Alioşa ” File de Jurnal ”

26/09/2012

ROMANIA,INCOTRO ? Capitolul XVIII.

Filed under: generale — Aliosa @ 7:39 am

În loc de motto: 

 Straini de NEAM si TARA, luati GHEARELE de pe ROMANIA !!!

ROMÂNIA nu este a voastră  ci a NOASTRĂ și a URMAȘILOR- URMAȘILOR noștri în vecii vecii  vecilor !!!Asa sa ne ajute DUMNEZEU !!!

In ciuda curgerii timpului, problemele noastre au rămas aceleaşi: imeni n-a fost in stare să spună adevărul dintr-o poziţie de putere, precum cea  a Maresalului ION ANTONESCU Maresalul ION ANTONESCU. in octombrie 1942 !

În zilele minciunii univesale, a spune adevărul e un act de dizidenţă  iar la noi ROMANII, ajungi urgent din ordin sus-emis, pe mana procurorilor de la DNA care-ti FABRICA un DOSAR in toata regula iar pe fruntea ta scrie CONDAMNAT .Imi aduc aminte ca in adolescenta am vazut filmul spaniol ” EL FUGITIVO ” din care retin si acum o propozitie : ” Una victima inocenta della Justitia Spaniola ” !!! DOAMNE, oare la NOI se stie câte asemenea ” VICTIME ” ale abuzului justitiei romane, sunt ???Pentru a înţelege prezentul, e necesar să ne cunoaştem trecutul: să-l aflăm!
 Mai jos voi posta SCRISOAREA Maresalului ION ANTONESCU
 ( vezi : https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/03/11/ )
adresata sefului PNL , C.I.C.BRATIANU . Daca o vei CITI cu atentie , desi a foast scrisa in 1942 , acum in 2012, la 70 de ani , parca ar fi vorba despre ce se intampla acum pe meleagurile noastre…
Nimic nou sub soare…
Alte personaje, aceleasi metehne…
Ocroteste-i DOAMNE pe ROMANI !!!
ION ANTONESCU  „Scrisoare de răspuns adresată lui C.I.C. Brătianu”
                                      (29 octombrie 1942)
”  Am lăsat fără răspuns scrisorile dumneavoastră anterioare. Am făcut-o din înţelepciune, fiindcă urmăream unirea, şi nu vrajba. Puteam să vă răspund, aducând justiţiei pe toţi vinovaţii de catastrofa morală şi politică a ţării, printre care sunteţi, în primul rând, şi dumneavoastră.
Naţia o doreşte şi o aşteaptă de la mine. Nu am făcut-o totuşi, fiindcă nu am voit să aţâţ şi mai mult spiritele şi, mai ales, nu am voit să dau un spectacol care ar fi fost speculat de inamicii noştri.
Am lăsat ziua acestor răfuieli mai târziu.
Abuzaţi, însă, de răbdarea, de tăcerea şi de înţelepciunea mea şi, rând pe rând, la scurte intervale de timp, îmi trimiteţi, când dumneavoastră, când dl. Maniu, avertismente, sfaturi şi acuzaţiuni.
În virtutea cărui drept?
Ce reprezentaţi în această ţară, dumneavoastră, toţi foştii oameni politici, în afară de interesele d.stră egoiste şi un trecut politic total compromis şi dureros?!
Uitaţi, domnule Brătianu, că eu sunt omul muncii mele
şi martirul greşelilor acelora care au primit în 1918 România Mare
 şi au dus-o,după 22 de ani de conducere,în prăpastia de unde am luat-o eu în 1940,
pe când dumneavoastră sunteţi din profitorii şi dărâmătorii unei moşteniri mari.
În mai puţin de un sfert de secol, fiecare în parte şi toţi la un loc, aţi prăbuşit lupta, sacrificiile şi suferinţele duse şi îndurate, 20 de secole, de poporul nostru, pentru a face unitatea sa politică. Orice apărare încercaţi şi orice diversiune faceţi dumneavoastră, conducătorii politici de ieri, purtaţi pe umeri această răspundere.
Dumneavoastră, liberalii, mai mult ca alţii, fiindcă şi din opoziţie şi de la guvern, prin acţiunea d.stră de dirijare şi de îndrumare a vieţii noastre politice, economice, morale şi spirituale, exercitată direct şi indirect, de pe băncile ministeriale, din birourile băncilor şi din culisele politice, aţi dus ţara la catastrofa din 1940 .
Staţi faţă în faţă cu conştiinţa dumneavoastră, depănaţi cu corectitudine, pas cu pas, atât actele dumneavoastră, cât şi pe ale acelora cu care, rând pe rând, v-aţi întovărăşit şi v-aţi acuzat,în faţa naţiei dezolate, scandalizate şi înmărmurite; răsfoiţi toată colecţia ziarelor din ultimii 40 de ani, începând cu Universul şi terminând cu Viitorul şi cu ziarele jidoveşti pe care se sprijinea naţionalistul domn Maniu şi vă reamintiţi: cine sunteţi dumneavoastră şi dumnealui; câte păcate aţi făcut; cum v-aţi calificat singuri şi cum v-a calificat naţia;
Câte răspunsuri aveţi?!
Pentru a vă uşura munca, vă reamintesc, domnule Brătianu, că, împreună cu dl. Maniu, v-aţi acuzat public şi zilnic, în presă, în întruniri, în parlament, de: „incapacitate”; „tâlhărie”; „falsificări” şi „furturi de urne”, în Bucureşti, pentru obţinerea puterii; „demisii în alb”; „bătăi şi omoruri”; „călcarea legilor şi Constituţiei”; luări de comisioane” la toate furniturile statului; „traficările de influenţă” practicate de partizanii, deputaţii, miniştrii şi preşedinţii corpurilor d.stră legiutoare; „scandalurile cu contingentările” cu „grâul britanic”; modul cum aţi făcut reforma agrară şi cum „aţi profitat de ea”; risipa avutului public; „concesionările oneroase ale bunurilor statului”; „demagogie”; incorectitudine civică, provocată de faptul că atunci când eraţi în opoziţie dirijaţi ocult statul, în profitul intereselor d.stră şi ale jidanilor din ale căror consilii de administraţie -mari şi mici- făceaţi parte, iar de pe fotoliile ministeriale încurajaţi şi favorizaţi, acopereaţi şi muşamalizaţi afacerile lor şi ale d-stră, în detrimentul statului.
Adăugaţi, la acest bogat şi concludent stat de serviciu al partizanilor şi al adversarilor d.stră de ieri, cu care -ca totdeauna când vă găsiţi în opoziţie- sunteţi azi prieteni: cazurile, pe care naţia le ţine numai în dormitoare, ale domnilor Tătărescu, Bârsan, Boilă, Aristide Blank şi afacerea Skoda; ruinarea poporului, prin dobânzile oneroase care au prăbuşit economiile, avutul şi munca tuturor, de la ţăran la marele proprietar, de la micul până la marele negustor român; ravagiile făcute de conversiune şi de concesionarea bunurilor statului, pe care am început să le răscumpăr eu; împrumuturile externe, oneroase şi umilitoare; introducerea controlului străin la Banca Naţională şi Căile Ferate, comisioanele scandaloase etc. etc.
şi veţi avea, domnule Brătianu, imaginea unui trecut tragic, pe care l-am plătit atât de scump şi pe care naţia întreagă o are permanent în faţa ochilor săi.
Totuşi, domnule Brătianu, cu toţii credeţi că toate acestea au fost uitate şi, cu perfidia politicianistă de altă dată -de totdeauna- atât de bine cunoscută, vă aşezaţi cu cinism pe acest trecut şi -de la cel dintâi dintre d.stră, până la cel din urmă- încercaţi să acuzaţi şi să sabotaţi, pe sub mână, opera de îndreptare şi consolidare la care s-a antrenat toată naţia şi să tăiaţi elanul unui om care nu a avut, nu are şi nu va avea nici moşii, nici vii, nici pivniţi de desfacere, nici bani depuşi, nici industrii, nici consilii de administraţie, nici safeuri, în ţară şi străinătate, nici cupoane de tăiat, nici timp de pierdut la club şi care nu şi-a pricopsit nici cumnaţii, nici nepoţii, nici prietenii, nici partizanii, nici adversarii.
Chiar dacă am greşit, greşesc sau voi greşi, nu pot fi acuzat, domnule Brătianu, de nici unul dintre d.stra. Fiţi încredinţaţi, sunteţi înfieraţi şi puşi chiar de generaţia actuală pe banca acuzaţilor.
Dacă va fi să fiu şi eu pe această bancă, pentru că fac tot ceea ce un om putea să facă, nu numai pentru a salva un neam de la dezunire şi de la prăbuşire, dar şi pentru a-l întregi şi a-i asigura o viaţă nouă, în onoare şi în muncă, atunci în nici un caz nu veţi fi d.stră acuzatorii şi în nici un caz nu voi fi pus alături de d.stră şi acuzat de aceleaşi greşeli ca d.stră.
Fac această afirmare nu pentru că mă simt vinovat cu ceva faţă de ţară, dar pentru că ştiu ce au suferit, din antichitate şi până azi, de la Socrate şi Demostene, până la Clemenceanu, atâţia nenumăraţi – mici şi mari – oameni care şi-au servit poporul cu credinţă, cu devotament şi cu folos şi, mai ales, pentru că nu au uitat că în Iaşi, în tragica primăvară din 1918, şi chiar la Bucureşti, după Unire, s-a cerut trimiterea în judecată şi condamnarea fratelui d.stră, atât pentru că făcuse războiul, cât şi pentru dezmăţul creat de nepriceperea d.stră a tuturor, chiar de către aceia care ceruseră intrarea în luptă; care îl acuzaseră în 1914-1915 de lunga şi dezmăţata perioadă de neutralitate; care au aplaudat cu frenezie intrarea în război şi care, ca o culme a cinismului lor, erau ei înşişi vinovaţi de modul cum fusese administrată şi ruinată ţara.
Eu şi mulţi alţii încă nu am uitat ridicolul acestei îndrăzneli pe care istoria l-a înregistrat.
Oricum ar fi însă eu nu voi putea fi acuzat de d.stră şi nici pus pe aceiaşi bancă cu d.stră, pentru că nu sunt nici profitorul meritelor predecesorilor mei şi nici şeful unei bande de corbi odioşi, care au ajuns la conducere prin „minciună”, „promisiuni”, „furt de urne” sau prin „sprijin ocult masonic şi iudaic”, ci sunt omul adus de un trecut onest şi de voinţa unanimă a unei naţii care, pentru a se salva, a făcut apel la mine, iar nu la dumneavoastră sau la dl. Maniu, şi nici la domnii care stau în jurul d.stră şi cu care aţi făcut şi faceţi sistem.
Niciodată, pentru a fi salvată, naţiunea, armata şi corpurile constituite nu au indicat numele d.stră sau al d-lui Maniu, în ultimii ani ai tragicei guvernări, care s-a sfârşit la 6 septembrie 1940. Dumneavoastră v-aţi strecurat şi v-aţi alăturat acestei mulţimi, cu discreţia impusă de instinctul răspunderii pe care o aveţi şi a dorinţei legitime de a vă salva şi nu aţi făcut nici un gest pentru a vă valorifica drepturile la conducere, când această mulţime spulberă un regim care era de fapt al d.stră şi când aclama un om nou, care eram eu.
Când am intrat în război, cu prudenţă caracteristică a politicienilor valoroşi nu v-aţi manifestat nici pentru, nici contra.
După ce am reluat Basarabia şi Bucovina, v-aţi grăbit să-mi cereţi, şi d.stră, şi domnul Maniu, să mă opresc la Nistru.
V-am arătat consideraţiunile militare, politice, economice şi morale pentru care nu puteam să o fac şi v-am invitat, pentru a treia oară, să luaţi conducerea, răspunderea şi riscurile unei asemenea acţiuni. Bineînţeles, aţi refuzat.
După omorurile de la Jilava şi imediat după rebeliune, mi-aţi trimis memorii prin care îmi arătaţi situaţia şi-mi dădeaţi noi sfaturi.
V-am oferit să luaţi conducerea şi să faceţi cum credeţi că este mai bine. Şi unul, şi altul v-aţi scuturat. Luându-vă după câţiva ofiţeri, fără prestigiu militar, care au deraiat după linia principiilor sănătoase strategice, morale şi politice, pe care poate că nici nu le-au avut vreodată, mi-aţi cerut să retrag armata din Rusia şi m-aţi îndemnat să mă „aranjez” cu Anglia şi cu America.
Ar fi o greşeală şi o felonie, iar greşelile şi feloniile se plătesc scump.
Suntem la peste 1.500 km de ţară, drumurile sunt cum sunt, iarna bate la uşă, depozitele sunt ale germanilor, căile ferate sunt în mâna lor, aviaţia are forţa de distrugere pe care ar trebui s-o cunoaşteţi. Retragerea forţelor din situaţia lor actuală ar însemna părăsirea frontului.
Exact ceea ce au făcut ruşii în Moldova în 1917-1918.
Vă întrebaţi ce s-ar întâmpla dacă germanii ar face cu noi astăzi în caz de părăsirea frontului, ceea ce am făcut noi, atunci, cu ruşii?
Vă daţi seama ce s-ar alege de armata noastră, de disciplina noastră, de soldaţii şi caii noştri, de tunurile noastre, dacă am încerca, în condiţiile arătate mai sus, să părăsim frontul fără asentimentul Comandantului german? Situaţia aceasta, a oamenilor care la cea dintâi greutate se descurajează, ar denota uşurinţă totală nepricepere militară şi prostie.
Soluţia ar fi criminală, domnule Brătianu, fiindcă nu s-ar prăbuşi numai armata, s-ar prăbuşi însăşi ţara, deoarece germanii ar ocupa-o imediat şi am ajunge în situaţia Serbiei şi Greciei.
Poftiţi, domnule Brătianu, vă ofer din nou conducerea statului şi a guvernului. Retrageţi dumneavoastră armata şi „aranjaţi-vă” cu Anglia.
Numai că trebuie să întreb şi armata şi poporul. Sunt gata să le pun această întrebare, deschis şi categoric, dacă şi dumneavoastră sunteţi gata să vă luaţi răspunderea.
A mă fi „oprit la Nistru” şi a „retrage astăzi forţele din Rusia” înseamnă, pentru un om care mai poate încă judeca, a anihila dintr-odată totul, sacrificiile făcute de la trecerea Prutului, acţiune în contra căreia nu v-aţi pronunţat public; însemnează a ne dezonora pentru vecie ca popor; însemnează a crea ţării, în cazul victoriei germane, condiţii dezastruoase, fără a ne asigura, în cazul victoriei ruse, nici provinciile pentru care luptăm, nici graniţele care vor voi să ni le lase ruşii, nici libertăţile noastre şi nici măcar viaţa familiilor şi a copiilor noştri; în sfârşit, însemnează, din cauza nestabilităţii şi a feloniei pe care mă sfătuiţi să o practic -şi aceasta este cea mai mare crimă- a asigura ţării în viitoarea comunitate europeană o poziţie morală care îi va ridica drepturile idealurilor sale şi ar putea să-i fie chiar fatală. Gestul pe care-l cereţi să-l fac, domnule Brătianu, va face din neamul românesc o victimă a tuturor, fiindcă concomitent cu dezorganizarea, prăbuşirea şi distrugerea armatei, ar începe instaurarea anarhiei în ţară. Comuniştii, legionarii, jandarmii, ungurii, saşii ar începe agitaţiile, lupta, distrugerea ordinei, a liniştei, pentru a profita de ocazie, pentru a da ultima lovitură de picior unui neam care cu adevărat ar merita calificativul de netrebnic.
Ungurii ar ocupa imediat restul Ardealului.
Iată, domnule Brătianu, la ce ar da naştere gestul pe care mi-l cereţi să-l fac. Ar fi gestul nefericit al unui soldat lipsit de onoare şi al unui om de stat, nu numai inconştient, dar nebun.
Conducătorul nefericit al Franţei -şi mai nefericite de azi- a declarat, într-o recentă chemare la realitatea a unui popor, care a căzut şi el victimă josnică a unei guvernări venale, iudeo-democratice şi masonice, că are convingerea că dacă „Germania ar fi înfrântă, Sovietele ar impune mâine legea în Europa şi s-ar termina astfel cu independenţa şi patriotismul naţiunilor”.
Am avut şi am această convingere. Rămân la această convingere, fiindcă noi, mai curând ca alţii, mai total ca alţii, vom fi zdrobiţi: pentru că suntem punte între slavi şi zăgazul care le stă de secole în calea expansiunii lor, către vestul şi sud-vestul Europei; pentru că avem bogăţiile pe care le avem; şi pentru că vom fi trambulina salturilor lor viitoare.
Trăgând învăţăminte din trecut, cunoscând tendinţele slave, plecând de la consideraţiunile făcute mai sus şi îndrumat de instinctul de conservare şi de logica bunului-simţ, nu puteam, domnule Brătianu, ca un conducător responsabil, să mă „opresc la Nistru” şi nici nu pot „să retrag armata din Rusia”. Ar fi o prostie din partea mea. Este cu neputinţă să o facă cineva şi ar fi o greşeală ireparabilă pe care nu eu şi d.stră, ci neamul ar plăti-o scump.
Mareşalul Petain, într-una din valoroasele sale cuvântări, a dat speculatorilor situaţiunile grele lecţia care li se cuvenea şi care a fost aplaudată de toţi oamenii cu conştiinţă clară şi nepătată.
Răspunzând unor critici ale acţiunii sale, el a spus: „Când Franţa este în nenorocire, nu mai este loc pentru minciuni şi himere”.
Nici la noi, domnule Brătianu, nu mai este loc pentru „minciuni şi himere” şi, mai ales, nu mai putem să ne plătim luxul de a face şi prostii.
V-am răspuns, domnule Brătianu, punct cu punct, nu numai la scrisoarea d.stră de la 24 septembrie, dar şi la cele anterioare. Este răspunsul unui soldat, care nu are nimic de ascuns şi care este conştient de greutăţile şi pericolele ceasului de faţă, precum şi de îndatoririle şi de răspunderile lui.
V-am răspuns, cum v-am răspuns, fiindcă nu aţi înţeles nici ţinuta şi nici înţelegerea cu care am voit să trec atât peste greşelile trecutului, cât şi peste marii vinovaţi de ele. Ca oamenii cei mai lipsiţi de păcat, marile şi numeroasele greşeli politice care s-au comis sub d.stră, continuând a considera comunitatea românească ca pe o turmă de sclavi, pe care -împreună cu celelalte organizaţii politice, cu firmă naţionalistă, însă în acord cu oculta iudeo-masonică, cu care numai pe faţă eraţi în luptă- aţi exploatat-o, aţi minţit-o, aţi demoralizat-o, aţi exasperat-o şi, în cele din urmă, din neputinţă, aţi dus-o, mână în mână cu trinitatea Tătărescu – Urdăreanu – Lupeasca, la catastrofa din 1940 şi la rebeliunea din 1941, îndrăzniţi astăzi, când s-a pus regulă în ţară şi viaţa nimănui nu mai este în pericol, să ridicaţi capul, de după saltarele consiliilor de administraţie, ale industriilor şi ale multiplelor afaceri, pentru a mă acuza.
Ei bine, domnule Brătianu, când cineva a fost şeful unui partid care, de la mare la mic, de la primăria din sat până la cabinetul miniştrilor, are răspunderea destrăbălării administrative, dezmăţul moral, a iudeo-masonizării ţării, a venalităţii, a compromiterii viitorului neamului şi a catastrofei graniţelor, nu mai are calitatea să vorbească şi în numele comunităţii româneşti, să dea sfaturi de conducere altora şi mai ales să-i acuze că lucrurile nu merg cum trebuie.”
   Sursa:
 (Arhiva Istorică Centrală; fond Preşedinţia Consiliului de Miniştri, Cabinet I. Antonescu,dos. 61/1940, f. 88-221).
O sa va intrebati ce m-a apucat acum sa mai rascolesc cenusa trecutului stiind ca vor sari SCANTEI ce ne vor ARDE …. Raspunsul e simplu : am postat SCRISOAREA Maresalului ION ANTONESCU catre CIC BRATIANU, pentru ca GENERATIA mea sa-si reaminteasca iar GENERATIA de dupa 1989 s-o AFLE si sa inteleaga ceva din ISTORIA ROMANIEI faurita dupa BUNUL PLAC de catre cei care, VREMELNIC , ajung la PUTERE !
Cu stima si respect,
Aliosa.

4 comentarii »

 1. @ ALL !!!
  Despre Mareșalul ION ANTONESCU, profesorul dr.IOAN SCURTU a spus :

  ” Mareşalul Ion Antonescu – pentru unii, criminal de război, pentru alţii, erou naţional.
  Ce se poate spune, în actualul context internaţional, despre această tragică figură a istoriei noastre moderne?
  Ion Antonescu a fost un militar român care şi-a adus contribuţia la făurirea unităţii naţionale, în calitate de şef al Biroului Operaţii din Cadrul Marelui Cartier General.
  Apreciind rolul său în războiul din 1916-1918, regele Ferdinand l-a decorat cu cea mai înaltă distincţie militară – Ordinul “Mihai Viteazul”.
  A avut un rol important în cadrul delegaţiei române la Conferinţa de pace de la Paris (1919-1920), care a recunoscut, prin tratate, unirea Bucovinei, Transilvaniei şi Basarabiei cu România.

  În calitate de ataşat militar la Londra şi Paris, de şef al Şcolii Superioare de Război, de şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, Ion Antonescu s-a remarcat prin exigenţă, corectitudine şi patriotism. şi-a asumat conducerea ţării în condiţiile dramatice de după sfărâmarea graniţelor României, când toţi politicienii, în frunte cu Iuliu Maniu, s-au dat deoparte, promiţându-i sprijinul.

  A crezut că, angajând România în război alături de Germania, poate reface graniţa de Est, eliberând Basarabia şi nordul Bucovinei ocupate de sovietici, dar până la urmă a eşuat.
  A aplicat în România politica antisemită dusă la extrem (holocaust), deportând sute de mii de evrei în Transnistria, dintre care 123.710 (după calculele lui Dinu C. Giurescu) şi-au pierdut viaţa.
  O asemenea politică nu poate avea nici o justificare, deoarece nu viza opozanţi ai regimului, ci bătrâni, femei, copii, bolnavi, pe toţi evreii în general, care au fost ridicaţi din casele lor şi trimişi peste Nistru (în Transnistria), unde au murit fără a fi avut vreo vină.

  Totuşi, nu poate fi trecut cu vederea faptul că în timpul regimului Antonescu a funcţionat, în Bucureşti, singurul Teatru Evreiesc din Europa şi că, la sfârsitul acestui măcel, în România trăia cea mai numeroasă comunitate evreiască de pe acest continent ” .
  Sursa :

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 26/09/2012 @ 4:05 pm | Răspunde

 2. @ ALL !!!
  Politicienii MITUIESC ALEGATORII si la randul lor sunt MITUITI de IMPOSTORII care vor sa parvina :
  „MITA ELECTORALĂ
  Se discută cu lejeritate despre mita electorală, acordată direct cetăţeanului mult prea naiv ca să nu-şi dea seama că o sacoşă cu alimente nu îi poate ajunge 4 ani de zile sau, indirect, prin intermediul primarilor care, dacă sînt fideli Puterii, primesc finanţare consistentă de la „centru”. Evident, jurnaliştii, analiştii şi politicienii abonaţi parcă pe viaţă la anumite emisiuni de televiziune au atacuri de amnezie prelungită şi uită că PRM a semnalat pentru prima oară fenomenul mitei electorale şi consecinţa dezastruoasă a acestuia
  : FRAUDAREA ALEGERILOR !!!
  Ar fi necesar să amintim că această metodă nu a fost inventată de PDL.
  PDL a perfecţionat-o, însă, într-un mod halucinant de pervers. În mediul rural, dar şi în oraşele mici, sărăcite din cauza distrugerii unităţilor economice care le asigurau locuri de muncă tuturor cetălţenior din comunitatea respectivă, instituţiile statului apelează chiar la ameninţări directe şi şantaj la adresa alegătorilor,
  siliţi să voteze cum vor primarul şi acoliţii săi, legaţi de multe ori de lumea interlopă
  .Ceea ce nu par a pricepe unii dintre români este faptul că primarul nu se uită peste umărul cetăţeanului în cabina de vot şi nu poate afla cine şi cum a votat. Unii aduc ca argument că li se cere să-şi fotografieze buletinul de vot cu telefonul mobil. Ha! Ha!Ha ! Şi ce dacă?
  Cine îi opreşte să pună, mai apoi, o a doua ştampilă, ca să-şi anuleze votul dat sub ameninţare?
  Alţii sînt trimişi cu buletinul de vot deja ştampilat „pe cine trebuie”, urmînd să iasă din secţie cu buletinul neştampilat pe care l-a primit la intrare. Le recomandăm, serios, aceeaşi metodă: aplicarea unei a doua ştampile, care să anuleze buletinul de vot contrafăcut în prealabil de aşa-zişii maeştri ai fraudei. Iată că există ac de cojocul lor, dacă vor şi românii, fără îndoială. Şi, pentru că ne aflăm în Săptămîna Patimilor, ar trebui să semnalăm şi alt fenomen. Mulţi alegători, sărăciţi exact de cei care le oferă, cu nemernicie şi cinism, cadouri electorale, dobîndesc un soi de „frică de Dumnezeu”. Adică: „Maică, dacă mi-au dat, mă bate Domnul dacă mint şi nu-i votez pe respectivii!”. Noi sîntem convinşi că Divinitatea lucrează cu totul alte mijloace. În primul rînd, ar aprecia ca fiecare cetăţean, mai mult sau mai puţin instruit, să-şi aleagă conducătorii după cum îi dictează conştiinţa, iar în al doilea rînd, chiar invocînd scuza sărăciei, actul în sine de a primi mită electorală nu are nici o legătură cu „frica de Dumnezeu”, ci dimpotrivă. Ca să nu mai spunem cît de umilit şi murdar trebuie să te simţi după ce ţi-ai vîndut votul chiar şi pentru 100 de lei. Pentru că dezastrul social-economic în care s-a scufundat România, analfabetismul, sistemul sanitar bolnav, justiţia abuzivă, înstrăinarea resurselor naturale ale Ţării, exodul forţei de muncă, Mafia care controlează instituţiile Statului, poluarea morală şi toate celelalte racile ale societăţii de azi au fost generate exact de inventatorii şi continuatorii sistemului mitei electorale, adică de partidele care s-au succedat la Putere în ultimii 22 de ani, sub diferite formule şi denumiri: PSD, PD,PDL,PC, PNL, UDMR ,UNPR . Uneori ne întrebăm dacă sînt unicii vinovaţi, că doar nu i-au paraşutat aici extratereştrii?
  RUXANDRA LUNGU „.
  Sursa : Internetul.

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 26/09/2012 @ 8:34 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  CE MOSTENIM DE LA MAMA :
  Ştiai că nu doar zodia in care te-ai născut,
  ci şi cea a mamei tale iţi influenţează felul de-a fi?
  Anumite trăsături de caracter ale celei care te-a adus pe lume trec automat şi la tine
  şi se pare că la mijloc e „mâna” astrelor.
  Citeşte ca să vezi ce moşteneşti din zodia mamei tale:

  ” Mama berbec – ocupată şi grăbită (21.03-20.04)
  Este mereu activă, ocupată cu treburi urgente. Nu-i place să-şi răsfeţe copiii şi preferă să se joace cu ei în aer liber decât să le cumpere jucării scumpe. Vrea ca fiii şi fiicele ei să aibă succes în carieră.
  Moşteneşti de la ea : ambiţia de a duce la bun sfârşit totul, pasiunea pentru ordine şi curăţenie.
  Mama taur – o fire ocrotitoare (21.04-21.05)
  Va pune pe primul loc pacea familiei şi căldura căminului. Este protectoare şi încearcă să-şi ţină copiii departe de necazuri, chiar şi când aceştia sunt suficient de mari să se descurce singuri.
  Moşteneşti de la ea: sentimentul că trebuie să-i protejezi pe cei dragi, indiferent de preţul pe care-l plăteşti pentru asta.
  Mama gemeni – cea mai bună prietenă (22.05-21.06)
  Este sociabilă şi foarte plăcută. În relaţia cu copiii ei va pune accentul întotdeauna pe dialog, nu pe autoritate. Nu va încerca niciodată să le impună anumite reguli, dacă nu discută despre ele şi dacă nu află dinainte care sunt dorinţele copiilor ei.
  Moşteneşti de la ea: uşurinţa de a comunica şi de a-ţi face noi prieteni.
  Mama rac – Ca o cloşcă (22.06-22.07)
  Îşi adoră copiii şi îşi petrece tot timpul cu ei, nimic nu contează la fel de mult. Cel mai mic necaz care se abate asupra micuţilor stârneşte în sufletul mamei Rac panică. Va lupta mereu pentru liniştea şi pentru fericirea odraslelor sale.
  Moşteneşti de la ea : datoria de a fi alături de familie, indiferent de situaţie.
  Mama leu – dură şi ambiţioasă (23.07-22.08)
  Copiii ei sunt nişte minuni. E convinsă că sunt speciali şi va ţese visuri mari pentru ei. Fiind ambiţioasă şi exigentă cu sine însăşi, mama Leu le va cere odraslelor ei rezultate excelente în tot ceea ce fac.
  Moşteneşti de la ea: ambiţia de a încerca mereu să-ţi depăşeşti limitele, chiar dacă nu reuşeşti întotdeauna.
  Mama fecioară – o inimă fragilă (23.08-22.09)
  Face sacrificii, numai să-şi vadă copiii fericiţi. Nu reuşeşte să fie un sprijin moral puternic pentru ei, deoarece nu are încredere în forţele proprii. Îi învaţă, totuşi, să fie drepţi şi cinstiţi.
  Moşteneşti de la ea: precauţia cu care iei orice decizie şi tendinţa de a face totul singură, în gospodărie sau la serviciu.
  Mama balanţă – partener echilibrat (23.09-22.10)
  Este inteligentă, muncitoare şi independentă. De mici, copiii ei trebuie să înveţe să se descurce singuri, fără prea mare ajutor din partea părinţilor. Îi lasă să-şi aleagă singuri drumul în viaţă, fără să intervină şi să le impună ideile ei.
  Moşteneşti de la ea: spiritul paşnic şi răbdarea cu care despici firul în patru.
  Mama scorpion – cel mai bun consilier (23.10-21.11)
  Îşi iubeşte familia, dar simte nevoia să controleze totul, să conducă destinele celorlalţi. Va fi un sprijin puternic în adolescenţă, mai ales pentru copiii înzestraţi cu o inteligenţă vie sau cu un talent aparte.
  Moşteneşti de la ea: tendinţa de a fi posesiv şi uşurinţa cu care citeşti caracterul persoanelor din jur.
  Mama săgetător – o soră mai mare (22.11-20.12)
  Copiii o adoră… Ştie atât de bine să-i distreze şi să inventeze poveşti! Responsabilităţile mai grele din familie îi revin întotdeauna tatălui. Mama Săgetător preferă să se joace cu cei mai mici.
  Moşteneşti de la ea: optimismul şi bucuria de a profita până şi de cele mai simple întâmplări în viaţă.
  Mama capricorn – un model în viaţă (21.12-20.01)
  Rareori îşi alintă copiii, dar e devotată şi îi iubeşte cu ardoare. Când cumpără ceva pentru ei e în stare să cheltuiască tot salariul ca să le ia tot ce e mai bun. Fiind o fire mai conservatoare, copiii trebuie să-i respecte întru totul sfaturile.
  Moşteneşti de la ea: rigoarea în tot ceea ce faci şi ataşamentul faţă de familie.
  Mama vărsător – un spirit îndrăzneţ (21.01-20.02)
  Are simţul umorului şi îi învaţă pe copii să fie deschişi, să vorbească despre orice cu ea. Îi îndeamnă pe cei mici să aibă curaj să-şi urmărească visurile. La adolescenţă, îi lasă să se descurce singuri.
  Moşteneşti de la ea: curajul de a trece cu capul sus peste momentele dureroase şi îndrăzneala de a face lucruri inedite.
  Mama peşti – sensibilă şi generoasă (21.02-20.03)
  Vrea să le ofere micuţilor ei tot ceea ce ea nu a avut vreodată, dar aşteaptă o răsplată pe măsură. Copiii ei trebuie să fie cei mai buni, să câştige premii şi concursuri, iar mai târziu să-şi depăşească părinţii.
  Moşteneşti de la ea : puterea de muncă, hărnicia şi ambiţia de a-i întrece mereu pe ceilalţi „.
  Sursa : Internetul.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 26/09/2012 @ 8:45 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  ” Daca voi nu ma vreti, EU, va vreau ” ( Lapusneanu Voda ) .
  Auditie placuta :

  Weekend minunat !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 28/09/2012 @ 7:14 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: