Alioşa ” File de Jurnal ”

18/01/2013

” Daca-i cu putinta…………………….”!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:41 am

Motto:
” GLORIA este trecatoare, ANONIMATUL vesnic ” !
NAPOLEON.

Buna dimineataMelanietoulouse. stimate vizitatoare si distinsi vizitatori
ai modestului meu blog !
Aveam in cap TITLUL unui alt ARTICOL dar cum la prima ora imi verific MESAJELE din INBOX si-apoi imi vizitez prietenele si prietenii virtuali din blogosfera invadata de tot felul de personaje , de la cele oneste la cele calomniatoare, de la cele bune la cele rele si lista ar putea continua caci din pacate-i destul de lunga,anuntat fiind ca pe ” BLOGUL OMULUI FRUMOS ” ,CAMMELY ( http://cammely.wordpress.com/2013/01/17/ )
a aparut UN NOU ARTICOL, am dat fuga acolo si am CITIT un MESAJ foarte interesant, de inima si suflet pe care vi-l aduc si domniilor voastre la cunostinta ca-i atat de ACTUAL si GENEROS incat nu m-am putut abtine. Chiar daca nu am cerut APROBAREA administratorului ” BLOGULUI OMULUI FRUMOS „.l-am postat imediat ca sa-l citeasca cat mai multa LUME si sa ia aminte ” DACA-I CU PUTINTA ………………”!

„Dacă-i cu putinţă, pe cât ţine de voi,
trăiţi în pace cu toţi oamenii”
(Romani 12, 18)
e şi unul din îndemnurile pe care încerc să-l respect în viaţă, dar uneori e peste puterile noastre
căci unii profită când eşti
“doar bun” cum spunea N.Iorga.iorga
E o temă la care putem medita „.
INALTATOR si GENEROS mesaj acum la inceput de weekend !
Tu, ce parere ai ?
E oare cu putinta ?
Weekend placut !
Cu prietenie,
Aliosa.

9 comentarii »

 1. @ ALL !!!

  ” Criza ostaticilor din Algeria

  ”Orice soluție naște noi probleme!” Cred că fiecare dintre noi trebuie să mediteze la aceste cuvinte, care exprimă un adevăr crunt: oricând ceea ce pare o soluție se poate transforma într-un coșmar. ”Primăvara arabă” a fost una dintre acele soluții salutate cu entuziasm de întrega lume, cu precădere de europeni și de americani. Încă o dată, tendința de a judeca totul prin prisma valorilor occidentale, pe care unii le cred universale, și-a arătat consecințele.

  Schimbarea regimurilor autoritare din Egipt, Libia și Tunisia a fost un lucru foarte bun. Acestea au căzut pe fondul unor nemulțumiri legitime ale cetățenilor. Doar că particularitățile zonei, care au scăpat la o primă analiză, i-au făcut pe mulți să creadă că evoluțiile vor urma scenariul din Europa de Est: democratizare, reforme politice, economice și sociale, deschidere către noi valori etc. Realitatea este alta.

  Cu excepția Tunisiei, care, din motive istorice, este mai laică și mai occidentalizată, lucrurile merg din rău în mai rău. Și în spatele revoluțiilor arabe au apărut forțele distructive, fanatismul religios, formațiunile teroriste, fundamentalismul islamic. Aceste forțe destabilizează și alte țări – Algeria și Mali -, se întăresc în altele, cum ar fi Sudanul, și atacă în forță nu atât interesele Occidentului, cât valorile lui.

  Focarul infecției islamiste pare să fie Libia, unde lipsa de autoritate a puterii centrale a făcut loc formațiunilor fundamentaliste și teroriste. De ce au ales Algeria drept țintă pentru un act spectaculos de luare de ostatici? Pentru că în Algeria islamiștii au fost pe punctul de a prelua puterea, la începutul anilor 90, și doar o intervenție a armatei, care a anulat alegerile libere și democratice, a salvat țara, în ultimă instanță, de la căderea în prăpastia fundamentalismului. De atunci, în Algeria se duce, în fapt, un război civil.

  Luarea de ostatici de la complexul gazeifer exploatat de companii occidentale are obiective multiple: sunt atinse interese economice algeriene și occidentale; dovedeste capacitatea crescută a grupărilor islamiste de a organiza acțiuni complexe; aceste grupari vor să devină interlocutori pentru guvernul algerian și cele occidentale. Contează mai puțin cine sunt executanții; importanți sunt planificatorii acțiunii. Și aceștia sunt, se pare, legați de Al Qaeda. Ceea ce demonstrează că, de fapt, aceasta a devenit un mecanism puternic descentralizat, care acoperă mai multe realități și organizații, ce se folosesc de numele organizației, pentru valoarea sa simbolică. Asta și pentru a demonstra că politica americană, de eliminare a șefilor organizației prin atacuri cu drone, nu are un impact major.

  Din păcate, în această luare de ostatici au fost implicați și români. Reacția Guvernului și a Președinției a fost corectă și promptă. În acest context, deranjează încercarea unora de a exploata politic un eveniment asupra căruia România nu are niciun control și nicio jurisdicție. Chiar și în lipsa ambasadorului, ambasada funcționează, este în contact cu autoritățile algeriene, comunică permanent cu Bucureștiul, există o celulă de criză, serviciile de informații se implică și ele. Sper să avem vești bune despre toți ostaticii, mai ales despre cei români.

  Cert este că destabilizarea nordului Africii va avea un impact important asupra ansamblului UE. Franța este puternic implicată militar în Mali. Astfel de evenimente declanșează fenomene migratorii către țările mediteraneene din UE. Cresc tensiunile în rândul populației europene de origine nord-africană și printre militanții islamiști, care-și au răspuns din partea extremei drepte. Trăim într-o lume interdependentă și asta ne complică tuturor viața. Nu putem spune că astfel de crize nu ne privesc. Trebuie să fim pregătiți pentru ele: vor mai fi, poate, și mai grave. Criza algeriană ne obligă să tragem niște concluzii și să ne pregătim în consecință: ca stat, ca instituții, dar și în calitate de cetățeni”.
  Sursa: http://corinacretu.wordpress.com/2013/01/18/Criza-
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/01/2013 @ 10:07 am | Răspunde

 2. @ OanaClara,
  Buna seara !
  Multumesc pentru vizita si like !

  Weekend placut !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/01/2013 @ 7:36 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  ” Daca-i cu putinta…. ”
  CITESTE pana la final materialul de mai jos si raspunde la intrebarea:

  „Colesterolul, o problemă ?

  Mijloacele media au introdus o adevărată anxietate generală: teama de colesterol.
  Oameni de o splendidă sănătate telefonează la cabinet şi cer, cu o voce tremurândă programare pentru „colesterol”. Buletinul de analize le adânceşte angoasa, aducându-i pe marginea disperării. „Am două sute. E grav, dom’ doctor ?”
  Răspundem: nu, nu este grav.
  Valoarea normală a colesterolului în România este 280 mg la 100 de ml de sânge.
  Dacă este aşa, cum s-a ajuns totuşi că marea majoritate a laboratoarelor tipăresc buletine de analize pe care deja valori de 181 de mg % sunt trecute ca anormal de mari ?
  Ei bine, aici este o altă poveste. Una discret ruşinoasă pentru tagma noastră medicală, dar care totuşi trebuie spusă.
  Pacienţii sunt rugaţi să nu mai spună nimănui că au aflat de la mine cele ce urmează.
  Dacă totuşi vor spune, atunci să nu scrie, iar dacă vor scrie, să nu semneze.
  Dacă, totuşi, nesocotind acest sfat, vor semna, eu declar de pe acum că nu ştiu nimic şi că sunt cu totul străin de cele scrise mai jos.

  Secretul este că scăderea valorii normale a colesterolului în sânge a urmat o curbă paralelă şi cu puţin ulterioară descoperirii unor medicamente care au proprietatea de a scădea colesterolul.
  Astfel, în anii ’80, singurul medicament cu această proprietate principală era acidul nicotinic.
  Acesta era foarte ieftin şi, dealtfel, avea reacţii adverse importante, care îl făceau de utilitate atât de restrânsă, încât era departe de a trezi interesul firmelor de medicamente. De aceea, cei care vor deschide orice carte de medicină anterioară anului 1980, vor citi acolo valoarea normală a colesterolului, care este de 280 mg %, aşa cum am spus. Intervalul 260-280 mg % impunea atenţie şi regim, dar nu tratament medicamentos.

  Odată cu descoperirea unor medicamente mai specifice, care scad colesterolul în mod mai eficient, mai scumpe şi aflate sub patent, interesul firmelor de medicamente pentru această clasă a crescut enorm. Cum numărul pacienţilor cu hipercolesterolemie reală era mic, specialiştii în marketing au făcut diferite socoteli, din care a reieşit că, dacă valoarea normală ar coborî de la 280 la 260 şi medicilor li s-ar induce ideea că este neapărat nevoie de tratament medicamentos cronic peste această valoare, firmele producătoare ar avea numai de câştigat. Cum, cel puţin oficial, valorile normale din fiziologie nu sunt stabilite de firmele de medicamente, ci de medici în baza unor studii, au început a se întruni „vârfurile cercetării medicale”, mai întâi în congrese o dată la doi ani prin capitale europene, mai nou în congrese anuale prin locaţii mult mai exotice.
  La astfel de „întruniri ştiinţifice mondiale”, de regulă însoţite de un bogat program cultural-artistic (de la degustări de licori la safari) există deja obiceiul ca medicii participanţi să prezinte lucrări „ştiinţifice”, în care se pretinde, folosindu-se cu multă măiestrie posibilităţile largi ale statisticii, că valorile normale sunt mai mici decât se credea, că există riscuri serioase pentru sănătate la valori care ar fi fost O.K. înainte de congres, că aceste date noi ridică serioase probleme de sănătate publică etc.
  Să mai observăm că ceea ce este valabil pentru colesterol este valabil şi pentru valoarea normală a tensiunii arteriale şi (în măsură ceva mai mică ) pentru glicemie.
  Extrapolând, putem prevedea încă de pe acum că, dacă mâine va apărea un medicament care să modifice grupa sangvină, poimâine o mare parte dintre cititorii acestei pagini vor afla că suferă de o grupă sangvină de-a dreptul toxică.

  Tratamentul hipercolesterolemiei
  Dacă valoarea colesterolului este până la 260 mg %, nu este necesar nici un tratament, aşa cum am spus mai sus, deoarece nu putem vorbi de hipercolesterolemie în această situaţie.
  Dacă valoarea colesterolului este între 260 şi 279 mg %, este recomandabilă ţinerea unui regim cu evitarea excesului de colesterol, împreună cu repetarea determinării colesterolului şi a fracţiilor sale (raportul HDL versus LDL, dacă nu a fost făcut)

  Dacă valoarea colesterolului este între 280 şi 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemiant, cu evitarea smântânei, untului, laptelui gras, cărnii grase şi cu limitarea numărului de gălbenuşuri la 4 pe săptămână (albuşurile nu conţin colesterol).
  Se recomandă un regim bogat în peşte (minimum 2 kg pe săptămână ) şi folosirea cu generozitate a cimbrului şi usturoiului.
  Toate fructele sunt indicate, dar merele ocupă primul loc în această privinţă.
  Din 6 în 6 luni se face evaluarea rezultatelor regimului, dozându-se atât colesterolul total, cât şi fracţiile lui.
  Dacă valoarea colesterolului este de 300 mg % sau peste, recomand tratament medicamentos.
  De regulă cu Vasilip o tabletă de 10 mg pe zi imediat înainte de masa principală, sau o altă schemă în funcţie de datele culese la consultul medical.
  Reevaluare după 3 luni, pentru a vedea dacă dozele sunt eficiente.
  Tipuri de întrebări frecvente:
  Am colesterolul 245, buletinul de analiză îmi dă această valoare în chenar negru şi în dreptul ei scrie: „above normal range”. Şefa laboratorului, când mi-a înmânat buletinul de analiză, m-a rugat să stau jos. Vecinii şi cei din familie sunt îngroziţi de cât de mult colesterol am, iar medicul cardiolog mi-a prescris să iau 6 tablete de Sortis pe zi, spunându-mi că în caz contrar am să fac infarct. Ce este de făcut ?
  Răspuns: dacă încă nu aţi citit articolul acesta, citiţi-l.
  Laboratorul dă valorile normale în funcţie de ce valori normale se introduc cu ajutorul tastaturii, nu în funcţie de valorile medii a unui grup de 85, 90 sau 95 % dintr-un eşantion considerat sănătos, aşa cum ar trebui, potrivit unei definiţii ştiinţifice a „normalului”.
  Vecinii şi cei din familie sunt victimele campaniilor media, iar cardiologul ar vrea să primească invitaţie şi sponsorizare şi la congresul de anul viitor de la Ouagadougou .
  Dacă nu credeţi toate acestea, intraţi în primul anticariat şi uitaţi-vă în orice carte de medicină anterioară anului 1980 şi vedeţi cât este colesterolul normal.
  Am auzit că uleiul de porumb nu conţine colesterol, e adevărat?
  Răspuns: nici un ulei nu conţine colesterol, deoarece plantele nu sunt capabile să sintetizeze colesterol ca atare. Deci, orice fruct sau legumă sau cereală este la fel de bună din punctul de vedere al regimului în cazul unei hipercolesterolemii, iar un număr mic de plante sunt în mod deosebit indicate, de exemplu: merele, usturoiul, cimbrul.
  Este esenţial să nu mâncaţi de loc: carne grasă şi smântână şi să mâncaţi cât mai puţine gălbenuşuri de ou, care sunt saci cu colesterol. Dimpotrivă, peştele este foarte indicat. Orice fel de peşte şi cu precădere, în mod paradoxal, peştele gras. Deşi laptele şi multe brânzeturi conţin colesterol, ele nu cresc în mod semnificativ colesterolul dacă sunt folosite în cantităţi prudente.

  Tratamentul medicamentos al colesterolului are reacţii adverse?
  Răspuns: Orice medicament, începând cu banala aspirină, are reacţii adverse.
  Cu deosebire un tratament cronic, care se ia cu lunile şi anii, are posibile riscuri. Aceasta nu înseamnă să nu luăm medicamente de loc, ci să o facem atunci când, în urma unui raţionament medical, medicul nostru consideră că beneficiul scontat este mai mare decât riscul potenţial.
  Urmez un regim strict vegetarian, şi totuşi colesterolul meu nu scade sub valoarea de 280 mg %.
  De unde atâta colesterol, dacă eu în ultimele săptămâni am mâncat numai urzici şi mere?
  Răspuns: Această situaţie (relativ rară ) în care vă aflaţi se explică printr-o tulburare reală de metabolism. Aşa cum spuneam, celulele animale sintetizează colesterol, iar cele umane nu fac excepţie. Uneori această sinteză este în exces. Va trebui să urmaţi un tratament medicamentos, în principiu toată viaţa, tratament în lipsa căruia există un mare risc să suferiţi de una sau mai multe din numeroasele boli favorizate de excesul de colesterol: cardiopatia ischemică, accidentul vascular cerebral, etc.
  Am colesterolul mărit, dar nu suport să mănânc peşte, iar usturoiul îmi face rău. Ce este de făcut?
  Răspuns: În loc de peşte, puteţi folosi numeroasele suplimente alimentare care conţin acizi omega-nesaturaţi, iar în loc de usturoi, încercaţi tablete de usturoi de la farmacie.
  De asemenea, la farmacie sau la plafar mai puteţi găsi combinaţii din plante pentru ceaiuri hipolipemiante.

  Colesterolul meu total este normal, dar raportul HDL – LDL nu este bun. Ce trebuie să fac?
  Răspuns: afectarea raportului dintre „colesterolul bun”, adică HDL şi „colesterolul rău”, adică LDL are importanţă mai ales în cazurile în care colesterolul normal este crescut sau are valori la limită.
  Deci, în cazul dv nu se poate vorbi de hipercolesterolemie. O importanţă mai mare acordată peştelui în alimentaţie ar fi indicată, totuşi.
  Mereu aud despre marea problemă a colesterolului crescut. Dar eu am colesterol scăzut, sub limita normală. E vreo problemă ?
  Răspuns: nu, deoarece nu există boli care să fie declaşate de prea puţin colesterol, aşa cum există în cazul invers. Totuşi, unele studii sugerează o legătură între colesterolul scăzut (sau la limita inferioară ) şi depresie, fără a se putea preciza dacă e vorba de o legătură de tip cauză-efect sau de o corelare de altă natură.
  Dr Mihnea DRAGOMIR
  Bucureşti, 16 iulie 2012
  Toti bolnavii care au murit de inima in ultima vreme au murit cu colesterolul foarte mic.
  E un adevar dovedit statistic.Colesterolul marit nu produce moartea”.
  Sursa: Yahoo! Mail.
  de la un prieten cu COLESTEROL MIJLOCIU !!!
  Weekend placut !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/01/2013 @ 7:39 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  ” Daca-i cu putinta……………”
  citeste si urmatorul material si pune in practica SFATURILE date .

  ‘ La ce este bun otetul!

  1. Distruge buruienile din grădină Aplicat cu atenţie pentru a nu distruge culturile folositoare, oţetul poate fi folosit pentru “arderea” buruienilor nedorite din grădine, acidul acestuia fiind deosebit de eficient pentru această sarcină.

  2. Îndepărtează mătreaţa
  Aplicat după spălare, în combinaţie de o cană de oţet la două căni de apă caldă, oţetul îndepărtează până la sută la sută (vorba reclamei) mătreaţa. Atenţie la scapul sensibil deoarece poate provoca arsuri.

  3. Curăţă lentilele ochelarilor
  Pentru a îndepărat urmele grase de pe lentilele ochelarilor, puneţi câte o picătură pe fiecare lentilă şi ştergeţi-le cu o cârpă curată.

  4. Îndepărtează petele de deodorant
  Una dintre cele mai frecvente probleme în folosirea deodorantelor solide (roll-on) constă în apariţia pe haine, în special cele de culoare închisă, a petelor “de deodorant”. Din fericire aceste pete se pot îndepărta prin spălarea manuală cu apă, detergent şi oţet.

  5. Îndepărtează negilor
  Se amestecă oțet din mere cu glicerină pentru a obține o loțiune ce aplicată zilnic pe negi duce la dispariția acestora.

  6. Hidratează pielea
  Oțetul ajută la hidratarea pielii; adăugați 2 linguri de oțet în apa din cadă și veți vedea diferența.

  7. Reduce durerile din gât
  Gargara cu oțet reduce semnificativ durerile de gât. Se pun două lingurițe de oțet într-un pahar cu apă și se face gargară 1 minut, apoi se înghite apa. Dacă durerea persistă, se repetă gargara de mai multe ori.

  8. Tratează arsurile solare
  Dacă rămâneți fără cremă de protecție solară, puteți folosi otețul ca soluție alternativă pentru tratarea arsurilor pielii. Aplicați oțet pe zonele pielii afectate de arsuri solari și frecați ușor. Roșeața se va diminua, la fel și senzația de mâncărime. Evident, cremele sunt mult mai eficiente; folosiți oțetul doar în caz de urgență.

  9. Curăță mașina Oțetul nu este atât de gros ca loțiunea de lustruire pentru mașini, dar aciditatea și consistența sa curăță foarte eficient praful și murdăria întărită. Aplicați oțet din abundență pe o lavetă și frecați bine. Mașina va arată mai frumoasă și lucioasă ca niciodată.

  10. Reduce sughițul
  Unii oameni scapă de sughiț cu un simplu pahar cu apă în timp ce alții trebuie speriați bine. O altă soluție este oțetul. Înghițiți o lingură de oțet și adio sughiț.

  11. Împrospătează legumele
  Dacă aveți legume cu părți mai ofilite și trecute, dar pierdeți foarte mult prin tăiere, pregătiți o soluție din apă și oțet și spălați legumele bine.

  12. Îndepărtează petele de transpirație Nu e de glumit cu petele de transpirație. Sunt inestetice și foarte neplăcute, mai ales pe hainele favorite. Cu o soluție ce conține o parte de oțet la 3 părți de apă, petele se curăță foarte bine.

  13. Alungă furnicile Furnicilor nu le place oțetul deloc. De aceea, dacă puneți picături de oțet bine plasate pe pragul ușilor sau pe coridoarele de acces în casă, cu siguranță furnicile vă vor ocoli.

  14. Pregătește solul
  Există unele plante ce preferă solul acid care le ajută să aibă flori mai frumoase. Turnați câteva picături în ghiveciul respectiv. Atenție: studiați cu atenție ce sol preferă planta înainte de a turna oțetul.

  15. Curăță unghiile
  Pentru fumători, oțetul poate fi folosit la îndepărtarea petelor de tutun de pe unghii. Aplicați câteva picături de oțet pe unghii și frecați bine cu o bucată de vată sau tifon. Petele vor deveni din ce în ce mai estompate.

  16. Curăță proteza
  Cu toții ne dorim o dantură frumoasă, curată și fără bacterii nocive, nu-i așa? Acidul din oțet ucide multe din bacterii prin simpla atingere. Țineți proteza în apă cu oțet cât nu o folosiți

  17. Curăță ustensilele
  De asemenea, dorim ca ustensilele din bucătărie să fie curate. Curățate cu oțet, vor fi curate și dezinfectate. Turnați câteva picături de oțet pe furculițe, linguri, alte ustensile înainte de a le spăla.

  18. Îndepărtează mirosurile din borcanele folosite
  Dacă refolosiți borcanele, fie pentru că sunt încăpătoare, fie pentru că vă place modelul, puteți scăpa de mirosurile date de ce a fost înainte în ele dacă frecați bine borcanul cu oțet. Lasați oțetul să acționeze puțin, apoi spălați cu detergent de vase și clătiți cu apă din abundență.

  19. Curăță mobila
  Mobila veche, în special cea de metal, își poate recăpăta frumusețea și luciul de odinioară curațată cu o soluție ce conține oțet și ulei de măsline.

  20. Îndepărtează petele de pe covoare
  Oțetul e aspirina celor care nu reușesc să scoată petele din covoare, în special din cele deosebite. Turnați oțet pe pată și frecați cu o cârpă curată până dispar.

  21. Îndepărtează grăsimea Când trebuie să spălați o tigaie în care grăsimea s-a învechit și doriți să economisiți din timp, turnați oțet peste grăsime și frecați un pic. Grăsimea se va lua mai ușor de pe tigaie.

  22. Dă luciu pielii Dacă doriți să redați strălucirea articolelor din piele, curățați-le cu o soluție din oțet și ulei de in.

  23. Împrospătează aerul
  Fie că e vorba de frigiderul care absoarbe mirosurile din alimente, fie că e vorba de camerele din casă ce au un miros stătut, puteți folosi oțetul ca “deodorant” de cameră. Dacă adăugați în oțet ierburi aromate, obțineți un aer proaspăt, fără mirosuri neplăcute. Pentru frigider, turnați câteva linguri de oțet în apa cu care spălați frigiderul pentru a înlătura mirosurile.

  24. Ajută la curățarea peștilor de solzi
  Dacă doriți ca solzii să se ia mai ușor când curâțați peștele, frecați peștele cu oțet cu câteva minute înaite. Oțetul va acționa ca un lubrifiant, iar solzii se vor desprinde mai ușor. Nu e de mirare că oțetul este numit soluția minune cu atâtea întrebuințări. Fie că este amestecat cu apă sau este folosit ca atare, oțetul este un produs foarte util în gospodărie”.
  Sursa: Yahoo! Mail
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/01/2013 @ 7:43 pm | Răspunde

 5. Dacă nu e cu putinţă măcar să fie cu voinţă! 🙂
  Mulţumim de sfaturi, o să ţin cont, mai ales de cea cu solzii de peşte 🙂

  Comentariu de cammely — 18/01/2013 @ 11:51 pm | Răspunde

  • @ Buna ziua Cammely !
   Ma bucura vizita domniei tale !
   Ma bucura si faptul ca gasesti cate ceva folositor si pe modestul meu blog !
   Weekend placut !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 19/01/2013 @ 9:53 am | Răspunde

 6. @ CeaiCafeasiBiscuiti,
  Buna ziua !
  Multumesc pentru vizita si like !
  Weekend placut !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 19/01/2013 @ 9:50 am | Răspunde

 7. @ Salut Popica !
  Ti-am urmat sfatul cu RETEAUA LITERARA !
  Daca-i cu putinta, sa-mi dai mai multe DETALII despre aceasta initiativa !
  Multumesc anticipat !
  Weekend placut !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 19/01/2013 @ 9:52 am | Răspunde

 8. @ ALL !!!
  ” Daca-i cu putinta…” cititi si POVESTEA de mai jos :

  ” O…POVESTE
  (autor anonim)
  Într-un sat, o vacă grasă,
  Cum sunt vacile tâmpite,
  Dar frumoasă şi lăptoasă,
  S-a gândit să se mărite.

  Boii, de la mic la mare,
  Au venit cu tot belşugul,
  Toţi voiau să se însoare,
  Că-s deprinşi să tragă jugul.

  Vaca,, însă ,ca o fată,
  Cu avere şi trusou,
  Îi respinge îngâmfată :
  „Cum să mă mărit c-un bou ?”

  ”E un cal prin curţi vecine,
  Care pătimaş mă strânge,
  El e genul meu, tip bine,
  Armăsar sadea, pur- sânge !”

  Vaca, tot făcându-i curte,
  Îşi atinse idealul,
  După tratative scurte,
  S-a căsătorit cu calul.

  „Ah, ce şansă pe mireasă !”
  Comenta în pom o cioară,
  „El – aristocrat de rasă.
  Ea – o biată pierde-vară.”

  Dar curând , ce tragedie !
  Vaca se certă cu calul,
  Pân’departe-n deal la vie,
  S-auzea întreg scandalul.

  În zadar, când stingea lampa,
  Vaca-n fiecare noapte,
  Se plimba făcând pe vampa,
  Cu ispitele-i de lapte.

  Ba , mai mult, se întâmplase,
  Ca jucând pe îndrăgostita,
  Calul, furios, îi trase ,
  Două palme cu copita !

  Şi atunci, cu dezolare,
  Vaca prinse a pricepe,
  Cum că soţul ei mai are,
  Trei amante, toate iepe.

  Asta-i prea de tot, îşi zise,
  Îl dau dracului de cal.
  Şi-ntr-o seară părăsise,
  Domiciliul conjugal.

  Slabă, galbenă,uscată ,
  De necazuri şi nevoi,
  Vaca noastră, resemnată,
  Se întoarse printre boi.

  Dup-atâta chin şi jale,
  Vaca multe a-nvăţat.
  Primul bou ieşit în cale,
  Îl acceptă de bărbat.

  Nunta lor a fost vestită,
  Că s-a dus prin văi ecoul,
  „Ce pereche potrivită !
  Vaca noastră şi cu boul.”

  Ea comandă , el ascultă.
  El cu munca , ea tapaj.
  Este, fără vorbă multă,
  Tipul clasic de menaj.

  Totuşi, vaca ( ne şopteşte,
  un măgar) , c-aşa-i măgarul,
  Prin păduri mai zăboveşte,
  Uneori cu armăsarul.

  Dar, eu cred că-i calomnie,
  Măgăria ce ne-o spune.
  Totul e , că-n căsnicie,
  Treaba merge de minune.

  Vaca poate, ştie satul,
  Chiar şi grajdul să-l răstoarne.
  Boul nu-i decât bărbatul.
  Ca dovadă, poartă coarne !

  Şi aşa, trec ani şi ani,
  Şi precum am prins de ştire,
  Au făcut şi trei juncani,
  Şi trăiesc în fericire.

  În povestea mea , de faţă ,
  Nu e nici un lucru nou,
  Pentru orişicare vacă,
  Soţul ideal e-un BOU …”.
  Sursa: Yahoo! Mail de la S.Stelica .
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 19/01/2013 @ 9:55 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: