Alioşa ” File de Jurnal ”

24/11/2012

ROMANI, TREZITI-VA !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 8:13 pm

Tot mai multi ROMANI se intreaba  care-i secretul sustinerii  presedintelui ROMANIEI de catre cancelarul GERMANIEI .De veti citi cu atentie si rabdare cele ce urmeaza, va veti da singuri RASPUNSUL !!!

O vorba romaneasca spune :

” Nu fa ce spune POPA, fa ce face POPA ” !!!

„PDL GmbH: partid plătit de pocăiţi, sponsorizat de Reich (I)

Postat la: 06.11.2012  Scris de: Voichiţa Răşcanu , Ruana Ceaușescu, , , Luciana Pop
Partidul Democrat Liberal este finanțat ilegal de două structuri: fundațiile germane ale Angelei Merkel și organizațiile religioase ale neoprotestanților • ZIUAnews vă dezvăluie edificiul financiar prin care Traian Băsescu a transformat și, mai apoi, a controlat instituțiile statului de drept și viața politică a României în exterior • „Hanns Seidel” și „Konrad Adenauer” sunt cele două fundații prin care activitățile politice ale PDL au fost plătite • Ambele fundații sunt susținute de Guvernul Angelei Merkel • 51 de lideri ai PDL au primit bani, sub diferite forme, de la neoprotestanți • Președintele PDL, Vasile Blaga, a fost în pelerinaj la Biserica Penticostală Philadelphia Romanian Church din SUA, pe banii lor • Ministerele Justiției, Internelor, Sănătății și Muncii au fost restructurate, transformate și îndoctrinate prin banii dați direct de Angela Merkel • Întregul sistem creat din banii nemților și ai pocăiților vizează distrugerea instituțiilor românești și accesul în Parlament al susținătorilor neoprotestanților
După ce în numărul precedent al ziarului am arătat relațiile dintre Mihail Neamțu, Mihai Răzvan Ungureanu și penticostali, ZIUAnews continuă serialul cu o radiografie a sistemului politic democrat în România. Inițiat în urmă cu mai bine de 12 ani, de organizațiile occidentale care purtau un interes economic și social, procesul de devenire al Partidului Democrat Liberal a fost și este semănat de mijloacele financiare manipulative ale Guvernului de la Berlin și interesele neocreștine.
ZIUAnews vă prezintă lista liderilor PDL care au primit bani sub diferite forme de la pocăiți, precum și infrastructura creată de Partidul Popular European, atât în România, cât și în Estul Europei, pentru subjugarea intereselor naționale în fața celor europene.
Noul Reich, alimentat financiar prin două fundații germane, s-a extins de-a lungul Europei, înrobind instituțiile naționale intereselor de partid, manipulând opinia publică și transformând contribuțiile europene în daruri portocalii, cu destinatari înregimentați politic.
Cu toate că reprezintă o infracțiune la Legea partidelor politice, organizațiile străine au stimulat financiar puternic partidul lui Băsescu și politica democrată în România, inițiind apoi scenarii pseudopolitice de luptă pentru apărarea democrației, în scopul anihilării socialiștilor aflați, în prezent, în aproape toată Europa, în opoziție. ZIUAnews atrage atenția tuturor instituțiilor democratice din România și nu numai, pentru a stopa amestecul politicului în instituțiile vitale ale statului de drept.
În numărul trecut, v-am prezentat modul în care fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi legionarul Mihail Neamţu se folosesc de banii pocăiţilor pentru a ajunge în Parlament. În continuare, ZIUAnews vă arată o schemă incredibilă, care demonstrează că cei mai mulți dintre membrii de bază ai PDL sunt conectaţi la banii şi relaţiile neoprotestanţilor. Sumele de bani şi puterea de a influenţa luarea unor decizii, atât în interiorul PDL-ului, cât mai ales în afara lui, le sunt date parlamentarilor penticostali sau celor care aspiră la statutul de parlamentar, de organizaţiile neoprotestante puternice din SUA. Întregul PDL este împânzit de neoprotestanţi care se folosesc de această confesiune pentru a accede la funcţii, la bani, la influenţă.
Deşi sunt extrem de puţini oamenii politici care recunosc deschis apartenenţa lor la neoprotestantism, temându-se că, într-o ţară majoritar ortodoxă, acest lucru i-ar prejudicia la vot, ZIUAnews vă arată legăturile mai marilor PDL cu diverse culte neoprotestante, dar şi beneficiile pe care oamenii politici le-au obţinut de pe urma acestei apartenenţe ţinute secretă.
În urma alegerilor din 2008, au fost votaţi doar şapte parlamentari evanghelici, baptişti şi penticostali, toţi făcând parte din Partidul Democrat Liberal: Lucian Riviş Tipei (Arad), Nicolae Jolţa (Bihor), Orest Onofrei (Suceava), Mircea Lubanovici (Diaspora), Gheorghe David (Timiş) Marius Dugulescu (Timiş) și Iosif Veniamin Blaga (Hunedoara). Realitatea însă a fost alta.
Nucleul neoprotestanţilor din PDL începe cu fostul premier Emil Boc, care este penticostal, la fel ca și fostul primar de Cluj-Napoca, Sorin Apostu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe, deputatul Daniel Buda, fostul președinte al Consiliului Județean Bihor, Radu Țîrle. Deputatul Lucian Tipei este chiar fiul pastorului Pavel Tipei, șeful Cultului Penticostal din România, prieten la cataramă cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi acesta, dar şi socrul său, Gheorghe Seculici, fiind apropiaţi de penticostali.
Emil Boc a negat că este penticostal, însă a omis un detaliu: cei 300.000 de dolari luaţi de la pocăiţi. Conform Primăriei Cluj-Napoca, „Emil Boc a salutat finalizarea, la 8 octombrie a.c., a demersurilor comunității române penticostale din zona Chicago, inclusiv a Bisericii Philadelphia, legate de colectarea unor importante fonduri (aproximativ 300.000 USD) destinate îndepărtării efectelor inundațiilor din România, urmând ca această sumă să fie direcţionată, prin intermediul Ministerului Administrației și Internelor, susținerii proiectelor de refacere a zonelor afectate de calamități”.
Anghel Florin Serghei,William Brânză,Daniel Buda,Marius Dugulescu,Alin Popoviciu,Lucian Riviş-Tipei,Badea Riceard, penticostali PDL-işti, au propus, în preajma alegerilor prezidenţiale din 2009, proiectul de lege pentru stabilirea parteneriatului dintre stat şi biserică în domeniul asistenţei sociale, adoptat în luna decembrie a acelui an, de Camera Deputaţilor. Concret, proiectul prevedea ca toate bisericile din România, inclusiv cea penticostală, să primească ajutor de la stat.
Vasile Blaga a făcut, la începutul lui 2010, o vizită în Atlanta, Georgia, fiind însoţit de pastorul Paul Negruţ, de la Biserica Baptistă „Emanuel” din Oradea. Nici Ambasada României din SUA, nici consulul onorific al României din Atlanta, nu au fost înștiinţaţi de această acţiune, afirmându-se că vizita lui Blaga, pe atunci ministru de Interne, a fost ferită de ochii curioşilor. Penticostalii români care frecventau Philadelphia Romanian Church au ştiut din timp de această vizită, fiind invitaţi să participe la întâlnirea cu liderul PDL. Ortodocşii români au fost deranjaţi de hotărârea fostului ministru de Interne. Părintele ieromonah DR. Chesarie Bertea a cerut explicaţii reprezentanţilor Ambasadei Române. Dacă prima reacţie a acestora a fost de a nega zvonurile, la câteva săptămâni un funcţionar al Ambasadei i-a confirmat preotului vizita lui Blaga în Atlanta.
Mircea Lubanovici, penticostal de seamă, a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 43 Diaspora, colegiul uninominal nr. 3, fiind şi membru supleant al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. La 27 de ani, Mircea Lubanovici a emigrat, împreună cu soţia sa, în SUA, mai exact în Chicago, unde a absolvit „Harry Truman Community College”. În calitatea sa de deputat de Diaspora, Lubanovici a organizat conferinţe şi simpozioane în comunitatea română penticostală, inclusiv şi-a introdus electoratului colegii politicieni, cum ar fi penticostalul Radu Ţârle, senator de Bihor, deputatul de Caraş-Severin, tot penticostal, Valentin Boşneag şi Ioan Moldovean, neoprotestantul preşedinte al Alianţei Evanghelice Române. Toţi cei menţionaţi mai sus, inclusiv şeful Consulatului General al României din Los Angeles, Cătălin Ghenea, au participat, în Arizona, la o serie de conferinţe sponsorizate de Biserica Baptistă „Happy Valley”. Românii de alte confesiuni, care doreau să stea de vorbă cu consulul Cătălin Ghenea erau nevoiţi să plătească „o taxă de intrare”, de 20 de dolari, pe care nu se oferea nicio chitanţă sau alt act.
William Brânză, deputat PDL de Diaspora, a cărui apartenenţă la cultul penticostal nu mai este o necunoscută, se ocupă tot de problemele românilor din afară. În plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, Brânză a mers în Franţa, unde a participat la o întrunire a comunităţii penticostale din Paris.
Dănuţ Liga, de confesiune adventistă, este un alt deputat democrat-liberal a cărui relaţie de prietenie cu pastorul adventist Viorel Patrană a fost demonstrată. Acesta din urmă a deţinut mai multe companii în SUA şi Marea Britanie, care au avut de câştigat din tombola „100% Adevărat”, desfăşurată la OTV.
Viorel-Riceard Badea, senator PDL, adept al cultului penticostal de peste Ocean, îşi desfăşoară activitatea în circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul în afara României, fiind şi secretar al Comisiei Românilor de Pretutindeni, precum şi membru al Comisiei pentru politică externă.
Marius Dugulescu, preot baptist, fiul pastorului Petru Dugulescu, fost deputat de PNŢCD, a ajuns, prin sprijinul dat de PDL, în funcţia de deputat de Timiş. Totuşi, Dugulescu, vicepreşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi naţionale, din Camera Deputaţilor, va participa la alegerile din 9 decembrie, în calitate de membru al PP-DD. Dugulescu este apropiat şi de democrat-liberalii Sever Voinescu şi Teodor Paleologu, aceştia participând la conferinţa „Valorile creştin-democrate, Valorile Europei Unite”, organizată de către deputatul PDL Marius Dugulescu.
Daniel Negrea, deputat PDL şi penticostal, ocupă şi funcţia de consilier judeţean în Arad, dar, în perioada 2005-2009, a fost membru în Consiliul Europei, prezidat de Jose Manuel Barroso.
Cuzman Cionca, pastor, membru PDL, nu se sfieşte să facă politică în biserica Penticostală în care predică. În preajma referendumului de demitere a preşedintelui, Cionca a pledat în favoarea lui Traian Băsescu, transmiţându-le enoriaşilor săi că „Tot ceea ce s-a întâmplat în România în ultima săptămână, noi, păstorii voştri, nu suntem de acord. Este uzurparea statului de drept (…) Nu suntem de acord nici cu atitudinea fraţilor noştri, care nu mai ştiu în ce partid sunt. Eu am fost pro şi încă sunt pro unei politici verticale, sănătoase. Noi suntem pro Constituţia. Sunt nişte gunoaie toţi, dar vrem ca legea să fie respectată”. Folosind un limbaj necreştin, Cionca îi motiva pe penticostalii săi să meargă la vot şi să pună ştampila „împotriva uzurpării statului de drept”.
Vasile Ţânţaş, şeful cultului penticostal din zona Oaşului, a beneficiat de finanţări consistente din Statele Unite ale Americii. Ţînţaş a făcut afaceri cu Ioan Oltean, Gheorghe Seculici şi Gheorghe Falcă, toţi trei făcând parte din culte neoprotestante. Oltean şi Falcă i-au convins pe liderii judeţeni PDL din Satu Mare să accepte candidatura unuia dintre fiii lui Ţânţaş, Samuel, fostul subprefect din Satu Mare, acest serviciu costându-l 1,5 milioane de euro.
Traian Igaş, fost ministru de Interne, membru PDL, este adventist de ziua a şaptea, fiind şi cel care a încântat electoratul prin cântări de pe scenele organizate cu ocazia mitingurilor democrat-liberale. Igaş este şi membru în Comisia Românilor de Pretutindeni, având ca scop atragerea voturilor de la cei din diaspora.
Mircea Man, democrat-liberalul care a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Baia Mare ajutat de Episcopia Ortodoxă, s-a sucit. Pentru alegerile din această toamnă, Man este susţinut de penticostalii din Maramureş, în schimbul unui imobil în care neoprotestanţii să îşi desfăşoare întrunirile.
Nicolae Bud, parlamentar PDL, a fost împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureș, Mircea Man, secretarul PDL Maramureş, Gheorghe Marian, fostul subprefect al Maramureşului, Constantin Boloş, Fănică Pop, fostul candidat la Primăria din Baia Mare, Ioan Indre, fost democrat-liberal, primarul din Ulmeni, Lucian Morar, edilul comunei Gârdani, Gheorghe Tătăran şi primarul comunei Fărcaşa, Ioan Stegran, membru înscris în comunitatea penticostală, în 2010, la inaugurarea Bisericii Penticostale Betel din comunca Fărcaşa.
Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, are strânse legături cu adventiştii de ziua a şaptea. În luna mai a acestui an, democrat-liberalul a participat la simpozionul intitulat „Libertatea religioasă – factor de armonie socială”, organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Gura Humorului, în parteneriat cu Asociaţia Naţională „Conştiinţă şi Libertate”, de asemenea, de cult neoprotestant.
Ionică Pop, consilier PDL Cluj, este susţinător al cultului adventist. În 2011, el a afirmat public că face parte din consiliul de administraţie al Liceului Adventist „Maranatha”, pentru ca reprezentanţii CJ să dispună evacuarea elevilor ortodocşi dintr-o clădire dorită de conducerea liceului adventist.
Victor Fărăgău, Gheorghe Stănişte, David Ilie, Vasile Boari, Ioan Lupoian, Mircea Căpuşan, Gavril Moldovan şi Gabi Covală, toţi neoprotestanţi şi fideli PDL, au întemeiat o formaţiune-satelit a acestui partid, Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR).
Aderarea României la Schengen, la mâna penticostalilor
Biserica Penticostală Română l-a invitat, în 2011, în ţara noastră, pe Wolfgang Grefe, consilier guvernamental al Germaniei, consul onorific al mai multor state din zona baltică, membru al Comisiei Sociale de Sănătate atât în Guvernul Germaniei, cât şi pe lângă Comisia Europeană. Rolul vizitei a fost acela de a dezbate integrarea în spaţiul Schengen şi relaţiile de colaborare între ţările europene. Fiind o activitate decisă de Biserica Penticostală, delegaţia română a fost reprezentată de senatorul PDL Gheorghe David, adept al acestui cult neoprotestant.
Sponsorizare ilegală
Legea 334 din 2006 privind finanţarea partidelor politice interzice, expres, ca partidele politice să primească donaţii de la partide sau organizaţii internaţionale. Niciun organ de urmărire penală nu s-a sesizat până în acest moment, deşi evenimentele organizate de PDL pe banii celor două fundaţii au fost prezentate pe larg, inclusiv cu sursele de finanţare, de mass-media.
Legea 334 din 2006 prevede, la articolul 11, alineatul 1: „Acceptarea donaţiilor din partea altor state ori a organizaţiilor din străinătate, precum şi din partea persoanelor fizice sau juridice străine este interzisă”. Alineatul 2 al acestui articol este cel de care ar putea să se folosească liderii PDL, pentru a scăpa de răspunderea penală: „Fac excepţie de la prevederile alin. (1) donaţiile constând în bunuri materiale necesare activităţii politice, dar care nu sunt materiale de propagandă electorală, primite de la organizaţii politice internaţionale la care partidul politic respectiv este afiliat sau de la partide politice ori formaţiuni politice aflate în relaţii de colaborare politică. Pot fi primite şi materiale de propagandă care se folosesc numai în cadrul campaniei electorale pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European”. Apărarea acestora ar fi însă plină de goluri, pentru următoarele argumente: PDL nu a primit bunuri materiale necesare desfăşurării activităţii, ci sume imense de bani folosite pentru instruirea şi recrutarea de viitori oameni politici. Acţiunile liderilor PDL, reflectate în detaliu în presă, au constituit mijloace de propagandă electorală, care le-au servit la strângerea de voturi.
Gratitudinea lui Băsescu
În semn de mulţumire pentru tot sprijinul financiar oferit PDL-ului, preşedintele României, Traian Băsescu, cel care, constituţional, nu are voie să promoveze politica vreunui partid, l-a decorat, în luna octombrie a acestui an, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit”, în grad de comandor, pe fostul director al Fundaţiei „Konrad Adenauer”, Holger Dix. Bineînţeles, cuvintele de laudă nu au întârziat să apară din partea Administraţiei Prezidenţiale, care a transmis că evenimentul a avut loc „în semn de înaltă apreciere pentru crearea unui climat de colaborare activă, pe toată durata mandatului (…), pentru susţinerea şi îmbunătăţirea performanţelor academice ale elevilor şi studenţilor care au primit burse de studiu sau au participat la programe de cercetare finanţate de fundaţie”.
ZIUAnews vă prezintă exemple de manifestări plătite de Fundaţia „Konrad Adenauer” şi organizate de Partidul Democrat Liberal. În 2009, reprezentanţii „Konrad Adenauer” au luat decizia de a organiza cursuri cu tematica „Managementul comunicării de campanie”, prin care să formeze tinerii politicieni din Organizaţia de Tineret a PDL.
În 2010, la Sinaia, a fost lansat proiectul „Cursurile de management politic”, prin care s-a propus organizarea de lecţii de formare de traineri interni, specializaţi în managementul politic. Tinerilor din PDL le-a fost asigurată finanţarea programului de cele două fundaţii partenere ale democrat-liberalilor, respectiv „Konrad Adenauer” şi Institutul de Studii Politice.
Tot Institutul de Studii Populare şi Fundaţia „Konrad Adenauer” au finanţat şi Şcoala Judeţeană de formare politică de la Botoşani, desfăşurată în perioada 10-12 iunie 2011, sub numele „Codrii de aramă”. Întregul Birou Permanent Naţional al OT PDL, lideri politici naţionali şi locali, au susţinut traininguri pentru cei peste 100 de cursanţi.
În perioada 15-17 iulie 2011, fundaţia „Konrad Adenauer” – în colaborare cu Institutul de Studii Populare, Centrul pentru Studii Europene – a finanţat proiectul Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal, cu titlul „Tinerii – viitorii lideri în administraţia publică din România”, organizat la Moreni, Dâmboviţa.
Fundaţiile prietene ale Partidului Democrat Liberal, respectiv Institutul de Studii Populare, Center for European Studies şi Fundaţia „Konrad Adenauer”, au plătit, în prima jumătate a lunii octombrie, o dezbatere a PDL-ului, organizată la Hotelul Ramada din Bucureşti. Tema acestei întruniri a reprezentat-o reforma asistenţei medicale în România, liderii PDL redactând un document strategic, care să stea la baza obţinerii banilor europeni.
Tinerii din Partidul Democrat Liberal au participat, în perioada 29-31 octombrie, la Şcoala Politică Regională, intitulată ,,Măsuri asumate. Comunicare şi politici publice ale doctrinei populare”. Evenimentul a fost organizat la Cluj-Napoca, din banii fundaţiei „Konrad Adenauer” şi ai Institutului de Studii Populare.
Cea mai recentă manifestare a PDL-ului, finanţată de fundaţia „Konrad Adenauer”, a fost o conferinţă organizată la începutul lunii noiembrie. „Valorile dreptei, dreapta valorilor” a fost titlul dezbaterii care a adunat la un loc membri ai PDL, ai PNŢCD, respectiv ai Forţei Civice. Acelaşi tip de manifestaţie, plătită tot din banii nemţilor, a mai fost organizată şi în luna mai a acestui an.
Nici Fundaţia „Hanns Seidel” nu s-a lăsat mai prejos, cheltuind şi ea sume importante de bani cu şcolirea tinerilor democrat-liberali. În perioada 13-16 octombrie 2011, în Bucureşti, s-a desfăşurat Şcoala Naţională de Comunicare Politică, proiect organizat de Tineretul Democrat-Liberal şi finanţat de Institutul de Studii Populare, împreună cu fundaţia germană „Hanns Seidel”. 2011 a fost al patrulea an consecutiv în care PDL a beneficiat de banii celor de la „Hanns Seidel”, pentru organizarea acestui tip de eveniment.
Plătit din fondurile fundaţiei „Hanns Seidel” pentru a-şi lansa volumul „Noua şcoală de gândire a dreptei”, a fost şi jurnalistul Cristi Pătrăşconiu, un apropiat al PDL. La lansare au participat PDL-işti importanţi, printre care şi fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.
Fundaţia Uniunii Creştin-Sociale din Germania, Hanns Seidel Stiftung, împreună cu Fundaţia Partidului Popular European – Centre for European Studies – şi cu Institutul de Studii Populare – o fundaţie apropiată PDL, a organizat Şcoala de training pentru femeile democrat-liberale, intitulată „Respect pentru România, Respect pentru Femei”. Evenimentul a fost organizat în luna septembrie a anului curent, la Costineşti, unde au fost prezenţi lideri naţionali ai Partidului Democrat Liberal, în frunte cu Vasile Blaga.
PDL nu a fost singura formaţiune importantă din România care a beneficiat de sponsorizări ilegale din partea celor două fundaţii. Ministere cruciale pentru funcţionarea statului au fost îmbibate de banii celor de la „Konrad Adenauer” şi „Hanns Seidel”. Ministerul Justiţiei a primit, de-a lungul anilor, sume importante de la „Konrad Adenauer”, bani utilizaţi atât pentru seminarii care vizau formarea profesională a judecătorilor şi procurorilor, cât şi pentru achiziţionarea diverselor echipamente de care aceştia aveau nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea. Cel de-al doilea minister esenţial pentru menţinerea ordinii de drept, care a primit bani de la atare fundații, a fost Ministerul Administraţiei şi Internelor – susținut financiar de „Hanns Seidel”. De la dotare până la antrenamente şi seminarii care aveau drept scop schimbarea mentalităţii angajaţilor MAI într-una conformă cu standardele europene, cele mai importante fonduri au venit de la fundaţiile nemţeşti. Alte două ministere la fel de importante, care au fost finanţate de „Hanns Seidel”, au fost Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii.
Începuturile fundaţiilor în România
Fundația „Konrad Adenauer” este prezentă în România încă din 1991, când a început să desfășoare activităţi de educaţie politică şi consultanţă pentru partidele de dreapta din România. Creată după Al Doilea Război Mondial, fundația poartă numele lui Konrad Adenauer, primul lider al Uniunii Creștin Democrate, coaliție de catolici și protestanți care, sub conducerea sa, a devenit formațiunea dominantă în Germania. Cancelarul Angela Merkel este membru al board-ului director al fundației care este finanțată cu banii guvernului federal și ai landurilor. Fundaţia are sute de filiale, pe tot globul, birourile naţionale acţionând ca centre de comandă pentru acţiunile de „promovare a culturii civice”, pe care Merkel – prin CDU – le întreprinde. Fundația își susține „proiectele” din diverse state, cu sume ce variază între 100 și 200 de milioane de euro.
Relaţia „Konrad Adenauer” – „Hanns Seidel” – Traian Băsescu
Inițial, cele două fundații au fost promotoare ale PNȚCD și UDMR, pompând sume importante în cele două formațiuni, ajutându-le să intre în marea familie a PPE, cu statut de observator până la aderarea României la UE. După anul 2000, când neintrarea în Parlament a țărăniștilor a dus la degringolada din PNȚCD și la destructurarea formațiunii creștin-democrate, situație la care Traian Băsescu a contribuit din plin, fundațiile hegemonice germane au realizat că au nevoie în România de un reprezentant politic mai puternic. Atenția lor s-a îndreptat către PD, reprezentant, la acea vreme, al Internaționalei Socialiste, dar care, cu un Traian Băsescu la conducere, putea fi adus în sânul PPE. Pentru popularii europeni, care, la alegerile din 2008, doreau să-și consolideze poziția în Parlamentul European, relaţia cu liderii PD a devenit extrem de importantă. Popularii europeni și reprezentanții celor două fundații și-au intensificat demersurile, astfel încât, în 2006, formațiunea condusă de Emil Boc a decis că poate trece de la doctrina social-democrată, la cea populară. După aderarea României la UE, în ianuarie 2007, PD – devenit ulterior PDL, a ajuns membru cu drepturi depline al PPE, alături de UDMR și PNȚCD.
În ultimii doi ani, cele două fundații au ajuns la concluzia că trebuie să se orienteze către un alt personaj politic – desigur, tot un reprezentant al PDL -, care ar putea fi candidatul dreptei la alegerile prezidențiale din 2014. Coincidență sau nu, în octombrie 2010, la o zi după vizita Angelei Merkel în România, Baconschi și-a lansat la București, cu mare tam-tam, Fundația Creștin Democrată, unde președintele de onoare al Fundației „Konrad Adenauer” a fost invitat de onoare. Se pare că FCD este finanțată cu bani frumoși atât de „Konrad Adenauer”, cât și de „Hanns Seidel”, însă ambele fundații neagă că ar avea vreo legătură financiară cu fundația fostului ministru de Externe.
Băsescu, ochit din epoca CDR-ului
Alegerea popularilor europeni nu a fost întâmplătoare. În pofida opoziției manifestate la început de PNȚCD și UDMR, popularii europeni au optat pentru partidul condus, până în 2004, de Traian Băsescu, personaj cunoscut multor lideri occidentali încă din timpul guvernării CDR, perioadă în care nu a fost doar ministru al Transporturilor, ci și împuternicit al Guvernului României în relațiile cu FMI și Banca Mondială, negociind toate acordurile păguboase de privatizare de la acea vreme.
Despre implicarea fățișă a Germaniei, implicit a cancelarului Angela Merkel, în proptirea lui Băsescu, la referendumul din această vară, nu s-a vorbit doar acum. Același lucru s-a spus și în 2009, după realegerea sa pentru încă un mandat de cinci ani, când a fost invocată teza implicării Berlinului în asigurarea menținerii lui la Cotroceni. Un rol major l-a jucat și atunci fundația „Konrad Adenauer”, care i-a dat o mână de ajutor candidatului Băsescu, prin tot felul de acțiuni menite să promoveze imaginea candidatului democrat-liberal. În acest sens a fost organizat Forumul „România în anul 2020 – perspective de viitor”, unde invitat de onoare a fost „Excelența Sa, Președintele României, Traian Băsescu”. Fundația „Hanns Seidel” și-a adus, la rândul său, aportul, organizând, în noiembrie 2010, la Bruxelles, – în colaborare cu MAI -, o masă rotundă pe tema „progresele României pentru aderarea la Spațiul Schengen”, unul dintre obiectivele majore ale lui Băsescu în campania electorală.
Baconschi, pe mărci germane
Fundațiile care au spart gheața la începutul anilor ’90, punând printre primele piciorul în România, au fost „Konrad Adenauer”, legată ombilical de partidul CDU (Uniunea Creştin-Democrată), partid aflat la putere în Germania, și Fundaţia „Hanns Seidel”, conexată la Uniunea Social Creştină (CSU), ambele think-tank-uri oficiale ale Partidului Popular European. În ultimii 20 de ani, cele două fundații au devenit tot mai active în state precum Polonia, Bulgaria, Ungaria, Cehia și Ucraina, acordând suport substanțial liderilor politici agreați sau furnizând asistență unor asociații „de elită”, care se pretind a fi „vocea” opiniei publice. Ambele au tradiție în a desfășura un lobby intens în statele est-europene, așa cum s-a întâmplat și în România, mai întâi prin sprijinul acordat PNȚCD și UDMR. Ulterior „Hanns Seidel” şi „Konrad Adenauer” s-au implicat masiv în susţinerea lui Traian Băsescu – inclusiv la alegerile prezidențiale din 2009 – a PDL-ului, a Institutului de Studii Populare al democrat-liberalilor şi a Fundaţiei Creştin Democrate (FCD), conduse de Teodor Baconschi. Ambele oferă burse pentru studenții români, cu scopul clar de a forma o elită care va lucra, în cele din urmă, pentru interesele germane din România.
PPE în România şi în Europa (Luciana Pop)
Prin bunăvoința guvernului de la Berlin, milioanele de euro intrate în conturile fundațiilor afiliate celor mai importante partide politice din Germania sunt puse apoi la dispoziția grupărilor sau a partidelor politice din statele-satelit, sub forma diverselor proiecte de activități sociale, culturale sau de informare. În cazul celor două fundații – „Konrad Adenauer” și „Hanns Seidel” -, în fostele state comuniste, banii au ca destinație, în mod firesc, formațiuni și lideri care fac parte din marele partid al popularilor europeni. Pe această listă se regăsesc Boiko Borisov – premierul bulgar, Donald Tusk – șeful guvernului polonez, Iulia Timoșenko – fostul premier ucrainean, Viktor Orban – prim-ministrul ungar, cu tot cu partidele lor de centru-dreapta, dar și alte personaje politice din Europa. Tot cu suportul celor două fundații au fost propulsați la cârma Uniunii Europene doi lideri importanți ai marii familii a PPE – portughezul Jose Manuel Durrao Barroso, în 2009, pentru un al doilea mandat la șefia Comisiei Europene, precum și belgianul Herman Van Rompuy, în fruntea Consiliului European. Pentru a-și atinge scopurile, inclusiv pentru a-și asigura prezența pe scena politică a țărilor în care și-au făcut intrarea, fundațiile germane sunt dispuse să cheltuiască oricât. Dacă, spre exemplu, în anii ’90 bugetul fundației „Konrad Adenauer” era de peste 220 de milioane de mărci, din care jumătate era destinată proiectelor din Europa Centrală și de Est, în ultimii ani, fundația a ajuns să dispună de sume care variază între 100 și 200 de milioane de euro.
Deși dezideratele declarate ale fundațiilor afiliate celor două mari partide ale Germaniei, CDU și CSU, sunt acelea de a promova creștin-democrația și valorile democratice, tendința lor de a domina scena politică din mai toate fostele state comuniste, dar și din alte colțuri ale lumii, i-a îndreptățit pe unii comentatori politici să vorbească de anumite scopuri obscure. Concret, fundațiile „Konrad Adenauer” și „Hanns Seidel” s-au transformat în instrumente-cheie ale politicii externe a Germaniei. În majoritatea cazurilor, fundațiile sprijină forțe politice de centru-dreapta, fie aflate în Opoziție, pentru a le ajuta să preia puterea, fie partide care se găsesc deja la guvernare, dar care au nevoie de „parteneri” și de sprijin extern pentru a rămâne pe poziții.
Partidul lui Tusk, ajutat de „Konrad Adenauer”
Una dintre primele țări în care fundațiile germane au pus piciorul a fost Polonia. Teoretic, fundațiile afiliate la CDU și CSU au exercitat activități sociale, acordând subvenții pentru diverse programe. Practic, doar anumite medii bine alese au beneficiat de sumele respective. Exemplul elocvent este cel al fundației „Konrad Adenauer”, care, formal, sprijinea centrele creștin-democrate de cercetare și anumite asociații de promovare a democrației, însă un suport consistent revenea unor grupări politice. Fundația legată de partidul Angelei Merkel și-a fixat drept principal partener politic formațiunea „Platforma Civică”, a premierului Donald Tusk, deși acest partid nu prea are nimic în comun cu democrat-creștinii, în timp ce la Varșovia există o serie de organizații creștin-democrate autentice. Politicienii din partidul lui Tusk, consilierii și miniștrii săi au fost invitați în permanență la diversele conferințe, simpozioane sau evenimente organizate pe bani frumoși de fundația „Konrad Adenauer”. De asemenea, în 2010, însuși președintele fundației „Konrad Adenauer”, Hans-Gert Pottering, și-a manifestat, în mod fățiș, sprijinul pentru candidatul Platformei Civice la alegerile prezidențiale, Bronislaw Komorowski, apreciind apartenența acestuia la marea familie a popularilor europeni.
Premierul bulgar, omul lui Merkel
Și în Bulgaria, partidele germane își exercită propria influență asupra vieții politice, prin intermediul fundațiilor legate ombilical de ele. Cele mai active sunt tot „Konrad Adenauer” și „Hanns Seidel”, al căror sprijin merge spre partidul GERB, de centru-dreapta, al premierului Boiko Borisov. Lucru care reiese chiar dintr-o cablogramă publicată anul trecut de WikiLeaks, în care șeful guvernului de la Sofia, acuzat de legături cu mafia bulgară a anilor ’90, se lăuda în fața diplomaților americani cu sprijinul pe care îl are din partea fundațiilor „Konrad Adenauer” și „Hanns Seidel”, dar și cu relația sa foarte bună cu Angela Merkel și PPE. De altfel, creștin-democrații germani l-au sprijinit pe Borisov în timpul campaniei electorale din 2009, o serie de experți ai celor două fundații ajutând logistic și financiar partidul GERB să își prezinte programul. Admirator înfocat al premierului ungar Viktor Orban, Borisov a decis anul acesta să facă o nouă lege a presei, deranjat de atacurile la adresa sa. La noul act normativ vor lucra experți ai celor două fundații germane.
Orban, medalie de la „Hanns Seidel”
Premierul ungar Viktor Orban, apropiat al CDU și CSU, are, de asemenea, legături strânse, prin partidul său FIDESZ, cu cele două fundații germane. Și în Ungaria, banii guvernului german sunt alocați pentru diversele conferințe și școli de vară la care liderii FIDESZ își expun ideile. Ca semn al relațiilor foarte bune dintre politicianul maghiar și fundațiile germane, în 2001, Orban a primit din partea fundației „Hanns Seidel” premiul . În 2003, grație fondurilor unor ONG-uri controversate – precum Open Society, al magnatului american George Soros – și mulțumită fundațiilor germane, așa-numitele „revoluții portocalii” au dat pe mâna Occidentului fostele state sovietice Georgia și Ucraina. Fundațiile germane au legături strânse cu partidul fostului premier Iulia Timoșenko, pe care l-au ajutat să intre în familia PPE. Caracatița finanțărilor germane a ajuns și în Slovacia, unde cele două mari fundații s-au implicat în susținerea unor entități politice, încălcând astfel legislația țării, care interzice partidelor să primească fonduri din partea unor organizații străine.
Voichița Rășcanu
Ruana Ceaușescu
Luciana Pop  „.
Sursa: Yahoo ! Mail de la un prieten.
Aliosa.

8 comentarii »

 1. @ Buna seara Bogdan !
  Multumesc pentru vizita si like !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 25/11/2012 @ 7:42 pm | Răspunde

 2. PS!
  In semn de apreciere, postez
  13 dovezi clare că
  BARBATII
  sunt cei discriminaţi cu adevărat si nicidecum FEMEILE :

  1. Femeile pot fi promovate pe criterii gen: sâni, coapse, fund, buze.
  Bărbaţii trebuie să aibă studii, experienţă, competenţă.
  2. În caz de dezastre, catastrofe naturale, naufragii, femeile şi copii sunt salvaţi primii.
  Bărbaţii întotdeauna la urmă.
  3. Dacă două femei se îmbrăţişează, se ţin de mână, se sărută, stau împreună etc înseamnă că sunt prietene.
  Dacă doi bărbaţi fac asta, sunt poponari.
  4. Dacă o femeie nu se descurcă cu banii înseamnă că are o problemă financiară.
  Dacă este cazul unui bărbat, atunci el este un incapabil, un ratat, un neisprăvit.
  5. Dacă o femeie face mofturi, este capricioasă, cu toane, nu ştie ce vrea, se destăinuie, înseamnă că e „feminină”.
  Dacă un bărbat face aşa, este imatur, slab, efeminat.
  6. Femeile au dreptul să mănânce gratis la restaurant, să intre gratuit în cluburi etc.
  Bărbatul plăteşte întotdeauna.
  7. Dacă o femeie singură nu face sex, este o femeie cinstită.
  Dacă un bărbat nu face sex, nu este bărbat.
  8. Dacă vrea să facă sex, femeia trebuie doar să aleagă.
  Bărbatul trebuie să cucerească.
  9. Dacă o femeie nu satisface sexual un bărbat, nu contează.El este oricum mulţumit.
  Dacă un bărbat nu satisface o femeie, atunci este impotent.
  10. Dacă o femeie naşte, devine sfântă.
  Bărbatul ajunge sfânt doar dacă este răstignit pe cruce.
  11. Bărbatul trebuie să fie tot timpul amabil, politicos, atent cu femeile.
  Ele nu au nicio obligaţie în acest sens.
  12. Femeile sunt numite „sexul frumos”.
  Bărbaţii, nu.
  13. Un bărbat, dacă are o problemă, trebuie s-o rezolve (că d-aia e bărbat!).
  Femeia trebuie doar să găsească un… bărbat.
  Tu, ce zici ?
  O seara placuta !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 25/11/2012 @ 7:43 pm | Răspunde

 3. @ PS1 !!!
  Iar FEMEILE fac orice pentru un COCOS dotat……………

  Distractie placuta !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 25/11/2012 @ 7:56 pm | Răspunde

 4. PS2 !!!
  FEMEIA!…
  Femeile au toate defectele: sînt cheltuitoare, sînt bîrfitoare, sînt superficiale şi mai sînt şi frumoase pe deasupra. (Paul Morand)
  Femeilor le plac bărbaţii plinuţi… în zona portofelului. (Kay Ingram)
  Spun unii că e mai bine să faci dragoste decît război, dar dacă aveţi chef de amîndouă, căsătoriţi-vă! (Jerry Seinfeld)
  Căsătoria provine din dragoste aşa cum şi oţetul provine din vin. (Lord Byron)
  Femeia ar fi mai fermecătoare dacă am putea să-i cădem în braţe fără să-i cădem în gheare. (A. Bierce)
  Căsătoria este o legătură între o persoană care nu-şi aduce aminte niciodată aniversările şi una care nu le uită niciodată. ( Ogden Nash)
  Când te căsătoreşti ai nevoie de un martor. Ca la orice duel. (Sacha Guitry).
  Uneori e greu să spui dacă într-o casă conduce bărbatul, femeia, soacra sau bucătăreasa. Totuşi, câinele casei ştie întotdeauna cine e şeful. (Marcel Pagnol).
  Dragostea e ca duelul: dacă te atinge, te răneşte. (Tristan Corbiere)
  Dacă Dumnezeu ar fi vrut să fim homosexuali, i-ar fi creat pe Adam şi pe Walter. (L. Bryant)
  Ca să-şi apere punctul de vedere, avocatul îşi pune roba. Femeia şi-o scoate. (Coluche)
  Soţia mea este nepreţuită, dar pe mine mă costă al naibii de mult. (Sacha Guitry)
  Sunt de accord cu obiceiul care spune că bărbatul trebuie să sărute mâna femeii când o întâlneşte prima dată. De undeva tot trebuie să înceapă. (Sacha Guitry).
  În materie de dragoste fizică, astăzi, hainele jenează mai mult decât principiile. (Philippe Bouvard)
  Soarta favorabilă e ca femeia: dacă nu profiţi de ea când îţi iese în cale, mâine n-o mai prinzi, că a avut-o altcineva. (Napoleon)
  Cine ştie să descifreze privirile femeilor, nu mai are nimic de învăţat. (William Shakespeare).
  Bărbatul a fost creat înaintea femeii ca să apuce să spună şi el câteva cuvinte fără să-l întrerupă nimeni. (Jules Renard)
  Bărbaţii vor să fie prima dragoste pentru femei, în timp ce femeile vor să fie ultima dragoste pentru bărbaţi. (Oscar Wilde)
  Plăcerea din dragoste ţine doar un moment, durerea din dragoste ţine o veşnicie. (Autor necunoscut)
  Orice femeie poate să mimeze singură că are un orgasm, dar numai cu ajutorul unui bărbat poate să mimeze că este îndrăgostită. (Woody Allen)
  Un spectacol de operă este ca o femeie inteligentă: costă mult, e greu de înţeles şi nu poţi spune nimic rău despre el fără să fii considerat mitocan.( Cleveland Amory)
  Femeia nu poate trăi fără oxigen, iar bărbatul nu poate trăi fără femei. (Pierre Desproges).
  Dacă soţul şi soţia merg împreună pe stradă, cel care merge mai repede e mai supărat. (Victor Borge)
  Poate că gelozia le plictiseşte pe femei, dar lipsa ei le omoară de-a dreptul. (Alfred Capus)
  Vă plac femeile geloase sau altele? Care altele? (Pierre Doris)
  Cînd o doamnă refuză, trebuie să fie discretă. Cînd nu refuză, bărbatul trebuie să fie discret. (Jean Dolent)
  E imposibil să ghiceşti cîţi bani are de gînd să cheltuie o femeie. (Albert Willemetz)
  În dragoste, unii fac, alţii vorbesc. Mai bine tac şi eu. (Pierre Desproges)
  Cînd o femeie are darul de a tăcea, are precis şi alte calităţi ieşite din comun. (Corneille)
  FEMEIA!…
  Femeile au toate defectele: sînt cheltuitoare, sînt bîrfitoare, sînt superficiale şi mai sînt şi frumoase pe deasupra. (Paul Morand)
  Femeilor le plac bărbaţii plinuţi… în zona portofelului. (Kay Ingram)
  Spun unii că e mai bine să faci dragoste decît război, dar dacă aveţi chef de amîndouă, căsătoriţi-vă! (Jerry Seinfeld)
  Căsătoria provine din dragoste aşa cum şi oţetul provine din vin. (Lord Byron)
  Femeia ar fi mai fermecătoare dacă am putea să-i cădem în braţe fără să-i cădem în gheare. (A. Bierce)
  Căsătoria este o legătură între o persoană care nu-şi aduce aminte niciodată aniversările şi una care nu le uită niciodată. ( Ogden Nash)
  Când te căsătoreşti ai nevoie de un martor. Ca la orice duel. (Sacha Guitry).
  Uneori e greu să spui dacă într-o casă conduce bărbatul, femeia, soacra sau bucătăreasa. Totuşi, câinele casei ştie întotdeauna cine e şeful. (Marcel Pagnol).
  Dragostea e ca duelul: dacă te atinge, te răneşte. (Tristan Corbiere)
  Dacă Dumnezeu ar fi vrut să fim homosexuali, i-ar fi creat pe Adam şi pe Walter. (L. Bryant)
  Ca să-şi apere punctul de vedere, avocatul îşi pune roba. Femeia şi-o scoate. (Coluche)
  Soţia mea este nepreţuită, dar pe mine mă costă al naibii de mult. (Sacha Guitry)
  Sunt de accord cu obiceiul care spune că bărbatul trebuie să sărute mâna femeii când o întâlneşte prima dată. De undeva tot trebuie să înceapă. (Sacha Guitry).
  În materie de dragoste fizică, astăzi, hainele jenează mai mult decât principiile. (Philippe Bouvard)
  Soarta favorabilă e ca femeia: dacă nu profiţi de ea când îţi iese în cale, mâine n-o mai prinzi, că a avut-o altcineva. (Napoleon)
  Cine ştie să descifreze privirile femeilor, nu mai are nimic de învăţat. (William Shakespeare).
  Bărbatul a fost creat înaintea femeii ca să apuce să spună şi el câteva cuvinte fără să-l întrerupă nimeni. (Jules Renard)
  Bărbaţii vor să fie prima dragoste pentru femei, în timp ce femeile vor să fie ultima dragoste pentru bărbaţi. (Oscar Wilde)
  Plăcerea din dragoste ţine doar un moment, durerea din dragoste ţine o veşnicie. (Autor necunoscut)
  Orice femeie poate să mimeze singură că are un orgasm, dar numai cu ajutorul unui bărbat poate să mimeze că este îndrăgostită. (Woody Allen)
  Un spectacol de operă este ca o femeie inteligentă: costă mult, e greu de înţeles şi nu poţi spune nimic rău despre el fără să fii considerat mitocan.( Cleveland Amory)
  Femeia nu poate trăi fără oxigen, iar bărbatul nu poate trăi fără femei. (Pierre Desproges).
  Dacă soţul şi soţia merg împreună pe stradă, cel care merge mai repede e mai supărat. (Victor Borge)
  Poate că gelozia le plictiseşte pe femei, dar lipsa ei le omoară de-a dreptul. (Alfred Capus)
  Vă plac femeile geloase sau altele? Care altele? (Pierre Doris)
  Cînd o doamnă refuză, trebuie să fie discretă. Cînd nu refuză, bărbatul trebuie să fie discret. (Jean Dolent)
  E imposibil să ghiceşti cîţi bani are de gînd să cheltuie o femeie. (Albert Willemetz)
  În dragoste, unii fac, alţii vorbesc. Mai bine tac şi eu. (Pierre Desproges)
  Cînd o femeie are darul de a tăcea, are precis şi alte calităţi ieşite din comun. (Corneille)

  O saptamana minunata !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 26/11/2012 @ 8:54 am | Răspunde

 5. @ Pentru GENERALII lui Basescu care vor merge in IRAK ( sa-si plateasca AVANSAREA in GRAD ) :
  Structura de Resursele Umane de la Pentagon în urma unui studiu, a descoperit ca în armata S.U.A. sunt prea multi generali. Asa ca rezultatul analizei îl raportează la ministrul apărării care, hotaraste că acelora care vor sa se pensioneze sa li se acorde pensionare anicipata cu toate facilitatile plus un bonus special de 5000$ pentru fiecare centimetru al dinstantei in linie dreapta dintre oricare doua puncte de pe corp. Fiecare general avea dreptul sa indice punctele de preferinta. Primul intra un general de aviatie, foarte suplu, cere sa fie masurat din crestet pana in varful degetelor de la picioare. Il măsoară cei din comisie, stabilesc ca are 1,95 m şi pleacă cu un cec de 975.000$.
  Al doilea, un general de infanterie, cere să fie măsurat din vârful degetelor de la picioare până la vârful mâinilor întinse. Este măsurat de comisie, care stabileşte că distanţa solicitată pentru a fi masurată este de 2,55m. Pleacă generalul cu un cec de 1.275.000$.
  Intră şi al treilea, un amiral, un zdrahon bătrân cu o bogată activitate prin mai multe teatre de operaţii ale U.S.Navy. Cand e intrebat cum să fie măsurat, amiralul zice: „Din vârful penisului până la testicole”. Mustăcesc ofiţerii de la resurse umane între ei, si îi reţin atenţia ca generalii de la Air Force şi Army au plecat cu niste cecuri frumuşele.

  AMIRALUL
  ( GENERALde marina pentru cei care n-au facut ARMATA )
  nu si nu, că pe el vrea să fie măsurat aşa cum le-a cerut.
  O.K. Intră comisia medicală să facă măsuratorile şi ii cere amiralului să se dezbrace pentru a-l putea măsura.
  Scot medicii ruleta, pun capătul ruletei, cu cifra zero, pe vârful organului si încep să măsoare.
  „Dumnezeule mare!”
  strigă uimit medicul militar
  . „Unde vă sunt testicolele?”
  La care, amiralu’ :
  „In Irak”.
  Sursa : Internetul .
  PS !!!
  Dupa mine citire, TOTI cei peste 700 de GENERALI ” marca Basescu ” din 2005 incoace,sa aiba SOARTA AMIRALULUI american !!!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 26/11/2012 @ 9:02 am | Răspunde

 6. @ ALL !!!

  DILEMA multor POLITICIENI ………………..

  Să-mi iau nevastă ?!
  Să-mi iau amantă ?!

  Amanta nu mă ia la zor
  Dacă fumez în dormitor.
  Iar dacă vin la dansa beat
  Se bucură, că-s bun la pat.
  Amanta nu mă face prost.
  Şi nu mă-ntreabă unde-am fost.
  Şi nu face pe aroganta.
  Deci. avantaj AMANTA !

  Nevasta dacă-mi este greu
  Şade mereu la capul meu.
  Şi îmi găteşte zi de zi.
  Şi are grijă de copii.
  Nevasta este doar a mea
  N-o foloseşte cine vrea.
  Şi nu face nicicînd pe proasta
  Deci. avantaj NEVASTA !

  Amanta are-un stil complex
  Şi ştie totul despre sex.
  N-are migrene cînd o vreau
  Şi orice-i fac nu zice „Au !”.
  Amanta-i ca şi sclava mea
  Şi orişiunde ies cu ea
  Nu face pe interesanta.
  Deci. avantaj AMANTA !

  Nevasta ţine banii mei
  Şi cheltuie puţin din ei.
  Dacă-s bîrfit sau înjurat
  Îmi ţine partea imediat.
  Nevasta-i echilibrul meu.
  Repară tot ce mai stric eu
  WC-ul, uşa sau fereastra.
  Deci. avantaj NEVASTA !

  Vai, cat de fericit aş fi
  O lege nouă de-ar veni
  De soaţă să nu divorţez
  Dar şi amanta s-o păstrez.
  Să stau cu ambele femei.
  Sa jucăm seara . Remi-n trei
  Dar…
  Cu două soacre m-ar lua dracu…
  Deci !
  Avantaj…BURLACUL !

  PS!!!
  Eu zic sa-i ia DRACU” pe toti POLITICIENII
  TRADATORI de NEAM si TARA !!!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 26/11/2012 @ 9:25 am | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Stiati ca de foarte multe ori intr-un CUPLU bine inchegat la prima vedere,
  SOTIA adica FEMEIA VOTEAZA cu un partid sau persoana iar
  SOTUL adica BARBATUL VOTEAZA invers ???
  V-ati intrebat de ce ?
  Uite RASPUNSUL :

  „Generaţii la rând s-a spus că femeile nu se înţeleg cu bărbaţii pentru că ei sunt atât de deosebiţi încât uneori, orice ar spune sau ar face trăiesc cu un uriaş elefant între ei. Elefant pe care unii îl văd şi alţii nu.
  Genetica i-a blestemat sau i-a binecuvântat cu diferenţe de la care nu se pot sustrage,
  dincolo de educaţie, context social, obiective comune, suflete similare.
  Marea diferenţă între bărbaţi şi femei constă în faptul că fiecare sex are propriul său fel de minte, iar ADN-ul se exprimă diferit în funcţie de sex.
  Deşi v-am mai scris despre perspectivele unor celebrităţi care au analizat şi au expus teorii pertinente cu privire la această teorie, undeva, în sufletul meu, am refuzat-o din start:
  „Oamenii se urăsc pentru că se tem, se tem pentru că nu se cunosc şi nu se cunosc pentru ca nu comunică.”,
  spunea Martin Luther King.
  Înainte de toate, bărbaţii şi femeile fac parte din aceeaşi categorie numită „oameni”, restul contradicţiilor de caracter sunt detalii care nu contează. Adică, îmi explicam mie însămi: nu genul (feminin sau masculin) dă culoare adevărului, ci personalitatea fiecăruia.
  Chiar şi atunci când soarta mă trăgea de mână şi mă atenţiona că nu înţeleg bărbatul dintr-o anumită persoană şi nu persoana respectivă, chiar şi atunci când cineva îmi tot şoptea că trebuie să capitulez, aruncând puţinele arme care mi-au mai rămas în faţa a două viziuni distincte în mod natural, m-am ambiţionat să nu îmi trădez concepţia.
  Până ziele trecute când am citit un studiu publicat în
  “Jurnalul de biologie al diferenţelor de sex”,
  unde era scris negru pe alb cum bărbaţii:

  1. au o sensibilitate mai mare în ceea ce priveşte detaliile foarte fine.
  2. au stimuli care reacţionează mai rapid decât ai femeilor.
  3. bărbaţii sunt mult mai puţin pricepuţi atunci când vine vorba de percepţia culorilor, de exemplu. De fapt, văd culorile puţin altfel faţă de femei.

  Extrapolând, am putea să ne amuzăm:
  femeile văd viaţa altfel decât bărbaţii, la propriu, dar şi la figurat.
  Apoi, ceea ce m-a pus pe gânduri a fost tocmai că schismele între bărbaţi şi femeie se învârt, cel mai des, la nivelul detaliilor ciudate şi la nivelul reacţiilor fizice. Ştim cu toţii că, orice am face, lumea este formată din detalii…
  Mai mult, revin oamenii de ştiinţă, în ceea ce priveşte conectivitatea dintre bărbaţi şi femei, testosteronul are primul cuvânt de spus:

  1. Bărbaţii nu înţeleg că plânsul poate să fie amuzant.
  2. Se răzgândesc de 2-3 ori mai des decât femeile.
  3. Îşi amintesc mai greu feţele oamenilor.
  4. Femeile cedează mai uşor.
  5. Bărbaţii sunt mai altruişti şi mai optimişti, din fire.
  6. Majoritatea bărbaţilor are o mai mare încredere în forţele proprii decât are majoritatea femeilor.
  7. Femeile sunt mai anxioase şi mai temătoare.
  8. Femeile vorbesc, per ansamblu, de 2 ori mai mult decât bărbaţii.
  9. În medie, bărbaţii se gândesc la sex la fiecare 7 secunde.
  10. Creierul femeii percepe şi interpretează emoţii sau expresii faciale pe care bărbaţii nici măcar nu le remarcă.
  11. Femeile plâng de 4 ori mai mult decât bărbaţii.

  Inegali şi în faţa bolii:
  Sexul biologic este esenţial în economia celulelor, a ţesuturilor şi a întregului organism, iar ADN-ul se comportă diferit în funcţiei de sexul persoanei. Astfel, se pare că:

  1. Terapia cu aspirină este inutilă în cazul femeilor.
  2. Există un ulcer tipic feminin şi unul tipic masculin: femeile sunt mai expuse ulcerului gastric, bărbaţii suferă mai mult de ulcer duodenal.
  3. Fumatul cauzează mai multe daune femeilor decât bărbaţilor, mai puţin sensibili la agenţii cancerigeni. Adică, sexul slab prezintă mutaţii genetice care influnţează negativ riscul de a dezvolta cancer la plămâni.
  4. Pe de altă parte, aceeaşi deficienţă a ADN-ului ajută organismul feminin să răspundă mai productiv la medicamente sau diverse terapii.
  5. Riscul de moarte în urma unui sindrom coronarian acut sau atac cardiac este mai ridicat la femei decât la bărbaţi.
  6. Femeile sunt mai afectate de hepatita C decât bărbaţii, una dintre cauzele tumorale la ficat. Însă, „femeile răspund mai bine la vaccin, dar şi cancerul are dimensiuni mai reduse, şi este mai puţin agresiv, avansează mai lent.
  De asemenea, deşi se îmbolnăvesc în medie la o vârstă mai avansată, supravieţuiesc mai mult”.
  7. Sexul feminin este mai expus durerilor cronice în timp ce sexul masculin este mai expus să sufere de cefalee.
  8. Alzheimer-ul afectează o femeie din 6, un bărbat din 10.
  9. Pentru că femeile trăiesc, în medie, cu 6 ani mai mult decât bărbaţii.

  Sursa:one.info
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 26/11/2012 @ 7:56 pm | Răspunde

 8. @ Zamfir,
  Buna dimineata !
  Multumesc pentru citire si like !
  L-ai ascultat vreodata pe ANDREA BOCELLI ???
  Daca NU, asculta-l acum :

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 27/11/2012 @ 9:26 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: