Alioşa ” File de Jurnal ”

19/02/2013

SCANDALUL PENSIILOR MILITARE !

Filed under: generale — Aliosa @ 6:37 pm

Motto:
„Cel mai bun mijloc de a-ti tine cuvantul este sa nu-l dai niciodata „!!!
NAPOLEON .
Ca un facut ca sa nu spun ca un blestem, ROMANUL asista zilnic dar neputincios la SCANDAL dupa SCANDAL mediatic !
Nici NU S-A TERMINAT cu ” SCANDALUL STEAGURILOR ” provocat de unii politicieni unguri interesati sa CASTIGE VOTURILE romanilor de etnie maghiara din ROMANIA cu DUBLA CETATENIE si amplificat de mass-media scrisa si vorbita care, fie vorba intre noi, din asta TRAIESTE in sensul ca RATINGUL mare de auditori-cititori, aduce PROFIT MARE ,
CA A SI INCEPUT un nou scandal :
SCANDALUL PENSIILOR MILITARE a fost provocat si de o doamna liberala care pe timpul guvernarii lui TARICEANU cand era ministresa la M.M.F.P.S.urla ca din gura de sarpe spunand pe la nu stiu ce post de televiziune :
-” De ce un OFITER sa aiba o PENSIE mai mare decat un PROFESOR „???
Pe nu mai stiu unde am postat la vremea respectiva un COMENTARIu in care-i spuneam doamnei respective ca OFITERUL a fost, este si va fi in SLUJBA NATIUNII 24/24 de ore pe orice timp, anotimp, stare a vremii, pe frig, ploaie, ger, canicula, inundatii, cutremure, incendii,caderi de meteoriti iar pe timp de RAZBOI cu ARMA IN MANA pentru APARAREA PATRIEI iar pentru asta, STATUL ROMAN i-a atribuit inca de la infiintarea ARMATEI de catre Domnitorul ALEXANDRU IOAN CUZA ,ca DREPT PROPRIETATE PRIVATA o
PENSIE DE STAT, o PENSIE OCUPATIONALA pe care si regimul totalitar al lui CEAUSESCU a acordat-o ni nicidecum NU A ANULAT-O !!!
Spre deosebire de OFITER ( sotia mea a fost PROFESOARA de LIMBA RUSA principal si LIMBA ROMANA secundar si NU POT FI ACUZAT de nimeni ca-s in necunostinta de cauza ) PROFESORUL preda elevilor in CLASE acoperite si incalzite,are 3 VACANTE ( de CRACIUN_REVELIOVN, PRIMAVARA -PASTE,VARA lunga cat s-ajunga , cateva ore pe zi, cateva zeci pe luna si cateva sute pe an-scolar si lista avantajelor ar putea continua .
Pai doamna liberal care ai spus acea gogomanie , 24/24 X 365 zile este EGAL cu CATEVA SUTE de ore cate preda un PROFESOR intr-un an de invatamant ???
Cand la guvernarea TARII a ajuns gasca -mafiota a lui bocceala-cosasul nr.1 al natiei romane, cel ce era in fruntea Ministerului Muncii,Familiei si Protectiei Sociale ( MMFPS )si-a adus aminte de spusele doamnei liberal
si a DECLANSAT SCANDALUL PENSIILOR MILITARE orchestrat cu diabolicie de ministrul de atunci si actulal vicepremier Gabriel OpreaGabriel Oprea gral cu 4 stele
recalculandu-le la toti , revizuindu-le apoi nu la toti ( unii au primit DECIZII de REVIZUIRE chiar si anul acesta … ) provocand NU NUMAI MARI NEMULTUMIRI in randul PENSIONARILOR MILITARI dar si MARI NEDREPTATI ajungandu-se pana intr-acolo ca un GENERAL sa aiba PENSIA MAI MICA decat un SUBOFITER !!! Fostul ministru al apararii nationale de atunci,hulitul izmanar si traseist de partide, cel care a dezertat de la PSD trecand in barca portocalie, pentru a-si ridica in randul cadrelor militare cota de popularitate, a ordonat „FOC CONTINUU „iar „mesterii in ale recalcularii pensiilor militare „la vreo 90% le-au MARIT PENSIA dar la vreo 10% le-a DIMINUAT PENSIA ( 7000 de situatii ).In opera sa de umilire a pensionarilor militari pusi pe drumuri pe la ARHIVELE MApN pentru a-si procura ADEVERINTELE de VENIT, fostul subofiter de intendenta ajuns ulterior general cu patru stele , el „SEFUL MAFIEI PERSONALE A LUI Adrian Nastase ” dupa spusa lui Basescu Traian in 2004 ,a fost ajutat mediatic si atunci dar si acum de deputatul UNPR, Eugen Nicolicea,un individ pe care daca il vad la vreun post de televiziune, imediat schimb canalul !!! Cand BARCA pedelisto-udemeristo-uneperisto-portocalie S-A SCUFUNDAT,si cum OPOZITIA de atunci este PUTEREA de acum si care in campania electorala a incheiat un ACORD cu SCMD prin persoana colonelului (r) Mircea Dogaru vrand SA REPARE GRESELILE DEMOLATORILOR de NEAM si TARA din acea vreme,
au adus SCANDALUL PENSIILOR MILITARE pe prima pagina a ziarelor si la orele de maxima audienta la stirile tuturor televiziunilor din tara.
Iata spune premierul VICTOR PONTA despre recalcularea pensiilor militare :

„Trebuie găsită o altă soluţie legislativă în ceea ce priveşte calcularea pensiilor militare ”
el arătând că nu este vina celor cărora li s-a calculat în plus şi că,dacă cei de la stat au greşit, calculând în plus, atunci să plătească ei.
Eu merg chiar la concret :
– sa plateasca si cu BANI dar si cu LOCUL DE MUNCA !!!

“Înţeleg că au fost nişte probleme, m-a informat ministrul Apărării, ministrulMuncii. Trebuie să vedem cum să facem în aşa fel încât pe de o parte să calculăm corect şi pe de altă parte să nu stârnim o nouă panică, adică oamenii să creadă că le scade cineva pensia. Nu cred că asta e ideea” . Premierul a arătat că este vorba despre o situaţie delicată, pentru că s-au făcut erori în calcul.

“Pe de altă parte, nu poţi să vii să spui oamenilor că dacă s-au făcut erori în jos – sigur că poţi să le măreşti pensia – dar dacă s-au făcut erori în a calcula mai mult decât era, să începi să-i spui omului acum că de fapt îi tai din pensie… e foarte complicat „.

Întrebat dacă li se va tăia din pensie celor care au primit mai mult, premierul a precizat:
“Părerea mea e că trebuie să găsim o altă soluţie legislativă. Nu e vina omului, e vina celor care au calculat din instituţiile statului şi să te duci să te întorci iar împotriva oamenilor mi se pare anormal. Şi mi se pare că, dacă a greşit statul, nu plăteşte omul. Dacă au greşit cei de la stat, plătesc cei de la stat”.
Asa sa ne ajute DUMNEZEU !!!
Indiferent de cum s-o termina aceasta noua
RECALCULARE-REVIZUIRE-REEVALUARE,
un lucru este sigur :
PANICA deja a intrat in randul PENSIONARILOR MILITARI si cum multi dintre ei sunt foarte inaintati in varsta, bolnavi si fara nimeni apropiat langa ei, pana se va finaliza OPERATIUNEA de RECALCULARE_REVIZUIRE_REEVALUARE,
multi vor pleca in locuri doar de ei stiute, in locuri lipsite de griji dar si de verdeata . Si, pe buna dreptate, ma intreb :
-Cu ce-au GRESIT oare PENSIONARII MILITARI de acum de au ajuns BATAIA de JOC a celor pe care I-AU APARAT cu arma in mana de FORTELE INTUNECATE ce-au actionat in decembrie 1989 impotriva celor care strigau
LIBERTATE si JOS CEAUSECU ???
SCANDAL dupa SCANDAL si PROMISIUNE dupa PROMISIUNE !!!
Se va tine de cuvant premierul VICTOR PONTA vis-a-vis de cele spuse mai sus in GHILIMELELE de rigoare ???
Tu, stimata cititoare si stimate cititor, ce parere ai ?
Indiferent de parerea domniei tale, eu iti urez multa SANATATE , PENSIE lunga de esti pensionar(a) si sa nu ajungi nociodata la mana politicienilor nostri care UNA PROMIT si ALTA FAC !!!
Cu stima si respect,
Aliosa.

16 comentarii »

 1. @ ALL !!!
  Stiu ca NU VA INTERESEAZA subiectul in cauza !
  De ce ?
  Din varii motive :
  – cei care n-au facut ARMATA, nu stiu nimic despre PRIVATIUNILE SERVICIULUI MILITAR;
  – cei care au facut ARMATA si n-au PRMIT de la ea tot ce au vrut ( adica PERMISII si stat degeaba-n birouri ca FURIER = facator de cafele si lustruit cizme … ) nu spun nimic de oftica sau daca ar spune ceva, ar injura ca ” LICEENII ” din Parlamentul ROMANIEI ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/02/17/ ).
  – persoanele de sex feminin care au suferit din varii motive de pe urma relatiilor lor ESUATE de dragoste sau afaceri cu militarii sunt deja afectate si nu vor sa mai auda de militari;
  – civilii de ambele sexe si asa spun ca MILITARII au PENSII MARI etc etc etc .
  Asa ca, daca NU VRETI sa COMENTATI subiectul in cauza,
  atunci poate veti comenta ce voi posta de acum inainte vreo 2-3 zile pana se potoleste SCANDALUL PENSIILOR MILITARE !!!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 20/02/2013 @ 8:53 am | Răspunde

  • Orice subiect care face referire la nedreptăţile făcute cetăţeanului prezintă interes !!! Nu are importanţă dacă cetăţeanul este pensionar militar,profesor sau orice ar fi el.Important este ca nedreptatea care i s-a făcut să fie ANIHILATĂ !!! Totul ar trebuio să respecte o vorbă înţeleaptă DUPĂ MUNCĂ ŞI RĂSPLATĂ !!! Probabil că nemulţumirea vine şi de la faptul că tonta se rezumă doar la pensiile militarilor,ceea ce nu-i frumos şi nici echitabil !!! Etic şi echitabil ar fi fost dacă tonta ar fi hotărât să „umble” la pensiile tuturor categoriilor de pensionari !!! Dar,ce să-i faci,zici tonta şi tragi apa!!! 😀 😀 😀 )))))

   Comentariu de bmarinescu41 — 20/02/2013 @ 9:02 pm | Răspunde

   • @ Salut Bogdan!
    Tot ce-ai afirmat e OK iar sintagma
    ” DUPA MUNCA SI RASPLATA ” e SUPER OK !!!
    Cand presedinta Camerei Deputatilor Robeta Alma Anastase ( PDL )
    la VOTAREA LEGII PENSIILOR a spus ca
    80= 170
    ( adica in sala erau 80 de deputati iar ea a NUMARAT 170 CA SA FIE CVORUM si sa TREACA LEGEA PENSIILOR ), doar vreo cateva zeci de pensionari civili si cateva mii de pensionari militari au iesit in strada ….
    Dar, mai bine las pe altcineva sa -ti dea un raspuns mult mai competent :

    ” marți, 19 februarie 2013
    Schimbarea la fata a USL in chestiunea pensiilor militare
    Viata politica in Romania cred eu ca poate fi usor asemanata cu un perpetuu spectacol de treatru. E drept, de o calitate indoielnica . Un spectacol in care actorii sunt in genere cam de aceeasi factura. Succesiv, isi schimba intre ei rolurile: intr-un ciclu electoral unii sunt Puterea, ceilalti Opozitia. Dupa care, chiar ca la teatru, profitand de iuteala lor de mana si nebagarea noastra de seama, la adapostul unor masti (campaniile electorale), schimba rolurile. Noi ne bucuram de aceste momente culminante ale nesfarsitei reprezentatii politice, dupa care constatam ca, pana la urmatoarea schimbare de roluri, suntem siliti sa suportam si de la noii sositi la Putere un spectacol oarecum nou, dar bazat pe aceleasi coordonate de scenariu: coruptie, jefuirea banului public, nepasare daca nu chiar dispret fata de cetateni etc Si de fiecare data, ca un blestem, “actorii” politici proaspat instalati in fotoliile Puterii sunt loviti de o amnezie oarecum speciala. Speciala pentru ca nu-si uita intresele personale sau/si de grup. Uita doar promisiunile facute in campania electorala!
    Si cum acestea sunt principalii constituenti ai mastilor la adapostul carora politicienii ne castiga de fiecare data increderea (pe sleau, ne pacalesc!) mastile acestora incep sa cada, rand pe rand. Si ce se vede? CARACTERUL!!! Vorba lui Eminescu:
    “Masti razande, puse bine pe-un caracter inimic”.
    Oare in cazul USL care asigura majoritatea parlamentara si, ca atare, Guvernul Romaniei, lucrurile stau la fel?
    Eu unul incep sa cred ca da, cel putin in privinta “amneziei “ despre care vorbeam anterior!
    Si pentru ca nu sunt politician, si deci nu ma pricep la toate, asa cum se pricep ei, ma voi referi doar la chestiunea pensiilor militare de stat abuziv desfiintate de regimul Basescu – Boc, cu incalcarea multor principii de drept recunoscute in toata lumea.
    Nu voi descrie din nou datele problemei. Acest lucru a fost facut de nenumarate ori, incat este deja jignitor pentru noi, cei batjocoriti de regimul Basescu –Boc, sa ne mai expunem inca o data sufletele in astel de demersuri. Unii dintre colegii nostri au murit incercand sa prezinte aceasta situatie. Din cauza umilintei ! Cine a putut (cine a vrut!) a inteles pana acum ce era de inteles. Cine nu, nu va intelege niciodata!
    Ce mi se pare mie periculos este ca actuala putere, pe langa faptul ca si-a uitat promisiunile, perverteste continutul real al problemei generate de desfiintarea, recalcularea si revizuirea pensiilor militare, ridicand tinte false in fata opiniei publice. In ce scop? Pai haideti sa vedem!
    In primul rand, pe scurt, sa vedem faptele.
    I) In perioada cat se afla in opozitie, prin vocile liderilor si a multor alti poilticieni ai sai, USL a recunoscut ca pensionarilor militari li s-a facut o mare nedreptate si a promis ca, in momentul in care va ajunge la guvernare, in primele zile chiar, va rezolva aceasta problema , inlaturand nedreptarea facuta militarilor in rezerva carora li s-a luat statutul de militar in rezerva si le-au scazut pensiile, prin abrogarea actelor normative abuzive edictate de regimul Basescu-Boc si anularea efectelor acestora. Si luand masurile legale impotriva celor care au savarsit abuzuri. ”Dreptate pana la capat”, asa cum au promis tuturor romanilor.
    II) SCMD a fost singura forta a societatii civile care s-a opus constant, prin actiuni publice, regimului Basescu – Boc. Prin aceasta a contribuit la caderea guvernelor Boc si Ungureanu si la accederea la guvernare a USL. Este un fapt notoriu si nu voi mai adauga nimic in aest sens. Cine vrea sa se convinga, sa consulte arhivele mass media din 2010 pana inclusiv in 2012. Si ale Primariei Generale a Municipiului Bucuresti.
    III) O data cu instalarea USL la guvernare prin Guvernul Ponta I, a inceput un lung sir de amanari a rezolvarii problemei militarilor in rezerva batjocoriti de regimul Basescu – Boc;
    IV) Cu toate acestea, SCMD a acordat sprijinul sau USL in campania electorala. Multe din filialele noastre au incheiat si au pus in aplicare protocoale de colaborare cu USL in acest scop.
    V) Nici dupa castigarea alegerilor, pana in ziua de astazi, USL nu si-a onorat promisiunile facute.
    Ba mai mult, in ultimele 2-3 zile asistam la o adevarata denaturare a problematicii pensiilor militare abuziv desfiintate, recalculate si revizuite. Si actiunea este bine organizata. Se creeaza false dileme, se proiecteaza in spatiul public false nelinisti, se emit mesaje contradictorii si se reinvie stafii ale guvernarii portocalii . Iata cateva aspecte:
    A)In ziua de vineri 15.02.2013, pe parcursul unei intalniri la Comisia pentru Probleme de Aparare Ordine Publica si Siguranta Nationala de la Senat,intre reprezentantii SCMD si cei ai Puterii, dl Vasile Costea – secretar de stat in MApN a afirmat, printre altele, ca ministrul Apararii are o dilema in privinta actului normativ prin care sa rezolve problema noastra: prin OUG sau prin lege? Si asta in conditiile in care, sub ministeriatul d-lui gl.(r) Cornel Dobritoiu, fusesera deja elaborate in urma colaborarii cu SCMD, ANCMR si celelalte organizatii ale militarilor in rezerva:

    proiectul OUG prin care pensiile abuziv diminuate sa revina la cuantumul din decembrie 2010;
    proiectul Legii pensiilor militare de stat.

    S-a mai afirmat ca auditul care s-a desfasurat la Casa de Pensii Sectoriala a MApN a scos la lumina mari nereguli in calculul pensiilor care au crescut ca urmare a revizuirii.
    B) Luni 18.02.2013 , in doua din interviurile sale televizate, Primul Ministru al Romaniei, dl. Victor Ponta a afirmat ca exista mari greseli in calculul pensiilor care au crescut ca urmare a revizuirii. A afirmat de asemenea nelinistea sa pentru faptul ca ar trebui sa li se ia din pensie acelor pensionari militari carora le-au crescut pensiile in urma unor greseli comise de cei ce le-au recalculat !
    Si, din acest moment, s-a intors masina vremii! Pensiile abuziv diminuate prin recalculare /revizuire nu mai sunt o problema. Problema o constituie pensiile militare care au crescut!?! Si grija pentru ca, aceia care au avut pensiile marite in urma revizuirii, daca s-au comis greseli in calcule, sa nu li se ia banii. Pentru ca ar fi incorect, vezi Doamne!
    Adica, celor carora le-au crescut pensiile in urma unor erori de natura tehnica sa li se plateasca in continuare pensia marita.
    Cu cei carora ne-au fost diminuate pensiile printr-un abuz legislativ nu este nici o problema, putem ramane deci cu pensiile diminuate. Ba chiar am iesit din discutie!
    In aceasi zi , tot pe un post de de televiziune, d-na europarlamentar PNL Norica Neculai a afirmat ca rezolvarea problemelor pentru cei 25.000 de rezervisti cu pensiile diminuate, care au actiuni in instante, o constituie “solutiile definitive si irevocabile pe care le vor da instantele.”
    Deci s-ar putea spune ca nu se are in vdere o solutie politica!
    Marti 19.02.2013, s-a reaprins, la diferite televiziuni, „focul” discutiilor pe tema cuantumului crescut prin revizuire al fostelor pensii militare transformate in ajutoare sociale.
    Dincolo de unele interventii pertinente, cum ar fi cele ale dlui senator gl. (r) Dobritoiu, a d-lui Frunda, a d-lui Serbanescu, mi-au atras atentia alte cateva interventii, si anume:

    cea a dlui Victor Ponta- Primul Ministru al Romaniei care, in esenta, a afirmat: nu se recalculeaza nici o pensie, nu rasturnam din nou sistemul. Doar in cazuri individuale, daca se vor constata nereguli, vom vedea … E vorba de160.000de militari care au pensie corecta in urma faptului ca si-au slujit tara… Deci , ar rezulta ca acei pensionari militari carora le-au scazut pensiile nu si-au slujit tara!?! Ministrii (Gabriel Opea , desigur!) nu recalculeaza pensii . Si deci nu raspund de eventualele erori, fraude etc Si asta tocmai acum cand s-a sesizat Parchetul Militar cu privire la neregulile constatate la revizuirea pensiilor !
    cea a Viceprimministrului gl.(r)Gabriel Oprea care , printre altele si pentru cine il mai crede, a afirmat ca domnia sa este un sprijinitior al cauzei rezervistilor ale caror pensii transformate in ajutoare sociale au scazut;
    cea a unui alt parlamentar – dl Ghise, care , ca si dna Norica Neculai , ne-a trimis pe fiecare in parte la instante pentru a ne rezolva problemele .
    si, in sfarsit, dar nu in ultimul rand, cea a parlamentarului Nicoliceacare, in stilul deja cunoscut, in esenta, a afirmat ca toata legislatia promovata de regimul Basescu- Boc este buna, de vreme ce la 160.000de oameni le-au crescut pensiile, ca toata tevatura cu pensiile militare se daoreaza sefilor SCMD care, pentru ca lor le-au scazut pensiile, vor sa nenoroceasca 160.000 de oameni carora le-au crescut pensiile.

    Nimic nou in ceea ce–l priveste pe dl Nicolicea! A sarit in apararea sefului sau de partid, dl Oprea, uzand de toate mizeriile pe care le-a debitat sub guvernarea portocalie. Cu aceeasi mojicie!
    In urma celor prezentate cred ca putem avea cateva concluzii:
    A.Asistam la o ofensiva a Puterii in scopul obtinerii sprijinului opiniei publice pentru aplicarea“solutiei finale” in situatia pensiilor militare abuziv desfiintate si diminuate.
    Actiunea a debutat printr-o diversiune mediatica prin care s-a deturnat discutia asupra acestei chestiuni spre aspecte colaterale, astfel:

    Nu se mai discuta despre faptul ca regimul Basescu – Boc a emis acte normative cu incalcarea principiilor universal recunoscute de drept, in temeiul carora au fost desfiintate si diminuate o buna parte a pensiilor militare de stat. Ba dimpotriva,dl Nicolicea, ca de fapt si dl Ponta, afirma sau lasa sa se inteleaga ca acestea sunt in regula , de vreme ce unora le-au crescut pensiile. Cumva, subliminal se sugeraza ca au crescut pensiile celor care meritau !
    Nu se mai discuta despre cei carora le-au fost scazute in mod abuziv pensiile, ci despre cei carora le-au crescut:
    Nu mai indreptam nedreptatile facute celor carora le-au scazut pensiile, dar suntem preocupati sa nu le scada pensiile celor care , cu erori , fara erori, acestea le-au crescut .
    Daca exista erori, abuzuri , acestea sunt cazuri punctuale , nu sunt erori de sistem care sa impuna vreo schimbare in legislatie. Si nu e de vina fostul ministru Oprea pentru magariile petrecute sub ministeriatul sau. a Similar, ar rezulta ca nici … sa zicem dna Udrea , nu are nici o vina pentru ce s-a facut sub ministeriatul domniei sale. Frumos , nu?!
    Prin mesajele transmise inclusiv de dl. Prim ministru Victor Ponta se pare ca neindreptam destul de repede spre a primi din nou eticheta de “nesimtiti”. De data asta, numai noi, cei care nu intelegem sa ne supunem vechii si noii vointe politice. Vointe care, cel putin in privinta problemelor noastre, nu se deosebesc cu nimic!

    Reactiile d-lui Ponta si Nicolicea au fost aproape violente in momentul in care s-a raspandit zvonul ca dl. Oprea ar putea fi facut raspunzator de cele intamplate cu fostele pensii militare.
    B.Actiunea de decredibilizare a SCMD inceputa pe timpul regimului Basescu – Boc continua sa se desfasoare cu si mai mare forta de catre guvernarea USL.
    Aici, pe langa politicieni se folosesc si “profesionisti“, “ziaristi cu verticalitate“ care, culmea, pana mai ieri “cantau” la masa PDL. Din nou suntem asmutiti unii impotriva celorlalti! A se vedea afirmatiile d-lui Nicolicea!
    C.Incep sa cred ca finalul acestei campanii violente nu poate fi vazut decat in doua variante:
    1. Nu se va schimba nimic, adica vom ramane cu pensiile asa cum au rezultat in urma revizuirii, adica unii cu “pensiile” crescute, altii cu “pensiile” scazute.Asta daca suntem cuminti si daca nu mai deranjam orgoliile, ambitia si afinii d-luiPonta!
    2. Sau, daca se va schimba ceva, se va face prin lege, nu se stie cand.Nici vorba de OUG pentru revenirea cuantumului pensiilor abuziv micsorate la nivelul din decembrie 2010! Comentand acest aspect, se poate afirma ca emiterea ordonantei de urgenta, ca prim pas al rezolvarii problemei noastre, ar fi mai mult decat necesara pentru ca:

    noua Lege a pensiilor militare de stat, daca si cand va fi edictata, nu va fi identica cu legea 164/2001. Proiectele studiate pana acum au continut unele diferente in baza si procedurile de calcul a pensiilor militare fata de Legea 164/2001. Diferentierile respective duceau invariabil la scaderea cuantumului pensiilor ce se vor recalcula conform noii legi.
    Prin urmare, la recalcularea pensiilor pe baza noii Legi a pensiilor militare, se va obtine un efect pervers , de perpetuare a nedreptatii, astfel:
    pensiile recalculate conform noii legi vor fi mai mici decat cele rezultate conform Legii 164/2001;
    pentru stabilirea cuantumului avantajos cu care va ramane fiecare din noi, se vor compara:

    – pe de o parte-cuantumul aflat in plata, adica;
    – cel scazut prin revizuire in baza OUG nr.1/2011 pentru unii
    – cel crescut in baza revizuirii pentru altii;
    – pe de alta parte- cuantumul rezultat in urma recalcularii conform noii legi a pensiilor militare, foarte probabil mai mic decat cel pe care l-am avut conform Legii 164/2001.
    Rezulta ca aceia carora pensiile le-au crescut in urma revizuirii conform OUG nr.1/2011, datorita faptului ca cuantumul aflat in plata (cel marit ) va fi cu siguranta mai mare decat cel recalculat conform noii Legi a pensiilor militare, vor ramane cu cuantumul marit, rezultat din revizuire.
    Iar aceia carora prin revizuire li s-au micsorat pensiile, probabil vor primi cativa lei in plus fata de cuantumul aflat in plata, fara insa a ajunge la cuantumul avut pe baza Legii 164/2001.
    In plus, in aceasta varianta, prin aplicarea prevederilor noii legi, nu se vor restitui sumele taiate din pensii pana la data intrarii in vigoare a acesteia.
    Iar pana la data intrarii in vigoare a noii Legi a pensiilor militare, se vor definitiva lucrarile auditului la Casa Sectoriala de Pensii a MApN. Prin inlaturarea erorilor, fraudelor etc. se vor disponibiliza noi sume pentru a micsora efortul bugetar.

    In opinia mea, asta se doreste . Nu dreptate pana la capat!
    Si atunci, stimati camarazi, eu cred ca e clar ce avem de facut.
    In primul rand, cred ca trebuie sa ducem pana la capat intentia de a dialoga cu dl. Prim Ministru Victor Ponta. Asta daca va acepta dialogul intr-un termen rezonabil.
    Dupa ce vom avea un raspuns fara echivoc: “DA” (insotit de un termen concret) sau “Nu” la problemele noastre, vom sti ca nu avem decat o singura cale, pe care cred cu tarie ca trebuie sa mergem pan la capat.
    Si mai cred ca :

    nu trebuie sa ne speriem de mjoritatea de peste 60% a USL. Tot asa a avut si dl Presedinte(demis!)Basescu. Intre cei aflati la putere a inceput deja lupta pentru … “resurse”! Si mai au si concurenti de afara, care au inceput deja sa faca vitime. A se vedea chestiunea cu portul Constanta!
    in scurt timp, nu vom fi singuri. Uitati-va in jur. Nu cred ca romanii vor mai rabda inca o pacaleala. Mai ales ca si-au pus mari sperante in aceasta guvernare!

    Dar sa nu ne grabim. Poate mai avem inca sansa dialogului. Desi … e greu de crezut !

    Vicepresedinte coordonator Zona “Centru”
    Presedintele Filialei 1 Sibiu
    Col.(r) Tudosie Stefan „.
    Sursa : Mail de la un prieten.
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 20/02/2013 @ 9:32 pm | Răspunde

 2. @ ALL !!!

  „Daca tatal tau este un om sarac, nu ai ce face, asta iti este soarta.
  Dar daca socrul tau este un om sarac, asta este numai din cauza prostiei tale. ”

  Fiecare barbat ar trebui sa se insoare.
  La urma urmei, in viata nu trebuie sa alergi numai dupa fericire.
  Si nu e normal ca unii barbati sa fie fericiti si ceilalti nu.

  Femeia ar trebui sa fie ca Luna. Sa apara seara si sa dispara dimineata.

  Iubirea este fotogenica. Ai nevoie de intuneric ca s-o developezi.

  Copiii care stau pe bancheta din spate a masinii, pot cauza accidente.
  Accidentele de pe bancheta din spate a masinii, pot cauza copii.

  Iubeste-ti vecinii! Dar ai grija sa nu fi prins in flagrant de catre celalalt sot!

  In spatele fiecarui barbat de succes exista o femeie.
  In spatele fiecarui barbat falimentat exista doua femei.

  Exercitiul duce la perfectiune.
  Dar nimeni nu este perfect, asa ca la ce bun sa mai exersam?

  Banii nu inseamna totul in viata.
  Mai exista Visa, Mastercard…

  Economiseste apa.!
  Fa dus impreuna cu prietena!

  O rochie scurta si decoltata este ca un gard din sarma ghimpata. Protejeaza interiorul fara a restrictiona privelistea.

  Daca este adevarat ca menirea noastra pe Pamant este sa ii ajutam pe ceilalti, atunci spuneti-mi, mai exact, ceilalti pentru ce se afla aici?

  Avand in vedere ca lumina circula mai repede decat sunetul, oamenii iti par stralucitori pana cand ii auzi vorbind.

  Viitorul tau depinde de visele tale. Asa ca du-te si te culca!

  Tacerea este de aur. Pacat ca nu ti-o cumpara nimeni.
  Sursa: Mail de la COSTI !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 20/02/2013 @ 8:55 am | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Mass-media vorbita a precizat ieri 19 febr. ca la inmormantarea unui baron local dintr-o zona anume,
  care a facut si bune si rele pe timpul celor opt ani de mandat ca primar,
  au participat sute de prieteni si simpatizanti !
  Dupa slujba de inmormantare , masa de pomenire a fost planificata la un restaurant unde vreo 200 dintre participantii la acea inmormantare ( asa zisii prieteni si simpatizanti…. )
  s-au BULUCIT CALCANDU-SE IN PICIOARE
  ca SA APUCE SIGUR un loc la masa cu bucate de POMANA !
  Nici o MANCARE nu-i mai gustoasa decat MANCAREA primita de POMANA !!!
  Si-tunci , ma-ntreb si eu ca omul :
  -Cei vreo 200 de oameni l-au condus pe ultimul sau drum pe baronul respectiv
  din respect, regret, consideratiune sau pur si simplu pentru ca au auzit
  ca POMANA de INMORMANTARE se da la restaurant ???
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 20/02/2013 @ 9:12 am | Răspunde

  • „Aproape toate religiile lumii cred in nemurirea sufletului si cred ca moartea este o „trecere lina”, o eliberare, o usurare in lumea de dincolo. Viata de dincolo este o continuare a vietii pamantesti. De aceea, o parte im­portanta din riturile funerare au ca subiect pregatirea si consumarea unor alimente, atat pentru „calatoria” celui dus, cat si pentru ospatarea celor ramasi pe pamant.”(http://www.crestinortodox.ro/inmormantarea/obiceiuri-practici-celor-pentru-morti-68783.html)
   Majoritatea celor care se duc la pomană în zilele noastre sînt săraci …
   tocmai am citit că sînt şi mulţi bogaţi…
   http://www.ziuaveche.ro/business-2/economic/topul-politicienilor-care-au-cele-mai-scumpe-bijuterii-si-obiecte-de-lux-150775.html

   Comentariu de yousef59 — 21/02/2013 @ 11:24 am | Răspunde

   • @ Buna ziua Magda !
    Sunt de acord in totalitate cu cele spuse !
    Ar fi perfect si chiar crestineste ca toti sa gandeasca la fel !
    Din pacate, la noi, acum, in ROMANIA
    ( caci in alta tara nu am asistat la NICI O INMORMANTARE )
    a devenit o REGULA si O OBISNUINTA pentru unele persoane
    ca atunci cand BATE CLOPOTUL Catedralei sau altei biserici,
    sa umble de colo-colo prin oras ( concret la mine ) ca BEZMETICILE
    intreband in stanga si-n dreapta :
    – cine a mai murit ?
    -la ce biserica este depus?
    -cand are loc inmormantarea ?
    -unde are loc pomenirea si sfintirea bucatelor dupa inmormantare ?!?!?!
    Da, majoritatea acelor persoane sunt SARACE dar asta e si din cauza lor ca nu vor sa munceasca !!!
    Locuri de munca sunt dar desi n-au poate decat cateva clase gimnaziale VOR LOCURI DE MUNCA caldute si bine platite de parca absolventii de liceu si facultate ar trebui sa lucreze la SPATII VERZI !!!
    Unele persoane sunt atat de nesimtite incat se aseaza la MASA PREOTILOR
    ca nu cumva la o masa mai la marginea localului sa i se dea mai putina mancare
    desi la RESTAURANT PORTIILE sunt LA FEL pentru toata lumea !!!
    Iar culmea nesimtirii se atinge cand multe din persoanele respective
    NU PARTICIPA nici la slujba de la biserica nici la slujba de la cimitir
    ci stau la panda sa urmareasca cand intra in restaurant
    PREOTUL cu FAMILIA defunctului sau defunctei bulucindu-se la intrare !!!
    Multumesc pentru vizita, comentariu , like si cele doua URL-uri !
    O zi frumoasa !
    Cu respect,
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 21/02/2013 @ 3:14 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  Factori care iti distrug SANATATEA !!!

  „1. Stai toata ziua la birou

  Sedentarismul iti distruge sanatatea. Durerile de spate reprezinta cea mai mica problema pe care o ai – poti muri de tanar. Esti amenintat de boli musculare si ale oaselor, obezitate, diabet, cancer, boli cronice si altele, chiar daca mergi la sala in mod frecvent.

  2. Stai intr-o pozitie incomoda

  Daca jobul tau presupune sa stai toata ziua la birou, trebuie sa adopti o pozitie cat mai comoda, dar nu indiscreta. Altfel, risti aparitia unor boli cronice, pe termen lung – cum ar fi artrita si bursita.

  3. Cresti riscul unor accidente

  Chiar daca un birou cu banda de alergat te poate ajuta sa previi obezitatea si bolile de inima, acestea sunt periculoase.

  4. Intalnirile motivationale

  Pentru a-i motiva pe angajati, patronii organizeaza tot felul de intalniri motivationale si exercitii de team building. Cercetatorii arata insa ca atunci cand ii obligi pe oameni sa se simta optimisti in privinta unui anumit lucru, de care nu sunt siguri, le accentuezi, de fapt, starea de nefericire; in final, se vor simti deprimati.

  5. Calitatea proasta a aerului din cladire

  EPA il numeste “Sindromul Cladirii Bolnave”. Aerul din interiorul unei cladiri este de 100 de ori mai murdar decat cel din exterior si esti expus la numeroase gaze si chimicale periculoase. Exista agenti poluanti in aparatele de aer conditionat, particule toxice, bacterii periculoase, mai ales in cladirile neingrijite.

  6. Expunerea indelungata la imprimante si fotocopiatoare

  Fotocopiatoarele reprezinta o sursa periculoasa de imbolnavire, daca filtrele nu sunt schimbate in mod periodic; chiar si cantitatile mici pot provoca dureri in piept si iritatie. Imprimantele cu laser sunt la fel de riscante, alaturi de particulele de toner, care iti intra in plamani si in sange; acestea pot provoca boli ale plamanilor si alte afectiuni.

  7. Petreci prea mult timp cu un laptop incins in poala

  Dincolo de faptul ca poti sa-ti arzi pielea, din cauza caldurii degajate de laptop, barbatii sunt principalii afectati si anume functia reproductiva.

  8. Lucrezi peste 10 ore pe zi

  Cercetatorii europeni arata ca acei oameni care lucreaza peste zece ore pe zi prezinta un risc cu 60% mai mare de aparitie a unor boli cardiovasculare multiple, inclusiv atacuri de inima si angina.

  9. Stai cu ochii in ecranul computerului

  Chiar daca ecranele calculatoarelor nu produc radiatii, faptul ca stai cu ochii atintiti in acestea iti va provoca probleme ale vederii (multe din efecte sunt temporare). Mai mult, te alegi cu dureri ingrozitoare de cap si migrene.

  10. Esti expus la prea multa lumina

  Iluminarea excesiva provoaca dureri de cap. Corpul nostru considera ca suprailuminarea reprezinta, de fapt, o zona de intuneric total, care ne dezorienteaza ceasul biologic. Problemele de sanatate pot include: oboseala cronica, stres, tensiune si riscul aparitiei cancerului.

  11. Esti foarte plictisit

  Plictiseala iti poate scurta viata, spun cercetatorii. Cei care se simt plicisiti risca sa moara la o varsta timpurie si sunt expusi unor boli cronice. Acestia risca sa devina mai des victimele unor accidente de munca.

  12. Tastaturile murdare

  Tastaturile sunt adevarate pepiniere de bacterii, daca nu le cureti. Cercetatorii spun ca acestea contin de cinci ori mai multi microbi decat o baie; printre ele, se numara si e.Coli – asociata cu alimentele otravite – alaturi de stafilococi.

  13. Microbii din zonele dens circulate

  Tastatura computerului tau nu e singura ferma de microbi. Usa si manerele, butoanele liftului si ale imprimantei, simplele strangeri de mana, cu toate pot transmite bacterii. Microbii sunt peste tot si uneori te pot ucide.

  14. Tastezi prea mult

  Cand tastezi prea mult la PC, te supui sindromului CTS (carpan tunnel), care se manifesta prin durerea bratelor, a incheieturilor. CTS poate produce daune permanente (afecteaza nervii si muschii).

  15. Deadline-urile prea stranse

  Esti stresat, trebuie sa predai o lucrare la un anumit termen limita; capacitatea ta de a invata/memora va fi afectata. Acest stres pe termen scurt este la fel de nociv ca stresul manifestat timp de cateva saptamani sau luni de zile.

  16. Mentinerea mausului in acelasi punct

  Daca mausul tau sta toata ziua in acelasi punct, risti sa fii expus la RSI (repetitive strain injury). RSI presupune ca tendoanele tale sa fie intinse mai mult timp, alaturi de o miscare repetitiva (click) si o pozitie incomoda (stai cu mana intinsa).

  17. Utilizarea excesiva a smartphone-ului

  Oamenii care folosesc smartphone-urile mai ceva ca aerul, pentru a tasta si trimite emailuri, sunt expusi unei “oboseli musculare” (Blackberry Thumb), o afectiune similara RSI-ului. Efectele sunt atat de grave, incat durerea se poate extinde rapid.

  18. Mancarea nesanatoasa la locul de munca

  Cei mai multi angajati consuma alimente nesanatoase la locul de munca. Unele din acestea contin cantitati uriase de calorii, care te ingrasa. Astfel, apare riscul bolilor cronice. (via businessinsider.com)
  Autor: Silviu Marian Banila
  Sursa: http://www.manager.ro
  Aliosa

  Comentariu de Aliosa — 20/02/2013 @ 9:18 am | Răspunde

 5. @ Adeena,
  Buna dimineata !
  Multumesc pentru like !
  O zi frumoasa !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/02/2013 @ 8:26 am | Răspunde

 6. @ Camelia-Nicorina Edu,
  Buna dimineata !
  Multumesc pentru like !
  Imi place ce scrii pe blogul tau vis-a-vis de EDUCARIA COPIILOR !
  Felicitari si mult succes !
  O zi frumoasa!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/02/2013 @ 8:30 am | Răspunde

 7. @ MarianZidaru,
  Buna dimineata !
  Multumesc pentru like !
  O zi frumoasa !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/02/2013 @ 8:31 am | Răspunde

 8. @ ALL !!!

  http://teopal.com/?p=1870

  Purtătorii de uniforme și de arme până la vârsta bătrâneții, nu mai sunt și, prin urmare, nu se mai numesc azi pensionari militari. Li s-a luat acest drept . Definitiv! Această categorie socială nu mai există. Ea a dispărut cu doi ani în urmă prin voința unor guvernanți demenți, conduși de un prim-ministru complexat și de un președinte de țară orbit de orgoliu și bolnav de ură. Ei, foștii pensionarii militari au devenit și sunt, acum, asistați social. Au fost trecuți în rândul celor mai năpăstuiți de soartă, obligați să stea cu mâna întinsă la mila publică. Realizările, munca, însăși viața lor, au fost șterse prin cârdășia guvernului, a președintelui și a ceea ce ar fi trebuit să fie Curtea Constituțională a României.

  Guvernul care a generat tragedia a plecat. A fost spulberat de politicienii de azi. De aceia care, puși acolo și prin votul foștilor pensionari militari, au promis că din a doua zi a mandatului dat de popor vor repara răul și vor alunga nedreptatea, inclusiv umilința la care au fost supuși cei care ar fi trebuit să reprezinte, cu mândrie, militarii în rezervă și în retragere ai Armatei române, ai țării. Numai că, din chiar a doua zi după instalatrea în fotolii, au dispărut doar… promisiunile. Promisiunile care ,acum, s-au dovedit a fi incalificabile minciuni electorale.

  Noii guvernanți, puși în fața propriilor promisiuni, se bâlbâie. Se contrazic. Aruncă vina spre cele patru zări, amână și evită rezolvarea tranșantă a nedreptății. Pentru că, nu vor o clarificare. Pentru că le convine situația. Ca urmare, s-a reluat bulibășeala pensiilor militare. A reînceput bătaia de joc. S-a reluat joaca de-a v-ați ascunselea cu sufletele militarilor în rezervă, cu speranța lor de revenire la normalitate. Se dansează bătuta cu bocancii pe viața bătrânilor care au trăit sub jurământul dat țării. Din nou, ca la reîntoarcerea într-un coșmar, acești bătrâni ai nimănui nu mai știu la ce să se mai aștepte. Viața lor este iarăși tulburată de amestecul politic nociv, de azvârlirea lor în dilema dintre speranță și teamă.

  Ministrul de resort promite recalcularea. Ei, bătrânii foști militari, știu ce înseamnă asta. Au mai trecut prin recalculare, prin revizuire sau prin alte asemenea acțiuni ”reparatorii ”. Consecințele? Durere, batjocură, răsturnarea ierarhiilor militare firești, ură, sinucideri și morți de inimă rea. Pensionarii cărora le-a crescut acum pensia, se tem că le va fi redusă. Cei cărora le-a scăzut, au speranța că se va reveni la normal, dar sunt convinși că, fără vina lor, în acest fel vor atrage ura celor care pierd acum așa cum au pierdut ei în anii trecuți.

  Pe de altă parte, prin vocea autoritară a tânărului nou premier, sunt asigurați, liniștitor, că nu va avea loc nicio recalculare. Deci, cei care au pierdut, nu-și vor mai recăpăta drepturile. Și spre surpriza generală, prim-ministrul le mai spune că, de fapt, vinovatul știut de toți nu este vinovat. De vină ar fi amărâții care, la ordin, de multe ori împotriva voinței lor, au muncit zi și noapte pentru distrugerea programată politic a unei categorii sociale de elită. Apare teama unor noi represiuni, de data aceasta asupra celor care, aflați sub arme, au executat niște ordine, așa cum jurământul îi oblige. Se deschide astfel un nou front de bătălie, unde vor cădea nevinovații, unde se vor plăti polițe, unde va înflori arbitrariul și unde, sunt sigur, vor fi sacrificați cei mici și fără de putere. Din câte se vede prin vocea premierului, vicelui său, adevăratului artizan al dezastrului, nu i se va întâmpla nimic.

  Se pare că, în încheiere, ar trebui să ”trag” o concluzie. Nu pot. Fiindcă mi-au secat izvoarele înjurăturilor, fiindcă mi s-au închis porțile încrederii și fiindcă din suflet mi-a dispărut orice urmă de speranța în dreptate.
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/02/2013 @ 9:12 am | Răspunde

 9. @ NatyCalinescu,
  Buna seara !
  Multumesc pentru like !
  Weekend placut !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 22/02/2013 @ 7:11 pm | Răspunde

 10. @ ALL !!!
  Destainuirile unui STUDENT !
  ” In prima zi de facultate, profesorul ni s-a prezentat si ne-a dat drept sarcina sa facem cunostinta cu cineva necunoscut. M-am ridicat sa ma uit in jur si atunci o mana fragila imi atinse umarul.
  Cand m-am intors, am vazut o batranica marunta, cu chipul brazdat de riduri,
  care ma privea cu un zambet ce ii lumina intreaga fiinta.
  Spuse: – Buna, frumosule. Ma numesc Rose. Am 86 de ani. Pot sa te imbratisez?
  Am izbucnit in ras si, dupa acceptul meu, ma stranse in brate cu putere.
  – Ce cauti la universitate la varsta asta frageda si inocenta? am intrebat.
  – Vreau sa gasesc un barbat bogat, sa ma casatoresc, sa ma stabilesc la casa mea, sa fac niste copii, raspunse ea zambind.
  – Hai sa lasam gluma, am reluat.
  Eram foarte curios sa aflu ce o motivase sa abordeze acest gen de provocare la varsta ei.
  – Dintotdeauna mi-am dorit sa merg la universitate si acuma mi se indeplineste visul, imi spuse.
  Dupa curs ne-am dus la bufetul studentesc si am baut un milkshake de ciocolata.
  Ne-am imprietenit pe loc.
  Timp de trei luni, zilnic, dupa ore, plecam impreuna si stateam de vorba necontenit.
  Eram de-a dreptul fascinat sa ii ascult acestei „masinarii a
  timpului ” confesiunile atat de bogate in intelepciune si experienta.
  De-a lungul anului, Rose a devenit ” mascota ” campusului
  si se imprietenea cu usurinta cu toata lumea, oriunde s-ar fi dus. Ii placea sa se puna la patru ace si sa se lafaie in atentia pe care i-o acorda toata lumea in jur.
  Si se bucura de fiecare clipa.
  La sfarsitul semestrului am invitat-o pe Rose sa tina un discurs la banchetul fotbalistilor.
  Imi vor ramane mereu in minte invataturile ei.
  A fost prezentata si a pornit spre tribuna.
  Cand a inceput discursul ei pregatit de acasa,
  scapa trei dintre cele cinci cartonase pe care isi notase ce voia sa spuna.
  Deranjata si stanjenita, se apleca spre microfon si spuse pur si simplu:
  – Imi pare rau ca sunt atat de neindemantica.
  Am renuntat la bere in favoarea whiskey-ului si marca asta, Lent, ma baga in mormant
  N-am sa reusesc sa mai pun in ordine cartonasele astea, asa ca am sa va spun ceea ce stiu.
  Noi am ras si ea tusi ca sa-si dreaga glasul. Continua:
  – Nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim.\
  Imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam.
  Exista numai patru secrete pentru a te mentine tanar, a fi fericit si a deveni un om de succes.

  Trebuie sa razi si sa gusti umorul fiecarei zile.
  Trebuie sa ai un vis. Atunci cand ramai fara vise, mori.
  Suntem inconjurati de oameni morti si nici nu ne dam seama.
  E o mare diferenta intre a imbatrani si a evolua.
  Daca ai 19 ani si stai in pat inert timp de un an, fara sa faci un lucru productiv, vei implini 20 de ani.
  Daca am 87 de ani si zac in pat timp de un an fara sa fac nimic voi implini 88.
  Toata lumea imbatraneste. Nu e nevoie de talent sau pricepere.
  Ideea e sa evoluezi, identificand mereu oportunitatile care se ascund in inima schimbarii.
  Nu regreta nimic. Cei care sunt deja batrani nu regreta ceea ce au facut,
  ci mai degraba ceea ce nu au facut.
  Numai cei care au regrete se tem de moarte.
  Si-a incheiat discursul cantand cu avant ” Trandafirul „.
  Ne-a incurajat sa ii studiem versurile si sa le punem in practica in viata cotidiana.
  Rose si-a luat diploma pe care o dorise atatia ani.
  La o saptamana dupa absolvire,
  Rose s-a stins pe tacute in somn.
  Peste 2000 de studenti au fost alaturi de cea care le-a demonstrat ca:
  nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce vrei sa fii ” .
  Sursa : Mail de la un prieten !
  PS !
  SI NU UITATI:
  NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU…
  DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI!!
  Sa-ti pastrezi simtul umorului la orice varsta pare sa fie reteta perfecta uneori.
  Poti alege si tu.
  Si NU UITATI :

  Factorii care distrug fiinta umana sunt:

  Politica fara principii,
  placerea fara angajament,
  bogatia fara munca,
  inteligenta fara caracter,
  afacerile fara de morala,
  stiinta fara umanitate
  si rugaciunea fara caritate.

  Viata m-a invatat ca:

  – lumea este amabila, daca eu sunt amabil;
  – ca persoanele sunt triste, daca eu sunt trist;
  – ca toti ma iubesc, daca si eu ii iubesc;
  – ca toti sunt rai, daca eu ii urasc;
  – ca exista fete zambitoare, daca eu le zambesc;
  – ca exista fete amarate, daca eu sunt amarat;
  – ca lumea este fericita, daca eu sunt fericit;
  – ca lumea se supara, daca eu ma supar si ca exista persoane recunoscatoare,
  daca eu sunt recunoscator.

  Viata este ca o oglinda:
  daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul.
  Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.

  PLANETA NU ESTE DOAR A OAMENILOR!
  Unicul motiv ca sa fii fericit este pentru ca tu hotarasti sa fii fericit.
  Dumnezeu este electricitatea, dar becurile suntem noi!
  Bucura-te!
  Ziua de azi este o zi speciala deci, traieste-o ca atare!

  Daca cele CITITE te-au REVIGORAT sau PUS PE GANDURI,
  destainui-te, impartaseste cu noi si cele bune si cele rele !
  Elibereaza-ti SUFLETUL de rautate si te vei simti mult mai bine,
  vei trai mai mult decat cei ce se inchid in ei si-n rautatea SUFLETULUI lor !!!
  Weekend placut !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 23/02/2013 @ 1:37 pm | Răspunde

 11. @ ALL !!!
  In CONCLUZIE :

  Pe forumuri și nu numai, se remarcă și opinii în favoarea tezei că militarii au,
  într-adevăr, pensii nesimțite și, mai ales, nemeritate.
  În contextul acestei discuții publice, vă propun o SCRISOARE DESCHISA
  a unui PENSIONAR MILITAR român,
  adresată concetățeanului său, tot român, dar CIVIL .

  Dragă Civilule,

  Știu că ai fi vrut să fii ca mine și,
  pentru că nu ai putut,
  acum, la pensie,
  vrei să fiu eu ca tine.
  Însă, nu se poate, pentru că noi am fost și suntem diferiți, așa cum doi frați sunt diferiți,
  chiar dacă au fost făcuți de aceiași mamă și din același tată și chiar dacă se iubesc unul pe altul, ca frații.
  Când am ales să mă înscriu la liceul militar, știam că voi avea parte atât de casă și masă gratuite,
  cât și de școală de cea mai bună calitate posibilă.
  La fel, știai și tu același lucru.
  Faptul că nu ai vrut să fii coleg cu mine de bancă înseamnă
  fie că nu ai dorit,
  în sensul că nu ți-au trebuit nici gratuitățile și nici învățătura oferite de Armată,
  fie că nu ai putut,
  în sensul că nu ai avut meritele necesare pentru admitere.
  În niciuna dintre aceste două situații,
  nu ai însă cum să te compari cu mine și să zici că am fost egali vreun moment.
  Dacă tu ai ales să mergi la un liceu mai bun și să te pregătești
  pentru o viață mai îndestulată decât îmi promitea mie milităria, cinste ție!
  Dacă ai rămas mai modest decât mine, asta este!
  Nu ai de ce să fii invidios. Nu ai putut mai mult.
  Când am ales să merg la o școală militară, cum le zicea pe vremea aceea,
  știam că voi primi casă și masă gratuite, dar și o mică soldă, alături de instruirea necesară formării mele ca ofițer.
  Mai știam că, pentru a avea studii superioare, va trebui să muncesc mai mult de cinci ani ca locotenent și locotenent major,
  să cresc în ierarhia militară și să îndeplinesc anumite condiții profesionale care să mă califice
  pentru a studia în Academia Militară, cum îi zicea pe atunci instituției de învățământ superior militar.
  Și mai știam că prima mea soldă ca ofițer va fi mai mare decât salariul mediu pe economie.
  Primul meu SALARIU de OFITER cu gradul de LOCOTENENT a fost de 1975 lei
  iar al unui profesor proaspat absolvent al UNIVERSIATAII, a fost de 650 de lei !!!
  La fel știai și tu.
  Dacă ai ales să nu fii coleg cu mine de pluton în școala militară, să facem împreună instrucție de dimineața până seara iar,
  uneori, și noaptea, și să învățăm meseria armelor la clasă, fie nu ai vrut, fie nu ai putut.
  Dacă ai ales să te pregătești în facultate sau într-o școală civilă care
  să îți dea o meserie mai bună decât cea a armelor și mai bine plătită, atunci cinste ție!
  Dacă ai fi vrut să fii la fel de bine plătit ca mine dar nu ai îndeplinit condițiile de pregătire,
  pentru că nu ai putut, atunci asta este! Nu ai de ce să fii invidios pe mine că eu am vrut și am putut.
  Când am ales să fiu ofițer știam că nu voi putea fi și soldat, în același timp.
  Am făcut și eu instrucția soldatului, la vremea mea, în școala militară,
  dar apoi am devenit comandant și nu mai puteam fi, totodată, și executant.
  La fel, știai și tu că, dacă nu vei vrea sau nu vei putea să te faci ofițer,
  va trebui să faci armata ca soldat, fiindcă așa era pe vremea noastră.
  Deci, indiferent cât de grea sau de ușoară ți-a fost armata pe care ai făcut-o ca soldat,
  indiferent dacă ai învățat din serviciul militar ceva ce ți-a fost de folos în viață sau doar a fost o etapă urâtă și inutilă din existența ta,
  nu ai de ce să te compari cu mine, pentru că NU am fost egali.
  Eu eram comandantul iar tu subordonatul, pentru că așa a fost și este în armată.
  Iar tu știai asta dinainte de a ți se întâmpla.
  Când am jurat să îmi apăr ȚARA chiar și cu prețul vieții,
  prin ȚARA înțelegându-te și pe tine, știam că bătea războiul la ușă,
  atât cel Rece, cât și cel cald din Mediterană sau din Orientul Apropiat.
  La fel știai și tu, dar nu ai venit lângă mine in august 1968
  să apărăm ȚARA împreună, cu prețul vieții.
  Ai rămas mai departe civil și ai contat pe mine să mă ocup de treaba asta.
  Atunci parcă era bine că nu suntem egali.
  Și, parcă, solda mea, ceva mai mare decât salariul mediu pe economie,
  nu era chiar atât de mare încât să plătească prețul vieții tale.
  Pentru că, dacă era, ai fi venit lângă mine.
  Tot așa, nu ai fi zis că am o soldă nesimțită atunci când am scos oameni de sub dărâmături,
  la cutremur ( martie 1977 ) ori de sub ape, la inundații ( anii 70″ ) cand zburam la 10.000 de metri in stratosfera, ziua si noaptea
  sau cand construiam TRANSFAGARASANUL pe care te plimbi tu acum cu masina ,
  sau cand construiam CANALUL DUNARE MAREA NEAGRA ce scurteaza drumul spre MAREA cea MARE cu 400 de km
  sau in largul Marii Negre de straja PATRIEI pe aprige furtuni, pe tanc sau pe afetul tunului …
  De altfel, nu am auzit pe nimeni să zică despre militari că au solde nesimțite.
  Pentru că nimeni nu vrea să îi supere pe militari, atâta vreme cât este nevoie de ei în societate
  și ceea ce fac ei nu este la îndemâna oricui, fie că nu vor, fie că nu pot alții să facă ce fac ei, militarii.
  Însă, dragă CIVILULE, când eu, ofițerul, nu îți mai sunt de folos, când am ieșit „la pensie”, se schimbă treaba!
  De noi, ăștia, pensionarii, nu mai ai nevoie, nu-i așa?
  Atunci, am ” PENSIE NESIMTITA ” ???
  Și, parcă, ne plătești din banii tai pensia si nicidecum din banii mei si-ai statului roman !!!
  Ori , cumva eu ca PENSIONAR MILITAR sunt scutit de plata a celor 5,5 % pentru CAS
  si a celor 16% IMPOZIT ca si tine pensionar civil ???
  NU, nu sunt scutit ! Platesc la fel ca tine !
  Și, în plus, ți se pare că trăim cam mult după ce am ieșit la pensie, la o vârstă mult prea fragedă.
  Normal ca vom trai mai mult ca tine caci toata viata am TRAIT SANATOS si AM FACUT zilnic MISCARE
  atat ca MILITAR ACTIV COMANDANT de subunitati si unitati cat si ca PENSIONAR
  si nu am stat ca tine pe banci murdare in parcuri jucand sah, table, carti sau remy !
  Dacă ești cinstit cu tine însuți
  și dacă ți-a mai rămas un pic de rușine din aia ancestrală,
  din care este alcătuit mortarul construcției societale românești,
  atunci poate te oprești o clipă și asupra acestui adevăr,
  că noi doi nu am fost, nu suntem și nu vom putea fi
  NICIODATA EGALI,
  nici ca membri ai societății
  nici ca PENSIONARI !!!!
  Stiu ca ADEVARUL doare si mai stiu ca voi fi iarasi INJURAT
  dar nu te bucura degeaba caci sunt CATANA REZISTENTA la toate !!!

  Cu cele mai bune gânduri,
  Ofițerul român în rezervă sau în retragere
  ce n-are alt crez pe lume decat
  sa-i fie recunoscut STATUTUL de CADRU MILITAR
  chiar daca-i PENSIONAR .

  P.S.: Slava eterna eroilor patriei care s-au jertfit in razboaiele pentru apararea fiintei nostre nationale …
  dar, si celor care au veghiat zi si noapte, iarna si vara, la fruntariile terestre, nvale sau aeriene, chiar si fara sa fie razboi !
  Sa nu-i uitati domnilor civili,
  caci fara ei
  NU MAI ERATI ASTAZI ROMANI LIBERI !!!

  Cu deosebit respect,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 26/02/2013 @ 11:46 am | Răspunde

 12. @ ALL !!!
  Proiectul Legii Pensiilor Militare :
  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=13122

  Lecturare placuta !
  Proiect de lege nr … din ….
  privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor militarilor, pensiilor de stat ale polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor
  Art. 1 Pensiile militare de stat ale cadrelor militare, pensiile de stat ale polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor, care prin Legea nr, ll9/2010 privind unele măsuri in domeniul pensiilor, cu modificările și completările ulterioare, au fost integrate prin recalculare in sistemul public de pensii și revizuite în baza ordonanței de Urgență a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare. ordine publică si siguranță națională, aprobată prin legea nr.165/2011, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
  Art. 2 (1)Se anulează efectele legilor de la articolul 1 pentru acele persoane asupra cărora aplicarea respectivelor legi a provocat o diminuare a cuantumului pensiei, acestea revenind atât din punct de vedere al cuantumului cât şi ca mod de calculare la cuantumul şi sistemul de calcul existent până la apariţia L- 119/2010.
  (2) prin repunerea in plată a drepturilor de pensie la nivelul existent in data de 31.12.2010, pentru cei ale căror drepturi au fost diminuate prin recalculare sau revizuire, după caz;
  (3) prin recunoașterea drepturilor câștigate pentru cei ale căror drepturi au crescut prin recalculare sau revizuire, după caz.
  (4) Prevederile art 2(1) se aplică şi acelora cărora în urma unor verificări li s-au constatat sau li se constată nereguli în calculul pensiei, nereguli neimputabile lor ci unor cauze independente de voinţa lor, iar prin verificare şi recalculare cuantumul pensiei scade sub nivelul celei din Decembrie 2010.
  Art, 3 (.1) Modificarea şi repunerea în plată a drepturilor de pensie la nivelul existent în data de 31.12.2010, urmărește reconstituirea unor drepturi subiective ca fiind drepturi declarative și a căror existență a fost afectată de măsurile legislative adoptate.
  (2) Reconstituirea drepturilor subiective la nivelul lunii decembrie 2010. începe cu data de 01.01.2012, iar punerea în plată a acestor drepturi reconstituite se face începând cu data de 01.05.2013.
  (3) Sumele lunare rezultate ca diferență între pensia repusă in plată începând cu 01.05.2013 și pensia aflată in plata începând cu data de 01.01.2012 se definesc ca prejudicii aduse prin efectul legii patrimoniului pensionarilor.
  (4) Restituirea sumelor definite conform alin. (3) se face, din oficiu, în baza metodologiei emise de ministrul/directorul instituției publice respective.
  (5) Sumele necesare pentru plata diferenţelor dintre pensia actuală şi cuantumul din Decembrie 2010 vor fi acoperite din bugetul instituţiilor-ministerelor în cauză.
  Art.4. Prevederile prezentei legi se aplică şi acelor pensii care în urma procesului de revizuire au fost diminuate, chiar dacă în urma unor cereri, ca urmare a depunerii de noi acte la dosar, cuantumul a crescut peste nivelul din 2010. Calculele noilor date din documentele luate în calcul după 31.12.2010, se vor grefa pe cuantumul pensiei din 31.12.2010 dacă pensia recalculată sau revizuită, fără documentaţia suplimentară, a fost sub nivelul celei din 2010.
  Art 5 (1) Ca urmare a procesului de verificare a modului de calculare a pensiilor şi a neregulilor constatate de Audit pentru cazurile constatate ca litigioase, recunoașterea drepturilor câștigate prin operațiile de recalculare sau revizuire, după caz, are loc după verificarea legalității și autenticității documentelor existente în dosarul de pensionare. inclusiv a condițiilor de valabilitate a acestora, cu validarea dalelor conținute. Procesul de recalculare şi verificare va cuprinde obligatoriu verificarea actelor originale care au stat la baza procesului de recalculare/ revizuire luând în considerare şi verificându-se inclusiv datele conţinute în contestaţiile depuse de pensionari acolo unde aceste contestaţii există.
  (2) În situaţia în care, în activitatea de verificare prevăzută la alin.( I ) se constată elemente care nu corespund realității sau pot determina nulitatea documentului, datele din docurnent se exclud de la validare, iar dacă acest fapt conduce la stabilirea unui prejudiciu, recuperarea prejudiciului se face in conformitate cu prevederile legale de la cel care se face vinovat de provocarea prejudiciului.
  (3) Dacă nu există vinovaţi iar prejudiciul se datorează unor cauze obiective, catastrofe, evenimente sau cauze naturale, condiţii meteo sau alte incidente de care nimeni nu se face vinovat, prejudiciul se declară irecuperabil..
  (4) Persoanele care au emis documente fără respectarea condițiilor de valabilitate a acestora, precum și persoanele care au accesat sau au aprobat, ordonat sau determinat accesarea bazelor de date și au introdus sau facilitat introducerea de date în sistemul informatic de gestiune a pensiilor fără a avea competența și autorizarea necesare vor răspunde conform gravității faptei săvârșite, în fața organelor abilitate ale statului. În acelaşi spirit, se vor lua măsurile legale şi împotriva acelora care au tolerat, aprobat, consimţit tacit sau prin aprobări cu sau fără intenţie astfel de acte.
  Art.6 La reevaluarea drepturilor de pensie se aplică, după caz, prevederile H.G.1294/2001, cu completările și modificările ulterioare, inclusiv cele cuprinse în H.G. S-1019/2010.
  Art 7. Beneficiarilor acestei legi li se aplică toate drepturile şi prevederile privind creşterile sau indexările de pensii ce apar sau au apărut după 31.12.2010, până la apariţia viitoarei legi a pensiilor care va reglementa pe viitor acest lucru.
  Art 8 . Cuantumul pensiilor reevaluate se actualizează în conformitate cu prevederile legii privind pensiile militare de stat.
  Art 9. La data intrării în vigoare a prezentei Legi, se abrogă, pentru cei asupra cărora legea îşi face efectul, toate prevederile legilor enunţate la art 1, care se opun prezentei legi.”

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/03/2013 @ 8:58 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: