Alioşa ” File de Jurnal ”

22/09/2012

ROMANIA, INCOTRO ? Capitolul XIV .

Filed under: generale — Aliosa @ 7:28 am

Motto:

 ”  Nici n-au treierat grâul din care

să-mi fiarbă colivă şi mi-o şi-mpart!

(Ca şi cum ar vorbi singur.)

Patruzeci şi şapte de ani am dus ţara

cu noroc… (Scuturându-se.)

Am so duc şi când voi muri,

şi după ce vor pecetlui piatra pe dasupra mea!…”

STEFAN cel MARE si SFANT,

„APUS DE SOARE”,

actul  II, scena XI,

de BARBU STEFANESCU-DELAVRANCEA .

 Ghimpele: Rusia ia MĂSURI pentru a ÎMPIEDICA unirea Republicii Moldova cu România

Rusia propune o schemă de federalizare a Republicii Moldova, scrie Nezavisimaia Gazeta. Presa moscovită este de părere că federalizarea este îndreptată împotriva unirii Republicii Moldova cu România, promovată activ de Alianţa pentru Integrare Europeană.
Fondatorii mişcării de federalizare de la Chişinău au în vizor Transnistria la est, Găgăuzia la sud, o regiune cu capitala la Bălţi în nord.
“Federaţia poate salva statul moldovenesc de la autodistrugere”, afirmă autorii proiectului.
Totodată, federalizarea creează premisele unificării cu Transnistria, scrie Nezavisimaia Gazeta.
Statul unitar, aşa cum este Republica Moldova potrivit Constituţiei, nu le poate garanta transnistrenilor din est, găgăuzilor şi bulgarilor din sud, precum şi ucrainienilor din nord, că interesele lor vor fi respectate, afirmă publicaţia rusă. Iar această populaţie nu doreşte să treacă în componenţa României şi acolo să se asimileze.
Aceleaşi propuneri au fost avansate şi prin cunoscutul plan Kozak, propus Chişinăului de Kremlin în 2003 şi respins la vremea respectivă de preşedintele de atunci, Vladimir Voronin.
Germania, de asemenea, i-a propus Chişinăului cu doi ani în urmă o structură federativă, ca fundament pentru soluţionarea conflictului transnistrean, după ce cancelarul german Angela Merkel şi fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev au semnat un memorandum vizând Transnistria, aminteşte cotidianul moscovit.
Planul prevedea implicarea activă a Germaniei în reglementarea conflictului şi nu excludea, în cazul unei evoluţii pozitive, retragerea trupelor ruse de la Tiraspol. Germanii s-au pus pe treabă şi i-au invitat pe moldoveni ca să le arate că într-o comunitate federativă se poate trăi bine şi în pace.
“Dar ce este bine pentru neamţ, nu este întotdeauna bine şi pentru moldovean”, scrie cu sarcasm ziarul rusesc.
Liderul Partidului Liberal, fostul preşedinte interimar Mihai Ghimpu, a afirmat că “federalizarea este o prostie”, iar Constituţia ţării nu o permite. Ideea federalizării este respinsă şi de adepţii unirii cu România.
Analistul politic Petru Bogatu afirmă că o Moldovă federativă ar deveni o enclavă rusească în regiune, o “clonă a regimului Putin. Statul democratic Republica Moldova ar fi distrus, spune analistul, iar Moscova îşi va spori influenţa asupra întregii ţări prin intermediul Tiraspolului.
Ideea federalizării nu este susţinută în întregime nici la Tiraspol.  Analistul politic Andrei Safonov spune că, dacă regiunea transnistreană ar fi reunită cu malul drept al Nistrului, va intra automat în sfera de influenţă a Bucureştiului, ceea ce este absolut inadmisibil pentru locuitorii transnistreni, care “se tem de românizare”.
Mişcarea „Moldova Federativă”, lansată ieri la Chişinău , propune crearea unei noi ţări în care să intre cinci republici autonome: Moldova de Est, Moldova de Vest, Republica Moldovenească Transnistreană, Republica Găgăuzia şi Republica Bucovina. În noua structură statală ar urma să intre şi Regiunea autonomă Basarabia.
Sveatoslav Mazur, liderul noii mişcări, anunţă pe site-ul federatia.md că aceasta are drept scop “centralizarea poporului moldav multinaţional în jurul ideii renaşterii Patriei-Mamă Moldova şi pentru a salva teritoriile istorice de laşi şi trădători”.
El propune şi o strategie de federalizare în care să intre Republica Moldova, Nordul Bucovinei şi Sudul Basarabiei, care fac parte din Ucraina şi Moldova din dreapta Prutului.
Potrivit aceleiaşi strategii, populaţia noului stat federativ va constitui 10,5 milioane oameni, care vor locui “pe întreg teritoriul fostului cnezat moldovenesc”.
Republica federativă va avea o formă de guvernare prezidenţială, iar organul legislativ va fi alcătuit din două camere. Camera superioară va include 71 de deputaţi, care vor fi aleşi în circumscripţii uninominale pentru un mandat de nouă ani. Camera inferioară va fi alcătuită din 201 deputaţi aleşi pe liste de partid pentru un mandat de patru ani.
Limbile oficiale în noul stat ar urma să fie “moldoveneasca” şi rusă, iar drapelul naţional – bicolorul roş-albastru cu capul de bour drept stemă.
Totodată, noul stat ar urma să facă parte din Uniunea Euroasiatică a lui Vladimir Putin.
De notat că Sveatoslav Mazur a face parte din Partidul Patrioţii Moldovei şi se declară ezoterist, el fiind şi director al Institutului de Ezoterism, Psihologie şi Viaţă Reală din Republica Moldova.
Nota noastra: Planul rus al federarii Republici Moldova este o mai veche varianta repusa in discutie in prezent, cand exista relatari ca si Germania favorizeaza o asemenea “solutie”.
“Moldova Federativa” este o miscare ce nu are legatura cu planul rusesc, chiar daca, evident, este initiata, cel mai probabil, de serviciile secrete ale Moscovei. Are insa un caracter mai degraba fantasmagoric, de sperietoare menita sa tulbure in plus apele deja agitate.
Mult mai periculos este planul federalizarii Republicii Moldova, cu atat mai mult cu cat Germania “achieseaza”. Oare de ce presedintele care a facut, chipurile, cel mai mult pentru Republica Moldovei, anume Traian Basescu, nu si-a folosit relatia “privilegiata” cu Merkel pentru a preveni un astfel de deznodamant? Sau relatia “privilegiata” are vreun pret?
Legaturi:

9 comentarii »

 1. @ ALL !!!

  Tot ce trebuie sǎ ştiu despre viaţǎ am învǎţat de la Arca lui Noe:

  Unu : Nu pierde barca.
  Doi : Aminteşte-ţi cǎ toţi suntem în aceeaşi barcǎ.
  Trei : Fǎ-ţi planuri în avans. Nu ploua când Noe şi-a construit arca.
  Patru : Fii pregǎtit. Când vei avea 100 de ani , e posibil ca cineva sǎ-ţi cearǎ sǎ faci ceva cu adevǎrat important.
  Cinci : Nu asculta criticile ; mergi înainte cu treaba care trebuie fǎcutǎ.
  Sase : Construieşte-ţi viitorul pe premise înalte.
  Sapte : De dragul siguranţei , cǎlǎtoreşte în pereche.
  Opt : Viteza nu e totdeauna un avantaj. Şerpii erau pe arcǎ împreunǎ cu gheparzii.
  Nouǎ : Când eşti stresat , pluteşte pe apǎ o perioadǎ.
  Zece : Aminteşte-ţi , Arca a fost construitǎ de amatori ; Titanicul de profesionişti.

  Si inca una ! TARE !!!

  Managerii unei edituri incearca sa afle cum de nimeni nu a observat ca unul din angajati a stat la birou,
  mort, timp de 5 zile, inainte sa-l intrebe cineva daca se simte bine.
  George Turkelbaum, 51 de ani, angajat de 30 de ani la societatea respectiva, a suferit un atac de cord in biroul pe care il impartea cu alti 23 de angajati (e vorba despre acele „cubicule” tipic americane,
  spatii largi de lucru impartite in birouri cu ajutorul unor pereti din gipscarton sau sticla).
  Desi a murit luni, nimeni nu a observat asta pana sambata dimineata, cand ingrijitorul l-a intrebat de ce lucreaza si in weekend.
  Seful lui Turkelbaum,Elliot Wachiaski, a declarat pentru The New York Times:
  „George era intotdeauna primul la birou, primul dimineata si ultimul care pleca seara, asa ca nimanui nu i-a parut neobisnuit ca sta in aceeasi pozitie si ca nu vorbeste. Era mereu absorbit de munca sa si interiorizat.”
  Un examen medico-legal a relevat ca murise deja de cinci zile la data gasirii lui.
  George citea manuscrisul unei lucrari medicale cand si-a gasit sfarsitul.
  Poate n-ar fi rau sa le mai dati colegilor de birou cate un ghiont din cand in cand !

  Morala povestirii:
  Nu va omorati muncind !
  Oricum nu baga nimeni de seama!
  sau:
  Nu va omorati citind !
  Ca tot nu comentati !!!

  Weekend placut !
  Cu prietenie,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 22/09/2012 @ 8:26 am | Răspunde

 2. @ ALL !!!
  SECRETELE BANCHERILOR LUMII :

  Credeti ca nu au legatura si cu FEDERALIZAREA MOLDOVEI ???
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 22/09/2012 @ 4:08 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Nimic nu se INTAMPLA INTAMPLATOR ci totul este CACULAT si ARANJAT de BANCHERII LUMII :
  “Unul dintre cele mai importante evenimente conspiraționiste ale anului 2012 este celebra întâlnire a misteriosului grup Bilderberg. Evenimentul s-a produs în Chantilly, Virginia, unde cei mai importanţi oameni ai planetei s-au întâlnit cu un scop precis, acela de a-l desemna pe noul președinte al Statelor Unite ale Americii.
  Există zvonuri conform cărora chiar înaintea alegerilor din SUA, grupul Bilderberg se reunește pentru a al “încorona” pe viitorul președinte. În anul 2008, când Barack Obama şi Hillary Clinton se băteau pentru fotoliul celui mai puternic om din lume, a avut loc o întâlnire secretă intre reprezentanții grupului Bilderberg şi cei doi candidaţi. După ce au trecut probele de foc, dar şi de loialitate, unul dintre ei a fost pe placul Bilderbergilor. După cum vă puteţi imagina acesta a fost Barack Obama, care câteva săptămâni mai târziu a “câştigat” alegerile prezidențiale din SUA (democratic).
  Atunci când avionul cu cei doi candidați a revenit la Washington doar unul dintre ei era la bord, Hillary Clinton. Acesta a fost semnul că Obama este preferat la încoronarea tronului american. Aşa s-a întâmplat cu preşedintele George H.W. Bush în 1985, cu preşedintele Bill Clinton în 1991, cu Tony Blair în 1993 sau cu Romano Prodi, fostul şef al Comisiei Uniunii Europene, în 1999.
  Reporterii de la The Guardian l-au zărit la întâlnirea Bilderberg 2012 pe contracandidatul lui Obama în cursa prezidenţială, Mitt Romney. Acesta nu a fost trecut pe lista invitaților oficiali, fapt pentru care se presupune că SUA va avea un nou președinte. El a fost ales, încoronat de cei mai puternici oameni ai planetei, printre care şi David Rockefeller în vârstă de 96 de ani.
  Pe de cealaltă parte Mitt Romney câștigă alegerile preliminare din foarte multe state din SUA. Acesta nu este o simplă coincidenţă, pentru că democrația americană este doar un simplu balon de săpun aruncat în ochii credulilor de cei mai bogaţi oameni de pe planetă. Democrația americană nu exista, grupul Bilderberg este cel care decide viitorul SUA, iar restul poveştii cu campania electorală şi alegerile nu sunt decât un circ ieftin pentru a hrăni gloata înfometată de libertate. Mitt Romney este viitorul președinte al SUA!”.
  Sursa: Internetul.
  PS !!!
  O sa revin la acest POST dupa ALEGERILE PREZIDENTIALE din SUA de anul viitor !!!
  Si-atunci, de ce sa ne mai MIRE
  ca VOTUL celor 8,5 milioane de la REFERENDUMUL din 29 IULIE 2012
  NU A FOST LUAT IN SEAMA ???
  Daca BANCHERII LUMII au vrut ca Traian Basescu sa mai conduca ROMANIA inca DOI ANI de zile, au FACUT ce-au FACUT si AU REUST sa-si IMPUNA punctul de vedere !!!
  Suntem prea mici pentru un razboi asa de mare !!!!
  Iar EVENIMENTELE ce se produc zi de zi in LUME , ne DOVEDESC fara putinta de tagada ca,
  CE VOR EI, SE INTAMPLA, ce NU VOR, NU SE INTAMPLA !!!
  DOAMNE, OCROTESTE-I PE ROMANI !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 22/09/2012 @ 4:11 pm | Răspunde

  • Concluzia este corectă,reală,pertinentă şi foarte,foarte,foarte dureroasă pentru miliardele de oameni obişnuiţi care populează planeta PĂMÂNT !!!Am să public pe blogul meu „PIRAMIDA PUTERII” CA O COMPLETARE CLARĂ,FĂRĂ ECHIVOC,A CONCLUZIEI TALE !!!Voi posta finalul acestui comentariu şi dedesubt PIRAMIDA PUTERII !!!
   Cu prietenie,
   Bogdan.

   Comentariu de bmarinescu41 — 22/09/2012 @ 7:45 pm | Răspunde

   • @ Buna dimineata Bogdan !
    Mi-ar face o deosebita placere sa postezi pe blogul tau ” PIRAMIDA PUTERII ” caci,
    cu cat suntem mai multi cei care DEMASCAM puterea oculta a bancherilor lumii,
    cu atat mai bine TARII si LUMII in general !!!
    Semnalul de ALARMA ca sa fie auzit de toata lumea, trebuie REPETAT de mai multe ori !!!
    Nu asa face si MECANICUL de LOCOMOTIVA cand ajunge in dreptul
    unei intersectii a CAII FERATA cu un DRUM
    sau la INTRAREA si PLECAREA in ( din ) GARI ???
    Si totusi, mai INTRA un bezmetic cu MASINA in LOCOMOTIVA
    sau isi mai pierde PICIORUL cate o persoana neatenta !!!
    Iar daca vei posta si FINALUL acelui COMENTARIU, bucuria mea este si mai mare !!!
    O DUMINICA frumoasa prietene !
    Si-apoi, O SAPTAMANA cat mai rodnica !
    Cu prietenie,
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 23/09/2012 @ 6:37 am | Răspunde

 4. @ De la prietenul CrisCar50, via Yahoo! Mail caruia i-am redirectionat un interesant colaj de imagini despre CHINA :

  ” Superbe imagini!
  Multumesc frumos!
  Cate ceva,dar f. putin,din splendorile Chinei am avut ocazia sa vad in cele doua turnee cu ONRadio.///
  N-am mai intrat pe blog pt. a citi in continuare interesantul serial istorico-politic,
  dar voi recupera dupa Festivalul Orchestrelor Radio din Europa,in care avem doua concerte pt. care am muncit f.mult
  .Primul duminica ,in deschiderea Festivalului,celalat joi.
  Toate concertele din Festival pot fi asculte in direct ,la Radio Romania Muzical si Rom. Cultural,
  in fiecare seara de la ora 19.30,iar recitalurile de la ora 17.00
  .Duminica placuta !
  Cu respect,Crisan

  Comentariu de Aliosa — 23/09/2012 @ 6:43 am | Răspunde

  • @ Buna dimineata Crisan !
   Adevarul este ca, atat in baie, bucatarie dar si pe balconul inchis ermetic , am cate un APARAT de RADIO pe care-l PORNESC ca in timp ce trebaluiesc prin cele locatii sus-mentionate, SA AUD pe calea undelor tot ceea ce se INTAMPLA in TARA si in LUME.
   Si uite asa am aflat despre FESTIVALUL ORCHESTRELOR RADIO din EUROPA iar gandul mi-a zburat la TINE si VIOARA ta manuita cu atata maiestrie de-o viata .Acum ca mi-am NOTAT orele de difuzare precizate de tine pentru care iti multumesc , misiunea mea de A ASCULTA CONCERTELE radiodifuzate va fi mult mai usoara caci, am prostul obicei de A NOTA PE O COALA MICA DE HARTIE TOT CEEA CE URMEAZA SA ASCULT in timp ce fac ceea ce fac prin acele locatii unde am cate un aparat de radio pe care il OPRESC cand treaba s-a terminat si-l PORNESC din nou acolo unde merg.
   Cat priveste VIZITA ta pe blogul meu, nu-i nici o problema !
   SERIALUL ISTORICO-POLITIC este la loc sigur si-l poti CITI cand vrei si ai timp .
   SUCCES DEPLIN la CONCERTE !!!
   Poate odata si odata te voi ASCULTA in direct si aplauda frenetic la vreunul din concertele pe care le vei sustine !
   Cum merg la meciurile de fotbal jucate de STEAUA si Ntionala lui PITURCA pe ARENA NATIONALA, as veni si la CONCERTELE sustinute de tine daca as primi INVITATIE din timp caci, mie asa imi place, sa stiu de azi ce fac peste 2-3 luni de zile si chiar un an ! Deja BILETELE de intrare pe ARENA NATIONALA pentru 4 OCT.a.c.sunt achizitionate , hotararea de a merge in IUNIE anul viitor la STATIUNEA BALTATESTI luata, participarea la DOUA MARI ANIVERSARI ( 26 ani absolvirea ACADEMIEI MILITARE si 41 ani absolvirea SCOLII MILITARE de OFITER ) perfectata si, lista ar putea continua.
   FARA PLANIFICARE riguroasa,
   NU AI ce pune pe masa !
   O duminica placuta prietene !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 23/09/2012 @ 7:02 am | Răspunde

 5. […] am citit un articol deosebit la alioşa popovici ,despre o schemă de federalizare a Republicii Moldova,propusă deja de Rusia pentru a împiedica […]

  Pingback de PIRAMIDA PUTERII-NWO-NOUA ORDINE MONDIALĂ! « Bmarinescu41's Blog — 23/09/2012 @ 5:06 pm | Răspunde

  • @ Buna dimineata Bogdan !
   Ti-am citit ARTICOLUL si ma simt onorat de publicitatea ce mi-o faci !
   Iti multumesc din toata inima !
   Ca sa ma adaug ceva la cele spuse de tine in articolul de fond, ar insemna sa incalc regulile bunelor maniere !
   Da-mi voie, rogu-te, a nu te supara sa fac doar o mica, mica, completare :
   BLESTEMUL celor 7,4 milioane de romani umiliti si batjocoriti de basescu traian si cei sase judecatori de la ccr ( nu merita sa folosesc majuscule … ) se va face simtit mai devreme sau mai tarziu caci, ROMANUI uita dar, nu iarta !!!
   O saptamana plina de impliniri si voie buna !
   Cu prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 24/09/2012 @ 6:10 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: