Alioşa ” File de Jurnal ”

02/07/2013

Ultimii veterani de razboi din Baltatesti .

Filed under: Uncategorized — Aliosa @ 7:12 am

B14.Motto:
” Cel mai fericit om este acela
care face fericiti
un numar cat mai mare de oameni „.
Lev Tolstoi.

BALTATESTI,harta jud.NEAMȚ. localitate binecuvantata de Dumnezeu , este aşezată în Depresiunea Neamţ,judetul Neamt, la 33 km de Piatra Neamţ şi la 12 km de Tg. Neamţ fiind inconjurata de o salba de biserici si manastiri care mai de care mai frumoase si interesante.
Reamintesc doar pe cele pe care in cursul anului 2012 le-am vizitat pentru prima oara iar pe altele de mai multe ori :
M.Varatec,M.Agapia,M.Neamt, M.Secu, M.Sihastria, M.Sihla,M.Bisericani,M.Bistrita,M.Horaita etc.
Localitatea este traversată de DN 15C , un drum usor de strabatut avand in vedere lipsa gropilor . Are un microclimat specific zonei colinare, cu o circulaţie atmosferică moderată şi fără temperaturi excesive. Aerul este bogat în ioni negativi, este ozonat şi are un efect tonifiant asupra organismului.
Locuitorii sunt primitori si mai tot timpul veseli chiar daca criza economico-financiara si morala inca nu a trecut iar urmele ei sunt tot mai vizibile .
In perioada 13-27 iunie cat am beneficiat de ospitalitatea si profesionalismul cadrelor medicale de la Statiunea de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala
din BALTATESTI
Pelerin prin NEAMȚ !!! 041
( aici ALIOSA, autorul acestui articol )

am avut norocul si posibilitatea sa vorbesc cu doi VETERANI de RAZBOI supravietuitori ai celui de-Al Doilea Razboi Mondial ( 1941-1945 ) , barbati cu acelasi nume dar fara a fi rude ,
soldati cu destine diferite si, dupa cum spune o vorba romaneasca, ” fiecare cu destinul si norocul sau ” !
Dar iata despre cine ste vorba :
A ) Primul vizitat, primul postat :
Domnul Curca Ion GAVRIL
Curca Ion Gavril, VR,97 de ani .
in varsta de 97 de ani ( 26 mai 1916 ),de profesie agricultor,fost casatorit, 2 copii, actualmente vaduv,
DSCN5415
DSCN5413
DSCN5417
DSCN5418

a fost incorporat in 16/03/1938, repartizat la R.82 Infanterie Targu Neamt , a depus juramantul militar in 15/04/1938 si a fost lasat la vatra in 10/03//1940 conform reglementarilor in vigoare la acea vreme , cu ordin „verde ” de chemare la mobilizare in caz de nevoie, fapt ce s-a si petrecut la doar numai o luna de zile .
La sfarsitul primaverii anului 194o cand zanganitul armelor se auzea de jur imprejurul ROMANIEI, soldatul rezervist Curca Ion Gavril a fost mobilizat si repartizat la un centru de instructie al rezervistilor din Alba Iulia iar abnegatia cu care ii instruia pe tinerii recruti a atras atentia comandantilor si sefilor sai care l-au numit comandant de grupa cu misiunea de a-i instrui pe nou venitii rezervisti.
Si astfel gradatul Curca Ion Gavril a scapat de linia intai a Frontului de Est si de focul nimicitor al katiuselor rusesti.Si-a vazut linistit de treaba incredintata iar ca recompensa a activitatii sale , a primit in primavara anului 1944 o binemeritata permisie pe care a folosit-o cum a stiut el mai bine , CASATORINDU-SE cu fata vietii sale,ELENA TOLOMEI , mai tanara cu 8 ani decat el si cu care a avut doi baieti , CONSTANTIN si MIHAI, amandoi la aceasta ora cu familiile lor, oameni muncitori si gospodari si care i-au daruit veteranului de razboi 5 nepoti si 7 stranepoti .
Dumnezeu i-a chemat insa sotia parca prea devreme la EL si astfel, batranul veteran a ramas singur inca din august 2009 cand consoarta sa ELENA a plecat in locuri doar de ea stiute dar ferite de perversitatea si rautatea lumii.
La ora cand l-am vizitat ,arata destul de bine iar cand i-am fost prezentat de fiul sau si a aflat scopul vizitei ( luarea unui interviu in vederea publicarii lui in Revista „Romania Eroica ” , s-a dat jos din pat asemeni unui copil caruia ii spui ca-i dai o bomboana daca vine sa o ia direct din mana ta .A inceput sa povesteasca cu o repeziciune debordanta fapt care m-a obligat sa-l temperez putin pentru a putea nota cat mai multe din cele povestite. Batranul a trecut prin multe dar spatiul nu-mi permite sa le insir pe toate asa ca ma rezum doar la datele strict legate de participarea domniei sale la evenimentele din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial ( 1941-1945 ), date care se pot usor observa si in paginile livretului militar postate mai sus.Ingrijit cum trebuie de de fiul sau cel mare, Constantin cu acordul caruia i-am pus intrebarile ale caror raspunsuri le-ati citit deja,domnul Curca Ion Gavril s-a dovedit un bun povestitor si un interlocutor agreabil.
Conform Legii veteranilor de razboi , a fost inaintat conform Ordinului M68/2004
la gradul de plutonier adjutant sef .I-am promis batranului veteran ca il voi vizita si in anul 2014 cand voi merge din nou la Statiunea BALTATESTI pentru odihna si tratament.
B ) Al doilea veteran de razboi,
Dl.CURCA Vasile MIHAIL
Curca Vasile Mihail,VR,93 de ani.
DSCN5435
DSCN5438
DSCN5439
DSCN5440
DSCN5441DSCN5442
in varsta de 93 de ani ( 14/04/1920 ),
de profesie agricultor, fost casatorit, avand doi copii,actualmente vaduv, ingrijit cum se cuvine de unul din fii sai pe nume Curca Ion ,

s-a dovedit mult mai vorbaret si glumet decat primul VR.
Dupa cum se poate observa si din paginile livretului militar postate mai sus,artileristul Curca Vasilie Mihail ,
a avut un alt traseu al vietii de soldat , traseu care a inceput in vara anului 1941 prin recrutarea sa, a continuat cu incorporarea in 20/02/1942 la B 13 V.M.,participarea activa in perioada 10/06/1942-31/11/1942 pe Frontul de Est ca puscas la B.13 VM , ranirea la piciorul stang, spitalizarea la un spital de campanie din Odesa,lasarea la vatra 20/02/1944in urma ranilor primite,mobilizarea din nou in 01/04/1944 ca ochitor obuze -brand 82 mm in cadrul B.13 VM, retragerea din fata tavalugului sovietic in primavara si vara anului 1944 si, CULMEA GHINIONULUI,
luarea sa ca PRIZONIER de razboi de catre sovietici in data de 24 august 1944 ,
la chiar o zi dupa intoarcerea armelor impotriva Germaniei naziste si Ungariei hortyste si alaturarea ARMATEI ROMANE armatelor URSS !!! Din spusele batranului veteran de razboi, perioada de prizonierat a fost petrecuta pe langa fluviul Volga
intr-o localitate numita KAZANE unde a suferit mult de foame si frig.
Dumnezeu a tinut insa cu el si l-a mentinut in viata pana ce a fost eliberat de sovietici din lagarul de prizonieri ( 15 iulie 1946 ) reintorcandu-se acasa la Baltatesti la soata sa ,Curca Floarea ( 13/09/1924-25/12/2002 ) si la copii sai .
Conform aceleeasi Legi a VR ,a fost inaintat in gradul de plutonier adjutant sef conform Ord.M.38/18/04/2008.La ora actuala locuieste in aceeasi casa cu fiul sau Ion care are grija de domnia sa.

Aceasta este povestea pe scurt a ultimilor veterani de razboi din satul BALTATESTI, judetul Neamt , poveste succinta si care poate fi dedusa usor din paginile livretelor militare ale celor doi SUPRAVIETUITORI ai celui de-al Doilea Razboi Mondial ( 1941-1945 ).
Autorul acestor randuri, le ureaza la amandoi, multa sanatate, batranete cat mai usoara si frumoasa si la anul care vine, sa le fie si mai bine !
Am onoarea sa-i salut nu numai pe domniile lor
dar si pe distinsele vizitatoare si distinsii vizitatori ai blogului meu
care se vor opri macar o clipa la acest articol !
Cu deosebita stima si profund respect,
Aliosa.

16 comentarii »

 1. @ ALL !!!
  De tinut minte de catre cine vrea :

  ” DEFINITII:

  1. Vârsta a Treia începe oficial la 60 de ani şi se presupune că se termină la 80, dar nu este un consens.

  2. Vârsta a Patra sau Bătrâneţea începe la 80 de ani şi se termina la 90.

  3. Longevitatea începe la 90 şi se termină când mori.

  BATRANETE SANATOASA

  4. Nimeni nu este sănătos după 50 de ani. Sănătoşi sunt tinerii; bătrânii au mereu una sau mai multe indispoziţii care sunt proprii vârstei.

  5. Despre ce este vorba atunci, este de a îmbătrâni sănătos, adică, cu indispoziţiile controlate şi fără complicaţii.

  GENETICA

  6. Dacă vrei să ştii cât vei trăi şi cum vei ajunge la vârsta asta, uită-te şi aminteşte-ţi de părinţii tăi. Moştenirea genetică este fundamentală pentru a stabili un pronostic al vieţii. Cine a avut cancer sau infarct înainte de 60 de ani îl va transmite prin gene copiilor lor, pentru că aceştia vor avea mai mari probabilităţi să dezvolte aceleaşi boli. Logic, dezvoltarea unei boli cronice implică prezenţa multor factori, dar genetica este doar unul din ele.

  NU EXISTA ATAC GRATUIT

  7. “Suntem ceea ce mâncăm” spun naturiştii şi nu le lipseşte dreptatea. Dacă în afară de genetica defavorabilă îţi mai pui şi 3-4 linguriţe de zahăr la fiecare cafea pe care o bei, savurezi toate pieile de pui fript şi te răsfeţi cu şorici de porc ca aperitiv la sfârşit de săptămână, ţi-ai transformat arterele în canale înfundate.Adica, nu vei avea bună circulaţie, bună oxigenare, ceea ce va echivala cu moartea celulară, sau altfel spus, îmbătrânire accelerată sau prematură.

  8. În consecinţă, dacă vrei să ai o bătrâneţe sănătoasă, începând de la 50 de ani ai grijă de alimentaţia ta şi nu mai mânca “chimicale”, nu mai face excese de grăsime. Un bun mic dejun, un prânz bun şi o cină uşoară sunt cheia pentru echilibrul tău interior.

  TRAIASCA INGHITITURA

  9. Partenera cu dieta este băutura. Înlătură toate băuturile gazoase, astea le pot bea tinerii şi cu măsură, noi nu. Toate aceste lichide au carbonat de sodiu, zahăr şi cofeină. La vârsta noastră aceste substanţe biciuiesc pancreasul şi ficatul până le distrug. Bea mai bine limonadă, sucuri. Până şi berea este de preferat că se face cu apă fiartă, are componente naturale şi nu are sodiu

  10. Pe de altă parte este destulă evidenţă clinică care demonstrează că un consum moderat de alcool după 50 de ani îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi are trei efecte clare: vasodilatator coronarian, diminuează colesterolul şi este un sedativ moderat. La tine acasă şi când nu ai nevoie sa şofezi, ia o înghiţitură. Licorile cele mai recomandate sunt whisky-ul, vinul roşu şi o ţuica pură.

  11. În loc să iei o nitroglicerină pentru a dilata arterele, sau statine pentru a scădea colesterolul, sau valium pentru a te calma, reuşeşti toate astea cu o bună înghiţitură. Si dacă o faci în compania persoanelor pe care le iubeşti, efectul se dublează. Acum bine, doar o atenţionare: consum moderat înseamnă unul sau doua pahare, pentru că dacă îţi petreci astfel toată ziua, efectul este exact invers şi te vei omorî mai repede decât îţi imaginezi.

  DEASEMENEA NU TREBUIE SA FII RIGUROS

  12. Asta vrea să spună că toate aceste reguli sunt bune, dar fără să exagerezi şi mai ales fără să dogmatizezi. Dacă faci un grătar pentru familia ta sau prieteni, nu veni cu “eu nu mănânc cârnaţi pentru că sunt foarte graşi” sau “medicul meu mi-a spus să nu beau mai mult de două pahare şi gata”.

  13. Nimic nu poate înlocui bucuria şi plăcerea de a împărtăşi cu cei care te iubesc; nu există grăsime sau pahar care nu se pot metaboliza într-o seară bună de distracţie. Mecanismele de compensaţie ale corpului nostru sunt încă, puţin cunoscute, dar se întâmplă aşa: dacă te distrezi cu adevărat, “păcatul mortal” dietetic se transformă în “păcat care se iartă”.

  NIMENI NU IMI VA LUA PLACEREA DE DANSATOR

  14. Asta este absolut sigur, pentru că tot ce mănânci şi bei îţi vor lăsa urme şi ca portretul de Dorian Gray, corpul tău va arăta ca la bătrâneţe. Nopţile de petrecere, atacurile, excesele de toate tipurile vor face viaţa de bătrân foarte dizgraţioasă. Şi nu numai ţie,

  15. ci şi familiei tale.

  PIERDERILE

  16. Principala nenorocire pentru un bătrân este singurătatea. Obişnuit este că perechile nu ajung la bătrâneţe împreună; întotdeauna cineva se duce primul, cu tot ceea ce dezechilibrează statu quo care susţinea componentele perechii. Văduvul sau văduva încep să fie o greutate pentru familia lui.

  17. Recomandarea mea personală este să încercaţi să nu pierdeţi – atât timp cât aveţi luciditate – controlul vieţii voastre. Asta înseamnă, de exemplu: eu decid când şi cu cine ies, ce mănânc, cum mă îmbrac, pe cine sun, la ce oră mă culc, ce citesc, cu ce mă distrez, ce cumpăr, unde trăiesc, etc. Pentru că, atunci când nu poţi face toate astea, te vei transforma într-un om greu de suportat, un bolovan pentru viaţa celorlalţi.

  SUFICIENT

  18. Nu mai am timp, lucrul mă cheamă şi am scris asta într-o mică pauză de 30 de minute. Sper ca să vă fie de folos.

  Acestea sunt: „Reflecţiile oncologului brazilian Drauzio Varella”, câştigător al Premiului Nobel în Medicină”.
  Tu, ce parere ai ?
  Cu stima,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 02/07/2013 @ 8:32 am | Răspunde

 2. Domnule Aliosa, multumim,
  ne-ati oferit din nou o lectie de istorie si de viata.
  Dupa cum vedeti, uneori, cuvintele noastre, ale cititorilor dv,
  nu-si mai au rostul.
  Trebuie doar, noi cei mai tineri,
  sa luam aminte.

  Cu respect,
  Adrian

  Comentariu de buceginatura2000 — 03/07/2013 @ 7:37 am | Răspunde

  • Prietene Adrian,
   multumesc pentru cele spuse !
   E cea mai frumoasa recompensa din ultima vreme !
   Ti-am vizitat ultimul articol si am ramas impresionat de cele vazute si auzite in videoclipul
   ” Bondarul si Trandafirul ” !
   L-am preluat pentru a-l posta aici alaturi de povestea celor
   DOI VETERANI DE RAZBOI din BALTATESTI
   caci, nu-i asa,cei doi supravietuitori,merita cu prisosinta
   un TRANDAFIR din partea noastra :

   Cu prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 03/07/2013 @ 10:00 am | Răspunde

 3. @ ALL !!!

  „Copiii din ziua de azi iubesc luxul.
  Nu au maniere, dispreţuiesc autoritatea
  şi dovedesc lipsă de respect faţă de bătrâni.
  Nu se mai ridică în picioare când oamenii în vârstă intră în încăpere.
  Îşi contazic părinţii, mănâncă în grabă delicatesele la masă, stau picior peste picior, şi sunt tirani cu profesorii.
  Tinerii din ziua de azi nu se gândesc decât la ei însişi.
  Nu au pic de respect pentru părinţi sau persoane în vârstă.
  Vorbesc ca şi cum ei însişi ar şti totul şi ceea ce noi considerăm înţelepciune este lipsit de relevanţă pentru ei.
  Cât despre fete, sunt directe, lipsite de modestie şi nefeminine în limbaj, comportament şi îmbrăcăminte…
  – Socrate (470 î.Hr. – 7 mai 399 î.Hr) -”.

  Tu, ce parere ai ?
  A avut sau nu dreptate SOCRATE ?
  Spune-ne si noua, nu-ti fie frica
  Parerea ta conteaza, nu strica !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 03/07/2013 @ 1:00 pm | Răspunde

 4. @ ALL !!!
  Sa ne mai si relaxam :

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 03/07/2013 @ 6:03 pm | Răspunde

 5. @ ALL !!!
  VITAMINE vitale pentru ORGANISMUL nostru :

  Vitamina A:
  este un antioxidant care previne distrugerea celulelor sanguine, imbunatateste vederea, mai ales pe timp de noapte si ajuta la reproducere. In plus, oasele cresc mai bine la copii si sistemul imunitar functioneaza corect. Serveste fructe si vegetale cat mai colorate, lapte, ficatei si cereale.

  Vitamina C:
  citricele sunt cea mai bogata sursa si infrumuseteaza pielea, intareste oasele, fiind si un antioxidant important. Cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, o poti gasi si in brocoli, ardei gras, rosii, dar daca prajesti sau congelezi legumele vei pierde acest nutrient. Cel mai bine este sa le gatesti la abur.

  Vitamina D:
  cauta lapte fortifiat cu vitamina D, daca vrei sa asimilezi mai bine calciul si fosforul, astfel incat sa ai oase si dinti sanatosi. Galbenusul de ou, ficatul si pestele sunt surse indicate.

  Vitamina E:
  este esentiala pentru un sistem imunitar bun si un metabolism perfect. Uleiul vegetal si legumele cu frunze sunt surse excelente, la fel ca nucile si semintele. Ai grija, totusi, caci s-ar putea sa interactioneze cu unele medicamente de subtiere a sangelui.

  Vitamina K:
  ajuta la evitarea cheagurilor de sange. Nou-nascutii primesc o injectie cu aceasta vitamina imediat dupa venirea lor pe lume, pentru o buna circulatie sanguina. Spanacul este foarte indicat, in acest sens, la fel ca afinele, murele si kiwi.

  Vitaminele B:
  spanacul congelat are in jur de 100 de micrograme de acid folic pe o jumatate de cana. Fie ca este vorba de tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, biotina, vitamina B6, vitamina B12 sau acid folic. Proteinele din carnea de pui, vita si peste reprezinta o sursa buna, la fel ca vegetalele. Acidul folic este cel mai important, datorita rolului pe care il joaca in structura ADN-ului si a amnioacizilor. Mai ales femeila insarcinate trebuie sa aiba acest element in organism.

  Sursa: Internetul.

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 04/07/2013 @ 7:26 am | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Astazi s-au publicat
  DATELE RECASAMANTULUI POPULATIEI din ROMANIA din 2011 !!!
  Rezulta urmatoarele :
  – romani cu drept de vot = 16.269.839;
  – romani care au participat la REFERENDUMUL din 29 iulie 2012 pentru
  DEMITEREA lui Basescu =8.459.053;
  – conditia obligatorie = 50%+1 din alegatori sa participe la vot ;
  – cvorumul necesar = 8.134.920;
  – au votat pentru demiterea lui peste 7,4 milioane de romani;
  Rezulta ca Traian Basescu a fost DEMIS
  dar slugile lui au ascuns datele reale ale alegatorilor
  iar la ora actuala OCUPA ILEGAL scaunul de presedinte al tarii !!!

  ” Ma zbat si-nghit, inghit in sec ”
  Acum dupa ce-am aflat RECESAMANTUL
  De-as avea coarne de berbec
  L-as tavali pe tot pamantul.
  De n-ar fi las, cu capul sec
  Si l-ar cuprinde-un pic discernamantul
  Si-ar da DEMISIA de-onoare
  Din functia prea mare pentru el
  Si-ar pleca iute la plimbare
  Sau la un vin de NICULITEL !!!
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 04/07/2013 @ 5:49 pm | Răspunde

 7. @ ALL !!!
  Dupa atatea VITAMINE
  Si DIVERSIUNI ordinare,
  Hai sa ascultam si-o melodie
  Sa ne faca seara vie :

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 05/07/2013 @ 6:40 pm | Răspunde

 8. @ ALL !!!
  Weekend placut !!!

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 05/07/2013 @ 8:44 pm | Răspunde

 9. 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de natycalinescu — 07/07/2013 @ 10:59 pm | Răspunde

  • @ Buna dimineata Naty !
   Am inteles esenta mesajului tau !
   Multumesc !
   Ti-am explicat ca imi plac melodiile postate de tine la
   ” Melodia zilei ” !!!
   O duminica cat mai frumoasa !
   Cu stima,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 14/07/2013 @ 6:12 am | Răspunde

 10. M-ați emoționat, stimate domn!
  Da, istorii de viață…
  atitudine și respect pentru viața în sine și pentru comunitate!
  Îmi vine-n minte un dicton clasic, ce-i drept, dar nerostit după anii 90:
  ”Dacă n-ai un bătrân, să-l cumperi!”…
  E-atât de simplu să privim în jurul nostru și să deprindem înțelepciunea, dar clepsidra ce-o ținem în mâna dreaptă, în locul condeiului de odinioară, ne încețoșează inima și cugetul!…
  Eu, una, mulțumesc mult pentru această lecție de viață,
  istorie și ”contemporaneitate”!

  Cu respect,
  Creativitatelafeminin
  (http:femininblog.info/)

  Comentariu de Cristina Dragoi — 14/07/2013 @ 6:06 am | Răspunde

 11. @ Buna dimineata stimata Cristina Dragoi !
  Vizita domniei voastre si mai ales cele spuse in comentariul de mai sus,
  constituie pentru mine cea mai frumoasa recompensa a stradaniilor de a
  prezenta prietenilor din blogosfera si nu numai,
  ULTIMII VETERANI de razboi din BALTATESTI !
  Sloganul
  „Daca n-ai un batran , sa-l cumperi ”
  ma urmareste inca de pe vremea cand
  eram ELEV al Liceului Militar ” Stefan cel Mare ” ( 1966 ) din Campulung Moldovenesc.
  Iar respectul ce-l port BARBATILOR care au luptat pentru NEAM si TARA si care mai sunt inca in viata,
  este fara masura iar energiile consumate pentru aducerea lor in vazul lumii indiferenta de multe ori
  fata de EI, imi fortifica memoria, sufletul si fizicul !
  Cea mai mare bucurie pentru mine
  ca fost OFITER de cariera , absolvent de liceu militar, scoala militara de ofiteri activi, academie militara si alte cursuri post-academice, este atunci cand ASCULT POVESTILE VETERANILOR de RAZBOI,
  tumultul informatiilor si stralucirea din ochii lor batrani dar sclipitori si plini de energie !
  Venerabilul meu TATA, participant la ce-l de-al Doilea Razboi Mondial imi povestea cu lux de amanunte desi avea 93 de ani, cele intamplate si faptuite de PLUTONUL pe care-l comanda in valtoarea actiunilor militare acolo, in est …………..
  Desi distanta dintre noi era de sute de km., dupa ce-a ramas singur datorita decesului bunei mele MAME ( 12 nov.1991 ) mergeam la el de 3-4 ori pe ani rezolvandu-i problemele grele . Seara dupa cina, imi povestea despre armata si razboi cu o luciditate demna de toata invidia . Asa au povestit si cei doi veterani de razboi din articolul de fata ………
  Bunul meu TATA a plecat dintre cei vii la venerabila varsta de 94 de ani ( 14 martie 2003 ) ,
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
  Cat despre SUPRAVIETUITORII celui de-al Doilea Razboi Mondial,
  cu regret trebuie sa afirm ca guvernantii si politicienii nostri nu acorda atentia ce-ar trebui acordata ……..
  Rasplata eforturilor lor in luptele purtate pentru NEAM si TARA este o RENTA
  de mizerie mai mica decat
  ajutorul dat de stat ca ajutor social!!!
  Ar fi multe de spus pe aceasta tema dar nu doresc sa politizez acest post.
  Va multumesc pentru vizita, like dar mai ales pentru cuvintele adresate !
  Va doresc tot binele din lume !
  Saru’ mana !
  Cu stima si respect,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 14/07/2013 @ 6:41 am | Răspunde

 12. Din intamplare stiti ceva despre sanatoriul Visinita?
  http://imaginecontinua.wordpress.com/2013/03/21/portrete-92/

  Comentariu de imaginecontinua — 18/07/2013 @ 7:35 am | Răspunde

  • Buna dimineata !
   La intrebarea domniei tale,
   din pacate, raspunsul este negativ .
   Am cautat pe Google ” Sanatoriul VISINITA ”
   si m-a dus peste tot, numai la locatia respectiva nu !
   Fiind vorba de anul 1942 , probabil ca acel sanatoriu nu mai exista acum
   si ca atare motoarele de cautare Google nu au cum sa-l gaseasca .
   Imi pare rau ca nu am fost de folos .
   Cu stima,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 18/07/2013 @ 7:54 am | Răspunde

 13. @ ALL !!!

  Intr-una din zilele insorite ale lui Ianuarie 2015
  un veteran de razboi ( V.R.) se apropie de intrarea in Palatul Cotroceni,
  adresandu-se respectuos ofiterului de garda :

  – As vrea sa intru sa vorbesc cu presedintele Basescu.
  Ofiterul il priveste bland pe batran si ii spune:
  – Domnule, Basescu nu mai este presedinte si deci nu mai are resedinta aici.
  V.R. ii spune ca e in regula si se indeparteaza incet de intrarea in Palat.

  A doua zi acelasi V.R. se indreapta catre intrarea in Palatul Cotroceni
  si se adreseaza ofiterului de garda (acelasi din ziua precedenta):
  – As vrea sa intru sa vorbesc cu presedintele Basescu.
  – Domnule, asa cum v-am spus si ieri,
  Basescu nu mai este presedinte si deci nu mai are resedinta aici.
  V.R. ii multumeste si pleaca incet spre locuinta sa.

  A treia zi V.R.se duce din nou la intrarea in palatul Cotroceni si se adreseaza aceluiasi ofiter:
  – As vrea sa intru sa vorbesc cu presedintele Basescu.
  Iritat, ofiterul se incrunta usor la batran si ii spune:
  – Domnule este a treia zi consecutiva cand veniti aici si cereti sa vorbiti cu Basescu.
  V-am spus deja ca Basescu nu mai este presedinte si deci nu mai are resedinta aici.
  Nu intelegeti?

  – Ba inteleg foarte bine domnule ofiter

  dar nu ma mai satur sa aud asta !…

  Auzind cele spuse , ofiterul lua pozitia drepti,
  il saluta respectuos pe V.R. spunandu-i serios:

  – Atunci ne vedem maine, domnule!

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 19/07/2013 @ 4:13 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: