Alioşa ” File de Jurnal ”

02/04/2014

ULEIUL de MASLINE si BINEFACERILE lui !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 11:34 am

In loc de motto :
As fi dorit sa public articolul
” OMUL cu o mie de fete ”
dar , cum mi-e sila sa-i pronunt numele
” OMULUI cu o mie de fete ” ,
m-am razgandit , 😦 😦 😦

si mi-am propus sa va vorbesc despre
ULEIUL de MASLINE extraverin
ULEI de MASLINE pus de mine in sticla din recipientii producatorului italian.
si binefacerile lui asupra organismului omenesc !!! 🙂 🙂 🙂
Inainte de a va insirui cele 20 de retete ale domnului
Prof.dr.docent, Ioan Nedelcu,
in prezent specialist în boli dermatologice la Spitalul Elias din Bucureşti,
pe care am avut onoarea sa-l cunosc personal
in perioada cand era seful clinicii de dermatologie din cadrul SCUMC ” Dr.Carol Davila ” din Bucuresti,
o sa-mi permit sa va reamintesc ca in magazinele noastre se gasesc tot felul de tipuri de ulei de masline,
care mai de care mai NEORIGINAL ca sa nu spun direct, CONTRAFACUT !!! 😦 😦 😦
Casu nu fiu PACALIT de toti escrocii care nu urmaresc decat PROFITUL,
in fiecare an , spre sfarsitul TOAMNEI, primesc din ITALIA, contracost bineinteles,
direct de la fermierul care are propria sa livada de maslini si fabrica de prelucrare ,
ULEI de MASLINE extravirgin,
ambalat in recipienti speciali, a cate 5 ( cinci ) litri fiecare,
In prim plan, cei 4 recipienti a 5 l.fiecare, cu ULEI de MASLINE extravergine, direct de la producator.,

Centru-jos, cei 4 recipienti cu ULEI de MASLINE .
( foto, mijloc, jos,in prim plan , cei 4 ( patru) recipienti speciali
care-mi vor asigura necesarul de consum pana in toamna… ) 🙂 🙂 🙂
Suntem prea saraci ca sa cumparam produse IEFTINE …. ( CONTRAFACUTE …) 😦 😦 😦
asa ca, trebuie sa fim vigilentiCu ochii dupa  ciordeala !
si sa verificam foarte bine inainte de a pune sticla cu ulei in cos,
atat aspectul continutului cat si datele inscrise pe eticheta lipita ! 🙂
Din proprie experienta, va spun ca
ULEIUL de MASLINE EXTRAVERGINE
necontrafacut, dupa 2-3 zile de stat la frigider, trebuie sa se gelatineze
iar ca sa se scurga din sticla in tigae,
trebuie tinut ceva timp la temperatura bucatariei !!! 🙂 🙂 🙂
Postez mai jos cele 20 de RETETE cu
binefacerile ULEIULUI de MASLINE extravergine,
in vindecarea afectiunilor specificate in dreptul fiecarui numar,
asa cum au fost ele prescrise de Dl.Prof.Dr.Doc.IOAN NEDELCU,
retete trimise prin e-mail de un bun prieten
ce nu vrea sa-i divulg numele .
Iar ca lecturarea lor sa fie cat mai placuta,
va ofer o melodie tare draga mie :
” ULTIMUL DANS ”
in interpretarea cantaretei 🙂


si-acum ,pe versuri graitoare si superbe fotomodele 🙂 🙂

Auditie placuta ! 🙂

” 1. Paradontoză .

Prin masarea periodică a gingiilor de 3 ori pe zi
cu ulei de măsline se diminueaza pericolul parodontozei.

2. Ulcer duodenal.

Se bate un albuş de ou prospăt cu o linguriţă de zahăr pudră
şi o lingură de ulei de măsline până se face cremă.
Se consumă acest amestec dimineata pe stomacul gol timp de 10 zile.

3. Gastrită.

O linguriţă de ulei de măsline extravirgin,
luată înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei.

4. Constipaţie.

Dacă se consumă o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa,
în combinaţie cu zeamă de lămâie sau cafea se previne constipaţia.

5. Balonări şi arsuri la stomac.

Se amesteca 250ml ulei de măsline presat la rece,
cu 1kg miere de albine şi 4 lămâi trecute prin maşina de tocat carne .
Amestecul se ţine în borcane la frigider.
Se iau 3 linguri pe zi, cu 30 minute înaintea meselor.

Cura cu salată de pătrunjel este de asemenea eficientă.
Se mănâncă zilnic, timp de două săptămâni o legătură de pătrunjel tăiat mărunt,
la care se adaugă puţin ulei de măsline şi puţină lămâie.
Este şi un detoxifiant excelent al organismului.

6. Eliminarea pietrelor de la vezica biliară

Reţeta 1:
Folosiţi 200 grame ulei de măsline,
un gălbenuş de ou, zeama de la o lămâie,
40 ml. coniac natural de bună calitate,
1 linguriţă de zahăr, miere naturală.
Se amestecă şi se bea cu înghiţituri rare.
Staţi apoi culcat pe partea dreaptă, cu picioarele la piept.
Urmăriţi-vă scaunul şi veţi observa că aţi eliminat pietricelele ! 🙂

Reţeta 2:
250 ml ulei de măsline se bat puternic cu zeama de la trei lămâi până ce uleiul devine lăptos.
Se bea acest amestec două zile la rând.

7. Eliminarea pietrelor de la bilă.

Se râşnesc seminţe uscate de pepene roşu.
Timp de 10 zile, dimineaţa pe nemâncate se ia o linguriţă din pulberea obţinută
împreună cu o lingură de ulei de măsline presat la rece
şi se stă culcat pe partea dreaptă 20 minute.
Tratamentul durează 3 luni, câte 10 zile pe lună.

8. Probleme hepatice sau biliare
Se pot lua 1-2 linguri de ulei de masline dimineaţa,
înainte de masă sau 1-2 linguri de ulei de masline înaintea fiecărei mese.
Este recomandat ca după înghiţirea uleiului să se stea culcat o jumătate de oră pe partea dreaptă.
Dacă medicul constată că pietrele sunt destul de mici pentru a putea fi eliminate fără să se blocheze,
se amestecă o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline
cu o jumătate de ceaşcă cu suc de lămâie sau grapefruit şi se bea seara înainte de culcare.
Dimineaţa se bea ceva fierbinte şi apoi e posibil ca pietrele să fie eliminate.
Alteori se poate posti două zile înainte, bând suc de mere din două în două ore,
iar în cea de a doua seară se bea amestecul de ulei şi suc de lămâie.
Astfel se va curăţa vezica, se vor dizolva sau elimina pietrele mici.

9. Artroza.

Se toarnă ulei de măsline peste frunze tinere de nuc
şi se lasă timp de 3-4 ore, după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav.
Masajul cu ulei de măsline şi suc de lămâie este şi el eficient.
Încălziţi pe foc un amestec de ulei de măsline şi suc de lămâie,
apoi masaţi-vă cu el articulaţiile dureroase.
Aplicaţi un bandaj şi lăsaţi-l şi peste noapte.

10. Reumatismul.

Se fierb 10 minute: o ceapă mare tăiată fin, 4 linguri ulei de măsline, 150 ml apă şi 40 grame untură nesărată.
Se bea foarte caldă mai multe seri la rând.
După două ore, la culcare, se bea un decoct de cruşon (o linguriţă la cană, fiert 3 minute).
Tratamentul se face o dată pe an, timp de 7 zile.
Se pun opt linguri de piper negru măcinat într-un litru de rachiu tare şi se lasă la macerat 5-7 zile.
Se filtrează şi se masează cu această soluţie zonele dureroase de 2-3 ori/zi.

11. Ciocuri pe coloană.

Alifia de sânziene:
20 grame de plantă uscată, bine mărunţită se pun la macerat timp de 12 ore în 30 mililitri spirt sanitar,
într-un borcan închis ermetic.
Se adaugă 200 ml ulei de măsline şi se ţine în „bain marie” timp de 3 ore,
agitând vasul din când în când. Se lasă în repaus trei zile, după care se filtrează.
După filtrare, se pune într-un vas pe foc şi se adaugă 60 grame ceară de albine,
amestecându-se continuu până se topeşte.
După răcire, se păstrează la rece.
Se fac fricţionări de-a lungul coloanei vertebrale în fiecare seară.

12. Arsuri.

Uleiul de măsline s-a dovedit eficient pentru calmarea arsurilor.
Se combină cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat.

13. Ten deshidratat.

În cazul tenului obosit şi uscat, uleiul de măsline
se foloseşte sub formă de comprese călduţe pe pomeţi,
pe frunte sau tâmple.

14. Creme antirid .

Pentru tenul ridat şi uscat este recomandată o mască dintr-un ou crud bătut bine,
o lingură cu: lămâie, pepene, morcovi, castraveţi.
Masca se aplică se faţă pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă.
Se repetă de trei ori pe săptămână.
Efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor are
şi masca din ulei de măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod.

15. Tonifierea tenului.
Se amestecă o lingură cu ulei de măsline şi suc de castravete.
Se adaugă argilă până se obţine o pastă care se aplică pe faţă în strat subţire timp de 20-30 de minute,
apoi se spală cu apă călduţă.
Dacă tenul este foarte uscat, doza de ulei poate fi mărită.
Pentru hidratare, uleiul de măsline se poate combina cu argilă şi gălbenuş de ou.
Pentru ca măştile să îşi facă efectul, trebuie repetate o dată la două zile.

16. Pete maronii.

Amestecaţi bine o lingură de mălai cu un sfert de linguriţă de pudră din coajă de portocală
(se poate realiza din cojile uscate de la o portocală, măcinate fin într-o râşniţă de cafea),
o lingură de lapte bătut şi o linguriţă de ulei de măsline.
Aplicaţi pasta obţinută pe faţă şi pe decolteu, lăsând-o să acţioneze până când începe să se usuce.
Masaţi uşor pielea cu degetele, până când devine strălucitoare.
Clătiţi faţa mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă cât mai rece.
Veţi îndepărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedă şi catifelată.

17. Mască pentru ten gras.

Amestecaţi bine o linguriţă de mălai cu câteva picături de zeamă de lămâie verde,
jumătate de linguriţă de lapte şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline.
Aplicaţi pasta obţinută pe piele, lăsând-o să acţioneze o jumătate de oră.
Clătiţi din abundenţă cu apă călduţă.

18. Contra acneei.

Comprese cu ulei de măsline.
Încercaţi amestecul următor:
ulei de măsline virgin, plus 100 picături de ulei aromat de lavandă (ulei esenţial, nu industrial).
Se amestecă bine şi se aplică pe coşuri sub formă de comprese sau se fricţionează uşor.
Primele efecte apar după câteva zile.

19. Mâini şi unghii.

Pentru a vă întări unghiile înmuiaţi-le timp de 10 minute în ulei de măsline călduţ, o dată pe săptămână.
Ele vor deveni mai puţin casante. Această practică are meritul de a reduce cuticulele.
Dacă aveţi mâinile uscate, roşii sau crăpate,
încălziţi puţin ulei de măsline într-un bol la cuptorul cu microunde
(atenţie, uleiul de măsline nu trebuie să fiarbă!).
Înmuiaţi-vă mâinile timp de 15 până la 20 minute, o dată la două zile şi pielea se va calma.
Pentru a avea mâini cu pielea fină, masaţi-le cu ulei de măsline amestecat cu o linguriţă de zahăr.

20. Îngrijirea părului.

Uleiul de măsline conferă strălucire părului uscat şi deteriorat.
Pentru păr este indicată o mască hidratantă pregătită dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură cu ulei de măsline.
Părul se masează cu acest amestec cu 20 de minute înainte de baie.
Uleiul de măsline trebuie folosit însă în cantitţi mai mici,
pentru că în exces poate provoca o uşoară îngrăşare a părului.
Contra căderii părului se fac frecţii ale pielii capului cu ulei seara, timp de 10 zile.

Sa va fie de folos !!! 🙂 🙂 🙂
Pace si prietenie ,
Porumbelul PACII !


Aliosa.

32 comentarii »

  1. Interesant articol!
    O zi frumoasa, va doresc!
    Cu prietenie sincera.

    Comentariu de OrhiKamyDeea — 02/04/2014 @ 11:43 am | Răspunde

    • Multumesc pentru vizita si aprecieri ! 🙂
      O seara frumoasa si-apoi, o noapte linistita !! 🙂 🙂

      Cu stima si respect,
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 02/04/2014 @ 9:43 pm | Răspunde

  2. Bună ideea ta și binevenite sfaturile pentru întrebuințarea uleiului de măsline, Alioșa.
    Și eu îl folosesc constant în salate sau alte preparate reci.
    Dar sunt foarte atent de unde-l cumpăr și îl verific înainte de folosire.
    E întradevăr mai scump, dar sănătatea cere sacrificii,
    dacă nu vrem să plătim un preț mult mai mare, mai târziu.
    Mersi pentru rețete și îți doresc o zi însorită, dragă prietene! 🙂

    Comentariu de racoltapetru6 — 02/04/2014 @ 11:48 am | Răspunde

    • Perfect de acord cu tine, Petru ! 🙂
      SANATATEEA mai presus de toate !! 🙂 🙂
      O noapte linistita si-apoi, o zi i9nsorita !!! 🙂 🙂 🙂
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 02/04/2014 @ 9:45 pm | Răspunde

  3. Impresionanta galeria de uleiuri!

    Comentariu de gezfo — 02/04/2014 @ 3:04 pm | Răspunde

    • Adevarul este ca ” galeria de uleiuri ” a fost si mai mare
      dar acum mai am doar 4 recipenti a 5 litri fiecare,
      indeajuns ca sa-mi ajunga pana la toamna cand voi primi o alta transa ! 🙂
      Multumesc pentru vizita si comentariu !
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 02/04/2014 @ 9:48 pm | Răspunde

  4. Mulțumim pentru articolul interesant! 🙂

    Comentariu de Loredana Milu — 02/04/2014 @ 3:43 pm | Răspunde

  5. Si eu iti multumesc ,Loredana, pentru vizita, apreciere si like ! 🙂
    Toate cele bune !! 🙂 🙂
    Cu stima,
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 02/04/2014 @ 9:49 pm | Răspunde

  6. Un articolo molto interessante, ci sono buoni consigli!!!
    Buona notte, Pat

    Comentariu de Patrizia M. — 02/04/2014 @ 10:54 pm | Răspunde

    • Ciao, Pat!
      Hai correttamente annotato:
      – Questo articolo riguarda „buoni consigli”, più precisamente,
      20 dispensate da un famoso medico
      l’utilizzazione di olio d’oliva
      per la prevenzione e il trattamento di malattie! 🙂 🙂 🙂
      Grazie per continuare il nostro dialogo virtuale
      per il commento e come! 🙂
      Onestamente, quando vedo il nome INBOX del tuo regno,
      riempire il mio cuore di gioia! 🙂 🙂
      Una splendida giornata desideri
      me e te implora! 🙂 🙂 🙂
      Sappiamo tutti e rispetto,
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 03/04/2014 @ 9:54 am | Răspunde

      • Splendida giornata anche a te Aliosa, con tanto rispetto e grazie per la tua calorosa accoglienza!!
        Ciao, Patrizia

        Comentariu de Patrizia M. — 03/04/2014 @ 9:55 am | Răspunde

      • Splendida giornata anche a te , Patrizia! 🙂
        Sono felice che il mio blog si sente come a casa vostra! 🙂 🙂
        Questo, e la mia convinzione:
        – Tutti i visitatori si siedono e tutti i miei visitatori, per sentirsi bene nella mia casa virtuale e
        essere trattati tutti allo stesso modo, con stima e rispetto! 🙂 🙂 🙂
        Grazie per me rispondere ogni volta, tutti i miei commenti!
        Con stima e amicizia,
        Aljosha.

        Comentariu de Aliosa — 03/04/2014 @ 3:35 pm | Răspunde

      • Grazie ( Iti multumesc ) !!! 🙂 🙂 🙂

        Comentariu de Aliosa — 03/04/2014 @ 3:52 pm | Răspunde

  7. Sarumana de retete, aveti o bucarie foarte ordonata, felicitari ! 🙂

    Comentariu de iluminisme — 03/04/2014 @ 12:40 pm | Răspunde

    • Saru’mana si eu pentru aprecierea facuta ! 🙂
      Multi vad, putin au curajul sa recunoasca !! 🙂 🙂
      Chiar daca voi fi considerat ” lipsit de modestie” , in spiritul adevarului ,
      trebuie sa precizez ca am fost invatat incavde mic sa duc o viata ordonata
      iar cariera militara inceputa la 16 ani
      https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/09/23/
      m-a determinat sa am o viata ” foarte ordonata ” !!! 🙂 🙂 🙂
      Ma bucur ca ai gasit interesant si folositor acest post !
      Cum maine incepe weekend-ul ,
      da-mi voie sa-ti urez un sfarsit de saptamana cat mai placut ! 🙂
      Cu stima,
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 03/04/2014 @ 3:45 pm | Răspunde

      • Multumesc mult si apreciez faptul ca sunteti ordonat si in bucatarie si in ganduri si cuvinte 🙂

        Comentariu de iluminisme — 03/04/2014 @ 8:49 pm | Răspunde

      • Iar eu iti multumesc atat pentru ca ai trecut din nou pe la mine
        cat si pentru sinceritatea gandului
        de recunoastere a unei stari de fapt ! 🙂

        Weekend placut !
        Cu stima,
        Aliosa.

        Comentariu de Aliosa — 04/04/2014 @ 7:00 am | Răspunde

  8. Stasera sono di fretta. Quindi solo un passaggio per salutarti.

    Comentariu de newwhitebear — 03/04/2014 @ 9:54 pm | Răspunde

    • Buongiorno, Gian Paolo!
      Due frasi che fanno da dieci frasi da uno sconosciuto! 🙂
      A me non importa parole QUANTITA
      ma la loro essenza, il messaggio inviato! 🙂 🙂 🙂
      Buon fine settimana, il mio amico!
      Aljosha.

      Comentariu de Aliosa — 04/04/2014 @ 6:56 am | Răspunde

  9. ♥♥♥•*¨`*•. UN PENSIERO .•*¨`*•.♥♥♥
    █▀█ █▀ █▀█░░ █▀█▀█ █▀▀▀▀░▄▀▀▄▀▀▄
    █▀▀ █▀ █▀▄░░░░ █░░ █▀▀▀░░▀▄CIAO▄▀
    ▀░░ ▀▀ ▀░▀░░░░ ▀░░ ▀▀▀▀▀░░░▀▄ BY NANCY

    Comentariu de malaklove — 04/04/2014 @ 8:21 am | Răspunde

    • Buon giorno, Nana !
      Grazie per la visita e video ! !
      Un fine de settimana ,meravigliosa !! 🙂 🙂

      Cordiali saluti,
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 04/04/2014 @ 9:14 am | Răspunde

  10. Subscriu tuturor spuselor tale in acest articol, Aliosa!
    Uleiul de masline e nelipsit si din bucataria noastra.
    Il folosim la orice salata, la prepararea aluaturilor si orice reteta de dulce
    si procedeul cu solidificarea la rece e verificat de mine.
    Acum eu stiu care e cel bun si nu mai schimb firma,
    tu esti un norocos ca ti-ai gasit un vanzator direct de la sursa.
    Insa la prajit nu este indicat, uleiul de floarea-soarelui e mai bun la asa ceva.
    Felicitari pentru documentare si puterea de a darui si
    imparatasi ceea ce stii si afli cu noi, prietenii tai virtuali!
    Iti daruiesc un coltisor din tarta mea de astazi cu ciuperci,
    facuta bineinteles cu ulei de masline! 🙂
    Iti doresc sa ai o viata macar atat de sanatoasa, pe cat este uleiul de masline!

    http://cufarulcubucurii.wordpress.com/2014/04/04/tarta-cu-ciuperci/
    Weekend placut ! 🙂

    Comentariu de geladumi — 04/04/2014 @ 3:16 pm | Răspunde

    • Sincer,chiar iti asteptam parerea de experta in retete culinare
      in legatura cu ULEIUL de MASLINE si binefacerile lui ! 🙂
      asa dupa cum am afirmat in articolul de fond,
      folosesc ULEIUL de MASLINE
      atat in bucatarie cat si in farmacie ( ca medicament conform retetelor unde este cazul … ).
      In mod deosebit il folosesc in stare cruda ,la tot felul de SALATE ! 🙂
      Astazi de exemplu,l-am folosit la prepararea SALATEI de VINETE !! 🙂 🙂
      La prajit folosesc dintotdeauna doar ULEI de FLOAREA SOARELUI !!! 🙂 🙂 🙂
      Multumesc frumos pentru frumoasele cuvinte ,sfaturi si delicioasa reteta !
      Deja am scos la imprimanta reteta ta ,
      ” TARTA cu CIUPERCI ”
      si am adaugat-o la bogata mea colectie de retete culinare si reviste de bucatarie ! 🙂
      Un sfarsit de saptamana cat mai frumos
      si un sfat prietenesc :
      – Trimite sotul la PESCUIT caci pe 13 aprilie,
      ” Vin FLORIILE cu soare
      Si soarele cu FLORII ”

      si este iar
      ” Dezlegare la PESTE ” !!! 🙂 🙂 🙂
      Cu stima,
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 04/04/2014 @ 5:39 pm | Răspunde

      • De vreau eu, sau de nu vreau,
        Sotul la peste tot se duce,
        Chiar de uneori, in sac,
        El ” NIMICA” imi aduce! 🙂
        Dar si cand se umple sacul,
        De nu-l poate ridica,
        Eu am tare mult de lucru,
        Nu birui a-l curata!
        Si atunci il pup o data,
        Iaca-asa, mai batraneste
        Si el tare se faleste,
        Fiindca…, are balta peste! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

        Comentariu de geladumi — 04/04/2014 @ 6:12 pm | Răspunde

      • Frumos catren, chiar imi place,
        Mai ales ca-i scris cu drag .
        Sotul, bine-ar face
        Sa n-aduca FITOFAG
        C-are prea multa grasime
        Si-aluneca prin esofag
        Precum stiuca-n stufarime !!! 🙂 🙂 🙂
        Week-end placut !
        Aliosa.

        Comentariu de Aliosa — 04/04/2014 @ 7:00 pm | Răspunde

  11. BUON SABATO & GRAZIE

    Comentariu de malaklove — 05/04/2014 @ 8:05 am | Răspunde

    • Buon sabato, Nana !
      Buon fine settimana a te !! 🙂 🙂
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 05/04/2014 @ 8:23 am | Răspunde

    • Grazie per link ! 🙂
      ” Veni, vidi, vici ” !!! 🙂 🙂 🙂
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 05/04/2014 @ 8:35 am | Răspunde

  12. ❥─❥⊱♡✿⊱╮♡☆♪ ░N░A░N░A░❥─❥⊱♡✿⊱╮♡☆♪

    Comentariu de malaklove — 05/04/2014 @ 8:20 am | Răspunde

    • Grazie mille, Nana ! 🙂
      Bellissimo video ! 🙂

      Buon Sabato !!! 🙂 🙂
      I miei migliori rispetti ! 🙂 🙂 🙂
      Aliosa.

      Comentariu de Aliosa — 05/04/2014 @ 8:32 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: