Alioşa

05/02/2013

BENEFICIILE CASTRAVETELUI !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 5:55 pm

Motto:
„Fiecare lucru de pe pamant are o POVESTE a lui,
dar trebuie sa tragi bine cu urechea ca s-o auzi
si trebuie un gram de iubire ca s-o intelegi ” !
NICOLAE IORGA.

Asa e si cu POVESTEA CASTRAVETELUI !

Auditie placuta !

castravetele

” Plurivalentul castravete!

Castravetele nu este numai o legumă potrivită pentru salate şi mâncărurile uşoare de vară. Aceasta legumă are proprietăţi uimitoare care te pot scăpa din situaţii jenante în viaţa ta cotidiană. Iată mai jos câte va lucruri interesante despre castravete :

1. Castraveţii sunt legume care conţin majoritatea vitaminelor de care ai nevoie într-o zi. Un singur castravete conţine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc.

2. Te simţi obosit după-amiaza? Uită de cafea sau alte băuturi energizante şi mănâncă un castravete. Castraveţii sunt o bună sursă de vitamine B şi carbohidraţi care îţi vor reda energia de care ai nevoie până la finalul zilei.

3. Te-ai săturat de aburul de pe oglinda din baie care apare de fiecare dată când te speli? Atunci încearcă să freci oglinda cu o felie de castravete. Acesta nu numai că va elimina foarte repede aburul, dar va oferi băii tale o aromă proaspătă de spa.

4. Melcii dau târcoale grădinii tale şi fac ravagii printre răsadurile tale? Atunci pune într-o farfurie de tablă câteva felii de castravete şi grădina ta va scăpa întreg sezonul de dăunătorii nepoftiţi. Chimicalele din castravete reacţionează cu aluminiul farfuriei şi emană un miros imperceptibil pentru oameni, dar care este neplăcut pentru dăunătorii care vor elibera zona.

5. Vrei să elimini celulita într-un mod cât mai rapid înainte de a merge la piscină sau la plajă? Ei bine, tot castravetele te va salva. Freacă câteva felii pe zonele problemă şi în câteva minute pielea ta va arăta mult mai bine. Substanţele din castravete au un efect pozitiv asupra colagenului din piele, care va face ca pielea şi tenul tău să fie mai ferm şi mai compact. Astfel vei reduce semnele vizibile de celulită şi chiar şi ridurile.

6. Vrei să eviţi mahmureala sau durerile de cap? Mănâncă o bucată de castravete înainte de culcare şi te vei trezi proaspăt şi fără dureri. Castraveţii conţin suficiente cantităţi de zahăr şi vitamină B care vor înlocui pierdea nutrienţilor din corp, în momentele intense. Cu un singur castravete vei menţine echilibrul nutrienţilor din corpul tău şi vei evita atât durerile de cap, cât şi mahmureala.

7. Eşti la cura de slăbire şi simţi că foamea îţi dă târcoale? Consumă câteva felii de castravete. Aceştia au fost folosiţi timp de secole de către exploratorii europeni pentru mese mici, care să le ofere nutrienţii de care au nevoie şi să prevină apariţia înfometării.
8. Ai o întâlnire imporatantă, însă ai realizat că nu ai timp să îţi cureţi pantofii? Atunci freacă o felie de castravete proaspăt pe pantofi. Chimicalele din această legumă îţi vor face pantofii să stralucească şi vei ţine la distanţă şi apa.

9. Dacă ai probleme cu scârţâitul balamalelor de la uşi, aplică puţin suc de castravete pe zona problemă. Vei vedea că scârţâitul va dispare.

10. Eşti stresat? Nu ai timp pentru câteva momente de relaxare? Taie un castravete în mai multe felii pe care le pui într-o oală cu apă fierbinte. Substanţele din acesta vor reacţiona cu apa fierbinte şi vor emana o aromă proaspătă şi relaxantă. Ştiinţific este demonstrat că aceasta aromă reduce stresul mămicilor şi celor care se pregătesc pentru examene.

11. Tocmai ai mâncat în pauza de masă de la serviciu şi nu ai gumă de mestecat sau bomboane mentolate? Ţine apăsată o felie de castravete în gură. Chimicalele din această legumă vor elimina bacteriile care sunt responsabile de mirosul neplăcut.

12. Cauţi o soluţie „verde” pentru a curăţa robineţii, chiuvetele sau alte obiecte din oţel? Freacă obiectele respective cu o felie de castravete. Nu numai că robineţii şi chiuvetele tale vor luci de curăţenie, dar astfel nu îţi vei distruge degetele şi unghiile cu substanţe toxice.

13. Ai scris ceva cu stiloul sau cu pixul şi ai făcut o greşeală? Cu coaja unui castravete şterge încet greşeala de scris. Aceeaşi metodă o poţi folosi şi pentru creioane sau markere „.

Sursa: Mail.
de bunul meu prieten si coleg de liceu militar ,
Comandorul COSTI caruia ii multumesc si pe aceasta cale !
Cu prietenie,
Aliosa.

Anunțuri

26 comentarii »

  1. @ Buna seara Eda !
    Ca de obicei PRIMA !
    Iti multumesc !
    Asta inseamna mult pentru mine !
    O seara cat mai frumoasa
    Cu-o MUZA debordanta
    O POEZIE spumoasa
    Si-o companie galanta !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 05/02/2013 @ 6:28 pm | Răspunde

  2. Ruşii,după ce beau 100 de vodcă,muşcă dintr-un castravete şi încep să danseze KALINKA!!!
    Román nyelvlecke székelyeknek II.

    Comentariu de bmarinescu41 — 05/02/2013 @ 9:44 pm | Răspunde

  3. Cred că una mai săltăreaţă merge după o vodcă cu castravete 😀 !!!

    Comentariu de bmarinescu41 — 05/02/2013 @ 9:51 pm | Răspunde

    • O VODCA inainte,
      O FRIPTURA-n sange dupa,
      O SALATA de CASTRAVETE in final
      Si te simti alt OM !!!
      Mersi pentru videoclip !
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 06/02/2013 @ 9:44 am | Răspunde

  4. 4 fete-4 frumuseţi-nu pot să mă hotărăsc.Poate mă ajuţi tu prietene 😀 !!!
    Victory – Andre Rieu & BOND

    Comentariu de bmarinescu41 — 05/02/2013 @ 9:59 pm | Răspunde

    • DOAMNE, grea intrebare !
      Toate 4-s super- frumoase
      Iar a le diferentia
      Ar fi o mare nedreptate
      De-acea, dupa parerea mea
      Eu le aleg pe rand pe TOATE !!!
      Multumesc pentru acest frumos videoclip !
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 06/02/2013 @ 9:49 am | Răspunde

      • Egoistule 😀 )))))))))))))

        Comentariu de bmarinescu41 — 06/02/2013 @ 10:42 am

      • Ai dreptate, sunt EGOIST !!!
        Am uitat ca m-ai rugat sa te ajut in alegerea uneia din patru !
        Ca sa-mi ierti greseala, eu zic
        SA LE ALEGI PE TOATE !!!
        Aliosa.

        Comentariu de Aliosa — 06/02/2013 @ 1:36 pm

      • După ce le „oboseşti” tu sau invers 😀 ???

        Comentariu de bmarinescu41 — 06/02/2013 @ 10:47 pm

      • Eu zic sa le ” obosesti ” tu ca la mine sa doarma bine !
        ” Ochii vad , inima cere ”
        Nu mai sunt cum ieri eram
        E greu sa faci azi din placere
        Ce faceam cand ma distram !
        O zi frumoasa !
        Aliosa.

        Comentariu de Aliosa — 07/02/2013 @ 8:47 am

  5. @ ALL !!!
    COPII TALENTATI :

    Vizionare si auditie placuta !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 06/02/2013 @ 9:40 am | Răspunde

  6. @ Nepotul,
    Buna seara !
    Multumesc pentru vizita si like !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 07/02/2013 @ 4:39 pm | Răspunde

  7. @ ALL !!!
    Imi plac foarte mult CEAIURILE din PLANTE MEDICINALE !
    In fiecare an, din primavara pana-n toamna adun personal sau cumpar din piata de la vanzatorii ambulanti tot felul de PLANTE MEDICINALE pe care le usuc natural , la loc uscat si racoros, la umbra nu la soare si-apoi le depozitez in cutii speciale cu etichete la fiecare.
    Spre stiinta mea dar si a celor ce ajung pe aici, am preluat de pe
    http://SuntFericita.ro/
    urmatoarele informatii :

    ” 9 plante medicinale care au si efecte adverse:

    1. Musetelul are proprietati antiseprice – calmeaza durerile si reduce inflamatiile. Specialistii spun ca ceaiul de musetel coaguleaza sangele daca este combinat cu aspirina, medicamente antidepresive sau anticoagulante.

    2. Ceaiul de sunatoare este contraindicat in cazul in care iei medicamente pentru raceala. De asemenea, sunatoarea nu se foloseste in combinatie cu medicamentele antidepresive.

    3. In medicina traditionala, gingko biloba este folosita pentru a trata tulburarile circulatorii si pentru imbunatatirea memoriei. Ceaiul de ginkgo biloba care este folosita pentru imbunatatirea circulatiei si a capacitatii de concentrare, subtiaza sangele si nu trebuie consumat in combinatie cu alte medicamente.

    4. Ceaiul de echinaceea este foarte bun pentru tratarea racelilor, insa nu trebuie consumat de cei care sufera de astm, artrita reumatoida, diabet de tip 1 caci poate provoca crize,
    dureri abdominale si, in cazuri extreme, chiar soc anafilactic.

    Echinaceea este toxica atunci cand este ingerata in cantitati prea mari.

    5. Ceaiul de ginseng, folosit pentru imbunatatirea sistemului imunitar, este periculos pentru cei care sufera de diabet, intrucat poate scadea nivelul de zahar din sange.

    Luat impreuna cu anticoagulante ar putea sa creasca riscul de hemoragie.
    De aceea, este interzis inainte de operatii.

    6. Mai multe cercetari au aratat ca sofranul reduce inflamatiile si durerile cauzate de artrita, insa chiar si asa nu trebuie luat in acelasi timp cu anticoagulantele, existand riscul sangerarilor.

    7. Cei care obisnuiesc sa ia capsule de ceai de lemn dulce pentru indigestie ar trebui sa renunte sa le mai consume in cazul in care medicul le prescrie diuretice sau laxative, acest remediu afectand nivelul potasiului din organism.

    8. Valeriana, folosita timp indelungat, duce la inhibarea functiilor organelor interne,
    provoaca dureri de cap, greata.

    9. Menta este contraindicata celor care sufera de hipotensiune, hernie,
    arsuri la stomac, aciditate scazuta a sucului gastric.

    Dupa cum vedeti, tratamentul cu plante medicinale nu este atat de inofensiv cum ar parea la prima vedere”.

    Asa ca, GRIJA mare doamneloor si domnilor !
    Cu prietenie,
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 07/02/2013 @ 4:45 pm | Răspunde

  8. Aliment,medicament ,produs cosmetic natural…castravetele are o mulţime de proprietăţi…

    Comentariu de yousef59 — 07/02/2013 @ 7:09 pm | Răspunde

    • @ Buna seara Magda !
      Intr-o singura propozitie, cu subiect si predicat,
      ai aratat TOTUL despre CASTRAVETE !
      Multumesc !
      O seara perfecta !
      Cu stima,
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 07/02/2013 @ 7:17 pm | Răspunde

  9. @ Roryta,
    Buna dimineata !
    Multumesc pentru vizita si like !
    Faptul ca nu ai comentat, nu ma deranjeaza deloc .
    Mai bine asa mai ales ca nu stim aproapre deloc ce este in sufletul celui de langa noi!
    Nu stim ce este in sufletul celui de la care primim sau caruia trimitem mesaje prin e-mail sau ii postam comentarii pe blog.
    De foarte multe ori nu stim prin ce trece prietenul, neamul nostru, colegul, cunostinta sau strainul virtual sau de pe strada pe unde ne duc pasii cu treburi sau la plimbare .
    De aceea e bine SA NU JUDECAM PE NIMENI!!!

    „Un doctor intrase grăbit în spital, după ce fusese telefonat pentru o intervenţie chirurgicală urgentă. El a răspuns apelului cât mai curând posibil, şi-a schimbat hainele şi a mers direct la blocul de operaţie.

    L-a găsit pe tatăl băiatului plimbându-se pe coridor, aşteptând medicul. Văzându-l, tatăl a strigat: “De ce v-a luat aşa mult timp să veniţi? Nu ştiţi că viaţa fiului meu este în pericol? Nu aveţi simţul responsabilităţii?”

    Medicul a zâmbit şi a spus: “Îmi pare rău, nu eram în spital, şi am venit cât de repede am putut, după ce am primit apelul… Iar acum, mi-aş dori să vă calmaţi, pentru a-mi putea face treaba.”

    “Să mă calmez?! Dacă fiul dumneavoastră ar fi în camera asta acum, v-aţi calma? Dacă propriul fiu v-ar muri acum, ce aţi face??” a spus tatăl furios.

    Doctorul a zâmbit iar şi a răspuns: “Voi spune ceea ce Iov a zis în Cartea Sfântă- “Gol am ieşit din pântecele mamei mele, şi gol mă voi întoarce în sânul pământului, binecuvântat fie Numele Domnului.”- Doctorii nu pot prelungi viaţa. Duceţi-vă şi mijlociţi pentru fiul dumneavoastră, noi vom face tot ce putem prin harul lui Dumnezeu.”

    “A da sfaturi când nu suntem îngrijoraţi e foarte uşor”, a murmurat tatăl.

    Operaţia a durat câteva ore, după care medicul a ieşit fericit. “Slavă Domnului! Fiul dumneavoastră este salvat!” Şi fără să aştepte răspunsul tatălui, şi-a văzut de drum, fugind. “Dacă aveţii vreo întrebare, întrebaţi-o pe asistentă!”

    “De ce este aşa arogant? Nici nu a aşteptat câteva minute pentru a-l întreba despre starea fiului meu”, a comentat tatăl, când a întâlnit-o pe asistentă la câteva minute după ce medicul plecase.

    Asistenta a răspuns, curgându-i lacrimi pe faţă: “Fiul său a murit ieri într-un accident de maşină, era la înmormântare atunci când l-am sunat pentru operaţia fiului tău. Iar acum, că a salvat viaţa fiului tău, a plecat fugind pentru a termina înmormântarea fiului său.”
    Sursa: Mail de la un prieten.
    Iar ca o CONCLUZIE:
    -DESCHIDE INIMA SA INTRE IUBIREA..
    -.DESCHIDE SUFLETUL SA INTRE BUNATATEA TRIMISA DE DUMNEZEU…IAR TU LA RANDUL TAU DARUIESTE TUTUROR
    -NICIODATĂ NU JUDECA PE NIMENI, deoarece niciodată nu ştii cum e viaţa unora, sau ce se întâmplă, sau prin ce trec.
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 8:23 am | Răspunde

  10. @ Amalia74,
    Buna ziua !
    Multumesc pentru like !
    Weekend placut !

    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 12:34 pm | Răspunde

  11. @ ALL !!!
    O SALATA de CASTRAVETE proaspat , cu ULEI de MASLINE, SARE si PIPER ALB proaspat macinat
    merge de minune cu o mancare din FASOLE !!!

    „Alimentatie bio cu 3 surse importante de Omega 3!
    de SuntFericita.ro

    Majoritatea lumii considera ca acizii grasi omega 3 se gasesc doar in produsele din carne de peste. Fals! Acizii omega 3 se regasesc si in numeroase alte alimente si unele dintre aceste sunt la indemana noastra cu cea mai mare usurinta de preparare. Trebuie doar sa le cunoastem si sa le folosim mai des ca pana acum pentru ca stilul nostru de alimentatie sa fie unul cat mai sanatos.

    Iata si cele trei alimente bio pe care sa le consumati pentru un aport considerabil de omega 3:

    1. Fasolea. Iata una dintre cele mai importante surse de omega 3. Folosim fasole alba sau fasole pestrita si totul in combinatii extrem de inedite. Putem sa ne preparam o fasole batuta cu ceapa si ulei de masline sau putem sa optam pentru o salata de fasole alba cu ceapa verde. Toate combinatiile ne pot exprima creativitatea si originalitatea iar rezultatul este unul exceptional pentru sanatatea noastra.

    O alta reteta culinara care ne atrage interesul in mod considerabil este salata de fasole verde cu sfecla rosie. Si sfecla rosie este o leguma cu potential urias pentru sanatatea noastra, asa ca o consumam cat mai des cu putinta.

    De asemenea, salata de fasole mai poate contine si avocado, un fruct miraculos mai ales cand este BIO, organic. Impreuna, cele doua alimente reusesc sa ne dea un boost de energie, vitalitate si de sanatate.

    2. Uleiul de masline si cel de nuci sunt doua alimente bio pe care le consumam pentru aportul lor mare in acizi grasi omega 3. Desigur, sunt produse pe care le gasim la preturi putin mai piperate, insa le putem folosi doar pentru aport zilnic, pe post de portii de sanatate. Asa ca dimineata, pe stomacul gol, o lingura de ulei de masline de provenienta bio ne poate aduce numeroase beneficii pentru sanatatea noastra.

    3. Spanacul este si el o leguma care contine cantitati mari de acizi grasi omega 3. Spanacul poate fi consumat crud, sub forma unor salate care pot da dependenta. Discutam despre salata de spanac cu ceapa verde, ulei de masline si putin arpagic. Mai avem si salata de spanac cu branza de capra sau cu cas de oi, cu salata verde si rosii proaspete, tot de provenienta Bio.”.
    Sursa: http://SuntFericita.ro/
    Alegeti ce vreti
    Ca timp aveti
    Weekend-ul e mare
    Iar postarea tare !
    Pofta buna !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 12:43 pm | Răspunde

  12. @ ALL !!!

    Ţuica de prune si efectele ei asupra sănătăţii !

    Tradiţionala ţuică de prune era odinioară folosită pentru vindecarea bolilor de inimă şi de stomac.
    Ţuica de prună slabă conţine o anumită cantitate de vitamine A, B, C, D1 şi D2.
    De altfel, ţuica de prune fiartă, nu foarte fierbinte, consumată moderat, este, în ciuda celor crezute, benefică funcţiilor hepatice, avide în anotimpul rece de vitamine şi săruri.
    Se recomandă ţuica de prune slabă în dischinezii biliare,
    probleme dedecongestionare hepatică, constipaţii cauzate de factori alimentari.

    Ţuica are si efect antianemic.

    Cercetătorii germani au descoperit ca în extractele distilate de prună există 6 tipuri de substanţe cerute de celulele roşii sanguine, ce sunt rapid absorbite în stomac.
    Aceste substanţe, prezente din abundenţă în ţuica, pot creşte cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen).
    În plus, ţuica de prune are un bogat conţinut în fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele roşii.
    Aliosa,
    consumator coazional de tuica de prune .

    Comentariu de Aliosa — 15/02/2013 @ 8:24 pm | Răspunde

  13. @ ALL !!!

    LASAGNA cu CARNE TOCATA ( din PULPA de PORC si PULPA de VITEL , in fata ta la macelarie )
    caci ALTFEL te trezesti cu CARNE TOCATA de CAL !!!!

    Ingrediente / 4 portii:

    400 grame foi lasagna nefierte de preferat din cale care nu necesita fierbere in prealabil
    2 linguri ulei de masline
    500 grame carne tocata (vita, porc sau amestec de vita cu porc)
    1 ceapa medie
    2 catei de usturoi tocat
    1 borcan de 800 ml pasta de rosii
    1 ou mare
    4 cescute branza ricotta (sau branza de vaci foarte cremoasa)
    2 cescute branza mozarella tocata
    1/2 cescuta parmezan ras
    oregano sau patrunjel verde
    oregano uscat
    piper macinat si sare dupa gust

    Preparare:

    Se fierb foile de lasagna aldente, conform instructiunilor de pe ambalaj si se pun la scurs (in cazul in care nu aveti sortimentul care nu necesita fierbere)
    Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare, se adauga ceapa tocata marunt, apoi usturoiul pisat si se caleste pana devine aurie.
    Se adauga carnea tocata, sare si piper dupa gust si se gateste la foc mediu pana cand carnea se rumeneste usor.
    Se toarma sosul de rosii peste compozitia din tigaie si se mai lasa sa fiarba impreuna cu carnea pana scade sosul si compozitia devine densa.
    Intr-un bol se bate bine oul , se adauga branza ricotta, jumatate din parmezanul ras si verdeata tocata, amestecand pana se obtine o compozitie omogena.
    Se unge o tava pentru copt cu ulei de masline, se toarna o jumatate de ceasca sos de rosii la baza tavii, apoi se incepe asezarea straturilor pentru lasagna.
    Se aseaza primul strat de foi lasagna, se pune deasupra compozitia de branza, parmezan si ou, apoi compozitia de carne si sos de rosii, peste care se imprastie mozarella rasa sau tocata marunt.
    Se repeta acest procedeu, de inca doua oria avand grja ca ultimul strat sa fie de lasagna, peste care pune sos de rosii simplu, se presara restul de parmezan ras si oregano uscat.
    Se preincalzeste cuptorul la 175 C (350 F) si se coace circa 45 de minute.
    Se scoate din cuptor si se lasa 10 minute , apoi se portioneaza si se serveste.

    Reteta lasagna in care Sosul Bechamel inlocieste Brinza Ricotta, accesati link-ul de mai jos:

    S-aveti rabdare la preparat si pofta mare la mancat !
    Weekend placut,
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 16/02/2013 @ 9:18 am | Răspunde

  14. @ ALL !!!

    @ Pentru toti ROMANII si-n special pentru doamnele , domnisoarele si domnii
    care-mi trec pragul CASEI VIRTUALE,
    WEEKEND PLACUT si cateva
    SFATURI pentru a fi
    SANATOS( A ), UTIL ( A ), ATRAGATOR ( ATRAGATOARE )i SOCIABIL ( A) !!!

    ” Sanatate :

    1. Bea multa apa.
    2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.
    3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci
    si in plante si mai putin din cea care este manufacturata.
    4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.
    5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.
    6. Joaca-te mai des.
    7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2011.
    8. Asaza-te, in liniste, cel putin 10 minute in fiecare zi.
    9. Dormi cel putin 7 ore.
    10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si, mergand, surade.

    Personalitate :

    11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nici o idee cum poate fi viata lor.
    12. Evita gandurile negative sau lucrurile pe care nu le poti controla.
    Investeste mai degraba energia in momentul prezent.
    13. Nu face prea mult. Cunoaste-ti limitele.
    14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.
    15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.
    16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
    17. Uita problemele din trecut. Nu rememora celorlalti erorile trecutului.
    Asta o sa ruineze fericirea din prezent.
    18. Viata este prea scurta pentru a o risipi răzbunându-te.
    19. Impaca-te cu trecutul tau ca sa nu-ti ruineze prezentul.
    20. Nimeni nu are grija de fericirea ta decat tu insati.
    21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata.
    Problemele fac pur si simplu parte din curriculum-ul tau;
    ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.
    22. Surade si razi cat mai des posibil.
    23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta sa fii in dezacord.

    Societate :

    24. Telefoneaza cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.
    25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.
    26. Iarta atat cat este posibil.
    27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
    28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.
    29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.
    30. Serviciul tau nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Prietenii tai, DA. Pastreaza legatura.
    31. Nu urî pe nimeni, chiar dacă ai motive; te încarci negativ în mod inutil.

    Viata :

    32. Comporta-te bine !
    33. Arunca tot ce nu este util; pastreaza ce este frumos sau vesel.
    34. Natura vindeca totul.
    35. Indiferent ca e vorba de o situatie buna sau rea, ea se va schimba…
    36. Putin conteaza cum te simti; scoala-te, imbraca-te si prezinta-te.
    37. Ce este mai bun urmeaza sa ti se intample.
    38. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
    39. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, fii fericit !

    Combinatii gresite de alimente

    nr. 1 – FRUCTE DUPA MASA. Fructele nu se mananca in combinatie cu alte alimente. Motivul este ca fructele contin anumite tipuri de zaharuri care nu au nevoie sa fie digerate, deci fructele vor ramane foarte putin in stomac. Consumate cu alte grupe de alimente (grasimi, proteine, legume sau amidonoase), fructele vor ramane in stomac mult mai mult decat e nevoie si vor fermenta. In mod corect, fructele se mananca singure, cu 30 de minute inainte de masa sau la 2 ore dupa.

    nr. 2 – IAURT CU FRUCTE. Cum adica, iaurtul ala atat de bun si gustos din reclame, de fapt nu e bun? Exact. Dupa cum spuneam si mai sus, fructele trebuie mancate singure si in nici un caz nu intra in combinatii cu alte alimente bogate in proteine animale; rezultatele acestei combinatii variaza de la o digestie lenesa, la schimbarea florei intestinale, producerea de toxine, congestia sinusurilor, raceala, tuse, alergii. Daca vrei sa mananci iaurtul putin altfel, alege un sortiment fara arome si cat mai simplu, caruia sa ii imbogatesti gustul cu putina miere, scortisoara sau stafide.

    nr. 3 – LAPTE CU BANANE / MILKSHAKE DE BANANE. Pe cat de gustos, pe atat de toxic! Combinate, aceste alimente se digera extrem de dificil si dau o stare de obosela si greutate intregului corp. Daca totusi vrei sa bei smoothie de lapte cu banane, ai grija ca fructul sa fie extrem de bine copt (cu pete negre) si adauga un praf de cardamom si nucsoara, pentru a ajuta digestia.

    nr. 4 – CEREALE CU LAPTE SI SUC DE PORTOCALE. Da, este bine sa bei un suc proaspat de dimineata, insa nu oricum. Sucul de portocale (sau orice alt fruct acid) distruge enzimele responsabile cu digerarea cerealelor si ”taie” laptele, transformandu-l in mucus. Pentru un mic dejun sanatos, bea sucul de portocale cu 30 de minute inainte de a manca cerealele.

    nr. 5 – PASTE CU BRANZA SI SOS DE ROSII. Rosiile sunt legume acide care nu trebuie amestecate cu alimentele bogate in carbohidrati, asa cum sunt pastele. Daca faci asta, nu te mira daca vei simti o oboseala suspecta imediat dupa masa. Consuma in schimb paste cu sos pesto si legume preparate la gratar.

    nr.6 – OMLETA CU BRANZA SI CARNE. In general, combinatiile de alimente bogate in proteine nu sunt recomandate. Un singur aliment bogat in proteine este suficient la o masa, pentru ca este mai usor de digerat. Alege oricand sa combini oul cu legume sau alte vegetale.

    Ultimul si nu cel mai putin important.

    SA VA FOLOSEASCA !!!”
    Sursa : mail de la Virgil.
    Cu toata simpatia,
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 16/02/2013 @ 2:55 pm | Răspunde

  15. @ ALL !!!

    LAMAIA CONGELATA

    Ar trebui, totusi, rasa putin coaja de deasupra deoarece contine
    substante care se pun pentru a rezista mai mult pe timpul
    transportului si tinuta cam o jumatate de ora in apa cu bicarbonat si
    apoi pusa in congelator.

    LAMAIA CONGELATA !

    Multe restaurtante, baruri si braserii utilizează sau consuma lamaia
    întreaga si nimic nu este pierdut. Cum se poate folosi de lămâia
    întreaga, fără pierderi?

    E simplu … puneti lamaia in congelator. Odată ce lamaia este
    congelata, utilizati răzătoarea si radeti lamaia intreaga (nu este
    nevoie să o cojiti) si presarati pe alimente. Presarati-o pe salate,
    inghetata, supa, taitei, sos de spaghete, orez, sushi, peste, ]n ceai
    si alte bauturi, etc. Gustul tuturor alimentelor va fi îmbunătătit în
    mod neasteptat.
    Cel mai probabil, va ganditi la lamaie doar pentru continutul ei de
    vitamina C. Nu mai mult.
    Care sunt avantajele majore ale folosirii lamaii intregi, altele decât
    pentru a preveni producerea deseurilor si a adăuga un gust nou pentru
    mancarurile tale? Ei bine, coaja de lamaie contine de 5 până la de 10
    ori mai multe vitamine decat sucul de lămâie în sine. Si da, asta este
    ceea ce ai pierdut. Dar, de acum, în urma acestei proceduri simple de
    a congela lamaia întreaga si a o rade pe felurile dvs. de mâncare,
    puteti consuma toate substantele nutritive.
    De asemenea, este bine să stiti că coaja de lamaie are proprietati
    regenerative pentru sănătate, prin eradicarea elementelor toxice din
    organism.
    Deci, puneti lamaia in congelator si apoi dati-o pe razatoare si
    adaugati in alimente în fiecare zi. Acesta este un element-cheie în a
    face produsele alimentare mai gustoase si pentru a vă ajuta să trăiti
    mai sănătos si mai mult!
    Acesta este secretul lamaii! Mai bine mai târziu decât niciodată!
    Lamaia este un produs miraculos in distrugerea celulelor canceroase.
    Este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia. De ce nu
    suntem informati de acest lucru?
    Pentru că există laboratoare interesate în a face o versiune sintetica
    care le va aduce profituri uriase.
    Puteti ajuta acum un prieten la nevoie, informându-l de faptul că
    sucul de lamaie si lamaia, sunt benefice in prevenirea si tratarea
    bolii.
    Gustul este placut si nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
    Câti oameni vor muri în timp ce acest secret este bine păzit astfel
    încât să nu pună în pericol multimilionarii marilor companii
    farmaceutice?
    După cum stiti, copacul-lamaie este cunoscut pentru varietățile sale
    de lămâi si lime. El este creditat cu multe virtuti, dar cel mai
    interesant este efectul pe care îl produce asupra chisturilor si al
    tumorilor. Aceasta planta este un remediu dovedit împotriva cancerului
    de toate tipurile.
    Unii spun ca este foarte util in toate variantele de cancer.
    De asemenea, este considerata avand un spectru anti-microbian
    împotriva infectiilor bacteriene si ciuperci, eficienta împotriva
    parazitilor interni si viermilor, regleaza tensiunea arteriala prea
    ridicata si este un antidepresiv, combatand stresul si tulburările
    nervoase.
    Sursa acestei informatii este fascinantă: vine de la unul din cei mai
    mari producatori de medicamente din lume, care spune că, după mai mult
    de 20 de ani de teste de laborator inca din 1970, s-a dovedit că
    extractele distrug celulele maligne din 12 tipuri de cancer, inclusiv
    cel de colon, san, de prostata, pulmonar si pancreas … Compusii
    acestui copac s-au dovedit a fi de 10.000 de ori mai eficienti decât
    produsul Adriamycin, un medicament chimioterapeutic utilizat în mod
    normal în lume, pentru a încetini cresterea celulelor canceroase.
    Si ceea ce este si mai uimitor: acest tip de terapie cu extract de
    lamaie distruge numai celulele maligne canceroase si nu afectează
    celulele sănătoase.
    Sursa: Internetul
    Sa va fie de folos !

    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 19/02/2013 @ 8:30 am | Răspunde

  16. @ ALL !!!

    Ce sa mai mabcam FRATILOR ???

    Nimic nu mişcă în ţara asta fără acest guru al halelii, acest ayatolah al ciorbei de urzică,
    nenea ăsta cu nume imposibil,Mencinicopschi.
    Vreţi să ştiţi cum să vă hrăniţi?
    Întrebaţi-l pe M. El şi numai el deţine secretul.
    Mai încearcă unii să se bage-n treabă, nelipsiţii cercetători britanici şi americani,
    care găsesc mereu chestii revoluţionare.
    Ba că e bună cafeaua, ba că nu e,
    ba că să bem bere, ba că mai bine zeamă de alge.
    Nişte amatori. Noi îl avem pe Mencinicopschi! Ei, să vedem.
    Carne?
    Nu, că orbeşti.
    Lactate?
    Nu, că te tîmpeşti.
    Dulciuri?
    Nu, că te loveşte damblaua.
    Mezeluri?
    Ce, eşti nebun?
    Hm, dar nici plantele nu-s în regulă, că sînt modificate genetic. Şi mai au şi nitraţi.
    Peştele are mercur
    păsările au gripă,
    vaca e cam nebună,
    iar porcul e prea porc si ne infesteaza cu trichineloza .
    Ouă?
    Nu, că-s găinile stresate.
    A, şi apa de la robinet e cam periculoasa că-i contaminată.
    Hrana ideală ar fi, dupa Mencinicopschi,
    -friptura de vanat,
    -merele pădureţe
    -şi apa rece de izvor.
    Că aşa mîncau strămoşii noştri!!!.
    Treaba e că şi vanatul a prins gustul hranei din conservă.
    Adică, din containerele de gunoi, v-aţi prins.
    Mere pădureţe nu prea găsim,
    rămîne doar apa de izvor.
    În nici un caz îmbuteliată, plasticul e cancerigen!
    Mor să ştiu ce mănîncă nea Mencinicopschi.
    Eu cred că are în spatele casei o mică fermă, cu găini fericite şi legume îngrăşate cu ” ingrasamant ” natur.
    Sau, bagă-n el salamuri şi fastfooduri, şi rîde cu gura plină de cei care-l ascultă.
    Mai dau pe net, că-s nelămurit rău.
    Mîncaţi bio, ne îndeamnă alţii.
    Şi folosiţi doar vase de lemn şi de lut.
    Să nu vă pună naiba să băgaţi mîncarea în oale de metal sau de sticlă, că ăia sunteţi.
    Prăjeală? Ce, esti nebun ???
    Fierbere? Stricaţi vitaminele.
    Sare? Zahăr? Fereasca Sfantul !!!
    Atunci ce?
    Notaţi:
    seminţe de susan,
    sucuri de aloe vera,
    muguri de plop,
    fiertură de ovăz,
    ciuperci shittake (nu mă întrebaţi),
    lapte de soia,
    unt de migdale,
    germeni de fasole,
    suc de pătrunjel.
    Ahaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
    Dar o slană afumată de Bihor,
    cu telemea de Sibiu,
    pită de Hălchiu,
    ceapă de Făgăraş,
    şi-un păhăruţ de vinars de la Brad,

    AM VOIE ???
    Nu???
    La naiba!!!
    Nu cred că mai apuc sa traiesc 94 de ani ca TATA !!!!!!!!!!!!!!!
    Aliosa.
    .

    Comentariu de Aliosa — 24/02/2013 @ 6:26 pm | Răspunde

  17. @ URZICA si BINEFACERILE ei !!!

    „Nu te speria de urzici, caci te ajuta, printre altele, sa scapi de astenia de primavara:
    http://SuntFericita.ro

    Numele plantei in engleza este „nettle” care vine din cuvantul olandez netel, „ac”.
    Explicabil, nu? Cu toate acestea, urzicile preparate ca mancare sau puse in ceai sunt departe de a mai intepa sin e incanta cu un gust si o aroma placute si benefice pentru sanatate. La ce anume este buna? Vezi mai jos.

    Urzicile apar peste tot in lume, cu exceptia regiunii arctice si a centrului si sudului Africii. In general, sunt raspandite de la campie pana la zona alpina. Urzicile contin un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc), substante proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone etc.

    Continutul cel mai ridicat de fier apare la urzici primavera si toamna. Continul de fier este minim in timpul verii, asa ca recoltarea se va face primavara si toamna. Primavara se culeg plantele tinere de la care se folosesc radacinile, tulpinile, frunzele si florile, iar toamna se recolteaza mai ales radacinile si semintele.

    In primul rand trebuie sa fii atenta de unde sunt culesele urzicile, stiind prea bine ca ele se dezvolta epste tot. Asigura-te ca nu sunt luate de pe marginea drumului pe unde trec sute de masini. Aceste plante vor fi incarcate cu plumb, extrem de daunator organismului. S inca ceva: nu face exces de zel cand prepari urzicile. Opareste-le, nu le fierbe si asa vei avea parte de toate beneficiile nutritive pe care planta ti le poate oferi.

    Cat despre felurile alimentare pe care le poti prepara, acestea sunt nenumarate: de la supa crema de urzici, la drob de urzici cu oua si ciuperci sau chiar chiftele cu urzici.

    Vrei desigur sa aflii care sunt punctele albe pe care urzicile le aduna la capitolul sanatate pentru:

    – elimina starile de anemie si astenie;

    – scad continutul de glucoza din sange, avand efecte pozitive asupra pancreasului;

    – actioneaza impotriva viermilor intestinali;

    – previne multiplicarea bacteriilor in organism;

    – fluidifica secretiile bronhice, care vor fi mult mai usor de eliminat prin expectoratie;

    – are efect laxativ, fiind deci bune si intr-o cura de slabire;

    – ceaiul de urzica poate fi folosit si extern pentru cicatrizarea mai rapida a ranilor sau pentru combaterea matretei. Cura cu ceai de urzici este utila in afectiuniel hepatice, biliare, splenice, in crampe si ulcere stomacale, ulcere intestinale.”
    Sursa: http://suntfericita.manager.ro/nu-te-speria-de-urzici-caci-te-ajuta-printre-altele-sa-scapi-de-astenia-de-primavara-5201.htm
    PS !!!
    De BINEFACERILE URZICILOR, am parte chiar si IARNA cand afara este GER de CRAPA PIETRELE !!!
    De unde URZICI ?
    Din cele cumparate PRIMAVARA si pregatite pentru folosirea lor iarna .
    Cum ?
    Simplu :
    – unele la CONGELATOR cu frunze intregi ,
    -altele sub forma de PASTA tot la CONGELATOR :
    -altele sub forma USCATA !!!
    Tie iti plac URZICILE ?
    Daca DA, spune-ne cum le PASTREZI pentru IARNA !
    Multumim !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 15/03/2013 @ 2:29 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: