Alioşa ” File de Jurnal ”

24/01/2013

DE CE-AU MURIT PATRIOTII si-au RAMAS doar HOTII ???

Filed under: generale — Aliosa @ 9:09 am

In urma cu 154 de ani, prin vointa MOLDOVENILOR si MUNTENILOR si cu ajutorul lui DUMNEZEU,
MOLDOVA si MUNTENIA
s-au UNIT la 24 IANUARIE 1859 sub conducerea Colonelului ALEXANDRU IOAN CUZA
A.I.Cuzapunandu-se astfel bazele statului modern roman,
ROMANIA !!!
Mareata idee a domnitorului MIHAI VITEAZU din 1601 de a uni cele trei provincii romanesti
MUNTENIA, TRANSILVANIA si MOLDOVA
sub o singura oranduire si stapanire, PRINDEA astfel VIATA !
Daca ieri 23 ian.2013 nu as fi fost cu treburi personale pe la GUVERNUL ROMANIEI prin BUCURESTIUL plin de BORDURILE ” regelui bordurilor ” stramutate dintr-un loc in altul pentru incasarea de bani din buzunarul bucuresteanului pacalit de propaganda basisto-pedelista, as fi avut timpul necesar sa alcatuiesc un ARTICOL amplu, cu imagini si citate, cu un titlul scurt
dar semnifivativ acelor vremuri :
DE CE-AU MURIT PATRIOTII si-au RAMAS doar HOTII ???
Asa ca, ma multumesc ca acum la prima ora sa postez doar capodopera lui VASILE ALECSANDRI urmand ca pe parcursul zilei sa fac tot felul de adaugiri strict necesare MARETULUI EVENIMENT !
LA MULTI ANI ROMANIA !!!
DUMNEZEU sa-L odihneasca in pace pe DOMNITORUL ALEXANDRU IOAN CUZA
marele PATRIOT si REFORMATOR ROMAN, ultimul DOMN PAMANTEAN caci dupa aceea, prin vointa TRADATORILOR de NEAM si TARA, ROMANIA
a fost condusa de straini de glia stramoseasca si vorbind o alta limba pe care TARANII lui Mos ION ROATA nu o intelegeau deloc si nici nu o iubeau asa cum ar fi iubit LIMBA noastra romaneasca a lui ALEXANDRU IOAN CUZA !
Stau mereu si ma-ntreb deseori,
ca omul simplu, platitor de taxe si impozite la STAT,
DE CE-AU MURIT doar  PATRIOTII si-au RAMAS numai  HOTII ???
De ce-a disparut PATRIOTISMUL la ROMANI ???
De ce nu se mai naste un ALECSANDRI sa compuna ” Hora Unirii” ?

Cu prietenie pentru PRIETENE si PRIETENI virtuali si nu numai !
Aliosa.

Aliosa.

33 comentarii »

 1. @ ALL !!!
  ROMANI,
  ” Hai sa dam mana cu mana ”
  Cei de natie romana
  Sa SALVAM tara strabuna
  De hotie si minciuna !!!

  La Multi Ani ROMANE, oriunde te-ai afla !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 24/01/2013 @ 9:32 am | Răspunde

 2. La multi ani de ziua unirii!

  Comentariu de Ipu Ipu — 24/01/2013 @ 10:06 am | Răspunde

  • @ Salut Popica !
   Multumesc pentru urare
   Sa dea DOMNUL sa scapam
   De hotie si turbare
   Si mereu sa progresam !
   Multumesc pentru vizita !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 24/01/2013 @ 10:11 am | Răspunde

 3. Bună ziua!
  Vă doresc o zi frumoasă și cât mai multe articole inspirate!

  Comentariu de Raileanu Mariana — 24/01/2013 @ 3:22 pm | Răspunde

  • @ Raileanu Mariana,
   Buna ziua !
   Multumesc pentru vizita, comentariu si like !
   Urarea ” cat mai multe articole inspirate ” ma onoreaza si obliga in acelasi timp !
   Adevarul este ca
   ” INSPIRATIA ”
   unui blogger tine de crezul,curajul de a spune adevarul, respectul fata de TRECUTUL si ISTORIA natiei din care face parte, temperamentul, personalitatea,educatia primita in familie, scoala si-n colectivul din care a facut parte o viata, patriotismul , configuratia religioasa si ,
   ca sa fiu mai direct, de felul de adaptare al acelui blogger la EVENIMENTELE MOMENTULUI RESPECTIV, la corelarea articolelor cu DATELE ISTORICE mai importante din VIATA POPORULUI din care face parte .In ceea ce ma priveste, NU AM REUSIT sa tin pasul cu multitudinea de EVENIMENTE ISTORICE din viata romanilor dar, cele mai importante si cu o oarecare atractie sufleteasca pentru mine, au fost punctate pe modestul meu blog cum ar fi:
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/01/14/
   si chiar articolul de fata .
   O seara cat mai placuta !
   De Ziua UNIRII, un sincer La Multi Ani !
   Cu stima,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 24/01/2013 @ 5:21 pm | Răspunde

 4. @ Eda,
  Buna ziua !
  Multumesc pentru vizita si like !
  De Ziua UNIRII, La Multi Ani !
  Cu stima,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 24/01/2013 @ 5:23 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  S-a stins EMINESCU
  Si-apoi si CUZA
  Ba chiar si ANTONESCU
  Dar niciodata MUZA
  Nu se va stinge !
  S-a dus NICOLAESCU
  Dar IMAGINEA si LUCRAREA lui ramane treaza peste veacuri !

  Am contribuit si eu la turnarea acestui FILM prin INTINDEREA PODULUI DE PONTOANE
  peste bratul DUNARII in 1976 in dreptul localitatii HARSOVA ,
  cu COMPANIA de PONTONIERI
  de la R.2 Po ” EFTIMIE CROITORU ”
  pe care cu onoare o comandam , lt.major fiind !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 24/01/2013 @ 5:47 pm | Răspunde

 6. ,,E unul care scrie mai dulce decât bine?
  Cu atât mai bine ţării şi lui cu atât mai bine
  Apuce înainte, s-ajungă cât mai sus
  La răsăritu-i falnic se-nchină-al meu apus”.
  Unor critici de Vasile Alecsandri
  http://adevarul.ro/cultura/istorie/mica-unire-154-ani-1_510143c4aa73e8e04b3b807c/index.html

  Comentariu de yousef59 — 24/01/2013 @ 6:56 pm | Răspunde

  • @ Buna seara Yousef59 !
   La Multi Ani de Ziua UNIRII !
   Ca de obicei vizita ta ma bucura enorm si-mi completeaza articolul cu INFORMATII
   pe care din pacate, MULTI ROMANI nu le cunosc !
   Am dat CLICK pe LINK-ul postat de tine mai sus si, pentru a le usura munca celor ce vor sa afle mai multe despre CUZA
   si UNIREA de la 1859,
   postez cu ghilimelele de rigoare cele scrise acolo :

   „Domnul Unirii”, ales la 5 şi 24 ianuarie 1859 în Moldova şi Ţara Românească, punea Europa în faţa „faptului împlinit”, noţiune prin care înţelegem interpretarea românească de către o pleiadă de oameni politici de excepţie a prevederilor Convenţiei de la Paris din 1858, care ofereau o uniune formală a celor două Principate .
   Colonelul Cuza, coleg de şcoală cu Alecsandri, Kogălniceanu, aflat în rândurile revoluţionarilor paşoptişti, îşi dăduse demisia din funcţia de prefect de Covurlui, când a aflat că alegerile din Moldova au fost furate de caimacamul Vogoride sprijinit de Austria, în 1857, făcând publice documente luate de la o frumoasă soţie de demnitar căreia nu-i rămăsese indiferent tânărul colonel de 37 de ani.

   Alexandru Ioan Cuza a fost conştient că el trebuia să întreprindă repede şi susţinut o serie de măsuri menite să consolideze Unirea din 1859.

   Până la 24 ianuarie 1862 (deci, la trei ani de la dubla alegere), a reuşit să unifice administrativ Moldova şi Ţara Românească, creând instituţii centrale unice, cu sediul la Bucureşti şi să impună Europei recunoaşterea pe timpul vieţii sale a unirii. A fost bănuit că s-a aflat în spatele atentatului împotriva premierului conservator Barbu Catargiu, un antireformist convins.

   A creat două universităţi (1860 – Iaşi, 1864 – Bucureşti), a dat reforma secularizării averilor mănăstireşti (1863), prin care 25 % din avutul ţării furat cu nesimţire de călugării de la Locurile Sfinte care fuseseră înzestrate cu pământ românesc în sprijinul ideii de cruciadă, a dat reforma agrară (1864), legea instrucţiunii publice care făcea obligatoriu învăţământul primar de patru clase, a dat Ţării un cod civil şi unul penal, a creat o şcoală de poduri şi şosele. Pe ascuns, a încercat să susţină planuri revoluţionare de eliberare a Transilvaniei. L-a ajutat pe Miloş Obrenovici să aducă arme din Rusia, pentru întărirea Serbiei.

   Prins în hăţişul procedurii politice româneşti aflate la început, în care dezbatere însemna dispută aprigă (ca şi acum, doar că a căpătat teribile accente de bătaie de joc) care îi blama orice acţiune, a luat iniţiativa unei lovituri de stat, care să-i dea cale liberă în înfăptuirea reformelor radicale, fără imixtiunea „algoritmului”, „obiceiului pământului”. A dat un Statut cu rol de Constituţie, s-a plimbat prin popor ca să-i prindă pe şmecherii de România cu ocaua mică, l-a pupat pe bietul moş Ion Roată cel scuipat de boier (vreun tupeist de „baron local”?) a făcut o vizită la Constantinopol, de unde s-a întors cu o nouă recunoaştere de la sultan. Omul care l-a ajutat, primul ministru Mihail Kogălniceanu i-a stat alături până când a trebuit să demisioneze, ca urmare a incitării domnitorului de către camarila sa („grup de interese”, „băieţi deştepţi” etc). Cum Elena Doamna, nu a avut copii, Cuza a avut o relaţie cu Maria Obrenovici, împinsă de la spate de Cezar Librecht, inspectorul telegrafului muntean şi moldovean (să-i zicem „stăpânul informaţiilor”?, „combinator”?, „băiat deştept”?) din care au rezultat doi băieţi, Alexandru şi Dimitrie. Când i-a adoptat, adversarii l-au acuzat că vrea să instituie o dinastie. Copiii au murit însă repede, niciunul nedepăşind vârsta de 25 de ani.

   Profitând de lipsa domnitorului, plecat la băi peste graniţă, opoziţia a încercat o răscoală în Bucureşti, în vara lui 1865, dar care a fost reprimată. Iniţiatorii acţiunilor subversive uniţi în „monstruoasa coaliţie” erau conservatori şi liberali radicali, uniţi special pentru înlăturarea domnitorului. Cu toţii erau nemulţumiţi că nu luau parte la gestionarea puterii.

   Complotul a reuşit, însăşi garda domnească (între ei s-au aflat şi ofiţerii Lecca şi Haralambie, care juraseră pe spadă să-l apere) fiind cumpărată. Cuza, care a lăsat clar să reiasă în toamna lui 1865 că e gata să lase locul prinţului străin cerut de Adunările Ad-hoc din 1857, a semnat, la patru dimineaţa, pe spinarea unui complotist (pe care-l chema Pillat n.n.) care-i pusese pistolul la tâmplă, actul de abdicare, urmând să peregrineze în exil, mistuit de dorul de ţară. I-a fost refuzată întoarcerea, de către Carol I, care l-a convins că era mai înţelept să rămână acolo, departe, pentru a nu fi folosit în jocul politic.

   Doar Mihai Eminescu, împreună cu un grup de tineri studenţi în Germania i-au făcut cinstea de a-l vizita. Ales deputat de Mehedinţi (fără să tragă cu pistolul, să cumpere voturi etc.) în 1870, Cuza a refuzat mandatul şi a trăit cu demnitate până la moartea sa în 1873, la Heidelberg. Doamna Elena a murit în 1909, la 36 de ani de la dispariţia ilustrului său soţ.

   Mii de ţărani, pentru care fusese cel care-i scăpase de clacă pe ei, truditorii pământului, care le-a trimis copiii la şcoală, pregătindu-i să lupte apoi pentru independenţa ce avea să vină un deceniu mai târziu, au urmat trenul mortuar, iar Kogălniceanu, care la demisie spunea că nici oasele nu şi le va pune la un loc cu A.I.Cuza, a rostit un discurs care scotea lacrimi până şi din pietrele drumului. După ce a stat, o vreme în penumbră, scos pe tuşă de complotişti, a revenit fiind artizanul independenţei României.

   Conjunctura internaţională a anului 1866 reprezentată de victoria Prusiei asupra Austriei la Konigratz (Sadowa) a dejucat practic încercările de distrugere a Unirii, urzite de Austria şi Turcia. Cum ducele de Flandra, propus iniţial de Locotenenţa Domnească, instituită la 11/23 februarie1866, a refuzat tronul, oamenii politici de la Bucureşti au reuşit să-l convingă pe Carol de Hohhenzolern Sigmaringen, din familia domnitoare a Prusiei să vină ca Prinţ al României, la 10 mai 1866.

   11 februarie nu a scăpat nici atenţiei scriitorilor, cetăţeanul turmentat din O scrisoare pierdută de I.L Caragiale, fost poştaş, spunând, pe la 1883, coanei Joiţica: „Mă cunoaşte conu’Zaharia (Trahanache, ajuns după două aproape două decenii trecute din 1866 omul cel mai important din partidul unui orăşel de munte n.n.) de la 11 fevruarie!”. Miţa Baston, din „D’ale carnavalului” alergând cu „stecluţa de vitriol” după fantele Nae Girimea avea să-i strige cu obidă: „ ai uitat că-n vinele mele curge sângele martirilor de la 11 fevruarie!”

   Oamenii politici l-au adus pe Cuza pe tron, el însuşi fiind un simbol al luptei pentru unire, dar n-au ezitat să-l îndepărteze, nu ca să-şi umple samarii, nu ca să-i spulbere pe nefericiţii de pe străzi cu trăsurile lor sau să aducă un neputincios numai bun de sforărit şi jucat ca ursul în bâlciuri ci, din raţiuni de stat, cum scria Mihai Eminescu în Epigonii, surprinzând mentalitatea elitelor, fie ele şi politice: „şi de-aceea spusa voastră era sântă şi frumoasă/căci de minţi era gândită, căci din inimă era scoasă”.

   Ei nu i-au distrus opera, fie ea autoritar clădită, l-au şters din memoria imediatului, dar l-au aşezat în cea a viitorului, a indestructibilului” .
   Multumesc din toata inima pentru vizita, comentariu, like si LINK-ul postat !
   O seara minunata !
   Cu stima si respect,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 24/01/2013 @ 8:34 pm | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  De Ziua UNIRII,
  Pentru ARTIZANUL ei
  Nimeni altul decat DOMNUL
  ALEXANDRU IOAN CUZA :

  „Vasile Alecsandri
  Cuza Vodă

  Văzutu-te-am în pace suind scara mărirei
  Şi-n pace luănd calea augusta-a nemurirei,
  O! scump amic, domn mare, o! nume cu splendoare
  Sadit pe miriade de libere ogoare!

  O clipă apărut-ai în planul veciniciei
  Şi vecinice mari fapte lăsat-ai României,
  Nălţând din părăsire antica-i demnitate
  Prin magica Unire şi sacra Libertate.

  Ca norul plin de mană ce trece şi revarsă
  O ploaie roditoare pe brazda care-i arsă,
  Şi, stând apoi deoparte, în urma lui priveşte
  Cum brazda se deschide şi câmpul înfloreşte,

  Aşa şi tu din ceruri ai dulcea mângâiere
  Şi vezi a ţării tale frumoasa renviere,
  Tu, ce-ai stârpit cu sceptrul, unealta de rodire,
  Din suflete şi câmpuri sămânţa de serbire,

  Acum te odihneşte gustând eterna pace
  În taina măiestoasă a morţii care tace,
  Lăsând o lume-ntreagă la tine să gândească
  Ş-a ta legendă, Cuza! cu fală s-o rostească…

  Sunt nume destinate, ca numele tău mare,
  Să steie neclintite pe-a Timpului hotare
  Şi vecinic să răspânda o falnică lumină
  Pe seculii ce-n umbră, trecând, li se închină „!
  Sursa: Internetul.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 24/01/2013 @ 8:53 pm | Răspunde

 8. „DE CE-AU MURIT PATRIOTII si-au RAMAS doar HOTII ???”
  PENTRU CĂ PATRIOŢII ŞI-AU DAT VIAŢA PENTRU ŢARĂ !!!
  AU RĂMAS DOAR HOŢII CARE SE ÎNTREC ÎN A PRĂDUI ŞI A DISTRUGE ROMÂNIA,ÎMPREUNĂ CU POPORUL ADORMIT ÎN SOMNUL CEL DE MOARTE ÎN CARE-L ADÂNCIRĂ BARBARII DE TIRANI !!!
  ROMÂNI DE PRETUTINDENI,ADUNAREAAAAAAAAA !!!
  SUB TRICOLOR SĂ NE-ADUNĂM
  ŞI ROMÂNIA S-O RECÂŞTIGĂM !!!!!!!!!!!!!!!

  Comentariu de bmarinescu41 — 24/01/2013 @ 9:49 pm | Răspunde

  • @ Buna dimineata Bogdan !
   Adevar grait-a gura ta prietene !
   PATRIOTII au murit pentru TARA
   HOTII au ramas sa PRADUIASCA
   Si sa bage-n popor boala
   ROMANIA s-o NENOROCEASCA !
   Dare-ar DUMNEZEU cel SFANT
   HOTII s-o MIERLEASCA
   Sa ramana pe PAMANT
   PATRIOTII, TARA s-o-NFLOREASCA !
   Ieri de Ziua sfanta a UNIRII
   Base n-a iesit din casa
   De frica poporimii
   Ca sa nu-l mai HUIDUIASCA !
   Si-a trimis insa trepadusii
   Sa urle-n gura mare
   Ca cei de la PUTERE-s HOTII
   Si nu gasca dumisale .
   Cat cinism si neobrazare
   Poate fi-n capul lui
   Nici vorba de blazare
   Ci de ridicolul tupeului.
   E bun indemnul sus postat
   ” ROMANI DE PRETUTINDENI ADUNAREAAAAAAAAAAAAAAAAA!”
   SUB TRICOLOR SA NE-ADUNAM
   ROMANIA S-O RECASTIGAM ”
   Si de gasca lui Base sa SCAPAM !!!
   Asa sa ne ajute DUMNEZEU !
   Multumesc pentru vizita, comentariu si like !
   Weekend placut !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 25/01/2013 @ 9:49 am | Răspunde

   • Mulţumesc asemenea prietene !!!
    Bogdan.

    Comentariu de bmarinescu41 — 25/01/2013 @ 7:13 pm | Răspunde

   • @ Buna dimineata Bogdan !
    Ma bucur ca ti-au placut bancurile !
    Dar cel mai tare ma bucura COMUNICAREA VIRTUALA dintre noi ce-i sincera si plina de idei !
    De-a DOMNUL sa fie asa tot timpul ca alta arma impotriva
    ” PADUCHIOSULUI PORTOCALIU ”
    decat COMUNICAREA virtuala dintre noi, NU AVEM !!!

    Mie insa NU-MI place deloc ce face Basescu
    NANIPULAND din nou omenirea
    Criticandu-l direct pe ANTONESCU
    Bagand in USL suspiciunea !
    Nici ce face PONTA nu imi place
    Caci se lasa prea usor manipulat
    De ” guvernatorul ” parsiv ce face
    Orice , ca PDL sa fie SALVAT !
    Weekend placut !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 26/01/2013 @ 8:18 am | Răspunde

 9. @ ALL !!!
  Astazi merg la ONOMASTICA ZILEI de nastere a cuscrului mei si ca sa-mi pastrez tonusul,
  m-am gandit sa va spun o intamplare cu Emil si Traian:
  Se uită Traian peste gard și îl vede pe Emil jucând tenis cu Federer.
  – Baă Emile, domnu’ ăla nu-i Federer?
  – Ba da, măi Traiane.
  – Și tu știi tenis, mă?
  – Știu mă Traiane, mai bine n-aș ști. No, că iară l-am bătut.
  – Apoi cum să face mă, că nu te-am văzut niciodata jucând tenis?
  – Du-te în fundu’ grădinii, acolo-i un broscoi ce-ți îndeplinește orice dorință,
  numa vezi de vorbește mai tare cu el, că-i cam surd.
  Găsește Traian broscoiul și-i spune că vrea mult aur.
  Dar când ajunge acasă, constată că în bătătură avea un taur. Se plânge la Emil:
  – Surd tare broscoiul, am vrut mult aur și mi-a dat un taur…
  – Și tu crezi că eu am vrut să fiu tare-n tenis?
  O zi buna !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 25/01/2013 @ 9:31 am | Răspunde

 10. @ ALL !!!

  Primarul orasului a ajuns prin vointa electoratului din judet,
  SENATOR
  iar Presedintele Consiliului Judetean,
  DEPUTAT
  si
  VICE PRIM MINISTRU .
  Cinste lor si SPOR la treaba ! Sa faca tot ce le sta in putinta pentru a pune in practica
  PROMISIUNILE ELECTORALE !!!
  In locul lor, cum normal prevede Legea electorala, in judet se vor desfasura in luna februarie 2013 ALEGERI LOCALE pentru completarea locurilor vacante la PRIMARIA MUNICIPALA TURNU MAGURELE si la CONSILUIL JUDETEAN TELEORMAN .
  Azi pe la ora 11.30 mergand intr-un loc anume, am traversat orasul de la est la vest .
  Nici nu ningea , nici nu ploua . Strazile cu gropi fara numar, pline cu apa statuta,
  erau populate din loc in loc de cate-un caine vagabond in cautare de hrana .
  O liniste suspecta-n jur ma indemna la ganduri contradictorii.
  Din loc in loc strazile si asa pustii iti atrageau atentia prin BANNERELE instalate de-o parte si de alta
  a trotuarelor, la inaltimea necesara a nu fi date jos sau rupte de neispravitii boschetari
  platiti de unii si de altii cu-o vodca contrafacuta ,
  bannere cu tot felul de slogane de parca am fi in filmul
  marelui regizor SERGIU NICOLAESCU,
  ” CU MAINILE CURATE, PDL ”
  sau si mai ipocrit,
  ” CU GANDURI CURATE ,PDL ” !!!
  Ramai uimit de indrazneala cu care exponentii vechii puteri portocalii vor sa recastige ca sa nu spun direct PACALEASCA din nou electoratul !
  Daca cei din PDL merg in fata electoratului din TELEORMAN
  ” CU MAINILE CURATE ”
  si
  ” CU GANDURI CURATE ”
  atunci eu ma fac POPA !!!
  Weekend placut doamnelor, domnisoarelor si domnilor ce-ajungeti pe-aici !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 25/01/2013 @ 5:07 pm | Răspunde

 11. @ ALL !!!
  Sa ne mai relaxam nitel :
  * Si barbatul
  casatorit poate fi fericit, totul e sa nu afle sotia !

  * Exista 3 lucruri importante in viata:
  sexul, secretul si prietenia. Asadar, faceti sex, pastrati secretul si ramaneti prieteni.

  *In jungla totul e comestibil. Si eu, si tu……….
  * Astazi am incercat sa evit vodca, dar e cu 40% mai tare decat mine…
  * Nu te lua dupa ce zice lumea, nu esti grasa. Hai, sus barbia… asa, si cealalta !
  * – De unde vii la ora asta?
  – Dar ce cauta barbatul asta in patul nostru ?
  – Nu schimba subiectul ! De unde vii la ora asta ?
  * Culmea adolescentului rebel: sa locuiesti singur si sa fugi de acasa !
  * Nu faceti aceeasi greseala de doua ori, sunt atat de multe greseli noi de facut !

  * – Gandeste-te, draga, zece ani si nici o cearta !
  – Stiu, las ticalos ce esti !
  *A te intoarce este un semn rau… Mai ales daca esti o femeie tanara, proaspat casatorita si n-ai fost acasa de 3 zile.
  * Deoarece Dumnezeu nu reuseste sa urmareasca totul, a creat babele si bancile din curte.
  * Unde credeti ca se roaga oamenii cu adevarat la Dumnezeu: intr-o biserica sau intr-un avion cu un motor in flacari ?
  * Isteria e o boala vicleana; o contacteaza femeia, dar moare de ea barbatul.

  * Munca e pentru cei care nu stiu sa pescuiasca.
  * Exista doua feluri de oameni. Unul spune mereu ce gandeste. Celalalt are prieteni.

  * Daca o femeie vrea sa invete sofatul, nu-i sta in cale ! Daca nu-ti place cum conduce, dispari de pe trotuar !

  * Fa jogging, sa mori mai sanatos.

  * Graffiti e pentru cei ce nu stiu sa scrie carti.

  * Nu-ti fa griji cu sanatatea. Trece!

  * Dumnezeu probabil ii iubeste pe idioti, din moment ce a creat asa de multi.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 25/01/2013 @ 5:14 pm | Răspunde

 12. @ H.C.F.STEFANESCU,
  Buna dimineata prietene !
  Faptul c-ai dat LIKE inseamna c-ai trecut pe-aici iar asta ma bucura enorm !
  Multumesc !
  Weekend placut !
  Cu prietenie,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 26/01/2013 @ 8:24 am | Răspunde

 13. @ ALL !!!

  ANECDOTE ISTORICE :

  “Tronuri”
  Monarhii Europei, mai mari sau mai mici, aveau şi un alt tron, în afara celui pe care şedeau în timpul momentelor oficiale. Era, de fapt, un scaun mai special, având în mijloc o gaură rotundă şi servea aceloraşi scopuri pentru care ar putea fi folosit şi astăzi!

  De acest scaun avea grijă un personaj important, care purta uniformă, sabie şi decoraţii. Iar atunci când suveranul “lua poziţie” pe acest scaun, toată curtea trebuia să fie de faţă!
  Ludovic al XIV-lea a mai alungat o parte din spectatorii care aveau obligaţia să asiste la acest moment ce dura uneori destul de mult. S-a mulţumit doar cu prezenţa prinţilor şi prinţeselor de sânge, a doamnei de Maintenon, a miniştrilor şi a marilor demnitari de la curte!
  Caterina de Medici avea şi ea două scaune găurite, unul îmbrăcat în catifea albastră, celalalt în catifea roşie. După ce a rămas văduvă şi-a comandat şi un al treilea scaun, normal, de culoare neagră!
  Regele Neapolelui, Ferdinand al IV-lea, chiar şi atunci când mergea la teatru era însoţit de importanta piesă de mobilier. Scaunul găurit era purtat atunci de un detaşament special de soldaţi, conduşi de un ofiţer. Peste tot pe unde treceau, militarii dădeau onorul, iar ofiţerii salutau cu sabia scoasă!

  *****
  „Iată un leac care o să mă vindece de toate durerile”
  La 29 octombrie 1618 faimosul scriitor, poet şi explorator englez Sir Walter Raleigh păşea spre eşafod, urmând să suporte pedeapsa pe care i-o dăduse regele Iacob I.
  Cerând să vadă securea cu care urma să i se taie capul, Raleigh şi-a trecut degetele peste tăiş, glumind : „Iată un leac care o să mă vindece de toate durerile”.
  Când cineva din asistenţă i-a cerut să-şi aşeze capul pe butuc cu faţa spre răsărit, Raleigh a răspuns : „Ce contează cum stă capul, dacă inima e la locul ei ?”, cel mai potrivit epitaf pentru favoritul căzut în dizgraţie.
  *****
  Durerea lui Mark Twain
  Când era copil, Mark Twain a lipsit odată de la şcoală şi tatăl lui i-a dat vreo două la fund.
  Ca să-l consoleze i-a spus:
  – Fiule, să nu crezi că pe mine nu mă doare că trebuie să te pocnesc!
  – Cred că te doare… dar nu în acelaşi loc! îi răspunse Mark
  *****
  Voltaire ii raspunde unui obraznic
  Un domn i s-a adresat în scris lui Voltaire cu obrăznicie şi în termeni lipsiţi de elementar respect.
  Voltaire îi răspunde:
  “Mă aflu în cea mai mică încăpere a casei. Scrisoarea dvs. e în faţa mea. Curând va fi în spatele meu”!

  *****
  De ce Dumnezeu a creat întâi bărbatul?
  O doamnă îl întrebă odată pe dramaturgul George Bernard Shaw:
  – Cum credeţi, de ce Dumnezeu a creat întâi bărbatul şi abia apoi femeia?
  În stilul său inconfundabil, Shaw răspunse:
  – Probabil, Dumnezeu nu dorea ca în timp ce va crea bărbatul, femeia să-l sâcâie cu sfaturile ei!
  *****
  Cum te cheamă?
  Într-o zi, în tren, istoricul german Theodor Mommsen se căuta în toate buzunarele, necajit că nu-şi găsea ochelarii. O fetiţă de lângă el îi întinse.
  – Mulţumesc, micuţo, îi zâmbi savantul. Cum te cheamă?
  – Anna Mommsen, tată, răspunse fetiţa.
  *****
  Procedaţi ca mine
  Conducând o doamnă la masă, Mark Twain i-a spus:
  – Ce frumoasă sunteţi!
  Mai puţin amabilă, doamna i-a răspuns:
  – Îmi pare rău că nu pot să vă întorc acest compliment!
  – O, a râs Twain. Procedaţi ca mine, doamnă. Minţiţi!
  *****
  Îl invidiez pe Adam
  Mark Twain spunea:
  – Îl invidiez pe Adam, pentru că atunci când spunea o vorbă de duh ştia că n-a mai spus-o nimeni înaintea lui!
  *****
  Ba cal, ba şa
  Ziarisul şi prozatorul Anton Bacalbaşa a fost invitat într-o seară la o petrecere. Printre ceilalţi invitaţi se afla şi un general în retragere. Acesta tocmai citise volumul de schiţe satirice în care scriitorul demasca tarele vieţii cazone. Fără să ştie că scriitorul se afla chiar în faţa sa, generalul indignat ameninţa că îl va chema pe autor în faţa justiţei pentru injurii aduse corpului ofiţeresc, la care Bacalbaşa a intervenit:
  – Lăsaţi-l, domnule general. Cine ştie ce amărât o fi şi scriitorul ăsta. Nu vedeţi? Până şi numele îl are ca vai de capul lui, ba cal, ba şa!
  *****
  A cui este această operă?
  Pablo Picasso se afla la Paris când oraşul a fost ocupat de trupele naziste.
  Ofiţerii germani îl vizitau des, iar el îi primea destul de rece. La plecare le dădea cadou o reproducere a renumitei lucrări care înfăţişa distrugerea oraşului Guernica de către piloţii germani. Pictorul rostea doar un sigur cuvânt: “souvenir”.
  – E opera dumneavoastră? l-a întrebat unul dintre ofiţeri.
  – Oh, nu, l-a lămurit Picasso, a dumneavoastră!

  Sursa: Mail.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 27/01/2013 @ 8:57 am | Răspunde

 14. @ ALL !!!
  Ce frumoasa-i ROMANIA si ce bine canta FARCAS !!!

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 28/01/2013 @ 6:27 pm | Răspunde

 15. @ ALL !!!
  HORA UNIRIi
  PARODIE .

  HORA UNIRII
  Vasile Alecsandri

  Hai să dăm mână cu mână
  Să furăm tot ce s-adună,
  Să-nvârtim hora hoţiei
  Pe pământul României!

  Hai să dăm mâna cu mână
  Cei cu inima română,
  Să-nvârtim hora frăţiei
  Pe pământul României!

  Ordinea şi cinstea piară!
  Piară fraierii din ţară !
  Între noi să nu mai fie
  Decât jaf şi şmecherie!

  Iarba rea din holde piară!
  Piară duşmănia-n ţară !
  Între noi să nu mai fie
  Decât flori şi omenie!

  Contu-n bancă de te ţine
  Vino să te prinzi cu mine,
  La hoţie cu unire
  Şi pe funcţii cu-nfrăţire!

  Măi muntene, măi vecine
  Vino să te prinzi cu mine
  Şi la viaţă cu unire
  Şi la moarte cu-nfrăţire!

  Unde-i unul nu-i putere
  Să se pună de-o avere,
  Unde-s doi puterea creşte
  Şi ţara se prăduieşte!

  Unde-i unul nu-i putere
  La nevoi şi la durere
  Unde-s doi puterea creste
  Şi duşmanul nu sporeşte!

  P-amândoi în cot ne doare
  Că în haos ţara moare.
  Eu ţi-s frate, tu-mi eşti frate,
  Să furăm cât se mai poate!

  Amândoi suntem de-o mamă
  De-o făptură şi de-o samă,
  Ca doi brazi într-o tulpină
  Ca doi ochi într-o lumină.

  În guvern hai cu grăbire
  Să-l secăm dintr-o sorbire,
  Ca să crească banul mare
  Mai rapid în buzunare.

  Amândoi avem un nume,
  Amândoi o faimă-n lume.
  Eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate,
  În noi doi un suflet bate!

  Dăm pomană ş-un pişcot
  Prostului cu drept de vot,
  Că oricum în România
  Noi facem paranghelia.

  Vin’ la Milcov cu grăbire
  Să-l secăm dintr-o sorbire,
  Ca să treacă drumul mare
  Peste-a noastre vechi hotare,

  Şi să vadă sfântul soare
  Într-o zi de sărbătoare
  Hora noastră cea frăţească
  Pe câmpia românească!

  Sursa : Internetul .
  Aliosa

  Comentariu de Aliosa — 23/02/2013 @ 9:01 am | Răspunde

 16. Have you ever promoted this blog?

  Try this site. They helped my blog.

  Trackback de JimmyO — 18/01/2014 @ 2:15 pm | Răspunde

  • So far we have tried to promote my BLOG by others but by what we publish on it!
   We have a saying:
   – Do not let another to do the job that they may be sorry
   Thanks for visiting and suggestion though!
   Sincerely,
   Alyosha.

   Comentariu de Aliosa — 18/01/2014 @ 7:18 pm | Răspunde

 17. Reblogged this on Alioşa and commented:

  155 de ani de la UNIREA Principatelor Romane !!!
  La 24 ianuarie 2014 se implinesc 155 de ani de la UNIREA Principatelor Romanesub domnia Colonelului ALEXANDRU IOAN CUZA !!!
  Mai multe pe
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/01/24
  Cu stima si respect,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/01/2014 @ 12:09 pm | Răspunde

 18. Cand eram copil cantam la scoala impreuna cu invatatorii in curtea scolii hai sa dam mana cu mana in ziua de 24 ianuarie si era placut iar pe strazi erau difuzoare la care se auzea cantand hai sa dam mana cu mana- era o atmosfera de sarbatoare pentru toti romanii

  Comentariu de costeltiti — 21/01/2014 @ 1:04 pm | Răspunde

 19. Reblogged this on blogul lui costel.

  Comentariu de costeltiti — 21/01/2014 @ 1:14 pm | Răspunde

  • Multumesc pentru ” reblogged” !
   Ma bucura si onoreaza gestul tau !
   Toate cele bune !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 21/01/2014 @ 1:29 pm | Răspunde

 20. Na, ca aici apare „like”. 🙂 🙂
  Cred ca ideea e ca „like” merita cel care a scris articolul original, in cazul de fata, tot tu.
  As remarca ca bordurile nu sunt platite numai de bucuresteni,
  ci de romanii din toata tara, caci toate impozitele se duc la bugetul statului,
  apoi, de acolo, banii sunt directionati catre primarii,
  in functie de interese si sfere de influenta.

  Comentariu de Decenu — 21/01/2014 @ 4:05 pm | Răspunde

  • Buna seara Mircea !
   Bucuria mea nu emana de la
   ” A FI SAU A NU FI ”
   afisat profilul persoanei care da LIKE
   ci din comentariile facute de acea persoana.
   In cazul de fata ma bucur ca ai ajuns si la articolul original
   iar asta inseamna multe pentru mine !!!
   Iti multumesc frumos !
   Cate despre BORDURI, ai dreptate !
   Bordurile s-au pus ,nu s-au pus
   Dar SIGUR banii la el s-au dus
   Nu numai de la bucuresteni
   Ci chiar si de la amarasteni
   Caci dupa cum foarte bine ai remarcat
   Toti romanii sunt scosi la mezat .
   Pentru ei nu mai conteaza
   Cine si cum mai voteaza
   Pentru ei conteaza BANUL
   Influienta si ciolanul .
   Mama lor de HOTI
   Dracu’sa ii ia pe toti !!!
   O seara frumoasa caci a mea, sincer , este OK !!!
   Cu prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 22/01/2014 @ 7:07 pm | Răspunde

 21. Au disparut patriotii si odata cu ei oamenii adevarati.
  Au ramas oamenii materialisti intr-o societate consumerista.
  Oameni fara Dumnezeu al caror unic scop in viata sunt banii.
  Bineinteles, slava Domnului, mai exista niste exceptii.

  Comentariu de raulpintiliec — 23/01/2014 @ 9:42 pm | Răspunde

  • Din pacate, ai dreptate !
   Au disparut PATRIOTII
   si-au ramas doar HOTII
   mama lor de netoti
   dracu’sa ii ia pe toti !!!
   Au ramas cei al carui crez este BANUL chiar daca in popor se spune ca
   ” banul este ochiul dracului ” !!!
   Sub masca RETROCEDARILOR legale,
   s-au RETROCEDAT si ilegal numai si numai pentru BANI,
   mii de imobile si sute de mii de hectare de pamant, pasuni, paduri si iazuri !!!
   Hotelul CONCORDIA care a gazduit in noaptea de 23/24 ianuarie 1859 adunarea
   reprezentantilor MUNTENIEI pentru verdictul in vederea UNIRII Principatelor Romane
   sub o singura DOMNIE caci altfel nu era UNIRE,
   a fost RETROCEDAT unor ITALIENI de Traian Basescu
   la primul sau mandat de primar general al Bucurestiului…………………………….
   La ora actuala, impunatoarea cladire este in PARAGINA……………………….
   iar vorbele tale din comentariul de mai sus intaresc FAPTELE …..
   Multumesc frumos pentru vizita si comentariu !
   Week-end placut !
   Cu stima,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 24/01/2014 @ 7:32 am | Răspunde

 22. […] permanente şi poate institui comisii de anchetă, comisii speciale, inclusiv comisii paritare de mediere, sau comisii comune cu Camera […]

  Pingback de Parlamentul României este ilegal constituit, conform legii electorale — 15/09/2016 @ 5:19 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: