalitati ascunse pentru a-si extinde sfera de influenta, se bazeaza pe infiltrare in loc de invadare, pe subversiune in loc de alegeri, pe intimidare in loc de libera alegere. Este un sistem care a comasat vaste resurse umane si materiale pentru cladirea unei masinarii strans unite si foarte eficienta ce uneste operatiuni militare, diplomatice, de informatii, economice , stiintifice si politice. Operatiunile sale sunt ascunse, nu publicate, greselile sale sunt ingropate, nu puse pe prima pagina, criticii sai sunt redusi la tacere, nu laudati. Nici o cheltuiala nu este pusa sub semnul intrebarii , nici un secret nu este dezvaluit.
  De aceea judecatorul atenian Solon a decretat ca fiind ilegal pentru orice cetatean sa se sustraga unei controverse. Va cer ajutorul pentru sarcina foarte grea de a informa si alerta poporul american, increzator ca impreuna cu ajutorul vostru , omul va fi ce a fost destinat sa fie, liber si independent” John F. Kennedy speech, “The president and the press“, 1961. In 1963 este asasinat …
  Benjamin Franklin, a avut dreptate!!!

  Acesta: afirma…. „Sunt total de acord cu Generalul Washington, ca noi trebue sa protejam aceasta tanara natiune de o influenta insidioasa si penetranta. Aceasta amenintare, domnilor, vine din partea evreimii. In oricare tara s’au stabilit ei in numar mai mare, au scazut moralul, au depreciat integritatea comerciala, s’au separat ei insisi si nu s’au asimilat; au barfit si au incercat sa submineze viata crestina pe care este asezata natiunea noa-stra ca Stat; au constituit un Stat in Stat si cand au fost infruntati, au incercat sa stranguleze acea tara prin boicot financiar, cum s’a intamplat cu Spania si Portugalia. De peste 1700 ani, ei isi deplang soarta si au fost exilati din patria lor, Palestina. Dar domnilor, orice le-ar da lumea, ei vor gasi mereu pretexte de nemultumire si vor sa aiba mai mult. De ce? Pentru ca ei sunt vampiri si vampirii nu traesc pe alti vampiri. Ei nu pot trai prin ei insisi, ei traesc doar pe spinarea crestinilor si a altor popoare. „Daca nu-i excludeti din aceste State Unite acum prin aceasta Constitutie, in mai putin de 200 de ani ei vor fi aici Intr’un numar atat de mare incat vor domina si vor devora intreaga tara. Vor schimba si forma de guvernamant pentru care noi Americanii ne-am varsat sangele, ne-am sacrificat viata si ne-am periclitat libertatea. „Daca nu-i veti exclude acum, in mai putin de 200 de ani urmasii nostri vor lucra campurile pentru a le asigura lor subzistenta, in timp ce ei vor sedea comozi in centralele de administratie si-si vor freca mainile de isprava dobandita. Va previn, domnilor, ca daca nu-i veti exlude pe acesti evrei acum pentru totdeauna, copiii nostri va vor blestema in mormintele voastre. Evreii, domnilor, sunt asiatici si raman asiatici chiar daca sunt nascuti in alta parte, oriunde, si dupa oricate generatii; cu toate ca sunt departe de Asia, ei nu vor deveni altfel. Ideile lor nu sunt conforme cu ale Americanilor si nici nu vor deveni, chiar daca vor trai in mijlocul nostru multe generatii. Leopardul nu-si poate schimba naravul. Evreii sunt o amenintare pentru aceasta tara. Ei trebue sa fie eliminati prin chiar aceasta Conventie Constitutionala” .
  Sursa : Internetul.
  Cu mare ingrijorare pentru generatiile viitoare si cu mare scarba pentru cei care au cheltuit in interes personal BANUL PUBLIC,
  ma rog la DUMNEZEU sa-i OCROTEASCA pe ROMANI !!!
  Cu stima,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/09/2012 @ 4:19 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Si daca tot am pomenit de MRU,cel care si-a mentinut ” OBRAZUL SUBTIRE ” cu cate 3200 de euro zilnic, din BANUL PUBLIC ,
  iata parerea unei distinse doamne EUROPALAMENTAR despre
  fostul sef al spionilor, fostul premier al Romaniei si fosta marioneta a actualului ” guvernator ” al tarii :

  „Dreapta de ocazie, in spirala disperării electorale
  by Corina Cretu

  Tentativele de cosmetizare electorală a PDL se dovedesc nu doar lipsite de orice consistenţă, ci şi ridicol de stângace. Împingerea in acest an, în prim-plan, a unor figuri obscure se dorea a fi o perdea de fum, care să ascundă figurile compromise ale PDL. Dar iată că această aşa-zisă construcţie de dreapta are drept piloni figuri uzate si traseişti care încearcă sa se salveze politic repetând la nesfârşit placa ipocrita a grijii fățarnice pentru statul de drept şi democraţie, de parcă ei ar fi pus bazele democraţiei în România. Nu există nici o substanţă în spatele acestui proiect, ale cărui inițiale, ARD – si acestea furate de la denumirea unui ONG – nu fac decât sa amintească unul din îndemnurile neonorate care l-au propulsat la Cotroceni pe Traian Băsescu – „arde-i pe corupți”.

  Preluarea de către Ungureanu a formațiunii fantomatice create de Petre Roman si transformarea ei in ambulanta politica pentru rămașii in afara listelor; incapacitatea gălăgiosului Neamțu, căzut pe-o funie de usturoi din visul legionar lângă un Ferrari, de a-si înregistra cu acte-n regula caricatura de partid, pentru a putea semna protocolul botezat ridicol ARD; precum si bomboana PNTCD de pe coliva PD-L – iată oferta basisto-dreptace, menita sa întrupeze aspirația așa-zis europeana si reformista a romanilor. E un truc electoral ieftin, născocit in laboratoarele ce trudesc pentru supraviețuirea politica a președintelui, o iniţiativă restrânsă care nu răspunde unui ecou popular, ci strict doar unor interese personale.

  În lipsa de argumente si viziune alternativa, aceasta adunătura pestrița se bazează pe un singur lucru: monopolizarea imaginii de buni europeni. E o mişcare disperată de marketing politic, dăunătoare intereselor tarii. Iar modul in care Popularii Europeni si reprezentanții Comisiei Europene si-au echilibrat pozițiile in ultimele doua săptămâni, după spargerea blocadei mediatice, risca sa alimenteze o spirală a gesturilor disperate, menita sa compromită competiția democratica pentru Parlament” .
  Sursa: http://corinacretu.wordpress.com/2012/09/18/

  Comentariile le las pe seama domniilor voastre !
  Cu stima si respect,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/09/2012 @ 4:45 pm | Răspunde

 4. […] coltulcumuzica, pardau, eufrosin, diversediversificate, moisecodrea, Agatha, Anca, Sara, roxtao, aliosapopovici, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, vienela, alexandrone, lucian, […]

  Pingback de Alt joc cu poze – 19.09.12 « Florina Lupa Curaru — 18/09/2012 @ 9:29 pm | Răspunde

  • DILEMA ?

   ” Exista o singura intrebare, dar aceasta este foarte-foarte importanta!!
   Nu raspundeti in graba sau la nimereala!
   Ganditi-va inainte de a raspunde. Raspundeti cinstit!
   Este o situatie imaginara, in care trebuie sa luati o hotarare.
   Ganditi-va ca trebuie sa dati un raspuns spontan si cinstit!!!
   Sunteti in mijlocul unui dezastru total, o inundatie de proportii … nemasurate cantitati de apa… baraje rupte ..
   . Sunteti fotoreporter pentru o anume televiziune si … va aflati in mijlocul acestui dezastru inimaginabil.
   Situatia este la limita disperarii…
   Ca reporter, incercati sa surprindeti momentele cele mai impresionante.
   In jur oameni, case, animale, sunt luate de ape …
   Natura mugeste aratandu-si fara iertare, puterea … pustiind totul in urma ei.
   Deodata vedeti un barbat la volanul unei JEEP… ce lupta disperat, sa nu fie luat de valuri..
   . te apropii… iti face o impresie puternica… si brusc il recunosti: este presedintele !!!
   Acuma realizezi ca furia apelor il va inghiti in orice clipa… pentru totdeauna…
   Ai doua posibiltati: sa il salvezi, ori sa „prinzi” instantaneul vietii tale!!!!
   Sa ii salvezi lui viata, ori sa faci o poza, ce iti va aduce tie premiul p…itzer!!!!
   O poza ce arata moartea unuia dintre cei mai importanti oameni din tara …
   Acuma intrebarea (raspunde sincer):
   Poza o faci color, sau alb-negru ????
   PS. Toti cei care citesc aceasta pagina au datoria morala sa o preia cu COPY-PASTE si sa o posteze pe blogul personal sau al prietenilor din bloggosfera trimita pentru
   apararea democratiei și statului de drept ” !!!
   Sursa: Internetul.
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 19/09/2012 @ 2:20 pm | Răspunde

 5. […] eufrosin, diversediversificate, moisecodrea, Agatha, Anca, Sara, roxtao, profunzimi,  aliosapopovici, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, vienela, alexandrone, lucian, […]

  Pingback de Vechi scăpărări (130912) | Amintiri din filumenie — 18/09/2012 @ 9:43 pm | Răspunde

  • DESPRE BANANE !
   „Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia „going bananas” (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu aceiasi ochi. Iata de ce.
   Aflux de energie Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie.
   Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute
   Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera destula energie pentru un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.

   Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic. Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are.

   Putere pentru creier: 200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercareade a-si imbunatati puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.

   Constipatie: Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.

   Mahmureala: Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.

   Arsurile la stomac: Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.
   Ciupiturile de tantar: Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.

   Nervii:

   Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.

   Supraponderali si stresati la munca ?

   Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.

   Stresul:

   Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.

   Negii:

   Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.

   Bananele si merele

   Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.
   Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand

   „Bananele, un aliment perfect!”

   Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite tot timpul.
   Inca un secret: crema de pantofi

   Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful… apoi stergeti cu o carpa uscata.
   Nu-i asa ca este un fruct uimitor „???
   Sursa: Internetul.
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 19/09/2012 @ 2:26 pm | Răspunde

 6. […] eufrosin, diversediversificate, moisecodrea, Agatha, Anca, Sara, roxtao, profunzimi,  aliosapopovici, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, vienela, alexandrone, lucian, […]

  Pingback de Lătrături ocoşe (190912) « Ulise al II-lea cel Ocoş — 18/09/2012 @ 9:51 pm | Răspunde

  • DESPRE BENEFICIILE BIICARBONATULUI DE SODIU !!!

   ” Utilizari fantastice ale bicarbonatului de sodiu

   Majoritatea dintre noi stim déjà, ca bicarbonatul de sodiu se poate folosi la mai multe decat doar pentru prajiturele de casa si alte aluaturi dospite. Nu e ceva iesit din comun sa vedem un borcanel cu acest agent de fragezire lasat deschis in frigider pentru dezodorizare. Stiati insa ca exista cel putin 40 de moduri diferite in care se poate folosi bicarbonatul de sodiu?
   Bicarbonatul de sodiu este un inlocuitor perfect pentru multe produse de igiena personala, de curatare si dezodorizare. Lista de beneficii este lunga: este ieftin, fara chimicale toxice, versatil si eficient.
   Va intrebati cum isi executa magia, praful de copt, cunoscut sub numele de bicarbonat de sodiu? Ajuta la reglarea pH-ului – mentinand substantele nici prea acide, nici prea alcaline. Atunci cand bicarbonatul de sodiu vine in contact fie cu o substanta acida, fie cu o substanta alcalina, reactia lui naturala este de a neutraliza acel pH. In afara de asta, bicarbonatul are capacitatea de a intarzia alte schimbari in echilibrul pH-ului, fenomen cunoscut sub numele de “tamponare”.
   Aceasta dubla capacitate de a neutraliza si tampona ii permite bicarbonatului sa faca lucruri precum neutralizarea mirosurilor acide (cum ar fi cele din frigider), precum si pastrarea unui pH neutru (cum ar fi in apa cu care spalati rufele, care ajuta la potentarea calitatilor detergentului) . Este o reactie simpla, dar una cu efecte de lunga durata pentru o multitudine de sarcini de curatare si dezodorizare.
   Si fara s-o mai lungim prea mult, iata doar cateva dintre modurile creative in care puteti folosi bicarbonatul d sodiu:

   Igiena personala :
   1. Faceti pasta de dinti
   O pasta de dinti formata din bicarbonat de sodiu si solutie 3% peroxid de oxigen poate fi folosit ca o alternativa la pastele fara fluor din comert. (Sau iata aici varianta mentolata)* Puteti de asemenea sa va muiati pur si simplu periuta in borcanelul cu bicarbonat si sa-l folositi ca atare pentru o curatare suplimentara.

   2. Improspatati- va gura
   Puneti o lingurita de bicarbonat in jumatate de pahar de apa, clatiti energic, scuipati, apoi clatiti cu apa. Mirosurile sunt neutralizate, nu doar acoperite.

   3. Inmuiati dispozitivele orale
   Inmuiati dispozitivele orale (precum aparate dentare, gutiere, proteze, recipientele de pastrare) intr-o solutie din 2 lingurite de bicarbonat dizolvat intr-un pahar sau un recipient mic cu apa calduta. Bicarbonatul desprinde resturile alimentare si neutralizeaza mirosurile pentru a pastra dispozitivele curate. Puteti, de asemenea, sa periati dispozitivele orale direct cu bicarbonat

   4. Folositi ca scrub facial sau exfoliant pentru corp Oferiti-va un masaj abraziv inviorator pentru fata sau corp. Faceti o pasta din 3 parti bicarbonat si o parte apa. Masati bland in sens circular pentru a exfolia pielea. Apoi clatiti. Procedeul este destul de bland pentru a putea fi folosit in fiecare zi.

   5. Evitati deodorantul agresiv
   Pudrati-va axila cu bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza mirosurile.

   6. Folositi ca antacid
   Bicarbonatul de sodiu este un antiacid sigur si eficient pentru a usura arsurile sau durerile de stomac, si/sau indigestia acida. Urmariti indicatiile de pe pachetul de bicarbonat pentru instructiuni.

   7. Tratati piscaturile de insecte si mancarimile de piele Pentru piscaturi de insecte, faceti o pasta din bicarbonat si apa, apoi aplicati-o ca pe o alifie pe locul afectat. Pentru a usura mancarimile, luati niste bicarbonat in palma si frecati-va cu el pe pielea umeda dupa baie sau dus.

   8. Obtineti un sapun de maini care inmoaie pielea Evitati sapunurile dure si eliminati bland murdaria intrata in piele, neutralizand si mirosurile, folosind o pasta din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa, sau 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte sapun bland de maini. Apoi clatiti.

   9. Ajutati-va parul
   Otetul este uimitor pentru par, dar si bicarbonatul are rolul lui la dus. Presarati un pic de bicarbonat in palma , impreuna cu samponul dvs favorit. Samponati normal si clatiti temeinic – bicarbonatul ajuta la eliminarea reziduurilor lasate de produsele de coafat, astfel incat parul dvs va fi mai curat si mai usor de aranjat.

   10. Curatati pieptenii si periile
   Pentru un par lucios, cu mai multa stralucire, pastrati pieptenii si periile curate. Inlaturati uleiurile naturale secretate de par si resturile de produse de coafat prin inmuierea pieptenilor si a periilor intr-o solutie dintr-o lingurita de bicarbonat si o mica cantitate de apa de la robinet. Clatiti si permiteti sa se usuce.

   11. Pregatiti o baie care sa inmoaie pielea uscata Adaugati o jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu in apa din cada pentru a neutraliza acizii de pe piele si pentru a ajuta la curatarea uleiurilor si a transpiratiei. Va veti simti pielea foarte fina. Sau concentrati- va doar asupra picioarelor. Dizolvati 3 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un lighean sau o cadita cu apa calda si inmuiati-va picioarele. Apoi frecati usor.

   Curatenie :

   12. Faceti un abraziv fin pentru suprafete Pentru curatarea sigura si eficienta a cazilor de baie, a placilor de gresie si faianta, a ciuvetelor – chiar si a faiantei din fibra de sticla sau lucioasa – presarati usor bicarbonat pe un burete curat si umed si frecati ca de obicei. Clatiti bine si stergeti. Pentru extra-curatare, faceti o pasta din bicarbonat de sodiu, sare grunjoasa si detergent lichid de vase – lasati-o sa actioneze putin, apoi frecati.

   13. Spalati farfuriile, oalele si tigaile cu mana Adaugati 2 linguri cu varf de bicarbonat (impreuna cu detergentul dvs obisnuit de vase) in apa cu care spalati vasele, pentru a indeparta la indepartarea grasimii si a resturilor de alimente de pe farfurii, oale si tigai. Pentru cratitele in care s-a gatit si s-au uscat grasimea pe ele, mai intai inmuiati-le in apa cu detergent si bicarbonat, apoi puneti bicarbonat pe un burete umed si frecati cu aceasta pudra neabraziva.

   14. Improspatati buretii
   Inmuiati buretii care miros a vechi intr-o solutie puternica de bicarbonat de sodiu pentru a scapa de mizerie (4 linguri de bicarbonat dizolvate intr-un litru de apa calda). Pentru dezinfectare mai puternica, folositi microundele* *.

   15. Curatati cuptorul cu microunde
   Bicarbonatul de sodiu pe un burete umed curata delicat interiorul si exteriorul cuptorului cu microunde si nu lasa urme de chimicale cu miros puternic. Clatiti bine cu apa.

   16. Lustruiti argintaria
   Folositi o pasta formata din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa. Frecati argintaria cu aseasta pasta, folosind o carpa moale sau un burete. Clatiti bine si uscati pentru tacamuri stralucitoare din inox si argint.

   17. Curatati ibricele de cafea si de ceai Inlaturati petele de cafea si de ceai si eliminati gustul amarui spaland ibricele si cafetierele cu o solutie dintr-un sfert de ceasca de bicarbonat intr-un litru de apa calda. Pentru petele insistente, incercati sa lasati la inmuiat peste noapte in solutia de bicarbonat si detergent, sau sa frecati cu pasta de bicarbonat pe un burete umed.

   18. Curatati cuptorul
   Presarati bicarbonat pe podeaua cuptorului. Stropiti cu apa ca sa umeziti bicarbonatul. Lasati sa stea peste noapte. Dimineata frecati, razuiti bicarbonatul si eliminati murdaria cu un burete sau cu un aspirator, si clatiti.

   19. Curatati podelele
   Indepartati urmele si mizeria (fara urme nedorite de zgarieturi) de pe podele nelacuite sau dale de gresie ori marmura folosind o solutie dintr-o jumatate de ceasca de bicarbonat intr-o galeata de apa calda – stergeti cu mopul si clatiti pentru o podea stralucitoare. Pentru urmele lasate de incaltaminte folositi bicarbonat pe un burete umed, apoi clatiti.

   20. Curatati mobila
   Curatati si inlaturati urmele (inclusiv de creion) de pe pereti si mobila vopsita, aplicand bicarbonat de sodiu pe un burete umed si frecand delicat. Stergeti cu o carpa moale si uscata.

   21. Curatati perdelele de dus
   Curatati si dezodorizati perdeaua din vinil de la cabina de dus, presarand direct bicarbonat pe un burete umed sau pe o perie. Frecati perdeaua de dus si apoi clatiti. Lasati-o sa se usuce atarnata.

   22. Dati-i mai multa putere detergentului lichid de rufe.
   Oferiti extra-curatare adaugand rufelor dvs o jumatate de ceasca de bicarbonat pentru a face detergentul lichid de rufe sa actioneze mai puternic. Un echilibru mai bun al pH-ului apei va face hainele mai curate, mai proaspete si mai luminoase. Sau puteti adauga o jumatate de ceasca de bicarbonat la ciclul de clatire al masinii pentru cearsafuri si prosoape mai proaspete, sau pentru a neutraliza mirosurile hainelor cu care mergeti la sala sau in care munciti in gradina.

   23. Curatati si improspatati echipamentele sportive Folositi o solutie de bicarbonat (4 linguri de bicarbonat intr-un litru de apa calda) pentru a curata si dezodoriza echipamentele sportive imbacsite de mirosuri. Presarati bicarbonat de sodiu in husele croselor de golf si in gentile in care va tineti echipamentele de sport pentru a elimina mirosurile si pentru a curata partile metalice (fara a le zgaria!) cu o pasta din bicarbonat de sodiu (3 parti bicarbonat, o parte apa) si o perie. Clatiti bine.

   24. Inlaturati petele de ulei si grasime Folositi bicarbonat pentru a curata urmele de ulei si grasime din garaj sau de pe aleea de intrare. Presarati bicarbonat pe pata si frecati cu o perie.

   25. Curatati bateriile
   Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a inlatura urmele de coroziune lasate de acidul de baterie in autoturism, masina de tuns iarba, etc, pentru ca este un alcalin slab. Asigurati-va ca ati deconectat terminalele bateriei inainte de a curata. Faceti o pasta din 3 parti bicarbonat si o parte apa si aplicati cu o carpa umeda pentru a elimina coroziunea de pe terminalul bateriei. Dupa ce ati curatat si reconectat terminalele bateriilor, stergeti-le cu vaselina pentru a preveni o viitoare coroziune. Va sfatuim sa fiti foarte atenti cand lucrati cu baterii – contin un acid foarte puternic.

   26. O masina curata
   Folositi bicarbonatde sodiu pentru a curata farurile, partile cromate, ferestrele, cauciucurile, husele de vinyl si covorasele de cauciuc ale masinii, fara a va face griji in legatura cu zgarieturi nedorite. Folositi o solutie de bicarbonat dintr-un sfert de ceasca de bicarbonat si un litru de apa. Aplicati cu un burete sau cu o carpa umeda pentru a inlatura murdaria adunata la drum, rasini de la copaci, insecte si smoala. Pentru petele incapatanate folositi bicarbonat presarat pe un burete umed sau o perie moale. Eliminati mirosurile presarand bicarbonat direct pe pata pe tesatura huseelor sau pe carpete. Asteptati 15 minute (sau mai mult pentru mirosurile persistente) apoi aspirati bicarbonatul.

   Dezodorizare

   27. Improspatati- va frigiderul
   Asezati in fundul frigiderului o cutie deschisa cu bicarbonat pentru a neutraliza mirosurile.

   28. Scapati de mirosul cosului de gunoi si al tomberoanelor cu reciclabile Presarati bicarbonat pe fundul galetii de gunoi pentru a tine la respect mirosurile. Curatati containerul pentru materiale reciclabile periodic, presarand bicarbonat pe un burete umed. Curatati si clatiti. De asemenea, presarati putin bicarbonat deasupra pe masura ce adaugati materiale reciclabile in container.

   29. Odorizati scurgerile si recipientele pentru gunoi.
   Pentru a elimina mirosurile din chiuveta, din scurgeri si din tomberoanele de gunoi si pentru a impiedica mirosurile persistente sa revina, turnati o jumatate de ceasca de bicarbonat in timp ce curge apa calda – va neutraliza atat mirosurile acide cat si pe cele bazice de pe scurgere. (Aceasta e o metoda buna de a scapa de bicarbonatul care a fost folosit la reimprospatare aerului din frigider)

   30. Scoateti mirosurile si murdaria din masina de spalat de vase Folositi bicarbonatul pentru a scoate mirosurile inainte de a porni programul masinii de spalat vasele si apoi ca un agent de curatare bland in timpul ciclului de spalare.

   31. Scoateti mirosurile din cutiile pentru depozitat mancarea Intre utilizari, plasati un recipient cu bicarbonat de sodiu in cutiile pentru pachetel ale fiecarui membru al familiei pentru a absorbi mirosurile persistente.

   32. Scoateti mirosurile din covoare
   Presarati liber bicarbonat de sodiu pe covor. Lasati sa stea peste noapte sau cat de mult posibil (cu cat il lasati mai mult, cu atat functioneaza mai eficient). Maturati cantitatile mai mari de bicarbonat, apoi aspirati restul (notati faptul ca sacul aspiratorului va deveni plin si greu). Un bonus suplimentar: veti curata si aspiratorul de mirosuri.

   33. Improspatarea sifonierelor
   Plasati o cutie cu bicarbonat pe un raft al sifonieruliui pentru a mentine aerul proaspat inauntru si a-l feri de mirosuri.

   34. Indepartati mirosurile de pe obiectele folosite pentru animalele de casa Puneti pe fundul litierei pentru pisica bicarbonat, apoi turnati deasupra nisipul obisnuit. Pentru a improspata intre doua schimbari ale nisipului, presatati deasupra litierei bicarbonat, dupa ce ati inlaturat resturile pisicii. Eliminati mirosurile din asternutul pisicii presarand liber bicarbonat, asteptati 15 minute (sau mai mult pentru mirosuri puternice), apoi aspirati.

   35. Eliminati mirosurile dim tenisi
   Preveniti accentuarea mirosurilor din incaltamintea de sport presarand bicarbonat in ei intre utilizari. Scuturati –i inainte de a-i incalta.

   36. Improspatati animalele de plus
   Mentineti jucariile de plus curate si placut mirositoare facanmdu-le un dus uscat cu bicarbonat atunci cand nu le folositi. Presarati bicarbonat pe ele si lasati sa stea 15 minute inainte de a-l peria sau aspira.

   Diverse

   37. Rezolvati toate necesitatile pentru e excursie cu cortul Bicarbonatul este un “must-have” pentru urmatoarea excursie cu cortul. Poate spala vasele, poate curata oalele, poate deveni sapun de maini, deodorant, pasta de dinti, extinctor, si mai are inca multe utilizari.

   38. Extinctor
   Bicaronatul de sodiu poate ajuta in fazele incipiente ale incendiilor domestice izbucnite datorita grasimii sau circuitelor electrice, pentru ca atunci cand bicarbonatul este incalzit, emana dioxid de carbon, care ajuta la potolirea flacarilor. Pentru micile focuri izbucnite in zona de gatit (tigai, gratare, cuptoare) opriti gazul sau curentul electric daca puteti face asta in siguranta. Dati-va inapoi si aruncati la baza flacarii cativa pumni de bicarbonat pentru a domoli flacarile – si chemati pompierii doar ca sa fiti siguri.

   39. Ingrijire pentru sistemul septic
   Folosirea regulata a bicarbonatului in tevile de scurgere le poate mentine pe acestea in stare buna de functionare, fara sa se infunde. O cana de bicarbonat pe saptamana va ajuta la mentinerea unui pH favorabil in rezervorul septic.

   40. Curatati fructele si legumele
   Bicarbonatul de sodiu este metoda cea mai sigura si eficienta pentru a inlatura murdaria si reziduurile de pe fructele si legumele proaspete. Presarati un pic pe un burete umed curat, frecati si clatiti. Iata inca o modalitate de a va curata legumele***.:
   Sursa: Internetul.
   Aliosa.
   Sursa

   Comentariu de Aliosa — 19/09/2012 @ 2:31 pm | Răspunde

 7. […] eufrosin, diversediversificate, moisecodrea, Agatha, Anca, Sara, roxtao, profunzimi,  aliosapopovici, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, vienela, alexandrone, lucian, […]

  Pingback de Clipe încremenite (190912) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare — 18/09/2012 @ 9:56 pm | Răspunde

  • @ In ATENTIA conducatorilor auto care circula
   pe DRUMURILE PATRIEI vandute deja STRAINILOR !!!

   Avertisment :
   Nu opriti masina !!!

   Un nou stil de tilharie

   Daca conduceti noaptea si vi se arunca oua crude pe parbriz in nici un
   caz sa nu actionati stergatoarele si sa nu stropiti parbrizul cu
   lichid de parbriz.
   Ouale amestecate cu apa vor crea un strat opac pe parbriz si nu veti
   mai vedea nimic, chiar si folosind stergatoarele.
   Atunci veti fi obligat sa va opriti si cu mare probabilitate veti fi
   victima unei tilharii.
   Lasati ouale sa curga pe parbriz fara sa incercati sa-l curatati cu
   stergatoarele si lichid de parbriz. Continuati sa mergeti cu masina
   cit mai departe posibil de locul incidentului.
   Opriti-va numai atunci cind ati ajuns intr-un loc sigur.

   Aruncarea cu oua in parbrizul masinilor care circula noaptea este
   ultima gaselnita folosita de tilhari.

   Acest stil a fost importat din occident !!!!!!!!

   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 19/09/2012 @ 2:13 pm | Răspunde

 8. […] eufrosin, diversediversificate, moisecodrea, Agatha, Anca, Sara, roxtao, profunzimi, aliosapopovici, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, vienela, alexandrone, lucian, […]

  Pingback de Viaţa-n imagini (190912) — 18/09/2012 @ 10:48 pm | Răspunde

  • DESPRE LAMAIE !!!

   ” Lamaia este un produs miraculos pentru uciderea celulelor canceroase.
   Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia !!!
   De ce nu suntem noi la curent cu asta?
   Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.
   Voi puteti, de asemeni, sa va ajutati un prieten care are nevoie, anuntandu-l ca sucul de lamaie ii este benefic pentru a preveni boala.

   Gustul ei este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
   Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul sau in gradina voastra.
   Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
   Cum stiti, lamaiul nu ocupa mult loc si este cunoscut pentru varietatile sale de lamai si lime.
   Puteti sa consumati fructul in diverse moduri : puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet etc.
   I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemeni, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta si este antidepresiv, combate stress-ul si bolile
   Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de experimente efectuate in laborator dupa 1970, rezultatele au relevat ca sucul de lamaie distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas…
   Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual in lume pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge numai celulele maligne canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase !”
   Sursa: Internetul.
   Aliosa

   Comentariu de Aliosa — 19/09/2012 @ 2:35 pm | Răspunde

 9. […] eufrosin, diversediversificate, moisecodrea, Agatha, Anca, Sara, roxtao, profunzimi,  aliosapopovici, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, vienela, alexandrone, lucian, […]

  Pingback de Pe chibrituri: Eclipsa de Soare « Blog de Filumenistă — 19/09/2012 @ 7:01 am | Răspunde

  • DESPRE BENEFICIILE SARII IODATE !

   Iodul este un element esential in functionarea glandei tiroide si, in general, sarea de masa iodata este suficienta pentru a asigura cantitatea necesara de iod pentru organism; pentru cei care consuma sare de mare sau de Himalaya si algele sunt bogate in iod.
   Functionarea tiroidei in limite normale este ajutata de zinc, vitaminele B2, B3, B6 si B12, precum si de efectul antioxidant al vitaminelor A, C si E. Ouale, lactatele, carnea de peste, dar si multe legume si fructe contin multe din vitaminele de mai sus. Ovazul, semintele de susan, bananele, avocado si migdalele sunt iarasi alimente bune pentru cazurile de hipotiroidism.

   Multumesc pentru pingback !
   Astept insa si un mic comentariu !
   Toate cele bune !
   Cu respect,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 19/09/2012 @ 2:40 pm | Răspunde

 10. […] eufrosin, diversediversificate, moisecodrea, Agatha, Anca, Sara, roxtao, profunzimi, aliosapopovici, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, vienela, alexandrone, lucian, […]

  Pingback de Un mic ajutor pentru Zolty « Florina Lupa Curaru — 21/09/2012 @ 8:57 am | Răspunde

 11. […] eufrosin, diversediversificate, moisecodrea, Agatha, Anca, Sara, roxtao, profunzimi, aliosapopovici, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, vienela, alexandrone, lucian, […]

  Pingback de Ham! Ham! Pentru Zolty! « Ulise al II-lea cel Ocoş — 21/09/2012 @ 11:50 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: