Alioşa ” File de Jurnal ”

30/11/2012

LA MULTI ANI ROMANIA !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 10:39 am

 

 

 

0-0-Drapelul ROMÂNIEI, fluturând .
 81112_5ca9c7243c
La Multi Ani ROMANIA !!!1 DECEMBRIE  este
Ziua Naţională a
României, adoptată
prin lege după
inlăturarea regimului
comunist.
Din punct de vedere istoric, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din
1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului,
 a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul
 (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.
Ziua de 1 Decembrie 1918 incununează deci lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Naţională şi marchează
 momentul creării României Mari, situându-se in continuarea precedentelor acţiuni unioniste ale fraţilor din Basarabia
 (27 martie 1918) şi Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).
Poporul român a stiut atunci sa valorifice admirabil conjunctura internaţională favorabilă creată în urma primului
 război mondial şi a destrămării imperiilor Ţarist şi Austro-Ungar.

Pentru1DECEMBRIE  ZIUA

NATIONALA a ROMANIEI,
ZIUA MARII UNIRI
inceputa cu veacuri in urma de
Domnitorul MIHAI VITEAZU si
desavarsita la 1 DECEMBRIE 1918 de adevaratii
ROMANI prin VOINTA POPORULUI sub obladuirea
Regelui FERDINAND si a Reginei MARIA F3
si  cu ajutorul lui DUMNEZEU,
nimic nu-i mai potrivit ca exprimare
decat articolul ce urmeaza :
„1 Decembrie s-a împlinit prin voia Domnului,
dar nu ne-a picat din cer!.  
ROMANIA MARE ( 1919 ).
Mormântul Ostasului Necunoscut
Romania
de Prof.univ.dr. ION COJA
Ungaria Mare nu a existat!
Să afle şi TOKES!!!
Da, istoric aşa este! Este scornită de minţile înfierbântate care confundă realitatea cu visurile deşarte de mărire! Ungaria aşa zis Mare a fost un artificiu administrativ, o găselniţă birocratică, a unui funcţionar oarecare, numit Buest, decizie luată în 1867, de azi pe mâine, într-un birou, în urma unor intrigi şi aranjamente de culise. Ungaria aşa zis Mare nu a fost o realitate istorică, împlinită printr-un eveniment de anvergură.
Nici vorbă să se compare cu procesul prin care s-a ajuns la constituirea României Mari, proces care are la temelia sa jertfa a zeci, sute de mii de români!
Prin jertfă se consolidează tot ce este trainic în istorie.
Unde este jertfa ungurească la 1867?! Unde a fost jertfa ungurească atunci când, după un veac şi jumătate de ocupaţie turcească totală, Budapesta este eliberată de armatele imperiale austriece?
Să le aducem aminte celor care calomniază România cu atâta pasiune, faptul ruşinos, penibil, jenant, de care ne-am ferit să facem caz, că în armata care i-a alungat pe otomani din Budapesta şi din Ungaria, nu a existat niciun combatant ungur!
Repet: când turcii, care transformaseră Ungaria în paşalâc, au fost alungaţi de armatele unei puteri europene, creştine, în acea armată nu a fost niciun ungur care să fi ridicat sabia pentru gloria, liberatea sau demnitatea maghiară! Nici unul! La fel cum, în cele aproape două secole de ocupaţie turcească, nu s-a înregistrat niciun moment de rezistenţă, de opoziţie ungurească la ocupaţia musulmană.
Nota bene: principatul medieval ungar, creaţie a Bisericii Catolice, nu a avut o omogenitate etnică comparabilă cu a principatelor româneşti, între care includ şi Transilvania. Nu întâmplător regii Ungariei de origine maghiară îi numeri pe degete, într-o jumătate de mileniu! Asta până la Mohaci, în 1527, când statul ungar dispare. Dispare Ungaria, dar nu şi Transilvania, care continuă să existe! De ce nu dispare şi principatul Transilvania odată cu Ungaria, la 1527? Simplu de ce: pentru toată lumea, pentru toate cancelariile din acea vreme, Ungaria şi Transilvania erau lucruri diferite, entităţi complet separate, care nu puteau fi gândite împreună! Dimpotrivă, în linii mari, Transilvania se afla în aceeaşi situaţie cu Moldova şi Ţara Românească, fiind toate trei părtaşe în mod firesc la aceeaşi istorie, la acelaşi model de organizare politică.
Insistenţa cu care ne atacă detractorii maghiari ne obligă la gestul cel mai firesc: comparaţia între cel calomniat şi calomniator! Foarte uşor şi la îndemâna oricui este să constate că oportunismul şi lipsa de demnitate este mult mai prezentă la liderii maghiari, decât la cei care ne-au condus şi reprezentat pe noi!
S-o spunem pe şleau şi pe înţelesul omului de rând: momentele în care să-ţi fie ruşine de tine că eşti maghiar sunt mult mai numeroase şi mai jenante decât cele care i-ar îndreptăţi cât de cât pe români să trăiască acest sentiment dureros.
Nu mai intrăm acum în detalii, dar aceste detalii de urgenţă trebuie adunate de istoricii specialişti şi puse pe tapet, căci numai aşa vom închide gura celor care şi-au făcut o meserie din a calomnia tot ce este românesc!
Ţinem totuşi să punem o întrebare pentru bravii noştri detractori maghiari, mai activi ca de obicei în preajma zilei de 1 Decembrie: Câţi sunt românii care au făcut istorie pentru Budapesta, şi câţi sunt maghiarii care au marcat istoria pentru români? Câţi sunt românii al căror nume a fost maghiarizat şi se fălesc azi cu ei toţi maghiarii, şi câţi sunt maghiarii cu nume românizat?.
Să mi se ierte simplicitatea, approape penibilă, a demersului pe care îl propun! Dar nu avem încotro şi trebuie să ne coborâm la nivelul cerebral al celor care ne agresează, agasanţi şi insistenţi cu orice ocazie! Să vorbim aşadar pe înţelesul minţii lor, împuţinată de ură şi năluciri deşarte!
Avem nevoie, zic, de aceste două liste, riguros alcătuite, ca să le facem publice şi să tranşăm o dată şi pentru totdeauna disputa artificială, nefirească, la care suntem obligaţi să participăm, oricât de neserioasă ni se pare nouă, românilor. Pentru cei ce vor face această operaţiune, de listare a românilor care împodobesc Pantheonul unguresc, le recomandăm să verifice situaţia din satul Buia, unde s-au născut cei doi mari matematicieni Farkas şi Janos Bolyai. Am prieten un istoric din Sibiu, care mi-a demonstrat că tatăl, Farkas din Buia, scris Bolyai, era român, că tot satul Buia era românesc pe la 1800, iar numele de botez Farkas, adică Lupu, este un binecunoscut nume de botez tipic românesc, larg răspândit la românii din Ardeal, din Maramureş! Din păcate acel coleg se teme pentru persoana lui şi pentru familie să-şi susţină ipoteza, adevărul!. Să-l ajutăm noi, dacă nu pe domnul istoric, atunci măcar pe domnul Adevăr să iasă în lume teafăr, întreg, nemăsluit!
Acelaşi exerciţiu nu ar strica să-l facem şi cu ceilalţi vecini, întrebându-ne câţi ucrainieni, ruşi, bulgari, sârbi sau greci au scris pagini de istorie românească, şi câţi români i-au fericit pe vecinii noştri şi ar binemerita nu numai un cuvânt de recunoştinţă din partea acestora!. Dar ar merita ca în toate aceste ţări, în Grecia, în Bulgaria, în Serbia, în Ucraina, în Ungaria, să înceteze prigoana împotriva celor ce simt româneşte şi se consideră români!
Oare cât vom mai tolera persecutarea şi marginalizarea românilor fără a face auzit măcar protestul nostru, al românilor din România, care nu riscăm nimic demascând neruşinarea guvernanţilor vecini, a guvernanţilor noştri, complet surzi la suferinţa românilor din ţările vecine?!
Pentru acei unguri care nu mai ostenesc blamându-i pe români în toate felurile, să le reamintim: la Trianon, în 1920, s-a decis crearea statului Ungaria!
Budapesta nu mai fusese capitala unui stat adevărat, suveran, încă din 1527, după dezastrul de la Mohaci. Abia după 400 de ani, la Trianon, a apărut din nou un stat ungar. De data asta, pentru prima oară în istoria lor, ungurii erau majoritari în propria ţară. Iar statul ungar era, pentru prima oară, un stat naţional! Comunitatea internaţională le-a făcut ungurilor acest dar, iar ei, maghiarii, consideră că atunci, la Trianon, s-a produs cel mai mare dezastru din istoria lor! Care e logica acestor resentimente? Cum puteţi deplânge la nesfârşit dispariţia graniţelor care aparţineau altora, adică habsburgilor?! Nicidecum maghiarimii! Nu vă deranjează ridicolul situaţiei?!
Până la Trianon, vreme de 400 de ani, ungurii au trăit sub guvernarea şi administrarea altora, ba a turcilor, ba a austriecilor. Abia după Trianon, ungurii s-au trezit fără stăpân, liberi să se guverneze cum vor! Şi ştiţi dumneavoastră, fraţi maghiari, care a fost prima iniţiativă a politicienilor dumneavoastră de atunci, a liderilor de la Budapesta? Care a fost primul lor gând de autoguvernare maghiară, suverană şi independentă pentru prima oară după 400 de ani? Nu ştiţi, căci este tare jenant ce a decis, de capul ei, clasa politică din Ungaria! Au decis să trimită şi au şi trimis la Bucureşti o delegaţie, de trei conţi maghiari, care i-au propus regelui Ferdinand şi lui Ionel Brătianu ca Ungaria să se lipească la România, într-un stat dualist, după modelul dualismului austro-ungar instituit în 1867!. Nici mai mult, nici mai puţin!
Aşadar instituirea unui dualism româno-ungar a fost proiectul politic cel mai dorit, speranţa cea mare a politicienilor maghiari!. Lipsiţi de exerciţiul guvernării, al libertăţii, fruntaşilor unguri le-a fost teamă de riscurile şi provocările la care te supune suveranitatea. S-au simţit singuri şi neajutoraţi, neasistaţi! Nu ştiau încotro s-o apuce! Cam la fel cum au reacţionat ţiganii noştri când au fost eliberaţi din aşa zisa robie: s-au trezit şi ei dintr-odată neasistaţi şi s-au întors pe capul boierului român să afle cu ce l-au supărat şi să ceară să rămână mai departe sub pulpana sa!
Unde era dispreţul politicienilor maghiari faţă de tot ce este românesc atunci când au venit la Bucureşti cu căciula în mână cerşindu-ne întovărăşirea?! Unde era dorul de libertate şi neatârnare care animă, se zice, întreaga istorie a cavalerilor maghiari?!.
Prin ce impuneau românii în faţa vecinilor maghiari ? Prin faptul evident că în această parte a Europei, a lumii, statul cel mai vechi şi mai stabil, cu o continuitate neîntreruptă de peste 600 de ani, era statul român. Nici în toată Europa nu găseşti multe popoare care s-au învrednicit de o asemena performanţă politică! Semn de cuminţenie şi de înţelepciune atât la nivelul domnilor, cât şi la nivelul omului de rând de la talpa Ţării! Nu întâmplător românii se numără şi printre cele numai câteva popoare din Europa care au fost în stare să elaboreze un cod juridic propriu, vestitul Jus Valachicum.
Da, oameni buni, aşa s-au petrecut lucrurile după Trianon! A fost un moment jenant pentru bieţii unguri, iar guvernanţii şi mai apoi istoricii români, ca nişte veritabili domni, ca nişte adevăraţi boieri, ca nişte buni vecini, ca nişte oameni adevăraţi, ne-am abţinut să-l popularizăm, să-l mediatizăm şi să-l comentăm! Să facem caz, ori, ferit-a Sfântul, să facem haz! Căci comentariul, oricare ar fi fost, nu putea fi decât unul complet defavorabil ne-prietenilor noştri! Şi poate că aşa ar trebui să procedăm şi în continuare! Să facem uitate asemenea momente de slăbiciune ale Celuilalt!
Din păcate, abnegaţia ungurească sistematică, instituţionalizată, de a lovi şi calomnia tot ce este românesc, ne obligă să părăsim îndătinata noastră atitudine de a-i lăsa pe neprieteni în plata Domnului. Bunătatea noastră şi bunul nostru simţ sunt considerate slăbiciune, prostie chiar! E timpul ca această impertinenţă să capete răspunsul cuvenit, iar cei fără ruşine să fie obrăzniciţi şi puşi cu nasul la perete, să nu şi-l mai ridice aşa de sus fără niciun temei! Dacă nu se găsesc maghiarii de bun simţ care să-i tragă de mânecă pe connaţionalii lor mai zănateci sau nu îndrăznesc, să ne ocupăm noi, românii, de această trebuşoară! Şi s-o facem de data asta temeinic, cu sistemă!
Avem nevoie, aşadar, de o strategie bine pusă la punct prin care să contracarăm eforturile sistematice ale celor care, cu fel şi fel de minciuni, ne calomniază şi ne sabotează cu orice ocazie! Noi nu avem nevoie de minciuni, de alte calomnii ca să le răspundem, ci avem de partea noastră adevărul şi nu mai putem întârzia cu punerea în funcţiune a acestei arme teribile: ADEVĂRUL!
Şi adevărul este de partea noastră în cele mai multe cazuri! Numai detractorii noştri au motive să se teamă de adevăr! Ceea ce înseamnă că îl avem de partea noastră şi pe bunul Dumnezeu, care este, în fapt, alt nume al adevărului. Numai că trebuie să avem grijă mare: Dumnezeu, oricât ne-ar iubi, nu ne bagă şi în traistă!. Ne-a iubit Dumnezeu atunci, laAlba Iulia, şi a vegheat Sfântul Duh la opera care se finaliza în acea zi de neuitat. Dar acel final fericit se împlinea prin fapte de vitejie şi de dăruire apostolică a cărturarilor noştri, şi datorită jertfei româneşti din acei ani teribili ai Marelui Război.
1 Decembrie s-a împlinit prin voia Domnului, dar nu ne-a picat din cer!.
Tuturor românilor aşadar, pentru fiecare român în parte şi pentru întreg Neamul nostru cel românesc, inima şi fruntea sus! Avem de ce! La Mulţi Ani Frumoşi!
Prof. univ. dr. ION COJA
Apropos, ştiţi cum a chemat-o pe mama lui Matei Corvin?
– Elisabeta Sălăjan !!!”
Sursa: Internetul.
LA MULTI ANI ROMANI oriunde va veti afla de
                1 DECEMBRIE ZIUA NATIONALA a ROMANIEI !
Cu stima si respect, am onoarea sa va salut,Eu pe ARENA NATIONALA !!!
Aliosa.
PS!
„DE ZIUA NATIOANALA A ROMANIEI CU UN OCHI RAD, IAR CU CELALALT PLANG!1) SUNT FERICIT, ONORAT SI MANDRU DE IZBANDA INAINTASILOR NOSTRI, DE FAPTELE LOR EROICE, DE SACRIFICIUL LOR PENTRU NEAM SI PENTRU TARA! DUMNEZEU SA-I IERTE SI SA-I AIBA IN GRIJA SI IN PAZA, CACI EROI AU FOST SI ASA VOR RAMANE PENTRU VESNICIE IN MEMORIA NEAMULUI ROMANESC!
DATORITA LOR ASTAZI, AVEM UN NEAM, AVEM O TARA (CARE ASTAZI, ESTE CIUNTITA, NU DATORITA LOR, CI DATORITA ALTOR CONATIONALI DE-AI NOSTRI – TRADATORI SI  LASI). PENTRU ACEASTA ZI, CU PERMISIUNEA DUMNEAVOASTRA, VA VOI TRANSMITE UN PASAJ DIN SCRISOAREA REGINEI MARIA ADRESATA FIULUI EI, CAROL AL-II-LEA, CARE IN 1919, REFUZA SA PLECE IN RAZBOI IN FRUNTEA REGIMENTULUI SAU DE VANATORI DE MUNTE, IN UNGARIA BOLSEVICA, PENTRU INTERESELE TARII SI PENTRU PAVAZA ACESTEIA DINSPRE VEST, DE UNDE BATEA UN VANT COMUNIST SI PERICULOS PENTRU ROMANIA; CITEZ:

,,Te intreb, pentru ultima oara, in numele a tot ce este sacru: poti sa-ti lasi, inca o data, regimentul sa mearga pe front fara tine? Ti-ai pierdut orice simt al onoarei  si al datoriei? Nu crezi crezi ca-i mai bine sa mori de-un glont in cap si sa fii ingropat in sfantul pamant romanesc decat sa-ti tradezi tara? Carol, unde e baietasul cu bucle de aur pe care-l consideram cel mai frumos dar pe care il facusem patriei la saptesprezece ani? Acum, cand umblu pe front printre raniti, e posibil ca-n loc sa fii alaturi de mine, tu sa-ti parasasesti tara, pe care o tradezi ca un hot, ca un om care nu a stiut niciodata ce e onoarea? Carol, intr-o buna zi ai sa-ti dai seama de faptele rele pe care le-ai savarsit. Cum ti-ai putea gasi fericirea cu pretul umilintei? Fa un efort, fii iarasi barbat, du-te cu regimentul, bate-te ca un soldat, rascumpara-ti onoarea si arata lumii ca esti cu-adevarat cel pe care credeam ca-l recunosc in tine inca acum un an. Carol, Carol, nu-mi zdrobi inima!”

Iubitii mei frati si prieteni, eu nu fac nici un comentariu la aceasta scrisoare a Reginei Maria, doar va rog, sa va aplecati asupra ei cu inima si cu mintea in aceasta zi mare pentru neamul romanesc!

2) CELALALT OCHI PLANGE, PENTRU CA LASII SI TRADATORII ACESTUII NEAM DAR SI ,,PRIETENII” NOSTRI EUROPENI SI S.U.A. (NU CANADA, CHINA, INDIA, TARILE ARABE SAU AUSTARLIA) AU FACUT CA ACEASTA TARA SA FIE ASTAZI SFARTECATA SI NICI NU AU CATADICSIT DUPA ACEEA SA MAI VINDECE RANILE PRODUSE! ESTE O MARE RUSINE PENTRU SEMINTIA SI NEAMUL ROMANESC! ASTAZI AR TREBUI SA SE CANTE PE LANGA IMNUL NATIONAL SI UN IMN DE DOLIU PENTRU ACEASTA STARE A TARII!
CA CETATEAN AL ACESTEI TARI, SUNT TRIST SI DEZAMAGIT DE DEZASTRUL SI JAFUL CARE S-A PRODUS IN CEI 24 DE ANI CARE AU TRECUT DIN DECEMBRIE 1989 PANA ASTAZI! TARA NOASTRA, ASTAZI, NU MAI ESTE A NOASTRA: TOTUL S-A DISTRUS, S-A FURAT, S-A DEVALIZAT. DUPA CE, NOI, POPORUL ROMAN NE-AM CHINUIT APROPE PESTE 40 DE ANI DE COMUNISM SI AM REALIZAT CEVA, MUNCIND PE BRANCI, IN CONDITII FOARTE GRELE, UNEORI INUMANE, A VENIT VALUL OPORTUNISTILOR, INCULTILOR, ANALFABETILOR SI HOTILOR CARE AU VANDUT TOT LA STRAINI, AU CONCESIONAT, IAR COPIII SI NEPOTII NOSTRI, CU RUSINE SI SFIALA NE VOR MAI PRONUNTA NUMELE CAND VOM FI-N MORMINTE, DATORITA FAPTELOR NESABUITE ALE ACESTOR TRADATORI! MA OPRESC AICI, PENTRU CA SUNT PREA MULTE DURERI SI RANI CARE S-AU PRODUS NEAMULUI ROMANESC SI TARII IN ACEST TIMP!

LA MULTI ANI FRATI ROMANI, LA MULTI ANI ROMANIA!

NUMAI BUNUL DUMNEZEU NE MAI POATE SCOATE DIN MARASMUL SI VAGAUNA IN CARE AM INTRAT!
SA CREDEM IN EL SI SA NE RUGAM!”
Sursa: Yahoo! Mail
de la LACRAMIOARA !!!
A consemnat cu mii de multumiri,
Aliosa.

38 comentarii »

 1. @ Din partea mea pentru ROMANI de ZIUA NATIONALA :

  ”V-a pus soarta ca un cui, în papucul celor trei imperii”,
  spunea Selim Pasa către Mihai Viteazu.
  Datorită acestei realităţi şi a conjuncturilor social-politice internaţionale,

  Maresalul Ion Antonescu,

  nu a fost recunoscut oficial ca erou naţional, decât foarte puţin timp, până au prins de veste dulăii,
  dar noi ştim că a fost un MARE PATRIOT şi EROU NAŢIONAL, iar asta trebuie strigata, la toate colturile, in gura mare.
  De catre noi ROMANII nu de catre acesti guvernanti, romani numai in acte.
  Osemintele lui Horty au fost aduse in Ungaria si inhumate cu onoruri militare.

  Maresalului Ion Antonescu i se refuza totul intru comemorare,

  urmarindu-se, si prin aceasta, neantizarea unui pilon de referinta al constiintei de sine al fiintei noastre nationale ,
  SINGURUL MILITAR CU CARIERA COMPLETA !!!
  La Multi Ani ROMANIA !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 30/11/2012 @ 11:24 am | Răspunde

 2. La Mulţi Ani Romania!
  La Mulţi Ani tuturor romanilor!

  Comentariu de yousef59 — 30/11/2012 @ 1:21 pm | Răspunde

  • Buna seara Magda !
   Multumesc din suflet pentru URARI, vizita si like !
   De unde se vede ca
   ” A fi OM e lucru mare, a fi DOMN ( DOAMNA ) e o intamplare ” !!!
   La Multi Ani si TIE acolo unde esti !
   Cu toata stima si respectul,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 30/11/2012 @ 5:59 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Astazi e sarbatoarea Sfantului ANDREI !
  La Multi Ani celor 700.000 de romani ce poarta numele de ANDREI !
  Maine 1 DECEMBRIE este ZIUA NATIONALA a ROMANIEI !
  La Multi Ani ROMANIA !
  Fiindca-i SARBATOARE , trebuie sa ne mai si relaxam :
  Dumnezeu crea tarile. La un moment dat Sf. Petre il intreaba:
  – Bine, Doamne, in toate tarile, ba ai pus numai desert, ba numai paduri, ba numai petrol, ba numai ape,
  dar in tarisoara asta ROMANIA ai pus de toate, si paduri, si ape, si bogatii, cum vine asta?
  – Da, asa este, dar sa vezi ce popor pun…

  ” Saraca TARA bogata ” !!!

  ROMANIA este o tara deosebit de fertila:
  semeni functionari si cresc impozite…

  Sfantul Petru se duce la Dumnezeu si se vaita ca sunt prea multi romani care vor creier..
  .ca nu mai are in depozitul cerului asa ceva…
  atunci D-zeu ii raspunde:
  – Nu-i nimic da-le diplome de la Spiru Haret !!!

  ” Sa te fereasca DUMNEZEU de PROSTUL cu DIPLOMA ” !!!

  Politicienii sunt ca pampersii
  :trebuie schimbati cat mai des din aceleasi motive…

  -Care este deosebirea dintre Dumnezeu si Traian Basescu?
  -Dumnezeu nu se crede Traian Basescu.

  ” Nu am nimic a-mi reprosa ” ( T.Basescu ).
  ” Nimic nu ma mai poate schimba ” ( T Basescu ).

  Basescu la psihiatru:
  -Nu stiu ce se-ntampla ca in ultimul timp sunt tot mai atacat de opozitie si de moguli,
  au inceput sa ma paraseasca pana si sustinatorii fideli si scad vertiginos in sondaje.
  Mi se reproseaza ca prea ma bag in toate, ca sunt autoritar si chiar ca ma dau drept Dumnezeu…
  Psihiatrul:
  -S-o luam incet si metodic. Spuneti-mi amanuntit si in ordine cronologica tot ce-ati facut.
  Basescu:
  -Pai,la inceput am creat Cerul si Pamantul si-apoi, am vandut FLOTA ……………..

  In urma vreun an de zile,Traian Basescu il cheama urgent la Cotroceni pe Boc pentru indicatii pretioase.
  -Sa-mi scoti de unde stii 2 miliarde de euro pentru modernizarea penitenciarelor si asigurarea celor mai bune conditii de trai puscariasilor.
  – De unde, Sefu’? Daca am avea banii astia i-am da la invatamant.
  – Ba, tu crezi ca dupa alegeri eu ma duc la scoala?!

  Ambitia lui Emil Boc fost:
  „Ori premier ori nimic!”
  I-au reusit amandoua…

  Boc s-a sinucis! L-au gasit spanzurat de un bonsai.
  S-a aflat imediat si motivul: l-a batut Basescu cu cureaua de la ceas!

  Concurs de minciuni:
  Americanul-” nevasta-mea a nascut intr-un avion;acesta s-a defectat si pustiul a salvat-o cu parasuta!”
  -Mai,mai mai se minuna romanul!
  Neamtzul:nevasta- mea a nascut intr-un submarin;acesta s-a defectat si pustiul a salvat-o de la inec!”
  -Mai,mai ,mai se minuna romanul.A mea e gravida de un an!
  Din cand in cand copilul scoate capul si intreaba:mai este Basescu presedinte…?

  Conferinta tinuta pe internet de presedintele Romaniei, Traian Basescu, care observa:
  – In ultimele 5 minute am primit 1 milion de mesaje cu aceeasi intrebare: „Vor fi candva majorate salariile?”
  … Cred ca-i SPAM.

  Traian Basescu:
  -Boc, te rog insistent sa ma mai contrazici si tu din cand in cand, sa creada lumea ca suntem doi!

  Sloganul electoral al PD-L:
  Frati romani!
  Iliescu si Constantinescu ne-au adus pe marginea prapastiei.
  Numai alegandu-l pe Traian Basescu vom face un pas inainte!

  Presedintele cu sotia se plimba la pas prin Bucuresti.
  La un moment dat, Traian Basescu se opreste brusc in fatza unei vitrine si exclama:
  – Ia uite, Marie, ce preturi: sacou-15 Roni, pantaloni-10 Roni, camasa-5 Roni. Si se mai plang toti de criza in loc sa-mi fie
  recunoscatori ca traiesc atat de bine !
  La care consoarta, intrucatva jenata, ii spune:
  – Pai, Traiane, asta-i o spalatorie!

  Cativa politicieni, cam cu chef, fac un turneu electoral prin sate. Pe un drum de tara, masina se izbeste de un copac si accidentu-i gata.Aflat in trecere, un taran cu frica lui Dumnezeu ii aduna, ii ingroapa pe loc si isi vede mai departe de treaba.
  Dupa un timp, se observa lipsa politicienilor. Ancheta, reconstituire, interogatorii etc.
  Anchetatorul il intreaba pe taran:
  -Cand ai sosit la locul accidentului mai era vreunul in viata?
  -Unii dintre ei ziceau ca sunt, dar poti sa-i crezi pe astia?!

  Extenuat de lupta pentru iesirea din criza,premierul face el insusi una si,cum se mai zice,da ortul popii.
  Funeralii nationale,popor, sobor,alesi, culesi,regrete eterne etc.
  Pe marginea mormantului, Traian Basescu plange in hohote din ambii ochi smulgandu-si ultimele suvite din parul restant iar Elena
  Udrea,cernita toata, jeleste telegenic si ecumenic.
  In trei cuvinte, mare jale mare!
  In drum spre iesirea din cimitir,Elena Udrea se apleaca discret la urechea lui Traian Basescu si-i sopteste plina de speranta:
  -Traiane, nu- i asa ca as putea acum sa-i iau eu locul?
  Iar Traian Basescu o asigura:
  -Cum sa nu, Elena, numai ca trebuie sa te grabesti pana nu astupa aia groapa.

  Adrian Nastase intreaba Radio Erevan: Un barbat poate sa aiba mai mult de 2 oua?
  Raspuns: In mod normal nu, dar daca totusi te apleci in fata si numeri exact 4 atunci sa stii ca Opozitia a venit puternic din urma.

  Funeriu se duce in magazinul Victoria sa isi cumpere cravate si camasi.
  Dupa ce isi cumpara cravate, vrea sa ii dea 100 spaga vanzatorului, insa acesta refuza:
  – Nu pot sa primesc, d-le ministru, pentru ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sunt in invatamant.
  Nervos, Funeriu se duce la raionul de camasi. Isi cumpara cateva camasi si vrea sa ii dea spaga 100 vanzatorului, care il refuza:
  – Nu pot sa primesc, d-le ministru, ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sunt in invatamant, ii spune vanzatorul.
  Super-nervos, Funeriu iese din magazin si vede un cersetor in fata magazinului.
  Se gandeste putin si vrea sa ii dea 100 de lei cersetorului.
  La care acesta ii spune:
  – Nu pot sa primesc, d-le ministru…
  Deja cu nervii la pamant, Funeriu il intrerupe:
  – Sa nu spui ca si tu ai fost profesor universitar.
  – Nu, ii raspunde acesta, eu chiar sunt profesor universitar, dar am o… fereastra acum.
  Weekend minunat !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 30/11/2012 @ 6:14 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  Sa-l reascultam impreuna de ZIUA NATIONALA a ROMANIEI
  pe inegalabilul TUDOR GHEORGHE !

  La Multi Ani ROMANIA !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 30/11/2012 @ 6:38 pm | Răspunde

 5. LA MULŢI ANI ROMÂNIA !
  Domnul Ion Coja este un român adevărat şi un mare patriot!!!Oare ce s-ar întâmpla cu România dacă toţi românii ar urma exemplul domnului Ion Coja???????????????

  Comentariu de bmarinescu41 — 30/11/2012 @ 11:40 pm | Răspunde

  • La multi Ani BOGDAN !
   La logica ta intrebare o sa-ti raspund scurt fara alte comentarii caci timpul ma preseaza tare :
   Daca toti ROMANII ar urma exemplul domnului Ion Coja, ROMANIA ar deveni o
   ” ROMANIE PUTERNICA ” !!!
   Multumesc pentru vizita, urare si like !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 3:35 pm | Răspunde

   • Bingo!!!Următoarea întrebare e mult mai grea:
    DE CE NU URMEAZĂ TOŢI ROMÂNII EXEMPLUL ION COJA???????????????????

    Comentariu de bmarinescu41 — 01/12/2012 @ 7:11 pm | Răspunde

 6. La multi ani Romania si tuturor acelora care,indiferent de sange,pot simti romaneste!
  Marele istoric Nicolae Iorga spunea:
  „Un popor care nu-si cunoaste istoria este ca un copil care nu-si cunoaste parintii”.
  Poate ca sunt lucruri pe care pt. a le rosti nu ar trebui sa asteptam momente aniversare,
  dar macar atunci sa le spunem…!
  1 Decembrie 1918 este momentul culminant al unui proces istoric dificil,favorizat de contextul international,dar in realizarea caruia rolul predominant l-a avut vointa nationala calauzita de lideri providentiali. Marea Unire s-a facut in spiritul respectului pentru democratie,cu gandul la viitor, avandu-se in vedere si soarta minoritatilor. Cei de origine germanica au fost de la inceput favorabili unificarii,evreii,tiganii etc. au recunoscut-o ca pe un act indreptatit.
  Singuriii care s-au opus din rasputeri au fost UNGURII ,
  cei care nu au recunoscut-o nici pana in ziua de azi,
  dar s-ar putea spune ca au facut-o indirect prin desemnarea unui candidat la presedintia tarii
  Dar la ceas aniversar…numai de bine!
  Romanii eliberati de sub diversii stapanitori (turci,rusi,austrieci,unguri) au ajuns sa aiba mentalitati diferite,grade diferite de educatie si din aceasta cauza problemele de integrare,
  de coagulare nu sunt inca pe deplin rezolvate.
  Iata insa cateva cuvinte din discursul rostit de MS Regele Ferdinand I Intregitorul,dupa semnarea tratatelor de la Alba Iulia:
  „Fiti binecuvantati…(cei ce traiesc) cel mai important eveniment din istoria moderna a Romaniei!”,subliniind „necesitatea istorica” a acestui act si importanta” unirii fortelor”!
  Voi incheia cu o parte din mesajul plin de emotie al Reginei Maria a Romaniei:
  „Te binecuvantez iubita Romanie,tara bucuriilor si durerilor mele,frumoasa tara care a trait in inima mea si ale carei carari le-am cunoscut toate.Frumoasa tara pe care am vazut-o intregita,a carei soartea mi-a fost ingaduit sa o vad implinita…”
  Inca o data :
  La multi ani!
  Doamne ocroteste-i pe romani!

  Comentariu de criscar50 — 01/12/2012 @ 10:28 am | Răspunde

  • La Multi Ani CRISAN !
   Frumos si inaltator COMENTARIU !
   Acum la ceas aniversar nu vreau sa spun decat atat :
   Multumesc pentru vizita, urari si like dar mai ales pentru cele spuse in comentariu !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 3:39 pm | Răspunde

 7. @ De la un mai TANAR prieten virtual, EUGEN,din ARAD,
  via Yahoo! Mail :

  „La Mulţi Ani, domnule Colonel!!!
  Toata stima si aprecierea unui camarad mai tanar,
  pentru ca pastrati vie memoria timpului si
  pentru faptul ca sunteti un om, un roman si
  un militar adevarat!!!
  Va salut cu deosebit respect!

  Eugen „.

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 3:23 pm | Răspunde

  • La Multi Ani EUGEN !
   Fie ca cele spuse si scrise de tine SA- MI CALAUZEASCA pasii si fiinta
   pana-n ultima CLIPA a VIETII !!!
   Multumesc pentru frumoasele ganduri trimise-acum la ceas aniversar !
   Si eu te salut cu respect !
   Sper din toata inima ca in anul 2013 PASII sa ma indrume si calauzeasca si prin ARAD
   ca sa ne putem INTALNI fata-n fata pentru a ne cunoaste si fizic !
   Asa sa ne ajute DUMNEZU !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 3:31 pm | Răspunde

 8. @ De la MAGDA ( http://yousef59.wordpress.com/ )
  via Yahoo! Mail.
  „LA MULŢI ANI ,ROMÂNIA!
  LA MULŢI ANI, ROMÂNE!

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 3:45 pm | Răspunde

  • @ La Multi Ani MAGDA romanca-adevarata !!!
   Cel mai frumos CADOU de ZIUA NATIONALA a ROMANIEI
   a venit din partea ta prin acest VIDEOCLIP !
   Nici bine n-a-nceput fanfara militara
   Sa cante marsul cadentat
   Caci lacrimi mari curgeau asa-ntr-o doara
   Din ochii ce puternic mi s-au dilatat.
   Asa am fost dintotdeauna
   Si-asa voi fi mereu
   Sensibil la originea-mi romana
   Si la credinta-n DUMNEZEU !
   Multumesc pentru URARI si VIDEOCLIPUL actualizat la CEAS ANIVERSAR !!!
   Sarut mana !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 4:06 pm | Răspunde

 9. @ ALL !!!

  „Ultimul ”1 Decembrie” în dezbinare?
  by Corina Cretu

  E pacat ca, si in acest an, sarbatoarea nationala ne gaseste dezbinati – poate de aceasta data mai dezbinati ca niciodata, la capatul unui an marcat de o grava criza politica si sociala, care a rabufnit in proteste de strada, doua caderi de guvern si suspendarea presedintelui.

  Si mai ingrijorator mi se pare faptul ca – in loc sa duca la o limpezire a situatiei, asa cum ar fi normal intr-o democratie functionala – alegerile parlamentare risca sa devina doar o etapa a acestui razboi politic fara sfarsit, intretinut de obsesia unui presedinte ramas fara legitimitate populara si fara suport parlamentar de a continua sa controleze activitatea tuturor institutiilor statului, in dispretul Constitutiei.

  Daca Traian Basescu a vrut ca alegerile parlamentare sa fie tot despre el, sper ca romanii se vor mobiliza pentru a-i transmite raspicat vointa lor. Astfel incat sa fie adusa la tacere masina de dezinformare care pregateste acum teza fraudarii alegerilor si sa fie evident pentru partenerii nostri euro-atlantici care este optiunea cetatenilor pentru guvernarea tarii.

  Depinde de fiecare dintre noi ca aceasta sa fie ultima sarbatoare nationala traita in dezbinare si circ. România merita mai mult.

  La Multi Ani!”
  Sursa: http://corinacretu.wordpress.com/2012/12/01/
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 4:18 pm | Răspunde

 10. @ ALL !!!
  Auzite in sectorul VI la o portie de FASOLE cu AFUMATURA:

  SFAT DE SEZON PENTRU BĂRBAŢI
  Daca intalnesti o femeie frumoasa, fierbinte, cu ochi stralucitori,
  buze umede si care freamata din tot corpul…
  Las-o in pace. Are gripa.

  La un spital de psihiatrie, telefonul sună în timpul nopţii. O voce de bărbat întrebă:
  – Spuneţi-mi, vă rog, n-a scăpat ieri un nebun din ospiciu?
  – Nu. Dar de ce întrebaţi?
  – Cineva a fugit astă noapte cu nevastă-mea.

  Discutie intre doi prieteni:
  – Acasa sunt ca un tigru…
  – Adica?
  – Merg in patru labe si fara zgomot!

  Bula catre musafiri:
  – Ce păcat că în sfârşit plecaţi!

  Secretara deschide cu piciorul uşa directorului:
  – Din această clipă, salariul meu va fi de 3 000 € şi voi avea 40 zile de odihnă!
  Directorul:
  – Cine ţi-a zis asta, draga mea?
  Secretara:
  – Ginecologul şi avocatul!

  MORALA…
  Nu toți irlandezii sunt bețivi…
  Nu toate blondele sunt proaste…
  Dar bărbații… sunt toți la fel!

  Cât ai luat la bac?
  – 3,72…
  – Tocilarule !!!

  – Ai luat bac-ul?
  – Da.
  – Cu cât?
  – Cu 2000 de euro…

  Directorul îl cheamă pe Ionel la el în birou şi îi spune:
  – Ionele, am o veste proastă şi una bună: Cea proastă e ca ai picat BAC-ul…
  – Şi cea bună?
  – Cea bună este că ai ieşit şef de promoţie!

  Doi studenţi:
  -Din ce trăieşti?
  -Scriu.
  -Ce anume scrii?
  -Acasă, să-mi trimită bani!

  – Eşti fata visurilor mele! Frumoasă, spirituală, amuzantă…
  – Spui toate astea, doar ca să mă culc cu tine!
  – Şi… incredibil de inteligentă!

  Anunt in institutiile de stat
  ATENŢIE! Angajaţii care vin la muncă un pic mai târziu sunt rugaţi să meargă pe partea dreaptă a coridorului, ca să nu se ciocnească cu angajaţii care pleacă mai devreme!

  Un tip se duce la magazin sa cumpere o parasuta.
  – Buna ziua, as dori o parașută.
  – Bine, iata, cea mai buna pentru dumneavoastră
  – Si cum o deschid cand sunt in zbor?
  – Trageti de tragaciul verde.
  – Si daca nu se deschide?
  – Trageti de cel rosu.
  – Si daca nici dupa asta nu se deschide?
  – O aduceti inapoi si v-o schimbam cu alta.
  O dupa amiaza placuta !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 4:41 pm | Răspunde

 11. @ ALL !!!
  Sa incheiem ZIUA cum se cuvine :

  La multi ani Romania!
  La multi ani prieteni dragi!
  La multi ani Romane!
  La multi ani romani de pretutindeni!
  Fie ca, 1 Decembrie sa va aduca sanatate, fericire si multa, multa bucurie alaturi de cei dragi si apropiati.
  Hai sa dam mana cu mana, cei cu inima romana, sarbatoarea sa uneasca toata suflarea romaneasca.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 4:49 pm | Răspunde

 12. @ ALL !!!
  La Multi Ani ROMANIA !


  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 4:59 pm | Răspunde

 13. @ Ne cheama ARDEALUL !!!

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 5:03 pm | Răspunde

 14. @ ALL !!!
  La Multi Ani ROMANIA !
  La Multi Ani ROMANI !
  DOAMNE, ocroteste-i pe ROMANI !

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 5:07 pm | Răspunde

 15. @ Ce-ti doresc eu tie, dulce ROMANIE !

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 5:15 pm | Răspunde

 16. @ ALL !!!
  Pe 9 DECEMBRIE 2012 mergi la vot ROMANE !!!
  Macar atunci,
  DESTEAPTA-TE ROMANE !!!

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2012 @ 5:20 pm | Răspunde

 17. @ De la EDA ( http://rosedeny.wordpress.com )
  via Yahoo! Mail:
  „La multi ani si multa sanatate !”

  Cu respect,
  Denisa Aricescu

  Comentariu de Aliosa — 02/12/2012 @ 8:41 am | Răspunde

  • @ La Multi Ani si multa sanatate EDA !
   Fie ca VIITORUL sa-ti ofere clipe mai frumoase decat mi-au oferit mie trecutul si prezentul !
   Ai toata VIATA inainte, mergi pe drumul care l-ai inceput !
   As vrea din toata inima sa CITESC minunatele tale POEZII si POEME adunate loalalta intr-o CARTE
   iar eu sa-i fac RECENZIA !!!
   Asa sa ne ajute DUMNEZEU !
   Multumesc pentru urari !
   Din toata inima, aceleasi urari si de la mine pentru tine !
   Cu toata pretuirea,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 02/12/2012 @ 8:46 am | Răspunde

 18. @ De la un fost coleg de CLASA de LM ( 1966 )
  VIRGIL COBZARU ,
  via Yahoo! Mail :

  Comentariu de Aliosa — 02/12/2012 @ 8:50 am | Răspunde

 19. @ Aseara tarziu am primit prin Yahoo! Mail. de la cea mai buna PRIETENA,
  doamna DOCTOR CRISTEA LACRAMIOARA pe care o cunosc inca de pe vremea
  cand eram ELEV al LICEULUI MILITAR ” STEFAN CEL MARE” din CAMPULUNG MOLDOVENESC iar
  DOMNIA SA , fiica regretatului PROFESOR de EDUCATIE FIZICA si SPORT,
  Colonelul CRISTEA AUREL, DUMNEZEU sa-L odihneasca in pace,
  se PLIMBA vara cu PATINELE CU ROTILE iar IARNA cu PATINELE CU SINE
  pe marele PLATOU de adunare din incinta ” BASTILIEI TINERETII MELE ”
  situata la poalele RARAULUI , am primit acest MESAJ ANIVERSARpe care-l postez
  spre tinere si aducere aminte caci mi se pare deosebit si ar putea fi un indemn si pentru alti ROMANI
  vs.de ZIUA NATIONALA a ROMANIEI :

  ” Multumesc Aliosa!
  Ma bucur ca esti un patriot sensibil si curat la suflet!
  Azi am vorbit cu un fost absolvent de LM .Ilie Rosu,care a alergat la Maratonul reaintregirii neamului
  cu doua drapele ale Romanei in spate-unul pt romanii din Romania cu care a alergat 30 de maratoane in tara si
  altul pt romanii de peste hotare cu care a alergat 20 de maratoane in afara tarii-Torino,Paris,Atena.Dubai…
  !Daca ar fi toti ca voi…………..!!!
  Tot azi era sa ma ” cert ” cu un fost absolvent de LM ,badaran,vulgar,obraznic
  si care a cazut in plasa MANIPULATORULUI de profesie….
  Noroc ca am urmat sfatul tatei-
  „Nu ti pune mintea cu prostul pentru ca a lui este Odihnita”!
  Noapte buna!
  Lacramioara ” .

  Comentariu de Aliosa — 02/12/2012 @ 9:06 am | Răspunde

  • @ Buna dimineata LACRAMIOARA !
   La asemenea ganduri si vorbe
   MUZA-mi este prea saraca
   Si decat sa produc ciorbe
   Ii spun MUZEI sa cam taca !
   Multumesc din suflet pentru cele spuse !
   O DUMINICA frumoasa iti doresc
   Iar TU stii deja cat de mult te pretuiesc !
   Sanatate multa iti doresc
   Iar in 2014 vreau sa te intalnesc
   Acolo, sus, in BUCOVINA
   Pe marele platou de adunare
   Unde-n copilarie cu gratia-ti divina
   Te miscai ca si o balerina !
   Cu drag,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 02/12/2012 @ 9:36 am | Răspunde

 20. @ De la un fost coleg de LICEU MILITAR ( 1966 ),actualmente GENERAL si DEPUTAT
  MIRCOVICI NICULAE ,
  prin Yahoo! Mail:
  ” La multi ani cu drag,Aliosa!”

  Comentariu de Aliosa — 02/12/2012 @ 9:47 am | Răspunde

  • @ Multumesc pentru urari NICULE !!!
   ” Prietenul la nevoie se cunoaste ”
   iar tu ai dovedit asta intotdeauna !
   Pe 9 DECEMBRIE 2012 voi fi alaturi de tine !
   Asa sa ne ajute DUMNEZEU !
   Cu prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 02/12/2012 @ 9:50 am | Răspunde

 21. @ ALL !!!
  Nu sunt „FAN” Andrei Plesu, ba, dimpotriva………………..
  Si totusi, trebuie sa recunosc ca in materialul ce-l voi posta,
  ARE MARE DREPTATE !!!
  TREZESTE-TE ROMANE !!!

  „România e, în multe privinţe, o alcătuire paradoxală. De aceea e greu sistematizabilă, de aceea e greu de guvernat. Reuşim lucruri care, în mod normal, nu merg împreună. Reuşim de pildă, constatase deja Titu Maiorescu, să producem forme, pentru care ne lipseşte cu totul fondul. Aşa ceva nu e la îndemâna oricui. Şi ceea ce e spectaculos e că, una peste alta, ţara funcţionează, aşa paradoxală, improbabilă cum este! Să dăm câteva exemple:

  Una dintre neobişnuitele noastre reuşite este să avem un coeficient imens de poluare (în aer, în apă şi pe pământ), fără să avem o mare industrie. Industria noastră este sublimă, dar imperceptibilă altfel decât prin cantitatea de toxine pe care o emană. Ne otrăvim, aşadar,fără otravă sau, mai exact, obţinem otravă din te miri ce.

  O altă reuşită paradoxală: avem medici foarte buni şi spitale foarte proaste.. E inexplicabil cum poţi avea medici de calibru, când mai tuturor le lipseşte instrumentarul necesar pentru a-şi face meseria onorabil. Şi totuşi şi-o fac. Medicul te salvează, „sistemul” te omoară.

  Alt miracol: avem o mare concentrare de „atracţii turistice” şi n-avem turism. Turismul n-ar da rezultate la noi decât dacă s-ar generaliza un mod de teleportare a turiştilor, aşa încât ei să ajungă în faţa frumuseţilor patriei fără să aibă nevoie de drumuri, de hoteluri şi de servicii în general. Paradox colateral: suntem ospitalieri, dar umflăm grosolan nota de plată, pe baza ideii că „străinul” trebuie jumulit.

  Mai departe: ne lăudăm cu elevi eminenţi, foarte bine calificaţi la felurite olimpiade internaţionale, dar ştim cu toţii că învăţământul autohton e în criză, că profesorii s-au descalificat, că şcolile sunt delabrate şi salariile sunt mici.

  Avem tradiţii agrare incontestabile, pământ fertil, mână de lucru,dar nu prea mai avem agricultură: mâncăm pâine turcească, fructe şi legume comunitare, iar carne şi produse din carne importăm din toată lumea.

  Suntem săraci, dar am umplut Bucureştiul de automobile pretenţioase,cârciumile sunt pline, călătorii români se înghesuie prin avioane trans-europene şi trans-atlantice cu bagaje de apocalipsă.

  Suntem patrioţi, dar n-avem patriotism: adică nu ne preocupă grădinăritul limbii strămoşeşti, viitorul imediat şi concret al ţării,istoria ei, monumentele ei, instituţiile ei. Avem la chefuri romanţioase suspinuri naţionale, dar primul gând când ne amintim de ţărişoară e s-o delapidăm.

  Pe măsură ce avem elite mai puţine, dezvoltăm faţă de ele un dispreţ tot mai mare.

  Avem şomaj, dar muncim la negru, n-avem bani, dar ne descurcăm,suntem creştini, dar la câte un hram sau la câte o sărbătoare ortodoxă ne îmbulzim, ne ocărâm şi vociferăm ca o hoardă fără istorie şi fără credinţă.

  Orice analiză a României contemporane (sau eterne?) se blochează, la un moment dat, în paradoxuri asemănătoare. Inventarul lor pare infinit.

  În rezumat, s-ar spune că ori avem evoluţii interminabile, care nu culminează niciodată într-un scop atins, ori avem împliniri care nu se justifică prin nici o evoluţie. Ori drum fără ţintă, ori ţintă fără drum. Creşterea organică, cu rezultat conştient şi = previzibil,continuitatea, consecvenţa, organizarea, tenacitatea iată virtuţile care ne lipsesc. Dar ne descurcăm noi şi fără…

  De la Andrei Plesu citire :

  Nici în străinătate nu e totul perfect. Nici vorbă. În Franţa disciplina rutieră e şleampătă, infinit mai rea decât în Germania,portofelul îţi poate fi furat oriunde pe glob; şmecheri şi obraznici se găsesc pretutindeni; surpriza restaurantului scump şi prost e mereu posibilă; unele locuri sunt murdare; blocuri dizgraţioase s-au construit, mai ales în anii ’60, peste tot; companiile aeriene occidentale oferă servicii mediocre, provoacă întârzieri, nu te scutesc, la o adică, de pierderea bagajelor.

  Pe scurt, oriunde te-ai afla, poţi întâlni numeroase prilejuri de indispoziţie.

  La noi e altfel. Neregulile, inconfortul, arbitrarul, lipsa de educaţie, nesimţirea, ilegalitatea, aproximaţia, mă rog, toată ornamentica „milenară” a ţărişoarei ilustrează o tradiţie durabilă.

  Nu e vorba de accidente, de „din când în când”-uri tolerabile,inerente, compensate de un fundal general agreabil.

  Fundalul a ocupat avanscena. Şi e esenţialmente neplăcut. E muşchiulos, vital, indestructibil. Turcii vin şi pleacă, fanarioţii vin şi pleacă, ruşii vin şi pleacă, comuniştii vin şi pleacă. Noi rezistăm fălos, fudul, chefliu şi dârz. Dăm vina pe ei, pe toţi, şi ne vedem de treabă.

  NATO încearcă să ne organizeze, UE încearcă să ne domesticească.

  Degeaba. Apa trece, pietrele rămân, avem şapte vieţi în pieptul de aramă, românul nu piere. Nu moare şi nu se transformă. Se adaptează. Se descurcă.

  Ţine cu dinţii de specificul lui naţional. Şi tocmai de aceea,sunt pesimist. Cred că nu ne vom schimba niciodată. Vom continua să stăm în calea tuturor binefacerilor şi noroacelor, fără să luăm decât caimacul de primă instanţă.

  În rest, vom dospi, somnolenţi, în dulcele borş autohton, cu mici accese de enervare tandră…

  Străzile vor rămâne mereu betege, pline de gropi şi asfaltate cu gumilastic, autostrăzile, dacă vor exista, vor fi nişte şantiere perpetue, şoferii „profesionişti sau amatori” vor conduce bezmetic,isteric, mitocăneşte.

  Îşi vor parca maşinile în poarta ta, în curtea ta, în sufletul tău şi, dacă protestezi, te vor înjura exterminator sau vor zâmbi suveran, de la înălţimea limuzinei proprii. Justiţia va fi mereu o loterie, ziarele vor evita orice urmă de decenţă şi de nobleţe. Limba se va strica zi de zi, televiziunile vor atinge culmi de manipulare şi trivialitate. Laura Andreșan e doar începutul. Oricine va putea striga în piaţa publică orice despre oricine. „Relaţiile”, pilele,bacşişul vor fi la fel de greu de înlăturat ca şi câinii vagabonzi,politicienii vor perora obscen despre patrie şi se vor gândi strict la găştile de partid şi la conturile personale.

  Toate scursurile vor ajunge vedete, toţi derbedeii vor deveni campioni ai dreptăţii. Vom fi sufocaţi de proasta creştere, de incultură, de muzică proastă şi de fast-food. Prostia va avea bani,iar nepriceperea va avea putere. Aerul se va umple de invidie, ură şi băşcălie. Comunismul va reînvia, roz şi cochet, cu sprijinul unor băieţei de bani (şi idei) gata, semidocţi şi trendy, netrăiţi,iresponsabili, grăbiţi să găsească înainte de a căuta. În schimb,icoanele vor fi evacuate din viaţa publică, în numele unei libertăţi de conştiinţă care nu ştie încă nici ce e libertatea, nici ce e conştiinţa.

  Manelele se vor multiplica, urbanistica va intra în colaps, vom avansa trudnic printre răgete şi scuipături. Şi vom vota, o dată la patru ani, în funcţie de clubul sportiv care ne place.

  Cum vedeţi, sunt pesimist. Ba pot, pentru ca să spun, că sunt apocaliptic.

  Totul a început când, întors la Bucureşti după o vacanţă agitată pe alte meleaguri, am constatat două lucruri: mai întâi că e mai cald decât în restul Europei, mai cald decât la Mediterana şi apoi că singura scară rulantă care urca de la autobuze la ghişeele de control-pașapoarte nu funcţionează. Am urcat gâfâind, cu mireasma patriei în nări.

  Sunt prea pesimist? Să dea Dumnezeu. De-abia aştept să fiu contrazis.

  A. Plesu „.
  Sursa: Internetul.
  Tu, ce parere ai ?
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 02/12/2012 @ 5:25 pm | Răspunde

 22. La multi ani , Romania !
  Cu totii iubim Romania, dar unora le e greu sa recunoasca… 🙂

  Comentariu de Eda — 03/12/2012 @ 8:54 am | Răspunde

  • @ Buna ziua EDA !
   Ai dreptate :” cu totii iubim ROMANIA ,dar unora le e greu sa recunoasca ” !!!
   Dupa umila mea parere,
   NUMARUL CELOR CARE IUBESC ROMANIA va fi dat de PROCENTAJUL
   la VOTUL din 9 decembrie 2012 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Oare de ce unora le e greu sa recunoasca ?
   Intrebare retorica la care pot raspunde toate persoanele ce ajung pe aici !
   Multumesc pentru vizita, comentariu si like !
   Prezenta ta la acest modest articol imi face mare placere si ma simt deosebit de onorat !
   Iti multumesc si-n semn de recunostinta POSTEZ
   CONCERTUL lui ANDRE RIEU :

   cu speranta ca iti va face placere !

   O saptamana minunata !
   Cu stima si respect,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 03/12/2012 @ 12:49 pm | Răspunde

   • Aveti mare dreptate…
    Si eu va multumesc enorm de mult pentru tot !

    O seara frumoasa si linistita ! 🙂

    Comentariu de Eda — 03/12/2012 @ 5:20 pm | Răspunde

   • @ Buna seara EDA !
    Cel mai convingator si frumos RASPUNS la comentariul tau se gaseste pe
    https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/12/04/
    in GANDUL UNEI ROMANCE !!!
    O seara linistita si tie !
    Si eu iti multumesc pentru dialogul virtual. !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 04/12/2012 @ 8:47 pm | Răspunde

 23. @ ALL !!!
  Sa ne mai distram nitel
  Pe versuri de PASTOREL !
  „PASTOREL:

  “Cind injosesti si fructul ei si via

  Si cu sifon spurci vinul pe care vrei sa-l bei

  Nu te gindesti tu oare, misel intre misei,

  Ca pingarasti natura si injosesti betia? “

  – Ghici ghicitoarea mea :
  – Cui i se pot adresa oare aceste versuri ???

  ” Drăgălaşe păhărele

  Drăgălaşe păhărele

  Dinainte-mi să se pună

  Să se toarne vin în ele,

  Poftă bună !

  Să golim toţi în tăcere

  Iar cuiva vin de nu-i place

  Bea-atunci mai bine bere,

  Bea în pace !

  Cine-i ameţit prea tare

  Pe sub mese să se culce

  Şi în zgomot de pahare,

  Doarmă dulce !

  Să nu fie vorbă lungă

  Doară ştim ce scurtă-i viaţa

  Să bem până să ne-ajungă,

  Dimineaţa”.

  Sursa: Internetul.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 04/12/2012 @ 8:52 pm | Răspunde

 24. @ Cenelipseste,
  Mai intai de toate,
  BINE AI VENIT pe blogul meu !
  Buna ziua si scuze pentru intarzierea raspunsului !
  Interesant NICKNAME !
  ” CENELIPSESTE ” mai ales in aceste zile este CURAJUL de a da cu ” TAURUL DE PAMANT ”
  taurul fiind nimeni altul decat cel caruia 7,4 MILIOANE de ROMANI i-au spus sa PLECE
  iar el nu numai ca NU A PLECAT dar s-a apucat si de CAMPANIE ELECTORALA
  in favoarea celor care au JEFUIT si SARACIT ROMANAI desi FISA POSTULUI ii spune CA NU ARE VOIE SA FACA CAMPANIE ELECTORALA in favoarea vreunui partid !!! Cum nu -i poti cere omului CE NU ARE, noi tipam iar el isi vede de ale lui marsavii !
  In concluzie, CENELIPSESTE este CURAJUL si DEMNITATEA da a iesi in strada
  cu sutele de mii pentru a ne apara DREPTURILE si VOTUL din 29 IULIE 2012 !!!
  Singura modalitate de a ma contrazice poate fi data pe 9 DECEMBRIE 2012 prin IESIREA MASIVA la VOT !!!
  Asa sa ne ajute DUMNEZEU !
  Multumesc pentru vizita si like !
  Cu stima,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 05/12/2012 @ 1:28 pm | Răspunde

 25. @ ALL !!!

  De ZIUA NATIONALA , ROMANII in numar de peste 20.000 au participat ca OBSERVATORI la PARADA MILITARA !
  Presedintele Traian basescu a fost HUIDUIT copios si SFATUIT sa PLECE :
  ” Iesi afara, javra ordinara ” si multe alte injective .
  Cum a fost PARADA MILITARA?
  Iata cum a vazut-o unul dintre cei de pe margine :

  ” Parada
  Ziua României

  Am văzut parada, din adânc oftând
  Mamă Românie, prietenii te vând
  Au trimis la vatră întreaga armată,
  Mamă Românie, ai fost dezarmată

  Armata română – doar din mercenari –
  Luptă în pustie pentru doi dolari
  Pentru o fanfară, cânta clarinetul
  Lipsea la paradă doar analfabetul

  Nu mai avem tancuri, nici puşti, nici vapoare
  România-ntreagă este de vânzare
  Două – trei planoare, câteva căruţe
  Tunul de paradă a tras cu grăunţe

  Am văzut parada şi-mi venea să plâng,
  Mamă Românie, ciocoii te frâng
  Am văzut parada şi-un popor tăcut
  Mamă Românie, cine ne-a vândut?

  Am văzut parada din adânc oftând
  Mamă Românie, tâlharii te vând
  Am văzut parada şi-mi venea să plâng,
  Mamă Românie, ai noştri te frâng

  Virgil Ciucă
  Arcul de triumf, Bucureşti
  1 Decembrie 2012 ”

  Sursa: Yahoo! Mail.

  Tu, stimata cititoare si stimate cititor, CUM AI VAZUT PARADA MILITARA de ZIUA ROMANIEI ?

  Cu prietenie,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 05/12/2012 @ 1:33 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: