Alioşa ” File de Jurnal ”

19/12/2012

23 DE ANI DE LA VICTORIA REVOLUTIEI ROMANE DIN DECEMBRIE 1989 .

Filed under: generale — Aliosa @ 6:22 pm

Motto:

” Cel mai  bun mijloc de a-ti tine CUVANTUL este sa NU-l DAI niciodata „

NAPOLEON .

SCRISOARE DESCHISĂ

ADRESATĂ

POLITICIENILOR ROMÂNI,

LIDERILOR UNIUNII EUROPENE,

AMBASADEI S.U.A LA BUCUREŞTI

 ŞI

PRIMULUI MINSTRU, DL. VICTOR PONTA

Alegerile parlamentare din România din 9 decembrie 2012 s-au încheiat cu victoria categorică a coaliţiei U.S.L., avându-i ca lideri pe domnii Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Cosntantin, ei înşişi proveniţi din formaţiuni politice diferite ca doctrină, dar uniţi în jurul unui singur interes: stoparea politicilor catastrofale şi antinaţionale comise de Partidul Democrat Liberal. În vederea obţinerii victoriei în alegeri, cei trei lideri politici au avansat poporului român promisiuni şi angajamente de natură a restabili la o limită onorabilă nivelul de trai al românilor, precum şi reabilitarea acelor segmente social-profesionale grav afectate de măsurile cu caracter genocidal luate de Guvernele Boc şi Ungureanu, sub oblăduirea atentă a Preşedintelui Traian Băsescu. Se poate afirma fără teama de a greşi că la data alegerilor generale din această iarnă standardul de viaţă al poporului român era similar cu cel al perioadei de după Congresul al XIV-lea al P.C.R., care au prefigurat, prin măsurile total antiumane luate de comunişti, condiţiile suficiente şi necesare ale izbucnirii Revoluţiei din Decembrie 1989. Putem astfel conchide că alegerile de la 9 decembrie 2012 au determinat, prin rezultatele ei, evitarea unui nou conflict la nivel naţional între conducătorii ţării şi popu laţia României adusă la un grad de sărăcire cu precedent doar în regimul comunist.

Spre stupefacţia tuturor românilor, care au votat masiv schimbarea factorilor de putere, imediat ce s-au anunţat rezultatele numărării urnelor de vot,

dl. Prim-Ministru Victor Ponta

, a semnat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84 din 12 decembrie 2012, prin care sunt continuate identic măsurile luate de hulitele guverne anterioare, determinând în rândul populaţiei uluială şi revoltă. Practic, prin acel document asumat ca forţă politică victorioasă în alegeri, U.S.L. a demonstrat întregii Românii că alegerile disputate la 9 decembrie 2012 nu a schimbat decât nişte aparenţe!

Dl. Victor Ponta şi ceilalţi lideri aflaţi în aceeaşi uniune politică fac dovada lipsei de onoare în faţa alegătorilor care, convinşi de promisunile acestora, i-au votat masiv. Nici nu s-a uscat bine Procesul verbal de validare a rezultatelor scrutinului din 9 decembrie că primele minciuni şi-a şi făcut simiţite efectele în viaţa de zi cu zi a românilor. Este un debut lamentabil de carieră politică a U.S.L.-ului, cu atât mai mult cu cât, de dragul unei aşa-zise coabitări paşnice, adversarii de până acum nu numai ai formaţiunii politice învingătoare, dar şi ai majorităţii zdrobitoare a românilor, sunt acum însoţitorii de taină ai victorioşilor. Ne putem astfel închipui că numele mic al premierului, Victor, îşi trage originea din această categorie a succesului fără scrupule.

Domnule Prim Ministru Victor Ponta,

victoria dumneavostră în aceste condiţii este supusă de pe acum eşecului!!!

COABITAREA  cu preşedintele Băsescu, cel care v-a umilit de-atâtea ori domnule premier şi care a sfidat o întreagă naţiune pentru a se face simpatic în faţa cancelariilor europene şi americană, dar şi amiciţia spontană pe care o aveţi cu un U.D.M.R.-ul, căruia îi aducem acuzaţia de a fi contribuit decisiv la măsurile genocidale aduse asupra poporului român, inclusiv asupra maghiarilor şi secuilor din ţara noastră, vă face din start antipatic şi nepopu lar.

Aţi minţit din prima clipă şi asta vă va prefigura o primă acuzaţie de trădare a intereselor naţionale. Continuând linia lui Traian Băsescu şi a aliaţilor de la U.D.M.R nu faceţi  decât să aruncaţi România într-o nou criză, dar de data asta mult mai profundă, deoarece până la acest moment eraţi singura alternativă a românilor în faţa puhoiului de măsuri antinaţionale. În faţa unei asemenea uluitoare ameninţări a lipsei de alternativă românii se simt abandonaţi în pragul cel mai de sus al disperării, acesta fiind primul pas spre nenorocita disoluţie a statului românesc. Dovedind că nu puteţi să rupeţi nefasta vrajă a oranjeriei băsiste nu faceţi decât să desăvârşiţi lucrarea de distrugere a statului român. Populaţia acestei ţări nu va mai îndura încă un sezon legislativ de minciună şi privaţiuni grele, iar lipsa la orizont a unei soluţii înlocuitoare va potenţializa aceleaşi energii populare care l-au debarcat pe Ceauşescu şi regimul său politic. Trebuia să vă gândiţi, domnule PrimMinstru, să îi mulţumiţi în primul rând pe români şi după aceea pe liderii europeni. Dacă veţi proceda invers veţi retrăi pe propria piele, în cel mai bun caz, finalul de istorie al P.D.L.ului! De fapt, nu sunteţi un învingător al alegerilor de la 9 decembrie 2012. După cum vă comportaţi se pare că sunteţi victima lor şi ar fi mai bine, în aceste condiţii, să renunţaţi în favoarea unui alt politician cu suflet şi inimă pentru poporul său.

Aceste cuvinte ce vă sunt adresate provin din minţile unor cetăţeni care în decembrie 1989 au riscat totul pentru a elibera ţara de ciuma roşie, pentru a face loc binelui şi dreptăţii, libertăţii şi bunăstării unui popor mult prea încercat şi mult prea umilit. Revoluţionarii, pe care dumneavoastră domnule prim ministru îi condamnaţi la moarte prin perpetuarea măsurilor mârşave ale P.D.L-iştilor, sunt în măsură să vă atragă atenţia că greşiţi amarnic.

Hulind şi negând Revoluţia Română din Decembrie 1989 nu faceţi altceva decât să sfidaţi Constituţia României, dar şi prevederile statutare ale partidului pe care îl conduceţi în prezent.

Vă atragem atenţia că negând Revoluţia din Decembrie 1989 faceţi loc aserţiunii că Ceauşescu a fost înlăturat prin lovitură de stat, iar dumneavoastră, ca fost procuror, ştiţi că o lovitură se stat determină ilegitimitatea tuturor actelor juridice ulterioare, inclusiv Constituţia României. Accepţiunea dv. de demitizare şi minimalizare a funcţiilor unei revoluţii determină oficializarea aşa-zisului puci militar în 1989, înlăturarea prezumtivă a voinţei pop lare şi, pe cale de consecinţă întronarea unui regim politic uzurpator, dictatorial, ilegitim şi profund antinaţional. În situaţia îmbrăţişării cvasi-oficiale a ideii loviturii de stat ar însemna că toate guvernele şi parlamentele de după 1989 au fost ilegale, că România de azi este întemeiată pe minciună şi uzurpare şi, ca atare, ea nu este produsul voinţei populare ca act suprem de suveranitate, ci este captiva unui grup terorist şi pucist care şi-a prezervat puterea de-a lungul anilor mimând alternanţa democratică şi statul de drept, ceea ce o face incompatibilă cu calitatea de membră în U.E. şi Alianţa Atlantică. Riscaţi, domnule prim-ministru să descalificaţi complet ţara care vi-a încredinţat una dintre cele mai înalte funcţii în stat. Ori asta, în Codul penal se numeşte înaltă trădare!

În cazul în care aveţi totuşi curajul să acceptaţi şi să devoalaţi această ipostaziere istorică atunci putem accepta şi înţelege cu durere de ce sunteţi continuatorul altui contestatar al Revoluţiei Române din Decembrie 1989, dl. Traian Băsescu. Putem, de asemenea pricepe de ce doriţi să modificaţi Constituţia, anticipând de pe acum că veţi renunţa la articolul  3, care stipulează:

“România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989, şi sunt garantate.”

De unde avem această siguranţă cu privire la intenţiile dv?  Tocmai din nerespectarea, din prima clipă în care aţi câştigat alegerile din această iarnă, a protocolului încheiat cu Blocul Naţional al Revoluţionarilor, în urma căruia dumnevoastră aţi suplimentat cu Mesajul prin care ne asiguraţi de bunele dv. intenţii în repararea gravelor prejudicii aduse imaginii Revoluţiei şi revoluţionarilor şi a drepturilor lor conferite prin lege de statul român.

Ordonanţa pe care aţi semnat-o cu sârg şi aplecare continuă de fapt efectele genocidale ale Legii 283/2011, ceea ce duce la singura concluzie firească:

alegerile din decembrie 2012 au fost inutile!

În ceea ce priveşte mişcarea revoluţionară din România vă asigurăm că aceasta s-a trezit din letargie mulţumită dumneavoastră! Aveţi în faţa acestei imprevizibile şi potenţiale mişcări revoluţionare două posibilităţi: coabitarea, atât de dragă inimii dv. victoriene, ori transformarea statului românesc într-un stat poliţienesc pentru a stopa inerentele manifestaţii ale unei grupări sociale pe care aţi condamnat-o la dispariţie prin suspendarea în continuare pe întreg anul 2013 a prevederilor Legii 341/2004.

Nu vă faceţi iluzii că veţi controla acest segment având la îndemână toate pârghiile puterii. Istoria recentă a României ar trebui să vă dea de gândit. Nu veţi reuşi nimic bun pentru acest popor fiindcă aţi debutat în înalta dumneavoastră funcţie în stat uzitând minciuna şi lipsa onoarei. Această manieră a nesincerităţii şi a înşelării încrederii maselor vă va transforma într-o victimă sigură a răzbunării istoriei. Ceea ce aţi afirmat de atâtea ori în privinţa lui Traian Băsescu, afirmaţii care ne-au însufleţit şi ne-au solidarizat cu dumneavostră, se va întoarce împotriva domniei voastre, astfel încât între preşedintele suspendat şi premierul victorios din Piaţa Victoriei nu va mai fi nicio diferenţă. Iar la această imagine vă asigurăm că vor contribui din plin  REVOLUTIONARII, pe care i-aţi trădat cu o nonşalanţă şi un tupeu de-a dreptul băsiste.

S-a afirmat în media autohtonă că dv. şi partidul dv. sunt pe cai mari după decembrie 2012. Dorim să facem o rectificare, uzitând, după modelul antic al ocupării Troiei prin înşelăciunea darului grecesc, calul troian. De fapt, dumneavoastră deveniţi pentru România cadoul otrăvit al calului Traian din grajdurile Cotrocenilor, aşa încât nu sunteţi călare deloc cum vă place să credeţi. Vom încheia prezenta Scrisoare deschisă printr-un citat, plagiat de noi dintr-o altă scrisoare adresată ministrului de finanţe de către un revolutionar care explică précis mecanismul juridic al abuzului dumneavoastră:

” Domnule Ministru al  Finanţelor Publice Florin Georgescu, Referitor la „Proiectul Ordonanţă de urgenţă privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare – publicat în data de 12.12.2012”,

vă reamintesc următoarele fapte :

Legea 283/2004 este o lege anticonstituţională ce a fost promulgată prin încălcarea art.53 şi 75 din Constituţie printr-un act de rea-credinţă  din partea a şase judecători ai Curţii Constituţionale şi constituie motivul instabilităţii politice din întregul an 2012.

Din punctul meu de vedere, designerul prezentului „Proiect” este aceeaşi persoană cu cea care a conceput cele 23 de articole trecute prin parlament sfidând Camera Senatului, ale Legii 283/2004. Ori această persoană nu urmăreşte decît un singur lucru: instabilitatea, aservirea României. Pedalând pe acelaşi motiv, indemnizaţia revoluţionarilor, este sigur că va obţine încă un an de instabilitate politică, implicit involuţie economică! Articolul 9 din prezentul proiect de OUG propune prorogarea măsurilor prevăzute de art. 18 şi 19 din Legea 283/2004, fapt ce afectează substanţa dreptului, prevăzut de art.4 alin.(4) din Legea 341/2004, prin perpetuare. Dreptul menţionat a fost restrâns în 2010! Restrângerea a continuat în 2011, pentru ca în 2012 să fie refuzat complet. Sunt beneficiarul articolului 18 din Legea 283/2004, articol ce m-a lăsat pe întregul an 2012 fără singura sursă de venit. Indemnizaţia reparatorie prevăzută la art.4 alin(4) din Legea 341/2004 este un drept protejat de Constituţie deoarece se supune reglementărilor legislative privind pensia proprie fiecărui plătitor, pensia contributivă; reprezintă proprietate şi generează creanţe asupra Statului.

Continuarea refuzului plăţii indemnizaţiei reparatorii pe anul 2013 nu are nici o relevanţă din punct de vedere financiar!Deficitul bugetar trebuia să ajungă în anul 2014,  la 7%! La 31 decembrie 2011 deficitul bugetar a atins nivelul de 6,94%, fără ca indemnizaţia reparatorie să fi fost refuzată! Deficitul bugetar de 6,8% din PIB, propus ca ţintă în acest proiect, nu poate fi influenţat nici în plus, nici în minus de 0,042% din PIB cât reprezintă valoarea totală pe anul 2012, a indemnizaţiei reparatorii refuzată de art. 18 din Legea 283/2011.Pe cale de consecinţă vă rog să renunţaţi la art.9 din proiectul în discuţie, de altfel ar trebui să renunţaţi la orice referire la Legea „Genocid” 283/2011 altfel, pe termen scurt, va duce la alegeri anticipate! ”

Scrisoarea noastră deschisă nu este un avertisment, nu este un ultimatum, nu se vrea a fi un document acuzator. Este o constatare şi un început. Trebuie să aveţi convingerea că vă veţi lovi în toată activitatea dumneavoastră de o opoziţia virulentă a revoluţionarilor, opoziţie ce va constitui scânteia. Fiindcă, neavând faţă de segmentul nostru extrem de limitat numeric nicio bunăvoinţă, ne închipuim că, cu atât mai mult, nu vă veţi apleca nici asupra nevoilor unui popor suprasaturat de minciună şi de sărăcie. Toate cele de mai sus vi le-am (de)scris tocmai pentru a nu invoca vreodată că nu le-aţi avut la cunoştinţă. Pentru că necunoaşterea adevărului nu vă exonerează niciodată de răspundere! Este un principiu de drept pe care în mod cert îl stăpâniţi cu competenţă „.

Sursa :Yahoo ! Mail. de la un revolutionar din TIMISOARA !

Acum la 23 de ani de la VICTORIA REVOLUTIEI ROMANE din DECEMBRIE 1989,

urmasii EROILOR  TIMISOAREIprogram aniversare revolutie 23 ani fotoDSCF4908 si din TOATA TARA,

vor sa afle ADEVARUL despre tot ce s-a intamplat in 15- 25 decembrie 1989 !!!

Si mai vor ceva :

SA SE APLICE Legea 341/2004 ,Legea RECUNOSTINTEI ….. !!!

Aliosa.

16 comentarii »

 1. @ ALL !!!
  Prin E-MAIL am primit comentariu de mai jos :

  ” Subscriu in totalitate la continutul Scrisorii deschise adresate Primului ministru
  cu atat mai mult cu cat OUG 84/2012 nu este urmarea unei analize reale ci pur si simplu un act copiat dupa mult hulita L283/2011
  .Cum altfel am putea interpreta faptul ca ea pastreaza drepturi pentru muncitorii revoltati de la Brasov in 1987
  ,care au avut cereri de natura sindicala si elimina drepturilor de recunostinta pentru cei care
  ,cu pretul a peste 100 de vieti omenesti
  ,a declarat TIMISOARA oras liber si a declansat Revolutia romana.
  Ea pastreaza pe lista penitentei si copiii,urmas de erou martir ceea ce este incalificabil.
  Dar acesta este numai varful aisbergului deoarece OUG 84 continua toate masurile restrictive impotriva bugetarilor,
  a celor din sistemul de aparare,ordine publica si siguranta nationala,etc
  .Este de neinteles.
  Gl bg (rz) Dep NIculae Mircovici „.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 19/12/2012 @ 6:33 pm | Răspunde

  • @ Domnule Gl.bg.( rz) Dep. Niculae Mircovici,
   Si EU subscriu in totalitate celor spuse de Domnia Voastra !
   La 20 decembrie 1989 Seful MStMajor, generalul STEFAN GUSA ( DUMNEZEU sa-l odihneasca in pace )
   a ORDONAT TRUPELOR din TIMISOARA sa intre in CAZARMI :
   ARMATA a FRATERNIZAT cu REVOLUTIONARII :
   ARMATA e cu NOI ! ARMATA e cu NOI ! ARMATA e cu NOI !!!
   La 20 DECEMBRIE 1989 TIMISOARA era PRIMUL ORAS LIBER din ROMANIA !!!!
   ” Azi in TIMISOARA, maine-n toata TARA ” !
   Dar, DUMNEZEULE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Cu ce SACRIFICII ???????????????????
   Cu pretul a peste 100 de VIETI CURMATE de slugile lui CEAUSESCU si peste 200 de raniti !

   ” Tie, POPOR INGRAT,nu-ti va ramane nici CENUSA mea ”
   au fost vorbele EROULUI ” nevalidat ” Maresal ION ANTONESCU in TESTAMENTUL sau !!!

   TIMISORENILOR NU le-a RAMAS nici macar CENUSA EROILOR lor !!!
   CADAVRELE a peste 40 de EROI MARTIRI timisoreni au fost duse din ordinul „ilustrei academician…………..ELENA CEAUSESCU
   la BUCURESTI si ARSE ca sa li se piarda urma ……………CENUSA lor a fost aruncata intr-o gura de canalizare !
   Cata barbarie si cat cinism !!!
   De la TIMISOARA flacara REVOLUTIEI s-a raspandit in toata TARA ca CIUMA PORTOCALIE in perioada 2008-2012 !
   CIUMATII portocalii in frunte cu piticania lor boc-poc , ca sa-si RTUNJEASCA AVERILE lor ILICITE,
   le-a SUSPENDAT printr-o OUG,
   INDEMNIZATIILE LUPTATORILOR REMARCATI pentru FAPTE DEOSEBITE cu toate ca unii REVOLUTIONARI nu aveau ALTA SURSA de VENIT decat acea INDEMNIZATIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   NOUL GUVERN USL , neserios ca si precedentele guverne pedelisto-basiste,
   uitand de PROMISIUNILE facute REVOLUTIONARILOR a dat repede o OG
   prin care MENTINE SUSPENDARILE facute de guvernul Boc !!!
   Si-atunci, care-i DIFERENTA dintre PDL si USL ???
   DACA AR IESI DIN MORMINTE EROII TIMISOAREI, toata CLASA POLITICA ROMANEASCA le-ar lua locul !!!!
   Am onoarea sa va salut domnule GENERAL !
   Aliosa,
   Colonel ( rz) Alexandru Popovici.

   Comentariu de Aliosa — 20/12/2012 @ 7:36 am | Răspunde

 2. @ ALL !!!

  IARNA GREA !
  Cred ca toata ziua- nins
  Cu fulgi mici de zapada
  Zapada totul a cuprins
  Iar GERUL -ncepe rau sa cada.

  E-o liniste suspecta-n jur
  Caci NIMIC nu misca.
  Pe zeci de metri imprejur
  Simti doar GERUL ce pisca .

  Meteorologii-au anuntat
  Ca vin ZILE GEROASE
  Si ca e vremea de umblat
  Cu HAINE lungi si GROASE.

  Uitandu-ma atent pe GEAM
  Am vazut STRADA pustie
  Noroc ca mi-am pus TERMOPAN
  Ce-opreste GERUL ca sa vie .

  E -aproape noua seara
  Si NIMIC nu misca-n jur
  Mai zboara oare cioara
  Cand TIMPU-i asa dur ?

  ZAPADA-n straturi s-a depus
  La peste-un sfert de metru
  Eu TIMPULUI ii sunt supus
  Si CEASULUI cu CRONOMETRU .

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 19/12/2012 @ 8:43 pm | Răspunde

 3. Prietene Alioşa,parcă spuneai mai deunăzi că e bine să se facă frate şi cu dracul (udmr) numai să scăpăm de băsescu şi de portocalii lui viteji 😀 ))) !!!
  1.De portocalii nu am scăpat,sunt cu toţii prezenţi în PARLA.ZOO.MENT !!!
  2.Toţi „greii” portocalii sunt bine-mersic 😀 ,în libertate şi cu toate afacerile înfloritoare !!!
  3.De băsescu n-am scăpat ba,mai mult,chiar am semnat un pact de bună vecinătate şi coabitare,asta după ce băsescu a spus că chiar nu poate să înghită un porc !!!
  „Ne luăm angajamentul să ne vorbim la persoana 2 plural şi să nu mai folosim nici odată comparaţii din regnul animal.Ne angajăm să respectăm legea,deci ziua este ziuă şi noaptea este noapte.”–NOAPTEA MINŢII !!!
  4.Bine zice analistul politic Socaciu:
  PLEAC-AI NOŞTRII,VIN AI NOŞTRII,
  NOI RĂMÂNEM TOT CA PROŞTII !!!
  ĂIA HOŢI,ĂŞTIA HOŢI,
  MAMA LOR LA TOŢI !!!
  PS-Nu înţeleg cum nu le crapă obrazul de ruşine când îi acuză pe băse-boc că au contractat în 2009 împrumutul criminal de 19 mld. de la FMI !!!PĂI CINE ERA ÎN CABINETUL BOC ŞI AVEA CHIAR ŞI VICEPREMIER ??? Am un „lipsus” prietene,nu vrei să-mi reaminteşti ???
  Las că-i bine şi la vară cald 😀 )))
  Cu prietenie,
  Bogdan.

  Comentariu de bmarinescu41 — 20/12/2012 @ 12:11 am | Răspunde

  • @ Buna dimineata Bogdan !
   Da, ai dreptate !
   Asa am spus, NU RETRACTEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Dar, cine dracu gandea la ticalosiile perverse ale ” guvernatorului ” si la slabiciunile ” pontacului ” ???
   Sincer, NU MA GANDEAM la o asemenea TARASENIE !!!
   Sunt complet DEZAMAGIT si DEZOLAT de prestatia procurorului Ponta !
   Inca o data s-a vazut ca , ROMAN fiind, ca majoritatea ROMANILOR,
   ” NU ARE SANGE IN INSTALATIE ” !!!
   Cu alte cuvinte, baselu i-a ” traso ” inca o data Pontacului !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Am SCAPAT de UDMR dar NU AM SCAPAT de PDL !!!
   Si, conform ZICALEI ” CORB la CORB nu-si scoate ochii „,
   imi este TEAMa ca NU VOM SCAPA de PEDELEII NICIODATA !
   De ce ?
   Din cauza USL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Sunt de acord cu tot ce-ai spus !
   EU insa NU AM NICI O VINA !
   Acum in prag de SARBATORI
   Eu pentru ei am doar un gand
   Sa-i vad pe toti CERSETORI
   De FOAME si de GER plangand !!!
   O zi buna prietene !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 20/12/2012 @ 5:54 am | Răspunde

   • PS !
    Multumesc pentru vizita, comentariu si like !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 20/12/2012 @ 5:55 am | Răspunde

   • „Eu pentru ei am doar un gand
    Sa-i vad pe toti CERSETORI
    De FOAME si de GER plangand !!!”-
    ÎMI PLACE LA NEBUNIEEEEEEE !!!
    LE FAC ŞI EU ACEEAŞI URARE !!!
    SUPER TAREEEEEEEEEE !!!!!

    Comentariu de bmarinescu41 — 20/12/2012 @ 2:34 pm | Răspunde

   • Si-nca-n plus eu le urez
    Ca la ANUL care vine
    Pe ei sa URINEZ
    C-asa li se cuvine !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 21/12/2012 @ 12:08 pm | Răspunde

 4. De rămân fără internet ori laptop, îţi doresc de-acum:
  Să ai parte de un Crăciun Fericit, cu sănătate şi bucurii!

  Comentariu de Zamfir POP — 20/12/2012 @ 1:16 pm | Răspunde

  • @ Zamfir Pop,
   Aceleasi urari de bine
   Le ai si de la mine !
   CRACIUN FERICIT !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 21/12/2012 @ 12:10 pm | Răspunde

 5. @Eda,
  Buna ziua !
  Multumesc pentru LIKE !

  SARBATORI FERICITE !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/12/2012 @ 12:12 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Un ” KAKA ” de PUTE rau
  Imi tulbura iarasi SOMNUL
  E vorba de un DOBITOC LINGAU
  Ce-l manie chiar si pe DOMNUL !!!
  PUPINCURISTUL ce semneaza
  Marin Preda scriitorul
  Pe toata lumea el socheaza
  Cu APETITUL sau ca BOUL !
  De OFTICA si NEPUTINTA
  CRETINUL ma tot ponegreste
  Si ma BARFESTE cu o rea credinta
  Crezand ca LUMEA -l proslaveste !
  E un RAHAT de paie
  Ce nu va rezista prea mult
  In lumea-i plina de gunoaie
  Si mult prea mult dezgust !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/12/2012 @ 4:07 pm | Răspunde

  • Nu vreau ca toti NENOROCITII
   Gen ” KAKA ” si mult rahat…
   Sa-mi strice DOBITOCII
   Ce ANUL acest-am CASTIGAT !!!

   SARBATORI FERICITE PRIETENI DRAGI !
   Cu stima,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 22/12/2012 @ 10:51 am | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Discursul d-lui deputat Dinu Giurescu,

  … preşedintele de vârstă al Camerei Deputaţilor:

  Doamnelor şi domnilor deputaţi,

  La acest moment al desfăşurării ordinii de zi, să-mi daţi voie să vă împărtăşesc câteva gânduri care sunt pornite din experienţa mea de profesor şi de cercetător al istoriei noastre.

  România noastră de astăzi însumează o evoluţie: plus şi minus de-a lungul unui îndelungat răstimp. Ca atare, ne întrebăm cum va fi ţara noastră de mâine.

  Pentru a putea răspunde la această întrebare, daţi-mi voie să ne îndreptăm spre realităţile pe care le trăim.

  De interesul naţional se vorbeşte mult şi adesea. El este însă peren. El ne însoţeşte în momentul din care ne naştem şi pleacă din noi în momentul în care ieşim de pe scenă. De fapt, acest interes, până la urmă, se poate defini că este ceea ce vrem să fim, adică oameni liberi, prosperi şi respectaţi.

  De aici şi nevoia unui proiect naţional pentru propăşirea ţării, fiindcă de prea multe ori s-a făcut o confuzie între scop şi mijloace.

  Şi încep, după a mea meserie, încep cu şcoala. Şcoala şi slujitorii ei să încercăm să-i repunem în drepturile lor. Avem obligaţia de a ne recunoaşte şi a cinsti limba şi literatura română, istoria şi geografia patriei, identitatea noastră; deopotrivă am moştenit aceste valori şi ele vor merge mai departe.

  Tot acum pot să spun că celelalte comunităţi etnice îşi afirmă individualitatea şi cultura, îşi exercită efectiv drepturile şi libertăţile constituţionale.

  Avem, de asemenea, datoria, mergând către partea materială, datoria de a fructifica bogăţiile ţării în beneficiul însă al cetăţenilor.

  România este bine-cunoscută prin pământul ei roditor, udat de numeroase ape. Începuturi bune au fost efectuate în ultimele luni, ele se cuvine însă a fi dezvoltate şi extinse.

  Însă, cu pământul României este o problemă. El se vinde în prezent de şase-opt ori mai ieftin decât pământurile similare din celelalte ţări europene, şi această problemă va trebui să fie rezolvată.

  Sigur că trebuie să ne valorificăm…

  E ca la universitate!

  Aşa… sigur că trebuie să valorificăm bogăţiile minerale în interesul însă al cetăţenilor, fie în regie proprie, fie prin intermediul unor terţi, dar cu redevenţe care să se situeze la plafonul de sus, obişnuit în celelalte ţări europene.

  Pădurile, după cum ştiţi, au fost tăiate fără noimă în ultimul deceniu şi jumătate şi a sosit acum timpul ca tăierile să se facă raţional, pentru ca fondul forestier să poată fi apărat cum trebuie.

  De fapt, întreg acest progres economic şi de relansare a economiei, de care vorbim, nu este cu putinţă dacă nu încercăm să valorificăm şi să dispunem de veniturile pe care ţara le oferă şi aşteaptă să fie puse în valoare.

  Suntem for legislativ şi, ca atare, avem datoria morală şi obligaţia să îndreptăm acele legi sau dispoziţiuni care au pricinuit numeroase neplăceri sau chiar suferinţe.

  Acum aş trece la câteva componente ale societăţii noastre actuale.

  Încep cu armata. Armata să fie înzestrată cu ce are nevoie. Îmi exprim respectul pentru militarii noştri care au apărat şi apără în continuare ţara noastră. Şi mă gândesc şi la pensionarii militari – au avut un lucru mai greu de rezolvat. Se pare că, în momentul de faţă, se caută soluţii pentru a găsi această rezolvare.

  Îmi exprim acelaşi respect pentru medici şi personalul sanitar care salvează vieţi în fiecare zi. Să facem astfel încât să nu mai moară nimeni în faţa unui spital închis în numele unei reforme sanitare.

  Pensionarii sunt patru milioane şi jumătate. Constituie o permanentă problemă pentru noi, pentru că o duc foarte greu. S-au făcut unele îmbunătăţiri, de asemenea, în ultimele şapte-opt luni, dar foarfeca preţurilor şi dimensiunile pensiilor propriu-zise nu le permit decât să trăiască la limită, adeseori chiar în condiţii de foamete.

  Ca profesor, mă întâlnesc foarte adesea cu tineri, fie studenţi, fie absolvenţi, şi preocuparea lor majoră este ce vor face după aceea. Vor găsi un loc de muncă? Vor putea să-şi fructifice capacităţile sau nu? Şi aceasta constituie o problemă permanentă.

  Suntem, de asemenea, for legislativ…

  Voi termina, de altfel, să ştiţi că nu vă reţin atenţia multă vreme.

  Suntem for legislativ şi sigur că avem în mintea şi în gândurile noastre să ne respectăm cetăţenii, care nu o dată au fost socotiţi ca o masă de manevră chemată să-şi dea voturile din patru în patru ani.

  Dacă vorbim de cei vii de astăzi, să ne gândim însă şi la înaintaşii care au lucrat şi au trăit şi s-au luptat pentru propăşirea neamului. Să nu lăsăm cimitirele eroilor să fie în paragină şi să fie pângărite.

  Să nu mai lăsăm monumentele istorice şi arhitectura de patrimoniu în paragină.

  Doamnelor şi domnilor deputaţi,

  Ca istoric vă depun mărturie că istoria, până la urmă, nu iartă. În timp, istoria aşează pe fiecare unde-i este locul, după fapta şi gândurile sale. De fapt, nimic nu se dobândeşte de-a gata, nimic nu se obţine de-a gata. Totul cere muncă, stăruinţă, credinţă şi, mai ales, dragoste pentru ţară.

  Acum, doamnelor şi domnilor deputaţi, Vă rog să redaţi Parlamentului bicameral locul ce i se cuvine ca instituţie fundamentală a statului de drept.

  În încheiere, întrebarea care stăruie în faţa noastră este: Ce fel de ţară lăsăm tinerilor de astăzi şi urmaşilor noştri?

  Eu nădăjduiesc că veţi găsi în inimile şi în gândurile dumneavoastră răspunsul la această întrebare.

  Vă mulţumesc. (Aplauze.)

  Sursa:
  http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7183&idm=1&idl=1 Discursul d-lui deputat Dinu Giurescu
  Show Details

  From

  scutaru ioan

  … preşedintele de vârstă al Camerei Deputaţilor:

  Doamnelor şi domnilor deputaţi,

  La acest moment al desfăşurării ordinii de zi, să-mi daţi voie să vă împărtăşesc câteva gânduri care sunt pornite din experienţa mea de profesor şi de cercetător al istoriei noastre.

  România noastră de astăzi însumează o evoluţie: plus şi minus de-a lungul unui îndelungat răstimp. Ca atare, ne întrebăm cum va fi ţara noastră de mâine.

  Pentru a putea răspunde la această întrebare, daţi-mi voie să ne îndreptăm spre realităţile pe care le trăim.

  De interesul naţional se vorbeşte mult şi adesea. El este însă peren. El ne însoţeşte în momentul din care ne naştem şi pleacă din noi în momentul în care ieşim de pe scenă. De fapt, acest interes, până la urmă, se poate defini că este ceea ce vrem să fim, adică oameni liberi, prosperi şi respectaţi.

  De aici şi nevoia unui proiect naţional pentru propăşirea ţării, fiindcă de prea multe ori s-a făcut o confuzie între scop şi mijloace.

  Şi încep, după a mea meserie, încep cu şcoala. Şcoala şi slujitorii ei să încercăm să-i repunem în drepturile lor. Avem obligaţia de a ne recunoaşte şi a cinsti limba şi literatura română, istoria şi geografia patriei, identitatea noastră; deopotrivă am moştenit aceste valori şi ele vor merge mai departe.

  Tot acum pot să spun că celelalte comunităţi etnice îşi afirmă individualitatea şi cultura, îşi exercită efectiv drepturile şi libertăţile constituţionale.

  Avem, de asemenea, datoria, mergând către partea materială, datoria de a fructifica bogăţiile ţării în beneficiul însă al cetăţenilor.

  România este bine-cunoscută prin pământul ei roditor, udat de numeroase ape. Începuturi bune au fost efectuate în ultimele luni, ele se cuvine însă a fi dezvoltate şi extinse.

  Însă, cu pământul României este o problemă. El se vinde în prezent de şase-opt ori mai ieftin decât pământurile similare din celelalte ţări europene, şi această problemă va trebui să fie rezolvată.

  Sigur că trebuie să ne valorificăm…

  E ca la universitate!

  Aşa… sigur că trebuie să valorificăm bogăţiile minerale în interesul însă al cetăţenilor, fie în regie proprie, fie prin intermediul unor terţi, dar cu redevenţe care să se situeze la plafonul de sus, obişnuit în celelalte ţări europene.

  Pădurile, după cum ştiţi, au fost tăiate fără noimă în ultimul deceniu şi jumătate şi a sosit acum timpul ca tăierile să se facă raţional, pentru ca fondul forestier să poată fi apărat cum trebuie.

  De fapt, întreg acest progres economic şi de relansare a economiei, de care vorbim, nu este cu putinţă dacă nu încercăm să valorificăm şi să dispunem de veniturile pe care ţara le oferă şi aşteaptă să fie puse în valoare.

  Suntem for legislativ şi, ca atare, avem datoria morală şi obligaţia să îndreptăm acele legi sau dispoziţiuni care au pricinuit numeroase neplăceri sau chiar suferinţe.

  Acum aş trece la câteva componente ale societăţii noastre actuale.

  Încep cu armata. Armata să fie înzestrată cu ce are nevoie. Îmi exprim respectul pentru militarii noştri care au apărat şi apără în continuare ţara noastră. Şi mă gândesc şi la pensionarii militari – au avut un lucru mai greu de rezolvat. Se pare că, în momentul de faţă, se caută soluţii pentru a găsi această rezolvare.

  Îmi exprim acelaşi respect pentru medici şi personalul sanitar care salvează vieţi în fiecare zi. Să facem astfel încât să nu mai moară nimeni în faţa unui spital închis în numele unei reforme sanitare.

  Pensionarii sunt patru milioane şi jumătate. Constituie o permanentă problemă pentru noi, pentru că o duc foarte greu. S-au făcut unele îmbunătăţiri, de asemenea, în ultimele şapte-opt luni, dar foarfeca preţurilor şi dimensiunile pensiilor propriu-zise nu le permit decât să trăiască la limită, adeseori chiar în condiţii de foamete.

  Ca profesor, mă întâlnesc foarte adesea cu tineri, fie studenţi, fie absolvenţi, şi preocuparea lor majoră este ce vor face după aceea. Vor găsi un loc de muncă? Vor putea să-şi fructifice capacităţile sau nu? Şi aceasta constituie o problemă permanentă.

  Suntem, de asemenea, for legislativ…

  Voi termina, de altfel, să ştiţi că nu vă reţin atenţia multă vreme.

  Suntem for legislativ şi sigur că avem în mintea şi în gândurile noastre să ne respectăm cetăţenii, care nu o dată au fost socotiţi ca o masă de manevră chemată să-şi dea voturile din patru în patru ani.

  Dacă vorbim de cei vii de astăzi, să ne gândim însă şi la înaintaşii care au lucrat şi au trăit şi s-au luptat pentru propăşirea neamului. Să nu lăsăm cimitirele eroilor să fie în paragină şi să fie pângărite.

  Să nu mai lăsăm monumentele istorice şi arhitectura de patrimoniu în paragină.

  Doamnelor şi domnilor deputaţi,

  Ca istoric vă depun mărturie că istoria, până la urmă, nu iartă. În timp, istoria aşează pe fiecare unde-i este locul, după fapta şi gândurile sale. De fapt, nimic nu se dobândeşte de-a gata, nimic nu se obţine de-a gata. Totul cere muncă, stăruinţă, credinţă şi, mai ales, dragoste pentru ţară.

  Acum, doamnelor şi domnilor deputaţi, Vă rog să redaţi Parlamentului bicameral locul ce i se cuvine ca instituţie fundamentală a statului de drept.

  În încheiere, întrebarea care stăruie în faţa noastră este: Ce fel de ţară lăsăm tinerilor de astăzi şi urmaşilor noştri?

  Eu nădăjduiesc că veţi găsi în inimile şi în gândurile dumneavoastră răspunsul la această întrebare.

  Vă mulţumesc. (Aplauze.)

  Sursa:
  http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7183&idm=1&idl=1
  Sa traiasca deputatul !!!!!!!!!!!!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/12/2012 @ 4:12 pm | Răspunde

 8. @ ALL !!!
  Desi la aceste elemente a lucrat efectiv Dobritoiu si el a fost „lucrat” la randul lui. Nu vedem cum actualul ministru Dusa va face fata cerintelor de a revigora un sistem militar distrus ca structura, organizare, inzestrare , management de personal, stare morala si spirit de corp (a componentei active si a celei de rezerva a armatei), finantare, capabilitati, legislatie specifica si multe altele.
  Daca mergem tot asa in continuare si nu refacem ce s-a stricat sistemul militar national va deveni in scurt timp o adunatura de sinecuristi, incompetenti, cumetri, fini, veri, nepoti, amante, pitiponci si pitipoance, etc. Ramane sa-i rugam pe altii sa ne apere ca noi nu vom fi in stare.
  Cum vede guvernul Ponta problematica Apărării Naţionale
  În programul de guvernare pe care guvernul Ponta şi-l va asuma în cadrul şedinţei de investire a cabinetului, la pagina 17-18, sunt înscride principalele direcţii de acţiune ale guvernului în domeniul politicii de apărare.
  Dar să vedem ce prevede acest capitol:

  “Politica de apărare a Guvernului României în perioada 2013-2016, va asigura elementele de continuitate strategică pe dimensiunea NATO, UE şi a Parteneriatelor strategice, în mod deosebit Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI cu SUA, va genera condiţiile creşterii capacităţii operaţionale a forţelor şi va asigura implementarea unui model de management al resurselor umane care să permită dezvoltarea motivării profesionale şi evoluţia în carieră.
  Direcţii de acţiune:
  1. Continuarea participării la operaţiile internaţionale pentru onorarea angajamentelor asumate la NATO şi UE;
  2. Îndeplinirea responsabilităţilor ce decurg din calitatea de membru NATO şi UE pentru asigurarea capabilităţilor necesare îndeplinirii nivelului de ambiţie politico-militar al celor două organizaţii;
  3. Angajarea activă la proiectele din cadrul iniţiativelor “Smart Defence/NATO” şi “Pooling and Sharing/UE”;
  4. Îndeplinirea obligaţiilor asumate prin Parteneriatul strategic cu SUA, inclusiv cele determinate în baza prevederilor Legii nr.290/2011 privind amplasarea unor elemente ale Scutului Antirachetă al SUA/NATO pe teritoriul României;
  5. Creşterea contribuţiei la asigurarea securităţii şi stabilităţii regionale;
  6. Participarea activă la procesele decizionale în cadrul Alianţei Nord – atlantice şi al Uniunii Europene;
  7. Revizuirea cadrului normativ specific domeniului apărării, managementului carierei militare, salarizării şi sistemului de pensii ocupaţionale pentru militari;
  8. Elaborarea documentelor de planificare conform legii, Cartei Albe a Apărării şi Stategiei Militare a României, printr-o revizuire strategică a apărării;
  9. Revizuirea structurii de conducere a ministerului;
  10. Creşterea calităţii vieţii personalului Armatei României, în acord cu realităţile economice şi sociale interne şi cu statutul de stat membru NATO şi UE, concomitent cu sporirea atractivităţii profesiei militare;
  11. Reorganizarea sistemului medical propriu în corelare cu nevoile operaţionale şi sistemul naţional de sănătate;
  12. Modernizarea sistemului de învăţământ militar;
  13. Restabilirea capacităţii operaţionale a Armatei României, având la bază principiile procesului de planificare a apărării în cadrul NATO, pentru dezvoltarea unei structuri de forţe şi optimizarea actului decizional în baza unui Plan Multianual de refacere şi consolidare a capacităţii operaţionale a Armatei României;
  14. Creşterea alocaţiilor bugetare pentru apărare în vederea realizării capacităţii operaţionale şi sustenabile;
  15. Reanalizarea programelor de achiziţii şi înzestrare în raport cu resursele financiare la dispoziţie şi nevoile operaţionale;
  16. Realizarea graduală a capacităţii de apărare aeriană prin programul „Avion multirol”;
  17. Eficientizarea administrării patrimoniului ministerului;
  18. Clarificarea situaţiei Regiei autonome Compania română de aviaţie „Romavia”;
  19. Stimularea producţiei interne a industriei de apărare autohtone, conform cerinţelor Armatei şi standardelor NATO şi UE.”
  Câteva consideraţii:
  La puctul 6: “Participarea activă la procesele decizionale în cadrul Alianţei Nord – atlantice şi al Uniunii Europene”. E clar că există o problemă privind reprezentarea României la nivel ministerial. Mai precis nu văd cum dl Duşa va face faţă discuţiilor din cadrul reuniunilor miniştrilor Apărării ai ţărilor membre NATO şi UE. Cazul lui Oprea e deja emblematic. Acesta nu a fost capabil să participe la acest tip de reuniuni lucru care a prejudiciat grav interesele României în cadrul celor 2 structuri politico-militare şi de securitate. Indiferent de valoarea consilierilor, ministrul e important. A se vedea plusul adus în privinţa relaţionării şi integrării Armatei în structurile euro-atlantice ale foştilor miniştrii ai Apărării Tinca, Paşcu sau Meleşcanu.
  La punctul 7: “Revizuirea cadrului normativ specific domeniului apărării, managementului carierei militare, salarizării şi sistemului de pensii ocupaţionale pentru militari”. Cel mai probabil în ceea ce priveşte schimbarea cadrului normativ în domeniul salarizării şi pensiilor nu se va întâmpla nimic. Totul va fi îngheţat neexistând motive politice şi nici presiuni sociale puternice care să determine guvernul să creeze o nouă legislaţie “specială” mediatizată în plan negativ prin grija guvernelor PDL. Mai mult, procesul de revenire a pensiilor diminuate va fi blocat până la … revizuirea cadrului normativ.
  La punctul 8: “Elaborarea documentelor de planificare conform legii, Cartei Albe a Apărării şi Stategiei Militare a României, printr-o revizuire strategică a apărării”. Atâta timp cât Strategia Naţională de Apărare zace în sertarele Parlemntului documentele specificate sunt imposibil de promovat.
  Includerea abia la punctul 13 a “Restabilirii capacităţii operaţionale a Armatei României…” indică faptul că guvernul va aloca o atenţie minimală problemelor legate de problema operaţionalizării forţelor altfel decât scriptic. Punctul este în strânsă legătură cu punctele 14, 15, 16 şi 19 cele rivitoare la înzestrare şi alocaţiile bugetare.
  Ambiguitatea enunţului de la punctul 16 “Realizarea graduală a capacităţii de apărare aeriană prin programul „Avion multirol”, lasă să se întrevadă o amânare a deciziei privind înzestrarea cu adevărat a forţelor aeriene cu aeronave care să-i permită îndeplinirea misiunilor nu exerciţii de imagine publică. Şi aici nu mă refer la cele 9 avioane la mâna a treia luate de la portughezi, insuficiente pentru misiunile aviaţiei.
  Cât despre folosirea industriei de apărare ca vector de dezvoltare şi acces la înalte tehnologii nici nu pare a fi vorba. Industria de apărare este ultima în lista de priorităţi.
  Iată ce propunea USL în campania lectorală:
  USL-ul îşi propune:
  “- Creşterea progresivă a bugetului Apărării în viitorul ciclu de guvernare si demaram programe credibile de inzestrare a fortelor armate.
  – Respectarea angajamentelor internaţionale ale României,în special în calitate de membru al Uniunii Europene şi al NATO.
  – Reconsolidarea Statutului Cadrelor Militare prin salarii şi pensii ocupaţionale
  – Creşterea atractivităţii carierei militare pe piaţa forţei de muncă.”
  În loc de concluzii
  După toate aspectele analizate, rezultă că guvernul Ponta va continua politica de dezinteres faţă de problemele Armatei.
  Se pune accent pe parteneriatul cu SUA fără a se ţine cont că SUA îşi mută interesul geostrategic şi geopolitic din Europa în Asia-Pacific. Trebuie specificat şi că punerea la dispoziţia americanilor a bazei de la Deveselul pentru instalarea de elemente ale scutului antirachetă american din Europa nu acoperă nevoile de securitate ale României.
  Dezinteresul guvernamental va duce la perpetuarea stării de înzestrare insuficientă şi de proastă calitate şi va duce la diminuarea rolului Armatei României în cadrul NATO şi scăderea prestigiului acesteia.
  În aceste condiţii profesia militară nu va redeveni una atractivă, capabilă să atragă tineri de valoare cu reale calităţi pentru cariera militară într-un număr suficient. Măsurile luate de ministrul de tristă amintire Oprea, de anulare a prevederilor legate de realizarea piramidei funcţiilor şi de includere a militarilor în legile civile de salarizare şi pensionare ale civililor va duce la îmbătrânirea efectivelor Armatei.
  În faţa acestor probleme guvernul va trebui să răspundă cu decizii nu cu acţiuni de PR. Cel mai probabil Armata va rămâne în grija Palatului Cotroceni care din păcate e prea puţin mobilat cu consilieri cu expertiză militară.
  Raul-Ciprian Dăncuţă, InfoMondo Militar
  20 decembrie 2012
  PROGRAMUL DE GUVERNARE al Guverului României 2013-2016
  Etichete: guvernul Ponta, politica de securitate şi apărare
  Aceast articol a fost adaugat Joi, 20 Decembrie 2012 la 7:54 pm in Actualitatea militara,Noutati, Romaneasca.
  Asta ca sa ma inteleaga si PUPINCURISTUL ce ma BARFESTE permanent
  si se ascunde NENOROCITUL sub NICKNAME-ul de ” marin preda ” !!!!!!!!!!!!!!!!!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/12/2012 @ 6:02 pm | Răspunde

 9. @ ALL !!!
  „Despre dosarele Revoluţiei.
  Generalul Voinea:
  „Au vrut să mă omoare imediat după execuţia lui Ceauşescu!”
  Procurorul Dan Voinea, unul dintre personajele cheie ale acelor evenimente dezvăluie că întreg completul de judecată urma să fie lichidat cu rachete trase din elicopter
  Discuţia cu Generalul Dan Voinea a avut loc într-un apartament din zona Pieţei Universităţii, amplasat la etajul opt. De la balcoanele lui şi de la ferestre tot perimetrul se vede foarte bine. În aşa fel încât tot dialogul, care a depăşit trei ore, a fost aplicat, cum s-ar spune. Cei doi reporteri, martori şi ei ai evenimentelor, în locuri diferite şi în momente diferite, au pus mai ales întrebări punctuale, care vizau situaţii concrete şi drame bine cunoscute.
  Cel care răspundea la întrebări a fost procurorul care a contribuit la condamnarea cuplului Ceauşescu, el întocmind rechizitoriul. Ulterior el a anchetat dosarele evenimentelor din decembrie ’89. Activitatea lui a durat cam 20 de ani de cercetări. Foarte mulţi vinovaţi au fost trimişi în instanţe şi condamnaţi. Pentru foarte mulţi acest moment încă nu a sosit.
  Generalul Voinea este încă tânăr şi visează să-şi ducă rechizitoriile la bun sfârşit şi să se facă dreptate până la capăt. În cursul acestui interviu el ne-a declarat multe fapte inedite din timpul evenimentelor de atunci. Acestea constituie dezvăluiri în exclusivitate.
  EVZ:Care este cel mai mare secret al revoluţiei din 1989?
  Dan Voinea: Acela că mişcarea populară a încercat să fie înnăbuşită în sânge de către forţele de represiune ale regimului comunist. Pentru ca administraţia comunistă să rămână, în continuare, la putere.
  Ceea ce s-a şi întamplat…
  Da. Aşa este. Imediat după procesul lui Ceauşescu nu s-a mai tras şi „băieţii” au trecut la privatizare fiindcă nu mai era nimeni să-i împiedice. Activiştii şi securiştii care au răspuns de turism, au luat hotelurile, restaurantele… Cei care au răspuns de comerţ, au luat spaţiile comerciale.. cam aşa s-a făcut…Al doilea mare jaf, după naţionalizare, făcut de comunişti cu bună ştiinţă. Aduceţi-vă aminte de sloganul “Nu ne vindem ţara”. Poate alta era situaţia dacă veneau de atunci investitorii străini.
  Care a fost cea mai mare presiune care s-a făcut asupra dumneavoastră?
  Eliminarea mea din afacerea “Dosarele Revoluţiei”. Eu nu am fost amic cu nici unul dintre conducători. – Şi alte presiuni? Am sentimentul că au vrut să mă omoare chiar acolo, la Târgovişte! Probleme cu elicopterul
  Cum adică? Nu aţi mai spus niciodată aşa ceva!
  Da, aşa este. După execuţie, Stănculescu, Măgureanu, Voican, Mugurel Florescu şi ceilalţi au plecat cu primul elicopter. Au luat şi cele două cadavre cu ei. Au lăsat completul de judecată, adică eu, Popa Gica şi Nistor, grefierul, şi militarii din plutonul de execuţie acolo, în curte, ca să vină cu al doilea elicopter. Care însă s-a stricat! Ne-am dus la echipaj care ne-a spus că nu pot pleca fiindcă s-a stricat un motor! Nu ştiau cum s-a întâmplat asta fiindcă nu au fost lăsaţi să stea la elicopter, pe stadion.
  Între timp, un membru al echipajului, mecanicul parcă, a auzit in cască discuţiile echipajelor altor trei elicoptere care survolau perimetrul. Ăia ziceau că membrii completului au fost prinşi de terorişti şi că trebuie să tragă! Ăştia aveau rachete… Ar fi tras cu rachetele în noi! Am întrebat dacă nu merge şi cu un motor, mi-au zis că merge, „dar la firul ierbii” şi le-am spus hai să sărim dracului gardul cu aparatul aşa cum e, că ăştia ne împuşcă.
  Apare şi fotbalistul Troi de la Steaua
  Şi aşa aţi plecat de acolo, cu un motor?
  Da, aşa, la circa 20 de metri înălţime. Am auzit însă că până la urmă tot au tras, mai târziu în elicopterul acela şi a căzut pe o cale ferată, pe aici, lângă Bucureşti. Şi aşa am mers până la Stadionul Steaua. Acolo, ţin minte, comandantul pazei era Cristian Gaţu. Înarmat şi el cu mitraliera. Am mers la clădirea de protocol, unde se găseau cei plecaţi cu primul elicopter de la Târgovişte, imediat după execuţie. L-am găsit acolo pe fotbalistul Troi care mi-a zis că ceilalţi sunt la masă. Când a deschis uşa am văzut că toţi erau la masă, la felul doi, mâncau friptură cu cartofi prăjiţi, în farfurii mari. Atunci am realizat că oamenii aceştia nu ne mai aşteptau…Măgureanu, Mugurel Florescu, Stănculescu…
  Credeau că sunteţi deja morţi?
  Da. Am ieşit din încăpere şi am trântit uşa. A venit Mugurel Florescu după mine să mă invite înăuntru. I-am spus că mi-am dat seama că nu ne mai aşteptau şi că au vrut să ne omoare. I-am spus că şeful lui, generalul Stănculescu, a vrut să ne omoare. „Cine, mă, Revoluţia să vă omoare?” , mi-a zis şi atunci mi-am dat seama că pentru el, Stănculescu Atanasie Victor era “revoluţia”…
  Si aşa aţi scăpat?
  Da, pe moment. M-am dus înapoi la fotbalistul Troi şi am băut un pahar de vin. A venit Stănculescu după mine, se juca cu un glonţ în mână. Mi-a spus că vrea să mă trimită acasă cu un TAB. Am refuzat. TAB ul a fost atacat pe drum, a murit un membru al echipajului şi după câte ştiu avocatul Niky Dumitrescu a fost rănit la picior.
  De data asta chiar că aţi scăpat…
  Staţi că nu s-a terminat. Ţin minte că ieşea schimbul doi de la Tricodava şi m-am amestecat între muncitori. La piaţă, la Moghioroş a început să se tragă din parc. Mai târziu am aflat că erau nişte militari aduşi de la Râmnicu Sărat şi puşi să tragă… M-am aruncat lângă o bordură şi am rămas nemişcat timp de zece minute. Au venit nişte copii, o patrulă civilă ceva, să vadă dacă sunt mort. Le-am spus că de mâine nu o să se mai tragă şi le-am spus lor, primii, că soţii Ceauşescu au fost executaţi. În momentul acela a început să ningă…
  Unde locuiaţi pe vremea aceea?
  Locuiam în Militari, la capăt, ultimul bloc. Am văzut un ARO alb cum vine pe urmele mele printre blocuri şi m-am speriat, m-am ascuns. Acasă, mi-am luat toată familia, mama, soacra nevasta, cumnata’mea şi ne-am dus toţi pe Olteniţei,la cumnaţi. M-au căutat şi la mama acasă, aveau adresa ei, dar nu le-a dat voie “patrula de bloc” să intre. Şi au renunţat. Am stat la cumnaţi o săptămână…
  „Intre cele aproape 8.000 de victime, adică morţi, răniţi şi lipsiţi de libertate în mod ilegal, nu există nici un activist de partid. Nici mort, nici rănit, nici arestat. Evident, cu excepţia soţilor Ceauşescu”
  DAN VOINEA, procuror militar
  M-au căutat şi la mama acasă, aveau adresa ei, dar nu le-a dat voie „patrula de bloc” să intre

  Ion Iliescu a fost anchetat de Dan Voinea care l-a considerat şi îl consideră vinovat pentru evenimentele din decembrie 1989
  Vinovaţi au fost găsiţi Elena şi Nicolae Ceauşescu
  EVZ: Şi mai face cineva ancheta?
  Dan Voinea: Doar la Bucureşti nu s-a incheiat ancheta, din cauza numărului mare de victime.
  La Televiziune, la Radio, la CC… Sute de victime Nu mai face nimeni nimic! Nu s-a făcut de la bun început. Când am preluat eu dosarele din Bucureşti, am găsit sute de rezoluţii de neîncepere de urmărire penală. De fapt NUP în toate dosarele! Vinovaţi au fost găsiţi Elena şi Nicolae Ceauşescu şi…NUP!Chestia cu teroriştii a folosit procurorilor pentru a da neînceperea urmăririi penale. Că a fost confuzie, că s-au împuşcat din eroare că au crezut că sunt terorişti. Am păstrat toate aceste soluţii care au fost date până în 2005 cu NUP, poate că o să mă întrebe cineva, vreodată. Mi-am făcut o echipă de poliţişti criminalişti şi am început anchetele.
  La Radio, de exemplu, am stabilit toţi autorii. La Televiziune am făcut o hartă cu locurile şi persoanele care au tras. Din grădiniţa din apropiere au tras muncitori de la Republica. Din casa lui Valentin Ceauşescu au tras muncitori de la Acumulatorul. Gărzile Patriotice de la Electromagnetica au ocupat toate casele de vis a vis de Televiziune. Cu toţii au acţionat la indicaţiile unor ofiţeri din armată.
  Exemple?
  Da. De exemplu, Sergiu Nicolaescu a chemat regimentul de mecanizate de la Ploiesti, cu comandantul acestuia colaborase la nişte filmări.Comandantul a dat declaraţie că i-a spus să vină cu toată unitatea. I-a aşteptat chiar Sergiu Nicolaescu la Băneasa. La Arcul de Trimf au împărţit TAB-urile prin Herăstrău şi pe şosea, iar pe militari i-a culcat, pe burtă, în piaţa de la Televiziune. La ora 23, deci în seara zilei de 22 decembrie, au primt ordin să tragă spre Televiziune. Şi au tras unii în alţii, revoluţionarii şi soldaţii, crezând fiecare că sunt atacaţi de terorişti.
  1 milion de pagini conţin Dosarele Revoluţiei
  Generalul Voinea dezleagă misterul TERORIŞTILOR din Revoluţia anticomunista din 1989″ .
  Sursa : Yahoo! Mail
  de la un bun prieten.
  Tu, ce FACEAI in 23 DECEMBRIE 1989 ???
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 23/12/2012 @ 4:23 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: