Alioşa ” File de Jurnal ”

25/09/2012

ROMANIA, INCOTRO ? Capitolul XVII .

Filed under: generale — Aliosa @ 7:38 am

Motto: „

MUNTII nostri, AUR poarta !

Noi,cersim din poarta-n poarta ” !!!

ROMANIA INCONJURATA .

Cand vom constientiza in (pe) ce lume traim?

Lumea fierbe in jurul nostru, dar acest lucru e prea putin, se pare, pentru a ne misca din usuratatea cu care ne traim istoria – atat istoria mare, a neamului,
cat si pe cea “mica”, a propriei noastre vieti. Sa ne uitam putin in jurul nostru:
 UNGARIA  se afla in plin proces de reinventare revizionista, avand actiuni din ce in ce mai agresive si provocatoare la adresa tarilor vecine care au minoritati maghiare. Cu toate ca orientarea ei ar fi sinucigasa pentru o tara atat de mica, respectiv nationalismul economic si recuperarea ideologiei hortyste (inclusiv antisemite), totusi cum-necum Ungaria reuseste sa isi pastreze “fata” in Uniunea Europeana si sa fie un actor care conteaza. Abia acest lucru o face sa devina o amenintare pentru Romania, nu atat mustatile viforoase ale conspirationistilor urnei cu cenusa “apostolului” fascist: anume, capacitatea de a isi urmari obiectivele revizioniste.
 
La sud, BULGARIA  se afla in plina forma. Pune moratoriu pe gazele de sist fara sa cedeze presiunilor americane, are pareri proprii in dosarul iranian, taxeaza FMI-ul pentru aportul deosebit adus agravarii crizei economice, cere Rusiei respectarea intereselor nationale in proiectul South Stream. Frate, frate, slav, slav, ortodox, ortodox dar branza e pe bani si imperialismul n-are miros. Ceea ce se stie mai putin este ca si in Bulgaria curentul revizionist este in renastere. Dobrogea se afla tot mai mult invocata in imaginarul politic contemporan bulgaresc iar premierul Boiko Borisov a declarat, la Bucuresti, ca Bulgaria a pierdut teritorii uriase in urma celui de-al doilea razboi mondial (daca-i asa, noi ce ar trebui sa zicem?!).
 
SERBIA  se afla si ea intr-un proces de reorientare, dupa ce T. Nikolici a castigat alegerile si a vizitat (demonstrativ?), imediat dupa alegeri, Moscova, a negat genocidul de la Srebenica si a afirmat ca nu va accepta integrarea in UE cu orice costuri. Comunicatul recent al Patriarhiei Serbiei ne arata izolati chiar si din punct de vedere bisericesc, avand in vedere ca Patriarhia Moscovei se afla in stranse relatii cu Biserica Greciei si in relatii amicale cu cea a Ierusalimului, are in jurisdictia ei Ucraina si Moldova, este apropiata de Bulgaria.
In UCRAINA , un proiect de lege care, aparent, ne-ar fi favorabil, foloseste pervers notiunea de limba moldoveneasca pentru a rupe unitatea si reprezentativitatea minoritatii romane din tara vecina.
In Republica MMOLDOVA , dupa ce legea egalitatii a fost impusa de eurocratii vigilenti, in asistenta tampa a Chisinaului si Bucurestiului, se agita puternic apele, vorbindu-se chiar de instaurarea unor regiuni separatiste autonome in zonele controlate politic de comunisti si de episcopi mai apropiati, pare-se, de Patriarhia Moscovei (ceea ce era destul de previzibil). Mitropolia Basarabiei se straduie, intre timp, sa faca totul pentru a compromite ortodoxia romaneasca, in timp ce Patriarhul Daniel este ocupat cu orice altceva.
 
Asadar, toate tarile vecine ROMANIEI  se afla in plina fierbere, prefacere, agitatie. Unele se consolideaza intern si devin eficiente si pe plan extern, altele se clatina periculos, amenintand stabilitatea celor din jur, pe teritoriul multora se duce o batalie geopolitica acuta intre SUA si Rusia. Exista o profetie a parintelui Arsenie Boca in care Romania e inconjurata de flacarile razboiului. Acum nu e razboi, insa stim ca razboaiele nu apar din senin, ci dintr-o fierbere, o tensiune care atinge punctul culminant.
In privinta granitelor, oficialii asigura ca nimeni nu doreste modificarea lor astazi, ca doar suntem in Uniunea Europeana, insa, pe masura ce UE se transforma intr-un spatiu cu tot mai multe constrangeri si tot mai putine beneficii (pentru vecini), este previzibil ca intoarcerea la un discurs revizionist precum si la recuperarea nationalismului, chiar daca in forme diferite, adaptate contextului, sa continue. Practic, nu exista prea multe variante: ori continua tendintele centrifugale provocate de impunerea austeritatii si de interesele divergente ale statelor europene, ori, mai probabil, se creeaza acea Uniune Europeana Politica (vestita SUE), ce ar presupune insa un grad de centralizare atat de marcant incat se sperie gandul numai la ideea unei astfel de “inchisori a natiunilor”. Ambele variante sunt riscante pentru noi.
In toata aceasta fierbere, ROMANIA pare sa fie o tara letargica si nepregatita pentru vremurile si provocarile nelipsite ale viitorului imediat. Suntem nepermis de relaxati, inconstienti, usuratici si nepasatori cu adevaratele mize ale zilei.
Inclusiv sau, poate, mai ales noi, ortodocsii, parem decuplati de la tensiunea reala a imprejurarilor istorice pe care le traim. Ne intereseaza mult care au fost mai tari, dacii sau romanii, ne anima subiectele care antreneaza discutii pasionante dar care nu au prea mare relevanta pentru viata noastra cotidiana, ignorand, totodata, subiectele reale, grave, intr-un cuvant, vânăm si adunăm, prea deseori, deşertăciune. Iar daca ne uitam in jur, e jale: subiecte de can-can, fie politic, fie ”ortodox”…
Toate denota o evadare din lumea reala.
O evadare care nu ne va servi, insa, la nimic.
Realitatea se razbuna pe cei care o eludeaza permanent.
Istoria ne este martora: superficitatea românilor interbelici, pomenita de martirul Mircea Vulcanescu in 1940, cand Ardealul a fost rapit prin Diktatul de la Viena, a prefatat dezastrul razboiului mondial, pierderile teritoriale si experimentul comunist.
[…] Poate că nu ne-am preţuit cum se cuvine. Poate că n-am ştiut a ne cunoaşte.
Poate c-am fost superficiali, uşori, sub vremurile mari ale împlinirii care ne-ar fi cerut altfel.
Vom fi luat în deşert lucruri sfinte.Vom fi greşit fără să ne dăm seama. Vom fi adormit ca  nebune şi ceasul deşteptării ne va fi găsit fără ulei în candele. Nu vom fi băgat de seamă semnele ce ni se făceau în jur, sau glasul celor care – deşteptaţi de dimineaţă – ne vor fi vestit ivirea lor. […]
Vai, câte lucruri am fi putut face, dar pe care nu le-am făcut!
Lenea, căutarea fiecăruia de ale sale, nebăgarea îndeajuns de seamă,
bucuria lumii ne-au furat cu ale lor. […]
Vremuri asemanatoare ne stau in fata, atat ca neam, cat si ca persoane.
Doar ca acum vor fi cu mult mai grele…
“…Iar noi, NOI, unde suntem?
Unde suntem cu starea sufleteasca”?
 
Se intreba acelasi martir inca din 1932, cand scria profeticul avertisment “In ceasul al unsprezecelea”.
Se pare ca noi lipsim din propria tara si din propria viata.Articol preluat de pe RazboiintruCuvanthttp://www.previewshots.com/images/v1.3/t.gif

OMUL cat TRAIESTE ,INVATA  iar EU,cum TRAIESC, INVAT mereu !!!

Da click pe link-ul de mai jos  Si vei vedea ceva frumos !!!

http://www.airpano.ru/files/Egypt-Cairo-Pyramids/start_r.html

Este DEVIZA mea si tocmai de aceea nu am incadrat-o in ghilimele ! Astazi am INVATAT ca a fi INVATAT, sta in puterea TA ! Numai IGNORANTII nu INVATA !!! Pana si HOTII INVATA mereu pentru a-si perfectiona metodele de FURAT !

” PROSTUL, daca nu e si FUDUL , nu e PROST destul ” !!! Este NORMAL ca pe lume sa existe si PROSTI dar NU E NORMAL ca PROSTUL sa se dea mai DESTEPT decat este ! Si totusi, in ROMANIA sunt multi PROSTI cu BANI care se dau DESTEPTI iar daca-i SCUTURI putin, cad de pe ei doar APUCATURILE RELE si PROSTIA lor …………………

Tu, ce  parere ai  despre VECINII nostri ?

Hai , spune-ne si noua !Multumim !

Cu stima si respect  ,Aliosa.

22 comentarii »

 1. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Pe chibrituri: Chibrituri Brăila « Blog de Filumenistă — 25/09/2012 @ 2:29 pm | Răspunde

  • @ ALL !!!
   BUNA ZIUA !
   Astazi va voi DEZVALUI o TAINA tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii „prostimii”.

   Lipsa SARII din sange!!
   Interesant,dar LOGIC.
   Aceeasi problema cu tensiunea arteriala: inainte 130/80 era tensiune de aviator, acum este limita superioara a „normalului”.
   Sa aiba aceeasi justificare?
   ” Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii ” este reclama de la anumite posturi tv !
   Asta da avertisment medical!
   Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!!!
   La prima citire, exces înseamna.prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia !!!
   Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme… e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi.
   Între omul de la munte… care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses sau de la oras care primesc apa cea mai infecta, cel de la munte va „dizolva” si elimina mult mai repede chimicalele!
   Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul – purtatorul de oxigen din sange!
   Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi,
   au Fierul (RH pozitiv)! Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:
   – orice reactie a apei cu sarea produce… caldura!!!
   Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge,
   reduce de… 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!!!
   Mai simplu spus, lipsa sarii din sânge…PROSTESTE !!!
   Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real:
   sa devenim LEGUME usor de MANIPULAT!
   La televizor ni se repeta zilnic reclama
   ” excesul de sare zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii „!!!
   Tu,stimata cititoare si stimate cititor, ce parere ai despre SAREA in BUCATE ?

   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 25/09/2012 @ 4:24 pm | Răspunde

   • Excelent!!!Singura armă împotriva criminalilor care vor să reducă populaţia globului până ăe la 500 milioane este DEMASCAREA!!!

    Comentariu de bmarinescu41 — 27/09/2012 @ 7:07 pm | Răspunde

   • Foarte corect dacă vorbim de sarea naturală,care nu mai există în România!!!Cu fiecare linguriţă cu sare îngurgitată,de fapt îngurgităm şi un stop de cianură.Ne otrăvim din ordinul expres al criminalilor!!!
    SAREA DE BUCATARIE CONTINE CIANURA
    Legea nr. 568/2002 obliga producerea si comercializarea numai a sarii iodate pe teritoriul Romaniei. Guvernul iodeaza obligatoriu 20 de miloane de oameni, insa doar aproximativ 8000 de oameni au nevoie de supliment de iod.
    „Dupa 4 ani de functionare a nefastei H.G. 568/2002 numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, iar numarul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387”, declara profesorul dr. Pavel Chirila.
    Toate produsele alimentare procesate din Romania contin sare iodata: painea, paterurile, produsele de patiserie, mezelurile etc. – astfel ca aportul de iod in alimentatia noastra este unul mult mai mare decat ne imaginam. Administrarea indelungata a iodului se poate asocia cu inhibarea continua a sintezei hormonale si cu aparitia gusii, cu sau fara hipotiroidie; administrarea iodului la gravide poate produce gusa sau hipotiroidie la feti. Lista efectelor adverse ale excesului de iod poate continua: cresterea columului glandei tiroide, afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei, cresterea incidentei bolilor alergice etc.
    Mai mult, sarea de bucatarie contine si un antiaglomerant – E536 – ferocianura de potasiu – care la peste 100 grade C se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier – si care cauzeaza reducerea transportului de oxigen catre sange, dificultati in respiratie, dureri de cap, ameteli si nu se recomanda consumul frecvent. (sursa [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Acest E536, care este interzis in alte tari (ex. Anglia) duce la consecinte dramatice prin introducerea lui in sarea de bucatarie: cresterea incidentei bolilor cardiace ischemice, accelerarea proceselor de ateroscleroza, toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu.

    Comentariu de bmarinescu41 — 27/09/2012 @ 7:41 pm | Răspunde

 2. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Alt joc cu poze – 25.09.12 « Florina Lupa Curaru — 25/09/2012 @ 2:39 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Dar ZAHARUL ?
  Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii !
  Nu vorbim de „clasicul” zahar alb, tos, chimizat la maxim!!!
  Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei !
  Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, naturala!
  Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evolutiei.
  Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile naturale!
  Si evolutia dv. Genetica!

  Dar GRASIMILE ?
  Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare;
  la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!!
  Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar.
  Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar.
  În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal.
  Asta pâna când, cei de la OMS, au hotarât sa schimbe normele!
  Sa le coboare la 200!
  Imediat, au aparut 36 de milioane de „bolnavi”, si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig, dintr-un foc!.
  Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!..
  . tot cu slana, pita, ceapa si palinca traieste!
  Nu face exces si traieste mult si bine… cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii?
  Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani… cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?
  Sursa informatiilor de mai sus : Internetul!
  Zilnic auzim la RADIO si CITIM pe ecranele tv reclama :
  ” Excesul de SARE, ZAHAR si GRASIMI dauneaza grav SANATATII „!!!
  Acum dupa ce ai citit cele de mai sus, ce parere ai ?
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 25/09/2012 @ 4:36 pm | Răspunde

  • Acelaşi comentariu şi acelaşi îndemn DEMASCAREA !!!

   Comentariu de bmarinescu41 — 27/09/2012 @ 7:09 pm | Răspunde

   • Condamnaţi la mâncare nesănătoase? Copii au imprimate în creier logourile marilor companii de fast food, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Missouri-Kansas.
    Cercetătorii au folosit analize cu imagistică prin rezonanţă magnetică pentru a monitoriza creierii unor copii cu vârste între 10 şi 14 ani, scrie Independent.

    Copiilor li s-au arătat mai multe logouri ale unor mari companii, unele din industria fast-food şi unele din alte domenii. Oamenii de ştiinţă au descoperit astfel că centrii de recompensă din creier asociaţi cu pofta s-au „aprins” când copiii s-au uitat la logourile companiilor fast-food.

    Astfel, cercetătorii au conchis că fast food-ul cucereşte zonele din creier ale copiilor responsabile cu producerea plăcerii, care se dezvoltă înaintea zonelor responsabile cu controlul de sine.

    „Cercetările arată că micuţii au tendinţa să aleagă mâncărurile care au logo-uri pe care le cunosc. Acest lucru este îngrijorător pentru că majoritatea reclamelor la alimente pentru copii promovează produse nesănătoase, cu valoare nutrivită scăzută şi bogate în zaharuri, grăsim şi sodiu”, a declarat Amanda Bruce, coordonatoarea studiului.
    http://www.realitatea.net/logourile-companiilor-fast-food-sunt-imprimate-in-creierul-copiilor_1015664.html

    Comentariu de bmarinescu41 — 27/09/2012 @ 8:31 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  Ar fi pacat sa nu va spun ceva si despre :

  APA !
  Pentru cei carora le place sa bea apa rece, cele spuse in continuare, ii va pune pe ganduri
  . Este reconfortant sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita de*intestine* mai repede decat mancarea solida.Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la *cancer*.
  Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare.

  ATACUL de CORD !
  Simptome comune de atac de cord .
  Un punct serios referitor la atacul de cord.
  Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este *durerea bratului stang*.
  Atentie la dureri intense *in zona falcilor*. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima *durere in piept* in timpul atacului de cord.*Nausea* (ameteala) si *transpiratia intensa*sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc.
  Sa fim deci foarte atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai multe sanse de supravietuire.
  OMUL cat TRAIESTE INVATA !!! Iar EU INVAT mereu !!!

  EXCESUL de ALCOOL, TUTUN si MEDICAMENTE dauneaza sau nu GRAV SANATATII ???
  De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? De ce nu se fac campanii contra etnobotanicelor ??? Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor? Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor…nu mai conteaza!!! Este vorba de profituri imense, accize si taxe!
  Si în fond este bine sa ai multe „legume” în sistem !
  Pentru ca legumele îsi platesc taxele, la zi!
  Amintiti-va!
  Ce face medicul prima data când ajungi în spital?
  Îti schimba regimul alimentar: fara sare!!!!
  Adica taie legaturile informationale cu creierul,
  ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp.
  Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii!
  Eu stiu ca tu stiai toate cele spuse mai sus dar,mi-am zis ca nu-i rau sa ni le reamintim si chiar sa le popularizam ! Iar daca ai dat macar un simplu LIKE neavand timp de a inchega un mic COMENTARIU, inseamna ca AI RECEPTAT cum se cuvine mesajul meu !
  SANATATE MULTA !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 25/09/2012 @ 4:44 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  Despre SALMONELA si E.COLI !
  Acestea sunt doua bacterii care infecteaza tractul intestinal si dau simptome precum diareea, febra si deshidratare.
  Oamenii se pot infecta cu Salmonella daca:
  intra in contact cu alimente contaminate precum ouale, carnea de vita, fructele sau legumele.
  Infectia cu E. Coli apare numai cand se consuma alimente contaminate care nu au fost preparate corespunzator.
  Cum sa eviti aceasta problema care poate da grave complicatii ???
  Este foarte simplu si DEPINDE numai de tine !
  DACA VREI, POTI !
  – spala mainile bine inainte de a pune mana pe alimente;
  – foloseste tocatoare separate pentru carne si legume/fructe;
  – carnea cruda, fructele de mare trebuie tinute separat de celelalte alimente, in pungi de plastic;
  – spala cu lichid special toate ustensilele din bucatarie pe care le folosesti pa prepararea mancarii.
  Ai grija : NEGLIJENTA COSTA SANATATEA !!!
  O zi buna !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 26/09/2012 @ 7:12 am | Răspunde

 6. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Clipe încremenite (260912) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare — 26/09/2012 @ 4:07 pm | Răspunde

  • SOMNUL si implicatiile lui !
   Noi studii indică faptul că somnul perturbat sau insuficient ne dă peste cap ceasul interior şi ne predispune la obezitate şi diabet.
   Orfeu Buxton, un neurolog şi somnolog de la un spital din Boston a urmărit timp de 6 săptămâni un număr de 21 de subiecţi care au dormit, mâncat şi efectuat alte activităţi zilnice în funcţie de programele impuse de specialişti. Cu trei săptămâni înainte de studiu, participanţii au fost sfătuiţi să doarmă 10 ore pe zi pentru a ajunge la un nivel optim de somn.
   În timpul experimentului, voluntarii au fost ţinuţi în laborator, unde programul impus de specialişti nu a ţinut cont de alternanţa zi-noapte. Orarul de somn a fost proiectat astfel încât timpul să fie împărţit în perioade de 28 de ore, iar fiecare participant la studiu să doarmă 5 ore din 28. De asemenea, voluntarii nu au avut acces la internet şi nu le-a fost permis să primească vizitatori.
   De-a lungul experimentului şi după o perioadă de recuperare, Buxton şi echipa sa au măsurat intensitatea metabolismului bazal şi nivelurile de insulină şi glucoză. În medie, secreţia de insulină pancreatică, după masă, a înregistrat un nivel mai scăzut cu circa o treime faţă de normal. Mai mult, din cei 21 de subiecţi, trei au atins pragul critic prediabetic al glicemiei. Totodată, atunci când subiecţii au dormit puţin şi cu întreruperi, cercetătorii au observat un declin de 8% al ratei lor metabolice de repaus. Buxton a explicat că, deşi cifrele par mici, ele ar putea produce o creştere a greutăţii de 4-6 kilograme într-un an.
   După ce le-a fost permis să îşi refacă programul normal de somn, subiecţii şi-au revenit. Spre surprinderea cercetătorilos, în timpul studiului nu s-au observat diferenţe semnificative între răspunsurile celor tineri (un grup de indivizii cu media de vârstă de 23 de ani) şi cei vârstnici (indivizi cu vârsta medie de 60 de ani).
   Studiul are consecinţe importante pentru sănătatea publică din întreaga lume, având în vedere că populaţia mondială are un program dereglat de somn, ca urmare a muncii în ture şi a programului lung de lucru.
   Sursa: Los Angeles Times
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 26/09/2012 @ 8:17 pm | Răspunde

 7. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Lătrături ocoşe (260912) « Ulise al II-lea cel Ocoş — 26/09/2012 @ 4:13 pm | Răspunde

  • Bill Cosby: „Am 74 de ani şi sunt sătul”
   (Bill Cosby – unul din cei mai mari actori americani în viaţă:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Cosby)
   Am 74 de ani. Am lucrat din greu de la 17 ani, în afară de o scurtă perioadă de timp, în anii ’50, când am fost în armată. În afară de perioadele când am fost bolnav, am lucrat 50 de ore pe săptămână şi nu mi-am luat concedii de boală timp de 40 de ani. Am reuşit să câştig salarii rezonabile, dar n-am avut moşteniri şi prin urmare a trebuit să lucrez ca să ajung la ceea ce am acum. Având în vedere ce se întâmplă în economie, pensionarea mea se pare că a fost o idee proastă şi sunt sătul. Foarte sătul.

   Sunt sătul să mi se tot spună că trebuie să „ajut financiar” persoanele care nu au etica muncii pe care o urmez eu. Sunt sătul să mi se tot spună că Guvernul va lua din banii pe care îi câştig – prin forţă, dacă e necesar – şi îi va da oamenilor prea leneşi ca să câştige bani.

   Sunt sătul să mi se tot spună că Islamul e „Religia Păcii” când în fiecare zi pot citi zeci de relatări cu musulmani care îşi omoară surorile, soţiile şi fiicele pentru „onoarea” familiei; sau despre musulmani care manifestează violent pentru cea mai mică ofensă; sau despre musulmani care omoară creştini şi evrei fiindcă nu-s „credincioşi adevăraţi”; sau despre musulmani care ard şcolile de fete; sau despre musulmani care omoară cu pietre victimele violurilor, pe care le consideră „adultere”; toate acestea în numele lui Allah, fiindcă Koranul şi Legea Islamică le impune să facă asta.
   Sunt sătul să mi se tot spună că trebuie „fim toleranţi cu alte culturi” şi deci trebuie să lăsăm Arabia Saudită şi alte ţări arabe să îşi folosească banii din petrol ca să finanţeze moschei şi şcoli islamice care răspândesc ura contra ne-musulmanilor în Australia, Noua Zeelandă, Regatul Unit, SUA şi Canada. Şi asta în timp ce nimeni care trăieşte în Arabia Saudită sau alte ţări arabe nu are voie să construiască vreo biserică, vreo sinagogă sau vreo şcoală religioasă, care să înveţe lumea despre dragoste şi toleranţă….

   Sunt sătul să mi se tot spună să îmi reduc standardul de viaţă, pentru ca astfel să lupt împotriva Încălzirii Globale, pe care nimeni n-are voie să o dezbată.

   Sunt sătul să mi se tot spună că consumatorii de droguri sunt de fapt bolnavi şi că trebuie să îi ajut să se trateze şi să plătesc pentru stricăciunile pe care le fac. Oare cumva, vreun bau-bau uriaş i-a înghesuit pe o alee întunecoasă, le-a îndesat praf de cocaină pe nas şi le-a înfipt vreun ac în venă, în timp ce ei tot luptau să se opună?
   Sunt sătul să tot aud de atleţi, artişti şi politicieni bogaţi din toate părţile, care vorbesc de greşelile lor inocente, de greşelile lor stupide, de greşelile lor din tinereţe, când de fapt toţi ştim că singura lor greşeală a fost că au fost prinşi asupra faptului. Sunt sătul de oamenii care cred că au drept la orice, fie ei bogaţi sau săraci.
   Sunt într-adevăr sătul de oamenii care nu-şi asumă responsabilitatea pentru vieţile şi acţiunile lor. Sunt sătul să îi ascult cum învinovăţesc Guvenul, sau discriminările, sau orice altceva, pentru problemele lor.
   Sunt de asemena sătul să văd tineri şi tinere, adolescenţi sau abia trecuţi de 20 de ani, care se „împodobesc” cu tatuaje şi piercinguri, retezându-şi singuri şansele să fie angajaţi undeva şi apoi cerşind bani de la Guvern.
   Da, sunt al dracului de sătul. Dar de asemenea sunt fericit că am 74 de ani. Fiindcă nu am să ajung să văd lumea pe care o fac oamenii ăştia. Îmi pare rău doar pentru nepoata mea şi pentru copiii ei. Mulţumesc Domnului că-s pe drumul către El şi nu invers.
   PS !!!
   Si eu sunt satul de POLITICA ROMANEASCA si cea EUROPEANA facuta cu rea intentie asupra ROMANIEI ( Barroso& Merkel& Comp.
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 26/09/2012 @ 8:53 pm | Răspunde

 8. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Vechi scăpărări (260912) | Amintiri din filumenie — 26/09/2012 @ 4:26 pm | Răspunde

  • S-a intamplat in SUEDIA !
   O posibila tema de gandire pentru romani, pentru tot ce am trait si inca se mai traieste aici:
   Cum se distruge o natiune!
   Doar cu psihologia maselor, bine cunoscuta!
   Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen,
   dar a picat odata o grupa intreaga.
   Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA!
   Profesorul le-a spus, „OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului.
   Se va face media tuturor notelor, si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota 10.”
   Dupa primul test, notele au fost adunate si impartite la numarul de studenti, si toti au primit un 8.
   Studentii care au studiat intens au fost suparati, dar cei care au invatat mai putin au fost bucurosi peste masura.
   Cum cel de-al doilea test se apropia, studentii care studiasera putin au invatat si mai putin, iar cei care studiasera mai intens si-au spus ca si ei vor o „pomana”, asa incat si ei au studiat mai putin.
   Media celui de-al doilea test a fost 6! Nimeni nu mai era fericit.
   Cand a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4 .
   Notele nu au fost crescatoare deoarece au aparut certurile, acuzatiile, ura si nimeni nu a vrut sa invete pentru beneficiul altuia.
   Spre marea surpriza a tuturor studentilor, toti au picat. Profesorul le-a spus ca socialismul va pica in final deoarece, atunci cand recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este, de asemenea, mare. Dar cand statul nu mai acorda acea recompensa, nimeni nu va incerca sau va vrea sa aiba succes.
   Nu putea fi o explicatie mai simpla.
   Iata un scurt paragraf care sintetizeaza totul:
   „Nu se poate legifera ca saracul sa fie liber, iar bogatul in afara libertatii. Ceea ce primeste o persoana, fara a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la randul ei, nu primeste pentru ceea ce a muncit.
   Statul nu poate da cuiva ceva, fara sa fi luat mai inainte de la altcineva.
   Cand jumatate din populatie vede ca poate sa nu munceasca, pentru ca cealalta jumatate va avea grija de ea si cand jumatatea care a muncit realizeaza ca nu are sens sa mai munceasca, pentru ca altii sunt beneficiarii muncii lor, atunci, prietene, acesta este sfarsitul oricarei natiuni.

   Nu poti multiplica bogatia divizand-o.”
   Sursa : Internetul
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 26/09/2012 @ 8:59 pm | Răspunde

 9. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Alt joc cu poze – 27.09.12 « Florina Lupa Curaru — 26/09/2012 @ 10:06 pm | Răspunde

 10. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Viaţa-n imagini (250912) — 27/09/2012 @ 6:44 am | Răspunde

 11. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Alt joc cu poze – 30.09.12 « Florina Lupa Curaru — 01/10/2012 @ 8:27 pm | Răspunde

 12. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Pe chibrituri: Feriți pădurea de incendii « Blog de Filumenistă — 01/10/2012 @ 8:50 pm | Răspunde

 13. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Clipe încremenite (011012) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare — 02/10/2012 @ 3:34 pm | Răspunde

 14. […] samsara, vasiledumitru, viisoara, coltulcumuzica, Agatha, Anca, Radu, Sara, roxtao, profunzimi, aliosa, daurel, mateescu, negura, Mihai, cristiandima, danap, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, […]

  Pingback de Lătrături ocoşe (011012) « Ulise al II-lea cel Ocoş — 02/10/2012 @ 3:47 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: