Alioşa ” File de Jurnal ”

24/10/2012

CELE MAI OTRAVITOARE PLANTE DIN LUME !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 10:05 am
Motto:
VIATA in actiune este cel mai bun INVATATOR !
                 NICOLAE IORGA .
Zilnic intram in contact cu mediul inconjurator care ne poate fi FOLOSITOR sau NEFOLOSITOR, UTIL sau DUSMANOS !!!

In LUME sunt zeci daca nu chiar sute de PLANTE ce par la prima vedere INOFENSIVE si chiar ATRAGATOARE dar in realitate AGRESIVE si OTRAVITOARE !!!
Iata TOPUL  PLANTELOR  OTRAVITOARE DIN LUME spre TINERE MINTE si LUAREA tuturor masurilor pentru a le evita :
Leandrul, printre cele mai otrăvitoare plante din lume

Leandrul, printre cele mai otrăvitoare plante din lume / FOTO: homeopathyandmore.com

 Cucuta (conium maculatum)

S-ar putea să fi auzit de ea, întrucât este folosită şi ca plantă medicinală. Ea era folosită des în Grecia Antică ca metodă de execuţie, iar victima sa cea mai faimoasă este filosoful Socrate, care a suferit efectele puternicei toxine coniina.

Ingerarea unor cantităţi mici de coniină (6-8 frunze sau doze mai mici de seminţe sau rădăcini) duce la deces, provocând paralizie musculară. Atunci când este folosită ca plantă medicinală – pentru rigiditatea musculară sau astm, printre altele – trebuie culeasă şi manevrată cu atenţie, întrucât neuscată este foarte toxică.

Leandrul (nerium oleander)

Această plantă este printre cele mai periculoase din lume, totuşi ea este printre cele mai folosite la decorarea grădinilor şi parcurilor, în zonele mediteraneene şi mai recent, şi la noi în ţară. Are flori superbe şi miroase extrem de plăcut, însă este extrem de toxică – frunzele, florile şi fructele conţin toate substanţele chimice denumite glicozide cardiace. Chiar şi o cantitate mică poate duce la moarte, prin provocarea stopului cardiac. Aşa că dacă aveţi copii mici sau animale în casă, evitaţi să vă cumpăraţi leandru.

Omagul (aconitum napellus)

Proprietăţiile otrăvitoare ale speciei sunt cunoscute de secole întregi. În războaie, vârfurile săgeţilor erau îmbibate cu otrava omagului. La oameni, ingerarea accidentală poată fi fatală. Planta conţine neurotoxine şi cardiotoxine, care duc, în doar jumătate de oră, la deces.

 Ageratina altissima

Consumată de bovine, carnea şi laptele sunt contaminate, cauzând otrăvirea prin tremetol sau aşa numita boală a laptelui. Este, de asemenea, otrăvitoare pentru cai, capre şi oi, semnele de otrăvire la animale incluzând depresie şi letargie, secreţii nazale, salivaţie excesivă, postura corpului arcuită şi respiraţie rapidă sau dificilă. La oameni, poate duce la tremurături, vărsături, probleme intestinale grave şi chiar moarte.

 Trompeta îngerului (brugmansia)

Numele provine de la florile sale superbe, mari, sub forma unor trompete. Din păcate, aceste trompete cântă sosirea în viaţa de apoi, dacă ingeraţi planta. Toate componentele ei conţin alcaloizi scopolamini tropani şi atropină, în cantităţi fatale.

 Dieffenbachia

Ingerarea şi unei mici bucăţi din plantă cauzează instantaneu în gură o durere intensă. Toate părţile plantei  sunt otrăvitoare, provocând senzatia de ardere intensă, iritaţie şi imobilitatea limbii, gurii şi gâtului. Inflamarea poate fi suficient de gravă pentru a bloca respiraţia, provocând decesul.

 Ochiul crabului (abrus precatorius)

Planta provine din Indonezia, unde seminţele sunt folosite adesea ca mărgele şi ca instrumente de percuţie. Seminţele sale sunt, însă, foarte otrăvitoare din cauza toxinei abrin, apropiată de cea prezentă în ricin. Abrinul dintr-o singură sămânţă mică este fatal pentru oameni.

Hippomane mancinella ( „micul măr al morţii”, „merişoare verzi”)

Copacului Hippomane mancinella nu îi place să fie deranjat. Dacă atingi copacul, seva sa albă îţi va provoca o reacţie alergică violentă pe piele. Daca stai sub copac în timpul unei ploi, apa care se scurge de pe el îţi va arde pielea. Consumul fructelor, care seamănă cu merele, cauzează moartea, iar lemnul nu este bun de pus pe foc, întrucât fumul produs este şi el foarte toxic.

 Cerbera odollam ( „Copacul sinuciderilor”)

Această specie de copac face parte din aceeaşi familie cu leandrul şi este şi mai toxic pentru oameni. Seminţele sale conţin o toxină denumit cerberin, care cauzează bătăi neregulate ale inimii şi apoi moartea. Planta este considerată de mulţi „arma letală perfectă”. Ea creşte, în general, în India şi în alte ţări din Asia de Sud. O singură sămânţă este atât de otrăvitoare, încât poate ucide şi animalele mari, precum bivolii.

 Matraguna

Wiki Commons

 Aceasta planta are mai multe denumiri, inclusiv Belladonna, Ciresele mortii si Murea Diavolului.

Atat fructele cat si frunzele sunt extrem de toxice si se cunosc cazuri in care copii au murit dupa ce au mancat doar doua fructe.

Aceasta este una dintre cele mai toxice plante din Emisfera Vestica, iar consumarea fructelor duce la delir, halucinatii, pupile dilatate, sensibilitate la lumina, tahicardie, dureri de cap, eruptii ale pielii si convulsii.

Daca nu primesc antidotul la timp, cei care mananca aceste fructe, vor muri din cauza problemelor de respiratie si al ritmului alert al inimii.

Ricinul

commons.wikimedia.org

Uleiul de ricin este un cunoscut digestiv. Desi are un gust oribil, nu este daunator organismului, insa veti fi surprinsi sa aflati ca o singura boaba a plantei din care este fabricat poate sa omoare un om in doar cateva minute.

Atunci cand uleiul de ricin este produs sunt indepartate multe componente toxice ale plantei, pentru a fi sigur la consum.

Daca totusi va aflati printre norocosii care nu mor din cauza boabelor plantei, va puteti astepta la simptome precum: greata, ameteala, tahicardie, atacuri cerebrale si tensiune scazuta – simptomele pot tine cateva saptamani.

 Tisa

Wiki Commons

Tisa, sau „Taxus baccata”,

este unul dintre cei mai periculosi copaci din lume, care creste in padurile din Europa.

Cu exceptia fructelor, tot copacul este toxic. Tisa era folosit pe vremuri, de catre medicii naturisti, pentru inducerea avortului, insa din pacate rezultatul era de obicei mortal atat pentru mama, cat si pentru fat.

Consumul plantei cauzeaza infarct si moarte. Efectul se manifesta repede si nu exista antidot.

Rubarba

Wiki Commons

Desi unii oameni consuma radacinile acestor plante, cand vine vorba de frunze, situatia este foarte diferita… chiar fatala.

Mancatul in cantitati mari de frunze de Rheum poate cauza dificultati in respiratie si arsuri ale cavitatii bucale si a gatului.

Simptomele isi fac aparitia in aproximativ o ora de la consum si includ: convulsii, hemoragii interne, coma si moarte.

Laurul Daphne

Wiki Commons

 Acesta planta este specifica pentru Europa si Africa de Nord si este o specie foarte vasta de plante, avand atat plante parfumate cat si plante otravitoare.

De obicei, ingerarea catorva seminte ale acestei plante cauzeaza colica intestinala, coma si moarte, scrie Oddee.com.

Ciumafaia .

Wiki Commons

 Prima planta folosita vreodata pentru a cauza moartea, in Statele Unite, a fost ciumafaia – folosita de americani impotriva trupelor britanice.

Ciumafaia, numita si Trompeta Diavolului, Iarba Dracului sau Clopotiei Iadului, este o planta foarte comuna, chiar si pe la noi insa consumul ei este mortal.

Sursa:

http://www.realitatea.net/top-10-cele-mai-otravitoare-plante-din-lume_872597.html#ixzz2ACWRZNm3

Cu stima si respect,

Aliosa.

21 comentarii »

 1. Frumoase si otrăvitoare !
  Totusi, aceste plante au locul lor în natura…pentru un echilibru anume.
  Bune informaţiile!

  Comentariu de yousef59 — 24/10/2012 @ 11:22 am | Răspunde

  • @ Buna ziua Magda !
   ” Frumoase si Otravitoare ” !
   Scurta dar corecta caracterizare !
   Intr-adevar, sunt FRUMOASE toate dar LEANDRUL este cel mai frumos !
   Este superb !
   Prezenta lui intr-un PARC sau o GRADINA atrage privirea ca cun magnet iar lumea il adora pur si simplu !
   Multumesc pentru vizita, comentariu si like !
   Cu stima,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 24/10/2012 @ 4:54 pm | Răspunde

 2. Mulţumesc prietene,am reţinut tot şi o să mă feresc de ele ca necuratul de tămâie 😀 !!!
  Dar o cafeluţă cu mătrăgună sau ciumafaia parcă tot mă-ndeamnă inima să fac şi să le-o ofer preacinstiţilor şi preacuraţilor noştri conducători,începând cu „foştii” şi continuând cu „actualii” 😀 !
  Azi-mâine am să scriu un articol „SINCERĂ URARE UNIUNII SOCIAL LIBERALE”,nu-l rata,o să-ţi placă la nebunie!

  Comentariu de bmarinescu41 — 24/10/2012 @ 1:15 pm | Răspunde

  • @ Salut Bogdan !
   Ma bucur ca ti-am fost de folos !
   E bine de stiut si retinut .
   OMUL cat traieste INVATA iar EU INVAT MEREU !!!
   Asta-i DEVIZA mea si voi muri pe buze cu ea !
   Cat despre ARTICOLUL ca va sa vina azi-maine,
   sa fie intr-un ceas bun !
   Il voi citi si comenta caci si eu am a spune cate ceva !
   Multumesc pentru vizita, comentariu si like !
   Cu prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 24/10/2012 @ 4:57 pm | Răspunde

 3. La mulţi ani pentru 25 octombrie.

  Comentariu de Popateapa — 24/10/2012 @ 6:21 pm | Răspunde

  • Multumesc pentru urare POPICA !
   Multa sanatate si fericire iti doresc la randu-mi !
   Cu respect si prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 27/10/2012 @ 7:05 pm | Răspunde

 4. […] am scris despre denunțul penal împotriva lui Băsescu făcut de dl Ioniță. Astăzi vă prezint și răspunsul primit de domnia […]

  Pingback de Romulus Ioniţă vs Traian Băsescu - Ziarul lui Ipu — 25/10/2012 @ 6:52 am | Răspunde

 5. […] am scris despre denunțul penal împotriva lui Băsescu făcut de dl Ioniță. Astăzi vă prezint și răspunsul primit de domnia […]

  Pingback de Romulus Ioniţă vs Traian Băsescu « Popateapa's Blog — 25/10/2012 @ 11:46 am | Răspunde

  • @ Salut Popica !
   In loc de RASPUNS la PINGBACK-ul de mai sus,
   iata o POSTARE din

   http://www.gandul.info/puterea-gandului/monica-macovei-

   ” Înainte de toate trebuie să precizez că titlul de mai sus este, cu urechismul specific presei de azi, greşit. Nu este vorba de un show erotic, ci de showul etic.ro al d-nei Macovei, inventat chiar de distinsa europarlamentară.

   E adevărat că o paralelă cu dansul la bară nu e exclusă. Ce face o domnişoară care şerpuieşte, roteşte şoldurile, scutură sânii, se aşază capră, scoate limba şi dă ochii peste cap? Ea oferă în varii moduri iluzia iubirii pe deşelate, promisiuni erotice mai frumoase decât împlinirile, sublimează actul sexual într-o coregrafie care poate duce şi la orgasm.

   Zeci de bărbaţi – la rigoare, şi femei – pot s-o posede din ochi, simultan, democratic.

   Amor colectiv fără sex.

   Aşa şi d-na Macovei: ne oferă o demonstraţie de etică românească fără morală. D-sa execută, în cadrul Comisiei de Etică a PDL, pe care a născut-o şi o prezidează, un balet tematic care promite severitate, obiectivitate, necruţare, sugerează prin toţi porii un act moral intens. Ca şi în cazul dansului la bară, nu se întâmplă nimic, nicio penetrare în sistem, pe listele electorale ale ARD intră cu onor tot cine trebuie, adică Udrea, Igaş, Wiliam Brânză, vărul lui Videanu, căluşarul Edmond Tălmăcean, asistenta sexy şi toţi ceilalţi, iar eroina PDL se întoarce la Bruxelles cu sentimentul datoriei împlinite şi presimţirea războiului civil atenuată.

   D-na Macovei mai face un pictorial. Un pictorial moral „.

   Comentariile le las pe seama ta si a celor ce vor ajunge pe aici caci,
   mie unul, mi se face sila si-mi vine sa vomit numai cand ma GANDESC cu GANDUL la persoana despre care vorbeste CRISTIAN TUDOR POPESCU .

   O seara linistita !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 27/10/2012 @ 7:01 pm | Răspunde

 6. […] am scris despre denunțul penal împotriva lui Băsescu făcut de dl Ioniță. Astăzi vă prezint și răspunsul primit de domnia […]

  Pingback de Romulus Ioniţă vs Traian Băsescu — 28/10/2012 @ 12:41 pm | Răspunde

  • Multumesc si AICI pentru pingback chiar daca cu o foarte mare intarziere !
   Dupa cum stii , am trecut si comentat numai ca AICI am omis sa-ti
   dau raspuns cum fac la toti comentatorii blogului meu !
   PASTE FERICIT !
   Cu prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 02/05/2013 @ 5:52 am | Răspunde

 7. Ați auzit de Ichimiana Magnifica?
  Se mânâncă toată planta, dar mare atenție la florile ei lirice!
  Deși frumoase, produc extreme dureri de cap!!!!!!

  Comentariu de dumitruichim — 01/05/2013 @ 7:01 pm | Răspunde

  • @ Buna dimineata domnule Dumitru Ichim !
   Despre ” Ichimiana Magnifica” , sincer, am auzit abia acum de la domnia voastra !!!
   Multumesc pentru informatie !
   Sa stiti insa ca subsemnatul inainte de a manca ceva,
   studiaza cu mare atentie produsul
   ( in cazul de fata PLANTA denumita metaforic ” Ichimiana Magnifica ” )
   si in nici un caz NU MANANCA TOATA PLANTA !!!
   Oricat de buna ar fi , tot trebuie sa aiba ceva necomestibil chiar daca florile ei sunt ” lirice ” !!!
   Tocmai de aceea, NU VOI MANCA NICIODATA TOATA PLANTA !!!
   In alta ordine de idei, va multumesc pentru comentariu si like dar, sincer,
   ma asteptam sa postati ceva pe
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/04/29/………………
   Cum SARBATORILE PASCALE
   se apropie cu pasi repezi,din toata inima va urez :
   PASTE FERICIT !
   Cu deosebita consideratie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 02/05/2013 @ 5:49 am | Răspunde

 8. M-as face bucatar… sa gatesc pentru o reuniune cu 90% din parlamentari, tot guvernul, basescu, csm, iccj, dna, politie, etc. sa le gatesc „delicatese” cu asemena plante… singura problema sunt ca nu dispun de o armata care sa-i reuneasca si sa-i oblige sa manance… pe unii chiar sa-i puna sa manance incet… dar incet…

  Comentariu de conectarenet — 31/07/2013 @ 11:35 am | Răspunde

  • Iar eu m-as face ospatar
   Sa le duc mancarurile pregatite
   Sa le torn tuturor in pahar
   Bauturi alese si garnisite
   Ca burtile sa si le umfle
   Sa se sature odata
   De bani si de fufe
   Si-apoi sa-i cuprinda
   Somul cel de veci
   Ca sa nu mai tinda
   Spre promisiuni seci !
   Multumesc pentru vizita !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 31/07/2013 @ 3:49 pm | Răspunde

 9. Feliz Páscoa
  Beijos….Araan

  Comentariu de araanz50 — 17/04/2014 @ 12:43 pm | Răspunde

 10. Ola, Araan !
  Feliz Pascoa ! 🙂
  Beijos e abracos !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 17/04/2014 @ 5:12 pm | Răspunde

 11. f. interesant tot blogul! have a nice week

  Comentariu de dumitruichim — 20/05/2014 @ 2:12 am | Răspunde

  • Multumesc frumos pentru vizita si apreciere ! 🙂
   Si dumneavoastra aveti un blog interesant !! 🙂 🙂
   Toate cele bune va doresc !!! 🙂 🙂 🙂
   Cu respect,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 20/05/2014 @ 9:54 am | Răspunde

 12. kisses…..Araan

  Comentariu de araanz50 — 24/09/2014 @ 11:11 pm | Răspunde

 13. Feliz Novembro de 2014, Aliosa
  Felicidades hoje e sempre
  Beijos da amiga, Araan

  Comentariu de araanz50 — 02/11/2014 @ 11:41 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: