Alioşa ” File de Jurnal ”

06/02/2013

COABITARE PERICULOASA !!! IREDENTISTII MAGHIARI IESE LA ATAC !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 8:52 am

In loc de MOTTO:
” Cine-a indragit strainii,
Manca-i-ar inima cainii ” !!!
M.EMINESCU, DOINA.

GATA cu CASTRAVETELE !
O fi el bun la toate dar ce-i prea mult strica !
Nori negri plutesc deasupra ROMANIEI iar fosta RSF IUGOSLAVIA desfiintata de forte oculte pornite impotriva urmasilor lui TITO care NU A CAPITULAT niciodata, dar niciodata nici in fata lui HITLER si nici in fata lui STALIN cei doi DICTATORI care prin paranoia lor au provocat moartea a peste 50 de milioane de fiinte omenesti in perioada celui de al Doilea Razboi Mondial , pare mult mai aproape de ROMANIA COABITARII pe toate fronturile :
– intre presedintele ROMANIEI Traian Basescu
si premierul Ungariei Viktor Orban
-intre Ponta si Basescu prin tratat la ceas tarziu din noapte prin preajma CLOPOTULUI bisericii din dealul Cotrocenilor, clopot pe care este incrustat numele celui DEMIS de 7,4 milioane de romani dar in functie si la aceasta ora cu sprijinul acelor oculte forte care au provocat si RAZBOIUL intre popoarele iugoslave si,
– intre Ponta si UDMR ,voalat ca sa nu se prinda romanii .
Daca avem in vedere doar ultima declaratie in direct a presedintelui CJ Covasna ” VREM AUTONOMIE TERITORIALA „,declaratie auzita de milioane de romani din cele mai indepartate colturi ale ROMANIEI dezbinate de regimul basescu dar NEAUZITA de cei din Palatul Victoria si Palatul Cotroceni,
ne dam repede seama despre COABITAREA PERICULOASA dintre USL si UDMR .
Ca sa ne dam si mai bine seama de PERICOLUL de MOARTE ce planeaza asupra ROMANIEI, va propun sa analizam impreuna INTERVIUL de mai jos :

In loc de MOTTO:

„Aici, dacă nu ştii ungureşte, ori înveţi, ori pleci!”
“Şi să fie foarte clar: dacă în 1918 erau conducătorii de azi, la această oră vorbeam toţi ungureşte. Marea Unire n-ar mai fi existat!”
Parintele protopop Florin Tohanean :

„Aici, dacă nu ştii ungureşte, ori înveţi, ori pleci!”
S-a ajuns ca, în inima ţării,
limba română să se mai vorbească doar în biserică?
Vor să părăsim zona. Sunt parohii în protopopiatul nostru, sate în care găsim câte două biserici româneşti. Şi mai sunt câte 10-15 suflete care se declară că sunt români. Ceilalţi sunt români de sânge, botezaţi ortodocşi, dar care zic ”dom’le, suntem unguri!”. Ce să mai zici?
Dar să vedeţi în partea Baraoltului, încolo, Aita Mare, Aita Medie. Am slujit acolo în biserică împreună cu preotul şi cu episcopul, şi când am mers la masa de după slujbă, am rămas trăsnit: românii de la masă vorbeau ungureşte între ei. Şi i-am întrebat: „Băi, fraţilor, voi ce sunteţi? Români! Păi de ce vorbiţi ungureşte? Păi în casă vorbim ungureşte, numai la biserică vorbim româneşte”. Mi-am făcut cruce, da!
S-a cam retrocedat tot în Harghita şi Covasna, mai puţin pământurile Bisericii Ortodoxe Române…
E o problemă încă nerezolvată. S-a încălcat legea agrară, ei au retrocedat toate suprafeţele expropriate de România înainte de 1945. Dacă cineva ar fi curios să studieze un pic legea actuală, aşa cum e ea, cu imperfecţiunile ei, va vedea că „nu face obiectul retrocedării nicio palmă de pământ care a fost expropriată înainte de 1945”, or, ei şi-au refăcut tot ce au avut înainte de acel an, deşi se plătiseră atunci şi despăgubiri. Ni se spune că nu mai există teren de retrocedat, în condiţiile în care Biserica noastră – în Covasna vorbesc, aici unde sunt în cunoştinţă de cauză – mai are peste 700 de hectare de teren arabil neretrocedat şi peste 300 de hectare de pădure.
La nivel judeţean se încearcă „ştergerea urmelor”?
Eu m-am preoţit mai târziu oleacă, aşa pe la 38 de ani, fiind iniţial inginer agronom. Episcopul m-a împuternicit să mă ocup de problema asta a pământurilor. Am găsit hărţi, schiţe cadastrale de la reforma agrară, procese-verbale de împroprietărire. I-am luat un pic pe nepregătite, iar când s-au „trezit” le-au făcut dispărute. Nu se mai găsesc acum, dar mi-am făcut copii, cât am putut să fac… Nu sunt chiar aşa de nevinovaţi, acţionează în perfectă cunoştinţă de cauză.
Care este reacţia guvernului?
Să ştiţi că autoritatea statului în zonă e aproape de cota zero. Chiar şi acolo unde mai sunt români, statul nu şi-a manifestat în niciun moment interesul – culmea – să-şi apere proprietăţile lui! Practic ştiţi ce se întâmplă? Terenurile care au fost ale Bisericii Ortodoxe n-au fost în proprietate nudă, au fost majoritatea date sub titlu de folosinţă. A rămas statul proprietar, Biserica având drept de folosinţă. Eh, acum când s-a retrocedat, practic s-a retrocedat proprietatea statului. Am fost pe la Procuratură, pe la Preşedinţie, pe la ministere, pe unde am crezut eu de cuviinţă să-i înştiinţez. Nici măcar nu s-au obosit să-mi răspundă, darămite să mai ia şi măsuri!
Nu i-a interesat şi nu-i interesează nici acuma.
S-au succedat destule guverne, de diverse „coloraturi”, şi mai toate au jucat ceardaşul cu UDMR. Care să fie motivul?
Până anul acesta – şi vorbesc în nume personal, îmi exprim convingerile mele – s-au supus toţi unui şantaj ordinar, scuzaţi-mi expresia. Aveau nevoie de udemerişti pentru a se menţine la putere cu orice preţ. N-au ţinut seama de mamă, de tată… doar puterea! Pur şi simplu nu le-a păsat. Dar nici măcar acum, existând această „circumstanţă atenuantă”, nu se întâmplă nimic. Ăştia (USL care au vrut sa bata palma in miez de noapte sa „coabiteze” cu UDMR)nu mai au nevoie de unguri la putere şi nu-i înţeleg de ce nu fac nimic. Am crezut că se va „mişca” câte ceva, dar nimic, nimic, nimic, sub nicio formă. De-aia sunt aşa obraznici, pentru că se cred intangibili. Şi ştiţi de ce se cred intangibili? Pentru că ei nu recunosc legile statului românesc, legi care oricum nu se aplică. Asta-i concluzia mea. Nici nu le pasă, domnule!
Ce-nseamnă, părinte, să-ţi duci crucea de român în teritoriul pe care-l denumim generic HarCov?
Asa zisul TINUT SECUIESC a fost,
este si va fi PAMANT ROMANESC in veacul-vecilor( n.r ) !!!

Vedeţi, toată lumea se foloseşte de sintagma asta, ”românii minoritari”. Noi nu ne considerăm şi nu ne simţim minoritari pentru un simplu motiv: în ţara ta nu poţi să fii minoritar! Suntem inferiori numeric, suntem mai puţini – suntem cam 24 la sută -, dar suntem la noi în ţară. Şi-aici e durerea mare, pentru că noi cu ungurii am trăit – aici trăind şi moşii noştri şi strămoşii şi vom mai trăi şi noi şi cei de după noi -, dar cei puşi de Dumnezeu să ne conducă nu fac acest lucru. Noi nu contăm pentru ei, contează doar interesele politice şi materiale. Ăştia cu bani mulţi nu se mai uită care e ungur şi care e român… N-au ruşine faţă de oameni şi nici în faţa lui Dumnezeu. Ne-au părăsit! Ba mai mult, atunci când le convine şi le-apare câte-o situaţie favorabilă, îşi mai aduc aminte, aşa în treacăt…
Era o vreme când pe tricolor, pe stema regală, scria „Nimic fără Dumnezeu”… Când vom mai vedea aşa ceva?
Probabil când se va pune din nou coroana regală pe steag, atunci ne vom întoarce din nou cu faţa spre Dumnezeu. Noi ştim să ne trăim viaţa aicea cu ungurii, dar acum avem nevoie de ajutor. Ce să vă mai zic, iată şi un domn ministru de-aici din zonă, domnul Duşa – Dumnezeu să-i dea sănătate -, pe care-l cunosc dinainte de a fi ministru, chiar avansa ideea, ca şi când ar fi descoperit apa caldă: „Domnilor, românii şi ungurii de condiţie socială normală se înţeleg domnule, e o armonie”. Da’ cum să nu, leul şi mielul trăiesc împreună! Nu-s de acord cu opinia asta, care este valabilă doar pentru generaţiile mai vârstnice. Generaţiile de după 1990 nu mai sunt aşa. De ce? Pentru că ei au avut abilitatea să-şi urmărească consecvent strategia pe care şi-au pus-o la punct. Îi stimez din punctul ăsta de vedere, să ştiţi. Le zic „bravo!”. Şi-aţi văzut cum s-a purtat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Tamaş Şandor, cu ce aroganţă…
Mi-ar fi ruşine să mă numesc guvernant sau un om politic al zilelor noastre dacă aş realiza ce se întâmplă. După 1990 s-a realizat şi s-a reuşit o segregare. Şcoala e separată. Ruşine, în secolul 21 să vorbeşti de şcoala românească şi şcoala ungurească. Cultura… Avem teatru românesc şi unguresc, conservator separat, muzeu secuiesc şi românesc, auziţi…! Prima lor grijă în ’90 a fost să arunce exponatele româneşti din muzeul judeţean şi să-l transforme în muzeu secuiesc. Ei n-au făcut întâmplător chestia asta. Tinerii care sunt acum la vârsta de douăzeci de ani au trăit în climatul ăsta al intoleranţei, educaţi în sensul ăsta, după manuale editate în Ungaria, care prezintă, culmea, istoria şi geografia României. Cum sunt posibile toate aceste lucruri? Prin complicitatea şi îngăduinţa guvernanţilor… Până la urmă, fără a spune vorbe mari, eu consider că este un act de trădare naţională! E un cuvânt greu, dar trebuie să-l spun.
Spuneaţi nu demult că în acest ritm vom ajunge precum în vremea ocupaţiei horthyste din ’40…
Am spus lucrul ăsta. Deja suntem în situaţia de a ne declara 1940. Mi-a spus cineva că vorbesc prostii, că exagerez. Nu vorbesc prostii! Îl înţeleg pe domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita când a zis „va fi ca în Irlanda!”, el asta urmăreşte. Dacă statul şi-ar exercita autoritatea aşa cum trebuie – nu să facă exces de zel -, s-ar rezolva multe lucruri. Vă dau un exemplu: am primit o clădire – Banca Naţională a avut o clădire în mijlocul municipiului Sfântu Gheorghe -, o clădire faină, ce să vă spun. În 2004, guvernul României, când s-a schimbat atunci, pe ultima sută de metri, a dat această clădire în folosinţă Bisericii, la cererea noastră, prin hotărâre de guvern. A ieşit un scandal mare, care continuă şi astăzi. Cum de a făcut guvernul chestia asta, să dea clădirea în folosinţa Bisericii Ortodoxe… Au făcut ce au făcut, a venit domnul Tăriceanu, pe vremea aceea era prim-ministru Marko Bela – Lenin al lor -, care avea vreo patru miniştri în guvern şi care a zis că „sub nici o forme nu se pote da această clodire… indiferent de consecinţe, românilor; trebuie neaporat să fie a comunităţii locale”. De parcă noi, românii, biserica, am fi din Patagonia.
Biserica noastră vă sprijină?
Ne sprijină, dar ce poate să facă? Aici este vorba de o chestiune ce ţine de legalitate. Biserica este o putere în stat, dar să ştiţi că părintele arhiepiscop Ioan, aşa ne-a educat pe noi, aici în zonă: totul să fie în spiritul dreptăţii şi legalităţii. Biserica nu poate, prin natura ei, să folosească măsuri represive şi agresive.
Sunteţi cel mai fin observator al zonei, pentru că toată lumea vine la dumneavoastră. Care ar fi calea de ieşire, paşii ce trebuie urmaţi pentru a reveni la normalitate?
Un singur pas ar trebui făcut: statul să revină în îndatoririle şi drepturile lui. Să-şi restaureze autoritatea asupra acestei zone. Este act de voinţă ăsta, şi de responsabilitate naţională. Dacă nu realizează guvernanţii că ei sunt cei care trebuie să-şi restabilească autoritatea asupra zonei, indiferent ce am face noi, nu vom avea nici un rezultat pozitiv. Ei nu respectă legea, justiţia. L-a întrebat domnul Cornel Nistorescu la un moment dat pe domnul Tamaş Şandor: „Domnule Tamaş, dumneavoastră respectaţi o sentinţă definitivă şi irevocabilă?”, la care domnul Tamaş a răspuns: „Da, eu respect legea”. Or, eu am acum cazul acesta concret în care el dispreţuieşte şi nu se conformează unei sentinţe definitive, irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Iar partea tragică este că acest lucru se întâmplă cu complicitatea RA-APPS-ului, o instituţie de stat, subordonată Guvernului României. Nu respectă legile ţării pentru că nu le cunosc. Trebuie puşi la punct. Cum? Cu legea. L-au schimbat pe Codrin Munteanu (n.r. – fostul prefect de Covasna). Au dat mâna cu ei şi le-a satisfăcut cererile, că asta urlau toţi: „Munteanu afară!”. Le-a făcut pe plac. Revenind la domnul Duşa, dânsul zicea că există o înţelegere inter-etnică. Nu există, e un slogan fals ăsta. Există numai între oamenii bătrâni, că aşa au fost educaţi. Tinerii sunt educaţi în spirit revanşard, intoleranţă şi dispreţ faţă de tot ce este românesc. Între tineri nu există această convieţuire, ei resping tot ce este românesc.
Tare mi-e teamă că istoria tinde să se repete. Probabil că regionalizarea va rezolva problema din punct de vedere economic. Banul nu va mai fi în mâna Consiliului Judeţean, va fi în altă parte, într-o regiune care la rândul ei va încerca să se autodetermine teritorial şi politic. Nu se vor schimba treburile prea mult, vă spun eu. Dimpotrivă, mi-e teamă să nu fie mai grave, pentru că atunci ei stau şi mai ascunşi şi îşi fac lucrarea şi mai obscur, mai liniştiţi. Adică cum? Statul român finanţează activităţile societăţilor lor fasciste? Statul român le finanţează tabere şi şcoli de vară în care se ştie ce se întâmplă?
Considerând că de mâine îmi iau catrafusele şi doresc mă mut undeva în Covasna, să îmi iau o casă, am variante să rezist acolo ca român?
Nu, dacă nu aveţi ceva, puţin acolo, aşa cum avem noi, deşi nici eu nu sunt de-al locului. Auzi, să spună că eu sunt venetic. Păi venetic e el, eu sunt în ţara mea, cum să fiu venetic? Dacă veniţi în locuri cum e partea noastră a Întorsurii, unde suntem majoritar români, atunci da, că sunteţi încă român. Dar dincolo, unde aveţi nevoie de o autorizaţie, aveţi nevoie să vă cumpăraţi pământul. Ştiţi că există, neoficial, interdicţie de a se vinde pământ românilor? Deci unguri care vor să îşi vândă pământul în condiţii normale românilor sunt pur şi simplu proscrişi, daţi deoparte, stigmatizaţi. Ăsta este adevărul. Greu poate un român să îşi cumpere pământ în zonă. au apucat să îşi cumpere, că eu ştiu în zona asta apropiată de Braşov că şi-au mai cumpărat după ’90. Acum să meargă cineva să cumpere să vadă dacă mai poate! Nu mai vinde nimeni, că şi ungurilor le e frică, pentru că sunt scoşi afară din comunitate. Sunt consideraţi trădători. Nu prea mai ai unde să te angajezi, şi aici îţi spune clar, în faţă: ştii ungureşte, bine, nu ştii ungureşte, să fii sănătos, ori înveţi, ori pleci!
Şi să fie foarte clar: dacă în 1918 aveam conducătorii de azi, la această oră vorbeam toţi ungureşte. Marea Unire n-ar mai fi existat!
Marcel Bărbătei
Publicat Vineri, 01 februarie 2013 ”
Sursa : Mail de la un prieten roman 100% .

Ati auzit vreun lider european, american sau de pe alta galaxie,
care sa-l fi criticat pe rusul PUTIN
pentru alocutiunea sa din Duma de Stat?
Iata ce-a spus PUTIN in DUMA de stat a FEDERATIEI RUSE in legarura cu MINORITATILE ce traiesc si muncesc impreuna cu rusii :

” In Rusia traieste poporul rus,
iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati;
acestea trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul
ca sunt discriminati;
CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SA PARASEASCA IMEDIAT RUSIA!!!
Nu Rusia are nevoie de minoritati ci ele au nevoie ca Rusia sa-i primeasca, ofere adapost,
locuri de munca si hrana; In Rusia traiesc doar rusi! „.
Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute !!!!!
….Acum, ma ridic si eu in picioare „.
Sursa: mail de la un prieten.
Iata de ce PUTIN este presedintele FEDERATIEI RUSE pentru a treia oara !!!
Ca ii iubeste pe RUSI si NU-l TRADEAZA ca Basescu pe ROMANI !
Tu, stimata cititoare si stimate cititor ce spui despre
COABITAREA trecuta si prezenta
dintre presedintele T.Basescu si UDMR& PCMT, dintre guvernele Boc I-V si MRU 78 si UDMR ???
Iar ca RANA MORALA provocata de jocul periculos al lui Basescu&PDL cu UDMR sa fie si mai sangeranda,premierul V.Ponta si-a adus pe langa el, in calitate de CONSILIER personal pe probleme de minoritati pe nimeni altul decat G.Frunda ,
unul din liderii UDMR care a spus cu subiect si predicat el

NU RESPECTA art.1 din CONSTITUTIA ROMANIEI,

articol care spune ca :

„ROMANIA este stat national,suveran si independent,
unitar si indivizibil ”
Si-atunci, ne mai miram ca un primar UDMR arboreaza pe o cladire din Budapesta steagul secuiesc ca si cum ar fi STEAGUL ROMANIEI,
alti fascisti maghiari dau foc TRICOLORULUI sau il TAIE,
ca un iredentist sclerozat la cap spanzura EFIGIA patriotului roman pasoptist AVRAM IANCU ???
Ne poate raspunde premierul V. Ponta de ce l-a ales consilier personal pe cel care NU RESPECTA art.1 din CONSTITUTIA ROMANIEI ???
Iar ca sa nu fiu acuzat de RASISM,ULTRANATIONALIM si VRAJBA intre romani si maghiari, iata ce declarau ambasadorii UNGARIEI la Bucuresti in martie 2011 de ZIUA MAGHIARILOR :

„Nu mă delimitez. Nimeni din partea Ungariei nu a spus nimic, în legătură cu autonomia, în legătură cu Ardealul.”
Oskar Fuzes
ambasadorul Ungariei în România

„Ardealul a fost luat de la noi de ţările şi puterile care au vrut să aţâţe naţiunile şi să deseneze nişte graniţe la care ei să fie în continuare puternici şi dirijori.”
Erzsebet Bajtai
soţia ambasadorului ungar în România.

Iar aceste declaratii erau date in perioada de maxima COABITARE intre Traian Basescu si premierul ungur V.Orban,intre PDL si UDMR, intre premierul Boc si vicepremierul M.Balla .
Ceea ce se intampla acum vis-a-vis de PRETENTIILE antiromanesti ale UDMR& PCMT, obraznicia unor functionari unguri in ROMANIA , este rezultatul
COABITARII PERICULOASE intre T,Basescu&V.Orban, PDL&UDMR,Boc& Bela,
pentru a ramane CU ORICE PRET LA PUTERE !!!
Dupa parerea mea, actualul guvern USL trebuie SA APLICE LEGEA si sa-i sanctioneze pe cei care au incalcat-o ( cei care au dat FOC TRICOLORULUI, au TAIAT DRAPELUL TARII etc etc )iar diplomatia romaneasca sa fie mai ferma , activa si dura cu functionarii unguri care ne sfideaza si dau lectii de democratie !
Tu, ce parere ai ?
Aliosa.
PS !!!
Pe data de 8 februarie 2013 se IMPLINESC 106 ani de la
RASCOALA de la 1907
Va mai aduceti aminte de CAUZELE izbucnirii ei ?
Ma refer la cei care stiu cat de cat ISTORIA NEAMULUI si au invatat in gimnaziu despre RASCOALA de la 1907 !!!
Aflasem atunci in plin regim comunist ca una din cauze era SARACIA !
Aflu acum in regim basist ca principala cauza a fost DIVERSIUNEA serviciului de spionaj austro-ungar cu centrul la CERNAUTI care dorea DESTABILIZAREA ROMANIEI lui CAROL I si-apoi, MOTIV plauzibil de INTERVENTIE pentru restabilirea ordinii in TARA !
RASCOALA a izbucnit , a facut ravagii dar DIVERSIUNEA sreviciilor de spionaj austro-ungare NU SI-A ATINS SCOPUL !
Ai sesizat acum legatura dintre RASCOALA de la 1907 si TITLUL de fata ?
Ambele au la baza DIVERSIUNEA ungara !!!
Aliosa.

38 comentarii »

 1. UNDE EŞTI TU ŢEPEŞ DOAMNE ….. ?????????????

  Comentariu de bmarinescu41 — 06/02/2013 @ 1:03 pm | Răspunde


  • …………………………………………………
   ” Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
   Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
   Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
   Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni! „.
   Fragment din SCRISOAREA a III-a de
   MIHAI EMINESCU
   Sincer, nu-i a gluma cu pretentiile diabolice ale
   IREDENTISTILOR MAGHIARI III
   Si asta-i abia inceputul !
   Iar cand ma gandesc ca actualii vor sa IMPARTA ROMANIA pe REGIUNI,
   deja vad HARTA cu ROMANIA ciopartita ca dupa odiosul Diktat de la Viena ( 1940 ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Doamne, ocroteste-i pe romani !!!


   Mersi pentru vizita, comentariu si like !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 06/02/2013 @ 1:59 pm | Răspunde

 2. @ ALL !!!

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 06/02/2013 @ 4:34 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Presedintele UDMR Kelemen Hunor iritat ca REGIONALIZAREA nu se face dupa SCOPUL lui diabolic,
  obtinerea AUTONOMIEI TINUTULUI SECUIESC,
  a afirmat ca REGIONALIZAREA ce vrea s-o faca USL
  ” este o CATASTROFA ” ……………………………….!
  Asta ca sa inteleaga si ROMANII care inca NU AU INTELES
  PERICOLUL IREDENTISTILOR unguri din UNGARIA si maghiari din ROMANIA !!!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 06/02/2013 @ 7:43 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!

  „Agresiunea anti-europeana a Budapestei
  by Corina Cretu

  Cred ca este momentul ca autoritatile maghiare sa inceteze escaladarea unui scandal creat artificial, dar agravat periculos de declaratiile surprinzator de nediplomatice ale ambasadorului maghiar la Bucuresti. Agresivitatea oficialilor maghiari impotriva statului roman a ajuns in punctul din care incalca valorile si normele europene pe care se intemeiaza relatiile intre statele UE. De aceea, am cerut Guvernului maghiar demiterea imediata a secretarului de stat Nemeth Zsolt, desolidarizarea fata de pozitia extremista a acestuia si rechemarea de la post a ambasadorului de la Bucuresti, care si-a depasit mandatul, prin declaratiile referitoare la autonomia teritoriala pe criterii etnice si prin solicitarea de modificare a Constitutiei Romaniei.

  Nu mai suntem in fata unei simple provocari, pornind de la circul creat artificial in jurul unor steaguri fanteziste. Este vorba de o agresiune inadmisibila in cadrul Uniunii Europene. Declaratiile secretarului de stat din Ministerul maghiar al Afacerilor Externe si ale ambasadorului Ungariei la Bucuresti contravin normelor de conduita internationala, iar Parteneriatul Strategic bilateral este compromis in conditiile in care reprezentantii statului maghiar se implica fatis in sustinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice in Romania.

  Pe de alta parte, e evident ca promotorii scandalului pornit pe tema asa-ziselor „steaguri secuiesti” manifesta un dispret grosolan tocmai fata de cetatenii ale caror drepturi pretind ca le apara. Romanii de nationalitate maghiara se uită mai mult pe fluturașul de salariu sau pe talonul de pensie, la ce găsesc în frigider, la câte gropi trebuie să ocolească pe șosele sau la câți sunt la coadă pentru un loc de muncă.

  Mi s-a parut dezolanta reactia UDMR, care, în loc să ia o poziție tranșantă si să respingă pozițiile inacceptabile ale oficialilor din guvernul Orban, incearca sa profite, sperand ca, in urma unor asemenea scandaluri, sa revina la guvernare, ca ”moderati” care-i pot calma pe extremisti si pe oficialii de la Budapesta. Cred că-și fac socoteli greșite. Să nu uite că există un puternic curent de opinie împotriva participării UDMR la guvernare, justificat nu de resentimente etnice, ci de spitalele închise de guvenul în care au avut ministrul sănătății, de susținerea politicilor sociale dezastruoase ale guvernării Băsescu-Boc, de boicotarea Referendumului pentru destituirea lui Traian Băsescu. Ideea că ”fără noi, vă va fi și mai rău” este o mare eroare politică din partea UDMR.

  Politica făcută pe criterii etnice ajunge, mai devreme sau mai târziu, într-o fundătură, pentru ca, în lipsă de alt suport, ea se bazează pe ideea confruntării cu orice preț cu majoritatea etnică. Politica pe principii etnice este o negare a modernității si a democrației ce funcționeaza pe principiul egalitatii cetatenilor in drepturi si obligatii. Politica etnică este una a căutării de privilegii pentru o etnie, în detrimentul celorlalți cetățeni ai respectivei națiuni”.
  Sursa: http://corinacretu.wordpress.com/2013/02/07/
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 07/02/2013 @ 5:16 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  Legat de cele afirmate de ambasadorul Ungariei la BUCURESTI,
  reactiile oficialilor din ROMANIA au fost diverse si ambigui :
  – Premierul ROMANIEI Victor Ponta a afirmat ca cele spuse de ambasadorul ungur
  ” sunt niste OBRAZNICII ” !!!
  Felicitari Victoras !
  – G.Frunda, consilierul personal al premierului roman a precizat ca se DESOLIDARIZEAZA de
  cele spuse de ambasadorul ungur si secretarul de stat ungur si ca actiunile lor fac un mare deserviciu UDMR .
  – Presedintele Romaniei cu o privire vinovata a spus :
  -” Cand va avea loc o reactie a presedintelui Republicii Ungaria atunci voi avea si eu o reactie ” !!!
  Si cum sa raspunda oare, si mai ales ce sa raspunda oare ???
  Caci, orice ar fi raspuns l-ar fi SUPARAT pe prietenul sau de taina, premierul Ungariei,
  Victor Orban, tocmai acela care la rugamintea sa disperata ca urmare a fricii de SUSPENDARE,
  le-a ORDONAT etnicilor maghiari din ROMANIA ( UE nu s-a AUTOSESIZAT in acest caz de
  AMESTEC IN TREBURILE INTERNE ALE ALTUI STAT care stat e si din UE … )
  SA NU PARTICIPE LE REFERENDUMUL din 29 iulie 2012
  caci, de IESEAU acum Basescu era coleg cu ADRIAN NASTASE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dupa parerea mea ,toate cate se intampla in ROMANIA vis-a-vis de problema asa-zisului
  TINUT SECUIESC
  sunt rodul ARANJAMENTELOR MURDARE facute de Basescu atat cu premierul ungur V.Orban vs.de REFERENDUM , cat si cu formatiunea UDMR,partideele PCMT si PPMT ( Laszlo Tokes ) pentru interesul sau si al PDL .
  Mai pe scurt, de vina este doar Traian Basescu !!!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 07/02/2013 @ 5:32 pm | Răspunde

 6. „- Premierul ROMANIEI Victor Ponta a afirmat ca cele spuse de ambasadorul ungur sunt „niste OBRAZNICII” !!Felicitari Victoras !” -Afirmaţia asta nu suportă felicitări (Daţi-i pace,e şi el un pic obraznic,doar n-a omorât pe nimeni!!!)!!!Acestei afirmaţii nu i se poate răspunde decât cu HUOOOOOOOO!!!Asta nu este atitudine demnă de un premier!!!Cum a reacţionat şeful guvernului la aceste „OBRĂZNICII”?????????? IATĂ CUM TREBUIA SĂ REACŢIONEZE:
  „MAE a transmis marti Rusiei decizia autoritatilor romane privind declararea persona non grata a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, cu rang diplomatic echivalent (secretar I), solicitandu-se parasirea de catre acesta a teritoriului Romaniei in 48 de ore.”-ACŢIUNEA MINISTRULUI AFACERILOR EXTERNE AL ROMÂNIEI,TEODOR BACONSCHI,ÎN AUGUST 2010!!!!!!!!!!!!
  CE A FĂCUT TITUS CORLĂŢEAN????????? S-A C..CAT PE EL!!!
  PONTA A SEMNAT ACTUL DE CAPITULARE ŞI A DEVENIT PREŞUL LUI DITTATORE,IAR CORLĂŢEAN I-A URMAT ZELOS EXEMPLUL !!!!!!!!!!!!!!
  „Mai pe scurt, de vina este doar Traian Basescu !!!”-OARE CHIAR AŞA SĂ FIE???????????
  Nu vrei să analizezi obiectiv nici un eveniment dur şi dureros din această ţărişoară chinuită şi batjocorită de toţi,în frunte chiar cu ai noştri toţi conducătorii (de ţară sau de guvern)!!!!!!!!!

  Comentariu de bmarinescu41 — 08/02/2013 @ 12:46 am | Răspunde

  • @ Salut prietene !
   Parerea mea despre ACTUL DE COABITARE este clar exprimata pe
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/12/27/
   si nu o mai repet acici !
   In concluzie NU AM FOST DE ACORD CU EA !!!
   Despre cele intamplate in aug .2010 vis-a-vis de EXPULZAREA unui diplomat rus, sincer ,
   neamintindu-mi detalii NU MA PRONUNT !
   Cat despre individul care in 2009 a fraudat alegerile prezidentiale de la PARIS in favoarea
   meleficului „guvernator ” mi-e sila sa ma pronunt caci de m-as pronunta m-ai acuza ca NU SUNT OBIECTIV !!!
   Referitor la afirmatia
   ” Mai pe scurt, de vina este doar Traian Basescu ”
   ma simt nevoit sa pun INTREBARI si sa prezint ARGUMENTE ca sa demonstrez ca sunt OBIECTIV :
   1) Crezi oare ca premierul UNGARIEI , Viktor Orban l-a SCAPAT pe Basescu de DEMITEREA din functia de presedinte in 29 iulie 2012, DEGEABA, asa pe „ochi frumosi ” ???
   2) Crezi oare ca maghiarimea din ROMANIA nu a iesit la REFERENDUM fara a i se fi PROMIS ceva ???
   3) Crezi oare ca liderii UDMR , PCMT si PPMT
   l-au ajutat pe Basescu si Boc sa supravietuiasca asa, DEGEABA ???
   4) Cine i-a INCURAJAT pe maghiari sa faca ce fac ???
   5) Dar pe Viktor Orban si functionarii sai ???
   6) De ce T.Basescu NU IA ATITUDINE vis-a-vis de DELARATIILE ANTIROMANESTI ale diplomatilor unguri ???
   7) De ce T.B. l-a DECORAT pe ANTIROMANUL laszlo Tokes in 2009
   cu cea mai inalta DINSTINCTIE ROMANEASCA ???
   8) De ce Traian Basescu are sprijinul premierului ungar Viktor Orban in CE ???
   Uite doar cateva intrebari/argumente ale faptului ca propozitia
   ” Mai pe scurt,de vina este doar Traian Basescu ” este logica
   iar acuzatia ta ca nu analizez cu obiectivitate nici un eveniment ….nu are temei !!!
   Iar daca luam in calcul si faptul ca Traian Basescu CONTROLEAZA Parchetul general, CSM, DNA,ANI, ICCJ si CCR , atunci, tabloul argumentelor este complet si orice alte contraziceri nu-si mai au rostul.
   Culmea este faptul ca am semnalat de foarte multe ori CARDASIA dintre Traian Basescu si liderii maghiarilor din ROMANIA si chiar cea dintre el si premierul ungur ………………………..
   dar, ca rasplata sunt acuzat de lipsa de obiectivitate …………………………..
   DACA premierul Ungariei nu-l ajuta, daca maghiarimea din ROMANIA iesea la vot in iulie 2012 la REFERENDUM, daca judecatorul de la CCR numit de UDMR nu-i tinea partea,
   ACUM Traian Basescu NU MAI ERA
   PRESEDINTELE ROMANIEI iar
   iredentistii unguri din Ungaria si extremistii maghiari din ROMANIA,
   NU MAI ieseau direct la atac verbal impotriva ROMANIEI !!!
   Avand acordul TACIT si MASCAT al presedintelei Traian Basescu,
   fac ce fac si or sa faca si mai rau !!!
   Dupa ce-o PLECA Traian Basescu,
   situatia se va schimba iar extremistii maghiari nu vor mai latra !!!
   Si totusi, acuza ta are si un mare castig pentru mine :
   mi-a oferit posibilitatea sa -mi exprim inca odata opiniile despre CARDASIA lui Traian Basescu cu liderii maghiarimii din ROMANIA, CARDASIE in folosul sau personal si in detrimentul ROMANILOR si ROMANIEI !!!
   Pentru asta iti multumesc !
   Weekend placut !
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 9:26 am | Răspunde

   • „6) De ce T.Basescu NU IA ATITUDINE vis-a-vis de DELARATIILE ANTIROMANESTI ale diplomatilor unguri ???”-PRIMUL CARE TREBUIE SĂ IA ATITUDINE ESTE MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE!!!AL DOILEA CARE TREBUIE SĂ IA ATITUDINE ESTE PARLAMENTUL ROMÂNIEI!!!AL TREILEA CARE TREBUIE SĂ IA ATITUDINE ESTE GRUPUL ROMÂN DE EUROPARLAMENTARI!!!!!
    DACĂ BĂSESCU TACE,TREBUIE SĂ TACĂ TOŢI???
    DACĂ BĂSESCU FACE NUMAI ANTIROMÂNEŞTI,TREBUIE SĂ-L LĂSĂM SĂ-ŞI FACĂ DE CAP?????
    DE CE NU-L ASCULTĂ NIMENI PE ROMÂNUL IOAN GHIŞE ŞI BĂSESCU SE LĂFĂIE ÎN CONTINUARE ÎN FOTOLIUL DE LA COTROCENI ŞI-ŞI BATE JOC DE TOŢI ŞI DE TOATE?????
    DE CE TONTA A SEMNAT PACTUL DE CAPITULARE CU UN PREŞEDINTE ILEGITIM,DE FRICA STĂPÂNILOR DE LA „VARZA DE BRUXELESCU”???
    DE CE DRAGNEA DECLARĂ CĂ USL NICI NU SE GÂNDEŞTE MĂCAR LA O NOUĂ SUSPENDARE DEOARECE COABITAREA DECURGE MINUNAT ŞI ARMONIOS?????
    CAM AŞA SE ANALIZEAZĂ OBIECTIV FAPTELE ŞI SE TRAGE O CONCLUZIE CORECTĂ : TOŢI SUNT DE VINĂ ÎN ACEEAŞI MĂSURĂ !!!!!
    Weekend minunat îţi doresc sincer!
    Bogdan.

    Comentariu de bmarinescu41 — 08/02/2013 @ 11:19 am | Răspunde

   • Din cate stiu eu , MAI si grupul roman de europarlamentari USL au luat atitudine ( vezi COMENTARIUL nr.5 ).
    PARLAMENTUL ROMANIEI era prea ocupat cu BUGETUL si STATUTUL sau si nu a avut timp sa ia ATITUDINEA care logic se impunea ! Aici ai dreptate si recunosc ca ALESII nostri s-au preocupat mai mult in aceasta perioada de a-si asigura BANII pentru CHIRII s.a. si IMUNITATEA parlamentara !
    Daca Basescu tace, asta NU INSEAMNA ca trebuie SA TACA TOTI !!!
    DOVADA cea mai buna este CHIAR dialogul nostru virtual iar daca punem la socoteala si emisiunile de la singurul post de tv care mai spune adevarul, atunci ne dam seama ca NU TOTI TAC !!!
    M-am ferit sa dau nume dar ma simt mandru ca sunt contemporan cu analistul politico-militar RADU TUDOR
    care de ani de zile tot atrage atentia opiniei publice din ROMANIA despre PERICOLUL ce
    planeaza asupra TARII din cauza pretentiilor absurde, neconstitutionale ,ilegale, antiromanesti si destabilizatoare generate de CARDASIA dintre Basescu si maghiarimea din ROMANIA,
    de iredentistii unguri si extremistii maghiari !!!
    Normal ca ” TOTI SUNT DE VINA ” dar NU IN ACEEASI MASURA !
    VINA fiecaruia rezulta din POZITIA ce o ocupa in stat si matrapazlacurile facute de-a lungul mandatului vis-a-vis de ATITUDINEA fata de una sau alta din PROBLEMELE GRAVE cu care se confrunta ROMANIA !!!
    Cum proverbul ” PESTELE de la CAP se IMPUTE ” are valabilitate si in cazul dialogului nostru,
    Traian Basescu care se autointituleaza SEFUL STATULUI trebuia sa CONVOACE imediat CSAT si sa ADOPTE o pozitie ferma asupra DECLARATIILOR ANTIROMANESTI ale diplomatilor unguri !!!
    Cum in CONSTITUTIA TARII are atributii pe linia POLITICII EXTERNE ,
    cum AMBASADORII ROMANIEI sunt numiti de el,
    CONSIDER ca VINOVATUL principal este el si-apoi, celalti factori de decizie !!!
    Ma bucur ca mi-ai oferit din nou posibilitatea sa mai spun ceva despre CEL pe care-l consider VINOVAT pentru toate RELELE din ROMANIA !
    Weekend minunat iti doresc la randu-mi !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 11:58 am | Răspunde

   • Ca o completare la cele scrise mai sus in raspunsul dat lui Bogdan :
    ” Tara arde si baba se piaptana ” !!!
    Diplomati ai UNGARIEI improasca cu noroi ROMANIA iar
    ilegalul de la Cotroceni, Basescu Traian,
    ” ranjea fasolea ”
    in fata premieruluyi ungur Viktor Orban
    la summitul de la Bruxelles !!!
    In traducere libera, RANJETUL lui T.Basescu in fata ungurului V.Orban insemna :
    – Lasa-i Viktore sa se certe ca tot noi facem legea !!!
    De unde se vede fara echivoc ca intre cei doi a avut loc o intelegere vis-a-vis de REFERENDUMUL din iulie 2012 si AUTONOMIA asa zisului TINUT SECUIESC !!!
    Si sa mai SPUNA CINEVA ca am ceva cu Basescu !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 09/02/2013 @ 8:55 am | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Toata LUMEA e cu NERVII spre EXPLOZIE !
  Iar ca sa nu EXPLODEZE creierul, e musai sa ne mai si relaxam :

  – Care sunt cele trei cuvinte folosite cel mai des in lume?
  – “I love you”?
  – Nu, “Made in China”!
  * * *
  Sotia catre sot:
  – Draga, trebuie sa-i spui fiului nostru sa nu se insoare cu proasta aia!
  – Asta-i culmea, de parca pe mine m-a atentionat cineva…
  * * *
  La audieri, suspecta blonda:
  – Ei bine, daca totusi ati gasit acea verigheta, de ce nu ati predat-o politiei?
  – Pentru ca avea gravat in interior mesajul: “A ta, pentru totdeauna”.

  * * *

  Jumatate de milion de romani nu vor un loc de munca…. Asta din cauza spaimei de a nu deveni someri.

  * * *
  Un mare industriaş are o secretară nouă, blondă. Auzind din biroul său că telefonul sună de mult timp şi nimeni nu ridică receptorul, el dă buzna furios în biroul secretarei: – De ce nu răspunzi, domnişoară!? – Oh, lăsaţi-mă, domnule, eu nu mai răspund. Din zece telefoane, nouă sunt pentru dumneavoastră!

  * * *
  La scoala: – Fiule, nu inteleg, cum puteam sa te incurajez mai mult pentru Bac, decat promitandu-ti o masina in speranta ca il iei. Si totusi, cum de nu l-ai trecut!? Cu ce ti-ai petrecut timpul?
  – Mi-am luat carnetul de sofer.
  * * *
  – Ionele, ce inseamna compromisul?
  – Doamna invatatoare, daca mama vrea sa mearga la mare si tata la munte, evident ca se merge la mare, dar tata poate sa isi ia skiurile cu el. Asta este compromisul!

  * * *
  Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii… mai ales daca adormi la volan.

  * * *
  – Zi-mi un banc bun, sa i-l spun si lu’ soacra-mea.
  – Da’ la ce-i trebuie lu’ soacra-ta bancuri?
  – Nu-i trebuie, da’ la bancu’ ala pe care mi l-ai spus ieri, era sa moara de ras.”.
  Sursa: Mail de la prietenul Bogdan.
  Weekend placut si,
  NU ADORMITI la VOLAN !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 8:11 am | Răspunde

 8. @ ALL !!!

  „După ce Rusia bolşevică a devenit, cu ajutorul puterilor occidentale, stăpân pe jumătate
  din ţările Europei, Stalin – atotputernicul lider comunist – a convocat la Kremlin pe toţi şefii statelor răsăritene, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor.
  Drept material didactic, fiecare participant trebuia să aducă o gâscă.
  Imediat, noii conducători au procurat câte o gâscă, au pus-o la îngrăşat şi au făcut o colivie pe măsura situaţiei lor.
  La data stabilită s-au adunat în sala mare a Kremlinului toţi cei invitaţi şi gâştele lor.
  Cu vreun sfert de oră întârziere a apărut pe uşa care ducea la tribună şi Stalin, însoţit de o gâscă slăbănoagă, fără nici un fel de colivie şi care era tot timpul cu gâtul întins la buzunarul de unde îi dădea din când în când câte un grăunte.
  După ce s-au ridicat toţi în picioare şi s-au gratulat reciproc, Stalin le-a cerut să deschidă coliviile şi să dea drumul la gâşte.
  Acestea, când s-au simţit libere au plecat care încotro neluând seama de stăpânii lor.
  Singură gâsca lui Stalin a rămas credincioasă şi atentă la buzunarul din care i se dădea din când în când câte un grăunte.
  În această situaţie Stalin a tras concluzia: ”Vedeţi ce se întâmplă dacă le-aţi dat mâncare pe săturate! nu vă mai recunosc. Gâsca mea, ţinută cu câteva grăunţe să nu moară de foame, este cea mai credincioasă fiinţă.
  La fel trebuie să vă purtaţi cu popoarele dacă vreţi să fie credincioase şi să nu vă creeze probleme.”
  Sursa: Mail de la un prieten.
  Weekend placut !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 8:37 am | Răspunde

  • Mare psiholog şi Stalin ăsta 😀 !!!
   Comparând popoarele cu gâştele,metoda de a le da ceva cât să nu moară de foame este simplă şi foarte eficace!!!Probabil că ai noştri vajnici conducători au aflat de metoda lui Stalin şi o aplică cu succes la cele 20 de milioane de „gâşte” din Românica.
   Mă-ntreb cât oare o să le mai meargă cu metoda asta,când vor începe gâştele să găgăie ca să salveze Românica,
   cum au salvat Roma suratele lor din Italia ?????
   Cred că mi-a plecat mintea cu „sorcova” de atâta durere şi tristeţe.
   Weekend plăcut!
   Bogdan.

   Comentariu de bmarinescu41 — 08/02/2013 @ 11:47 am | Răspunde

   • @ Daca ar fi sa ne luam dupa bancul de mai sus atribuindu-i lui STALIN cele scrise acolo,
    intr-adevar, putem conchide ca a fost UN MARE PSIHOLOG !
    Cert este ca DIKTATORUL STALIN a stiut de fiecare data cum sa procedeze pentru a-si realiza SCOPURILE propuse . Daca am reciti toate cele spuse de el in intalnirile oficiale cu reprezentantii MARII BRITANII si SUA referitoare la MESRUL INCETAREA si IMPARTIREA lumii dupa cel de al Doilea Razboi Mondial, cu riscul de a fi catalogat altfel decat sunt , pot afirma ca STALIN a avut si CALITATI nu numai DEFECTE ,
    a fost si DIKTATOR dar si PATRIOT vs.de TARA si POPOARELE URSS !!!
    Credeam ca ma intrebi de ce am postat acea fotografie cu Basescu si STALIN acolo, la inceputul articolului de fata !
    Daca m-ai fi intrebat as fi raspuns :
    Prin ministrul sau de externe Molotov, STALIN a petcetluit SOARTA ROMANIEI in 1940 prin diktatul de la VIENA prin care ARDEALUL a fost CEDAT si din pacate fara LUPTE, Ungariei lui HORTY ai carui urmasi vor acum ca ARDEALUL si poate chiar toata TRANSILVANIA inapoi ca si cum n-ar fi PAMANT ROMANESC ci unguresc, ca si cum NOI ne-am fi dus peste ei in urma cu mai mult de 1000 de ani si nu ei peste noi ! Au uitat ca MIRCEA cel BATRAN le-a ” tras-o ” la POSADA in 1330 fiindca au indraznit sa ne INVADEZE PAMANTUL lasat mostenire de BUREBISTA si DECEBAL !!!
    Cu riscul de a te dezamagi dar studiind de mult timp calitatile morale si temperamentale ale romanilor de dupa decembrie 1989 , TIMPUL cand
    ” ……vor incepe gastele sa gagaie ca sa salveze Romanica ” este IMPOSIBIL de prevazut in acest veac !!!
    ROMANUL are acum alte preocupari decat sa ” gagaie ” !!!
    Iar atata timp cat stapanirea ii da POMANA, se gudura ca un caine lesinat de foame si
    in loc sa ” muste ” , ” linge ” mana stapanului !!!
    Weekend placut !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 12:17 pm | Răspunde

    • FINALUL ESTE „CA LA CARTE” !!!
     TRIST DAR,DIN PĂCATE,ADEVĂRAT !!!
     Weekend minunat,plin numai de bine şi de bune!
     Bogdan.

     Comentariu de bmarinescu41 — 08/02/2013 @ 4:47 pm

    • Cele bune să s-adune,cele rele să se spele!

     Comentariu de bmarinescu41 — 08/02/2013 @ 4:47 pm

   • @ Multumesc Bogdan !
    Sanatate multa sa avem noi si familiile noastre si cei care ne citesc cele spuse !
    Asa sa ne ajute DUMNEZEU !
    Weekend cu bucurii !
    Cu prietenie,
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 5:12 pm | Răspunde

   • @ Buna dimineata Bogdan !
    Stii care- DIFERENTA dintre un POLITICIAN si un HOT ?
    Daca NU, iat-o :

    ” Scriitorul brazilian Fernandes Millor a lansat o dezbatere publică cu tema:
    Care este diferenţa dintre „politician” şi „hoţ”?
    Raspunsul unuia dintre repondenti i-a sărit în mod special în ochi.
    „Diferenţa dintre un politician şi un hoţ este că
    – pe primul îl aleg eu,
    – în timp ce al doilea mă alege el pe mine”.
    Iar replica lui Millor fu doar:
    „Stimate domn, sunteţi un geniu.
    Sunteţi singurul care a reuşit să găsească o diferenţă între cei doi”.

    Ce zici, e buna ?
    O duminica frumoasa !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 10/02/2013 @ 8:39 am | Răspunde

 9. @ Cristian Lisandru,
  Buna ziua !
  Multumesc pentru like !
  Weekend placut !
  Cu stima,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 12:19 pm | Răspunde

 10. @ Amalia74,
  Buna ziua !
  Multumesc pentru like !
  Weekend placut !
  Cu stima,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 12:20 pm | Răspunde

 11. @ Camelia-Nicorina Edu,
  Buna ziua !
  Bine ai venit in casa-mi virtuala !
  In viitor sper chiar si comentarii pro sau contra celor scrise in articolul vizitat.
  Deocamdata , multumesc pentru vizita si like !
  Weekend placut !
  Cu stima,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 08/02/2013 @ 5:18 pm | Răspunde

 12. @ ALL !!!

  „Rugaciunea
  Parintelui Arsenie Boca

  O, iarta-mi Doamne atatea rugaciuni
  Prin care-Ti cer doar paine si paza si minuni,
  Caci am facut adesea din Tine robul meu
  Nu eu ascult de Tine, ci Tu, de ce spun eu,
  In loc sa vreau eu, Doamne, sa fie voia Ta
  Iti cer intr-una sa faci Tu, voia mea,
  Iti cer s-alungi necazul, sa nu-mi trimiti ce vrei
  Si sa-mi slujesti in toate, sa-mi dai fara sa-mi iei,
  Gandindu-ma ca daca iti cant si Te slavesc
  Am drept sa-ti cer intr-una sa faci tot ce doresc.

  O, iarta-mi felu-acesta nebun de-a ma ruga
  Si-nvata-ma ca altfel sa stau in fata Ta,
  Nu tot cerandu-ti Tie sa fii Tu robul meu,
  Ci Tu, cerandu-mi mie, iar robul sa fiu eu;
  Sa inteleg ca felul cel mai bun de-a ma ruga
  E sa doresc in toate sa fie voia Ta”.
  Sursa:
  http://cammely.wordpress.com/2013/02/09/rugaciune

  Weekend placut celor ce-o citesc si inteleg !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 09/02/2013 @ 8:40 am | Răspunde

 13. Google Ranking…

  you really should try some social signals to boost your blog…

  Trackback de LastChance — 09/02/2013 @ 12:22 pm | Răspunde

 14. @ ALL !!!
  Dupa RUGACIUNE,
  POFTITI la DANS !!!

  Alios

  Comentariu de Aliosa — 09/02/2013 @ 3:24 pm | Răspunde

 15. @ ALL !!!

  Ca o completate a dialogului virtual dintre mine si prietenul BOGDAN
  avut pe
  http://bmarinescu41.wordpress.com/2013/02/9/
  postez mai jos si dialogul avut acolo tot pe tema articolului de fata :

  „@ Buna dimineata prietene !

  ” Tara arde si baba se piaptana ” !!!
  Diplomati ai UNGARIEI improasca cu noroi ROMANIA iar
  ilegalul de la Cotroceni, Basescu Traian,
  ” ranjea fasolea ”
  in fata premieruluyi ungur Viktor Orban
  la summitul de la Bruxelles !!!
  In traducere libera, RANJETUL lui T.Basescu in fata ungurului V.Orban insemna :
  – Lasa-i Viktore sa se certe ca tot noi facem legea !!!
  De unde se vede fara echivoc ca intre cei doi a avut loc o intelegere vis-a-vis de REFERENDUMUL din iulie 2012 si AUTONOMIA asa zisului TINUT SECUIESC !!!
  Sa fii iubit de cei iubiti prietenne !
  Aliosa.

  Reply

  bmarinescu41
  February 9, 2013 at 21:22

  Prietene,o ţii una şi bună cu referendumul din iulie 2012! Băsea nu are nici o vină,a făcut totul ca să-şi apere fotoliul de la cotroceni!!! Oricine în locul lui ar fi făcut la fel!!!Alţii sunt vinovaţii!!!Să nu-mi spui că am trecut de pertea lui băsea 😀 !!!
  1.Cine a acceptat în genunchi,la barosu,cvorumul de 50%+1 vot (care este singurul în toată UE),băsea sau tonta????????????
  2.Cine l-a pus pe Rus ministru de interne şi l-a lăsat să comunice datele umflate (din 2002) despre nr. persoanelor cu drept de vot,băsea sau tonta???????
  3.Pe cine l-a durut în cur de nefinalizarea recensământului din oct. 2011 nici până în iulie 2012,pe băsea sau pe tonta?????????
  Vrăjeala băsea-orban cu autonomia e ca o furtună într-un pahar cu apă!!! Guvernul hotărăşte ce şi cum,nu băsea!!!Băsea poate să promită ce-i trece prin căpăţână,e treaba lui,tonta hotărăşte dacă da sau nu.
  Dar că băsea e pe mână cu tonta nu mai spui!!!Dar că tonta va face regionalizarea nu mai spui!!!Crin a spus că există riscul unei federalizări tacite,s-ar putea să ne trezim cu 8 preşedinţi de mici republici!!!!!!!!!!!!!!
  CINE-L OBLIGĂ PE TONTA SĂ FACĂ REGIONALIZAREA???????
  DE CE TONTA A LUAT POZIŢIA DE DREPŢI ŞI A SPUS “DA,SĂ TRĂIŢI,VOI FINALIZA CIOPÂRŢIREA ROMÂNIEI EXACT AŞA CUM DORIŢI DVS.-STĂPÂNUL MEU BRUXELESCU”??
  DE CE,DE CE,DE CE …… ?????????
  Să fi iubit,de cine-ţi place,când îţi place şi cât îţi place!
  Aliosa
  February 10,2013 at 09:34
  „Salut prietene !
  La 1-3 ai dreptate, recunosc !
  Ai pus punctul pe “I” dar n-ai spus nimic despre CONTEXTUL politic intern si extern ce l-a obligat pe Ponta sa faca ce-a facut !
  Cand cei care conduc EUROPA ( ma refer la POPULARII EUROPENI ) din care face parte si baseslu cu PDL lui spurcat, au fost INTOXICATI deja si ASMUTITI impotriva USL :
  – lovitura de stat in Romania;
  -se aresteaza judecatorii ( culmea nesimtirii : cum se puteau aresta magistratii INTRE EI ; adica cei 4000 numiti de baselu erau arestati de cei numiti tot de baselu la conducerea ICCJ, CSM,CCR, Parchetul General, DNA ??? )
  Nu-i iau apararea lui PONTA dar a fost nevoit sa faca ce-a facut !
  Si mai este un fapt de care nu spui NIMIC : premierul face politica USL asa ca, a facut ce-au spus cei de la varful USL ! Nimic nu a facut de capul sau !
  Ai uitat ca bocaneala a fost de fapt MARIONETA baselului ???
  Ar fi multe de spus dar ma opresc aici !
  Daca COPIII NOSTRI s-ar JIGNI, AMENINTA s- ar duce cu jalba in protap pe la cei mari de la SCOALA, FACULTATE sau JUSTITIE pentru lucruri ce n-ar fi fost facute , NOI cand ne-am intalni am RADE ca si cum intre ai nostri nu s-ar fi intamplat nimic ?
  Ai vazut cum RANJEA basescu la ungurul orban ???
  Sau vrei sa spui ca RADEAU de PONTA ???
  Daca DA, ai nimerit-o !
  Din pacate radeau si de PONTA si de USL dar si de ROMANI !!!
  Ca baselu-i TRADATOR de NEAM si TARA a demonstrat-o si la summitul de la Bruxelles cand, desi ROMANIA era parte a TRATATULUI DE COEZIUNE si trebuia sa fie alaturi de cei 16 sefi de state si guverne, s-a dat cu POPULARII EUROPENI ( vezi bataia complice pe umar a cancelarului german pe umarul tradatorului ! ), adica cu cei care au vaduvit ROMANIA de 9 MILIARDE de euro ce ni s-ar fi cuvenit pentru perioada 2014-2020 !!!!!!!!!!!!!!!!!
  Tot PONTA este VINOVAT ???
  Nu-l APAR pe PONTA dar vreau ca toti sa inteleaga ca
  PIAZA REA a ROMANIEI
  a fost, este si va fi pana in decembrie 2014 Traian Basescu adica, cel care :

  1) A mintit pe romani inca de cand a intrat in politica ( ” daca voi fi votat de atatia cati m-au ales PLUS 1, voi demisiona ! L-au DEMIS 7,4 MILIOANE de romani si tot NU A PLECAT ) !!!
  2) A vandut FLOTA creand ROMANIEI un prejudiciu de 300 MILIOANE DOLARI sterse urgent cu buretele de magistratul Lazaroiu care pentru asta a fost numit la CCR ;
  3) A prejudiciat bugetul primariei generale cu 1 MILION de euro vs de Pasajul BASARAB; si-a atribuit CASA din MIHAILEANU etc etc ;
  4) A refuzat fara sa consulte PARLAMENTUL sau POPORUL prin referendum datoria IRAKULUI ( UN MLD $ ) fata de ROMANIA ; De ce oare ? Sa se dea mare in ochii americanilor !!!
  5)A denigrat ROMANIA in lume : s-au furat 2 milioane de voturi la referendum; lovitura de stat; etc etc
  6) A semnat fara sa consulte guvernul sa parlamentu Tratatul Fiscal de Aderare la CE aducator de mari deservicii financiare bugetului ROMANIEI;
  7) A anuntat ( desi nu era atributul sau ) reducerea salariilor, pensiilor si marirea tva-ului;
  8) A refuzat sa semneze SCRISOAREA vs de aderarea la spatiul SCHENGEN;
  9) A trecut de partea celor care ne-au dat cu 9 MLD euro mai putin pentru 2014-2020″
  10) A intervenit in treburile CSM pentru a aranja soarta lui Daniel Morar care i-a instrumentat DOSARUL FLOTA samd
  Sunt doar cateva exemple din multele care i se pot imputa !
  O duminica frumoasa !
  Aliosa.”
  Am preluat raspunsul si aici spre tinere minte !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 10/02/2013 @ 9:42 am | Răspunde

 16. @ ALL !!!

  „Bugetul UE ignoră adevăratele priorități ale cetățenilor europeni
  by Corina Cretu

  Decizia Consiliului European privind bugetul UE stabilește priorități greșite și ignoră problemele cetățenilor europeni. Este un proiect dezamăgitor, mai ales că a fost nevoie de două summit-uri și de luni de zile de discuții pentru a se ajunge la un buget bazat doar pe reduceri de fonduri. Acest cadru financiar propus UE pentru următorii șapte ani este mai degrabă rezultatul lașității, al lipsei de viziune și de încredere în proiectul european și de aceea riscă să compromită șansele de realizare a Strategiei Europa 2020. În aceste condiţii, e foarte probabilă respingerea de către Parlamentul European a bugetului propus ieri de șefii de state și guverne din UE.

  Cred că s-a ajuns, în cele din urmă, la o decizie pentru că o nouă amânare ar fi însemnat un semnal catastrofal pentru piețele internaționale și investitori. Dar rezultatul maratonului demagogic de consultări, menit să mulțumească pe fiecare dintre liderii din Consiliu, îi ignoră tocmai pe cei cărora ar trebui să li se adreseze: cetățenii europeni. S-a tăiat de la educație, cercetare și infrastructură – domenii vitale pentru salvarea unei generații de tineri ce riscă să fie sacrificată în numele austerității. România, de exemplu, pierde un miliard de euro la capitolul dezvoltare regională, în condițiile în care există deja decalaje imense față de vechile state membre. Nu e un cadru multianual bazat pe solidaritate între țările europene și față de propriii cetățeni. Cât privește agricultura, subvențiile sunt perfuzii pentru supraviețuire în cazul agriculturii românești, nu soluții durabile la deficitul de competitivitate.

  Fiecare cadru financiar multianual, de la primul din 1988 încoace, a avut un obiectiv major: crearea pieței interne, pregătirea pentru moneda unică, pregătirea extinderii și creșterea sustenabilă – obiectiv compromis de criza economică. Actualul buget ar trebui să relanseze economia UE și să impulsioneze procesul de integrare europeană. După cum au arătat și liderii celor patru mari grupuri europarlamentare, într-o declarație comună fără precedent, un asemenea buget nu poate trece de Parlamentul European, care are ultimul cuvânt, conform Tratatului de la Lisabona.

  Parlamentul European poate aproba sau respinge, cu majoritate de voturi, poziția Consiliului, fără a putea adopta amendamente pentru cadrul multianual. În caz de neaprobare de către Parlament, Comisia Europeană propune un buget anual bazat pe plafoanele și liniile directoare prevăzute de bugetul în curs pentru 2013. Parlamentul poate să propună, în acest caz, amendamente la proiectul Comisiei, iar dacă există dezacord cu Consiliul, se convoacă un comitet de conciliere. În caz de menținere a dezacordului, Comisia prezintă un nou proiect de buget. Dacă de această dată Consiliul respinge și Parlamentul aprobă, Parlamentul decide ca autoritate bugetară. În cazul în care nu poate fi adoptat bugetul anual, cheltuielile la nivelul Uniunii se efectuează în baza unui buget lunar calculat în funcție de plafoanele maximale ale anului precedent împărțite la cele 12 luni.”
  Sursa: http://corinacretu.wordpress.com/2013/02/09/
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 10/02/2013 @ 10:27 am | Răspunde

 17. @ ALL !!!
  Ca o completare la COMENTARIUL nr. 15 de mai sus,
  in nota-i sa obisnuita , Traian Basescu indemnat de consilierii sai
  a IESIT AZI LA ATAC VERBAL intr-o conferinta de presa
  incercand CA MAI PROSTEASCA inca odata lumea !
  Cu o IPOCRIZIE demna de Cartea Recordurilor,
  isi aroga meritul de mare negociator al fondurilor europene desi toti romanii stiu ca
  ROMANIA a primit mai puntin decat a meritat !!!
  – ” Mi-a fost foarte greu sa-i conving pe liderii europeni ” !!!
  Sfatuit de aceeasi zelosi consilieri vis-a-vis de SEMNAREA SCRISORII propusa depremierul Ponta
  pentru sustinerea intrarii in spatiul SCHENGEN, a intors-o ca la PLOIESTI !
  Daca initial a spus ca NU O SEMNEAZA, acum o va semna dar,
  daca va fi compusa dupa capul sau adica, UMILITOARE la adresa ROMANIEI !!!
  Iar ca sa mai fie vazut de romani inca odata cu FLACARA OLIMPICA in mana,
  si-a pus actualii consilieri sa aranjeze cu FOSTII CONSILIERI ( Octavian Belu si Mariana Bitang )
  actualmente antrenorii lotului national de gimnastica, ca F.O. sa treaca purtata de o gimnasta inocenta
  si pe la Palatul Cotroceni unde in afara de ei trei si ministrul tineretului si sportului NU AM VAZUT nici un reprezentant al COMITETULUI OLIMPIC ROMAN !!!!
  Ghici ghicitoarea mea :
  – de ce nu a participat NIMENI de la COR la acea manifestare intentionat aranjata la Palatul Cotroceni de fostii consilieri prezidentiali ???
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 10/02/2013 @ 5:31 pm | Răspunde

 18. @ ALL !!!
  Si ca sa nu mai fiu acuzat ca UNIC ACUZATOR al lui traian Basescu,
  iata si o alta opinie despre ilegalul de la Cotroceni :

  ” Misteriosul tata al lui Traian Basescu. Si o posibila bomba
  Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 05 februarie 2013
  Biografia actualului presedinte este extrem de controversata si a facut sa curga tone de cerneala dupa revolutie, pentru ca ea ascunde suspect de multe ”gauri”.
  Sursa imagine: inpolitics.ro
  Nu ne referim doar la colaborarea cu Securitatea ori la evenimente nici pana azi elucidate precum incendiul din portul Anvers, sau la originea sa etnica, tatarasca dupa Adrian Severin, evreiasca dupa alte surse. De-a lungul anilor, au aparut multe alte semne de intrebare legate de trecutul presedintelui si prea putine raspunsuri.
  Abia anul trecut, spre exemplu, s-a aflat din relatari ale presei, dar si dintr-o declaratie ”scapata” de presedinte faptul ca el ar fi lucrat dupa liceu, timp de vreo patru ani, intre 1969-1973, ca profesor suplinitor intr-o comuna bacauana, Cleja. Un amanunt care nu apare in nicio biografie oficiala ori interviu al sefului statului.
  Un alt element tinut sub tacere de presedinte a fost dezvaluit acum cativa ani de un alt presedinte, Emil Constantinescu, anume ca, la revolutie, Traian Basescu figura scriptic pe lista restransa a nomenclaturistilor Romaniei, statut care le conferea numeroase privilegii.
  Iata, insa, ca, in ultimele zile, e aruncata pe piata media o veritabila bomba, una care, daca e reala, va rasturna, practic, intreaga biografie, in special profesionala, a presedintelui.
  Potrivit celebrului Calin Marinescu zis Shogunul, unul dintre protagonistii scandalului Flota de acum multi ani, apropiat, candva, al lui Traian Basescu, tatal actualului presedinte, Dumitru Basescu, a fost nici mai mult, nici mai putin decat unul dintre comandantii politici ai armatei romane, pe vremea regimului comunist.
  Intr-un interviu acordat canalului tv on-line Nautica, preluat de ziarul Puterea, Marinescu dezvaluie ca Dumitru Basescu era comandant politic al Armatei a doua (armata era impartita atunci in patru corpuri distincte), ca si un apropiat al legendarului general Ion Dinca, zis Teleaga, unul dintre cei mai feroci lideri comunisti, ori Vasile Milea. Acelasi Dinca l-ar fi salvat, de altfel, pe Basescu dintr-un scandal la Anvers, in care era anchetat de Securitate. „Era innebunit atunci, stiu ca venise in tara, trecuse si prin port, pe la mine, la NAVROM, unde eram sef de Sectie a III-a – la petroliere si mineraliere – si m-a intrebat daca nu-l primesc comandant pe o nava. N-a mai fost nevoie pentru ca a fost numit imediat sef la Inspectoratul de Stat al Navigatiei Civile si a scapat de povestea de la Anvers” – afirma Calin Marinescu.
  Revenind la tatal lui Basescu, este pentru prima oara cand se afirma despre el ca ar fi avut o functie atat de importanta pe vremea comunistilor, pentru ca ofiterii politici din fruntea armatei erau, de fapt, adevaratii lideri si nu generalii pur-sange. Se stie ca in sistemul comunist functiona, dintotdeauna, metoda dublarii marilor functii militare cu politruci care ii monitorizau atent in contul partidului.
  Or, daca Dumitru Basescu a fost, intr-adevar, un lider politic de prim rang al armatei, numirea fiului sau, la doar 31 de ani, la carma unui mare petrolier, sarind peste etapa celor opt ani de pregatire prealabila, asa cum era procedura obisnuita, e proiectata, brusc, intr-o cu totul alta lumina. Din postura de beizadea a unui tata extrem de puternic si influent, o asemenea ascensiune se plaseaza, e de la sine inteles, pe cu totul alte coordonate.
  Iar faptul ca la o varsta frageda a fost numit comandat de mare nava este, reamintim, punctul de maxima mandrie din biografia ne-politica a actualului presedinte.
  Nici nu e de mirare, in aceste conditii, ca Traian Basescu a fost atat de laconic de-a lungul timpului in ceea ce il priveste pe tatal sau, decedat in 2002.
  Reamintim ca acum trei ani, intr-un interviu acordat Inpolitics, regretatul Sergiu Nicolaescu facea o alta dezvaluire in premiera, niciodata contrazisa de cineva, aceea ca, in tinerete, fusese coleg de scoala de ofiteri cu tatal lui Basescu, iar acesta se numara nu printre tinerii interesati realmente de o cariera militara, ci printre politrucii trimisi de partid la scoala dintre muncitori, cei mai multi cu doar patru clase la baza.
  ”Unii nu aveau nici macar liceul, iar altii facusera vreo patru clase, dar au iesit ofiteri. Ei ma cunosc, dar eu nu-i cunosc pe toti. Erau unii cu care faceam cursuri noi, dupa-amiaza si seara. Facusera cateva clase si au iesit ofiteri. Partidul a vrut sa bage cat mai multi muncitori. Erau si elevi foarte buni, dar au bagat multa muncitorime. Tatal lui Basescu era unul dintre ei” afirma Sergiu Nicolescu. „La acea vreme ni se spunea ca suntem promotia rosie”, mai dezvaluia regizorul, adaugand ca alte nume celebre ale respectivei generatii fusesera Victor Stanculescu si Vasile Milea, ulterior sef direct al lui Dumitru Basescu.
  Istoricul si cercetatorul Marius Oprea, autorul unei ample biografii neoficiale a lui Traian Basescu, afirma azi, pentru Inpolitics, ca si pentru el informatia lansata de Calin Marinescu este noua: ”Nu stiam decat ca a activat in cadrul armatei, nu si faptul ca ar fi fost chiar unul dintre sefii mari ai ei, pentru ca, intr-adevar, ofiterii politicii erau adevaratii conducatori pe atunci. Functia exacta detinuta de Dumitru Basescu poate fi aflata lesne cercetand dosarul lui de cadre, care se afla in acest moment in arhivele militare de la Pitesti. Dar ma indoiesc sincer ca cineva ar putea scoate respectivul dosar de acolo” afirma Oprea.
  Ce se mai stie, tot neoficial, despre Dumitru Basescu, este faptul ca, la un moment dat, in mod neuzual, el s-ar fi retras din armata, cu cativa ani inainte de revolutie.
  Ceea ce trimite spre un alt episod plin de mister, petrecut in 17 august 2006. Atunci, Dan Voiculescu lansa o provocare stranie ziaristilor prezenti la o conferinta de presa: ”Aflati de ce s-a retras tatal lui Basescu din armata!”.
  Singurul element oferit atunci de liderul conservator a fost sugestia ca intre aceasta retragere si colaborarea lui Traian Basescu cu directia de contrainformatii militare ar fi existat o stransa legatura.
  Au trecut aproape sapte ani de la enigmaticul mesaj voiculescian, fara ca adevarul sa fi iesit la iveala, dar si fara ca magnatul Intact sa mai fi revenit vreodata asupra subiectului in cauza. Un puzzle interesant, in care e posibil ca cea mai spectaculoasa bucatica sa fi fost plasata in aceste zile de catre amicul de odinioara al presedintelui, l-am numit pe Calin Marinescu.

  Sursa: Inpolitics „.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 10/02/2013 @ 6:07 pm | Răspunde

  • Acesta-i răspunsul care ţi l-am dat la acest comentariu pe care l-am postat şi la mine pe blog.
   Unde-i bomba prietene???Spune-mi tu că eu nu am avut nici chef şi nici răbdare să citesc până la capăt!!!
   Şi,în definitiv şi la urma urmei,ce are coada vacii cu ştampila primăriei ???????????
   Pe mine,sincer,mă doare exact la 1 Km de izmene ce face băsea sau ce a făcut tac-su !!!!!
   Pe mine mă doare,şi mă doare rău,de ceea ce nu face tonta+usl şi trebuiau să facă din secunda 2 după câştigarea alegerilor cu scorul uluitor de peste 65% !!!!!
   Sper că te-am convins că sunt anti băsist înrăit,dar simt că voi deveni curând ŞI anti pontist înrăit!!!
   Ponta şi USL au înşelat aşteptările alegătorilor,care i-au votat cu amândouă mâinile,alegători care şi-au pus toate speranţele că schimbarea regimului va fi şi schimbarea în bine !!!!!
   Şi ce au făcut tonta-usl ????? FIX ZERO BARAT !!! La referendum şi-au dat cu stângu-n dreptul după ce au stat în genunchi la “stăpânul barosu”,pe Codruţa au propulsat-o la Bruxelescu în comisia de combatere a corupţiei (!?!?!?!),toată gaşca mafioto-portocalie este,bine mersic,în libertate şi prosperă în afaceri mai dihai ca “înainte”,şi-au luat gândul de la o nouă suspendare din cauza coabitării armonioase dintre tonta şi băsea,l-au tratat cu sictir pe GHIŞE (mai,mai să nu s-aleagă în ZOOparlament),l-au înfiat pe becali şi l-au băgat în comisia juridică (om cu carte multă şi cunoştinţe juridice profunde),
   l-au înfiat pe generalul izmană (după reevaluare lui băsea ei au făcut re-reevaluarea generalului),pe caii troieni ioan rus şi sorin frunzăverde,cât pe ce să-i înfieze şi pe paleologu şi prigoană jr.,au dat undă verde lui CHEVRON să-nceapă dezastrul cu gazele de şist,au hotărât să “privatizeze” CFR Marfă (conform indicaţiilor exprese ale FMI)-in iunie va fi licitaţia (!?!),au hotărât că este “absolut necesar” un nou împrumut la FMI (chipurile să atragem investitorii străini grămezi,grămezi),au umflat structura guvernului cu tot felul de miniştri delegaţi şi miniştri secretari de stat,au băgat şi 3 bozgori/şogori în guvern în posturi cheie (consilier personal pe probleme juridice,internaţionale şi de minorităţi; secretar de stat la educaţie; preşedinţia INS,NOAPTEA MINŢII !?!?!),şi câte altele !!!!!Nu m-ar mira să dea undă verde şi la otrăvirea Roşiei Montane cu cianură ca să facem aurul cadou canadienilor (de fapt Gabriel Resources va fi în curând a lui SOROS şi atunci se va subţia şi protestul împotriva cianurării-poate nu ştii că SOROS sponsorizează protestul ca să scadă acţiunile şi să le cumpere el pe 2 creiţari ,ai văzut jidan prost?,eu nu)!!!Astea sunt lucrurile care trebuie să doară,să doară rău de tot!!!!!Nu fumigene cu “misteriosul tată,posibilă bombă,biografie controversată,origine etnică neclară (tătar,evreu,de ce nu şi rus ),mesaj voiculescian,puzzle interesant,bucăţica spectaculoasă a lui călin marinescu,etc.”.
   Eu vreau ca ponta-usl să treacă neântârziat (ieri dacă s-ar putea) la indeplinirea promisiunilor din campanie.
   1.Poporul a ieşit în stradă şi a strigat “JOS BĂSESCU!”-Ponta-USL-ZOOParlamentul să-l dea jos pe băsescu până cel târziu 1 martie 2013!
   2.Au promis “NOI VOM RESPECTA LEGEA!” şi “VINOVAŢII VOR FI PEDEPSIŢI” – S-o respecte şi să pedepsească TOŢI HOŢII, INFRACTORII ŞI JEFUITORII din ţară!!!TOTUL ÎN REGIM DE MAXIMĂ URGENŢĂ!!!!!
   3.Să-i trimită “la origine” (adică,mai pe româneşte:mai du-te-n p..da mă..i!) pe TOŢI care se mai amestecă în treburile interne ale României şi dau “indicaţii” cu caracter obligatoriu!!!!!TOT ÎN REGIM DE MAXIMĂ URGENŢĂ!!!
   4.Să anuleze orice angajament privind vânzarea pe nimic a resurselor naturale ale României!!!TOT ÎN REGIM DE MAXIMĂ URGENŢĂ!
   5.Să anuleze orice fel de privatizare a obiectivelor strategice şi de siguranţă naţională,implicându-se (ca stat) în mod serios pentru a le scoate din căcat şi a le face rentabile,asta pentru binele ţării!!!TOT ÎN REGIM DE MAXIMĂ URGENŢĂ!!!
   6.Să desfiinţeze definitiv “pila şi telefonul” şi să oprească în structurile statului doar oameni capabili şi competenţi!!!TOT ÎN REGIM DE MAXIMĂ URGENŢĂ!!!
   7.Să renunţe definitiv la geamantanele cu şpagă (pentru campaniile electorale) şi să anihileze toate reţelele mafiote de contrabandă cu ţigări,alcool şi produse petrolier!!!TOT ÎN REGIM DE MAXIMĂ URGENŢĂ!!!!!
   8.Să dea termen-ultimatum ANAF şi Gărzii Financiare de a renunţa la şpăgile grase şi să reducă spre ZERO evaziunea fiscală, în caz contrar să-i bage pe ei … la “mititica”!!!TOT ÎN REGIM DE MAXIMĂ URGENŢĂ!!!!!
   Mă opresc aici prietene că mi-a luat-o pulsul la galop şi nu vreau să se-ntâmple ceva rău cu mine din cauza acestor jigodii ordinare,mincinoase şi nemernice!!!!!Dacă ai plăcerea,eşti invitatul meu ca să completezi lista cu ce trebuie să mai facă
   ponta-usl-ZOOparlamentul TOT ÎN REGIM DE MAXIMĂ URGENŢĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Te aştept cu completări.
   Cu prietenie,
   Bogdan.

   Comentariu de bmarinescu41 — 11/02/2013 @ 8:13 pm | Răspunde

   • Salut BOGDAN si DUMNEZEU sa-ti dea SANATATE !!!
    Un COMENTARIU mai amplu si argumentat ca acesta NICI CA SE PUTEA !
    Din pacate, TIMPUL nu-mi permite sa-ti dau un RASPUNS pe masura !
    Nu ca n-as vrea sau ca n-as putea ci pur si simplu din cauza faptului
    ca AZI 12 FEBRUARIE este ZIUA MEA de NASTERE si cum
    ” masa , felicitarile si dansul ” au loc la un restaurant incepand cu ora 11.30 ,
    trebuie sa ma pregatesc ca sa arat ca ” la 28 de ani ”
    si sa ajung asa cum e logic si de bun-simt inaintea invitatilor !!!
    Iar ca sa nu stai prea mult in suspans,
    raspunsul la intrebarea ta
    ” UNDE-I BOMBA ”
    este simplu de ghicit fiindca-i dat de sintagma :
    ” CE SE NASTE DIN PISICA, SOARECI MANANCA ”
    vis-a-vis de articolul de fond de unde se poate vedea cu usurinta ca
    individul Traian Basescu a fost ajutat in tinerete ca sa ajunga cineva de SECU
    iar acum la batranete ca sa ramana in functia de presedinte al ROMANIEI desi a fost SUSPENDAT de 7,4 MILIOANE de ROMANI,
    de POPULARII EUROPENI in frunte
    cu cancelarul german, premierul ungar si presedintele CE Barroso,
    mintiti si manipulati de slugile basiste !!!
    Asta-i BOMBA si totul in jurul ei se invarte !
    Dupa ce-om scapa de individul care acum spune romanilor una si dupa cateva ore alta,
    TOATE ENERGIILE MELE gazetaresti se vor indrepta spre guvernul PONTA si USL !!!

    Pana atunci insa,
    citeste ce mi-a TRIMIS un prieten prin MAIL
    chiar in timp ce-ti raspundeam :

    „In spatele omului politic Traian Basescu stau altii care ii asigura ,,succesul”, in schimbul unor importante avantaje. Cine sint, cu adevarat, stapinii lui Traian Basescu, cine l-a propulsat in politica si cine il mentine in prim-planul vietii politicii actuale, cine este, in fapt, cistigatorul voturilor oferite de popor la alegerile din 2009? In prezent, sintem condusi de America, de FMI, Banca Mondiala si de NATO. Mizerie, foamete si nesiguranta zilei de miine pentru cei mai multi dintre cetatenii tarii – aceasta este Romania condusa de Traian Basescu. Chiar daca locatarul de la Palatul Cotroceni da impresia unui om puternic, independent, hotarit, care nu depinde de nimeni si de nimic si ale carui decizii nu sint influentate decit de Interesul National, el face, de fapt, jocurile americanilor.
    El este cel care s-a predat in lupta sa cu Serviciile Secrete si cu sistemul ticalosit. Prin numirea lui Mihai Razvan Ungureanu si desemnarea unui guvern in care 90% dintre ministrii propusi, care au fost fie bursieri, fie angajati ai unor mari corporatii americane in trecut, Traian Basescu a cedat puterea in fata intereselor geo-strategice economice si militare ale Americii in Romania, in perspectiva razboiului anuntat cu Iranul.
    De aceea, pe fondul nelinistii de la Moscova si in ideea de a nu pierde un aliat fidel, SUA si Israelul au dorit conservarea si intarirea intereselor lor prin impunerea unui sef de spioni la cirma executiva a Statului Roman si demararea cit mai rapida a unor proiecte strategice americane in Romania. Se deschide, astfel, calea inceperii exploatarii de la Rosia Montana de catre firma Gold Corporation, detinuta, in realitate, de Rich si Sörös, precum si a exploatarii imediate si masive de gaze si petrol pe platoul continental al Marii Negre de catre cunoscuta firma petroliera americana Exxon.
    Este posibil ca Traian Basescu sa aiba mai multi stapini, doar astfel s-ar putea explica uluiala care domneste la Palatul Cotroceni si in deciziile sale, instabilitatea sa politica, reevaluarile sale ciudate, dictate de anumite interese. Exista institute de sondare a opiniei publice sau analisti obedienti, care pun aceste schimbari bruste si inconsecvente ale lui Traian Basescu, considerat de unii ,,un animal politic”, pe seama ,,unor strategii complexe si profund gandite”.
    Traian Basescu este un manechin caruia ii este imposibil sa ii impace pe toti (interese straine si interne divergente, lupte pe viata si pe moarte, care nu tin seama de nimeni si de nimic). Pentru Traian Basescu, numai datoriile Romaniei catre creditori sint prioritar si trebuie platite, pentru aceasta el garantind cu viitorul cetatenilor sai. Linistea lui trebuie asigurata cu orice pret, in joc fiind bunastarea personala, a familiei si a numeroasei sale camarile. Unul dintre cei mai importanti stapini ai lui Traian Basescu sint Serviciile Secrete, care stiu totul despre trecutul sau politic, facindu-l mai mult decit santajabil.
    Dosarul sau de Securitate, informatiile legate de disparitia Flotei sau cele legate de gainariile fostului comandant de nava, care i-au permis acumularea unei averi impresionante dupa propriile declaratii pina in 89 il fac vulnerabil, il transforma intr-un personaj puternic expus, obligindu-l sa tina seama de interesele grupului restrins de securisti care cunosc aceste detalii.
    La toate acestea adaugam scandalurile in care Traian Basescu insusi, sau membri ai familiei sale, au fost implicati, si care au fost rapid musamalizate. Nu putem sa uitam si sa nu aducem in discutie rezultatele alegerilor cistigate in Diaspora, precum si acuzatiile din presa neloiala lui Traian Basescu, la care acesta nu a raspuns, cum ca SUA si Serviciile controlate de acesta ar fi influentat rezultatul final al alegerilor in favoarea partidului sau de buzunar si a persoanei sale.
    Aceste dosare pot fi utile cind te astepti mai putin. Frica si pericolul de a fi tradat de un Serviciu Secret merita orice compromis.
    De aceea, Traian Basescu accepta instalarea la cirma guvernului a sefului spionilor, Mihai Razvan Ungureanu. Setea de putere si de bani a lui Traian Basescu se completeaza cu spaima ca SUA vor scoate la lumina secrete intunecate din viata sa. Oricind poate fi declansata o adevarata urgie, care sa puna capat nu doar carierei sale, dar sa il trimita si dupa gratii.
    Personal, pe vremea cind lucram in cadrul Misiunii diplomatice americane din Romania, am vazut pe citiva dintre consilierii sai, care faceau coada acolo. Ei vorbeau despre slabiciunea lui Traian Basescu fata de “sfaturile” pe care le primeste de la ,,Servicii“. In fapt, intre Servicii si presedinte pare ca exista o adevarata colaborare, semn ca, de voie sau de nevoie, ei se asculta reciproc, in interesul comun. In situatia politica actuala, cu oameni manifestind in strada, chiar si talentul nativ al lui Traian Basescu de a divide si de a cuceri poate fi pus la indoiala, fara sprijinul Serviciilor Secrete autohtone si al celor americane.
    In fapt, aceste Servicii Secrete sint mult prea puternice si mult prea numeroase pentru Romania, ele neraspunzind, practic, in fata nimanui. Sfirsitul politic al lui Traian Basescu este imprevizibil, intrucit acesta si-a asigurat linistea si prosperitatea actionind dupa cum i se dicta. Viitorul politic al tarii este sumbru cu un guvern din umbra, condus de seful spionilor. De aceea, pentru a se evita ce e mai rau pentru Romania, Traian Basescu trebuie suspendat! SILVIU CRAESCU
    VIRGIL MAGUREANU I-A CERUT LUI TRAIAN BASESCU SA-L SCHIMBE, SAU SA-L TRINTEASCA IN PARLAMENT, PE MIHAI RAZVAN UNGUREANU, PE MOTIV CA ACESTA E LACHEUL AGENTULUI C.I.A. SPENCER ACKERMAN!
    Virgil Magureanu l-a avertizat pe Traian Basescu ca nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu este o imensa gafa politica, pe care o va regreta, imediat ce acesta va fi instalat premier. Conform unor surse de la Palatul Cotroceni, marti seara, la orele 23, aflat la Vila Lac 2, in compania lui Sebastian Lazaroiu, Traian Basescu a avut o discutie, foarte lunga, cu Virgil Magureanu, prin intermediul telefonului special detinut de Sebastian Lazaroiu.
    In mod concret, Sarpele cu Ochelari l-a dojenit, ba chiar l-a certat pe Traian Basescu aproape o jumatate de ora, timp in care a incercat sa-l convinga sa retraga nominalizarea lui Ungureanu si sa reia negocierile cu americanii, ori sa ii pregateasca invalidarea de catre Parlament. Fostul director al SRI i-a spus modestului agent de la Anvers ca are informatii, din SUA, conform carora Mihai Razvan Ungureanu primeste ordine de la seful operatiunilor CIA pentru Europa de Est, Spencer Ackerman, caruia ii da raportul, iar cu prima ocazie, in care dispozitiile Palatului Cotroceni vor intra in contradictie cu planurile americanilor, el va deveni ceea ce a fost Tariceanu pentru Basescu.
    Totodata, Magureanu l-a mai avertizat pe Traian Basescu ca, prin acceptarea nominalizarii unor ministri anonimi si incapabili sa faca fata functiei, a cazut intr-o capcana, pentru ca, in scurt timp, acestia vor deveni marionete in mina americanilor si nu papusile lui, asa cum crede in acest moment. Am mai aflat ca, desi este un personaj incomod, individul a lucrat sub acoperirea de atasat cultural la Ambasada SUA din Georgia – in acea perioada, nu intimplator, necoptul presedinte de la Tbilisi, Mihail Saakasvilli, a provocat o agresiune stupida, impotriva Rusiei, dupa care a fost fugarit pe strazile Capitalei, fiind in pericol sa fie asasinat.
    Si inca ceva: Spencer Ackerman se simte cel mai bine intr-o alta zona portocalie“, Ucraina. * * * Cine este acest Spencer Ackerman? E posibil ca, dupa nume, sa fie evreu. A lucrat la ziarul The New Republic“, din SUA, in perioada 2002-2006. A fost dat afara pentru insubordonare. A intrat in atentia FBI, care l-a cercetat, mai ales ca el a publicat mai multe articole despre 11 septembrie 2001, in publicatia World Wired“. Ulterior, si-a deschis mai multe bloguri: Ackerman“, Danger Room“ (Camera Pericol“) s. a. E cunoscut ca un critic al Administratiei Obama. In mod sigur, Virgil Magureanu stie mai multe. Lucrurile se complica „.

    Din pacate in mail
    NU SE SPECIFICA AUTORUL celor scrise mai sus
    asa ca le atribui INTERNETULUI si nicidecum mie !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 12/02/2013 @ 9:29 am | Răspunde

    • LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE,
     SĂ ÎŢI DEA DOMNUL TOT CE-ŢI DOREŞTI,
     ZILE SENINE ŞI FERICIRE,
     LA MULŢI ANI SĂ TRĂIEŞTI !!!
     Să dea Dumnezeu să trăieşti 100 de ani şi …. să ţi-i număr eu 😀 !!!!!!!!

     Comentariu de bmarinescu41 — 12/02/2013 @ 12:39 pm

   • Multumesc Bogdan !
    Asa sa ne ajute DUMNEZEU !
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 13/02/2013 @ 10:35 am | Răspunde

 19. @ ALL !!!

  ” In calitate de presedinte ales al romanilor,
  VA CER sa NU VA UITATI o saptamana la ANTENE ” !!!

  Ghici cine-a spus asta ???
  Multumesc tuturor persoanelor care au comentat sau au dat LIKE la acest POST !
  O saptamana cu bucurii si impliniri !
  Cu prietenie,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 11/02/2013 @ 9:56 am | Răspunde

 20. @ ALL !!!
  Acum am primit-o prin MAIL si-o postez imediat desi nu-i specificat AUTORUL :

  ” El Dorado
  după George Coşbuc

  La Vodă vine un secui,
  Cu o pălincă şi un pui.
  „Nu sunt, mărite, neam de dac
  Nici de maghiar, dar tot un drac,
  Eu asta vrei să spui.

  Secuii toţi la mine vrut
  Să vin la Bucureşti marşrut,
  Că la Harghita şi Covasna
  S-aude c-ai luat-o razna
  Şi asta m-ai durut.

  Eu pentru tine ai votat
  De zece ori in a mea sat
  Şi de cinci ori in sat vecin,
  Am vrut să fac o urnă plin,
  Dar n-ai mai apucat.

  Ai mei secui nervoşi un pic,
  Să potoleşti la ei eu zic
  Şi nu mai spune că, mort-copt,
  Tu faci judeţe doi plus opt,
  Că nu rezolvi nimic!

  Ei dat la tine şi palinca
  Şi un pui fript, dar nu bei inca,
  Eu vrei la tine mintea trează.
  Mai stai un pic, nu ospătează
  Sau joacă huţulinca!”

  El dă biroului ocol,
  Cu ochii trişti, cu pas domol
  Şi pune, lângă telefon,
  Împăturit într-un tifon,
  Un şip de monopol.

  Lui Vodă ochii i s-aprind,
  Nu de la puiul aromind
  Se lasă dus, cuprins de vrajă,
  Ci la împăturita glajă
  Priveşte el cu jind.

  „Ţinutul Secuiesc primeşti?”
  „O, Vodă, chit de darnic eşti!
  Mai mult dechit ai cerut Bela
  Sau Hunor, tinerul acela
  Cu care tu tocmeşti”.

  Secuiul ia, cu ochi hapsâni,
  Decretul şi îl strânge-n mâini.
  De-acum, de-acum ei sunt bogaţi,
  Vor fi stăpâni peste Carpaţi,
  Nu slugă la români!

  Va fi ţinutul lor de vis,
  Au pentru asta şi zapis,
  Un El Dorado mult visat
  E visul lor adevărat,
  Cum Vodă le-a promis!

  Strânge decretul mai cu foc
  Şi, copleşit de-atât noroc,
  Spre poartă dă să se îndrepte,
  Dar, după trei sau patru trepte,
  Se-ntoarce, stă pe loc.

  Priveşte-n jur cam voalat,
  Alături vede un gealat
  Ce-i face semne, chip şi fel,
  Să se aţie după el,
  Să iasă din palat.

  În barba-i, lacrimi se preling
  Şi ochii, doi cărbuni, se-ncing,
  Strângând în fălci, ca într-un cleşte,
  Deodată, cele zece deşte,
  El se şi vede-n ring.

  „Cum ai putut această brut
  Să dai, ca Iuda, un serut,
  Chind ştii chit ai stimat-o eu?
  De ce n-a dat Ţinutul meu,
  Pe care eu ai vrut?

  Copiii mei de-acum inveţi
  Tot limba de la daco-geţi
  Şi steag al nostru, unguresc,
  Chind, peste ani, copiii cresc,
  Ei unde mai agheţi?

  Şi Ildiko, nevasta mea,
  La mine cum mai uite ea,
  Chind eu acasă ai ajuns
  Cu un asemenea respuns
  Ce Vodă vrut să dea?

  Şi la secui eu cum intorc,
  Parche aud cum zice „Porc!
  N-ai fost in stare tu te baţi
  Pentru copii şi pentru fraţi
  Şi faci acuma smiorc!”.

  Se uită el la gărzi pieziş,
  Că-i stau acestea curmeziş,
  Deja văzându-se erou,
  Se-ndreaptă spre acel birou
  Şi intră repeziş.

  „Tu crezi la mine prost secui,
  Că nu văzut cum tu eşti… cui
  Şi dai la mine un ucaz,
  Aşa, doar ca să faci necaz,
  Fără ştampil să pui?

  Miroase-aici ca la tavern,
  Aşa că eu la drum aştern,
  Iau şi palinca, iau şi pui
  Şi merg la Hunor iute spui
  ” N-ai loc azi la Guvern.”(n.r.)

  Autor NECUNOSCUT !
  Sursa : Yahoo ! Mail
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 12/02/2013 @ 9:53 am | Răspunde

 21. @ ALL !!!
  Astazi 15 februarie 2013,
  Academicianul DINU C. GIURESCU
  implineste frumoasa varsta de 86 de ani !
  LA MULTI ANI
  domnule ACADEMICIAN si DEPUTAT in Parlamentul ROMANIEI
  DINU C. GIRESCU !!!
  Viata lunga si frumoasa , sanatate si bucurii
  Din inima cu toata sinceritatea va doresc
  Pentru APARAREA valorilor si traditiilor romanesti
  In fata ungurilor ce zilnic ne barfesc
  Cu toata fiinta mea eu cu respect VA PRETUIESC !
  Cu toata stima si respectul,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 15/02/2013 @ 3:13 pm | Răspunde

 22. @ ALL !!!
  SCANDALUL STEAGURILOR CONTINUA !
  Pe mine NU MA INTERESEAZA ce arboreaza ungurii pe cladirea parlamentului lor din Budapesta !
  Poate sa arboreze si
  OPINCA SOLDATULUI ROMAN
  din 1919 ajuns sa defileze prin centrul Budapestei
  dupa inabusirea revolutiei comunistilor unguri ajutati de comunistii rusi !!!
  Pe mine MA DERANJEAZA cand ungurii iredentisti din Ungaria si maghiarii extremisti din ROMANIA
  arboreaza steagul ungur si steagul asa zisului tinut secuiesc
  pe CLADIRILE OFICIALE din ROMANIA contrar LEGILOR ROMANESTI
  care interzic acest lucru !!!
  Ca iredentistii unguri si extremistii maghiari sunt condusi de liderii lor ce-s mana in mana cu traian
  basescu TRADATORUL de NEAM si TARA , asta este o alta problema .
  Dar oare DIPLOMATIA ROMANIEI si POLITICIENII nostri fac ceea ce trebuie in aceasta privinta ???
  Pai uite ca NU PREA fac :

  „Despre cât de rău sîntem percepuţi noi românii, în afară.
  A cui e vina?

  „Vina este a noastră.

  Avem nişte trimişi diplomatici trimişi în afară care nu-şi fac datoria.
  Nu fac nici un fel de propagandă pentru poporul român,
  pentru că se ştie că româna e o limbă de origine latină.
  Eu am întîlnit o profesoară de franceză, care absolvise la Sorbona şi care nu ştia că româna e o limbă romanică! M-am oferit să-i spun eu care sînt cele 10 limbi romanice, dacă la Sorbona tot nu învăţase.
  S-a mirat:
  „Da, dar e atît de înrudită cu slava!”
  – „Ştiţi cît e de înrudită cu slava?
  Tot atît cît o să fie şi franceza cu chineza, cînd vă vor ocupa chinezii!”.
  Alt caz: o fostă colegă, eminentă cunoscătoare a limbilor clasice, Lia Lupaş,
  lucra la o bibliotecă din New York.
  Trebuia să fie avansată şi a completat un formular, în care spunea ce limbi cunoaşte: printre altele, franceza, engleza, rusa. D-na care o examina a întrebat-o de ce a trecut şi rusa, doar limba ei maternă nu e slava?
  Ea a zis că nu, că româna e o limbă romanică. Motiv pentru care n-a mai fost avansată.
  Alt om cu multă carte, Dan Grigorescu, aflat la New York într-un post oficial, se duce la Biblioteca Municipală şi găseşte o singură carte în română, care era trecută la sectorul de limbi slave. I-a explicat directorului că româna e, o limbă romanică, s-o mute unde-i e locul.
  A doua zi, a găsit cartea tot la secția „Slave”.
  Deci, vina nu e numai a noastră, ci şi a încăpăţînării lor cretine, chiar dacă-s filologi.
  O întâmplare văzută de mine la televizor: un ambasador al Germaniei la Bucureşti povestea cum vin gazetari din Germania, cu articole gata făcute despre România, de obicei denigratoare la adresa poporului român.
  I le dădeau să le citească şi el le spunea:
  „Nu e adevărat ce spuneţi! Eu trăiesc aici şi ştiu că nu e aşa!” Iar ei se duceau în Germania şi publicau articolele exact aşa cum le scriseseră.
  Deducem că e o rea voinţă internaţională manifestă faţă de această ţară, cu sprijin şi din România.
  Înţeleptul chinez Sun Tzu a spus, cu mult înainte de Hristos,
  „Nici o ţară nu poate fi cucerită fără o complicitate din interior”.
  Or, la noi, complicitatea e mai mult decît binevoitoare faţă de tot ce se-ntîmplă din exterior.
  Nu ne pune nimeni în capul mesei şi nici alături de marile puteri,
  chiar dacă ne-am zbătut să intrăm în NATO, în Schengen.
  Probabil că nu sîntem decît o ţară consumatoare, aşa cum spunea primul trimis al FMI la noi,
  domnul Paul Thomson.
  Mă-ntreb cu ce?
  Producătoare nu mai sîntem, e limpede.
  Autor : Ileana Vulpescu .
  Sursa: Mail de la un prieten .
  O duminica frumoasa !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 17/02/2013 @ 9:18 am | Răspunde

 23. @ Florina,
  Buna seara !
  Multumesc pentru like !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 17/02/2013 @ 9:01 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: