Alioşa

25/11/2012

VARZA si BINEFACERILE ei !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 7:17 pm
Daca-i TOAMNA
http://youtu.be/S8I-ljBvz3A
si-i frumos iar PIETELE sunt pline cu VARZA ALBA si ROSIE,
daca LUMEA s-a saturat de CAMPANIA ELECTORALA
mincinoasa iar eu  POSTEZ degeaba
( vezi audienta de pe
https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/11/24/
  de la” ROMANI, TREZITI-VA „)
despre POLITICA  de la noi si de la cei care-si BAGA NASUL in
treburile noastre interne la SOLICITAREA unor COZI de
TOPOR , niste persoane TRADATOARE de NEAM si TARA,m-am gandit sa postez despre
Sursa FOTO : Internetul.
” Varza – un depozit de medicamente
Modesta varza, pe care o punem atat de des in oale si farfurii si care va fi celebrata in triumf de Craciun, a fost, candva, o planta salbatica, de padure, „domesticita” in urma cu mii de ani de catre populatiile din bazinul Marii Mediterane.
In Dacia, se pare ca varza a fost adusa cu trei milenii in urma de catre celti, care o foloseau atat ca aliment, cat si ca medicament, ori ca ingredient magic. Tot in aceasta tripla calitate era folosita si de catre medicii din Grecia si din Roma antica, unde varza era considerata un soi de panaceu universal. In evul mediu, ea a jucat un rol important, intre altele, in descoperirea Lumii Noi, facand posibile indelungatele calatorii ale marilor exploratori, care o carau la bordul corabiilor in butoaie, murata.
Pe langa hrana, ea era folosita si ca medicament contra scorbutului, pe timpul lungilor traversari ale oceanelor.. Dar in ciuda vechimii ei ca leac popular, varza a inceput sa fie cercetata de oamenii de stiinta abia in ultimii 15 ani, cand aparatura de laborator, tot mai sofisticata, a permis identificarea, in frunzele sale, a unor substante cu proprietati antitumorale, antioxidante si antiinflamatoare exceptionale.
In plus, studiile statistice realizate pe la inceputul anilor ’90 au mai pus in evidenta un lucru uimitor :
populatiile la care varza este aliment traditional, fiind consumata murata sau cruda in mari cantitati, se bucura de o neobisnuita imunitate la o multitudine de forme ale bolii canceroase. 
Modul de administrare al verzeiMai multe institute de cercetare dedicate efectelor terapeutice ale verzei au ajuns la concluzia ca valoarea curativa a acestei legume este strict dependenta de modul sau de preparare. Au fost identificate trei variante de administrare a verzei:* cruda (mai exact, sub forma de salata sau de suc proaspat)
* preparata blând (adica murata sau fiarta in abur)
* preparata vreme indelungata (adica fie fiarta mai mult de 15 minute, fie calita la cuptor, prajita etc..).
Glucozinolatii, substantele „responsabile” in mare masura de efectele anticancerigene ale verzei, sunt partial distrusi de fierberea scurta si de procesul de fermentare prin care se obtine murarea, si sunt total distrusi prin prepararea indelungata. Cel mai bine sunt pastrate aceste substante terapeutic active in varza consumata cruda, care este cea mai eficienta forma de administrare din punct de vedere terapeutic. Cunoscand aceste lucruri, sa vedem in continuare, de data aceasta detaliate, modalitatile de administrare ale acestei legume :
* Sucul de varza- se obtine foarte simplu, cu ajutorul storcatorului centrifugal. Varza se spala, se indeparteaza eventualele portiuni stricate, apoi se taie in bucati suficient de mici, pentru a intra pe orificiul de admisie al storcatorului, care le va marunti si apoi le va centrifuga.
 Sucul de varza va fi consumat imediat dupa preparare, pentru a nu avea timp sa se oxideze. De regula, se beau cate 500-1000 de ml de suc de varza pe zi, in cure de 21-60 de zile, cu pauze de 2-4 saptamani.
* Salata de varza-spalata si curatata de frunzele stricate sau imbatranite, varza se taie marunt cu ajutorul unui cutit cu lama de inox (pentru a reduce la minimum procesul de oxidare a enzimelor si a vitaminelor). Imediat dupa taiere, se amesteca bine cu sare, cu putin cimbru (pentru efect carminativ), cu ulei presat la rece si cu otet sau lamaie, dupa gust. Se consuma cât de proaspata posibil.Doza minima indicata pentru a beneficia pe deplin de efectele terapeutice ale legumei este de 300 de grame pe zi. O cura cu salata de varza poate dura oricat de mult, dar nu mai putin de patru saptamani.
  • Varza fiarta– de vreo cativa ani, au aparut in comert dispozitive casnice, numite steamer (steam inseamna abur in limba engleza), care fierb in aburi legumele. Este un mod de preparare termica foarte comod, rapid si care, conform studiilor, pastreaza vitaminele si enzimele verzei in proportie mare. De regula, in 10-15 minute, varza taiata felii este fiarta cu acest dispozitiv si, in plus, pastreaza gustul originar si poate fi consumata fara o alta gatire, doar combinand-o cu ulei, cu sare si cu alte legume fierte tot in abur (morcov, patrunjel, telina, dovlecei etc.). Daca din pricina costului nu ne permitem un dispozitiv de fierbere cu aburi, atunci putem fierbe varza intr-o oala de inox sau cu emailul intact, la foc iute, taiata cat mai marunt (eventual data prin razatoare), pentru a reduce la minimum timpul de preparare termica.
  • * Varza calita (la cuptor)- am luat-o in considerare in acest context doar pentru a sublinia faptul ca, preparata astfel, varza nu mai are practic nici un fel de valoare terapeutica. Din cauza deteriorarii principiilor sale active, in urma expunerii indelungate la temperaturi ridicate, ea isi pierde bogatia de vitamine, de enzime, de pigmenti cu efect antioxidant. De asemenea, oligoelementele si mineralele pe care le contine devin mai dificil de asimilat de catre organism.
  • * Varza murata– pastreaza doar partial vitaminele si celelalte substante vindecatoare ale legumei proaspete, in schimb, are continutul de minerale, de fibre alimentare intact si, important, are substante care ajuta la imbunatatirea digestiei, mai ales a digestiei grasimilor si a proteinelor. Aceasta este si explicatia pentru care varza murata (la fel ca si castravetii murati) este nelipsita de la mesele cu mancaruri grele, pentru ca simtim instinctiv ca ne ajuta digestia si metabolismul. Studii statistice recente mai arata ca la populatiile care consuma multa varza murata (in Polonia, in anumite regiuni ale Germaniei si ale Olandei), rata anumitor forme de cancer este mult redusa, ceea ce sugereaza faptul ca o parte din vitaminele si antioxidantii din varza se pastreaza intr-un procent semnificativ in urma murarii.
* Cataplasma cu varza– este foarte simplu de aplicat : foile de varza se zdrobesc pe o planseta de lemn si apoi se pun direct pe locul afectat, unde vor fi infasurate cu un tifon subtire, asa incat sa nu cada. In general, o aplicatie externa cu varza se face vreme de 2-4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se usuce la aer.Boli prevenite cu ajutorul verzei* Hepatita, bolile de ficat in general – o substanta continuta de catre varza, sulforafanul, stimuleaza puternic producerea in organism a unor enzime care joaca rolul de detoxifiant al ficatului. De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distructie celulara la nivelul ficatului, sub actiunea factorilor infectiosi sau a celor chimici. Pentru a obtine aceste rezultate, se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, de macar 3 ori pe saptamana.
Cancerul
În ultimii douazeci de ani au fost efectuate nu mai putin de 94 de studii care au aratat ca varza consumata cruda, murata sau gatita rapid are efecte antitumorale si anticancerigene. Principiile active din frunzele de varza induc celulelor maligne apoptoza (un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor imbatranite), regleaza actiunea hormonilor steroidieni in organism (implicati in aparitia a numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celulara, induc o crestere a productiei enzimelor responsabile de inactivarea si de eliminarea celulelor maligne. Trei-cinci zile pe saptamana, in care consumam câte 200 de grame de salata de varza, ne pot salva viata, punandu-ne la adapost de o incredibila multitudine de forme de cancer, despre care vom vorbi detaliat in cele ce urmeaza :
* Cancerul vezicii urinare- sunt diagnosticate la nivel mondial, in medie, cate 336.000 de noi cazuri in fiecare an, afectand de trei ori mai multi barbati decat femei. Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de varsta si de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta acestei boli. La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie sau broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica.
* Cancerul de prostata- o cercetare facuta in Statele Unite pe 1000 de persoane de sex masculin arata ca persoanele care consuma, la macar o treime din mese, legume in stare cruda, au cu 35% mai mari sanse sa nu faca aceasta boala. Interesant este ca la cei care consuma, la macar o treime din mese, in mod special varza cruda si legume inrudite (broccoli, varza rosie), riscul de a face cancer la prostata scade cu 44%..
* Cancerul la sân- nu avem spatiu pentru a rezuma in acest articol toate studiile facute despre efectele de preventive ale consumului de varza in neoplasmul mamar (in Singapore, China, Statele Unite, Polonia, Olanda), dar toate arata ca femeile care consuma varza sau varza murata se bucura intr-o proportie foarte ridicata de imunitate fata de cancerul la san. Conform cercetarilor, cea mai ridicata rata a imunitatii o au femeile care au consumat varza, inca de la varsta de 12-13 ani, macar o data la 2-3 zile. In multe regiuni din Polonia, de pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din adolescenta, anual, in medie, 25- 30 kg de varza, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in celelalte zone ale lumii.
* Cancerul de colon si de rect- intr-un studiu-gigant facut in Olanda, au fost colectate datele privind vulnerabilitatea la cancer de intestin, in raport cu obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada de timp de sase ani. Conform raportului final al acestui studiu, publicat in anul 2000, la persoanele care consuma zilnic vegetale crude se inregistreaza cu 25% mai putine cazuri de cancer cu aceasta localizare.. Ei bine, la vegetarienii care consuma cu predilectie legume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49% mai redusa, fiind practic de doua ori mai protejati de aceasta teribila afectiune.
* Cancerul pulmonar- la Lyon , in Franta, exista o institutie multinationala, „Agency for Research on Cancer”, care a publicat in 29 octombrie 2005 un studiu privind influenta consumului verzei si a legumelor inrudite cu ea (in special varza rosie si conopida) in incidenta cancerului pulmonar. Comunicarea a avut la baza studiul a 2141 de cazuri de cancer pulmonar, diagnosticat in Republica Ceha, in Romania, in Ungaria, in Federatia Rusa, in Polonia si in Slovacia. Modul de a se alimenta si caracteristicile genetice ale celor peste doua mii de bolnavi investigati au fost comparate cu cele ale unor persoane sanatoase din aceleasi tari. S-a dovedit ca varza cruda si legumele inrudite cu ea reduc cu 37% riscul de aparitie a cancerului pulmonar. Prin studii similare facute in China, s-a aratat ca si fumatorii sau fostii fumatori beneficiaza de aceleasi extraordinare efecte pozitive ale consumului de varza.
* Cataracta- salata de varza cu ulei de masline este o excelenta sursa de vitamina C si de vitamina A. Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant si, intre altele, stopeaza procesul de producere al cataractei. Asadar, pentru profilaxia acestei afectiuni, se recomanda consumul, macar de trei ori pe saptamana, al verzei proaspete, câte 200 de grame minimum, sub forma de salata.Tratamente interne* Ulcerul gastric- studii facute de mai multe echipe de medici arata ca o cura cu suc proaspat de varza, din care se bea cate un litru pe zi, vindeca spectaculos aceasta afectiune, intr-o proportie de 35-47%. Si aceasta, intr-un timp uluitor de scurt – sub doua saptamani. Alt studiu, al doctorului american George Cheney, se intituleaza chiar: „Vindecarea rapida a ulcerului pepti c la pacientii care consuma suc de varza”. Se face o cura de 10 zile, timp in care se consuma cate un litru de suc proaspat, in 2-3 reprize, pe parcursul unei zile. Efectele vindecatoare se datoreaza in principal unui aminoacid continut de catre varza (glutamina), care stimuleaza refacerea, cresterea si dezvoltarea normala a celulelor ce alcatuiesc tesutul protector care „captuseste” stomacul si intestinul subtire.
* Polipi intestinali- studii facute in Statele Unite de catre doi cercetatori, Ernest Mario si Ah-Ng Tony Kong, arata ca sulforafanul continut de varza inhiba dezvoltarea polipilor intestinali si chiar provoaca remisia acestora. Se recomanda varza sub forma de salata, din care se consuma cate 300 de grame zilnic, in cure de 3 luni, urmate de o luna de pauza.
* Obezitate- in Statele Unite si, mai nou, in Europa, curele de slabire pe baza de varza fac adevarate furori. Cea mai populara este de departe cura cu supa de varza, cu care se obtin cele mai rapide scaderi in greutate si pe care…. nu v-o recomandam. De ce? Pentru ca hranitul exclusiv cu varza fiarta si, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortura ineficienta pe termen lung. In schimb, consumul zilnic, macar la pranz si la cina, a cate 200-300 de grame de salata de varza cruda, poate face minuni in reglarea ponderala, e drept, pe termen lung.
Varza este foarte bogata in fibre alimentare, are putine calorii, multe vitam ine si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural.. Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ne ajuta in regimurile disociate. Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii greutatii corporale..
* Adjuvant contra cancerului uterin- un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin in stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de varza, care contine o substanta denumita I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol). Dupa 12 saptamani de administrare analizele au aratat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment celulele maligne au disparut, neoplasmul inregistrand remisie completa. Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 de ml pe zi.
* Adjuvant contra cancerului la sân- mai multe studii de medicina experimentala arata ca tratamentele cu compusii pe baza sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor maligne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%.
Ca adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa.
Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, in care se consuma cate un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.
* Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza- cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Hawaii, Statele Unite, au evidentiat faptul ca unii compusi din varza impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi. De asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe saptamana.
* Constipatia- cel mai simplu tratament este consumul de varza murata, macar 200 de grame pe zi. In varza murata se gasesc asa-numitele „bacterii prietenoase”, care combat constipatia prin reglarea florei intestinale. Apoi, varza murata este bogata in fibre alimentare, de unde si efectul ei de „matura” a colonului, din care extrage prin absorbtie toate reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta.
* Surmenaj fizic si intelectual- consumul de varza cruda sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos. Bogata in vitamine si in minerale, continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifica procesele de regenerare din organism, varza are efect adaptogen si anti-oboseala. Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este foarte bun adjuvant si contra depresiei psihice.
* Menopauza- studii preliminare arata ca un consum saptamanal de varza cruda (200 de grame pe zi, vreme de macar 4 saptamani) imbunatateste secretia hormonului estrogen si, important, regleaza raspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este instalarea mai tarzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de inceput ale acesteia (bufeuri, transpiratie, nervozitate etc.), prevenirea si combaterea unor afectiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian si uterin.
* Infectii respiratorii- varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu. Toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca remediu pentru intarirea imunitatii. Se administreaza proaspata, sub forma de salata, cate 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infectii respiratorii, pentru a sustine si pentru a grabi procesul vindecarii. Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente..Tratamente externe* Arsuri de gravitate mica si medie- se fac spalaturi si se pun comprese vreme de 15 minute, cate 2-3 pe zi, cu suc proaspat de varza. Are efect antiinfectios, ajuta la o vindecare mai rapida si estetica, previne formarea cicatricelor cheloide.
* Rani care se vindeca greu- se pun zilnic comprese cu suc de varza, care se tin vreme de o ora, dupa care se lasa zona tratata sa se usuce la aer inca o ora. Studiile arata ca prin mecanisme inca prea putin cunoscute (se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi), procesul de vindecare al ranilor este mult accelerat, scade riscul de infectie, semnele care raman dupa vindecare sunt mult mai putin vizibile.
* Eczeme infectioase, infectii fungice- frunzele de varza proaspat zdrobite cu ciocanul pentru snitele se pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa sa actioneze vreme de 4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, macar 45 de minute. Aplicatia se face pana la vindecare. Compusii pe baza de sulf din frunzele de varza au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite.
* Cancer de piele- se pune zilnic si se tine vreme de 4-6 ore pe zona afectata o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata anterior, la tratamentul eczemelor. Foarte multe persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular au beneficiat de uimitoarele efecte ale acestui tratament simplu, dar care da rezultate acolo unde cele mai savante si invazive metode de tratament dau gres.
* Entorsa, luxatii – se pun pe zona afectata frunze de varza bine zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) si se leaga cu o fasa. Aplicatia se face vreme de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de gheata. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate, in multe cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial care se formeaza sunt mult mai mici.
* Dureri reumatice- pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual, seara, frunze de varza bine zdrobite. Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele degenerative, ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.
Extern, varza se foloseste sub forma de cataplasme in entorse, nevralgii faciale, guta, abcese, furuncule, afectiuni ale gambelor (varice, flebita, arterita) si multe altele. (O cataplasma foarte utila in diverse stari congestive – hepatice de exemplu – sau dureri de origini diverse – lumbago – se prepara din 4 foi de varza, 2 cepe rase, 4 pumni de tarite si apa, cit sa le acopere.
Dupa ce s-a evaporat apa, se aplica cataplasma pe zona dureroasa si se mentine timp de 2-3 ore sau toata noaptea, daca se aplica seara, la culcare).

ÎNGRIJIREA PIELII

* Ten incarcat- se sterge vreme de cinci minute, in fiecare dimineata si in fiecare seara, pielea de pe obraji si de pe gât, cu un tampon bine inmuiat, din cand in cand, in suc proaspat de varza .. Aceasta aplicatie are un excelent efect de curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare, da un plus de stralucire tenului astfel tratat.

* Piele imbatranita- bogata in vitamina A si in vitamine din complexul B, continand substante care imbunatatesc irigatia cu sange a pielii, avand efect de curatare profunda a tenului, sucul de varza este unul din secretele saloanelor de cosmetica care obtin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc foarte proaspat de varza, care se tin vreme de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se usuce la aer alte 15 minute. In final se aplica o crema hidratanta.Precautii si contraindicatii la tratamentul intern cu varzaToate studiile facute pana in prezent arata ca efectele adverse ale tratamentului cu varza sunt foarte rare si reduse ca intensitate si se refera cel mai adesea la deranjamente digestive: balonare, usoare colici abdominale, in cazuri foarte rare diaree. Celor care au un sistem digestiv sensibil la varza li se recomanda consumul de condimente cum ar fi chimenul, anasonul, feniculul, care sunt un adevarat antidot la astfel de probleme.
Varza va fi consumata cu prudenta, la inceput in cantitati foarte mici, de persoanele care sufera de colita de fermentatie, care s-ar putea sa nu suporte varza cruda ori pe cea murata, ci doar pe cea fiarta.
Persoanele cu hiper si hipo-tiroidie vor consuma, de asemenea, cu prudenta varza, consumand-o la inceput in mai cantitati mici.
Varza este o leguma foarte putin calorica, ea avind in jur de 25 de calorii (100 kjouli) la 100 de grame de produs. Glucidele, care furnizeaza o parte din calorii, sint constituite in primul rind din pentosan, glucide partial asimilabile. In afara de asta, ele mai contin zaharoza, glucoza si fructoza. Protidele, care completeaza aportul energetic, sint prezente si ele la un nivel ridicat. Bogatia vitaminica a verzei trebuie insa subliniata, ea figurind printre legumele cu cel mai mare continut de vitamina C (cele mai bogate sint foile aflate la exterior). Prin fierbere insa se pierde cam 30-40 la suta din continutul de vitamina C.
Varza este de asemenea foarte bogata in vitamina E: 2-7 mg la 100 g, ceea ce constituie un adevarat record pentru o leguma, 200 de grame de varza consumate zilnic acoperind necesarul zilnic de vitamina E.  200 de grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamina A  Provitamina A (sau carorenul, care se transforma in vitamina A in organism) este si ea foarte bine reprezentata, astfel ca o portie de 200 de grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamina A. Vitaminele din grupa B sint si ele foarte bine reprezentate: B1, B2, B3, B5, B6, B9, adica toate cele care constituie grupa anticanceroasa.
Efect benefic in preventia cancerului de colon
Cercetarile efectuate in ultimii 20 de ani au confirmat faptul ca un consum regulat de varza are efect benefic in preventia cancerului de colon in special, a celui de stomac, dar si de plamini, esofag si rect (cercetari realizate la Universitatea din Minnesota si J. Hopkins din SUA, in Grecia, Israel, Japonia, Norvegia). Cercetarile au relevat deci ca persoanele care consuma legume din familia crucifere, varza in special, sint mult mai putin expuse ca celelalte cancerului de colon (studii efectuate de Institutul National American al Cancerului).
Mare continut in minerale
Continutul in minerale este si el foarte bine reprezentat: calciu, magneziu, fier, la fel si cel in oligoelemente: iod, cupru, mangan, sulf. Fibrele alimentare sint abundente, fiind compuse in majoritate din celuloza si hemiceluloza, ceea ce explica si anumite intolerante intestinale. Modul de preparare a verzei poate inlatura insa aceste efecte. Fibrele alimentare sint capabile sa stimuleze intestinul si sa previna constipatia.O portie de 200 de grame de varza asigura peste 20 la suta din cantitatea de fibre necesara zilnic (30-37 g).
Proprietati terapeutice
Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant si tonifiant si este preferabil sa se manince in stare cruda, pentru a i se pastra intacte proprietatile.
Caracteristici:
• Prezinta proprietati dezinfectante si cicatrizante la nivelul tesuturilor
• Poseda o actiune antiseptica pulmonara importanta si proprietati expectorante
• Favorizeaza metabolismul glucidelor si absorbtia oxigenului in celule
• Are actiune anticancerigena: specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten diminueaza riscul aparitiei cancerului. In acelasi timp, sulful si hitidina pe care le contine varza diminueaza tumorile, asigurind eliberarea toxinelor
• Este aperitiva si antidepresiva. Romanii, de exemplu, erau incredintati ca varza vindeca melancolia. Fiind foarte bogata in vitamine si saruri minerale, varza asigura elementele indispensabile sezonului rece
• Alte proprietati: antidiareica, antiscorbutica, antiseptica, depurativa
• Contine un pricipiu hipoglicemiant, care face sa fie recomandata in regimul pentru diabetici
Indicatii terapeutice generale   Gratie continutului sau bogat in vitamine, saruri minerale si clorofila, varza restabileste flora intestinala si contribuie la
cresterea numarului de hematii (in special varza alba). De aceea varza este recomandata in:
• Astenii
• Imbatrinire prematura
• Demineralizari

Indicatii particulare:
• Sfera cardiovasculara si sanguina: ulcere varicoase, anemie simpla
• Sfera respiratorie: afectiuni bronho-pulmonare, TBC
• Sfera digestiva: ulcer gastric si duodenal, colita ulceroasa
• Sfera genito-urinara: fenomene congestive spasmodice si inflamatorii
• Sfera ORL: angina, laringita, sinuzita
• Inflamatii si infectii intestinale: ciroza ascitica
• Sfera dermatologica: infectii cutanate (abcese, panaritii, furuncule, antrax) si complicatiile acestora, contuzii si rani
• Sfera neuro-psihica: nevroza
• Sfere diverse: insolatii, stari congestive cerebrale, nevralgii, diabet

Compozitie medie pentru 100 g
Compusi g
Glucide 2,8
Protide 2,8
Apa 88,0
Fibre alimentare 3,4
Minerale mg
Potasiu 293,000
Fosfor 40,000
Calciu 53,000
Magneziu 21,000
Sulf 70,000
Sodiu 20,000
Clor 40,000
Fier 0,500
Cupru 0,040
Zinc 0,300
Mangan 0,180
Vitamine mg
Vitamina C 80,000
Provitamina A (caroten) 3,000
Vitamina B1 0,100
Vitamina B2 0,200
Vitamina B3 (PP) 0,300
Vitamina B5 0,210
Vitamina B6 0,160
Vitamina B9 (acid folic) 0,100
Vitamina E 1,700
Aport energetic Kcal

Varza rosie

Este, practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a acesteia. Dincolo de infatisare, intre varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte diferente, invizibile cu ochiul liber, dar extrem de importante. De pilda, spuneam despre varza alba ca are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele. Ei bine, varza rosie contine de pâna la… 6-8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta vitamina. Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol foarte important ca medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu cele prezentate la cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari terapeutice extrem de importante :

* Alzheimer- antocianii, adica pigmentii rosii din aceasta varietate de varza, fac adevarate miracole in prevenirea si in combaterea degenerarii celulelor din sistemul nervos central. Se administreaza salata proaspata, cate trei sute de grame pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
Inca nu se stiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili functiile cerebrale alterate de Alzheimer, insa efectul de prevenire si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul verzei rosii este cert.
* Febra- se administreaza salata de varza (150 de grame) sau sucul de varza (100 ml) de 2-3 ori pe zi. Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si sistemul cardiovascular sa reziste cu succes temperaturii ridicate, catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul „beneficiar” al acceselor de febra.
* Alergia- este prevenita de o cura cu salata de varza rosie cruda (ori chiar murata) pe timpul iernii. Se consuma 200-300 de grame zilnic, pe o perioada de timp de 3 luni, urmata de alte 3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua. Bogatia de vitamina C si de antioxidanti din aceasta leguma ajuta la reglarea reactiei sistemului imunitar la interactiunea cu factorii externi.

Sucul de varza

La fel ca si celelalte sucuri prezentate pana acum, este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si bine spalate. Are prin excelenta efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de cincizeci de afectiuni. Se remarca prin faptul ca deblocheaza tranzitul intestinal, prin efectul sau de stimulare si de normalizare a digestiei si, nu in ultimul rand, prin actiunea sa anticancerigena. Iata cateva din recomandarile terapeutice ale sucului de varza:Constipatie, prevenirea viermilor intestinali – se bea dimineata si seara cate o jumatate de pahar – un pahar de suc de varza. Pentru un gust mai bun, se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.
Cancer al tubului digestiv – se combina un pahar de suc de varza cu doua pahare de suc de morcov. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile. Tratamentul dureaza trei luni, timp in care se va mentine o alimentatie strict vegetariana si preponderent crudivora.
Cancer la gat – se aplica tratamentul de la cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar, se face, de trei ori pe zi, cate o gargara cu suc proaspat de varza.
Diabet – se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si la pranz. Acest remediu are un efect foarte interesant de stabilizare a valorilor glicemiei.
Adenom de prostata – se face o cura de trei luni, in care se bea cate o jumatate de pahar de suc de varza, de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara. Tratamentul cu suc de varza are efecte puternic antiinflamatoare asupra prostatei si a traiectului urinar.
O combinatie pentru a slabi rapid: 200 ml varza + 200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec cate un pahar, cu 5-10 minute inaintea fiecarei mese. Este o combinatie mai putin obisnuita intre un suc alcalin (cel de varza) si un suc acid (cel de grepfrut), care are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar si favorizeaza ajungerea rapida la satietate pentru o perioada lunga de timp. Un tratament dureaza doua luni si se poate relua la nevoie dupa o pauza de 10 zile.

MOAREA DE VARZA

Moarea nu este altceva decât zeama rezultată prin scurgerea verzei murate.
Este un extract 100% natural din varza, îmbogăţit cu fermenţi şi enzime, cu principii active de la plantele aromatice puse în murături, şi sare. Din păcate, moarea de varza a fost destul de puţin studiată de către ştiinţa, deşi cu siguranţă va veni vremea când şi ea va declanşa o mică revoluţie în lumea medi-camentelor naturale. Până atunci, vă prezentăm câteva din recomandările medicinii populare româneşti, referitoare la acest remediu, nu foarte grozav că miros, dar extrem de sănătos:
 Constipaţie ☻ 3-4 pahare de moare de varza stimulează digeştia, deblocheaza eliminarea şi ajută la dezintoxicarea traiectului digestiv. Acesta este şi motivul pentru căre, în multe sate româneşti, în timpul meselor tradiţionale de Craciun şi de Anul Nou se serveste moare de varza din belsug, înainte de felurile de mâncare mai grele, precum şi la sfârşitul ospetelor.
 Sensibilitate la frig ☻ prin conţinutul său de vitamine, moarea de varza stimulează circulaţia sângelui şi, implicit, favorizează încălzirea corpului, inclusiv a extremităţilor (mâini, picioare). Se consumă zilnic 1-2 pahare de moare de varza.
 Hipotensiune ☻ moarea se foloseşte în medicină tradiţională românească pentru cei “slabi la inimă”. Se bea dimineaţa, la prânz şi seara câte un pahar de moare de varza, mai ales în timpul sezonului rece.
 Digestie dificila, inapetenta ☻ moarea de varza este un ştim ulent digestiv puternic şi mai ales rapid. Se bea înainte de masă o jumătate de pahar de moare de varza, apoi, în timpul mesei, se mai poate lua câte o înghiţitura din acest ştim ulent digestiv ori de câte ori simtim nevoia.
 afecţiuni febrile ☻ se bea câte un pahar de moare de varza pe stomacul gol de 3-4 ori pe zi. Moarea de varza în cantităţi ceva mai mari reglează temperatura corpului, măreşte rezistenţa organismului la febra şi, se pare, are şi efecte stimulente imunitare.
Remedii naturiste pentru 300 de afectiuni:https://app.getresponse.com/click.html?x=a62b&lc=B98Fg&mc=BF&s=tSDdv&y=P&
Un catalog cu descrierea plantelor medicinale gasiti aici:

http://www.terapii-naturiste. com/plante/plante_medicinale/ plante_medicinale.htm

Sursa: Internetul ( autor Dan Paunescu ).

O  saptamana minunata va doresc !

Aliosa.


Anunțuri

17 comentarii »

  1. @ ALL !!!
    Iar la o mancare din VARZA
    Gatita cu grija si gust
    Apare asa ca o raza
    Dorinta de-a bea un must ………………….
    Dar mai bine-alege
    BAUTURA care-o vrei !!!
    „Şi vinu-i bun, şi hora-mi place,
    Iar tu Doamne fă-mi ce vrei
    Numa’ pustnic nu mă face!
    Fă-mă floare albă-n luncă
    Ş-apoi ia-mă şi m-aruncă
    Doamne-ntre femei! ”
    GEORGE COŞBUC

    „Cea mai bună băutură
    Este apa de izvor.
    Eu, om bun peste măsură,
    V-o las vouă, tuturor.”

    „Venind beat mort în ziua de chenzină,
    Greşind şi uşa, ce mai tura-vura,
    A nimerit în pat la o vecină!
    Deci, uite unde duce băutura… ”
    GEORGE PETRONE

    „Unul bea că-i băutor,
    Altul bea că-i bestie,
    Numai eu, că am umor,
    Beau aşa, de chestie. ”
    „O să intru în păcat,
    Sfinte Doamne, ţine-mă!
    Pentru vin nu am ficat,
    Pentru apă… inimă! ”
    PĂSTOREL TEODOREANU

    ” Cea mai teribilă bogăţie pe termen scurt ne-o oferă alcoolul ”
    VASILE GHICA

    ” Sa nu uitaţi că eu am primit mai multe de la alcool, decât a primit alcoolul de la mine”
    WINSTON CHURCHILL

    „Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce în ce mai buni, fie se transformă în oţet
    PAPA IOAN AL XXIII-LEA

    ” Cărţile mele sunt ca apa; cele ale marilor genii sunt ca vinul. Din fericire toată lumea bea apă ”
    MARK TWAIN

    „Tatăl meu era beţivul oraşului. De obicei pentru unele oraşe nu-i chiar aşa de rău, dar tocmai New York-ul?? ”
    HENRY YOUNGMAN

    ” Un dezavantaj al vinului este că face omul să încurce cuvintele cu gândurile ”
    SAMUEL JOHNSON

    ” Realitatea este o iluzie care apare datorită lipsei de alcool ”

    „Nimic nu face viitorul să pară mai roz decât contemplatul printr-un pahar de Chambertin”
    NAPOLEON BONAPARTE

    ” O sticlă de vin conţine mai multă filozofie în ea, decât orice altă carte din lume”
    LOUIS PASTEUR

    ” Nu eşti beat atâta timp cât poţi sta întins pe podea fără să te ţii de nimic”
    DEAN MARTIN

    Lady Astor: – Domnule, dacă aţi fi fost soţul meu, v-aş fi otrăvit băutura.
    Winston Churchill: – Doamnă, dacă aş fi fost soţul dumneavoastră, aş fi băut-o.

    ” O femeie m-a determinat să mă apuc de băut, iar eu nici măcar nu am avut bunul simţ să îi mulţumesc ”
    W.C. FIELDS

    „24 de ore într-o zi, 24 de beri într-o ladă. Vreo coincidenţă? ”
    STEPHEN WRIGHT

    „Când bem, ne îmbătam.
    Când ne îmbătam, adormim.
    Când adormim, nu păcătuim.
    Când nu păcătuim, ajungem în rai.
    Aşa că hai toţi să ne-mbătam şi să mergem în rai! ”
    BRIAN O’ROURKE

    ” Când am citit despre lucrurile rele cauzate de băutură, M-AM LĂSAT DE CITIT ”
    HENRY YOUNGMAN

    „Vinul este o poezie îmbuteliată”
    ROBERT STEVENSON

    ” Într-adevăr, alcoolul este posibil să fie cel mai mare duşman al omului. Dar Biblia ne învaţă că trebuie să ne iubim duşmanii… ”
    FRANK SINATRA

    ” Oamenii de rând trăiesc ca să mănânce şi să bea.
    Oamenii de valoare mănâncă şi beau ca să simtă că trăiesc ”
    SOCRATE

    ” Berea este dovada că Dumnezeu ne iubeşte şi de-asta vrea să fim fericiţi ! ”
    BENJAMIN FRANKLIN

    „Nu-mi trebuie decât o bere ca să mă îmbete. Problema este că nu-mi amintesc dacă este a
    treisprezecea sau a paisprezecea….”
    GEORGE BURNS „.
    Sursa: Yahoo ! Mail
    Pofta buna !!!
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 26/11/2012 @ 9:32 am | Răspunde

  2. @ ALL !!!

    Concluzie nutritionista
    Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii.

    Este o usurare sa aflam adevarul dupa atâtea si atâtea studii contradictorii despre nutritie.

    1. Japonezii consuma foarte putine grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
    2. Mexicanii consuma multe grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
    3. Chinezii beau foarte putin vin rosu si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
    4. Italienii beau mult vin rosu si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
    5. Nemtii beau foarte multa bere, consuma foarte multi carnati si grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.

    CONCLUZIA:
    Mancati si beti tot ce vreti!
    Se pare ca faptul ca suntem romani este ceea ce ne omoara…!!!
    Ca sa pun punctul pe „I ” .
    ROMANII mananca de toate !!!!!!!!!!!!!!!

    Iar cand e vorba sa-si APERE INTERESELE personale egoiste, de familie si gasca mafiota,

    mananca si C….la INALTA POARTA de la Bruxelles !

    Inghiti-i-ar IADUL !!!

    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 26/11/2012 @ 9:53 am | Răspunde

    • Subscriu 100% : ÎNGHIŢI-I-AR IADUL !!!
      Cât despre varză …. JOS PĂLĂRIA !!!

      Comentariu de bmarinescu41 — 27/11/2012 @ 12:44 pm | Răspunde

      • @ Salut Bogdan !
        Ma bucur ca esti de acord cu mine !
        Ma bucura vizita ta !
        O seara cum ti-o doresti !
        Cu prietenie,
        Aliosa.

        Comentariu de Aliosa — 27/11/2012 @ 6:17 pm

      • Mulţumesc asemenea!!!
        Cu prietenie,
        Bogdan.

        Comentariu de bmarinescu41 — 27/11/2012 @ 6:32 pm

      • @ Iar ca sa vezi ca nu ” bat campii ” iata si o alta parere mult mai autorizata decat a mea :
        „Președintele Băsescu instigă la conflict în societate, pentru a evita decontul la urne al propriului eșec
        by Corina Cretu

        Intervenția televizată a președintelui Traian Băsescu de ieri, 26 noiembrie, este un exemplu de ipocrizie și amestec partizan în campania electorală, dovedind dispreț față de realitate, prevederile Constituției și obligațiile sale instituționale. Din discurs transpare o disperare ușor de înțeles, pentru că abia acum președintele a devenit conștient de eșecul celor două mandate la Cotroceni si de ura românilor de care și-a bătut joc în toți acești ani, prin modul în care a condus țara și, din 2009 pana in primăvara acestui an, și guvernul.

        Din păcate pentru președintele Băsescu, aceasta campanie electorală este tocmai despre modul in care si-a exercitat rolul de premier de facto al României, Emil Boc fiind doar o marionetă. Pus în fața decontului, dl Băsescu refuză să se supună verdictului cetățenilor. Mai mult, amenință că nu va recunoaște rezultatul alegerilor, așa cum n-a recunoscut nici rezultatul referendumului din 29 iulie.

        Acest refuz poartă în el germenii celei mai grave crize politice și sociale de după decembrie 1989. Președintele instigă prin atitudinea sa și vrea conflict în societate. Nu vrea coabitare, nu vrea respectarea legii. Traian Băsescu se situează, fără niciun motiv, pe poziția profesorului care le știe pe toate, nu admite să fie contrazis și dă lecții tuturor. Este un exemplu de gândire și de atitudine totalitară.

        Una din lecții a fost, aseară, cea despre fondurile europene. Ca premier de facto al României până în luna mai, președintele știe foarte bine că miniștrii săi protejați au contribuit decisiv la fraudarea fondurilor europene, au acceptat senini proasta lor gestionare, risipirea banilor în proiecte inutile și costisitoare. În loc să-și asume acest eșec și să contribuie cu ceva la schimbarea stării de fapt, aruncă vina în spatele altora, ca de obicei.

        Dl Traian Băsescu ne-a dat lecții și despre Constituție, respect față de instituții și lege, de pe pozițiile celui care a încălcat permanent Constituția, pentru a-si consfinți statutul de ”președinte-jucător” – statut profund neconstituțional. Acum, ne spune cum nu va respecta Constituția, inventând criterii după care va numi viitorul premier, unul al ”interesului național”. Interesul național este definit de cetățeni, la urne, nu de indivizi care manipulează realitatea și abuzează de funcția pe care o ocupă în ierarhiile statului.

        USL a propus o lege care ducea la reducerea numărului de parlamentari. PDL, partidul pe care îl conduce dl Băsescu, în disprețul aceleiași Constituții, l-a respins. Iar Curtea Constituționala a inventat motive pentru respingerea Legii privind alegerile parlamentare, care urma să prevină creșterea numărului de parlamentari. USL nu poate admite renunțarea la sistemul bicameral, cu atât mai mult cu cât reforma administrativă a țării, obligatorie, cere existența unei Camere a Regiunilor, rol care va reveni actualului Senat.

        Arătând mereu cu degetul spre ceilalți, dl Traian Băsescu și-a făcut program din a ataca in mod constant instituții fundamentale ale statului și ale democrației: Parlamentul și Guvernul. O face invocând mereu scuza că singura sa arma este aceea de a vorbi, deși instrumentele aflate la îndemâna sa, și pe care le folosește cu asupra de măsură, sunt mai multe și mai periculoase. Dar nimeni nu i-a pus în discuție libertatea de exprimare. Ceea ce i se reproșează președintelui este iresponsabilitatea atacurilor și pretenția de a fi o voce unică în spațiul public.

        Dl Băsescu este în campanie electorală, făcând asta în contul ARD, de fapt al PDL. Acest lucru este evident pentru toată lumea, de unde și reacția tot mai vehementă a cetățenilor de respingere a acestui amestec ilegitim în procesul electoral. Nu Europa și viitorul ei nu-l lasă să doarmă pe președintele Băsescu, ci viitorul său și al PDL. Iar acest viitor depinde de verdictul urnelor. Dacă mai are o fărâmă de responsabilitate față de această națiune, președintele Băsescu trebuie să accepte verdictul urnelor și să procedeze în consecință. România poate fi un stat normal doar dacă dl Traian Băsescu acceptă să fie un președinte constituțional”.
        Sursa: http://corinacretu.wordpress.com/
        Aliosa.

        Comentariu de Aliosa — 27/11/2012 @ 6:36 pm

  3. Varza -leac pentru o mulţime de boli…
    multe beneficii asupra sănătăţii
    Mulţumiri

    Comentariu de yousef59 — 27/11/2012 @ 3:38 pm | Răspunde

    • @ Buna seara Magda !
      Si eu iti multumesc pentru vizita, comentariu si like !
      O seara minunata !
      Cu stima si respect,
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 27/11/2012 @ 6:18 pm | Răspunde

  4. Atunci hai să păpăm varză 🙂

    Comentariu de cammely — 27/11/2012 @ 6:03 pm | Răspunde

    • @ Buna seara Cammely !
      Sincer, chiar si inainte de publicarea articolului de fond,
      VARZA
      atat ALBA cat si ROSIE nu-mi lipsea din MENIUL saptamanal !!!
      O data pe saptamana VARZA ALBA cu COSTITA AFUMATA de purcel,
      o data pe saptamana VARZA CALITA cu CARNATI DE CASA,
      o data pe saptamana SARMALE in foi de VARZA MURATA
      o data pe saptamana SALATA de VARZA ALBA combinata cu VARZA ROSIE cu putin ULEI de MASLINE si mult MARAR VERDE PROASPAT !!!
      IARNA, la multe feluri de mancare consum VARZA MURATA !
      Cum SAPTAMANA are SAPTE ZILE, e clar ca NU MANCAM NUMAI VARZA ……………..
      Multumesc pentru vizita, comentariu si like !
      O seara minunata !
      Cu stima si respect,
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 27/11/2012 @ 6:28 pm | Răspunde

  5. @ ALL !!!
    Sunt RACIT !
    Ma doare-n gat ( bine ca nu altundeva ……………), tusesc si am nasul infundat !
    – Bine o sa spuneti dar, ce ne intereseaza pe noi putinii cititori ai blogului tau ?
    Ca sa-mi treaca RACEALA am navigat pe INTERNET si pe
    http://SuntFericita.ro
    am gasit RETETA pe care v-o aduc si domniilor voastre la cunostinta !

    ” Remedii pentru RACEALA cu seminte de mustar
    de SuntFericita.ro

    Semintele de mustar au fost folosite de secole ca remedii naturale pentru multe afectiuni, inclusiv deranjanta si atat de intalnita raceala. Remediile traditionale folosesc semintele de mustar in mai multe moduri, pentru a alina simptomele racelii, durerea de gat sau congestia nazala. Iata trei astfel de remedii naturiste care folosesc semintele de mustar…

    In primul rand, vei avea devoie de o rasnita de cafea pentru a macina semintele de mustar, ca sa obtii astfel pudra de… seminte de mustar.

    Remediu naturist cu seminte de mustar pentru CONGESTIA IN ZONA PIEPTULUI :
    Se prepara o cataplasma din praful de seminte de mustar, care indeparteaza disconfortul, intensifica circulatia, senzatia de caldura si transpiratia in zona pieptului. Iuteala din mustar este atat de puternica incat elibereaza mucusul din plamani si poate chiar sa arda pielea; cataplasma se aplica intotdeaua intre doua fasii de bumbac gros sau muselina.
    Se amesteca 1/2 cana de pudra din seminte de mustar cu 1 cana faina si destula apa cat sa se faca o pasta groasa, care se intinde intre doua carpe si se intinde pe piept sau pe spate. Cataplasma se indeparteaza daca apare si mai mult disconfort si se mai pune o panza intre ea si piele.

    Singurul remediu naturist cu seminte de mustar pentru NASUL INFUNDAT sau care curge incontinuu este… mancarea picanta. Desigur, asta e un remediu numai pentru adolescenti si adulti. Alt tratament este picurarea de ulei de mustar incalzit in fiecare nasa, pentru a incuraja circulatia si eliberarea toxinelor care blocheaza nasul; deoarece uleiul de mustar are un miros puternic, se recomanda scurte pauze intre picurari.

    Remedii naturiste cu seminte de mustar impotriva DURERILOR DE GAT Prepara o mixtura dintr-o lingura de pudra de seminte de mustar, sucul de la o jumatate de lamaie, 1 lingura miere, 1 lingura sare si 1 1/4 cana apa fierbinte, lasa acoperit 15 minute si apoi, cand e suficient de calduta, se face gargara”.

    Ma veti crede sau nu, EU voi aplica urgent RETETA !
    O seara placuta !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 27/11/2012 @ 6:15 pm | Răspunde

  6. @ ALL !!!
    Sa nu crezi ce iti spun ochii.
    Tot ce iti arata ei este limitare.
    Priveste in jur folosindu-te de intelegere
    ,descopera ceea ce stii cu adevarat si vei gasi o cale de a zbura.
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 27/11/2012 @ 6:40 pm | Răspunde

  7. @ Pentru MAGDA,CAMMELY si BOGDAN

    Auditie si vizionare placuta !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 27/11/2012 @ 6:45 pm | Răspunde

  8. @ ALL !!!
    De pe blogul cu cele mai multe LIKE-uri /POEZIE,
    http://rosedeny.wordpress.com/2012/11/26/
    am PRELUAT
    „Clipe dulci

    Cuvintele ascunse le-am aflat,
    Le-ai dăruit doar când te-am ascultat.
    Iubirea ta e sinceră şi nu amară,
    Privirea ta e tot ce mă-nconjoară.
    E soare acum… nu mai e nor,

    Doar Domnul mi-a venit în ajutor.
    Un zâmbet s-a născut şi lacrima s-a şters.
    Luminile speranţei se-aprind în Univers.
    Cum va fi totul, de-acum în viitor?
    Ieri am aflat, dar azi nu-mi e uşor !”
    De ce credeti oare ?
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 27/11/2012 @ 8:00 pm | Răspunde

  9. @ Pentru cei care l-au indragit pe RICKY MARTIN :

    Auditie si vizionare placuta !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 27/11/2012 @ 8:06 pm | Răspunde

  10. @ ALL !!!
    APA la PET dauneaza GRAV SANATATII !!!
    De ce ???
    Iata raspunsul :

    Cercetătorii aruncă bomba:
    apa la PET ne OMOARĂ!
    În urma unui test, s-a descoperit faptul că apa îmbuteliată în recipienți din plastic conţine urme de bacterii, substanţe chimice, fluor, perturbatori endocrini etc. Explicația acestei situații alarmante: producătorii de apă îmbuteliată nu sunt nevoiţi să furnizeze rapoarte periodice de calitate a apei. Și atunci noi ce ar trebui să bem?!
    Studiul amintit menționează faptul că producătorii de apă îmbuteliată nu sunt obligați să precizeze ce metode de filtrare a apei folosesc, dar și dacă le-ar declara, consumatorul tot în ceață ar rămâne: indiferent dacă procesul de filtrare este pur sau nu, unele dintre aceste chimicale nu sunt excluse din produs, din moment ce procesul de depozitare a apei în sticle de plastic PET (mai ales după ce au fost expuse la căldură în timpul transportului şi al depozitării) impregnează apa cu scurgeri de substanţe chimice de la plastic.
    Cică apa de la robinet ar fi mai sănătoasă…

    Ideea este clară şi simplă – susține http://www.financiarul.ro: în majoritatea ţărilor din întreaga lume, apa de la robinet este mai sigură decât apa îmbuteliată în sticle de plastic, care este şi achiziţionată la un preţ exagerat. O alternativă mai sănătoasă ar fi instalarea unui filtru calitativ la sistemul de apă din casă şi utilizarea unor sticle pentru apă care să fie reutilizabile, şi nu din plastic.
    Sursa : http://www.financiarul.ro
    Asa ca, AVETI GRIJA cu ce PREPARATI VARZA ALBA si ROSIE !!!
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 28/11/2012 @ 10:18 am | Răspunde

  11. @ ALL !!!
    Ultima ZI de TOAMNA frumoasa !

    Maine 1 DECEMBRIE incepe calendaristic IARNA !
    LA MULTI ANI ROMANI
    de 1 DECEMBRIE ZIUA NATIONALA !!!
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 30/11/2012 @ 10:07 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: