Alioşa ” File de Jurnal ”

13/12/2012

” GUVERNATORUL” PRINS LA MANTINELA !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 4:47 pm

”   Daca USL ar fi avut o majoritate in plaja lui 50%, Traian Basescu mai putea desemna, intr-o prima faza, un alt premier decat Victor Ponta, tot din cadrul Uniunii, cu care sa incerce sa sparga unitatea acesteia si sa alcatuiasca din bucatile desprinse +ARD+minoritati+UDMR+PP-DD o majoritate macar la limita, in speranta ca ea se va mari pe masura ce fluxul traseistilor va creste. Cam ca in 2009.

Nu e cazul. USL are peste doua treimi dintre parlamentari, UDMR zgarie la usa, pe care Victor Ponta este gata sa i-o deschida, macar pentru un sprijin parlamentar, daca nu chiar pentru guvernare, si exista informatii ca vreo 50 de PPDD-isti si PDL-isti isi negociaza trecerea in barca Puterii.

Majoritatea e strivitoare si se anunta si mai strivitoare. E prea mult de dislocat de la USL si cu prea putine argumente.

Nu vad politicianul USL cu oarecare greutate care sa-si asume infruntarea ei si incercarea imposibila in conditiile date de a crea o alta. Efectul psihologic al unei asemenea majoritati mamut este strivitor exact ca dimensiunile ei.

Daca varianta Mircea Geoana nu este ceea ce cred eu, adica o petarda, o astfel de optiune nu poate fi decat masura disperarii unui presedinte care sa-si fi pierdut nu numai busola, ci si simtul ridicolului.

Mai degraba cred ca Mircea Geoana a incercat pe cont propriu marea cu degetul, dandu-i lui Victor Ponta ocazia unei facile demonstratii de forta.

Dar si sa gaseasca premierul adecvat, nu cred ca exista vreo sansa ca el sa ajunga macar la votul din Parlament inainte ca Traian Basescu sa fie suspendat. Premierul desemnat are intr-adevar obligatia sa prezinte in Parlament lista Cabinetului si programul de guvernare in termen de 10 zile de la primirea mandatului, dar Parlamentul nu are niciun termen limita in care sa le supuna la vot.

Va aduceti probabil aminte ca Guvernul Liviu Negoita a fost amanat sine die in timpul crizei politice de la sfarsitul lui 2009. Si cum presedintii celor doua Camere vor fi de la USL, iar birourile permanente vor fi dominate copios de USL nu e nicio sansa ca o propunere contrara vointei conducerii USL sa ajunga pe ordinea de zi, cu atat mai mult daca ar exista cel mai mic risc sa aiba succes.

In 2009, Parlamentul l-a pus la sertar pe Liviu Negoita, insa nu avea cum sa suspende un presedinte in ultimele zile de mandat. Acum insa poate. Si o va face rapid. Daca forteaza desemnarea unui alt premier in afara de Victor Ponta, Traian Basescu nu poate evita suspendarea.

Iar ceva mai rau nu cred ca se poate. Pentru ca, odata Crin Antonescu instalat la Cotroceni, nu numai ca il va desemna pe Victor Ponta premier, ci va instala la sefiile Parchetelor caricaturile respinse de CSM.

Ministrul Justitiei nu a inaintat inca propunerile catre presedinte, pentru ca Traian Basescu sa nu aiba timp sa le respinga inainte de clarificarea situatiei viitorului guvern. Si daca aceastea vor fi transate de Crin Antonescu, Traian Basescu poate reveni la Palatul Cotroceni pe post de floare in glastra pentru a nu va mai conta catusi de putin.

In plus, toate acestea ar genera inevitabil o noua criza politica, dar de aceasta data in plina iarna, fara sa avem buget pe anul viitor, cu FMI-ul la usa, cu investitorii deja sceptici, adica intr-un moment cum nu se poate mai prost. In plus, nu cred ca Traian Basescu se poate astepta de aceasta data la sprijin occidental cat timp ar fi in pozitia celui care refuza premierul fortei politice care a castigat strivitor alegerile.

Sa nu ne ascundem dupa degete. Cine a votat pentru USL a votat implicit si pentru Victor Ponta – premier, aceasta fiind poate principala tema de campanie. Una peste alta, nu cred ca Traian Basescu este dispus sa piarda tot fara nicio sansa de castiga ceva.

Asa ca va fi cel mai probabil nevoit sa il desemneze pe Victor Ponta premier, adica sa inghita porcul pana la ultima inghititura. In felul acesta si-ar pastra macar prerogativele pe care inca le are in domeniul cheie al Justitiei si va putea sa apere macar acest domeniu pana la finalul mandatului sau.

Si in zona aceasta va avea cu siguranta tot suportul liderilor occidentali, la fel ca in vara. De altfel, este de asteptat ca Victor Ponta sa primeasca si de la Washington, si de la Bruxelles o noua lista de obiective in functie de a carei respectare sa vina sau nu banii. Iar fara ei, Romania nu are nicio sansa sa se autofinanteze, iar incetarea platilor ar fi o chestiune de luni.

Ceea ce poate face si se pare ca si face Traian Basescu este sa intinda procedura la maximum pentru a da timp USL sa intre in tensiuni din ce in ce mai mari. Povestea cu cooptarea UDMR a fost doar inceputul, dar unul foarte sugestiv pentru lupta pentru suprematie care se da in USL „.

Sursa:http:// ziare.com

Tu, ce parere ai ?

Aliosa.

8 comentarii »

 1. @ TOPUL RUSINII !!!

  „Cei mai multi dintre candidatii care au intrat in Parlament dupa redistribuire, desi au obtinut un numar foarte mic de voturi, sunt, cum era de asteptat, din Partidul Poporului – Dan Diaconescu.

  Astfel, conform rezultatelor finale provizorii publicate pe site de Biroul Electoral Central, vom avea destui deputati cu o „zestre” electorala cuprinsa intre 1.000 si 4.000 de voturi, dar si senatori care au obtinut intre 2.000 si 9.000 de voturi.

  Diferentele intre acestia si primii clasati sunt foarte mari. Cel mai votat senator a fost Zisu Ionut Eli (USL). Acesta si-a castigat colegiul din Arges cu 55.183 de voturi, in timp ce senatorul care a primit cele mai putine voturi este Anghel Adrian (USL) care a strans in colegiul 2 Strainatate doar 2.498 de voturi.

  La Camera Deputatilor, Valeriu Zgonea (USL), care a scos cel mai mare scor, 26.082 voturi, intr-un colegiu din Dolj, va fi coleg cu Molnar Zsolt de la UDMR, care a intrat in Parlament in urma redistribuirii, desi a obtinut doar 1.063, in judetul Timis.

  Topul voturilor la Camera si Senat: Cat au obtinut liderii de partide

  Decalajele foarte mari si faptul ca, desi sunt mult mai multi parlamentari (de la 471 la 588 in urma acestor alegeri), premierul Ponta a decis sa le inghete bugetul l-au determinat pe un deputat USL sa propuna in sedinta de miercuri a conducerii Camerei salarizarea noilor alesi in functie de numarul de voturi primit pe 9 decembrie.

  Propunerea nu este inca oficiala, dar, conform presei, se pare ca parlamentarii de „rangul doi” vor primi sume forfetare mai mici si vor fi taiati de la masinile de serviciu si numarul angajatilor.

  SENAT – Topul alesilor cu cel mai mic numar de voturi:

  Strainatate Colegiul2 – Anghel Adrian (USL) – 2.498 voturi

  Covasna – Marius Obreja (USL) – 5.953 voturi

  Brasov – Coste Marius (PP-DD) – 6.651 voturi

  Suceava – Miron Vasilica Steliana (PP-DD) – 7.115 voturi

  Cluj – Laszlo Attila (UDMR) – 7.677 voturi

  Teleorman – Dumitrescu Florinel (PP-DD) – 8.138 voturi

  Bucuresti – Jipa Florina (PP-DD) – 8.276 voturi

  Timis – Iovescu Ioan (PP-DD) – 8.567 voturi

  Mures – Pascan Emil Marius (ARD) – 8.611 voturi

  Botosani – Popescu Corneliu (PP-DD) – 8.750 voturi

  CAMERA DEPUTATILOR- Topul alesilor cu cel mai mic numar de voturi:

  Timis – Molnar Zsolt (UDMR) – 1.063 voturi

  Strainatate Colegiul 4 – Ovidiu Raetchi (USL) 1.291 voturi

  Strainatate Colegiul 3 – Lubanovici Mircea (ARD) 1.741 voturi

  Arad – Scheau Ion (PP-DD) – 2.017 voturi

  Maramures – Bonis Istvan (UDMR) – 2.107 voturi

  Timis – Diaconu Adrian (PP-DD) – 3.215 voturi

  Bihor – Hulea Ion (PP-DD) – 3.366 voturi

  Mures – Sefer Cristian (PP-DD) – 3.519 voturi

  Brasov – Grecea Maria (PP DD) – 3.540 voturi

  Alba – Comsa Cornel (PP-DD) – 3.920 voturi”.
  Sursa: http://Ziare.com.
  Tu, ce parere ai ?
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 13/12/2012 @ 4:57 pm | Răspunde

 2. @ ALL !!!
  „Barroso l-a pus pe Băsescu să înghită porcul
  de Cristian Teodorescu

  José Manuel Durão Barroso i-a dat socotelile peste cap amicului Băsescu, după ce-a spus la Oslo că nu vor fi dificultăţi în a colabora cu premierul Victor Ponta. Şeful Comisiei Europene a făcut declaraţia asta pentru agenţia Reuters, la o zi după alegerile din România. Un semnal cît se poate de clar, care nu-i lasă spaţiu de manevră lui Băsescu în jocul lui de-a numirea premierului.

  Dacă Barroso voia să-şi sprijine în continuare partenerul de la Bucureşti în războiul lui cu Ponta, ar fi făcut o precizare, ceva, să-i dea apă la moară. Ar fi putut spune, de pildă, că nu vor fi dificultăţi în a colabora cu Ponta, dacă Băsescu îl va numi premier. Or această condiţie, care l-ar fi putut ajuta pe Băsescu să proclame că se bucură de sprijinul Bruxellesului în alegerea prim-ministrului, nu e nici măcar sugerată. Ba, mai rău, Barroso precizează că Ponta şi-a făcut lecţiile pe care i le-a cerut Comisia Europeană şi nu pare să aibă vreo îndoială că tot el va fi premier şi după alegeri.

  Ce înseamnă asta pentru Băsescu? Că dacă are chef să continue războiul cu Ponta, o face pe barba lui, fără protecţie europeană. De aici şi siguranţa lui dottore care a schimbat aluziile biblice cu remarce zeflemitoare la adresa eventualelor planuri secrete ale lui Băsescu”.
  Sursa: voxpublica.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 13/12/2012 @ 5:39 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!

  ” CLISMA
  Trecut-au în istorii prea mult cu tăvălugul…
  Iar azi parcă-i de aur, de cât purtat-am jugul.
  De-aceea jalea-n suflet îmi e nespus adâncă
  Văzând cum biet românul e-n suferinţă încă.

  Degeaba câteodată facut-a el pe durul…
  Era doar pentru-o clipă, cât să-şi repare curul!
  Cinstit şi cu credinţă el îşi mânca posmagii
  Şi-ajuns satul, îndată îşi cobora nădragii.

  De ce suntem azi, Doamne, fricoşi, fără temei,
  Când toţi strămoşii noştri au fost ca nişte zmei?
  De ce-am plecat voinţa cu faţa spre pământ
  Şi-am îmbrăcat al spaimei tremurător veşmânt?

  Degeaba Voievodul plantat-a mii de ţepe,
  Hoţii moderni n-au teamă, se fac a nu pricepe,
  Deşi-i bună povaţa tot una e cu sfatul:
  „Cine-i grăbit să-nţepe, el fi-va înţepatul!”

  Iar tot ce azi se mişcă, ţinteşte spre avere
  Şi se împarte totul…şi-un strop prelins de miere!
  Avar, nemulţumitul în Rai, ar merge la cadastru…
  Şi de-ar ajunge sus, ar duce un dezastru!

  Cu spaimă iepurească la orice adiere
  Lăsăm hapsâni să fure: munţi, mine-aurifere,
  Iar „leul” demnităţii adoarme-n carantine,
  Când cei slugarnici stau, cu pantalonii-n vine.

  Sărmană seminţie, ce-ţi murmuri adormirea,
  Vor trece încă veacuri pân-o veni trezirea…
  Tu plângi în înrobire că toţi sunt derbedei,
  Da-n frunte cine-i pune, îi şi schimbă pe zei!

  Ţi-au supt a vieţii seva storcându-te în teasc,
  Te-au frânt ca pe o creangă făcându-te un vreasc
  Şi-ai tăi te umiliră, chiar de-s născuţi de-o mamă,
  Opincă li-e obrazul şi faţa de aramă.

  Te vei trezi tu, astăzi, de ţi s-o face clismă,
  Te-i deştepta vladică, opincă… sau tu cismă?
  N-au cum să treacă toate doar printr-o spălătură…
  Ah, „faptele omoară”…Restu-i răcit de gură!

  Mereu fiind vecină cu hunul, turcul, rusul,
  Ce-au vrut din totdeauna să îţi oprească pulsul,
  Ai grijă cu-Occidentul, că nu-i cunoşti „profundul”,
  Iar sfatul meu e sincer: „Păzeşte-ţi bine fundul!”

  Iar domnii care încă tot chinuie poporul,
  Ar merita acel impuls, cel dă detonatorul…
  Să piara-n lume astfel pofta oricui păgână,
  „De-a asupri mişelnic o naţie română!”

  Filologul Apetrei ”
  Sursa: internetul.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 13/12/2012 @ 6:10 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  CLEOPATRA STRATAN
  Colinde magice !


  Sursa:YouTube.
  Auditie placuta !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 13/12/2012 @ 6:19 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  Se povesteste ca odata, demult, traia retras in muntii din China un maestru.
  Era vesel tot timpul, le zambea tuturor celor care ii ieseau in cale.
  Unul dintre elevii lui, curios fiind sa afle cum de maestrul este tot timpul fericit, l-a intrebat intr-o zi:
  – Maestre, de unde acest zambet continuu pe chipul tau?
  – De la clopoteii de vant, raspunse maestrul.
  – Cum asa?
  – De fiecare data cand suna clopoteii de argint de la poarta mea, ma cuprinde o bucurie fara margini! Inseamna ca vine cineva… Si sosirea cuiva, fie si doar a vantului, ma umple de fiecare data de fericire…
  Gandind ca ar avea in ei ceva magic, intr-o noapte elevul hotari sa fure clopoteii. Ii duse in casa lui, ii aseza la poarta si astepta ca miracolul sa se produca. Dar nu simti nimic cand acestia sunara… Ba mai mult, dupa o saptamana sunetul clopoteilor incepu sa il enerveze din cale afara!
  Cand totul deveni insuportabil, cuprins de remuscari, se duse inapoi la maestrul sau sa-i inapoieze clopoteii. Isi ceru de nenumarate ori iertare, si cand fu sigur ca maesrul l-a iertat, ii puse intrebarea care il framanta:
  – De ce la mine nu se intampla nimic atunci cand suna clopoteii? De ce nu apare bucuria pe care o vad la tine?
  – Dragul meu, ii raspunse maestrul, unde ai asezat tu clopteii?
  – La poarta casei mele, maestre!
  – Ei, vezi? Trebuia sa-i asezi la POARTA SUFLETULUI TAU …………………….

  Cu drag si prietenie iti urez sa ai parte de clipe minunate in aceasta zi frumoasa si sa ai liniste sufleteasca!
  E minunat sa stii ca cineva se gandeste la tine macar o secunda dintr-o zi!
  Aliosa

  Comentariu de Aliosa — 14/12/2012 @ 8:05 am | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Un ardelean pedelist sau ard-eist ( NICI EL NU MAI STIA EXACT ce era…………..)
  in calatorie in Japonia, isi cumpara niste ochelari revolutionari care permit sa vezi complet goale persoanele imbracate.
  Iese in strada, si-si pune ochelarii. Vede pe toata lumea in pielea goala. E in extaz!!!
  Isi scoate ochelarii: imbracate!
  Isi pune ochelarii: dezbracate! Incredibil!!!
  La intoarcere, in avion, il apuca nebunia vazandu-le pe toate stewardesele in pielea goala!!!
  Ajuns acasa, inainte de a intra, isi pune ochelarii ca sa-si vada sotia goala.
  Deschide usa, si o vede pe nevasta-sa cu cel mai bun prieten al lui asezati pe canapea si complet goi.
  Isi scoate ochelari: tot goi. Isi pune iar ochelarii: goi! Isi scoate ochelarii: tot goi!
  Furios, arunca ochelarii si urla:
  La naiba, n-am nici un pic de noroc!
  Abia mi-am cumparat ochelarii astia si deja nu mai functioneaza!!!
  Ti-a placut ?
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 14/12/2012 @ 6:03 pm | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  HORATIU MALAELE :

  Merita APLAUZE !!!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 15/12/2012 @ 4:51 pm | Răspunde

 8. @ Eda,
  Buna ziua !
  Multumesc pentru LIKE !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/12/2012 @ 12:14 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: