Alioşa ” File de Jurnal ”

17/12/2012

” ALEA JACTA EST ” !!! COABITAREA S-A SEMNAT !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 6:15 pm

Motto:

” Efortul isi arata roadele dupa ce o persoana refuza sa se opreasca ” ! NAPOLEON .

VICTOR PONTA  a cazut la pace cu Traian Basescu si amandoi au semnat UN PACT DE NEAGRESIUNE VERBALA  !!!F12

De parca STALIN nu a semnat un PACT

DE NEAGRESIUNE TERITORIALA cu

HITLER………………..

Si……., in final, la ce s-a ajuns ?

La cel De-al Doilea Razboi Mondial cu peste 50 de MILIOANE de VICTIME !!!!!!!!!!!!!!!

Dar, COABITAREA

„ACORDUL de COABITARE Traian Basescu – Victor Ponta/ USL

Administraţia prezidenţală a făcut public acordul dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, pe care presedintele Romaniei l-a inmanat liderilor europeni la summit-ul de iarna de la Bruxelles. Acordul a fost publicat si pe site-ul Guvernului.

Acordul publicat pe site-ul Administratiei prezidentiale contine semnaturile lui presedintelui Traian Basescu si primului ministru Victor Ponta. VEZI AICI DOCUMENTUL

Documentul publicat pe site-ul Guvernului NU contine cele doua semnaturi. VEZI AICI DOCUMENTUL

In conditiile situatiei de coabitare din Romania intre Presedintele ales, Traian Basescu, si Guvernul USL se convine urmatorul acord de coabitare si guvernanta pentru a crea mecanismul functional al coabitarii si a asigura guvernanta eficienta a tarii. Acordul de coabitare si guvernanta este destinat pastrarii stabilitatii tarii si asigurarii unui climat functional la nivel interinstitutional, bunei guvernari si redobandirii increderii pietelor internationale, prin armonizarea pozitiilor comune in cadrul puterii executive, cu respectarea atributiilor constitutionale ale Presedintelui si Guvernului Romaniei.

1. Principii si valori comune

Coabitarea se bazeaza pe elemente intangibile acceptate de toate partile, elemente ce nu vor fi alterate direct sau indirect de nicio initiativa a partilor, dupa cum urmeaza:

– orientarea strategica a Romaniei: apartenenta Romaniei la NATO si UE, Parteneriatul Strategic cu SUA, regulile europene ale competitiei si economiei de piata si ale democratiei sunt intangibile.

– securitatea Romaniei, inclusiv sustenabilitatea institutiilor responsabile, sunt elemente asupra carora partile nu se pronunta in forma contradictorie. Orice referire sau problema legata de aceste institutii va fi dezbatuta in comun, un rol important revenind argumentelor profesionale provenind din evaluarile institutiilor vizate.

– independenta justitiei si suprematia legii, statul de drept:

a. respectul pentru valorile constitutionale si pentru institutiile fundamentale ale statului, incepand cu Justitia, care nu mai trebuie sa fie atacate si, astfel, delegitimate.

b. consolidarea independentei justitiei in raport cu influenta politica. Respectarea prevederilor Constitutiei la emiterea ordonantelor de urgenta si punerea in aplicare a deciziilor Curtii Constitutionale.

c. restabilirea functionalitatii institutiilor afectate si identificarea de garantii pentru faptul ca procesul de limitare a atributiilor institutiilor statului de drept nu va putea fi reluat de catre politicieni.

d. numirea in functia de Avocat al Poporului a unei persoane care se bucura de sprijinul diferitelor partide.

e. introducerea unui proces transparent de numire a Procurorului general si a procurorului sef al DNA care sa presupuna candidaturi deschise, criterii de experienta profesionala, integritate si rezultate pozitive in actiunea anticoruptie.

– prioritatile de aparare ale Romaniei: ambele parti convin sa sustina prioritatile de aparare ale Romaniei si sa le scoata din spatiul disputelor politice, tinand cont de nevoile si optiunile profesionistilor din Fortele Armate pe diversele teme aferente. Politicienii se vor abtine de la orice luare de pozitie care ar putea afecta capacitatea, credibilitatea si forta Armatei romane.

– orientarea in directia aprofundarii integrarii in cadrul constructiei europene: dezvoltarea politicilor Uniunii Europene si promovarea Romaniei ca membru activ in realizarea acordului general in UE pentru avansarea proceselor de integrare europeana reprezinta unul din principiile comune de baza ale partilor in abordarea sferei afacerilor europene.

2. Angajamente comune

Partile convin ca vor respecta si se vor abtine in a lansa dispute politice pe temele legate de angajamentele Romaniei fata de institutiile internationale. De asemenea, se angajeaza sa respecte un set de reguli comune in relatiile cu partenerii externi. Astfel:

                – partile se angajeaza sa se abtina de la atacuri la adresa institutiilor statului de drept si a celor cuprinse in angajamente externe, de natura financiara si politica, optand sa coopereze in pozitiile comune fata de FMI, BM, CoE, NATO, MCV, Schengen etc.

                 – partile se angajeaza sa mentina coeziunea mesajului extern. – toate componentele guvernantei Romaniei isi asuma coeziunea mesajului intern pe temele convenite.

                – partile vor stabili spatiile de competitie politica in mod concret, elementele asupra carora nu se convine in negociere directa si asupra carora opiniile divergente vor fi oferite ca optiuni in spatiul public.

              –  partile se angajeaza sa evite confruntarile publice inutile, sa incerce solutionarea diferentelor pe temele asupra carora nu s-a convenit in spatele usilor inchise, sa respecte preeminenta uneia dintre parti convenite in tipologia de problematica abordata si sa propuna public optiunile alternative acolo unde diferentele de abordare apar, iar subiectele expuse public nu sunt in masura sa aduca prejudicii la nivel national, ci doar dezbatere pentru perfectionarea optiunilor si cresterea consultarii publice pe aceste teme.

              – partile convin asupra necesitatii de a se consulta ex-ante in privinta mandatelor care vizeaza dezvoltarea/punerea in aplicare a politicilor europene: reuniunile de consultare in vederea armonizarii unor pozitii comune vor avea loc inainte de reuniunile ordinare ale Consiliului UE si ale Consiliului European, precum si ori de cate ori este necesar (cu prilejul reuniunilor cu caracter exceptional).

In cazul mandatelor generale sau al temelor complexe de mare sensibilitate, partile convin sa desfasoare inclusiv consultari in formatul Presedinte, pe de o parte, si partidele politice din coalitia de guvernare/parlamentare, pe de cealalta parte. Obiectivul de interes national al Romaniei in aceasta perioada este absorbtia fondurilor europene prin utilizarea la maximum a fondurilor puse la dispozitie de UE pentru asistenta tehnica (POAT).

3. Spatii de responsabilitate preeminenta

Partile convin asupra faptului ca, potrivit Constitutiei Romaniei, fiecare componenta are atributii preeminente in anumite domenii de activitate:

Presedintele: politica externa, de securitate, de aparare, reprezentarea la Consiliul European si afaceri europene.

Primul ministru: Politica economica si sociala, guvernarea tarii, probleme de ordin curent ce nu au direct incidenta cu securitatea nationala, relatii externe la nivel interguvernamental, reprezentarea in Consiliul Uniunii Europene.

Partile convin sa respecte pozitiile formulate de responsabilul constitutional, sa coopereze in formularea politicilor acolo unde e implicata si cea de a doua parte, cu buna credinta, sa evite orice fel de blocaj, sa discute si sa dezbata pozitii alternative. In aceste domenii, pozitiile publice divergente sau alternative vor putea fi exprimate la nivel tehnic, cu referire directa la argumente de aceasta factura si nu cu abordare politica. Partile se angajeaza sa continue practica aprobarii mandatelor de reprezentare de catre Presedintele Romaniei si prezentarea rapoartelor la sosirea din delegatii.

4. Spatii de cooperare si modalitatea de cooperare

Exista domenii efective in care cooperarea dintre cele doua componente ale executivului se impune. Exista deja un set de mecanisme institutionale si o jurisprudenta in materie administrativa care va fi mentinuta. Astfel, vor fi respectate de catre fiecare atributiile si pozitiile celeilalte parti in actele de decizie administrativa ce implica ambele parti, cu buna credinta, evitand blocajele, dar cu respect fata de argumentele fiecarei parti, care pot fi circumscrise unei sfere inacceptabile pentru celalalt (drept de veto reciproc asupra persoanelor, pe baza de argumente).

In aceasta materie se inscriu: – elaborarea politicii externe si cooperarea cu MAE

– elaborarea politicii in cadrul UE si cooperarea cu MAEur si MAE

– numirile de generali

– numirea Procurorului General, Procuror sef al DNA sau alte functii ce reclama atributii constitutionale ale Presedintelui si ale Guvernului

– elaborare de pozitii comune in terte teme

– temele de politica interna cu incidenta in sfera securitatii nationale Modalitatea de cooperare, in aceste cazuri, se realizeaza fie prin mecanismul decizional direct, intalnirea celor in cauza- Presedinte cu premier, Ministru de Externe, Ministru al Apararii, alti ministri – fie prin formule institutionale de convenire a pozitiei comune – mandatul extern de negociat de catre MAE cu Departamentul de Politica Externa si consilierul aferent, mandatul la Consiliul European elaborat de MAE si MAEur cu consilierul de specialitate, fie prin formule terte, convenite de cei doi decidenti pentru a lucra pe aceasta directie.

Legislatia esentiala de implementat (eventualele modificari cu acordul partilor)

 • patru coduri justitie
 • legea micii reforme in justitie

Angajamentul de realizare al urmatoarelor legi:

 • noua lege a sanatatii
 • reorganizarea administrativa – regionalizare
 • reforma electorala
 • revizuirea constitutiei

5. Codul de conduita general

Partile vor imbratisa reguli minimale de adresare respectuoasa, cu referire directa la functia partenerului si la adresarea la plural. Ele se vor abtine in a incuraja abordari diferite la nivelul structurilor pe care le reprezinta si vor sanctiona excesele si iesirile publice ale colegilor de partid sau angajatilor care exced aceasta regula de comportament, bun simt, decenta si politete. Partile se angajeaza, de asemenea, sa evite expresiile dure, atacurile de orice fel. Ele se vor abtine de la expunerea publica a temelor nediscutate si vor conveni termene concrete, asumandu-si celeritatea in discutarea temelor solicitate de o parte sau alta si de formulare a unor raspunsuri si pozitii. La expirarea termenelor limita convenite, abordarea publica a acestor teme si lansarea lor in dezbatere este o optiune deschisa. Partile convin sa respecte cu strictete regula de a nu expune public discutiile oficiale si a aduce in public exclusiv elementele convenite de ambele parti sau temele asupra carora nu s-a convenit si a caror expunere in spatiul public nu afecteaza interesele Romaniei.

6. Mecanismul de luare a deciziilor

Formula de luare a deciziilor intre cele doua componente ale Executivului, Presedintia si Guvernul Romaniei, este cu precadere intalnirea sau discutia directa Presedinte-Premier. In mod exceptional, alte persoane pot fi implicate, cu acceptul celor doi, sau o tema poate fi delegata catre sistemul administrativ al celor doua institutii – consilieri, aparat tehnic. Pot exista chestiuni care reclama implicarea celor doi presedinti ai Camerelor asa cum pot exista formate de dezbatere si decizie ce contin si alti ministri.

7. Mecanismul de solutionare a disputelor

In conditiile in care, pe o anumita tema in care e necesara o convergenta a pozitiilor ambelor parti, nu exista o prevedere constitutionala privind preeminenta in decizie a unei parti sau chestiunile sunt extrem de importante si nu se poate conveni o pozitie comuna, ca si in cazul in care sunt incalcate regulile prezentului acord, deblocarea relatiei trebuie facuta printr-un mecanism convenit care sa asigure atingerea unei solutii, pentru a se asigura deblocarea relatiei sau functionalitatea in conditii de raceala intre cei doi actori principali sau la solicitarea lor. Mecanismul de solutionare a disputelor este alcatuit din consilieri si ministri, cu o persoana desemnata de catre fiecare parte care sa conduca fiecare componenta. Desemnarea se va face in functie de tema discutata, si vor fi evitate persoanele controversate sau inacceptabile celeilalte parti. Chestiunea se abordeaza tehnic si juridic, se aleg variante si optiuni, prezentate celor doi decidenti pentru a conveni asupra formulei finale. Dezbaterile din cadrul mecanismului nu sunt publice si nici destinate publicitatii pana la convenirea lor de catre decidenti.”

Sursa: Revista  22 editata de GDS .

Dar COABITAREA ii priveste oare numai pe cei DOI ???

Intrebarea mea este :

_ Cat va dura PACTUL DE NEAGRESIUNE VERBALA dintre Ponta si Basescu???

Tu, ce spui ?

Presedintele Traian Basescu de FRICA SUSPENDARII l-a NUMIT pe VICTOR PONTA PREMIER ( desi a spus cu ceva timp in urma ca nu-l va numi niciodata  pe cel care a luptat cu TARIE pentru SUSPENDAREA lui si l-a jignit de fiecare data cand a pomenit despre el  …. imi este si JENA sa-i postez SCARBOASELE CITATE despre VICTOR PONTA …..) dupa o CONSULTARE cu toate partidele si formatiunile politice de numai 20 de minute !!!!!!!!!!!!

Anul 2012 a insemnat VICTORIA USL asupra RAULUI ce a guvernat ROMANIA in ultimii patru ani .Doresc din toata inima ca liderii USL SA NU UITE de cei care i-au ajutat in batalia politica desfasurata cu gasca pedelisto-basista pe tot parcursul anului 2012 !

Daca NU ISI VOR INDEPLINI PROMISIUNILE ELECTORALE liderii USL vor simti mania si revolta electoratului chiar in anul 2014 cand vor avea loc alegerile prezidentiale caci Traian Basescu sfatuit de ” eminentii sai consilieri ” si ” prietenii de partid si clientela politica, VA STA CUMINTE ca o PISICA ce asteapta permanent sa fie sanctionata de stapana ca si-a facut nevoile sub patul  matrimonial !!! Asa ca, in noiembrie-decembrie 2012 ELECTORATUL care a dus USL pe primul loc in PARLAMENT cu peste 66 % ,poate sa-l duca pe ultimul loc la ALEGERILE PREZIDENTIALE !!!

ROMANII au votat pentru o MAJORA SCHIMBARE , pentru o VIATA mai BUNA, pentru NORMALITATE si nicidecum pentru COMPROMIS !!! GUVERNUL USL trebuie sa aiba MINISTRI doar din randul USL, adica de la PSD, PNL si PC  si NU de la UNPR sau fereasca DUMNEZEU de la  UDMR !!! Pana la finalizarea alcatuirii NOULUI CABINET, iata mai jos o parere autorizata despre NOUL GUVERN USL :

” Noul guvern USL

by Corina Cretu

Nominalizarea premierului Victor Ponta este consecinta normala a rezultatului alegerilor parlamentare.sa guve Tot asa cum configuratia viitorului Legislativ este urmarea fireasca a modului in care PD-L a inteles rneze tara.

Se incheie, in prag de sarbatori, o confruntare nu doar politica, inceputa in ianuarie prin protestele de strada ale cetatenilor exasperati de saracia tot mai mare, in vreme ce aroganta si coruptia guvernului Boc ajunsesera la limite sfidatoare.

 A fost un an incrancenat, la capatul caruia au invins ratiunea si democratia.

Romania are, de azi, sansa intrarii intr-o etapa de normalitate, atat de necesara dupa anii irositi de un regim asa-zis de dreapta. 2012 se incheie cu un orizont de speranta pe care cetatenii romani si l-au castigat prin vot.

Este datoria esentiala a noii guvernari USL sa se ridice la nivelul acestor asteptari. Iar formarea noului cabinet este un prim moment in acest sens.

Sursa: http://corinacretu.wordpress.com

Tu, stimata cititoare si stimate cititor ce parere ai ?

PS!!!

Nici NU S-A INSTALAT NOUL GUVER USL si au si INCEPUT PLANGERILE PLANGERE .............

Toate cele bune !

Aliosa.

17 comentarii »

 1. „Daca NU ISI VOR INDEPLINI PROMISIUNILE ELECTORALE liderii USL vor simti mania si revolta electoratului chiar in anul 2014 cand vor avea loc alegerile prezidentiale”-Şi cam cum crezi că vor simţi mânia şi revolta electoratului ???????Băsescu nu mai candidează!!!Nu există nici un contracandidat pentru Crin!!!Deci:le-ndeplinesc,nu le-ndeplinesc,vor „domni” liniştiţi 4 ani până la următoarele alegeri parlamentare!!!Nu vor mai fi ieşiri în stradă pentru că nu mai există nici o alternativă !!!

  Comentariu de bmarinescu41 — 17/12/2012 @ 10:33 pm | Răspunde

  • @ Bogdan,
   Nu UITA ca ROMANUL este IMPREVIZIBIL iar Basescu parsiv !!!
   Pana in 2014 se VOR INTAMPLA FOARTE MULTE !!!
   LINISTE NU VA FI !
   Asteapta sa vina PRIMAVARa si sa termine ROMANUL PORCUL taiat de IGNAT !!!

   Din pacate, guvernul PONTA II va continua POLITICA lui BocV si MRU 78 in loc sa ANULEZE OUG pedelisto-udemeriste
   prin care ROMANILOR li s-au SUSPENDAT anumite DREPTURI conferite de niste LEGI ORDINARE cum ar fi :
   – gratuitatile pe transportul in comun, CFR etc :
   – bonurile ( tichetele de masa ) :
   -indemnizatiile revolutionarilor :
   si multe altele care nu-mi vin acum in minte !
   Asa ca MOTIVE ca lumea sa IASA IN STRADA vor fi destule !

   USL si-nspecial PSD ( Ponta ) ” vazandu-si sacii in caruta ” uita prea repede PROMISIUNILE FACUTE in campania de inlaturare a guvernului MRU78, pentru alegerile locale si parlamentare si referendumul de suspendare a lui Basescu !

   Ei or UITA dar ELECTORATUL nu va UITA si-i va TAXA la momentul respectiv !!!
   O zi buna !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 18/12/2012 @ 9:05 am | Răspunde

 2. @ Buna dimineata Bogdan !
  Multumesc pentru vizita si like !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/12/2012 @ 8:26 am | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Un CUPLU de ARD-sti suparati ca N-AU INTRAT in PARLAMENT servea tacut micul dejun pe terasa inca neterminata din cauza cheltuirii BANILOR pe campania electorala :
  Deoadată, soţia se apleacă peste masă şi-i trage soţului una de-l lipeşte cu spatele de scaun.
  O vreme e linişte, apoi barbatul întreabă mirat:
  – Pentru ce-o fost asta?
  – Pentru 45 de ani de sex nereuşit!
  Stă omul pe gânduri afundat in scaun.
  Dupa o vreme, se ridică şi-i trage una soţiei de zboară cu tot cu scaun de pe terasă.
  – Da tu de ce-ai făcut asta? zbiară ea la el.
  – De unde ştii tu diferenţa dintre

  un sex reuşit şi unul nereuşit?
  Ei, ce zici ? Ti-a placut ?
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/12/2012 @ 8:31 am | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  IARNA nu-i ca VARA !!!

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=xkk7DX0l95A&Lid=12
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/12/2012 @ 12:21 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  DUNAREA ALBASTRA :

  Auditie si vizionare placuta !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/12/2012 @ 12:52 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Din LAC in PUT sau din RAU in mai RAU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Datorita amestecului CCR ( superpolitizata si superbasista ) in loc
  de 300 de parlamentari ( asa cum au votat romanii in 2009 )
  ne-am trezit pe CAP cu 588 de parlamentari,
  cu 120 mai multi decat in legislatura ce sta sa se incheie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Cu alte cuvinte, O SI MAI MARE CHELTUIALA de la bugetul de stat ( adica de la noi) pentru
  NOUL PARLAMENT caci, dupa LEGEA tot de ei votata,
  fiecare parlamentar are dreptul la :
  – secretara ;
  – masina de serviciu ;
  – sofer platit mai bine ca un PROFESOR cu toate gradele didactice luate ;
  -birou in teritoriu cu plata tuturor UTILITATILOR si ANGAJATILOR ;
  – telefon mobil cu mii de ore :
  – cazare la hotel de lux :
  – diurna de delegatie( misiune ) ,alte fonduri pentru ” UNGUENTE ca MRU …..”
  – mancare foarte buna pentru pranz ;
  si multe alte chestii pe care eu nu le stiu !!!
  Deja NOUL GUVERN USL a anuntat ca VA MENTINE si in anul 2013 SUSPENDARILE facute de catre Boc I-V
  asupra ROMANILOR .
  Ghici, ghicitoarea mea : De ce ?
  Ca sa faca ROST de BANI pentru cei 120 de NOI PARLAMENTARI !!!
  Si cum o NENOROCIRE nu vine niciodata singura,
  Pontacul a marit cu de la sine putere NUMARUL MINISTERELOR la 22 si VICEPREMIERILOR la 3 !!!
  Ghici ghicitoarea mea : De ce ?
  Sa-si rasplateasca CLIENTELA POLITICA !!!
  Dar de unde BANI ?
  De la cei care l-au VOTAT !!!
  Cum ?
  Simplu :
  prin MENTINEREA SUSPENDARII INDEMNIZATIILOR revolutionarilor,
  TICHETELOR de MASA, TICHETELOR DE CALATORIE pe transportul in comun si multe altele !

  – Pai bine neicusorule, NU SPUNEAI mataluta in campania electorala
  CA VEI INDREPTA RAUL FACUT de Boc I-V si MRU 78 ???

  Asa il indrepti , prin mentinerea SUSPENDARILOR ILEGALE ???

  NU E BINE PONTA, NU E BINE !

  Asculta la mine, NU E BINE !!!

  Acum te-am votat dar la PRIMA OCAZIE nu te mai votez !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/12/2012 @ 5:34 pm | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Cabinetul PONTA II !!!

  Premier – VICTOR PONTA

  – Vicepremieri:

  GABRIEL OPREA (UNPR) – fara portofoliu (coordoneaza Apararea si Internele)

  LIVIU DRAGNEA (PSD) – portofoliul Administratiei si Dezvoltarii Regionale

  DANIEL CHITOIU (PNL) – portofoliul Finantelor

  – Alianta de Centru-Stanga (PSD si UNPR)

  Ministerul Apararii – MIRCEA DUSA

  Ministerul Afacerilor Externe – TITUS CORLATEAN

  Ministerul Energiei – CONSTANTIN NITA

  Ministerul Societatii Informationale si Comunicatiilor – DAN NICA

  Ministerul Administratiei si Dezvoltarii Regionale – LIVIU DRAGNEA

  Ministerul Fondurilor Europene – EUGEN TEODOROVICI

  Ministerul Educatiei – REMUS PRICOPIE

  Ministerul Mediului si Schimbarilor climatice – ROVANA PLUMB

  Ministerul Tineretului si Sportului – NICOLAE BANICIOIU

  – Alianta de Centru-Dreapta (PNL si PC):

  Ministerul Finantelor – DANIEL CHITOIU

  Ministerul Industriei, Comertului si Competitivitatii – VARUJAN VOSGANIAN

  Ministerul Sanatatii – EUGEN NICOLAESCU

  Ministerul Culturii si Cultelor – DANIEL BARBU

  Ministerul Transporturilor – RELU FENECHIU

  Ministerul de Interne – RADU STROE

  Ministerul Muncii – MARIANA CAMPEANU

  Ministerul Padurii si Apelor – LUCIA VARGA

  Ministerul Agriculturii – DANIEL CONSTANTIN (PC)

  Ministerul pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri – MARIA GRAPINI (PC)

  Ministerul Justitiei – MONA PIVNICERU (independent)

  – Ministri delegati:

  ministrul delegat pentru Buget – LIVIU VOINEA (PSD)

  ministrul delegat pentru Dialog Social – DOINA PANA(PSD)

  ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul – MIHAI VOICU (PNL)

  ministrul delegat pentru Romanii de pretutindeni – CRISTIAN DAVID (PNL)

  ministrul delegat pentru pentru Cercetare stiintifica – MIHNEA COSTOIU

  ministrul delegat pentru pentru Proiecte de infrastructura – DAN SOVA
  Sursa: Mas-media scrisa si vorbita !
  Comentariile pe seama COMPETENTEI si INTEGRITATII MORALe a fiecarui membru al GUVERNULUI PONTA II,
  le lasa pe seama domniilor voastre !
  Eu spun doar atat :
  Sunt bucuros ca UDMR nu-i la guvernare !
  O seara linistita !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 19/12/2012 @ 5:55 pm | Răspunde

 8. @ ALL !!!
  GABRIEL OPREA
  vicepremier fara portofoliu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ce repede uita romanii ……………
  „Jurnalul.ro 23.04.2010
  Iată ce spunea un fost coleg de partid al lui Gabriel Oprea, Dan Mihalache: „Gabi Oprea a fost înainte de a intra în relaţii foarte bune cu un influent grup de afaceri – şi îl cunoaştem amândoi foarte bine – un ofiţer de intendenţă. Se ocupa de conserve şi chiloţi. După ce şi-a găsit prietenii potriviţi, din patron de cârciumă de pe Trafic Greu a devenit şef de agenţie (sigur la Rezervele Statului, că era interesant), prefect, ministru al Administraţiei Publice şi Internelor.
  Corelativ a luat multe stele de general fără să fi fost niciodată pe un teatru de operaţiuni, a devenit şi profesor universitar doctor, conducător de doctorat, un fel de lumină a ştiinţei militare româneşti. Despre Onţanu n-am foarte multe lucruri a comenta. Legătura lui cu armata este ca cea dintre Sulla şi prefectură (…) într-o ţară normală, cu o armată care se vrea respectată, nu poate fi general orice şmecher care a făcut o tranzacţie politică mai bună sau mai proastă”.
  Dar oare ce grup de afaceri „binecunoscut” să fie cel care stă în spatele apropierii atât de strânse a lui Gabriel Oprea de Traian Băsescu şi PD-L?
  S-a speculat mult pe seama faptului că liantul apropierii dintre Gabriel Oprea şi PD-L ar fi fost Elena Udrea. Dincolo de orice zvonuri, Oprea şi Udrea au o relaţie apropiată construită cu ajutorul lui Dorin Cocoş, soţul ministrului Dezvoltării şi Turismului, cel care a fost partener de afaceri cu ministrul Apărării la începutul anilor 2000. Ascensiunea lui Gabriel Oprea de la plutonier de intendenţă – numărător de conserve, chiloţi, ciorapi şi bocanci la omul politic şi de afaceri prefect, ministru, profesor universitar, conducător de doctorate – a fost una fulminantă.
  Intendentul care a cochetat şi cu „funcţia” de patron de cârciumă în zona Trafic Greu din Sectorul 5 al Capitalei a fost avansat de Traian Băsescu la cel mai înalt grad din Armata Română, cel de general. Talentele sale de „intelectual” menţionate într-o impresionantă carte de vizită pot fi recunoscute doar din câteva rânduri scrise în declaraţia de avere. Cârdăşia Oprea, Cocoş şi Băsescu a adus bani frumoşi celor trei. Oprea, fost profesor la Colegiul Naţional de Apărare, s-a împrietenit cu Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, pe băncile Colegiului de Apărare Naţională.
  Cei doi au devenit asociaţi în firma „Trei Cocoşi”. Aceasta a cumpărat cu nici 100.000 de euro de la municipalitate, în Parcul Herăstrău, un teren cu active care azi valorează zeci de milioane de euro. Rolul lui Traian Băsescu, primar general pe atunci, a fost să blocheze cererea de retrocedare a moştenitorilor legali până la perfectarea tranzacţiei. Tunul imobiliar cu pecetea Băsescu-Cocoş-Oprea a constat în cumpărarea unui imobil şi mai apoi a terenului aferent la un preţ de zece ori mai mic decât al pieţei.
  De asemenea, complicitatea generalului cu familia Udrea-Cocoş a făcut ca această gaşcă să pună mâna pe suprafeţe uriaşe de teren în jurul Capitalei. Oprea este şi cel care l-a decapitat, cu sprijinul unor grei din SRI de la şefia Ilfov pe baronul pesedist Constantin Bebe Ivanovici.
  VENITURI DIN ÎNCHIRIERI
  Gabriel Oprea nu are în acest moment nici o afacere concretă, însă are venituri substanţiale, de peste 200.000 de euro anual, din închirierea celor 11 apartamente, case sau spaţii comerciale pe care le deţine. La asemenea venit, la care se mai adaugă salariul de deputat, cel de profesor univesitar şi de conducător de doctorat, dar şi pensia militară, conturile din bancă ale lui Oprea arată pe măsură.
  Ministrul Apărării are 408.000 de euro şi 90.000 de lei puşi la păstrare în bancă.
  Totuşi, numele lui Gabriel Oprea este legat de cel puţin nouă societăţi comerciale în care a fost trecut asociat sau administrator. Gabriel Oprea s-a apucat de afaceri încă din 1991, când s-a asociat cu alte 13 persoane cu care a înfiinţat firma Riceti SRL, care se ocupa de comerţ „cu amănuntul”. În 2001, societatea a fost dizolvată. Tot în 1991, Oprea a devenit asociat în firma Nicola’s Impex SRL, alături de alte şase persoane, însă şi această firmă a intrat în dizolvare tot în 2001, an în care începe ascensiunea sa politică prin numirea ca preşedinte pentru Rezervele Statului în guvernul Năstase.
  Potrivit CV-ului, în perioada 1990-2000, Gabriel Oprea a fost ofiţer de justiţie militară. În toată această perioadă, Oprea s-a implicat şi în afaceri, având în vedere că legea societăţilor comerciale nu prevedea nici un fel de restricţii. Iar legea incompatibilităţilor nu exista. În 1992, actualul ministru a înfiinţat două firme cu denumiri asemănătoare: Gageda Impex SRL şi Gage Impex SRL, ambele implicate în activităţi de comerţ.
  Cele două societăţi au fost dizolvate. Tot în 1992 a fost înfiinţată firma Romline Trading, în care pe parcursul celor şase ani de funcţionare Gabriel Oprea a fost asociat alături de soţia sa, Sanda, şi cu familia Mircea şi Simona Vieroşanu, afacerişti care s-au remarcat în ultimii ani printr-o crescătorie de chinchilla.
  „Am achiziţionat doar o parte din imobilele şi terenurile dorite”
  Gabriel Oprea deţine, conform ultimei declaraţii de avere din 28.12.2009 două case de locuit, una în Capitală şi una în Pipera Voluntari, două apartamente în Bucureşti şi câte o casă de vacanţă în Venus – Mangalia şi Predeal. El mai are şi un spaţiu comercial în Sectorul 5 al Capitalei.
  În 1994, soţii Sanda şi Gabriel Oprea au deschis firma Ana 94 Service International SRL, pe care a vândut-o trei ani mai târziu. În acelaşi an, Gabriel Oprea a înfiinţat Gaby Exchange Office SRL, care opera activităţi de schimb valutar. În 1996, Oprea a cedat 50% din părţile sale sociale către Ileana Viorica Creştin, soţia lui Dumitru Creştin, controversat om de afaceri implicat în afaceri cu CFR, pe vremea când compania era condusă de Mihai Necolaiciuc. Oprea s-a retras din această firmă, care ulterior şi-a schimbat denumirea în Petrocris Exchange SRL.
  Prietenia dintre Anghel Iordănescu şi Gabriel Oprea este de notorietate.
  Cei doi au făcut afaceri împreună. În decembrie 1994, Oprea şi Iordănescu s-au asociat în firma Oil Service International SRL, implicată în distribuirea de produse petroliere. Alături de cei doi, printre fondatorii firmei s-au aflat şi Vasile Iordan Iorsub, dar şi firma Trocris SRL, deţinută de fraţii Dumitru şi Vasile Creştin (parteneri de afaceri cu Cristian Burci), dar şi de Irinel Cristu (în acest moment consilieră din partea PD-L în Consiliul General al municipiului Bucureşti şi unul dintre sponsorii importanţi ai democrat-liberalilor).
  Oprea şi Iordănescu s-au retras din firmă în 1996, însă firma a continuat să funcţioneze, fiind deţinută de Dumitru Creştin şi de soţii Irinel şi Florin Cristu, în acest moment aflându-se în proprietatea acestora din urmă.
  Ultima firmă în care a fost implicat Gabriel Oprea este Trei Cocoşi – Complex International SRL, înfiinţată în 2000. Părţile sociale ale firmei s-au împărţit în mod egal între Gabriel Oprea, Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, şi Florin Cristu, soţul lui Irinel Cristu, membru şi sponsor al PD-L. În februarie 2001, după ce a fost numit preşedinte cu rang de secretar de stat al Rezervelor de Stat, Oprea i-a vândut acţiunile lui Dorin Cocoş.
  Ulterior în firmă au intrat interpuşii cuplului de afacerişti Alexandru Bittner-Adrian Petrache, iar numele firmei a fost implicat în diverse preluări suspecte de terenuri de la stat, pentru sume derizorii, deşi obiectul principal de activitate al firmei erau „restaurantele”.
  Potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia Naţională de Administrare
  Fiscală (ANAF) deputatul Gabriel Oprea va trebui să achite către bugetul de stat suma de 11.927.280 RON, adică circa 3 milioane de euro, reprezentând TVA neachitată pentru tranzacţiile imobiliare efectuate în perioada 2006-2008.
  Gabriel Oprea susţine că încasează anual din închirierea a numai puţin de opt imobile circa 185.000 de euro. Mai mult, în declaraţia de avere Oprea precizează că deţine trei terenuri în Bucureşti şi Voluntari a căror valoare de inventar este ridicolă. El a declarat că un teren de 1.000 mp în zona bună a Capitalei este evaluat la doar 4.280 RON, iar unul de 3.245 mp valorează doar 1.322,9 RON.
  În schimb, generalul-pensionar a menţionat în declaraţia de avere din 11.06.2009 că are în cont 400.000 de euro şi 137.000 de lei, dar precizează că „am redepus suma de 400.000 de euro, deoarece am achiziţionat doar o parte din imobilele şi terenurile dorite”. Oare câte terenuri şi imobile mai doreşte să achiziţioneze Gabriel Oprea? Din această înşiruire de fapte se înţelege că Gabriel Oprea este mai degrabă „ministrul Apărării Propriilor Interese” mai mult decât ministrul Apărării Naţionale. Ne întrebăm dacă un om cu atâtea relaţii în zona afacerilor imobiliare nu va avea în vedere şi terenurile Armatei pentru a le redirecţiona către prieteni „.
  Tu, ce parere ai despre VICEPREMIERUL cu PATRU STELE ???
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 19/12/2012 @ 6:43 pm | Răspunde

 9. @ ALL !!!


  PROTEST PUBLIC, ADRESAT DOMNULUI PREMIER DESEMNAT, VICTOR PONTA ŞI PARLAMENTARILOR USL

  Domnule Premier desemnat
  Domnilor Parlamentari ai USL,

  Membrii SCMD, Filiala 1 Braşov, în consens cu opiniile majorităţii covârşitoare a celor care v-au votat, PROTESTĂM PUBLIC împotriva desemnării ca Vicepremier, a domnului Gabriel Oprea. Noi identificăm în acest personaj, unul din instrumentele politice utilizate cu dibăcie de domnul Preşedinte Traian Băsescu, pentru susţinerea politică şi aplicarea primitivă a curbelor de sacrificiu împotriva poporului român. Domnul Gabriel Oprea este un campion al traseismului politic care a susţinut prin manevre lipsite de onestitate, un regim politic portocaliu, ce a învrăjbit întreaga naţiune. Acest fost personaj cu funcţia supremă în organismul militar a destructurat solidaritatea noastră şi a umilit zeci de mii de militari în rezervă, iar unii , mai firavi, şi-au pierdut viaţa. Asupra domnului Gabriel Oprea planează o serie de suspiciuni menţionate în presă, cu privire la afacerile sale trecute şi prezente, inclusiv în domeniul imobiliar. Apreciem că soluţia de compromis găsită în urma negocierilor cu UNPR, de a-i încredinţa lui Gabriel Oprea postul de vicepremier, aduce o gravă ofensă opiniei publice şi ne dă senzaţia că suntem o societate”în stare de război”. Amintiţi-vă că domnul Gabriel Oprea a fost singurul candidat huiduit încă de la lansarea candidaţilor UNPR. Chiar personaje din preajma domniei sale îi incriminează atitudinea mincinoasă manifestată în jocul politic, obscur şi imoral. Dacă doriţi o altfel de guvernare şi o stabilitate, în situaţie de criză, promovaţi în guvernul României, altfel de oameni, decât cei care au produs criza. Curăţaţi politica românească de „aspectul ei dâmboviţean” creat de asemenea personaje dezgustătoare.
  Înainte de a promova un astfel de personaj controversat, ar fi necesar să analizaţi legalitatea şi legitimitatea „Fabricii de doctorate şi de grade militare” peste care, domnia sa a patronat. De asemenea, să evaluaţi legalitatea aplicării actelor normative prin care au fost recalculate şi revizuite pensiile militare, fapt ce a produs în rândul pensionarilor militari, o gravă şi murdară discriminare.
  O serie de parlamentari printre care, liderul PNL, domnul Crin Antonescu cât şi dumneavoastră, domnule Premier, ne-aţi asigurat , în repetate rânduri, că domnul Oprea Gabriel nu va fi cooptat în viitorul Guvern al USL.Aţi afirmat că guvernarea USL va fi altfel decât guvernarea PDL. Că „relaţiile de cumetrie” vor fi abandonate. Că românii sunt pe primul plan şi „prieteniile politice conjuncturale” pe locul doi. Că acele personaje politice compromise definitiv, nu vor mai avea acces la butoanele puterii. Dorinţa dumneavoastră de a promova într-o funcţie supremă în stat un asemenea personaj ne strică cumplit sărbătorile creştine, fapt pentru care, vă solicităm, prin acest PROTEST PUBLIC, să renunţaţi la soluţia „Gabriel Oprea – vicepremier” inacceptabilă şi compromiţătoare pentru viitoarea guvernare!

  Pentru GRUPUL FILIALELOR SCMD <>
  Presedintele FILIALEI 1 Pitesti
  Colonel ( r )ec.Victor POPESCU”.
  Sursa : Yahoo! Mail.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 19/12/2012 @ 6:46 pm | Răspunde

 10. @ ALL !!!
  URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Avem UN NOU GUVERN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Si acum, ce urneaza ???
  BANCURI pentru toate GUSTURILE :

  În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, se desfășura o lupta dintre armata germană și cea poloneză. În acea încleștare de forțe, un soldat neamț într-o lupta corp la corp cu un soldat polonez, ridică arma pentru a-i înfinge baioneta în piept dar “Cerul se deschide’” și se aude o voce:
  – Nu-l omorî!
  La care soldatul neamț, uimit, uitându-se către cer, întreabă :
  – Dar de ce, Doamne? Suntem in război!
  Iar Dumnezeu îi spune :
  – Cel pe care vrei să-l omori va ajunge papă!
  Soldatul neamț, uluit, lasă arma jos și cu o voce confuză, întreabă:
  – Și eu?
  După câteva clipe de răgaz, Dumnezeu îi spune:
  – Bine! Și,… tu!
  Papa Benedict al XVI-lea este de origine germană.
  Papa Ioan Paul al II-lea a fost de origine poloneză.

  Patronul unei intreprinderi se hotaraste sa mearga sa faca o vizita neanuntata muncitorilor, sa vada cum lucreaza acestia. Plimbandu-se pe santier, vede la un moment dat un tanar care fuma tacticos la umbra unui pom, rezemat comod de trunchiul copacului. Vazand ca tanarul nu se sinchiseste de aparitia lui, patronul se apropie de el si il intreaba:
  – Cu cat esti tu platit pe luna?
  – Cu 150 de Euro, raspunde baiatul.
  – Uite aici iti dau 150 Euro, dar cara-te si sa nu te mai vad pe aici!
  Tanarul ia banii si pleaca. Nervos, patronul il cheama pe seful de santier si il intreaba:
  – De cat timp lucra lenesul asta in firma mea?
  – A, baiatul acela? Nu lucra aici! Venea doar sa ne aduca pizza!

  Doi scoţieni zgârciţi au pus pariu, cine va pune mai puţin în cutia milei la biserică. Şi iată că se apropie cutia pentru bani. Primul pune o monedă de un ban şi priveşte triumfător la celălalt. Acesta spune calm:
  – Pentru amândoi!

  Un batran are probleme cu auzul si se duce la un doctor, care ii da un aparat de auz. Peste o luna se intoarce la cabinet
  – Aparatul isi face treaba , auzul dvs e perfect…Cred ca familia este foarte bucuroasa ca puteti auzi din nou
  – Aa, nu le-am spus inca, doar stau si ascult conversatiile…mi-am schimbat testamentul de trei ori pana acum.

  Două ouă, un el şi-o ea, fierbeau într-un ibric. Ea i se confesează:
  – Ştii, am o crăpătură…
  El:
  -Ai răbdare până mă-ntăresc!

  Ion sta pe un deal, Măria pe un altul. Ion către Maria:
  -Marie, vino fă, încoa!
  -Nu vin mă, Ioane, ca tu vrei sa facem amor.
  Peste puţin timp:
  – Hai fă Mărie, vino fă încoa!
  – Apoi nu vin mă, Ioane, ca tu vrei sa facem amor.
  Peste încă puţin timp:
  – Haide Mărie, vino fă încoa că nu facem amor!
  – Apoi, dacă-i aşa, de ce să mai vin?!

  Două blonde priveau cu interes la o pereche de mănuşi din cauciuc aflate într-o vitrină:
  – La ce pot folosi oare aceste mănuşi? întreabă una dintre ele.
  – Păi, cum la ce?! Cu ele te poţi spala pe mâini fără să te uzi!

  De când Ruby a lansat “Stinge Lumina”, ENEL a raporat pierderi de peste 70%

  La poliţie:
  – Mi-a dispărut soacra.
  – Au trecut 48 de ore?
  – Au trecut 48 de zile.
  – De ce nu aţi venit mai repede?
  – Nu-mi venea să cred ce noroc am!

  Bulă agaţă o tipă şi o duce acasă. Bulă îşi dă jos tricoul, la care tipa ţipă:
  – Oau, ce pectorali ai!
  – Am făcut flotari, îi răspunde Bulă.
  Îşi dă Bulă jos şi pantalonii.
  – Ooo, ce muşchi ai!
  – Am făcut genoflexiuni.
  Dă jos şi chiloţii, la care tipa dezamăgită:
  – Dar pipi nu ai prea făcut…

  Anunţul meu la matrimoniale “Caut soţie” a avut un succes nebun.
  Am primit mii de răspunsuri: “Alege-o pe-a mea!”.

  Un medic legist este interogat de avocatul apărării în proces la tribunal:
  – Domnule doctor, înainte să realizaţi autopsia cadavrului, nu trebuia să verificaţi dacă avea puls?
  – Nu
  – Nici măcar presiunea vasculară a sângelui?
  – Nu
  – Atunci, e posibil ca pacientul să mai fi fost în viaţă când aţi început autopsia?
  – Nu
  – Cum puteţi să fiţi aşa de sigur fără să îl verificaţi?
  – Pentru că aveam creierul lui pe masa de disecţie, în tavă…
  – Dar, se putea, totuşi, ca pacientul să mai fie în viaţă la începerea autopsiei, nu?
  – Da, era posibil să fi fost în viaţă şi să fie avocat al apărării în acest tribunal

  Garanţia unei familii sănătoase este libertatea de exprimare: soţul poate spune orice dar face numai ce îi spune soţia.

  – Nevastă, mă bănuieşti degeaba. Nu fac altceva decât să ajut o prietenă într-o perioadă dificilă pentru ea.
  – Dar ce-a păţit?
  – A intrat în călduri…

  Fotografie

  – Cine a îndraznit să-mi răscolească biroul în halul ăsta? tună directorul după ce întră pe uşă.
  – Băiatul dumneavoastră cel mic, domnule!
  – Talentat copil, nu-i aşa?

  În general, bărbaţii bagă banii în găuri, excepţie fac ginecologii şi dentiştii care scot bani din ele…

  Am ajuns să trăim ca niște sărăntoci: mâncăm cașcaval cu mucegai, bem vin învechit, mergem cu mașini fără acoperiș și mai
  nou, nici butoane la telefon nu ne mai putem permite.

  Două lucruri vă pot spune cu certitudine despre mine: sunt amabil, sunt frumos şi sunt foarte bun la matematică.

  – Cum îi merge noului tău frăţior, Popescu? întreabă învăţătoarea.
  – Lui îi merge foarte bine, dar mă tem că mama are de gând să-l vândă.
  – Cum aşa?
  – Păi în fiecare zi îl cântăreşte.

  Burlacii ar trebui să plătească un impozit mai mare, nu este corect ca unii bărbaţi să fie mai fericiţi decât alţii.

  Un studiu american arată că femeile sunt tentate să înşele atunci când ovulează. Bărbaţii, atunci când respiră.

  Nedumerire mare într-o familie de berze. De cteva zile, cei doi pui au început să-ntrebe:
  – Dar pe noi… cine ne-a adus?

  Un tip vine la bar şi cere o bere. Barmanul, când îl vede, începe să râdă isteric.
  -Ce râzi, mă, de mine? întreabă ăsta.
  -Bă, eşti cel mai urât om pe care l-am văzut în viaţa mea. Eşti îngrozitor de urât. Cred că e imposibil pentru tine să ai parte de vreo femeie.
  -Eu n-aş fi aşa sigur. Fac pariu cu tine că pot să combin orice femeie din barul ăsta la alegerea ta.
  -Gata, moşule. Uite, fac pariu cu tine că blonda aia cu ţâţe mari, care stă la masă cu prietenul ei de 2 metri, nici nu stă de vorbă cu tine.
  -Ok.
  Se duce ăsta, se aşează la masă cu blonda şi cu prietenul ei şi, 5 minute mai târziu, pleacă cu blonda din bar. Barmanul e complet uluit. Se duce la masă, se aşează lângă tipul de 2 metri şi îi spune:
  -Frate, e naşpa rău ce s-a întâmplat. Nu mai înţeleg nimic. Ce dracu i-a zis, ce i-a făcut?
  -Nu ştiu, frate, nu i-a zis nimic, pur şi simplu stătea acolo şi-şi lingea sprâncenele.

  – Dacă nu e mâncarea gata în câteva minute, mă îmbrac şi mă duc la restaurant.
  – Mai aşteaptă, te rog, zece minute.
  – De ce? E mâncarea gata?
  – Nu, mă îmbrac şi eu şi vin cu tine…

  La automobilele chinezesti, toate piesele de schimb sunt originale.

  La banca se infatiseaza un batranel care cere sa i se acorde un credit destul de mare. Putin jenat angajatul bancii il intreaba:
  -Ce varsta aveti?
  -85 de ani, raspunde senin batranelul.
  – Stiti,la aceasta varsta aveti nevoie de cineva care sa garanteze ca veti achita imprumutul
  – A,nici o problema vin cu tata!
  Blocat, functionarul exclama:
  -Cu tata? Imposibil,dar cati ani are?
  – 110 replica batranelul! Haideti va rog,insista el, stiti avem nevoi de bani pentru nunta bunicului
  Din ce in ce mai uimit, angajatul bancii intreaba:
  -Dar cati ani are bunicul dvs?
  -140, veni raspunsul
  -140?? si la varsta asta vrea sa se insoare?
  La care batranelul raspunse facand cu ochiul:
  – Ei,nu prea vrea el,dar il imping parintii!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 19/12/2012 @ 8:33 pm | Răspunde

  • 😀 😀 😀 😀 😀 )))))))))))))))))))))))))))))

   Comentariu de bmarinescu41 — 20/12/2012 @ 12:27 am | Răspunde

   • @ Buna dimineata Bogdan !
    Inteleg ca ti-au placut BANCURILE !!!
    Ma bucur ca un copil !
    Din cauza COABITARII dintre Ponta si Basescu NU MAI AM NICI SOMN !!!
    Este ora 05.41 si eu deja beau o CAFEA AMARA si NAVIGHEZ pe NET !!!
    O zi buna !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 20/12/2012 @ 5:41 am | Răspunde

    • Nu numai că mi-au plăcut,dar m-am relaxat complet,am râs cu lacrimi 😀 😀 😀 )))))
     Am dormit ca un prunc,mi-a ieşit total din minte şi coabitarea,şi băshinescu,şi pontănescu,şi toţi …escu, chiar şi prostăneştii (inclusiv eu!) care am sperat
     pân-am disperat,dar …. ne-am ales cu alt c..cat (acelaşi conţinut doar că are altă culoare 😀 ) !!!

     Comentariu de bmarinescu41 — 20/12/2012 @ 2:41 pm

 11. @ ALL !!!

  Pentru cei care au ajuns pe aici si N-au avut curajul sa COMENTEZE :

  Balada basinii
  de G. Toparceanu

  Aţi văzut prea bine că la consultaţii
  Doctorii te-ntreabă despre emanaţii.
  Vor să ştie totul: abundenţă, faze,
  Unii le zic „vînturi”, alţii le zic „gaze”.

  Dar sã nu vă mire dacă medicina
  Studiază astăzi foarte mult „băşina”.
  Fiindcă, biologic, pentru toti e clar,
  A băşi e-un lucru foarte necesar.

  Toată lumea bese, asta-i axioma
  Nu intereseazã sunet sau aroma.
  În privinţa asta toti sîntem la fel

  Floarea nobilimii, preoţi, prinţi, prinţese,
  Papa de la Roma bese şi iar bese.
  Îns-o chestiune trebuie-nţeleasã
  Fiecare bese, dar la el acasă!

  Fără martori merge, tare sau încet,
  Nimeni nu-ţi dictează să te beşi discret.
  Vrei rafale scurte sau prelungi să sune
  Treaba ta, eşti liber, poţi să faci si spume!

  Şi chiar dacă nimeni nu-ţi stă împrejur,
  Poti să beşi în lege, pînă pici in cur.
  Eticheta cere, însă, să fii pudic
  Bunul simţ pretinde să nu beşi în public.

  Ce-ar fi, bunăoară, s-auzi pe cutare
  C-a băşit in public doamna nu-ştiu-care
  Sau că domnişoara, profesoara X,
  S-a băşit în clasă, ieri la 9 fix?

  Cum ar fi privite, sau calificate,
  Ar mai fi prestigiu, autoritate?
  Cine le-ar mai crede fiinţe gratioase?
  Ar fi socotite niste băşinoase.

  Dar mă-ntorc acuma iar la medicină
  Să-ţi rişti sănătatea pentru o băşină?
  Să n-o laşi să iasă dacă eşti în public,
  Fiindcă eticheta cere să fii pudic

  În privinţa asta sînt păreri mai multe,
  Cine-ar sta pe toate să le mai asculte?
  Astfel, după unii poţi să beşi oricît
  Dar să ştii la vreme să le strîngi de gît.

  Poţi să fii acelaşi om cu demnitate
  De le dai tăcut drumu-n libertate
  Asta-i o părere, una dintr-o mie
  Dar morala spune că-i ipocrizie.

  Ce deosebire între om si cal
  Ar mai fi atuncea sub aspect moral?
  Când te-arăti în lume demn, gras si frumos
  Iar realitate esti un băşinos?

  Câţi nu sunt din ăştia care bes de zor,
  Parcă ştii vreodată ce-i la curul lor?
  Dar rămîne lege că e indecent
  Să slobozi la gaze pe eşapament.

  Fie, cu morala nu te poti certa
  Dar mai vine gazul fără voia ta.
  Suieră si geme, cu prelung ecou
  Iar tu ai neşansa să fii la birou.

  În astfel de cazuri, spune, ce te faci?
  Să recurgi la scuze sau să te prefaci?
  Din experienţă eu vă spun cinstit
  Că nicicînd in viaţă nu am îndrãznit

  Să recurg la scuze, ar fi fost mai rău
  Sã roşească lumea toată-n jurul meu
  Am tîrşîit un scaun, am făcut ceva,
  Ca să nu se creadă c-am băşit cumva.

  Şi oricît s-ar spune că sînt ipocrit
  S-au făcut si alţii că n-au auzit.
  Chiar şi-ndrăgostiţii cînd admiră luna,
  Cu sau fără voie, scapă cîte una

  Dar cu-o tuse seacă, bine regizatã
  Sau cu-o melodie mai pe nas cîntată
  Fac să se ascundă tot, a poezie,
  Chiar şi nedorita, scurtă gălăgie

  Ce-a trecut prin maţe şi s-a dus in vînt
  Si care ne-ncurcă viaţa pe pămînt.
  Dar astfel de cazuri cînd ipocrizia
  E asociată chiar cu poezia,

  Crime moraliştii nostri le socot.
  Căci morala-şi bagă nasul peste tot.
  În final, tot omul se întreabă trist:
  Să asculţi de medic sau de moralist?

  O zi buna !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/12/2012 @ 11:33 am | Răspunde

 12. Salutare prietene!!!
  Anul Nou îl încep cu o veste bună!
  „Prietenul” tău,marinpreda sau kaka sau red_dog,
  la alegere,a binevoit să intre la mine pe blog şi să-şi ceară scuze că m-a deranjat cu mesaje injurioase ca fiind transmise de tine prin el !!!
  Mi-a îndrugat o imbecilitate,
  că a făcut pariu,cu un păduchios portocaliu,într-o crâşmă,fiind în stare aproape de comă alcoolică,
  că ştie el metoda să-ţi gonească toţi cititorii şi comentatorii articolelor tale în care îl „LAUZI” pe idolul păduchiosului,
  trăienescu băshinescu!!!
  Efectul a fost contrar şi au apărut noi comentatori,
  şi prin urmare de consecinţă s-a hotărât să înceteze imbecilitatea,
  să-şi ceară scuze,să-mi ureze LA MULŢI ANI,
  şi să mă roage să nu-i aprob comentariul pentru postare că nu vrea să strice prietenia cu păduchiosul.
  Am fost de acord să nu-l public dar nu m-am putut abţine să nu te informez şi pe tine de hotărârea înţeleptă a lui
  marinpreda-kaka-red_dog,
  prieten la beţie cu un păduchios portocaliu 😀 ))) !!!
  Un an „şerpuitor” îţi doresc 😀 !!!
  Bogdan

  Comentariu de bmarinescu41 — 12/01/2013 @ 8:01 pm | Răspunde

  • Buna dimineata Bogdan !
   Vestea este intr-adevar buna dar RAUL IMENS produs de imbecilul ce se ascunde la adapostului
   NICKNAME-lui ” marinpreda” a fost si este atat de mare incat sincer,
   NU MA POT BUCURA !
   Ii doresc din toata inima sa se simta permanent cum m-am simtit eu cand o vizitatoare a blogului meu mi-a redirectionat MINCIUNILE IMBECILULUI despre mine postate pe blogul ei !
   Datorita inimii sale pline de ura si dusmanie la adresa mea,
   datorita cancerului ce i-a inundat maduva spinarii si asa cocosate de pupaturile lui prin partile dorsale ale mafiotilor basisto-portocalii,
   datorita frustrarilor ce le are din cauza neimplinirilor in viata profesionala si sociala,
   datorita invidiei si paranoismului cronic ce-l stapaneste de cand masa l-a facut,
   aceasta JAVRA ORDINARA cu suflet acrit si fata hidoasa,
   multe vizitatoare si multi vizitatori de pana atunci ( cand le-a postat pe blogurile lor tot felul de enormitati si minciuni despre mine cum numai basistii stiu a le spune ), repet, acele nevinovate fiinte au fost influientate in negativ despre persoana mea si multe dintre ele au incetat sa-mi mai viziteze blogul iar altele, basiste nestiute de mine, au trecut la atac la persoana . Spre necazul DOBITOCULUI, acele persoane usor influientabile au fost cu mult mai putine fata de BLOGGERII verticali si nemanipulati , bloggeri care au continuat sa ma viziteze nedand CREZARE IMBECILULUI PUPINCURIST basist ! Le plang de mila celor care s-au lasat pacaliti de PACALICI , KAKA-red_dog…si-i felicit pe cei VERTICALI care nu s-au lasat manipulati de IMBECIL !
   Ma bucur ca JAVRA ORDINARA ce se ascunde sub numele lui ” marinpreda” si-a cerut scuze fata de tine,ma bucur ca m-ai INFORMAT caci numai asa doamnele, domnisoarele si domnii de buna credinta si cu coloana vericala vor intelege CALOMNIILE facute de NEMERNICUL respectiv .
   in prostia si nemernicia sa, JIGODIA a inteles ca PDL a murit politic iar zilele basismului sunt pe afarsite si de aceea si-a schimbat tactica si nu m-ar mira daca l-am gasi pupandu-i de zor pe USL-isti ca sa le intre in gratii !
   De la un asemenea SPECIMEN cu picioare de om dar cu RAT de PORC , eu ma astept la orice !
   Multumesc pentru INFORMARE vsi tare m-as bucura daca ar afla si FOSTII dar si ACTUALII mei vizitatori !
   O duminica minuata iti doresc,
   un AN NOU plin de impliniri si realizari,
   multa SANATATE,iubire in FAMILIE si,
   sa te fereasca bunul DUMNEZEU de indivizi ca ” marinpreda-kaka-red_dog …” !!!
   Cu stima , respect si prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 13/01/2013 @ 10:48 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: